Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Ταυρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αποδοχή εργασίας απασχολούμενων, μέσω κοινωφελών Προγραμμάτων ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια Αττικής

➣Αποδοχή εργασίας απασχολούμενων, μέσω κοινωφελών Προγραμμάτων ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια Αττικής, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

➣Γ. Πατούλης: «Είμαστε στο πλευρό των απασχολούμενων που διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας»

Στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στην Περιφέρεια Αττικής μέσω κοινωφελών Προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο με απόφασή του κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου 2020 έλαβε με απόλυτη πλειοψηφία «απόφαση αποδοχής εργασίας».

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι απασχολούμενοι συνεχίζουν την εργασία τους στην Περιφέρεια μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη και την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων. Της σχετικής εξέλιξης είχε προηγηθεί έκδοση ψηφίσματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην 22η συνεδρίασή του.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι στο πλευρό των απασχολούμενων του Προγράμματος, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και καλύπτουν ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών της. Για το λόγο αυτό σημείωσε, η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους στον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει.

Οι προσωρινές διαταγές ασφαλιστικών μέτρων αφορούσαν περίπου 100 απασχολούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου:

Την εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος της Νέας Αρχής για την Αττική Ε. Αβραμοπούλου. 

Συγκεκριμένα η εισήγηση η οποία έγινε αποδεκτή επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Με την παρούσα εισήγηση και κατόπιν αιτήματός τους προς την Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμαι την αποδοχή εργασίας – κάτι που υπαγορεύει και η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, αλλά και η απόφαση που έλαβε με απόλυτη πλειοψηφία το Περιφερειακό μας Συμβούλιο στην 22η Συνεδρίασή του, με θέμα : «Ψήφισμα για τους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, του ΟΑΕΔ, στην Περιφέρεια Αττικής» – των υπαλλήλων που απασχολήθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες, όπως αναφέρεται στον συνημμένο πίνακα, για δώδεκα μήνες και συνεχίζουν να εργάζονται και σήμερα. Με την παράλληλη ακόμα αξιολόγησή τους, στο πέρας του 2020.

«Τη σχετική εισήγησή μου κάνω κύριοι συνάδελφοι, δοθέντος ότι την υπαγορεύουν κοινωνικοί και ηθικής τάξης λόγοι και σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, που έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα στον κοινωνικό της ιστό, από την οικονομική δυσπραγία, παράλληλα με το γεγονός, ότι οι υπάλληλοι στους οποίους αναφερόμαστε, μπορούν να καλύψουν όπως αποφασίσαμε στο ψήφισμά μας, την υποστελέχωση ορισμένων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ήτοι πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εκτιμήσαμε επίσης, ως απαραίτητη την κάλυψη των αναγκών μας, με προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.

Για τους παραπάνω λόγους, σας εισηγούμαι να γίνει αποδεκτή η εργασία τους, καθώς και τα αιτήματά τους, που αναφέρονται στο ιστορικό, τα οποία θα συνδράμουν νομικά, την δικαστική διευθέτηση του αιτήματός τους».
.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 2:03 pm


Απόκριες 2020 | Πότε έχουμε Καθαρά Δευτέρα 2020 | Τσικνοπέμπτη | Καρναβάλι 2020 Μοσχάτου - Ταύρου | Πότε ανοίγει το Τριώδιο | Πότε έχουμε Πάσχα

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 ο προπομπός του 

Καρναβαλιού Μοσχάτου - Ταύρου 2020 

με Χαμένο Θησαυρό!

Δείτε τα πάντα για το Καρναβάλι Μοσχάτου Ταύρου ΕΔΩΣτις 23 Φεβρουαρίου η μεγάλη το παρέλαση στο Καρναβάλι Μοσχάτου 2020

Αρχή Τριωδίου 9/02/20 Τελώνου και Φαρισαίου
Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 (δεν είναι σχολική αργία)

Καρναβάλι Μοσχάτου 2020 την Κυριακή 23
/2/2020


Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου 2020 Τετάρτη


*********

 Πότε έχουμε Πάσχα 
Πάσχα έχουμε 19 Απριλίου 2020

Αγίου Πνεύματος, 8 Ιουνίου 2020,Δευτέρα

Όλες οι αργίες για το 2020 είναι οι εξής:

Καθαρά Δευτέρα: 2 Μαρτίου του 2020
Ευαγγελισμός Θεοτόκου: 25 Μαρτίου του 2020, Τετάρτη
Μεγάλη Παρασκευή: 17 Απριλίου του 2020
Μεγάλο Σάββατο: 18 Απριλίου του 2020
Κυριακή του Πάσχα: 19 Απριλίου του 2020
Δευτέρα του Πάσχα: 20 Απριλίου του 2020
Πρωτομαγιά: 1 Μαΐου 2020, Παρασκευή
Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου 2020, Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου 2020,
Σάββατο 28η Οκτωβρίου 2020, Τετάρτη
Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου 2020, Παρασκευή
Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο.

.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 12:35 pm


Πάτρα: Ξεκινά το Καρναβάλι - Το βράδυ η τελετή έναρξης


Σε χαρούμενους και ξέγνοιαστους καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε από σήμερα το πρωί η πόλη της Πάτρας, στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά μηνύματα κεφιού και αισιοδοξίας. 

 Οι καρναβαλικές δράσεις ξεκίνησαν με τον τελάλη και το μουσικό άρμα, θα συνεχιστούν με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, και θα ολοκληρωθούν με την τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου. 

 Ειδικότερα, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να φθάσει στο δημαρχείο η καρναβαλική πομπή, αποτελούμενη από την δεκαμελή ομάδα ακροβατικής γιόγκα X-Saltibagos- acro yoga, την μπάντα πνευστών Ουλαλούμ, μέλη του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης, «Καρναβάλι Πάτρας», της γνωμοδοτικής και κριτικής επιτροπής, μασκαράτες και καρναβαλιστές, τους οποίους θα συνοδεύουν η τελάλης και το μουσικό άρμα. 

 Εκεί, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής, ο δήμαρχος θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης, Ήρα Κουρή. 

 Την εκδήλωση αναμένεται να σφραγίσει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου με τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του δημαρχείου. 

 Λίγες ώρες αργότερα, στις 9το βράδυ, θα ξεκινήσει και επίσημα το πατρινό καρναβάλι του 2020 με την τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου. 

 Το σενάριο και η σκηνοθεσία της τελετής είναι του Ιωάννη Κοψίνη και είναι προσαρμοσμένη στον κύκλο, βασικό χαρακτηριστικό του θέματος του φετινού πατρινού καρναβαλιού, με τον τίτλο, «Υπέρ, περί, ανά ... κύκλο κάνω στη χαρά». 

 Την τελετή έναρξης θα ανοίξουν δύο πομπές μεταμφιεσμένων καρναβαλιστών με κρουστά, ενώ το καλλιτεχνικό κομμάτι θα είναι ένα θέαμα με έντονους χορευτικούς ρυθμούς. 

Συγκεκριμένα, θα ξεδιπλωθούν χορευτικά δρώμενα με έξι χορογραφίες των χορογράφων Βίκυς Αγόρα και Louis Mentes, μία χορογραφία της Μαρίας Σιολέ με την ομάδα Rising Flames και ακροβατικά της ομάδας των X-Saltibagos, ενώ θα εμφανιστεί και η μπάντα Passepartout. 

 Παράλληλα, οι σύλλογοι των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή» θα ζωντανέψουν το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου. 

 Καινούργιο στοιχείο φέτος θα αποτελέσει το projection 3d video mapping που αναμένεται να μεταμορφώσει γιορτινά την πρόσοψη του δημοτικού θεάτρου «Απόλλων» αναδεικνύοντας τα καλαίσθητα αρχιτεκτονικά και δομικά στοιχεία του ιστορικού κτιρίου με χρήση προτζέκτορα, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις μέσα από ένα μουσικό χαλί, που αποτελεί σύνθεση των Deadbeat Escapement και παραγωγή του Alek Olafsson.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ρίψη φαντασμαγορικών πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν τον πατραϊκό ουρανό, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς.

protothema.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 11:45 am


Ετοιμάζονται στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για το Καρναβάλι 2020 (εικόνες)


- Ετοιμάζονται στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για το Καρναβάλι 2020
- Άρχισαν οι συναντήσεις για το προγραμματισμό του.
- Στην συνάντηση ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου
- Εικόνες από την συνάντηση
-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΕΔΩ!


Με μεγάλη προσέλευση από όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου και Ταύρου, από το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού και το Σαφάρι του Ταύρου, αλλά και από φορείς και συλλόγους της πόλης του Μοσχάτου - Ταύρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση πληρωμάτων για τη διοργάνωση του Καρναβαλιού 2020 στο Δήμο μας, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου.

Τα πληρώματα ετοιμάζονται με τις ιδέες τους και τις στολές τους, οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται και όλοι μαζί ετοιμαζόμαστε για άλλη μία χρονιά να ζήσουμε μία μεγάλη γιορτή για την πόλη μας, με ενθουσιώδη συμμετοχή από τους μικρούς και τους μεγάλους συμπολίτες μας στον Ταύρο και στο Μοσχάτο!

Έκπληξη το Colour Day Festival, στο φετινό καρναβάλι, ένα από τα μεγαλύτερα και σίγουρα το πιο «χρωματιστό» φεστιβάλ της Ελλάδας. 


Το Colour Day Festival έρχεται στο Καρναβάλι Μοσχάτου-Ταύρου 2020, όπως αποκαλύπτει η επίσημη σελίδα του Καρναβαλιού του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου 2020!


Ενημέρωση είχαμε από την σελίδα Καρναβάλι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

Καρναβάλι 2020 Μοσχάτου-Ταύρου. Και η φετινή συνάντηση με τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης μας, όπως και η συμμετοχή και από άλλες πόλεις, επιβεβαιώνει τους λόγους που το καρναβάλι μας, είναι από τα πιο ξακουστά στην Ελλάδα. Φέτος περιμένουν τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες μας εκπλήξεις, που θα δώσουν κι άλλο «χρώμα» στην πόλη μας!!! #karnavalimoschatoutavrou#colourdayfestival


Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 12:46 am


Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας! Χρόνια πολλά!


Ο Αθανάσιος Αλεξανδρείας ή Μέγας Αθανάσιος ή Άγιος Αθανάσιος (περ. 298 – 2 Μαΐου 373) ήταν Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Τιμάται ως άγιος τόσο από την Ανατολική Ορθόδοξη όσο και από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Αποτελεί έναν από τους τέσσερις Πατέρες της Ανατολικής εκκλησίας που φέρουν τον τίτλο "Μέγας" μαζί με τον Βασίλειο, Φώτιο και Λέων και ένας από τους 33 Πατέρες της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Από πολύ νέος έδειξε την πνευματική κλίση του. Σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολούθησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325, στη Νίκαια της Βιθυνίας. Εκεί αναδείχθηκε πρωτεργάτης στην καταδίκη της διδασκαλίας του Αρείου που χαρακτηρίστηκε αιρετική. Το 328 και σε ηλικία 33 ετών εξελέγη πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Εορτή 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου ετησίως δύο φορές το χρόνο. Στις 2 Μαΐου, που είναι και η ημερομηνία κοίμησης του αγίου, το οποίο το μαθαίνουμε από Κώδικα των Καυσοκαλυβίων. Υπάρχει διάσταση απόψεων κάτα πόσο βέβαιο είναι, αν πρόκειται για την κοίμηση του ή την ανακομιδή των λειψάνων όπως ο Λαυριώτικος Κώδικας υποστηρίζει. Η δεύτερη εορτή του τιμάται στις 18 Ιανουαρίου μαζί με τον Άγιο Κύριλλο, χωρίς να είναι γνωστό, το γιατί και πότε καθιερώθηκε αυτή η εορτή, είναι πολύ πιθανό να τοποθετήθηκε η εορτή του Αθανασίου και Κυρίλλου στις 18 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την γιορτή του Μ. Αντωνίου, για να δειχθεί η πνευματική τους εξάρτηση και συνέχεια με τον Μεγα Αντώνιο, ο οποίος ήταν και ο πνευματικός τους πατερας. Η Λουθηρανική, η Αγγλικανική και η Καθολική εκκλησία τιμούν την μνήμη του στις 2 Μαΐου. Βάση του ερτολόγιου της Εκκλησιάς η 2 Μαϊου είναι η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του ενώ η 18 Ιανουαρίου είναι η κύρια ημέρα μνήμης του αγίου, ενώ την ιδία μέρα εορτάζεται και η κοίμηση του Αγίου Κυρίλλου.


Ο βίος του
Παιδική ηλικία και μόρφωση

Γεννήθηκε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αφού κατά τον ιστορικό Σωκράτη τον Σχολαστικό, εκεί είχε και πατρικό και οικογενειακό τάφο (Εκκλ. Ιστορία 4,13). Οι γονείς του ήταν Χριστιανοί και από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του, αφού παρίστανε τον ιερέα που βάπτιζε τους πιστούς (φίλους του).
Από τα συγγράμματα του και τις περιγραφές του Γρηγορίου Θεολόγου συμπεραίνουμε, ότι ανατράφηκε θεολογικά και απέκτησε λίγες εγκύκλιες γνώσεις. Τη θεολογική μόρφωση την απέκτησε από τη θεολογική Κατηχητική Σχολή της Αλεξάνδρειας. Μεγάλη επίδραση για τη διαμόρφωση του ήθους του και της πορείας του, συνέβαλε η γνωριμία του με τον Μέγα Αντώνιο του οποίου και συνέγραψε τον «Βίο και Πολιτεία».

Η Ιεροσύνη

Κατά τη δεύτερη δεκαετία του 4ου αιώνα προκαλείται αναστάτωση στην Εκκλησία όσον αφορά τον προσδιορισμό της φύσης του Θεού, λίγο μόλις καιρό μετά την κατάπαυση του κύματος διωγμών από τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες. Ο Αθανάσιος από νωρίς, ως λαϊκός ακόμα, έδειξε έντονο ζήλο στην προσπάθεια καταπολέμησης των θέσεων που προασπιζόταν ο Άρειος, συγγράφοντας κείμενα όπως το Κατά Ειδώλων και το Περί Ενανθρωπήσεως του Λόγου. Το 325 μ.Χ. πληροφορούμαστε ότι ήδη έχει χειροτονηθεί διάκονος όπου και συμμετέχει ενεργώς ως γραμματέας στην Α΄ Οικουμενική σύνοδο, συγκληθείσα υπό του Μεγάλου Κωνσταντίνου με σκοπό τη διευθέτηση των θεολογικών συγκρούσεων που ταλάνιζαν τις χριστιανικές εκκλησίες. Το 328 μ.Χ, μετά την κοίμηση του πνευματικού του Πατέρα και επισκόπου Αλεξανδρείας Αλεξάνδρου, με σύμφωνη απόφαση κλήρου και λαού, χειροτονήθηκε επίσκοπος (εκ των υστέρων χαρακτηρίστηκε Πατριάρχης), ένεκα του μεγάλου ζήλου και της φήμης που είχε αποκτήσει ως «ανυποχώρητου μαχητή».

Το έργο του ως Επισκόπου

Χειροτονήθηκε σε ηλικία 33 ετών, στις 8 Ιουλίου του 328 μ.Χ. Μετά την εκλογή του, άρχισε σημαντικό ποιμαντικό έργο, μελέτησε τις ανάγκες των μοναχών, κληρικών και λαϊκών για τη καλύτερη δυνατή συμβίωση και εναρμόνιση των ρόλων τους στο εκκλησιαστικό πλαίσιο. Επίσης ανέπτυξε έντονη αντιαιρετική δράση, με κύριο στόχο την διάδοση του «ορθού» δόγματος της ομοουσιότητας του Πατρός και του Υιού. Υπήρξε και προεξάρχων μεγάλου φιλανθρωπικού έργου στη περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Διωγμοί

Ο Μέγας Αθανάσιος, ο επονομαζόμενος και «στύλος της ορθοδοξίας», διετέλεσε Επίσκοπος για 46 έτη, εκ των οποίων τα 17 τα πέρασε στην εξορία.

Μετά την καταδίκη του από την Α' Οικουμενική Σύνοδο, ο Άρειος δεν συμμορφώθηκε προς τις αποφάσεις της. Μολονότι καθαιρέθηκε και εξορίστηκε, δεν μετανόησε. Την ομολογία της πίστεως του Αρείου, η οποία απέφευγε τα ακραία στοιχεία που είχε προ της συνόδου εκφράσει, την έκανε δεκτή και ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος επηρεασμένος από έναν πρωτοστάτη των απόψεων, που χαρακτηρίστηκαν αργότερα αρειανιστικές, τον Ευσέβιο Νικομήδειας, με αποτέλεσμα να διατάξει, ο Άρειος να γίνει δεκτός στην εκκλησιαστική κοινωνία. Ο Αθανάσιος εναντιώθηκε, διότι ερχόταν σε σύγκρουση με τα επιχειρήματα και τις αποφάσεις της οικουμενικής συνόδου της Νίκαιας. Αυτό είχε αποτέλεσμα την μήνη των «αρειανιστών» επισκόπων, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να εκδιώξουν τον Αθανάσιο λόγω της μαχητικότητας και της αποτελεσματικότητάς του εναντίον τους. Οι επίσκοποι που συντάχθηκαν με τις θέσεις του Αρείου συνασπίστηκαν με άλλους επισκόπους, οι οποίοι χαρακτηρίστηκαν αργότερα ως «αίρεση των Μελιτιανών», στέλνοντας αντιπροσωπεία στον αυτοκράτορα, κατηγορώντας το Αθανάσιο για επιβολή φόρων υπέρ της εκκλησίας, για μαγεία και πορνεία. Αρχικά συγκλήθηκε σύνοδος στην Καισάρεια, την οποία και δεν παραβρέθηκε, γνωρίζοντας ότι ήταν προμελετημένη σκευωρία των αντιπάλων επισκόπων. Ο αυτοκράτορας όμως συγκάλεσε και δεύτερη σύνοδο στην Τύρο, διαμηνύοντάς του, ότι αν δεν παρευρισκόταν, θα ασκούνταν βία προκειμένου να παραστεί. Έτσι εμφανίστηκε, καταρρίπτοντας όλες τις κατηγορίες.
Ο Αθανάσιος βρέθηκε, μετά τη σύνοδο, σε δύσκολη θέση παίρνοντας μηνύματα, σε βάρος της ζωής του. Γι' αυτό το λόγο εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να δει τον αυτοκράτορα και να του ζητήσει την προστασία του. Οι αντίπαλοί του όμως πέτυχαν όχι μόνο να μην ακροαστεί, αλλά και να διωχθεί στη Γαλατία, πείθοντας τον αυτοκράτορα με ψευδείς κατηγορίες.

O ίδιος δε, φαίνεται να ήταν δυσαρεστημένος σε βάρος του Αθανασίου για την έντονη κριτική που του ασκούσε.  Αυτή ήταν η πρώτη του εξορία του, που διήρκεσε 2 έτη και 4 μήνες, επιστρέφοντας το 337 μ.Χ μετά το θάνατο του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου.

Η επιστροφή του Αθανασίου, συνεχίστηκε με πολλές συκοφαντίες, και στη προσπάθεια να τους αντικρούσει, συγκάλεσε σύνοδο 100 επισκόπων που διακήρυξαν την αθωότητα του. Το ίδιο και Αρειανοί, πράττοντας το ακριβώς αντίθετο, πείθοντας και το νέο φιλοαρειανό αυτοκράτορα Κωνστάντιο. Έτσι εξορίζεται στη Ρώμη όπου ο Ιούλιος, επίσκοπος Ρώμης, συγκαλεί σύνοδο και κηρύσσει την αθωότητά του και την πίστη στο σύμβολο της Νίκαιας. Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος πιέζει τον αδερφό του Κώνστα, να παρατείνει την εξορία του, παρά τη συνοδική απόφαση της Ρώμης. Αποτέλεσμα η επιστροφή του, το 346μ.Χ., 6 έτη μετά την εξορία του. Ο Αθανάσιος λόγω του ποιμαντικού έργου που διενήργησε, φαίνεται να αγαπήθηκε και να αγκαλιάστηκε από τους Χριστιανούς της πόλης.

Το 356 ο Κώνστας δολοφονείται, ο Κωνστάντιος γίνεται μονοκράτορας του Δυτικού και του Ανατολικού μέρους της Αυτοκρατορίας και οι Αρειανοί επίσκοποι, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία αυτή, κινούνται αποφασιστικά. Καλούν σύνοδο, καθαιρούν τον Αθανάσιο και στέλνουν άγημα 5000 στρατιωτών με τον Ρωμαίο στρατηλάτη Συριανό, με σκοπό να τον εξοντώσουν οριστικά. Την ώρα που τελεί την παννυχίδα.σε ναό, με πλήθος πιστών, ο ίδιος φυγαδεύεται στη έρημο, όπου για έξι χρόνια διαφεύγει τη σύλληψη με τη βοήθεια φιλικά διακείμενων μοναχών και παρθένων.  Εκείνη την περίοδο ο Αθανάσιος βρήκε την ευκαιρία να γράψει έναν πολύ μεγάλο αριθμό έργων του, ενώ ταυτόχρονα διεξήγαγε δριμεία εκστρατεία, ώστε να κατασταλεί κάθε αρειανή επιρροή.

Στην επιστροφή του, μετά το θάνατο του Κώνστα, στο θρόνο ανεβαίνει ο Ιουλιανός. Ο Ιουλιανός ανακαλεί όλους του εξορισμένους επισκόπους, μεταξύ αυτών και τον Αθανάσιο. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο θέλω των ανδρών εμφανίζεται άμεσα. Ο Ιουλιανός θέλει να επαναφέρει το καθεστώς του πανθέου, από την άλλη ο Αθανάσιος μάχεται με όλες του τις δυνάμεις για την αποκατάσταση της εκκλησίας. Ο Ιουλιανός πληροφορείται για τη δράση του Αθανασίου και διατάσσει εξορία. Το 362 μ.Χ. εξορίζεται στη Θηβαΐδα μέχρι το θάνατο του Ιουλιανού. Όμως εξορίζεται ακόμα μια φορά. Ενώ επέστρεψε και αρχικά προχώρησε, απρόσκοπτα το έργο του, επί εποχής Ιοβιανού μέχρι το 364μ.Χ. και το θάνατό του, τον διαδέχεται ο Ουαλεντινιανός Α', ο οποίος ήταν οπαδός του Αρείου και εκδιώκει τον Αθανάσιο. Έτσι πληροφορούμαστε ότι αυτή την εποχή κρυβόταν «εν πατρώο μνήματι». Μέσα σε τέσσερις μήνες όμως φοβούμενος εξέγερση από την αγανάκτηση των κατοίκων της Αλεξάνδρειας, ανακάλεσε από την εξορία τον Αθανάσιο. Έκτοτε μέχρι και τον θάνατο του, παρέμεινε στο θρόνο του, χωρίς διωγμούς.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 12:19 am


Μοσχάτο: Ημερίδα για την ασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου


Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα:

"Αίσθημα Ασφάλειας των Κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο σχετικής έρευνας του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" (Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού, Μοσχάτο) 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου

Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη της έρευνας. 

Άγγελος Μιμής, Αναπλ. Καθηγητής Χωρικής Ανάλυσης, Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου

Δημήτριος Καλαμάρας, Στατιστικός Αναλυτικής, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

Γεώργιος Χλούπης, Λέκτωρ Νομικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Ιάκωβος Φαρσεδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 11:01 pm


Κοπή Πρωτοχρόνιατικης Πίτας στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου!Η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου ΚΜΜ σας προσκαλεί  στην κοπή της πίτας, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 7.00 μ.μ. στη «Μιχαλοδημητράκειο» Αίθουσα του Σωματείου (Κοραή 40, Μοσχάτο)! 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ» 


 Ελάτε στο ¨σπιτικό μας¨ να κόψουμε μαζί την Βασιλόπιτα. Σας περιμένουμε!Είστε οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, οι γείτονές μας! Είστε η οικογένειά μας!! Το σπιτικό μας, μας χωράει ΟΛΟΥΣ.

Με αγάπη,
Οι παππούδες και οι γιαγιάδες της ΚΜΜ.


"Η είσοδος σας δεν κοστίζει τίποτα, η παρουσία σας όμως πολλά!"
Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 10:47 pm


Πρόσκληση κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου!


Πρόσκληση στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου! 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, κ. Ανδρέας Γ. Ευθυμίου, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Ιανουάριου 2020 και ώρα
11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμον, Μοσχάτο).Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 10:41 pm


Ρεσιτάλ Λάμπη Βασιλειάδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 | 20:00 μ.μ.
Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη σε έργα Σοπέν και Μπραμς

Πολυχώρος του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Γενική είσοδος: 10€ | Μαθητές μέχρι 18 ετών: 8€

«…ο Σοπέν δεν είναι ούτε Πολωνός, ούτε Γάλλος, ούτε Γερμανός… έχει μια υψηλή καταγωγή, προέρχεται από την γη του Μότσαρτ, του Ραφαήλ, του Γκαίτε. Η αληθινή του πατρίδα είναι το ονειρικό βασίλειο της ποίησης… όταν αυτοσχεδιάζει στο πιάνο, μου φαίνεται ότι ένας συμπατριώτης από την αγαπημένη μου πατρίδα με επισκέπτεται και μου διηγείται τα πιο περίεργα πράγματα που συνέβησαν εκεί κατά την διάρκεια της απουσίας μου…»

Έτσι περιγράφει ο ποιητής Heinrich Heine τη μουσική του Σοπέν και έτσι την αντιλαμβάνεται ο πιανίστας Λάμπης Βασιλειάδης που θα επιχειρήσει να την ερμηνεύσει με δυο πολωνέζες και δυο σκέρτσα- «ιστορίες», στο πρώτο μέρος της συναυλίας της 24ης Ιανουαρίου, στον Πολυχώρο του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , στις 20.00 το βράδυ.

Στο δεύτερο μισό, θα ακουστεί το περίφημο έργο «Παραλλαγές σε ένα θέμα του Παγκανίνι» του Γιοχάνες Μπραμς. Στην περίπτωση του Γερμανού συνθέτη, η αναζήτηση της πατρίδας δεν ταυτίζεται με την ποίηση αλλά με τον έρωτα: η αφοσίωσή του στην Κλάρα Σούμαν, σύμβολο ενός διαρκούς νόστου και μιας άλλης πατρίδας τον κυριεύει και τον καθοδηγεί. 

 Το θέμα της συναυλίας στρέφεται γύρω από την αναζήτηση μιας ιδέας, έτσι όπως αυτή άλλοτε γίνεται πατρίδα, άλλοτε γυναίκα και καθορίζει τις μοίρες των ανθρώπων. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΣΙΤΑΛ 

Frédéric Chopin
Polonaise Op.61
Polonaise Op.44
Chopin Scherzo Op.31 No.2
Chopin Scherzo Op.39 No.3

Johannes Brahms
Variations on a Theme of Paganini Op.35 

 Πληροφορίες – κρατήσεις ηλεκτρονικά στο www.pianoplusfestival.grή τηλεφωνικά στο 210 3460830 καθημερινά 8:00 με 14:00

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 10:03 pm


Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το θάνατο του δημοσιογράφου Κώστα Γεωργιάδη


Σήμερα το πρωί ο φίλος μας και σύντροφος μας, δημοσιογράφος επί σειρά ετών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κώστας Γεωργιάδης έφυγε από κοντά μας. 

 Μαχητής και αισιόδοξος άρπαξε απ' τα κέρατα την επάρατη νόσο, και πάλεψε στα ίσα το θηρίο κοιτώντας το κατάματα. «Δεν σε φοβάμαι τ' ακούς? Με λένε Κώστα, εσένα όπως και να σε λένε δε με τρομάζεις. Θα σε πολεμήσω όπου κι αν είσαι, όπου κι αν είμαι». 

 Και πολέμησε δυνατά. Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, μέχρι και στις παραλίες στην Γαύδο που τόσο αγαπούσε. Με την εξωστρέφεια, την επιμονή, και την αποφασιστικότητα που τον χαρακτήριζε. 
Μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά το θηρίο νίκησε. 
Όχι όμως τις αναμνήσεις. Τις καλές στιγμές, τις χαρές, τις λύπες, τις προσδοκίες, την ζωή.

Η πολιτική κηδεία του φίλου μας Κώστα θα γίνει αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην αίθουσα τελετών του 1ου Νεκροταφείου στις 12.30μμ.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 9:49 pm


Όλοι την Κυριακή στο πλευρό του Φωστήρα!


Το Δ.Σ του Α.Π.Ο Φωστήρα καλεί όλους τους φίλους της ομάδας μας να βρεθούν στο πλευρό των παικτών του Πάρη Ανδράλα στην εξαιρετικά σημαντική εντός έδρας αναμέτρηση την Κυριακή (19/1, 15:00) κόντρα στο Κερατσίνι. 

 Η ομάδα χρειάζεται την στήριξη όλων μας κατά τη νέα της προσπάθεια με τον Πάρη Ανδράλα στο «τιμόνι». 

 Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή στις 15:00 στο «Σπύρος Γιαλαμπίδης», ώστε να δώσουμε δύναμη και ώθηση στην ομάδα μας για τη νίκη!


.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 9:36 pm


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου 21/01/20


Καλείστε στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου την Τρίτη στις 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:30 με τα εξής θέματα: 

 1. Λήψη απόφασης για την χρονική παράταση της με αριθμ. 6571/28-3-2019 σύμβασης με τίτλο «ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ». 

 2. Λήψη απόφασης για την υποβολή πρότασης: «Αισθητική, Λειτουργική & Περιβαλλοντική Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου μέσω της ανάπτυξης συστήματος υπόγειας αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων», στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019-2020» στον άξονα προτεραιότητας 1 (Α.Π.1) «Αστική αναζωογόνηση 2019»-Πρόσκληση – Κωδικός Πρόσκλησης :Περιβαλλοντικό ισοζύγιο 2019 του «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΠΔΔ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

 3. Λήψη απόφασης που αφορά στην παραχώρηση χώρου, σύμφωνα και με το υπ΄αριθμ. 564/13-1-2020 αίτημα από το «Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού». 

 4. Λήψη απόφασης για: α) την αποδοχή των όρων και συμφωνιών της Σύμβασης του δεσμευμένου λογαριασμού (escrow account) , στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019» (έργο: « Ολοκληρωμένη ανάπλαση περιοχής Ο.Τ. 16), β) την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της ανωτέρω αναφερόμενης σύμβασης και γ) τον ορισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ως χειριστή και μεσεγγυούχο του προϊόντος, του ως άνω δεσμευμένου λογαριασμού και χορήγηση σε αυτό ανέγκλητη εντολή και εξουσιοδότηση να προβαίνει στις ενέργειες που έχουν συμφωνηθεί στην από την παρούσα σύμβαση. 

Συνημμένα αρχεία των θεμάτων έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr). 

Επισυναπτόμενα Έγγραφα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 4:03 pm


Παρουσίαση βιβλίου από τις Δημοτικές Πινακοθήκες Δήμου Π. Φαλήρου!

Παρουσίαση βιβλίου από τις Δημοτικές Πινακοθήκες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ήσουv μόνo ένα παιδί
Σεξουαλική αγωγή και παιδική κακοποίηση - Μύθοι και πραγματικότητες.

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου, η Υπεύθυνη Αγωγή Υγείας τής Δ'Δ/νσης Π.Ε.Αθηνών και οι εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη, σας προσκαλούν την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 18.00 στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου  (Αρτέμιδος 51 και Τερψιχόρης)


Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 10:14 am


Μια Πρότυπη Ανάπλαση στη Πόλη του Πειραιά!


➣Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με συγκεκριμένα έργα και δράσεις την πρότυπη αστική ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά - Είμαστε αρωγοί σε κάθε έργο που θα καλυτερεύει την ζωή των πολιτών και θα ζωντανεύει ξανά τις γειτονιές μας

➣Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στην παρουσίαση του εμβληματικού έργου ανάπλασης στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά

Στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της υλοποίησης του εμβληματικού έργου πρότυπης αστικής ανάπλασης στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για «υπόδειγμα συνεργασίας» και πρόσθεσε ότι η επένδυση των ιδιωτών ενισχύεται με υποδομές και δίκτυα που παρέχει η Περιφέρεια Αττικής ενώ το κεντρικό κράτος αίρει εμπόδια όπως η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες αδειοδοτήσεις, απελευθερώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αξία.


Επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «η επένδυση αυτή, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον Πειραιά. Ξεπερνά σε αξία τα 100 εκατομμύρια και αλλάζει την όψη αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Πατρίδας μας. Στο πλαίσιο της ανάπλασης η Περιφέρεια θα διαθέσει μόνο για τη βελτίωση του οδικού δικτιού της περιοχής 15 εκατ. Ευρώ. Διαπιστώνουμε στην πράξη και όχι σε μακέτα, πως γίνεται να μεταμορφώσεις μια απόκεντρη και παρηκμασμένη κατεξοχήν βιομηχανική περιοχή, σε ένα ολοζώντανο αστικό οικοσύστημα». 

Το σημερινό project μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας απαιτεί όραμα, σχέδιο, συνεργασίες, απεξάρτηση από αδιέξοδες ιδεοληψίες, αλλά και ανθρώπους με γνώση κι εμπειρία, ικανούς να φέρουν εις πέρας απαιτητικά έργα. Μέσω πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικά έργα είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η επέκταση της γραμμής του ΤΡΑΜ και του Μετρό, οι δύο νέες προβλήτες του ΟΛΠ για την πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων «νέας γενιάς», η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του εμβληματικού κτιρίου του Χατζηκυριακείου.


Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, στηρίζει τον Δήμο με χρηματοδότηση 80 εκ. Ευρώ για την υλοποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Η Περιφέρεια Αττικής και η νέα διοίκηση της έχει το σχέδιο και την ικανότητα να αναδείξει την Αττική σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σε Περιφέρεια καινοτομίας, υγείας και ευεξίας.
Με τη συνεργασία όλων μας και με τη συνδρομή της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για την ανάπλαση των κτιρίων του Παπαστράτου. Συντονιστής ήταν ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dimand που ανέλαβε το έργο. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης, η Ναταλία Στράφτη, Managing Partner, Operations, Grivalia Management Company, ο Andreea Moraru, Επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο και ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, ο πρώην υπουργός Θ. Δρίτσας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων Σ. Αντωνάκου και Β. Θεωδωρακοπούλου Μπόγρη, βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 9:47 am


Άγιος Αντώνιος ο Μέγας! Χρόνια πολλά!

Βίος Αγίου Αντωνίου του Μέγα - Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας εορτάζει στις 17 Ιανουαρίου!


Ο Μέγας Αντώνιος είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ο πρώτος ασκητής του Χριστιανισμού, που θεμελίωσε τον υγιή Μοναχισμό. Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού μέχρι και την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου και των παιδιών του. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έζησε ως ασκητής στην έρημο και πέθανε στις 17 Ιανουαρίου του 356, οπότε και εορτάζεται η μνήμη του από τις Λουθηρανικές, τις Αγγλικανικές, τις Καθολικές και τις Ορθόδοξες εκκλησίες, όπου θεωρείται άγιος.


..........................................................

Βιογραφία
 
Την βιογραφία του Αγίου Αντωνίου έγραψε στην ελληνική ο Μέγας Αθανάσιος ο οποίος ως επίσκοπος Αλεξανδρείας την έστειλε αρχικά σε μοναχούς της Αιγύπτου αρχίζοντας με τη φράση "Αγαθήν άμιλλαν ενωτίσασθε". Αυτήν αντέγραψε στη συνέχεια ο Συμεών ο Μεταφραστής από τον οποίον και παρέλαβε ο Αγάπιος ο Κρης που μετέφρασε εκ του ελληνικού και καταχώρησε στον εκδοθέντα υπ΄ αυτού "Παράδεισον". Ιδιαίτερο εγκωμιαστικό λόγο στον Μέγα Αντώνιο συνέθεσε ο Ιεροδιδάσκαλος Μακάριος ο Πάτμιος.

Πρώτα χρόνια

Ο Αντώνιος, τον οποίον οι Άγιοι Πατέρες ανακήρυξαν Μέγα, γεννήθηκε επί εποχής Δεκίου, το έτος 251 (έτος σνά) στην πόλη Κομά της Kάτω Αιγύπτου, κοντά στη Μέμφιδα, από πλούσιους αλλά ευσεβείς χριστιανούς γονείς. Από την παιδική του ηλικία τον διακατείχαν η αυτάρκεια η ολιγάρκεια και η εσωστρέφεια ένεκα των οποίων και δεν θέλησε να μάθει γράμματα ούτε να συναναστρέφεται με άλλα παιδιά προκειμένου "να μην αισθάνεται σύγχυση και ανάγκη φροντίδας", ακολουθούσε όμως τους γονείς του συστηματικά σε εκκλησιασμούς όπου και έδινε ιδιαίτερη προσοχή στα ιερά αναγνώσματα.. Όταν σε ηλικία 18 ή 20 ετών έχασε τους γονείς του απέμεινε με την μικρότερη αδερφή του, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την φροντίδα του σπιτιού τους.

Έξι μήνες μετά το θάνατο των γονιών του ο Αντώνιος άκουσε στην εκκλησία την Ευαγγελική περικοπή της πρόσκλησης του πλουσίου νέου, στην οποία αναφέρεται ότι ο Χριστός είπε: "πώλησόν σου τα υπάρχοντα και δος πτωχοίς και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι" (Ευαγγέλιο του Ματθαίου ιθ΄ 21). Συγκινημένος από την ευαγγελική αυτή περικοπή, διένειμε την περιουσία 300 εύφορων κτημάτων του στους φτωχούς. Επίσης, εμπιστεύτηκε την αδερφή του σ' έναν παρθενώνα ανατροφής (δεδομένου ότι μοναστήρια δεν υπήρχαν ακόμα), ενώ ο ίδιος αφού χάρισε προηγουμένως και το σπίτι του, αποσύρθηκε σ΄ ένα κελί που έκτισε ο ίδιος σε απομονωμένο μέρος πλησίον του χωριού του. μιμούμενος κάποιον γέροντα ασκητή που έτυχε να γνωρίσει και να θαυμάζει για την αρετή του.

Ασκητικοί αγώνες


Ο Αντώνιος ησυχάζων εκτός πόλης

Ο ίδιος αποσύρθηκε στην έρημο όπου έζησε ασκητικά, παραμένοντας έτσι μακριά από υλικούς πειρασμούς και διαφόρων κοινωνικών συμπεριφορών. Κατά τον χρόνο αυτό επισκεπτόταν διάφορους άλλους ασκητές που θαύμαζε την αρετή τους όπου ως "σοφή μέλισσα" επέλεγε τα άνθη της συλλέγοντας το "πνευματικό νέκταρ" της ηθικής και της αρετής. Ασκούμενος έτσι στην αγρυπνία και την προσευχή και εξ ανάγκης στη νηστεία, τρώγοντας μία φορά την ημέρα περί τη δύση του Ηλίου, ή κάθε δύο μέρες ή και τέσσερις, μόνο άρτο και αλάτι και νερό. Παράλληλα ασχολιόταν με εργόχειρο που αντάλλασσε με τα απαραίτητα επιβίωσης, τρώγοντας ελάχιστα κάθε μέρα, ενώ τα επίλοιπα συνέχιζε να τα χαρίζει σε πτωχούς. Έτσι σ΄ αυτό το διάστημα ασχολούμενος με την ανάγνωση ιερών κειμένων παρέμεινε σ΄ όλους αγαπητός, πράος, και θαυμαστός. Ποτέ δεν υπερηφανεύθη αλλά ούτε και φιλονίκησε ή λύπησε κανέναν.

Υπό το καθεστώς αυτό δεν άργησε να δέχεται τους πρώτους πειρασμούς του πονηρού πνεύματος είτε σαρκικούς, λόγω της νεότητάς του, είτε σε πονηρούς λογισμούς και ιδέες που του επέβαλε προκειμένου να διακόψει την ασκητική του ζωή. Οι πειρασμοί αυτοί αφορούσαν άλλοτε τις βιολογικές σαρκικές ορμές και απολαύσεις με οπτασίες νεαρής κοπέλας, άλλοτε με εμβόλιμες ιδέες για τη φροντίδα της αδελφής του που κινδύνευε να γίνει πόρνη και άλλοτε την φιλαργυρία, φιλοδοξία κ.ά. που όμως σ΄όλες τις περιπτώσεις απέτυχαν. Ακολούθησαν ασθένειες όπου ο Αντώνιος με τις συνεχείς προσευχές του κατάφερε να μη τον πτοήσουν. Την πάλη αυτή είχαν αντιληφθεί ακόμα και οι επισκέπτες του οι οποίοι και τον θαύμαζαν αποκαλύπτοντάς τους ότι "Εγώ δεν ενίκησα, αλλ΄ η χάρις του Θεού, ήτις με ενίσχυσε".

Τελικά, σύμφωνα πάντα με την βιογραφία, βλέποντας το πονηρό πνεύμα ότι αδυνατούσε με τους λογισμούς να πλανήσει τον Αντώνιο εμφανίσθηκε μπροστά του ως "μέλαν παιδίον" λέγοντάς του: "Πολλούς επλάνησα, και πολλούς κατέβαλον και ενίκησα, αλλά σε πολεμών ησθένησα". Στην ερώτηση του Οσίου ποιος είσαι εσύ, εκείνο απάντησε: "Εγώ είμαι το πνεύμα της πορνείας και γαργαλίζω τους νέους εις ταύτην την πύρωσιν. Πολλούς σώφρονας ηπάτησα και πολλάκις ετάραξα και σε, αλλά συ με ενίκησες". Ο Όσιος ευχαριστώντας στη συνέχεια τον Θεό εκδίωξε στη συνέχεια το πνεύμα λέγοντάς του "Δεν σε φοβούμαι πλέον ούτε σε υπολογίζω ποσώς επειδή είσαι μαύρος στον νουν και παιδίον αδύνατος και ευκαταφρόνητος." Μετά απ΄ αυτά το πονηρό πνεύμα έφυγε και δεν τόλμησε πλέον να τον πλησιάσει. Ο δε Όσιος συνέχισε με προσευχές και αγρυπνία να ενισχύεται σε αρετή έτοιμος ν΄ αντιμετωπίσει νέους πειρασμούς.

Ο Όσιος Αντώνιος συνεχίζοντας την ασκητική ζωή κοιμόταν σε μια ψάθα στο ύπαιθρο διδάσκοντας πως "όταν οι ηδονές του σώματος ασθενούν τότε ενδυναμώνει η ψυχή", επαναλαμβάνοντας καθημερινά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου "Των όπισθεν επιλανθανόμενοι, τοις δε έμπροσθεν επεκτεινόμενοι".

Η βιογραφία του Αγίου που φέρεται με εξαιρετική διδαχή ασκητικής περιλαμβάνει πλήθος ιστοριών σχετικής άθλησης με σημαντικότερα σημεία τα ακόλουθα:

Τακτικά ο Όσιος Αντώνιος, προκειμένου να αποφύγει σκανδαλισμούς, κατέφευγε σε μνήματα λίγο μακράν της πόλης όπου εντός αυτών συνέχιζε την άθληση επί μέρες, εκεί γνωστός του υπηρέτης του έφερνε φαγητό. Κάποια νύκτα δέχθηκε άγρια επίθεση από πλήθος δαιμόνων αφήνοντάς τον ημιθανή. Την επομένη "Θεία Πρόνοια" όταν τον επισκέφθηκε ο δούλος του τον εξέλαβε ως νεκρό και τον μετέφερε στην πόλη στο Κυριακό. Όταν όμως συνήλθε επέστρεψε στον πρότερο τάφο.
Εκεί επαναλήφθηκε νέα επίθεση των δαιμόνων υπό μορφή άγριων ζώων και ερπετών, λέων να βρυχάται, σκορπιός προσπαθώντας να τον κεντρίζει, ταύρος να τον κερατίζει κ.ά. παραμένοντας όμως ο Όσιος ατάραχος τους είπε: "Εάν είχατε δύναμη ένας και μόνο έφθανε", "Εάν ελάβετε κατ΄ εμού εξουσίαν άνωθεν, μη αμελήτε, ει δε και δεν ελάβετε τι μάτην ταράσσεσθε;" Κατόπιν αυτών οι δαίμονες εμπαιζόμενοι εγκατέλειψαν τον Όσιο τρίζοντας τους οδόντες τους.

Έπειτα από είκοσι ολόκληρα χρόνια σκληρής ασκήσεως πνευματικού αγώνα, ακατάπαυστης προσευχής και φοβερών πειρασμών, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους. Η αποδοχή που είχε ήταν ευρύτατη και μάλιστα έρχονταν σε αυτόν για να τους θεραπεύσει ακόμα. Θεράπευε τους ασθενείς ου προστάζων, αλλά ευχόμενος και τον Χριστόν ονομάζων. Αργότερα πήγε κοντά στα ερείπια ενός φρουρίου και κατοίκησε σε σπήλαιο χωρίς να τον βλέπει κανένας και χωρίς να δέχεται κανέναν παρά μόνο έναν γνωστό του, ο οποίος του έφερνε κάθε έξι μήνες ψωμί για ολόκληρο το εξάμηνο. Νυχθημερόν έκανε ασκητικούς αγώνες με τους οποίους νέκρωσε τα σκιρτήματα των παθών, έφτασε στο βαθμό της απάθειας, υπερβαίνοντας τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Μάχη κατά της ειδωλολατρίας και θαύματα

Το 311, στους φοβερούς διωγμούς των χριστιανών που οργανώθηκαν την εποχή του Μαξιμιανού εγκατέλειψε το ερημητήριό του και έδωσε τη σκληρή μάχη του πιστού κατά της ειδωλολατρίας και της απάτης. Το ίδιο έγινε σαράντα χρόνια αργότερα όταν σε ηλικία εκατό χρονών κατήλθε για μια ακόμη φορά, στην Αλεξάνδρεια, για να καταπολεμήσει την αίρεση του Αρείου. Είχε αλληλογραφία με το Μεγάλο Κωνσταντίνο και τους γιους του οι οποίοι τον σέβονταν βαθύτατα και ζητούσαν τις συμβουλές του. Μαρτυρείται ότι, ενώ ο Άγιος βρισκόταν ακόμα στη ζωή, έβλεπε τις ψυχές των ανθρώπων που εξέρχονταν από το σώμα τους, καθώς και τους δαίμονες που τις οδηγούσαν.

Αποδημία εις Κύριον

Ο Μέγας Αντώνιος κοιμήθηκε το 356 μ.Χ. Πρόβλεψε με θαυμαστή ακρίβεια το θάνατό του, ο οποίος συνέβηκε σε ηλικία "εγγύς ετών πέντε και εκατόν". Η μνήμη του γιορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου. Μία από τις τελευταίες επιθυμίες του Οσίου ήταν να μη φανερωθεί ο τόπος της ταφής του. Ωστόσο, οι μοναχοί που ασκήτευαν κοντά του έλεγαν ότι κατείχαν το ιερό λείψανό του, το οποίο επί Ιουστινιανού (το 561 μ.Χ.), κατατέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Αλεξάνδρεια και από εκεί αργότερα, το 635 μ.Χ., μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Διδαχές

Ο βίος του και η υποδειγματική συνέπειά του, αποτελούν αιώνια πηγή, απ' όπου μπορούν οι άνθρωποι κάθε εποχής να αντλήσουν ζωντανά διδάγματα. Η άσκηση και η απομόνωση, όπως την εννοεί ο Μέγας Αντώνιος δε σημαίνει τέλεια αδράνεια του σώματος αλλά ισόρροπη συνάντηση με την ψυχή. Η προσευχή και η νηστεία αποτελούν ένα μέρος από τη δραστηριότητα του μοναχού, βοηθητικά μέσα απαραίτητα για την ανθρώπινη τελείωση.

Δίδασκε στους μαθητές του να μην θεωρούν τίποτε ανώτερο από την αγάπη του Χριστού και να μη νομίζουν ότι στερούνται κάτι αξιόλογο με την αποχή από τα κοσμικά αγαθά. Θύμιζε επίσης ότι η ανθρώπινη ζωή είναι εφήμερη, σε αντίθεση με το μέλλοντα αιώνα. Κατέληγε λέγοντας ότι δε θα πρέπει να κοπιάζουμε για την απόκτηση πρόσκαιρων αγαθών αλλά για την απόκτηση αιώνιων αγαθών, που είναι αρετές όπως η σωφροσύνη, η φρόνηση, η αγάπη και η σύνεση.

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2020 | 12:00 am


Δημήτρης Χορν

Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν πέθανε στις 16 Ιανουαρίου του 1998, ύστερα από πολύμηνη ασθένεια. 


Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας Παντελής Χορν. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Βασιλικού Θεάτρου (νυν Εθνικού), όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1940, στην οπερέτα του Στράους «Η Νυχτερίδα». 

 Αμέσως μετά εμφανίστηκε στο «Θέατρο Ρεξ» της Μαρίκας Κοτοπούλη, ως πρωταγωνιστής σε έργα, όπως «Ο πρωτευουσιάνος», «Αλάτι και πιπέρι», «Η κυρία με τις καμέλιες» κ.ά. Την περίοδο 1943 - 1944 συμμετείχε στο θίασο της Κατερίνας, με την οποία συμπρωταγωνίστησε στο «Σύζυγοι με δοκιμή». Το 1944 συγκρότησε δικό του θίασο μαζί με τη Μαίρη Αρώνη και λίγο αργότερα συνέπραξε με τη Βάσω Μανωλίδου. Το 1945 συνεργάστηκε με τον θίασο Μελίνας Μερκούρη και Νίκου Χατζίσκου, ενώ την περίοδο 1946 - 1950 επέστρεψε στο «Βασιλικό Θέατρο». 

 Ύστερα από απουσία δύο ετών στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1953 γνωρίζει την Έλλη Λαμπέτη. Ο δεσμός τους επισπεύδει το διαζύγιο της Λαμπέτη με τον Μάριο Πλωρίτη και μαζί γράφουν μία από τις πιο αστραφτερές σελίδες στην υποκριτική τέχνη. Συγκροτούν δικό τους θίασο, μαζί με τον Γιώργο Παππά, ανεβάζοντας έργα, όπως: «Ο βροχοποιός», «Νυφικό Κρεβάτι» και «Το παιχνίδι της Μοναξιάς». Οι δρόμοι τους χώρισαν το 1959 και δεν ξανασυναντήθηκαν ποτέ στο θεατρικό σανίδι. 

 Μεγάλη ήταν η συμβολή του Δημήτρη Χορν και στον κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε μόνο σε 10 ταινίες, δίνοντας όμως ανεπανάληπτες ερμηνείες, όπως στην «Κάλπικη λίρα» (1954), στο «Μια ζωή την έχουμε» (1955) και «Το κορίτσι με τα μαύρα» (1956). 

 Έντονη ήταν και η ραδιοφωνική παρουσία του. Εκτός από τις μαγνητοφωνήσεις δεκάδων θεατρικών έργων, είχε «περάσει» στον κόσμο με ιδιαίτερο κέφι και φινέτσα ένα «αεράκι» εβδομαδιαίων πεντάλεπτων εκπομπών, που έγραφε ο Κώστας Πρετεντέρης. Με μια σουρεαλιστική ειρωνεία στη φωνή του, διάβαζε φανταστικά γράμματα ακροατών στην εκπομπή «Ο Ταχυδρόμος έφτασε». 

 Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ την περίοδο 1974 -1975, ενώ το 1980 ίδρυσε με τη σύζυγό του Άννα Γουλανδρή το Ίδρυμα Γουλανδρή - Χορν, σκοπός του οποίου είναι η μελέτη του ελληνικού πολιτισμού. Η Πολιτεία του απένειμε το Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α'. 

 Πέθανε στις 16 Ιανουαρίου του 1998, ύστερα από πολύμηνη ασθένεια. 

 Πηγή: sansimera.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 10:47 pm


Παρουσίαση βιβλίου με ιστορικά στοιχεία και για τη ΑΕ Μοσχάτου!


Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 7μμ το νέο βιβλίο των εκδόσεων "Νότιος Άνεμος" (συγγραφέας Νάσος Μπράτσος), με τίτλο "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις" και υπότιτλο "Μεσοπόλεμος-Κατοχή-Δικτατορία-Μεταπολίτευση" (ISBN 9789609511704).

Μέσα στη ύλη του βιβλίου και η ιστορική Α.Ε. ΜοσχάτουΔελτίο Τύπου βιβλιοπαρουσίασης

Νέο βιβλίο με περιεχόμενο την κοινωνική & ιστορική πλευρά του αθλητισμού στη χώρα μας. 

Το νέο βιβλίο με τίτλο "Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις" και υπότιτλο "Μεσοπόλεμος-Κατοχή-Δικτατορία-Μεταπολίτευση" (ISBN 9789609511704), θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) στις 7μμ. 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος» και συγγραφέας είναι ο δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος.

Στα περιεχόμενά του περιλαμβάνει πολλές συνεντεύξεις πρωταγωνιστών μέσα και έξω από τις γραμμές των γηπέδων, σπάνια ντοκουμέντα και χρονικό «απλωμά» της από την περίοδο του Μεσοπολέμου, την κατοχή και τη δικτατορία, έως τις μέρες μας.

Με το «αυγό του φιδιού» να επιχειρεί συνεχώς σε όλες τις ιστορικές περιόδους, να πετύχει την «επώασή» του στις κερκίδες των γηπέδων και μεγάλες διοργανώσεις να είναι μπροστά μας (πχ το Γιούρο του 2020), το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο διάσωσης της ιστορικής μνήμης, και ανάδειξης θετικών παραδειγμάτων στο χώρο του αθλητισμού, σαν πυξίδες για το σήμερα και κυρίως για το αύριο. 

ΤΟ ΠΑΝΕΛ

Ο Νίκος Μάλλιαρης (προεδρείο της βιβλιοπαρουσίασης) υπήρξε ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αστέρα και της Προοδευτικής, δραστήριο μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Αστέρας 2004», δραστήριος στις τάξεις των παλαιμάχων του Εθνικού Αστέρα, αλλά και στο κλαμπ των φίλων της Μπαρτσελόνα στην Αθήνα. Επίσης υπηρέτησε και το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λειτουργεί στα πλαίσια της πανελλαδικής πρωτοβουλίας φιλάθλων «Επίσκυρον» (αρχαία ονομασία παιχνιδιού που μοιάζει με το ποδόσφαιρο).

Ο Διονύσης Χριστακόπουλος αθλητής σε μικρή ηλικία στην κατοχή και «αετόπουλο» της ΕΠΟΝ, περιγράφει μοναδικές στιγμές, όπου το ποδόσφαιρο χρησιμοποιήθηκε για τη στήριξη των αντιστασιακών δραστηριοτήτων ενάντια στους κατακτητές, στην πόλη της Καλαμάτας, όπου διέμενε. Ο πατέρας του με έντονη συνδικαλιστική δράση, εκτελέστηκε στους 200 της Καισαριανής.

Ο Κώστας Μανταίος υπήρξε καλαθοσφαιριστής των Αμπελοκήπων, του Αετού Θεσσαλονίκης και ακολούθως του Πανελευσινιακού την εποχή που η χούντα είχε ορίσει στρατιωτικούς επιτρόπους στις διοικήσεις των σωματείων. Ενδιάμεσα στα χρόνια της αθλητικής του δράσης υπήρξε και πολιτικός κρατούμενος του δικτατορικού καθεστώτος. Σήμερα είναι πρόεδρος του Α.Ο. Αμπελοκήπων, αλλά και μέλος Δ.Σ. του ΣΦΕΑ 1967-1974.

Ο Γιάννης Ξαρχουλάκος υπήρξε ποδοσφαιριστής στην ανεξάρτητη ομάδα ΠΑΟΛ και στη συμμετέχουσα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας, Βικτώρια. Την άνοιξη του 1967 τον ζητούσαν ο Φωστήρας, ο Ατρόμητος και η ασφάλεια και όπως αναφέρει ο ίδιος, κέρδισε η ασφάλεια, με αποτέλεσμα να «συνεχίσει» το ποδόσφαιρο μαζί με άλλους πολιτικούς κρατούμενους στο προαύλιο των φυλακών που τον έκλεισε το δικτατορικό καθεστώς και να περιγράφει στο βιβλίο μοναδικές στιγμές από εκείνα τα χρόνια. Σήμερα είναι οργανωτικός γραμματέας του ΣΦΕΑ 1967-1974.

Ο Δημήτρης Μακρής γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο συνοικισμό των λιγνιτωρύχων της Ραφήνας, στη Διασταύρωση της Ραφήνας. Υπηρέτησε την περιοχή του από πολλά πόστα στον Πολιτισμό, το συνδικαλισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον αθλητισμό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Θύελλας Ραφήνας και μερικά χρόνια αργότερα και γυμναστής της ομάδας. Συμμετείχε στη συλλογική προσπάθεια γέννησης του αθλητικού συλλόγου και διαμόρφωσης των πρώτων αθλητικών χώρων με συλλογική εργασία των λινιτωρύχων και των οικογενειών τους.

Ο Τάσος Επιτρόπου, δημοσιογράφος και διευθυντής της ΕΡΑ Σπορ, είναι από τα πιο ανοιχτά μυαλά στο χώρο και έχει αποδείξει τη δυνατότητα που έχει να αντιλαμβάνεται την αξία και την κοινωνική γείωση που έχουν θέματα από το χώρο του αθλητισμού, που δεν παράγονται από τις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ του χώρου, αλλά μέσα από τις τοπικές κοινωνίες.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος, ερευνά θέματα κοινωνικής ιστορίας, με εξειδίκευση στη μελέτη αρχείων και την καταγραφή της λεγόμενης «προφορικής ιστορίας», αλλά και αθλητισμού βάσης, εδώ και 30 χρόνια, με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, δίνοντας ανελλιπώς το παρόν κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα, ειδικά εκεί όπου δεν πέφτουν οι προβολείς της δημοσιότητας.

Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η δημοφιλία των σπορ δεν άφησε ασυγκίνητα τα ανά τις εποχές σκληρά καθεστώτα, που επιχείρησαν μέσω του ελέγχου του αθλητισμού να περάσουν προπαγανδιστικά μηνύματα, να εδραιώσουν την εξουσία τους και να ποδηγετήσουν τις όποιες κοινωνικές αντιστάσεις. 

Παράλληλα με την επιχείρηση προπαγάνδας, αναπτύχθηκε και μία αθλητική "βιομηχανία", αφού η εμπορική αξιοποίηση του αθλητισμού και τα κέρδη δεν άφησαν ασυγκίνητους κυβερνώντες αλλά και επιχειρηματίες.

Στον αντίποδα, ο αθλητισμός που δίνει χαρά και δεν διχάζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα του δέρματος ή της φανέλλας, που προωθεί τη συλλογικότητα, τη χαρά την υγεία, τη συνεργασία και όχι το μίσος, μέσα από τις προσπάθειες χιλιάδων ανθρώπων μέσα και έξω από τους αθλητικούς στίβους, πάλεψε σε όλες τις εποχές, άλλοτε με επιτυχία, άλλοτε όχι, τις απόπειρες να γίνει ο αθλητισμός "εργαλείο" στήριξης της ανελευθερίας και οι αθλητές, όπως και οι φίλαθλοι, κομπάρσοι σε ένα "στημένο" παιχνίδι».

Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε μεταξύ άλλων στοιχεία για τη δράση των: Ένωση Ελλήνων ΑΘλητών, αθλητική ΕΠΟΝ, Αθλητική Ένωση Εμποροϋπαλλήλων, Ένωση Αεριόφωτος, Α.Ο. Μίμας-Μικρασιατική, Απόλλων Χαλανδρίου, Αστέρας 2004, Αμβρυσσέας Διστόμου, Α.Ο. Νέας Ιωνίας, ΠΑΟ Καλογρέζας, Α.Ο. Προφήτη Ηλία, Α.Ε. Μοσχάτου, Τρίτωνας, Έσπερος,Παγκράτι, Α.Σ. Ρομά Ζευγολατιού, Αδελφοσύνη Ρόδου, Διαγόρας Ικαρίας, Κρόνος Αθηνών, Ολυμπιακός Χαλκίδας, ΑΕΚ Χαλκίδας, Ολυμπιακός Κοζάνης, Νέα Ελβετία, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Ατρόμητος Πατρών, Ισθμιακός, Αρίων, Ολυμπιακός Λαυρίου, Ιωνικός Αστέρας Θηβών, Τοξότης Βόλου, Μακαμπή Θεσσαλονίκης, Α.Ε. Κομμένου, Α.Ε. Καλαβρύτων, Αυτόνομη Ποδοσφαιρική Ομάδα Πάτρας, Τηγανίτης, Ο.Κ.Α. Αρκάδι, Α.Ο. Μεσαριάς Ικαρίας, Ατρόμητος Περιστερίου, ΠΑΣ Ίκαρος Ικαρίας, Ανταγόρας Κω, Εθνικός Αστέρας, Φωστήρας Καισαριανής, Α.Ο. Χαλκηδόνα, Ερμής Κορυδαλλού, Αστέρας Ζωγράφου, Πέρα Κλουμπ, Αιγέας Πλωμαρίου, Θύελλα Πατρών, ΑΠΣ Πάτραι, Ποδοσφαιρικός Όμιλος Άνω Λόφου-Περιστέρι, Ηρακλής Ηρακλείου Αττικής, Κορωνίδα Γαλατσίου, Α.Ε.Δάφνη Δάσους Χαϊδαρίου, HOPE Refugees-Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων, Λαρισαϊκός Αγίου Παύλου, Μακεδονικός, Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, ομάδα φίλων της Μπαρτσελόνα, Πλατανιάς Χανίων, Α.Ο. Αμπελοκήπων, F.C. Cosmos, Αιολικός Μυτιλήνης, P.C.C. Athens, Αμφιάλη, Πίνδος Κόνιτσας, Δόξα Δράμας, Basso Rango-Ultras Απόλλων Σμύρνης, Α.Ε. Τυφλών-Πυρσός. 

Επισης από το εργασιακό πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ, οι ομάδες των: ΟΛΜΕ, ΟΑΕΔ, Δήμος Αθηναίων, ΠΟΕΔΗΝ, ΔΟΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, αλλά και το εργασιακό πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ.


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 9:35 pm


Η ετήσια χοροεσπερίδα της Ελευθερίας Μοσχάτου!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου την Κυριακή 9-2-2020 το μεσημέρι 14.30 (αρχή τριωδίου), διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του στο κέντρο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ με πλούσιο ζωντανό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με επικεφαλής τον ΑΚΗ ΔΕΙΞΙΜΟ .
Προσκλήσεις θα διατίθενται στην γραμματεία του συλλόγου.

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 9:13 pm


Βασίλης Σπανάκης: Στις 20 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του πολιτικού του γραφείου


Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου πραγματοποιεί ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens (Λεωφόρου Συγγρού 115, Αθήνα).  

«Πριν από έξι μήνες ζήτησα από τους πολίτες του Νοτίου τομέα της Αθήνας, να με εμπιστευτούν και να με επιλέξουν για εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ήρθε η ώρα να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την υποστήριξη, γι αυτό τους περιμένω όλους στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικη, ς πίτας του πολιτικού μου γραφείου, να ανταλλάξουμε ευχές και απόψεις και να κάνουμε μαζί τον απολογισμό των πρώτων έξι μηνών της Κοινοβουλευτικής του θητείας», δήλωσε ο βουλευτής της Β3΄Περιφέρειας του Νοτίου τομέα Αθηνών.

Έξι μήνες πριν, παραμονές των εθνικών εκλογών, ο Περικλής, ένας οδηγός ΤΑΧΙ, με βοήθησε σημαντικά κάνοντας ένα θετικό σχόλιο για το πρόσωπό μου.

Δείτε εδώ το βίντεο με το δικό μου "ευχαριστώ"στον φίλο οδηγό ΤΑΧΙ.


.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 9:10 pm


ΠΟΙΗΣΗ: "Ελλάδα μας κουράγιο" του Αντώνη Γαβριήλ Παπά - Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.


ΠΟΙΗΣΗ
Αντώνης Γαβριήλ Παπά.
Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Έναν ποιητή από την Κύπρο φιλοξενεί σήμερα η αγαπημένη σας στήλη ‘Ποίηση’ ,ποιητή πολύ δημοφιλή στην πατρίδα του αλλά κι εδώ στην Ελλάδα . 

Το ποίημα του: 
Ελλάδα  μας κουράγιο 

Ελλάδα μας περήφανη, Ελλάδα τιμημένη, 
Ελλάδα μας που πρόσφερες το φως στην οικουμένη  
Εσύ στον κόσμον έδωσες πρώτη πολιτισμόν  
και σου αξίζει να δεχτείς απ’όλους σεβασμόν.  
Κι’αν πέρασες κακοχρονιές, σκλαβιάν και καταιγίδες  
έμενες πάντα ζωντανή, μας έδινες ελπίδες . 
Σήμερα όμως προσπαθούν κάποιοι να σ΄αφανίσουν 
και μ’έναν τρόπον άδοξον τα φώτα σου να σβήσουν. 
Μα όσον και να προσπαθούν δεν θα τα καταφέρουν  
τα ύπουλα τους σχέδια σε πέρας να τα φέρουν.  
Φάρος θα μείνεις πάντα σου να φέγγεις στους αιώνες     
και δεν θα κατορθώσουνε ν’αλλάξουν τους κανόνες. 
Να ξέρεις πως Ελλάδα μας θα έχεις στο πλευρό σου 
πάντα τους Κύπριους αδελφούς που θέλουν το καλό σου. 
Τους Kύπριους που σ’είχανε πάντα συμπαραστάτη     
στήριγμαν, αποκούμπην τους, αληθινόν προστάτη. 
Είναι δική μας η σειρά αδέλφια να προσφέρουμεν  
στα δύσκολα προβλήματα παρηγοριάν να φέρουμεν 
Εμπρός Ελληνοκύπριοι, εμπρός να βοηθήσουμεν
λίγον από το χρέος μας , μ’αγάπην να ξοφλήσουμεν .

Αντώνης Γαβριήλ Παπά
Κίτι-Λάρνακα. 
Antonis Gavriel Papa , το όνομα του λογαριασμού του εκλεκτού Κύπριου ποιητή στο facebook όπου μπορείτε να διαβάσετε πολλά ποιήματα του όχι μόνο στην Ελληνική γλώσσα αλλά και στην Κυπριακή ντοπιολαλιά στην οποία και γράφει ο ποιητής μας τα περισσότερα ποιήματα του.

Επίσης εκεί θα βρείτε και πολλά μελοποιημένα ποιήματα του που γνωρίζουν ξεχωριστή επιτυχία.

Αντώνης Γαβριήλ Παπά : ακόμη ένας Κύπριος πολυγραφότατος ποιητής που τιμά τα γράμματα.

Τον ευχαριστώ για την συμμετοχή του στην στήλη. 

Επιμέλεια στήλης. 

Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος- Ερευνήτρια
Ελληνικής λογοτεχνίας.


.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 5:10 pm


ΕΛΛΑΔΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ανεμώνη. Του Ανέμου η κόρη - Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.


ΕΛΛΑΔΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 
Ανεμώνη. Του Ανέμου η κόρη. 
Γράφει η Τασσώ Γαΐλα. 

Κατ’ εξοχήν άνθος του χειμώνα, η ανεμώνη ξεπροβάλλει δειλά-δειλά από τα τέλη Φθινοπώρου και διαρκεί μέχρι την Άνοιξη. Ανεμώνη, λουλούδι που στέκει ανθεκτικό και αγέρωχο στα πιο επίμονα χειμερινά ρεύματα, φυτρώνει κυρίως στα πετρώδη και ακαλλιέργητα εδάφη σε μοναδική ποικιλία χρωμάτων. 

Οι αρχαίοι Έλληνες της έδωσαν το όνομά της από τη λέξη «άνεμος» επειδή πίστευαν ότι τα φυτά αυτά άνθιζαν μόνο όταν φυσούσε ο άνεμος. 

Στα ελληνικά δάση κοινό και το πιο δημοφιλές άγριο φυτό είναι το είδος Anemone coronaria με τα μεγάλα μπλε, λευκά, κόκκινα ή ρόδινα άνθη της να στολίζουν τα δάση από Φεβρουάριο έως Μάιο.
Ανεμώνη, του ανέμου (βορέως – βοριά) η κόρη για τους αρχαίους Έλληνες και… από την αρχαία Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος όπου σύμφωνα με την λαϊκή μας παράδοση … Το παραμύθι της Ανεμώνας.

Μια φορά κι ένα καιρό και σ’ ένα μικρό νησί ζούσε ένα πολύ όμορφο κορίτσι, η Ανεμώνα. Όμορφη, μοναχοκόρη και παραχαϊδεμένη. Γεμάτη χαρές, ομορφιά και σκανταλιά. Όλο στις αταξίες είχε το μυαλό της για να περνά ευχάριστα την ώρα της.  – «Μμ! Τι να κάνω να διασκεδάσω; Μμ…! Το βρήκα. Θα κλέψω αυγά απ’ το κοτέτσι της γριάς Κατινιώς, εκείνη θα νομίζει πως οι κότες της δεν γεννούν πια, θα κλαίει, χα-χα, πολύ θα γελάσω». 

Αυτή ήταν η αρχή, το αστείο έγινε ελάττωμα, η Ανεμώνα έκλεβε σιγά-σιγά τα αυγά απ’ όλα τα κοτέτσια του χωριού, ανάστατο το νησί. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, λέει η λαϊκή μας παροιμία και η Ανεμώνα δυο χρόνια χαιρόταν με αυτό το παιχνίδι της, γιατί την τρίτη πια χρονιά της κόπηκε η χαρά, καθότι η γριά μάγισσα του χωριού την έπιασε επ’ αυτοφόρω -που λένε- την ώρα που η Ανεμώνα της έκλεβε τα αυγά απ’ το κοτέτσι της.Μετά για τιμωρία, η γριά μάγισσα μεταμόρφωσε την Ανεμώνα σε λουλούδι. Μα και λουλούδι ήταν τόσο όμορφη η ανεμώνη που η γριά μάγισσα για να αποτρέψει την καταστροφή της έβγαλε κατάρα πως όποιος κόψει την ανεμώνη θα πάψουν να γεννούν οι κότες του. Στο Αιγαίο και πάλι, νήσος Χίος, εδώ που στο ορεινό χωριό Θολό Ποτάμι και στη γύρω περιοχή, κάθε Πάσχα φυτρώνει μια ξεχωριστή αυτοφυής ανεμώνη, δίχρωμη. 

Αξίζει να αναφερθεί πως αρκετά αυτοφυή είδη ανεμώνης είναι δηλητηριώδη και πως στην Ελλάδα φυτρώνει το είδος Anemone hepatica με πολλές ιατρικές χρήσεις.

Χρησιμότητα ανεμώνης.
1)Αϋπνία (έγχυμα ξηρού βοτάνου), 2) πόνος αυτιών (βάμμα), 3)δερματίτιδες (έγχυμα), 4)πονοκέφαλος (έγχυμα). 

Στις φωτό ανεμώνες της Χίου. 

Κείμενο

Τασσώ Γαΐλα
Αρθρογράφος-Ερευνήτρια
Ελληνικής λογοτεχνίας.

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 4:35 pm


Υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Παλαιό Φάληρο.


➣Υψηλόβαθμα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Παλαιό Φάληρο

➣Ενημερώθηκαν για την παροχή από τον Δήμο αξιόπιστων και σημαντικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους Δημότες με πρόθεση να ακολουθηθεί το πετυχημένο μοντέλο και σε άλλες χώρες

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, υπό την ιδιότητα του ως Αντιπροέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, είχαν σήμερα υψηλόβαθμα στελέχη και αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας καθώς και αντιπροσωπεία Ιρανών επισήμων και επιστημόνων υγείας με επικεφαλής τον υφυπουργό Υγείας του Ιράν Dr. Alireza Raeisi, παρουσία του Αντιδημάρχου Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής κ. Γιάννη Αρκουμάνη και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου & υπεύθυνου των Δημοτικών Ιατρείων κ. Μελέτη Βατίστα. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο και οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην Μαρίνα Φλοίσβου, το Θωρηκτό Αβέρωφ, το άλσος Φλοίσβου και άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Πόλης ενώ ακολούθησε καλωσόρισμα και ενημέρωση τους από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο για τις πολιτικές και πρακτικές υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας που ακολουθεί ο δήμος Παλαιού Φαλήρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος.


 Οι επίσημοι βρίσκονται στην Αθήνα στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο την δημιουργία Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ιράν και γι΄ αυτόν τον λόγο συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα της επίσκεψης τους ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου προκειμένου να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα υγείας και πρόνοιας που προσφέρονται από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου. 

Η εκπαιδευτική επίσκεψη των Ιρανών επισήμων οργανώθηκε από το Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ανατολικής Μεσογείου και την αποστολή συνόδευαν η Dr. Maha El-Adawy, Διευθύντρια του τμήματος προώθησης Υγείας του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ Ανατολικής Μεσογείου WHO- EMRO, η Διευθύντρια Προγραμματισμού για τις πολιτικές Υγείας και Ευζωίας του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ Ευρώπης, κα Monika Kosinska και η επικεφαλής του γραφείου Π.Ο.Υ στην Ελλάδα κα Marianna Trias. 

Στην Ιρανική αποστολή εκτός από τον Υφυπουργό Υγείας του Ιράν Dr. Alireza Raeisi συμμετέχουν οι : Δρ. Mohammad Assai, Σύμβουλος του Υπουργού, Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν, Δρ. Ali Delpisheh, Αρχιγραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου για την Υγεία και την Επισιτιστική Ασφάλεια, Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν, Δρ. Jafar Sadeghtabrizi, Επικεφαλής της Διαχείρισης Δικτύων Υγείας, Υπουργείο Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν, Δρ. Christoph Hamelmann, Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στο Ιράν και η κα Parnian Kord-Shakeri, Σύμβουλος, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Τεχεράνη, Ιράν. 

 Την οργάνωση της επίσκεψης είχαν η κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου - Συντονίστρια  Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. & Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα και η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα Μ. Αιδίνη. 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος καλωσόρισε θερμά τους επισήμους στην Πόλη του Παλαιού Φαλήρου, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιλογή του Παλαιού Φαλήρου ως σημείου επίσκεψης και ενημέρωσης για θέματα υγείας και πρόνοιας, κάτι που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά αποτελεί μια σημαντική δικαίωση της προσπάθειας που καταβάλλεται συστηματικά από την παρούσα Δημοτική Αρχή στο επίπεδο παροχής αξιόπιστων και σημαντικών υπηρεσιών υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

 Από την πλευρά τους οι Ιρανοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι αναμένουν πολλά από αυτήν την επίσκεψη τόσο στην χώρα μας όσο και στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου καθώς είναι η πρώτη απόπειρα που γίνεται στην χώρα τους να οργανωθεί ανάλογο Δίκτυο και γι΄ αυτό επελέγη το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ως ένα μοντέλο που λειτουργεί υποδειγματικά και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο. 

Στο τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος προσέφερε στους επισήμους και τα μέλη της Ιρανικής αποστολής το λεύκωμα της Πόλης του Παλαιού Φαλήρου και ευχήθηκε σύντομα να κλείσει ο νέος κύκλος βίας και να επικρατήσει ειρήνη στην Μέση Ανατολή.

.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 4:18 pm


Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: "Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο" του Ρόμπερτ ΜουρΗ επόμενη προβολή μας θα λάβει χώρα αυτή την Κυριακή, 19/1, με την κλασσική κωμωδία μυστηρίου "Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο", του Ρόμπερτ Μουρ ("Murder by Death", 1976, Έγχρωμο, 94΄), σε σενάριο Νιλ Σάιμον, με τους Αλεκ Γκίνες, Ντέιβιντ Νίβεν, Πίτερ Σέλερς, Τρούμαν Καπότε, Τζέιμς Κόκκο, Πίτερ Φολκ.

Σχετικά με την ταινία:
"Ένα all-star cast που ξεκινά από τον Τρούμαν Καπότε και δεν τελειώνει στον Πίτερ Σέλερς, στη θρυλική ταινία του Ρόμπερτ Μουρ από το 1976, που χαρακτηρίζεται από τη χαρισματική πένα του Νιλ Σάιμον και την πεισματική της στάση να μην πάρει ποτέ τον εαυτό της στα σοβαρά."
(Πηγή: Δημήτρης Δημητρακόπουλος - flix.gr)

Κυριακή, 19/1, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, αλλά μπορείτε αν θέλετε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας. Επιπλέον, το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας έχει ξεκινήσει μόνιμη καμπάνια για τη στήριξη προσφυγόπουλων συλλέγοντας σχολικά είδη, τόσο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του σχολείου (καθημερινά 16:00-22:00 και Σάββατο 10:30-18:30), όσο και σε κάθε εκδήλωση της Μεσοποταμίας.

Περισσότερα για την καμπάνια: https://www.mesopotamia.gr/el/kampania-syllogis-scholikon-eidon-gia-prosfygopoula/

Σας περιμένουμε!  

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 10:34 am


Πνευματική Εστία Μοσχάτου: Επίσκεψη στην έκθεση «Ελληνική μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» στον «Ελληνικός Κόσμος» στον Ταύρο


Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες της ΠΕΜ,
Την Κυριακή 19/01/2020, θα επισκεφθούμε την Έκθεση «Ελληνική μόδα – 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» που διοργανώνει το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου».
Η έκθεση πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος). 
Συνάντηση απευθείας στον εκθεσιακό χώρο στις 11.00π.μ.


Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 10:28 am


Γρίπη: Σε συναγερμό ο ΕΟΔΥ, 8 επιβεβαιωμένοι θάνατοι


Θερίζει η γρίπη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από γρίπη, ενώ 24 ακόμα άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στις υγειονομικές αρχές έχει σημάνει συναγερμός ενώ ο ΕΟΔΥ εκδίδει ειδικές οδηγίες μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Η εποχική γρίπη, αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δύο άτομα νόσησαν από την γρίπη ενώ είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας συνιστά ακόμη και σήμερα να γίνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός ειδικά σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότεροι με σοβαρές επιπλοκές από τον ιό.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο news4health.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2020 | 9:15 pm


Ταυρος - Ειδήσεις και Νέα

Ταύρος και ρομαντισμός - tech.in.gr

Ταύρος και ρομαντισμός  tech.in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2019 | 10:00 am


Ταύρος - clickatlife

Ταύρος  clickatlife

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος:1/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος:1/8/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 30/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 30/07/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 24/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 24/07/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ταυρος

Φιλικοί ιστότοποι: