Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Πύργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Είχα την ηθική τιμή, να φιλοξενηθώ προ ολίγου, σήμερα Παρασκευή 19-4-19,  ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», υπο τον εμπνευσμένο Γιώργο Βουλγαράκη, στα ραδιοκύματα του φιλόξενου «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1» και στην εκπομπή του έγκριτου Διευθυντή του Σταθμού κ-ου Λάμπρου Καλαρρύτη και να κάνουμε μια διεξοδική συζήτηση, για τα νέα αυτοδιοικητικά προτάγματα της Αθήνας μας, αλλά και για μείζονα ιστορικά στοιχεία της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…».

Μιλήσαμε έτσι εκτενώς, για το μεγάλο όραμα του Γιώργου Βουλγαράκη, για μια Αθήνα του πολιτισμού της ασφάλειας και της ευημερίας, πολλώ μάλιστα που ο εμπνευσμένος και μαχητικός Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. Υπουργός Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να μετουσιώσει το σπουδαίο του αυτό κεφάλαιο, σε ωφέλιμο αυτοδιοικητικό έργο, για την ταχεία ανασυγκρότηση της Αθήνας μας.

Ενώ κάναμε διεξοδικές αναφορές, στα σπουδαία ιστορικά ορόσημα της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…» - για το οποίο πολλές φορές τιμητικά μας έχει φιλοξενήσει και η επιτυχημένη  εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» -  όπως : Την έπαυλη Μάλκομ – Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, τις φοβερές Φυλακές Αβέρωφ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την περίφημη «Μπλε Πολυκατοικία» στα Εξάρχεια, το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τον Πύργο της Κυρρύστου - Αέρηδων στην Πλάκα, τον «Μενδρεσέ», αλλά και την ιστορική Πλατεία του Ψυρρή, που κομίζει τόσες σπουδαίες εθνικές μνήμες !


Τέλος αναφέραμε ιστορικά, πως προέκυψαν οι λέξεις : «Τραμπούκοι», «Μόρτηδες», αλλά και οι φράσεις «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και «Δεν κάνει ούτε για ζήτω», σύμφυτες με την Πλατεία Ψυρρή στην παλιά Αθήνα, αλλά και μια σκληρή δημοτική αναμέτρηση στην Αθήνα, στις αρχές του 20-ου αιώνα.


Με μπροστάρη τον Γιώργο Βουλγαράκη, συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα, για την μεγάλη νίκη στις 26 του Μάη.  Μια μεγαλειώδη μας νίκη, για την Αθήνα του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον ακροατή των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Fm 90,1» κ-ο Δάλλα, για το συγχαρητήριο ευγενικό μήνυμά του στον σταθμό, «Ευχαριστούμε τον κ-ο Αβραμόπουλο, μας έκανε σοφότερους». Εγώ ευχαριστώ για την ηθική σας ευγένεια κ-ε Δάλλα !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:55 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον  Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, 
με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Είχαμε την χαρά και την ηθική τιμή σήμερα Τρίτη 16-4-19, το πρωί και στα υψηλού πολιτισμικού ήθους ραδιοκύματα της ΕΡΤ, να κάνουμε  μια ραδιοφωνική παρέμβαση για την υποψηφιότητά μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», με τον Γιώργο Βουγαράκη.

Πρωτίστως ευχαριστούμε από καρδιάς, τους αγαπημένους μας ακροατές της ΕΡΤ, για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μαζικά απέστειλαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής, αλλά και τον ηθικά ευγενή και αδέσμευτο δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη, για την ηθική του φιλοξενία στην εκπομπή. Μια δυνατή ραδιοφωνική εκπομπή, που αγκαλιάζει ο λαός των Αθηνών, για την δημοσιογραφική της ανεξαρτησία και τον αδέσμευτο λόγο της.

Μιλήσαμε με παρρησία για :

Το σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας και αρχηγού του συνδυασμού μας «ΑΘΗΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ»  Γιώργου Βουλγαράκη, που ως τ. υπουργός Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, μπορεί με την ατίμητη πελώρια εμπειρία του, να υπηρετήσει τα νέα  μεγάλα αυτοδιοικητικά προτάγματα της πόλης.

Τις κεντρικές μας κατευθυντηρίους, ως υποψήφια Δημοτική Αρχή και τις θεσμικές παρεμβάσεις που προτιθέμεθα να κάνουμε, για  μια Αθήνα :

Καθαρή, Ασφαλή, Σύγχρονη, Φωτεινή, Πράσινη


Για την αναβάθμιση του διεθνούς πολιτισμικού κύρους της πόλης, που έχει κατρακυλήσει στο ναδίρ. Για το μείζον θέμα των σκουπιδιών στην Αθήνα, που δεν χρειάζεται ιδιωτικοποίηση, αλλά ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών των Σκουπιδιών στον Δήμο της Αθήνας, με την παράλληλη ηθική στήριξη του προσωπικού, που καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες, για να κρατήσει την πόλη καθαρή. Για την αναγκαία επανακατοίκηση με την επακόλουθη κινητροδότηση των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας, ώστε να ξαναγίνουν και πάλι ζωντανά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της Αθήνας. Για την ανάδειξη των πανέμορφων λόφων της Αθήνας, σε προορισμών ανάτασης και αναψυχής των Αθηναίων, με την διοργάνωση από τον Δήμο, περιοδικών πολιτισμικών events, αλλά και εστίες εν γένει πολιτισμού. Για τον φωτισμό της πόλης, που είναι εγκαταλελειμμένος στα γραφειοκρατικά γρανάζια της σημερινής δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα, στο σκοτάδι να αναφύεται το έγκλημα και η παρανομία. Για τη υποστήριξη με την δημιουργία νέων σύγχρονων και φιλικών προς τον πολίτη δομών, της εργαζόμενης μητέρας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, των φοιτητών, των ανεργων και όλων όσων, θέλουν να μετουσιώσουν την δημιουργικότητά τους, σε ωφέλιμο κοινωνικό έργο.
Τέλος μιλήσαμε, αναφέροντας αποσπάσματα από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα …» για την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας – που τιμητικά μας φιλοξενεί και η επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»-  για το πώς βγήκαν οι «τραμπούκοι», οι «μόρτηδες», αλλά και η ιστορική έκφραση «χαιρέτα μου τον πλάτανο» !!!

Με μπροστάρη τον εμπνευσμένο και δυναμικό Γιώργο Βουλγαράκη, στις Δημοτικές εκλογές της 26-ης Μαίου και με την στήριξη του ωραίου και αξιαγάπητου αθηναϊκού λαού, κάνουμε πράξη, το μεγάλο μας όραμα, για την Αθήνα, του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής ευημερίας.


Με αγάπη
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ» - Γιώργος Βουλγαράκης
Α’ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.μ συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 1:27 pm


Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής πανδαισίας και με την καθολική συμμετοχή του λαού της Αθήνας, έγινε σήμερα Κυριακή 14-4-19 στις 12:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων – στο περίφημο παλιό Πηλοποιείο Πουλοπούλου – «Πιλ-Πούλ», στα Πετράλωνα, η παρουσίαση το ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», από τον αρχηγό του Συνδυασμού, τ. Βουλευτή της Α΄ Αθηνών και υπουργό κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη. Πρωτίστως τα λόγο έλαβε ο πρύτανης της αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και κατ΄ επανάληψη Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ-ος Άγγελος Μοσχονάς και με τα διάστικτα από αγάπη και σεβασμό λόγια του για τον Γιώργο Βουλγαράκη, ανέφερε συνοπτικά, το πόσο σπουδαίο ρόλο, μπορεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. υπουργός Πολιτισμού και Δημοσίας Τάξεως, στην κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της Αθήνας.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο αρχηγός του συνδυασμού κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης και με αδρές γραμμές και με τον μεστό και διακριτό αυτοδιοικητικό λόγο του, εξέθεσε τις κεντρικές θεσμικές παρεμβάσεις του συνδυασμού στην πόλη, για να εκκινήσει άμεσα, η επείγουσα προσπάθεια της ανασυγκρότησης της λατρεμένης μας Αθήνας, που σήμερα βιώνει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Κατόπιν  έγινε η παρουσίαση του υποψηφίων, που με τον πολύχρωμο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα τους, δίνουν την αύρα ενός πολύ δυνατού, μαχητικού και αξιόπιστου ψηφοδελτίου. Με την συμμετοχή επιστημόνων, εμπόρων, βιοτεχνών, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών και πολλών ακόμα άξιων ανθρώπων, από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, που κάθε μέρα με την έντιμη και ευπρεπή παρουσία τους, δίνουν ηθική αξία και ζωή στην Αθήνα !

Έχουμε την ηθική τιμή να συμμετάσχουμε και εμείς ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη και θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, με σηματωρό την δική σας αγάπη και στήριξη, για την κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανασυγκρότηση της πόλης. Ευχαριστούμε έτσι θερμά, τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, που μας απηύθυνε την μεγάλη τιμή, να συμμετάσχουμε στο ελπιδοφόρο και μαχητικό ψηφοδέλτιό του, που κομίζει στις εκλογές της 26-ης Μαίου 2019, τις πιο μεγάλες ελπίδες, για την πραγματική επανεκκίνηση της Αθήνας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν προσωπι-κότητες από όλο το κοινωνικό πεδίο της πόλης, που αποτυπώνει και την υψηλή αποδοχή του συνδυασμού. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον τ. πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ-ο Αντώνη Αντωνάκο, τους τ. ποδοσφαιρι-στές του Παναθηναϊκού κ.κ. Νίκο Καρούλια και Μιχάλη Γεροθό-δωρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων κ-ο Βασίλη Πολυμερόπουλο κ.α..


*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκηwww.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 8:05 pm


Με Κατσίμπελη ο Γιάννης Αργυρόπουλος ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιο του "Οράματος Δημιουργίας"

Δήλωση Αθανάσιου Κατσίμπελη

Με πίστη, πως μπορούμε να αλλάξουμε την Πόλη του Πύργου και να την μετατρέψουμε σε μια πολιτισμένη πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας που σέβεται τα δικαιώματα όλων των δημοτών και κυρίως των παιδιών και προσφέρει ποιότητα ζωής, ανταποκρίνομαι θετικά στην πρόσκληση του Γιάννη Αργυρόπουλου να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό του Δήμου Πύργου.
Αντιστέκομαι διαχρονικά στις δυνάμεις της συντήρησης και της αφωνίας και ενώνω τις δυνάμεις μου με έναν νέο άνθρωπο που προτείνει λύσεις για την Υπέρβαση της Παρακμής που βιώνουμε.Οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις οδηγούν στη  σύνθεση και όλοι εμείς που έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στον Δήμο Πύργου, αγαπάμε αυτόν τον τόπο και ελπίζουμε πως μπορούμε να τον αλλάξουμε.Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.
Με Όραμα Δημιουργίας μπορούμε να νικήσουμε την Παρακμή.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 10:24 pm


Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για να μπορέσει να ευημερίσει ένας λαός πρέπει πρωτίστως να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια σήμερα και την κοινωνική γαλήνη του τόπου, υπονομεύουν την κοινωνική του ευημερία και την οικονομική του ανάπτυξη. Την μεγάλη αυτή αλήθεια για την κοινωική ευταξία και γαλήνη που όπως προαναφέραμε είναι οι γεννεσιουργές αιτίες της ευημερίας ενός λαού, δεν φαίνεται να παρουσιάζει η Αθήνα, στις μέρες μας. Η Αθήνα, σήμερα παρουσιάζει μια παρακμιακή εικόνα εγκατάλειψης, κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης και πάνω απο όλα είναι μια πόλη θεοσκότεινη. Η ένδεια οραμάτων, η απουσία συγκροτημένης αυτοδιοικητικής πρότασης και η πλήρης έλλειψη εμπνευσμένων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να τροχιοδορμήσουν σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας τον Δήμο της Αθήνας, είναι έκδηλα παντού. Προξενώντας άφατη ηθική θλίψη και απογοήτευση στους πολίτες της πόλης, που είχαν αποθέσει ελπίδες για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο οποίος είναι και οδοδείκτης της τοπικής αυτοδιοίηκησης.  Αλλά ας προσεγγίσουμε το θέμα της ανασφάλειας στην Αθήνα, που έχει προξενήσει πλήθος αρρυθμίες στον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό. Είναι αλήθεια ότι τις μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια στον Δήμο, οφείλει να τις κάνει η κεντρική κυβέρνηση, με την πλατιά συναίνεση βεβαίως των πολιτών, που θα πρέπει πλέον να εγκαταλείψουν συμπεριφορές ανοχής, σε κάθε μορφής παραβατική συμπεριφορά. Δν γίνεται δυστυχώς και να ανεχόμαστε, ενίοτε και να επικροτούμε τους «μπαχαλάκηδες» και παράλληλα να θέλουμε και την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία στην πόλη !!! Το ιερό ευαγγέλιο μας διδάσκει «Μην δύναστε και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι» και σε απλή μετάφραση «Και τούτο κάνεις, αλλά και το άλλο δεν αφήνεις». Ωστόσο πέρα απο την όποια προσπάθεια της οιασδήποτε κεντρικής κυβέρνησης, όφειλε και ο δήμαρχος της πόλης, με σύγχρονες και εμπνευσμένες παρεμβάσεις, να βοηθήσει να εξαλειφτούν όλες οι εστίες, που υποθάλπουν την παρανομία και δίνουν ζωτικό χώρο, για να αναφυεί το έγκλημα, η κλοπή, η διακίνηση ναρκωτικών  και κάθε άλλη παραβατική συμπεριφορά. Ο αρχηγός του συνδυασμού μας «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης, ένας άνθρωπος με δεδοκιμασμένη εμπειρία και άμεσο και απτό πολιτικό αποτέλεσμα, απο όποια θεσμική έπαλξη του εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία και με την ατίμητη εμπειρία που αποκόμισε, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζεται μαζί μας, ένα πλήρες πακέτο ρηξικέλευθων δράσεων, για την δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασφάλειας στην Αθήνα και την καταστολή της παραβατικότητας. 

Προεξάρχει σ΄ αυτές τις προτάσεις το μείζον πρόβλημα του φωτισμού στην πόλη, για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή,  δεν μπόρεσε να κάνει παντελώς τίποτα. Και όμως με απλές κινήσεις, χωρίς κόστος, αλλά με το όραμα και την προοπτική του ανθρώπου που παρακολουθεί τον κοινωνικό βηματισμό, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του φωτισμού της πόλης και να την απεμπλέξει ουσιαστικά απο όλο το φάσμα της παρανομίας. Να φωτίζεται δηλαδή κάθε πάρκο, κάθε δρόμος, κάθε στενάκι, που μέσα απο το σκοτάδι του συνιστά σήμερα προσφερόμενη εστία για έκνομες συμπεριφορές. Και είναι τοις πάσι γνωστό, ότι όπου υπάρχει φώς, υπάρχει κίνηση, ζωή, κόσμος και επομένως το έγκλημα υποχωρεί. Δυστυχώς αυτές τις τόσο απλές και χωρίς καν σοβαρό οικονομικό κόστος κινήσεις, η σημερινή δημοτική αρχή δεν τις έκανε, εγκαταλείποντας την πόλη στην τραγική της μοίρα. Με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σήμερα, να σφύζει απο παρανομία, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να τρέμουν καθημερινά, ζώντας σε καθεστώς ηθικού ζόφου και ανασφάλειας και επομένως να έχει οδηγηθεί σε μαρασμό ο εμπορικός και κοινωνικός ιστός της πόλης. Με τον εμπνευσμένο αρχηγό του συνδυασμού μας και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα δράσεων για την ασφάλεια στην πόλη, που θα την αποκαθάρει απο κάθε μορφής παραβατικότητα, θα απαλλάξει τους πολίτες και τους επαγγελματίες απο το φάσμα του ζόφου και της ηθικής τρομοκρατίας που υφίστανται σήμερα και θα επανατροχιοδρομήσει έτσι την πόλη σε πορεία, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Η Αθήνα μας, η λατρεμένης μας πόλη, «Αθήνα διαμαντόπετρα, στης γης το δαχτυλίδι», όπως την τραγούδησε ο μέγας λυράρης του λαού μας Κωστής Παλαμάς, έχει δικαίωμα στην ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την κοινωνική ευταξία, για να προοδεύσει και να ευδοκιμήσει. Και όχι στην εγκατάλειψη και το σκοτάδι!!! Έχει δικαίωμα στο φως, τον πολιτισμό και όχι στην παρακμή.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 8:54 pm


Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !

Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !


http://www.real.gr/politiki/arthro/ypopsifios_dimotikos_symboulos_athinaion_me_ton_giorgo_boulgaraki_o_panos_n_abramopoulos-535570/

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 5:56 am


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη, για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη,
για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

  Αθηναίες και Αθηναίοι,

Στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αγαπημένη μας Αθήνα, συμφωνήσαμε από κοινού, με τον αρχηγό του συνδυασμού «Αθήνα και πάλι Αθήνα», τον ευπρεπή και επιτυχημένο, τ. υπουργό Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος Αθηναίων και από την θεσμική μου ιδιότητα, αφενός του Α΄ Αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων, αφετέρου του ενεργού πολίτη, που κατατρίβεται διεξοδικά με την ιστορία και το πολιτισμό της.

Στα χρόνια που πέρασαν, με σηματωρό την ατίμητη ηθική σας στήριξη, χτίσαμε μια δυνατή σχέση αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης, η οποία υπήρξε η γενεσιουργός αιτία, για να εντείνω την ενασχόλησή μου, τόσο με τα προβλήματα της πόλης, όσο και με την ιστορία και τον πολιτισμό της. Και καρπός αυτής της αγάπης, υπήρξε και το βιβλίο μου «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα….» που πραγματεύεται την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης, το οποίο αγκάλιασε με τόσην θέρμη ο αθηναϊκός λαός και για το οποίο έτυχα αρκετές φορές της καθόλα τιμητικής τηλεοπτικής φιλοξενίας , της επιτυχημένης εκπομπής, για την παλιά Αθήνα, «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Με αυτή την ζέση και αγάπη, με καταστήσατε εκλέξιμο Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων, στις εκλογές του 2010, με 2.400 σταυρούς, ως υποψήφιο του Συνδυασμού «Αθήνα, πόλη της ζωής μας». Ενώ και στις εκλογές του 2014, με την αμείωτη πάντα ηθική σας στήριξη, με αναδείξατε με 2.200 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς»,   Α΄ Αναπληρωτή Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων.

Στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019, σας καλώ, με την ίδια αγάπη και ηθική ζέση, να μου δώσετε την δυνατότητα, να σας εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και να αποτελέσω την ηθική σας προέκταση, για τα προβλήματα της πόλης. Να «τριτώσει» με επιτυχία η προσπάθειά μας και να αγωνιστώ με αυταπάρνηση, δημοκρατικό ήθος και αγάπη για την πόλη και για όλα τα μεγάλα κοινωνικά προτάγματα, που θέλουμε νε εκφράζει στον σύγχρονο και ταχύ κοινωνικό μας βηματισμό. Για μια Αθήνα, λειτουργική, ασφαλή, φιλική και προσπελάσιμη στα ηθικά αγαθά και της υπηρεσίες της από τους πολίτες, «πράσινη» - με όλες τις προνομίες για το περιβάλλον, σύγχρονη, καινοτόμα στις σύγχρονες υπηρεσίες της και προπαντός ανθρώπινη. Μια Αθήνα, με υψηλό πολιτισμικό ήθος, που αρμόζει στην τιμημένη τρισχιλιάχρονη ιστορία της – ως γενέθλια γή του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του Ξενίου Διός- φιλοξενίας. Αλλά και μια Αθήνα, με το διεθνές κύρος, που αρμόζει στα βαριά ιστορικά της βήματα.

Μαζί με τον ευπρεπή και επιτυχημένο Γιώργο Βουλγαράκη, θα δώσω τον αγώνα τον καλό, για την κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της πόλης μας και σας καλώ να μας στηρίξετε στην οραματική προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστώ από τα μύχια της καρδιάς μου, για την στήριξή σας και σας μεταφέρω, τα πιο χαρμόσυνα μηνύματα, αισιοδοξίας και νίκης.

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 12:22 am


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:39 pm


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:30 pm


Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Αναφύεται συχνά  - πυκνά τον  τε-λευταίο καιρό στο δημόσιο διάλογο το ερώτημα, πιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει η Ευρώπη, σήμερα που ο Ντόναλντ Τράμπ, με τις ρη-ξικέλευθες πολιτικές του, αναδια-τάσσει παγκοσμίως τις σφαίρες γεωστρατηγικής ισχύος. Αλλά οιοσδήποτε ρόλος γεωπολιτικού παίκτη της Ευρώπης παγκοσμίως, με μείζονα συμμετοχή στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, δεν νοείται χωρίς την πρωταγωνιστι-κή παρουσία της Γερμανίας, που έχει ξεχωριστές επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς.  Το Ηνωμένο Βασίλειο που και αυτό κατά παράδοση, παρουσιάζει σπουδαίες ικανότητες στα θέματα γεωστρατηγικής και άμυνας, διέρχεται σήμερα μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, με την τραγωδία του Brexit, που τόσο αλόγιστα και επιπόλαια η πολιτική του τάξη, δρομολόγησε αυτοπαγιδευμένη ! Ενώ και η Γαλλία, που παρουσιάζει ενίοτε ορισμένες αναλαμπές ισχύος, με τις εξαγγελίες του Μακρόν, έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα να λύσει, για να μπορέσει να εισφέρει ζωτικά, σε ένα υψηλού κύρους διεθνές ευρωπαϊκό power game !

Μπορεί όμως η υπόλοιπη Ευρώπη, πέρα από τις τρείς πιο πάνω ηγέτιδες δυνάμεις της, να αποδεχτεί την Γερμανία, σε ρόλο και γεωστρατηγικού ηγέτη, την ώρα που κανοναρχεί τις λειτουργίες της γηραιάς ηπείρου, σε οικονομικό επίπεδο; Να την αναγάγει δηλαδή σε τυπικό κλειδοκράτορα του ευρωπαϊκού συνασπισμού, που θα ελέγχει και θα ορίζει τα πάντα ; Και ακόμα παραπέρα, πόσο είναι διατεθειμένη και η ίδια η Γερμανία, έστω και αν το υπαγορεύει το γεωστρατηγικό momentum, να αναλάβει έναν τόσο κεντρικό ρόλο, με την διεύρυνση των στρατιωτικών και διεθνοπολιτικών της υποχρεώσεων παγκοσμίως ; Όταν η ίδια η παγκόσμια ιστορία – με το οδυνηρό παρελθόν της Γερμανίας στους δυο προηγούμε-νους παγκοσμίους πολέμους – επιβάλει σε μια μερίδα της γερμανικής πολιτικής τάξης, μια συστολή και επιφύλαξη, έναντι τέτοιων προκλήσεων, ενώ ένεκα του φυσικού τους συντηρητισμού, δεν προτίθενται οι Γερμανοί να εμπλακούν, σε μεγάλα διεθνοπολιτικά παιχνίδια, που θα απαιτήσουν αυξημένα οικονομικά κονδύλια, για σκοπούς όχι αμιγώς δικούς τους. Πάραυτα κομμάτι της γερμανικής ηγεμονεύουσας πολιτικής τάξης, προεξαρ-χούσης της κ-ας Μέρκελ ,αντιλαμβάνεται την πρόκληση και προσπαθεί δειλά – δειλά, να εκπέμψει ένα στίγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικές οι τελευταίες διαφωνίες της Άνγκελας Μέρκελ, με τον Ντόναλντ Τράμπ, σχετικά με τον αγωγό North Stream, τις εξωτερικές σχέσεις της Γερμανίας με την Ρωσία, την χρήση κινεζικών τεχνολογιών στα επικοινωνίες, αλλά και το ζέον θέμα των κυρώσεων, απέναντι στο Ιράν. Όλα τούτα δείχνουν ότι η Γερμανία, απέναντι στον πλανητάρχη,  «κλωτσάει» ! Η Ελλάδα παρακολουθεί προσεκτικά αυτά τα διαδραματιζόμενα, ωστόσο δεν έχει την δύναμη, να έχει κάποιο ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο. 

Υπάρχει όμως και ένα κομβικό σημείο, που προτάσσει η γερμανική πολιτική ελίτ, σχετικά με τον αν θα καταφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων και να παίξει έναν κεντρικό γεωστρατηγικό ρόλο, παγκοσμίως. Είναι αυτό το θέμα της ομοφωνίας, στους κόλπους του ευρωπαϊκού συνασπισμού, σχετικά με τα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής.  Υποδεικνύουν δηλαδή την αλλαγή του τρόπου των αποφάσεων, από την ομοφωνία που ισχύσει σήμερα, στην ενισχυμένη πλειοψηφία, κάτι που θα  προσδώσει στην Ένωση, ταχύτητα στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και διεθνοπολιτική ευελιξία.  Η Ελλάδα σταθερά αντιτίθεται σε μια τέτοια κομβική αλλαγή, διότι θα απολέσει το δικαίωμα του βέτο, ιδίως απέναντι στην Τουρκία, αλλά και άλλων επιθετικών γειτόνων μας. Έναντι έτσι αυτής της διαφαινόμενης αλλαγής, θα μπορούσε να ζητήσει αντισταθμιστικά για να συναινέσει, την ρητή και κατηγορηματική εγγύηση των συνόρων της, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν θα της είναι πλέον «χρήσιμο» το δικαίωμα του βέτο, στην λογική της προάσπισης της άμυνάς της. Πρόκειται σαφώς για μια μεγάλη εθνική προτεραιότητα, που μπορεί μεθοδικά και με κατάλληλους διπλωματικούς ελιγμούς, σταδιακά να επιτευχθεί !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 1:44 am


Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

http://www.real.gr/koinonia/arthro/panos_n_abramopoulos_to_istoriko_kafeneio_tis_palias_athinas_o_mauros_gatos-532823/


Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:45 pm


Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σύμφυτο με πολλές ιστορικές μνήμες, αλλά και την μεγαλουργία των ελληνικών γραμμάτων υπήρξε στο λυκαυγές του 20-ου, αιώνα το καφενείο των παλιών Αθηνών, «Ο μαύρος γάτος». Από τις ταπεινές καρέκλες και τους καναπέδες του, πέρασαν κορυφαίοι της ελληνικής διανόησης, ενώ μέσα από το ηθικό του κλίμα διαμορφώθηκαν πολλά μανιφέστα στο φάσμα των πρωτόφαντων τότε στην αθηναϊκή κοινωνία, σοσιαλιστικών ιδεών. Κανείς σήμερα έτσι διαβάτης  ή πελάτης του γευστικότατου ψητοπωλείου «Προδόρπιον», στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, δεν υποπτεύεται ότι στον ίδιο ακριβώς χώρο, αλλά σε παλαιό προϋφιστάμενο οίκημα, υπήρχε ένας από τους «ναούς» του ελληνικού πνεύματος, από τις τάξεις του οποίου πέρασαν οι κορυφαίοι της ελληνικής γραμματολογίας. Δεν έλλειψε εξάλλου από την ατμόσφαιρα του σπουδαίου αυτού πολιτισμικού πυρήνα της παλιάς Αθήνας, μήτε και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, που διέμενε δίπλα σχεδόν, επι της οδού Ασκληπιού 3, η οποία τότε ελέγετο οδός Πινακωτών. Ιδιοκτήτης του καφενείου – πνευματικής εστίας κατ΄ ουσίαν, ήταν ο Γιάννης Σπαταλάς, αδελφός του γνωστού ποιητή Γεράσιμου Σπαταλά. Λέγεται μάλιστα για τον πρωτόθρονο ποιητής μας Κωστή Παλαμάς – τον ποιητή του έξοχου «Δωδεκάλογου του γύφτου» - ότι κάποτε καθώς μπήκε στον «Μαύρο γάτο», ο Γιάννης Σπαταλάς, που είχε ενημερωθεί από τον αδελφό του, για το τεράστιο ηθικό κύρος του, τον επευφήμησε «έναν καφέ περιποιημένο, στον κ-ο Παλαμά», αλλά καθώς δεν άρεσαν στον ποιητή αυτού του είδους οι αβρότητες, θύμωσε και έκτοτε δεν ξανακατέβηκε τα σκαλιά του «Μαύρου Γάτου» !

Αλλά ποια ήταν τα βασικά στελέχη, του σπουδαίου αυτού πνευματικά καφενείου, που πύργωσαν το κύρος του; Απο τα βασικά του στελέχη ήταν ο κορυφαίος ποιητής των «Μοιραίων» Κωστής Βάρναλης, ο λεπταίσθητος και αισθαντικός Άγγελος Σικελιανός,  ο ρομαντικός ποιητής Κλέων Παράσχος, ο Σωτήρης Σκίπης, ο Μαρίνος Σιγούρος κ.α. δηλαδή ο Παρθενώνας της ελληνικής ποίησης ! Ακόμα την χρυσή σύνθεση του «Μαύρου γάτου», αποτελούσαν  ο πρωτοπόρος οπαδός του φουτουρισμού στην Αθήνα, Φώτος Γιοφύλλης, ο φέρελπις ποιητής Κωστής Βελμύρας, φορώντας μια χαρακτηριστική φλοτάν γραβάτα, οι έξοχοι στο φάσμα της διανόησης πατέρας και γιός Ταγκόπουλος, που εξέδιδαν το περίφημο περιοδικό στο πεδίο των γραμμάτων «Ο Νουμάς»,  ο ιστορικός της λογοτεχνίας, ποιητής, πρωτοπόρος του δημοτικιστικού κινήματος, δημοσιογράφος, αλλά και πολεμιστής ! στην κρητική επανάσταση του 1897, της οποίας και έγραψε την Ιστορία, με έξοδα της επαναστατικής επιτροπής,  Ηλίας Βουτιερίδης, ο Καρθαίος, ο υπέρμαχος του δημοτικισμού, αλλά και των σοσιαλιστικών ιδεωδών Κωστής Παρορίτης, με πολύ γερή φιλολογική αρματωσιά και ως Δ/ρας της κλασικής φιλολογίας κ.α. Όλη η αφρόκρεμα δηλαδή της πνευματικής μας ζωής, που με την ηθική της ικμάδα και την δημιουργία της, έδινε τότε τον τόνο του πολιτισμού στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Παράλληλα όμως με τα αισθητικά ρεύματα που διακινούνταν και ζυμώνονταν στο «Μαύρο γάτο» και μέσα στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο του Α΄  παγκοσμίου πολέμου (1917-1919), ελάμβαναν χώρα και πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο του, με την διακίνηση των σοσιαλιστικών ιδεών, που τελούσαν τότε στην «παρανομία». Για τούτο και οι αστυνομικές αρχές της εποχής, που ήθελαν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων, απέστελλαν στο καφενείο, αστυνομικούς με πολιτικά, για να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ! Δυσμενής απόρροια αυτού του γεγονότος, ήταν κάποτε να συλληφθούν οι αδελφοί Σπαταλά – για «υπόθαλψη σοσιαλιστικών ιδεών» - και να οδηγηθούν στην Ασφάλεια για εξηγήσεις. Όμως αυτή η εξέλιξη εξόργισε τον ιδιοκτήτη του καφενείου Γιάννη Σπαταλά, που εξετίμησε, ότι τα «πολιτικά», θα του διαλύσουν το καφενείο. Κάποτε μάλιστα θύμωσε τόσο πολύ, που εγκατέλειψε τον αγαπημένο του
«Μαύρο γάτο», ο ποίος πέρασε μετά από μερικούς μήνες, σε άλλη διεύθυνση ! Και με την νέα ιδιοκτησία του ο «Μαύρος γάτος», θα αναπτύξει μια σημαντική δυναμική, ιδίως από νέους ποιητές, που τον είχαν ορμητήριό τους, στην προσπάθεια να εισδύσουν στις μεγάλες πόρτες της ελληνικής διανόησης. Μερικοί από αυτούς τους δραστήριους νέους ποιητές, συνέστησαν εντός του καφενείου, την «Καλλιτεχνική συντροφιά», η οποία με πρωτοβουλία της Ευγενίας  Ζωγράφου, εξέδιδε το πολιτισμικού χαρακτήρα περιοδικό «Ελληνική Επιθεώρηση». Αρωγοί μάλιστα στην έκδοση του περιοδικού, ήλθαν και οι κορυφαίοι της ποιητικής μας τότε δημιουργίας, Κλέων Παράσχος, Φώτος  Γιοφύλης, Τέλος Άγρας κ.α. Το καφενείο σε κείνη του την φάση γνώρισε μεγάλη ακμή και έτσι στην ιστορική γωνιά της Ακαδημίας με την Ασκληπιού, ελάμβαναν χώρα υψηλού κύρους ποιητικές απαγγελίες, αλλά και συναυλίες.

Όμως τα ωραία και δημιουργικά αυτά χρόνια του «Μαύρου γάτου», ήλθαν στα 1920 να τα σκιάσουν οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην «Μικρά Ασία», που είχαν στην κυριολεξία εξουθενώσει, την νεολαία της εποχής. Η πλειονότητα τότε των νέων της Αθήνας, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο εξ΄ επαγωγής, ήταν και θαμώνες του καφενείου, κλήθηκε να στρατευτεί και έτσι, το καφενείο απερημώθηκε. Ενώ και από τους πελάτες των μεγαλύτερων ηλικιών, παρατηρούνταν μια μεγάλη αφαίμαξη, αφού αναζήτησαν άλλες ποιητικές συντροφιές και στέκια, με αποτέλεσμα προϊόντος του χρόνου, ο «Μαύρος γάτος» να περιέλθει σε μαρασμό. ‘Ήταν τότε που τα σκήπτρα της πνευματικής Αθήνας, παρέλαβε από τον «Μαύρο γάτο», το καφενείο της Πλατείας Ομονοίας «Αθήναιον»,  στεγάζοντας πλέον αυτό στις φιλόξενες αγκάλες του, την πνευματική αφρόκρεμα της Αθήνας. Αυτή  ήταν εν σπέρματι η ιστορία του παλιού – λογοτεχνικού καφενείου των Αθηνών, ο «Μαύρος γάτος», που συνέβαλε ζωτικά, με τους κορυφαίους των γραμμάτων μας θαμώνες του, στην διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας, της Αθήνας στις αρχές του 20-ου αιώνα !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 10:16 am


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:36 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό 
ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:23 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:10 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό 
ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ !
www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:48 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:36 pm


Μάνος Κατράκης Αυτός ο αξεπέραστος, «κοτζάμπασης Χορμόβας» !

Μάνος Κατράκης
Αυτός ο αξεπέραστος, «κοτζάμπασης Χορμόβας» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Θαρρείς πως είχε πλαστεί από την φύση για να γίνει σπουδαίος ηθοποιός, ο απαράμιλλος θεατράνθρωπος, μέγας δάσκαλος της δραματικής τέχνης, κορυφαίος της μεγάλης μας οθόνης, αλλά και έξοχος αφηγητής που δικαίωνε τον ποιητικό μας λόγο - με την σπάνια φωνή του - Μάνος Κατράκης. Αυτός ο ανυπόταχτος κρητικός, που πλήρωσε με εξορίες και ανηλεή επαγγελματικά κυνηγητά το ανένδοτο δημοκρατικό του ήθος και μας άφησε με το ανεπανάληπτο λυρικό του κύτταρο, ερμηνείες που συνιστούν μνημεία της δραματιουργίας. Στο παλκοσένικο ο Μάνος Κατρά-κης, φανερώθηκε σε στιγμές δυσθεώρητες της δραματικής τέχνης, οι οποίες και διδάσκονται στις σχολές υποκριτικής μας και ήδη έχουν περάσει στην φαντασμαγορία της θεατρικής μας δημιουργίας. Για τούτο εξάλλου και κέρδισε στην καριέρα του σημαντικά βραβεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε την βράβευσή του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την συμμετοχή του στην ταινία «Συνοικία το όνειρο», αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαν Φραντζίσκο, για την έξοχη ερμηνεία του στον ρόλο του Κρέοντα, στην «Αντιγόνη» του Γ. Τζαβέλλα.
Αλλά και στην μεγάλη οθόνη, έχοντας παράλληλα με το πλούσιο λυρικό του κύτταρο, έναν σπάνιο σωματότυπο, με κείνα τα αδρά κρητικά του χαρακτηρι-στικά και το ξερακιανό πρόσωπό του, που έλεγες ότι βγαίνει μέσα από αρχαία τραγωδία, ο αξεπέραστος Μάνος Κατράκης κατέλειπε μνημειώδεις ερμηνείες. Άλλοτε σαν πληγωμένος αστός σύζυγος που αδυνατούσε να παρακολουθήσει τα φτερουγίσματα της νεαρής και ορμητικής συζύγου του, στην δραματική ταινία «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», του Γιάννη Δαλιανίδη, άλλοτε ως κυνικός κοτζαμπάσης «Χορμόβας», που προσπαθεί με πανουργία να κατευνάσει τους κολίγους στον θεσσα-λικό κάμπο, συνεχίζοντας την ληστρική τους εκμετάλλευση, στην επική δημιουργία του μοναδικού Γιώργου Τζαβέλλα, «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» αλλά και ως αδίστακτος πλοιοκτήτης  «Χόρστ Ρίχτερ», που παρασύρει στον υγρό τάφο τους ναυτικούς, για να πληρωθεί τα ασφάλιστρα του σαπιοκάραβού του, στην επίσης σπουδαία ταινία «Ορατότης Μηδέν» του Νίκου Φώσκολου, ενίοτε ως εκχυλίζοντος πατριωτισμού στρατηγός του ελληνικού στρατού, σε πολεμικές μας ταινίες, «Κονσέρτο για πολυβόλα», του Ντίνου Δημόπουλου. Σε όλη αυτή την μακρά αλυσίδα, ο αξεπέραστος Μάνος Κατράκης έβγαζε ως καλλιτέχνης έναν όγκο ψυχής και ξεδίπλωνε ένα ανείπωτο λυρικό κύτταρο, που μας προξενούσε ηθική έξαρση και μας έκοβε την ανάσα.

Ο Κρήτης ηθοποιός είδε το φως της ζωής στις 14 Αυγούστου του 1909 στο Καστέλι Κισσάμου των Χανίων της μεγαλονήσου, αποτελώντας το μικρότερο από τα πέντε παιδιά του Χαράλαμπου Κατράκη – εμπόρου τω επαγγέλματι – και της Ειρήνης Κατράκη. Από νεαρός εκδήλωσε ξεχωριστή αγάπη για την υποκριτική τέχνη και σε ηλικία μόλις 18 ετών εμφανίστηκε στην παράσταση «Για την αγάπη της», του θιάσου «Οι Νέοι». Και τα υψηλά υποκριτικά του στοιχεία σε αυτή την παράσταση θα ενθουσιάσουν τον  σκηνοθέτη Κώστα Λελούδα, που θα τον χρησιμοποιήσει ένα χρόνο αργότερα στην πρώτη βουβή ταινία «Το λάβαρο του ΄21».

Λίγο αργότερα μετέχει στον θίασο «Ελευθέρας Σκηνής» των Μαρίκας Κοτοπούλη, Σπύρου Μελά και Μήτσου Μυράτ και από εδώ ουσιαστικά ξεκινά την καταιγιστική θεατρική σταδιοδρομία του, με την «Ελεύθερη Σκηνή», παίζοντας στις παραστάσεις «Οι άθλιοι», «Στέλλα Βιολάντη» και «Η λύρα του γερο-Νικόλα». Το 1930 θα συνεργαστεί με το «Λαϊκό θέατρο» του μεγάλου μας θεατρικού συγγραφέα Βασίλη Ρώτα και δυο χρόνια αργότερα συνεργάζεται με το νεοϊδρυθέν «Εθνικό Θέατρο» που θα αποτελέσει και το καλλιτεχνικό του ορμητήριο. Συμμετέχει σε αρκετές παραστάσεις και μεταξύ αυτών υποδύεται με αριστουργηματικό τρόπο, τον Κρητικό στην «Βαβυλωνία» και τον Κορυφαίο στον «Αγαμέμνονα». Το 1934 θα συνεργαστεί με τον Βασίλη Αργυρόπουλο, το 1935 πάλι με την Μαρίκα Κοτοπούλη, για να επανακάμψει ξανά στο Εθνικό Θέατρο. Το 1943 είναι μια χρονιά ορόσημο στην πολυεδρική καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου Μάνου Κατράκη. Χρηματίζει Πρόεδρος του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» και συμβάλει καθοριστικά στην ίδρυση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο οποίο και παίζει για τρία χρόνια, για να επανακάμψει και πάλι στο Εθνικό μας Θέατρο. Έχοντας ωστόσο ενταχθεί στο ΚΚΕ και αποτελώντας στέλεχος του πρώτης γραμμής στο φάσμα της τέχνης, εκδιώκεται απηνώς. Μάλιστα για την άρνησή του, να υπογράψει την περίφημη «δήλωση μετανοίας» θα εξοριστεί στην Μακρόνησο, τον Άη Στράτη και την Ικαρία. Μετά την οδυνηρή ταλαιπωρία του επιστρέφει στην Αθήνα το 1952, όπου προσπαθώντας να εκπέμψει το στίγμα του διοργανώνει «ποιητικές απογευματινές» στο θέατρο Μουσούρη, που θα μείνουν στην ιστορία για το υψηλό πολιτισμικό τους ήθος. Στο παλοσένικο επιστρέφει λίγο αργότερα με το σχήμα του Αδαμάντιου Λεμού  και αμέσως μετά με τον «Θυμελικό Θίασο» του Λίνου Καρζή, στην επική παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης». Κατόπιν και έως το 1955 συνεργάζεται με την Κυβέλη και λίγο αργότερα πραγματώνει έναν μεγάλο του στόχο, συγκροτεί τον δικό του θίασο με την Ασπασία Παπαθανασίου. Ανεβάζει τις παραστάσεις «Ευγενία Γκραντέ», «Το κορίτσι με το κορδελάκι», «Βαθιές είναι οι ρίζες» κ.α.

Ιδρύοντας το « Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» το 1955, ανευρίσκει θεατρική στέγη υπαίθρια στο Πεδίον του Άρεως και ξεκινά από αυτή την θεατρική έπαλξη μια νεα επιτυχημένη πορεία μέχρι και το 1967, ανεβάζοντας σπουδαίες παραστάσεις και με έμφαση στην ελληνική θεατρική δημιουργία, αφού κάνει εγκαίνια στο Λαϊκό Θέατρο, με την μνημειώδη παράσταση «Ο αγαπητικός της Βοσκοπούλας». Χαρακτηριστικές από αυτές τις παραστάσεις είναι οι : «Ο μονοσάνδαλος», «Ο Πατούχας», «Η Αντιγόνη της κατοχής», «Το κορίτσι με το κορδελάκι», διασκευές από τον οικουμενικό μας συγγραφέα Νίκο Καζανζτάκη «Ο Καπετάν Μιχάλης», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» κ.α. Ενιότε ανέβασε και παραστάσεις από το διεθνές δραματολόγιο όπως «Ιούλιος Καίσαρ», «Φουέντε Οβεχούνα» κ.α., αλλά κατά βάση κινήθηκε στο ελληνικό ρεπερτόριο. Τις χειμερινές περιόδους έκανε θεατρική περιοδεία στην επαρχία, αλλά και στην Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη. Το 1968 ο έξοχος Μάνος Κατράκης, θα υποστεί και πάλι κυνηγητό από το καθεστώς της χουντικής ανομίας των Αθηνών τώρα, εκδιωκόμενος από το Πεδίον του Άρεως. Συνεχίζει ωστόσο άκαμπτος την θεατρική του πορεία, πρωταγωνιστώντας άλλοτε με τον δικό του θίασο, άλλοτε με διαφορετικά θεατρικά σχήματα. Το 1972 επανέρχεται στον γνώριμο χώρο του Εθνικού Θεάτρου, πρωταγωνιστώντας στον «Οθέλλο» και τον «Δον Κιχώτη», αλλά συμμετέχοντας πρωταγωνιστικά και στην Επίδαυρο, με τις σπουδαίες παραστάσεις «Οιδίπους Τύραννος» (1973) και «Προμηθέας Δεσμώτης» (1974).

Μεθύστερα θα συνεργαστεί με την «εθνική» μας Αλίκη Βουγιουκλάκη, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος, που ό ίδιος είχε ιδρύσει, για να ξαναδημιουργήσει το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του και να ανεβάσει μεγάλες παραστάσεις. Μνημονεύουμε τις : «Φθινοπωρινή Συμφωνία» του Αρμπούζωφ, μαζί με την μεγάλη μας επίσης μούσα Έλλη Λαμπέτη, «Οι τελευταίοι» του Μαξίμ Γκόρκι, «Συντροφιά με τον Μπρέχτ», μαζί με την μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, του Μπέρτολτ Μπρέχτ, «Ντά» του Λέοναρντ, «Ταμπού» του Μασάρι, αλλά και την «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη», του Νικηφόρου Βρεττάκου. Το κλείσιμο της αυλαίας, για την εύκρατη πολιτισμικά και ανεκλάλητου δραματικού ήθους θεατρική σταδιοδρομία του Μάνου Κατράκη,  θα σημάνει η μουσική παράσταση στο Ηρώδειο, «Προμήθεια» του Θόδωρου Αντωνίου, όπου και παίζει για τελευταία φορά. Σε όλη αυτή την πολύπλαγκτη θεατρική του διαδρομή, ο Μάνος Κατράκης διασταυρώθηκε με όλους τους κορυφαίους της δραματικής μας τέχνης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δημήτρη Ροντήρη, Μίνω Βολανάκη, Σπύρο Ευαγγελάτο, Πέλλο Καστέλη, Ελένη Χατζηαργύρη, Τζαβαλά Καρούσο, Αντιγόνη Βαλάκου, Τάκη Μουζενίδη κ.α. Ενώ μείζονος σημασίας υπήρξαν οι κατά καιρούς απαγγελίες του, που με την σπάνια δωρική φωνή του, ανέδειξαν τα κείμενα και τον ποιητικό λόγο της σύγχρονης λογοτεχνικής μας δημιουργίας.

Στο πεδίο του κινηματογράφου τώρα όπως προαναφέραμε, η υποκριτική του παρουσία επίσης υπήρξε κυριαρχική. Συνεργάστηκε, με όλους τους μεγάλους σκηνοθέτες του ασπρόμαυρου κινηματο-γράφου και σφράγισε με την καταλυτική παρουσία του τα δραματικά διαμάντια του. Αναφέρουμε τις ερμηνείες του στις ταινίες «Συνοικία το όνειρο» του Αλέκου Αλεξανδράκη (1961), στον «Μαρίνο Κοντάρα» του Γιώργου Τζαβέλα (1948), «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» του Βασίλη Γεωργιάδη (1966), «Ένας Ντελικανής» του Μανόλη Σκουλούδη (1963), «Ηλέκτρα» του Μιχάλη Κακογιάννη (1962), «Κοντσέρτο για πολυβόλα», του Νίτνου Δημόπουλου (1967), «Δάκρυα για την Ηλέκτρα» (1966)  του Γιάννη Δαλιανίδη, «Ορατότης μηδέν» του Νίκου Φώσκολου (1970),  «Λεωφόρος της προδοσίας» (1969) του Χρήστου Κυριακόπουλου και πολλές άλλες.

Ο Μάνος Κατράκης υπήρξε βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο από τις γραμμές του ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αυταπάρνηση μέχρι το τέλος της ζωής του, πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση και πλήρωσε βαρύ τίμημα για αυτήν του την επιλογή, στην κοινωνική και επαγγελματική του ζωή, με εξορίες και ανηλεή κυνηγητά. Παρέμεινε όμως βράχος, γιατί έτσι τον είχε πλάσει η φύση, αλύγιστο και ανυπόταχτο κρητικό. Στην προσωπική του ζωή, μοίρα τραγική βίωσε ανείπωτη θλίψη και τραγω-δίες.  Δεν ευτύχησε στον πρώτο του γάμο και ακολούθησαν τα οργισμένα χρόνια του πολέμου και της κατοχής. Επιχείρησε και ένα δεύτερο γάμο που ούτως αυτός στέριωσε και το τραγικό επιστέγα-σμά του, ήταν ο θάνατος των μοναδικών διδύμων παιδιών του, επάνω στην γέννα ! Όμως τα αλλε-πάλληλα κυνηγητά και οι εξορίες, εν παραλλήλω με το ότι ήταν μανιώδης καπνιστής, έθραυσαν την ευαίσθητη υγεία του και προσεβλήθη από καρκίνο του πνεύμονος. Όμως δεν εννοούσε και σε αυτές τις ύστατες στιγμές να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των γιατρών και να κόψει το κάπνισμα. Ήταν και εδώ ασυμβίβαστος με τα θέλω του. Έτσι αφότου αποπεράτωσε τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας «Ταξίδι στα Κύθηρα», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, έφυγε από την ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου του 1984. Το αλγεινό άγγελμα του θανάτου του, σκόρπισε πάνδημη θλίψη στον ελληνικό λαό, που τον είχε λατρέψει όχι μόνο ως καλλιτεχνικό ίνδαλμά του, μα και ως σύμβολο άκαμπτης αντίστασης.

Ο Μάνος Κατράκης με την ανυπέρβλητη δραματική του τέχνη και το σπάνιο λυρικό κύτταρο που διέθετε – δάσκαλος εξάλλου της υποκριτικής – σφράγισε τον ελληνικό πολιτισμό στον 20-ο αιώνα και συνιστά ένας από τους κορυφαίους του, παραμένοντας για πάντα στην καρδιάς μας ! Πόσο αξεπέραστα ωραίος, ήταν αυτός ο κοτζάμπασης «Χορμόβας», που ενώ «έβαφε» με την στυγνή εκμετάλλευση των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου, «το χώμα κόκκινο», έλουζε συνάμα τις καρδιές μας, με ένα ανέσπερο ηθικό φώς !!!

Θεατρογραφία :

1928 «Η λύρα του γερο-Νικόλα», 1929 «Οι άθλιοι», 1930 «Στέλλα Βιολάντη», 1932 «Βασιλιάς Ληρ», 1934 «Αγαμέμνονας», 1935 «Βαβυλωνία», 1936 «Ο επιθεωρητής», 1953 «Η πιστή σύζυγος», «Προ-μηθέας Δεσμώτης», 1954 «Ευγενία Γκραντέ», 1955 «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», 1956 «Το κορίτσι με το κορδελάκι», 1960 «Η Αντιγόνη της Κατοχής», 1961 «Ο Πατούχας», 1962 «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», 1964 «Ο καπετάν Μιχάλης», 1965 «Χωριστά τραπέζια», 1966 «Αυτό το ζώο το παράξενο», 1969 «Ο χορός του θανάτου», 1971 «Βασίλισσα Αμαλία», 1972 «Ο Οθέλος», 1974 «Οιδί-πους τύραννος», «Μαντώ Μαυρογένους», «Προμηθέας Δεσμώτης», 1977 «Φθινοπωρινή ιστορία», 1978 «Οι τελευταίοι», «Ο μονοσάνδαλος», 1979 «Συντροφιά με τον Μπρεχτ», 1984 «Προμηθέας»

Φιλμογραφία :

1929 «Το λάβαρο του '21», 1931 «Έτσι κανείς, σαν αγαπήσει», 1932 «Ο αγαπητικός της βοσκοπού-λας», 1946 «Καταδρομή στο Αιγαίο», 1948 «Μαρίνος Κονταράς», 1953 «Εύα», 1954 «Μαγική πόλις», 1956 «Ο δρόμος με τις ακακίες», 1961 «Αντιγόνη», «Φλογέρα και αίμα», «Συνοικία το όνειρο», 1962 «Ηλέκτρα»,  «Θρίαμβος», 1963 «Αθώα ή ένοχη», «Ένας ντελικανής», «Τα κόκκινα φανάρια», «Ο αδελφός της Άννας», 1964 «Διωγμός», «Προδοσία», «Οι επικίνδυνοι», «Ενωμένοι στη ζωή και στο θάνατο», 1965 «Το μπλόκο», «Σπαραγμός», «Ο επαναστάτης», «Ιστορία μιας ζωής», «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», «Η έξοδος του Μεσολογγίου», 1966 «Αχάριστη», «Ο κατατρεγμένος», «Σκλάβοι της μοίρας», «Μαζί σου για πάντα», «Η Ελλάς χωρίς ερείπια», «Δάκρυα για την
Ηλέκτρα», «Έρωτας στην καυτή άμμο», «Έχω δικαίωμα να σ' αγαπώ», «Κατηγορώ τους ανθρώπους», «Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή», «Αιχμάλωτοι του πεπρωμένου», 1967 «Ο δραπέτης», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Τι κι αν γεννήθηκα φτωχός», «Ο Λαμπίρης εναντίον παρανόμων», 1968 «Η λυγερή», «Τζέην Έυρ», «Ξεριζωμένη γενιά», «Η καρδιά ενός αλήτη», «Το κανόνι και τ' αηδόνι», «Μια μέρα ο πατέρας μου», «Η λεωφόρους του μίσους», «Ας με κρίνουν οι γυναίκες», «Τόσα όνειρα στους δρόμους», «Κατηγο-ρούμενη απολογήσου», «Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου», «Φίλησέ με πριν φύγης για πάντα», 1969 «Ο πρόσφυγας», «Η ώρα της αλήθειας», «Η σφραγίδα του Θεού», «Για την τιμή και τον έρωτα», «Κακός, ψυχρός κι ανάποδος», «Η λεωφόρος της προδοσίας», «Κυνηγημένη προσφυγοπούλα», «Φίλησε με πριν να φύγεις για πάντα», «Κουρέλι της ζωής», 1970 «Ορατότης Μηδέν», «Εσένα μόνο αγαπώ», «Η ζούγκλα των πόλεων», |Κατηγορώ τους δυνατούς», «Ώρες αγάπης», «ώρες πολέμου», «Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο», 1971 «Κατάχρησις εξουσίας», «Η λεωφόρος του μίσους», 1972 «Χωρίς συνείδηση», «Η Αλίκη δικτάτωρ», «Με φόβον και πάθος», «Αντάρτες των πόλεων», 1973 «Οι προστάτες», 1974 «Η δίκη των δικαστών», 1978 «Ο εφιάλτης», «Κραυγή γυναικών», «Ο ήλιος του θανάτου», 1980 «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», «Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927», 1984 «Ταξίδι στα Κύθηρα», «Τα χρόνια της θύελλας».

Υ.Γ. Ο πολιτισμός στις οδυνηρές οικονομικά μέρες μας, είναι τελείως περιθωριοποιημένος από την πολιτεία και υποχρηματοδοτημένος, με τις κεντρικές του δομές να αργοσβήνουν μία, μία. Πέρα από τον ελάχιστο παραπάνω οφειλόμενο φόρο τιμής, στους μεγάλους έλληνες κωμικούς μας, που διαμόρφωσαν το σύγχρονο πνευματικό ήθος του ελληνικού λαού και τον στήριξαν ηθικά στις δίσεκτες μεταπολεμικές μας δεκαετίες, που τις σκίαζαν οι οικονομικές στρεβλώσεις και οι κοινωνικές δυσπλασίες, οφείλουμε σήμερα ως πολιτεία με σοβαρότητα και ευθύνη, να καταστρώσουμε ένα κεντρικό Master Plan για τον πολιτισμό, που συνυφαίνοντας αρμονικά, τις αρχαιότητες, την πολιτισμική κληρονομιά και το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας, θα δώσει ώθηση στην εθνική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 3:38 am


Τσελέντης : Θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία

Σεισμός τώρα: Για μια μικρή διέγερση στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός ανοιχτά της Ζακύνθου έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στοNewsbomb.gr.

«Αν παρατηρήσει κανείς τη σεισμικότητα της ευρύτερης περιοχής του κεντρικού Ιονίου, θα δει ότι πραγματικά έχουμε μια μικρή διέγερση. Το φαινόμενο αυτό είναι σε εξέλιξη», προσθέτει και συμπληρώνει:«Εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν βλέπουμε κάποια μετατόπιση προς κάποιο μεγάλο ενεργό ρήγμα, όπως το ρήγμα του ’53. Αυτό που χρειάζεται είναι προσοχή, διότι ξέρουμε ότι η περιοχή αυτή έχει πολλά ενεργά ρήγματα, όπως και ο νομός Ηλείας, ο νομός Λευκάδος, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς».
«Τα σπίτια εκεί πέρα είναι πάρα πολύ καλά δομημένα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο πως εξελίσσεται, αλλά είναι σίγουρο πως θα έχουμε από το σημερινό σεισμό μια επόμενη μετασεισμική ακολουθία με μικρότερους σεισμούς», καταλήγει ο κ. Τσελέντης.
Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:49 το μεσημέρι της Κυριακής (17/03) ανοιχτά της Ζακύνθου.
Σύμφωνα με τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 15 χιλιόμετρα ανατολικά, βορειοανατολικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 25,3 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.Το μέγεθος του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό - Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι 4,6 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 7:23 pm


Η απονεύρωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας !

Η απονεύρωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Η πολιτική αιώρα στην Ελλάδα, κινείται με τις πιο ακραίες εκδοχές της και σπάνια ομαλά και αρμονικά. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται μεγάλο κόστος για την χώρα, ιδίως όταν σημάνει το καμπανάκι της ιστορίας. Με το πέρασμα στην δημοκρατική ομαλότητα, μετά την  κατάρρευσης της επτάχρονης χουντικής τυραννίας, το μεγάλο κοινωνικό αιτούμενο ήταν,  ο εκδημοκρατισμός των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.  Με το πέρασμα του χρόνου ωστόσο, αυτή η εύλογη δημοκρατική αξίωση του ελληνικού λαού, εκυχδαίστηκε σε κάτι διοικητικά απρεπές. Και την διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, είχαν αναλάβει τα κομματικά παράκεντρα.  Ενώ  η ιεραρχική πυραμίδα και ο σεβασμός, που είχαν εξάλλου ποδοπατηθεί από τους χουντικούς πρωθύστερα, ετέθηκαν στο πυρ το εξώτερον !

Τα πρόσφατα δικαστικά συμπεράσματα για την τραγωδία στο Μάτι,  καταδεικνύουν πόσο ολέθριες είναι οι συνέπειες του φαινομένου, του θεσμικού και διοικητικού εκφυλισμού των Ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Διαποτίστηκαν δυστυχώς από στείρα δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Και έτσι ανίκανοι αξιωματικοί τοποθετούνται με κομματικά κριτήρια, σε καίριες θέσεις ευθύνης και όταν εκσπάσει μια μεγάλη κρίση, εκδηλώνουν μια τραγική και επικίνδυνη επιχειρησιακή γύμνια ! Την ίδια ώρα που νέοι άξιοι αξιωματικοί, άρτια εκπαιδευμένοι στις νέες τεχνολογίες και σε αυστηρώς εξειδικευμένα θέματα, παραγκωνίζονται από κατώτερούς τους, διότι η επιχειρησιακή τους επάρκεια και οι διοικητικές τους αρετές, τους είναι μισητές ! Και σε αυτό το νοσηρό κλίμα, παντελούς έλλειψης σεβασμού και πειθαρχίας, η έννοια της διοίκησης σε ώρες κινδύνου, εξαϋλώνεται !

Δυστυχώς το παθογενές κλίμα της δημοσιουπαλληλοποίησης των σωμάτων ασφαλείας, σύμφωνα πάντα με το δικαστικό πόρισμα στο Μάτι, αποτυπώνεται στις μέρες μας και στο τιμημένο Πολεμικό μας Ναυτικό, χώρο στον οποίο κατά παράδοση στην πατρίδα μας, δέσποζε η αξιοκρατία. Προϊόντος του χρόνου στην μεταπολίτευση, άρχισε να εμφυλοχωρεί και στο όπλο του ναυτικού μας, το σαράκι του κομματισμού και της «υπαλληλοποίησης» των αξιωματικών. Και να εμπεδώνεται στο όπλο, η θανατηφόρα νοοτροπία του «είναι δικό μας παιδί, ας του δώσουμε την προαγωγή, δεν χάθηκε ο κόσμος» ! Και μέσα από αυτές τις στρεβλώσεις, ερμηνεύονται και μερικά οδυνηρά ατυχήματα, που είδαν τελευταίως το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστική είναι εξάλλου και η περίπτωση, με το δολοφονικό δέμα – τρομοκρατική επίθεση, που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την  οποία καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια, να μην καταλήξει η έρευνα και ακολούθως να μην  αποδοθούν ευθύνες, σε όσους ολιγώρησαν  επιχειρησιακά, έναντι των ευθυνών τους. Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε, με μια αρρωστημένη κουλτούρα, στις καίριες υπηρεσίες του κράτους, που ακυρώνουν στην πράξη, την επαρκή και αποτελεσματική λειτουργία του.  Και στις μέρες μας, επι ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το θεσμικό ξεχαρβάλωμα, τείνει να γίνει ενδημικό. Ο παρανομαστής της ποιότητας των κρατικών υπηρεσιών, κατέβηκε πολύ χαμηλά, με συνέπεια τα γνωστά μας τραγικά αποτελέσματα, όπως στην Μάνδρα και το Μάτι. Είναι εμφανές λοιπόν από τα παραπάνω θλιβερά που εκτέθηκαν, ότι θα πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να φύγει το θεσμικό και διοικητικό εκκρεμές του κράτους μας, από τα άκρα και να επανέλθει στην φυσιολογική του αιώρηση, στην μέση ! Άλλως κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε το εκφυλιστικό γεγονός, να καλούμε σε μια ώρα εθνικής τραγωδίας,  το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων και να μας θέτει, ένας αυτόματος τηλεφωνητής, σε αναμονή, ακούγοντας τον Μπετόβεν ! όπως γίνεται όταν αναζητάς τον αριθμό ενός συνδρομητή σε τηλεφωνικές εταιρίες ! 

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 7:37 pm


Χρόνια Πολλά και καλά «Κούλουμα», αγαπητοί μου φίλοι !

Χρόνια Πολλά και καλά «Κούλουμα», αγαπητοί μου φίλοι !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος 

Ο αγαπημένος μας  χαρταετός φτάνει στα ουράνια, εδώ στον πανέμορφο Αττικό ουρανό !!! Συμβολική μέρα του χρόνου η «Καθαρά Δευτέρα», μέσα στη σαρακοστή και ως κορύφωση της Αποκριάς, σηματοδοτεί πολλά πράγματα στην κοινωνική μας ζωή. Αξεδιάλυτα δεμένη με την Ορθοδοξία, την νηστεία, τις αλλαγές του καιρού και τις εποχές μας, αποτυπώνει την σοφία και την αρμονία με την οποία είναι δεμένη η ζωή των Ελλήνων.
Αλλα μας αναρριπίζει ωραίες μνήμες απο την γλυκιά μας παιδική ηλικία, τότε που φτιάχνουμε με δεξιοτεχνία, μεράκι, αλλά και φαντασία τον χαρταετό, για να τον πετάξουμε όσο ψηλότερα γινόταν και να πάρουμε το ηθικό βραβείο της παρέας. Ωραίες κόλλες λοιπόν χρωματιστές, ζυμάρι αν δεν υπήρχε κόλα,
καλά ξερά καλάμια για τον σκελετό και καλό σχοινί – «κερωμένο» που δεν κόβονταν με την αντίσταση στον αέρα – για το κουβάρι («τσικλί») ήταν τα απαραίτητα υλικά. Το μεγάλο μυστικό όμως στον χαρταετό και ακόμα περισσότερο στο «ΑΣΤΕΡΙ» με τα τέσσερα καλάμια, διότι ο χαρταετός είχε τρία, ήταν τα περίφημα «ζύγια». Ο τρόπος που θα έδενες δηλαδή τα τρία σχοινιά των δυο πάνω ακτινών του αετού, με τον κεντρικό κόμπο στον οποίο ήταν δεμένα όλα τα καλάμια. Αν τα ζύγια ήταν καλά, τότε αετός πήγαινε σφαίρα !!! Αν τα ζύγια δεν ήταν πετυχημένα, τότε κρίμα τις ωραίες πολύχρωμες κόλλες πολυτελείας και τα καλά καλάμια. Ο αετός δεν «πήγαινε» και σε έπιανε «κατάθλιψη» για την αδυναμία σου, όταν οι διπλανοί αετοί απογειώνονταν. Αυτό ήταν εν τέλει το μεγάλο μυστικό της τέχνης του αετού, τα «ζύγια».
Αντε λοιπόν παιδιά, ας πετάξουμε τον χαρταετό μας, ας πούμε δυνατά Χρόνια Πολλά, να αναταθεί η ελληνική ψυχή, που τόσα δεινά τράβηξε τον τελευταίο καιρό και ας θυμηθούμε την ηθική ικανοποίηση του Μίμη και της Έλης, απο το ιστορικό αναγνωστικό μας, για το πετυχημένο – υψηλό πέταγμα του αετού τους. Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή !

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος


*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 12:06 pm


Κώστας Καζάκος Μια λαμπρή καριέρα και «Ένα κοντσέρτο για πολυβόλα» !

Κώστας Καζάκος
Μια λαμπρή καριέρα και «Ένα κοντσέρτο για πολυβόλα» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Ζυμώθηκε εφηβικά, αλλά και καλλιτεχνικά, μέσα στο καμίνι της τραγικής μεταπολεμικής – εμφυλιοπολεμικής περιόδου, κάτι που σμίλευσε καθοριστικά την πορεία και την ηθική προσωπικότητά του και μέσα από αυτά τα πυρίκαυστα χρόνια, άντλησε τις ηθικές του σταθερές, για να διανύσει μια εκτυφλωτική στην κυριολεξία καριέρα στο πεδίο του θεάτρου και του κινηματογράφου και να αναγορευτεί σε έναν από τους κορυφαίους μας θεατρανθρώπους – ηθοποιούς. Πολυδύναμη ωστόσο προσωπικότητα και συναισθανόμενος κατάβαθα στην συνείδησή του, την κλαγγή της ιστορίας, αφού βίωσε όλο τον ιστορικό δυναμισμό, αλλά και τον δραματικό χαρακτήρα της εμφυλιακής Ελλάδας, δεν περιχαρακώθηκε ως καλλιτέχνης μόνο στην προσωπική του ευδοκίμηση, βαθύτατα πολιτικοποιημένος, έκανε σπουδαίες παρεμβάσεις για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα και άφησε και στο φάσμα της πολιτικής, από τις τάξεις του ΚΚΕ, τον βαρύ ίσκιο του. Μιλώντας άλλωστε για τα φοβέρα εκείνα χρόνια που σημάδεψαν και μάτωσαν τον ελληνισμό, θα πεί με παραστατική ενάργεια για τον εμφύλιο στον Πύργο, «θυμάμαι τους αντάρτες του Μαντούκου (στέλεχος των ανταρτών της
εποχής), να κείτονται άψυχοι και ματωβαμμένοι, στα σκαλιά της Αγίας Κυριακής» ! Σκηνές που κόβουν την ανάσα και καταδείχνουν την τραγωδία, αλλά και την ηθική σκληρότητα του επάρατου εμφυλίου. Ο λόγος για τον λατρεμένο μας ηθοποιό Κώστα Καζάκο, τον αξεπέραστο «Λοχαγό θεοδώρου», από την επική ταινία «Κονσέρτο για πολυβόλα» που ερωτεύεται την «Νίκη», την επίσης πολυαγαπημένη μας (Τζένη Καρέζη), γραμματεία του ΓΕΣ και μέσα από τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν, αναφύεται ένας συγκλονιστικός έρωτας, ο οποίος μαζί με τα χαρμόσυνα μηνύματα της νίκης των ελληνικών όπλων, εναντίον των ιταλών φασιστών, μας προσφέρει ανείπωτη ηθική έξαρση. Στιγμές που με επίσης δραματική μεγαλουργία, από το αστείρευτο λυρικό κύτταρο του Κώστα Καζάκου και της Τζένης Καρέζη, θα ζήσουμε και στην απαράμιλλη θεατρική τους παράσταση, «Το μεγάλος μας Τσίρκο» του ακαδημαϊκού μας Ιάκωβου Καμπανέλλη, για την οποία θα αποσπάσουν και πολλά βραβεία.

Δεν ήταν εύκολα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια για τον Κώστα Καζάκο, αφού τα μάτωσε το δράμα του εμφυλίου πολέμου. Ο πατέρας του ήταν στατιστικολόγος και δούλευε στην Νομα-ρχία Ηλείας, με καταγωγή από την Κοπάνιτσα της Μάνης, σημερινή «Καλιές». Παντρεύτηκε στον Πύργο όπου σταδιοδρομούσε επαγγελματικά και εκεί γεννήθηκαν ο Κώστας με τα τρία άλλα ακόμα αδέλφια του. Η τραγική έκσπαση του εμφυλίου, με τον πατέρα του να είναι τεταγμένος στην αριστερά, συνεπάγονταν για την οικογένειά του ένα ανηλεές κυνηγητό, που για τον μεγάλο μας ηθοποιό ήταν η πραγματική μετά τον πόλεμο, κατοχή. Ο πατέρας του όπως του διηγούνταν με γλυκόπικρη ειρωνεία, πέρασε από τα «πανεπιστήμια του Αιγαίου», εξορίες στην Ικαρία, τον Άη Στράτη και την Μακρόνησο και έτσι η μητέρα του Κώστα Καζάκου αναγκάστηκε το 1948 – σε ηλικία 13 χρονών τότε ο ηθοποιός – να πάρει τα παιδιά και να τα φέρει στην Αθήνα και να παλέψουν για να ζήσουν. Ο πατέρας του απολύθηκε ευθύς από την Νομαρχία και από τις περιπλανήσεις των εξοριών, τους ξαναβρήκε το 1952 ! Για να βιοπορίσουν ο νεαρός Κώστας Καζάκος έκανε δουλειές του ποδαριού προστρέχοντας την οικογένεια και παράλληλα πήγαινε στο νυχτερινό γυμνάσιο του Παγκρατίου, δοθέντος ότι ο αρτιγέννητος θεσμός των νυχτερινών σχολείων έκανε τα πρώτα του βήματα.

Όνειρό του τελειώνοντας το γυμνάσιο και αναθρεμμένος σε ένα περιβάλλον πνευματικής ευκρασίας με πλούσια βιβλιοθήκη από τον πατέρα του και πολιτισμικά βιώματα, ήταν να τελειώσει την φιλολογία και να γίνει δάσκαλος. Ωστόσο σύντομα ήλθε στην Γραμματεία του Πανεπιστημίου, αντιμέτωπος με μια οικτρή πραγματικότητα που θα τον συνόδευε στην μετέπειτα ζωή του. Του έλειπε ένα καθοριστικό χαρτί για την εγγραφή του, το περίφημο «Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων» από την Ασφάλεια. Έτσι θα αλλάξει τον σχεδιασμό της ζωής του μοιραία και θα βιώνει καθημερινά τον εξευτελισμό, τους καταναγκασμούς και τις ταπεινώσεις των χαμαλοδουλειών, για τα προς το ζήν. Ωστόσο ένα τυχαίο γεγονός θα αλλάξει άρδην τη ρότα του. Περνώντας τυχαία μια μέρα από την Αριστοτέλους, θα δει στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο, που παλιά ήταν το σπίτι του δικτάτορος Θεόδωρου Παγκάλου, την επιγραφή «Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου «Λυκούργος Σταυράκος», για τον κινηματογράφο, ένα αντικείμενο που δεν γνώριζε την ηθική μαγεία του μέχρι τότε και ούτε υποπτεύονταν, ότι θα του άλλαζε την μοίρα ! Ήταν η μοναδική Σχολή Κινηματογράφου τότε στην Ελλάδα, χωρίς άδεια – όπως και για πολλά χρόνια αργότερα – αλλά πάραυτα με στοιχειώδη συγκρότηση και με πολύ υψηλού ηθικού κύρους δασκάλους. Θέλοντας να αποδράσει από τις χαμαλοδουλειές ο φέρελ-πις τότε Κώστας Καζάκος, θα τολμήσει μια «δουλειά δική του», χωρίς εξαρτήσεις και αφεντικά και θα δώσει εξετάσεις, για ένα διαφορετικό ξεκίνημα. Είχε τότε η πρωτοπόρα Σχολή Σταυρά-κου, Τμήματα Σπουδών Σκηνοθέτη, Ηθοποιού και Εικονολήπτη. Θα πετύχει στις εξετάσεις και έτσι θα αρχίσει το όμορφο περιπετειώδες ταξίδι του, στα μονοπάτια της τέχνης.

Το Εργαστήρι Σταυράκου πέρα από τις δραματικές σπουδές, θα δώσει και υψηλά εναύσματα κοινωνικού προβληματισμού, στον ούτως ή άλλως υποψιασμένο από το δράμα του εμφυλίου Κώστα Καζάκο και θα του διανοίξει μεγάλους ορίζοντες στη ζωή του, για αυτό που λέμε «πνευματικός άνθρωπος» και όχι απλά καλλιτέχνης. Δοθέντος του «ελευθέρου» προγράμματος της Σχολής, πέρα και έξω από τους τυπικούς καταναγκασμούς των κλασικών τυπικών αναλυτι-κών προγραμμάτων, περνούσαν τότε από αυτή και έκαναν διαλέξεις, κορυφαίοι της ελληνικής διανόησης, όπως οι Άγγελος Τερζάκης, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μίκης θεοδωράκης, Γιάννης Τσαρούχης και άλλοι μεγάλοι των γραμμάτων και των τεχνών, που ασκούσαν μιαν αστείρευτη ηθική γοητεία στους υποψήφιους νέους ηθοποιούς. Για τούτο και από την σπουδαία πολιτι-σμική μήτρα της Σχολής του Σταυράκου, ξεπήδησαν μετέπειτα, οι περισσότεροι – με εξαίρεση όσους λίγους έφυγαν στην Ρώμη, για να λάβουν ανώτερες σπουδές στην «τσινετσιτά» -  των κορυφαίων του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου, που έχτισαν την εποποιία του ασπρόμαυρου. Με την αρωγή ακόμα στην διεύθυνση της Σχολής του σπουδαίου Γρηγόρη Γρηγορίου, ενός φωτισμένου σκηνοθέτη και ανθρώπου.

Αλλά πέρα από αυτή την ηθική μαγεία της Σχολής που λάξευσε την δραματική του προσωπικό-τητα, στου Σταυράκου ο Κώστας Καζάκος, θα γνωρίσει και έναν ακόμα σπουδαίο δάσκαλο που θα άλλαζε άρδην την ζωή του. Τον μεγάλο μας θεατράνθρωπο Κάρολο Κούν. Δίδασκε τότε δυο φορές της εβδομάδα ο Κούν στην Σχολή – και για αντάλλαγμα του παραχωρούσαν χώρο του Εργαστηρίου, για να κάνει πρόβες με τον θίασό του, δοθέντος ότι δεν είχε ακόμα τα χρήματα για να αποκτήσει την μετέπειτα θεατρική στέγη του τον «Ορφέα» -  μαζί ακόμα με τον γίγαντα της δραματικής τέχνης Βασίλη Διαμαντόπουλο και την γυναίκα του Μαρία Αλκαίου. Το ύφος του Καρόλου Κούν και η διαλεκτική του, δεν ήταν εύληπτα από την πλατιά μάζα των μαθητών και έτσι ο Κώστας Καζάκος παρακολουθώντας τον αδιαλείπτως και κάνοντας και παρουσιάσεις στο μάθημά του, απέσπασε σύντομα την αγάπη και την εκτίμησή του, που ήταν και η ηθική μαγιά, της ύστερης καλλιτεχνικής συνεργασίας τους. Σαν άνοιξε έτσι ο μεγάλος δάσκαλος τον «Ορφέα» το ΄54, ο Κώστας Καζάκος ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του, τον ακολούθησε και συνετέλεσε ζωτικά, στον να διαμορφώσουν την δραματική μεγαλουργία του «Ορφέα» στα χρόνια που ακολούθησαν. Θα μείνει πέντε ολόκληρα χρόνια στο Θέατρο Τέχνης του Κούν, παρακολουθώντας όλους τους κύκλους δραματικών σπουδών και υποκριτικής και αφού εκπληρώσει και την στρατιωτική θητεία του, θα επανακάμψει δυναμικά στο παλκοσένικο και την μεγάλη οθόνη.

Αλλά συνάμα ξεκινά και την καριέρα του στον κινηματογράφο. Πρόβα τζενεράλε θα κάνει στην ιστορική ταινία «Η αρπαγή της Περσεφόνης», σε παραγωγή του ιδιοκτήτη της Σχολής του Λυκούργου Σταυράκου, σε σκηνοθεσία του Διευθυντή της Σχολής Γρηγόρη Γρηγορίου και σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ο Σταυράκος είχε εξασφαλίσει μερική χρηματοδότηση της ταινίας και συμμετείχε σε αυτήν τότε ένας γαλαξίας αστέρων. Βασίλης Διαμαντόπουλος (Δίας) , Αλέκα Κατσέλη (Δήμητρα), Ορέστης Μακρής και ο Κώστας Καζάκος (Πλούτωνας). Ενώ συνεχίζει μετά τον Κάρολο Κούν και την αλματωδώς εξελισσόμενη θεατρική του παρουσία, με όλους τους μεγάλους θιάσους της εποχής. Θα συνεργαστεί έτσι με τις Έλλη Λαμπέτη, Άννα Συνοδινού – με την οποία στο αρτιγέννητο θέατρο του Λυκαβηττού το ΄65 ανέβασαν τις παραστάσεις «Αντιγό-νη» και «Εκκλησιάζουσες» - τον Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον Λεωνίδα Τριβιζά, αλλά και τον Μίνω Βολανάκη.

Σημαντικό ωστόσο ορόσημο για την κινηματογραφική του πορεία, που θα εξακτινώσει το καλλιτεχνικό του κύρος, αλλά και θα σημαδέψει και την προσωπική του ζωή, είναι μια ταινία του Ντίνου Δημόπουλου το 1966, το περίφημο «Κοντσέρτο για πολυβόλα» για την κραταιά «Φίνος –Φίλμ». Την «μεγάλη πόρτα της οδού Χίου», εκεί ήταν τα γραφεία της «Φίνος Φίλμ»), του αυτοκράτορα της κινηματογραφικής μας βιομηχανίας Φιλοποίμενος  Φίνου ! Παρόλες τις αρχικές ενστάσεις του Φίνου, που θεωρούσε καρατερίστα τον Καζάκο, ο Δημόπουλος, θα τον ντύσει με στολή λοχαγού στον «Τόγκα» στην Ακαδημίας, θα τον βάλει μέσα σε ένα ταξί, με τα αποστράπτοντα αστέρια του λοχαγού να προκαλούν δέος και θα πείσει τον Φίνο, να του δώσουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή «Λοχαγού Θεοδώρου», που θα σημείωνε εκπληκτική επιτυχία, αποσπώντας την καθολική αναγνώριση του κοινού. Αλλά μαζί με την μεγάλη επιτυχία της ταινίας, που θέμα της ήταν ένα σενάριο κατασκοπείας εναντίων των ιταλών φασιστών του Μουσολίνι, το οποίο τελικά θα έστεφε με επιτυχία τα ελληνικά όπλα, στα γυρίσματα της ταινίας, ο μεγάλος μας ηθοποιός θα ερωτευτεί την μούσα της ζωής του Τζένη Καρέζη, με την οποία θα μοιραστεί τη ζωή του και θα χτίσουν μια στέρεη οικογένεια, αποκτώντας και έναν γιό, τον επίσης εξαίρετο ηθοποιό Κωνσταντίνο
Καζάκο, που με ήθος και διακριτικότητα ξεδιπλώνει την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία. Το περίεργο είναι όπως εξομολογείται ο Κώστας Καζάκος, ότι παρότι είχαν συνεργαστεί δυο φορές μέχρι τότε με την Τζένη, δεν είχε «αναπτυχθεί χημεία μεταξύ τους». Την μια που ως βοηθός σκηνοθέτη ο Κώστας Καζάκος, του Ερρίκου Θαλασσινού,  σε μια ταινία με την Τζένη και τον Φούντα, έχοντας γράψει μάλιστα  και το σενάριο μαζί με τον Θαλασσινό, επισκέφθηκε την Τζένη στο καμαρίνι της, για να μάθει τα λόγια της και να προετοιμαστεί και την δεύτερη που έκαναν από κοινού με την Τζένη, ένα ραδιοφωνικό θεατρι-κό, χωρίς ωστόσο να αγγίξει εσωτερικά ο ένας, τον άλλον ! Πάραυτα στα γυρίσματα του «Κονσέρτου για πολυβόλα», σε ένα διάλλειμα της ταινίας και κάτω από ένα πεύκο όπου η Τζένη έπαιζε ταύλι με τον Ντίνο Δημόπουλο, θα του πεί μελαγχολικά «την  πάτησα, τον ερωτεύτηκα σφόδρα (εννοώντας τον Κώστα Καζάκο)» !!! Έκτοτε θα γίνουν αυτοκόλλητοι, θα παντρευτούν το 1968 και από κεί θα ξεκινήσει το μεγάλο τους και όμορφο κοινό ταξίδι στην ζωή, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, για 26 χρόνια, μέχρι τον αδόκητο χαμό, της αλησμόνητης Τζένης Καρέζη, που πάντα είναι στην καρδιά και την σκέψη μας, κορυφαία ! Ζώντας σταθερά στο «ιστορικό» πλέον διαμέρισμά τους στην Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, απέναντι ακριβώς από το «Select», όπου διαμένει και σήμερα ο μεγάλος μας πρωταγωνιστής.  Εύκρατος καλλιτεχνικά ο μεγάλος Κώστας Καζάκος, συμμετείχε σε πάνω από 40 ταινίες στο κινηματογράφο και σε 160 περίπου θεατρικές παραστάσεις. Πολύπλαγκτος ακόμα στο φάσμα της τέχνης, σκηνοθέτησε 18 θεατρικές παραστάσεις, 4 τηλεοπτικές παραγωγές, ενώ από την έπαλξη του παραγωγού, γύρισε και δυο ταινίες. Την «Ερωτική Συμφωνία» σε σκηνοθεσία δική του και σενάριο της Τζένης Καρέζη και τη «Λυσιστράτη», σε σκηνοθεσία Γιώργου «Ζερβουλάκου.

Ανέπτυξε ακόμα έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στο χώρο των ηθοποιών και υπήρξε ο εμπνευστής μεγάλων πρωτοβουλιών και θεσμικών παρεμβάσεων, στο φάσμα της τέχνης. Διετέλεσε έτσι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του «Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου», Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης» και Γενικός Γραμματέας της «Πανελλήνιας Ένωσης ελευθέρου Θεάτρου». Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του «Ελληνοαραβικού Συνδέσμου» και υπήρξε Μέλος της «Επιτροπής Αδείας Άσκησης του Επαγγέλματος του Ηθοποιού». Για την πολυσχιδή προσφορά του στο θέατρο και τον κινηματογράφο τιμήθηκε, με Α΄ Χρυσό Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1973, για την αρτιότερη παραγωγή «Λυσι-στράτη» και με τον «Χρυσό Απόλλωνα» το 1967 της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών. Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα, μέσα από μια υποδειγματικού ήθους και ανιδιοτέλειας συνέπεια, από τις μάχιμες γραμμές του ΚΚΕ. Και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 και του Οκτωβρίου του 2009, εξελέγη Βουλευτής του ΚΚΕ, τιθέμενος επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του. Ενώ πάντα με το ίδιο αμείωτο πάθος και ηθική ένταση, παρεμβαίνει στα μείζονα πολιτικά μας ζητήματα, για να καταθέσει τη μαρτυρία του, αλλά και για να στηλιτεύσει τις ανεπάρκειες του πολιτικού μας συστήματος. Στην προσωπική του ζωή, ο απαράμιλλος θεατράνθρωπός μας, έκανε τρείς γάμους. Το 1962 με την Νερίνα Λυμπεροπούλου, το 1968 με την Τζένη Καρέζη, με την οποία απέκτησαν τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καζάκο (1969),  ενώ από το 1997 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Τζένη Κόλλια, με την οποία επίσης έχει χτίσει μια όμορφη οικογένεια, αποκτώντας τρία ακόμα παιδιά, τον Αλέξανδρο (1997), την Ηλέκτρα (2002) και την Μάγια (2008).

Εξαιρετικό λυρικό κύτταρο, έμπεδες δραματικές σπουδές, με τους κορυφαίους της δραματικής μας τέχνης – Κάρολο Κούν, Γρηγόρη Γρηγορίου κ.α.- αλλά και σπουδαία φυσική ομορφιά, είναι τα στοιχεία με τα οποία πορεύτηκε στην πολυεδρική καλλιτεχνική του σταδιοδρομία, ο έξοχος θεατράνθρωπός μας Κώστας Καζάκος, χαρίζοντάς μας ασύγκριτες στιγμές αισθητικής αρμονίας και μερικά από τα αριστουργήματα της καλλιτεχνικής μας δημιουργίας, όπως  «Το μεγάλο μας τσίρκο», συνεχίζοντας και σήμερα την σπουδαία δραματουργική του παρουσία. Χωρίς ποτέ να απολησμονήσει τον μάχιμο διανοούμενο της τέχνης, από κάθε κοινωνικό μετερίζι. Και έτσι τον έχουμε παντοτινά στην καρδιά μας !!! Αυτόν  τον αξεπέραστο «Λοχαγό Θεοδώρου» !

Φιλμογραφία :

1956 «Η αρπαγή της Περσεφόνης», 1961 «Ηλέκτρα», «Σαράντα παληκάρια», 1962 «Πεζοδρό-μιο», «Προδωμένη αγάπη», 1963 «Ένας ντελικανής», «Λενιώ η βοσκοπούλα», 1964 «Εξωτικές βιταμίνες», «Η Κύπρος στις φλόγες», «Τα δάκρυά μου είναι καυτά», 1965 «Η στοργή», «Το μπλόκο», «Με πόνο και με δάκρυα», «Το πρόσωπο της ημέρας», «Απόκληροι της κοινωνίας», «Περιφρόνα με γλυκειά μου», 1966 «Οι ένοχοι», «Κοινωνία ώρα μηδέν», «Ο γυρισμός του στρατιώτη», 1967 «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω», 1968 «Αγάπη και αίμα», «Η λεωφόρος του μίσους», «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα», «Το παρελθόν μιας γυναί-κας», 1969 «Πανικός Αγάπη και αίμα», «Το κορίτσι του 17», 1970 «Εν ονόματι του νόμου», «Μια γυναίκα στην αντίσταση», 1971 «Υποβρύχιο Παπανικολής», 1972 «Λυσιστράτη», «Ερωτική συμφωνία», 1973 «Ζήτημα ζωής και θανάτου», 1977 «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», 1980 «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», 1982 «Στη ζούγκλα της Αθήνας», «Ταξίδι στην πρωτεύουσα», 1991 «Ο δραπέτης».

Θέατρο :

1954 «Η μικρή μας πόλη», 1957 «Η αυλή των θαυμάτων», 1970 «Η κυρία δε με μέλλει», 1971 «Ασπασία», 1973 «Το μεγάλο μας τσίρκο», 1977 «Πάπισσα Ιωάννα», Η Παναγία των δολλαρί-ων», 1978 «Πολίτες δεύτερης κατηγορίας», 1982 «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ», 1987 «Jogging», 1999 «Τα σέβη μας δόκτωρ Τσέχωφ», 2000 «Οι μικροαστοί», 2006 «Ήταν όλοι τους παιδιά μου».

Υ.Γ. Ο πολιτισμός στις οδυνηρές οικονομικά μέρες μας, είναι τελείως περιθωριοποιημένος από την πολιτεία και υποχρηματοδοτημένος, με τις κεντρικές του δομές να αργοσβήνουν μία, μία. Πέρα από τον ελάχιστο παραπάνω οφειλόμενο φόρο τιμής, στους μεγάλους έλληνες κωμικούς μας, που διαμόρφωσαν το σύγχρονο πνευματικό ήθος του ελληνικού λαού και τον στήριξαν ηθικά στις δίσεκτες μεταπολεμικές μας δεκαετίες, που τις σκίαζαν οι οικονομικές στρεβλώσεις και οι κοινωνικές δυσπλασίες, οφείλουμε σήμερα ως πολιτεία με σοβαρότητα και ευθύνη, να καταστρώσουμε ένα κεντρικό Master Plan για τον πολιτισμό, που συνυφαίνοντας αρμονικά, τις αρχαιότητες, την πολιτισμική κληρονομιά και το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, σε κάθε γωνιά της ελληνικής περιφέρειας, θα δώσει ώθηση στην εθνική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                          
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 10:01 pm


Το πρόταγμα της ανασυγκρότησης του στόλου μας !

Το πρόταγμα της ανασυγκρότησης του στόλου μας !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Είναι μακρά και ένδοξη η παράδοση του πολεμικού μας ναυτικού και αποτέλεσε πάντα τον κεντρικό πυλώνα των λαμπρών εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων. Ωστόσο έγκυροι πολιτικοί και γεωστρατηγικοί αναλυτές επισημαίνουν, πως όποτε η χώρα διήλθε από οικονομικές χρεοκοπίες, με επαγόμενες ελαττώσεις της ναυτικής μας ισχύος, ο τόπος πέρασε από τα καυδιανά δίκρανα.

Στις μέρες μας, ο στόλος υστερεί επικίνδυνα, σε ότι αφορά τον γοργό βηματισμό των εξελίξεων της ναυτικής ισχύος, αφενός σε υλικοτεχνικές υποδομές, αφετέρου σε ένα πιο άρτια εκπαιδευμένο στελεχιακό δυναμικό. Έχει την  δυνατότητα το πολεμικό μας ναυτικό, να προασπίσει την ακεραιότητα της χώρας, αλλά επιβάλλεται από τις εξελίξεις, ένα εύτολμο και με βαθιά θωριά στον αμυντικό μας ορίζοντα, πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του. Καθώς και η «παραγωγή» από τις αντίστοιχες σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών του, μιας καινούριας σειράς στελεχών του, με έμφαση στην εκπαίδευση του ηλεκτρονικού ναυτικού πολέμου, που θα το καταστήσουν έναντι της Τουρκίας, «state of the art». Βεβαίως σε μια κοινωνία, σαν την σημερινή, ανοικτή και με πολλούς διαύλους ενημέρωσης, όλες οι παραπάνω υστερήσεις και ελλείψεις είναι γνωστές. Αρκεί να θέλει κάποιος να τις δει.

Παράλληλα όμως επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, τούτες τις ώρες διαδραματίζεται ένα μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι στην Μεσόγειο, με κεντρικό διακύβευμα, τα ατίμητα ενεργειακά της κοιτάσματα. Είναι εμφανές,  ότι η Ελλάδα, δεν πρέπει να απέχει από αυτή την μεγάλη γεωπολιτική παρτίδα. Οφείλει να στηρίξει με την ναυτική της ισχύ, τα ζωτικά της συμφέροντα τα και παράλληλα να εκπέμψει ένα σήμα ναυτικής ισχύος στην περιοχή. ‘Ήδη ο προαιώνιος εχθρός μας το κάνει κατά κόρον αυτό και το προβάλλει δοθείσης κάθε ευκαιρίας. Προς αυτή εξάλλου την κατεύθυνση, εδώ και δέκα πλέον χρόνια αποστέλλει σκάφη της στα παράλια της Αττικής και στις Κυκλάδες, κάνοντας ειρηνικές διαπλεύσεις, αλλά με πελώριο ωστόσο συμβολισμό, επίδειξης ισχύος!  Οι ελληνικές κυβερνήσεις από την άλλη, απαντώντας στα «τζαρτζαρίσματα» της Τουρκίας, προσπάθησαν να δημιουργήσουν πλέγματα ναυτικής ισχύος της χώρας, με συνέργειες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, που ως ένα βαθμό λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στην δύναμη πυρός του στόλου μας και καταγράφονται στις καλές στιγμές της εξωτερικής μας πολιτικής. Πάραυτα δεν φτάνουν ! Επιβάλλεται αδήριτα η αναβάθμιση της ισχύος του ναυτικού μας όπλου.

Και στις δύσκολες μέρες μας υπάρχουν λύσεις για να υπερκεραστούν οι οικονομικοί ύφαλοι. Απαιτείται ωστόσο μια πλατιά συναίνεση από την πολιτική μας τάξη. Επι παραδείγματι θα μπορούσαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να αξιώσουν να δοθούν στην Ελλάδα από τους εταίρους μας, τα κέρδη από τα παρακρατηθέντα ομολόγα, με σκοπό την αναβάθμιση της ναυτικής της δύναμης. Και τούτο, διότι για να προκύψουν αυτά τα κέρδη, της προηγούμενες δεκαετίες της ευωχίας, στράγγιξαν την χώρα μας, ενώ επιδίδονταν συστηματικά στις μίζες, για κάθε μας μεγάλη προμήθεια. Από τηλεπικοινωνίες, μέχρι οπλικά συστήματα. Οφείλουν έτσι στα δύσκολα να στηρίξουν την Ελλάδα. Στο κάτω κάτω της γραφής, με τα λεφτά που της «πήραν». Ενώ την ίδια ώρα πρέπει να σταθμίσουν, ότι η αναβαθμισμένη στήριξη των συνόρων της Ελλάδος, είναι και μια ασφαλής προάσπιση των συνόρων της Ευρώπης !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 3:50 am


Ένα τσάι, με άρωμα αγάπης, στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού !

Ένα τσάι, με άρωμα αγάπης, στην Αγία Μαρκέλλα Βοτανικού !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Προσανατολισμένος πάντα, σε μια διαρκή και αδιάκοπη πορεία προσφοράς, ο σεπτός και ευγενής Αρχιμανδρίτης της Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού κ.κ. Ανδρόνικος Αλεξάκης, διοργανώνει ωραίες εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενισχύσει τους αδυνάτους και να ζεστάνει κάθε ανθρώπινη καρδιά, που βιώνει σήμερα την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Να ξεδιψάσει τους «διψώντες» και να περιβάλλει τους «γυμνούς», που οι περιστάσεις της ζωής και η οικονομική δυσπραγία, έχουν καταστήσει την βιωτή τους οδυνηρή και αιματηρή.  Σε αυτό το πνεύμα την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ο ευλαβής Αρχιμανδρίτης, διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Ενοριακό Συμβούλιο και τις Κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου της Αγίας Μαρκέλλας, ένα «τσάι αγάπης» - που ανάβλυζε ένα σπάνιο άρωμα ανθρωπιάς ! - του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν,  για τις
ανάγκες του συσσιτίου της εκκλησίας. Του συσσιτίου, που ήδη κάθε μέρα, με την ευλογία του Χριστού μας και την εθελοντική συμμετοχή πολλών στελεχών της Αγίας Μαρκέλλας, προσφέρει κάθε μέρα, 35 μερίδες στους αδύναμους συνανθρώπους μας της περιοχής, που δυστυχώς στερούνται στις σκληρές και ανάλγητες  μέρες μας και αυτό το στοιχειώδες πιάτο, του καθημερινού φαγητού. Και πραγματικά η συμμετοχή και παρουσία των  ενοριτών της Αγίας Μαρκέλλας, ήταν συγκινητική, που έσπευσαν με ζέση και πύρωμα καρδιάς, να πάρουν εξαντλώντας τες, αυτές τις προσκλήσεις στο «τσάι της αγάπης», για να στηρίξουν το τόσο αναγκαίο συσσίτιο, των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας. Γιατί αυτό είναι διαχρονικά το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης ! Η στήριξη των αδυνάτων, των «πεινώντων και διψώντων» !

Και σε τέτοιες συνάξεις εμφανίζεται και τις ευλογεί ο Χριστός! Εκεί που η αγάπη και η αλληλεγγύη, ενδύει τους γυμνούς, εκεί που η αδελφοσύνη ταΐζει τους πεινασμένους, εκεί που η φροντίδα, συμπαραστέκεται στους παραστρατημένους φυλακισμένους, εκεί που το ζεστό ανθρώπινο χάδι, παρηγορεί στα νοσοκομεία τους αρρώστους ! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, στον ωραίο πρωτίστως ΑΝΘΡΩΠΟ και ιερωμένο της Αγίας Μαρκέλλας Βοτανικού, Αρχιμανδρίτη κ.κ. Ανδρόνικο Αλεξάκη, που με τις ανύσταγες προσπάθειές του και το πολυμερές και εμπνευσμένο με τις μεγάλες ανθρωπιστικές αξίες της ορθοδοξίας μας έργο του, έχει θεριέψει το δένδρο της ΑΓΑΠΗΣ και της ΦΙΛΑΝΡΘΩΠΙΑΣ, στον Βοτανικό.

Ευλαβή μας πατέρα Ανδρόνικε, δεχθείτε τα ταπεινά μας συγχαρητήρια ! Ο μεγαλοδύναμος Θεός να σας χαρίζει υγεία, ανεξάντλητες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, να σκέπει τα οιστρηλατημένα βήματά σας και να λαμπρύνει ηθικά, το ευγενές ΕΡΓΟ σας !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων                                                         
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:40 pm


Πύργος - Ειδήσεις και Νέα

Όλα έτοιμα στο Λευκό Πύργο: Η γιγαντοοθόνη θα δείξει και τον «τελικό» του ΠΑΟΚ - SDNA

Όλα έτοιμα στο Λευκό Πύργο: Η γιγαντοοθόνη θα δείξει και τον «τελικό» του ΠΑΟΚ  SDNA

Όλα φαντάζουν έτοιμα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την γιγαντοοθόνη να έχει τοποθετηθεί ήδη στο Λευκό Πύργο, εκεί όπου αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 11:45 am


Νέο ωράριο λειτουργίας των μνημείων Θεσσαλονίκης. Ανοίγει ξανά ο Πύργος της Αλύσεως. Δείτε αναλυτικά | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Νέο ωράριο λειτουργίας των μνημείων Θεσσαλονίκης. Ανοίγει ξανά ο Πύργος της Αλύσεως. Δείτε αναλυτικά | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο λειτουργίας των μνημείων αρμοδιότητάς της, σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:33 am


Ο «πύργος» Μιλουτίνοφ - Μπάσκετ - gavros.gr

Ο «πύργος» Μιλουτίνοφ - Μπάσκετ  gavros.gr

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ συνεχίζει τις μεγάλες «πτήσεις» του στη φετινή σεζόν. Στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Σέρβος σέντερ μάζεψε 18 ριμπάουντ. Είχε 13 ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:28 am


ΠΑΟΚ: Πήρε... φωτιά ο Πύργος του Τριγωνίου! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) - Life events

ΠΑΟΚ: Πήρε... φωτιά ο Πύργος του Τριγωνίου! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)  Life events

Χθες το βράδυ τρελαμένοι Παοκτσήδες σκαρφάλωσαν στα Κάστρα και τραγούδησαν για την ομάδα. «Σήκωσέ το, το τιμημένο, δεν μπορώ δεν μπορώ να περιμένω» ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και με ανασφάλιστο μηχανάκι - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Μεθυσμένος, χωρίς δίπλωμα και με ανασφάλιστο μηχανάκι - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Τις βασικότερες παραβάσεις συγκέντρωσε πάνω του ένας 37χρονος οδηγός δικύκλου, σε έλεγχο που του έγινε το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο από τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 9:36 am


Η Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της καθημερινότητας - Dikastiko.gr

Η Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της καθημερινότητας  Dikastiko.gr

Με τη θέληση και την ελπίδα ο Πειραιάς να αλλάξει όψη μέσα στα επόμενα χρόνια μέσα από σημαντικά έργα ανάπλασης και υποδομών πάνω στα πρότυπα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 8:42 am


Οι Σφακιανοί Δροσουλίτες - Newsit

Οι Σφακιανοί Δροσουλίτες  Newsit

Δημήτρησς Καμπουράκης - Μία σταγόνα ιστορία: Το θαυμαστό φαινόμενο που εμφανίζεται στην παραλία του Φραγκοκάστελου στα Σφακιά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 7:31 am


Υπογράφονται οι συμβάσεις για το 50% του άξονα Πάτρα - Πύργος, του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου - Η Καθημερινή

Υπογράφονται οι συμβάσεις για το 50% του άξονα Πάτρα - Πύργος, του Νίκου Χ. Ρουσάνογλου  Η Καθημερινή

Στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος, περίπου τρία χρόνια μετά ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 8:30 pm


Αντώνης Καράμπελας: Συγκέντρωση - σταθμός με «άρωμα» νίκης! - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Αντώνης Καράμπελας: Συγκέντρωση - σταθμός με «άρωμα» νίκης! - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συγκλονιστική και ανεπανάληπτη ήταν η συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Πύργου Αντώνη Καράμπελα στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, το βράδυ ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 1:22 pm


Βερεμένκο: Πύργος… τίτλου! - Reporter Cyprus

Βερεμένκο: Πύργος… τίτλου!  Reporter Cyprus

Ο Βλαντιμίρ Βερεμένκο φύλαγε την καλύτερη εμφάνισή του στο φετινό πρωτάθλημα, για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Basket League! Ο έμπειρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 1:18 pm


Πατρών - Πύργου: Υπογράφηκαν οι τέσσερις από τις οκτώ συμβάσεις - Η Αυγή

Πατρών - Πύργου: Υπογράφηκαν οι τέσσερις από τις οκτώ συμβάσεις  Η Αυγή

Με ταχείς ρυθμούς υπογράφονται οι συμβάσεις για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος σύμφωνα με όσα είπε χθες ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 7:00 pm


Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος και Άρης για τον Μαργαρίτη Σχοινά - Voria

Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος και Άρης για τον Μαργαρίτη Σχοινά  Voria

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ πρόσφερε στον εκπρόσωπο της Κομισιόν, μία συλλεκτική φανέλα της ομάδας με το όνομά του και το αγαπημένο του νούμερο «7».

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 6:40 pm


Έκθεση Μάλερ: Tρία επιχειρηματικά project διαπραγματευόταν ο Τραμπ στη Ρωσία - Capital.gr

Έκθεση Μάλερ: Tρία επιχειρηματικά project διαπραγματευόταν ο Τραμπ στη Ρωσία  Capital.gr

Των Dan Alexander, Noah Kirsch και Chase Peterson-Withorn. Ο Ντόναλντ Τραμπ "κυνήγησε" τρεις επιχειρηματικές συμφωνίες στη Ρωσία την περίοδο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 5:30 pm


Θεσσαλονίκη: Γιγαντοοθόνη για τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, στο Λευκό Πύργο! - Typosthes

Θεσσαλονίκη: Γιγαντοοθόνη για τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, στο Λευκό Πύργο!  Typosthes

Κάλεσμα της ΠΑΕ προς όλους όσους δεν έχουν εισιτήριο να δουν το ματς στο κέντρο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 5:12 pm


Οι Φοινικούδες αποκτούν τον δικό τους πύργο - avant-garde.com.cy

Οι Φοινικούδες αποκτούν τον δικό τους πύργο  avant-garde.com.cy

Όλη η Κύπρος μία Νέα Υόρκη και οι Φοινικούδες στη Λάρνακα μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι. Ένας πύργος ύψους 30 ορόφων θα κτιστεί στις Φοινικούδες στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:15 am


Πάτρα-Πύργος: Αρχίζουν τα έργα στον…μισό αυτοκινητόδρομο - Capital.gr

Πάτρα-Πύργος: Αρχίζουν τα έργα στον…μισό αυτοκινητόδρομο  Capital.gr

Στον αέρα 3 από τις 8 εργολαβίες, ενώ εκκρεμεί η συμβασιοποίηση ενός ακόμη τμήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 7:49 am


Πύργος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση λαθρανασκαφής σε ταφικό μνημείο των Ελληνιστικών Χρόνων - Patras Times

Πύργος: Εξιχνιάστηκε υπόθεση λαθρανασκαφής σε ταφικό μνημείο των Ελληνιστικών Χρόνων  Patras Times

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου υπόθεση λαθρανασκαφής σε ταφικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 3:30 pm


Μπαλαούρας: Αρχίζει Μεγάλη Τρίτη ο δρόμος Πάτρα-Πύργος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Μπαλαούρας: Αρχίζει Μεγάλη Τρίτη ο δρόμος Πάτρα-Πύργος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης επιβεβαίωσε σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ότι υπογράφτηκαν ήδη οι 4 συμβάσεις του Υπουργείου με ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 2:58 pm


Με μπουλντόζες Πάτρα-Πύργος - Zougla

Με μπουλντόζες Πάτρα-Πύργος  Zougla

Τη Μεγάλη Τρίτη οι μπουλντόζες πιάνουν δουλειά στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος» είπε ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αφήνοντας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 2:11 pm


Τοποθέτηση σε Επιτροπή της Βουλής για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος (VIDEO) - 902.gr

Τοποθέτηση σε Επιτροπή της Βουλής για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος (VIDEO)  902.gr

Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTML5 video.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 1:39 pm


Πύργος: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Τζίνας Αχτύπη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Τζίνας Αχτύπη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

'Έφυγε' πρόωρα απο τη ζωή η Τζίνα Αχτύπη κόρη του επιχειρηματία Σταύρου Αχτύπη, ιδιοκτήτη του γνωστού τουριστικού γραφείου. Η Τζίνα που ήταν ιδιαίτερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 8:47 pm


Πύργος: Το αυτοκίνητο σταμάτησε πάνω στο πεζοδρόμιο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Το αυτοκίνητο σταμάτησε πάνω στο πεζοδρόμιο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο κέντρο του Πύργου το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ένας υπερήλικας με το αυτοκίνητό του έχασε τον έλεγχο στην οδό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 8:32 pm


Πατρών-Πύργου: «Φρένο» επ' αόριστον στο τμήμα Αμαλιάδα-Κυλλήνη - Patras Times

Πατρών-Πύργου: «Φρένο» επ' αόριστον στο τμήμα Αμαλιάδα-Κυλλήνη  Patras Times

Νέες περιπέτειες για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αφού οι δικαστικές εξελίξεις στην τρίτη εργολαβία Αμαλιάδα-Κυλλήνη αναβάλλουν επ' αόριστον την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 1:04 am


Αντωνακόπουλος: Συγκέντρωση - ρεκόρ στο συνεδριακό του Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Αντωνακόπουλος: Συγκέντρωση - ρεκόρ στο συνεδριακό του Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Έσπασε κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση φίλων και δημοτών του Δήμου Πύργου,που πραγματοποίησε το Τάκης Αντωνακόπουλος,Καρδιολόγος,Υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 6:27 pm


Πύργος 57 ορόφων εκκενώνεται στη Μαδρίτη μετά από τηλεφώνημα για βόμβα - Press Publica

Πύργος 57 ορόφων εκκενώνεται στη Μαδρίτη μετά από τηλεφώνημα για βόμβα  Press Publica

Ουρανοξύστης με 57 ορόφους εκκενώνεται στη Μαδρίτη, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Η ισπανική αστυνομία με ανάρτηση στο Twitter, ανέφερε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 3:01 pm


Παναγία των Παρισίων: Τα μυστικά αλχημείας και αποκρυφισμού της Νοτρ Νταμ - LiFO

Παναγία των Παρισίων: Τα μυστικά αλχημείας και αποκρυφισμού της Νοτρ Νταμ  LiFO

Ο μεσαιωνικός καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων πάντοτε αποτελούσε έναν προνομιακό χώρο, όχι μόνον της ιστορίας της τέχνης και της λογοτεχνίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 12:45 pm


Ένα σπίτι πραγματικό μουσείο στον Καστελόκαμπο της Πάτρας-Ο πύργος των Ζαϊμέων και το αγιογραφημένο από τον Κόντογλου εκκλησάκι - BEST News

Ένα σπίτι πραγματικό μουσείο στον Καστελόκαμπο της Πάτρας-Ο πύργος των Ζαϊμέων και το αγιογραφημένο από τον Κόντογλου εκκλησάκι  BEST News

Η οικογένεια Ζαΐμη είναι παλιά οικογένεια πολιτικών των Καλαβρύτων, μέλη της οποίας πρωταγωνίστησαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 9:59 pm


Παγκόσμια θλίψη για την Παναγία των Παρισίων -Καταστροφική πυρκαγιά, σώθηκε το κύριο κτίσμα & οι πύργοι - iefimerida

Παγκόσμια θλίψη για την Παναγία των Παρισίων -Καταστροφική πυρκαγιά, σώθηκε το κύριο κτίσμα & οι πύργοι  iefimerida

Μια τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε την εμβληματική Παναγία των Παρισίων, καταστρέφοντας ένα μνημείο ορόσημο όχι μόνο για την πόλη αλλά και για όλη τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 8:34 pm


Πύργος: Μια τραυματίας σε τροχαίο με εγκατάλειψη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Μια τραυματίας σε τροχαίο με εγκατάλειψη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο που σημειώθηκε λίγο μετά τις δέκα το πρωί της Δευτέρας στην οδό Κατακόλου στον Πύργο. Το ατύχημα συνέβη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 10:18 am


Πύργος: Επίσκεψη στη ΣΕΤΤΗΛ από τον Αρχηγό ΓΕΣ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Επίσκεψη στη ΣΕΤΤΗΛ από τον Αρχηγό ΓΕΣ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Την ΣΕΤΤΗΛ επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.    Τον κ. Καμπά των οποίων συνόδευαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 9:47 am


Με δύο τμήματα ΑΕΙ ο Πύργος ; - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Με δύο τμήματα ΑΕΙ ο Πύργος ; - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δύο τμήματα που αρμόζουν την φιλοσοφία της Ηλείας και κυρίως του Πύργου και της Ολυμπίας φαίνεται πως θα λειτουργήσουν σε ότι αφορά τις αλλαγές του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 7:15 am


Ο Πύργος είμαστε εμείς: Σήμερα ανοιχτή συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Πύργος είμαστε εμείς: Σήμερα ανοιχτή συζήτηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στις 7.30 μ.μ. στο Gotham Κάλεσμα για ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή στις 7:30 στο Gotham Coffee, Drinks And Games που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 9:36 am


«ΠΥΡΓΟΣ» από την Κροατία για παρτενέρ του Σίλντενφελντ - To Thema Online

«ΠΥΡΓΟΣ» από την Κροατία για παρτενέρ του Σίλντενφελντ  To Thema Online

Στο πρόσωπο του 29χρονου Κροάτη αμυντικού, Μπράνκο Βίργκοτς βρήκε ο Τιμούρ Κετσπάγια τον ιδανικό παρτενέρ για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ο 29χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 12:57 pm


Πύργος: Συνελήφθη γιατί οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνελήφθη γιατί οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δεν ήταν μόνο που οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, ήταν που δεν είχε και δίπλωμα οδήγησης. Ο λόγος για έναν 45χρονο αλλοδαπό, που συνελήφθη το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 4:01 pm


Πύργος: Ανήλικος άρπαξε 180 ευρώ από 56χρονη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ανήλικος άρπαξε 180 ευρώ από 56χρονη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Θύμα ενός 17χρονου έπεσε μια 56χρονη γυναίκα στον Πύργο το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο ανήλικος δράστης κατάφερε με τη μέθοδο της απασχόλησης να ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 2:15 pm


Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για... 8η φορά ο... - Newsit

Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για... 8η φορά ο...  Newsit

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Σαντορίνη. Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 4:56 pm


Ο εντυπωσιακός κυλινδρικός πύργος που προσφέρει απίστευτη θέα - Newsbeast.gr

Ο εντυπωσιακός κυλινδρικός πύργος που προσφέρει απίστευτη θέα  Newsbeast.gr

Ένας εντυπωσιακός και πανύψηλος κυλινδρικός πύργος στη Δανία, δίνει πολύ έντονα την εντύπωση ότι μοιάζει με κλεψύδρα, προσφέρεται για μια μοναδική ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 3:06 pm


Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων του Πύργου για την περίοδο του Πάσχα, το οποίο έχει ως εξής: Μ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Πύργος - Έργο Πολιτών: Εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε να δώσουμε τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών -... - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος - Έργο Πολιτών: Εμείς και γνωρίζουμε και μπορούμε να δώσουμε τέλος στο πρόβλημα των σκουπιδιών -...  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δημιουργούμε Δήμο πρότυπο για την ανακύκλωση Η Παράταξη «Πύργος – Έργο Πολιτών» έχει ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και πλήρως εφαρμόσιμο πρόγραμμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 9:50 am


Πύργος - Σύλληψη 49χρονης για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου - Patras Events

Πύργος - Σύλληψη 49χρονης για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μία 49χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 3:48 pm


Πύργος: Συνέλαβαν 18χρονο δραπέτη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν 18χρονο δραπέτη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε αποδράσει από ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 1:42 pm


Πύργος: Συνελήφθη 18χρονος δραπέτης - Patras Times

Πύργος: Συνελήφθη 18χρονος δραπέτης  Patras Times

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 18χρονος, διότι την 07.01.2019 διέφυγε από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 1:30 pm


«Θα φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος αν το πάρει ο ΠΑΟΚ» - SDNA

«Θα φωταγωγηθεί ο Λευκός Πύργος αν το πάρει ο ΠΑΟΚ»  SDNA

O υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, μίλησε για τις προετοιμασίες της πόλης με φόντο τη διαφαινόμενη κατάκτηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 10:00 am


ΠΑΟΚ: Πάρτι σε Τέμπη, Τούμπα και Λευκό Πύργο! - Sportime

ΠΑΟΚ: Πάρτι σε Τέμπη, Τούμπα και Λευκό Πύργο!  Sportime

Μεθυσμένη πολιτεία θα θυμίζει η Βόρεια Ελλάδα σε λίγες ημέρες εξαιτίας του ΠΑΟΚ και οι φίλαθλοι του απ΄ όλη τη χώρα ετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι.

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Τζαβάρας: Κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν: Κλείνουν τα ΤΕΙ του Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Τζαβάρας: Κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν: Κλείνουν τα ΤΕΙ του Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Τα πρόσφατα μυστικά διαβούλια του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τους Ηλείους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απ' ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος, στόχευαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Αργυρόπουλος για ΤΕΦΑΑ Στον Πύργο: Σοβαρή πρόκληση η καλοστημένο φιάσκο - Ηλεία Live! - ilialive.gr

Αργυρόπουλος για ΤΕΦΑΑ Στον Πύργο: Σοβαρή πρόκληση η καλοστημένο φιάσκο - Ηλεία Live!  ilialive.gr

Ζητά εξηγήσεις και δεσμεύσεις από τον υπουργό Παιδείας Η πληροφορία για ίδρυση Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο προκάλεσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 10:00 am


Ερώτηση για τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Σαντορίνης - 902.gr

Ερώτηση για τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Σαντορίνης  902.gr

Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πύργος ελέγχου του Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης, κατέθεσαν προς τον υπουργό Υποδομών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Χάσαμε το συντριβάνι... στοπ... - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Χάσαμε το συντριβάνι... στοπ... - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

'Εξαφανίστηκε' το 'συντριβάνι - αχινός' στην κεντρική πλατεία Πύργου που κόστισε περί τις 45.000 ευρώ. Τις τελευταίες ημέρες δεν βρίσκεται στην θέση του και η ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 9:47 am


Πατρών - Πύργου: Αναμένονται οι υπογραφές για έξι εργολαβίες, ακόμα μία στη Βουλή - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πατρών - Πύργου: Αναμένονται οι υπογραφές για έξι εργολαβίες, ακόμα μία στη Βουλή - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνεχίζονται οι διεργασίες που θα μας φέρουν στην έναρξη της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος. Να θυμίσουμε ότι οι έξι από τις 8 εργολαβίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Τέλος εποχής για την Τράπεζα της Ελλάδος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Τέλος εποχής για την Τράπεζα της Ελλάδος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ένας κύκλος σχεδόν 85 ετών έκλεισε οριστικά την εβδομάδα που μας πέρασε για τον Πύργο και την Ηλεία. Το υποκατάστημα - θυρίδα της Τράπεζας της Ελλάδος ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 8:16 am


Πύργος: Σημαντική ημερίδα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Σημαντική ημερίδα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας, σχετικά με τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Διοργανωτές ήταν ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Τραυματίστηκε ελαφρά 73χρονος μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Τραυματίστηκε ελαφρά 73χρονος μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς λίγο πριν τις 6.30 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη σε πάροδο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 10:00 am


Πύργος - Ηρακλής 0-2 - alithia.gr

Πύργος - Ηρακλής 0-2  alithia.gr

Ο Ηρακλής τελικά θα είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου Χίου τον Ατρόμητο Αγίου Γεωργίου. Η ομάδα των Θυμιανών, που θα βρεθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Το σήμα της νέας παράταξης «Πύργος Νικητής» κάτι μας θυμίζει - altsantiri.gr

Το σήμα της νέας παράταξης «Πύργος Νικητής» κάτι μας θυμίζει  altsantiri.gr

Μια νέα δημοτική κίνηση έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες μέρες στον Πύργο ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Το όνομα αυτής «Πύργος Νικητής».

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Επαφές για σκουπίδια, ΑΕΙ στην Αθήνα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Επαφές για σκουπίδια, ΑΕΙ στην Αθήνα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σήμερα Πέμπτη 4/4/2019, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, ενώ ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Ηρακλής - Πύργος 2-0 - alithia.gr

Ηρακλής - Πύργος 2-0  alithia.gr

Πύργος-Ηρακλής έπαιξαν και την περασμένη Κυριακή 31/03/19 στα Θυμιανά, όπου ο γηραιός επικράτησε με 2-0, με γκολ του Λάιου και του Τομάζου.Πάμε να ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 1:49 am


Λονδίνο: Πύργος ύψους 500 μέτρων θα έχει θέα όλη την πόλη - HuffPost Greece

Λονδίνο: Πύργος ύψους 500 μέτρων θα έχει θέα όλη την πόλη  HuffPost Greece

Την κατασκευή του πύργου της «Τουλίπας», όπως ονομάζεται εξαιτίας του σχήματος που θα έχει, στo κέντρο του Λονδίνου ενέκριναν οι Αρχές της βρετανικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Αναστάτωση από φωτιά σε εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αναστάτωση από φωτιά σε εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Φωτιά ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ στην οδό Καταραχίου στον Πύργο. Απο την φωτιά δεν κινδύνεψαν άνθρωποι παρά μόνο προκλήθηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Τεράστιες αποζημιώσεις για την τραγωδία του πύργου Grenfell - insuranceworld.gr

Τεράστιες αποζημιώσεις για την τραγωδία του πύργου Grenfell  insuranceworld.gr

Το Kensington &Chelsea Council ιδιοκτησία του οποίου ήταν ο πύργος Grenfell έλαβε αποζημιώσεις ύψους 24,5 εκατ. βρετανικών λιρών ως ασφαλιστική κάλυψη ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Ο Πύργος του Άιφελ «έσβησε» 130 κεράκια - In.gr

Ο Πύργος του Άιφελ «έσβησε» 130 κεράκια  In.gr

Στις 31 Μαρτίου 1889, ένας γιγαντιαίος πύργος σιδήρου έκλεψε το βλέμμα (και τον ορίζοντα) της γαλλικής πρωτεύουσας. Το έργο μαμούθ του Gustave Eiffel ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Το παρκάρισμά του αιώνα... - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Το παρκάρισμά του αιώνα... - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μπορεί να είναι πρωταπριλιά αλλά δεν σας λέμε ψέματα... Η εικόνα που βλέπεται δείχνει το παρκάρισμα του αιώνα στον Πύργο. Δύο και όχι ένας, οδηγοί ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Απίστευτο... Έβαλαν υποψήφια σε συνδυασμό χωρίς να το θέλει και τελικά ενέδωσε... - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Απίστευτο... Έβαλαν υποψήφια σε συνδυασμό χωρίς να το θέλει και τελικά ενέδωσε... - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, συνέβη και ήδη συζητιέται... στον Πύργο.Μια δημότης βρέθηκε άθελά της υποψήφια σε συνδυασμό της πόλης και δεν πίστευε ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή, απειλή και αποφάσεις - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνελήφθη 36χρονος για κλοπή, απειλή και αποφάσεις - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Μπαγκλαντές: Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιδιοκτήτες του καμένου πύργου - LiFO

Μπαγκλαντές: Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιδιοκτήτες του καμένου πύργου  LiFO

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές συνέλαβε δύο από τους ιδιοκτήτες του πολυώροφου κτιρίου που κάηκε την Πέμπτη στη Ντάκα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Πύργος: Σπαρακτικό το τελευταίο αντίο στην 22χρονη Αρετή - Larissanet.gr

Πύργος: Σπαρακτικό το τελευταίο αντίο στην 22χρονη Αρετή  Larissanet.gr

Πέπλο πένθους έχει σκεπάσει την τοπική κοινότητα Βαρβάσαινας από το πρωί του Σαββάτου, καθώς έφθασε στο χωριό και κηδεύτηκε η σωρός της νεαρής ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Σαν σήμερα πριν από 130 χρόνια τα εγκαίνια του Πύργου του Άιφελ - Politis News

Σαν σήμερα πριν από 130 χρόνια τα εγκαίνια του Πύργου του Άιφελ  Politis News

Αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες που το επισκέπτονται κάθε χρόνο (7 εκατομμύρια το 2011) και πηγή σημαντικών εσόδων για την πρωτεύουσα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


H «σκακιέρα» του Άρης-ΟΦΗ: Ο «Πύργος», τα μισά... πιόνια και τα σημεία κλειδιά - SDNA

H «σκακιέρα» του Άρης-ΟΦΗ: Ο «Πύργος», τα μισά... πιόνια και τα σημεία κλειδιά  SDNA

Το σύνολο του Σάββα Παντελίδη διανύει εξαιρετική περίοδο και καλείται να αποδείξει πως δεν επηρεάστηκε από την διακοπή του πρωταθλήματος. Αντίπαλος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Θρήνος για τον μυστήριο θάνατο 22χρονης φοιτήτριας - The TOC

Πύργος: Θρήνος για τον μυστήριο θάνατο 22χρονης φοιτήτριας  The TOC

Το τελευταίο αντίο είπαν στην κηδεία της 23χρονης φοιτήτριας, Αρετής Ζαχαροπούλου, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο φοιτητικό της σπίτι, στο Αιγάλω, φίλοι και ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Λαμπέτι - 51χρονος ο φερόμενος δράστης - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Λαμπέτι - 51χρονος ο φερόμενος δράστης - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε πριν από δύο μήνες στο Λαμπέτι ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Ο Λευκός Πύργος… των Νέων Μουδανιών!!! | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Ο Λευκός Πύργος… των Νέων Μουδανιών!!! | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Ο Λευκός Πύργος στην προβλήτα των Νέων Μουδανιών, 1954. «Όταν βραδιάζει κι έρχονται βαρκούλες με πανιά,. οι αναμνήσεις μου οι παλιές, θυμίζουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


ΑΣΕΠ: 46 προσλήψεις στον Λευκό Πύργο - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News

ΑΣΕΠ: 46 προσλήψεις στον Λευκό Πύργο - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα  Dikaiologitika News

Ανακοίνωση για την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα έξι (46) ατόμων για την κάλυψη ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Γενέθλια για τον Πύργο του Άιφελ - Γίνεται 130 ετών - Euronews Ελληνικά

Γενέθλια για τον Πύργο του Άιφελ - Γίνεται 130 ετών  Euronews Ελληνικά

Το ύψος του ξεπερνά τα 300 μέτρα, ενώ δέχεται περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Νέα δεδομένα για το θάνατό της 22χρονης φοιτήτριας από τον Πύργο; - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Νέα δεδομένα για το θάνατό της 22χρονης φοιτήτριας από τον Πύργο; - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στον άμεσο κοινωνικό περίγυρο της 22χρονης Αρετής που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Αιγάλεω και στις σχέσεις του με τον σατανισμό στρέφονται οι υποψίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


10 πράγματα που κάθε Θεσσαλονικιός πρέπει να ξέρει για τον Πύργο του ΟΤΕ - Parallaxi Mag

10 πράγματα που κάθε Θεσσαλονικιός πρέπει να ξέρει για τον Πύργο του ΟΤΕ  Parallaxi Mag

Ο Πύργος του ΟΤΕ, είναι ένα από τα βασικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ένα σήμα κατατεθέν. Και ποιος δεν έχει θαυμάσει το ύψος του και την επιβλητικότητά του; ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Διαπληκτισμοί και διαφωνίες στην εξέταση του Κ. Πύργου στην υπόθεση των πινακίδων στο Δ. Πάφου - Dialogos

Διαπληκτισμοί και διαφωνίες στην εξέταση του Κ. Πύργου στην υπόθεση των πινακίδων στο Δ. Πάφου  Dialogos

Mε διαφωνίες και διαπληκτισμούς ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία των πινακίδων του Δήμου Πάφου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Πύργος νεκρή φοιτήτρια: Μυστήριο με τον θάνατό της - Pagenews.gr

Πύργος νεκρή φοιτήτρια: Μυστήριο με τον θάνατό της  Pagenews.gr

Πύργος νεκρή φοιτήτρια: Νεκρή στο διαμέρισμά της βρέθηκε μία 22χρονη κοπέλα από τον Πύργο, η οποία σπούδαζε στην Αθήνα. Η 22χρονη βρέθηκε νεκρή μέσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Συναγερμός για πυρκαγιά σε διαμέρισμα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συναγερμός για πυρκαγιά σε διαμέρισμα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε κινητοποίηση αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην περιοχή του 1ου δημοτικού σχολείου Πύργου. Νεότερη ενημέρωση Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Κιτρίνισε ο Λευκός Πύργος, ο Aρης έγινε... 105 ετών! (βίντεο) - Eθνικός Κήρυξ

Κιτρίνισε ο Λευκός Πύργος, ο Aρης έγινε... 105 ετών! (βίντεο)  Eθνικός Κήρυξ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πριν από 105 χρόνια την 25η Μαρτίου 1914, λίγο καιρό μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, σ' ένα καφενείο στην περιοχή «Ναύαρχος ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Οι Πύργοι των Καπετανάκηδων στο Αλμυρό και την Τρικότσοβα (β’ μέρος) -... - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Οι Πύργοι των Καπετανάκηδων στο Αλμυρό και την Τρικότσοβα (β’ μέρος) -...  Εφημερίδα Ελευθερία

Αφήνοντας τη Μάνη και πηγαίνοντας για την Καλαμάτα, μετά τη γέφυρα της Κοσκάρακας, βλέπουμε να υψώνεται μπροστά μας στεφανώνοντας το χαμηλό λόφο ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Ουρανοξύστης πέφτει σαν... χάρτινος πύργος - ΒΙΝΤΕΟ - www.enikos.gr

Ουρανοξύστης πέφτει σαν... χάρτινος πύργος - ΒΙΝΤΕΟ  www.enikos.gr

Ένα τεράστιο κτίριο, που αποκαλούσαν «Λευκό γίγαντα» στη Γερμανία, κατεδαφίστηκε. Για την κατεδάφιση του παλιού οικοδομήματος, που ήταν χτισμένο πριν ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Συνθήματα για την Μακεδονία στην παρέλαση - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνθήματα για την Μακεδονία στην παρέλαση - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και της ελληνικότητάς της και κατά των πολιτικών, διατράνωσ3 την αντίθεσή της στη συνθήκη των Πρεσπών, μερίδα πολιτών ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Παρατράγουδα πριν την παρέλαση - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Παρατράγουδα πριν την παρέλαση - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε έτοιμότητα είναι οι αρχές για πιθανά παρατράγουδα σε όλη τη χώρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Στον Πύργο τα ξημερώματα άγνωστοι πέταξαν φέιγ ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


O πύργος του Άιφελ γίνεται 130 ετών: Δείτε εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες από το «πώς φτιάχτηκε» - NewsBomb

O πύργος του Άιφελ γίνεται 130 ετών: Δείτε εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες από το «πώς φτιάχτηκε»  NewsBomb

Ειδήσεις - Ο Πύργος του Άιφελ , το σύμβολο της πόλης του Παρισιού κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1887 και 1889 ως είσοδος για την διεθνή έκθεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Συγκλονίζει ο θάνατος φοιτήτριας - Βρέθηκε νεκρή... - Newsit

Πύργος: Συγκλονίζει ο θάνατος φοιτήτριας - Βρέθηκε νεκρή...  Newsit

Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη στον Πύργο. Η φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή στο σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Λαμπρή παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Λαμπρή παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Ο μικρός «μουστακαλής» Αντώνης με τις κουμπούρες του - Real.gr

Πύργος: Ο μικρός «μουστακαλής» Αντώνης με τις κουμπούρες του  Real.gr

Πύργος: Ο μικρός «μουστακαλής» Αντώνης με τις κουμπούρες του - Τις εντυπώσεις στην παρέλαση του Πύργου, έκλεψε ο μικρός "μουστακαλής" Αντώνης με τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Συνελήφθη 62χρονος για κλοπή σε φούρνο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνελήφθη 62χρονος για κλοπή σε φούρνο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 62χρονος ημεδαπός. Ο δράστης εισήλθε ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Με καλό καιρό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Με καλό καιρό η παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αθανάσιου Κανελλόπουλου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Σήμερα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αθανάσιου Κανελλόπουλου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σήμερα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αειμνήστου Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ στο Πάρκο ΣΠΚ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Πένθος για το χαμό νεαρής φοιτήτριας απο τον Πύργο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πένθος για το χαμό νεαρής φοιτήτριας απο τον Πύργο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Νεκρή βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σπίτι της στην Αθήνα, νεαρή φοιτήτρια με καταγωγή απο χωριό κοντά στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


"Ανοίξαμε" τα αρχοντικά της Μυτιλήνης! Επίκεντρο της Ιστορίας το θέρετρο του Ελύτη - Αφιερώματα | News 24/7 - NEWS 24/7

"Ανοίξαμε" τα αρχοντικά της Μυτιλήνης! Επίκεντρο της Ιστορίας το θέρετρο του Ελύτη - Αφιερώματα | News 24/7  NEWS 24/7

Η αρχιτέκτων Έλλη Καλάργαλη και η ξεναγός Έλσα Εγγλεζοπούλου μας βοήθησαν να "ανοίξουμε" τα αρχοντικά της Μυτιλήνης και μας συνόδευσαν στα "άδυτα" ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


«Ο Μαύρος Πύργος» του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται να γίνει σειρά για λογαριασμό της Amazon | FLIX - Flix

«Ο Μαύρος Πύργος» του Στίβεν Κινγκ ετοιμάζεται να γίνει σειρά για λογαριασμό της Amazon | FLIX  Flix

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά της best seller σειράς βιβλίων του Στίβεν Κινγκ «Ο Μαύρος Πύργος», σε σκηνοθεσία ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Και εγένετο "Πύργος Νικητής" - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Και εγένετο "Πύργος Νικητής" - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια νέα δημοτική κίνηση η 'Πύργος Νικητής' έκανε την εμφάνισή της, με την επίσημη - αλλά ανώνυμη - ανακοίνωσή της ενόψει των δημοτικών εκλογών στο δήμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:00 am


Πύργος: Οι λακκούβες προκάλεσαν το τροχαίο; - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Οι λακκούβες προκάλεσαν το τροχαίο; - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Εργασίες εκτελούνται στην συνδετήρια οδό των ΕΟ Πύργου – Τριπόλεως και Πύργου – Κυπαρισσίας, που παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις που είχαν γίνει προ ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συνελάβαν Πακιστανό για λαθραία τσιγάρα και καπνό - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνελάβαν Πακιστανό για λαθραία τσιγάρα και καπνό - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από τους αστυνομικούς της του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας 30χρονος αλλοδαπός. Σε αστυνομικό έλεγχο που ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


"Πνίγονται" στα σκουπίδια Πύργος και χωριά - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

"Πνίγονται" στα σκουπίδια Πύργος και χωριά - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Παλιά μου 'τέχνη' κόσκινο στο δήμο Πύργου, που και πάλι βρίσκεται 'πνιγμένος' από τα σκουπίδια. Και να επαναλάβουμε πως αν κάποτε υπήρχε η δικαιολογία ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:00 am


Πύργος: Σοβάδες από μπαλκόνι καταπλάκωσαν αυτοκίνητο στο κέντρο (photos & video) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Σοβάδες από μπαλκόνι καταπλάκωσαν αυτοκίνητο στο κέντρο (photos & video) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος... Μια πόλη σε ελεύθερη πτώση. Λίγους μήνες μετά την κατάρρευση τμήματος μπαλκονιού σε κτίριο της οδού 28ης Οκτωβρίου δίπλα από την Ιερά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συγκινεί η μάχη για τη ζωή που δίνει 7χρονος που καταπλακώθηκε από πόρτα - CNN Greece

Πύργος: Συγκινεί η μάχη για τη ζωή που δίνει 7χρονος που καταπλακώθηκε από πόρτα  CNN Greece

Ειδήσεις - Ένα επτάχρονο αγοράκι νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( ΜΕΘ ) Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Πύργος: Δρόμος - μαρτύριο στα Λιθαράκια - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Δρόμος - μαρτύριο στα Λιθαράκια - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Του Γιάννη Σπυρούνη Το δικό τους μαρτύριο ζουν οι κάτοικοι στην περιοχή της οδού Ολυμπίων, όπου σε έναν παράδρομο με μεγάλη κίνηση έναντι του 3ου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Πύργος: Προσοχή πέφτουν γιρλάντες... - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Προσοχή πέφτουν γιρλάντες... - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Πριν καλά - καλά ανάψει ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ένα σοβαρό ατύχημα λίγο έλλειψε να κοστίσει στην ακεραιότητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πύργος

Φιλικοί ιστότοποι: