Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μαρουσι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επιστολή ΙΣΑ στον Υπουργό Υγείας κ.Ξανθό, για τις ελλείψεις αντιοφικών ορών στα νοσοκομεία της χώρας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εκφράζει τις ανησυχίες του, σχετικά αφενός με τις ελλείψεις αντιοφικού ορού που παρουσιάζονται στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στα νησιά και την επαρχία και αφετέρου ζητά να πληροφορηθεί τον αιτιολογικό λόγο της τροποποίησης της Εγκυκλίου αναφορικά με την κατάταξη του αντιοφικού ορού από τον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 2 (υποχρεωτικά αντίδοτα για όλα τα Νοσοκομεία), στον ΚΑΤΑΛΟΓΟ 3 (αντίδοτα για τα Νοσοκομεία Αναφοράς).

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2018 | 3:00 am


Μετά τις δυναμικές αντιδράσεις της ΚΕΔΕ, των δήμων και των κατοίκων κανονικά η λειτουργία της Alpha Bank σε Τήλο, Κάσο και Λειψούς.

Γ. Πατούλης:  Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να προστατεύει με κάθε τρόπο τη νησιωτικότητα και τους κατοίκους των ακριτικών νησιών μας

 

Οι δυναμικές παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της τράπεζας Alpha Bank να κλείσει τα καταστήματά της στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς καθώς και οι αντιδράσεις των δήμων και των κατοίκων των νησιών έφεραν θετικά αποτελέσματα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2018 | 3:00 am


Πάνω από 4400 οι δωρεάν μαστογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία - Θερμή η ανταπόκριση των Δήμων στην κοινωνική προσφορά της ΚΕΔΕ

Η ΚΕΔΕ συνεχίσει να στηρίζει και να διευρύνει το έργο αλληλεγγύης και προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4.400 μαστογραφίες σε γυναίκες που διαμένουν σε 86 ακριτικούς, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 3:00 am


Πρόγραμμα προβολών από 20/8 – 22/8 στο Δημοτικό Κινηματογράφο Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος»

Τις ταινίες «Το βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» (δραματική 2017) και «Με αγάπη, Τζούλιετ» (δραματική 2018) προβάλλει ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος» από 20/8 έως 22/8/2018.

Συγκεκριμένα, η αγγλοαμερικανική ταινία «Με αγάπη, Τζούλιετ» προβάλλεται από Δευτέρα 20/08 έως Τετάρτη 22/08 στις 20:45 και η αγγλοϊσπανική ταινία «Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» προβάλλεται από Δευτέρα 20/08 – Τετάρτη 22/08 στις 23:00.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος» βρίσκεται επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου αρ. 42, Μαρούσι (δίπλα στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο»).

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 3:00 am


Η ΚΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της Alpha Bank στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς

Μετά την πρόσφατη διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της τράπεζας Alpha Bank να κλείσει τα καταστήματα της στα νησιά Τήλο, Κάσο και Λειψούς καθώς και τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν οι Δήμαρχοι των ακριτικών νησιών στον υφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιό, σήμερα αποκαλύπτεται ότι τίθεται ζήτημα αθέτησης των δεσμεύσεων της Alpha Bank να διατηρήσει υποκαταστήματα στα τρία ακριτικά νησιά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 3:00 am


Κουραστική και άτοπη η εμμονή του κ. Κούκουζα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ψαλίδι

Κουραστική έχει καταντήσει η προσπάθεια ορισμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης να περιορίσουν τη στόχευση της όλης κυκλοφοριακής μελέτης της Π.Ε. Ψαλιδίου σε ένα σημείο, αυτό που αφορά στον βόρειο παράδρομο Α. Παπανδρέου. Η Διοίκηση Πατούλη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου Αμαρουσίου, πέραν των άλλων, ωρίμασε κυκλοφοριακές μελέτες για όλες τις γειτονιές της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη τα διαχρονικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών αλλά και την γνώση από την επιστημονική κοινότητα όπως του Πανεπιστημίου Πατρών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 3:00 am


Στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Αιόλου που τελέστηκε χθες από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Ανήμερα του  εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χθες ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έλαβε την ευλογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, και από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 3:00 am


Με μία ξεχωριστή μουσική βραδιά με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου γιόρτασε το Μαρούσι τον Δεκαπενταύγουστο

Το Μαρούσι γιόρτασε παραμονή  του Δεκαπενταύγουστου την Πολιούχο του  Παναγία Θεοτόκο με πολλή μουσική και χορό, σε ένα λαϊκό γλέντι που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, Μαρουσιωτών αλλά και επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Παρών στη γιορτή και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 3:00 am


Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα το Μαρούσι τίμησε την Παναγία Θεοτόκο, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης του Αμαρουσίου τίμησαν εκατοντάδες πολίτες στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιεραρχών και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 3:00 am


H Περιφέρεια Αττικής για άλλη μια φορά δεν απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στον τρόπο διενέργειας και ορθής στόχευσης των ψεκασμών των κουνουπιών

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να εκτίθεται χωρίς να απαντά επί της ουσίας σε ερωτήματα που της έχουμε θέσει σχετικά με την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 3:00 am


Στην Περιφορά της Εικόνας στη Μητρόπολη Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι μας!

Χρόνια Πολλά σε όλους! Καλό 15Αύγουστο και Καλή Παναγιά!

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2018 | 3:00 am


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στη δράση του ΙΣΑ, για συλλογή φαρμάκων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας, στο κάλεσμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για συγκέντρωση φαρμάκων, για τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2018 | 3:00 am


Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!

Εμείς πήραμε την ευλογία στην Αθήνα από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ.Συμεών!

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2018 | 3:00 am


Πόσα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιμένει ακόμα η Περιφέρεια Αττικής για να μας απαντήσει αν ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη διαδικασία στο πρόγραμμα των ψεκασμών;

Το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι Δήμοι της Αττικής μπαίνουν σε καθεστώς επιτήρησης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την άρνηση της Περιφέρειας Αττικής να δώσει σαφείς απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που της έχει θέσει, καθώς πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2018 | 3:00 am


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να είναι μία αφιλόξενη χώρα για τα άτομα με κινητική αναπηρία

Έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να διαθέσει τουλάχιστον το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και τις Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, για τη δημιουργία υποδομών που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την απίστευτη ταλαιπωρία συνανθρώπου μας με κινητική αναπηρία ο οποίος εξαιτίας της μη δυνατότητας πρόσβασης στο κατάστρωμα πλοίου, ταξίδεψε στην πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων, η ΚΕΔΕ καλεί την κυβέρνηση να δρομολογήσει επιτέλους πολιτικές που θα διασφαλίζουν την προσβασιμότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Στην Ελλάδα του 2018 κάποιοι συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να παλεύουν για τα αυτονόητα. Η χώρα μας είναι αφιλόξενη για τους συμπολίτες μας γιατί οι πόλεις μας χτίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί σχεδιασμός για δομές που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι ότι οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας δεν είναι μία ειδική κατηγορία. Εν δυνάμει όλοι οι πολίτες μπορεί να βρεθούν στη θέση τους για αυτό και απαιτείται μία στρατηγική σχεδιασμού πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Χρειάζεται μία επανεκκίνηση για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που μόνο ντροπή προκαλούν. Είναι αδιανόητο να μην μπορεί να ταξιδέψει με αξιοπρέπεια ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία. Πως γίνεται να δόθηκε άδεια λειτουργίας σε ένα μεταφορικό μέσο που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες προσβάσεις;  Ποιος έδωσε αυτή την άδεια και με ποιο σκεπτικό;

Η ΚΕΔΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς και από τις Περιφέρειες να αξιοποιήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας. Έχουν την ιστορική ευκαιρία να διορθώσουν στρεβλώσεις που δεν ταιριάζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες Β’ κατηγορίας.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού παραμένει προτεραιότητα η διαρκής διεκδίκηση της κατοχύρωσης του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία για ισότητα και ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή».

 

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2018 | 3:00 am


Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να δημοσιοποιήσει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που διενεργήθηκαν οι ψεκασμοί των κουνουπιών και τα ποσά που διατέθηκαν

Γ. Πατούλης , Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Οι πολίτες έμειναν απροστάτευτοι. Το πρόγραμμα των ψεκασμών έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο και να μην σπεύδουν τώρα κάποιοι Αντιπεριφερειάρχες να σώσουν ότι μπορούν «κατόπιν εορτής»

Η αύξηση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς και η ένταξη συγκεκριμένων Δήμων της Περιφέρειας Αττικής σε καθεστώς επιτήρησης φέρει την Περιφέρεια Αττικής προ των ευθυνών της.

Ως ΚΕΔΕ, θέσαμε επανειλημμένα σαφή ερωτήματα για το πότε ξεκίνησε και πότε ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών καθώς και το ύψος των κονδυλίων που έχει διατεθεί.

Ωστόσο απαντήσεις, μέχρι στιγμής, δεν έχουμε λάβει.

Στον αντίποδα βλέπουμε και ενέργειες που κάθε άλλο παρά υπεύθυνη στάση υποδεικνύουν, όπως αυτές κάποιων Αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι σπεύδουν να ψεκάσουν τώρα και «κατόπιν εορτής», όταν σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ψεκασμοί πρέπει να είχαν ολοκληρωθεί, το αργότερο μέχρι τα τέλη Απριλίου. Πως το επιτρέπει αυτό η κα Δούρου;

Με δεδομένο ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και αφορά στη δημόσια υγεία των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής έχει σαφή υποχρέωση να δώσει στη δημοσιότητα πλήρη κατάλογο με τις ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα των προληπτικών ψεκασμών αλλά και τα ποσά που διατέθηκαν και πως κατανεμήθηκαν σε κάθε περιοχή της Αττικής.

Η ΚΕΔΕ απαιτεί απαντήσεις για τα εξής ερωτήματα:

  1. Ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν; Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και όχι αργότερα, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, γιατί θα είναι αναποτελεσματικοί.
  2. Πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς και πως κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Αττικής;
  3. Ελέγχεται η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων που εφαρμόζονται στην Αττική, από εξειδικευμένους επιστήμονες;
  4. Προηγήθηκε, όπως έπρεπε, σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, δηλαδή ρέματα, πάρκα, φρεάτια και όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, κυρίως εντός των αστικών ιστών;
  5. Έχει μεριμνήσει η Περιφέρεια Αττικής για τεχνικά κλιμάκια τα οποία θα ελέγχουν την πορεία των ψεκασμών και θα επαναπροσδιορίζουν τις παραμέτρους έτσι ώστε να είναι στοχευμένη η αντιμετώπιση του προβλήματος;

Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 3:00 am


Μίζερη και στείρα η αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Μαγιάκης και η παράταξή του, ακόμα και στο σοβαρό θέμα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος της Ενότητας Ανατροπής, οφείλουμε να παρατηρήσουμε τη μίζερη και στείρα αντιπολίτευση που ασκεί ότι ο κ. Μαγιάκης και η παράταξή του, ακόμα και στο σοβαρό θέμα της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς.

Αντί να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τους πρώην συντρόφους τους, όφειλαν τουλάχιστον να αναγνωρίσουν τις μεγάλες προσπάθειες της Διοίκησης Πατούλη, σχετικά με τη δημοπράτηση και την ανάληψη κατασκευής του έργου για τη Διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, από το ΥΠΟΜΕΔΙ. Ενέργειες που ξεκίνησαν αρχικά από την οριοθέτηση του ρέματος με ΦΕΚ το 2014 και συνεχίστηκαν με την ολοκλήρωση μελετών διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς από τον Δήμο Αμαρουσίου, ενώ την αποκλειστική ευθύνη έχει η Περιφέρεια, η οποία είναι και η καθ΄ ύλην αρμόδια για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς,.

Μετά τις μεγάλες καθυστερήσεις της Περιφέρειας, την ανεπάρκειά της και την άρνησή της να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο, για την πόλη του Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, διεκδίκησε και πέτυχε τη δημοπράτηση και την ανάληψη κατασκευής του συγκεκριμένου έργου από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

Σε αντίθεση με τον κ. Μαγιάκη και την παράταξή του, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα συνεχίσει να διεκδικεί αυτά που δικαιούται το Μαρούσι και ο Μαρουσιώτικος λαός, καθώς και να δίνει λύσεις κόντρα στην ανεπάρκεια και την αδιαφορία κάποιων. Ταυτόχρονα, όμως, οφείλει και θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να στηλιτεύει την αναλγησία και την «πολιτική εμπάθεια» της Διοίκησης της Περιφέρειας και των πρώην πολιτικών συντρόφων του κ. Μαγιάκη, απέναντι στους Μαρουσιώτες. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 3:00 am


Στην τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους Κ. Δήμτσα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετέβη σήμερα στο Άγιο Όρος, όπου παρουσία των μελών της Ιεράς Κοινότητας, μοναχών, επισήμων και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε στις Καρυές,  η τελετή εγκατάστασης του νέου πολιτικού διοικητή της μοναστικής πολιτείας, Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Καραγιάννης.

Στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο τον νέο πολιτικό διοικητή προσφώνησε ο μοναχός Νικόδημος από τη μονή Μεγίστης Λαύρας.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον κ. Δήμτσα για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και επισήμανε τα εξής:

« Χαίρομαι που αυτή τη σημαντική θέση ανέλαβε  ένας άνθρωπος εργατικός, με ήθος, συνέπεια και διάθεση αφοσίωσης στο έργο του.

Με τον κ. Δήμτσα έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και πολύ εποικοδομητικά καθώς η ΚΕΔΕ και ο ΙΣΑ σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι συνοδοιπόροι σε δράσεις και πρωτοβουλίες προσφοράς στους συνανθρώπους μας, με έμφαση τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Είμαι βέβαιος ότι θα εκτελεί τα νέα του καθήκοντα 

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 3:00 am


Ευθύνη: Άγνωστη λέξη για την Περιφέρεια Αττικής

Απάντηση του Αντιδημάρχου Β. Κόκκαλη στον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο για την άρνησή τους στην ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλα

Σε απάντηση σας με Αριθμ. Πρωτ. 183 στις 10/08/2018, στην ουσία αρνείστε και εν μέρει αποποιείστε των ευθυνών σας στο αίτημά μας για την παραχώρηση μιας υδροφόρας, η οποία θα βρίσκεται επί 24ώρου βάσεως ανάμεσα στο Δάσος Συγγρού και το Κτήμα Καρέλα έτσι ώστε να προλάβουμε άμεσα οποιοδήποτε περιστατικό θα έβαζε σε κίνδυνο το μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου εντός αστικού ιστού.

Απευθυνθήκαμε επανειλημμένα στην Περιφέρεια ως άμεσα εμπλεκόμενου, ως φορέα που διαχειρίζεται πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα των πολιτών και πρέπει να καταλήγουν δικαιωματικά – αντισταθμιστικά  σε αυτούς.

Ο Δήμος Αμαρουσίου όντως διαθέτει 3 υδροφόρες όπως είστε καλά ενημερωμένοι, αλλά δεν έχετε ενημερωθεί προφανώς, ότι η πόλη μας διαθέτει πλέον των 120 χώρων πρασίνου και δεκάδες κατάφυτους πεζόδρομους οι οποίοι θέλουν περιποίηση και πότισμα. Η καθημερινότητα μιας πόλης δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαταράσσεται και δεν είναι δυνατόν με την λογική σας να πρέπει να υποβαθμίσουμε αν όχι να καταστρέψουμε το αστικό μας πράσινο με την απασχόληση των υδροφόρων μας για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, γιατί εσείς αρνείστε με διάφορες προφάσεις να κάνετε για την πόλη μας το υπόλοιπο του καλοκαιριού το αυτονόητο.

Εμείς ως Δήμος πράττουμε αυτό που επιτάσσει η λογική, το καθήκον και η συνείδησή μας. Η υπηρεσία, οι υπάλληλοι και οι εθελοντές μας είναι σε διαρκή επιφυλακή και περιπολίες καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο με 6 πυροσβεστικά οχήματα από 0,5t έως μέγιστου ωφέλιμου φορτίου 3,5t. Ζητάμε για το καλό της πόλης έστω και τώρα η Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει μια υδροφόρα τουλάχιστον 10t και η οποία θα χρησιμοποιηθεί άμεσα στο πεδίο για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων. Σας ενημερώνουμε δε ότι άλλη δουλειά κάνουν τα πυροσβεστικά οχήματα και άλλη οι υδροφόρες. Η άγνοια σε τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν συγχωρείται.

Δοκιμαστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιποβαρείς  τόσο στη φωτιά στο Μάτι, στην Κινέτα, στον Κάλαμο πέρυσι άλλα και στις πλημμύρες στην Μάντρα, στο Μαρούσι στην Αθήνα. Δεν θέλουμε για την πόλη μας τα ίδια.

Σας παρακαλούμε επιτέλους να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αφήστε τα μικροκομματικά καμώματα και πράξτε το αυτονόητο. Στείλτε μία μεγάλη υδροφόρα ώστε να συμβάλλετε και εσείς στο ελάχιστο στην προστασία του Δάσους Συγγρού και του Κτήματος Καρέλα. Αφήστε επιτέλους τα δελτία τύπου και την πλούσια επικοινωνιακή σας δραστηριότητα και ασχοληθείτε ρεαλιστικά με την ουσία, ασχοληθείτε με τα προβλήματα, ασχοληθείτε με την πόλη μας, ασχοληθείτε με τους πολίτες της, ασχοληθείτε με την ποιότητα ζωής τους, ασχοληθείτε με τις ζωές μας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 3:00 am


Καθαρισμός και νέος ηλεκτροφωτισμός στο πάρκο επί της οδό Φλέμινγκ στη Νέα Φιλοθέη από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και ηλεκτροφωτισμού στο πάρκο επί της οδού Φλέμινγκ στην Νέα Φιλοθέη, από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετά τον καθαρισμό του πάρκου από τα ξηρά χόρτα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες εγκατάστασης του νέου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Η νέα ηλεκτροδότηση του πάρκου προσφέρει πλέον μεγαλύτερη ασφάλεια στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.     

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

“Εξωραΐζουμε τις γειτονιές και βελτιώνουμε την ποιότητα της καθημερινότητας των δημοτών μας. Οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι σε διαρκή ετοιμότητα όχι μόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και καταστάσεων αλλά για καθημερινές παρεμβάσεις και έργα ουσίας.

Δηλώνω ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και χαίρομαι για την νέα πνοή που δίνει πλέον το πάρκο Φλέμινγκ στην γειτονιά της Νέας Φιλοθέης.» 

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2018 | 3:00 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μαρουσι

Φιλικοί ιστότοποι: