1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αχαϊας   »   Πατρας 4    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πατρας 4 και εμείς θα το προσθέσουμε.

Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ Δυτικής Ελλάδας:Από την «αναδιοργάνωση» στην «αποδόμηση» και «καταλήστευση» των Ασφαλιστικών μας Ταμείων»

altΚατά το χρόνο που σύσσωμοι προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε την «αναδιοργάνωση», εξηγώντας προς κάθε κατεύθυνση τα αυτονόητα, δηλαδή ότι επρόκειτο περί «αποδιοργάνωσης», οι ιθύνοντες εν κρυπτώ απεργάζοντο τον ενταφιασμό των Ασφαλιστικών μας Ταμείων και αιφνιδίως, εν μέσω της θερινής «ραστώνης», κατέθεσαν σχετική τροπολογία με την οποία επιτίθενται ληστρικά στα Ταμεία μας.

Οι σκοποί τους προφανείς, για τον μεν Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης στόχος είναι το αποθεματικό ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να καλυφθεί το έλλειμμα των 170 εκατομμυρίων ευρώ του ΕΤΕΑ, για δε τον Τομέα Πρόνοιας (ΕΦΑΠΑΞ), ουδείς κατανοεί τι υποκρύπτει η τροπολογία και για ποιο λόγο τίθεται η εφεύρεση της ρήτρας διασφάλισης του αξιόμαχου του Σώματος, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ρύθμιση περί εφαρμογής του από την κατάθεση του νομοσχεδίου, γεγονός που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω μεθοδεύσεις, παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις, του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης, απαιτούμε την άμεση απόσυρση της διάταξης και καλούμε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην στηρίξουν την επίμαχη διάταξη (άρθρο 221), που ουσιαστικά μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την καταστροφή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, αφού είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο, υπερασπιζόμενοι του εαυτούς μας και τις οικογένειές μας.-

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 12:37 pm


"Βουτιά" στις πωλήσεις τη δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων

altΣε χαμηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα, κινήθηκαν οι πωλήσεις κατά την δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της ΕΣΕΕ σύμφωνα με την οποία το 29% των ερωτηθέντων εμπόρων θεωρεί καθόλου ικανοποιητικό το επίπεδο των πωλήσεων, ενώ η πλειονότητα (63%) των εμπόρων αναφέρει ότι οι πωλήσεις κινήθηκαν σε «όχι και τόσο ικανοποιητικά» επίπεδα. Μόνο το 8% των ερωτηθέντων εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση από τις πωλήσεις που πραγματοποίησε την συγκεκριμένη εκπτωτική βδομάδα.

Συνολικά, η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος από την άποψη των πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων κινήθηκε στα ίδια ή ακόμα και λίγο χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περσινή. Το 51% των εμπόρων πραγματοποίησε αντίστοιχες πωλήσεις με τις περσινές, ενώ το 44% δηλώνει ότι φέτος οι πωλήσεις ήταν μειωμένες και μόνο το 5% είχε αυξημένες πωλήσεις κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, σύμφωνα με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, οι πωλήσεις των καταστημάτων λιανεμπορίου το εν λόγω διάστημα των θερινών εκπτώσεων κινήθηκαν πτωτικά σε σύγκριση με την αντίστοιχη θερινή εκπτωτική περίοδο. Είναι πολύ ενδεικτικό ότι σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα η υποχώρηση αυτή στο λιανεμπόριο κυμάνθηκε μεταξύ 10% και 20%. Ακόμα και σε τουριστικές περιοχές, όπως είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, ενώ αναμενόταν αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω της τουριστικής περιόδου η οποία θα μπορούσε να μεταφραστεί σε αύξηση της εμπορικής κίνησης, αυτή δεν καταγράφηκε.

Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο τα τουριστικά είδη σημειώνουν τις πρώτες δύο εβδομάδες πτώση κατά 30%, στα Χανιά κατά 20%, ενώ στη Ρόδο όπως και στην Κέρκυρα, η αγορά κυμάνθηκε ελαφρώς υποτονικά αλλά κοντά στα περσινά επίπεδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ τα τουριστικά μεγέθη είναι εντυπωσιακά για τη φετινή χρονιά, ακόμα δεν έχουν μεταφραστεί σε αύξηση της αγοραστικής κίνησης και κατ΄ επέκταση του τζίρου των καταστημάτων, ιδίως σε παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η εμπορική και η τουριστική κίνηση δεν έχουν ακόμη συντονιστεί. Ταυτόχρονα, θεωρείται ότι κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση της καταναλωτικής κίνησης διαδραμάτισε η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από την εφορία, πριν και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, γεγονός που πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι «πάγωσε» την αγορά.

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι οι εκπτώσεις συνεχίζονται για έναν ακόμα ολόκληρο μήνα και παραμένει αισιόδοξη, ότι όπως η τουριστική αντίστοιχα και η αγοραστική κίνηση μέχρι τέλος Αυγούστου θα βελτιωθεί, ώστε η συνολική εικόνα των φετινών εκπτώσεων να ικανοποιήσει τελικά εμπόρους και καταναλωτές.

Η ΕΣΕΕ συνεχίζοντας την έρευνα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και το άνοιγμα των Κυριακών διερεύνησε εκ νέου την ικανοποίηση των εμπόρων από την έναρξη της περιόδου των καλοκαιρινών εκπτώσεων και ειδικότερα για το διάστημα της 2ης εκπτωτικής εβδομάδας και μέχρι τέλος Ιουλίου.

Πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική έρευνα με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων, η έρευνα διεξήχθη στο ίδιο δείγμα εμπόρων που είχε συμπεριληφθεί στην τηλεφωνική έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας. Αναλυτικότερα, πρόκειται για τυχαίο δείγμα 227 εμπορικών επιχειρήσεων στις εμπορικές αγορές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και ορισμένων σημαντικών περιφερειακών αγορών της Αττικής (Πειραιάς, Μαρούσι, Ν. Ιωνία, Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Περιστέρι, Ν. Ιωνία, Ν. Σμύρνη). Το κύριο κριτήριο για την επιλογή της επιχείρησης ήταν η εγκατάστασή της σε παραδοσιακούς εμπορικούς δρόμους στα κέντρα των πόλεων.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 12:36 pm


Συνελήφθη 44χρονος για εμπορία ναρκωτικών

altΣυνελήφθη, το πρωί της Τετάρτης  στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρίπολης Αρκαδίας από το 2009, για καλλιέργεια κάνναβης μαζί με άλλους συνεργούς  με σκοπό την εμπορία.

 Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 12:25 pm


Στη "φάκα" για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

altΣτα χέρια των αστυνομικών έπεσε στην Πάτρα ένας αλλοδαπός άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε να κατέχει λαθραία τσιγάρα. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Κρατικής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγινε έρευνα στο σπίτι που διέμενε ο αλλοδαπός στην περιοχή του Σκαγιοπουλείου και εντοπίστηκε να κατέχει πάνω από 2.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα.Ο άνδρας συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πατρών με την σε βάρος του σχηματιζόμενη δικογραφία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 12:21 pm


Έρευνα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών: Τρεις στους τέσσερις γιατρούς δεν εφαρμόζουν το πλαφόν!

altΈνας στους τρεις γιατρούς της Πάτρας έχει υπερβεί το ανώτατο όριο συνταγογράφησης ανά ασθενή, ενώ τρεις στους τέσσερις δε συμμορφώνονται με το μέτρο. Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που διεξήγαγε ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας αποστέλλοντας ερωτηματολόγιο στα μέλη του, προκειμένου να καταδείξουν πως στην πράξη το μέτρο του πλαφόν στη συνταγογράφηση είναι ανεφάρμοστο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα αποτελέσματα (423 απαντήσεις) από ερωτηματολόγιο που στάλθηκε από τον ΙΣΠ σε κλινικούς ιατρούς, σύμφωνα με την οποία προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος της υπέρβασης του ορίου συνταγογράφησης παρουσιάζεται στους νοσοκομειακούς γιατρούς, σε ποσοστό της τάξεως 33%, ακολουθούν οι πιστοποιημένοι γιατροί σε ποσοστό της τάξεως 30%, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατά 25% και τέλος οι γιατροί του ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας κατά 14%.

Αναφορικά με τα γενόσημα φάρμακα, καταφαίνεται ότι το ποσοστό της συνταγογράφησης κυμαίνεται σε ποσοστό της τάξεως από 54% (νοσοκομειακοί γιατροί) έως 66% (γιατροί ΠΕΔΥ και Κέντρων Υγείας). Επίσης, καταγράφεται διαφωνία του ιατρικού κόσμου με το μέτρο του πλαφόν ως εξής: το 83% των νοσοκομειακών γιατρών, το 78% των ιατρών ΠΕΔΥ- Κέντρων Υγείων, το 60% των ιατρών ΕΟΠΥΥ και το 74% των πιστοποιημένων γιατρών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:56 am


Δημοτικοί υπάλληλοι: Καλούν τους Δημάρχους να μην συμπράξουν "στην εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων εργαζομένων"

altΝα μην συμπράξουν «στην εν ψυχρώ δολοφονία εκατοντάδων εργαζομένων» μέσα από τη διαδικασία επανελέγχου μετατροπής συμβάσεων προσωπικού των ΟΤΑ καλεί τους αιρετούς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με αφορμή την επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με την οποία ζητούσε την συνδρομή των αιρετών στη διαδικασία ελέγχου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι «για μια ακόμα φορά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να χρυσώσει το χάπι στους εργαζόμενους επιχειρώντας να παρουσιάσει την διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων, που ετράπησαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ως μια ‘μάχη κατά της διαφθοράς’».

Με επιστολή της έτσι προς την ΚΕΔΕ, η Ομοσπονδία τονίζει ότι η σύμπραξη που ζητεί ο κ. Μητσοτάκης από τους δημάρχους «είναι στην πραγματικότητα φενάκη των πραγματικών προθέσεών του, που είναι οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και η ποινικοποίηση της εργασίας στο Δημόσιο». Καλεί επίσης τους αιρετούς «να συμπράξουν με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στον αγώνα τους για την κατάργηση του επανελέγχου".

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:55 am


Πελοπόννησος: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε τρεις περιοχές

altΠολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για σήμερα Πέμπτη στην Αττική (ΠΕ Δυτικής Αττικής, ΠΕ Πειραιά και ΠΕ Νήσων), στη Βοιωτία, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία και στη Λακωνία.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η ΓΓΠΠ παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Υπενθυμίζει επίσης πως κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:53 am


Ανω-κάτω τα ΑΕΙ με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων

altΑνω-κάτω έχουν γίνει τα πανεπιστήμια με τους νέους πίνακες μοριοδότησης των διοικητικών υπαλλήλων τους από το ΑΣΕΠ καθώς το πρόγραμμα διαϊδρυματικής κινητικότητας έχει οδηγήσει σε διαφωνίες και σε καταγγελίες περί άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων. Ολα αυτά ενώ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η κρίσιμη έκθεση αξιολόγησης διοικητικών υπαλλήλων που ολοκληρώνει ανεξάρτητη εταιρεία για λογαριασμό του υπουργείου Παιδείας και το αποτέλεσμα της οποίας θα αποτελέσει σαφώς ένα αξιόπιστο δεδομένο στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Η έκθεση αυτή θα κατατεθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Αυγούστου στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο και να αναζητηθεί κοινής αποδοχής λύση.


Δυσαρέσκεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Πάντως, με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται από τους πίνακες του ΑΣΕΠ οι οποίοι αναρτήθηκαν την Τρίτη, περίπου 500-600 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ παραμένουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, για την τύχη των οποίων κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.


Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ειδικά εκφράζεται μεγάλη δυσαρέσκεια από εκπροσώπους της διοίκησης και κοσμήτορες μεγάλων σχολών του καθώς, σε αντίθεση με άλλα ιδρύματα, από τους διοικητικούς υπαλλήλους που επιστρέφουν στις θέσεις τους πολλοί είναι εκείνοι που δεν ανήκουν στο δυναμικό του.


«Από τις 142 θέσεις που δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 97 υπάλληλοι προέρχονται από το ίδρυμα και 45 από άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα» λέει στο «Βήμα» καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα αντίστοιχα νούμερα για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι 149 στους 164 και για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 82 στους 84.


«Προφανώς αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, ενώ για το Αριστοτέλειο και το Πολυτεχνείο υπάρχει υπηρεσιακή αξιολόγηση (συνήθως "άριστα"), για το ΕΚΠΑ δεν υπάρχει αξιολόγηση αλλά μόνο μια "προσαρμογή βαθμολογίας"» αναφέρει ο ίδιος πανεπιστημιακός. «Βεβαίως αυτή η προσαρμογή βαθμολογίας μόνο ελάχιστα βελτιώνει τη συνολική βαθμολογία των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποτέλεσμα, ενώ σχεδόν όλες οι θέσεις των άλλων ιδρυμάτων καλύπτονται από τους υπαλλήλους τους, στο δικό μας πανεπιστήμιο οι 142 θέσεις καλύπτονται μόνο κατά 60% από τους υπαλλήλους του Ιδρύματος» καταλήγει. Συνολικά στο Καποδιστριακό μένουν, όπως όλα δείχνουν, 260 άτομα εκτός των υπηρεσιών του.


Τελικές αποφάσεις μέσα στο καλοκαίρι


Πάντως το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ αναμένεται ότι θα έχει διευθετηθεί μέσα στο καλοκαίρι, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα συναρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση.

Στην κατεύθυνση αυτή πυρετωδώς εργάζονται οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει την αξιολόγηση των διοικητικών αναγκών των ΑΕΙ για να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της. Με βάση αυτά αναμένεται να εισηγηθεί το υπουργείο Παιδείας την πρότασή του για την οριστική επίλυση του θέματος.

Αυτές τις ημέρες γίνεται «μάχη» ενστάσεων για το θέμα ενώπιον του ΑΣΕΠ και η νέα μοριοδότηση την Τρίτη με τους αντίστοιχους πίνακές της προέκυψε ως αποτέλεσμα αντίστοιχων συζητήσεων. Ταυτόχρονα, όπως λένε πανεπιστημιακοί στους πίνακες μοριοδότησης του ΑΣΕΠ που άλλαξαν πάλι τα δεδομένα, υπάρχουν λάθη που πάλι μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο νέων ενστάσεων.

Το ΑΣΕΠ έστειλε στα ΑΕΙ τους νέους οριστικούς πίνακες κατάταξης, όπως εκδόθηκαν από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιό του ώστε να αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεών του.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:53 am


Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΕΚΠΟΙΖΩ για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

altΚατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, έλαβαν την απόφαση να συνεργαστούν στενά προς όφελος και ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, αλλά και κυρίως προς την κατεύθυνση της συμβουλευτικής σε όσους έχουν εμπλοκές με υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έλαβαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας «Η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ).

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με την Γενική Διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, συμμετείχε ο εκπρόσωπος του Παραρτήματος Πάτρας της Ένωσης Τάσος Νικολαδάκης, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας παρευρέθησαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών, Δημήτρης Καραβίδας.

Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή της Περιφέρειας στον σχεδιασμό που ήδη έχει ξεκινήσει από την ΕΚΠΟΙΖΩ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει σε αυτόν, όπως επίσης και σε κοινοτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία Κέντρου Χρηματοοικονομικής Συμβουλευτικής.

Επιπλέον αποφασίστηκε να υπάρξει αγαστή συνεργασία των δύο φορέων και με άλλους τοπικούς φορείς για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, την δωρεάν ενημέρωση και την συμβουλευτική στην κατεύθυνση αυτή.

Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν στο επίκεντρο ήταν η περαιτέρω ανάδειξη της Πάτρας ως πύλης εισόδου των τουριστών και η παροχή υπηρεσιών όπως η συμβουλευτική αλλά και η νομική προστασία, καθώς και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

«Στόχος μας είναι να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να σχεδιάζεις οποιαδήποτε πολιτική και να μην έχεις στο επίκεντρο πάνω από όλα τον άνθρωπο. Και αυτό είναι που έχουμε θέσει ως προτεραιότητά μας και στη νέα μας θητεία» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας υπογραμμίζοντας πως «ο πολίτης είναι πάνω από όλα. Πλήττεται δυστυχώς, και δεν έχει κανέναν δημόσιο φορέα να του συμπαρασταθεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα σταθεί αρωγός και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των προβλημάτων του, αντίστοιχες με αυτή της πιλοτικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:51 am


Guardian: Η απόφαση για την Μανωλάδα είναι σκάνδαλο και προκαλεί αγανάκτηση

altΣε ένα εκτενές άρθρο για όσα συνέβησαν την Τετάρτη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των 28 εργατών από το Μπαγκλαντές, και την αθώωση (ουσιαστικά) των κατηγορουμένων, η βρετανική εφημερίδα δίνει το λόγο στους ανθρώπους που αντιτάχθηκαν από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, πολιτικούς που κινούνται στα αριστερά και δικηγόρους που μετείχαν στην υπόθεση.

Τονίζεται, δε, πως η συγκεκριμένη περίπτωση αποκαλύπτει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι μετανάστες στην Ελλάδα. Σημειώνει χαρακτηριστικά πως σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που πλήγηκε από απαράμιλλη κρίση και το βιοτικό επίπεδο έχει επιδεινωθεί δραματικά, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η υπόθεση της Μανωλάδας προκαλεί μαζική αγανάκτηση.

«Νιώθω ντροπή ως Έλληνας", δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Μωυσής Καραμπεϊλίδης, αφού το δικαστήριο στο δυτικό λιμάνι της Πάτρας, εξέδωσε την απόφαση σοκ. «Η απόφαση αυτή προκαλεί οργή ​​και ντροπή ... το δικαστήριο έδειξε μια φρικτή στάση απέναντι στα θύματα».

Δεκάδες μετανάστες, κλαίγοντας με λυγμούς, άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου που ουσιαστικά ρίχνει στα... μαλακά του κατηγορούμενους. Από πολιτικής άποψης, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου: «Η απόφαση στέλνει το μήνυμα πως κάθε εργαζόμενος θα μπορεί από εδώ και πέρα να πεθαίνει σαν το σκυλί στα χωράφια», ενώ συμπλήρωσε πως η περίπτωση της Μανωλάδας δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

«Αυτή η απόφαση κλείνει τα μάτια στον ωμό, απάνθρωπο και ρατσιστικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης που υφίστανται οι εργαζόμενοι στη γη», συμπλήρωσε.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων και περισσότεροι από 40 μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι Έλληνες αγρότες, συνεπικουρούμενοι από γνωστούς δικηγόρους, αθωώθηκαν.

Οργανώσεις κατά του ρατσισμού κατάγγειλαν αμέσως την απόφαση τονίζοντας πως εγείρει πολλά ερωτηματικά σχετικά με την αμεροληψία του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης.

«Καλούμε τα συνδικάτα και τις κινήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα να αντιδράσουν εναντίον αυτού του άνευ προηγουμένου ρατσιστικό σκάνδαλο», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής του Κινήματος κατά του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής για να συμπληρώσει «Δεν γίνεται να εκατομμύρια των κερδών από τη βιομηχανία της φράουλας να προέρχονται από πυροβολισμούς εργατών».

Στον τύπο πανελλαδικής εμβέλειας κυριαρχεί και σήμερα το θέμα της απόφασης του Δικαστηρίου της Πάτρας για τους πυροβολισμούς μεταναστών στη Μανωλάδα, που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, τον Απρίλιο του 2013. H αθωωτική απόφαση προκάλεσε αρνητικό σχολιασμό και είναι χαρακτηριστικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα εφημερίδων.

Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών ,ΤΑ ΝΕΑ, Ελεύθερος Τύπος, Ριζοσπάστης, Αυγή, Ακρόπολις, Ο Λόγος επιλέγουν στην πρώτη τους σελίδα τίτλους με τους οποίους εκφράζεται αποδοκιμασία ως προς την απόφαση.

"Τυφλή δικαιοσύνη για τους μετανάστες" αναφέρει η Αυγή

"Οι φράουλες της ντροπής" είναι ο τίτλος στην Ελευθεροτυπία

"Αθώωσαν τους φραουλάδες της Μανωλάδας - Απόφαση - πρόκληση" γράφει ο Ριζοσπάστης

"Ατιμώρητα τα εγκλήματα" είναι ο τίτλος που επέλεξε η Εφημερίδα των Συντακτών.

Τι αναφέρει Η ΔΗΜΑΡ για την απόφαση του Δικαστηρίου

Η επίθεση εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στη Μανωλάδα, οι οποίοι διεκδίκησαν την καταβολή δεδουλευμένων για την εργασία τους, ήταν εγκληματική πράξη για την οποία έπρεπε και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να μπει οριστικό τέλος στα απάνθρωπα αυτά φαινόμενα, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

"Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ έχει έγκαιρα επισημάνει για το εάν έπρεπε να υπαχθούν οι κατηγορούμενοι στον σχετικό νόμο περί ρατσιστικών επιθέσεων, για το πότε διενήργησε έλεγχο στην περιοχή η αρμόδια κοινωνική επιθεώρηση, ποια τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου και σε ποιους παράγοντες προσδιορίζεται η αποτυχία των αρμόδιων αρχών να εντοπίσουν επιχειρήσεις που λειτουργούν σε καθεστώς καταπάτησης του εργασιακού δικαίου, όπως είναι η συγκεκριμένη επιχείρηση. Τα θέματα αυτά σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Η απόκρουση της βίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας".


Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:48 am


Νταλίκα έφυγε από τον δρόμο τα ξημερώματα στην εθνική οδό

altΤροχαίο μόνο με υλικές ζημιές προκλήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου στο 159 χλμ, κοντά στον κόμβο Καλαβρύτων.

Ήταν περίπου 3.30 όταν φορτηγό δημόσιας χρήσης με  ημιρυμουλκούμενο και με κατεύθυνση προς Αθήνα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Ευτυχώς ο οδηγός του, ένας άνδρας ηλικίας  31 ετών, δεν τραυματίστηκε.

Ωστόσο αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία στη Ν.Ε.Ο. μέχρι τις 7 περίπου το πρωί.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:47 am


Παράσυρση 9χρονου από δίκυκλο στην Ακτή Δυμαίων

altΠαράσυρση πεζού ανηλίκου σημειώθηκε χθες στις 8.30 περίπου το βράδυ στην Ακτή Δυμαίων, στην Πάτρα. Ένας 9χρονος παρασύρθηκε από δίκυκλο την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα το δρόμο.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο και ο τραυματισμός του φαίνεται να είναι ελαφρύς.

Το μηχανάκι οδηγούσε ένας 32χρονος. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία Πατρών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 10:46 am


Κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη μισή Πελοπόννησο

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αύριο Πέμπτη στην Αττική (ΠΕ Δυτικής Αττικής, ΠΕ Πειραιά και ΠΕ Νήσων), στη Βοιωτία, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία και στη Λακωνία.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η ΓΓΠΠ παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.ά.

Υπενθυμίζει, επίσης πως, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 9:25 am


ΠΑΤΡΑ: Διακοματική αντίδραση για την απόφαση του Δικαστηρίου για τη Μανωλάδα

H αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας προκάλεσε την έκρηξη των κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αντέδρασαν άμεσα στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας χαρακτηρίζοντας την «ντροπή», «προκλητική», ενώ η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για μη απόδοση δικαιοσύνης.

«H απόφαση που αθωώνει ομόφωνα τους κατηγορούμενους για εμπορία ανθρώπων στη δίκη για την υπόθεση της Μανωλάδας επιβάλλοντας ποινή μόνο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και συνέργεια, αποτελεί ντροπή και μας εξοργίζει» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

Από την πλευρά του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των εργατών γης της Νέας Μανωλάδας αφήνει την αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη».

«Η δικαστική απόφαση, που ουσιαστικά αθωώνει τους κατηγορούμενους μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, είναι από κάθε άποψη προκλητική για το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το δικαστήριο, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν τόσο ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, όσο και ένας ακόμη κατηγορούμενος. Αντιδράσεις είχαμε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ανυπποτακτη Πολιτεία του Χρήστου Πατούχα, το ΕΑΜ, την αναρχική ομάδα δυσήνιος Ιππος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος, με ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα. Παρόλα αυτά οι ποινές τους έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης κι έτσι όλοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 9:24 am


ΝΙΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Ημουν και είμαι αθώος!

Ο Νίκος Βαγγελάτος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, μετά την εκφώνηση της απόφασης έπεσε στην αγκαλιά των συγγενών του. Ολοι έσπευσαν να τον φιλήσουν σταυρωτά. Περιχαρής, κρατούσε στην αγκαλιά του το μερικών μηνών εγγόνι του. Οπως έλεγε η απόφαση του Δικαστηρίου του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει την δραστηριότητά του επαγγελματικά. Υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και πως άλλοι ήταν οι λόγοι που οι μετανάστες ήταν απλήρωτοι. Ο ίδιος δήλωσε: "Ημουν και είμαι αθώος. Με ταλαιπώρησαν 16 μήνες μέσα στη φυλακή για καθαρά επαγγελματικούς λόγους. Ημουν ξένος στην περιοχή. Βγήκα παμψηφεί αθώος. Νιώθω ανακούφιση και δικαίωση. Εχω μάθει να είμαι έντιμος φορολογούμενος και πατέρας, έντιμος άνθρωπος. Εγώ δεν ήμουν στη Μανωλάδα για να ανταγωνιστώ τους υπόλοιπους παραγωγούς. Τους μετανάστες τους σέβομαι και δεν έχω πειράξει κανέναν αλλοδαπό. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί να υπάρξουν εργάτες γης. Φταίνε τα κουμάντα τους, δηλαδή αυτοί που παίρνουν τα χρήματα. Τους τα παίρνουν και τους κοροϊδεύουν. Ηρθαν πολλά παιδιά από αυτά που είδαν την ταλαιπωρία να με χαιρετήσουν λέγοντας πως δεν έφταιγα. Δεν μπορούσαν όμως να πουν κάτι γιατί θα τους έκοβαν τα κεφάλια.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 9:23 am


Κάτοικοι της οδού Νοταρά διαμαρτύρονται για την "εγκατάλειψή" τους από τους αρμόδιους

altΈντονες διαμαρτυρίες στο Μείλιχο στην οδό Νοταρά όπου απορριμματοφόρο του Δήμου πρίν από μερικές ημέρες με έναν λάθος υπολογισμό έριξε μαντράκι το οποίο δημιουργούσε διαχωρισμό από το δρόμο για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Κανείς δεν έχει νοιαστεί για το συγκεκριμένο σημείο την ίδια ώρα που οι κάτοικοι καταγγέλλουν την γενικότερη αδιαφορία για την περιοχή από τους αρμοδίους.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/g.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 10:00 pm


Αντιδρούν οι μηχανικοί στο ενδεχόμενο ένωσης του ταμείου τους με τον ΟΑΕΕ

altΕντονες αντιδράσεις από τους μηχανικούς στην προοπτική της κυβέρνησης να ενοποιήσει το ασφαλιστικό τους ταμείο με τον ΟΑΕΕ. Οι μηχανικοί αντιδρούν και ήδη εκπονείται μελέτη από το ΤΕΕ για μία βιώσιμη πρόταση που αφορά στο ασφαλιστικό.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/f.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:50 pm


Παρά τις χαμηλές λόγω εκπτώσεων τιμές, η αγορά παραμένει υποτονική

altΥποτονική η κίνηση στην αγορά της Πάτρας παρά τις χαμηλές τιμές λόγω εκπτώσεων. Στην πλειοψηφία τους οι καταναλωτές αναφέρουν πώς δεν θα προχωρήσουν σε αγορές αφού δεν έχουν χρήματα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/e.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:40 pm


Τα φύλλα αξιολόγησης έφτασαν σήμερα στον Άγιο Ανδρέα με τους εργαζόμενους να αντιδρούν

altΦύλλα αξιολόγησης έφθασαν σήμερα στο τμήμα προσωπικού του νοσοκομείου ο Άγιος Ανδρέας με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων. όπως λένε δεν θα συμμετάσχουν στην πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει ένα μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων στην απόλυση.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/d.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:30 pm


Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο η ένσταση της παράταξης Γκοτσούλια κατά του συνδυασμού Νικολάου

altΣτο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πάτρας συζητήθηκε σήμερα η ένσταση της παράταξης του Διονύση Γκοτσούλια κατά του συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου , ο οποίος κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στο δεύτερο γύρο, στις 25 Μαΐου. Από την πλευρά της η παράταξη Νικολάου προχώρησε σε αντένσταση. Η απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/c.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:20 pm


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο αλλοδαπών που είχαν ρημάξει κατοικίες στον Ερύμανθο

altΕίχαν ρημάξει εξοχικές κατοικίες στην περιοχή του Ερυμάνθου. Ο λόγος για δύο αλλοδαπούς τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα που διενήργησε το αστυνομικό τμήμα χαλανδρίτσας. Πρόκειται για δύο νεαρούς που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/b.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:10 pm


Αθώοι κρίθηκαν και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπων στη Μανωλάδα - Μεγάλες οι αντιδράσεις απο τους μετανάστες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων

altΑθώοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση εμπορίας ανθρώπων στη δίκη για τις "ματωμένες φράουλες". Ένοχοι έχουν κριθεί δύο άλλοι επιστάτες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Στο άκουσμα της απόφασης ο βασικός κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα ενώ οργή υπήρξε από την πλευρά των μεταναστών. Μετανάστες και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων στήριξης των μεταναστών εργατών προχώρησαν σε κατάληψη του οδοστρώματος της οδού Γούναρη έξω από τα δικαστήρια.
{rokbox title=|ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO| thumb=|http://www.achaianews.gr/videos/images/video.jpg| size=|854 505| album=||}http://www.achaianews.gr/videos/30-07-14/a.flv&buffer=10&autostart=true&image=&fullscreen=true&width=854&height=505 {/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:00 pm


Ο Μαραντόνα σε κατάσταση μέθης -Δυσκολεύεται ακόμα και να αρθρώσει κουβέντα

Αποκαλυπτικές εικόνες: Ο Μαραντόνα σε κατάσταση μέθης -Δυσκολεύεται ακόμα και να αρθρώσει κουβέντα [βίντεο]Η Αργεντινή έχει τις τελευταίες ώρες τα δικά της προβλήματα, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από μια ακόμα χρεοκοπία, ωστόσο κάθε είδηση που αφορά τον Ντιέγκο Μαραντόνα προκαλεί και συζητιέται.

Ειδικά αν ο μεγάλος πρώην άσος, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση όπως συνέβη πολύ πρόσφατα. Ο «Ντιεγκίτο» μαζί με μια φιλική παρέα πήγαν σε ένα εστιατόριο, ωστόσο φαίνεται πως ήπιε κάτι παραπάνω με αποτέλεσμα να βρεθεί σε άκομψη στιγμή όταν αποχώρησε από το εστιατόριο.

Την ώρα που αποχωρούσε από το μαγαζί κλήθηκε από τους δημοσιογράφος να μιλήσει για τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του πατέρα του, όμως δυσκολευόταν να αρθρώσει λόγο ενώ έχανε ή επαναλάμβανε συνέχεια τα λόγια του. Η δημοσιοποιηση του video προκάλεσε πολλά σχόλια αλλά και την αντίδραση της κόρης του που κατηγόρησε για την κατάσταση του τους «ανθρώπους κοντά του», υπονοώντας τη σύντροφο του πατέρα της.

{rokbox title=|El polémico estado de Diego Maradona a la salida del restó| thumb=|http://img.youtube.com/vi/HfiGzQzX54I/1.jpg| size=|854 505|}http://www.youtube.com/watch?v=HfiGzQzX54I&buffer=10&autostart=true&image{/rokbox}

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:45 pm


Παγιδευμένο στην καταιγίδα -Το αεροσκάφος της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσα σε μόνο 3 λεπτά

Παγιδευμένο στην καταιγίδα -Το αεροσκάφος της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσΤα ραντάρ του κέντρου ελέγχου της Μπουργκίνα Φάσο που κατέγραψαν τη μοιραία πτήση της Air Algerie που συνετρίβη στο Μαλί έδωσαν τα πρώτα δεδομένα τα οποία εξετάζονται από τους ειδικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro το αεροσκάφος είχε παγιδευθεί σε μία ισχυρή καταιγίδα από την οποία οι πιλότοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν.Ωστόσο τις στιγμές του πανικού το αεροπλάνο της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσα σε μόνο 3 λεπτά.

Η εφημερίδα μάλιστα μεταδίδει και δηλώσεις ειδικού της αεροναυτικής που υποστηρίζει ότι η απειρία του πιλότου τον έκανε να πιαστεί μέσα στη δίνη της καταιγίδας, η σφοδρότητα της οποίας παρέσυρε το αεροπλάνο. Χρειάζονται, υποστηρίζει ο ειδικός, 30 δευτερόλεπτα για να συντριβεί ένα αεροσκάφος, αν ο πιλότος δεν έχει την εμπειρία να βγει εγκαίρως από την καταιγίδα. Στην τραγική συντριβή έχασαν τη ζωή τους 118 άνθρωποι.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:30 pm


Οι... περιπετειώδεις διακοπές του Αρη Σπηλιωτόπουλου στη Μύκονο: Τι ζήτησε από τους παπαράτσι

Οι... περιπετειώδεις διακοπές του Αρη Σπηλιωτόπουλου στη Μύκονο: Τι ζήτησε από τους παπαράτσι [βίντεο]Στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο με την αγαπημένη του Νάνσυ Λεονάρδου βρέθηκε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Φυσικά έγινε άμεσα αντιληπτός από τους δαιμόνιους παπαράτσι που θέλησαν να τον τραβήξουν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MykonosliveTV ο πρώην υπουργός έκανε μια συζήτηση με παπαράτσι, από τους οποίους ζήτησε να μην τον φωτογραφίσουν και να τον αφήσουν να απολαύσει με την ησυχία του λίγες μέρες ηρεμίας στο αγαπημένο του νησί.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:15 pm


Η Χ.Α διόρισε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Χρυσαυγίτη που χτυπούσε αστυνομικούς

Η Χ.Α διόρισε στο Ευρωκοινοβούλιο τον Χρυσαυγίτη που χτυπούσε αστυνομικούςΈνα από τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής που πρωταγωνίστησε σε επεισόδια με άγριο ξύλο έξω από το Εφετείο Αθηνών με αστυνομικούς και φωτορεπόρτερ, ετοιμάζεται για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Αλέξανδρος Λύρης, που φέρεται να είναι το «αγαπημένο παιδί» του προφυλακισμένου Βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη διορίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη.

Ο Αλέξανδρος Λύρης είχε επιτεθεί κατά αστυνομικών την ώρα της προσαγωγής του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στο Εφετείο στις 4 Ιουλίου. Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός τον είχε «συλλάβει» να αρπάξει έναν άνδρα των ΜΑΤ από το λαιμό και με μια πολεμική λαβή να τον εξουδετερώνει μαι να τον ρίχνει στο έδαφος.

Ο Αλέξανδρος Λύρης από εκείνη την ημέρα έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» , η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τον δράστη από το βίντεο και η υπόθεση εναντίον του ερευνάται.

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται και δηλώσεις του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρου Φουντούλη στις οποίες τονίζει ότι επέλεξε τον Αλέξανδρο Λύρη γιατί «είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης και πρόκειται για έναν μορφωμένο και πτυχιούχο νέο».

Όσο για τις...πολεμικές του δεξιότητες έξω από το Εφετείο ο Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «έπραξε με τον τρόπο που έπραξε γιατί βρισκόταν σε άμυνα».

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Λύρης

Ο Αλέξανδρος Λύρης ήταν πολιτευτή της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, και βασικό στέλεχος του Μετώπου Νεολαίας του κόμματος. Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Δήμο Κρεστένων Ηλείας. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Ομιλεί άπταιστα Γαλλικά και Αγγλικά, καθώς επίσης και Ρωσικά. Έπειτα από σεμινάρια και σχετικές εξετάσεις στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, έχει πιστοποιηθεί ως Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος σε γραφείο ασφαλιστικών υπηρεσιών και πλέον δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στην παραγωγή ελαιολάδου. Είναι ενεργό μέλος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, με έντονη παρουσία και συμμετοχή στις δράσεις του Κινήματος. Επιπλέον, αρθρογραφεί τρία και πλέον έτη στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πάνω από ένα χρόνο στην ιστοσελίδα του Μετώπου Νεολαίας Antepithesi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:00 pm


Συνέλαβαν Ιταλό για πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ

Στη σύλληψη ενός 48χρονου Ιταλού προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Λευκάδα. Οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που του έγινε, εντόπισαν στην κατοχή του 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνας, ο 40χρονος πριν τη σύλληψή του, είχε μια συναλλαγή με μια 61χρονη στην οποία έδωσε δύο χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και το ποσό των 1.125 ευρώ, το οποίο και κατάσχεσαν.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:45 pm


Πέντε στρέμματα έκτασης με καλάμια έκαψε η φωτιά στο έλος της Αγυιάς - Προήλθε από βραχυκύκλωμα από κλοπή ρεύματος

Πάτρα: Πέντε στρέμματα έκτασης με καλάμια έκαψε η φωτιά στο έλος της Αγυιάς - Προήλθε από βραχυκύκλωμα από κλοπή ρεύματος Παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενοΣε βραχυκύκλωμα που προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από καλλιεργητές οι οποίοι κλέβουν ρεύμα από τη ΔΕΗ απέδωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SB την αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο έλος της Αγυιάς ο Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος. Ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ότι για να μπορέσει να μπεί η Πυροσβεστική στο χώρο και να αρχίσει την κατάσβεση, προηγήθηκε η ΔΕΗ προκειμένου να λύσει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και να μην υπάρχει κίνδυνος.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:30 pm


Πανέτοιμος για το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός

Πανέτοιμος για το πρώτο βήμαΟ Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα play off του Champions League στην αναμέτρηση με τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο (21:00). Οι «πράσινοι» παρουσιάζονται πανέτοιμοι για το συγκεκριμένο ματς, με τον Γιάννη Αναστασίου να στηρίζεται στην περσινή πετυχημένη συνταγή του «τριφυλλιού». Ο Έλληνας θετικός θα έχει στη διάθεσή του τον Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη.

Ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να έχει καταλήξει στο σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν με 4-4-2 σε ρόμβο, με τον Κοτσόλη στην εστία και τους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας. Οι Τριανταφυλλόπουλος και Νάνο θα είναι οι δυο μπακ, ενώ ο Μέντες θα αγωνιστεί ως αμυντικός μέσος. Οι Ζέκα και Λαγός θα είναι οι δυο εσωτερικοί μέσοι, με τον Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού μέσου. Οι Πέτρις και Μπεργκ θα είναι το επιθετικό δίδυμο των «πράσινων».

Οι «πράσινοι» δε θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Μπαϊράμι και Μπούι, οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από την αναμέτρηση της 6ης Δεκεμβρίου 2012 κόντρα στην Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (3-1) για το Europa League. Επίσης, το «τριφύλλι» επιστρέφει στα προκριματικά του Champions League μετά το ματς της 28ης Αυγούστου 2012, όταν είχε αναδειχτεί ισόπαλο 0-0 με τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό, μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:15 pm


Πρώτη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Πρώτη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Γ. Διδασκάλου Την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας κατέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλούς και παραλίες.

Από τα 643, συνολικά, τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, μέχρι  28 Ιουλίου 2014, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Α.Δ. έχει ήδη προχωρήσει στην κατεδάφιση των 170.

Συγκεκριμένα, οι κατεδαφίσεις που πραγματοποιήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι: Αιτωλοακαρνανία 18, Αργολίδα 4, Αρκαδία 27, Αχαΐα 40, Ζάκυνθος 1, Ηλεία 7, Κέρκυρα 9, Κεφαλληνία 24, Κορινθία 14, Λακωνία 29 και Μεσσηνία 3.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων (ΕΥΕΚΑ), ενώ επίκεινται και νέες, για την πιο γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος αποκατάστασης των αιγιαλών.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης, που υλοποιούνται τώρα, είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν, από Περιφέρειες και Νομαρχίες, ακόμη και προ 20ετίας.

Σχολιάζοντας την πρωτιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε.&Ι. στις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Διδασκάλου, ανέφερε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, όχι μόνο γιατί κατάφεραν, με τον προσωπικό τους μόχθο, να καταστήσουν την υπηρεσία την πιο δραστήρια στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε όλη τη χώρα, αλλά και γιατί έχουν προτείνει και υλοποιούν τις κατεδαφίσεις με συγκεκριμένο πιλοτικό τρόπο ιεράρχησης.

Οι εποχές που ο καθ’ ένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για ίδιο όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στη φύση, έχουν παρέλθει οριστικά. Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία προσβάλλει την αισθητική των παραλιών των αιγιαλών και άλλων περιοχών φυσικού κάλους, που είναι περιουσία όλων μας και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:00 pm


Απόφαση-σκάνδαλο υπέρ της εργοδοτικής τρομοκρατίας της Βαγγελάτος ΑΕ η σημερινή

altΜε μια απόφαση- σκάνδαλο, αθώωσης του Ν. Βαγγελάτου, για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος δεκάδων εργατών Γης στη Ν.Μανωλάδα των μπράβων του, στις 17 Απρίλη 2013,   ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη στην Πάτρα.  Και αυτό, παρά την αγόρευση-καταπέλτη της εισαγγελέως, που πρότεινε την παραδειγματική τιμωρία και των τεσσάρων κατηγορούμενων με την τοποθέτηση ότι η ανοχή των κρατικών φορέων είναι συνενοχή για την κατάσταση στη Μανωλάδα. Μεγαλύτερη  «απήχηση» είχε η αγόρευση Κούγια, με την οποία χαρακτήριζε «νοικοκυραίο» το Βαγγελάτο και δολοφόνους, βιαστές, δουλεμπόρους τους μετανάστες εργάτες Γης.

Οι ποινές σε βάρος των δύο μπράβων, που πυροβόλησαν έχουν μάλιστα  ανασταλτικό  χαρακτήρα και  δυνατότητα εξαγοράς. Είναι ένα δείγμα του πόσο φιλοεργοδοτική ήταν η απόφαση: στέλνει μήνυμα στα αφεντικά να μεταχειρίζονται με ανοικτή βαρβαρότητα  τους εργάτες, όταν διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Η αξία της ανθρώπινης  ζωής μπαίνει σε άλλο μέτρο, όταν μάλιστα πρόκειται για μετανάστες εργάτες και δη σκουρόχρωμους από το Μπαγκλαντές. Είναι μια απόφαση  ποτισμένη από ρατσισμό και στήριξη των μεγάλων συμφερόντων της εταιρίας Βαγγελάτος ΑΕ.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να αντιδράσουν απέναντι σε αυτό το πρωτοφανές ρατσιστικό σκάνδαλο υπέρ της εργοδοσίας . Τα εκατό εκατομμύρια τζίρου της βιομηχανίας φράουλας δεν μπορεί να βγαίνουν πυροβολώντας εργάτες στα φραουλοχώραφα.

Το έδαφος το έστρωσε η ίδια η συγκυβέρνηση, με τις ρατσιστικές πολιτικές των επιχειρήσεων σκούπα, οι οποίες μάλιστα το τελευταίο διάστημα στόχευσαν ιδιαίτερα τους εργάτες Γης στην Πελοπόννησο. Ο Κικίλιας έχει τον τρόπο του να στέλνει τα μηνύματα υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο αγώνας για δικαιοσύνη στα θύματα και συνδικαλισμό στα χωράφια θα συνεχιστεί μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να τιμωρηθούν πραγματικά οι τραμπούκοι της Βαγγελάτος  ΑΕ. Ο τσαμπουκάς της εργοδοτικής τρομοκρατίας δεν μπορεί να έχει τη νομιμοποίηση καμιάς δικαστικής απόφασης. Στοιχειώδες βέβαια είναι να επαναληφθεί η δίκη με καμιά ανοχή στις ρατσιστικές μεθοδεύσεις, που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις  της αριστεράς, όλους τους αγωνιστές και αγωνίστριες, που στήριξαν τον αγώνα για δικαιοσύνη στους εργάτες Γης της  Ν.Μανωλάδας.  Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση.

Στα τέλη  Αυγούστου,  θα δοθεί η πρώτη μαζική μαχητική  απάντηση μετά από σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  26 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ -  Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Δημοτικός Σύμβουλος  Αθήνας- Tηλ. 210 3232871, 6932 828964 - Τόνια Λαχανιώτη, υπεύθυνη Τ.Ε. ΚΕΕΡΦΑ ΠΑΤΡΑ, 6972868929, http://www.antiracismfascism.org

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:54 pm


Ο Βρετανός πρέσβης διαφημίζει στο twitter την Ελλάδα -Μαγεμένος, εξυμνεί τις ομορφιές της Ιθάκης και του Ιονίου

Ο Βρετανός πρέσβης διαφημίζει στο twitter την Ελλάδα -Μαγεμένος, εξυμνεί τις ομορφιές της Ιθάκης και του Ιονίου O Βρετανός πρέσβης συνεπαρμένος, έγραψε και ένα άρθρο ύμνο για τις ομορφιές της ΕλλάδαςΜαγεμένος από το νησί του Οδυσσέα δηλώνει ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Ο Τζον Κίτμερ ενώ έκανε τις διακοπές του στην πανέμορφη Ιθάκη στο Ιόνιο πέλαγος παράλληλα εξυμνούσε τις ομορφιές του τόπου στο Twitter γράφοντας κολακευτικά σχόλια και ανεβάζοντας καταπληκτικές φωτογραφίες με τις ομορφιές του νησιού.

Όπως αναφέρει το Κεφαλονίτικο σάιτ in kefalonia, η εκδήλωση του θαυμασμού του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Βρετανός πρέσβης έγραψε και ένα άρθρο ύμνο για τις ομορφιές της Ελλάδας, διαφημίζοντάς την με τον καλύτερο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας για το νησί προσδιορισμούς όπως «πανέμορφο», «υπέροχο», «τέλειο» ανέβαζε εκπληκτικές φωτογραφίες εξυμνώντας πέρα από το τοπίο, το φαγητό και τις ταβέρνες του νησιού ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί και για μια εξαιρετική καλοκαιρινή τουριστική σεζόν. Ακόμη και επιστρέφοντας από τις διακοπές του, δεν παρέλειψε να τουιτάρει για το νησί που τον μάγεψε.

«Φεύγοντας από την Ιθάκη. Με καημό για το νόστο», έγραψε ποστάροντας μια φωτογραφία που έβγαλε ενώ αποχωρούσε με το πλοίο.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:45 pm


Ηθοποιός από τη «Λάμψη» έστειλε επιστολές συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή

Ηθοποιός από τη «Λάμψη» έστειλε επιστολές συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή! Θα τις ζήλευε ακόμα και ο Νίκος Μιχαλολιάκος!Ο Νότης Σφακιανάκης ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που τάχθηκε υπέρ της Χρυσής Αυγής... Τώρα ακόμα ένα ηθοποιός δηλώνει χρυσαυγίτης!

Ο Γιώργος Πετρόχειλος απέστειλε δύο επιστολές συμπαράστασης στους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής.

Στο επίσημο σάιτ της Χρυσής Αυγής έχουν αναρτηθεί δύο επιστολές του ηθοποιού που θα ζήλευε ακόμα και ο Νίκος Μιχαλολιάκος!

Με φρασεολογία και επιχειρήματα απόλυτα ταυτισμένα με τη Χρυσή Αυγή, αποκαλεί τα μέλη του εν λόγω κόμματος «περήφανους φίλους», ενώ κάνει λόγο για επιστολή-κατάθεση ψυχής προς τους αθώους πολιτικούς κρατούμενους της Χρυσής Αυγής.

Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος που φέρει η ανάρτηση: «Γιώργος Πετρόχειλος: Η αλήθεια βρίσκεται στη Χρυσή Αυγή»

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:30 pm


Σχετικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για την υπόθεση της Μανωλάδας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου και Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση

ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση για τη Μανωλάδα - ΓΣΕΕ: Η απόφαση δεν δίνει το αναγκαίο μήνυμα Το δικαστήριο προσφέρει νομιμοποίηση στην πιο άγρια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωποΟι αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ είναι σεβαστές, δεν παύουν να κρίνονται από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.Η σημερινή απόφαση μόνο οργή, θλίψη και ντροπή μπορεί να μας προκαλέσει. Η ατιμωρησία των πρωταίτιων της επίθεσης δίνει το έναυσμα για μία ακόμη πιο σκληρή εργασιακή πραγματικότητα, όπου η εκμετάλλευση, η τρομοκράτηση και η ωμή βία κατά των σύγχρονων δούλων – εργατών γης θα συνεχιστεί. Ήδη τα πρόσφατα γεγονότα στη Σκάλα Λακωνίας είναι ενδεικτικά του κλίματος. Η αθώωση του Βαγγελάτου, πολύ φοβούμαστε ότι ανοίγει το δρόμο για νέες Μανωλάδες.Αν διάφοροι εφησυχάζουν με την υποτίμηση του αίματος των μεταναστών, πρέπει να ξέρουμε ότι ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας δεν κάνει διακρίσεις με βάση την εθνικότητα και την καταγωγή. Τα αφεντικά που ανοίγουν πυρ κατά εργατών που ζητούν τα δεδουλευμένα, δε θα διστάσουν να το επαναλάβουν, όποιας εθνικότητας κι αν είναι αυτός που διεκδικεί.Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της δικαιοσύνης, η αγόρευση της Εισαγγελέως, η οποία μας εκφράζει. Λυπούμαστε που η τεκμηριωμένη πρότασή της για καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων δεν έγινε δεκτή.Καλούμε τις αρχές να διασφαλίσουν τουλάχιστον ότι οι εργάτες γης θα συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται κανονικά, ενώ ζητούμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά τους. Είναι το λιγότερο που οφείλουν να πράξουν απέναντι σε βεβαιωμένα πλέον θύματα ακραία βίαιης επίθεσης.Όλοι γνωρίζουν ότι οι μάρτυρες κατηγορίας δέχονται καθημερινές απειλές για τη ζωή τους από το περιβάλλον των κατηγορουμένων. Η Πολιτεία πρέπει να είναι παρούσα, καθώς η κατάσταση στην Μανωλάδα είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:23 pm


Εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις σε οικίες στην περιοχή του Ερυμάνθου

altΕξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος  
Χαλανδρίτσας, έξι διαρρήξεις σε οικίες οι οποίες είχαν συμβεί στην  
Τσαπουρνία και στο Μίχα Ερυμάνθου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  
δυο αλλοδαπών  για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι δράστες επέλεγαν εξοχικές οικίες σε αραιοκατοικημένες  
περιοχές όπου είτε τις παραβίαζαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικείμενου  
είτε σπάζοντας παράθυρα και πόρτες έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών  
αφαιρώντας κοσμήματα, προσωπικά αξεσουάρ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα  
Χαλανδρίτσας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε  
οικίες στον Ερύμανθο και πιο συγκεκριμένα τρεις στην Τσαπουρνιά και  
ισάριθμες στον Μίχα Ερυμάνθου.

Το συνολικό όφελος που οι δράστες αποκόμισαν από την παράνομη δράση  
τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, ενώ σε μια διάρρηξη είχαν αφαιρέσει και  
μια κυνηγετική καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο  
παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα  
σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου Μαγνησίας. Επιπλέον σε βάρος του  
32χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή  
Πλημμελειοδικών Κοζάνης και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική  
απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλμυρού Μαγνησίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην  
Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και  
σε άλλες παράνομες πράξεις.

Δράστες είναι δυο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 32 ετών.Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος  
Χαλανδρίτσας, έξι διαρρήξεις σε οικίες οι οποίες είχαν συμβεί στην  
Τσαπουρνία και στο Μίχα Ερυμάνθου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  
δυο αλλοδαπών  για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα οι δράστες επέλεγαν εξοχικές οικίες σε αραιοκατοικημένες  
περιοχές όπου είτε τις παραβίαζαν, με τη χρήση αιχμηρού αντικείμενου  
είτε σπάζοντας παράθυρα και πόρτες έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών  
αφαιρώντας κοσμήματα, προσωπικά αξεσουάρ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα  
Χαλανδρίτσας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει έξι κλοπές σε  
οικίες στον Ερύμανθο και πιο συγκεκριμένα τρεις στην Τσαπουρνιά και  
ισάριθμες στον Μίχα Ερυμάνθου.

Το συνολικό όφελος που οι δράστες αποκόμισαν από την παράνομη δράση  
τους ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, ενώ σε μια διάρρηξη είχαν αφαιρέσει και  
μια κυνηγετική καραμπίνα.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο  
παρελθόν τις αστυνομικές αρχές και έχει εκδοθεί σε βάρος τους ένταλμα  
σύλληψης από τον Ανακριτή Βόλου Μαγνησίας. Επιπλέον σε βάρος του  
32χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή  
Πλημμελειοδικών Κοζάνης και εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική  
απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αλμυρού Μαγνησίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην  
Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους και  
σε άλλες παράνομες πράξεις.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:21 pm


Αξιοποιούνται οι λεωφόροι Βενιζέλου και Παπανδρέου για την κάθοδο των φορτηγών από την Περιμετρική Πατρών στον νέο λιμένα

altΗ αξιοποίηση των λεωφόρων Ελευθερίου Βενιζέλου και Παπανδρέου (στον χείμαρρο Παναγίτσα) μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στις Παραγλαύκειες Οδούς, αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών.
Και αυτό γιατί έχει προκύψει ζήτημα μετά την λειτουργία του κόμβου σύνδεσης του νέου λιμένα Πατρών με τις παραγλαύκειες και την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων και των φορτηγών μέσω της συγκεκριμένης οδού, η οποία όμως δεν λειτουργεί στην κάθοδό της από την έξοδο της Περιμετρικής στον Γλαύκο μέχρι το ύψος της οδού Ακρωτηρίου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ζήτησε να βρεθεί άμεσα η πιο ασφαλής και εφικτή λύση για όλους τους οδηγούς ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία για τους ίδιους αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, η μόνη λύση τη δεδομένη χρονική στιγμή και μέχρι να τελειώσουν τα έργα διάνοιξης του υπολειπόμενου τμήματος των Παραγλαύκειων Οδών στο συγκεκριμένο σημείο και να λειτουργήσει κανονικά όλη η κάθοδος, είναι να χρησιμοποιηθούν για τα βαρέα οχήματα οι έξοδοι της Περιμετρικής στην Οβρυά και την Εγλυκάδα που οδηγούν μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Παπανδρέου στον νέο λιμένα Πατρών, με τις ανάλογες, φυσικά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Να σημειωθεί πως η έξοδος των οχημάτων από τον νέο λιμένα Πατρών προς την Περιμετρική θα συνεχισθεί κανονικά και απρόσκοπτα από την άνοδο των Παραγλαύκειων Οδών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε. Γιάννης Μέγκας, ο προϊστάμενος της Τ.Κ.Ε. Πάτρας / ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Δημ. Λάμπρου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πατρέων Χρήστος Λοτσάρης, η εκπρόσωπος της Τροχαίας Πατρών κ. Παναγοπούλου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη των Υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:19 pm


Στην Πάτρα αύριο η τελευταία ανοικτή εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων

altΣτην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί αύριο η τελευταία ανοικτή εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων με στόχο να ενημερωθούν παραγωγοί, αγρότες, φορείς αλλά και καταναλωτές για την πλατφόρμα του Καλαθιού, αλλά και να εγγραφούν σε αυτή.
Η εκδήλωση θα γίνει αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 και ώρα 6.30 – 10.30 το απόγευμα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στο κέντρο της πόλης και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εκτός από το να ενημερωθούν, να εγγραφούν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των ανοικτών εκδηλώσεων για το έργο αυτό, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους αγρότες, παραγωγούς, φορείς αλλά και τους πολίτες να λάβουν μέρος στην εκδήλωση για να μάθουν ποια είναι τα οφέλη που θα τους προσφέρει η συμμετοχή τους στο Ηλεκτρονικό Καλάθι Προϊόντων.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος ζητά από τους πολίτες να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, ώστε να ενημερώνονται πληρέστερα αλλά και να λαμβάνουν οδηγίες για την εγγραφή τους.
Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, κατά την οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον παραγωγοί και φορείς της περιοχής για αυτό το σημαντικό εγχείρημα που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Κατά την εκδήλωση, επιδεικνύεται η πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Καλαθιού και γίνεται η άμεση εγγραφή των ενδιαφερομένων αλλά και εκπαίδευση τους στο χειρισμό και τις δυνατότητες της πλατφόρμας, με παράλληλη διάθεση του προωθητικού υλικού.
Στόχος είναι η πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων (παραγωγών, μεταποιητών, αγροτικών συνεταιρισμών, καταναλωτών, κλπ.) για τις υπηρεσίες που προσφέρει το έργο και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος για να εγγραφεί στην πλατφόρμα του έργου και να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:17 pm


Την Κυριακή ξεκινάει το Ράλι Ιονίου με συνδιοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών

altΤην Κυριακή 3 Αυγούστου, ξεκινά η 26η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου (Ράλι Ιονίου) που διοργανώνει, φέτος, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας με συνδιοργανωτές τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών, τον Ναυτικό Όμιλο Αστακού, τον Nαυταθλητικό Όμιλο Κεφαλληνίας-Ιθάκης, τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας, τον Aθλητικό Όμιλο Ιθάκης «H Πρόοδος» και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Ζακύνθου.
Πέρσι, ο αγώνας διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Ι.Ο. Πατρών και συγκέντρωσε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.  
Η εκκίνηση της 1ης ιστιοδρομίας θα δοθεί τη Δευτέρα 4 Αυγούστου με διαδρομή Κέρκυρα-Πρέβεζα. Οι υπόλοιπες διαδρομές του αγώνα είναι: Τετάρτη 6 Αυγούστου Πρέβεζα-Αργοστόλι, Παρασκευή 8 Αυγούστου Αργοστόλι -Ζάκυνθος και Κυριακή 10 Αυγούστου Ζάκυνθος-Αστακός.

Τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών που συμμετέχουν στον αγώνα είναι:
ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ με κυβερνήτη τον Βασίλειο Τουλιάτο, ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ με κυβερνήτη τον Δάκη Ιωαννίδη, ΑΝΑΛΗΜΜΑ με κυβερνήτη τον Χρήστο Σπανόπουλο, ΑΡΓΩ με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μαραγκουδάκη, ΑΡΙΑΔΝΗ με κυβερνήτη τον Θεόδωρο Φωτόπουλο, ΔΙΗΝΕΚΗΣ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Μπαϊλό, EX ANIMO με κυβερνήτη τον Σπύρο Αντωνιάδη, ΕΥ με κυβερνήτη τον Ηλία Κάντζο, ΙΡΙΣ με κυβερνήτη το Δημήτρη Τσελίκα, ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Γεωργίου, ΣΟΦΙΑ με κυβερνήτη τον Κώστα Μαλαμή, ΣΩΚΡΑΤΗΣ Π. με κυβερνήτη τον Αντώνη Μπαρμπέτα, FILINTA με κυβερνήτη Παναγιώτη Αποστολόπουλο και ΩΚΥΡΡΟΗ με κυβερνήτη τον Γιώργο Θεοδώρου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:14 pm


Η Λυσιστράτη με τους Καβογιάννη και Λουδάρο ανεβαίνει Δευτέρα και Τρίτη στο Ρωμαϊκό Ωδείο

altΗ πρώτη παράσταση Αττικής Κωμωδίας στο Επετειακό 33ο Φεστιβάλ Πάτρας 2014 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, την κωμωδία του Αριστοφάνη Λυσιστράτη, την μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν – σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή – να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μην επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση.

Από δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Δε λείπουν πάντως κάποιες «σκιές» που υπενθυμίζουν άμεσα τα ολέθρια δεινά κάθε πολέμου.

Η νέα παραγωγή της Λυσιστράτης επιδιώκει να παρουσιάσει το διαχρονικό αυτό έργο σαν μια δήθεν αυτοσχεδιαστική παράσταση, με «άρωμα» από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην Αθήνα, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου, οι γυναίκες αγανακτισμένες με την διαρκή απουσία των αντρών και τα δεινά του πολέμου αναλαμβάνουν δράση. Η Λυσιστράτη, δαιμόνια Αθηναία, παίρνει την πρωτοβουλία. Συγκεντρώνει μυστικά γυναίκες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, και τις πείθει να απέχουν από τα «συζυγικά καθηκόντα» τους για να αναγκάσουν τους άντρες να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Το σχέδιο της περιλαμβάνει και την κατάληψη της Ακρόπολης από τις γυναίκες της Αθήνας, όπου φυλάσσονται τα χρήματα της Αθηναϊκής Ηγεμονίας που χρηματοδοτούν τον πόλεμο. Οι Αθηναίες, κλεισμένες στην Ακρόπολη, δεν παραδίδονται παρά τις προσπάθειες του Πρόβουλου και άλλων αντρών αν και


κάποιες προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες να αυτομολήσουν… έστω και για λίγο. Η ερωτική απεργία όμως καλά κρατεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μυρρίνη που προκαλεί ερωτικά τον άντρα της Κινησία αλλά τον αφήνει στο τέλος στα κρύα του λουτρού. Οι άντρες είναι απελπισμένοι από την ερωτική στέρηση. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα και όταν απεσταλμένοι από τη Σπάρτη ζητούν διαπραγματεύσεις μία λύση μόνο απομένει: να γίνει αυτό που θέλουν οι γυναίκες!

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Τα γεγονότα της μεγάλης αθηναϊκής εκστρατείας στη Σικελία (αρχές Αυγούστου του 415 - μέσα Σεπτεμβρίου του 413 π.Χ.) υπήρξαν για την Αθήνα η αρχή του τέλους. Όταν το φθινόπωρο του 413 π.Χ. το δεύτερο εκστρατευτικό σώμα των Αθηναίων στη Σικελία συνετρίβη, η Αθήνα έχασε τις ισχυρότερες στρατιωτικές μονάδες της, σχεδόν ολόκληρο το στόλο της και τους ικανότερους στρατηγούς της. Όσοι από τους Αθηναίους στρατιώτες δεν σκοτώθηκαν πουλήθηκαν ως δούλοι ή δεινοπαθούσαν στα λατομεία των Συρακουσών.

Συγχρόνως οι Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν στην Αττική και οχύρωσαν τη Δεκέλεια –20 χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα–, όπως τους είχε συμβουλεύσει ο Αλκιβιάδης. Οι συνέπειες θα είναι καταστρεπτικές για την Αθήνα: η πόλη θα στερηθεί οριστικά την ύπαιθρό της και η εισαγωγή σιτηρών και κτηνοτροφικών προϊόντων από την Εύβοια θα πραγματοποιείται στο εξής μόνο με πλοία. Τα μεταλλεία του Λαυρίου θα κλείσουν και οι δούλοι που εργάζονταν σ’ αυτά θα δραπετεύσουν.

Αν και οι περισσότεροι σύμμαχοι είχαν εγκαταλείψει τους Αθηναίους, η Αθήνα συνέχιζε τον πόλεμο με εκπληκτικό σθένος. Οι Σπαρτιάτες, με τη συμβουλή του Αλκιβιάδη, αναζήτησαν συμμαχία με τους Πέρσες.

Την ίδια ώρα η Αθήνα μαστιζόταν από εσωτερικές διαμάχες. Η ήττα της στη Σικελία χρεώθηκε στους δημοκρατικούς, οι οποίοι αποφάσισαν να περιορίσουν τα δικαιώματά τους στη λήψη αποφάσεων. Το χειμώνα του 413 π.Χ. εξελέγη μια επιτροπή από δέκα άνδρες, τους προβούλους, οι οποίοι έλεγχαν τις εισηγήσεις που υποβάλλονταν στην Εκκλησία του Δήμου. Η συνθήκη αυτή αποτέλεσε το πρώτο βήμα περιορισμού της δημοκρατίας και προλείανε το έδαφος για την εξέγερση των ολιγαρχικών το 411 π.Χ.

Η ίδρυση πολιτικών συνδέσμων (εταιρειών), που ακολούθησε, διαμόρφωσε στην Αθήνα έντονο κλίμα αβεβαιότητας και τρόμου. Κανένας δεν τολμούσε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του, θεωρώντας πολύ πιθανόν ο συνομιλητής του να είναι μέλος των ολιγαρχικών συνδέσμων. Ο φόβος κρατούσε τους πολίτες σιωπηλούς, αφού όποιος έφερνε αντιρρήσεις δολοφονούνταν με ύπουλο τρόπο, και ο δράστης, ακόμη και αν ήταν γνωστός, έμενε ατιμώρητος.

Η Εκκλησία του Δήμου αποδυναμώθηκε. Το σύστημα που διαμορφώθηκε βασιζόταν στις προσωπικές διασυνδέσεις και προέβλεπε Βουλή τετρακοσίων ανδρών. Το ολιγαρχικό πολίτευμα επικράτησε για λίγο, ωστόσο η δημοκρατία επέστρεψε εκ νέου και οι ηγέτες των ολιγαρχικών θανατώθηκαν ή εξορίστηκαν στη Σπάρτη.

Σ’ αυτή την πολυτάραχη περίοδο, διδάχτηκε στα Λήναια, το 411 π.Χ., η κωμωδία του Αριστοφάνη, "Λυσιστράτη", από τον Καλλίστρατο.

Μετάφραση – Απόδοση: Σπύρος Ευαγγελάτος

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

Ερμηνεύουν οι Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος €18

Παιδικό 12 και άνω, Φοιτητικό, ΑΜΕΑ €15

Παιδικό έως 12, Πολύτεκνοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι €12


Εισιτήρια προπωλούνται:

-


Στο Ρωμαϊκό Ωδείο την ημέρα της παράστασης, ώρες 6:30-10μμ, 2610 223587

-


Στα Γραφεία του Φεστιβάλ Πάτρας στο Σπίτι του Πολίτη, 25ης Μαρτίου 104,

2610 243039, 6977347098

-


Στο κατάστημα DUR Αγίου Νικολάου & Μαιζώνος, 2610 279745

-


Στο κατάστημα ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Αγίου Νικολάου 32, 2610 277396

-


Στο κατάστημα MUSIC STATION Ρήγα Φεραίου 34, 2610 222411

-


Στο κατάστημα DISCOVER Πατρέως 30, 2610 624916

-


Στα Φροντιστήρια So Easy Αγ. Ανδρέου 71 & Βλασσοπούλου - Α' Όροφος, 2610 220583

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:10 pm


Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ράντισμα από τον Δήμο Πατρέων σε πλατείες

altΣτον ραντισμό των δένδρων στην πλατεία Ελευθερίας και στην Τριών Συμμάχων στο μώλο για την καταπολέμηση της μελίγκρας θα προβούν τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, το Σάββατο 2 Αυγούστου τα ξημερώματα.

Το φυτοφάρμακο που θα χρησιμοποιηθεί είναι οικολογικό και δεν είναι επιβλαβές για τους ανθρώπους και τα ζώα.

Παρακαλούνται οι κάτοχοι των ΙΧ και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιοχές να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους και να απομακρύνουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, ώστε να διευκολυνθούν τα συνεργεία ραντισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:06 pm


3ο Sound Wave-Open Air Festival στην παραλία Αιγίου, αυτό το Σαββατοκύριακο

altΡαντεβού με 6 μουσικά συγκροτήματα της Αιγιάλειας δίνει και φέτος η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με τη διοργάνωση του 3ου Sound Wave-Open Air Festival που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Αυγούστου στο parking της παραλίας Αιγίου, κοντά στο Φάρο.

Διάφορα μουσικά είδη, που τα συγκροτήματα υπηρετούν με πάθος και μεράκι, θα εναλλαχθούν και φέτος στο stage του φεστιβάλ, καλώντας όλους τους φίλους κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν και φέτος σ'αυτό το εναλλακτικό διήμερο υπαίθριο πάρτυ, που δίνει “χώρο” σε ταλαντούχους νέους της περιοχής να παρουσιάσουν τη μουσική τους και να γίνουν ευρύτερα γνωστοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 2 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι Les SkartOi!, οι Vault of Akanthus και οι Schooldrivers (feat Deejay Nic) και την Κυριακή οι BluZirel, οι Serenatas Project και οι Les Notes Noires. Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ..

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:03 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση για τη Μανωλάδα - ΓΣΕΕ: Η απόφαση δεν δίνει το αναγκαίο μήνυμα

ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη η απόφαση για τη Μανωλάδα - ΓΣΕΕ: Η απόφαση δεν δίνει το αναγκαίο μήνυμα Το δικαστήριο προσφέρει νομιμοποίηση στην πιο άγρια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωποΜαύρη σελίδα για την ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει την αθωωτική απόφαση για τους πρωταγωνιστές του εγκλήματος στη Μανωλάδα το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πρόκληση.

«Στην πραγματικότητα, αποτελεί μέτρο της "ανεξαρτησίας" της, εκκωφαντικό τεκμήριο της ταξικότητάς της, και προφανώς, ωμή ειρωνεία για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του τράφικινγκ.

Αθωώνοντας ομόφωνα όλους τους κατηγορούμενους για τη βασική κατηγορία της διακίνησης (τράφικινγκ), καταλογίζοντας σε δύο από αυτούς ποινές για επικίνδυνες σωματικές βλάβες αντί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αφήνοντάς τους όλους ελεύθερους, η δικαστική εξουσία μεταχειρίζεται με αβρότητα τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς ενός εγκλήματος με πρόθεση ανθρωποκτονίας, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και σκοπό το κέρδος, που πέρσι έκανε το γύρο του κόσμου», αναφέρει το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο προσφέρει νομιμοποίηση στην πιο άγρια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, αποκορύφωμα της οποίας ήταν ο πυροβολισμός των εργατών γης που τον Απρίλη του 2013 διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους από την εταιρεία "Βαγγελάτος ΑΕ".

Η σημερινή απόφαση είναι προκλητική γιατί αγνόησε κυνικά το συντριπτικό αποδεικτικό υλικό, μια πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση της εισαγγελέως και μαζί τις κινητοποιήσεις των ξένων εργατών και των αλληλέγγυων, που ζήτησαν να τεθεί τέλος στις συνθήκες δουλείας στα φραουλοχώραφα.

Την ίδια στιγμή, είναι μια απόφαση ιστορικής σημασίας: όχι μόνο γιατί αδιαφορεί για τις "Μανωλάδες" που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το περσινό στυγερό έγκλημα, στα χρόνια της συντριπτικής απαξίωσης της εργασίας, αλλά και γιατί δίνει το πράσινο φως στους μελλοντικούς πρωταγωνιστές ανάλογων κρουσμάτων εργοδοτικής και ρατσιστικής βίας».

Σύμφωνα με το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, «η δικαστική εξουσία δήλωσε σήμερα ότι ανέχεται να κοστολογείται φτηνά η ζωή των ξένων εργατών και εμφανίστηκε να καθαγιάζει μια άνευ όρων "εθνική ανάπτυξη", ακόμα και όταν αυτή βάφεται με αίμα. Υπό την έννοια αυτή, επιβεβαίωσε το χάσμα της με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, στερώντας τη δικαίωση από τα θύματα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος.

Η δικαίωση αυτή, που είναι ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, εναπόκειται στην κινητοποίηση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, την αλληλεγγύη της κοινωνικής πλειοψηφίας που δεν θέλει να εξοικειωθεί με τον κανιβαλισμό, αλλά και τις πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης που δεν θα ανέχεται την εργοδοτική ασυδοσία και το ρατσισμό».

ΓΣΕΕ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αθώωση του επιχειρηματία και των στενών συνεργατών του από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων από τρίτες χώρες (200 εργάτες κυρίως από Μπαγκλαντές) που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς έγγραφα και χωρίς μισθό στην επιχείρηση παραγωγής φράουλας στη Μανωλάδα. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο τραυματισμός 35 ανθρώπων με πυροβόλα όπλα, όταν οι εργάτες «τόλμησαν» να ζητήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων έξι μηνών, δε μπορεί να χαρακτηρίζεται απλή σωματική βλάβη σε βάρος μόνο ενός κατηγορουμένου και συνέργεια σ’ αυτήν ενός άλλου.

H συγκεκριμένη απόφαση δυστυχώς δεν δίνει το αναγκαίο για την ελληνική κοινωνία μήνυμα ότι δε θα περάσουν οι εργοδοτικές πρακτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων οι οποίες εντείνονται από την κυβερνητική αδράνεια.

Η συγκεκριμένη απόφαση της Δικαιοσύνης μπορεί να βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, για τη Συνομοσπονδία όμως αποτελεί μείζον ζήτημα το γεγονός ότι τα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια καλούνται καθημερινά να αποκαταστήσουν το βάρβαρο πλήγμα κατά της κοινωνίας για το οποίο βασική υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και οι μνημονιακές πολιτικές της.

Η Εκτελεστική εξουσία και τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας οφείλουν να επιδεικνύουν τον ίδιο υπερβάλλοντα ζήλο όχι μόνο όταν σχηματίζουν δικογραφίες ενάντια σε δράσεις και αγώνες της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και όταν οι εργάτες γης πέφτουν θύματα εγκληματικών ενεργειών και δη εγκλημάτων κατά της ίδιας της ζωής.

Η ΓΣΕΕ παρακολουθεί την εξέλιξη και της συγκεκριμένης απόφασης και θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα της για να σταματήσουν επιτέλους όπου υπάρχουν φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας.»

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:02 pm


ΤΡΑΓΩΔΙΑ στην Αμαλιάδα: Βρέθηκε νεκρός στην ταράτσα του σπιτιού του

Θρήνος στην Αμαλιάδα, μετά από τον αιφνίδιο θάνατο ενός 65χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην ταράτσα του σπιτιού του.

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το απόγευμα, όταν κάτοικοι της οδού Καραϊσκάκη τηλεφώνησαν στην αστυνομία και την πυροσβεστική και ενημέρωσαν ότι ένας άνδρας είναι πεσμένος στην ταράτσα πολυκατοικίας.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί, πυροσβέστες, αλλά και άνδρες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι ανέβηκαν στην ταράτσα και διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είναι νεκρός, κατά πάσα πιθανότητα από ανακοπή καρδιάς.

Ο 65χρονος ήταν συνταξιούχος αστυνομικός και έμενε μόνος του σε ένα μικρό διαμέρισμα της πολυκατοικίας.

Όλοι μιλούν για έναν ευγενικό και ήσυχο άνθρωπο, ο οποίος λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, είχε ακολουθήσει το καθημερινό του πρόγραμμα.

Ο άνδρας καταγόταν από τη Μυρσίνη, όμως μετά τη συνταξιοδότησή του στις αρχές της δεκαετίας του 1990, παρέμεινε στην Αμαλιάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:11 pm


Πάτρα: Αθωωτική η απόφαση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση πυροβολισμού μεταναστών στη Μανωλάδα

Πάτρα: Ένταση αυτή την ώρα στα δικαστήρια - Αθωωτική η απόφαση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση πυροβολισμού μεταναστών στη Μανωλάδα Βγήκε πριν από λίγο η απόφασηΟ ιδιοκτήτης όπου εργάζονταν τα θύματα που πυροβολήθηκαν Νικ. Βαγγελάτος κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Αθώος για όλες τις κατηγορίες, κρίθηκε και ο κατηγορύμενος επιστάστης  Κων. Χαλούλος.

Ενοχος για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο Γεώργιος Χαλούλος ενώ ένοχος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο κατηγορούμενος Αποστολόπουλος.

Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, δήλωσαν οτι θα προσφύγουν κατά της διαδικασίας και της απόφασης στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επικαλούμενοι κακοδικία. Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι εργάτες γης και μέλη φορέων και οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πατατεταγμένη στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία πρέπει να σημειωθεί οτι ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν μάλιστα και συγκενυτρωμένοι που καταφέρονται και κατά των δικαστών


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:10 pm


45+1 διατάξεις που οδηγούν 250.000 εργαζομένους στο Δημόσιο ταχύτερα στη σύνταξη

altΝα «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης έχουν τη δυνατότητα 250.000 εργαζόμενοι στον Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια μπορούν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και να αποχωρήσουν όποτε πιάσουν το κατά περίπτωση όριο ηλικίας.
Πρόκειται για 46 συνολικά διατάξεις, που δίνουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξόδου σε όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», συγκεκριμένες διατάξεις έχουν βρεθεί και στο «μικροσκόπιο» της τρόικας, καθώς επιτρέπουν τη συνταξιοδότηση από τα 50 έως και τα 60 (και ενώ πλέον το όριο για πλήρη σύνταξη είναι στα 67 και για μειωμένη στα 62).
Ουσιαστικά οι συγκεκριμένες διατάξεις δίνουν τη δυνατότητα να «κατοχυρωθεί» δικαίωμα μόνο με τα χρόνια ασφάλισης. Ειδικά για τις μητέρες απαιτείται ταυτόχρονα με τα έτη ασφάλισης να υπάρχει και ανηλικότητα του τέκνου.
Τη χρονιά που οι ασφαλισμένοι «πιάνουν» τα έτη ασφάλισης κλειδώνουν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Οποτε φτάσουν αυτό το όριο μπορούν να αποχωρήσουν, ανεξαρτήτως της ηλικίας συνταξιοδότησης τη συγκεκριμένη χρονιά. Αναλυτικά οι διατάξεις για κατοχύρωση μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης είναι οι εξής:
Γυναίκες στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης το 2010. Μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικία 55 ετών με μειωμένη σύνταξη και στα 60 με πλήρη. Η μείωση είναι 4,5% για κάθε έτος πριν από το 60ο.
Γυναίκες στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης το 2011. Η πόρτα εξόδου ανοίγει σε ηλικία 56 ετών με μειωμένη σύνταξη και στα 61 με πλήρη. Η μείωση είναι 6% για κάθε έτος πριν από το 61ο.
Γυναίκες στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης το 2012. Σε ηλικία 58 ετών καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη και στα 63 πλήρη. Η μείωση είναι 6% για κάθε έτος πριν από το 63ο.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα το 2010. Μπορούν να λάβουν σύνταξη πλήρη με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα το 2011. Μπορούν να λάβουν σύνταξη πλήρη με τη συμπλήρωση του 56ου έτους της ηλικίας τους.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα το 2012. Οι ασφαλισμένες αυτής της κατηγορίας μπορούν να λάβουν σύνταξη πλήρη με τη συμπλήρωση του 57ου έτους.
Γυναίκες στο ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, Τ. Νομικών) με 35 έτη ασφάλισης μέχρι το 2010. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο 58ο έτος.
Γυναίκες στο ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, Τ. Νομικών) με 35 έτη ασφάλισης το 2011. Η πόρτα εξόδου ανοίγει με 36 έτη και συμπληρωμένο το 58ο έτος.
Γυναίκες στο ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, Τ. Νομικών) με 35 έτη ασφάλισης το 2012. Αποχωρούν με 37 έτη ασφάλισης και συμπληρωμένο το 59ο έτος.
Γυναίκες στο ΕΤΑΑ με 25 έτη ασφάλισης (21,5 έτη για το ΤΣΑΥ και 25 για ΤΣΜΕΔΕ και Τ. Νομικών) το 2010. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 60ου έτους. Γυναίκες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2010. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 58.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2011. Καταβάλλεται σύνταξη σε ηλικία 58 ετών με 10.800 ένσημα.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2012. Η σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 59 ετών με 11.100 ένσημα.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2010. Μπορούν να λάβουν μειωμένη σύνταξη στα 55 και πλήρη στα 57. Για τη μειωμένη απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος την τελευταία πριν την αίτηση 5ετία.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2011. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 56 ετών μειωμένη και σε ηλικία 58 ετών πλήρη με συνολικά 10.400 ένσημα. Για τη μειωμένη απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος την τελευταία 5ετία.
Γυναίκες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.000 ένσημα το 2012. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών μειωμένη και σε ηλικία 58 ετών και 6 μηνών πλήρη με 10.800 ένσημα. Για τη μειωμένη απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 100 ημέρες ασφάλισης κάθε έτος την τελευταία 5ετία.
Γυναίκες στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών με 35 έτη ασφάλισης το 2010. Εχουν «κλειδώσει» δικαίωμα για πλήρη σύνταξη σε ηλικία 58 ετών.
Γυναίκες στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών με 35 έτη ασφάλισης το 2011. Το όριο ηλικίας διαμορφώνεται στο 58ο με συνολικά 36 έτη ασφάλισης.
Γυναίκες στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των Τραπεζών με 35 έτη ασφάλισης το 2012. Δίνεται σύνταξη σε ηλικία 59 ετών με συνολικά 37 έτη ασφάλισης.
Γυναίκες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2010 για 35ετία. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 58.
Γυναίκες στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης το 2011 για 35ετία. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 58 ετών με 36 χρόνια ασφάλισης.
Γυναίκες στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης το 2012 για 35ετία. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 59 ετών με 37 χρόνια ασφάλισης.
Ανδρες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2010. Μπορούν να λάβουν σύνταξη με 10.500 ένσημα σε ηλικία 58 ετών.
Ανδρες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2011. Η πόρτα εξόδου ανοίγει σε ηλικία 58 ετών με συνολικά 10.800 ένσημα τη στιγμή της αίτησης.
Ανδρες στο ΙΚΑ με συμπληρωμένα 10.500 ένσημα το 2012. Μπορούν να λάβουν σύνταξη σε ηλικία 59 ετών με 11.100 ένσημα.
Ανδρες στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα το 2010. Μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικία 53 ετών με μειωμένη σύνταξη και σε ηλικία 55 ετών με πλήρη. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν και τουλάχιστον 1.000 βαρέα ένσημα την τελευταία 13ετία.
Ανδρες στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα το 2011. Μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικία 53 ετών και 9 μηνών με μειωμένη σύνταξη και σε ηλικία 55 ετών και 9 μηνών με πλήρη. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν 1.000 βαρέα ένσημα την τελευταία 13ετία.
Ανδρες στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα το 2012. Αποχωρούν σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη ή σε ηλικία 54 ετών και 6 μηνών με μειωμένη σύνταξη. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν και τουλάχιστον 1.000 βαρέα ένσημα την τελευταία 13ετία.
Ανδρες στο Δημόσιο με 25 έτη ασφάλισης το 2011. Η πόρτα εξόδου ανοίγει σε ηλικία 56 ετών με μειωμένη σύνταξη και στο 61ο με πλήρη. Η μείωση είναι 6% για κάθε έτος πριν από το 61ο.
Ανδρες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2012. Στα 58 καταβάλλεται μειωμένη σύνταξη και στα 63 πλήρη. Η μείωση είναι 6% για κάθε έτος πριν από το 63ο.
Ανδρες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2010 για 35ετία. Σύνταξη καταβάλλεται σε ηλικία 58 ετών.
Ανδρες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2011 για 35ετία. Μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικία 58 ετών με 36ετία.
Ανδρες στο Δημόσιο με τουλάχιστον 25 έτη ασφάλισης το 2012 για 35ετία. Οι υπάλληλοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 59 ετών με 37ετία.
Ρυθμίσεις για μητέρες σε ΙΚΑ, Δημόσιο και ειδικά Ταμεία
• Μητέρες στο ΙΚΑ που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 55 και μειωμένη στα 50.
Προσοχή, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο 200 ημέρες από επιδοτούμενο χρόνο ανεργίας και 200 ημέρες επιδότησης ασθένειας εφόσον έχουν διανυθεί εντός 10ετίας από την ενηλικίωση του τέκνου. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι χρόνοι κύησης και λοχείας.
Σημείωση: τις διατάξεις αυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
• Μητέρες στο ΙΚΑ το 2011 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 57 και μειωμένη στα 52. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι του ν. 3996/2011 ως 1.200 ημέρες.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τις διατάξεις αυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
• Μητέρες στο ΙΚΑ που το 2012 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 5.500 ημέρες ασφάλισης. Η πόρτα εξόδου ανοίγει στα 60 με πλήρη σύνταξη ή στα 55 με μειωμένη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι πλασματικοί χρόνοι του ν. 3996/2011 ως 1.500 ημέρες. Σημείωση: τις διατάξεις αυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, τράπεζες).
• Μητέρες ανηλίκων, που ασφαλίστηκαν στα ειδικά ταμεία πριν το 1983. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 17,5 ως 24,5 έτη ασφάλισης ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης. Πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στο 50ο έτος.
• Ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο τέκνο και 25ετία. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 50.
• Ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία που το 2011 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 25 έτη ασφάλισης. Μπορούν να αποχωρήσουν σε ηλικία 50 ετών με μειωμένη σύνταξη και 52 ετών με πλήρη σύνταξη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως 4 πλασματικά έτη από τις κατηγορίες του ν. 3996/2011.
• Ασφαλισμένες στα ειδικά ταμεία που είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 25ετία. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως 5 πλασματικά έτη από τις κατηγορίες του ν. 3996/2011.
Η πόρτα εξόδου ανοίγει σε ηλικία 53 ετών με μειωμένη σύνταξη και 55 ετών με πλήρη σύνταξη.
• Ασφαλισμένες στο Ταμείο Νομικών που μέχρι το τέλος του 2010 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και από 18,5 μέχρι 21,5 έτη. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από τα 44 μέχρι και τα 50 ανάλογα με το έτος συμπλήρωσης του απαραίτητου χρόνου ασφάλισης.
• Ασφαλισμένες στο Ταμείο Νομικών που το 2011 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 22 έτη ασφάλισης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 4 πλασματικά χρόνια από τις κατηγορίες του ν. 3996/2011. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 55.
• Ασφαλισμένες στο Ταμείο Νομικών που το 2012 είχαν ανήλικο και 22,5 έτη ασφάλισης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι 5 πλασματικά χρόνια από τις κατηγορίες του ν. 3996/2011. Μπορούν να αποχωρήσουν με πλήρη σύνταξη στα 58.
• Ασφαλισμένες στο Δημόσιο που το 2010 είχαν ταυτόχρονα ανήλικο και 25ετία. Σύνταξη δίνεται στα 50.Προσοχή, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ο πλασματικός των παιδιών, εφόσον έχει συμπληρωθεί 15ετής δημόσια υπηρεσία
• Ασφαλισμένες στο Δημόσιο που το 2011 είχαν ταυτόχρονα ανηλικότητα τέκνου και 25 έτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέσσερα πλασματικά χρόνια (π.χ. σπουδές) και εξτρά τα πλασματικά για τα παιδιά. Μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικία 52 ετών . Αυτό ισχύει και για τους πατέρες ανηλίκων.
• Ασφαλισμένες στο Δημόσιο που το 2012 είχαν ταυτόχρονα ανηλικότητα τέκνου και 25 έτη. Πλήρης σύνταξη δίνεται στα 55. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέντε πλασματικά χρόνια (π.χ. σπουδές) και εξτρά τα πλασματικά για τα παιδιά. Αυτό ισχύει και για τους πατέρες ανηλίκων.
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:46 am


Ηλεία: Νέος τραυματισμός αστυνομικού σε τροχαίο

altΘύμα τροχαίου υπήρξε ένας ακόμα αστυνομικός της ΑΔ Ηλείας, αυτή τη φορά τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο 37χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στο Α.Τ. Βάρδας, επέστρεφε με τη μηχανή του στο σπίτι του στο Νησί στις έξι το πρωί.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο δρόμο Βάρδας – Νησίου. Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βάρδας που τον μετέφερε κατευθείαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 37χρονος αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πλευρά και την ωμοπλάτη, όμως η κατάστασή του δεν εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή του.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:45 am


Αγώνας δρόμου για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

alt«Αγώνα δρόμου» κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να έχουν καλυφθεί τα κενά και να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατά εκπαιδευτικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, σε ό,τι αφορά το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, από τις συνταξιοδοτήσεις.

Τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου, επισήμαναν ότι μόνο το 2013 είχαν συνταξιοδοτηθεί 6.200 άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το 2014 υπήρξαν άλλες 11.200 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή διορισμός.

Ενδεικτικό, όπως είπε ο κ. Δερμετζόπουλος, των επιπτώσεων που δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις είναι ότι πέρυσι το υπουργείο αναγκάστηκε να προσλάβει 19.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ φέτος για να καλυφθούν τα κενά θα πρέπει να προσληφθούν 22.500.

«Έχουμε ανάγκη από διοικητικό προσωπικό, αλλά οι μεγάλες μας ανάγκες είναι κυρίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό», σημείωσε ο κ. Δερμετζόπουλος.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι αύριο θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, καθώς και τη μοριοδότηση καθηγητών και δασκάλων που διορίζονται σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές.

Επίσης, όπως ανέφερε, έχει δοθεί από την Παρασκευή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σχέδιο νόμου για τις θρησκευτικές κοινότητες.

«Μια εκκρεμότητα 60 χρόνων για την κατοχύρωση της λατρείας και των θρησκευτικών δικαιωμάτων λαμβάνει τέλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:42 am


Σήμερα η απόφαση για τις "ματωμένες" φράουλες

altΣήμερα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για τον πυροβολισμό μεταναστών - εργατών γης στη Μανωλάδα, όταν ζήτησαν δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 35 άτομα.

Χθες η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων. Χθες έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες.

Η Εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε ο πρώτος κατηγορούμενος να κριθεί ένοχος του αδικήματος της εμπορίας ανθρώπων.

Η Εισαγγελέας επίσης δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό των κατηγορουμένων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγητικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:39 am


Συζητείται σήμερα η ένσταση Γκοτσούλια κατά της εκλογής Νικολάου - Συνεχίζεται η "μάχη" της Δυτικής Αχαΐας

altΣτο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Πάτρας θα συζητηθεί σήμερα η ένταση της παράταξης του Διονύση Γκοτσούλια κατά του συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου , ο οποίος κέρδισε τις δημοτικές εκλογές στο β΄ γύρο, στις 25 Μαΐου. Από την πλευρά της η παράταξη Νικολάου προχώρησε σε αντένσταση.

Οι δύο πλευρές εκφράζουν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη κι έχουν ετοιμάσει το νομικό τους "οπλοστάσιο".

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Ο Ηλίας Καραμπελιά, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και νομικός του  συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου "Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών" μιλώντας στην Πελοπόννησο είπε ότι πιστεύουν πως η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου θα δικαιώσει τον συνδυασμό και τον λαό της Δυτικής Αχαΐας, όπως και η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου με την οποία ανακηρύχτηκε νικητήριος".

Πρόσθεσε δε πως δεν θεωρεί ότι υπήρξε πλημμέλεια εκ μέρους του συνδυασμού του Χρήστου Νικολάου.

Από την πλευρά του ο Διονύσης Γκοτσούλιας μιλώντας στην εφημερίδα σχολίασε ότι στην αντένσταση που κατέθεσε η παράταξη Νικολάου αποδέχεται ότι υπάρχει διαφορετική μορφή ψηφοδελτίων, αλλά το ανάγει σε σφάλμα της εκτύπωσης. Η άποψη της προσφεύγουσας παράταξης είναι ότι η κείμενη νομοθεσία αναφέρει ότι την αποκλειστική ευθύνη για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων έχει ο συνδυασμός και δεν αναγνωρίζει καμία ευθύνη π.χ. στο τυπογραφείο.

Η παράταξη Γκοτσούλια επικαλείται στην έντασή της πέντε λόγους ακυρότητας, μεταξύ των οποίων όπως αναφέρεται είναι ότι ένας αριθμός ψηφοδελτίων δεν έχει υπογραφές από τους εκλογικούς αντιπροσώπους κι επίσης φέρεται να έχει εντοπίσει διαφοροποιήσεις στο τύπωμα την υφή και το χρώμα των ψηφοδελτίων, προκειμένου να στηρίξει την ένσταση που έχει καταθέσει.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:37 am


Πρόστιμα «φωτιά» και φυλάκιση για όσους κάνουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες

altΕξοντωτικές ποινές ακόμα και φυλάκιση περιμένουν όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και κατέχουν θέσεις και εμπλέκονται σε «υπόγειες» συναλλαγές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλάζει τα πάντα στο πόθεν έσχες με πολύ αυστηρότερες ποινές αλλά, ενώ διευρύνει τον αριθμό των δημοσίων λειτουργών και προσώπων στην υποχρέωση υποβολής αναλυτικής δήλωσης εισοδηματικής και περιουσιακής κατάστασης.

Τι ισχύει με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης

Οπως γράφει και η Ημερησία με νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπονται πρόστιμα – «φωτιά» που φθάνουν μέχρι και το 1.000.000 ευρώ για όσους υποβάλλουν ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Παράλληλα μετατρέπεται σε κακούργημα η απόκρυψη περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ.

Πρόστιμα φωτιά

Παράλειψη ή ανακριβής υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση όπου ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητάς του, το πρόστιμο ξεκινά από τα 10.000 και φτάνει τα 500.000 ευρώ. Αν μάλιστα η περιουσία που «εξαφανίστηκε» από το πόθεν έσχες ξεπερνά σε αξία τα 300.000 ευρώ, τότε προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως ένα εκατομμύριο. Χρηματικές ποινές και φυλάκιση προβλέπεται και για τρίτους οι οποίοι εν γνώσει τους συνέπραξαν στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Οι νέες κατηγορίες υπαλλήλων που θα πρέπει να υποβάλουν πόθεν έσχες

Την ίδια στιγμή στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται πως δήλωση «πόθεν έσχες» θα πρέπει να υποβάλουν από το 2015 και νέες κατηγορίες υπαλλήλων και δημοσίων λειτουργών που κατέχουν θέση ευθύνης και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα ή προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον. Συγκεκριμένα:

Αστυνομικοί λιμενικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι δασάρχες και δασονόμοι πρόεδροι και διαχειριστές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ιδιοκτήτες, εταίροι και διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις το πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας διαιτητές και η διοίκηση αθλητικών ομοσπονδιών ή Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών Εκτός από τα πόθεν έσχες των βουλευτών, στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής θα αναρτώνται και οι δηλώσεις των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων.

Ειδική Ανεξάρτητη Επιτροπή θα κάνει τον έλεγχο

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θα υποβάλλονται από το 2015 ηλεκτρονικά ενώ ο έλεγχος και η επεξεργασία τους ανατίθεται σε ειδική ανεξάρτητη Επιτροπή που αποτελείται από δύο αντιπροέδρους της Βουλής δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και έναν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο έλεγχος δεν θα αφορά μόνο στα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνονται στις δηλώσεις πόθεν έσχες αλλά θα επεκτείνεται και στη διακρίβωση αν η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφιστάμενων δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεων εσόδων, συνδυασμό με τις δαπάνες διαβίωσης των υπόχρεων σε δήλωση προσώπων.

Επίσης για πρώτη φορά θεσμοθετείται, η υποχρέωση υποβολής, παράλληλα με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, και δήλωσης οικονομικών συμφερόντων που αφορά στον υπόχρεο και τη σύζυγο. Συγκεκριμένα θα δηλώνονται:

οι επαγγελματικές δραστηριότητες η συμμετοχή στη διοίκηση πάσης φύσεως νομικών προσώπων και εταιριών, ενώσεων προσώπων και μη κυβερνητικών οργανώσεων οι αμειβόμενες δραστηριότητες καθώς και οποιαδήποτε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που μπορεί να προκαλέσουν άμεση ή δυνητική σύγκρουση συμφερόντων σε σχέση με τα καθήκοντά των υπόχρεων προσώπων. πρόσωπα που υπηρετούν σε αιρετή δημόσια θέση θα πρέπει να δηλώνουν οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη άνω των 3.000 ευρώ με ένδειξη της ταυτότητας του «χορηγού».

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 9:33 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: