Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μοσχατο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

66 χρόνια Πνευματική Εστία Μοσχάτου (εικόνες - βίντεο)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση  της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου "66 χρόνια ΠΕΜ" τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στο 2ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου.
  
Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν πρώην μέλη των ΔΣ της ΠΕΜ! 

Δείτε αναλυτικά την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο.


........................
Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 4:19 pm


Με επιτυχία η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του "ΣΦΙΓΜΟΣ" (εικόνες)

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή του "ΣΦΙΓΜΟΣ" Μοσχάτου - Ταύρου.

Μια ακόμα αθλητική χρονιά φτάνει στο τέλος της και σε ένα κατάμεστο γήπεδο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καλοκαιρινή Γιορτή του συλλόγου μας με την συμμετοχή όλων των αθλητριών από τις ακαδημίες του Μοσχάτου & του Ταύρου καθώς και του αγωνιστικού τμήματος . 

Με την παρουσία τους μας τίμησαν:
Ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Κος Ανδρέας Ευθυμίου που έκανε και την βράβευση στην αθλήτριά μας Αγάθου Ανδρονίκη που εκπροσώπισε την χώρα μας με την Εθνική Νεανίδων Ατομικού, στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας, ο αντιδήμαρχος, συντονιστής αθλητικών δραστηριοτήτων Κος Γεώργιος Φελλάς , ο δημοτικός σύμβουλος Κος Μελίστας Θανάσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κος Μπούτσης Αντώνης, ο υπεύθυνος αθλητισμού & μέλος δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου Κος Σπύρος Αγγελόπουλος, η δημοσιογράφος του Body in Balance Greece Ιφιγένεια Τσαντίλη και πλήθος κόσμου που ήρθαν να καμαρώσουν τις αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής Μοσχάτου & Ταύρου. 


Για την επιβεβαίωση των αθλητικών τους αποδόσεων τα κορίτσια μας εντυπωσίασαν με τις χορογραφίες που δημιούργησαν αποκλειστικά για την γιορτή “Καλοκαίρι 2018” και εισέπραξαν τα θερμά μας χειροκροτήματα .


Ευχαριστούμε τις προπονήτριες μας για την επιμέλεια των προγραμμάτων της γιορτής και για την σκληρή δουλειά όλης της χρονιάς για να έχουν οι αθλήτριές μας όλες αυτές τις επιτυχίες!!!


Σας ευχόμαστε Καλό καλοκαίρι !!!!

 ..............................


Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 2:22 pm


Άγγελος Σικελιανός - Ηχήστε οι Σάλπιγγες

Άγγελος Σικελιανός 
Ηχήστε οι Σάλπιγγες…. 

Ηχήστε οι Σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές 
δονήστε σύγκορμη τη χώρα, πέρα ως πέρα… 
Βογγήστε, τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα! 

Και είναι η πρώτη στροφή από το ποίημα Ηχήστε οι Σάλπιγγες του Άγγελου Σικελιανού που απήγγειλε ο ίδιος ο ποιητής στην νεκρώσιμη ακολουθία του Εθνικού μας Κωστή Παλαμά(27 Φεβρουαρίου 1943). 

Αυτό το ποίημα δεν υπάρχει Έλληνας που να μην το γνωρίζει…. 
19 Ιουνίου 1951 η ημερομηνία θανάτου του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ενώ γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1884 και μεγάλωσε στην Λευκάδα… 
Επιλογή μας για την σημερινή επέτειο του Άγγελου Σικελιανού το ποίημα του… 


Τρεχαντήρα 

Καταμεσίς ανέμου η τρεχαντήρα, 
με τα πανιά της, τόξα τεντωμένα, 
του διακιού τη στερνήν επήρε γύρα 
στα γαλανά βουνά τα γυμνωμένα 
κι ο αιθεροδρόμος βόγγος που επλημμύρα στα ξάρτια ,
στα πρυμνήσια, στην αντένα, 
-δελφίνια επαρατρέχανε ολοένα- 
την έκρουε μεσ’ το κύμα, ολόρτη λύρα! 
Δίκοπη σπάθα εξέσκιζε η καρήνα 
κι ο αφρός στην πρύμνα, χώριος σε δυο κρίνα των σταλιών ανατίναζε το σείστρο, 
σα μ’ ένα ‘λάσκα’ !-ο ήλιος μεσουράνει- 
στων Σαλώνων εμπήκε το λιμάνι, 
με τον καταμεσήμερο μαΐστρο. 

 Έντονα λυρικός ποιητής κι από τους σημαντικότερους του 20ου αιώνα ο Άγγελος Σικελιανός υπήρξε 5 φορές υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Εξέδωσε τα βιβλία O θάνατος του Διγενή, Γράμματα στην Άννα, Ο Χριστός στη Ρώμη κλπ… Επιμέλεια σελίδας 

Τασσώ Γαΐλα 
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 1:31 pm


Oμόφωνα ψηφίστηκε η μελέτη ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο!

Oμόφωνα ψηφίστηκε από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου η μελέτη της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο. Πρόκειται για ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας, προϋπολογισμού 800.000 €. 

Η ανάπλαση περιλαμβάνει τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής. 

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη παρέμβαση, προϋπολογισμού 570.000 €. 

Ενημέρωση είχαμε από την επίσημη σελίδα του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου!Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 12:43 pm


Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην "Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής" στο Μοσχάτο (εικόνες)

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην "Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής" από τη Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου! 

Παρακολουθήσαμε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, από τη Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου μας το "Χορωδιακό Τραγούδι - Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής" καθώς και το Τμήμα Παραδοσιακών Κρουστών Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου - Ταύρου. 

Η εκδήλωση ήταν εξαιρετική και καταχειροκροτήθηκαν οι συμμετέχοντες σε αυτή. 

Υπέυθυνοι Καθηγητές 
Β. Γραβάνης και Κ. Παρχαρίδης

Ευχαριστούμε τον καλό μας φίλο  Βασίλης Αναστασιάδης  για τις πολύ ωραίες φωτογραφίες!


Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 12:27 pm


Επιτελούς μια Γιορτή για τον Πατέρα! Το Σάββατο στον Ταύρο!

Η πρόεδρος της δημοτικής ανώνυμης εταιρείας του Δήμου Καλλιθέας και δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας, Κορίνα Δαμουλιάνου σε συνεργασία με την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, διοργανώνουν το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων, στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 2 στον Ταύρο, μια μεγάλη παιδική γιορτή για να τιμήσουν τους μπαμπάδες! 

 "Μια ιδέα για μια ξεχωριστή εκδήλωση με την προοπτική να γίνει θεσμός. Σκοπός είναι να τονίσουμε την σπουδαιότητα του ρόλου του πατέρα στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία και γενικότερα στην οικογένεια! Ευχαριστώ την Ένωση πολυτέκνων για την στήριξη και την συνδιοργάνωση" δήλωσε η Κορίνα Δαμουλιάνου στο mymosxato.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 12:09 pm


Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο με το Δημήτρη Κοντογιάννη (εικόνες - βίντεο)

2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018 χθες στο Μοσχάτο "ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ" με το Δημήτρη Κοντογιάννη και την Ιφιγένεια Ιωάννου!

Οι ρίζες του χάνονται μέσα στην ευρύτερη παράδοση του δημοτικού αλλά και των κλέφτικων τραγουδιών. Το ρεμπέτικο, αυτό το λαϊκό αστικό τραγούδι των λιμανιών, των φτωχών, των συνοικιών, των φυλακών, είναι ίσως το τραγούδι με την πιο έντονη ταυτότητα, έτσι όπως αφομοιώνεται στο χωνευτήρι των πρώτων αστικών κέντρων του 19ου αιώνα.

Παρουσίασε ο Κώστας Παπασπήλιος

Συμμετείχε ο Όμιλος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 11:50 am


Χάλκινο Μετάλλιο για τα κορίτσια του ΣΦΙΓΜΟΣ στο “E.G.O. Astro Gym Contest 2018”"

Χάλκινο Μετάλλιο για τις μικρές αθλήτριες του ΣΦΙΓΜΟΣ , των ακαδημιών του ΤΑΥΡΟΥ.
Οι αθλήτριες  από τον Ταύρο ηλικίας από 7 έως 11 χρονών, πήραν μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες γενικής γυμναστικής " “E.G.O. Astro Gym Contest 2018”" το Σάββατο 16/6/2018 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου!

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 10:50 am


Σήμερα στο Μοσχάτο - Θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης στο νησί των Κατεργαρέων»!

2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018
Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου


ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ‘’Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΡΕΩΝ’’ στις 20.30


Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Μοσχάτο
Είσοδος Ελεύθερη


Ο θίασος του Μιχάλη Θεοδωρόπουλου ‘’Σκιές και Γέλια’’ παρουσιάζει μια κλασική περιπέτεια του ελληνικού Θεάτρου Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Θεοδωρόπουλο.

Στην ιστορία μας ο γλυκύτατος καμπούρης, πείθει τον Χατζηαβάτη ότι είναι μεγάλος καπετάνιος και με τη συντροφιά του θείου του, του Μπάρμπα Γιώργου, ξεκινά να ταξιδέψει στο νησί των Κατεργαρέων, όπου όλοι προσπαθούν με πονηριές να του κλέψουν το πλοίο και το εμπόρευμα…….

Η συνέχεια επί σκηνής…..


Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2018 | 10:35 am


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του χλοοτάπητα και των τερμάτων του 5 Χ 5 στο 1ο & 2ο Γυμνασιο Ταυρου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης του χλοοτάπητα και των τερμάτων του γηπέδου 5 Χ 5 στο 1ο Γυμνασιο Ταυρου και στο 2ο Γυμνάσιο Ταύρου "ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΕΣΜΕΡ". Συνεχίζεται η διαμόρφωση των αύλειων χώρων των παιδικών σταθμών και των σχολείων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου.

Ενημέρωση είχαμε από την επίσημη σελίδα του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου!


....................
Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 1:03 pm


Οι νέες προβολές του Σινέ Κήπος στο Μοσχάτο (πρόγραμμα)

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου για άλλο ένα καλοκαίρι προσκαλεί τους δημότες του στους δύο θερινούς μας κινηματογράφους, «Σινέ Κήπος» στο Μοσχάτο (Πλατεία Μεταμορφώσεως) και «Νέα Μασκώτ» στον Ταύρο (Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων).
Το πρόγραμμα των κινηματογράφων μας απευθύνεται τόσο στα παιδιά όσο και στο ενήλικο κοινό και περιλαμβάνει οσκαρικούς τίτλους, απολαυστικά blockbuster, ταινίες κινουμένων σχεδίων, ταινίες Α΄ προβολής και επιλεγμένες παραγωγές. Η γενική είσοδος είναι 6€, για παιδιά 4€ και κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 4€. Με την επίδειξη τηςΠολιτιστικής Κάρτας, που εκδίδεται από τον Δήμο μας με βάση κοινωνικά κριτήρια, η είσοδος για ανέργους- ΚΑΠΗ- ΑΜΕΑ είναι 3€ σε καθημερινή βάση.
Οι θεατές μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις ώρες των προβολών είτε από τα τηλέφωνα των κινηματογράφων, Σινέ Κήπος: 210 4810790 και Νέα Μασκώτ: 210 3459531, είτε από τις ιστοσελίδες του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης: www.dimosmoschatou-tavrou.gr και www.kedmt.gr
             Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε τα εξής: «Η έναρξη του φετινού προγράμματος για τους Δημοτικούς μας θερινούς κινηματογράφους γίνεται από τον ιδιόκτητο κινηματογράφο μας Σινέ Κήπο στο Μοσχάτο. Μετά το πέρας του Μαθητικού Φεστιβάλ και του Διαδημοτικού Φεστιβάλ θεάτρου, θα ξεκινήσει το κινηματογραφικό πρόγραμμα και στη Μασκώτ στον Ταύρο. Για άλλη μία χρονιά έχουμε επιλέξει πλούσιο πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών, έχοντας διατηρήσει παράλληλα το εισιτήριο σε χαμηλά επίπεδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κοινωφελή  Επιχείρηση του Δήμου μας που έχει την ευθύνη της επιτυχημένης πολύχρονης πολιτιστικής λειτουργίας των θερινών μας κινηματογράφων. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσουν και το φετινό καλοκαίρι ένα ευχάριστο περιβάλλον ψυχαγωγίας για τους πολίτες μας.  

........................

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:38 pm


Δημήτρης Κοντογιάννης - Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο Τραγούδι, την Τρίτη στο Μοσχάτο!

2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018
Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου – Ταύρου

ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ
Ωρα 20.30
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Μοσχάτο!

Οι ρίζες του χάνονται μέσα στην ευρύτερη παράδοση του δημοτικού αλλά και των κλέφτικων τραγουδιών. Το ρεμπέτικο, αυτό το λαικό αστικό τραγούδι των λιμανιών, των φτωχών, των συνοικιών, των φυλακών, είναι ίσως το τραγούδι με την πιο έντονη ταυτότητα, έτσι όπως αφομοιώνεται στο χωνευτήρι των πρώτων αστικών κέντρων του 19ου αιώνα.

Ερμηνεύουν ο Δημήτρης Κοντογιάννης και η Ιφιγένεια Ιωάννου

Παρουσίαση Κώστας Παπασπήλιος
Συμμετέχει ο Όμιλος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 9:32 am


Αφιέρωμα στο Αθηναϊκό τραγούδι με το Γιώργο Σαλαμπάση (εικόνες - βίντεο)


Με επιτυχία συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018, του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου – Ταύρου και στο Μοσχάτο στην πλατεία Ηρώων πολυτεχνείου! 

Χθες Δευτέρα 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συναυλία αφιέρωμα στο Αθηναϊκό τραγούδι!

Περιήγηση στη ρομαντική Αθήνα από το 1900 με το πρώτο τραγούδι του Αττίκ, μέχρι το 1960 με πινελιές από το μουσικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ερμηνεύσαν, ο Γιώργος Σαλαμπάσης, η Πέρσα Σέργη και η Σοφία Ανδριανού

Παρουσίαση Κώστας Παπασπήλιος

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Απόστολος Σιωκας! ......................


πηγη http://my-mosxato.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 9:08 am


4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας του Πνευματικού Κέντρου Μοσχάτου-Ταύρου (πρόγραμμα)

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 
4η Δημιουργική Απασχόληση Πολιτισμού & Ψυχαγωγίας!

Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση με το «Σχολείο της Τέχνης» γεμάτη από ομαδικά παιχνίδια, χορό, κινηματογράφο, μουσική, κουκλοθέατρο, παραμύθια, δημιουργική γραφή, καραγκιόζη, μα πάνω από όλα δράση, δημιουργία και διασκέδαση! 

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
18/62018 - 27/7/2018 & 27/8/2018 - 7/9/2018 
7.30 π.μ. - 3.30 μ.μ. 
Ένα πρόγραμμα για παιδιά 5-12 ετών. 

ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ 

Καλοκαίρι στην πόλη μας! 
Τα παιδιά της πόλης μας δίνουν ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. 

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, το Σχολείο της Τέχνης υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με παλιά και νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. 
Τα προγράμματα της 4ης Δημιουργικής Απασχόλησης Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας σχεδιάστηκαν για να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά να βρεθούν με τους συνομηλίκους τους μέσα σε ένα περιβάλλον δημιουργικής αλληλεπίδρασης, γνώσης και διασκέδασης. 
Φέτος ετοιμάσαμε εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μουσικής παιδείας και όπερας, μοντέρνου χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις και κατασκευές, διαδραστικά αλλά και εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια για γνωριμία με την τέχνη. 

Περιμένουμε, λοιπόν, τους μικρούς δημότες μας για ένα δροσερό, δημιουργικό καλοκαίρι, γεμάτο πολιτιστικές δράσεις και διασκέδαση! 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου 
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 
Απόστολος Σιώκας 

 Κόστος συμμετοχής για κατοίκους η δημότες Μοσχάτου - Ταύρου.
 • 1 παιδί σε 1 περίοδο 80€, σε 2 περιόδους 150€, σε 3 περιόδους 220€, σε 4 περιόδους 290€. 

• 2 παιδιά σε 1 περίοδο 150 €, σε 2 περιόδους 280€, σε 3 περιόδους 420€, σε 4 περιόδους 560,00€

 Χώροι διεξαγωγής του προγράμματος.
* Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου) 

*Αίθουσα 2-3 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου και Πειραιώς, Ταύρος) 

Όλοι οι χώροι διεξαγωγής του προγράμματος είναι κλιματιζόμενοι

Εγγραφές από 23 Μαΐου μέχρι 16 Ιουλίου 2018 
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 6:00μ.μ.-8:30μ.μ. 
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18 & Αγ. Κωνσταντίνου) 
Τηλ. 210 9431760 

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6:00μ.μ.-8:30μ.μ. 
Αίθουσα 6 Δημοτικών Σφαγείων (Επταλόφου και Πειραιώς - Ταύρος) 
Τηλ. 210 3466785  

Οι εγγραφές συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια του προγράμματος στους χώρους διεξαγωγής.

Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 δεκαπενθήμερες περιόδους  
Α Περίοδος 18/6/2018-29/6/2018 
Β Περίοδος 2/7/2018-13/7/2018 
Γ Περίοδος 16/7/2018-27/7/2018 
Δ Περίοδος 27/8/2018-7/9/2018 

Επικοινωνία - Διοργάνωση: 
CHEERY TREE production & creation 
Κλαζομενών 20 ΤΑΥΡΟΣ 
Τ.Κ. 17778 
Τηλ. 210 3450376 
www.cherrytree.gr 
[email protected] 
Τηλ. 6978 409945  
[email protected] www.facebook.com/cherrytreeproduction


ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όλων των μορφών της τέχνης, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διάφορα θέματα και παράλληλα αξιοποιούν και αναδεικνύουν στοιχεία του χαρακτήρα τους μέσα από την ομαδική δράση. Το «Σχολείο της Τέχνης» αποτελεί μία νέα πρόταση στον χώρο των παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με εργαστήρια δημιουργικού παιχνιδιού. Είναι ένας χώρος όπου οι έννοιες Σχολείο-Τέχνη-Παιχνίδι συναντιούνται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και τον ρόλο που διαδραματίζουν. 

 Το «Σχολείο της Τέχνης» προσφέρει στα πρωινά των παιδιών συναντήσεις γεμάτες δημιουργία, παιχνίδι και κατασκευές. Διάφορες μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική το θεατρικό παιχνίδι, η όπερα, κινηματογράφος, το θέατρο σκιών, η ιστορία της τέχνης, η δημιουργική γραφή αλλά και πολλά άλλα καθώς και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν τα πιο ξεχωριστά εργαστήρια τα οποία στοχεύουν να αναδείξουν την δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ παράλληλα τα βοηθούν να αναπτύξουν και να εκφράσουν ελεύθερα την καλλιτεχνική τους φύση. 

Καλλιτεχνική δ/νση: Αλεξάνδρα Κερασίδου 
Σύμβουλος Πολιτισμού-σχεδιάστρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων τέχνης για παιδιά και ενήλικες. 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής 
Αν κάποιος μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία τότε σίγουρα μπορεί και να τη γράψει. Στόχος μας είναι να πείσουμε τα παιδιά ότι εφ' όσον σκέφτονται κάτι με το μυαλό τους, τότε σίγουρα μπορούν και να το γράφουν με το ...χέρι τους βασιζόμενοι στην αρχή ότι ο κάθε ένας από μας είναι «εν δυνάμει» συγγραφέας! 

Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 
Είναι μια σε βάθος περιήγηση σε βασικούς σταθμούς της μουσικής. Τα παιδιά μέσα από τα εργαστήρια θα γνωρίσουν μουσικά όργανα, συνθέτες και μουσικές περιόδους της μουσικής, βασικές έννοιες της μουσικής θεωρίας, κανόνες μελωδικής ερμηνείας και ρυθμού και θα αναπτύξουν πνεύμα συνεργατικότητας μέσα από ομαδικά μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες. 

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας, κουκλοθέατρο 
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν βήμα - βήμα και θα πειραματιστούν τα ίδια, στον σχεδιασμό και την δημιουργία ενός κουκλοήρωα, τον οποίο φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους. Μέσα από την επαφή τους με μια ποικιλία ευφάνταστων υλικών, θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν πρώτα την κούκλα και με ποιο τρόπο θα πρέπει να δίνουν έμφαση στη κίνηση της. 

Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών, Καραγκιόζη 
Το θέατρο σκιών προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση, γίνεται ευχάριστο παιχνίδι, αφήνει την φαντασία των παιδιών να μεγαλουργήσει και προσφέρει μια ευκαιρία για δημιουργία και έκφραση, μαθαίνοντας τους ταυτόχρονα την προφορική λαϊκή μας παράδοση. 

Εργαστήρι Μουσικού 
Θεάτρου Ένα διαδραστικό εργαστήρι με σκοπό την βιωματική γνώση πάνω στο Μουσικό Θέατρο, το Μιούζικαλ, την Οπερέτα και την Όπερα όπου δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν διάφορα αριστουργήματα του Μουσικού Θεάτρου και ιδίως έργα που έχουν ως βάση τα πιο γνωστά παραμύθια όπως τη Σταχτοπούτα, Χάνσελ και Γκρέτελ, τον Μαγικό Αυλό και άλλα., με βιντεοπροβολές και ακροάσεις από τις πιο όμορφες παραστάσεις που έχουν δοθεί σε όλο τον κόσμο. 

Αφηγήσεις παραμυθιών 
Αγαπάμε τα παραμύθια και κάθε μορφή λόγου, γραπτή ή προφορική, που μεταδίδει την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση. Από τα παραμύθια της λαϊκής παράδοσης, στα κλασικά και τις σύγχρονες αστικές ιστορίες, όλα εδώ βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο. Από τους μύθους του Αισώπου όπου θα συναντήσουμε τις χελώνες, τον κάβουρα και την αλεπού, στα κάστρα, τους ιππότες, και τους δράκους, ακολουθούμε την λαϊκή παράδοση και φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι. 

Εικαστικό εργαστήρι 
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά, να επεξεργαστούν διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και να εντοπίσουν τις δυνατότητες τους δημιουργώντας ατομικά και ομαδικά έργα ζωγραφικής και κατασκευές. 

 Θεατρικό παιχνίδι 
 Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά διευρύνουν τους ορίζοντές τους, καταλαβαίνουν τον εαυτό τους αλλά και τον κόσμο των μεγάλων, ένα δυνατό μέσο έκφρασης που προσφέρει στο παιδί δημιουργία και το μέσο προσέγγισης της θεατρικής τέχνης. Το παιδί καλείται να συμμετάσχει σε ολόκληρη τη διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού, να αναλάβει ρόλους, να βιώσει το θεατρικό φαινόμενο. 

Μοντέρνος χορός 
Ο χορός είναι ένας τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης. Είναι μια μορφή τέχνης που καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά τα παιδιά. Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά, οπότε τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και να συγκεντρώνονται, ενώ ταυτόχρονα τα βοηθά στη στάση του σώματος τους. 

Επιτραπέζια Παιχνίδια 
Τα επιτραπέζια δεν έχουν ηλικία και υπόσχονται αμέτρητες στιγμές γέλιου, σκέι])ης και διασκέδασης με τους φίλους μας. Τα επιτραπέζια παιχνίδια ήταν διαδεδομένα σε όλους τους πολιτισμούς από τα αρχαία χρόνια ενώ αποτελούν ένα εναλλακτικό και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαλείο κάνοντας μας να μάθουμε περισσότερα για τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις κουλτούρες τους. 

Κινηματογράφος 
Ο κινηματογράφος, ως ένα «ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο», διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντές του ανθρώπου, φέρνοντάς τον σε επαφή με ετερόκλητους πολιτισμούς. Με ταινίες που έχουν αποσπάσει βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, προσφέρουμε στο παιδί την αισθητική καλλιέργεια, την καλλιτεχνική παιδεία και τη δημιουργική έκφραση.

Θεματικά διαδραστικά παιχνίδια 
Ψάχνοντας τον θησαυρό μέσα από γρίφους που είναι κρυμμένοι παίζουμε με το κυνήγι θησαυρού, τις μουσικές καρέκλες, το γελαστό μπαλόνι και πολλά άλλα... 

Ιστορία της τέχνης
Ποια τα σύγχρονα ρεύματα της ζωγραφικής, τι ξέρουμε για τους μεγάλους ζωγράφους όλων των εποχών, πως ξεχωρίζουμε τα διάφορα χαρακτηριστικά των εποχών. Αυτά και πολλά άλλα μας περιμένουν για να τα γνωρίσουμε από κοντά.

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:12 pm


Η νέα διαδικασία για γυαλιά και ειδική αγωγή με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Από 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών - γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε σε ΦΕΚ μετά την ψήφιση της σχετικής αλλαγής που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαιαπτούμενα της δ΄αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας η χορήγηση και αποζημίωση γίνεται κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης που έχει εκδοθεί, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ, από πιστοποιημένο στο Μητρώο του ΕΟΠΥΥ ιατρό-οφθαλμίατρο και κατόπιν ιατρικού ελέγχου από ελεγκτή ιατρό.

Στην περίπτωση του δικαιούχου παροχής, εκδίδεται βεβαίωση, ως παράρτημα της γνωμάτευσης, η οποία έχει την περιγραφή «Βεβαίωση Αποζημίωσης», φέρει ως διακριτικό το λογότυπο του ΕΟΠΥΥ, έναν μοναδικό αριθμό (barcode) καθώς και το όνομα, επίθετο και ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Επί της βεβαίωσης προσδιορίζεται το προς αποζημίωση δικαιούμενο ποσό, όπως ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Υ. και το οποίο φέρει τη λεκτική περιγραφή «ανώτατο αποζημιούμενο ποσό».
Τη βεβαίωση υπογράφει ηλεκτρονικά ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ ή ο νόμιμος αναπληρωτής αυτού, και παραδίδεται στον δικαιούχο περίθαλψης. Στη βεβαίωση προβλέπεται ευδιάκριτο πεδίο υπογραφής του δικαιούχου προκειμένου να το υπογράψει και στη συνέχεια να την καταθέσει σε κατάστημα οπτικών, που λειτουργεί νόμιμα, ώστε να λάβει την παροχή που δικαιούται.

Εν συνεχεία και κατόπιν υποβολής σε μηνιαία βάση από το κατάστημα οπτικών ειδών, των ιατρικών γνωματεύσεων, των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων και του τιμολογίου που αντιστοιχεί σε αυτά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 7α του άρθρου 90 του ν. 4368/2016 (Α’ 21), όπως ισχύει, το ποσό που αναγράφεται στη βεβαίωση αποζημιώνεται απευθείας από τον Οργανισμό στον πάροχο οπτικών ειδών.
Η μηνιαία υποβολή θα κατατίθεται στον ΕΟΠΥΥ μέχρι την 20η ημερολογιακή ημέρα του επόμενου μήνα. Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή ακολουθείται κατ’ αντιστοιχία η ίδια διαδικασία. Ειδικότερα, για την ειδική αγωγή οι ιατροί που εκδίδουν ηλεκτρονικές γνωματεύσεις είναι παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, νευρολόγοι-ψυχίατροι, ψυχίατροι και νευρολόγοι, κατά τα οριζόμενα στον Ε.Κ.Π.Υ.
Επιπρόσθετα, η γνωμάτευση δύναται, κατ’ επιλογή του θεράποντος ιατρού, να εκδίδεται είτε ως «πακέτο» ειδικής αγωγής είτε μεμονωμένα ανά πράξη οπότε ανάλογα εκδίδεται και ο αντίστοιχος αριθμός βεβαιώσεων.

Στην περίπτωση που από το πλήθος των πράξεων που θα ζητηθούν από το γιατρό υπάρχει υπέρβαση του ανώτατου ορίου αποζημίωσης όπως ορίζεται από τον Ε.Κ.Π.Υ., τότε το ποσό της υπέρβασης αφαιρείται αναλογικά από κάθε θεραπευτική πράξη, προκειμένου το συνολικό ποσό να είναι στο ύψοςτου ανώτατου αποδιδόμενου ορίου δαπάνης.». Στην περίπτωση υπέρβασης των ορίων δαπάνης  για τις παροχές «Οπτικά» και «Ειδική Αγωγή» το υπερβάλλον ποσό αναζητείται από τον ΕΟΠΥΥ από τα καταστήματα οπτικών ειδών και τους παρόχους ειδικής αγωγής αντίστοιχα. Ο ΕΟΠΥΥ δύναται να συμψηφίζει το παραπάνω ποσό αυτόματης επιστροφής (clawback) με ισόποση οφειλή.
Ο συμψηφισμός γίνεται μεταξύ επιστρεφόμενων ποσών από τους ανωτέρω παρόχους υπηρεσιών υγείας και εκκαθαρισμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς, που δημιουργήθηκαν εντός προηγούμενων οικονομικών ετών ή του ίδιου οικονομικού έτους.

Εάν το ποσό αυτόματης επιστροφής του παρόχου, είναι ίσο ή υπερβαίνει σε ποσοστό το 10% της ετήσιας υποβαλλόμενης δαπάνης του, μετά την αφαίρεση της έκπτωσης (rebate) και των μη αποδεκτών δαπανών από τον έλεγχο και εκκαθάριση, ο συμψηφισμός κατανέμεται σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Εάν το ως άνω ποσό είναι μικρότερο του 10%, ο συμψηφισμός κατανέμεται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί μία δόση να είναι κατώτερη των 250€ μηνιαίως.
Στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κατά τον κρίσιμο χρόνο καταβολής μίας δόσης ο πάροχος δεν υποβάλει δαπάνη των υπηρεσιών για τις οποίες του καταλογίστηκε το clawback, τότε αποστέλλεται από τον Οργανισμό ενημερωτικό σημείωμα με το υπολειπόμενο ποσό προς εξόφληση, καθώς και κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής στον οποίο έχει την υποχρέωση, εντός ενός μήνα από την ημερομηνία αποστολής σε αυτόν του ανωτέρω σημειώματος, να καταβάλει το υπολειπόμενο ποσό είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις, όπως προσδιορίστηκαν ανωτέρω. Ως έναρξη της απόφασης τίθεται η 1η Αυγούστου 2018.

 dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:53 am


Η επίσημη εφαρμογή του Mymosxato στο Android!Το Mymosxato σας παρουσιάζει την επίσημη εφαρμογή του στο Android. Δυστυχώς λόγο τεχνικών προβλημάτων δεν μπορούμε να σας την παρουσιάσουμε μέσω του Google Play αλλά μπορείτε να την κατεβάσετε ως αρχείο και ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες να την εγκαταστήσετε γρήγορα και ασφαλέστατα.

1)Κατεβάζετε απο το παρακάτω Link το αρχείο apk.


2) Επιλέγετε στις ρυθμίσεις τις άγνωστες πηγές. Αν δεν το βρείτε ακολουθήστε τα βήματα στο παρακάτω λινκ.


3)Εφόσον το κάνατε επιτυχώς,πατήστε το αρχείο και εγκαταστήστε το.

4)Απολαύστε την εφαρμογή.

Ευχαριστούμε τον ΓιώργοΗλιόπουλο για την υλοποίηση της ιδέας και την δημιουργία της εφαρμογής.

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:36 am


Τι συμβαίνει στην καρδιά αν τρώτε ένα αυγό κάθε μέρα

Τα αυγά υπήρξαν τροφή “ταμπού” εδώ και δεκαετίες, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά οι πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες δείχνουν, ότι μπορεί να μην είναι τόσο ανθυγιεινά όσο θεωρούνταν κάποτε.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Heart, ερευνητές από την Κίνα διαπίστωσαν, ότι όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν κατά μέσο όρο ένα αυγό την ημέρα είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου από όσους δεν κατανάλωναν αυγά καθημερινά διατροφή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:18 am


"Έφυγε" ο προπονητής του Eurobasket 87 Kώστας Πολίτης

Μία ακόμα πολύ μεγάλη απώλεια για το χώρο του ελληνικού μπάσκετ καθώς τα ξημερώματα πέθανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Eurobasket του 87 Κώστας Πολίτης,
O άνθρωπος που οδήγησε τον Γκάλη τον Γιαννάκη και τα άλλα τα παιδιά στην κορυφή της Ευρώπης και έβγαλε όλους τους Ελληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Τον τελευταίο καιρό είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών,. 

Ο Κώστας Πολίτης γεννιέται στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή κι αφού περάσει από ακαδημίες θα βρει λοιπόν τη θέση του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1966-1967.

Ο Πολίτης αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, ενώ στο ενεργητικό του ως παίκτης είχε και ένα Προολυμπιακό Τουρνουά (1964), ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα (1964), αλλά και παιχνίδια στους Μεσογειακούς Αγώνες (1967).

Ο Κώστας Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ομάδα Ανδρών το 1982, έχοντας περάσει από τους Παίδες και τους Εφήβους. Ο πρώτος του αγώνας στον πάγκο της Εθνικής θα έρθει στις 14 Μαΐου 1982 στον αγώνα Ελλάδας-Ουγγαρίας (84-91). Το χτίσιμο της ομάδας θα είναι αργό και επίπονο, η «επίσημη αγαπημένη» θα φτάσει πάντως σε ημιτελικές φάσεις διεθνών τουρνουά και θα παίξει μέχρι το 1987 ματς στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών, στο Βαλκανικό, τους Μεσογειακούς, τα Τουρνουά Ακρόπολις και σε Προολυμπιακά Τουρνουά (1984) και προκριματικά Παγκοσμίου Ανδρών (1986).
Η Ελλάδα εμφανίστηκε σε τελική φάση Ευρωμπάσκετ το 1983, κάτι που ισοδυναμούσε με την παρθενική μεγάλη επιτυχία του Πολίτη στον πάγκο της. Το Ευρωπαϊκό του 1983 στη Γαλλία είδε την Ελλάδα να κατακτά την 11η από τις 12 θέσεις του τουρνουά, μετρώντας 2 νίκες και 5 ήττες, ήταν πάντως ιστορικές από κάθε άποψη στιγμές.

Το 1986 η Εθνική του Πολίτη κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ανοίγοντας την όρεξη των Ελλήνων για όσα έμελλε να ακολουθήσουν του χρόνου. Η πρώτη ποτέ παρουσία της Εθνικής Ελλάδος σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος έκανε αίσθηση. Η χώρα μας κατακτά την 10η θέση μεταξύ των 24 ομάδων και ο Νίκος Γκάλης στέφεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης!

Ο ομοσπονδιακός κόουτς συνέχισε να προπονεί την Εθνική Ανδρών μέχρι το 1988, κλείνοντας την πορεία του στην «επίσημη αγαπημένη» στον αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών (10 Ιουλίου 1988) με άλλη μια νίκη (94-87).

Με την τεράστια επιτυχία στις πλάτες του, ο «ευρωκόουτς» ανέλαβε μετά τις τύχες ελληνικών συλλόγων, περνώντας δύο φορές από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ μετά και την ΑΕΚ, για να κλείσει την καριέρα του στη Νήαρ Ηστ Καισαριανής.
Με την ομάδα του Παναθηναϊκού θα κατακτήσει τρία συναπτά πρωταθλήματα Ελλάδας (1980-1982), ένα ακόμα το 1984 αλλά και δύο Κύπελλα (1982 και 1983), οδηγώντας τους «Πράσινους» και στο Final Four της Ευρωλίγκας το 1994 (στη δεύτερη παρουσία του στον πάγκο), όπου πήρε στο Τελ Αβίβ την τρίτη θέση χάνοντας από τον Ολυμπιακό του Γιάννη Ιωαννίδη. 

Με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θα είχε αντίστοιχες επιτυχίες, οδήγησε πάντως τον «Δικέφαλο» σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας (1989 και 1990), βρίσκοντας ξανά στον δρόμο του τον Ιωαννίδη του Άρη, αλλά και την ΑΕΚ σε έναν ακόμα χαμένο τελικό Κυπέλλου (1999) από τον ΠΑΟΚ.

Η θητεία του Πολίτη χαρακτηρίστηκαν από την πολυθρύλητη κόντρα του με τον Νίκο Γκάλη που είχε ως αποτέλεσμα το άδοξο φινάλε στην καριέρα του «γκάνγκστερ» τον Οκτώβριο του 1994, όταν θα εγκατέλειπε την ενεργό δράση στα 37 του μετά τον περιβόητο καυγά του με τον προπονητή Πολίτη στο γήπεδο του Μετς, στον αγώνα με τους Αμπελόκηπους.

 gazzetta.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:14 am


"66 χρόνια ΠΕΜ" : Η Πνευματική Εστία Μοσχάτου γιορτάζει!

Το Δ.Σ. της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου σας προσκαλεί στην επετειακή εκδήλωση "66 χρόνια ΠΕΜ" τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, 2ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν και πρώην μέλη των ΔΣ της ΠΕΜ! 


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:05 am


Συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τρίτη 19 Ιουνίου και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, Κων/πόλεως και Σολωμού στην Δημοτική Δνότητα Μοσχάτου, σε μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής.
 

Υπέυθυνοι Καθηγητές
Β. Γραβάνης και Κ. Παρχαρίδης
 

Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:04 am


2ο Φεστιβάλ Τεχνών: Αφιέρωμα στο Αθηναϊκό Τραγούδι, τη Δευτέρα στο Μοσχάτο!

2ο Φεστιβάλ Τεχνών
Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου


ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Μοσχάτο
Ώρα 20.30
Είσοδος ελεύθερη!


Περιήγηση στη ρομαντική Αθήνα από το 1900 με το πρώτο τραγούδι του Αττίκ, μέχρι το 1960 με πινελιές από το μουσικό θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ερμηνεύουν ο Γιώργος Σαλαμπάσης, η Πέρσα Σέργη και η Σοφία Ανδριανού

Παρουσίαση Κώστας Παπασπήλιος

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 1:51 am


Οι «ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ» μας ταξίδεψαν μουσικά, στο Μοσχάτο (εικόνες - βίντεο)

2ο Φεστιβάλ Τεχνών 2018 - Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου - Ταύρου. 

Με μεγάλη επιτυχία η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών 2018, στο Μοσχάτο, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου. Έγινε συναυλία με τα νεανικά συγκροτήματα ‘’Ταξιδιώτες’’ και ‘’Maison de Fous’’ που βαδίζουν σε νεανικά ροκ μονοπάτια και μας ξεσήκωσαν με τα τραγούδια τους. 

Στην παρουσίαση η Άρια Δαμουλάκη ( παρουσιάστρια στο High Tv).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ! .


......................................


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:55 am


"Καλύτερη ομάδα Ρυθμικής 2018" η "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου στο "E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018" (εικόνες - vid)


Το Σάββατο 16 Ιουνίου, o Σύλλογος "Πνοή Μοσχάτου", συμμετείχε σε αγώνες μαζικού αθλητισμού στο E.G.O. ASTRO GYM CONTEST 2018 , 22 αθλήτριες αγωνίστηκαν με θέμα "BOLLYWOOD", O Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου με την άψογη παρουσία του, απέσπασε το Χρυσό μετάλλιο!!  (δείτε εδώ εικόνες & βίντεο)


Σήμερα  Κυριακή 17/6 η "ΠΝΟΗ" συμμετείχε στον τελικό ανάμεσα σε όσες ομάδες από όλους τους ομίλους  που είχαν πάρει Χρυσό μετάλλιο. Στη σημερινή τους συμμετοχή απέσπασαν την καλύτερη κρητική και βραβεύθηκαν με το ειδικό βραβείο της "Καλύτερης ομάδας Ρυθμικής 2018"


Προπονήτριες της ομάδας  οι .. Φωτεινή Τσιμιχοδίμου, Ειρήνη Τσαμκιρανη και Αρια Σταματάκη! 


Πολλά μπράβο στα κορίτσια μας και τις υπέροχες δασκάλες μας!! 
 
Ο χώρος διεξαγωγής της διοργάνωσης ήταν για εφέτος η κεντρική σάλα του Παλαί του Δήμου Γαλατσίου. 

Φέτος το πρόγραμμα ήταν πολύ διαφορετικό γεμάτο εκπλήξεις με πολλά χρώματα κινήσεις και αρώματα φερμενα από Ανατολή. 

..................................

Επίσης το ταξίδι της "ΠΝΟΗΣ" γι αυτή την σεζόν συνεχίζεται, το τμήμα αγώνων μαζικού αθλητισμού, το Σάββατο 23 Ιουνίου το μεσημέρι στο Cosmogym Festival - Contest στο Περιστέρι....

Τελευταίος προορισμός το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς "ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ" Εκεί οι αθλήτριες της Πνοής θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους ανάμεσα σε πολλές ομάδες όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Παράλληλα θα χαλαρώσουν, θα διασκεδάσουν και θα σκαρώσουν τα επόμενα σχέδια τους !!!

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!!

Σύλλογος "ΠΝΟΗ" Μοσχάτου!
Υπεύθυνη: Τσιμιχοδήμου Φωτεινή
Χρ. Σμύρνης 111 στο Μοσχάτο (1ο όροφο)
Τηλ.6936732307

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος σε  βίντεο!


........


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:10 am


Απίστευτο: Έπεσε και άλλο δέντρο στο Μοσχάτο - Πλάκωσε δυο αυτοκίνητα (εικόνες)

Μόλις τώρα στο Μοσχάτο καταπλακώθηκαν αυτοκίνητα από μεγάλο δεντρό. 

Πριν μια ώρα είχαμε και άλλο συμβάν στο πτώση δέντρου και καταπλακωμένου αυτοκινήτου . (δείτε εδω)


 Συγκεκριμένα σήμερα μόλις τωρα ξεριζώθηκε μεγάλο πεύκο και καταπλάκωσε δυο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το μεγάλο πεύκο έπεσε στη μέση του δρόμου.

Έκανε ζημιά στα 2 αυτοκίνητα και στα κάγκελα της περίφραξης της πολυκατοικίας.

Το συμβάν έγινε στην οδό Ταξιαρχών, στο σημείο βρίσκεται η αστυνομία και πυροσβεστική.  

Επίσης παρόν με το συνεργείο του Δήμου και Αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Φελλας Γιώργος.

Δείτε εικόνες από την καλή αναγνώστριά μας.Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 7:19 pm


Μεγάλο δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Μοσχάτο (εικόνες).

Πριν λίγο στο Μοσχάτο καταπλακώθηκε αυτοκίνητο από μεγάλο δεντρό. 

Συγκεκριμένα σήμερα την ώρα της μεγάλης νεροποντής ξεριζώθηκε μεγάλο πεύκο και καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο. 

Το συμβάν έγινε στο ποτάμι του ΙΛΙΣΟΥ, στη συμβολή οδό Ιλισού με την Φλέμινγκ. 

Στο σημείο βρέθηκε με το συνεργείο του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Φελλας Γιώργος.

Δείτε εικόνες από την καλή αναγνώστριά μας.Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 6:46 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μοσχατο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr