Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μαρουσι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παρακολούθησε την καλοκαιρινή γιορτή του Σικιαριδείου Ιδρύματος μαζί με τους γονείς των παιδιών

«Είμαστε δίπλα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους καταρτιζόμενους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Τα δικά σας παιδιά είναι και δικά μας παιδιά» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας θερμό χαιρετισμό στην γιορτή των παιδιών του Ιδρύματος, με την ολοκλήρωση της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 3:00 am


Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης- Βυρτεμβέργης στα γραφεία της Ένωσης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υποδέχθηκε στα γραφεία της Ένωσης αντιπροσωπεία βουλευτών της Βάδης - Βυρτεμβέργης, μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Εσωτερικά θέματα, Ψηφιοποίηση και Μετανάστευση.

Κατά τη συνάντηση οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον κ. Πατούλη αλλά και από τον Δήμαρχο Κω Γ. Κυρίτση για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση και διαχείριση του προσφυγικής κρίσης από τους Δήμους κυρίως στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 3:00 am


Με την παρουσία πολλών φίλων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης των Τμημάτων Ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Τις δημιουργίες τους σε καμβά παρουσίασαν οι σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου που φοίτησαν στα ερασιτεχνικά τμήματα ζωγραφικής κατά τη φετινή χρονιά. Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τα εγκαίνια της Γ’ Έκθεσης Ζωγραφικής πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) Νίκος Πέππας.

Χαιρετίζοντας τις προσπάθειες των ερασιτεχνών ζωγράφων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού ο κ. Πέππας, συνεχάρη την υπεύθυνη διδασκαλίας Μπέττυ Καρούση, για την πολύ καλή προετοιμασία των σπουδαστών της. Από την πλευρά της η κ. Καρούση, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α για την υποστήριξη του έργου τους στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκε πλήθος φίλων των σπουδαστών για να θαυμάσουν από κοντά τα έργα των καλλιτεχνών και να τους συγχαρούν για τις προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Πέτρος Κόνιαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης και Παναγιώτης Σαγρής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 3:00 am


Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του Προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 13.30 στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (Βας. Όλγας 198), αύριο Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 13.30. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 3:00 am


Συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018

Συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεων

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 3:00 am


Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι η αβεβαιότητα. Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο αυτό τοπίο τεράστιες πληθυσμιακές ομάδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να αναζητήσουν στέγη και εργασία σε άλλες χώρες.

Οι πρόσφυγες, λόγω πολέμου, βίας ή κάποιας φυσικής καταστροφής εξαναγκάζονται σε βίαιη φυγή από τις πατρίδες τους. 

Με περίσσιο θάρρος και κάτω από αντίξοες συνθήκες φεύγουν από τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλέστερες εστίες. Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκη τη στήριξη και την έμπρακτη βοήθειά μας.

Η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποστήριξης και παροχής βοήθειας των Προσφύγων. Αυτό το έχει αποδείξει με συγκεκριμένες πράξεις όλα αυτά τα χρόνια.  Χρέος της σύγχρονης κοινωνίας, των χωρών της Ευρώπης και όλου του κόσμου είναι να προτείνει λύσεις με ένα βασικό στόχο, κανένας συνάνθρωπός μας να μην βρίσκεται στο περιθώριο και να μην αισθάνεται διαφορετικός».

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 3:00 am


Μεγάλα ονόματα της μουσικής, του θεάτρου και του χορού στη σκηνή του Αίθριου Θεάτρου από 26 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2018

Με την κορυφαία Ελληνίδα εκπρόσωπο της pop μουσικής σκηνής Έλενα Παπαρίζου κάνει πρεμιέρα το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 τη Δευτέρα 26 Ιουνίου. Τη σκυτάλη παίρνουν ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος, η ταλαντούχος ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου, η αγαπημένη λαϊκή ερμηνεύτρια Γλυκερία, οι δημοφιλείς στο νεανικό κοινό Stan – REC, οι διαχρονικοίThe Idols 60’s”. Την αυλαία του Φεστιβάλ ρίχνει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η εκρηκτική Άννα Βίσση

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:00 am


Συγχαρητήρια του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο πλήρωμα απορριμματοφόρου που έσωσε ηλικιωμένο από βέβαιο πνιγμό στο Βόλο

Τα θερμά συγχαρητήριά του εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο  πλήρωμα απορριμματοφόρου που έσωσε ηλικιωμένο από βέβαιο πνιγμό στο Βόλο.

Ο Γ. Πατούλης αφού χαρακτηρίζει ως υποδειγματικό τον τρόπο που έδρασαν οι εργαζόμενοι, τους συγχαίρει για την υπευθυνότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν.

Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως δήμαρχος αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στο πλήρωμα του απορριμματοφόρου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου, το οποίο  εκτελούσε σήμερα το πρωί την αποκομιδή στην περιοχή του Σουτραλί. Ο υποδειγματικός τρόπος που έδρασαν οι εργαζόμενοι, τα γρήγορα αντανακλαστικά και οι σωστές κινήσεις τους είχαν ως συνέπεια να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας από βέβαιο πνιγμό.

Τους συγχαίρω για την ευαισθησία, την ευσυνειδησία, το θάρρος και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν. Τέτοιου είδους πράξεις αποδεικνύουν και επιβεβαιώνουν ότι στο στελεχιακό δυναμικό της αυτοδιοίκησης υπάρχει περίσσευμα ευαισθησίας, αυταπάρνησης και διάθεσης προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:00 am


Στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου "Τερψιχόρη Παπαστεφάνου"

Στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Διονύσου συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δ.Ε. Αγίου Στεφάνου.

 

Οι χορωδοί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κας Όλγας Αλεξοπούλου ερμήνευσαν έργα, όπως: «Οι Ψαράδες», «Μεσόγειος σουίτα», «Η πάροδος των πουλιών», «Δεν ήταν νησί», κ.α., καταχειροκροτούμενοι από τους θεατές.


Η Πρόεδρος της Χορωδίας κα Πόπη Κάβουρα, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, μετέφερε στους παριστάμενους, τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και τα θερμά συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ.  

 

Πριν από τη λήξη της εκδήλωσης, οι Χορωδίες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο Φεστιβάλ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:00 am


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Το Λεκανοπέδιο έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Έως εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με την υγεία των πολιτών».

Αναφορά- Καταγγελία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ενώπιον κάθε Αρμόδιας Αρχής για τη συσσώρευση χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής

Καλούμε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενεργήσουν άμεσα για να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής

Σε αναφορά-καταγγελία ενώπιον κάθε Αρμόδιας Αρχής με την οποία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιστικού Συνδέσμου στον νομό Αττικής και Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου να προβεί άμεσα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των απορριμματοφόρων στον ΧΥΤΑ Φυλής, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:00 am


Θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, εκ μέρους  όλων των γονιών 248 μαθητών του Σχολείου, εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για την πολύτιμη πρωτοβουλία και συμβολή του στη επίλυση του κτιριακού προβλήματος του 18ου Νηπιαγωγείου και του 18ου Δημοτικού Σχολείου.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες, εκφράζονται στον κ. Πατούλη για τη μέριμνά του για όλα τα θέματα των παιδιών της σχολικής και προσχολικής ηλικίας του Δήμου Αμαρουσίου, «γιατί βάζετε πάνω από όλα τα μορφωτικά δικαιώματα και την ασφάλεια των παιδιών» καταλήγει η ευχαριστήρια επιστολή. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:00 am


Χορωδιακή βραδιά μουσικών φορέων του Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00,στον προαύλιο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης

 

Την έναρξη μίας ακόμη καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας στο φιλόξενο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης   σηματοδοτεί η Χορωδιακή Βραδιά μουσικών φορέων του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, στις 22:00, στον προαύλιο χώρο της Βορέειου Βιβλιοθήκης (Στ. Δραγούμη & Μιλτιάδου) τα  μέλη της Χορωδίας του ΚΑΠΗ της πόλης του Αμαρουσίου και τα μέλη της Χορωδίας Γονέων και Φίλων του Ωδείου Κλασικής & Σύγχρονης Μουσικής, ενώνουν τις φωνές τους, καλωσορίζοντας τα παιδιά στο νέο ταξίδι ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

 

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:
«Μέσα από τέτοιες προσπάθειες και εμφανίσεις, επιθυμία μας είναι να αναβαθμίσουμε την παρουσία των χορωδιών της πόλης μας και να φέρουμε μέσα από τους χώρους πολιτισμού τους πολίτες πιο κοντά σε αυτό το είδος μουσικής. Η Βορέειος Βιβλιοθήκη το καλοκαίρι παίρνει τη σκυτάλη στη δημιουργική έκφραση των παιδιών. Ας υποδεχτούμε τη νέα σεζόν υπό τους ήχους των χορωδιών της πόλης μας.»       

                      

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 3:00 am


Αποθεώθηκε η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» στην καλοκαιρινή συναυλία – αφιέρωμα στο Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κ. Μαυραντή

Μία όμορφη βραδιά απόλαυσε το κοινό που κατέκλυσε το θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου στη καλοκαιρινή συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου», που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του καταξιωμένου Μαρουσιώτη μουσικοσυνθέτη Κωστή Μαυραντή.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


“Αγαπημένα δεδομένα”:Tα παιδιά καταγράφουν και ερευνούν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η  Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, διοργανώνει  για έβδομη συνεχή χρονιά την Καλοκαιρινή Εκστρατεία  ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για μια ακόμη χρονιά σχεδιάζεται και οργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών.

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, 148 Βιβλιοθήκες (Δημόσιες, Δημοτικές και Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων) σε όλη την Ελλάδα ενώνονται με το συντονισμό της Εθνικής Βιβλιοθήκης, για να προσφέρουν σε παιδιά 4 έως 14 ετών πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την αθλητική βία στο θεματικό Φόρουμ που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει στη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στο χώρο του αθλητισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


Κοινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του Προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 12.00 στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», το Μακεδονικό και το Μεσοπρόθεσμο

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 2 το μεσημέρι

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ.Κυρίζογλου θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη (Βας. Όλγας 198), την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι. 

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του Νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι»  από το Υπουργείο Εσωτερικών, τις εξελίξεις στο Μακεδονικό ζήτημα καθώς και την οικονομική ασφυξία που προκαλούν στην Αυτοδιοίκηση τα όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας Γ. Βοσκόπουλος, ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας Ε. Λαμπάκης, ενώ θα παραβρεθούν ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Ι. Λώλος

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕΔΕ στις 2 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη

Μετά τη συνέντευξη τύπου και ώρα 14:00, στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


Την εκδήλωση του Σωματείου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» για τον Νίκο Καζαντζάκη, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Την εκδήλωση με θέμα: «Νίκος Καζαντζάκης, ο Μεγάλος Στοχαστής», που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες», χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία μελών και φίλων του Σωματείου.     

Η εκδήλωση περιελάμβανε διάλεξη από τη Φιλόλογο Λυκειάρχη κα Μαριάννα Μήλλα, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη με πολύ γλαφυρές και τεκμηριωμένες περιγραφές, ενώ παράλληλα, γινόταν παρουσίαση με φωτογραφίες και εικόνες της πολυτάραχης ζωής του συγγραφέα, από τα πρώτα παιδικά χρόνια της ζωής του, από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη μέχρι και τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και τα ταξίδιά του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη το Σωματείο «Αλκυονίδες» και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα Σμαράγδα Βλάσση για το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο τους, ενώ αναφερόμενος στην εκδήλωση υπογράμμισε ότι το αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη καθρεπτίζει την ιστορία της πατρίδα μας και μας δίνει δύναμη και πνευματική τροφή για να συνεχίσουμε τον αγώνα σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Στην εκδήλωση με ενδιάμεσες αφηγήσεις συμμετείχε η Μαργαρίτα Μαροπούλου. Παραβρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Στέφανος Τσιπουράκης, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Δημήτρης Σμυρνής και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και σωματείων της πόλης. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα της Ομάδας Έρευνας Νέων Επιστημόνων για τη Μέση Ανατολή –Κεντρική Ασία στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα με θέμα: «Τρέχουσες τάσεις στη Μέση Ανατολή & Κεντρική Ασία», από την ομάδα Έρευνας Νέων Επιστημόνων για τη Μέση Ανατολή – Κεντρική Ασία, που φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 

Το μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, μετέφερε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο κ. Πατούλης παρέχουν πάντα βήμα και στηρίζουν τους νέους επιστήμονες για την ανταλλαγή των απόψεων και των εμπειριών τους στα νέα δεδομένα της επιστήμης τους , αγκαλιάζοντας κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην ημερίδα μίλησαν: Ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Υφαντής (ΤΔΕΠΣ Πάντειο Παν/μίου), ο Καθηγητής Aref Alobeid (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων), ο
 Ανδρέας Καραϊσκάκης (τ. Πληρεξούσιος Υπουργός ΟΕΥ, Υπ. Εξωτερικών) ο

Dr Saleh Jallad  (Finance Consultant, Consolidated Contractors Co, Athens) και η Αναπληρώτρια Καθ. Βιβή Κεφαλά (Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου), ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Νικόλαος Κωνσταντόπουλος (Μ.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις).

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


Τους νεαρούς λάτρεις της 7ης τέχνης καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στην πρεμιέρα του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μίμης Φωτόπουλος»

Με τη δωρεάν προβολή της παιδικής ταινίας «Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» έκανε πρεμιέρα ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» για τη φετινή χρονιά. Τους μικρούς θαμώνες καλωσόρισε στο σινεμά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στους οποίους και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι.
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 am


Με τους Εσωτερικούς Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Παίδων και Ενηλίκων ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου

Με τη συμμετοχή 35 ενηλίκων και 70 παιδιών ηλικίας άνω των 6 ετών πραγματοποιήθηκαν οι εσωτερικοί αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης που διοργάνωσε το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου σηματοδοτώντας τη λήξη της φετινής αθλητικής περιόδου. Τα συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους μετέφερε εκ μέρους του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, η εντεταλμένη σε θέματα Αθλητισμού – Πολιτισμού δημοτική σύμβουλος Ελένη Λέκκα.

Τα κύπελλα και μετάλλια στους νικητές των αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου – 11ου Δημοτικού Σχολείου, απένειμαν ο υπεύθυνος καθηγητής φυσικής αγωγής Χρήστος Λεγάντης, και η κυρία Λέκκα.

Στην κατηγορία παιδιά Β’ Δημοτικού, το κύπελλο και χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ανδρέας Λιακόπουλος, το αργυρό ο Φίλιππος Φακίνος, το χάλκινο ο Βασίλης Καρανάσος και ο Παύλος Θεοδωρίδης. Στην κατηγορία παιδιά Γ’ Δημοτικού την πρώτη θέση κατέλαβε η Σταυρίνα Ντάρλη, τη δεύτερη ο Χάρης Τσαγκαράκης, την τρίτη θέση ο Παναγιώτης Πρεντός. Στην κατηγορία παιδιά Δ’ Δημοτικού πρώτος ήλθε ο Ανδρέας Θεοδοσίου, δεύτερη η Στέλλα Περουκανέα, τρίτοι ο Χρήστος Μανιάτης και η Μαρία Παπαλεξάνδρου. Στην κατηγορία Ε’ Δημοτικού την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μιχάλης Παπανικήτας, τη δεύτερη η Φιλαρέτη Κασμίρογλου, την τρίτη ο Μιχάλης Σιγανός και ο Γιώργος Βουδούρης. Στην κατηγορία ΣΤ’ Δημοτικού το χρυσό πήρε ο Ανδρέας Γαλανάκος, το αργυρό ο Κωνσταντίνος Κασμίρογλου, και το χάλκινο ο Θοδωρής Φωτόπουλος και ο Αναστάσης Νταλιάκης.

Στην κατηγορία παιδιά Γυμνασίων την πρώτη θέση κατέλαβε ο Θεοδόσης Κοντανάς, τη δεύτερη ο Αλέξανδρος Γαδ, και την τρίτη Νάγια Φωτεινού και Νικόδημος Τσινάλης.

Στην κατηγορία ενήλικες αρχάριοι, το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Σιγανός, τη δεύτερη θέση ο Γιάννης Δημόπουλος, και την τρίτη θέση κατέλαβαν ο Πασχάλης Λεόνης και ο Αργύρης Βαγενάς.

Στην κατηγορία ενήλικες ενδιάμεσο επίπεδο το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο απενεμήθη στον Νίκο Πασπαλά, το αργυρό μετάλλιο στον Νίκο Παππά, και το χάλκινο στον Αλέξανδρο Δημόπουλο και στον Πέτρο Ναθαναηλίδη.

Στην κατηγορία ενήλικες προχωρημένοι, πρώτος ήλθε ο Παναγιώτης Φωτάκης, δεύτερος ο Σταύρος Φραγγινέας, και στην τρίτη θέση κατετάγησαν ο Νίκος Στρατάκης και ο Σωτήρης Αξαρλής.

Στην κατηγορία διπλά ενηλίκων, το κύπελλο και το χρυσό μετάλλιο κατέλαβαν ο Παναγιώτης Φωτάκης, και ο Κίμων Κατσαντώνης, το αργυρό κατέλαβαν ο Βασίλης Παπαλόης και ο Παναγιώτης Καρατζάς, και το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Σωτήρης Αξαρλής, ο Δημήτρης Σιγανός, ο Γιώργος Βάγιας, και ο Αλέξανδρος Δημόπουλος.

Διπλώματα δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες ως επιβράβευση για τις προσπάθειές τους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:00 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μαρουσι

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr