Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Καλλιθεα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δωρέα τριών περιπολικών από το Δήμο Καλλιθέας στην ΕΛ.ΑΣ

Μια σημαντική δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία έδωσε ο δήμος Καλλιθέας, σε μια περίοδο που η ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές είναι μια κεντρική προτεραιότητα.

Ο δήμος προεξάρχοντος του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου και παρόντος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρέδώσε στην ΕΛ.ΑΣ. τρία νέα περιπολικά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Το πρώτο περιπολικό θα χρησιμοποιηθεί για το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, το δεύτερο για την Αστυνομία και το τρίτο για την Τροχαία.

Η χρήση των περιοπολικών αφορά μόνο το δήμο Καλλιθέας.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας και ως δημότης της περιοχής ανέφερε:

«Εγώ ως δημότης, ως κάτοικος αυτή της πόλης αισθάνομαι πόσο η προσπάθεια της δημοτικής αρχής βελτιώνει τη ζώη μας τη ζωή τω ν παιδιών μας ,με τους αθλητικούς χώρους, το πράσινο. Ελπίζω με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο παραλιακό μέτωπο που αλλάξει την όψη της περιοχής, πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πρόσβαση σε ένα μεγάλο που θα προσφέρει  πολλαπλές δράσεις.

 Αλλά για να υπάρχουν αυτά θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και εμπέδωση αυτή του αισθήματος ασφάλειας στου πολίτες. Είμαστε εδώ  με σχέδιο, με συνεργασία με με καθημερινή παρουσία και προχωρούμε στην εξιχνίαση εγκληματικών ομάδων που δρουν  στην περιοχή».

δείτε βίντεο από την τελετή παράδοσης εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 5:30 pm


Τάσος Γαϊτάνης: "Χρειάζεται ουσιαστική αλλαγή το παραγωγικό μοντέλο της χώρας"

Για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορά την χρηματοδότηση της Ελληνικής Οικονομίας εξαιτίας των επιπτώσεων του κορωνοϊου, τις πρωτοβουλίες του κόμματος και τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων  μίλησε ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην εκπομπή «Μαζί δεν κάνουμε», στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Μ. Κούτρα και Ν. Φελέκη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ, αρχικά ανέφερε ότι σήμερα συμπληρώνονται 41 χρόνια, από την ημέρα που υπογράφηκε η Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. "Πρόκειται τόνισε μια ιστορική μέρα και για τη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι το δικό μας κόμμα σε όλη αυτή την ιστορική του διαδρομή έχει έναν σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Η χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια έχει ευνοηθεί από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε., παρά τα σκαμπανεβάσματα και τα προβλήματα" συμπλήρωσε.
Σημείωσε οτι σήμερα βρισκόμαστε σε μια καμπή, ενώ οι χθεσινές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ένα γενναίο βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επισήμανε ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, η Ελλάδα θα λάβει ένα πολύ υψηλό πακέτο, μέσω Ευρωπαϊκού δανεισμού χωρίς μνημόνιο, ενώ σχολίασε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα, για να διαμορφώσει ένα καλύτερο μέλλον. Για να γίνει αυτό υπογράμμισε, θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου. "Δεν θέλουμε πρακτικές του παρελθόντος. Θέλουμε να δούμε τη χώρα μας υπό ένα νέο πρίσμα, να βοηθήσουμε την οικονομία μας να βασιστεί στα πλεονεκτήματά της", υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι σαν κόμμα, η ΝΔ είναι θετική στο μετασχηματισμό του κράτους, μακριά από παλιές πρακτικές.
Σε σχέση με το κόμμα τόνισε ότι συνεχίζει τη δική του πορεία, που είναι αφενός μεν να στηρίζει τις κυβερνητικές πολιτικές και αφετέρου να ανοίγει νέες ατζέντες. Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο κοινωνικό πρόσωπο της ΝΔ και ενδεικτικά μίλησε για τον τηλεμαραθώνιο που έγινε διαδικτυακά για την ενίσχυση της Φλόγας. Σημείωσε λέγοντας οτι είμαστε πρωτοπόροι σε μια σειρά ζητημάτων, στο το ανοίξουμε πολιτικές ατζέντες, να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση τις αγωνίες του κόσμου και να εξηγήσουμε στα μέλη μας τις κυβερνητικές πολιτικές. Η κυβέρνηση ακούει την κοινωνία και πρώτος το κάνει αυτό ο πρωθυπουργός.
Τέλος,  για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων επισήμανε οτι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, αφού διαχειρίστηκε με επιτυχία δύο σημαντικές κρίσεις. Δεν πανηγυρίζουμε για τις δημοσκοπήσεις, είπε. Αυξάνουν τις ευθύνες μας. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει με τις προτάσεις του, που είναι ανεπαρκείς, να πιάσει τον παλμό της κοινωνίας. Καταλήγοντας υπογράμμισε οτι εφαρμόζουμε μια πολιτική που σκοπό έχει να ενώσει τους πολίτες και όχι να τους διχάσει.


Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 5:00 pm


Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα «δείξουν» ποια πέταξε το βιτριόλι στην Καλλιθέα

Δεκτό έγινε το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση της 33χρονης Ιωάννα Π., η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό «όπλο» που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά την εισαγγελική εντολή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καταλήξει σε μία βασική λίστα υπόπτων, τόσο από τα σκόρπια λόγια που μπόρεσαν να πάρουν από τις δεκάδες καταθέσεις, όσο -κυρίως- από το πληροφοριακό τους δίκτυο. Το επόμενο στάδιο θα είναι να ζητηθεί από τις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να δώσουν στοιχεία για το εάν κάποιο από τα κινητά τηλέφωνα των συγκεκριμένων υπόπτων, την ημέρα και ώρα της ενέδρας στην 34χρονη Ιωάννα, έδινε στίγμα σε κάποια από τις κεραίες της περιοχής στην Καλλιθέα.

Εάν η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών «δείξει» προς την πλευρά κάποιου υπόπτου, τότε αυτός θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση με τον κλοιό να στενεύει. Πολλώ δε μάλλον εάν δεν «ταιριάζει» η παρουσία της στην περιοχή (σ.σ. είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω κατοικίας).

Την ίδια ώρα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια στα Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να «καθαρίσει» η εικόνα που έχουν από κάμερες ασφαλείας και αποτυπώνει την μαυροφορεμένη γυναίκα που έστησε την ενέδρα στην 34χρονη Ιωάννα, την ώρα που έμπαινε στην εργασία της στην Καλλιθέα.

huffingtonpost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 1:58 pm


ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Αθήνα, Πειραιά, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Βούλα, Χαλάνδρι, Καλλιθέα

Διακοπή ρεύματος έχει γνωστοποιήσει η ΔΕΔΔΗΕ για σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου (29/5), σε Αθήνα, Πειραιά, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Βούλα, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Παιανία, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βύρωνα, Ζωγράφου.

Διακοπές ρεύματος θα έχουμε σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου (29/5), σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ.
click here

Συγκεκριμένα σε Αθήνα, Πειραιά, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Βούλα, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Παιανία, Καλλιθέα, Αγία Παρασκευή, Μαρούσι, Βύρωνα, Ζωγράφου.

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές ρεύματος.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ταινίες στην τηλεόραση (29/5): Εκτός εαυτού, Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου, Απρόσκλητος επισκέπτης

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

fosonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 1:56 pm


Τσούκαλης για επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Πιθανό το σενάριο για «συμβόλαιο θανάτου»

Στις νεότερες πληροφορίες για την 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι αναφέρθηκε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Mag», κάνοντας λόγο για πιθανό σενάριο «συμβολαίου θανάτου».

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός ερευνητής τόνισε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη φαίνεται να έχει αρχίσει να ανακαλεί δειλά δειλά στη μνήμη της τα γεγονότα μετά το πρώτο σοκ από την επίθεση.

Ερωτηματικά έθεσε σχετικά με το αν η δράστης είναι και η ηθική αυτουργός της επίθεσης. «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας και το σενάριο να υπάρχει ένα «συμβόλαιο θανάτου»  πίσω από την αποτρόπαιη πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούκαλης. Δηλαδή να πρόκειται για κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως να ανέθεσε σε άλλον την εγκληματική πράξη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του ιδιωτικού ερευνητή, αυτό το ενδεχόμενο το ψάχνουν οι Αρχές και σύντομα θα διευκρινιστεί.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η κατάθεση του οδηγού που μετέφερε την μαυροφορεμένη γυναίκα στον τόπο της επίθεσης. «Ο κλοιός έχει σφίξει για την δράστη και σύντομα θα υπάρξει διαλεύκανση της επίθεσης», εκτίμησε..newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 1:54 pm


Άμεση παρέμβαση Σπανάκη για τα έργα της παραλίας του Μοσχάτου και του Φαληρικού Όρμου


Η σημαντική καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης της παραλίας του Μοσχάτου και του Φαληρικού Όρμου, προκάλεσε την έντονη παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη, ο οποίος κατέθεσε σήμερα Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

«Εδώ και τέσσερα χρόνια στο παράκτιο Αττικό Μέτωπο κατασκευάζονται τα έργα υποδομής της Α’ φάσης της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. Πρόκειται για μία σημαντική ανάπλαση η οποία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους κατοίκους τόσο των γειτονικών Δήμων όσο και όλου του Λεκανοπεδίου. Η διασύνδεση δε των έργων με το γειτονικό έργο του Ελληνικού, θα δημιουργήσει μια μοναδική σε ομορφιά και αξία αστική παραλιακή ζώνη προσβάσιμη σε ελάχιστο χρόνο από τους Αθηναίους και τους επισκέπτες», αναφέρει ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Ο κ. Σπανάκης επισημαίνει ότι «παρ’ όλη τη ζωτική σημασία του εν λόγω έργου, καθημερινά οι κάτοικοι και όσοι κινούνται στην περιοχή βιώνουν τις δυσχέρειες που δημιουργούνται εξαιτίας της ύπαρξης ενός απέραντου εργοταξίου, χωρίς σαφή ημερομηνία ολοκλήρωσης της ανάπλασης. Η καθυστέρηση στην Α’ φάση των έργων συνεπάγεται και τη σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης της Β’ φάσης, που περιλαμβάνει τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου» και καταλήγει:

“ Επειδή υπάρχει έντονη ανησυχία κατοίκων και φορέων της Αυτοδιοίκησης της περιοχής, διότι ένα τόσο σημαντικό έργο πνοής δεν μπορεί να αποδοθεί σε ουσιαστική χρήση.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Α’ φάσης των έργων;

2) Πού οφείλεται η καθυστέρηση στην υλοποίηση τους;
3) Ποιο είναι το συνολικό κόστος της Α’ φάσης και ποιο είναι το προβλεπόμενο της Β’ φάσης;
4) Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες αποπεράτωσης της Β’ φάσης των έργων και εάν όχι πότε υπολογίζεται η ολοκλήρωσή τους;
5) Πότε υπολογίζεται να αποδοθεί η χρήση των χώρων στο σύνολο τους στους κατοίκους του Μοσχάτου, των γειτονικών Δήμων και όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου;”.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 1:09 pm


Σάββατο 30 Μάη – 7:30 μ.μ. εκδήλωση – συζήτηση «Η πανδημία και η επίθεση στα δικαιώματα μας. Αντίσταση και Αλληλεγγύη»

Στα τέλη του 2019 άρχισαν να εμφανίζονται πληροφορίες για έναν νέο ιό που εμφανίστηκε στην πόλη Wuhan, στην επαρχία Hubei της Κίνας, ο οποίος προκαλούσε βαριάς μορφής πνευμονία. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού (2019-nCoV). Οι κορωνοϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις με ποικίλη σοβαρότητα στον άνθρωπο και στα ζώα. Η ιδιαιτερότητα του παραπάνω ιού σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι ο μεγάλος χρόνος επώασης (εώς και 11 ημέρες) και παρουσίασης συμπτωμάτων από την ημέρα που κάποιος θα μολυνθεί. Επίσης η δυνατότητα κάποιος να είναι φορέας και να μολύνει του υπόλοιπους αλλά να μην παρουσιάσει συμπτώματα της νόσου.
             Σε έναν κόσμο που οι μεταφορές έχουν εκμηδενίσει τις αποστάσεις, δεν άργησε η εξάπλωση της νόσου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε ότι βρισκόμαστε μπροστά στο εφιαλτικό σενάριο μιας πανδημίας και κάλεσε τις κυβερνήσεις όλων των κρατών να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

            Οι περισσότερες κυβερνήσεις, ανάλογα με το μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας των κρατών τους, βρέθηκαν μπροστά στο δίλημμα του αυστηρού περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας και των μετακινήσεων (lockdown) ή την συνέχισή τους με υγειονομικές συστάσεις στον πληθυσμό. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική όμως που επιβάλεται και ακολουθείται τα τελευταία χρόνια, έχει αποδυναμώσει τα δημόσια συστήματα υγείας σε όλες τις χώρες με αποτέλεσμα, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις, όποιος ακολούθησε το δεύτερο μοντέλο, να έχει βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

            Η Ελληνική κυβέρνηση ακολούθησε το πρώτο μοντέλο, κυρίως εξαιτίας της ιδιομορφίας του μοντέλου ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, που στηρίζεται κυρίως στις υπηρεσίες και όχι στην παραγωγή. Χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις από την αγορά και με τον φόβο ότι το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι τελευταίες κυβερνήσεις, δεν θα αντέξει, η παρούσα κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει αυστηρά την οικονομική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις (lockdown). Τα αποτελέσματα σε απώλειες ανθρώπινων ζωών, φαίνεται να δικαίωσαν την επιλογή αυτή, αλλά με κόστος στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα.

Ήταν σωστός ο χειρισμός της υγειονομικής κρίσης από την Ελληνική κυβέρνηση;
Τι μέλλει γενέσθαι στο πεδίο της υγείας, της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και την προσπάθεια επιστροφής στην «κανονικότητα»;           
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε με την βοήθεια του Μιχάλη Ρίζου (Γιατρός), της Αφροδίτης Παπαναστασίου (Νοσηλεύτρια), του Παντελή Αυθίνου (μέλος Δ.Σ. Ε.Κ.Α) και του Αποστόλη Καψάλη (συνεργάτης Ι.Ν.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε.), σε μια εκδήλωση – συζήτηση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Μαίου στις 7:30 μ.μ. στον χώρο της Εργατικής Λέσχης Καλλιθέας (Λασκαρίδου 134) και θα μεταδοθεί και ζωντανά διαδικτυακά.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2020 | 12:00 pm


Ανακοινώθηκαν τρεις νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλλιθέας

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι τρεις  νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλλιθέας και οι αρμοδιότητές τους.
Οι τρεις άμισθοι Αντιδήμαρχοι που προστίθενται στην διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας είναι οι κκ : Κωνσταντίνος  Καλογερόπουλος,  άμισθος Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης, Παναγιώτης Κοττέας, άμισθος Αντιδήμαρχος   της   Διεύθυνσης   Υπηρεσιών Δόμησης και Τζώρτζης Δελατόλας, άμισθος  Αντιδήμαρχος για θέματα  Εξυπηρέτησης του Δημότη και καθημερινότητας  του πολίτη.
Κατωτέρω παραθέτουμε το κείμενο της απόφασης:

Ο   Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ    Κ Α Λ Λ Ι Θ Ε Α Σ
Έχοντας υπόψη:
 • Τις διατάξεις του άρθρου 58 (Αρμοδιότητες του δημάρχου) παρ. 1 περ. γ΄ του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α΄/2010) 
 • Τις διατάξεις του άρθρου 59 (Αντιδήμαρχοι), του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 68 του Ν. 4555/2018 (Φ.Ε.Κ. 133/τ. Α΄/19-7-2018), από το άρθρο 5 του Ν. 4623/2019 (Φ.Ε.Κ. 134/τ. Α΄/9-8-2019) και από το άρθρο 10 του Ν. 4625/2019 (Φ.Ε.Κ. 139/τ. Α΄/31-8-2019)  
 • Τις διατάξεις του άρθρου 47  (άμισθοι αντιδήμαρχοι) του Ν. 4647/2019 οποίο αναφέρει ότι «…. Μπορει να ορίζονται άμισθοι αντιδήμαρχοι σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το ένα τριτο του αριθμού των αντιδημάρχων..»   
 • Τις διατάξεις του άρθρου 33 του Ν.4483/2017 όπως ισχύει, σχετικά με την αντιμισθία των Αντιδημάρχων
 • Το γεγονός ότι στο Δήμο Καλλιθέας μπορεί να ορισθούν έως 11 Αντιδήμαρχοι εκ των οποίων οι 8 έμμισθοι και οι 3 άμισθοι.
 • Τις διατάξεις της παρ. 1  του άρθρου 30 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 56 του Ν. 4604/2019 (Φ.Ε.Κ. 50/τ. Α΄/26-3-2019) και την υπ' αριθμ. 28549/ 16.4.2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Χώρας σύμφωνα με το ν. 3852/2010» όπως ισχύει, (ΦΕΚ 1327/τ.Β΄/17-4-2019), σύμφωνα με την οποία, ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Καλλιθέας είναι  100.641 κάτοικοι.
 • Τις διατάξεις του άρθρου 89 Ν. 3463/2006 «Δημοτικός & Κοινοτικός Κώδικας» σύμφωνα με το οποίο «όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντά του ασκεί ο αντιδήμαρχος που ορίζεται από αυτόν. Με την απόφαση ορισμού αντιδημάρχων ορίζεται και ο αντιδήμαρχος που αναπληρώνει το δήμαρχο».
 • Τις διατάξεις του άρθρου 58 παρ. 1 περ. ι΄ του Ν. 3852/2010, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 44 του ν. 3979/2011 σύμφωνα με την οποία «... Μπορεί να αναθέτει, χωρίς αμοιβή, την εποπτεία και το συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του δήμου σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου.»
 • Την υπ’ αριθμ. 575/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (επικύρωση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών Εκλογών στις 26 Μαΐου 2019 και στις 2 Ιουνίου 2019)
 • Το από 30/08/2019 πρακτικό σύμπραξης των παρατάξεων «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ» και «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ» το οποίο επικυρώθηκε από τον προεδρεύοντα του Δημοτικού Συμβουλίου την 1/9/2019.
 • Το με αρ. πρωτ. 48328/6-9-2019 πρακτικό της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ», σύμφωνα με το οποίο ο ορισμός του κ. Λασκαρίδη Λάζαρου ως Αντιδημάρχου, εγκρίθηκε από το σύνολο των συμβούλων της παράταξής του.
 • Τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλλιθέας (ΦΕΚ 2598/Β΄/25-9-2012), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
 • Την με αρ 612/2019 αποφαση Δημάρχου όπως τροποποιήθηκε με την με αρ 340/2020 
 • Την εγκυκλιο 48/7-4-2020 του ΥΠΕΣ ( ΑΔΑ 9ΚΒΖ46ΜΤΛ6-ΕΞΦ)


Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε  

 Συμπληρώνουμε  την με αρ. 612/2019  απόφαση Δημάρχου  όπως έχει τροποποιηθεί  με την 340/2020  ως ακολούθως:
Α. Ορίζουμε τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως  Αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας,  με θητεία από 27/05/2020 μέχρι και 5/9/2021, ως εξής:
1. τον κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, άμισθο  Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια βίου Μάθησης και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις αρμοδιότητες της αντίστοιχης οργανικής μονάδας του Δήμου, ήτοι:
την παρακολούθηση , το συντονισμό και την εποπτεία των θεμάτων Παιδείας & Δια βίου Μάθησης , και μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες του Τμήματος και εξουσιοδοτούμε να υπογράφει όλα τα υπηρεσιακά  έγγραφα  της ανωτέρω υπηρεσίας. 
2. τον κ. ΚΟΤΤΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, άμισθο Αντιδήμαρχο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης, και του  μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης και εξουσιοδοτούμε να υπογράφει όλα τα υπηρεσιακά  έγγραφα  της ανωτέρω υπηρεσίας
3. τον τον κ. ΔΕΛΑΤΟΛΑ ΤΖΩΡΤΖH άμισθο  Αντιδήμαρχο για θέματα  Εξυπηρέτησης του Δημότη και καθημερινότητας  του πολίτη και του μεταβιβάζουμε τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες .


Οι Αντιδήμαρχοι εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις που σχετίζονται με τις στον κάθε ένα ανατιθέμενες καθ΄ ύλην αρμοδιότητες.

Β. Όλοι οι Αντιδήμαρχοι εξουσιοδοτούνται για την τέλεση των Πολιτικών Γάμων. Την αρμοδιότητα αυτή διατηρεί και ο Δήμαρχος.

Γ. Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.

                                                                                                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2020 | 2:26 pm


Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη στην Καλλιθέα: Μυστήριο με απενεργοποιημένο προφίλ γυναίκας στο Facebook

Το «Φως στο Τούνελ» της Παρασκευής αναζήτησε τη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στη νεαρή λογίστρια στην Καλλιθέα. Οι πληροφορίες έφταναν η μία μετά την άλλη από τηλεθεατές που έκαναν τη δική τους έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τηλεθεάτρια της εκπομπής εντόπισε προφίλ γυναίκας που έγραφε υβριστικά σχόλια στην 34χρονη Ιωάννα. Κατέγραψε τα στοιχεία πριν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός. Στη φωτογραφία προφίλ υπήρχε μία ακριβή τσάντα γνωστής εταιρίας. Την ίδια τσάντα φάνηκε να κρατά και το θύμα σε φωτογραφία της που υπήρχε στο προφίλ της.

Μάρτυρας που επικοινώνησε αργά τη νύχτα με το «Τούνελ», υποστήριξε πως είδε τη μαυροφορεμένη γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στη λογίστρια, να απομακρύνεται από το σημείο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η γυναίκα έβγαλε το μαύρο μπουφάν και ο ίδιος πρόσεξε τα ρούχα που φορούσε… Η Ιωάννα, με καταγωγή από το Λουτρό Αμφιλοχίας έμενε στο Μοσχάτο και εργαζόταν σε ασφαλιστική εταιρία στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου, η όμορφη Ιωάννα, πάρκαρε το μικρό κόκκινο αυτοκίνητό της και κατευθύνθηκε στο χώρο εργασίας της. Την ώρα που καλούσε το ασανσέρ, δέχθηκε την επίθεση. Η μαυροφορεμένη γυναίκα που κάλυπτε το πρόσωπό της με χειρουργική μάσκα, την περίμενε στα σκαλοπάτια που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου. Πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή. Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στο δρόμο και μπήκε σε γειτονικό φαρμακείο, όπου τις παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Στη συνέχεια, δυο συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο σε νοσοκομείο.

Καμιά κάμερα κλειστού κυκλώματος, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγράψει τη δράστη. Όλα δείχνουν πως η γυναίκα γνώριζε καλά το χώρο και τις συνήθειες του θύματός της. Τα κίνητρα μέχρι τώρα παραμένουν άγνωστα, αλλά η μεθοδολογία προδίδει προσωπικές διαφορές και μίσος.

Πηγή: anikolouli.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2020 | 12:14 pm


Βίντεο-ντοκουμέντα από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Η άτυχη 34χρονη και η μαυροφορεμένη δράστης

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα πρώτα βίντεο από την επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη στην Καλλιθέα.
Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 34χρονη γυναίκα να παρκάρει το όχημα της και πηγαίνει στην εργασία της, ενώ στο δεύτερο βίντεο λίγο λεπτά αργότερα φαίνεται πλήθος κόσμου να τρέχει για να βοηθήσει μετά την επίθεση από την μαυροφορεμένη γυναίκα που εξαφανίστηκε. Στο τέλος του δεύτερου βίντεο φαίνεται η 34χρονη να βγαίνει υποβασταζόμενη από το κτίριο, όπου στεγάζεται το γραφείο της και να οδηγείται σε γειτονικό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα η 35χρονη βγαίνει από το φαρμακείο για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα βίντεο της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα
Δείτε το βίντεο με την 34χρονη να βγαίνει από το ΙΧ της να να μπαίνει στο κτίριο:


Δείτε τις στιγμές μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη: Ο γιατρός που είδε την 34χρονη μετά την επίθεση με βιτριόλι Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Πάρης Μπουλές, διευθυντής επειγόντων στο Metropolitan, όπου μεταφέρθηκε η άτυχη 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, και τώρα κινδυνεύει να χάσει το μάτι της. Όπως ανέφερε ο κ. Μπουλές «Νοσηλεύεται στην ομάδα εγκαυμάτων. Στη διάρκεια της πρωινής βάρδιάς μου στις 09:48 παρέλαβα μία γυναίκα που ήρθε τρέχοντας και ουρλιάζοντας. Είχε γίνει κάποιου είδους επίθεση εναντίον της με χημική ουσία. Αντιμετωπίστηκε σαν χημικό έγκαυμα. Της δώσαμε όλες τις πρώτες βοήθειες». «Η γυναίκα είχε χημικό έγκαυμα στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα της. Και στο αριστερό της μάτι ένα άσχημο έγκαυμα στον αμφιβληστροειδή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται από μία ομάδα πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για το μάτι. Είναι σταθερή η κατάστασή της αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος. «Στην ερώτησή μου για το αν ήταν εσκεμμένο ώστε να φωνάξουμε την αστυνομία, μου είπε “δεν ξέρω τι έγινε, μία γυναίκα με μαύρα, δεν έχω καταλάβει, μου πέταξε κάτι”. Ήταν δύσκολη η επικοινωνία λόγω του σοκ που βίωνε», κατέληξε ο κ. Μπουλές.   Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2020 | 9:57 pm


Καλλιθέα: Τι αναφέρουν μάρτυρες για την επίθεση με βιτριόλι


Σοκάρουν οι περιγραφές από μάρτυρες. Δείτε εικόνες από το σημείο της επίθεσης
Σοκ προκαλεί η είδηση της επίθεσης με καυστικό υγρό νωρίς σήμερα το πρωί, με θύμα μία 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η γυναίκα έχει χάσει το αριστερό της μάτι, ενώ είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε αλλεπάλληλες πλαστικές επεμβάσεις, καθώς έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η 34χρονη φέρεται να δέχθηκε την επίθεση από μία γυναίκα την ώρα που έμπαινε στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στην οδό Θησέως. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δράστις της επίθεσης εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στην 34χρονη, φορώντας μάσκα, και της έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο και το σώμα.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, ενώ κόσμος έσπευσε να βοηθήσει την 34χρονη η οποία τελικά μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρά εγκαύματα.

Στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν ξεκινήσει έρευνα και συλλέγουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Παράλληλα, αναμένουν να πάρουν κατάθεση από την 34χρονη όταν της το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.

Τι αναφέρουν μαρτυρίες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι μία 34χρονη γυναίκα το πρωί της Τετάρτης στην Καλλιθέα. Ο Φώτης Σταθόπουλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης που βρίσκεται δίπλα από το σημείο της επίθεσης μίλησε για το συμβάν στην εκπομπή του Open TV «Open Ελλάδα».

«Βρισκόμουν στο μαγαζί μου μαζί με 2-3 παιδιά κάνοντας ανακαίνιση και ξαφνικά ακούσαμε φωνές. Κάποιος φώναζε "βοήθεια". Πεταχτήκαμε έξω και είδαμε μία κοπέλα που έβγαινε από την είσοδο της ασφαλιστικής και έτρεχε προς το φαρμακείο. Την είδαμε σε απόσταση 25 μέτρων. Έτρεξαν και άλλοι προς το μέρος της. Η κοπέλα μπήκε μέσα στο φαρμακείο με παραμορφωμένο το μισό πρόσωπο. Μπορεί να έχει χάσει και το ένα της μάτι. Πέταξε τα ρούχα της γιατί ήταν βρεγμένα και την έκαιγαν και έμεινε μόνο με τα εσώρουχα. Η φαρμακοποιός έριχνε νερό πάνω της. Στη συνέχεια έφτασε εκεί ο ιδιοκτήτης της ασφαλιστικής και την μετέφερε στο Metropolitan», ανέφερε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η επίθεση έγινε στο ασανσέρ. Μάλιστα όταν η κόρη της φαρμακοποιού που πήγε στην ασφαλιστική, ακούμπησε εκεί και έκαψε το χέρι της». Απαντώντας στο ερώτημα για το εάν είχε ξαναδεί τη γυναίκα που δέχτηκε την επίθεση είπε ότι «η κοπέλα ήταν καινούργια εδώ. Έκαναν ένα καινούργιο τμήμα εδώ και 15 με 20 μέρες. Επειδή ήμασταν κλειστά, δεν είχαμε επαφή. Την είδα μόνο από μακριά. Μετά την επίθεση δεν είδαμε κάποιον να τρέχει».

Στη συνέχεια ο κ. Σταθόπουλος υπογράμμισε ότι «έχω κάμερες στο μαγαζί. Έχω μία κεντρική που δεν πιάνει την πλαϊνή είσοδο. Από την ΕΛ.ΑΣ μου είπαν ότι θα περάσουν αύριο για να πάρουν αντίγραφο και να δουν ποια άτομα πέρασαν από το μαγαζί. Η κοπέλα είπε ότι δέχθηκε επίθεση από κάποιον με μαύρα ρούχα». «Πιστεύω ότι η κοπέλα θα είπε περισσότερα πράγματα στον διευθυντή της ασφαλιστικής» κατέληξε.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2020 | 6:14 pm


Καλλιθέα: Μια νέα υποδομή στη μάχη για τον κορονοϊό.

Μια νέα υποδομή στη μάχη για τον κορονοϊό. Λειτουργεί από σήμερα η εξωτερική μονάδα υποδοχής επειγόντων περιστατικών και "υπόπτων" περιστατικών για covid-19 (κορονοιός) στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας (πρώην ΙΚΑ). Ο θάλαμος υποδοχής, πλήρως λειτουργικός,είναι προσφορά του Δήμου Καλλιθέας και στελεχώνεται από τους γιατρούς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας.
Η κρίση της πανδημίας φαίνεται να υποχωρεί όμως εμείς δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2020 | 4:19 pm


Αντιπολιτευτική πενία

Θυμηδία προκαλεί στην πόλη η επιμονή του Κώστα Ασκούνη να βγάλει πολιτικά κέρδη από την υπόθεση της παροχής ηλεκτρονικών βοηθημάτων ( ταμπλετ) στους μαθητές .

Πρώτα βγήκε επιθετικά για να ζητήσει από την διοίκηση του Δήμου την προμήθεια των ταμπλετ χωρίς να γνωρίζει όπως όφειλε ότι  ήδη η διοίκηση  είχε προχωρήσει στις σχετικές διαδικασίες .

Και παρόλο που πήρε σαφή απάντηση από τη διοίκηση Καρναβου  ότι «παραβιάζει ανοιχτές θύρες» αφού ήδη η διοίκηση είχε δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες ακολούθως έβγαλε και ανακοίνωση ότι χάρις στις προσπάθειες του τελικά η διοίκηση προχωρά στην προμήθεια ...

Μια και που το θέμα αγορά την παιδεία θυμηθούμε και ένα σχετικό αρχαίο ρητό : ( αντιπολιτευτική ) πενία ,τέχνης εργάζεται ...


Ε.Σ

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2020 | 4:12 pm


Eυέλικτη λεωφορειακή γραμμή-express από τον Άλιμο έως το Νέο Φάληρο, ζητά ο Σπανάκης

Τη δημιουργία μιας ευέλικτης λεωφορειακής γραμμής-express από τον Άλιμο έως το Νέο Φάληρο, που θα διευκολύνει τη μετακίνηση κατοίκων και εργαζομένων της παραλιακής από και προς το Σταθμό Μετρό «Νέο Φάληρο», ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κ. Καραμανλή.

«Στις 16 Μαρτίου 2020 η ΣΤΑΣΥ προχώρησε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας του Τραμ στο τμήμα από τη Στάση Μπάτης έως το ΣΕΦ, εξ αιτίας της ανακατασκευής (μετατόπισης) της γραμμής, στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Να σημειωθεί ότι οι Σταθμοί του Τραμ «Νέο Φάληρο» και «ΣΕΦ», που περιλαμβάνονται στη διακοπείσα διαδρομή, προσφέρουν τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) στο Νέο Φάληρο, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες επιβάτες» αναφέρει ο κ. Σπανάκης και σημειώνει:

«Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και η επιστροφή των πολιτών στις εργασίες τους, θα επιφέρει αύξηση της επιβατικής κίνησης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι του παραλιακού μετώπου, ιδιαίτερα από Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα και Μοσχάτο, οι οποίοι μετακινούνται με το Τραμ από και προς τον Σταθμό Μετρό «Νέο Φάληρο» (πρώην ΗΣΑΠ), θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τις λεωφορειακές γραμμές, τηρώντας παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορωνοϊού».

Ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας ρωτάει τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών:
· Προτίθεστε να δημιουργήσετε μία ευέλικτη λεωφορειακή γραμμή-express, από τον Άλιμο μέχρι το ΣΕΦ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των κατοίκων και των εργαζομένων του παραλιακού μετώπου και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία κατά το διάστημα που δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Τραμ στο τμήμα στάση Μπάτης-ΣΕΦ;
· Προτίθεστε να ενισχύσετε σε δρομολόγια τις υφιστάμενες λεωφορειακές γραμμές (217, 229, Α1, Β1) που εξυπηρετούν τη διαδρομή από και προς το Σταθμό Μετρό «Νέο Φάληρο» (πρώην ΗΣΑΠ), ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία αλλά και ο κίνδυνος για την υγεία του εν λόγω επιβατικού κοινού;
• Σε ποιες άλλες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε για τη διευκόλυνση του εν λόγω επιβατικού κοινού μέχρι την επαναλειτουργία του Τραμ στο τμήμα Μπάτης-ΣΕΦ;

notia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2020 | 4:22 pm


Δήμος Καλλιθέας: Εγγραφές βρεφών & νηπίων, για τη σχολική χρονιά 2020-2021

Δήμος Καλλιθέας: Ξεκινά από τις 30 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου 2020 η διαδικασία για την επανεγγραφή και τις νέες εγγραφες βρεφών και νηπίων σtους παιδικoύς σταθμούς τοy Δήμου Καλλιθέας.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η αίτηση συμμετοχής θα διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλλιθέας www.kallithea.gr

2. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

→ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κατατίθενται κατά το χρονικό διάστημα από 30 Απριλίου 2020 έως 5 Ιουνίου 2020, ως εξής:

ΜΟΝΟ Στους βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς, όπου φιλοξενούνται τα παιδιά, σε ωράριο που θα οριστεί από τις Υπεύθυνες των δομών και σε φάκελο, όπου θα εσωκλείονται τα παρακάτω:

ΕΝΤΥΠΟ 3 (Αίτηση συμμετοχής, Φάκελος με κατάσταση υγείας του παιδιού, Υπεύθυνη δήλωση)

ΕΝΤΥΠΟ 4 (Πληροφοριακά στοιχεία απαιτούμενων δικαιολογητικών που συνοδεύουν την αίτηση)

Απαιτούμενα δικαιολογητικά και στον οποίο εξωτερικά, θα αναγράφεται υποχρεωτικά, η παρακάτω ένδειξη:

ΠΡΟΣ:
ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,

ΝΠΔΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ»,

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ,

ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του παιδιού

→ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2020 | 4:19 pm


ΕΝΑ TABLET ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ

ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγάλης Τετάρτης προτείναμε στον Δήμαρχο, μεταξύ άλλων, και την αγορά tablet από το Δήμο σε μαθητές που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων.

Δυστυχώς, ο Δήμαρχος το απέρριψε!!!

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, για άλλη μια φορά, να υλοποιήσει την πρόταση μας που είναι απαίτηση της κοινωνίας και αφορά την μόρφωση και το μέλλον των παιδιών.
Το κόστος μπορεί να καλυφθεί από το χρηματικό υπόλοιπο των 8 εκ. ευρώ του Δήμου.

Σήμερα, η Τηλεκπαίδευση είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη και χρέος του Δήμου είναι να δώσει την δυνατότητα σε όλους τους μαθητές για ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες.

Η Τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει!!!

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2020 | 4:16 pm


Κρίση πανδημίας. Η Καλλιθέα σε χρειάζεται ! Γίνε εθελοντής στο Έκτακτο Πρόγραμμα Βοήθειας στο Σπίτι

Μαζί δίνουμε τη μεγάλη μάχη

 1. Κατέβασε το έντυπο της αίτησης ΕΔΩ &
 2. Στείλε την αίτησή σου στο EMAIL: [email protected]
 3. Στο ΘΕΜΑ του μηνύματος γράψτε ΑΙΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΗ
 4. Διαβάστε προσεκτικά την Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κλικάρετε εάν Επιθυμείτε να διατηρηθούν τα προσωπικά σας δεδομένα ως Εθελοντής για μελλοντικές Κοινωνικές Δράσεις Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2020 | 12:31 pm


Έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της Καλλιθέας

Σε έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση επιχειρήσεων της Καλλιθέας, οι οποίες πλήττονται από την πρωτόγνωρη κρίση που περνά ο τόπος προχώρησε ο Δήμος Καλλιθέας
Συγκεκριμένα για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους και για το χρονικό διάστημα έως 31/05/2020 λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, προβλέπεται:
 • Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία, και ανταποκρίνεται άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα, στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2.
Προκειμένου οι επιχειρηματίες να τύχουν των ανωτέρω απαλλαγών καλούνται να υποβάλλουν τις σχετικές αίτησεις  (και να τις αποστείλουν στο email: [email protected]) .
→ Για την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας μέσω του λογαριασμού ρεύματος θα πρέπει να αποστείλουν συνημμένα:
 1. Αίτηση ΕΔΩ
 2. Αντίγραφο του λογαριασμού ρεύματος (και από τις δύο όψεις)
 3. Ηλεκτρονικό μισθωτήριο σε ισχύ
→ Για την απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων την συνημμένη αίτηση:
 1. Αίτηση ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2020 | 12:28 pm


Πρόνοια και για την επόμενη μέρα στην Καλλιθέα, ζητάει ο Τρύφων Μπουγάς

«Η Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα, ήταν η μόνη που στην εκκίνηση αυτής της υγειονομικής κρίσης του φονικού κορωνοϊού , έκανε έκκληση, προκειμένου να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε, αφού τα συμπλέγματα ορισμένων και κυρίως των υπολοίπων παρατάξεων, προφανώς είναι πάνω από την ζωή του πολίτη στην Καλλιθέα.

Όταν κάναμε την πρόταση μας για σύγκληση ΔΣ, κάποιοι έκαναν τους Κινέζους, όπως ακριβώς το έπραξε και η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κίνας που απέκρυψε για έναν μήνα το μέγεθος της καταστροφής, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ανθρωπότητα. Όσο για κάποιους γιατρούς της που μίλησαν εγκαίρως, τους ψάχνουν όλοι, αλλά δε νομίζουμε πως θα τους βρουν ποτέ. Αν οι κομμουνιστές της Κίνας δεν τους έχουν… αυτοκτονήσει, θα τους έχουν σε στρατόπεδο συμμόρφωσης… Ακριβώς επειδή η παράταξή μας, είχε εικόνα της υγειονομικής καταστροφής που θα ερχόταν, αλλά και της οικονομικής που θα ακολουθήσει, έχει ήδη έτοιμες προτάσεις να καταθέσει. Όχι μόνον για το παρών που είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλους τους Καλλιθεάτες, αλλά και για το μετά που αναμένεται ζοφερό. Για να μην επαναλαμβανομαστε πιο κάτω, να ξεκαθαρίσουμε πως τα μέτρα που προτείνουμε για την ανακούφιση του Έλληνα δημότη της Καλλιθέας, πρέπει να είναι οριζόντια και χωρίς διακρίσεις.

Όταν θα τελειώσει ο ιός όλοι θα ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Όσοι έχουν κλείσει τώρα τις επιχειρήσεις, θα είναι οικονομικά επαρκείς; Θα πιάσουν δουλειά αυτοί που έχασαν τώρα την εργασία τους, άμεσα; Οπότε τα μέτρα πρέπει να ισχύσουν για κάθε δημότη.

Οι προτάσεις μας:

Άμεση ενεργοποίηση των καζανιών του ΠΕΝ που είχαν δημιουργηθεί επί Επταετίας για περίπτωση κρίσεων. Η δυνατότητα τους για παραγωγή 10.000 μερίδων φαγητού ημερησίως είχε σχεδιαστεί ακριβώς για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων όπως η σημερινή. Η σίτιση θα αφορά όχι μόνο τις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους ανέργους και οικογένειες που θα βρεθούν σε άσχημη οικονομική θέση. Κατάργηση των δημοτικών τελών όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά και για όλους τους δημότες Καλλιθέας ανεξαιρέτως. Μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες, ανέργους , χρήστες και χρήστες ναρκωτικών ώστε να μοιραστούν σε αυτούς τα απαραίτητα είδη υγιεινής και προστασίας, δωρεάν με ευθύνη διανομής τους από τον Δήμο. Λειτουργία δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για όλους τους δημότες της περιοχής. Σε αυτή την κρίση που δεν θα τελειώσει μόλις βγούμε από τα σπίτια, αλλά θα κρατήσει πολύ, κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος. Άμεση ενεργοποίηση υπαλλήλων του Δήμου, αλλά και εθελοντών προκειμένου να προμηθεύουν φάρμακα και τρόφιμα, ειδικά όσους δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι. Να οργανωθεί άμεσα η εντατική απολύμανση κεντρικών δρόμων και μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων. Άμεση παύση της λειτουργίας του Κέντρου Ένταξης μεταναστών. Δεν μπορεί οι Έλληνες να είναι κλεισμένοι στα σπίτια και αυτοί να βολταρουν ανενόχλητοι. Καμιά επιβάρυνση του Δήμου για εγκατάσταση περισσότερων στον Δήμο μας . Η άμεση ενεργοποίηση του Δήμου ώστε να μην παρουσιαστούν φαινόμενα διακοπών παροχής ρεύματος και νερού σε συννενόηση με τις ΔΕΚΟ, σε δημότες μας. Μέριμνα και γενναία μπόνους στους ήρωες εργαζόμενους του Δήμου που χωρίς να είναι επαρκώς προστατευμένοι, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό θα πρέπει να προμηθευτούν κατάλληλα γάντια και μάσκες. Επιβεβλημένη η πρόσληψη νέου προσωπικού προκειμένου ο Δήμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνθηκών. Ο Δήμος οφείλει να μεριμνήσει και για τα αδέσποτα ζώα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, τοποθετώντας ταΐστρες.

Εμείς κάνουμε τις προτάσεις αυτές για τον δημότη και μόνον χωρίς καμία διάθεση για μικροπολιτική αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε αντίθεση με κάποιους που δίνουν ένα πιάτο φαΐ σε συμπολίτες μας και φωτογραφίζονται μαζί τους για να πουλήσουν ανθρωπισμό. Άλλωστε είναι επαγγελματίες σε αυτό το είδος.

Επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα Μπουγάς Τρύφων»

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2020 | 10:25 am


Εγκύκλιος Θεοδωρικάκου: Ηλεκτρονικά θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος καθίσταται σαφές ότι τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή διαγωνισμών που έχουν ανακοινωθεί για προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ.
Στην εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν όλα τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά. Η εγκύκλιος καθιστά σαφές ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι φορείς που έχουν προκηρύξει θέσεις, θα μπορούν να κάνουν δεκτές αιτήσεις με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου και αποδεικτικό της ηλεκτρονικής αίτησης για το κάθε δικαιολογητικό. Η εγκύκλιος αφορά τον αριθμό των προκηρύξεων που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ αλλά και όσες βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης. Επίσης, και οι ενστάσεις οι οποίες τυχόν θα υποβληθούν από τους ενδιαφερομένους, και οι οποίες εξετάζονται από το ΑΣΕΠ, μπορούν να κατατίθενται ηλεκτρονικά.
Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο, «εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, η έλλειψη του οποίου βεβαιώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, και πάντως όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2020, προκειμένου για τις ανακοινώσεις πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον φορέα με ηλεκτρονικό τρόπο και κατ ́ εξαίρεση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μετά από σχετική απόφαση του φορέα. Τα ανωτέρω ισχύουν και για Ανακοινώσεις που έχουν ήδη εγκριθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και δεν έχουν δημοσιευθεί ή δεν έχει αρχίσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Για τις ανωτέρω ανακοινώσεις, σε περίπτωση κατά την οποία δεν καθίσταται δυνατή η αναζήτηση απαιτούμενων δικαιολογητικών είτε με ηλεκτρονικό είτε με άλλο τρόπο, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, ο υποψήφιος δύναται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α ́ 75), σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, θα προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού COVID-19. Για όσο διάστημα εφαρμόζονται τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι ενστάσεις για όλες τις διαδικασίες πρόσληψης υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο».
Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι η αδυναμία αποστολής δικαιολογητικών σε διαγωνισμό με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρέπει να αποδεικνύεται αιτιολογημένα, ώστε να γίνεται αποδεκτή η αποστολή τους με το συμβατικό ταχυδρομείο. Στην εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών δίδονται διευκρινίσεις και για άλλα ζητήματα, όπως οι βεβαιώσεις κίνησης των εργαζομένων, οι άδειες ειδικού σκοπού που παρατείνονται και κατά την περίοδο του Πάσχα και η επιλογή Υπηρεσιακών Γραμματέων και Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, των οποίων οι διαδικασίες επιλογής δεν αναστέλλονται.

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2020 | 10:43 pm


Ανοικτή επιστολή του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου ΚαλλιθέαςΟριζόντια μέτρα σήμερα για την επανεκκίνηση της οικονομίας αύριο.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι σίγουρο ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις,  βρισκόμαστε σε πολύ  κρίσιμη  και ιστορική καμπή και οφείλουμε  να είμαστε  προετοιμασμένοι.
Είμαστε  σε ακήρυχτο πόλεμο με  αόρατο εχθρό και η παύση των εχθροπραξιών δεν εξαρτάται από εμάς. Οι συνθήκες απαιτούν οικονομία πολέμου όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός πρόσφατα.
Οι  επιχειρήσεις  εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πλήττονται, η   ανάκαμψή τους και η επιστροφή στην κανονικότητα θα αποτελέσει την πρόκληση της επόμενης μέρας.
Χρήζει   ιδιαίτερης αναφοράς η εξαίρεση φυσικών προσώπων  που είναι μέλη εταιρειών (ΟΕ- ΕΠΕ κλπ) από το τα μέτρα προστασίας και στήριξης (800,00 ευρώ επίδομα , αναστολές πληρωμών δόσεων, ευνοϊκή αντιμετώπιση από τα τραπεζικά ιδρύματα κ.α.), μέτρα που προβλέπονται για τους επιχειρηματίες που διατηρούν ατομικές επιχειρήσεις. Υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας, που διατηρούν την επιχείρησή τους με νομική μορφή (ΟΕ, ΕΠΕ κλπ).
Δέχομαι δεκάδες τηλέφωνα καθημερινά από συναδέλφους οι οποίοι μου μεταφέρουν τους προβληματισμούς τους   καθώς και τις ανησυχίες τους .
Η κυβέρνηση  ανακοινώνει καθημερινά μέτρα  στήριξης, αλλά είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να συμπεριληφθούν  σε αυτά όλες οι επιχειρήσεις, καθώς δεν υπάρχει κλάδος που δεν πλήττεται.  Ακόμη και καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά έχουν πολύ μεγάλη  πτώση τζίρου.
Να αναφέρω ότι υπάρχουν ανοιχτά   καταστήματα  που διεκπεραιώνουν το ελάχιστο των εργασιών τους σε σχέση με αυτά που είχαν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν  πριν την ανακοίνωση των μέτρων.       
Η μικρομεσαία  εμπορική επιχείρηση βρίσκεται για ακόμα μία φορά στο «επίκεντρο της θύελλας» και θα έχει να διαχειριστεί ένα δυσβάστακτο οικονομικό κόστος.
Αν θέλουμε να αναφερθούμε (και να συζητάμε) για επόμενη μέρα , αν θέλουμε να μιλάμε για  ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας θεωρώ  ότι είναι μονόδρομος η λήψη οριζοντίων μέτρωναπό τα οποία να εξαιρούνται (μόνο) συγκεκριμένοι κλάδοι (σούπερ μάρκετ, φαρμακεία).
Η αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων είναι προς την σωστή κατεύθυνση,  αλλά θα ήταν προτιμότερο να γίνει αναδιάρθρωση και οριστική διαγραφή μέρους αυτών. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τους πόρους και τα κονδύλια  για να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.  
Επ’ αόριστον Lockdown θα οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική αποσταθεροποίηση και εξαθλίωση κάθε μορφής εμπορικής δραστηριότητας.
Αξίζει ιδιαίτερης μνείας η απόφαση  του Δήμου της πόλης μας για την απαλλαγή των δημοτικών τελών που αφορούν την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό για τις επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την  λειτουργία τους.
Κλείνοντας  εύχομαι  η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους παρόντες
και υγιείς (αυτό είναι το πρωτεύων άλλωστε)  και τις επιχειρήσεις μας ζωντανές.
“Την άνοιξη αν δεν την βρεις την φτιάχνεις”  έχει πει  ο Οδυσσέας Ελύτης, για αυτό   “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”  σήμερα για να για  να (ξανά)φτιάξουμε την άνοιξη αύριο…

Αναστόπουλος Ανδρέας
Πρόεδρος ΕΣΚ

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2020 | 10:37 pm


Εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένου στην Καλλιθέα - Συνελήφθη μετά από καταδίωξη ο δράστης


Ηλικιωμένοι που μένουν μόνοι τους, ιδίως εάν πρόκειται για μονοκατοικίες, αποτελούν το νέο «αγαπημένο» στόχο ληστών και διαρρηκτών. Αυτό καθώς λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί, στα περισσότερα διαμερίσματα βρίσκονται τουλάχιστον δύο με τρία άτομα καθιστώντας δύσκολο το... έργο τους.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ένας σεσημασμένος Ιρανός κακοποιός, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένου στην Καλλιθέα με σκοπό να τον ληστέψει. Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, με αστυνομικό της Ομάδας «Ζ» που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή (οδός Σαλαμίνος, Καλλιθέα) να ακούει τις φωνές του ηλικιωμένου που καλούσε σε βοήθεια.

Άμεσα κινήθηκε προς το συγκεκριμένο σημείο και είδε έναν νεαρό άνδρα να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί. Τον κυνήγησε με την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια πεζός, καταφέρνοντας μετά από μερικά μέτρα να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες. Όταν μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ιρανό κακοποιό σεσημασμένο για κλοπές.

Ο δράστης λίγο νωρίτερα είχε εισβάλει στην μονοκατοικία του ηλικιωμένου άνδρα και επιχείρησε να τον ληστέψει. Κατά την καταδίωξη ο Ιρανός πρόλαβε να πετάξει χρήματα κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα που είχε αρπάξει από το σπίτι, τα οποία και αποδόθηκαν στο θύμα.

reader.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2020 | 7:23 pm


Ο Δήμαρχος δίνει το μισό του μισθού του για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

«Συμμετέχω και εγώ στο κάλεσμα συμβολικής και ουσιαστικής στήριξης και αλληλεγγύης σε όσους δίνουν τη μάχη από την «πρώτη γραμμή» ενάντια στον κορωνοιό.
Καταθέτω το 50% του μισθού μου για τους επόμενους δύο μήνες, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2020 | 10:33 pm


Ο Δήμος μας δίπλα στις επιχειρήσεις που, λόγω των μέτρων για την κρίση, διέκοψαν την λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, με έκτακτη ρύθμιση της δημοτικής αρχής, οι επιχειρήσεις της Καλλιθέας που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού έως 31/5/2020.
Πληροφορίες στο 2132070365, στο 15600 και στην ιστοσελίδα μας: Έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων της Καλλιθέας – Δήμος Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2020 | 1:34 pm


Καλλιθεα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι: