Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Μοσχατο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Άγιος Αντώνιος ο Μέγας! Χρόνια πολλά!

Βίος Αγίου Αντωνίου του Μέγα - Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας εορτάζει στις 17 Ιανουαρίου!


Ο Μέγας Αντώνιος είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού, που θεμελίωσε τον υγιή Μοναχισμό. Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και των παιδιών του. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έζησε ως ασκητής στην έρημο και πέθανε στις 17 Ιανουαρίου του 356, οπότε και εορτάζεται η μνήμη του από τις Λουθηρανικές, τις Αγγλικανικές, τις Καθολικές και τις Ορθόδοξες εκκλησίες, όπου θεωρείται άγιος.


..........................................................

Βιογραφία
 
Την βιογραφία του Αγίου Αντωνίου έγραψε στην ελληνική ο Μέγας Αθανάσιος ο οποίος ως επίσκοπος Αλεξανδρείας την έστειλε αρχικά σε μοναχούς της Αιγύπτου αρχίζοντας με τη φράση "Αγαθήν άμιλλαν ενωτίσασθε". Αυτήν αντέγραψε στη συνέχεια ο Συμεών ο Μεταφραστής από τον οποίον και παρέλαβε ο Αγάπιος ο Κρης που μετέφρασε εκ του ελληνικού και καταχώρησε στον εκδοθέντα υπ΄ αυτού "Παράδεισον". Ιδιαίτερο εγκωμιαστικό λόγο στον Μέγα Αντώνιο συνέθεσε ο Ιεροδιδάσκαλος Μακάριος ο Πάτμιος.

Πρώτα χρόνια

Ο Αντώνιος, τον οποίον οι Άγιοι Πατέρες ανακήρυξαν Μέγα, γεννήθηκε επί εποχής Δεκίου, το έτος 251 (έτος σνά) στην πόλη Κομά της Kάτω Αιγύπτου, κοντά στη Μέμφιδα, από πλούσιους αλλά ευσεβείς χριστιανούς γονείς. Από την παιδική του ηλικία τον διακατείχαν η αυτάρκεια η ολιγάρκεια και η εσωστρέφεια ένεκα των οποίων και δεν θέλησε να μάθει γράμματα ούτε να συναναστρέφεται με άλλα παιδιά προκειμένου "να μην αισθάνεται σύγχυση και ανάγκη φροντίδας", ακολουθούσε όμως τους γονείς του συστηματικά σε εκκλησιασμούς όπου και έδινε ιδιαίτερη προσοχή στα ιερά αναγνώσματα.. Όταν σε ηλικία 18 ή 20 ετών έχασε τους γονείς του απέμεινε με την μικρότερη αδερφή του, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την φροντίδα του σπιτιού τους.

Έξι μήνες μετά το θάνατο των γονιών του ο Αντώνιος άκουσε στην εκκλησία την Ευαγγελική περικοπή της πρόσκλησης του πλουσίου νέου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Χριστός είπε: "πώλησόν σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοίς και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι" (Ευαγγέλιο του Ματθαίου ιθ΄ 21). Συγκινημένος από την ευαγγελική αυτή περικοπή, διένειμε την περιουσία 300 εύφορων κτημάτων του στους φτωχούς. Επίσης, εμπιστεύτηκε την αδερφή του σ' έναν παρθενώνα ανατροφής (δεδομένου ότι μοναστήρια δεν υπήρχαν ακόμα), ενώ ο ίδιος αφού χάρισε προηγουμένως και το σπίτι του, αποσύρθηκε σ΄ ένα κελί που έκτισε ο ίδιος σε απομονωμένο μέρος πλησίον του χωριού του. μιμούμενος κάποιον γέροντα ασκητή που έτυχε να γνωρίσει και να θαυμάζει για την αρετή του.

Ασκητικοί αγώνες


Ο Αντώνιος ησυχάζων εκτός πόλης

Ο ίδιος αποσύρθηκε στην έρημο όπου έζησε ασκητικά, παραμένοντας έτσι μακριά από υλικούς πειρασμούς και διαφόρων κοινωνικών συμπεριφορών. Κατά τον χρόνο αυτό επισκεπτόταν διάφορους άλλους ασκητές που θαύμαζε την αρετή τους όπου ως "σοφή μέλισσα" επέλεγε τα άνθη της συλλέγοντας το "πνευματικό νέκταρ" της ηθικής και της αρετής. Ασκούμενος έτσι στην αγρυπνία και την προσευχή και εξ ανάγκης στη νηστεία, τρώγοντας μία φορά την ημέρα περί τη δύση του Ηλίου, ή κάθε δύο μέρες ή και τέσσερις, μόνο άρτο και αλάτι και νερό. Παράλληλα ασχολιόταν με εργόχειρο που αντάλλασσε με τα απαραίτητα επιβίωσης, τρώγοντας ελάχιστα κάθε μέρα, ενώ τα επίλοιπα συνέχιζε να τα χαρίζει σε πτωχούς. Έτσι σ΄ αυτό το διάστημα ασχολούμενος με την ανάγνωση ιερών κειμένων παρέμεινε σ΄ όλους αγαπητός, πράος, και θαυμαστός. Ποτέ δεν υπερηφανεύθη αλλά ούτε και φιλονίκησε ή λύπησε κανέναν.

Υπό το καθεστώς αυτό δεν άργησε να δέχεται τους πρώτους πειρασμούς του πονηρού πνεύματος είτε σαρκικούς, λόγω της νεότητάς του, είτε σε πονηρούς λογισμούς και ιδέες που του επέβαλε προκειμένου να διακόψει την ασκητική του ζωή. Οι πειρασμοί αυτοί αφορούσαν άλλοτε τις βιολογικές σαρκικές ορμές και απολαύσεις με οπτασίες νεαρής κοπέλας, άλλοτε με εμβόλιμες ιδέες για τη φροντίδα της αδελφής του που κινδύνευε να γίνει πόρνη και άλλοτε την φιλαργυρία, φιλοδοξία κ.ά. που όμως σ΄όλες τις περιπτώσεις απέτυχαν. Ακολούθησαν ασθένειες όπου ο Αντώνιος με τις συνεχείς προσευχές του κατάφερε να μη τον πτοήσουν. Την πάλη αυτή είχαν αντιληφθεί ακόμα και οι επισκέπτες του οι οποίοι και τον θαύμαζαν αποκαλύπτοντάς τους ότι "Εγώ δεν ενίκησα, αλλ΄ η χάρις του Θεού, ήτις με ενίσχυσε".

Τελικά, σύμφωνα πάντα με την βιογραφία, βλέποντας το πονηρό πνεύμα ότι αδυνατούσε με τους λογισμούς να πλανήσει τον Αντώνιο εμφανίσθηκε μπροστά του ως "μέλαν παιδίον" λέγοντάς του: "Πολλούς επλάνησα, και πολλούς κατέβαλον και ενίκησα, αλλά σε πολεμών ησθένησα". Στην ερώτηση του Οσίου ποιος είσαι εσύ, εκείνο απάντησε: "Εγώ είμαι το πνεύμα της πορνείας και γαργαλίζω τους νέους εις ταύτην την πύρωσιν. Πολλούς σώφρονας ηπάτησα και πολλάκις ετάραξα και σε, αλλά συ με ενίκησες". Ο Όσιος ευχαριστώντας στη συνέχεια τον Θεό εκδίωξε στη συνέχεια το πνεύμα λέγοντάς του "Δεν σε φοβούμαι πλέον ούτε σε υπολογίζω ποσώς επειδή είσαι μαύρος στον νουν και παιδίον αδύνατος και ευκαταφρόνητος." Μετά απ΄ αυτά το πονηρό πνεύμα έφυγε και δεν τόλμησε πλέον να τον πλησιάσει. Ο δε Όσιος συνέχισε με προσευχές και αγρυπνία να ενισχύεται σε αρετή έτοιμος ν΄ αντιμετωπίσει νέους πειρασμούς.

Ο Όσιος Αντώνιος συνεχίζοντας την ασκητική ζωή κοιμόταν σε μια ψάθα στο ύπαιθρο διδάσκοντας πως "όταν οι ηδονές του σώματος ασθενούν τότε ενδυναμώνει η ψυχή", επαναλαμβάνοντας καθημερινά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου "Των όπισθεν επιλανθανόμενοι, τοις δε έμπροσθεν επεκτεινόμενοι".

Η βιογραφία του Αγίου που φέρεται με εξαιρετική διδαχή ασκητικής περιλαμβάνει πλήθος ιστοριών σχετικής άθλησης με σημαντικότερα σημεία τα ακόλουθα:

Τακτικά ο Όσιος Αντώνιος, προκειμένου να αποφύγει σκανδαλισμούς, κατέφευγε σε μνήματα λίγο μακράν της πόλης όπου εντός αυτών συνέχιζε την άθληση επί μέρες, εκεί γνωστός του υπηρέτης του έφερνε φαγητό. Κάποια νύκτα δέχθηκε άγρια επίθεση από πλήθος δαιμόνων αφήνοντάς τον ημιθανή. Την επομένη "Θεία Πρόνοια" όταν τον επισκέφθηκε ο δούλος του τον εξέλαβε ως νεκρό και τον μετέφερε στην πόλη στο Κυριακό. Όταν όμως συνήλθε επέστρεψε στον πρότερο τάφο.
Εκεί επαναλήφθηκε νέα επίθεση των δαιμόνων υπό μορφή άγριων ζώων και ερπετών, λέων να βρυχάται, σκορπιός προσπαθώντας να τον κεντρίζει, ταύρος να τον κερατίζει κ.ά. παραμένοντας όμως ο Όσιος ατάραχος τους είπε: "Εάν είχατε δύναμη ένας και μόνο έφθανε", "Εάν ελάβετε κατ΄ εμού εξουσίαν άνωθεν, μη αμελήτε, ει δε και δεν ελάβετε τι μάτην ταράσσεσθε;" Κατόπιν αυτών οι δαίμονες εμπαιζόμενοι εγκατέλειψαν τον Όσιο τρίζοντας τους οδόντες τους.

Έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια σκληρής ασκήσεως πνευματικού αγώνα, ακατάπαυστης προσευχής και φοβερών πειρασμών, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Η αποδοχή που είχε ήταν ευρύτατη και μάλιστα έρχονταν σε αυτόν για να τους θεραπεύσει ακόμα. Θεράπευε τους ασθενείς ου προστάζων, αλλά ευχόμενος και τον Χριστόν ονομάζων. Αργότερα πήγε κοντά στα ερείπια ενός φρουρίου και κατοίκησε σε σπήλαιο χωρίς να τον βλέπει κανένας και χωρίς να δέχεται κανέναν παρά μόνο έναν γνωστό του, ο οποίος του έφερνε κάθε έξι μήνες ψωμί για ολόκληρο το εξάμηνο. Νυχθημερόν έκανε ασκητικούς αγώνες με τους οποίους νέκρωσε τα σκιρτήματα των παθών, έφτασε στο βαθμό της απάθειας, υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Μάχη κατά της ειδωλολατρίας και θαύματα

Το 311, στους φοβερούς διωγμούς των χριστιανών που οργανώθηκαν την εποχή του Μαξιμιανού εγκατέλειψε το ερημητήριό του και έδωσε τη σκληρή μάχη του πιστού κατά της ειδωλολατρίας και της απάτης. Το ίδιο έγινε σαράντα χρόνια αργότερα όταν σε ηλικία εκατό χρονών κατήλθε για μια ακόμη φορά, στην Αλεξάνδρεια, για να καταπολεμήσει την αίρεση του Αρείου. Είχε αλληλογραφία με το Μεγάλο Κωνσταντίνο και τους γιους του οι οποίοι τον σέβονταν βαθύτατα και ζητούσαν τις συμβουλές του. Μαρτυρείται ότι, ενώ ο Άγιος βρισκόταν ακόμα στη ζωή, έβλεπε τις ψυχές των ανθρώπων που εξέρχονταν από το σώμα τους, καθώς και τους δαίμονες που τις οδηγούσαν.

Αποδημία εις Κύριον

Ο Μέγας Αντώνιος κοιμήθηκε το 356 μ.Χ. Πρόβλεψε με θαυμαστή ακρίβεια το θάνατό του, ο οποίος συνέβηκε σε ηλικία "εγγύς ετών πέντε και εκατόν". Η μνήμη του γιορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου. Μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου ήταν να μη φανερωθεί ο τόπος της ταφής του. Ωστόσο, οι μοναχοί που ασκήτευαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (το 561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Διδαχές

Ο βίος του και η υποδειγματική συνέπειά του, αποτελούν αιώνια πηγή, απ' όπου μπορούν οι άνθρωποι κάθε εποχής να αντλήσουν ζωντανά διδάγματα. Η άσκηση και η απομόνωση, όπως την εννοεί ο Μέγας Αντώνιος δε σημαίνει τέλεια αδράνεια του σώματος αλλά ισόρροπη συνάντηση με την ψυχή. Η προσευχή και η νηστεία αποτελούν ένα μέρος από τη δραστηριότητα του μοναχού, βοηθητικά μέσα απαραίτητα για την ανθρώπινη τελείωση.

Δίδασκε στους μαθητές του να μην θεωρούν τίποτε ανώτερο από την αγάπη του Χριστού και να μη νομίζουν ότι στερούνται κάτι αξιόλογο με την αποχή από τα κοσμικά αγαθά. Θύμιζε επίσης ότι η ανθρώπινη ζωή είναι εφήμερη, σε αντίθεση με το μέλλοντα αιώνα. Κατέληγε λέγοντας ότι δε θα πρέπει να κοπιάζουμε για την απόκτηση πρόσκαιρων αγαθών αλλά για την απόκτηση αιώνιων αγαθών, που είναι αρετές όπως η σωφροσύνη, η φρόνηση, η αγάπη και η σύνεση.

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2018 | 12:02 am


Βραδιά αφιέρωμα Στον Ασυμβίβαστο Τζίμη Πανούση, στο "Μοσχάτο D'asti" !

Βραδιά αφιέρωμα Στον Ασυμβίβαστο Τζίμη Πανούση, την Τετάρτη 17/01/18 στο καφέ "Μοσχάτο D'asti" Θερμοπυλών 49, στο Μοσχάτο. Ώρα προσέλευσης 21.00 μ.μ.

Δείτε εδώ το event

23360 και μία
στραβάδια απολύομαι 
64 χρονάκια θητεία
στραβάδια απολύομαι, 
Με την πρώτη ευκαιρία θα σου πάρω λαμπατέρ, 
Δεν τραβάει η ομάδα
αχ Ελλάδα, αγελάδα, 
Θανάση μαλάκα, Βαγγέλη μαλάκα
Μήτσο μαλάκα, Τάκη μαλάκα
Νικόλα μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα
Μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα
Τζιμάκο μαλάκα, Τζιμάκο μαλάκα, 
Κι η Παπαλάμπραινα γυμνή
χαϊδεύει δώρο συσκευή
σ’ ένα τηλεπαιχνίδι πουλημένο,
Σουζάνα, Σουζάνα, Σουζάνα η πουτάνα η ζωή,
σαν τα κοράκια σου χιμάνε όταν πεθάνεις
οι κομπανίες με τους πράκτορες της Κ.Υ.Π,
Έλα χάρε, άρχοντά μου
πάρε τα υπάρχοντα μου,
Όχι άλλα τραγούδια για το μέγα πλήθος
τσιχλοτραγουδάκια χωρίς μαγκιά και ήθος
Όλα τα τραγούδια μονάχα για σένα
ΤΖΙΜΑΚΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.
ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ...
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΖΙΜΗ..

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:44 pm


Κοπή πίτας της "Μεσοποταμίας" Μοσχάτου!


Με μουσική, ποτό και ρεφενέ φαγητό, κόβουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Κίνησης Πολιτών Μοσχάτου "Μεσοποταμία".

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 20.00 στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Μπορείτε να φέρετε το φαγητό σας και το κέφι σας για να περάσουμε καλά. Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:20 pm


Δεν χάνετε βάρος; Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος…

Μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο από άλλους να χάσουν βάρος, αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Μια νέα μελέτη έχει εντοπίσει ένα μόριο στα λιπώδη κύτταρα που θα μπορούσε να είναι ο “υπαίτιος”.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα λιπώδη κύτταρα των παχύσαρκων ατόμων παρουσιάζουν υψηλότερη έκφραση ενός μορίου που ονομάζεται λυσυλ-οξειδάση (lysyl-oxidase – LOX).
Το LOX σχετίζεται με την ίνωση, ή “ουλές” του λιπώδους ιστού, γεγονός που, όπως έδειξε προηγούμενη έρευνα, μπορεί να παρεμποδίσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 8:37 pm


Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, ζητάει την ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου!

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάταη, ζητάει Ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την μεταφορά των συνανθρώπων μας από τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές, λόγω της φωτιάς που έπιασε και τη διαμονή τους στη δομή της Κοινωνικής Μέριμνας.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα την πολύτιμη συμβολή σας σε ένα ζήτημα που αφορά πάνω από όλα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη συμπαράστασή μας προς τους ανθρώπους της Γ΄ ηλικίας. Συγκεκριμένα, το ζήτημα στον οποίο αναφέρομαι αφορά τους ηλικιωμένους κατοίκους της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές, η οποία μετά τη φωτιά που πήρε δύο ανθρώπινες ζωές και τους στέρησε τον τόπο κατοικίας τους, έχουν μεταφερθεί στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου.
          Από την πρώτη στιγμή ως Δημοτική Αρχή σταθήκαμε στο πλευρό τους και προσπαθήσαμε με το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας να τους στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα τους προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια. Οι οικονομικές δυνατότητες του Φιλανθρωπικού Σωματείου της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη διαμονή και την καθημερινή διαβίωση αυτών των ανθρώπων στη δομή της Κοινωνικής Μέριμνας.
          Ο Δήμος μας είναι αρωγός στις προσπάθειες στήριξης των ανθρώπων αυτών, ωστόσο θεωρούμε την άμεση οικονομική ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής, απολύτως αναγκαίαπροκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της διαμονής, στήριξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης των ηλικιωμένων αυτών συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν σκληρά εξαιτίας της βίαιης απομάκρυνσής τους από το περιβάλλον τους.
          Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, του επείγοντος χαρακτήρα του, καθώς και της ευαισθησίας που έχετε επιδείξει στο παρελθόν σε ανάλογα περιστατικά.»

ΠΗΓΗ https://my-mosxato.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 3:12 pm


Χάθηκε η μικρή γατούλα στο Μοσχάτο.

Χάθηκε χθες στο Μοσχάτο η μικρή γατούλα, κοντά στον ΗΣΑΠ, όπως μας ενημερώνει αναγνώστριά μας με μήνυμά της.

 Δείτε αναλυτικά!
Χάθηκε χθες 15/01/18 μικρόσωμη γατούλα με κόκκινο χριστουγεννιάτικο μαντήλι στο λαιμό της από το Μοσχάτο κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό. Ακούει στο όνομα ''Ζάχαρη΄΄. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πληροφορία. 2109404770 6940904934.

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 2:30 pm


Φεστιβάλ Πιάνου “Τα Πλήκτρα του Χειμώνα” στο Αττικό Ωδείο

Φεστιβάλ Πιάνου “Τα Πλήκτρα του Χειμώνα” 19 & 20 Ιανουαρίου 2018 στο Ίδρυμα Αττικού Ωδείου - Ερατοσθένους 8, Παγκράτι.

Όσο κρατάει ακόμα η μαγεία των γιορτών και όσο ο καινούριος χρόνος φορτωμένος με νέες ελπίδες και προσδοκίες φαντάζει ακόμη άφθαρτος, στο τέλος του Γενάρη οι πιανίστες του Ιονίου παρατείνουν την εορταστική ατμόσφαιρα αντιστρέφοντας τους όρους της μεθεόρτιας μελαγχολίας προτείνοντας ηχοχρώματα και συναισθήματα, στοχασμούς και σκέψεις, ιδεολογήματα και προβληματισμούς μέσα από τη μουσική του Rachmaninoff, Tschaikofsky, Schubert  και Liszt.

Ο Χειμώνας ένα σύμβολο για το συναίσθημα εκείνο που μπορεί να ξεπεράσει το παγωμένο λευκό των πλήκτρων και να αγγίξει χορδές που συνδέουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. Έτσι το κρύο με το θερμό αγκαλιάζονται με νόημα που η τέχνη της μουσικής αποκαλύπτει στους ερμηνευτές και το ακροατήριο.

Για Τρίτη χρονιά στο Αττικό Ωδείο και με διοργανωτή την εμπνευσμένη ομάδα του Piano Plus Festival! Συμμετέχουν οι πιανίστες Λάμπης Βασιλειάδης, Νίκος Λαβασάς και Μαρία Βέγκου.

Πρόγραμμα του φεστιβάλ:
19.1 ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

“Ο Ρομαντικός Έρωτας: Η αναζήτηση του χαμένου σκοπού”

J.S. Bach/S. Feinberg
Largo από το κοντσέρτο για όργανο σε Ντο Μείζονα, Νο 5

Sergei Rachmaninoff
Παραλλαγές σε ένα θέμα του Chopin, Οp. 22

S. Rachmaninoff/F. Kreisler
Liebesleid
Liebesfreud

F. Liszt/R. Wagner
Ο Θάνατος της Ιζόλδης

Frederic Chopin
Πολωνέζα Op. 61

P. Tchaikovsky/M. Pletnev
Andante Maestoso από την Σουίτα Κοντσέρτου του μπαλέτου “Καρυοθραύστης”
20.1 ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ VICTOR KARPOVICH MERZHANOV


Ρεσιτάλ πιάνου με τους Νίκο Λαβασά και Μαρία Βέγκου


Μαρία Βέγκου:

F. Schubert / F. Liszt
Έξι μεταγραφές τραγουδιών για πιάνο
- Auf dem Wasser zu singen
- Ständchen
- Aufenthalt
- Gretchen am Spinnrade
- Frühlingsglaube
- Erlkönig

Νίκος Λαβασάς:
R. Schumann
Φαντασία, Op.17
- Durchaus fantastisch und leidenschaftlich vorzutragen; Im Legenden-Ton
- Mäßig. Durchaus energisch
- Langsam getragen. Durchweg leise zu halten.
 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: www.pianoplusfestival.gr

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19:30

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€*


*Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις συναυλίες θα διατεθούν για υποτροφίες σπουδών στο εξωτερικό κατά τη θερινή περίοδο 2018.Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 11:01 am


Πανελλαδικές Εξετάσεις: Έρχονται αλλαγές – Η ημερομηνία και τα μαθήματα

Με αλλαγές οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αλλαγές αφορούν και στην ημερομηνία διεξαγωγής τους, αλλά και στα μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι.

Οι πληροφορίες θέλουν και φέτος τις Πανελλαδικές εξετάσεις να μετατίθενται τον Ιούνιο, ενώ από φέτος οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται και σε πέμπτο μάθημα. Αναλυτικά οι αλλαγές που έρχονται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν μεταξύ 4 και 8 Ιουνίου έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο προετοιμασίας μετά τις εξετάσεις στο λύκειο.
Την ίδια ώρα οι απολυτήριες εξετάσεις του λυκείου θα αφορούν μόνο σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά, τη Βιολογία και την Ιστορία.
Σε ό,τι αφορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μετά την κατάργηση του 4ου επιστημονικού πεδίου τα πεδία γίνονται από πέντε τέσσερα.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις σχολές ενός και μόνο επιστημονικού πεδίου θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι στις σχολές δύο επιστημονικών πεδίων θα εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα το οποίο μπορεί να είναι γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

ΠΗΓΗ newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 10:56 am


Γυαλιά χωρίς προπληρωμή για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ


Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ανήρτησε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών. 

 Έως σήμερα, ο ασφαλισμένος κατέβαλε ο ίδιος την δαπάνη για γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να του επιστραφούν τα 100 ευρώ που καλύπτει ο Οργανισμός για γυαλιά κάθε τέσσερα χρόνια. 

Με τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών, η διαδικασία για τον ασφαλισμένο απλοποιείται, και εκσυγχρονίζεται η διοικητική διαδικασία με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού. Ειδικότερα, επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων, οι οποίοι πλέον δεν θα προπληρώνουν για την αγορά οπτικών ειδών και παράλληλα, αποφεύγεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων με την εξάλειψη των φαινομένων συνωστισμού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή αιτημάτων αποζημίωσης. Επίσης, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από την κατάθεση αιτημάτων αποζημίωσης από ασφαλισμένους. 

 «Απελευθερώνεται» προσωπικό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού που μέχρι σήμερα ασχολείται με την πρωτοκόλληση των αιτημάτων, αναφέρουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον περασμένο Οκτώβριο, παρελήφθησαν περίπου 29.000 αιτήματα ασφαλισμένων σε όλη τη χώρα για την κατηγορία των οπτικών. Πρόσθεσαν δε, ότι με δεδομένο ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις της Αττικής δεν έχουν ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό, σήμερα η διαχείριση των αιτημάτων είναι εξαιρετικά δυσχερής, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περισσότερα από 95.000 αιτήματα μόνο για οπτικά είδη. 

 Στη σύμβαση καθορίζονται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με νομίμως αδειοδοτημένα καταστήματα οπτικών, προστατεύοντας τους πολίτες και παράλληλα τα επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου. 

 Το ποσό που θα καλύπτει ετησίως ο ΕΟΠΥΥ για οπτικά είδη, ανέρχεται στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασής του, οι πάροχοι θα καλούνται να επιστρέφουν τη διαφορά ανάλογα με τον τζίρο τους (clawback). 

Καλούνται οι πάροχοι οπτικών ειδών να υποβάλουν εντός 20 ημερών από την ανάρτηση, αίτηση σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για την κατά προτεραιότητα ηλεκτρονική ημερολογιακή ταξινόμηση και διεκπεραίωση. Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι οπτικοί θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ. 

 Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ygeiaonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 10:31 am


Δείτε στιγμές από τη μάχη της Χάρις Στελλίου (vid)

Η Μοσχατιώτισα Χάρις Στελλίου αγωνίστηκε στη Βουλγαρία, δυστυχώς, χωρίς επιτυχία. 


Η Μοσχατιώτισα αθλήτρια του Άγγελου Σταματιάδη και του 'Σπάρτακου Νίκαιας' αγωνίστηκε στο έκτο event του promotion σε αναμέτρηση ΜΜΑ απέναντι στην Nicole Stoll.
Eνώ ήταν καθαρά μπροστά για δύο γύρους κάνοντας πολύ καλό παιχνίδι ύστερα ήρθε η άτυχη στιγμή. Σε σημείο του αγώνα παραπάτησε πάνω σε ένα πιάσιμο , δέχτηκε ένα γόνατο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Η TAFFPICTURES κυκλοφόρησε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές από τον αγώνα της Ελληνίδας μαχήτριας στο SFC.


 

fightsports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 10:18 am


Ζητείται νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια από την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου!

Η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου ζητά νοσηλευτή ή νοσηλεύτρια για 8ωρη πενθήμερη απασχόληση σε κυλιόμενο ωράριο. 


Από Φιλανθρωπικό Γηροκομείο στο Μοσχάτο ζητείται νοσηλευτής ή νοσηλεύτρια με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και προϋπηρεσία για 8ωρη πενθήμερη απασχόληση σε κυλιόμενο ωράριο. 

Αποστολή βιογραφικών στο φαξ: 210.94.19.063 ή στο emailkmerimna@otenet.gr

Τηλ επικοινωνίας: 2109418193, Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-14.00. 

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν με σειρά προτεραιότητας και κατόπιν ραντεβού.

Ανάγκη για άμεση πρόσληψη.

ΠΗΓΗ  http://my-mosxato.blogspot.gr/

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:50 am


Σεισμός: Έγιναν 15 σεισμοί μέσα στη νύχτα στη Σταμάτα – Γιατί παρακολουθούν οι επιστήμονες Αταλάντη και Κορινθιακό

- Είχαμε ενδείξεις για επερχόμενο σεισμό, λέει ο Α. Τσελέντης - Τι είδαν οι επιστήμονες, πως έκαναν την πρόβλεψη και τι λένε για Αταλάντη, Κορινθιακό - Ποια ρήγματα ανησυχούν τους σεισμολόγους μετά τον σεισμό στη Σταμάτα - Ποιες πιθανότητες υπάρχουν για νέο σεισμό από το ίδιο ρήγμα τις επόμενες ημέρες

Κι όμως ήταν το σμήνος σεισμών ανοιχτά του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας το φαινόμενο το οποίο οδήγησε στον ισχυρό σεισμό χθες στην Αττική στην περιοχή της Σταμάτας.
Η δόνηση προς το παρόν θεωρείται ο κύριος σεισμός μιας ακολουθίας που ξεκίνησε ημέρες πριν με δονήσεις της τάξης των 2 ως 3 Ρίχτερ, κυρίως σε θαλάσσια περιοχή.
Αυτό που αποκάλυψε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Άκης Τσελέντης είναι πως οι σεισμολόγοι είχαν εντοπίσει μια διέγερση στην περιοχή μέσω της νέας τεχνολογίας και των υπερσύγχρονων σταθμών που έχουν εγκαταστήσει στην ευρύτερη περιοχή.

Τα «σήματα» του σεισμού και τα μεγάλα ρήγματα
Όπως είπε ο καθηγητής τα συστήματα αυτά ανιχνεύουν την έκκληση ραδονίου, ενός υλικούς που εντοπίζεται σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε σεισμική διέγερση.
Εδώ και κάποιες ημέρες, όπως αποκάλυψε ο Α. Τσελέντης είχαν εντοπιστεί δείγματα ραδονίου στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Όπως είπε οι επιστήμονες περίμεναν κάποιο γεγονός, δεν γνώριζαν ωστόσο ποιο είναι το ρήγμα το οποίο θα ενεργοποιηθεί.
Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τώρα με ιδιαίτερη προσοχή τη συμπεριφορά του φαινομένου. Μέσα στη νύχτα και μετά τη δόνηση των 4,4, Ρίχτερ, όπως είπε ο καθηγητής, έγιναν άλλες 15 δονήσεις, μικρότερες, οι οποίες ως τώρα δεν δείχνουν μετατόπιση του φαινομένου προς άλλα ρήγματα όπως αυτά σε Ωρωπό και Αταλάντη τα οποία μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες δονήσεις.

Η πιθανότητα για νέο σεισμό κοντά στα 4,5 Ρίχτερ
Αυτό που επισήμανε ο κ. Τσελέντης είναι πως τις επόμενες ημέρες, εάν συνεχιστεί η ίδια ακολουθία, τότε το φαινόμενο θα φθίνει. Στην περίπτωση ωστόσο που για κάποιες ημέρες δεν υπάρξουν μικροσεισμοί στην περιοχή, τότε δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και νέος σεισμός της τάξης των 4,5 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τις περιοχές όπως η Αταλάντη ή ο Κορινθιακός που έχουν τη δυνατότητα για μεγάλους σεισμούς, λέγοντας πως ούτε το φαινόμενο μοιάζει να μετατοπίζεται από τη Σταμάτα προς κάποιο από τα γειτονικά ρήγματα, ούτε υπάρχουν άλλες ενδείξεις, όπως το ραδόνιο, που να θέτουν σε συναγερμό τους επιστήμονες.


ΠΗΓΗ newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:42 am


Φωτογραφικό ταξίδι σε μια άλλη Αθήνα!

Γνωριμία με μία άγνωστη εποχή της ελληνικής πρωτεύουσας

Μία φωτογραφική έκθεση, που έρχεται να συμπληρώσει μία άλλη έκθεση. Και οι δύο εστιάζουν στην Αθήνα του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου. Και οι δύο αναδεικνύουν το παρηκμασμένο αρχαίο κάλλος της. Μόνο που η πρώτη το κάνει μέσα από τα συγγράμματα και τα καλλιτεχνικά έργα των Ευρωπαίων περιηγητών της εποχής, ενώ η δεύτερη μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας που τότε βρισκόταν ακόμα στα σπάργανά της.Η έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας» φιλοξενείται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και αποκαλύπτοντας πτυχές μίας άγνωστης στους περισσότερους εποχής της ελληνικής πρωτεύουσας. Αυτή την έκθεση έρχεται να συμπληρώσει μία νέα φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Άνθρωποι στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από το 19ο στον 20ό αιώνα» που παρουσιάζεται στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και θα διαρκέσει από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι τις 8 Μαΐου.

Εδώ τον πρώτο ρόλο έχει η φωτογραφία, ενώ οι άνθρωποι παραμένουν σταθερά μέρος του κάδρου. Πρόκειται για μία έκθεση που εστιάζει στην εξέλιξη της φωτογραφικής απεικόνισης της ανθρώπινης παρουσίας στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από τον 19ο ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Με αφετηρία την πρώτη φωτογραφική λήψη που έγινε στην Ελλάδα το 1839, ξεδιπλώνεται ένα πανόραμα φωτογραφικών και τρισδιάστατων παρουσιάσεων με εκτυπώσεις και στερεοσκόπια του 1900.Βρισκόμαστε στην εποχή που η φωτογραφική τέχνη δεν μπορεί να αιχμαλωτίσει ακόμα την τυχαία στιγμή. Δεν μπορεί να συμβαδίσει με την ταχύτητα της πραγματικότητας. Κάπως έτσι οι άνθρωποι μπαινοβγαίνουν πολλές φορές σαν σκιές στο κάδρο με φόντο τα αρχαία ερείπια της Αθήνας. Και οι πολύτιμες αυτές φωτογραφίες μετατρέπονται σε έργα τέχνης.

Η έκθεση αυτή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών και φέρει την επιμέλεια του ιστορικού φωτογραφίας, Χάρη Γιακουμή, που ζει στο Παρίσι και εργάζεται στον εκδοτικό οίκο Kallimages. Είναι μία από τις πρώτες δράσεις του Μουσείου στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πηγη..  protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:22 am


Οδηγίες για τη χρήση των εισπνεόμενων του αναπνευστικού.


Οδηγίες χρήσης των εισπνεόμενων αναπνευστικών φαρμάκων...  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ..

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2018 | 9:21 am


Αποκριάτικο Party της Ελευθερίας Μοσχάτου


Το Δ.Σ. του Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου, διοργανώνει ξέφρενο αποκριάτικο - Maske Party στο Bar Singita Χρ.Σμύρνης 90 & Σολωμού, στις 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 21.00 με Special Μουσικoχορευτικό πρόγραμμα από D.J.,για τα παιδιά των Ακαδημιών, των Παιδικοεφηβικών και όχι μόνο, τμημάτων του συλλόγου. 

,

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 11:24 pm


Μασκέ Πάρτυ από τον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου & την Πνευματική Εστία Μοσχάτου!

Μασκέ Πάρτυ από τον Εμπορικό Σύλλογο Μοσχάτου & την Πνευματική Εστία Μοσχάτου, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 21.30 στο Level69 Live Studio Σολωμού 69, 18345 στο Μοσχάτο!

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 11:14 pm


Σεισμική δόνηση αισθητή στην Αττική - 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Μαραθώνα.

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Αττική το βράδυ της Δευτέρας, 15.01.2018. Σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 22:00 το βράδυ και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας. 

Οι πρώτες εκτιμήσεις από το Ευρωμεσογειακό κάνουν λόγο για 4,5 Ρίχτερ - 4,2 Ρίχτερ "δίνει" το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Στα πέντε χιλιόμετρα ορίζεται το εστιακό του βάθος 

 Ο σεισμός σημειώθηκε στις 22.24 μμ 29 χλμ. βορειοανατολικά από Αθήνα με επίκεντρο τον Μαραθώνα. 

Οι πρώτες πληροφορίες δεν αναφέρουν ζημιές ή τραυματίες. Προς το παρόν μέχρι τις 22:40.

Η σεισμική δόνηση ήταν πραγματικά ισχυρότατη. Το μικρό σχετικά εστιακό βάθος (σ.σ. 5 χιλιόμετρα) βοήθησε στο να γίνει ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός σε δεκάδες περιοχές της πρωτεύουσας. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, που δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 4,2 Ρίχτερ (σ.σ. 4,5 Ρίχτερ τον «δίνει» το Ευρωμεσογειακό) ακολούθησαν μετασεισμοί, μεγέθους 2,6 και 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γ. Χουλιάρα, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 11:05 pm


Συναγερμός στην πυροσβεστική, επιχειρεί σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο, έχει υποψία για φωτιά (εικόνες)

Πριν από λίγο είχαμε επιχείρηση της πυροσβεστικής, για υποψία φωτιάς, σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου σε πολυκατοικία στο Βόρειο Μοσχάτο. 

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος κλείστηκε έξω από το διαμέρισμά του και είχε την υποψία ότι είχε αφήσει την κουζίνα ανοιχτή. 

Οι πυροσβέστες ανέβηκαν από τα μπαλκόνια με σκάλες και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία ανησυχία, για εστία φωτιάς. 

Έτσι έληξε ο συναγερμός, ήταν όλα καλά. 

 Δείτε εικόνες φίλου αναγνώστη.


Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 8:43 pm


Η Ευρώπη υποκλίνεται στο Λευτέρη Πετρούνια

Σε θρίαμβο της ελληνικής γυμναστικής εξελίχθηκε η διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (UEG) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και ομάδων στη χρονιά που έφυγε. Ο Λευτέρης Πετρούνιας επικράτησε σε δύο κατηγορίες και η ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων σε άλλη μια κι έτσι πήγαν στην Ελλάδα τα τρία από τα πέντε έπαθλα των Κορυφαίων της Ευρώπης για το 2017, μετά τη σχετική ψηφοφορία και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία!
Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς (Male Gymnast of the Year), όπου συγκέντρωσε 5.277 ψήφους και ποσοστό 61%, αφήνοντας δεύτερο τον Ρουμάνο Μάριαν Ντραγκουλέσκου με 2.545 ψήφους και ποσοστό 29%.
Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» ζευγάρωσε τα βραβεία του με την επικράτησή του και στην κατηγορία της Κορυφαίας Εμφάνισης της Χρονιάς (Outstanding Performance of the Year) με 7.798 ψήφους και το σαρωτικό ποσοστό 87% επί του συνόλου.
Η ομάδα Γυμναστικής για Όλους της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων κέρδισε το έπαθλο της Κορυφαίας Ομάδας της Χρονιάς (Team of the Year) με 1.703 ψήφους και ποσοστό 58%. Οι «λύκοι» της Ολυμπίας Δραγούνη επιβραβεύθηκαν από τους φιλάθλους για τον θρίαμβό τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (World Gym For Life Challenge), όπου είχαν κατακτήσει το Τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα με θέμα «Τhe Wolves And The Moon». Το ίδιο πρόγραμμα επιλέχθηκε και από την Ε.Ο.Ε. για να πλαισιώσει την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πιεονγκτσάνγκ 2018».
Στις άλλες δύο κατηγορίες, όπου δεν υπήρχε ελληνική παρουσία μεταξύ των υποψηφίων, η Ρουμάνα σταρ της ενόργανης Καταλίνα Πονόρ αναδείχθηκε Ευρωπαία Αθλήτρια της Χρονιάς με 2.289 ψήφους και ποσοστό 71%, ενώ ο Δανός πρωταθλητής του ακροβατικού διαδρόμου Ράσμους Στέφενσεν επικράτησε στην κατηγορία του Ανερχόμενου Αστεριού με 782 ψήφους και ποσοστό 51%.
Η ψηφοφορία του κοινού διεξάχθηκε μέσω του δικτυακού τόπου της UEG και ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/01). Με δεδομένο ότι τα βραβεία της UEG διοργανώνονται για πρώτη χρονιά, η διαδικασία απονομής των επάθλων στους νικητές θα καθοριστεί κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου στη Λοζάνη, εκεί όπου παρών θα είναι και ο επικεφαλής της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης, ως αντιπρόεδρος της UEG.
Ο δις πρωταθλητής κόσμου και τρις πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, στις δηλώσεις του τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την UEG, που είχε την πολύ καλή ιδέα να δημιουργήσει αυτό τον θεσμό και που με πρότεινε ως υποψήφιο σε δύο κατηγορίες. Η θέσπιση των ετήσιων ευρωπαϊκών βραβείων ήταν μία κίνηση που χρειαζόταν το μεγάλο άθλημα της Γυμναστικής, για να αποκτήσει ακόμα ευρύτερη προβολή και για να δοθεί η ευκαιρία στους φιλάθλους να έρθουν πιο κοντά μας. Ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να γίνεται πιο δυνατή κάθε χρόνο.
Θα ήθελα να απευθύνω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες φιλάθλους που με στήριξαν και που μου χάρισαν με την ψήφο τους αυτά τα δύο πολύ σπουδαία έπαθλα. Ο κόσμος έδειξε για άλλη μια φορά ότι πιστεύει σ? εμένα, ότι με αγαπά πολύ και αναγνωρίζει την αξία όλων των διακρίσεων που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκρισή του είναι συγκινητική και με γεμίζει δύναμη για την συνέχεια.
Επιπλέον, θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων για την σπουδαία επιτυχία της, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους νικητές, τις νικήτριες και σε όλους τους υποψήφιους αυτών των βραβείων της UEG.
Δεσμεύομαι ότι και μέσα στο 2018 θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτών των διακρίσεων, ώστε να προσφέρω κι άλλες χαρές σε όλους τους ανθρώπους που μου δείχνουν την εκτίμηση και την αγάπη τους».
Από τη δική της μεριά, η προπονήτρια της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και δημιουργός της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα «World Gym For Life Challenge», Ολυμπία Δραγούνη, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την κατάκτηση του τίτλου της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας. Η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων πήρε την πρώτη θέση σε δημοφιλία, με μεγάλη ποσοστιαία διαφορά, ανάμεσα σε πολύ δυνατές ομάδες από όλα τα αθλήματα της γυμναστικής. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους της γυμναστικής που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας χάρισαν αυτή την σπουδαία διάκριση. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την στήριξη και την αγάπη σας.
Δεν είναι απλώς μία νίκη της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων και της Ελλάδας, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μία κατάκτηση της Γυμναστικής για Όλους, η οποία αποκτά τη θέση που της αρμόζει μέσα στα αθλήματα της Γυμναστικής και αποδεικνύει ότι έχει την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου. Θέλω να συγχαρώ όλους τους νικητές της ψηφοφορίας και ιδιαίτερα τον Λευτέρη Πετρούνια, όπως επίσης θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην UEG, για την εξαιρετική πρωτοβουλία της να δημιουργήσει αυτά τα βραβεία. Μακάρι να εξελιχθούν σε θεσμό για την ευρωπαϊκή γυμναστική». 

ΠΗΓΗ newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 5:55 pm


Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 (θέµατα)
Καλείστε στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου στις 17 Ιανουαρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 με τα εξής θέματα: 

 1. Λήψη απόφασης έγκρισης υποβολής τεχνικού δελτίου για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στη νέα δράση του ΕΣΠΑ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», για το κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου «Γιαννίδειο» επί της οδού Μακρυγιάννη 6 στη Δ.Κ. Μοσχάτου και εξουσιοδότηση του κ. Δήμαρχου για υπογραφή όλων των σχετικών εγγράφων για την υποβολή της πρότασης.” 

2. Λήψη απόφασης για την εκμίσθωση ακινήτου, ήτοι ενός Δημοτικού Αναψυκτήριου συνολικής επιφανείας κτίσματος 367,91 τ.μ. που βρίσκεται εντός του κοινοχρήστου χώρου του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στη Δημοτική Κοινότητα Ταύρου. 

3. Λήψη απόφασης για τον ορισμό Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του ως μέλη της τριμελούς Επιτροπής καταρτισμού Ετήσιου Μητρώου Αρρένων.
x

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 5:43 pm


Κοπή πίτας του Φιλόπτωχου του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου Ταύρου!

Κοπή της βασιλόπιτας του Φιλόπτωχου του Ιερού Ναού του Εσταυρωμένου Ταύρου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21/1/2018 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού (Αγαμέμνονος 20) στον Ταύρο!


Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 5:19 pm


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου!

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, καλεί τους πολίτες του Δήμου, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, στις 11.00 π.μ., στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 5:10 pm


«Το Βόδι στη Σκεπή» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου!


Καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά, το τμήμα χοροθεάτρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, παρουσιάζει το έργο «Το Βόδι στη Σκεπή». 

Βασισμένο στο μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ «Le Boeuf sur le Toit» ή «The Nothing Doing Bar» το έργο διαδραματίζεται σε ένα καμπαρέ-καταγώγιο με θαμώνες ετερόκλητα άτομα που καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους με έναν διαφορετικό τρόπο.


Ο φαρσικός χαρακτήρας του σεναρίου διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια με στόχο να διασκεδάσει το θεατή!


Καλείστε να ζήσετε από κοντά την πρώτη εμφάνιση του τμήματος του Χοροθεάτρου σε μια διαφορετική παράσταση!!


Σάββατο 20 Ιανουαρίου και Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θ. Αγγελόπουλος» στο Μοσχάτο, στις 20:30.


Είσοδος ελεύθερη

armatexnis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 5:07 pm


Το νέο Δ.Σ των Κρητών Μοσχάτου - Ταύρου (ονόματα)


Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το πρωί και την ίδια μέρα πραγματοποίησε στα γραφεία του Συλλόγου αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

Την Κυριακή 14/1/18 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα δυο χρόνια. 

Το νέο Δ.Σ μετά από τις εκλογές της Κυριακής έχει ως εξής.

Εκλέγονται 11.

Μπονατάκης Παύλος 135, 

Καραπέτης Βασίλης 103, 


Παπαδάκης Νίκος 80, 


Βασιλάκη Πέννυ 76, 


Χρηστίδη Δήμητρα 75, 


Δαμαβολίτης Μανώλης 73, 


Γιγουρτάκης Αντώνης 67, 


Τσιβουράκης Γιάννης 60, 


Πατσουράκης πολύδωρος 59, 


Λαινάκη Νεκταρία 58, 


Κυπριωτάκης Γιώργος 56, 

Παπαγιαννόπουλος Τάσος 51, 

Ζούλης Βασίλης 50. 


Εξελεγκτική επιτροπή: 

Κατσιπουλάκης Μπάμπης, Πετράκη Μαίρη, Ταμπουρατζής Μανώλης.

ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

..

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 3:33 pm


Στο ρόλο Δημοτικών Συμβούλων μαθητές του 4ου Δημ. Σχ. Ταύρου (εικόνες)

Ένα ξεχωριστό Συμβούλιο έγινε σήμερα στην αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Ταύρου. Οι μαθητές του Γ2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, με τον διευθυντή τους, τον κο Γιώργο Πίχλιαβα και τη δασκάλα τους, Αννα Κριμπά πραγματοποίησαν το δικό τους «μικρό συμβούλιο», έκαναν ερωτήσεις στο Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου και μπήκαν στους ρόλους των μελών ενός Συμβουλίου με μεγάλη επιτυχία.

Μας ενημερώνει με ανάρτησή του ο κ. Ευθυμίου ....................................

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2018 | 3:09 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μοσχατο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr