Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μοσχατο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Ηλίας Παλιουδάκης στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας - Μέρος των εσόδων θα δοθεί για τους πυρόπληκτους


Ο Ηλίας Παλιουδάκης στις 25 Αυγούστου στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας , ο καλλιτέχνης με την ιδιαίτερη και ξεχωριστή του φωνή θα μας ταξιδέψει από την "Κρήτη ως το Βαρδάρη" και θα μας ξεσηκώσει τόσο με την φωνή του όσο και με την μεγάλη του αγάπη την λύρα του σε ένα πρόγραμμα νοσταλγικό αλλά επίσης και ξεχωριστό αναμένεται να είναι μία συναυλία που θα μείνει.. 

Οι ευαισθησίες του καλλιτέχνη για άλλη μία φορά ξεχωρίζουν αφού μέρος των εσόδων θα δοθεί για τους πυρόπληκτους της Αττικής Καλώς να ορίσουμε λοιπόν.

Ώρα έναρξης 21 : 00
Τιμή εισιτηρίου 8€
 

ΧΑΡΤΗΣ
ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 8:12 pm


Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στην Αμαλιάδα - Εκκενώνεται χωριό

Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το μεσημέρι, στην περιοχή Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας. Εκκενώνεται το χωριό Δαφνιώτισσα, στην Αμαλιάδα Ηλείας, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα, σε δασική περιοχή κοντά στον οικισμό, πλησιάζει τα πρώτα σπίτια του χωριού.


Φώτο Γιώργος Μητρόπουλος 
Επιτόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 30 οχήματα, 90 άνδρες καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα που προσπαθούν αν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.


Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αναμένεται να ενισχυθούν, καθώς στην περιοχή σπεύδουν επιπλέον πυροσβεστικά μέσα ενώ έχει ζητηθεί η ενίσχυση και των εναέριων μέσων.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δαφνιώτισσα στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας. Έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 20, 2018
dikaiologitika.gr .

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 3:28 pm


Ιός Δυτικού Νείλου: Ψεκασμοι προνυμφοκτονίας στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου (εικόνες)

Μετά την έντονη παρουσία του ασιατικού κουνουπιού «τίγρης» στην Αττική, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, ειδικά για τη φετινή χρονιά, πέρα από τους επαναληπτικούς κύκλους ψεκασμών και μυοκτονιών σε όλα τα φρεάτια της πόλης, προχώρησε και στην ολοκλήρωση ενός νέου κύκλου προνυμφοκτονίας.


O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, πραγματοποίησε στα μέσα Αυγούστου  επαναληπτικό κύκλο προνυμφοκτονίας και ψεκασμών για κουνούπια και έντομα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μυοκτονίας στα φρεάτια της πόλης με στόχο τον περιορισμό τους και την μείωση του πληθυσμού τους.

Οι επεμβάσεις  αυτές από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την μείωση του πληθυσμού των εντόμων και των τρωκτικών καθώς και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων μετάδοσης ασθενειών. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεργάζεται με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control-ECDC) και έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος σχετικά με την αξιολόγηση ενός μοντέλου πρόβλεψης  της παρουσίας του Ασιατικού κουνουπιού τίγρης.

Αντίστοιχες επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου καλούνται και οι πολίτες να συνεισφέρουν με κυριότερο μέτρο την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης γύρω από τις οικίες. Ακολουθούν κάποια βασικά μέτρα προστασίας που μπορούμε όλοι να λάβουμε:

Α. Μέτρα προστασίας στις κατοικίες και στους γύρω χώρους

Ι. Μηχανικά μέτρα

 1. Το νερό σε σιντριβάνια, μεγάλα ανθοδοχεία ή άλλες παρόμοιες διακοσμητικές κατασκευές θα πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Τα πιατάκια επίσης από τις γλάστρες θα πρέπει να αδειάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 2. Τοποθετημένα ελαστικά σε υπαίθριους χώρους που εκτίθενται στο νερό της βροχής είτε πρέπει να απομακρύνονται είτε να καλύπτονται.
 3. Τοποθέτηση σήτας σε πόρτες και παράθυρα ή σε άλλες πιθανές εισόδους των κουνουπιών στα σπίτια.
 4. Η λειτουργία ανεμιστήρων και κλιματιστικών μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της δραστηριότητας των κουνουπιών στις κατοικίες.
 5. Στα ανθοδοχεία των νεκροταφείων είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται συνθετικά άνθη, ώστε να μην απαιτείται η χρήση νερού.

ΙΙ. Χημικά μέτρα
 1. Καπνογόνες σπείρες (φιδάκια) μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές σε καλυμμένους εξωτερικούς χώρους.
 2. Εντομοαπωθητικά χώρου (ηλεκτροθερμαινόμενα πλακίδια ή υγρά) μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά σε εσωτερικούς χώρους ή σε καλυμμένους εξωτερικούς χώρους.
 3. Η χρήση αερολυμάτων (αεροζόλ) τα οποία προορίζονται για ερασιτέχνες.
 4. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, η διενέργεια ψεκασμών με εγκεκριμένα εντομοκτόνα εντός των οικιών ή στον περιβάλλοντα χώρο.
 5. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, η χρήση προνυμφοκτόνων σκευασμάτων σε εστίες με νερό κοντά σε κατοικίες.

Β. Μέτρα ατομικής προστασίας
 1. Η χρήση κουνουπιέρας.
 2. Η χρήση μακρών παντελονιών και μακρυμάνικης μπλούζας.
 3. Η χρήση εντομοαπωθητικών σώματος

Τα εντομοαπωθητικά σώματος και η ορθή χρήση τους

 • Τα εντομοαπωθητικά δε σκοτώνουν τα κουνούπια, αλλά προλαμβάνουν το τσίμπημά τους.
 • Αν και τα εμπορικά ονόματα ποικίλλουν, υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες διαθέσιμων δραστικών ουσιών εντομοαπωθητικών: τα συνθετικά χημικά (π.χ. DEET, πικαριδίνη, IR 3535) και τα προϊόντα φυτικής προέλευσης (π.χ. citriodiol, geraniol).
 • Τα εντομοαπωθητικά πρέπει να είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) πριν διατεθούν προς πώληση.
 • Τα εντομοαπωθητικά πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις εκτεθειμένες επιφάνειες του σώματος, αλλά και στην εξωτερική επιφάνεια των ρούχων σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του προϊόντος.
 • Η εφαρμογή μεγαλύτερων ποσοτήτων εντομοαπωθητικών δεν οδηγεί σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο προστασίας από τα τσιμπήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με πληροφορίες που αφορούν στα κουνούπια καθώς και τα μέτρα προστασίας, μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού έργου LIFE CONOPS (www.conops.gr)  και του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., http://www.keelpno.gr/)..

Ενημέρωση είχαμε από την επίσημη σελίδα του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου
ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.com/

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 1:52 pm


Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος ψεκασμών στην Περιφερειακή Ενότητα Ν.Τ. Αθηνών

Ολοκλήρωση του 7ου κύκλου ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ν.Τ. Αθηνών.
Το ετήσιο πρόγραμμα ψεκασμών που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, σε δεκαπενθήμερους κύκλους για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
Ακολουθεί ο 8ος προγραμματισμένος κύκλος ψεκασμών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Αυγούστου και Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018.

Tο πρόγραμμα ψεκασμών προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα, επανεξετάζεται από τις υπηρεσίες και ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες τροποποιείται. Εφαρμόζεται δε, σε προεπιλεγμένα σημεία αρμοδιότητας μας, στους Δήμους του Νότιου Τομέα Αθηνών.
Όλες οι εφαρμογές γίνονται με εγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία προτείνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Για περισσότερες πληροφορίες των πολιτών σχετικά με τον Ιό του Δυτικού Νείλου, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 1:40 pm


"Moschato - The City Of Wine" video διαφήμιση για την πόλη μας (vid)

Το μοναδικό Μοσχάτο μας, μέσα από ένα εξαιρετικό βίντεο του Giorgos IliopoulosΈνα υπέροχο βίντεο που αποτυπώνει γνωστά σημεία της πόλης μας το Μοσχάτο! Οι σκηνές του βίντεο είναι τραβηγμένες τις τελευταίες μέρες, μέσα από αυτες αναδεικνύονται οι όμορφες γωνιές της πόλης μας! 

Τίτλος του βίντεο: " Moschato - The City Of Wine"(Μοσχάτο η πόλη του κρασιού)!

Δημιουργός, σκηνοθέτης του βίντεο ο Μοσχατιώτης Γιώργος Ηλιόπουλος - Giorgos Iliopoulos.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 12:58 pm


11o Διαδημοτικό Φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μοσχάτο! (πρόγραμμα)

Ξεκινά το 11o Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου των Δήμων Αττικής και στη Δημοτική ενότητα Μοσχάτου, από τις 26/9/18 έως τις  14/10/18 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», (Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού-Μοσχάτο)! 

 Ώρα έναρξης παραστάσεων : 8.15 μ. μ. Είσοδος Ελεύθερη!

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Δήμοι Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Λαυρεωτικής,  Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Αγ. Παρασκευής.


11o ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Το ερασιτεχνικό θέατρο, σε ότι αφορά στην κοινωνική παρουσία του, στις συνθήκες της λειτουργίας του και στις ίδιες τις επιδιώξεις του, γεννά πάντα ορισμένα ερωτήματα: Τί είναι τελικά το ερασιτεχνικό θέατρο; Σε τί αποσκοπεί; Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις του; Πόσο αναγκαίο είναι; Ποιες είναι οι διαφορές και ποια είναι η αξία του σε σχέση με το επαγγελματικό θέατρο; Και κυρίως, γιατί θα πρέπει ο θεατής να παρακολουθήσει μία ερασιτεχνική παράσταση;

Πιστεύουμε ότι μετά από 11 χρόνια συνεχούς λειτουργίας ενός Φεστιβάλ που ήδη η εγκυρότητά του πιστοποιήθηκε από Ευρωπαϊκό Φορέα και αποτελεί το κορυφαίο θεατρικό γεγονός των Δήμων που κάθε φορά το πλαισιώνουν, οι απαντήσεις έχουν δοθεί. Το Θέατρο είναι Ένα.

Τα ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα υπήρχαν και δραστηριοποιούνταν σε πάρα πολλές γωνιές αυτής της σχεδόν ενιαίας μεγάλης μας πόλης που λέγεται «νομός Αττικής», πολλά περισσότερα χρόνια πριν από την σύλληψη της ιδέας, την  εφαρμογή της στην πράξη και την τέλεση του 1ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου το 2008,  καταθέτοντας συνειδητά συνέπεια, σοβαρότητα και κυρίως αίσθημα ευθύνης.

 Η δημιουργία του Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου δικαίωσε τον κόπο, το μεράκι, την ανιδιοτέλεια αλλά και το πάθος  όλων αυτών που συμμετείχαν σε τέτοια σχήματα. Κάθε χρόνο, ένας ολόκληρος κόσμος ερασιτεχνών τηρεί το «εύ αγωνίζεσθαι» σε έναν θεατρικό μαραθώνιο με πάνω από 80 παραστάσεις που περιλαμβάνουν όλα τα είδη της θεατρικής πράξης.

Ο κόσμος αυτός σας καλεί να απολαύσετε την ευγενή του άμιλλα, χωρίς περιορισμούς, κόστος και αντίτιμο, εκτός από την παρουσία σας στο σπουδαίο αυτό γεγονός, που λέγεται «Θεατρική παράσταση».

Το 110 Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου  Δήμων Αττικής ξεκίνησε. Όλα αυτά τα χρόνια το γνωρίσατε και δημιουργήσατε μαζί του μια σχέση αγάπης και έμπρακτης στήριξής του με την παρουσία σας.

Η σχέση αυτή είναι αμφίδρομη. Το Φεστιβάλ δεν θα υπήρχε χωρίς εσάς. Κι ίσως, στο μέλλον, η δική σας παρουσία και στήριξη το «αναγκάσει» να «επεκταθεί» ακόμα περισσότερο, να εμπλουτίσει το δυναμικό του με την συμμετοχή θεατρικών σχημάτων και από άλλους Δήμους και να παρουσιάσει τις παραστάσεις του σε νέους τόπους και σε νέους θεατές.


Κι αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, περιμένουμε να σας ξαναδούμε κοντά μας. Το Θέατρο κάνει καλό σε όλους μας.ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δημοτική Ενότητα Μοσχάτου


Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»,

(Ομήρου-Κωνσταντινουπόλεως-Σολωμού-Μοσχάτο)

Ώρα έναρξης παραστάσεων : 8.15 μ. μ. - Είσοδος Ελεύθερη


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


26/9/18 – Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας», Μ. Ρέππας- Θ. Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».

29 & 30/9/18 - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Ά. Μαυρολέων  «Ο τελευταίος πόλεμος».

1/10/18 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, Φ.  Γκ. Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα».

3/10/18 -  Θεατρική Ομάδα Δήμου Αλίμου, Ν. Λάσκαρη,  «Ιστορίες σαλονιού στην οδό… Λάσκαρη».

6/10/18 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», (Παιδική Σκηνή) Αριστοφάνη «Βάτραχοι».

7/10/18 – Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», Δ. Ψαθά, «Φωνάζει ο κλέφτης».

8/10/18 – Θεατρική ομάδα «Εξόρυξη» Δήμου Λαυρεωτικής, Ά. Μίλερ, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα»

10/10/18 - Ομάδα Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ»  Δήμου Αγίας Παρασκευής, Μποστ, «Μήδεια».

13 & 14/10/18 - Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», (Παιδική Σκηνή), Ρ. Κίπλιγκ, « Ο Μόγλης».
ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

,

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 12:37 pm


Ιερά Πανήγυρη Αγίου Φανουρίου στο Μοσχάτο (Πρόγραμμα)

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μοσχάτου ΙΕΡΟΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ.Οι Εφημέριοι και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, μας προσκαλεί στην Ιερά Πανήγυρη του Ιερού Παρεκκλησίου, του ΑΓΙΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ. 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Μοσχάτου (οδός Αγίου Κωνσταντίνου Μοσχάτο)

Πρόγραμμα 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
7.30 μ μ  Mέγας Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας - Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας .

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2Ο18
7.00 π μ  Όρθρος – Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

7.30 μ μ  Mεθεορτος Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά ΠΑΡΑΚΛΗΣΙΣ
 Πηγή..http://my-mosxato.blogspot.gr/


.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 12:04 pm


Πανελλήνιες 2018: Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση για τις βάσεις 2018Μετά τις 27 Αυγούστου η ανακοίνωση για τις βάσεις 2018 για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα με πληροφορίες.
Μέσα Αυγούστου και το καλοκαίρι ακόμα καλά κρατεί. Όπως και η αγωνία των υποψηφίων για το πού θα κυμανθούν εν τέλει οι βάσεις 2018 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανακοίνωσή τους, αναμένεται με μικρή καθυστέρηση φέτος, προς το τέλος του μήνα -μετά τις 27 Αυγούστου-, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας.
Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, η πλειονότητα των τμημάτων - και ιδίως η πλειονότητα των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων - θα κινηθεί πτωτικά.
Αντιθέτως, τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, θα έχουν άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Κάτσικα, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος θα είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά των τελευταίων χρόνων», σχολίασε.
Πράγματι, στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και στο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, από τους 27.679 υποψηφίους, το 33,16% έχει συγκεντρώσει μέχρι 10.000 μόρια. Στην ίδια Ομάδα Προσανατολισμού, στο Πεδίο Επιστημών Υγείας και ζωής, μέχρι 10.000 μόρια έχει συγκεντρώσει το 63,25%, από τους συνολικά 8.600 υποψήφιους.
Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, στο Επιστημονικό Πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, από τους 24.935 υποψήφιους το 41,67% έχει συγκεντρώσει μέχρι 10.000 μόρια. Στην ίδια Ομάδα, στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και ζωής, από τους 17.593 υποψήφιους το 30,48% έχει αντίστοιχες επιδόσεις.
Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Υγείας και ζωής, από τους 3.223 υποψήφιους το 83,58% έχει μέχρι 10.000 μόρια. Στην ίδια Ομάδα, στο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, από τους 22.658 υποψηφίους το 53,46% έχει αντίστοιχες επιδόσεις.
Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, φέτος αναμένεται να δεχθούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια περίπου 100 τμήματα. «Τα τμήματα αυτά αφορούν και στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια και κατανέμονται σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία. Η χαμηλότερη είσοδος σε Πανεπιστημιακό Τμήμα δεν θα ξεπεράσει τα 6.000 - 7.000 μόρια. Η χαμηλότερη είσοδος σε Τμήμα ΤΕΙ θα είναι κάτω από τα 4.000 μόρια», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Εκτίμηση της κίνησης των βάσεων εισαγωγής
1ο Επιστημονικό Πεδίο
«Το "κατώφλι" του πεδίου θα κινηθεί κάτω από τις 7.000 μονάδες, αφού αυξήθηκαν σε σχέση με το 2017 οι υποψήφιοι που έχουν βαθμό πρόσβαση κάτω από 10», εκτίμησε ο κ. Κάτσικας. Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένεται στα περισσότερα τμήματα του Πεδίου άνοδος των βάσεων, της τάξης των 100-300 μορίων κατά μέσο όρο. «Στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές του Πεδίου (Νομικές και Σχολές Ψυχολογίας), η αύξηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι μικρή, της τάξης των 50-100 μορίων καθώς θα υπάρχει αναχαίτιση, λόγω της αύξησης των θέσεων εισακτέων. Ενδεικτικά η Νομική Αθήνας αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στα 18.200 - 18.350 μόρια, η Νομική Θεσσαλονίκης στα 17.950 - 18.100 μόρια, η Ψυχολογία Αθήνας στα 17.800 - 17.950 μόρια και η Φιλολογία Αθήνας στα 16.450 - 16.650 μόρια», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κάτσικας.
2ο Επιστημονικό Πεδίο
Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, για τον κ. Κάτσικα «είναι φανερό» ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων Πολυτεχνικών Σχολών τόσο των κεντρικών Πανεπιστημίων όσο και των Περιφερειακών. «Φέτος, ήταν μεγάλη η αύξηση των υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση (41,67% φέτος έναντι 33,23% πέρσι), κάτι που θα «κατασκευάσει» βάσεις εισαγωγής 7-9.900 μόρια σε αρκετά Τμήματα. Από την άλλη, πτώση θα σημειώσουν και οι υψηλόβαθμες σχολές. Ενδεικτικά το τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ αναμένεται να κινηθεί στα 18.200 - 18.350 μόρια, το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης στα 17.350 - 17.500 μόρια και το Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ στα 17.250 - 17.450 μόρια», σχολίασε.
3ο Επιστημονικό Πεδίο
Πτώση των βάσεων θα έχουν και οι υψηλόβαθμες Ιατρικές Σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου καθώς στην κλίμακα βαθμολογίας «18,5-20», βαθμολογία που απαιτείται για την εισαγωγή στις Ιατρικές υπήρξαν μικρότερα ποσοστά από πέρσι (917 υποψήφιοι φέτος, έναντι 1.386 πέρυσι). Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Κάτσικας, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση (30,48 φέτος έναντι 25,12 πέρσι) θα επηρεάσει και τα χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου ωθώντας τα σε ακόμη χαμηλότερες πτήσεις των βάσεων εισαγωγής τους. «Οι χειρότερες φετινές επιδόσεις στο μάθημα της Βιολογίας -μάθημα αυξημένης βαρύτητας--, είναι πιθανόν να οδηγήσουν τις υψηλόβαθμες και περιζήτητες Ιατρικές, Οδοντιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές σε σημαντική κάμψη των βάσεών τους, από 200-350 μόρια. Ενδεικτικά η Ιατρική Αθήνας αναμένεται να κινηθεί στα 18.800 - 19.000 μόρια, η Ιατρική Θεσσαλονίκης στα 18.750 - 18.900 μόρια και η Ιατρική Θράκης 18.250 - 18.450 μόρια», εξήγησε.
4ο Επιστημονικό Πεδίο
Όσον αφορά στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής), αναμένεται άνοδος στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής των περισσοτέρων τμημάτων, κατά μέσο όρο κατά 150-400 μόρια. «Αυτό, λόγω και της σημαντικής αύξησης του αριθμού των υποψηφίων -περίπου 2.500 επιπλέον σε σχέση με πέρυσι- αλλά και από το γεγονός ότι στο μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (μάθημα με υψηλό συντελεστή), το ποσοστό των μαθητών που έχουν επίδοση στην κλίμακα της βαθμολογίας 18-20 είναι υψηλότερο από πέρυσι», επεσήμανε ο κ. Κάτσικας.
Όπως πρόσθεσε, οι συνέπειες από τις καλύτερες επιδόσεις στις «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (και ελάχιστα των Μαθηματικών) μετριάζονται από τις χειρότερες επιδόσεις τόσο στη «Γλώσσα» όσο και στην «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον». «Ωστόσο το γεγονός ότι το 53,46% των φετινών υποψηφίων «κουβαλάει» βαθμολογίες κάτω από τα 10.000 μόρια είναι σίγουρο ότι θα «τραβήξει» πολλά χαμηλόβαθμα τμήματα, κυρίως των ΤΕΙ, σε πτωτική κατεύθυνση των βάσεών τους με αποτέλεσμα η συνολική φυσιογνωμία του Πεδίου να συγκροτείται από δυο εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις στις βάσεις εισαγωγής», είπε.
Τμήματα με ειδικά μαθήματα
Τέλος, από τα τμήματα που χρειάζονται εξέταση σε ειδικό μάθημα για την εισαγωγή σε αυτά, οι σχολές Αρχιτεκτόνων Μηχανικών αναμένεται να έχουν σημαντική πτώση. Στον αντίποδα, τα τμήματα Μουσικών Σπουδών αναμένεται να έχουν σημαντική άνοδο. Επίσης, άνοδος αναμένεται τόσο στα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας όσο και στα τμήματα Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας. Αντίθετα, σημαντική πτώση αναμένεται στα Τμήματα Ιταλικής Φιλολογίας.

dikaiologitika.gr


Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 11:50 am


Μοδάτο μωρό φλαμίνγκο κυκλοφορεί με μπλε μποτάκια

Ένα μωρό φλαμίνγκο στο ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης είναι λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

Κυκλοφορεί με ένα ζευγάρι μπλε μποτάκια για να προστατεύσει τα πόδια του από το ζεστό τσιμέντο του ζωολογικού κήπου.

Το φλαμίνγκο ονομάζεται Σκουίς και γεννήθηκε πριν από δυόμιση μήνες στο πάρκο Jurong Bird της Σιγκαπούρης.

Το πάρκο αναφέρει πως τα χειροποίητα μποτάκια προστατεύουν το δέρμα του μικρούλι από τις καυτές επιφάνειες. Οι καθημερινές βόλτες είναι απαραίτητες για άσκηση, οι οποίες μαζί με την έκθεση στον ήλιο ενισχύουν τα οστά των πουλιών με τα μακριά πόδια.

«Οταν τα πόδια του είναι εντάξει θα τον στείλουμε πίσω στο κοπάδι και ελπίζουμε να μπορέσει να ενταχθεί», λέει ο  υπεύθυνος φροντίδας των ζώων στο πάρκο πουλιών, Τζέραρντ Γουάν.

Το μικρούλι φλαμίνγκο γεννήθηκε αφού το αυγό του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και επωάστηκε στο κέντρο αναπαραγωγής και έρευνας του πάρκου.

Πηγή: iefimerida.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 11:39 am


Πράσινες (VS) μαύρες ελιές: Προσοχή στην πίεση του αίματος – Τι πρέπει να ξέρετε

Η διατροφική αξία της ελιάς έχει γίνει “ευαγγέλιο” στα χείλη των διατροφολόγων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ανεξάρτητα από το είδος, η ελιά είναι πάντα ευεργετική για την υγεία σας. 

Οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι σχεδόν ταυτόσημες. Η μεγαλύτερη θρεπτική τους διαφορά είναι στην περιεκτικότητά τους σε νάτριο, κυρίως όταν πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σε άλμη. Οι πράσινες ελιές περιέχουν περίπου το διπλάσιο νάτριο από τις μαύρες ελιές. Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωριμότητα της ελιάς, όταν συλλέγεται, αλλά επηρεάζεται επίσης από τις μεθόδους επεξεργασίας.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 11:32 am


Σε ποια ηλικία η γυναίκα έχει τον καλύτερο οργασμό

Η δεκαετία 19-29 ετών θεωρείται ως το απόγειο της σεξουαλικής εξερεύνησης και του πρώτου μεγάλου έρωτα, ενώ συνήθως το άτομο έχει όλο τον χρόνο και την ενέργεια για το πιο έντονο σεξ.
Ωστόσο, όταν η κουβέντα πάει στο μέγα μυστήριο που λέγεται “γυναικείος οργασμός”, τότε το θέμα ηλικίας δεν συμβαδίζει και τόσο με την πιο νεανική σεξουαλική δραστηριότητα.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr
..
.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 11:31 am


Πίεση αίματος: Φυσιολογικές τιμές και τι κάνουμε σε κάθε περίπτωση

Το επίπεδο στην πίεση του αίματος καθορίζει το είδος της θεραπείας που ενδεχομένως να χρειαστείτε. Για να πάρετε μια ακριβή μέτρηση της πίεσης του αίματος, ο γιατρός σας θα πρέπει να την αξιολογήσει με βάση τον μέσο όρο δύο ή περισσοτέρων μετρήσεων της αρτηριακής πίεσης σε τρεις ή περισσότερες επισκέψεις στο ιατρείο.
Αυτό που θα δείτε παρακάτω είναι οι τιμές που αντιστοιχούν στις τέσσερις κατηγορίες για την πίεση αίματος και τι σημαίνουν για εσάς. Αν οι μετρήσεις σας εμπίπτουν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, τότε ως σωστή πρέπει να εκληφθεί η τιμή που εμπίπτει στην υψηλότερη κατηγορία.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 11:31 am


Πόσο περπάτημα την ημέρα χρειάζεστε για να χάνετε κιλά σταθερά [υπολογισμός βημάτων]

Το περπάτημα είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους άσκησης. Ανάλογα με το πόσο συχνά περπατάτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε εύκολα ακόμα και μισό κιλό ανά εβδομάδα ή περισσότερο. 

Σκεφτείτε το, σε λιγότερο από πέντε μήνες, μπορείτε να είστε 10 κιλά ελαφρύτεροι χωρίς να ξοδέψετε ώρες στο γυμναστήριο και χωρίς να κάνετε κάποια εξαντλητική δίαιτα. Ταυτόχρονα με την απώλεια των περιττών κιλών θα τονώσετε τους μυς σας και θα βελτιώσετε την καρδιαγγειακή υγείας σας.


Ο αριθμός των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε με το περπάτημα καθορίζεται από το αρχικό σας σωματικό βάρος και τον ρυθμό με τον οποίο θα περπατάτε. Κατά μέσο όρο, αν διατηρήσετε μια ταχύτητα βαδίσματος στα 6,4 χλμ/ώρα μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα! περισσότερα στο iatropedia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2018 | 11:30 am


Ο Μιχάλης Παούρης με το μπουζούκι του πήρε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Κλασικής Μουσικής στο Πανεπιστήμιο Μότσαρτ!

Ο Μιχάλης Παούρης, γνωστός και ως "Το Φαινόμενο", είναι ο σολίστας που έβαλε το μπουζούκι στη τζαζ παίζοντας με κάποιους από τους μεγαλύτερους μουσικούς του πλανήτη όπως ο Al Di Meola, οι Rosenberg Trio, ο Gumbi Ortiz, ο Franck Wolf και πολλοί άλλοι. Έχει αποσπάσει πλειάδα βραβείων και θετικών κριτικών τόσο για την ταχύτητα και τις συνεργασίες του όσο και για το έργο που έχει προσφέρει έως τώρα ,παρουσιάζοντας ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι που έχει συνθέσει για κιθάρα.


Σήμερα μας κάνει υπερήφανους με μια ακόμα μεγάλη επιτυχία: πήρε το 1ο βραβείο σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής! 
Μετά από τις 5 σπουδαίες παγκόσμιες διακρίσεις και πρωτιές στην τζαζ σκηνή, τώρα ήρθε η επόμενη μεγάλη διάκριση σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς κλασσικής μουσικής ανάμεσα σε σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς με διεθνή αναγνώριση και σπουδές των πιο υψηλών απαιτήσεων.
Ο οργανισμός eMuse Foundation – Competition ανακοίνωσε την 1η θέση που θα μοιραστούν οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι. Μαζί με τον Μιχάλη Παούρη στο παγκόσμιο πλέον μπουζούκι, διακρίνονται οι Artem Kuznetsov στο πιάνο από την Ρωσία και ο Mateusz Makuch στο βιολί από την Πολωνία.
Όπως ανέφερε και οαυτή η διάκριση φέρνει το μπουζούκι σε ένα άλλο επίπεδο και σε μια παγκόσμια αναγνώριση. Επίσης, αναφέρει πως στον διαγωνισμό αυτόν όλοι συμμετείχαν με κλασσικά κομμάτια των γνωστών μεγάλων συνθετών, ενώ ο ίδιος πήρε το ρίσκο και έστειλε τις δικές του κλασσικές συνθέσεις όπως το  “Message For Mozart No. 1 & 2’’ και το “The Waltz of loneliness’’.
Ο Μιχάλης Παούρης  μίλησε αποκλειστικά στο eirinika.gr και στην Ειρήνη Νικολοπούλου, γι' αυτή τη μεγάλη διάκριση.


Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2018 | 10:40 pm


Περπάτημα: Tο απόλυτο ηρεμιστικό της ψυχής!

 Αποτελεί τον πλέον φυσικό και οικονομικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Δείτε γιατί.
Αν θα θέλαμε να δώσουμε ένα χαρακτηρισμό στο περπάτημα, αυτός θα ήταν "το μαγικό φάρμακο".
Γιατί μαγικό; Διότι αποτελεί τον πλέον φυσικό και οικονομικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Τα οφέλη στον οργανισμό μας είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, άσχετα αν επιλέγουμε ακόμα και για πολύ κοντινές αποστάσεις να μην περπατήσουμε αλλά να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητο.
Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, βοηθά στην απώλεια κιλών, προλαμβάνει το εγκεφαλικό, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, της νόσου Αλτσχάιμερ, της άνοιας και πολλών άλλων ασθενειών.
Εκτός όμως από τα οφέλη στη σωματική υγεία του ανθρώπου, συμβάλλει τα μέγιστα και στην ψυχική υγεία. Το ανθρώπινο σώμα είναι μαγικό και ακόμα πιο μαγικές οι λειτουργίες του. Έτσι με περπάτημα 30 λεπτά ημερησίως, αυξάνεται η παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό και μειώνονται τα επίπεδα του στρες, του θυμού και της κόπωσης. Δημιουργεί γενικά μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης σε σημείο που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης. Ειδικά αν η άσκηση γίνεται σε ανοιχτό χώρο, σε πάρκο, κοντά σε θάλασσα ή γενικά στη φύση, τα οφέλη στην υγεία μας είναι ανεκτίμητα, καθώς επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες μας με επιπλέον ενέργεια, την οποία χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στους αγχώδεις και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.
Δυστυχώς στις μέρες μας ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι. Το αίσθημα της μοναξιάς ενοχοποιείται για σοβαρές βλάβες στην υγεία μας. Μάλιστα συγκρίνεται με άλλους παράγοντες που την υποσκάπτουν όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία. Επομένως η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι υψίστης σημασίας και προτεραιότητας, τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία.
Κάθε φορά που περπατάμε θωρακίζουμε τον εαυτό μας από την κατάθλιψη μέσω φυσικών μηχανισμών. Επιπρόσθετα το περπάτημα μας βοηθά να βελτιώσουμε την αυτοεικόνα μας αφού μέσω της άσκησης γυμναζόμαστε και ταυτόχρονα έχουμε το αίσθημα της επίτευξης και ολοκλήρωσης ενός στόχου. Κατά τη διάρκεια του περπατήματος δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να διαλογιστεί και να επαναπροσδιορίσει πολλά πράγματα και καταστάσεις γύρω του καθώς και τη σχέση του με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Αποτελεί δηλαδή μια συναρμογή σώματος και ψυχής.
Από όποια οπτική και να το δεί κανείς, το περπάτημα διώχνει τη μοναξιά και την κατάθλιψη μακριά μας!

Γράφει: Αρβανιτάκης Α. Εμμανουήλ
Ποδολόγος - Ποδοθεραπευτής
iatronet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2018 | 8:48 pm


Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική πόλο εφήβων

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται η εθνική ομάδα Νέων Ανδρών του πόλο νικώντας σε έναν δραματικό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος την Κροατία. Το ματς κρίθηκε στα πέναλτυ, ενώ η εθνική έκανε ανατροπή από το -3 στο ματς και ισοφαρίστηκε 1’’ πριν το τέλος.

Η εθνική δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 γκολ να κυνηγά την Κροατία. Χωρίς καλές επιλογές στον παίκτη παραπάνω και με δυσκολία στην επίθεση η Κροατία έφτασε στα μέσα του γ 8λέπτου στο +3 (2-5

Κάπου εκεί οι παίκτες του Λοράντου έβγαλαν πείσμα και πάθος και πέτυχαν να ισοφαρίσουν παίζοντας εξαιρετική άμυνα ακόμη και στον παίκτη παραπάνω (4/13 για τους Κροάτες), παρότι και τα δικά μας ποσοστά δεν ήταν καλά (4/10).

Η τύχη όμως ήταν με την Ελληνική ομάδα, αφού το 2ο πέναλτυ του Λάζιτς σταμάτησε στο δοκάρι,ενώ οι διεθνείς δεν έχασαν κανένα (Τρούλος, Παπαναστασίου, Γαρδίκας, Μασμανίδης) με τον Γκιουβέτση να εκτελεί το καθοριστικό 5ο πέναλτυ για το 5-3 (12-10).

Τα 8λεπτα: 1-2, 2-4 (1-2), 4-5 (2-1), 7-7 (3-2) / 12-10 (πεν)
Τα γκολ της εθνικής: Γαρδίκας 2, Παπαναστασίου, Τρούλος, Μασμανίδης, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης.
Αυτό είναι το 2ο χρυσό για την εθνική ομάδα, μετά το 2001, όταν και πάλι είχαμε κερδίσει στην Κων/λη την Κροατία. Στο μικρό τελικό η Σερβία κέρδισε 12-11 την Ουγγαρία (Ζήστε ξανά τον τελικό και την απονομή στην εθνική ομάδα).

.

cnn.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2018 | 7:13 pm


Live: Α.Ε. Μοσχάτου - ΑΠΟ Κερατσινίου (Φιλικό παιχνίδι)Το NfStudioSports.gr και η ΑΕΜ προσφέρουν στους φιλάθλους μας, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σημερινό πρώτο φιλικό της ομάδας μας, με την ομάδα του Κερατσινίου, στις 18.30 σε live streaming.
Η Διοίκηση της ομάδας θέλει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους φιλάθλους να δουν την νέα ΑΕΜ. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία των φιλάθλων μας που απουσιάζουν ακόμα σε διακοπές και για τους συνδεσμίτες μας της Γερμανίας και της Σαντορίνης (όπου υπάρχουν σύνδεσμοι της ΑΕΜ) να δουν σε απευθείας σύνδεση τον αγώνα με τον ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΑΕ Μοσχάτου

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2018 | 6:26 pm


Το θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» και φέτος στο Δίστομο!!

Το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου "Εν Δράσει" λαμβάνει μέρος στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2018» Ο θεσμός, που ξεκίνησε και συνεχίζει να οργανώνει η «Θεατροφρένεια» Διστόμου είχε κάνει  «πρεμιέρα» το 2011.

Στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δίστομο 2018, θα πάρει μέρος το θεατρικό εργαστήριο Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου «Εν Δράσει», παρουσιάζοντας στις 21/8/18, το έργο της Άννας Μαυρολέων «Ο τελευταίος πόλεμος».

Λίγα λόγια για το έργο


Όπως αναφέρουν οι συντελεστές: «Σε μια σκηνική συνομιλία για τον μεγάλο φόβο της ανθρωπότητας, τον πόλεμο, αποσπάσματα από κείμενα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Θουκυδίδη, Ρίτσου, Λειβαδίτη, Καμπανέλη, Μάτεσι, Arent προκαλούν τον «έλεο» και τον «φόβο» για να οδηγήσουν στην «κάθαρση». Η μηχανή του πολέμου αφανίζει τον άνθρωπο και γεννά προσωπικές τραγωδίες που η ιστορία δεν θα συμπεριλάβει ποτέ, αλλά η τέχνη δεν θα σταματήσει να μιλάει γι αυτές τις ανοιχτές παλιές και νέες πληγές. 

Το καλό και το κακό εναλλάσσονται σε ένα χορό συναισθημάτων που αναδεικνύουν την τερατόμορφη αγιοσύνη που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του.

Ευχαριστούμε: Την «Ηχομυθία», για την εγγραφή και επεξεργασία των ηχητικών εφέ της παράστασης.
Τα μέλη του εργαστηρίου ραπτικής της δημοτικής κοινότητας Ταύρου, καθώς και την υπεύθυνη του εργαστηρίου κα Ελένη Καραπάλη, για την πολύτιμη βοήθειά τους στην κατασκευή και μεταποίηση των κοστουμιών της παράστασης».

Περισσότερα για το θεατρικό έργο ΕΔΩ 


Θεατρικό εργαστήριο Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου «Εν Δράσει» – 
Η ιστορία του


Το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1995. Το πρώτο έργο που παρουσίασε ήταν «Η Τελετή» του Π. Μάτεσι.
Από τότε μέχρι και σήμερα τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», δούλεψαν και παρουσίασαν 47 θεατρικά έργα σημαντικών ξένων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οργάνωσαν και υλοποίησαν δεκατέσσερα τετράμηνα σεμινάρια θεάτρου, δημιουργικής γραφής, σωματικού θεάτρου, φωνητικής και αφήγησης παραμυθιού.


Η θετική ανταπόκριση των δημοτών και η άμεση στήριξή τους στην προσπάθεια αυτή, ώθησε τα μέλη του Εργαστηρίου σε ένα νέο οδοιπορικό, αυτό της συμμετοχής τους σε Διαγωνιστικά Φεστιβάλ, πανελλήνια και διεθνή, με σκοπό να γνωρίσουν κι άλλους συνοδοιπόρους στην τέχνη του θεάτρου.


Από το 2006 μέχρι σήμερα το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» έχει τιμηθεί με συνολικά 76 βραβεία και διακρίσεις στα Φεστιβάλ στα οποία έχει συμμετάσχει.
Ταυτόχρονα, με τη δράση του στηρίζει ενεργά τις εθελοντικές-φιλανθρωπικές προσπάθειες κοινωνικών φορέων που λειτουργούν όχι μόνο στα όρια του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αλλά και όπου του ζητηθεί, με γνώμονα την κοινωνική αρωγή και την διάθεση προσφοράς.

Το 2008 με πρωτοβουλία του Θεατρικού Εργαστηρίου του τότε Δήμου Ταύρου και τη συμμετοχή των Δήμων Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Αιγάλεω, Μαραθώνα και Κορυδαλλού διοργανώνεται το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής το οποίο, με την επιχορήγηση και στήριξη της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου προβάλλει το πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο που επιτελεί ο δημοτικός θεατρικός φορέας στον τομέα του Πολιτισμού και ενισχύει την πολιτιστική «αδελφοποίηση» των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, προάγοντας την επικοινωνία μέσα από την Τέχνη.

Στα δέκα χρόνια της πορείας του το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου απέκτησε ιδιαίτερα δυναμική πορεία με την αθρόα συμμετοχή των δημοτών στις παραστάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά του και παγιώνεται πλέον ως θεσμός ενός μη διαγωνιστικού Φεστιβάλ, που σκοπό έχει την προώθηση της τέχνης του θεάτρου και της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις πολιτιστικές δομές των Ο.Τ.Α.

Για το 2018 το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας, θα παρουσιάσει το έργο της Άννας Μαυρολέων «Ο Τελευταίος πόλεμος» και η παιδική του σκηνή το έργο του Ρ. Κίπλιγκ «Ο Μόγλης» σε διασκευή και απόδοση Δάφνης Βασιλειάδου.

Τέλος, το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει», το καλοκαίρι του 2018 θα συμμετάσχει στο 11ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο συνδιοργανώνουν οι Δήμοι: 
Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περιστερίου, Λαυρεωτικής, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Αγ. Παρασκευής, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

«Ο πόλεμος αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος»
Από τον Θουκυδίδη στον Ρίτσο, στον Λειβαδίτη, στον Καμπανέλη, στον Μάτεσι, με εμβόλιμα χωρία του Αισχύλου, του Ευριπίδη, της Μαρτινέγκου και αναγωγές στην σκέψη της Hanna Arent, η θεατρική σκηνή μετατρέπεται σε έναν τόπο δημόσιου διαλόγου για τον πόλεμο, τον θάνατο, τα συναισθήματα και την λογική που πρέπει να επικρατήσει της βίας και να αποθεώσει τον άνθρωπο.

Οι ήρωες διαπερνούν τους εφιάλτες μας και κάνουν την ανατροπή. Υπερβαίνουν το ανθρώπινο όριο και επιβιώνουν σε ένα δυστοπικό σύμπαν, όπου διαχειρίζεται τους ανθρώπους ως «λίπος που πρέπει να καεί» για να κινηθεί ο παράλογος μηχανισμός μιας τυφλής εξουσίας, που θεωρεί την παντοδυναμία της αιώνια.
Και σηκώνουν το κεφάλι. Και λένε το μεγάλο ΟΧΙ, όλοι! Μικροί μεγάλοι, άνδρες γυναίκες, δεσμώτες και αιχμάλωτοι, άνθρωποι που είτε σαν καταπιεστές, είτε σαν καταπιεσμένοι κατανοούν, ότι πρέπει να αντισταθούν και να προτάξουν την ελεύθερη βούληση.
«Από την κάννη ενός όπλου βγαίνει η πιο αποτελεσματική διαταγή, με αποτέλεσμα την πιο άμεση και τέλεια υπακοή… Αυτό που ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από την κάννη είναι η δύναμη…. Η δύναμη χάνεται όταν οι άνθρωποι παύουν να συμπράττουν… Η δύναμη εμφανίζεται όταν παύουν οι άνθρωποι να υπακούουν στις διαταγές!… Όταν οι διαταγές παύουν να εκτελούνται, η βία είναι άχρηστη και το ζήτημα της υπακοής δεν κρίνεται από τη σχέση διαταγής-υπακοής, αλλά από την γνώμη των άλλων που ακούν βλέπουν και κρίνουν, την κοινή γνώμη… Τα πάντα εξαρτώνται από τη δύναμη που βρίσκεται πίσω από τη βία….» Hanna Arent, Περί Βίας.
Σε μια παράσταση αφύπνισης, για τον θεατή που παλεύει να νικήσει τους εφιάλτες του στο μαλακό μαξιλάρι της καθημερινότητας, ο λόγος του έργου προτάσσει το επιχείρημα των αξιών, που ακυρώνουν την βία με το ήθος που αντιτίθεται στο άδικο, στο απάνθρωπο. Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Οι άνθρωποι δεν επιθυμούν τους πολέμους, ο πόλεμος δεν είναι πολιτισμός. Ο πόλεμος είναι βαρβαρότητα. Ο φόβος μας υποδουλώνει και ο αγώνας για την επικράτηση του ορθού λόγου εμφανίζεται ως κάθαρση!
Η διακειμενικότητα των συνδεδεμένων αποσπασμάτων, που αποτελεί τον άξονα του έργου, επιδιώκει να σηκώσει τον θεατή από την άβολη θέση της παθητικότητας, να του εμπνεύσει την ελπίδα, να τον πείσει ότι το μόνο επιχείρημα απέναντι στον παραλογισμό είναι η πεποίθηση ότι ο πόλεμος αυτός πρέπει να είναι ο τελευταίος.

Άννα Μαυρολέων

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει»

Άννα Μαυρολέων – Ο Τελευταίος πόλεμος

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ναρλής
Σκηνικά-Κοστούμια: Αιμιλία Αποστολίδου
Μουσική διδασκαλία Όπερα Νέων: Αναστάσιος Στέλλας
Κινησιολογία: Εύη Σιδέρη
Επιλογή τραγουδιών / Μουσική επιμέλεια: Παναγιώτης Ναρλής
Αφίσα και εξώφυλλο προγράμματος: Γιάννης Τριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χαρά Φυσέκη
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης

Παίζουν οι: Αιμιλία Αποστολίδου, Χαρά Φυσέκη, Μαριέττα Ζαχαρίου, Τάσος Ρούσσης, Μάγδα Γιώτη, Παναγιώτης Μαστοράκος, Σοφία Κουρουνιώτου, Γιάννης Τριανταφύλλου, Δημήτρης Κατσίμπας, Χριστίνα Ιωακειμίδου, Κλειώ Σιδέρη.

Τραγούδια / φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί: Μαρία Λυμπεράκου, Αναστάσιος Στέλλας, Νίκος Φαμέλης.

Επιμέλεια αφιερώματος: Νάσος Μπράτσος - ert.gr8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2016» το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Παρασκευή 17/8 Κορινθιακό Θέατρο "Βασίλης Ρώτας" με το έργο του John Gaye,Η Όπερα Του ΖητιάνουΣάββατο 18/8 θεατρική σκηνή Καρδίτσας με το έργο του Γκράχαμ Γκριν «Living Room”.
Κυριακή 19/8 θεατρική Ομάδα "Κλεψύδρα»με το έργο "Γαζα» βασισμένο σε αληθινές μαρτυρίες.Δευτέρα 20/8 θεατρική Ομάδα Ορχομενού "οιποτες του Θεάτρου" με το έργο "Λευκες Ανασες»σε σκηνοθεσία Γιώργου Χουλιαρα.
Τρίτη 21/8 θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-ταύρου "εν δράσει" με το έργο της Αννας Μαυρολεων:"Ο τελευταίος πόλεμος".Τετάρτη 22/8 θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη "Ρενδιας λεξις" με το έργο του Δημήτρη Ψαθα, «Φωνάζει ο κλέφτης".Πέμπτη 23/8 θεατρική Ομάδα Οινοφύτων "Δημοσθένης λιαπης" με το έργο του Σαίξπηρ: Οθελλος.Παρασκευή 24/8 Θέατρο Περιγιαλιου Κορινθιας με έργο του Γιώργου Διαλεγμενου «Μάνα Μητέρα Μαμά»
Σάββατο 25/8 Τελετή λήξης-βράβευση θιάσων.....


Πηγη http://my-mosxato.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2018 | 6:07 pm


Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Νατάσσα Βαρελά.

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο! Πέθανε ξαφνικά τα ξημερώματα της Κυριακής η 30χρονη παρουσιάστρια. Σοκ προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση ότι η Νατάσσα Βαρελά έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η Νατάσα Βαρελά! Την παρουσιάστρια και δημοσιογράφο του New TV, τη γνωρίσαμε ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στο κανάλι Epsilon. Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε μέσω facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης:

«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑΤΑΣΑ…
Όταν σε ξυπνάει ξημερώματα Κυριακής ο πατέρας ενός άτυχου 30χρονου κοριτσιού το οποίο πέθανε εντελώς ξαφνικά, για να σου ανακοινώσει τον θάνατό του, τι λόγια να βρεις για να παρηγορήσεις τον άνθρωπο αυτόν; Είμαι πολύ περήφανος που σε βοήθησα επαγγελματικά. Το άξιζες γιατί ήσουν κορίτσι με ήθος και συνέπεια. Καλό ταξίδι Νατάσα Βαρελά. Πέθανες πολύ νέα, πριν προλάβεις να δημιουργήσεις οικογένεια. Η ζωή είναι άδικη για πολλούς ανθρώπους. Και με εσένα ήταν πολύ σκληρή. Κρίμα…».

«Πέθανε εντελώς ξαφνικά, από διάτρηση στομάχου, στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής. Πράγματι τις τελευταίες μέρες είχε κάποιες στομαχικές διαταραχές αλλά ούτε η ίδια ούτε οι γονείς της έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα. Σήμερα τα ξημερώματα, κατά τις 3, εμφάνιση πυρετό και πολύ έντονο πόνο στο στομάχι, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο και μέσα σε δύο ώρες κατέληξε, εντελώς ξαφνικά. Δεν είχε κάποιο ιστορικό”, ανέφερε ο Γιάννης Παπαγιάννης.

......................
zappit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2018 | 5:54 pm


Ταλαιπωρία καλοκαιριάτικα - Χωρίς νερό για πολλές ώρες περιοχή του Μοσχάτου

Νέα ενημέρωση τώρα - Λυκούργου κ Μεταμορφώσεως σκάβει συνεργείο της ΕΥΔΑΠ... 18/8/18  και ώρα 14.00.


Απίστευτη ταλαιπωρία καλοκαιριάτικα έχουν υποστεί κάτοικοι του Μοσχάτου λόγω διακοπής του νερού σε περιοχή του Μοσχάτου. Συγκεκριμένα, φίλη αναγνώστριά μας καταγγέλλει ότι στην οδό Κορυτσάς στο Μοσχάτο το νερό έχει κοπεί εδώ και 38 ώρες και αυτήν την ώρα που μιλάμε δεν έχει συνδεθεί ακόμα. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ νερό δεν έχουν και γύρω δρόμοι.


Δείτε το μήνυμα της αγανακτισμένης αναγνώστριά μας.
"Καλή σας ημέρα. Ως νέα σχετικά κάτοικος του Μοσχάτου έχω μια απορία. Το ότι είμαστε επί 38 ώρες χωρίς νερό γιατί δεν έχει βγει κάνει να το σχολιάσει? Ψάχνω παντού να βρω μια είδηση,κάτι και τίποτα! Όλοι οι άλλοι είναι καλά δηλαδή που έχουν έλλειψη σε βασικές λειτουργίες του σπιτιού και στην προσωπική υγιεινή τους? 

Προσωπικά μένω στην οδό Κορυτσάς και δεν έχουμε νερό από τις 16/8 στις 23:00.


Στις 16 έλεγε στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ ότι η βλάβη είναι στην Κωνσταντινουπόλεως. Χθες το πρωί που τους πήρα μου είπαν ότι είναι στην Καραολή και Δημητρίου και πως αργά το μεσημέρι θα είχαμε νερό. Τους παίρνω αργά το απόγευμα πάλι και μου λένε πως έσπασε και άλλος στην Λυκουργου και Ρήγα Φεραίου(Να υπενθυμίσω πως πέρυσι τον Ιούνιο πάλι είχε σπάσει στο ίδιο σημείο) και πως θα είχαμε νερό αργά το βράδυ. Παίρνω αργά το βράδυ για να μου πούνε πως θα περάσει το ακροαστικο το βράδυ οπότε θα έχουμε νερό σήμερα το πρωί. Τελευταία κλήση ήταν πριν από λίγο όπου μου είπαν πως τελικά τι πρόβλημα είναι όντως στην Λυκουργου και Ρηγα Φεραίου και πως θα έχουμε νερό αργά το μεσημέρι. Περιττό να πω πως με όποιον μιλούσα ήταν το λιγότερο αγενεστατος και πως όταν τους έλεγα ότι ο προηγούμενος συνεδελφος σας όμως μου είπε το και το.., όλοι έλεγαν δεν ξέρω τι σας είπε ο προηγούμενος συνάδελφος! Ήταν λες και όλοι έλεγαν ακριβώς τα ίδια πράγματα και με την ίδια επιθετικότητα."
.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 2:08 pm


Πέθανε ο Κόφι Ανάν - Πρώην Γ.Γ. του ΟΗΕ


-Έφυγε σε ηλικία 80 ετών ο Κόφι Ανάν - Είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από το 1997 μέχρι το 2006 - Συνδέθηκε με την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού και το περίφημο "σχέδιο Ανάν"

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν 

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η σύζυγός του, ο Κόφι Ανάν πέθανε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Ελβετία. 
Αρρώστησε στην Γενεύη μόλις μετά από το ταξίδι του στην Νότιο Αφρική, και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Βέρνη. 

Ο Άναν, που είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, είχε γεννηθεί στην Γκάνα το 1938. Το 1962 εντάχθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη. Ανέλαβε διάφορες διοικητές θέσεις σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και το 1997 έφτασε στο αξίωμα του γενικού γραμματέα, μια θέση που κράτησε μέχρι το 2006. 

Είχε βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης 

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 1:11 pm


Ουρικό οξύ: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε, για να μειωθούν τα συμπτώματα

Η ουρική αρθρίτιδα, μια επώδυνη μορφή αρθρίτιδας, εμφανίζεται όταν τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος σχηματίζουν κρυστάλλους γύρω από μία άρθρωση.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη. Η πουρίνη υπάρχει φυσικά στο σώμα σας, αλλά εμπεριέχεται επίσης σε ορισμένες τροφές. Το ουρικό οξύ αποβάλλεται από το σώμα με τα ούρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 1:00 pm


Προσοχή: Νέα απάτη - Το… παίζουν ΕΛΤΑ!

Μηνύματα κινητών, τα οποία χρησιμοποιούν την επωνυμία των ΕΛΤΑ, κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών.


Τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία εφιστούν την προσοχή στους πολίτες για την εν λόγω απάτη. 

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα κινητής τηλεφωνίας (SMS) που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων ζητούνται από τους πελάτες αριθμός κάρτας και pin.
Τα ΕΛΤΑ συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μήνυμα και να το αγνοήσουν.
Η χρήση της επωνυμίας ΕΛΤΑ από τους αποστολείς των μηνυμάτων είναι παράνομη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους». 

 newsit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 12:52 pm


Διάρροια των ταξιδιωτών: Ποιες είναι οι χώρες υψηλού κινδύνου

Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι ευκαιρία να αλλάξει κανείς παραστάσεις, αλλά συχνά κρύβουν δυσάρεστα απρόοπτα, όπως η διάρροια των ταξιδιωτών.

Aυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διάρροια από την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και ροφημάτων διατρέχουν οι ταξιδιώτες. Όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η  διάρροια των ταξιδιωτών συνήθως εμφανίζεται την πρώτη εβδομάδα του ταξιδιού. Η κατάσταση μπορεί να υποχωρήσει σε λίγες ημέρες χωρίς  θεραπεία. Συνήθως όμως απαιτεί παραμονή για λίγες μέρες στο κρεβάτι ή/και αλλαγή στο πρόγραμμα του ταξιδιού.
Σε μερικές περιπτώσεις, εξ άλλου, απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Ο κίνδυνος εμφάνισης διάρροιας των ταξιδιωτών εξαρτάται (και) από τον προορισμό κάθε ατόμου.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 12:37 pm


Αλκοόλ: Γιατί δεν πρέπει να πίνετε σε θάλασσα και πισίνα

Ειδικοί στην ασφάλεια εξηγούν για ποιον λόγο δεν ταιριάζει το αλκοόλ με το κολύμπι και τα ταξίδια με μικρά πλεούμενα. 

Πριν σπεύσετε να πάρετε το αγαπημένο σας ποτό στην παραλία ή στο σκάφος, ξανασκεφθείτε το. Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού και θανάτου μέσα και δίπλα στο νερό, προειδοποιούν ειδικοί στην ασφάλεια. Όπως αναφέρει το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Κατάχρησης Αλκοόλ & Αλκοολισμού (ΝΙΑΑΑ), το αλκοόλ παίζει ρόλο σε ποσοστό έως και 70% των θανάτων από ατυχήματα στη θάλασσα. Και αυτό επειδή επηρεάζει τον οργανισμό με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 12:33 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μοσχατο

Φιλικοί ιστότοποι: