1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αχαϊας   »   Πατρας 4    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πατρας 4 και εμείς θα το προσθέσουμε.

Αστυνομική ταυτότητα μέσα σε λίγα λεπτά -Πώς αλλάζει η διαδικασία έκδοσης

altΜέσα σε λίγα λεπτά θα μπορεί πλέον σύντομα να εξασφαλίσει κανείς αστυνομική ταυτότητα, καθώς η διαδικασία απλοποιείται από τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, ο κάθε πολίτης με δύο φωτογραφίες του και χωρίς να προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά την ταυτότητά του, από το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του. Η νέα διαδικασία θα ξεκινήσει πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές τις επόμενες ημέρες, ενώ από τον Οκτώβριο θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια.

Αυτό θα επιτευχθεί με την πρώτη διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών, στην προκειμένη περίπτωση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου, των απαραίτητων στοιχείων για την έκδοση δελτίου ταυτότητας.Ετσι, μετά από την αυτεπάγγελτη αναζήτηση και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, θα διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση που θα περιλαμβάνει μέχρι και τρεις ερωτήσεις για τα δημοτολογικά στοιχεία που είναι καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

Ο πολίτης θα απαντά εγγράφως σε αυτά και αφού υπογράψει την αίτηση−υπεύθυνη δήλωση, ο υπάλληλος θα καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Αφού θα υπογράφουν ο αιτών και ο μάρτυρας, το δελτίο ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον ενδιαφερόμενο. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο δεν θα γλιτώσουν μόνο οι πολίτες την ταλαιπωρία, αλλά θα εξοικονομούνται πάνω από 200.000 ανθρωποώρες εργασίας δημοτικών υπαλλήλων και αστυνομικών υπαλλήλων ετησίως και εξοικονομούνται οικονομικοί πόροι και ενέργεια από τις εκτυπώσεις και τις πολλαπλές μετακινήσεις των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:35 am


«Εβρεξε» πρόστιμα τον Αύγουστο: 146 επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν 217.800 ευρώ

altΠρόστιμα συνολικού ύψους 217.800 ευρώ, για 146 παραβάσεις, επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας φέτος τον Αύγουστο, έπειτα από ελέγχους σε 555 επιχειρήσεις. Η παραβατικότητα εντοπίζεται τόσο στο οργανωμένο εμπόριο όσο και στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές.

Οι περισσότερες παραβάσεις, 18 τον αριθμό, εντοπίστηκαν σε καταστήματα εστίασης-αναψυχής και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν συνολικά, ήταν 12.500 ευρώ, σε 15 εμπορικές επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα 21.000 ευρώ, σε 15 αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία επιβλήθηκαν πρόστιμα 14.000 ευρώ, σε 13 κυλικεία (για διατιμήσεις) επιβλήθηκαν πρόστιμα 14.000 ευρώ και σε 9 σούπερ μάρκετ επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.700 ευρώ. Σε 8 πρατήρια καυσίμων τα πρόστιμα για τις παραβάσεις ήταν 10.000 ευρώ, το ύψος των προστίμων έφτασε τα 2.500 ευρώ για παραβάσεις που εντοπίστηκαν σε 5 κρεοπωλεία, ενώ από διάφορους ελέγχους σε τρεις περιπτώσεις εντοπίστηκαν παραβάσεις συνολικού ύψους 3.000 ευρώ. Για τρεις περιπτώσεις στη Βαρβάκειο Αγορά, το πρόστιμο ήταν 1.500 ευρώ ενώ 2.000 ήταν το συνολικό πρόστιμο σε δύο οπωροπωλεία, 500 ευρώ το πρόστιμο σε ένα ιχθυοπωλείο ενώ για παρεμπόριο-υπαίθριο εμπόριο-λαϊκές αγορές εντοπίστηκαν παραπτώματα σε 54 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα που φτάνουν συνολικά τα 132.000 ευρώ.

Επίσης, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» (ν. 2251/94 και ν.3758/2009), το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προχώρησε σε εκτεταμένη έρευνας και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 16.000 ευρώ στην εταιρεία «ΘΕΡΜΟΣΤΑΛ ΑΕΒΕ» και πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ στην εταιρεία «E-SHOP.GR A.E.».

Σημειώνεται ότι κατά των αποφάσεων επιβολής προστίμου, μπορούν οι επιχειρηματίες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:31 am


Μελέτη-σοκ: Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εκπέμπουν τοξικά μέταλλα

Υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα για εκείνους που αποφασίζουν να παρατήσουν το κανονικό κάπνισμα και να δοκιμάσουν τη τύχη τους με το ηλεκτρονικό.

Μια πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC), στην ερευνητική ομάδα της οποίας βρίσκεται ως επικεφαλής ο δρ. Κωνσταντίνος Σιούτας, καθηγητή Πολιτικών και Περιβαλλοντολόγων Μηχανικών, αναφέρει πως δεν είναι ρόδινα με το e-τσιγάρο.

Τα καλά νέα είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εκπέμπουν σχεδόν μηδαμινά επίπεδα καρκινογόνων ουσιών στον αέρα. Τα κακά είναι ότι απελευθερώνουν τοξικά μέταλλα που δεν υπάρχουν στα κανονικά τσιγάρα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τους ρύπους στον αέρα γραφείων και δωματίων, ενόσω εθελοντές κάπνιζαν κανονικά ή ηλεκτρονικά τσιγάρα. Τα ευρήματα ήταν κάτι παραπάνω από δηλωτικά: κατέγραψαν 10 φορές χαμηλότερα επίπεδα επικίνδυνων αιωρούμενων μορίων στα δωμάτια του ηλεκτρονικού τσιγάρου, με σχεδόν μηδενικά επίπεδα οργανικών καρκινογόνων.

Ωστόσο, υπήρχαν περισσότερα επικίνδυνα μέταλλα στον αέρα, ορισμένα εκ των οποίων δεν περιέχονται καν στα κανονικά τσιγάρα. Στην πραγματικότητα, εντοπίστηκε χρώμιο το οποίο δεν υπάρχει στα κανονικά τσιγάρα, καθώς και τέσσερις φορές υψηλότερα επίπεδα νικελίου, γράφουν στην επιθεώρηση «Journal of Environmental Science, Processes and Impacts».

Υπήρχαν επίσης μόλυβδος, ψευδάργυρος και άλλα τοξικά μέταλλα, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα απ' ό,τι στα κανονικά τσιγάρα.

Όπως επισήμανε ο κ. Σιούτας:«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι σε γενικές γραμμές τα ηλεκτρονικά τσιγάρα φαίνεται να είναι λιγότερο επιβλαβή από τα κανονικά, αλλά τα αυξημένα επίπεδα τοξικών μετάλλων όπως το νικέλιο και το χρώμιο εγείρουν ανησυχίες».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε την έκθεσή του για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, στην οποία ζητά να υπάρξει αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις συσκευές αυτές και το περιεχόμενό τους, καθώς και να επιβληθούν αυστηρές απαγορεύσεις στη χρήση τους σε κλειστούς χώρους, αλλά και στη διαφήμιση και την πώληση σε ανηλίκους - συστάσεις τις οποίες ενστερνίστηκαν στη συνέχεια διεθνείς ιατρικές ενώσεις, όπως η Βρετανική Ιατρική Εταιρεία και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (ΑΗΑ).

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:25 am


Στοιχεία-σοκ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ: Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι μέχρι το 2020

altΑπογοητευτικές είναι οι προβλέψεις για την ανεργία στην Ελλάδα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ,καθώς σε έκθεση που θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας μέχρι το 2020 θα καθηλώσει στην ανεργία περισσότερους από ένα εκατ. συμπολίτες μας, ενώ η περιοριστική πολιτική που ασκήθηκε στην κοινωνική ασφάλιση απλώς μετατόπισε το έτος κρίσης (2016) μόνο κατά δύο χρόνια.

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καθηγητής Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την καταστολή της ανεργίας και την εξεύρεση 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2020.

Ο κ. Ρομπόλης χαρακτηρίζει εφικτό αυτό τον στόχο εάν αφορά θέσεις σταθερής απασχόλησης «μόνο με την προϋπόθεση ότι η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ θα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, δηλαδή γύρω στο 8%».

Ωστόσο, θεωρεί ότι μέχρι το 2020 η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας «θα κινηθεί στο 1%- 1,5% με αποτέλεσμα τη διατήρηση της ανεργίας μεταξύ 20%- 22%». Τα παραπάνω στοιχεία, διευκρινίζει, περιλαμβάνονται μαζί με άλλες ενότητες, όπως το ασφαλιστικό κ.ά., στην έκθεση που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το ΙΝΕ, την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την έκθεση, αναφέρει ο κ. Ρομπόλης, θεωρούμε ότι «το 27% της ανεργίας που έχουμε σήμερα -με τη συνέχιση αυτών των πολιτικών λιτότητας, περιορισμού των εισοδημάτων και της υπερφορολόγησης- το 2020 θα κινηθεί ανάμεσα στο 22%- 23% γεγονός το οποίο θα διατηρήσει το επίπεδο της ανεργίας υψηλό, δηλαδή για πάνω από 1.000.000 άτομα»

Υπογραμμίζει τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής και της στατιστικής ανεργίας, καθώς στην πρώτη «οι αριθμοί είναι τελείως διαφορετικοί» και εξηγεί ότι μιλάμε πάντα για τη στατιστική ανεργία με τα επίσημα στοιχεία, για να έχουμε μια βάση δεδομένων αρκετά επιστημονική και τεχνικά έγκυρη».

Σε ερώτηση για το εάν το ΙΝΕ διαπιστώνει κάποια μεταστροφή της ασκηθείσας πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας (ευέλικτες μορφές εργασίας), ο κ. Ρομπόλης αναφέρει ότι σε μια άλλη ενότητα της έκθεσης, αποδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η ευελιξία και η μείωση των μισθών δεν απέδωσαν. Επομένως, τονίζει, «η εναλλακτική λύση, είναι η διακοπή της λιτότητας και η έναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την αύξηση των μισθών προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ζήτηση στη χώρα μας». Παράλληλα, προσθέτει, πρέπει να διοχετευθεί ρευστότητα, ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες πλέον πρέπει να στοχεύσουν στην αξιοποίηση και της εξωτερικής αγοράς. Γιατί σε μια διεθνοποιημένη οικονομία δεν επιτρέπεται οι επιχειρήσεις να εξαντλούνται μόνο στην αξιοποίηση της εσωτερικής αγοράς. Κατ' αυτό τον τρόπο, συνεχίζει, όπως «προκύπτει και από τους υπολογισμούς μας, μπορούμε να έχουμε μια πιο γρήγορη και πιο σίγουρη απορρόφηση της ανεργίας μέχρι το 2020».

Η ύφεση, αναφέρει, είναι το βασικό πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί για τα ίδια τα άτομα για την κοινωνία, από άποψη κοινωνικής συνοχής αλλά και για τη χρηματοδότηση της οικονομίας και κυρίως για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την έκθεση, θεωρείται κρίσιμο έτος το 2016, και για την ενίσχυσή τους απαιτούνται 950 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως, σημειώνει, το 2017 θα απαιτηθούν περισσότερα, το 2018 ακόμη περισσότερα, όπως και τα επόμενα έτη. Δυστυχώς η αντίληψη ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας στην περιοχή των συντάξεων θα εξασφάλιζε πόρους για τη χρηματοδότηση του συστήματος, πάλι δεν έδωσε αποτέλεσμα γιατί όσοι πόροι εξασφαλίστηκαν, απορροφήθηκαν από το υψηλό επίπεδο ανεργίας, την ανασφάλιστη εργασία και τους χαμηλούς μισθούς.

«Ανάμεσα σε δύο μελέτες μας το 2010 κι το 2013 βλέπουμε ότι το έτος κρίσης στην πρώτη ήταν το 2014 και στη δεύτερη το έτος κρίσης είναι το 2016. Επομένως», καταλήγει, «όλη αυτή η περιοριστική πολιτική που ασκήθηκε στην κοινωνική ασφάλιση στην ουσία μετατόπισε το έτος κρίσης μόνο κατά δύο χρόνια».

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:24 am


Και οι Γερμανοί μετά τον Έκλεστοουν επιλέγουν Δραπετσώνα-τι χάνουμε σε θέσεις εργασίας

altΦουντώνουν ξανά τα σενάρια για τη δημιουργία πίστας Formula 1 στη Δραπετσώνα καθώς σήμερα η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέρεται εκτενώς στο συγκεκριμένο project.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι όλα είναι έτοιμα και αναζητείται ο επενδυτής που θα υλοποιήσει το μεγαλεπίβολο αυτό σχέδιο, ενώ δεν υπάρχει λέξη για το Αυτοκινητοδρόμιο στην Χαλανδρίτσα Αχαϊας.

Το εκτενές ρεπορτάζ αναφέρεται στα σενάρια που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η δημιουργία πίστας ήρθε ξανά στο φως έπειτα από δηλώσεις του ισχυρού άνδρα του αθλήματος Μπέρνι Εκλεστοουν, ο οποίος είπε ότι είναι σε γνώση του, το ενδιαφέρον για δημιουργία πίστας Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα και για τον σκοπό αυτό, εξετάζει την πιθανότητα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πρόσφατα επίσης η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος κατοχύρωσε τα εμπορικά δικαιώματα της ονομασίας «Μεσογειακό Γκραν Πρι», που παραπέμπει άμεσα στη διοργάνωση αγώνα στη Μεσόγειο και δη σε παραθαλάσσιο μέρος, καθώς σήμερα διοργανώνονται αγώνες σε μεσογειακές χώρες (Ισπανία, Ιταλία).

Το μεγάλο αυτό έργο έχει αναγγελθεί εδώ και αρκετά χρόνια προκειμένου να αναβαθμιστεί μια ολόκληρη περιοχή στη Δραπετσώνα. Εχει μάλιστα συσταθεί Dielpis Formula 1 η οποία είχε παρουσιάσει στο παρελθόν σχετικά σχέδια για μια επένδυση που θα ξεπερνούσε τα 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα παλαιότερα σχέδια για την ανάπλαση, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν: • 2 Ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων • Λιμένα ιδιωτικών σκαφών • Πολυχώρους εμπορικής χρήσεως • Συνεδριακούς χώρους • Θεατρικές σκηνές • Χοροθέατρα • Χώρους έκθεσης έργων τέχνης • Μουσείο Ελληνικής Μυθολογίας • Οργανωμένος Χώρος πρασίνου • Οργανωμένους χώρους στάθμευσης • Διάφορες Αθλητικές δραστηριότητες • Μικρή πίστα διεθνών προδιαγραφών για λειτουργία 365 ημερών το χρόνο • Υδροδιάδρομο υδροπλάνων (σύνδεση Πειραιά με νησιά και λίμνες) • Ελικοδρόμια κ.α. 2.

Τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου έχει αναλάβει και ολοκληρώσει η Deloitte. Με βάση αυτήν την μελέτη εκτιμάται ότι: Το συνολικό κόστος κατασκευής του αναπτυξιακού αυτού σχεδιασμού ανέρχεται στο ποσό των 680.450.000€.

Το 25% από το συνολικό ποσό θα καλυφθεί από κονδύλια ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο από ίδια κεφάλαια και δανεισμό. Η απορροφητικότητα του έργου είναι 20% για το πρώτο έτος, 35% για το δεύτερο και 45% για το τρίτο. Κατά η διάρκεια της κατασκευής θα απασχοληθούν 8.500 εργαζόμενοι, εντός του εργοταξίου και πληθώρα άλλων στους χώρους παρασκευής των υλικών που θα απαιτούνται για τη παραγωγή τους. Για τη λειτουργία του έργου συνολικά θα απασχολούνται 4.640 άτομα ενώ κατά τη χρονική περίοδο των αγώνων και για 45 ημέρες συνολικά θα απασχολούνται επί πλέον τουλάχιστον 2.500 άτομα.

Η περίοδος αποπληρωμής του έργου έχει με πολύ μετριοπαθείς παραμέτρους υπολογισθεί στα 9 έτη, τα οποία για το ύψος της επένδυσης που είναι υψηλό (780.450.000€), χαρακτηρίζεται άκρως δελεαστικό.

Οι αγώνες F1, θα μπορούν γίνονται μια φορά κάθε χρόνο στην χώρα μας και θα διαρκούν 3 ημέρες (Παρασκευή με Κυριακή), κατά την περίοδο Ιουνίου - Αυγούστου, εφόσον αυτό μας ανατεθεί. Ο αριθμός των θεατών εκτιμάται ότι θα φτάνει τους 120.000 θεατές.

Η τηλεθέαση σε κάθε αγώνα ανέρχεται από 300.000.000 έως 1.500.000.000. Η πίστα αγώνων F1 θα αποτελείται από 70% υπάρχουσας οδοποιίας και το υπόλοιπο 30% θα διέρχεται από την έκταση των 700 στρεμμάτων που προαναφέρθηκε, όπως Shanghai, Monte Carlo, Σεβίλλη, Abu Dhabi κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:21 am


Οι αγρότες δεν θα πάρουν πλήρη αποζημίωση λόγω του εμπάργκο -Τι είπε ο γερμανός υπουργός γεωργίας

altΌσοι αγρότες περιμένουν να πάρουν αποζημίωση που θα αντιστοιχεί στο σύνολο της αδιάθετης παραγωγής τους, λόγω του ρωσικού εμπάργκο, μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γερμανός υπουργός γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ προειδοποίησε πως, δεν μπορεί να υπάρξει "πλήρης αποζημίωση" των ευρωπαίων αγροτών που πλήττονται από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα προϊόντα τους. Ο κ. Σμιτ πρόκειται να συζητήσει αργότερα το θέμα με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και την Πολωνία.

"Να δοθούν αποζημιώσεις, ναι", δήλωσε ο Κρίστιαν Σμιτ σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ. "Όμως αποζημίωση σημαίνει πως πληρώνουμε κάτι για κάθε μήλο (που δεν παραδόθηκε στη Ρωσία). Αυτό θα συμβεί, αλλά όχι πλήρως", συνέχισε, "βρίσκομαι εδώ για να πολεμήσω εναντίον της εσφαλμένης εντύπωσης ότι θα υπάρξει πλήρης αποζημίωση, αυτό δεν μπορεί να συμβεί".

Ο Σμιτ θα δεχθεί το απόγευμα στη Βόννη (δυτική Γερμανία) τον γάλλο υπουργό Στεφάν Λε Φολ και τον Πολωνό Μάρεκ Σαβίκι για να μιλήσουν για τις συνέπειες που έχουν στον αγροτικό τομέα οι ρωσικές κυρώσεις, οι οποίες αποφασίσθηκαν πριν από ένα μήνα από τη Μόσχα ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις των Ευρωπαίων, με υπόβαθρο την ουκρανική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αρωγές προς τους τομείς που έχουν πληγεί, δηλαδή ορισμένα φρούτα και λαχανικά, το βούτυρο, το γάλα σε σκόνη και το τυρί.

Ο γαλακτοκομικός τομέας είναι προς το παρόν αυτός που πλήττεται περισσότερο μέσω του τυριού, το οποίο δεν μπορεί πλέον να εξάγεται στη Ρωσία. Όμως σύμφωνα με τον Σμιτ, οι ανισορροπίες οφείλονται κυρίως "σ΄ αυτούς που προσπαθουν να αποκομίσουν κέρδη από ποσοτικά περιορισμένα φαινόμενα (...) ασκώντας πίεση επί των τιμών". Χωρίς να τον κατονομάσει, αναφερόταν στον τομέα της διανομής.

Οι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών, και κυρίως μήλων, απειλούνται επίσης. Για να τους βοηθήσουμε, ο Σμιτ συνιστά "να τρώμε, οφείλετε να τρώτε, οφείλω να τρώω (...), νωρίς το πρωί, πέντε φορές την ημέρα, τελεία και παύλα". Στην Πολωνία και τη Γαλλία, οι πρωταγωνιστές του τομέα κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν πατριωτισμό αγοράζοντας φρούτα.

"Και εξάλλου η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα του κόσμου που έχει ανάγκη μήλα", δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός κάνοντας λόγο για "μια ολόκληρη σειρά από χώρες μέσα και έξω από την Ευρώπη", εν δυνάμει πελατών, στην Ασία και τη Νότια Αμερική για παράδειγμα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:14 am


Τα στοιχεία από το Ι.Χ. των Ρομά που επιτέθηκαν και χτύπησαν τον υπάλληλο του ΠΠΝΠ οδηγεί την Αστυνομία στα ίχνη τους

altΤο πρώτο βήμα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ρομά που επιτέθηκαν σε βάρος του υπαλλήλου του νεκροτομείου στο ΠΠΝΠ, έκανε η Αστυνομία.

Όπως λένε οι πληροφορίες οι δράστες μετά το επεισόδιο στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου, όπου επιδίωξαν να δουν το πτώμα της γυναίκας ρομά που είχε αυτοκτονήσει στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, έφυγαν από τον χώρο του Νοσοκομείου με το συγκεκριμένο ΙΧ και το εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση.

Ήδη αστυνομικοί επεξεργάζονται τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους από το όχημα και αναμένεται σύντομα να εντοπίσουν τόσο τον ιδιοκτήτη, όσο και τον οδηγό και τους επιβαίνοντες.

Εξοργισμένος με τη συμπεριφορά φίλων και συγγενών της νεαρής Ρομά μετά το περιστατικό ήταν και ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Μάλιστα ο κ. Μπονάνος επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυτηή Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο και, αφού του περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου, απαίτησε να συλληφθούν άμεσα οι υπαίτιοι.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:11 am


Δυτική Ελλάδα: Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία για τον αγιασμό

altΤο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίνει τη μάχη και θα την κερδίσει για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο  Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη που παραχώρησε .

Ηδη έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης του σχολικού έτους με ημερομηνία του αγιασμού στα σχολεία να είναι η παραπάνω

Σύμφωνα με απόφαση που ήδη έχει υπογραφεί απο τον υφυπουργό Παιδείας κ.Δερμεντζόπουλο την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό σχετικά με τη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30ή Ιανουαρίου 2015, δεν θα αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:09 am


ΕΛΣΤΑΤ: Άδειο το ένα τρίτο των σπιτιών το 2011

altΜη κατοικούμενο ήταν το 1/3 των σπιτιών στην Ελλάδα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών του 2011 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ πρόκειται για το 35,3% των 6.384.533 κατοικιών, από τις οποίες 453.901 ήταν κενές προς ενοικίαση και άλλες 88.996 κενές προς πώληση.

Περίπου 1.352.000 σπίτια δηλώθηκαν ως κενά επειδή λειτουργούν ως εξοχικά ή δευτερεύουσες κατοικίες.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό των κενών κατοικιών (35,3%) είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από τις χώρες της ΕΕ υψηλά ποσοστά κενών κατοικιών εμφανίζουν επίσης η Πορτογαλία με 31,9 %, η Μάλτα με 31,8%, η Βουλγαρία με 31,4% και η Κύπρος με 31,1 %. Χαμηλά ποσοστά κενών κατοικιών εμφανίζουν η Πολωνία με 2,5 %, το Ηνωμένο Βασίλειο με 3,6 % και το Λουξεμβούργο με 7,2 %.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοικιών, 22,6%, κατασκευάστηκαν την περίοδο 1971- 1980.

Μεταξύ 2001 και 2011 κατασκευάστηκαν 986.843 κατοικίες, ενώ στην απογραφή δηλώθηκαν και 163.759 σπίτια τα οποία κατασκευάστηκαν προ του 1919 από τα οποία κατοικούνταν τα 74.905 και ήταν προς ενοικίαση τα 4.623.

Επίσης, ποσοστό 44,7% του συνόλου των κατοικιών βρίσκεται σε πολυκατοικίες με τη συντριπτική πλειοψηφία τους ( 96,1% ) να είναι σε αστικά κέντρα.

Από την απογραφή του 2011 προέκυψε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό (73,2%) των κατοικούμενων κατοικιών είναι ιδιοκατοικούμενες ακολουθούμενο από ποσοστό 21,7% που είναι ενοικιαζόμενες ενώ το υπόλοιπο 5,1% συγκαταλέγεται σε άλλο τύπο κυριότητας, συμπεριλαμβανομένης και της συνεταιριστικής ιδιοκτησίας.

Από τα στοιχεία που αφορούν στην επιφάνεια (τετραγωνικά μέτρα) των κατοικούμενων κατοικιών του συνόλου της χώρας και των ατόμων που κατοικούν σε αυτές, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 34,6 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο.

Από τη μελέτη των σχετικών στοιχείων προκύπτει ότι ο μέσος αριθμός δωματίων ανά κατοικία είναι 3 δωμάτια.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:07 am


Χωρίς νερό αύριο το πρωί Ρίο και Καστελόκαμπος

altΑπό την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 03-09-14 και από ώρα 9.00 έως 13.00 λόγω επισκευής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό μεταφοράς νερού στην οδό Αθηνών στο Ρίο θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή στα Δημοτικά διαμερίσματα Ρίου και Καστελλοκάμπου.

"Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.
Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών μας".

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:05 am


Δυτική Ελλάδα: Νέος «κόφτης» στον ΕΝΦΙΑ χιλιάδες ιδιοκτήτες μένουν εκτός εκπτώσεων

altΧιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλό εισόδημα κινδυνεύουν να χάσουν τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, εάν στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση δεν γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις στα εισοδηματικά κριτήρια. Το μυστικό δεν είναι άλλο από την ενεργοποίηση των τεκμηρίων, τα οποία «καταπίνουν» τα προβλεπόμενα εισοδηματικά όρια και αφήνουν εκτός νυμφώνος χιλιάδες ανυποψίαστους φορολογούμενους.

Σύμφωνα με την έως τώρα ισχύουσα διάταξη, κριτήριο για την έκπτωση του 50% είναι το φορολογητέο εισόδημα να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και το κάθε τέκνο) και για την πλήρη απαλλαγή σε τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους να μην ξεπερνά τις 12.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και το κάθε παιδί). Με τον ορισμό «φορολογητέο εισόδημα» δεν νοείται, όμως, το πραγματικό αλλά και το τεκμαρτό, το οποίο τελικά λαμβάνεται υπόψιν από το υπουργείο Οικονομικών εάν είναι υψηλότερο.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ζευγαριού, που κινδυνεύει να χάσει την προβλεπόμενη έκπτωση, παρά το ότι το πραγματικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, επειδή είναι ιδιοκτήτες διαμερίσματος 80 τ.μ. και ενός Ι.Χ. δεκαετίας 1.400 κυβικών εκατοστών. Το ελάχιστο τεκμήριο για το ζευγάρι είναι 5.000 ευρώ, το τεκμήριο της κατοικίας ανέρχεται στις 3.200 ευρώ, ενώ το Ι.Χ. βαρύνεται με τεκμήριο 3.640 ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το συνολικό τεκμαρτό εισόδημα για το ζευγάρι ανέρχεται στις 11.840 ευρώ, άρα ξεπερνάνε το όριο των 10.000 ευρώ και χάνουν την έκπτωση!

Στο υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζουν το θέμα μάλλον με αμηχανία και είναι προφανές είτε ότι υπήρξε εξαρχής πρόθεση να λειτουργήσει αυτός ο «κόφτης» είτε ότι πρόκειται για ένα ακόμα σφάλμα στο σχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ. Παράγοντες του υπουργείου αφήνουν ανοικτό «παράθυρο» για διορθώσεις και επ' αυτού του σημείου, ωστόσο είναι προφανές ότι η... μπάλα έχει χαθεί προ πολλού. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ενώ η αναγκαία νομοθετική ρύθμιση πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα ούτε ποια θα είναι τα κριτήρια για τις εκπτώσεις στα ξενοίκιαστα ακίνητα ούτε ποια θα είναι τα περιουσιακά κριτήρια (αξία) που θα ισχύσουν μαζί με τα 150 τ.μ. για τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές.

Οσον αφορά, δε, στις διορθώσεις στα οικόπεδα εκτός αντικειμενικού συστήματος, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι άθλος εάν ολοκληρωθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον συνολικό σχεδιασμό.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:02 am


Θρήνος στην Εγλυκάδα για τον 28χρονο Φίλιππο Νικολόπουλο που έχασε τη ζωή του στο αλιευτικό καταφύγιο Αντιρρίου

Πάτρα: Θρήνος στην Εγλυκάδα για τον 28χρονο Φίλιππο Νικολόπουλο που έχασε τη ζωή του στο αλιευτικό καταφύγιο Αντιρρίου Η κηδεία του έγινε σήμερα στο Κράλι Αχαϊας

Θρήνος στην περιοχή της Εγλυκάδας στην Πάτρα από τον ξαφνικό θάνατο του Φίλιππου Νικολακόπουλου που ανασύρθηκε νεκρός από

το αλιευτικό καταφύγιο Αντιρρίου.

Συγκλονισμένοι οι φίλοι του και οι γείτονες για το δράμα της οικογένειας, η οποία έχει άλλο ένα παιδί με βαριά αναπηρία.

Ο Φίλιππος, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, είχε πάει στο σημείο στη θέση Λιμανάκι, ώστε να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα. Διεκομίσθη αμέσως με  ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Ρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, από την οποία προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό.

H  κηδεία του έγινε σε βαρύ κλίμα πένθους στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στο Κράλι Αχαϊας, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 12:58 am


Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τον χαμό του Αντώνη Βαρδή

altΈφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα ο αγαπημένος τραγουδιστής και συνθέτης Αντώνης Βαρδής . Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από δίμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο θάνατος του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/g.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 10:00 pm


Κλείνουν οι δρόμοι στην πλατεία Ταμπαχάνων - Αναμένεται κυκλοφοριακό πρόβλημα

altΚυκλοφοριακό πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στην περιοχή των Ταμπαχάνων από αύριο καθώς κλείνουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία. Οι εργασίες  για την παράδοση του τελευταίου τμήματος της μίνι περιμετρικής θα διαρκέσουν ενάμιση μήνα γεγονός που προβληματίζει τους καταστηματάρχες της περιοχής .
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:50 pm


Η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου ανέλαβε από χτες τα καθήκοντα της πρυτανείας του Πανεπιστημίου

altΑνέλαβε από χθες καθήκοντα η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου . Ο απερχόμενος πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης κάνει το απολογισμό του και δηλώνει ικανοποιημένος για τα όσα έγιναν στην διάρκεια της θητείας του.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:40 pm


Έρευνα δείχνει πως μέρα με τη μέρα τα ταμεία καταρρέουν

altΚαταρρέουν τα ασφαλιστικά ταμεία μέρα με την μέρα . Αυτό δείχνει σχετική έρευνα και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι ώστε να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία οι πολίτες φοβούνται πως θα μείνουν χωρίς συντάξεις.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/d.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:30 pm


Εσωτερικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή επεισοδιακή εκδήλωση - Εικόνες διάλυσης στο κόμμα

altΗ χθεσινή εκδήλωση από το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου για  τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε ως επεισοδιακή και συνοδεύτηκε από εντάσεις και αποδοκιμασίες προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Από την άλλη πλευρά αρχηγική εμφάνιση έκανε ο  πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Το γεγονός  ότι τα στελέχη χωρίστηκαν σε στρατόπεδα προκαλεί προβληματισμό ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να μιλούν για διάλυση του κόμματος.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/c.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:20 pm


Τί ζητούν οι πολίτες της Πάτρας από το νέο Δήμαρχο

altΣτα προβλήματα της καθημερινότητας επικεντρώνονται οι πολίτες της Πάτρας και ζητούν παρεμβάσεις από τον νέο Δήμαρχο. Θέτουν ως προτεραιότητες την καθαριότητα και την εικόνα πόλης ενώ ζητούν από τον Κώστα Πελετίδη να υλοποιήσει τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/b.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:10 pm


Η κακοκαιρία που έπληξε την Πάτρα δημιούργησε προβλήματα

altΠροβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε και την Πάτρα από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές . Μάλιστα στα Δεμένικα οι κάτοικοι βρέθηκαν για μία ακόμα φορά θεατές στο ίδιο έργο βλέποντας δρόμους και υπόγεια  να πλημμυρίζουν. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος για τις επόμενες ώρες αλλά και για αύριο Τετάρτη.  
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/02-09-14/a.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:00 pm


Προελαύνει η Εθνική: Νίκη και επί του Πουέρτο Ρίκο (90-79) - Προκρίθηκε στους «16»

altΚανένα εμπόδιο δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ έως τώρα. Επειτα από τη Σενεγάλη και τις Φιλιππίνες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε και το Πουέρτο Ρίκο (90-79) και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης που φιλοξενείται στην Ισπανία.

Με ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο σημείωσε 27 πόντους η Εθνική υποχρέωσε το Πουέρτο Ρίκο να αποχαιρετίσει πρόωρα το Μουντομπάσκετ, καθώς αυτή ήταν η τρίτη ήττα του. Οι διεθνείς είχαν ρεπό σήμερα, ενώ ο επόμενος αντίπαλός τους είναι η Κροατία, την Τετάρτη (21:00).

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 33-41, 52-68, 79-90

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:45 pm


Ολος ο κόσμος, ένα μπουγέλο -Πόσα χρήματα απέφερε η νέα μανία που είχε καλό σκοπό

altΑυτό που μέχρι πρότινος ήταν ένα παιδικό ή εφηβικό παιχνίδι, έγινε μία παγκόσμια μανία. Πολιτικοί, μεγάλα «κεφάλαια» στις επιχειρήσεις, ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές... Οι πάντες πήραν από έναν κουβά γεμάτο με νερό και παγάκια και τον άδειασαν στο κεφάλι τους. Τι βγήκε όμως από αυτό;

Το Ice Bucket Challenge, όπως ονομάζεται αυτή η «μανία» σύντομα κέρδισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, κυρίως χάρη στη συμμετοχή αναγνωρίσιμων ανθρώπων σε αυτό. Η ιστορία ήταν απλή. Οποιος αποφάσιζε να μετάσχει, έπρεπε να μπουγελωθεί με παγωμένο νερό μπροστά στην κάμερα και να προκαλέσει τρία άτομα να τον μιμηθούν μέσα σε 24 ώρες.

Το όλο θέμα βέβαια δεν ήταν απλά μία από τις- πολλές είναι η αλήθεια- σαχλές μανίες που κατά καιρούς κυριεύουν τους πάντες μέσω κυρίως των social media. Πίσω από όλα αυτά ήταν το αμερικανικό ίδρυμα ALS, για την ασθένεια Λου Γκέρινγκ, καθώς οι μετέχοντες στο Ice Bucket Challenge καλούνταν να κάνουν μία δωρεά και να μην περιοριστούν στο μπουγέλωμα.

Η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα. Από τις 29 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου το ΑLS έλαβε 98,2 εκατομμύρια σε δωρεές- το αντίστοιχο ποσό για το ίδιο διάστημα πέρυσι ήταν 2,7 εκατομμύρια- ενώ όπως παρατηρήθηκε αντίστοιχα ιδρύματα και σε άλλες χώρες επίσης ωφελήθηκαν.

Εξίσου σημαντικό όμως κρίνεται το γεγονός ότι η ασθένεια έγινε ευρύτερα γνωστή, αφού άρχισαν να μιλούν για αυτή διασημότητες όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Αν Γουίντορ ή η Κέιτ Μος. Χαρακτηριστικό είναι πως η ιστοσελίδα του ALS μέχρι πρότινος δεχόταν 17.500 επισκέψεις ημερησίως και τις τελευταίες εβδομάδες έφτασε στα 4,5 εκατομμύρια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς τα βίντεο με τα μπουγελώματα δημοσιεύονταν σε αυτά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 2,4 εκατομμύρια βίντεο με τέτοιο περιεχόμενο «ανέβηκαν» στο Facebook, ενώ 28 εκατ. άτομα δημοσίευσαν, σχολίασαν ή έκαναν «like» σε σχετικές αναρτήσεις.

Το πιο δημοφιλές βίντεο πάντως ήταν εκείνο του Τζάστιν Μπίμπερ, καθώς συγκέντρωσε περίπου ένα εκατομμύριο «likes», σύμφωνα με το BBC.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:30 pm


Μεξικανή ετών 127 εξηγεί τα τρία μυστικά της μακροζωίας της

altΗ Μεξικανή Λεάνδρα Μπεσέρα Λουμπρέρας έχει γεννηθεί στις 31 Αυγούστου 1887 -τη χρονιά που η βασίλισσα Βικτώρια γιόρτασε το Χρυσό Ιωβηλαίο της- και είναι η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, με ηλικία 127 ετών.

Η Λεάνδρα ήταν 27 ετών όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, 66 ετών όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ η Δεύτερη ανέβηκε στο Βρετανικό Θρόνο και 82 ετών όταν ο πρώτος άνθρωπος πάτησε στη Σελήνη. Η ίδια πολέμησε στη Μεξικανική Επανάσταση του 1910-1917 ως αρχηγός των Αντελίτας -γυναικών που πολέμησαν δίπλα στους άντρες τους. Μέχρι τώρα, έχει θάψει και τα πέντε της παιδιά, τα περισσότερα από τα 20 εγγόνια της, ενώ έχει 73 δισέγγονα και 55 τρισέγγονα. Δεν πάσχει ούτε από διαβήτη ούτε από υπέρταση και τρώει όσα αλμυρά και γλυκά θέλει.

Όταν τη ρώτησαν ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, η Λεάνδρα αποκρίθηκε: «Να τρως καλά, να κοιμάσαι καλά και να μην παντρευτείς ποτέ».

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:15 pm


Αυτή είναι η πλουσιότερη Κύπρια του κόσμου: Η κόμησσα Βανέσσα Κώστα Pomponi

altΕίναι ίσως η πλουσιότερη Κύπρια στον κόσμο. Ζεί μια ζωή σαν παραμύθι και είναι παρούσα σε όλα τα χλιδάτα πάρτι σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν αυτά διοργανώνονται. Ο χαρακτήρας της; Είναι παρορμητική… πολύ δυναμική και της αρέσει να δείχνει τα πλούτη της.Η Βανέσσα  Pomponi λέγεται ότι κινεί τα νήματα της κυπριακής υψηλής κοινωνίας και έχει συνήθειες που δεν απέχουν πολύ απο τις χλιδάτες οικογένειες του Μπέβερλι χίλς ή της Ρωσικής Αριστοκρατίας.

Εδώ, γυμνή στην πισίνα της:


Η Βανέσσα είναι παντρεμένη με τον Ιταλό Κόμη Πάολο Pomponi -και κατά συνέπεια είναι κοντέσα- γόνο μιας οικογένειας που  το δέντρο της φτάνει στους Καίσαρες της Ρώμης Numa Pompilius. Ζουν στην απόλυτη χλιδή τόσο στο «παλάτι» στην Λεμεσό όσο και στο Monte Carlo σε μια βίλα 35 .000.000!

Η ίδια αρέσκεται να την αποκαλούν κοντέσα και έτσι υπογράφει στον προσωπικό της λογαριασμό και στην αλληλογραφία της.
Μετακινείται με αυτοκίνητα από την πανάκριβη συλλογή της και χρησιμοποιεί προσωπικό σοφέρ. Όσο για τα φετίχ της; Τα γλυκά στα οποία δεν μπορεί να αντισταθεί, τα κεριά που φτιάχνουν ατμόσφαιρα, τα διαμάντια πολλών καρατίων, τα πανάκριβα αυτοκίνητα, στις HERMES και  CHANEL τσάντες… αλλα και στα λιονταράκια της… τα γιότ και τα πανάκριβα αυτοκινητάκια της».


Αγαπημένο αυτοκίνητο:Bentley Continental GT

Αγαπημένοι σχεδιαστές κοσμημάτων GRAFF και Harry Winston.Λατρεύει την σαμπάνια Cristal Rose.Επίσης το χαβιάρι 'Almas',από το  Iranian Beluga fish, και το BELUGA.

Αγαπημένο κόσμημα:Διαμαντένιο μονόπετρο 25 CT  GRAFF

Ζει μεταξύ Κύπρου και Μόντε Κάρλο-Κάννες.

Αγαπημένο ρολόι:JACOB & Co ROYAL LIMITED EDITION

Το σπίτι της στις Κάννες είναι από τις ομορφότερες βίλες και έχει συχνά φιλοξενηθεί σε ξένα περιοδικά.Λατρεύει τα ζώα,έχει 4 σκυλιά, ένα πίθηκο και δύο παπαγάλους. Επίσης έχει υιοθετήσει δύο λιονταράκια και είναι σε Ζωολογικό Κήπο.

Εχει μεγάλη δραστηριότητα στην φιλανθρωπία και ενδιαφέρεται για την Κύπρο, όπου συχνά πραγματοποιεί εκδηλώσεις και είναι ιδιαίτερα αγαπητή.
Εδώ, εικόνες από το charity fashion show & art exhibition το οποίο διοργάνωσε η Βανέσσα Κώστα Pomponi, υπο την αιγίδα του δημάρχου Λεμεσού Αντρέα Χρίστου στο Le meridien resort and spa hotel στη Λεμεσό, το 2012.

Αυτός είναι ο Πάολο Pomponi, σύζυγος της κόμησσας Βανέσσα

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:00 pm


4 οι νέοι αντιδήμαρχοι της Αιγιάλειας

Τους αντιδημάρχους του, τέσσερις στον αριθμό, για τα προσεχή 2,5 χρόνια ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μία μόλις ημέρα από την ανάληψη των καθηκόντων του, με έναν γνώριμο της Πάτρας και της Αχαίας, να επιστρέφει  στην αυτοδοίκηση.

Οι αντιδήμαρχοι Αιγιάλειας, είναι:


Ο Δημήτρης Φιλιππάτος είναι έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, με πολυετή θητεία στο πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Αχαΐας.

Διετέλεσε αντινομάρχης Πολιτικής Προστασίας, έχοντας τα εύσημα όλης της τοπικής κοινωνίας για την αυταπάρνηση και την αποτελεσματικότητα που έδειξε στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Αναλαμβάνει αρμοδιότητες τεχνικών έργων (πολεοδομία) και επικουρικό ρόλο στη διαχείριση απορριμμάτων.


Ο Δημήτρης Καλαμίδας έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει αντιδήμαρχος Συμπολιτείας αλλά και πρόεδρος της ΔΕΠΑΠΠ του πρώην Δήμου επί “Καποδίστρια”.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Προσωπικού σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας και από το 1986 εργάζεται στην Α.Ε. Τσιμέντων “ΤΙΤΑΝ”, με έντονη συνδικαλιστική δράση.

Αναλαμβάνει αντιδήμαρχος οικονομικών (έσοδα, τέλης, κληροδοτήμα, διοικητικές υπηρεσίες).


Ο Μιχάλης Κυριακόπουλος είναι επιχειρηματίας. Έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος του πρώην Δήμου Συμπολιτείας, το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με τη μείζονα μειοψηφία Δ. Καλογερόπουλου.

Αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Δυτικής Αιγιαλείας (Συμπολιτείας-Ερινεού).


Ο Φάνης Σταυρόπουλος είναι επιχειρηματίας από την Αιγείρα. Έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος του πρώην Δήμου Αιγείρας. Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τη μείζονα μειοψηφία Δ.Καλογερόπουλου.

Αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιαλείας (Διακοπτού-Ακράτας-Αιγείρας).

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 7:45 pm


Πάτρα – Πύργος: «Πράσινο φως» άναψε το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοπράτηση

«Πράσινο» άναψε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοπράτηση του τμήματος Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας οδού καθώς εξασφαλίστηκαν όλες οι προυποθέσεις για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Για το θέμα ο αρμόδιος για το ΕΣΠΑ υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα Πατρίς Πύργου:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και έχει εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί το Πάτρα-Πύργος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Περιμένουμε εντός των επόμενων  ημερών την τελική συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να προχωρήσουμε στην ένταξη του έργου και ακολούθως να πάρει τον ενάριθμο και γίνει η δημοπράτηση».  Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών στο patrisnews.com, «πλέον τα δύο αρμόδια υπουργεία (σ.σ. Ανάπτυξης και Υποδομών) περιμένουν την τελική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία θα δοθεί η οριστική έγκριση για τη χρηματοδότηση του έργου».

Το οδικό τμήμα πρόκειται να κατασκευαστεί σε νέα χάραξη η οποία ξεκινά από το τέλος της ευρείας παράκαμψης Πατρών και φτάνει μέχρι την είσοδο του Πύργου. Θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση (και λωρίδα έκτακτης ανάγκης), παράπλευρους δρόμους, αλλά και δύο σταθμούς διοδίων. Ο πρώτος θα λειτουργήσει στην περιοχή Τσουκαλέικα και ο δεύτερος στα Χανάκια Πύργου, ενώ θα κατασκευαστούν και δύο σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 7:30 pm


Χωρίς γιατρούς τα περιφερειακά ιατρεία της Ορεινής Αχαΐας

Χωρίς γιατρούς παραμένουν τα περιφερειακά ιατρεία της ορεινής Αχαΐας, τα οποία το υπουργείο υγείας σκοπεύει να στελεχώσει, με την επαναφορά του μέτρου των αγροτικών ιατρών στην περιφέρεια,  που θα είναι υποχρεωτικό για ένα χρόνο για το σύνολο των νέων γιατρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, σχεδιάζεται η επαναφορά του αγροτικού για όλους τους νέους γιατρούς με στόχο οι περίπου 1.000, ετησίως, απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών να κατευθύνονται σε άγονες περιοχές, ώστε να υπάρξουν επαρκής στελέχωση απομακρυσμένων μονάδων και καλύτερη υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού.

Η υπηρεσία υπαίθρου θα είναι υποχρεωτική για διάστημα ενός έτους σε μονάδες της περιφέρειας και θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη ειδικότητας.

Ανάλογη εικόνα με την ορεινή Αχαία, επικρατεί  σε Σαντορίνη, Νάξο, Χανιά, Πάρο, Αντίπαρο και Αλόννησο.

Επίσης οι ελλείψεις είναι ήδη αρκετές στη χώρα, αφού τα μισά από τα 1.500 περιφερειακά ιατρεία της χώρας είναι υποστελεχωμένα, ενώ μόλις οι  2 από τις 10 θέσεις γιατρών που προκηρύσσονται σε απομακρυσμένες περιοχές, καλύπτονται από ιατρικό προσωπικό.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 7:15 pm


Έναν μήνα νωρίτερα οι επόμενες δόσεις των επιδομάτων τέκνων - πολυτέκνων

altΕπισπεύδει το υπουργείο Εργασίας την πληρωμή του οικογενειακού επιδόματος. Σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, αποφασίστηκε το επίδομα του 3ου τριμήνου να πληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν καν την ολοκλήρωση του τριμήνου.

Στην ίδια ημερομηνία αποφασίστηκε να καταβληθεί και το επίδομα του 1ου και του 2ου τριμήνου για όσους δεν το έχουν εισπράξει μέχρι τώρα. Αντίστοιχα, το επίδομα του τελευταίου τριμήνου, θα δοθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής:

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της γενικής γραμματέα Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου και του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη κατά την οποία εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τριτέκνων – πολυτέκνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία η τρίτη δόση αφορά 650.000 οικογένειες ποσό που αντιστοιχεί σε 150 εκατ. περίπου.

Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από την Γενική Γραμματέα κ. Έφη Μπέκου να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε οι επόμενες καταβολές των επιδομάτων τέκνων και ειδικών επιδομάτων Τριτέκνων – Πολυτέκνων με βάση την αίτηση Α21 να γίνουν ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι προβλέπεται και συγκεκριμένα:

Τα επιδόματα για το τρίτο (3ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Σεπτεμβρίου αντί Οκτωβρίου και να περιληφθούν σ’ αυτήν την καταβολή και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

Τα επιδόματα για το τέταρτο (4ο) τρίμηνο να καταβληθούν 18 Δεκεμβρίου αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Από τον διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη, ζητήθηκε η προετοιμασία της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού, προκειμένου η καταβολή να γίνει απρόσκοπτα στις παραπάνω ημερομηνίες.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 7:00 pm


Η Βρετανική εφημερίδα Guardian βρέθηκε στη Μανωλάδα - Συνεχίζεται η δυσφήμιση στο εξωτερικό

Συνεχίζεται ο διασυρμός της Ελλάδας για την υπόθεση της Μανωλάδας - Η βρετανική εφημερίδα Guardian πήγε στα φραουλοχώραφα  Τίποτα δεν έχει αλλάξει... Διεθνείς διαστάσεις διασυρμού της Ελλάδας παίρνει η υπόθεση με τις «ματωμένες» φράουλες της Μανωλάδας, έπειτα και από την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει τους κατηγορούμενους για επίθεση με όπλα σε βάρος μεταναστών.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian πήγε στη Μανωλάδα και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή περιγράφοντας με μελανά χρώματα τις συνθήκες ζωής των εργατών της φράουλας. Η δημοσιογράφος Ελενα Σμιθ μιλά με τον Τίπου Τζοουντούρι από το Μπαγκλαντές ο οποίος εδώ και 17 μήνες ζει κάτω από άθλιες συνθήκες.

Για την επίθεση του 2003 ο Τίπου θυμάται και λέει: «Ήμασταν περίπου 200 μαζεμένοι και τους είδαμε να στρέφουν τα όπλα τους. Νομίζαμε ότι έκαναν πλάκα. Μας χρωστούσαν χρήματα. Δεν περιμέναμε πως θα μας πυροβολήσουν».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι όλοι οι εργάτες δούλευαν για τον Νίκο Βαγγελάτο, έναν πλούσιο της περιοχής που έφτιαξε περιουσία πουλώντας φράουλες στους Ρώσους, τους Γερμανούς και τους Βρετανούς. Παντού στις φυτείες υπήρχε μια στρατιωτική χροιά που σκίαζε τη δουλειά των εργατών.

Ώσπου έγινε το περιστατικό με τα όπλα και ο Τίπου ένιωσε μια σφαίρα να τρυπάει το δεξί του πόδι.

«Ήταν να παίρνουμε 22 ευρώ την ημέρα, μείον τρία ευρώ για φαγητό και άλλα τρία για στέγαση. Αλλά κάθε φορά μας έλεγε ότι θα πληρωθούμε την επόμενη εβδομάδα.

Πήγαμε και βρήκαμε τον Βαγγελάτο στο γραφείο του, στην Λάπα, και μας είπε ότι θα μας πλήρωνε, αλλά στους άλλους έπρεπε να πούμε να κάνουν υπομονή. Και τότε αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία», αναθυμάται ο Τίπου.

 

Όλοι, όμως, ήξεραν πως από τη στιγμή που δεν είχαν νόμιμα χαρτιά, κανείς δεν θα συνέδραμε τον αγώνα τους και τα χρήματα τα είχαν άμεση ανάγκη για τις οικογένειές τους. Οι Αρχές, ακόμα και αν πήγαιναν να τους μιλήσουν, δεν θα ενδιαφέρονταν να τους ακούσουν.

Ο Λίντον Καν, φίλος του Τίπου, λέει: «ένα μήνα πιο πριν είχαν σκοτώσει τα δύο σκυλιά που βρίσκονταν στον καταυλισμό μας. Τότε μας είπαν πως έτσι θα έκαναν και με εμάς». Ο Βαγγελάτος τους απείλησε ότι αν δεν συνεχίσουν να δουλεύουν, θα έφερνε άλλους εργάτες

Ο Τίπου συνεχίζει: «Πήγαμε στο χώρο εργασίας και άρχισαν να πυροβολούν. Άκουγες μόνο κραυγές και κλάματα από παντού και όλοι να ζητούν βοήθεια. Εκείνοι συνέχισαν να πυροβολούν και το αίμα είχε χυθεί παντού». Τότε μόνο ήρθε η αστυνομία.

Για τον Μωυσή Καραμπεϊλίδη, το δικηγόρο των μεταναστών, «επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν νόμιμα χαρτιά, δεν θα είχαν τη απόδοση δικαιοσύνης που θα έπρεπε. Η απόφαση βγήκε μέσα σε 15 λεπτά και δεν εξηγήθηκαν καν το σκεπτικό. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας! Η δίκη ήταν ανάμεσα στον Δαυίδ και τον Γολιάθ, τώρα ευλεπιστούμε πως η νέα δίκη θα είναι δίκαιη».

Την απόφαση ακολούθησαν κλάματα από την πλευρά των συγκεντρωμένων μεταναστών έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας. Το ερώτημα του Τίπου από τότε παραμένει μέσα του: «πόσο κοστίζει ένας άνθρωπος;».

Από την Μανωλάδα έχουν περάσει για εργασία όλες σχεδόν οι εθνότητες: Αφγανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Αιγύπτιοι. Κατά την περίοδο της συλλογή περίπου 6000 μετανάστες δουλεύουν εκεί.

Ο ακτιβιστής Δημήτρης Πέππας λέει ευθαρσώς: «είμαι μια επιχείρηση με πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ. Τα οφέλη για τους μετανάστες είναι ελαχιστότατα. Τα χρήματα τα παίρνουν εκείνοι που οδηγούν Πόρσε και Καγιέν. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες

Ένας άλλος ακτιβιστής ο Πέτρος Κωνσταντίνου σημείωνει το ξενοφοβικό κλίμα στην Ελλάδα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Ο Τίπου έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του, η οικογένειά του τον πιέζει, αλλά εκείνος θέλει πρώτα να τελειώσει τη... δουλειά εδώ στην Ελλάδα και να δει τη Δικαιοσύνη να κάνει επιτέλους καλά τη δουλειά της. Στο μεταξύ στη Μανωλάδα οι φράουλες μαζεύονται συνεχώς και οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει για τους μετανάστες.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί πορεία και εκδήλωση αντιρατσιστικών οργανώσεων υπέρ των εργατών από το Μπαγκλαντές.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:45 pm


Απ. Κατσιφάρας: «Η Περιφέρεια έτοιμη να σταθεί δίπλα στον πολίτη της Δυτικής Ελλάδας»

altΤην προτεραιότητα που έχει θέσει η Περιφερειακή Αρχή να είναι αρωγός δίπλα στον πολίτη, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, από την Αιτωλοακαρνανία που βρέθηκε σήμερα, συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις του με τη Διοίκηση της Περιφέρειας, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του.
Σήμερα ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι και μαζί με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά, είχαν συναντήσεις με τους Γενικούς Διευθυντές της Π.Δ.Ε. και τους Διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ε., καθώς και τον Σύλλογο των Εργαζομένων.
«Η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να είναι ένας θεσμός δίπλα στο πολίτη, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και μέσα από πρωτοβουλίες και σκληρή δουλειά να δίνει λύσεις σε αυτά» υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει εμπειρία, σχέδιο και πολιτική βούληση να δουλέψουμε με αποτελεσματικό τρόπο. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού».
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για ουσιαστική συνεργασία με φορείς, δήμους, επιμελητήρια, ενώσεις, κινήματα κ.λπ., ενώ επανέλαβε τις τρεις προτεραιότητες για την νέα πενταετία: την ανάπτυξη πολιτικών άρσης των κοινωνικών και οικονομικών ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, την ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, έργα στα οποία δεν επιτρέπεται καμία αστοχία, καθώς και την προετοιμασία μιας νέας γενιάς έργων που θα υπηρετούν στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, στην ανάπτυξη Κοιτίδων Επιχειρηματικότητας για νέους άνεργους, καθώς και στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων της Αιτωλοακαρνανίας.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τη σημασία που έχει να δοθεί μια αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή, μιλώντας για μια δημιουργική πενταετία που έρχεται και δηλώνοντας ως μείζον ζήτημα να δοθεί λύση στις υποδομές.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας με την κυρία Σταρακά είχαν συναντήσεις με τους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» και τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:30 pm


Την Κυριακή η πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

altΠρόσκληση προς τα τακτικά μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για την πρώτη συνεδρίαση της, απευθύνει ο προεδρεύων Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας (πρώτος σε σταυρούς) Γιώργος Αγγελόπουλος.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων 50), την ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, θα διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 165 και 175 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:22 pm


Σύλληψη 67χρονου για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου

altΣυνελήφθη, χθες (1-9-2014), το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του
Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου
σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποπλάνησης
παιδιών, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και προσβολή της γενετήσιας
αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, χθες (1-9-2014), στο Αίγιο, αστυνομικοί του Τμήματος
Ασφαλείας Αιγίου πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, σε κεντρική
περιοχή του Αιγίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ηλικιωμένος ασελγούσε σε
ανήλικες Ρομά .

Πράγματι, την ίδια ημέρα (1-9-2014), το μεσημέρι, προσήλθε στο σημείο ο
67χρονος ημεδαπός και συνάντησε μια 13χρονη Ρομά, υπήκοο Ρουμανίας. Στη
συνέχεια αφού της υποσχέθηκε αμοιβή, την οδήγησε σε σημείο που παρείχε
φυσική κάλυψη (πίσω από καλαμιές), και ασέλγησε σε βάρος της.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι οποίοι
σταμάτησαν την πράξη και συνέλαβαν τον 67χρονο.

Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ η
13χρονη φιλοξενείται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών, στο οποίο τη
μετέφερε ο οργανισμός Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Υπογραμμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική
γραμμή 1056 του Χαμόγελου του Παιδιού και στις Υπηρεσίες της Ελληνικής
Αστυνομίας προκειμένου να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά.

Τις έρευνες και την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:20 pm


Συνελήφθη 22χρονη ημεδαπή για κλοπή στο Αίγιο

altΣυνελήφθη, χθες (1-9-2014) το απόγευμα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του
Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, μια 22χρονη ημεδαπή Ρομά, σε βάρος της οποίας
σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται μια
ημεδαπή Ρομά, συνεργός της 22χρονης.

Ειδικότερα, χθες (1-9-2014), το μεσημέρι, στο Αίγιο, η 22χρονη με τη
συνεργό της αφαίρεσαν από το παντελόνι 72χρονου ημεδαπού, το χρηματικό
ποσό των 480 ευρώ, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί των αστυνομικών υπηρεσιών Αιγίου,
πραγματοποιώντας αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των
δράστιδων.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, εντόπισαν
την 22χρονη στο Αίγιο και την συνέλαβαν.

Η συλληφθείσα  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:18 pm


Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στην Αποκεντρωμένη για το χαράτσι

Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η Γραμματεία Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές , τις Επιτροπές Αγώνα, τους αυτοαπασχολούμενους, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, στην παράσταση διαμαρτυρίας για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8:30πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, μαζί με την Λαϊκή Συμμαχία - ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ και την Ο.Γ.Ε.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) οδηγεί σε δραστική αύξηση της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων. Μονιμοποιεί ένα δήθεν έκτακτο χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, αυξάνει τη φορολόγηση κάθε μικροϊδιοκτησίας ανεξάρτητα από τη χρήση της, ενώ περιλαμβάνει φοροαπαλλαγές για τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης θα εξαναγκαστούν να πουλήσουν την όποια ακίνητη περιουσία έχουν, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στην φορολογία.

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και ολοένα και δυναμώνει την αντιλαϊκή της πολιτική. Φόρτωσε το λαό με κάθε είδους χαράτσια, και για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» μας μιλά για φοροελαφρύνσεις, την ίδια ώρα που νέα βάρη έρχονται για μας και τις οικογένειες μας (ήδη προχωράνε τα σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης).

Η ανεργία φουντώνει, εξαθλιώνοντας εκατομμύρια ανέργους, πριμοδοτώντας το κεφάλαιο με πάφθηνα χέρια. Αυτοαπασχολούμενοι κλείνουν μαγαζιά, αγρότες ξεριζώνονται.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ.Η ένταση του φοροκυνηγητού για το λαό δεν έχει τέλος, (π.χ. ΕΝΦΙΑ) από την άλλη, έχουμε την μείωση φόρων στο κεφάλαιο. Ρυθμίσεις «κόκκινων δανείων» για επιχειρήσεις. Κυνηγητό για δάνεια της λαϊκής οικογένειας. Ιδιωτικοποιήσεις (νερό, λιμάνια κ.α.) Απελευθέρωση ενέργειας (ΔΕΗ) με συμφωνία των κομμάτων της ΕΕ. ΔΕΝ είναι λάθος επιλογές όπως λένε κάθε είδους «αντι-μνημονιακοί», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου, για να συγκαλύψουν την ευθύνη του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .Καμιά αναμονή, καμιά επανάπαυση! Λαϊκή αντεπίθεση για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με αποδέσμευση απ' την ΕΕ.

Απαιτούμε:

· Την κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών

· Tην πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας

· Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη

· Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 11:43 am


Το μυστήριο της Αμφίπολης: Νέες ενδείξεις ότι ο τάφος είναι ασύλητος

Καθώς η πορεία των ανασκαφών προχωράει, εκτός από ευρήματα που μαγεύουν, όπως το ψηφιδωτό δάπεδο σε άριστη κατάσταση φωτογραφίες του οποίου είδαν χθες το φως της δημοσιότητας εντυπωσιάζοντας την παγκόσμια κοινότητα που έχει το βλέμμα της στραμμένο στην Αμφίπολη, ζωντανεύει η ελπίδα ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί καθώς τα ευρήματα οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.Οπως σημειώνεται στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού στον τάφο, μετά τον τοίχο σφράγισης, υπάρχουν τρεις χώροι, οι οποίοι είναι γεμάτοι με χώμα ως την οροφή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», η ανασκαφική ομάδα, στηριζόμενη στα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας των αρχαιολόγων και των μηχανικών, πιστεύσει ότι η πλήρωση των χώρων αυτών με χώμα έγινε επί τούτου, από τους κατασκευαστές, προκειμένου να αποφευχθεί η σύληση.Συγκεκριμένα, η χθεσινή ανακοίνωση αναφέρει ότι στους τρεις χώρους «υπάρχει χαλαρή αμμώδης επίχρωση, ως το μέγιστο ύψος του θόλου. Οι τρεις χώρου που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος του θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά τη σφράγιση του ταφικού μνημείου.  Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει από αφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου».Μοναδικό φαινόμενοΟπως σημειώνει «Το Εθνος», επικαλούμενο αρχαιολογικούς κύκλους, αυτό εμφανίζεται για πρώτη φορά, αφού σε κανένα μακεδονικό τάφο δεν έχει εντοπισθεί μέχρι σήμερα πλήρωση με χώμα από τους ίδιους τους κατασκευαστές και σε όσους τύμβους έχουν βρεθεί και είναι συλημένοι έχουμε μεν συγκέντρωση χωμάτων, αλλά όχι μέχρι την οροφή.Τα ερωτήματα που εξακολουθούν να προβληματίζουν Αν αποδεχθεί κανείς ότι η πλήρωση του τάφου με χώμα ήταν ηθελημένη, όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολογικές πηγές που επικαλείται το Εθνος, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι αρχαιολόγοι που κάνουν την ανασκαφή δεν έχουν βρει εξωτερικό άνοιγμα από το οποίο να ήταν δυνατό να μπουν χώματα στον τάφο.

Ομως, όπως σημειώνει το Εθνος εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
Με ποιον τρόπο κατάφεραν να γεμίσουν τον τάφο με χώμα μέχρι την οροφή Πώς καταστράφηκαν τα κεφάλια των Σφιγγών Αν το μνημείο γέμισε με άμμο επίτηδες τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποιος στεγανός χώρος στον οποίο θα εναποτέθηκαν τα οστά του νεκρού και τα κτερίσματα;

Οσον αφορά την οπή  διαστάσεων 40x50 εκατοστών, που εντοπίστηκε στον μαρμάρινο τοίχο που χωρίζει τον προθάλαμο του ταφικού μνημείου από τους δύο θαλάμους που ακολουθούν αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να δημιουργήθηκε από αποκόλληση του τοίχου μετά από πιθανό σεισμό και πως οι σπασμένες σφίγγες ίσως να είναι μέρος του αρχαίου τελετουργικού.Το κακό σενάριο

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 11:36 am


Eξέπνευσε 25χρονος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μετά από τροχαίο - Είχε τραυματιστεί σοβαρά στα Νιφορέικα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΚατέληξε χθες βράδυ ο 25χρονος που τραυματίστηκε στις 28 Αυγούστου σε τροχαίο στα Νιφορέικα Αχαΐας. Ο νεαρός οδηγούσε δίκυκλο στην παραλία των Νιφορεΐκων, όταν έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του δεξιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο 25χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας και εξέπνευσε λίγο μετά τις 8 μ.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 11:35 am


Διακοπή υδροδότησης αύριο στα Δημοτικά διαμερίσματα Ρίου και Καστελλοκάμπου

altΑπό την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 03-09-14 και από ώρα 9.00 έως 13.00 λόγω επισκευής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό μεταφοράς νερού στην οδό Αθηνών στο Ρίο θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή στα Δημοτικά διαμερίσματα Ρίου και Καστελλοκάμπου.

"Συνιστάται να περιορίζεται η κατανάλωση νερού σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Από την Υπηρεσία μας θα καταβληθεί προσπάθεια για μείωση του χρόνου διακοπής υδροδότησης.
Παρακαλούμε για την κατανόηση των συμπολιτών μας".

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:45 am


Κλείνει αύριο η πλατεία Ταμπαχάνων για ενάμιση μήνα - Κυκλοφοριακές αλλαγές λόγω της μίνι περιμετρικής - Τι θα ισχύσει για λεωφορεία και ΙΧ

altΚυκλοφοριακή επιβάρυνση αναμένεται από αύριο στην περιοχή της πλατείας Ταμπαχάνων στην Πάτρα, η οποία κλείνει λόγω εργασιών. Οι δρόμοι περιμετρικά της πλατείας κλείνουν για την κυκλοφορία στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών σύνδεσης αγωγών, οδοστρωσίας και αναμόρφωσης της πλατείας στην προβλεπόμενη τελική της μορφή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 45 ημέρες.Ηδη έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Δήμου (123607/Π5294/14 Τμήμα Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού ).

Λόγω του αποκλεισμού θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις:

Α. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

1. Ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί των οδών Π.Π. Γερμανού – 12ου Συντάγματος (κλάδος ανόδου προς Αρόη) και επί της οδού 3ου Ορειβατικού, στα τμήματα που ευρίσκονται περιμετρικά της Πλατείας Ταμπαχάνων. Εξαιρείται μόνο ο κλάδος ανόδου της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού (από Παλαιά Πόλη προς Ι.Ν.Παναγίας Αλεξιώτισσας).

2. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της δυτικής πλευράς της οδού Δαιδάλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μαραγκοπούλου και 12ου Συντάγματος.

3. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων και στις δύο πλευρές της οδού Μαραγκοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Παρασκευής και 3ου Ορειβατικού.

Β. Ρυθμίσεις στα δρομολόγια αστικών λεωφορείων

1. Τα αστκά λεωφορεία της γραμμής Νο 1 προς Σύνορα, Διάκου, Γηροκομείο, θα διέρχονται μέσω των οδών: Γούναρη, περιμετρικά της πλατείας Μαρούδα, Μαραγκοπούλου – ΚΕΤΧ - Γηροκομείου, ενώ για Εγλυκάδα θα διέρχονται μέσω των οδών :Γούναρη - περιμετρικά της πλατείας Μαρούδα – Μαραγκοπούλου - Λοχ. Μενούνου -  Η. Αλεξάνδρου - Εγλυκάδος. Τα λεωφορεία της γραμμής Νο 1 στην επιστροφή τους προς το κέντρο της Πάτρας θα διέρχονται μέσω των οδών 12ου Συντάγματος, Δαιδάλου, Μαραγκοπούλου, Γούναρη κ.λ.π.

2.     Τα αστικά λεωφορεία της γραμμής Νο 4 προς Αρόη θα διέρχονται μέσω των οδών Π.Π. Γερμανού – Δαιδάλου - 12ου Συντάγματος – Μεσσάτιδος - Αρόης κλπ., ενώ στην επιστροφή τους προς κέντρο της Πάτρας θα διέρχονται μέσω των οδών Αρόης – Μεσσάτιδος - 12ου Συντάγματος – Δαιδάλου – Μαραγκοπούλου – Γούναρη – Μπουκαούρη - Π.Π. Γερμανού κ.λ.π.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:42 am


Διακοπές ρεύματος και πλημμύρες σε Δεμένικα και Μιντιλόγλι

altΠροβλήματα στην περιοχή των Δεμενίκων προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στο Γυμνάσιο της περιοχής καθώς και στο νέο συγκρότημα που στεγάζει το λύκειο με τα φρεάτια να μην μπορούν να απορροφήσουν τα νερά της βροχής.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην οδό Ειρήνης και Φιλίας στο ύψος του Κυριαζή καθώς και σε παρακείμενους δρόμους.

Στις 4.30 το πρωί λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος,

Στον δρόμο πουοδηγεί απο το Μιντιλόγλι προς τα βραχναίϊκα στο ύψος της γέφυρας της περιμμετρικής έχουν σημειωθεί πλημμύρες. Στο σημείο εργάζεται συνεργείο του Δήμου με δύο οχήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:27 am


Oι νέοι διοικητές στην Α.Δ. Αχαΐας

altΑπό το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις των αστυνομικών υποδιευθυντών.
Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της ΕΛΑΣ:

Παραμένει διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο Θανάσης Παπανικολάου.

Ο Χρήστος Μαζαρακιώτης παραμένει στο Επιτελείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.


-Οι μέχρι πρότινος βοηθοί των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Ασφαλείας και Τάξης τοποθετούνται στις Αστυνομικές Διευθύνσεις.


Αυτό σημαίνει ότι ο Απόστολος Μαρτζάκλης μετακινείται ως βοηθός του αστυνομικού διευθυντή Αχαΐας Ιωάννη Σεϊντή, όπως επίσης οι Βασίλης Τσούρας και Θεόδωρος Τσάτσαρης.


Αντίθετα, στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας τοποθετείται και ο Γιώργος Σωτηρόπουλος.


-Στην Αμεση Δράση τοποθετείται διοικητής ο Περικλής Δημητρόπουλος και υποδιοικητής ο Ανδρέας Γκίζας.


-Ο Τριαντάφυλλος Πανώριος επιστρέφει και πάλι στο Α' Αστυνομικό Τμήμα Πατρών ως διοικητής και υποδιοικητής ορίζεται ο Παναγιώτης Πετσίνης.


-το 2ο Αστυνομικό Τμήμα Πατρών αναλαμβάνει διοικητής ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν διοικητής στην Τροχαία Πατρών την Τροχαία τοποθετείται ο Γιώργος Μιχαλόπουλος.


-Διοικητής στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα αναλαμβάνει ο Χρήστος Ντεμίρης, ενώ παραμένουν διοικητές του 3ου Αστυνομικού Τμήματος Ανδρέας Τσαπικούνης και του 5ου Αστυνομικού Τμήματος Γιάννης Κυριακόπουλος.

-Στο Τμήμα Μεταγωγών τοποθετείται ο Γιάννης Μπούμης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:20 am


Νεκρός 28χρονος στο αλιευτικό καταφύγιο Αντιρρίου - Στο ΠΓΝΠ η νεκροψία

altΟ δρόμος άνοιξε για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων που αν ισχύσουν όσα διαρρέονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί και να ξεπεράσουν το 1.000.000

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι ο φόρος θα είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό για 600.000 φορολογούμενους με περιουσία στους 4.000 οικισμούς που είναι εκτός σχεδίου αντικειμενικών.

Από εκεί και ύστερα όμως σχεδιάζονται μια σειρά από εκπτώσεις στον φόρο που μπορεί να φτάσουν ως και το 100%.

Η πρώτη έκπτωση που σχεδιάζεται είναι η απαλλαγή κατά 50%, μείωση δηλαδή του φόρου στο μισό, για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ ( με προσαύξηση 1.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και ακίνητα που δεν ξεπερνούν σε αξία τις 150.000 ευρώ και τα 120 τετραγωνικά

Ως  και 100% θα είναι η έκπτωση για τρίτεκνους και πολύτεκνους που έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και περιουσία ως 200.000 ευρώ και 150 τετραγωνικά.

Για  τα ξενοίκιαστα και τα μη ηλέκτροδοτούμενα οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη παρθεί, ωστόσο όλα δείχνουν ότι μιλάμε για έκπτωση 20%.

Από τις εκπτώσεις εξαιρείται όμως μια σειρά ατόμων που θα βρεθούν να πληρώσουν πολύ μεγάλα ποσά. Ουσιαστικά το ποσό που είδαν στο πρώτο εκκαθαριστικό που έλαβαν μέσα στο καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια άγαμοι, με περιουσία άνω των 200.000 ευρώ και με εμβαδόν άνω των 150 τετραγωνικών δεν θα έχουν καμία έκπτωση.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:17 am


Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ 1.000.000 πολίτες – Τι προβλέπουν οι αλλαγές

altΟ δρόμος άνοιξε για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων που αν ισχύσουν όσα διαρρέονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί και να ξεπεράσουν το 1.000.000

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι ο φόρος θα είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό για 600.000 φορολογούμενους με περιουσία στους 4.000 οικισμούς που είναι εκτός σχεδίου αντικειμενικών.

Από εκεί και ύστερα όμως σχεδιάζονται μια σειρά από εκπτώσεις στον φόρο που μπορεί να φτάσουν ως και το 100%.

Η πρώτη έκπτωση που σχεδιάζεται είναι η απαλλαγή κατά 50%, μείωση δηλαδή του φόρου στο μισό, για όσους έχουν εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ ( με προσαύξηση 1.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και ακίνητα που δεν ξεπερνούν σε αξία τις 150.000 ευρώ και τα 120 τετραγωνικά

Ως  και 100% θα είναι η έκπτωση για τρίτεκνους και πολύτεκνους που έχουν εισόδημα ως 12.000 ευρώ (με προσαύξηση 1.000 ανά προστατευόμενο μέλος) και περιουσία ως 200.000 ευρώ και 150 τετραγωνικά.

Για  τα ξενοίκιαστα και τα μη ηλέκτροδοτούμενα οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη παρθεί, ωστόσο όλα δείχνουν ότι μιλάμε για έκπτωση 20%.

Από τις εκπτώσεις εξαιρείται όμως μια σειρά ατόμων που θα βρεθούν να πληρώσουν πολύ μεγάλα ποσά. Ουσιαστικά το ποσό που είδαν στο πρώτο εκκαθαριστικό που έλαβαν μέσα στο καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια άγαμοι, με περιουσία άνω των 200.000 ευρώ και με εμβαδόν άνω των 150 τετραγωνικών δεν θα έχουν καμία έκπτωση.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:15 am


Πέθανε ο Αντώνης Βαρδής - Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή

Πέθανε τα ξημερώματα ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής - ΒΙΝΤΕΟ με κάποια από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του  Μετά από δίμηνη νοσηλεία

Με 19 λέξεις, νωρίς το πρωί της Τρίτης, το θεραπευτήριο Υγεία, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, έριξε την αυλαία για τον Αντώνη Βαρδή, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και όσους τραγούδησαν, αγάπησαν και ένιωσαν με τα τραγούδια του. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, αλλά τα ξημερώματα της Τρίτης, έχασε τη μάχη. «O μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μετά από δίμηνη νοσηλεία».

ήταν ο ιατρικό ανακοινωθέν με το οποίο έγινε γνωστός ο θάνατος του πασίγνωστου μουσικοσυνθέτη.Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρι. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο " Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πrώτη φορά. Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη "Γωνιά της Αθήνας" στην Πλάκα.

Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός. Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS" . Tραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήτανε το Fransoas σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Caterin σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή. Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά. Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασαιάδη.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:13 am


Επιδρομή από τσακάλια στην ορεινή Αχαΐα δημιουργεί πρόβλημα στους κτηνοτρόφους

altΣε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι στην ορεινή αχαία μετά την επιδρομή τσακαλιών που σκοτώνουν τα ζώα τους. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε διάταξη του ΕΛΓΑ που έχει ως αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να αποζημιωθούν.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/g.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:00 pm


Άρχισε η αναζήτηση σπιτιών από τους φοιτητές

altΞεκίνησε η αναζήτηση φοιτητικής στέγης και στην Πάτρα. Οι περισσότεροι φοιτητές αναζητούν δυάρια και τριάρια για συγκατοίκηση  και συνεπώς για λιγότερα έξοδα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:50 pm


Οι έμποροι βάζουν αρνητικό πρόσημο παρά τις χαμηλές τιμές στη διάρκεια των εκπτώσεων

altΑρνητικό πρόσημο με τη λήξη της εκπτωτικής περιόδου βάζουν οι έμποροι της Πάτρας . Υποστηρίζουν ότι η αγορά δεν κινήθηκε καθώς οι καταναλωτές εν μέσω θέρους είχαν ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια να πληρώσουν.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:40 pm


Αλλαγή στον καιρό - Έρχεται το φθινόπωρο

altΑλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Θα παρακολουθήσουμε αμέσως τώρα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες και μέρες στην Αχαία και την υπόλοιπη πελοπόννησο.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/d.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:30 pm


Γκρίνια και διαχωρισμός για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

altΓκρίνια στο Πασοκ για την διπλή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος . Η πρώτη εκδήλωση από το ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου θα πραγματοποιηθεί απόψε με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου ενώ η δεύτερη την Τετάρτη με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ενώ ο Παπανδρέου θα είναι απών.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/c.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:20 pm


Η νεκροψία της 30χρονης που αυτοκτόνησε στη γέφυρα έγινε σήμερα χωρίς παρατράγουδα, υπό το βλέμμα της ΕΛΑΣ

altΥπό το βλέμμα της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η νεκροψία νεκροτομή της 30χρονης που κρεμάστηκε το Σάββατο στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Η αστυνομία βρέθηκε εκεί μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το απόγευμα με συγγενείς της γυναίκας που ήθελαν να δούν την σωρό της και όταν δεν τους επετράπη επιτέθηκαν και χτύπησαν τον υπάλληλο του νεκροτομείο προκαλώντας παράλληλα φθορές στο χώρο.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/b.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:10 pm


Επίσημα από σήμερα Δήμαρχος της Πάτρας ο Κ. Πελετίδης

altΑνέλαβε επίσημα από σήμερα καθήκοντα ο νέος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Ο κύριος Πελετίδης ανακοίνωσε τα ονόματα των αντιδημάρχων, ενώ η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Γιάννη Δημαρά έγινε σε ευχάριστο κλίμα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/01-09-14/a.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:00 pm


Τα 11 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

altΤα 11 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:

Ντομάτες

Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.

Μπανάνες

Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Πατάτες

Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.

Κρεμμύδια

Ο ιδανικός χώρος για να φυλάει κανείς κρεμμύδια είναι ένα μέρος σκιερό μέσα στην κουζίνα.

Σκόρδο

Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει... βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.

Αβοκάντο

Η ψύξη σταματά την ωρίμανση του αβοκάντο. Ενα κομμένα αβοκάντο που θέλουμε να διατηρηθεί για περισσότερο χρόνο είναι καλύτερα να το καταψύχουμε.

Μέλι

Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.

Καυτερές σάλτσες

Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.

Πεπόνι

Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.

Φρούτα

Ολα τα  φρούτα πρέπει να ωριμάζουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπαχαρικά

Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:30 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: