Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μαρουσι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παρέμβαση της ΚΕΔΕ για να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διαδικασία επιστροφής στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών

Στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει την εξαίρεση της διαδικασίας επιστροφής στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών κατά τη δημοτική προεκλογική περίοδο αναφέρεται με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Όπως επισημαίνει, η πρόσφατη τροπολογία η οποία συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προβλέπει την επιστροφή των δημοτικών αστυνομικών από τα Κέντρα Κράτησης σε Δήμους, μπορεί να φαίνεται ότι λύνει το πρόβλημα, ωστόσο στην πράξη εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους οδηγεί σε ομηρία.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 3:00 am


20η Τριμηνιαία Συνάντηση Υγιών Πόλεων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η 20η Συνάντηση Εργασίας των Υγιών Πόλεων του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου παρουσία περισσοότερων απο 65 εκπροσώπων των Δήμων-μελών. Βασική ενότητα αποτέλεσε η ενημέρωση από την κα. Παπαθανασοπούλου, για το Πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, και συγκεκριμένα η πολιτική και νέα Χάρτα για την 7η Φάση για την οποία ακολούθησε πολιτικός και τεχνικός σχολιασμός από τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 3:00 am


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί μία κοινά αποδεκτή νομική λύση μεταξύ των εργαζομένων και όλων των αρμόδιων φορέων, που θα διασφαλίζει το προσωπικό και την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Στη διαβεβαίωση ότι η ΚΕΔΕ θα παραμείνει στο πλευρό των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα συνεχίσει να διεκδικεί μία κοινά αποδεκτή νομική λύση μεταξύ των εργαζομένων και όλων των αρμόδιων φορέων, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 3:00 am


Συνεχίζεται η εκπαίδευση των ομάδων Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ως εσωτερικοί επιθεωρητές για την ορθή λειτουργία των Υπηρεσιών και τη διαχειριστική ικανότητα του Δήμου Αμαρουσίου

2ήμερο σεμινάριο Ενδυνάμωσης Ομάδας (Team Building) παρακολούθησαν ως εσωτερικοί επιθεωρητές οι ομάδες Διαχείρισης Ποιότητας & Περιβαλλοντικής διαχείρισης του Δήμου Αμαρουσίου.

Το σεμινάριο έλαβε χώρα σε εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις, από την επικεφαλής της Ομάδας Ποιότητας & Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Γραφείου Ολικής Ποιότητας του Δήμου Αμαρουσίου κα Μαίρη Χάντζου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 3:00 am


Αίτημα της ΚΕΔΕ για την έκδοση προσωρινών σχεδίων βόσκησης και επανεξέτασης της οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς

Το ζήτημα του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης που διαμορφώνει μια νέα κατάταξη των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς (πρώην μειονεκτικές), καθώς και η αναγκαιότητα έκδοση προσωρινών σχεδίων βόσκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμανε ότι σε περίπτωση που εφαρμοστούν οι σχεδιαζόμενες πολιτικές  θα υπάρξουν σημαντικές απώλειες Ευρωπαϊκών κονδυλίων με συνέπεια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να υποστούν ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα. Για το λόγο ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να ανταποκριθεί στο αίτημα της ΚΕΔΕ προκειμένου να προστατευτούν οι παραγωγοί.  

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 3:00 am


Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ

«Προτεραιότητα για όλους εμάς που υπηρετούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού είναι να θωρακίσουμε τις πόλεις από κάθε κατηγορία κινδύνου, και να δημιουργήσουμε μια ομπρέλα προστασίας για τις τοπικές κοινωνίες».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε παρέμβασή του στο ετήσιο Συνέδριο που διοργάνωσε το  Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΕΙΕΕ), με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), με τίτλο: «Wings to Fly».

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 3:00 am


Πρωτοβουλία του Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία ανοικτής αγοράς εμπορίου (open Mall) στο κέντρο της πόλης υπό την ομπρέλα του Ε.Β.Ε.Α και με τη συνεργασία και του Ε.Σ.Α

Με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων από τις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου η ενημερωτική συνάντηση με σκοπό τη λειτουργία ανοικτού τύπου Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014 – 2020» με αναφορά στην πρόσκληση με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 3:00 am


Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που θα εξασφαλίζει, μέσω κρατικού προϋπολογισμού, την καταβολή αναδρομικά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα που κόπηκαν από τους εργαζόμενους στους δήμους

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε και είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων μαςπου διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους

Τη στήριξη της ΚΕΔΕ στους εργαζόμενους των Δήμων που διεκδικούν, αναδρομικά τα ποσά που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα τα οποίατους έχουν περικοπεί από τους μνημονιακούς νόμους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Παράλληλα το ΔΣ της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην κατάρτιση προτεινόμενης νομοθετικής διάταξης με το αίτημα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την καταβολή των ποσών για το σύνολο των εργαζομένων.

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων που διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τους στη βάση και των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, αναφέροντας ως παράδειγμα το Δήμο Αμαρουσίου και μία σειρά άλλων Δήμων οι οποίοι προχώρησαν στην καταβολή των σχετικών ποσών στους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος τις σχετικές τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου, επισήμανε ότι Δήμοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα δύνανται, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής των Δήμων τους και κατόπιν γνωμοδότησης νομικού συμβούλου του Δήμου , να προχωρήσουν στην καταβολή των χρημάτων σε όσους εργαζόμενους τα δικαιούνται, βάσει των σχετικών δικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν υπέρ τους.

 

Πρόταση νομοθετικής διάταξης από την ΚΕΔΕ

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αναλάβει η ΚΕΔΕ, με τη συνδρομή της νομικής της υπηρεσίας, την κατάρτιση προτεινόμενης νομοθετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει την καταβολή, από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συνόλου των μεικτών αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα αναδρομικά.

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 3:00 am


Στην τελετή του αγιασμού του 2ου Συστήματος Προσκόπων παρέστησαν μέλη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου

Στην τελετή του αγιασμού του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και φίλων του προσκοπισμού παρέστησαν μέλη της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη. 

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ’40, γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Τοποθέτηση από το Δήμο Αμαρουσίου κυτίων υγιεινής για σκύλους σε πάρκα και πλατείες για την εξυπηρέτηση των συνοδών τους και τη διατήρηση της πόλης καθαρής

Σε επιλεγμένα σημεία σε πάρκα και πλατείες ο Δήμος Αμαρουσίου τοποθέτησε πρόσφατα κυτία υγιεινής για σκύλους για την εξυπηρέτηση των συνοδών τους.

Με ένα πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο, ο Δήμος Αμαρουσίου προτρέπει και ευαισθητοποιεί τους πολίτες να διατηρούν καθαρό το περιβάλλον,  στοχεύοντας παράλληλα στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο άμεσο μέλλον θα τοποθετηθούν και σε άλλους επιλεγμένους χώρους κυτία υγιεινής, ενώ στην παρούσα φάση μπορούμε να τα βρούμε στα εξής σημεία:
Σταθμός ΗΣΑΠ (2) / πάρκο Κυπρίων Αγωνιστών / πλατεία Ελευθερίας / πάρκο Πλουτάρχου & Χαϊμαντά / πάρκο Ψαλιδίου / πάρκο Ηρώδου Αττικού / πάρκο Αγ. Ιωάννη ΚΑΤ / πλατεία Νέας Λέσβου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Η ΚΕΔΕ επιμένει στην πάγια θέση της για νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και την εργασιακή κατοχύρωση του προσωπικού

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Παραμένουμε στο πλευρό των εργαζομένων και καλούμε την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος στην ομηρεία τους»

Τη δέσμευση ότι η ΚΕΔΕ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από την πάγια θέση της ότι απαιτείται

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ τα μέλη του ομόφωνα επικαιροποίησαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων του Προγράμματος, στη βάση και των σχετικών αποφάσεων που έχουν λάβει.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματός τους, κατά την αυριανή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία των εργαζομένων με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους εκθέσουν τις θέσεις τους, θα παραστεί και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ενώ τόνισε πως στηρίζει και το αίτημα τους να συναντηθούν και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος τώρα στην ομηρεία των εργαζομένων. Καλούμε εκ νέου την κυβέρνηση να δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα με δεδομένη την ολοένα και υψηλότερη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του υπογράμμισε πως θα υποβάλλει προς το υπ. Εσωτερικών αίτημα για μία συνάντηση, παρουσία των εργαζομένων, σε μία προσπάθεια εξεύρεσης μίας λύσης, που θα άρει το αδιέξοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και εκατοντάδες πολίτες τίμησαν την αείμνηστη Σοφία Ζέρβα

Εκατοντάδες συμπολίτες και φίλοι της αείμνηστης Σοφίας Ζέρβα τίμησαν με την παρουσία τους τη «βραδιά μνήμης» που διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και τοπικοί σύλλογοι της πόλης, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για το πολυσχιδές και πολύχρονο έργο της στη γενέτειρά της το Μαρούσι και για την ανεκτίμητη προσφορά της προς τη δημοσιογραφία και την αντικειμενική ενημέρωση μέσω του «Αθμονίου Βήματος».

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία των μελών της οικογένειας της, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη φιλία που τους συνέδεε επί σειρά ετών, καθώς και σε όσα είχε μοιραστεί μαζί του αναφορικά με τις ανησυχίες της να κρατήσει «ζωντανό» το «Αθμόνιο Βήμα».

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Τις προσεχείς ημέρες ξεκινούν από το Δήμο Αμαρουσίου τα σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής Γλώσσας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, Ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την περίοδο 2018 – 2019 διοργανώνονται και εφέτος στο Δήμο Αμαρουσίου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Τα εν λόγω σεμινάρια προβλέπουν και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους συμπολίτες μας, ενώ η Επιχείρηση έχει θεσπίσει ιδιαίτερη οικονομική πολιτική για τους μακροχρόνια ανέργους, τους απόρους, τους πολύτεκνους και γενικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους πολίτες σε θέματα πολιτικής προστασίας και έγκαιρης προετοιμασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ευαισθητοποιημένος σε θέματα πολιτικής προστασίας, συμβάλλει στην έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών από τους εντεταλμένους φορείς της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο αυτό, στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου έχουν αναρτηθεί δύο βίντεο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με οδηγίες για σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με τίτλο «Κάνε το Δικό σου Σχέδιο» και βίντεο με οδηγίες προστασίας σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων «Διασταύρωση Δρόμου με χείμαρρο».

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Ε.Β.Ε.Α συμμετέχει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls)

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) προτίθεται να υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» 2014 – 2020. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των ενδιαφερομένων στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Ομόφωνο Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καλεί τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ, για να μην παραχωρηθούν στο Υπερταμείο ακίνητα των δήμων

Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση αγωνίζεται δυναμικά προκειμένου να παραμείνουν σημαντικοί ζωτικοί χώροι στις Τοπικές Κοινωνίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός του στις 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και όχι στο υπερταμείο, προχώρησε σήμερα στην έκδοση νεότερου ομόφωνου ψηφίσματος.

Μέσω του ψηφίσματος η ΚΕΔΕ ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ προκειμένου να μην  ισχύσει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται στην Ελληνική  Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ακίνητα που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση ή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.

Επιπλέον στο ψήφισμα προτείνεται τα Δημοτικά Συμβούλια να κοινοποιήσουν το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2018 την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα πράξει ότι είναι αναγκαίο και σε επίπεδο δικαιοσύνης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του ομόφωνου ψηφίσματος

Ομόφωνο Ψήφισμα

Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός μας την 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες και όχι στο Υπερταμείο, απαιτούμε από την κυβέρνηση την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται.

Επίσης καλούμε τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας, να λάβουν απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους.

Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια αυστηρά έως την 25η Οκτωβρίου 2018 να έχουν αποστείλει την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 3:00 am


Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 το πρωί στα γραφεία της Ένωσης (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8).

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί η νέα άδικη κατάταξη των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπρόσθετα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συζητήσουν και θα λάβουν απόφαση για την άμεση έκδοση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

Τη συζήτηση θα απασχολήσουν και θέματα που σχετίζονται με τους νησιωτικούς Δήμους όπως τα δίκτυα υδροδότησης (πυροπροστασίας), η οργάνωση επισκέψεων κλιμακίου ιατρών στα νησιά, τα προβλήματα στην πληρωμή Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) από το Πράσινο Ταμείο, η Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2018 | 3:00 am


Με 26 συμβασιούχους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ ενισχύονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου

Με 26 άτομα, οκτάμηνης σύμβασης, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ενισχύονται οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου. Τους συμβασιούχους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στους οποίους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική εργασία.

Τους νέους εργαζομένους που άμεσα αναλαμβάνουν καθήκοντα στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α), στη διεύθυνση καθαριότητας, στα εξωτερικά συνεργεία και στην υπηρεσία πρασίνου, καλωσόρισαν μαζί με τον Δήμαρχο, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου, καθώς και εκπρόσωποι της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού.

Απευθυνόμενους στους νέους εργαζομένους, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ανέφερε:

«Βούλησή μας είναι πάντοτε να προσπαθούμε για το καλύτερο για τους πολίτες αλλά και τους εργαζομένους μας οικοδομώντας σχέσεις ειλικρίνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Προσφέροντάς σας ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας και καλής συνεργασίας, ζητούμε από εσάς το αυτονόητο, να είστε παραγωγικοί και δημιουργικοί».

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2018 | 3:00 am


Κύπελλο Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας «Αμαρύσια IV» με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Α και του Δήμου Αμαρουσίου

Κύπελλο ερασιτεχνικής πυγμαχίας διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Πυγμαχίας Ανδρεάδης Boxing Club την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 3 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά (Διονύσου και Πουρνάρα, Μαρούσι) με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) και του Δήμου Αμαρουσίου.


 

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2018 | 3:00 am


Μαρουσι - Ειδήσεις και Νέα

Livestreaming: Μαρούσι – Ηρακλής

  1. Livestreaming: Μαρούσι – Ηρακλής  Sportime (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2018 | 4:44 pm


Live Streaming: Ηρακλής-Μαρούσι

  1. Live Streaming: Ηρακλής-Μαρούσι  ΣΠΟΡ FM 94.6
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 12:45 pm


Στις 28 Οκτωβρίου με Μαρούσι

  1. Στις 28 Οκτωβρίου με Μαρούσι  Η Δημοκρατική της Ρόδου
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2018 | 11:22 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μαρουσι


Φιλικοί ιστότοποι: