Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μαρουσι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιο Άρτ Παλάς» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Στην εορταστική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων « Άκτιο Άρτ Παλάς» στο Μαρούσι, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στην οποία εκτός από τα μέλη της, συμμετείχαν επίσης το επιστημονικό προσωπικό και οι επαγγελματίες υγείας της Μονάδας.

Μαζί με τις θερμές ευχές για το νέο έτος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στο σημαντικό έργο που επιτελείται στην Μονάδα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας και ποιότητας ζωής σε εκείνους που μας γέννησαν και μας μεγάλωσαν. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Διοίκηση της Μονάδας και να ανταλλάξει απόψεις σε θέματα που αφορούν  στην Τρίτη Ηλικία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα Λέσβος» Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης

Την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέας Λέσβου» Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης αφού συνομίλησε με το Διοικητικό Συμβούλιο και τους φίλους του Συλλόγου αντάλλαξε ευχές για μια καλή χρονιά, με υγεία, ανθρωπιά και αισιοδοξία και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γειτονιά του Δήμου Αμαρουσίου με σεβασμό στον πολίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Σε εορταστική ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», παρουσία της Αντιδημάρχου Ρένας Χαλιώτη, της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένης Λέκκας, των μελών του Δ.Σ. της Μικτής Χορωδίας, των Χορωδών και των Μουσικών, στο χώρο του Κεντρικού ΚΑΠΗ.  

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Την εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων και του Πανελλαδικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς «Η Ελληνική Λεβεντιά» φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο τρόπος ζωής των Σαρακατσαναίων, μέσα από δρώμενα της καθημερινότητας, παλαιά έθιμα, διηγήματα, τραγούδι από γέροντες, αναβίωσε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Σαρακατσαναίων – «Βασιλόκλουρα- Μπουκβάλα 2018», στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» Δήμου Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τα χορευτικά τους τμήματα.   

Τη εκδήλωση διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) και ο Πανελλαδικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής – Πειραιώς «Η Ελληνική Λεβεντιά», υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Στην κοπή της βασιλόπιτας του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που διοργάνωσε το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αχαρνών, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Πατέρα Δημήτριου.

 Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές για μία καλή και δημιουργική χρονιά με όλα τα μέλη της ενορίας αλλά και να συγχαρεί τον  Πατέρα Δημήτριο για το σημαντικό ανθρωπιστικό του έργο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Περιβαλλοντικού – Φυσιολατρικού – Κοινωνικού & Πολιτιστικού Ομίλου «Η ΠΝΟΗ» παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης

Γ. Πατούλης: Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και ελπιδοφόρα για όλους. 

 

Με την παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Περιβαλλοντικού – Φυσιολατρικού – Κοινωνικού & Πολιτιστικού Ομίλου «Η ΠΝΟΗ» παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για την πολυετή προσφορά τους στα δρώμενα της πόλη μας και τους ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική και ελπιδοφόρα για τον δραστήριο σύλλογο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συνομίλησε και αντάλλαξε θερμές ευχές με τους παρευρισκόμενους στους οποίους ευχήθηκε το 2018 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, αλληλεγγύη  και προκοπή.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ρώτας και η δημοτική σύμβουλος κ. Κατερίνα Ψάλτη. 

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Ευχές με τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισίας και Βορείων Προαστίων αντάλλαξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισίας και Βορείων Προαστίων, στη Κηφισιά, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018.

Ο κ. Πατούλης αντάλλαξε θερμές ευχές για το νέο έτος  με τους παριστάμενους στην εκδήλωση, μέλη και φίλους της Ένωσης, και συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Διονύση Κεκάτο και τα μέλη του Δ.Σ για την πλούσια πολιτιστική δράση τους.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης ο κόσμος καταχειροκρότησε τη Χορωδία και Μαντολινάτα του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών, υπό τη διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη, σ’ ένα ειδικό αφιέρωμα στην Παλιά Αθήνα και τις Επτανησιακές Καντάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Στην κοπή της Πίτας της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης

Στην κοπή της Πίτας της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του Συλλόγου αίθουσα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με Υγεία, ευτυχία και οικογενειακή γαλήνη. Παράλληλα, μετέφερε στους παρισταμένους μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας για το 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε: Πριν τα funds να δώσουμε μια «δεύτερη ευκαιρία» στους δανειολήπτες να σώσουν το σπίτι τους

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος αναλαμβάνει πρωτοβουλία, για να προχωρήσει άμεσα η Κυβέρνηση στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να προηγείται της πώλησης των «κόκκινων» δανείων στα funds, η δυνατότητα να μπορούν να τα εξαγοράζουν οι δανειολήπτες.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι αφενός να διασωθεί η πρώτη κατοικία χιλιάδων συμπολιτών μας και να αποτραπεί η κατάρρευση της αξίας των ακίνητων στην πατρίδα μας. Αφετέρου, να αποτραπεί η αποσάρθρωση του κοινωνικού και οικιστικού ιστού των Δήμων μας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ» Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ» Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και ένα δημιουργικό 2018 και εξήρε στον χαιρετισμό του το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη  του Συλλόγου για την μαχητικότητα τους στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Βασίλης Κωνσταντίνου ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Ορκίστηκε σήμερα δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, στη θέση του αποθανόντος Νίκου Κάββαλου, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικός κ. Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι,

«Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Αμαρουσίου, ένας τέτοιος άνθρωπος κύρους, με αρχές και αξίες, ο οποίος υπηρέτησε και υπηρετεί τον αθλητισμό να αναλαμβάνει σήμερα Δημοτικός Σύμβουλός στην πόλη μας.

Είμαι σίγουρος ότι και από αυτήν τη θέση ευθύνης έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και αγάπησε, δίνοντας όπως μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα τον καλύτερο του εαυτό.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Με θερμές ευχές για το νέο έτος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτική πίτα του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από μέλη και φίλους του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης έκοψε την πίτα του συλλόγου και αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους παρευρισκόμενους.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 2:00 am


Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ της ΚΕΔΕ, της ΕΝΠΕ και του ΥΠΕΣ την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Εσωτερικών

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 11.30 π.μ. θα υπογράψει με τον  υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό, Προγραμματική Συμφωνία για τη Δράση «Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού – Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού – Πιλοτική λειτουργία».

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 2:00 am


Δικαίωση για τους πολυετείς αγώνες της Διοίκησης Δ.Αμαρουσίου.Έπειτα από χρόνια κακομεταχείρισης των Μαρουσιωτών, η Περιφέρεια Αττικής ξεπαγώνει σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη που για χρόνια ολόκληρα οι μελέτες τους βρίσκονταν βαθιά στα συρτάρια της Περιφέρειας

Έπεται από τρία χρόνια κακομεταχείρισης της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης από μέρους της Περιφέρειας Αττικής, με ορατές τις σοβαρές συνέπειες που έχει υποστεί από τη διακριτική μεταχείριση στην κατανομή των πόρων, με κριτήριο να εξυπηρετεί ημετέρους και όχι τις πραγματικές ανάγκες κάθε τοπικής κοινωνίας λειτουργώντας υπονομευτικά προς τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά και έπειτα από πολυετείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις από μέρους της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, η Περιφέρεια Αττικής, αποφάσισε, επιτέλους, να σεβαστεί τα χρήματα των Μαρουσιωτών και να ξεπαγώσει σημαντικά έργα υποδομής για την πόλη και τους πολίτες που για χρόνια ολόκληρα οι μελέτες τους βρίσκονταν βαθιά στα συρτάρια των υπηρεσιών της.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 2:00 am


Στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν το 2017 διεθνώς ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης


Σε μία λαμπρή Τελετή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου βράβευσε τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους προπονητές τους που διακρίθηκαν το 2017 σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2018 | 2:00 am


Παιδικό τουρνουά σκάκι από τον Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Παιδικό τουρνουά σκάκι διοργανώνει ο Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), με ώρα έναρξης των αγώνων στις 18:00. (προσέλευση: 17:00).  

Οι μαθητές Δημοτικού θα αγωνισθούν σε διαφορετικούς ομίλους από τους μαθητές του γυμνασίου και λυκείου και μετά το πέρας των αγώνων θα απονεμηθούν μετάλλια και δώρα στους νικητές του κάθε ομίλου.

Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 60 παιδιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχής στην προπονήτρια του σκάκι κα Δήμητρα Καρτέρη στο τηλέφωνο: 6948-54.35.66, έως και τις 17:30 την ημέρα των αγώνων.

Το κόστος συμμετοχής για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου είναι στα 5 ευρώ για το 1ο παιδί και στα 3 ευρώ για τα 2ο παιδί.

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2018 | 2:00 am


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Απαιτείται μεταρρύθμιση στον συγκεντρωτικό Ελληνικό κεντρικό κράτος με αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Τη θέση ότι το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει διατάξεις που επιτείνουν την υφεσιακή πολιτική και αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών της βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής & άλλες διατάξεις».

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2018 | 2:00 am


Απάντηση Αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Σταθούλη

Η σημερινή Διοίκηση διαχειρίστηκε με επιτυχία τη βαριά κληρονομιά των χρεών που κληρονόμησε. Ο ισολογισμός του 2016 αποτυπώνει την πολύχρονη προσπάθεια που έχει γίνει και την σημερινή πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενώ επιβεβαιώνει την πορεία εξυγίανσης που έχει δρομολογηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2018 | 2:00 am


Ανακοίνωση για το Μητρώο Πολιτών

Παρακαλούνται οι πολίτες για οποιαδήποτε δήλωση ή μεταβολή σε Ληξιαρχικές Πράξεις ή ενημέρωση Δημοτολογίων να προσέλθουν στην υπηρεσία μετά τις 25/1/2018 λόγω εσωτερικών εργασιών των υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2018 | 2:00 am


Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στη μνήμη του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Νίκου Κάββαλου

Αγαπητοί συνάδελφοι, η σημερινή μέρα δεν είναι καθόλου ευχάριστη και η έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε από τον Πρόεδρο του Σώματος, έπειτα από εισήγηση μου, γίνεται για να τιμήσουμε την μνήμη ενός φίλου, ενός μέλους της οικογένειας όχι μόνο της διοίκησης, όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ολόκληρης της πόλης του Αμαρουσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2018 | 2:00 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μαρουσι

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr