1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αχαϊας   »   Πατρας 4Παρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πατρας 4 και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πάτρα: Στις 9 το βράδυ η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου - Sat, 19 Apr 2014 10:46:30 +0300

Πάτρα: Στις 9 το βράδυ η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου- Στις 12 το μεσημέρι η αφή στα Ιεροσόλυμα Παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους πιστών

Στις   9:00 απόψε το βράδυ  θα γίνει η  Υπο­δο­χή του Α­γί­ου Φω­τός στον  Ιε­ρό Να­ό Α­γί­ου Ιω­άν­νου του Θε­ο­λό γου, Ε­πι­σκο­πεί­ου Πα­τρών, παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.

Η μοναδική αυτή τελετή της Ορθοδοξίας στον Πανάγιο Τάφο πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, στις 12.00 μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Ο ναός είναι κατάμεστος από πιστούς, ορθόδοξους και μη χριστιανούς, χιλιάδες επισκέπτες, που με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, επιδιώκουν να βιώσουν από κοντά αυτό το μεγάλο θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου όταν από τον Πανάγιο Τάφο βγαίνει ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων υψώνοντας στο χέρι του το Άγιο Φως για να το μοιράσει σε όλους.
Η τελετή αρχίζει με την είσοδο του πατριάρχη Θεόφιλου Γ' στον ναό, συνοδευόμενου από αρχιερείς, ιερείς και διακόνους του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αλλά και τον Αρμένιο πατριάρχη. Ακολουθεί η Ιερή Λιτανεία και αποσφραγίζεται ο Πανάγιος Τάφος, ο οποίος, σύμφωνα με την παράδοση, έχει ελεγχθεί ότι δεν εμπεριέχει τίποτα που να μπορεί να ανάψει φωτιά και σφραγιστεί με βουλοκέρι την προηγούμενη μέρα.

Τότε, ο πατριάρχης βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο, λαμβάνει τους σβηστούς πυρσούς και εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο. Όλα τα καντήλια είναι σβηστά και τίποτα δεν είναι αναμμένο στον Ιερό Ναό, με τον πατριάρχη να λέει την προσευχή και το Άγιο Φως να κατέρχεται. Η θεϊκή φλόγα, σύμφωνα με τις παραδόσεις, εμφανίζεται «από το πουθενά» στον ελληνορθόδοξο πατριάρχη, αποκλειστικά σε αυτόν και σε κανέναν άλλο, στις 12 το μεσημέρι ακριβώς κάθε Μεγάλου Σαββάτου.
Η έξοδος της φλόγας, που άναψε μόνη της εκπληρώνοντας κάθε χρόνο ένα θαύμα στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου, είναι συγκινητική. Χέρια απλώνονται από παντού και μέσα σε λίγα λεπτά ο ναός γεμίζει από φλόγες που «προχωρούν» μέχρι να καλύψουν όλο τον χώρο.
Από τον ναό της Αναστάσεως, το Άγιο Φως αρχίζει το ταξίδι του με προορισμό τις εκκλησίες της Ελλάδας. Το αεροπλάνο με τον αρμόδιο υφυπουργό, το μεταφέρει από το Ισραήλ στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, γύρω στις 18.30 το βράδυ, όπου γίνεται η τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους για να ξεκινήσει, αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα.

Δύο αεροσκάφη αναχωρούν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.
Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς- Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη- μετατίθεται αργότερα, κατά μία περίπου ώρα, η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις. Έτσι, από τα αεροδρόμια φθάνει στις πόλεις της επικράτειας και από εκεί, στις εκκλησίες, για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και να φτάσει από χέρι σε χέρι σε κάθε σπίτι.
Πάτρα: Χωρίς Προαστιακό από σήμερα έως και τη Δευτέρα του Πάσχα - Sat, 19 Apr 2014 10:14:31 +0300

Πάτρα: Χωρίς Προαστιακό από σήμερα έως και τη Δευτέρα του Πάσχα Tρεις 24ωρες απεργίες

Tρεις 24ωρες απεργίες από σήμερα Μ. Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2014, προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ, ενώ παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού).

Λόγω της απεργίας θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων των αμαξοστοιχιών όλου του δικτύου καθώς και των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται έχουν ως εξής:

Μ. Σάββατο (19.04.2014, Κυριακή του Πάσχα (20.04,2014) & Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2014)

Καταργούνται όλες οι αμαξοστοιχίες του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξ/χίες καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

Παρατήρηση :

Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών

Οι αμαξ/χίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Δευτέρα του Πάσχα προς Τρίτη ) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Τρίτη 22.04.2014

Μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης

Καταργείται η αμαξ/χία IC 82

Μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης

Καταργείται η αμαξ/χία 1681

Επίσης :

Δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθ΄όλη τη διάρκεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Με βροχές και καταιγίδες θα κάνουν Ανάσταση οι Πατρινοί - Sat, 19 Apr 2014 10:13:43 +0300

Με βροχές και καταιγίδες θα κάνουν Ανάσταση οι Πατρινοί- Τα...μουσκεύει ο καιρός Τι προβλέπεται

Βροχές και καταιγίδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για σήμερα μεγάλο Σάββατο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στο ιόνιο και τον Πατραϊκό θα πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 και τοπικά 6 μποφόρ.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς (περίπου από τα 1100 μέτρα) μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Ξεκληρίστηκε 4μελής οικογένεια σε τροχαίο - Sat, 19 Apr 2014 10:12:39 +0300

(φωτογραφία αρχείου)

Μια ολόκληρη οικογένεια- οι δύο γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά- ξεκληρίστηκε μετά από τροχαίο που σημειώθηκε σήμερα στο 85ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης - Πύργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο ξέφυγε- για άγνωστους ακόμα λόγους- από την πορεία του στο ύψος της περιοχής Καλλιάνι και έπεσε σε γκρεμό βάθους περίπου 40 μέτρων.

Από το γκρεμό ανασύρθηκαν νεκροί ο 43χρονος πατέρας, η 38χρονη μητέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Έρευνα για τις συνθήκες του τροχαίου διεξάγει η τροχαία της Τρίπολης.
Στο κυνήγι των αναποφάσιστων - Sat, 19 Apr 2014 10:11:32 +0300

Στο κυνήγι των αναποφάσιστων

Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, που σε ορισμένες μετρήσεις φθάνουν ακόμα και το 30%, επικεντρώνουν την προσοχή τους τα επιτελεία των κομμάτων. Οι ψηφοφόροι αυτοί αναμένεται να καθορίσουν τη μάχη τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις μεγάλες περιφέρειες.

Στην προσέλκυση του εξαιρετικά υψηλού (σε ορισμένες μετρήσεις φτάνει και το 30%) ποσοστού των αναποφάσιστων στρέφουν την προσοχή τους τα κόμματα, εν όψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου.

Στα επιτελεία των κομμάτων που λαμβάνουν σε εβδομαδιαία βάση μετρήσεις της κοινής γνώμης, γνωρίζουν ότι αυτό ακριβώς το ποσοστό θα καθορίσει τελικά και το αποτέλεσμα, ειδικά στις ευρωεκλογές αλλά και στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Για τον λόγο αυτό η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ προσαρμόζουν τη στρατηγική τους 35 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, στοχεύοντας στο να αποκομίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσοστά από τους αναποφάσιστους.

Ο χώρος του παραδοσιακού κέντρου εξελίσσεται σε «μήλον της Εριδος» για τα κόμματα, κάτι που ήδη φαίνεται από την ειλημμένη απόφαση του κ. Σαμαρά για στροφή της ΝΔ αλλά και από την απόπειρα του κ. Τσίπρα να μετακινηθεί προς την Κεντροαριστερά, κάτι που -ως γνωστόν- προκάλεσε και τη σοβαρή εσωκομματική σύγκρουση με αφορμή τα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτός είναι ο πιο καλοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο -Κερδίζει 73,5 εκατ. δολάρια - Sat, 19 Apr 2014 08:10:42 +0300

altΠοδοσφαιριστές, μποξέρ, μπασκετμπολίστες, οδηγοί αγώνων φόρμουλας 1 , παίκτες του αμερικάνικου φούτμπολ και του μπέιζμπολ, απαρτίζουν τη λίστα με τους 25 αθλητές που παίρνουν τις μεγαλύτερες αμοιβές στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό ESPN.

Η λίστα με τους 25 πιο καλοπληρωμένους αθλητές:


1. Floyd Mayweather Jr (μποξ) — $73.5 εκ.
2. Cristiano Ronaldo (ποδόσφαιρο) — $50.2 εκ.
3. Lionel Messi (ποδόσφαιρο) — $50.1 εκ.
4. Aaron Rodgers (αμ. ποδόσφαιρο) — $40.0 εκ.
5. Zlatan Ibrahimovic (ποδόσφαιρο) — $35.0 εκ.
6. Matthew Stafford (αμ. ποδόσφαιρο) — $31.5 εκ.
7. Tom Brady (αμ. ποδόσφαιρο) — $31.0 εκ.
8. Kobe Bryant (μπάσκετ) — $30.5 εκ.
9. Matt Ryan (αμ. ποδόσφαιρο) — $30.0 εκ.
9. Joe Flacco (αμ. ποδόσφαιρο) — $30.0 εκ.
11. Zack Greinke (μπέιζμπολ) — $28.0 εκ.
12. Fernando Alonso (F1) — $27.5 εκ.
12. Lewis Hamilton (F1) — $27.5 εκ.
14. Tony Romo (αμ. ποδόσφαιρο) — $26.5 εκ.
15. Wayne Rooney (ποδόσφαιρο) — $26.0 εκ.
16. Ryan Howard (μπέιζμπολ) — $25.0 εκ.
16. Calvin Johnson (αμ. ποδόσφαιρο) — $25.0 εκ.
16. Cliff Lee (μπέιζμπολ) — $25.0 εκ.
16. Peyton Manning (αμ. ποδόσφαιρο) — $25.0 εκ.
20. Robinson Cano (μπέιζμπολ) — $24.0 εκ.
20. Prince Fielder (μπέιζμπολ) — $24.0 εκ.
20. Wladimir Klitschko (μποξ) — $24.0 εκ.
23. Cole Hamels (μπέιζμπολ ) — $23.5 εκ.
24. Mark Teixeira (μπέιζμπολ ) — $23.1 εκ.
25. Joe Mauer (μπέιζμπολ ) — $23.0 εκ.
25. Albert Pujols (μπέιζμπολ ) — $23.0 εκ.
25. CC Sabathia (μπέιζμπολ) — $23.0 εκ.
Η Yahoo θέλει να «εκθρονίσει» την Google από το iOS - Sat, 19 Apr 2014 07:45:03 +0300

altH Yahoo θέλει να αυξήσει την παρουσία της στις κινητές συσκευές και γι' αυτό προσπαθεί να πείσει την Apple να παρατήσει την Google ως default μηχανή αναζήτησης στις iOS συσκευές, σύμφωνα με άρθρο του Recode.

H Marissa Mayer, CEO της Yahoo και μια εκ των πιο δυναμικών γυναικών στον χώρο έχει ετοιμάσει μια τεράστια αντεπίθεση στην Google και ο πρώτος σταθμός αυτής της επιθετικής πολιτικής είναι οι iOS συσκευές.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει όπως είναι φυσικό διαθέσιμα τα πλάνα της, αλλά όλα συνηγορούν πως μια πολύ δυνατή παρουσίαση έχει ετοιμαστεί για την Apple και τα στελέχη της ώστε να πειστούν να εγκαταλείψουν την Google.

Επίσης φήμες θέλουν την Marissa Mayer να έχει ήδη συνομιλίες με τον Jonathan Ive προς αυτό τον σκοπό. «Η Marissa το θέλει όσο τίποτα άλλο», δηλώνουν οι συνεργάτες της.

Οι σχέσεις Yahoo και Apple είναι εδώ και χρόνια καλές με την Yahoo να είναι ήδη η προεπιλεγμένη υπηρεσία στις εφαρμογές της Apple Stock και Weather.

Αν καταφέρουν να γίνουν και η default μηχανή αναζήτησης στο iOS η εταιρεία θα έχει άμεσα αύξηση κερδών από διαφημιστές, κάτι που η Marissa το θέλει όσο τίποτα άλλο.
Βρέθηκε δεύτερη... Γη σε απόσταση 490 έτη φωτός! - Sat, 19 Apr 2014 07:30:25 +0300

altΓια πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη.

Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί.

Ενας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όντως έχει υγρό νερό και φιλοξενεί ζωή, όμως αυτό -κρίνοντας από τη Γη- είναι πιθανό.

Ο πλανήτης, με την ονομασία Κέπλερ-186f, έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της Γης (1,1 φορές ή 10%) και βρίσκεται σχετικά κοντά, σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.

Κινείται γύρω από το αχνό άστρο - ερυθρό νάνο Κέπλερ-186, αποτελώντας το πέμπτο και πιο εξωτερικό μέλος του εν λόγω συστήματος (πράγμα που σημαίνει ότι το τυχόν υγρό νερό στην επιφάνειά του κινδυνεύει να παγώσει).

Το έτος του πλανήτη (η διάρκεια μιας πλήρους περιφοράς του γύρω από το άστρο του) διαρκεί 130 γήινες μέρες.

Η μάζα του και η πυκνότητά του, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης είναι βραχώδης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τη σύσταση της ατμόσφαιράς του, κάτι που ίσως ανακαλύψουν μελλοντικά τα υπό κατασκευή μεγαλύτερα τηλεσκόπια, όπως το «Τζέημς Γουέμπ» της NASA.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», έγινε από μεγάλη ομάδα Αμερικανών αστρονόμων, με επικεφαλής την Ελίζα Κουιντάνα, του Κέντρου Ερευνών Ames της NASΑ και του Ινστιτούτου SETI.

H πρώτη παρατήρηση του εξωπλανήτη έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» (που έχει τεθεί πλέον εκτός λειτουργίας) και ακολούθησε η επιβεβαίωση από παρατηρήσεις με τα επίγεια τηλεσκόπια Κεκ και Τζέμινι στη Χαβάη.

«Πρόκειται για την πρώτη βέβαιη ανακάλυψη πλανήτη με το μέγεθος της Γης, στην κατοικήσιμη ζώνη κάποιου άστρου», δήλωσε η Ελίζα Κουιντάνα και επισήμανε ότι το μητρικό άστρο της «δεύτερης Γης» είναι ένα τυπικό άστρο που ανήκει στην κατηγορία των ερυθρών Μ-νάνων, οι οποίοι είναι μικρότεροι, λιγότερο καυτοί και λιγότερο φωτεινοί από τον Ήλιο μας, αποτελώντας πάνω από το 70% των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων άστρων του γαλαξία μας.

Από τους σχεδόν 1.800 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες που έχουν ανακαλυφθεί κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, περίπου 20 έχουν τροχιές που κινούνται εντός της κατοικήσιμης ζώνης των άστρων τους, δηλαδή ούτε πολύ μακριά από αυτά (οπότε το νερό θα πάγωνε), ούτε υπερβολικά κοντά (οπότε το νερό θα έβραζε και θα εξατμιζόταν). Όμως όλοι αυτοί οι γνωστοί εξωπλανήτες είναι αρκετά μεγαλύτεροι από τη Γη.

Από την άλλη, είχαν ως τώρα ανακαλυφθεί πλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, όμως δεν βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται πλανήτης ο οποίος φαίνεται να πληροί και τις δύο προϋποθέσεις (ίδιο μέγεθος και κατάλληλη απόσταση) για να δικαιολογεί τον τίτλο της «δεύτερης Γης».

Οι αστρονόμοι ήδη αναζητούν -μέσω της διάταξης ραδιοτηλεσκοπίων 'Αλεν του Ινστιτούτου SETI- ενδείξεις νοήμονος ζωής στον πλανήτη Κέπλερ-f, αλλά έως τώρα δεν έχουν εντοπίσει κάποιο σήμα. Δήλωσαν όμως πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους.
Μετά τη χθεσινή δολοφονία στις φυλακές Αγίου Στεφάνου το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο - Fri, 18 Apr 2014 22:00:25 +0300

altΗλεκτρισμένο είναι το κλίμα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου μετά το χθεσινό τραγικό περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 24χρονου Αλβανού από ομοεθνή του. Ο υπουργός θα διατάξει ΕΔΕ για τυχόν ευθύνες ενώ ο δράστης δήλωσε αμετανόητος για την πράξη του.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/g.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Έλεγχοι και συλλήψεις για κροτίδες σε Πάτρα και Αίγιο - Fri, 18 Apr 2014 21:50:51 +0300

altΣυνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας στους ιερούς ναούς για κροτίδες . Μάλιστα έχουν γίνει συλλήψεις σε Πάτρα και Αίγιο.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Οι περισσότεροι Πατρινοί θα περάσουν τις γιορτές οικογενειακά - Fri, 18 Apr 2014 21:40:01 +0300

altΟικογενειακά θα περάσουν οι περισσότεροι Πατρινοί το Πάσχα . Οι αποδράσεις σε δημοφιλείς προορισμούς αποτελούν όνειρο ενώ όσοι έχουν την ευκαιρία θα ταξιδέψουν μέχρι τις ιδιαίτερες πατρίδες τους.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Σήμερα έγιναν και οι τελευταίες αγορές του Πάσχα - Fri, 18 Apr 2014 21:30:49 +0300

altΑγορές της τελευταίας στιγμής και βόλτα στα μαγαζιά μετά την θεία λειτουργία περιελάμβανε σήμερα η μέρα για τους περισσότερους . Τα ταμεία των εμπόρων ζεστάθηκαν αρκετά ενώ οι καταναλωτές δηλώνουν ότι ψωνίζουν πλέον με μέτρο και μόνο τα απαραίτητα κυρίως δώρα και τρόφιμα .
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/d.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Καταγγελίες για τα μαγαζιά που άνοιξαν από τις 11 το πρωί - Fri, 18 Apr 2014 21:20:25 +0300

altΒροχή έπεσαν οι καταγγελίες για πολυκαταστήματα που άνοιξαν από τις 11 το πρωί παρά το γεγονός ότι υπήρχε η απειλή του αυτοφώρου . Εμπορουπάλληλοι κάλεσαν την αστυνομία άνδρες της οποίας απλά κράτησαν τα στοιχεία των υπευθύνων των καταστημάτων . Πάντως οι τοπικές επιχειρήσεις άνοιξαν μετά τη 1 το μεσημέρι.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/c.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Από το πρωί κίνηση στους δρόμους για τις διακοπές του Πάσχα στο χωριό - Fri, 18 Apr 2014 21:10:06 +0300

altΌσοι ωστόσο αποφάσισαν να αναχωρήσουν το έκαναν σήμερα . Έτσι με κάθε μέσο από το πρωί άρχισαν να εγκαταλείπουν το κλεινό άστυ με σκοπό να περάσουν το παραδοσιακό Πάσχα στο χωριό. Η τροχαία βέβαια θα βρίσκεται επί ποδός για την αποφυγή ατυχημάτων στις εθνικές οδούς.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/b.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Χιλιάδες πιστοί βρέθηκαν στους ιερούς ναούς για την τελετή της Αποκαθήλωσης - Fri, 18 Apr 2014 21:00:58 +0300

altΜε ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη έγινε σήμερα στους ιερούς ναούς της Πάτρας η ακολουθία της αποκαθήλωσης του κυρίου . Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ιερούς ναούς ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά φέτος νέοι άνθρωποι βρέθηκαν στις εκκλησίες αναζητώντας το φως και την ελπίδα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/18-04-14/a.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Γιατί πρέπει να φας μαγειρίτσα το βράδυ πριν το τραπέζι του Πάσχα - Fri, 18 Apr 2014 19:56:03 +0300

Οτιδήποτε είναι καλά γραμμένο στην παράδοση, εκτός από γευστικό ή εθιμοτυπικό έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Μην ξεχνάς άλλωστε πως παλιότερα ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος που νήστευε για όλες τις ημέρες της Σαρακοστής. Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν μια κρεατόσουπα, όπως είναι η μαγειρίτσα για γευστική "γέφυρα" ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεωφαγία. Ένας τρόπος να προετοιμάσεις σωστά το σώμα σου για τη μετάβαση, χωρίς παρατράγουδα!

"Η μαγειρίτσα προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα... Καλό είναι να ξεκινήσεις λοιπόν με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα" επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου. Αν πάλι δεν σου αρέσει και τόσο το πασχαλινό αυτό πιάτο, τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις μια κρεατόπιτα ή μια νοστιμότατη κοτόσουπα που θα παίξει τον ίδιο ακριβώς ρόλο.
Η ξεκαρδιστική φωτογραφία με την Mila Kunis που δημοσίευσε ο Ashton Kutcher - Fri, 18 Apr 2014 19:15:10 +0300

altΜπορεί ακόμα να μην έχουν επιβεβαιώσει τις φήμες που τους θέλουν να περιμένουν το πρώτο τους παιδί αλλά, όπως όλα δείχνουν οι Ashton Kutcher και η Mila Kunis περνάνε τέλεια και δεν έχουν πρόβλημα να το μοιραστούν και με τους fans τους στα social media.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο 36χρονος Ashton μοιράστηκε μία selfie μαζί με την αγαπημένη του, από την επίσκεψή τους στο μνημείο του μεγαλύτερου φιστικιού στην Georgia των Η.Π.Α.
Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι πόζαρε με χιουμοριστική διάθεση κάτω από το μνημείο, κάνοντας γκριμάτσες. «Το μεγαλύτερo φιστίκι του κόσμου», έγραψε ο πρωταγωνιστής του Two and a Half Men, κάτω από την φωτογραφία, προσθέτοντας με ετικέτα την αγαπημένη του, που φήμες θέλουν να είναι έγκυος.


Και αν και δεν είναι γνωστό το τι ακριβώς κάνει το ζευγάρι στην περιοχή (εκτός αν βρέθηκαν εκεί για να ικανοποιήσουν τις λιγούρες της εγκυμοσύνης της Mila) είναι σαφές ότι οι δύο τους βρήκαν χρόνο να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της περιοχής.
Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, αλλά... - Fri, 18 Apr 2014 19:00:05 +0300

altΟ Ολυμπιακός προσπάθησε να «κλέψει» το παιχνίδι στο φινάλε, όμως  προδόθηκε από την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου και τις πολλές άστοχες βολές (15/27) και ηττήθηκε (82-77) για δεύτερη φορά στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» αν και παρουσιάστηκαν πιο διαβασμένοι από το πρώτο ματς στο ξεκίνημα, πλήρωσαν την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, όπου δέχτηκαν 53 πόντους, αλλά και τις πολλές άστοχες βολές.

Κορυφαίος για τη «βασίλισσα» ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ καθοριστική ήταν η εμφάνιση του Φερνάντεθ (15 π.) κυρίως στην τρίτη περίοδο. Από τους Πειραιώτες ξεχώρισαν οι Ντάνστον (12 π., 9 ριμπ.) και Σπανούλης (18 π.).

Πλέον, οι πρωταθλητές Ευρώπης ψάχνουν ένα θαύμα απέναντι στη Ρεάλ, καθώς πρέπει να την υποχρεώσουν σε τρεις ήττες μέσα σε πέντε μέρες, όσες φορές δηλαδή η «βασίλισσα» έχει χάσει σε όλη τη σεζόν φέτος.

Δυνατό ξεκίνημα, αλλά...

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο διαβασμένος σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς, κατάφερε να σπάσει τον... τσαμπουκά της Ρεάλ και παρά τα αρκετά λάθη που υπέπεσε, προηγήθηκε με 13-11 στα μισά της πρώτης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Ντάνστον και Πρίντεζη να κυριαρχούν κάτω από το καλάθι και να ανανεώνουν τις επιθέσεις, κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ (21-19), παρά τα διαδοχικά τρίποντα των Ισπανών.

Πέτγουεϊ και Πρίντεζης χρεώθηκαν γρήγορα με δύο φάουλ, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να τους τραβήξει στον πάγκο. Οι Ισπανοί όπως ήταν λογικό το εκμεταλλεύτηκαν και με τους Μίροτιτς και Φερνάντεθ να ευστοχούν από παντού, έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με αέρα επτά πόντων (30-23).

«Έβρεξε» τρίποντα

Στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Σπανούλη στον πάγκο και τον Ρέγιες να σκοράρει το ένα τρίποντο μετά το άλλο, η Ρεάλ ξέφυγε πολύ γρήγορα με διψήφια διαφορά (38-24), αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει time out. Οι οδηγίες του Έλληνα τεχνικού έπιασαν τόπο και ο Ολυμπιακός παρότι συνέχισε να μην παίζει καλή περιφερειακή άμυνα, βρήκε σκορ έξω από τα 6.75 μ. και μείωσε σε 43-35 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Η «βασίλισσα» ωστόσο απάντησε με το ίδιο νόμισμα και σε συνδυασμό με το αντιαθλητικό φάουλ του Κόλινς στον Φερνάντεθ, εκτόξευσε τη διαφορά και πάλι σε διψήφια επίπεδα (49-37). Οι πρωταθλητές Ευρώπης πάντως δεν το έβαλαν κάτω, εκμεταλλεύτηκαν κάποιες επιπόλαιες επιλογές των Ισπανών στην επίθεση και έριξαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (53-44) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πλήρωσε τις χαμένες βολές

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να επιστρέψει στο ματς και με δύο σερί τρίποντα του Σπανούλη μείωσε σε 55-52. Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν το... αντίδοτο στην αντεπίθεση των πρωταθλητών Ευρώπης και με μπροστάρη τον Ρούντι Φερνάντεθ έτρεξαν ένα σερί 8-0 και έφεραν τη διαφορά και πάλι πάνω από τους δέκα πόντους (63-52).

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας βελτιώσει την άμυνα τους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, προσπάθησαν και πάλι να μείνουν κοντά στο σκορ, όμως αναλώθηκαν σε πολλές άστοχες βολές, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ και ξέφυγε με 70-57, προτού Ντάνστον και Πρίντεζης μειώσουν σε 70-62 με το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το πάλεψε, αλλά...

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να βγάζει καλές άμυνες, όμως επιθετικά αναλωνόταν σε πολλά λάθη και βεβιασμένες επιλογές, με αποτέλεσμα η Ρεαλ να διατηρεί τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (78-66). Σπανούλης και Λοτζέσκι έδωσαν κάποιες λύσεις στους Πειραιώτες επιθετικά και μείωσαν σε 78-73 δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Μίροτιτς με ½ βολές έφερε και πάλι τη διαφορά στους έξι πόντους, όμως ο αθόρυβος μέχρι εκείνη την ώρα Λοτζέσκι μείωσε σε 79-75, αναγκάζοντας τον Λάσο να καλέσει εσπευσμένα time out. Ο Ροντρίγκεθ από τη γραμμή των βολών έκανε το 80-75, όμως ο Ντάνστον αστόχησε εξ επαφής στα 30'' χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει στους τρεις. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπουρούσης πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, από όπου και δεν λάθεψε και έφερε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα για τη Ρεάλ (82-75), προτού ο Σπανούλης διαμορφώσει το τελικό 82-77.

Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ρούντι 15, Ρέγες 8, Ντίεθ, Μίροτιτς 14, Ροντρίγκεθ 10, Ντάρντεν 2, Γιουλ 11, Μπουρούσης 19, Σλότερ 2, Μεζρί.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12, Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18, Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3, Κόλινς 3, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.
Δεν θα πιστεύετε ποιες τροφές σας προκαλούν πονοκέφαλο - Fri, 18 Apr 2014 18:53:54 +0300

Αν κάποιες φορές έχετε πονοκέφαλο και δεν ξέρετε γιατί, θα πρέπει να ελαττώσετε το κόκκινο κρασί. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες του MIT και μετά από έρευνα 20 χρόνων, η ερευνητική ομάδα κατέληξε ότι μάλλον η μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρασιού, αλλαντικών και τυριών είναι η κύρια και κρυφή αιτία πονοκεφάλων. Κύρια ένοχος είναι η ουσία τυραμίνη που βρίσκεται τόσο στα ώριμα τυριά όσο και στα αλλαντικά και στο κόκκινο κρασί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας όταν διασπαστούν οι εν λόγω τροφές, απελευθερώνεται τυραμίνη με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Τα στοιχεία της έρευνας μιλούν από μόνα τους. Σχεδόν το ήμισυ (47%) αυτών που μετείχαν στην έρευνα, μετά από κατανάλωση τυριών σε συνδυασμό με κόκκινο κρασί και αλλαντικά παρουσίασαν ισχυρούς πονοκεφάλους.
Τουλάχιστον 12 νεκροί από φονική χιονοστιβάδα στο Έβερεστ - Fri, 18 Apr 2014 18:45:59 +0300

altΤουλάχιστον 12 οδηγοί σέρπα σκοτώθηκαν στο Έβερεστ από μια χιονοστιβάδα, ενώ πέντε ακόμη διασώθηκαν σε ένα δυστύχημα που σημειώθηκε στην έναρξη της ορειβατικής περιόδου, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ.

Η χιονοστιβάδα έπεσε στο πιο δημοφιλές μονοπάτι προς την κορυφή του Έβερεστ. Τρεις ακόμη νεπαλέζοι οδηγοί έχουν τραυματιστεί και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και αγνοούμενοι, δήλωσε ο Τιλάκ Ραμ Παντέι, υπεύθυνος της υπηρεσίας ορειβασίας του υπουργείου.

Η χιονοστιβάδα χτύπησε τους οδηγούς σέρπα μεταξύ της κεντρικής κατασκήνωσης και της κατασκήνωσης 1 νωρίς σήμερα το πρωί, πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με την Ελίζαμπεθ Χόουλεϊ, ειδική στις αναρριχήσεις στο Νεπάλ, αυτή είναι το πιο θανατηφόρο δυστύχημα που έχει καταγραφεί στην ιστορία του Έβερεστ.

Ο Μαντχουσουντάν Μπουρλακότι, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού, δήλωσε ότι ελικόπτερα και σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Περισσότεροι από 4.000 ορειβάτες έχουν ανέβει στην κορυφή του Έβερεστ, μετά την κατάκτησή της το 1953 από τον νεοζηλανδό σερ Έντμουντ Χίλαρι και τον σέρπα Τένζινγκ Νοργκάι, ενώ περισσότεροι από 400 έχουν χάσει τη ζωή τους στο βουνό.

Το 1996, οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους σε μια χιονοθύελλα, ενώ συνολικά εκείνο το έτος σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι προκαλώντας επικρίσεις για την εμπορευματοποίηση της αναρρίχησης στο βουνό αυτό.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες εξαιτίας του αριθμού των αναρριχητών στο Έβερεστ. Εξάλλου φέτος η κυβέρνηση του Νεπάλ μείωσε σημαντικά το κόστος της αναρρίχησης, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία για το ενδεχόμενο συγκέντρωσης πολλών ορειβατών στην περιοχή.
Αιτωλοακαρνανία: Τέσσερις αλλοδαποί οι δράστες της κλοπής της χείρας του Αγίου Πολυκάρπου - Fri, 18 Apr 2014 18:30:41 +0300

altΤέσσερις αλλοδαποί, αλβανικής υπηκοότητας φαίνεται πως είναι οι δράστες της κλοπής της χείρας του Αγίου Πολυκάρπου από την ιστορική Ιερά Μονή της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκαν οι  ιερόσυλοι που είχαν κλέψει πριν από 1 και πλέον χρόνο το λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγ.Πολυκάρπου, από την ιστορική Ιερά Μονή.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές του nafpaktianews, για τους τέσσερις δράστες έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Άλλες 11 υποθέσεις μαϊμού αναπήρων που έπαιρναν επιδόματα- Καλούνται να επιστρέψουν 89.340 ευρώ - Fri, 18 Apr 2014 18:26:17 +0300

altΜετά τις 82 περιπτώαεις μαϊμού τυφλών που λάμβαναν παρανόμως επιδόματα όλα τα προηγούμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, εντοίστηκαν άλλες 11 υποθέσεις μαίμού αναπήρων από τον Δήμο Πατρέων και συγκεκριμένα από την ομάδα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και  Δια Βίου Μάθησης.

Το ποσό που παρανόμως είχαν εισπράξει αυτοί οι 11 και καλούνται να επιστρέψουν, ανέρχεται σε 89.340 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι εκ των  αναπήρων  έχουν πεθάνει και λάμβαναν παρανόμως το επίδομα συγγενικά τους πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι από το 2011 είχε σταλεί επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε όσους λάμβαναν επίδομα τυφλότητας και άλλης αναπηρίας, που τους καλούσε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στο ΚΕΠΑ ώστε να λάβουν ανάλογη γνωμάτευση και ποσοστά αναπηρίας.
54χρονη έκρυβε στο σπίτι της μισό κιλό κάνναβη - Fri, 18 Apr 2014 18:15:33 +0300

altΣυνελήφθη χθες (17-4-2014) το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, μία ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 54 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία της 54χρονης, στην Πάτρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

* Τρεις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 556,30 γραμμαρίων

* Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές

* Δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Στα 38 του, ο άνδρας γίνεται σαν τον πατέρα του - Fri, 18 Apr 2014 18:00:40 +0300

altΣτην ηλικία των 38 ετών κατά μέσο όρο, ο άνδρας γίνεται όπως ο πατέρας του, αναφέρεται σε βρετανική έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία εντοπίζονται πρόδρομες ενδείξεις που δείχνουν ότι, αυτό ήταν, έχετε πλέον εισέλθει στην κατηγορία των "γέρων".

Το να αποκοιμιέσαι μπροστά στην τηλεόραση και να έχεις μια ορισμένη δική σου θέση, στην οποία ουδείς άλλος έχει δικαίωμα να κάθεται, έρχονται επικεφαλής ανάμεσα στις εν λόγω ενδείξεις σύμφωνα μ' αυτή τη μελέτη, η οποία παραγγέλθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Gold και βασίζεται στις μαρτυρίες 2.000 ανδρών και γυναικών που ζουν σε ζευγάρια.

Το να κοιτάζεις διαρκώς το θερμοστάτη στο σπίτι ή το να χορεύεις "σαν οικογενειάρχης", δηλαδή άσχημα, κυρίως κάνοντας πως παίζεις ηλεκτρική κιθάρα στον αέρα, είναι επίσης ανάμεσα στις ενδείξεις που θεωρούνται αναμφισβήτητες. Όπως και το να διηγείσαι αποτυχημένα αστεία με τα οποία δεν γελάει κανένας, να μην καταλαβαίνεις τίποτε απ' αυτά που λένε οι νέοι και να βρίσκεις πως όλες οι σύγχρονες μουσικές "ακούγονται το ίδιο".

Με την άνοδο της ηλικίας, η κηπουρική καταλαμβάνει μια ολοένα και σημαντικότερη θέση και, αν η προοπτική να περάσεις το σαββατοκύριακο στο δωμάτιο που έχεις φτιάξει στο βάθος του κήπου ή κόβοντας το γκαζόν σε κάνει ευτυχισμένο, τότε ναι, έχεις γίνει όπως ο πατέρας σου.

"Το μέλλον αναγγέλλεται λαμπρό για τους άνδρες: κοιμούνται περισσότερο, έχουν τη δική τους πολυθρόνα, αφήνονται ελεύθεροι στη χορευτική πίστα και θεωρούν τον εαυτό τους ακαταμάχητα αστείο. Φαίνεται πως, στα 38 τους, οι άνδρες παύουν να αυτοπεριορίζονται", σχολίασε ο Στιβ Νορθ, ο γενικός διευθυντής του καναλιού Gold.
Σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 15χρονου σε 9χρονο - Fri, 18 Apr 2014 17:45:01 +0300

altΥπόθεση σοβαρού σεξουαλικής φύσεως αδικήματος από 15χρονο εναντίον 9χρονου, εξετάζει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες οι γονείς του 9χρονου μετέβησαν στο ΤΑΕ όπου κατήγγειλαν ότι τα τελευταία 1 - 2 χρόνια ο γιος τους κακοποποείτο σεξουαλικά από τον 15χρονο.

Οι δύο νεαροί εξετάστηκαν από ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν τη σεξουαλική κακοποίηση του 9χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 15χρονος προέβη σε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη του. Συνελήφθη και τέθηκε κράτηση. Αναμένεται να αφεθεί αργότερα σήμερα ελεύθερος.

Με την ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης αυτός θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία για τα περαιτέρω. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.
Λύσεις για να βγάλετε τη βαφή των αυγών από το δέρμα - Fri, 18 Apr 2014 17:30:12 +0300

altΑν βάψατε χθες τα αυγά σας και τα χέρια έμειναν κόκκινα, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές: Για να βγάλετε τη βαφή των αυγών από το δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασετόν (αυτό που ξεβάφετε τα νύχια σας).
Για μια πιο φυσική λύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα με λάδι μαγειρέματος και ζάχαρη για να τρίψετε τα χέρια σας (φυσικό scrub).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ξύδι.

Tip: Για να καθαρίσουμε την κατσαρόλα μετά το βάψιμο των αυγών, ρίχνουμε άσπρο ξύδι και σόδα μαγειρικής, τρίβουμε με ένα σφουγγάρι και το χρώμα βγαίνει.
Αμετανόητος ο δράστης του χθεσινού φονικού στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - «Έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό» είπε μετά την πράξη του! - Fri, 18 Apr 2014 17:15:08 +0300

altAγριο έγκλημα διαπράχτηκε χθες μέσα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

Eνας 32χρονος Αλβανός κρατούμενος σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι ένα 24χρονο ομοεθνή του, ο οποίος φέρεται πως είναι συγγενής του κακοποιού Αλκέτ Ριζάι.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9.45 χθες το πρωί. Ο 24χρονος κρατούμενος βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών και ο 32χρονος είχε ζητήσει νωρίτερα να δει τον δικηγόρο του.

Περνώντας από το σημείο όπου βρισκόταν ο 24χρονος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, διαπληκτίστηκαν και ο 32χρονος έβγαλε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και κατάφερε 6 χτυπήματα στον συγκρατούμενό του σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ο 24χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά, αφού οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατό του. Οι δύο αλλοδαποί κακοποιοί φαίνεται πως είχαν προσωπικές διαφορές, αφού ήταν συγκρατούμενοι σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Το θύμα, 24 ετών, εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία, ενώ ο θύτης εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Το θύμα μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τρικάλων στις 28 Μαρτίου στο σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας.

Πληροφορίες που δημοσιεύονται στο ethnos.gr αναφέρουν ότι ο δράστης είπε μετά την πράξη του στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ότι «έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό». Το μαχαίρι, με το οποίο σκότωσε τον συγκρατούμενό του, το είχε φτιάξει από τα σίδερα του κρεβατιού του μέσα στο κελί.
Σία Αναγνωστοπούλου: Από τις τάξεις του Δ' Λυκείου της Πάτρας ως το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Fri, 18 Apr 2014 17:00:59 +0300

altΥποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πατρινής καταγωγής Καθηγήτρια Σία Αναγνωστοπούλου, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες. Με σημαντική επιστημονική διαδρομή, κύρος στον χώρο των Γραμμάτων και με συνεπή πολιτική στάση στον χώρο της Αριστεράς, η κ. Αναγνωστοπούλου είναι από τα δυνατά ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Δ’ Λύκειο Θηλέων της Πάτρας. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στη Σορβόννη στο Παρίσι. Πήρε πτυχίο Τουρκικών Σπουδών από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών της Γαλλίας. Έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στην Ιστορία από τη Σχολή Ανώτατων Σπουδών στις Κοινωνικές Επιστήμες (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) στο Παρίσι.

Από το 1995 μέχρι το 2004 ήταν καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και από το 2004 μέχρι σήμερα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε πολλά Πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Τουρκίας και της Αμερικής. Έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα. Είναι μέλος των ΔΣ πολλών διεθνών οργανισμών και περιοδικών.

Είναι μέλος του ΔΣ της εφημερίδας «Αυγή», μέλος του ΔΣ του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο» και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς». Είναι αναπληρωματικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και μέλος της επιτροπής της Ακαδημίας Ευρωπαϊκής Ιστορίας, με έδρα το Παρίσι.

Μιλάει γαλλικά, αγγλικά, τουρκικά.
Πατρών - Κορίνθου: Στο "κόκκινο" η ταλαιπωρία των εκδρομέων - Τέσσερις ώρες το ταξίδι από Αθήνα ως Πάτρα! - Fri, 18 Apr 2014 16:45:44 +0300

altΜεγάλη ταλαιπωρία από το πρωί σήμερα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης στην κίνηση των Ι.Χ. Όπως αναφέρουν οδηγοί η διαδρομή από την Αθήνα έως την Πάτρα ξεπερνάει σε διάρκεια τις τέσσερις ώρες!

Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και οι εθνικές οδοί Πατρών - Πύργου και Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Αυξημένα είναι, επίσης, από το πρωί και τα μέτρα της Τροχαίας καθώς με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην ελληνική περιφέρεια.

Από τα μεσάνυχτα χθες και έως τις 11.00 το πρωί σήμερα, είχαν περάσει από τους σταθμούς διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας, 40.763 οχήματα, ενώ περισσότερα από 75.000 είχαν περάσει χθες Μεγάλη Πέμπτη.

Στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων της Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, οι πληρότητες φτάνουν και σήμερα προς όλους τους προορισμούς το 100%.

Αυξημένη κατά 30% είναι και η κίνηση με τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Για την κάλυψη των αναγκών προστίθενται επιπλέον βαγόνια στους συρμούς.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη μετακίνηση με τα τρένα, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αυξημένα είναι από χθες το απόγευμα και τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Έτσι, πλην των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει στην απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Οι απαγορεύσεις σήμερα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα (και Πατρών - Κορίνθου) και Θεσσαλονίκη από τις 6 πμ έως τις 4 μμ.

Την Κυριακή δεν υπάρχουν απαγορεύσεις, οι οποίες επανέρχονται τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 3 μμ έως τις 10 μμ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 πμ έως τις 9 μμ.

Επί ποδός για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θα βρίσκεται και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία κινητών μονάδων επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και ασθενοφόρων.
Χιλιάδες πιστοί στις εκκλησιές για τα Πάθη του Κυρίου και την Αποκαθήλωση - Το απόγευμα οι περιφορές των Επιταφίων - Fri, 18 Apr 2014 11:57:49 +0300

Πλήθος πιστών συρρέει από χθες βράδυ στους ιερούς ναούς της Πάτρας για να προσκυνήσει τα Άγια Πάθη του Κυρίου. Εντυπωσιακή είναι φέτος η προσέλευση στους ναούς ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Την τιμητική τους θα έχουν τα κοιμητήρια, τα οποία θα επισκεφθούν όλοι για να προσευχηθούν στα μνήματα των προγόνων και των προσφιλών τους προσώπων. Από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα γίνουν οι περιφορές των επιταφίων, ενώ νωρίτερα έγινε η Αποκαθήλωση.
Στην Ελεούσα η ακολουθία των Ωρών και της Αποκαθήλωσης θα αρχίσει στις 3.00 μ.μ. και του Επιταφίου στις 6.30 μ.μ.

*Στον Ομπλό οι Μεγάλες Ώρες και η Αποκαθήλωση στις 12.30 το μεσημέρι. Ο Επιτάφιος θα αρχίσει στις 11.30 μ.μ.

* Στην Αγία Σκέπη οι Ωρες και η Αποκαθήλωση στις 7.45 π.μ., ο Επιτάφιος στις 6.00 μμ

*Στη Μονή Προφήτου Ηλιού οι Μεγάλες Ωρες θα αρχίσουν στις 8.00 π.μ. Ο Επιτάφιος στις 7.00 μ.μ.

*Στους Αγίους Πάντες οι Μεγάλες Ωρες στις 8.30 π.μ. Ο Επιτάφιος στις 9.00 μ.μ.

*Στο Ασυλο Ανιάτων η ακολουθία του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ.

Στο Νοσημάτων Θώρακος η ακολουθία ξεκινά στις 3 μ.μ. και η Περιφορά στις 3.45 μ.μ.

Στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο η έξοδος του Επιταφίου θα γίνει στις 4 μ.μ.

Στον Β΄Νεκροταφείο Πάτρας στις 4.45 και στο Α΄Δημοτικό Νεκροταφείο στις 6.30 μ.μ.

Στον Ι.Ν. Παναγία η Βοήθεια στο ΠΓΝΠ η ακολουθία ξεκινά στις 7 μ.μ.
Κι όμως: Αυτός είναι ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» - Fri, 18 Apr 2014 11:45:29 +0300

Κι όμως: Αυτός είναι ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» Δείτε φωτογραφίεςΌταν υποδύθηκε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, του διάσημου Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν 30 ετών!

Ο Ρόμπερτ Πάουελ γεννήθηκε το 1944 στο Λανκασάιρ της Αγγλίας και έγινε παγκόσμια γνωστός ως Ιησούς. Το όνειρο του ήταν να γίνει δικηγόρος, αλλά τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Η ιδιαίτερη φωνή του τού χάρισε μια μεγάλη καριέρα σε ντοκιμαντέρ και διακρίθηκε και για τους ρόλους του στο θέατρο.

Για την ερμηνεία του στον ρόλο του Ιησού της Ναζαρέτ ο Ρόμπερτ Πάουελ κέρδισε το βραβείο BAFTA, καθώς και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού TVTimes Best Actor award.

Αν και ο ρόλος αυτός του χάρισε παγκόσμια φήμη, ο Πάουελ εξομολογείται πως η ερμηνεία του αυτή έμελλε να τον περιορίσει στις επαγγελματικές του επιλογές. Ο ίδιος φρόντισε αμέσως να παίξει κόντρα ρόλους και παραδέχεται:

«Ήθελα αμέσως να ξεπεράσω την δουλειά του Ιησού»! Φέτος, έκανε το comeback του στο θέατρο υποδυόμενος τον ντετέκτιβ των μυθιστορημάτων της Άγκαθα Κρίστι, γι' αυτό κι έχει αφήσει έντονο μουστάκι.
ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ: Θα κινδυνεύσουν ζωές - Fri, 18 Apr 2014 11:42:56 +0300

altΑδυναμία να καλύψει τα κενά που δημιούργησε στα νοσοκομεία η διαθεσιμότητα των οδηγών δηλώνει το Σωματείο Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας. Οπως επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου, οι διασώστες δεν μπορούν να αφήσουν τους ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά και να μεταφέρουν τα έγγραφα, τον ιματισμό και το φαγητό στα νοσοκομεία.«Θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» εκτιμά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη το ΕΚΑΒ της περιφέρειάς μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων, να έχουν αντιμετωπιστεί.«Το ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας, είναι αποδυναμωμένο. Διαθέτει απαρχαιωμένο στόλο ασθενοφόρων και ανισομερή κατανομή του προσωπικού. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο από την πλευρά των διασωστών του ΕΚΑΒ, να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί η διαθεσιμότητα».Εκτός από τις επιπρόσθετες ανάγκες των νοσοκομείων, η περιφέρεια αποδυναμώνεται από διασώστες, καθώς μέρος του προσωπικού έχει σταλεί στον τομέα της Κεφαλονιάς, ενώ παράλληλα καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες της επαρχίας Καλαβρύτων και της Δυτικής Αχαΐας.
Εξάδελφος του Αλκέτ Ριτζάι ο Αλβανός που σκότωσε με 5 μαχαιριές τον συγκρατούμενό του - Fri, 18 Apr 2014 11:39:00 +0300

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της δολοφονίας 24χρονου Αλβανού κρατουμένου από ομοεθνή του, 32 ετών, που έγινε τη Μ. Πέμπτη το πρωί, σε κοινόχρηστο χώρο των Φυλακών. Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση από την πληροφορία, ότι ο δράστης είναι ξάδερφος του γνωστού κακοποιού Αλκέτ Ριζάι κι εκτίει πονή ισόβιας κάθειρξης για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή.Ο 24χρονος Αλβανός κρατούμενος, με ποινή 12 ετών για ληστεία, βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο, ψωνίζοντας λαχανικά από τον έμπορο, ενώ ο δράστης, επίσης Αλβανός, 32 ετών, περνούσε από το χώρο, προκειμένου να μεταβεί για να συναντήσει το δικηγόρο του, όπως και τον είχαν ενημερώσει.Ο δράστης πιθανόν να το είχε σχεδιάσει, καθώς κουβαλούσε μαζί του το αυτοσχέδιο μαχαίρι και, μόλις τον είδε, αφού διεφώνσαν αρχικά λεκτικά, στη συνέχεια τον μαχαίρωσε πέντε φορές από μπροστά, αρκετές στο ύψος της καρδιάς και μία στην πλάτη.Ο Αχαιός γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, μετά την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ των δύο αλλοδαπών κρατουμένων.
Tι καιρό θα έχουμε μέχρι το Πάσχα; - Fri, 18 Apr 2014 11:37:17 +0300

Tι καιρό θα έχουμε μέχρι το Πάσχα; Έντονα φαινόμενα αναμένονται σήμερα στα δυτικάΒροχερός και ψυχρός θα είναι ο καιρός μέχρι το Πάσχα στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά:

Την Μ. Τετάρτη 16/04, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, κυρίως στη Δυτική και Β. Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Μ. Πέμπτη 17/04, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με πιθανότητα χιονόπτωσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Την Μ. Παρασκευή 18/04, οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Το Μ. Σάββατο 19/04 και την Κυριακή του Πάσχα 20/04, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένεται βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.
Mε βροχή ο Επιτάφιος Θρήνος - Fri, 18 Apr 2014 11:36:00 +0300

altΒροχερή ειναι η Μεγάλη Παρασκευή και για την Πάτρα. Από τα ξημερώματα ξεκίνησε η βροχή, ενώ σύμφωνα με το meteo.gr οι βροχές θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες και μέχρι το βράδυ.

Ο καιρός σε όλη τη χώραΆστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες μολονότι θα υπάρχουν περίοδοι ηλιοφάνειας κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο.

Για άλλη μια ημέρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ο καιρός θα θυμίζει Χριστούγεννα καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Όσο γι' αυτούς που θα επιλέξουν το ταξίδι με πλοίο, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια μέτριοι.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, περιμένουμε στην Αττική ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές το πρωί και το βράδυ.
Πάτρα: Έως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα - Fri, 18 Apr 2014 10:13:44 +0300

Πάτρα: Έως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα Συνεχές ωράριοΜε εορταστικό ωράριο λειτουργεί και σήμερα η αγορά της Πάτρας Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά μέχρι τις 7 το απόγευμα, αφού θα ανοίξουν στις 12 και στη μία το μεσημέρι, ανάλογα με το ωράριο που θα ακολουθήσουν οι τοπικοί έμποροι.

Αύριο Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά μαγαζιά θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι.
Το μήνυμα του γιου του αείμνηστου Γιάννη Καπράλου, Σπύρου, που κατεβαίνει υποψήφιος με Κατσιφάρα - Fri, 18 Apr 2014 10:12:43 +0300

Ο γιος του αείμνηστου Γιάννη Καπράλου Σπύρος ανακοινώθηκε ως  υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο Σπύρος είναι ειδικος βιοπαθολόγος και είναι πολλά τα στοιχεία του χαρακτήρα του που παραπέμπουν στον πατέρα του, τα βήματα του οποίου φαίνεται να ακολουθεί σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του με τα κοινά.

Ο ίδιος γράφει στο fb για την υποψηφιότητά του: "Επειδή το μηλο τελικα παντα κατω απο την μηλια πεφτει..θα ειμαι υποψηφιος περιφερειακος συμβουλος με τον Αποστολη κατσιφαρα στις εκλογες του Μαιου"
ΠΑΤΡΑ: Στις 16 Ιουνίου η δίκη του Αλέξη Φράγκου - πέρασε ένας χρόνος από το διπλό φονικό στη Σαχτούρη - Fri, 18 Apr 2014 10:08:54 +0300

ΠΑΤΡΑ: Στις 16 Ιουνίου η δίκη του Αλέξη Φράγκου - πέρασε ένας χρόνος από το διπλό φονικό στη ΣαχτούρηΉταν ξημερώματα της 17ης Απριλίου 2013 όταν σημειώθηκε το διπλό φονικό έξω από κλαμπ στην οδό Σαχτούρη στην Πάτρα. Μια μηχανή στην οποία επιβαίνουν δύο άτομα πλησιάζει. Ο ένας από τους δύο κατεβαίνει και πυροβολεί. Έξω από το κλαμπ βρίσκονται δύο άνδρες. Ο 32χρνος Κωνσταντίνος Φράγκος και 35χρονος Αλέξης Σινούρης, οι οποίοι τραυματίζονται θανάσιμα.Επικρατεί πανικός.

Τρεις μέρες μετά έρχεται ένα ακόμα φονικό. Στην οδό Ανθείας πέφτει νεκρός από σφαίρες ο Παναγιώτης Τσίρκας και μετά από 15 μέρες νοσηλείας ο Νίκος Ντάντης από τον Πύργο.

ΓΙα τη δολοφονία συνελήφθη ο Αλέξης Φράγκος, αδελφός του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Φράγκου.

Μέχρι σήμερα οι φυσικοί αυτουργοί του φόνου στη Σαχτούρη δεν έχουν βρεθεί. Η δίκη του Αλέξη Φράγκου έχει οριστεί για τις 16 Ιουνίου 2014 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου.
Κορυφώνεται το Θείο Δράμα σήμερα - Fri, 18 Apr 2014 10:06:52 +0300

Πάτρα: Mε βροχή ο Επιτάφιος Θρήνος Η πρόγνωση του καιρούΤη Μεγάλη Παρασκευή έχουμε την Κορύφωση του θείου δράματος, τελείται η «Ακολουθία των Παθών» και θυμόμαστε και βιώνουμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας. Δηλαδή:

α) Τα πτυσίματα

β) τα μαστιγώματα

γ) τις κοροϊδίες

δ) τους εξευτελισμούς

ε) τα κτυπήματα

στ) το αγκάθινο στεφάνι και κυρίως την

ζ) Σταύρωση και

η) τον θάνατο του Χριστού μας.

H Μεγάλη Παρασκευή συμβολίζει τα συμβάντα της δίκης του Ιησού από τον Πόντιο Πιλάτο ,την μαρτυρική πορεία Του προς τον Γολγοθά, την Σταύρωση του και τελικά την Ταφή του.

Ο Επιτάφιος βρίσκεται στην εκκλησία στολισμένος με ανοιξιάτικα λουλούδια.

Μετά το τέλος της Λειτουργίας κάθε ενορία γυρνά τον επιτάφιο στην περιφέρεια της, σε μερικές εκκλησίες απλώς περιφέρεται γύρω από την εκκλησία. Ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τα πρώτα πυροτεχνήματα εμφανίζονται την βραδιά του επιτάφιου. 

«Τη Αγία και Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ τα ΑΓΙΑ και σωτήρια και φρικτά Παθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν " τούς εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τούς γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τούς ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον Σταυρόν και τον θάνατον, α δι' ημάς εκών κατεδέξατο " έτι δε και την του ευγνώμονος ληστού, του συσταυρωθέ- ντος αυτώ, σωτήριον εν τω σταυρώ ομολογίαν. Εσταυρώθης δι' εμέ, ίνα εμοί πηγάσης την άφεσιν" εκεντήθης την πλευράν, ίνα κρουνούς ζωής αναβλύσης μοι.»

(Μακαρισμοί μετά έξοδον Εσταυρωμένου)
Άλλες 1642 κροτίδες σε κατάστημα στην Πάτρα - Fri, 18 Apr 2014 10:05:00 +0300

Πάτρα: Άλλες 1642 κροτίδες σε κατάστημα - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣΈνας 35χρονος συνελήφθη χθες από την αστυνομία, καθώς σε έλεγχο στο κατάστημά του στην περιοχή του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα εντοπίστηκαν 1642 κροτίδες και παιδικά αθύρματα.

Οι πελεγχοι της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται.
Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει δεκάδες σπίτια - Fri, 18 Apr 2014 10:02:37 +0300

alt

Συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα έξι ρομά, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, κάποιοι εκ των οποίων ανήλικοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών.

Οι ρομά φέρονται να είχαν διαπράξει περίπου 58 κλοπές σε σπίτια από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Μάλιστα μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι ο "εγκέφαλος" της σπείρας, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες έχουν παρελθόν σε κλοπές και ληστείες, μαζί με τρίτα άτομα και μάλιστα είχαν ξανασυλληφθεί.

Το όφελος από την παράνομη πρόσφατα και παλαιότερη δράση τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ
Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα στις 8.07 το πρωί - 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καμαρών και Ναυπάκτου - Fri, 18 Apr 2014 10:01:41 +0300

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα στις 8.07 το πρωί - 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καμαρών και Ναυπάκτου Δεν είχε μεγάλη διάρκεια

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα στις 8.07 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Ο σεισμός δεν είχε μεγάλη διάρκεια.

Η δόνηση είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ (η επικαιροποιημένη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου) και επίκεντρο 8 χιλιόμετρα βόρεια από τις Καμάρες στην Αιγιάλεια (μέσα στη θάλασσα), 42 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας και 26 χιλιόμετρα δυτικά της Άμφισσας (κοντά στη Ναύπακτο).

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα γι' αυτό (επιφανειακός) και έγινε αισθητός σε μια μεγάλη γεωγραφική ακτίνα.

Κατά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4 Ρίχτερ και επίκεντρο 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου.
Ο απίστευτος πύργος του Τζόνι Ντεπ αξίας 12 εκατ. λιρών - Fri, 18 Apr 2014 08:37:50 +0300

altΕναν πύργο αξίας 12-13 εκατ. λιρών αγόρασε ο 50χρονος σταρ Τζόνι Ντεπ στο Σόμερσετ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο πύργος αριθμεί 12 κρεβατοκάμαρες, 8 μπάνια και πολυάριθμα σαλόνια.

Το νέο έφτασε στα βρετανικά ταμπλόιντ λίγες εβδομάδες μετά τον αρραβώνα του με την καλονή Amber Heard και πιθανόν να εγκατασταθούν στον πύργο μαζί.Τον πύργο ήθελε αρχικά να αγοράσει ένας Νοτιοαφρικανός για να δημιουργήσει εκεί το νεο-βρετανικό στυλ κατοικίας, όπως αναφέρει το Western Gazette.Η κατοικία μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα της Τζέην Ωστιν, αναφέρει η Dailymail.

Η Ιταλία βγάζει στο σφυρί το πιο τρομακτικό μέρος του κόσμου -Ενα στοιχειωμένο νησί όπου ο θάνατος είναι παντού - Fri, 18 Apr 2014 08:15:32 +0300

altΕίναι ίσως από τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου. Το νησί Ποβέλια που βρίσκεται στην Ιταλία δεν έχει ιδιοκτήτες, ούτε επισκέπτες. «Στέκεται» ερειπωμένο, κάπου έξω από τη Βενετία, χωρίς ίχνος ζωής.

Οι φήμες το θέλουν στοιχειωμένο, καθώς πάνω από 160.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της πανούκλας. Οι άρρωστοι μεταφέρονταν στο νησί, προκειμένου να πεθάνουν αβοήθητοι. Ακόμα και σήμερα στο έδαφος του νησιού τα απανθρακωμένα λείψανα των νεκρών έχουν δημιουργήσει ένα παχύ στρώμα κολλώδους τέφρας. Χαρακτηριστικό του τρόμου πίσω από την ιστορία αυτού του νησιού αποτελεί το γεγονός ότι οι ψαράδες της περιοχής δεν τολμούν να ρίξουν τα δίχτυα τους στις ακτές με το φόβο της συλλογής ανθρώπινων οστών!

Σύμφωνα με την Daily Mail αυτό το στοιχειωμένο νησί δημοπρατείται και μάλιστα online σε μία προσπάθεια να μειωθεί το δημοσιονομικό χρέος της χώρας. Η ιταλική κυβέρνηση ελπίζει ότι ο υποψήφιος αγοραστής, θα αξιοποιήσει το νησί κατασκευάζοντας ένα πολυτελές ξενοδοχείο.
Φρίκη στην Αργεντινή: Ανάδοχοι γονείς κρατούσαν 9 ολόκληρα χρόνια φυλακισμένο σε γκαράζ ανήλικο κορίτσι - Fri, 18 Apr 2014 08:00:22 +0300

altΣυγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Αργεντινής με το δράμα ενός έφηβου κοριτσιού το οποίο ζούσε φυλακισμένο σε γκαράζ για εννέα ολόκληρα χρόνια! Το 15χρονο κορίτσι, το οποίο κρατούσαν κρατούσαν κλεισμένο οι ανάδοχοι γονείς του στον ίδιο χώρο μαζί με ένα σκύλο και μία μαϊμού, ζύγισε μόλις 20 κιλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

H απίστευτη αυτή ιστορία ξεκινά το 2001 όταν η βιολογική μητέρα της μικρής, η οποία είχε άλλα εφτά παιδιά και βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση, παρέδωσε με δικαστική απόφαση «προσωρινά » το παιδί σε ένα ζευγάρι ανάδοχων γονέων στο Μπουένος Άϊρες. Τα πρώτα χρόνια, οι δυο οικογένειες διατηρούσαν επαφή. Το 2005 όμως, τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν και παραδόξως, φαίνεται ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την τύχη του. Αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν η 18χρονη αδερφή της φυλακισμένης κοπέλας με το που ενηλικιώθηκε, άρχισε να ψάχνει το χαμένο μέλος της οικογένειας.

Μόλις η 18χρονη αδερφή εντόπισε το σπίτι στο οποίο πίστευε ότι ζούσε το εξαφανισμένο κορίτσι, ειδοποίησε την αστυνομία. Αυτό που αντίκρισαν ξεπερνούσε κάθε φαντασία: ένα σκελετωμένο πλάσμα κλειδωμένο στο γκαράζ του σπιτιού παρέα με ένα σκύλο και μια μαϊμού, τα οποία, αντίθετα, ήταν καλοταϊσμένα. Οπως κατέθεσε το ίδιο το κορίτσι στην αστυνομία, όλα αυτά τα χρόνια βγήκε μόνο δυο φορές από το γκαράζ. Ζούσε μόνο με ψωμί και νερό, ενώ καμιά φορά της έδιναν και λίγη μπύρα. Είπε μάλιστα ότι οι ανάδοχοι «γονείς» την έδερναν με ζωνάρι έτσι και τολμούσε να φάει τα αποφάγια που άφηναν τα ζώα.

Στο ζευγάρι που την κρατούσε φυλακισμένη οι αρχές άσκησαν δίωξη για δουλεία, παραβίαση της ελευθερίας και πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια ιστορία που συγκλονίζει την Αργεντινή. Πριν από 10 ημέρες, 10 άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως και 22 χρόνια για την απαγωγή και σεξουαλική εκμετάλλευση μιας νεαρής γυναίκας. Η Μαρίτα Βερόν ήταν 23 χρονών όταν εξαφανίστηκε το 2002. Η μητέρα της έδωσε ένα πολύ γενναίο και συγκινητικό αγώνα για να βρει τη χαμένη της κόρη και για να βοηθήσει και άλλες νεαρές γυναίκες που πέφτουν θύματα των κυκλωμάτων πορνείας. Αν και οι δράστες οδηγήθηκαν τελικά στη δικαιοσύνη, η Μαρίτα δεν βρέθηκε ποτέ.
Η ξηρασία στις ΗΠΑ έλυσε το αίνιγμα της εξαφάνισης δυο γυναικών -Η υποτιθέμενη δολοφονία ήταν δυστύχημα - Fri, 18 Apr 2014 07:46:42 +0300

altΗ ιστορία θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σενάριο αστυνομικού θρίλερ: δυο νεαρές γυναίκες στις ΗΠΑ αγνοούνταν εδώ και 43 χρόνια. Ολοι πίστευαν πως είχαν πέσει θύματα δολοφονίας. Τα πράγματα όμως, φαίνεται πως ήταν εντελώς διαφορετικά. Πριν από μέρες, βρέθηκε σε ένα ρέμα το αμάξι στο οποίο επέβαιναν οι δυο γυναίκες με τα πτώματά τους μέσα. Κι αυτό χάρη στην ξηρασία που κατέβασε τη στάθμη του νερού!

Ενα βράδυ του Μαϊου του 1971, δυο φίλες και συμμαθήτριες από το Ελκ Πόιντ της Νότιας Ντακότα, η Σέριλ Μίλερ και η Πάμελα Τζάκσον, 17 χρονών, έφυγαν με το αμάξι για να πάνε στο αποχαιρετιστήριο πάρτι του σχολείου για το τέλος της χρονιάς. Στο δρόμο της επιστροφής, εξαφανίστηκαν χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Οι έρευνες δεν κατέληξαν πουθενά. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, αλλά άνοιξε ξανά το 2004, όταν οι αρχές θεώρησαν ότι βρήκαν τον δολοφόνο των δυο κοριτσιών.

Οι υποψίες έπεσαν σε ένα παλιό συμμαθητή της Σέριλ και της Πάμελα, τον Ντέιβιντ Λίκεν, ο οποίος ήδη εξέτιε ποινή φυλάκισης 227 ετών για την απαγωγή και τον βιασμό μιας άλλης γυναίκας. Στο αγρόκτημά του βρέθηκαν οστά, ένα πορτοφόλι, φωτογραφίες και άρθρα εφημερίδων σχετικά με την εξαφάνιση των κοριτσιών, όχι όμως και το χαμένο αυτοκίνητο, ούτε κάτι άλλο που να τον συνδέει άμεσα με την υπόθεση. Ο Λίκεν παραπέμφθηκε σε δίκη, αλλά το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες μόλις αποκαλύφθηκε ότι είχε καταθέσει ψέματα ο συγκρατούμενός του, στον οποίο υποτίθεται πως εκμυστηρευθεί τον φόνο των δυο γυναικών.


Ενα πέπλο μυστηρίου σκέπασε ξανά την υπόθεση, ώσπου συνέβη κάτι αναπάντεχο: τον χειμώνα που πέρασε, η πολιτεία της Νότιας Ντακότα γνώρισε πρωτοφανή ξηρασία. Η στάθμη του νερού στο ρέμα του Ελκ Πόιντ κατέβηκε σημαντικά. Τότε, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, φάνηκαν οι ρόδες ενός αναποδογυρισμένου αυτοκινήτου που είχε πέσει στο ρέμα. Η αστυνομία, που έφτασε στο σημείο, βρήκε δυο ανθρώπινα λείψανα μέσα στο αυτοκίνητο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Ανάμεσά τους και το πορτοφόλι της Σέριλ Μίλερ μαζί με το δίπλωμα οδήγησης.

Η εξέταση DNA απέδειξε ότι τα πτώματα ήταν όντως των δυο εξαφανισμένων γυναικών. Οπως όλα δείχνουν μάλιστα, αυτό που οι πάντες θεωρούσαν δολοφονία, ήταν τελικά τροχαίο δυστύχημα. Οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αμάξι έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε στο ρέμα. Η αυτοψία έδειξε ότι όταν έπεσε το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει και με τα φώτα αναμμένα. Τα πτώματα των δυο γυναικών βρέθηκαν στα μπροστινά καθίσματα και όχι στα πίσω ή στο πορτ-μπαγκάζ, γεγονός που θα συνηγορούσε υπέρ του σεναρίου της απαγωγής. Επιπλέον, φορούσαν κανονικά τα ρούχα τους τα οποία διατηρούνταν σε αρκετά καλή κατάσταση και η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε σημάδια βίας.

«Επιτέλους, ήρθε η ώρα να πάρουμε απαντήσεις για το τι συνέβη πραγματικά στις αγαπημένες μας Σέριλ και Πάμελα», δήλωσαν οι συγγενείς των δυο κοριτσιών. «Τώρα πια, θα μπορέσουμε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο».
Η αστυνομία έψαχνε για μέρες ανύπαρκτο «εξαφανισμένο» παιδί: Συγγενείς και «θύμα» ήταν ψεύτικα προφίλ στο Facebook - Fri, 18 Apr 2014 07:35:34 +0300

altΠρόκειται για μια από τις πιο αλλόκοτες, αν όχι διεστραμμένες διαδικτυακές φάρσες. Τις τελευταίες μέρες, η αστυνομία σε επαρχιακή πόλη της Γαλλίας έψαχνε ένα εξαφανισμένο παιδί, το οποίο, όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρξε ποτέ. Τόσο αυτό, όσο και οι «απελπισμένοι» γονείς του ήταν δημιουργήματα κάποιων χρηστών του Facebook.

To περασμένο Σάββατο, η αστυνομία του Μουλέν, μιας μικρής πόλης στην Κεντρική Γαλλία, έλαβε σήμα για την εξαφάνιση του μικρού Σεζόν Μπαζιανί, 2 χρονών, από το πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ. Την καταγγελία έκανε η υποτιθέμενη θεία του αγοριού, αδερφή της γιαγιάς του. Η γυναίκα κατήγγειλε ανήσυχη ότι είχε να δει τον μικρό από την προηγούμενη εβδομάδα και ότι φοβόταν πως είχε πέσει θύμα απαγωγής. Είπε ότι οι γονείς του είχαν χωρίσει και δεν είχε ιδέα για το που βρίσκονταν.

Μετά την καταγγελία, ο εισαγγελέας έκανε μήνυση κατ' αγνώστων για απαγωγή και η αστυνομία άρχισε να ερευνά εξονυχιστικά την περιοχή. Επιστρατεύθηκαν ακόμα και δύτες οι οποίοι βούτηξαν στη λίμνη από φόβο μήπως το παιδί είχε πνιγεί. Στο μεταξύ, οι «γονείς» του μικρού μέσα από τα προφίλ τους στο facebook κόντευαν να τρελαθούν από την αγωνία τους και παρακαλούσαν οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τους ίδιους ή με τις αρχές.

Η οικογένεια υπήρχε μόνο στο διαδίκτυο

Οι έρευνες δεν έβγαζαν κανένα αποτέλεσμα και οι αρχές προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με τους γονείς για να τους ενημερώσουν και να τους προετοιμάσουν ψυχολογικά για το χειρότερο σενάριο. Δεν μπορούσαν όμως να εντοπίσουν κανένα ίχνος τους πέρα από τα προφίλ τους στο Facebook, για τα οποία, από ένα σημείο και μετά, άρχισαν να υποψιάζονται ότι είναι πλαστά. Και αυτό ακριβώς συνέβαινε. Τα προφίλ τα είχε φτιάξει η ανήλικη κόρη της γυναίκας που έκανε την καταγγελία μαζί με τον επίσης ανήλικο ξάδερφό της. Η εικονική οικογένεια μάλιστα είχε στηθεί στο διαδίκτυο αρκετούς μήνες πριν την εξαφάνιση του ανύπαρκτου παιδιού. Η «θεία», το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κρατείται από την αστυνομία και απειλείται με φυλακή ως έξι μήνες και πρόστιμο 7.500 ευρώ εφόσον κριθεί ένοχη για απάτη και παραπλάνηση των αρχών.

«Δυστυχώς, είναι μια συνηθισμένη ιστορία της εποχής μας», σχολιάζει ο εισαγγελέας Ερίκ Μαζό. «Κάποιοι αποφάσισαν να φτιάξουν ψεύτικα προφίλ στο facebook κι έκλεψαν φωτογραφίες από αληθινά προφίλ για να κάνουν πιστευτά. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μπορεί να αποφάσισε κάποιος να κάνει μια τέτοια ψευδή καταγγελία. Προσπαθούμε να βρούμε τα κίνητρα. Συνήθως πρόκειται για άτομα με ψυχολογικά προβλήματα ή κρύβονται λόγοι προσωπικής αντεκδίκησης».
Διαμαρτυρίες των πολιτών στο Ψαροφάι για τις λακκούβες - Thu, 17 Apr 2014 22:00:08 +0300

altΚαι στο Ψαροφάι οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες και οι διαμαρτυρίες των πολιτών έντονες. Οι κάτοικοι στην οδό Αίαντος περιμένουν εδώ και χρόνια τα συνεργεία του Δήμου να φτιάξουν το δρόμο που είναι σε κακή κατάσταση αλλά όπως καταγγέλλουν κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/17-04-14/g.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
"Πόλεμος" στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή την παραχώρηση της Πλαζ - Thu, 17 Apr 2014 21:50:41 +0300

altΠόλεμος ξέσπασε χθες στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση χώρων στην πλαζ του εοτ σε συλλόγους της Πάτρας . Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προεκλογικά τρικ ενώ παρέμβαση για το θέμα έχει γίνει και από τον σύλλογο καταστημάτων εστίασης και αναψυχής ….
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/17-04-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}
Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ για βεγγαλικά και κροτίδες ενόψει Πάσχα - Thu, 17 Apr 2014 21:40:15 +0300

altΣε επιφυλακή η τοπική ΕΛ.ΑΣ ενόψει Πάσχα. Εντατικοί έλεγχοι για τα βεγγαλικά και τις κροτίδες, αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας αλλά και αύξηση περιπολιών με σκοπό την αποτροπή κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/17-04-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}


Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: