1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αχαϊας   »   Πατρας 4    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πατρας 4 και εμείς θα το προσθέσουμε.

Ετοιμάζουν οργανωμένες κινητοποιήσεις για ΟΑΕΕ και φόρους οι μικρομεσαίοι

Ετοιμάζουν οργανωμένες κινητοποιήσεις για ΟΑΕΕ και φόρους οι μικρομεσαίοι - Δεν αντέχουν άλλο  Οι Φορείς παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου

Έτοιμοι να βγουν σε κινητοποιήσεις δηλώνουν, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, Ταξί και Μεταφορές που έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου με την συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ των ΤΑΞΙ της ΕΣΕΕ και της ΠΣΧΕΜ.

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γεώργιος Καββαθάς, ανέφερε πως είναι καιρός να προσπαθήσουμε όλοι να αλλάξουμε μια αδιέξοδη πολιτική που καταδικάζει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς τα ζητήματα που πλέον ενώνουν διαφορετικούς κλάδους είναι κοινωνικά και όχι ειδικά.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ (ΠΟΕΙΑΤΑ), κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, σημείωσε πως αυτή η κίνηση δεν έγινε για το κλάδο, αλλά για να αφυπνιστεί η κοινωνία και να αντιδράσει στην επιχειρούμενη εξόντωση της μεσαίας τάξης.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), κ. Πέτρος Σκουλικίδης, υπογράμμισε πως ο κλάδος των χερσαίων εμπορευματικών μεταφορών είναι θυμωμένος και συσπειρωμένος για οποιαδήποτε κινητοποίηση όταν χρειαστεί, καθώς ως κλάδος έχει καταστραφεί πλήρως.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), κ. Βασίλης Κορκίδης, ανέφερε πως αντιδρούμε ακριβώς γιατί θέλουμε να στηρίξουμε το Ταμείο μας και την μεσαία επιχειρηματικότητα, λέγοντας ουσιαστικά τρία πράγματα: πρώτον: στηρίξτε την ελληνική επιχείρηση, δεύτερον: καλύψτε ασφαλιστικά και προστατέψτε τις οικογένειες και τρίτον: δανείστε μας χρόνο αντί για χρήμα.

Οι φορείς διατύπωσαν θέσεις και προτάσεις και συγκεκριμένα για το ΟΑΕΕ αναφέρουν.

Η ύφεση και η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που έχει επιβληθεί και υλοποιείται από τις διαδοχικές κυβερνήσεις περισσότερο από τέσσερα χρόνια έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που εκπροσωπούν οι φορείς μας σε πλήρες αδιέξοδο. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που έχουν επιβιώσει αλλά και αυτές που έχουν οδηγηθεί σε βίαιη διακοπή της λειτουργίας τους.

Οι τελευταίες, μάλιστα, υπολογίζονται στις 200.000. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν η υπερφορολόγηση αφενός και τα τρομοκρατικά μέτρα είσπραξης των ασφαλιστικών οφειλών δεδομένου ότι το ΚΕΑΟ ειδοποίησε ακόμα και για κατάσχεση όχι μόνο ατομικών περιουσιακών στοιχείων αλλά και στοιχείων της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπως τα αυτοκίνητα-ταξί.

Οι φορείς μας, αντιμέτωποι με την κατάσταση αυτή, αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους και να καταθέσουν σήμερα μια σειρά κοινών θέσεων και προτάσεων, οι οποίες αποβλέπουν αφενός στην άμβλυνση αυτών των οδυνηρών συνθηκών και αφετέρου στη διαμόρφωση κάποιου όχι μόνο πολιτικού αλλά κυρίως κοινωνικού διεξόδου.Α. Ασφαλιστικό – ΟΑΕΕ

Σε σχέση με τις οφειλές στον ΟΑΕΕ οι κοινή μας πρόταση είναι η ακόλουθη: Κεφαλαιοποίηση, πάγωμα και μετατροπή των οφειλών για τους ενεργούς οφειλέτες σε ασφαλιστικό χρόνο. Με το πέρας του εργασιακού-ασφαλιστικού του βίου ο κάθε οφειλέτης να έχει το δικαίωμα εξαγοράς αυτού του ασφαλιστικού χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση λαμβάνει μειωμένη κατά το ποσό της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σύνταξη.

Ως προς τις τρέχουσες εισφορές να δοθεί στους ασφαλισμένου το δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικής κλάσης.
Επίσης, προτείνεται η ενεργοποίηση του αδρανούς λογαριασμού ανεργίας πέραν του επιδόματος και στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων επαγγελματιών με την θέσπιση «τεκμηρίου διακοπής επαγγελματικής δραστηριότητας» ανάλογου με αυτό που ισχύει και για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ.Β.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:34 am


Πρωτοφανή ψυχολογική κακοποίηση μικρού παιδιού

Οι φωτογραφίες του παιδιού έφτασαν στα χέρια των γονιών του από έναν πρώην υπάλληλο του νηπιαγωγείου.  Οι γονείς του παιδιού ζητούν τώρα το ποσό του 1.000.000 δολαρίων ως αποζημίωση για τη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών στο μικρό παιδί τους.

Το μωρό φαίνεται στις εικόνες να είναι τυλιγμένο με μία κουβέρτα, δεμένο με μονωτική ταινία και ξαπλωμένο πάνω σε ένα χαλάκι πόρτας!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν πρώην υπάλληλο ο οποίος την έστειλε στην οικογένεια των Galbraiths στο Τέξας, λέγοντας ότι ο γιος τους ήταν ένα από τα δύο παιδιά που βρέθηκαν δεμένα την ίδια μέρα τον περασμένο Ιούνιο.

Ο δικηγόρος του ζευγαριού είπε: «Αυτό είναι ο χειρότερος εφιάλτης ενός γονέα.»

«Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στη φροντίδα κάποιου άλλου. Αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό όταν συμβαίνει με τα μικρά παιδιά, που δεν είναι σε θέση να μιλήσουν για τον εαυτό τους.»

Το κέντρο ημερήσιας φροντίδας δεν έχει σχολιάσει την μήνυση, αλλά λέει ότι έχει επικοινωνία με τις αρχές.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:32 am


«Επιταγή εισόδου» στην αγορά εργασίας για 12.000 νέους

Από αύριο, Παρασκευή, θα μπορούν οι άνεργοι νέοι, 18 έως 24 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ΕΤΩΝ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Οι ωφελούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 12.000 από τους οποίους 3.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ομάδα στόχος που θέλει να καλύψει το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων, είναι οι νέοι με χαμηλά προσόντα και χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ως τώρα σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα. Η δράση, προϋπολογισμού 43.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ - «Youth Employment Initiative») και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Το πρόγραμμα προσφέρει μέσω voucher θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι ανέρχεται σε 2.410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2.240 για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προβλέπονται 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 420 ώρες πρακτική άσκηση, ενώ για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας 120 ώρες και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρητική κατάρτιση και 380 ώρες πρακτική άσκηση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ανέργους νέους:Να πιστοποιούν το επίπεδο εκπαίδευσης με την προσκόμιση - κατά περίπτωση - τίτλου σπουδών, απολυτηρίου Γυμνασίου/Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδώνΝα έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 μέχρι και 31.12.1996.Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔΝα έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας (δηλαδή από 30/5/2014 έως 30/9/2014). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα (δηλαδή πριν από την 30/5/2014), με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτό το διάστημα σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης . Επισημαίνουμε ότι σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι με την υποβολή της αίτησής τους στο πλαίσιο της παρούσας επικαιροποιούν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους.Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.Κριτήρια επιλογής ωφελουμένων

1ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας (μέγιστος βαθμός= 20 μόρια)

Από 0 έως 4 μήνες, ο υποψήφιος λαμβάνει 3 μόρια ανά πλήρη μήνα ανεργίας από τον πρώτο έως και τον τέταρτο μήνα ανεργίας με μέγιστο βαθμό τα 12 μόρια

Από 5 μήνες και άνω, ο υποψήφιος λαμβάνει 12 μόρια συν 0,5 μόρια για κάθε πλήρη μήνα ανεργίας από τον πέμπτο μήνα ανεργίας και άνω με μέγιστο βαθμό τα 20 μόρια

2ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Συνολικό εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό οικ. έτους 2014 (μέγιστος βαθμός= 15 μόρια).

Ως ατομικό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος). Ως οικογενειακό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του. Οι αιτούντες που δεν είχαν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως προστατευόμενα μέλη) δηλώνουν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα της πατρικής οικογένειας.

Τα μόρια του κριτηρίου υπολογίζονται έως και 2 δεκαδικά και η βαθμολόγηση του εισοδήματος γίνεται σε τρείς εισοδηματικές κλάσεις:Για συνολικό εισόδημα από 0 ευρώ έως 12.000 ευρώ, τα μόρια υπολογίζονται από τον μαθηματικό τύπο [ 15-(Ε/1500)], όπου «Ε» το συνολικό εισόδημα και ο υποψήφιος δύναται να λάβει το μέγιστο βαθμό του κριτηρίουΓια συνολικό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ, Τα μόρια υπολογίζονται από τον μαθηματικό τύπο ( 18000-Ε)/1000, όπου «Ε» το συνολικό εισόδημαΓια συνολικό εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ,, ο υποψήφιος λαμβάνει 0 μόρια3ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Συμμετοχή σε προηγούμενες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας (μέγιστος βαθμός= 15 μόρια). Άνεργοι που δεν εντάχθηκαν σε αντίστοιχες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας λαμβάνουν 15 μόρια.

4ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: (εξετάζεται και βαθμολογείται μονάχα για τους υποψηφίους που ανήκουν στην υπο-ομάδα υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ/ΔΕ) και λαμβάνει μέγιστο βαθμό ίσο με 10 μόρια):Απόφοιτοι Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, λαμβάνουν 10 μόριαΑπόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνουν πέντε μόριαΠρόβλεψη για υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Τρεις φάσεις πληρωμών των ωφελουμένων (1η με την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης - 2η με την ολοκλήρωση 180 ωρών πρακτικής άσκησης και 3η με την ολοκλήρωση 240 για αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ) και 200 για ΥΕ και ΔΕ ωρών πρακτικής άσκησης).

Δεν ισχύει η χρονική σειρά προτεραιότητας ως κριτήριο επιλογής, ενώ υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για ωφελούμενους με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) προκειμένου, να διευκολύνεται η συμμετοχή και η πρόσβασή τους στη συγκεκριμένη δράση

Έχει ληφθεί τέλος μέριμνα για την εξασφάλιση της διαφάνειας κατά την επιλογή των ωφελούμενων. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η σύσταση ειδικού οργάνου για την αντιμετώπιση καταγγελιών παρελκυστικών πολιτικών και αθέμιτου ανταγωνισμού σε επίπεδο παρόχων, αλλά και για την αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της προστασίας προσωπικών δεδομένων, και η σύσταση επιτροπής εξέτασης αντιρρήσεων που κατατίθενται από την πλευρά των ωφελουμένων

Προβλέπεται η δυνατότητα παροχής τηλε-κατάρτισης και διευκόλυνσης της υλοποίησης του προγράμματος σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές για τη μέγιστη δυνατή γεωγραφική κάλυψη και εφαρμογή της δράσης

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ειδικής ιστοσελίδας http://youthguarantee.ypakp.gr από 29/8 έως και 20/9

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων έχει προβλεφθεί η λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού αριθμού (800 11 44444) για την παροχή πληροφοριών και οδηγιών από, Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:28 am


Μείωση ΕΝΦΙΑ για τα κλειστά ακίνητα ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

«Την έντονη απογοήτευση των ιδιοκτητών ακινήτων για το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει αόριστα στο μέλλον, δηλαδή σε άγνωστο χρόνο, την ικανοποίηση του εύλογου και αυτονόητου αιτήματός της να νομοθετηθεί άμεσα η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα κενά ακίνητα (κτίσματα) που δεν αποφέρουν έσοδα στους ιδιοκτήτες τους» εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με ανακοίνωσή της.

«Ευελπιστούμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση αυτή δεν σηματοδοτεί παραπομπή του θέματος στις ελληνικές καλένδες. Διαφορετικά στο μέλλον θα μετατεθούν και τα έσοδα του Δημοσίου από τη συγκεκριμένη κατηγορία των ιδιοκτητών των κενών κτισμάτων, αναγκαστικά λόγω της γνωστής και αυταπόδεικτης αδυναμίας τους για πληρωμή του παράλογου και ληστρικού, διπλού και δήθεν "ενιαίου" αυτού φόρου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση καλούμε την κυβέρνηση να εξαντλήσει έστω και την ύστατη στιγμή τα περιθώρια των υπολογισμών και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα προκειμένου να μετριάσει έστω το φορολογικό βάρος που επιβάλλεται επί ανύπαρκτου εισοδήματος και σε εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες, δίνοντας κάποια ανάσα αλλά και κάποια ελπίδα στους κατόχους αστικών ακινήτων, που σήμερα πια το ίδιο το φορολογικό σύστημα απαξιώνει τις περιουσίες τους. Η λύση πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα, και όχι στο μέλλον, δεδομένου ότι, κυριολεκτικά, "κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον άδηλον"» αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ στην ίδια ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:26 am


Ο τερματισμός του μνημονίου, η πρώτη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση

Για τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσο χρονικό διάστημα, μίλησε ο επικεφαλής του Προγράμματος και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας πως η αρχή πρέπει να γίνει από τον «τερματισμό του μνημονίου» που, όπως είπε, αποτελεί πηγή του προβλήματος.

Ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ", έκανε λόγο παρουσίασε τα εξής μέτρα για την ανασυγκρότηση: 

-Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους

-Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου)

-Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δις ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.

-Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.

-Ρύθμιση των κόκκινων δανείων. 

Παρουσιάζοντας τέλος, τους άξονες της πολιτικής και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως μια χώρα «δεν μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς να υπάρχει πολιτική που επιδιώκει διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους».

Σ' αυτό το πλαίσιο, επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολιτική ανατροπή σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και τη δημιουργία μετώπου των χρεωμένων χωρών.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:23 am


Αιματηρή συμπλοκή ληστών με αστυνομικούς στον Κολωνό! - Νεκρός ο ένας δράστης

Αιματηρή συμπλοκή ληστών με αστυνομικούς στον Κολωνό! - Νεκρός ο ένας δράστης Ληστεία σε σούπερ μάρκετ κρεάτων στη συμβολή των οδών Αγίου Παύλου και Κηφισού

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε αργά το απόγευμα στην περιοχή του Κολωνού, ανάμεσα σε δυο ληστές και αστυνομικούς, με αποτέλεσμα ο ένας δράστης να πέσει νεκρός.

Οι δράστες εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ κρεάτων, όμως είχαν ήδη γίνει αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. Ο λόγος ήταν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα το είχαν ληστέψει δυο φόρες σε μόλις τρεις εβδομάδες, με αποτέλεσμα να ενταθούν οι περιπολίες των αστυνομικών της ΔΙΑΣ τις βραδινές ώρες.

Αστυνομικοί που παρακολουθούσαν και ήταν κοντά στο κατάστημα, είδαν ληστές να μπαίνουν μέσα, όμως δεν επενέβησαν εκείνη την ώρα για να μην υπάρξει συμπολκή μέσα στο σούπερ μάρκετ κρεάτων, αλλά τους περίμεναν να βγουν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δράστες να παραδοθούν και σε αυτή τη φάση οι ληστές έστρεψαν τα όπλα τους προς τους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να πυροβολίσουν, καθώς ο διοικητής της ομάδας πυροβόλησε τον ληστή, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη, ύστερα από καταδίωξη.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:20 am


Είχε αλλάξει ρότα το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών;

Αλλάζει η περιοχή ερευνών για τον εντοπισμό του εξαφανισμού αεροσκάφους που εκτελούσε την ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, μετά τα αποτελέσματα της ανάλυσης μιας προσπάθειας που είχε γίνει να καλέσουν το αεροπλάνο από δορυφορικό τηλέφωνο.

Οι αρχές λένε ότι έχουν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι το Boeing 777 μπορεί να πήρε μια διαφορετική πορεία.

Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει νέες μεθόδους για την ανάλυση των δεδομένων από δορυφορικές κλήσεις που προσπάθησαν να γίνουν, από τότε που το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, ενώ ήταν καθ'οδόν από την ΚουάλαΛουμπούρ για το Πεκίνο στις 8 Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής Αυστραλός πρωθυπουργός, Γουόρεν Τρας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στην Καμπέρα της Αυστραλίας, είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι το αεροσκάφος "μπορεί να έστριψε προς τα νότια (προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό) λίγο νωρίτερα απ' ότι περιμέναμε".

Βεβαίως, όπως τόνισε, το συνολικό εύρος της περιοχής όπου πραγματοποιούνται έρευνες παραμένει ίδιο. Ωστόσο, ο επικεφαλής του γραφείου ασφάλειας μεταφορών της Αυστραλίας , Μάρτιν Ντόλαν, σημείωσε ότι θα συναντηθεί την άλλη εβδομάδα με ειδικούς για να αποφασιστεί εάν η ζώνη των 60.000 τετραγωνικών χλμ  θα επεκταθεί ή θα μετατοπιστεί προς τα νότια, με βάση τα νέα δεδομένα. 

Η νέα ανάλυση των δεδομένων προέρχεται από δύο κλήσεις που προσπάθησε να κάνει το προσωπικό τηςMalaysia Airlines προς το πλήρωμα της πτήσης, αφού είχε αναφερθεί η εξαφάνιση του αεροσκάφους από τις οθόνες των ραντάρ.

Ο Ντόλαν επισήμανε ότι η νέα ανάλυση έδειξε ότι το αεροσκάφος ήδη πετούσε προς τα νότια, όταν προσπάθησε να γίνει η πρώτη κλήση, λιγότερο από 20 λεπτά αφού το αεροπλάνο χάθηκε από τα στρατιωτικά ραντάρ. 

"Παλαιότερα, υπήρχε η πιθανότητα αυτό να είχε γίνει λίγο αργότερα, οπότε έπρεπε να κάνουμε προσομοίωση με βάση μια σειρά από ενδεχόμενα αναφορικά για την κατεύθυνση προς την οποία έστριψε το αεροπλάνο" τόνισε.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:18 am


Ο Αχαιός Ν.Νικολόπουλος είπε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου που@τ@ιό και εκείνος του απάντησε στο Twitter

alt

Αίσθηση αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση του  Νίκου Νικολόπουλου στο Twitter με αφορμή την είδηση της πρότασης γάμου που δέχθηκε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ από τον αγαπημένο του Ντεστενέ Γκοτιέ, ένα tweet που έφθασε ως τα... αυτιά του Λουξεμβούργιου πρωθυπουργού ο οποίος και απάντησε στον Ελληνα βουλευτή.

«Από την Ευρώπη των εθνών-κρατών,στην Ευρώπη των... π@@@ιών!!! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του», έγραψε στο Twitter πριν μερικές ώρες ο Νίκος Νικολόπουλος.

Το tweet όπως φαίνεται έφθασε ως τον Ξαβιέ Μπετέλ ο οποιός μάλιστα απάντησε στον Ελληνα βουλευτή. «Γεια, άκουσα ότι θέλεις κάτι να μου πεις, αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγνώμη», έγραψε χαρακτηριστικά στον κ. Νικολόπουλο. alt

Χαμός στο Twitter για το ομοφοβικό σχόλιο του βουλευτή

Εντωμεταξύ oι χρήστες του Twitter όπως πάντα έχουν δώσει... ρέστα με αφορμή το ομοφοβικό σχόλιο του βουλευτή, κατακρίνοντάς τον με καυστικό πάντα τρόπο για την ανάρτησή του. Γράφουν, ενδεικτικά.

Η πρόταση γάμου στον Ξαβιέ Μπετέλ

Πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αποκάλυψε πως ο αγαπημένος του, του έκανε πρόταση γάμου και εκείνος δέχτηκε με μεγάλη χαρά να τον παντρευτεί.Ο Ξαβιέ Μπετέλ είναι 41 ετών είναι νομικός, με μεταπτυχιακές σπουδές, μάλιστα, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πρώην δήμαρχος του Λουξεμβούργου και κατόπιν, από το Δεκέμβριο του 2013 πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ο Μπετέλ, έχει παραδεχθεί από το 2008 δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος και μιλά ανοιχτά για τη σχέση του με τον Ντεστενέ Γκοτιέ. Οι δυο τους εμφανίζονται συχνά μαζί, σε ανεπίσημες και επίσημες εκδηλώσεις, ενώ όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σύντομα θα ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου.

altaltalt

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:15 am


Έστειλαν τον έμπορο με καδρονιά στο νοσοκομείο- Είχαν πάει να τον κλέψουν

altΣτο νοσοκομείο κατέληξε ιδιοκτήτης καταστήματος με ταξιδιωτικά είδη  της Πάτρας, μετά από καδρονιά στο κεφάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν τρία κορίτσια Ρομά, μπήκαν στο κατάστημά του στη διασταύρωση των οδών Αγίου Ανδρέου και Ερμού.

Γρήγορα ο έμπορος αντελήφθη τις προθέσεις τους για κλοπή  και αντέδρασε ζητώντας τους να βγουν από τοκατάστημα. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του κατάφεραν ένα χτύπημα με καδρόνι στο κεφάλι και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό τι πήραν μαζί τους.

Ο έμπορος κατέληξε στο νοσοκομείο και πρόκειται να προβεί σε καταγγελία για ληστεία και επίθεση.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:12 am


Έβησε η πυρκαγιά στα Συχαινά κοντά στην Περιμετρική

altΠερίπου μισό στρέμμα από πουρνάρια και κυπαρίσσια έκαψε η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στα Συχαινά κοντά στην Περιμετρική. Στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο, στο σημείο ωστόσο παραμένουν Πυροσβέστες για πιθανή αναζωπύρωση.


Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:10 am


Νέος ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια λόγω των επερχόμενων διαγραφών στους αιώνιους φοιτητές

altΟι διαγραφές που έρχονται για τους αιώνιους φοιτητές προκαλούν νέο ξεσηκωμό στα πανεπιστήμια. Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε κατάληψη της πρυτανείας και παράσταση διαμαρτυρίας στον πρύτανη.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/28-08-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:50 pm


Πάνω από 170 επιχειρήσεις ενισχύθηκαν οικονομικά από Ευρωπαϊκά προγράμματα στη Δυτική Ελλάδα

alt170 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας ενισχύθηκαν οικονομικά από ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας. Και την επόμενη προγραμματική περίοδο θα γίνουν συγκεκριμένες πολιτικές ενέργειες από την περιφέρεια για να αποκτηθούν και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα με στόχο την ενίσχυση την μικρομεσαίας επιχείρησης.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/28-08-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:40 pm


Συνεχείς έλεγχοι της ΕΛΑΣ για τον εντωπισμό του 29χρονου Πατρινού που έχει εμπλακεί σε περιστατικά πυροβολισμών

altΠονοκέφαλο στην τοπική ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει ο 29χρονος Πατρινός ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και ήδη έχει εμπλακεί σε τέσσερα περιστατικά με πυροβολισμούς. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους για τον εντοπισμό του 29χρονου άνδρα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/28-08-14/d.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:30 pm


Κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ με αφορμή τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών

altΚινητοποίηση από το ΠΑΜΕ την Παρασκευή το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου για τις ελλείψεις στην προσχολική αγωγή που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να παραμένουν εκτός παιδικών σταθμών.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/28-08-14/c.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:20 pm


Σε γιορτή των ΚΑΠΗ στην Πλαζ βρέθηκε ο Κώστας Πελετίδης

altΣτην πλαζ σε μία γιορτή που έστησαν τα μέλη των ΚΑΠΗ βρέθηκε σήμερα ο νέος δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης. Μάλιστα ο Δημαρχος διασκέδασε χορεύοντας με τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Στόχος είναι η ενίσχυση των δομών των ΚΑΠΗ ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι την θερινή περίοδο συμμετείχαν στο πρόγραμμα του κοινωνικού τομέα πάνω από 300 άτομα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/28-08-14/b.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:10 pm


Σκέψεις για συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων από το αρμόδιο Υπουργείο

altΣχέδιο «Καλλικράτης» με συνενώσεις και συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων επεξεργάζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, ώστε να αποδεσμευθούν αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία για τις ανάγκες της ασφάλειας. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες στο σχέδιο περιλαμβάνεται η κατά το εν τρίτο μείωση των Αστυνομικών Τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/28-08-14/a.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:00 pm


30χρονος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας.

Νεκρός μέσα στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε επί της Πλατείας Υψηλών Αλωνίων 24 βρέθηκε ένας 30χρονος άνδρας, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η  μητέρα του ανησύχησε γιατί δεν τον έβρισκε και ειδοποίησε τον άλλον της γιο, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι του να τον αναζητήσει. Χτυπούσε αλλά δεν του άνοιγε κανείς και έτσι έσπασε την πόρτα και βρέθηκε μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Στην ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα αφού οι οικείοι του υποστηρίζουν πως δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα ικανό να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 8:36 pm


Παρουσία Πελετίδη η γιορτή λήξης του Θερινού ΚΑΠΗ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

altΠαρουσία του νέου δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και με τη μεγάλη συμμετοχή των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης το Θερινό Στέκι μελών ΚΑΠΗ στην Πλαζ της Πάτρας.
Η λήξη των δράσεων της φετινής περιόδου, σφραγίστηκε από το κέφι, την ενέργεια και την ζωντάνια των ηλικιωμένων σε ένα γλέντι χορού και τραγουδιού.
Ο νέος Δήμαρχος κ. Πελετίδης, μιλώντας στα μέλη των ΚΑΠΗ, τόνισε ότι θα είναι με κάθε τρόπο δίπλα στην Τρίτη Ηλικία με την στήριξη των δομών της και την ενίσχυσή τους.
Η απερχόμενη πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Αναστασία Παπαντωνοπούλου, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό αναφέρθηκε στη στήριξη των δομών για την Τρίτη Ηλικία καθώς και την προσπάθεια που έγινε να γίνουν και έργα υποδομής και στα τρία ΚΑΠΗ.
Περίπου400 μέλη και των 3  ΚΑΠΗ είχαν την ευκαιρία για δυο μήνες    (Ιούλιο κι Αύγουστο ) να απολαύσουν με καθημερινή δωρεάν μετακίνηση το θαλάσσιο μπάνιο τους συνδυασμένο και με παράλληλες δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο Θερινό στέκι, όπως:
- ενημερωτικές συζητήσεις σε θέματα πρόληψης και προστασίας από το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Τρίτης  Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού
- πρόγραμμα υγείας και ευεξίας με συνεργασία με το αθλητικό τμήμα του Δήμου Πατρέων, καθώς και άλλες δραστηριότητες.
Στο γλέντι της Τρίτης Ηλικίας μεταξύ άλλων εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΚΑΠΗ και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Γιώργο Κολοκυθά, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Σιγαλός κι η διευθύντρια του Κοινωνικού Οργανισμού Αγγελική Ψαρρού. Για πολλοστή  φορά αφιλοκερδώς την μουσική επιμέλεια είχε ο Αντρέας Καραχάλιος.

alt

alt

alt


Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 7:36 pm


Ευχές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλου για καλή σταδιοδρομία στους εισαχθέντες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

altΑγαπητοί μαθητές/ αγαπητές μαθήτριες,

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων εξετάσεων, κλείνει ακόμη ένας πολυετής κύκλος σκληρής δουλειάς από όλους όσοι λάβατε μέρος στη δύσκολη και αγχογόνα αυτή δοκιμασία. Συγχρόνως, ανοίγει ένας νέος κύκλος που για πολλούς περιλαμβάνει την ευκαιρία για σπουδές σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα ή σε άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε όλους εσάς που ύστερα από συνεχή και συστηματική μελέτη επιτύχατε τους στόχους σας, θα ήθελα να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για τη σπουδαία αυτή επιτυχία σας. Η εισαγωγή σας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειάς σας αλλά και την ανταμοιβή σας για τον επίπονο και ωραίο αγώνα που δώσατε. Η επιτυχία σας, δείχνει ότι η πορεία προς τη γνώση είναι μεν επαχθής, ωστόσο ο τελικός προορισμός αποζημιώνει και με το παραπάνω για τους κόπους και τις θυσίες. Σας διαβεβαιώνω ότι οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας, οι συμμαθητές σας, ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι έμπλεη υπερηφάνειας για το επίτευγμά σας.
Σε όσους δεν επέτυχαν αυτή τη φορά την εισαγωγή τους σε κάποιο ανώτατο ίδρυμα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τίποτα δεν τελειώνει εδώ και ότι η επιτυχία στη ζωή έχει άπειρες μορφές, αρκεί να διατηρούμε το πάθος για σκληρή δουλειά και την προσήλωση στους στόχους μας.
Σε όλους σας, ανεξάρτητα από τα πεδία στα οποία θα δραστηριοποιηθείτε από εδώ και στο εξής, εύχομαι υγεία και δύναμη.
Καλή επιτυχία στη νέα σας πορεία!
Παναγιωτόπουλος Γιώργος
Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 7:33 pm


Ξεκινά από Δευτέρα ο πρώτος τοπικός ψεκασμός Δακοκτονίας 2014

altΑρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου ο πρώτος τοπικός ψεκασμός δακοκτονίας 2014 στις Τοπικές Κοινότητες Σελλών, Αργυρών και τμήματος της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου του Δήμου Πατρέων.
Όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς η βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια κ.λπ.) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.
Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στα τηλέφωνα 2613613735 και 2610 427891.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 7:28 pm


ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Πάτρα: Και μετά τις βάσεις δείτε πόσο κοστίζουν τα ενοίκια στις πόλεις που περάσατε - ΔΕΙΤΕ ενδεικτικές τιμές για όλη την Ελλάδα Δείτε πίνακες

Είστε πλέον φοιτητές. Απολαύστε το. Ενα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα. Ομως, η καθημερινότητα είναι εδώ. Στην πόλη που περάσατε θα πρέπει να βρείτε σπίτι για να νοικιάσετε. Οπότε μετά τις βάσεις μπορείτε να δείτε τα ενοίκια των σπιτιών.

Οπως, λένε οι κτηματομεσίτες σπίτια υπάρχουν για όλους τους νέους φοιτητές. Οπότε μην αγχώνεστε και μη βιαστείτε να νοικιάσετε το πρώτο που θα βρείτε μπροστά σας. Κάντε μία έρευνα αγοράς για να εντοπίσετε αυτό που θέλετε με το ενοίκιο που θέλετε.


Βεβαίως η κατάσταση δεν είναι ίδια σε όλες τις πόλεις. Εκεί που καταργήθηκαν σχολές υπάρχει υπερπροσφορά σπιτιών, ενώ στις πόλεις λειτούργησαν νέες σχολές υπάρχει προσφορά, αλλά μικρότερη.

Το ευχάριστο για τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους είναι, όπως αναφέρει και η imerisia.gr, πως σε γενικές γραμμές τα ενοίκια, ειδικά στην Αθήνα είναι χαμηλότερα ως και 15% σε σύγκριση με το παρελθόν. Πάντως, κατά μέσο όρο τα ενοίκια είναι φέτος χαμηλότερα από πέρυσι κατά 5% ως 7% 

Πάντως, μπορείτε να βρείτε εύκολα σπίτια με ενοίκιο από 150 ως 350 ευρώ αναλόγως αν πρόκειται για γκαρσονιέρες ή δυάρια.

Τρία άλλα κριτήρια τα οποία καθορίζουν το ύψος του ενοικίου είναι η ηλικία της πολυκατοικίας, η θέση του διαμερίσματος αν δηλαδή είναι στο ισόγειο, σε όροφο ή είναι ημιυπόγειο και η απόσταση από τα πανεπιστήμια. Οσο πιο κοντά τόσο πιο υψηλά και τα ενοίκια.

Ενας άλλος παράγοντας που μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος είναι η συγκατοίκηση με άλλους φοιτητές, αφού μοιράζονται τα έξοδα θέρμανσης και τα κοινόχρηστα.

 

ΠΕΡΙΟΧΗ Δυάρι Γκαρσονιέρα

Ζωγράφου

250-400 220-300
Παγκράτι 180-280 160-210

Καισαριανή

250-400 180-280

Αμπελόκηποι

300-350 230-380

Νεάπολη-Εξάρχεια

220-330 150-250

Κυψέλη

200-250 150-200

Πατήσια

200-250 130-200

Χολαργός

350-450 200-300

Νέα Σμύρνη

350-450 220-320

Καλλιθέα

250-350 220-300

Θεσσαλονίκη

250-450 160-380

Ιωάννινα

230-330 230-300

Πάτρα

230-300 150-200

Ηράκλειο

250-300 200-280Κομοτηνή

200-400 250-350

Βόλος

200-250 150-180

Ρέθυμνο

220-380 180-250

Χανιά

250-350 140-250

Βέροια

250-450 200-250

Νάουσα

280-400 150-250

Εδεσσα

300-400 180-250

 Συνάντηση Χαρδούβελη-Αθανασίου στις 2 το μεσημέρι για τους πλειστηριασμούς ακινήτων Συνάντηση Χαρδούβελη-Αθανασίου στις 2 το μεσημέρι για τους πλειστηριασμούς ακινήτων

Οι πιστωτές πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Ινστιτούτο ZEW: Περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην Ευρώπη
Ινστιτούτο ZEW: Περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην Ευρώπη
Η έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ZEW) διενεργήθηκε κατ` εντολή του Ιδρύματος Robert-Bosch και φέ...
Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:09 pm


Υπήρξε σχολή με μόνο έναν επιτυχόντα στη Δυτική Ελλάδα

Πολλές ήταν οι εκπλήξεις στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο τμήμα Τεχνικών Περιβάλλοντος Ζακύνθου με 69 θέσεις μπήκε τελικά μόνο ένας!

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 1:00 pm


Εκτός λειτουργίας το 199!!! - Κίνδυνος θάνατος

Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στην Πάτρα. Για περισσότερο από μια ώρα ο τριψήφιος αριθμός κλήσης της πυροσβεστικής στην Πάτρα , το γνωστό 199 είναι εκτός λειτουργίας.

Όποιος επιχειρεί  να καλέσει την πυροσβεστική πληροφορείται με μήνυμα χωρίς χρέωση από τον ΟΤΕ πως η επικοινωνία με τον αριθμό που καλεί είναι αδύνατη λόγο βλάβης και πως καταβάλλεται προσπάθεια για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Να σημειωθεί πως η σιγή ασυρμάτου με την πυροσβεστική  έστω και για λίγο μπορεί να αποβεί μοιραία ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:50 pm


Δήλωση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δήλωση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες από τη Δυτική Ελλάδα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκφράζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ:

«Θέλω από βάθους καρδιάς να συγχαρώ όλους τους υποψήφιους και τις υποψήφιες από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι μετά από έναν επίπονο αγώνα, με κόπο και πραγματική αυτοθυσία, κατάφεραν να επιτύχουν στη δύσκολη δοκιμασία των εισαγωγικών εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναμφίβολα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν το επισφράγισμα των προσπαθειών ετών για τους μαθητές και την αφετηρία για το ξεκίνημα της νέας πορείας τους και το αύριο.

Η επιτυχία τους αποτελεί μια δύναμη ελπίδας για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και μια αστείρευτη πηγή αισιοδοξίας.

Οι κόποι μιας ολόκληρης σχολικής σταδιοδρομίας απέδωσαν καρπούς και εύχομαι το νέο ξεκίνημα της ζωής τους να είναι αντάξιο των προσπαθειών τους.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή συνέχεια στο δύσκολο αγώνα τους και να συνεχίσουν να μάχονται για τους στόχους τους σε όλες τις φάσεις της ζωής τους, ώστε να δικαιωθούν οι κόποι και οι θυσίες τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους που στέκονται δίπλα τους κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Όσοι δεν τα κατάφεραν, ας μην απογοητεύονται. Τα όνειρα δεν σταματούν μόνο στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει αποτυχία η μη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η επαγγελματική και προσωπική καταξίωση του καθενός είναι στο μέλλον και κυρίως στο χέρι του για να την υλοποιήσει.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους».

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:40 pm


Από σήμερα και για τις επόμενες τρεις μέρες η Πάτρα γίνεται η πόλη της Vespa

Από σήμερα και για τις επόμενες τρεις μέρες η Πάτρα γίνεται η πόλη της Vespa Μέχρι την Κυριακή 31 Αυγούστου στο camping Ξεκινά η 28η Καλοκαιρινή Πανελλήνια Συνάντηση Vespa από σήμερα Πέμπτη 28 και μέχρι την Κυριακή 31 Αυγούστου στο camping "Golden Sunset - Neropolis" στον Αλισσό.

Η Λέσχη Φίλων Vespa Αχαΐας καλεί όλους τους φίλους της αγαπημένης μας Vespa, από όλη την Ελλάδα, να περάσουμε ένα υπέροχο τριήμερο.

Με πολύ αγάπη και μεράκι έχουμε οργανώσει μια εκδήλωση που σίγουρα θα σας κάνει να ξεχάσετε την καθημερινότητα σας, να βρεθείτε κοντά σε φίλους και να περάσουμε όλοι μαζί πολύ όμορφες στιγμές.

Τα δρώμενα στο πλαίσιο της εκδήλωσης πολλά και για όλα τα γούστα...

Σαρδέλα πάρτι, εκδρομή στον Άγιο Νικόλα του Σπάτα, για μπάνιο στην Καλόγρια, Λαϊκή βραδιά, η μεγάλη vespoπορεία προς τη Πάτρα, τα vespoπαιχνίδια στην Πλαζ, καλλιστεία Vespa αλλά και το αποκορύφωμα της εκδήλωσης με την απονομή των βραβείων και την συναυλία με δύο συγκροτήματα τους Decadence και Route 69 την τελευταία βραδιά.

Για περισσότερες  πληροφορίες επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

Ιστοσελίδα εκδήλωσης: https://vespameeting2014.blogspot.gr/

Ιστοσελίδα λέσχης: www.vespa-club-achaias.gr

fb Λέσχης : https://www.facebook.com/VespaClubAchaias

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:30 pm


Η Παναχαϊκή υποδέχεται (17.00) τον Πανηλειακό για το κύπελλο

Η Παναχαϊκή υποδέχεται (17.00) τον Πανηλειακό για το κύπελλο Δέκα ευρώ γενική είσοδοςΠρώτο επίσημο παιχνίδι σήμερα (OTE Sport4, 17.00) για την Παναχαϊκή, η οποία θα υποδεχθεί για το κύπελλο Ελλάδας  τον Πανηλειακό στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Ο Δημήτρης Σπανός δεν υπολογίζει τους Τσώνη, Στεργίδη, Χοτζάλι και Αναστασόπουλο, ωστόσο οι "κοκκινόμαυροι" είναι πανέτοιμοι να διεκδικήσουν την πρόκριση που είναι και ο βασικός τους στόχος.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:20 pm


Συνεχείς συσκέψεις από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για προτεραιότητες, πρόσωπα και θέσεις

Πάτρα: Συνεχείς συσκέψεις από τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για προτεραιότητες, πρόσωπα και θέσεις Τη Δευτέρα περνά επίσημα την πόρτα του ΔημαρχείουΑπό πρωίας έως νυκτός είναι οι συσκέψεις που έχει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης με τους στενούς του συνεργάτες. Οι συναντήσεις αυτές έχουν ενταθεί μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Δευτέρα.

Στόχος να καθοριστούν οι προτεραιότητες από τις οποίες θα αρχίσει το δημαρχιακό του έργο την ερχόμενη Δευτέρα που θα περάσει και επίσημα την πόρτα του Δημαρχείου, αλλά και η επιλογή της ομάδας που θα αποτελέσει την επόμενη δημοτική αρχή. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει στο Δημαρχείο ο Κώστας Πελετίδης τη Δευτέρα. Το έχει κάνει ανεπίσημα αρκετές φορές. «Για να ενημερωθώ εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά και για αρχίσουμε να γνωρίζουμε τους εργαζομένους και όλους αυτούς με τους οποίους θα είμαστε μαζί για τα επόμενα πέντε χρόνια» όπως  είπε χθες στην Πελοπόννησο, διακόπτοντας για λίγο μια από τις συσκέψεις του.

«Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές μου, γιατί αυτό ετοιμάζουμε μέσα από τις συναντήσεις που κάνουμε» παρατήρησε. «Σίγουρα θα κινηθεί με βάση τους άξονες που έχω όλο το προηγούμενο διάστημα» αναφέρει και «που είπα ακροθιγώς και στην τελετή της ορκωμοσίας. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να τα εξειδικεύουμε και να τα οργανώσουμε ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε για την υλοποίησή τους» είπε ο Κ. Πελετίδης.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κώστας Πελετίδης και οι στενοί συνεργάτες του είχαν συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων οργανώσεων, ομάδων πολιτών. Από τις συζητήσεις που προέκυψαν από αυτές εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο ο φάκελος των θεμάτων του δημάρχου, και πολλά από τα όσα ζητήθηκαν βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας από τους συνεργάτες του για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά μπορούν να δρομολογηθούν και ποιες λύσεις μπορούν να αναζητηθούν, καθώς όλα δεν είναι ζητήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής για να τα αντιμετωπίσει.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας και ποιες θα είναι οι πρώτες μας ενέργειες» κατέληξε ο δήμαρχος θεωρώντας πως ο πρώτος κύκλος επεξεργασίας του προγράμματος κλείνει μέχρι αύριο Παρασκευή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:09 pm


Άνοδος των βάσεων στις περισσότερες σχολές της περιφέρειας - Εκτινάχθηκε η Ιατρική Πάτρας με συν 512 μόρια

Η αύξηση των βάσεων εισαγωγής σε περιφερειακά τμήματα σε σύγκριση με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι το κύριο χαρακτηριστικό των βάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας το πρωί της Πέμπτης.

Για παράδειγμα:

altΣτη Νομική Αθηνών καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 0,8% ή 143 μόρια Στη Νομική Θεσσαλονίκης αύξηση 1,2% ή 215 μορίωνΣτη Νομική Κομοτηνής αύξηση 2,2% που αντιστοιχεί σε 389 μόρια

Στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα η βάση αυξήθηκε κατά 767 επιπλέον μόριαΣτην αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης 968 μόριαΣτη σχολή του Βόλου η αύξηση είναι της τάξης του 7,3% Στην Κοζάνη η αύξηση είναι 13,1%

Στην Ιατρική Αθηνών η αύξηση είναι 317 μόρια

Στην Ιατρική Πάτρας 512 μόρια

Στη Θεσσαλονίκη 442 μόριαΣτη Λάρισα 583 μόρια Στο Ηράκλειο 589 Στα Ιωάννινα 605 μόριαΣτην Αλεξανδρούπολη 620 μόρια

 

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου σε ΑΕΙ,ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές, σχολές εμπορικού ναυτικού κτλ. εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι ενώ το 2013 είχαν εισαχθεί 71.761. Συνολικά μηχανογραφικό υπέβαλαν φέτος 99.958 υποψήφιοι έναντι 104.998 το 2013. «Παρόλο που είχαμε μείωση αριθμού υποψηφίων είχαμε περισσότερους εισακτέους» παρατήρησε ο ΓΓ του υπουργείου.

Συγκεκριμένα 47.053 είναι οι εισακτέοι σε πανεπιστήμια, 1913 σε στρατιωτικές και αστυνομικές και 23.797 στα ΤΕΙ. Κενές έμειναν 1164 θέσεις όταν το 2013 είχαν μείνει 836 θέσεις. Σε επίπεδο ποσοστού το ποσοστό επιτυχίας στα ημερήσια λύκεια κινήθηκε στο 81,05%.

Επίσης, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη γαλλική γλώσσα -αύξηση 23,7% σε σχέση με πέρυσι.

Στη διοίκηση επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας σημειώθηκε αύξηση 20,7% και 15,5% στην ιταλική γλώσσα. Στους Μηχανολόγους της Κοζάνης οι βάσεις ανέβηκαν σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 13,1%, στη σχολή Αστυφυλάκων 12,2% και η Πληροφορική Λαμίας σημείωσε αύξηση 10,3%.

Αύξηση 10% σημείωσαν και οι Εκκλησιαστικές Σχολές.

 

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδαhttp://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 10:10 am


Πατήστε ΕΔΩ - Βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 2014

altΌπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου σε ΑΕΙ,ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές, σχολές εμπορικού ναυτικού κτλ. εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι ενώ το 2013 είχαν εισαχθεί 71.761. Συνολικά μηχανογραφικό υπέβαλαν φέτος 99.958 υποψήφιοι έναντι 104.998 το 2013. «Παρόλο που είχαμε μείωση αριθμού υποψηφίων είχαμε περισσότερους εισακτέους» παρατήρησε ο ΓΓ του υπουργείου. Συγκεκριμένα 47.053 είναι οι εισακτέοι σε πανεπιστήμια, 1913 σε στρατιωτικές και αστυνομικές και 23.797 στα ΤΕΙ. 


Κενές έμειναν 1164 θέσεις όταν το 2013 είχαν μείνει 836 θέσεις. Σε επίπεδο ποσοστού το ποσοστό επιτυχίας στα ημερήσια λύκεια κινήθηκε στο 81,05%.Επίσης, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη γαλλική γλώσσα -αύξηση 23,7% σε σχέση με πέρυσι.


Στη διοίκηση επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας σημειώθηκε αύξηση 20,7% και 15,5% στην ιταλική γλώσσα. Στους Μηχανολόγους της Κοζάνης οι βάσεις ανέβηκαν σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 13,1%, στη σχολή Αστυφυλάκων 12,2% και η Πληροφορική Λαμίας σημείωσε αύξηση 10,3%. Αύξηση 10% σημείωσαν και οι Εκκλησιαστικές Σχολές. 


Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδαhttp://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 10:04 am


"Ντου" και στον Αγιο Μηνά - Αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα από 100 τάφους

altΚυνηγοί μετάλλων μετά την λεηλασία στο Α' Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας... έδρασαν και στο Νεκροταφείο του Αγίου Μηνά. Ετσι αφαιρέθηκαν τουλάχιστον 100 κρίκοι από τα μνήματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές και στις μαρμάρινες πλάκες.

Παρόμοιες χειρολαβές ή μεταλικά μοτίβα και σταυροί, αποτελούν επίσης στόχο των βανδάλων που σκοπό έχουν να πουλήσουν το μέταλλο σε χυτήρια. Από την μανία τους δεν εξαιρούνται και μεταλλικά καντηλάκια, διακοσμητικές αλυσίδες και οπιδήποτε άλλο μεταλλικό εξάρτημα μπορεί να αποσπαστεί. Οι ζημιες κάθε άλλο παρά αθώες είναι. Πέρα από την οδύνη που προκαλούν, όταν κάποιος συγγενής βλέπει τον τάφο βεβηλωμένο, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντικαταστήσει όλα τα κλεμένα αντικείμενα. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 10:02 am


Κ. Πελετίδης : Την Δευτέρα ανακοινώνει τις αντιδημαρχίες

altΑπό τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ πραγματοποιούνται οι συσκέψεις που έχει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης με τους στενούς του συνεργάτες. Οι συναντήσεις αυτές έχουν ενταθεί μετά την ορκωμοσία του την περασμένη Δευτέρα. Στόχος να καθοριστούν οι προτεραιότητες από τις οποίες θα αρχίσει το δημαρχιακό του έργο την ερχόμενη Δευτέρα που θα περάσει και επίσημα την πόρτα του Δημαρχείου, αλλά και η επιλογή της ομάδας που θα αποτελέσει την επόμενη δημοτική αρχή. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα πάει στο Δημαρχείο ο Κώστας Πελετίδης τη Δευτέρα.

Το έχει κάνει ανεπίσημα αρκετές φορές. «Για να ενημερωθώ εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά και για αρχίσουμε να γνωρίζουμε τους εργαζομένους και όλους αυτούς με τους οποίους θα είμαστε μαζί για τα επόμενα πέντε χρόνια» όπως μας είπε χθες, διακόπτοντας για λίγο μια από τις συσκέψεις του. «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές μου, γιατί αυτό ετοιμάζουμε μέσα από τις συναντήσεις που κάνουμε» παρατήρησε.

«Σίγουρα θα κινηθεί με βάση τους άξονες που έχω όλο το προηγούμενο διάστημα» αναφέρει και «που είπα ακροθιγώς και στην τελετή της ορκωμοσίας. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να τα εξειδικεύουμε και να τα οργανώσουμε ώστε να μπορέσουμε να εργαστούμε για την υλοποίησή τους» είπε ο Κ. Πελετίδης. Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο Κώστας Πελετίδης και οι στενοί συνεργάτες του είχαν συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων οργανώσεων, ομάδων πολιτών. Από τις συζητήσεις που προέκυψαν από αυτές εμπλουτίστηκε ακόμα περισσότερο ο φάκελος των θεμάτων του δημάρχου, και πολλά από τα όσα ζητήθηκαν βρίσκονται στη φάση της επεξεργασίας από τους συνεργάτες του για να διαπιστωθεί πόσα από αυτά μπορούν να δρομολογηθούν και ποιες λύσεις μπορούν να αναζητηθούν, καθώς όλα δεν είναι ζητήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής για να τα αντιμετωπίσει.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας και ποιες θα είναι οι πρώτες μας ενέργειες» κατέληξε ο δήμαρχος θεωρώντας πως ο πρώτος κύκλος επεξεργασίας του προγράμματος κλείνει μέχρι αύριο Παρασκευή. Oι αντγιδημαρχίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:59 am


Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς χθες βράδυ στα Ζαρουχλέικα

altΚαι νέο σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στην Πάτρα με πρωταγωνιστή για μία ακόμη φορά τον 29χρονο Πατρινό ποινικό, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα από τις φυλακές Αλικαρνασσού και ήδη έχει εμπλακεί σε δύο ακόμα περιστατικά μέσα σε 48 ώρες.

Στις αστυνομικές Αρχές,  έχει σημάνει συναγερμός, καθώς φοβούνται πως θα χυθεί αίμα αφού όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο συγκεκριμένος έχει αρκετές «ανοικτές» υποθέσεις στην περιοχή.

Το χθεσινό περιστατικό αναστάτωσε την περιοχή των Ζαρουχλείκων και συγκεκριμένα στην οδό Οδυσσέα Ελύτη, αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες συναντήθηκε τυχαία με παλιό… φίλο του και γνώριμο της Αστυνομίας και πυροβόλησε προς αυτόν, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί κανείς, πολύ περισσότερο κάποιος πολίτης που μπορεί τυχαία να βρισκόταν στο σημείο.

Άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που κάνει εκτενείς αναζητήσεις για τον 29χρονο, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Να σημειωθεί πως προχθές το μεσημέρι συνελήφθη 28χρονος συνεργός του ο οποίος μαζί με τον 29χρονο και μια 25χρονη που κατηγορούνται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησία, απειλής και εξύβρισης κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα οι δράστες το πρωί της Δευτέρας μετέβηκαν με αυτοκίνητο στην επιχείρηση 36χρονου, στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, όπου ο 29χρονος, πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές εναντίον του, χωρίς να τον τραυματίσει και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Λίγες ώρες νωρίτερα δηλαδή το βράδυ της Κυριακής οι δύο άνδρες είχαν μεταβεί σε κατάστημα μπαρ, στο Άστρος Κυνουρίας, όπου απείλησαν και εξύβρισαν 21χρονη και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν μέσα στο κατάστημα, χωρίς να τραυματίσουν κανέναν, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως αναφέρουν πηγές σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου.

Ο άνδρας να σημειωθεί πως παλαιότερα είχε εμπλοκή στα κυκλώματα της «νύχτας», ενώ είχε επιτεθεί και στον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας στην οδό Ανθείας, ενώ αποφυλακίστηκε στις 12 Αυγούστου από το Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, ενώ εξέτιε ποινή κάθειρξης έξι ετών και έξι μηνών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:57 am


Αντιδράσεις για τη διαγραφή "αιώνιων" φοιτητών - Συγκέντρωση σήμερα στην Πρυτανεία

altΜετά από κάλεσμα της Γραμματείας Πάτρας του ΜΑΣ, φοιτητές από Συλλόγους του Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/8, στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία συνεδρίαζε με σκοπό την ψήφιση του Νέου Εσωτερικού Κανονισμού του Ιδρύματος. Σε σχετική ανακοίνωση του ΜΑΣ αναφέρονται τα εξής:

Οι πρυτανικές αρχές με τη δικαιολογία ότι μέσα από τον Οργανισμό μπορούν να γλυτώσουν τις απολύσεις διοικητικών και τις μαζικές διαγραφές φοιτητών βιάζονται για την ψήφιση του. Επιμένουν στην κοροϊδία φοιτητών και εργαζομένων!

Τα ίδια έλεγαν και στους διοικητικούς υπαλλήλους για να τους εφησυχάσουν, να τους αποπροσανατολίσουν και να τους κάνουν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο χειρισμό των πρυτανικών αρχών! Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας 40 περίπου διοικητικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση (μετά και την προκήρυξη των 600 περίπου θέσεων του Υπουργείου) ενώ πάνω από 4.000 φοιτητές διαγράφονται.

Απολύσεις-Διαγραφές αποτελούν στρατηγικό στόχο των Πανεπιστημίων, τα οποία συμμορφώνονται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, “καθαρίζουν το τοπίο” από εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών τα οποία θέλουν να πετάξουν στο δρόμο της ημιαπασχόλησης, της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας, της ψευτοκατάρτισης και των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων.

Ο Νέος Οργανισμός του Ιδρύματος ζητάει “στα χαρτιά” παραπάνω προσωπικό χωρίς όμως να ορίζεται το καθεστώς εργασίας τους, ενώ ορίζει για τους νέους εισαχθέντες τη διαγραφή τους μετά από ν+2 έτη σπουδών.

Με τον Νέο Οργανισμό εντείνεται η επιχειρηματική λειτουργία του πανεπιστημίου με ολέθριες συνέπειες και για τους φοιτητές και για τους εργαζομένους.

Κερδισμένες θα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που θα βάλουν χέρι σε προγράμματα σπουδών και έρευνα, θα αποκτήσουν τζάμπα πολυάριθμο εργατικό δυναμικό μεταπτυχιακών-διαδακτορικών ερευνητών και οι μάνατζερ που μέσω “δωρεάς” θα αποκτούν επώνυμες έδρες “καθηγητών” έτσι ώστε να μπορούν να κατευθύνουν με καλύτερο τρόπο την εκπαιδευτική-ερευνητική διαδικασία.

Η Σύγκλητος δεν πραγματοποιήθηκε, συνεπώς η ψήφιση του Οργανισμού αναβλήθηκε, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

Την Πέμπτη 28/8 οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 10:00 στην Πρυτανεία για το ζήτημα των διαγραφών των φοιτητών.

Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας από τους 4.495 “λιμνάζοντες” φοιτητές του Υπουργείου οι 4.187 διαγράφονται άμεσα,ενώ οι 308 που συμμετείχαν σε εξεταστικές τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2014 έχουν υποχρέωση να τελειώσουν μέχρι και το Φλεβάρη του μ2015, ανεξάρτητα από το πόσα μαθήματα χρωστούν, αν εργάζονται, αν έχουν φύγει από την Πάτρα λόγω οικονομικών δυσκολιών!

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη θα κατατεθούν αιτήματα έτσι ώστε με ευθύνη του Ιδρύματος κανένας φοιτητής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του να μην διαγραφεί, ενώ με ευθύνη των Τμημάτων να δοθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης των φοιτητών που κινδυνεύουν, όπως πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, εκπόνηση εργασιών.

Συγκεκριμένα καλούμε όλους τους φοιτητές να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στους

Συλλόγους τους, διεκδικώντας:

Κανένας φοιτητής ή σπουδαστής που θέλει να τελειώσει τις σπουδές του, να μην στερηθεί τη φοιτητική του ιδιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, εκτός κι αν το επιθυμεί ο ίδιος.

Να καταργηθούν οι παράγραφοι 9α, 9β και 9γ του άρθρου 80 του ν. 4009/2011.

Το Πανεπιστήμιο να εξασφαλίσει ότι θα ολοκληρώσουν όλοι οι φοιτητές που θέλουν τις σπουδές τους.

Μέτρα στήριξης των φοιτητών που θέλουν να τελειώσουν τις σπουδές τους.

Με ευθύνη των Τμημάτων να οριστούν πρόσθετες ημερομηνίες εξέτασης μαθημάτων καθώς και πρόσθετοι τρόποι εξέτασης (παράδοση εργασιών) σε περίπτωση αποτυχίας.

Ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές να δοθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης όπως

πρόσθετες εξεταστικές περίοδοι, ειδικά ωράρια μαθημάτων (π.χ. απογευματινά

εργαστήρια), άδεια με αποδοχές στην εξεταστική κλπ.

Να απορριφθεί το Σχέδιο του Οργανισμού! Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης.

Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές και την έρευνα.

Επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών.

Όχι στην υποχρηματοδότηση και την ιδιωτική χρηματοδότηση για να «βάζουν χέρι» οι επιχειρηματίες σε υποδομές, περιεχόμενο σπουδών και έρευνα.

Καμίας μορφής δίδακτρα σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα

σπουδών!

Να μπορούμε όλοι να σπουδάζουμε απρόσκοπτα χωρίς να αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε μεροκάματα!

Δωρεάν σίτιση – στέγαση – συγγράμματα – μεταφορές –

αναλώσιμα για όλους.

Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους και έκτακτα

μέτρα λύσης του οξυμένου προβλήματος της φοιτητικής στέγης.

Να προχωρήσει το μέτρο των μετεγγραφών για όλους τους φοιτητές που το αιτούνται και η οικογένεια τους έχει χαμηλό εισόδημα, μαστίζεται από την ανεργία έχει και άλλο παιδί που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη.

Καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που καλύπτουν όλο το πρόγραμμα σπουδών.

Καμία απόλυση διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου."

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 9:55 am


ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ενίσχυση 3,7 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό

altΤη χορήγηση 3,7 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των επιπτώσεων του σεισμού και των μετασεισμών στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά, στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν ανακοίνωσε σήμερα πακέτο ενίσχυσης ύψους περίπου 47 εκατ. ευρώ, το οποίο προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη Σαρδηνία , την Κεφαλονιά, τη Σλοβενία και την Κροατία μετά από σειρά φυσικών καταστροφών που έπληξαν τις περιοχές αυτές στα τέλη του 2013 και στις αρχές του 2014.Όπως διευκρινίζει η Επιτροπή, σε σχετική ανακοίνωσή της, η ενίσχυση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Εφόσον εγκριθεί, θα συμβάλει στην κάλυψη των επειγουσών δαπανών στις οποίες υποβλήθηκαν οι δημόσιες Αρχές των τεσσάρων αυτών κρατών-μελών, λόγω των καταστροφών. Αναλυτικότερα, η επιχορήγηση θα βοηθήσει στην αποκατάσταση υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, θα επιτρέψει την κάλυψη των εξόδων έκτακτης ανάγκης και επιχειρήσεων διάσωσης και θα βοηθήσει να καλυφθούν ορισμένες από τις δαπάνες καθαρισμού στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφές.

Ο επίτροπος Χαν, που εποπτεύει το Ταμείο και υπέγραψε τη σημερινή πρόταση, δήλωσε:

«Η παρούσα απόφαση αντανακλά τη φύση του εν λόγω Ταμείου, που είναι η αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη σε δύσκολες στιγμές μετά από φυσικές καταστροφές. Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης βοηθά τις χώρες αυτές να ορθοποδήσουν και να αποκτήσουν και πάλι σταθερότητα, η οποία απειλείται από τις σοβαρές ζημίες σε οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός ή από την καταστροφή βασικών υποδομών. Το προτεινόμενο ποσό χρηματοδότησης θα επιτρέψει στην Ιταλία, την Ελλάδα, τη Σλοβενία και την Κροατία να ανακάμψουν από τις καταστροφές που υπέστησαν και να καλύψουν το κόστος διάσωσης στις πληγείσες περιοχές».

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 11:35 pm


Aγριο ξύλο στην Αρόη - Νεαρός πέταξε μία γάτα στις ρόδες διερχόμενου ΙΧ

altΠανικός επικράτησε πριν από λίγο στην Αρόη όταν νεαρός πέταξε μια γάτα στις ρόδες ενός αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να βρει τραγικό θάνατο. Τ

ο περιστατικό συνέβη έξω από την πολυκατοικία Αδαμόπουλου! Επικράτησε καβγάς στην γειτονιά μεταξύ του "δολοφόνου" και ενός γείτονα του σε σημείο να έρθουν στα χέρια. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με την αστυνομία, ωστόσο περιπολικό δεν εμφανίστηκε. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάτοικοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να κληθεί και ασθενοφόρο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 11:33 pm


Συνελήφθη 39χρονος στα Καλάβρυτα, για χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 2.000.000 ευρώ

altΣυνελήφθη, σήμερα, το πρωί, στα Καλάβρυτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ένας 39χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.Το ύψος των οφειλών του 39χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 2.061.932 ευρώ.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 11:31 pm


Στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Αχαΐα, Αιτωλία και Ακαρνανία- Παρεμπόριο, εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση

altΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης και του παραεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα τρείς στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αχαΐας, Αιτωλίας  και Ακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας:
Ελέγχθηκαν: δεκαπέντε (15) άτομα,
Συνελήφθησαν: τέσσερις (4) ημεδαποί για παραβάσεις της νομοθεσίας περί υπαίθριου εμπορίου,
Κατασχέθηκαν : εβδομήντα (70) προϊόντα παραεμπορίου καθώς και αγροτικά προϊόντα τα οποία στη συνέχεια καταστράφηκαν,
Βεβαιώθηκαν : τέσσερα (4) διοικητικά πρόστιμα για πταισματικές παραβάσεις
Σε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Ακαρνανία, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας με τη συνεργασία της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αγρινίου:
Ελέχθησαν: σαράντα πέντε (45) άτομα,
Προσήχθησαν: δεκαοκτώ (18) άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες,
Συνελήφθησαν : πέντε  άτομα, από τα οποία: τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 43, 27 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ένας 1 ημεδαπός ΡΟΜΑ ηλικίας 30 ετών για καλλιέργεια ενός δενδρυλλίου κάνναβης και  ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 41 ετών για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Βεβαιώθηκαν: δώδεκα (12) τροχονομικές παραβάσεις, από τις οποίες η μία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και τρείς (3) παραβάσεις για επαιτεία
Τέλος, σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας:

Προσήχθησαν συνολικά πενήντα ένα (51) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών από τους οποίους:
Δέκα εννέα (19) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δεκαπέντε (15) Αφγανοί, δύο (2) υπήκοοι Σουδάν, ένας (1) υπήκοος Ιράν και ένας (1) υπήκοος Συρίας μετάγονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών  για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση,
ενώ οι υπόλοιποι τριάντα δύο (32) είχαν υποβάλλει αιτήματα ασύλου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 11:29 pm


Το φόρο δε γλιτώνουν ούτε όσοι έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

altΦόρο θα πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων με αποτέλεσμα να επέρχεται άλλο ένα πλήγμα και στον κατασκευαστικό κλάδο. Τα προβλήματα που θα επιφέρει το νέο οικονομικό μέτρο θα είναι καταστροφικά…
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/27-08-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:50 pm


Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα από φωτιά σε διαμέρισμα στη Μαιζώνος

altΠανικός τα ξημερώματα από φωτιά σε διαμέρισμα επί τις οδού Μαιζώνος. Το περίεργο της υπόθεσης είναι πώς το διαμέρισμα τυλίχθηκε στις φλόγες για δεύτερη φορά με διαφορά λίγων ωρών!
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/27-08-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:40 pm


Εκτός δημόσιων παιδικών σταθμών τα παιδιά όσων έχουν οφειλές

altΧιλιάδες παιδιά θα παραμέινoυν εκτών των δημόσιων παιδικών σταθμων επειδή οι γονείς τους έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές. Γονείς βρίσκονται σε απογνωση αφού η εμπλοκή της προσκόμησης συγκκειμένων εγγραφων που απαιτούνται στερεί από τα παιδιά τους την φοιτητση στους παιδικούς σταθμου.ς
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/27-08-14/d.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:30 pm


Αύξηση των πνιγμών συγκριτικά με πέρυσι καταγράφηκε στη χώρα

altΑύξηση των πνιγμών παρατηρήθηκε στη χώρα μας το 2014 σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Από την πλευρά του η Σχολή Ναυαγοσωστικής του Ερυθρού Σταυρού ξεκίνησε της εγγραφές  για την εκπαίδευση σε τεχνικές, με ή χωρίς  χρήση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού, στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση για να μπορεί κάποιος να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο εάν βρεθεί σε μία δύσκολη θέση εντός η εκτός του υγρού στοιχείου.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/27-08-14/c.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:20 pm


Θα αλυσοδεθούν στο πεύκο για να μην κοπει!

altΘα αλυσοδεθούν στο πεύκο της γειτονιάς τους για να μην… κοπεί! Το Σάββατο 30 Αυγούστου κάτοικοι της συνοικίας Αρόης και εθελοντές της ομάδας «Εδώ Πάτρα» θα προχωρήσουν σε μια συμβολική κίνηση με σκοπό να σώσουν το δέντρο.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/27-08-14/b.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:10 pm


Η έκδοση διπλωμάτων και αδειών κυκλοφορίας θα γίνονται στα ΚΕΠ

altΜέσω ΚΕΠ διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας . Συγκεκριμένα από τις 2 Σεπτεμβρίου οι διαδικασίες έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης καθώς επίσης και έκδοσης και μεταβίβασης αδειών κυκλοφορίας οχημάτων θα διεκπεραιώνονται και από το ΚΕΠ σύμφωνα με υπουργική απόφαση. Το θέμα ωστόσο προκαλεί προβληματισμό για το αν θα μπορέσουν τα ΚΕΠ με το ελάχιστο προσωπικό να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/27-08-14/a.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:00 pm


Στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ αποτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις οικονομικές επιπτώσεις του σεισμού και των μετασεισμών στην Κεφαλονιά

Στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ αποτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις οικονομικές επιπτώσεις του σεισμού και των μετασεισμών στην Κεφαλονιά  Οι αποζημιώσεις της ΕΕ αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014Στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ αποτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις οικονομικές επιπτώσεις του σεισμού και των μετασεισμών στην Κεφαλονιά και στα Ιόνια Νησιά.

Οι αποζημιώσεις της ΕΕ αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014. Όπως αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 26 Ιανουαρίου 2014, σημειώθηκε βορειοανατολικά του Αργοστολίου σεισμός μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε αισθητός στα γειτονικά Ιόνια Νησιά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Δεκάδες μετασεισμοί σημειώθηκαν τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν, με σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις υποδομές. Η Ελλάδα αναφέρει ότι περίπου 100 σπίτια πρέπει να κατεδαφιστούν στο νησί, ενώ χιλιάδες σπίτια υπέστησαν ζημίες και είναι προσωρινά μη κατοικήσιμα, αναγκάζοντας τους κατοίκους να κοιμούνται σε σκηνές, πλοία και καταλύματα έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία έκλεισαν έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ οι πτώσεις βράχων και οι κατολισθήσεις κατέστησαν πολλούς δρόμους μη προσπελάσιμους. Ο σεισμός είχε σημαντικό αντίκτυπο στις κοινωνικές υποδομές και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ιονίων Νήσων, γνωστών για την πολιτιστική τους κληρονομιά, ενώ οι προετοιμασίες τους για τη θερινή περίοδο στον τουριστικό τομέα επλήγησαν σοβαρά.

Με άλλα λόγια οι ζημιές που υπέστη το νησί ήταν μεγάλες και η πληγή δε λέει να κλείσει.

Ο επίσημος απολογισμός

Τουλάχιστον 200 είναι τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τους δύο σεισμούς που ταρακούνησαν το νησί στις αρχές του χρόνου.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων πραγματοποίησε περισσότερες από 3.000 αυτοψίες, εκ των οποίων 1.500 έδειξαν κατάλληλα κτίρια, 1.500 «κίτρινα» και 200 ήταν κατεδαφιστέα. Περί τις 600 οικογένειες έχουν λάβει επιδότηση ενοικίου ή επιδότηση συγκατοίκησης, συνολικού ύψους 400 χιλιάδων και πλέον ευρώ, ενώ εκκρεμούν άλλες 370. Από τα 17 ξενοδοχεία που κατέθεσαν άδεια επισκευής, έχουν προχωρήσει εννέα περιπτώσεις, ενώ υπό έκδοση βρίσκονται άλλες οκτώ. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός για την επισκευή των ξενοδοχείων ανέρχεται στα 1,1 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, από 190 αιτήσεις για έκδοση άδειας επισκευής κτιρίων έχει γίνει αυτοψία σε 53 περιπτώσεις, τελούν υπό έκδοση 27 άδειες, ενώ έχουν διεκπεραιωθεί 10. - Για κτίρια με μικρότερες βλάβες, έχουν κατατεθεί 200 αιτήσεις για άδεια μικρής κλίμακας.  Έχουν τοποθετηθεί 75 λυόμενες αίθουσες και μεταφέρονται άλλες 12 τις επόμενες ημέρες για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών στα σχολεία, τα οποία επλήγησαν από τον σεισμό. Επίσης, έχουν γίνει πυρηνοληψίες και εργαστηριακές δοκιμές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο να αναλάβουμε, μετά από προσφυγή και κατάθεση ενός νομοσχεδίου στη Βουλή, να χτίσουμε εμείς τις εργατικές κατοικίες, γιατί είναι φτωχοί άνθρωποι. Αυτά κατέρρευσαν με έναν τρόπο που έδειχνε ότι η κατασκευή τους ήταν εξαιρετικά κακή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περί τις 50 οικογένειες αυτή τη στιγμή άστεγες» σημείωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο Κερατσίνι μετά τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας, το Δημόσιο θα εξασφαλίσει τη συναίνεση των πληγέντων ιδιοκτητών προκειμένου να ανοικοδομήσει στις ιδιοκτησίες τους νέο συγκρότημα κατοικιών. Θα χρειαστεί ωστόσο νομική ρύθμιση. Επίσης, το Μουσείο του Αργοστολίου θέλει κατεδάφιση, επειδή είναι ακατάλληλο, όπως συμβαίνει και σε μία σειρά άλλα δημόσια κτήρια». Αυτά είχε δηλώσει ο υπουργός.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 7:31 pm


Δήλωση της Μαρίας Κανελλοπούλου σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις με μολότωφ σε κατοικίες αλλοδαπών

alt"Τις μέρες που μας πέρασαν, σημειώθηκαν 2 ρατσιστικές επιθέσεις με μολότωφ σε κατοικίες αλλοδαπών στην Πάτρα. Οι επιθέσεις αυτές αποδεικνύουν ότι ο φασισμός συνεχίζει να κυκλοφορεί στους δρόμους και να τρομοκρατεί.


Τα ρατσιστικά κρούσματα των ημερών δεν είναι μεμονωμένα. Σε όλη την Ελλάδα παρακολουθούμε ανυπεράσπιστους αλλοδαπούς και ομοφυλόφιλους να πέφτουν θύματα βίας.


Η πολιτεία οφείλει να αντιδράσει. Καλούμαστε να επιλέξουμε. Θέλουμε ένα δημοκρατικό κράτος με κατοχύρωση των δικαιωμάτων, επιλέγουμε μία ανοιχτή κοινωνία, ή θα είμαστε μία χώρα με ρατσιστικές επιθέσεις και σωρεία νεκρών μεταναστών στα νερά του Αιγαίου;


Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Εδώ και χρόνια βλέπουμε τις Κυβερνήσεις, διάφορα πολιτικά κόμματα, καθώς και σημαντική μερίδα του Τύπου να υιοθετούν ξενοφοβικό λόγο, να “εκπαιδεύουν” μία ολόκληρη κοινωνία στο μίσος για τον ξένο, τον “διαφορετικό”.


Οι αρχές οφείλουν να πατάξουν τέτοια κρούσματα. Καμία ολιγωρία δεν δικαιολογείται.


Οι επιθέσεις αυτές αναδεικνύουν επίσης τη σημασία ψήφισης ενός αντιρατσιστικού νόμου που θα τιμωρεί με αυστηρότητα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο. Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης, με τη συνεχή απόσυρση του νομοσχεδίου, πρέπει να σταματήσουν.


Τέλος, αναρωτιόμαστε. Μήπως τα θύματα των επιθέσεων πληρώνουν το τίμημα της δικαστικής απόφασης για τη Μανωλάδα; Μήπως η πρόσφατη αυτή απόφαση έστειλε το μήνυμα ότι το ρατσιστικό έγκλημα μένει ατιμώρητο;"

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 7:28 pm


Πιστώθηκαν 515.000 ευρώ για τα προνοιακά ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

altΤο συνολικό ποσό των 515.185,28 ευρώ για την χρηματοδότηση των προνοιακών ιδρυμάτων της Δυτικής Ελλάδας πιστώθηκαν σήμερα από το αρμόδιο Υπουργείο, έπειτα από τις συνεχείς παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους και να μην υπάρχει κίνδυνος λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Το συνολικό αυτό ποσό αφορά την επιχορήγηση των ιδρυμάτων για το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2014 και ανέρχεται στις 364.185 ευρώ, καθώς και το ποσό των 151.000 ευρώ, περίπου το ένα τρίτο από τις οφειλές του 2013.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλειο Κεγκέρογλου, την πρόεδρο του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα» Άννα Σπηλιωτακάρα, καθώς και μέλη του Δ.Σ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος και κυρίως στο επίκεντρο τέθηκε το ζήτημα των οφειλομένων από το κράτος, με τον Υφυπουργό να ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την σημερινή πίστωση, ενώ δεσμεύτηκε πως μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα πιστωθούν και τα υπόλοιπα χρήματα του 2013.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές οφειλές προς τα ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανέρχονταν στις 414.038 ευρώ και αφορά τα β’, γ’ και δ’ τρίμηνα του 2013, ποσά τα οποία δεν είχαν εκταμιευθεί μέχρι πριν λίγες μέρες με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η απρόσκοπτη λειτουργία τους.
«Είχαμε μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τα οφειλόμενα στα ιδρύματα, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την χρηματοδότηση εξαιτίας του ότι η Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε την τελευταία μέρα του 2013 και η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου δεν πρόλαβε να εκκαθαρίσει την δαπάνη. Κάτι που όπως αντιλαμβάνεστε είχε δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στα ιδρύματα μας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πίστωση του πρώτου τμήματος από τα οφειλόμενα και κυρίως για την εξασφάλιση της επιχορήγησης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Και συμπλήρωσε: «Έχουμε δεσμευτεί ότι όπως και στην πρώτη μας θητεία, έτσι και στην επόμενη πενταετία θα είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη και θα πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση για να δίνουμε λύσεις. Αυτό πράξαμε και τώρα, αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον για να μην θέσουμε και πάλι, εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, σε κίνδυνο την λειτουργία και την υπόσταση των προνοιακών ιδρυμάτων μας».
Στη σημερινή συνάντηση με τον Β. Κεγκέρογλου, συμμετείχαν εκτός από τον Απ. Κατσιφάρα και την Άννα Σπηλιωτακάρα, η αντιπρόεδρος της «Μέριμνας» Γεωργία Κοκκινου, η διευθύντρια της «Μέριμνας» Παναγιώτα Τόγια, ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος και ταμίας του Δ.Σ. Αντώνης Χαροκόπος, καθώς και στελέχη της Διοίκησης του Υπουργείου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 7:25 pm


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην 4η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι

altΣτην Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, θα βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ειδικό περίπτερο προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες, τους αγρότες και τους επαγγελματίες για σοβαρά ζητήματα και αναπτυξιακά εργαλεία.
Συγκεκριμένα, στην έκθεση που θα λειτουργεί από αύριο Πέμπτη 28 μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 31 Αυγούστου στο λιμάνι του Μεσολογγίου, θα παρουσιαστεί η πλατφόρμα του «Ηλεκτρονικού Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», ενώ θα γίνει και ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα του καταρροϊκού πυρετού.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες, παραγωγοί, επαγγελματίες, φορείς αλλά και καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν δωρεάν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να μάθουν να χειρίζονται όλες τις λειτουργίες του Καλαθιού. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και στο πλαίσιο Workshop, μεθαύριο Παρασκευή και ώρα 6.30 το απόγευμα, στο χώρο ημερίδων της Έκθεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 7:23 pm


Ανοικτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση της Ο.Μ. Καλαβρύτων του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη

altΗ Οργάνωση Μελών Καλαβρύτων του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει ανοικτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση  με θέμα : ΕΝΦΙΑ – Ασφαλιστικά Ταμεία – Τράπεζες και τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30.8.2014 και ώρα 20:30 στον πεζόδρομο της πόλης των Καλαβρύτων απέναντι από το μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με κεντρικό ομιλητή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την εκδήλωση.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 7:21 pm


Οι Τρωάδες έρχονται στην Πάτρα στις 3 Σεπτεμβρίου

altΣυνεχίζουν το καλοκαιρινό τους ταξίδι οι ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη που παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης σε όλη την Ελλάδα. Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης αποσπά τα επαινετικά σχόλια από το κοινό και την κριτική, όπου έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής, ενώ ο εξαιρετικός θίασος πρωταγωνιστών πραγματοποιεί ξεχωριστές ερμηνείες που  κερδίζουν την εκτίμηση και το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

«Εκατομμύρια άνθρωποι εξαφανίστηκαν. Ξεχάστηκαν. Κι ακόμη περισσότεροι κατέστρεψαν την ψυχή τους.  Για να ζήσουν χωρίς ιστορία και μνήμη..»

Ο πόλεμος είναι η βασική αιτία μετανάστευσης. Η οικονομική κρίση μια δεύτερη. Τα μοναρχικά καθεστώτα επίσης. Ποιος δεν μπορεί να διακρίνει τη μακρινή συγγένεια όλων των αιτίων. Τώρα, δεν χρειάζονται πλέον πόλεμοι για την οικονομική κυριαρχία. Τα «καθεστώτα» επαναπροσδιορίζουν την έννοια της δημοκρατίας... Λιγότερη δημοκρατία. Το χρήμα. Το κέρδος. Κάθε μετανάστευση εμπεριέχει διαχρονικά την έννοια της αδικίας...

Οι Τρωάδες, είναι η πιο δημοφιλής από τις σωζόμενες τραγωδίες του Ευριπίδη, κείμενο  κατεξοχήν αντιπολεμικό, αποτυπώνει όσο κανένα κείμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την αλαζονεία της εξουσίας και τις ολέθριες συνέπειες της.

Η παράσταση που παρουσιάζεται με τη συνεργασία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση, μια μεταφορά στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων, της οικονομικής κρίσης και των απολυταρχικών καθεστώτων...

«Ιστορώντας τα γεγονότα της άλωσης της Τροίας, ο νους στέκεται στο
θρίαμβο των νικητών και όχι στο θρήνο των νικημένων».

Στις Τρωάδες ο Ευριπίδης παρουσιάζει την ιστορία από την πλευρά των «ηττημένων», που όμως δεν ζήτησαν την αναμέτρηση... Ο ανθρώπινος πόνος παίρνει οικουμενικές διαστάσεις. Εδώ ο θρήνος των γυναικών, μανάδων, συζύγων, αδελφών, ανθρώπινος και αποκαλυπτικός επισημαίνει για άλλη μια φορά τα «έργα» της ανθρώπινης ανεπάρκειας. Η Τροία καίγεται. Ο πολιτισμός της καταστρέφεται. Το μέλλον μιας χώρας ενταφιάζεται. Οι γυναίκες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, σκλάβες και λάφυρο στα χέρια των νικητών. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και  επεξεργασία κειμένου Παναγιώτας Πανταζή και Θέμη Μουμουλίδη. τα σκηνικά ο Γιώργος Πάτσας, τα κοστούμια η Παναγιώτα Κοκορού, τη μουσική ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

Τους ρόλους και τα χορικά κείμενα ερμηνεύουν:
Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιος Μάινας, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ζέτα Δούκα,  Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ίρις Μάρα, Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν).

Προπώληση από 13 € σε όλα τα σημεία προπώλησης για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 7:16 pm


«Ρήμαξαν» εργοτάξιο εταιρίας αρπάζοντας μεταλλικά αντικείμενα αξίας 10.000 ευρώ

altΣυνελήφθησαν, προχθές (25-8-2014), το μεσημέρι, στο Ρίο, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης  Πατρών, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 66,34,31 και 25 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές (25-8-2014) το μεσημέρι, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με φορτηγό όχημα σε εργοτάξιο εταιρείας, στο Ρίο, όπου αφαίρεσαν μεταλλικά αντικείμενα και εξαρτήματα οικοδομών συνολικής αξίας 10.000 ευρώ περίπου.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί τη στιγμή που φόρτωναν το φορτηγό από υπάλληλους της εταιρείας, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Πατρών μετέβησαν άμεσα στο εργοτάξιο και συνέλαβαν τους δράστες επ αυτοφώρω.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης αδικήματος, όπως και δύο φιάλες προπανίου και οξυγόνου που χρησιμοποιούνται για τον τεμαχισμό των μεταλλικών αντικειμένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της εταιρείας.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 3:28 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: