Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Πύργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κορυφαία διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος!!

Κορυφαία διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας σε διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος!!

Την ευτυχέστερη κατάληξη, με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους, είχε η πολύμηνη προσπάθεια της μαθητικής ομάδας του σχολείου μας Vytina Aerospace, η οποία βρέθηκε ανάμεσα στις νικήτριες ομάδεςτου ευρωπαϊκού διαγωνισμού Mission Space Lab, που διοργανώθηκε από την ESA (European SpaceAgency) και το Raspberry pi Foundation.

Η έκθεση της έρευνας που υπέβαλε η ομάδα των μαθητών/-τριών των Ε-ΣΤ τάξεων του σχολείου μας αξιολογήθηκε ως "…μία από τις εξαιρετικότερες για την επιστημονική της αξία, τη μέθοδο που ακολουθήθηκε, την επιτυχία πειραμάτων και την ποιότητα της αναφοράς της...".Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 471 ομάδες από 24 χώρες μέλη της ESA, από τις οποίες τελικά επιλέχθηκαν οι 11 νικήτριες ομάδες, αυτές που κατέθεσαν τις πιο ενδιαφέρουσες και επιστημονικά άρτιες αναφορές ερευνών.


Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να σχεδιάσουν και να διεξαγάγουν μια πρωτότυπη επιστημονική έρευνα στο διάστημα, συλλέγοντας και αναλύοντας πραγματικά δεδομένα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Το πρόγραμμα στοχεύει, επίσης, στη διαμόρφωση θετικών στάσεων και αντιλήψεων των παιδιών για τις θετικές επιστήμες, τη γνωριμία με τα  βασικά στάδια της επιστημονικής έρευνας κα.

Περισσότερα για την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας παρακάτω


Η ομάδα του σχολείο μας Vytina Aerospace συγκροτήθηκε από μαθητές και μαθήτριες των Ε΄-ΣΤ΄ τάξεων, με στόχο να μελετήσει την κλιματική αλλαγή καταγράφοντας δεδομένα και φωτογραφίες που απεικόνιζαν μεγάλες λίμνες της επιφάνειας της Γης.

Για τη λήψη των δεδομένων αξιοποιήθηκε ο μικροϋπολογιστής AstroPi που στάλθηκε στο σχολείο από την ESA προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές. Οι μαθητές/-τριες ακολουθώντας τις οδηγίες επέλεξαν τις βασικές παραμέτρους του κώδικα και μετά από πολλές δοκιμές τον υπέβαλαν  πίσω στην ESA, όπου και έλαβε έγκριση αποστολής στον ISS (International Space Station).Ο κώδικας στον μικροϋπολογιστή AstroPi, που ήταν προσαρμοσμένος σε ένα από τα παράθυρα του Διαστημικού Σταθμού, έτρεξε για τρεις ώρες το πρωί της 14ης Απριλίου 2019 όταν και ο ISS ολοκλήρωσε δύο περιφορές γύρω από τη Γη σε υψόμετρο περίπου 400χλμ. Στη διάρκεια αυτή λήφθηκαν περίπου 1600 φωτογραφίες.
Οι καταπληκτικότερες φωτογραφίες που έχουν τραβήξει ποτέ οι μαθητές/-τριες έφτασαν στα χέρια τους, ένας θησαυρός που μόνο οι αστροναύτες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν. Η θέα της Γης από το διάστημα είναι απίθανη!

Η Ερυθρά Θάλασσα ανάμεσα στο Τζιμπουτί και την Υεμένη
Η λίμνη Ισσύκ Κουλ στην Κιργιζία
Η Κασπία θάλασσα στα σύνορα Καζακστάν-Τουρκμενιστάν
Η λίμνη Τουρκάνα στην Κένυα
Κάτω από την πυκνή νέφωση οι βόρειες ακτές της Ιαπωνίας

Στην τελική φάση της έρευνας, η ομάδα προχώρησε στην ανάλυση των φωτογραφιών.
Αρχικά οι λήψεις ανέβηκαν σε έναν ψηφιακό χάρτη google maps με βάση τα αποθηκευμένα στοιχεία γεωγραφικών συντεταγμένων για την αναγνώριση της τοποθεσίας λήψης.Στη συνέχεια επιλέχθηκαν οι φωτογραφίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκαν συγκρίσεις με ιστορικές φωτογραφίες της τελευταίας 30ετίας, που βρέθηκαν στο ιστορικό αρχείο του google earth και στο αρχείο δορυφορικών φωτογραφιών της ESA space in images.
Google Earth Pro

Μετά την μελέτη των αποτελεσμάτων η μαθητική ομάδα υπέβαλε στην ESA μια έκθεση αναφοράς για τη μέθοδο εργασίας και τα συμπεράσματα της έρευνας, στα τέλη του Μαΐου, η οποία ελέγχθηκε από ειδική επιστημονική επιτροπή.
Οι  νικήτριες ομάδες έχουν την καταπληκτική ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά με τον αστροναύτη Frank de Winne, επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης αστροναυτών της ESA και να υποβάλλουν ερωτήσεις για θέματα επιστήμης και διαστήματος.
Βίντεο ανασκόπησηςΤο πρόγραμμα Mission Space Lab της ESA υλοποιήθηκε από τους/τις μαθητές/-τριες των Ε-ΣΤ τάξεων του σχολείου μας ως μέρος του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο "Μικροί Επιστήμονες"   και συντονίστηκε από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Καρούντζο Ιωάννη.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 8:07 pm


Τίτος Βανδής Ο έξοχος και διεθνώς αναγνωρισμένος πρωταγωνιστής μας !

Τίτος Βανδής
Ο έξοχος και διεθνώς αναγνωρισμένος πρωταγωνιστής μας !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Γεννημένος  με σπουδαίο υποκριτικό τάλαντο, φυσική ομορφιά, αλλά και με μια ακόρεστη δίψα για το θέατρο, δεν θα μπορούσε παρά να ακούσει την φωνή της καρδιάς του, ο έξοχος Τίτος Βανδής και να διαγράψει μια σπουδαία καμπύλη προόδου και ευημερίας στο θέατρο και τον κινηματογράφο, που ήδη συνιστά κεφάλαιο για την έβδομη τέχνη μας. Μας πρόσφερε δραματικές ερμηνείες πολύ υψηλού ήθους στο θέατρο  - τόσο από το εγχώριο, όσο και από το διεθνές δραματολόγιο - με αντίστοιχα λαμπρά αποτυπώματα και στην μεγάλη οθόνη και η καριέρα του εξακοντίστηκε διεθνώς, παίζοντας με ξεχωριστή επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ και το Χόλυγουντ ! Επίτευγμα μέγα για έλληνα ηθοποιό και μάλιστα της δύσκολης μεταπολεμικής μας περιόδου.

Ο Τίτος Βανδής είδε το φως της ζωής στην Αθήνα το 1917, αλλά πάραυτα μεγάλωσε στην Καβάλα. Ακολούθησε σπουδές στο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου, που σμίλευσε καθοριστικά την δραματική του ταυτότητα. Ήδη από τα παιδικά του χρόνια, ζούσε για να γίνει ηθοποιός όταν μεγαλώσει. Θα εξομολογηθεί κάποτε στον έγκριτο Άρη Σκιαδόπουλο, «Ήθελα να γίνω ηθοποιός, από όταν ήμουν 5 ετών. Καθόμουν, κλεινόμουν μέσα στο δωμάτιο και έκανα ιστορίες. Περισσότερο έπαιζα τον Ταρζάν και την αδερφή μου την είχα για Τζέιν. Ήθελα μάλιστα να την παντρευτώ την αδερφή μου, αλλά 8 ετών κατάλαβα ότι αυτό δεν γίνεται. Συνειδητά είπα ότι θα γίνω ηθοποιός όταν ήμουν 11 ετών» ! Και αυτή του η θεία δίψα για την θεατρική τέχνη, θα ικανοποιηθεί με την ακατάβλητη αποφασιστικότητα του, πολύ γρήγορα ! Καθώς ήταν έτσι σπουδαστής του Γαλλικού Λυκείου, αλλά και του Ωδείου Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 16 ετών τα «βρόντηξε», για να έλθει στην Αθήνα και να εγγραφεί στο μεγάλο σχολείο της υποκριτικής, την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόβα τζενεράλε ο μεγάλος μας ηθοποιός θα κάνει στο σανίδι το 1934, στην παράσταση «Ιούδας» του μεγάλου μας συγγραφέα και ακαδημαϊκού Σπύρου Μελλά και σε παραγωγή του εθνικού θεάτρου. Θα επακολουθήσουν κεντρικές του ερμηνείες στην κρατική σκηνή, ήτοι «Θυσία του Αβραάμ» και «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που αχνά- αχνά προμηνύουν την καταλυτική του επέλαση στα θεατρικά μας δρώμενα. Στα 1940 ξεκινάει συνεργασία με το σχήμα της κραταιάς Μαρίκας Κοτοπούλη και το 1941, συνεργάζεται με το θέατρο της κ-ας Κατερίνας, στο οποίο και απέδωσε ορισμένες από τις καλύτερες, δραματικές του ερμηνείες. Είχε πλέον εκπέμψει το σπουδαίο θεατρικό του σήμα στα καλλιτεχνικά μας δρώμενα ο έξοχος Τίτος Βανδής και απολάμβανε της εκτίμησης του θεατρικού κόσμου. Με την απελευθέρωση συνεχίζει την θεατρική του παρουσία, συστήνοντας σχήμα με τους Αλέκα Παΐζη και Δήμο Σταρένιο, ενώ αργότερα επανακάμπτει στο θέατρο «Κοτοπούλη», αλλά και στον θίασο της Κατερίνας Ανδρέαδη.

Στην μεγάλη μας οθόνη θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση το 1953, συμμετέχοντας στην ταινία «Το κλειδί της ευτυχίας», αλλά η φήμη του στο ευρύτερο κινηματογραφόφιλο κοινό, θα εξακοντιστεί με την περίφημη ταινία – στην οποία πρωταγωνιστεί η ανυπέρβλητη Μελίνα Μερκούρη – του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή», το 1960. Έκτοτε θα επακολουθήσει μια μακρά αλυσίδα ταινιών, στις οποίες ο κορυφαίος μας ηθοποιός, ξεδιπλώνει το λυρικό του κύτταρο και αποσπά την αγάπη και τον θαυμασμό του κοινού της μεγάλης μας οθόνης.  Στα 1962 μάλιστα θα κερδίσει και το Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την συμμετοχή του στην ταινία «Πολιορκία» ελληνογαλλικής παραγωγής του Κλόντ Μπερνάρ Ομπέρ. Στα χρόνια που θα επακολουθήσουν ο Τίτος Βανδής συνεχίζει την καταλυτική του παρουσία στον κινηματογράφο, πραγματοποιεί καλλιτεχνικές συνεργασίες με μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ προχωρά σε ένα μεγάλο εγχείρημα που αποτυπώνει εν άλλοις και την άμετρη αγάπη του, για την τέχνη της υποκριτικής, ιδρύοντας με τον επίσης σπουδαίο δάσκαλο Γιώργο Θεοδοσιάδη, Σχολή Δραματικής Τέχνης, στην οποία και δίδαξε υποκριτική.

Ωστόσο τα εγχειρήματά του γύρω από τον δύσκολο χώρο του θεάτρου, του σωρεύουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που τον αναγκάζουν το 1965 να φύγει στην Αμερική, αποζητώντας την ευκαιρία να ορθοποδήσει και προϊόντος του χρόνου, να αποπληρώσει τις οφειλές του. Ξεκινάει έτσι με όραμα και μεράκι να κάνει μια νεα αρχή, στα βαθιά νερά του αμερικάνικου θεάτρου και κινηματογράφου και κατορθώνει με το πείσμα και την ακαταπόνητη εργατικότητά του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εδραιωθεί και να πραγματοποιήσει μια δεύτερη καριέρα στο Μπρόντγουεϊ στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Θα αντιμετωπίσει αρχικά δυσκολία με την γλώσσα, δοθέντος ότι ήξερε άπταιστα γαλλικά, αλλά καθόλου αγγλικά. Πάραυτα είχε την αρωγή ενός βοηθού, που του μάθαινε τα λόγια των ρόλων του και έτσι υπερκέρασε και αυτό το εμπόδιο, μέχρι να μάθει και τα αγγλικά.

Στο Μπρόντγουέι διεύρυνε την δημοτικότητά του, συμμετέχοντας σε υψηλού κύρους κινηματογραφικές ταινίες όπως : «Youngs Doctors in Love», «Τα πάντα γύρω από το σεξ» του Γούντυ Άλεν, «The Betsy», «Εξορκιστής», ενώ  συμπρωταγωνίστησε και με την κραταιά Μελίνα, στην διασκευή του «Ποτέ την Κυριακή». Συνάμα συμμετείχε και σε μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικά σήριαλ στην Αμερική, όπως τα «Χαβάη 5-0» και «Κότζακ», με τον επίσης σπουδαίο Έλληνοαμερικανό ηθοποιό Τέλυ Σαβάλας, που εξακτίνωσαν το καλλιτεχνικό του κύρος, στην αμερικάνικη σκηνή. Ένα ακόμα επίσης πεδίο στο οποίο ο μεγάλος έλληνας ηθοποιός άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, ήταν οι μεταφράσεις θεατρικών έργων,  ενώ δίδαξε υποκριτική στο κολέγιο της Σάντα Μόνικα, στη δύση της δεκαετίας του ΄70.

Ωστόσο σε κάθε βήμα και επιτυχία του μεγάλου μας ηθοποιού, ενυπήρχε ο νόστος και  η μύχια σκέψη να γυρίσει στην μητέρα Ελλάδα. Για τούτο κρατούσε την επαφή με την Ελλάδα, παίζοντας κατά καιρούς στο Εθνικό μας Θέατρο, όπως στην παράσταση «Λυσσασμένη γάτα» του σπουδαίου Τενεσί Ουίλιαμς και σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους.  Αλλά να που το 1982, ο έρωτας θα χτυπήσει ξανά την πόρτα του Τίτου Βανδή, καθώς ερωτεύεται την μεγάλη μας ηθοποιό Μπέτυ Βαλάση –  η οποία μας είχε δώσει μεταξύ άλλων και μια αριστουργηματική ερμηνεία στην σειρά «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στην ΕΡΤ, ένα έξοχο σήριαλ, που πραγματεύονταν την ηθική μεγαλουργία, αλλά και το δράμα συνάμα του ελληνισμού της Ιωνίας, που με την μικρασιατική τραγωδία, εκπαραθυρώθηκε από τις προαιώνιες πατρογονικές του εστίες. Δυο χρόνια αργότερα θα παντρευτούν και επιστρέφουν μαζί οριστικά στην Ελλάδα, δοθέντος , ότι η Μπέτυ Βαλάση, τον είχε ακολουθήσει στην Αμερική. 

Στα 1983 ο μεγάλος μας ηθοποιός θα δρέψει τις δάφνες ενός ακόμα βραβείου, αυτό του Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στην ταινία «Προσοχή Κίνδυνος». Ενώ με την ίδια ηθική ένταση και αγάπη συνέχιζε να παίζει στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Κλείσιμο της αυλαίας θα σημάνει για αυτόν καλλιτεχνικά το 2000, οπότε και συμμετείχε στο σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης «Παππούδες εν δράσει». Θα γράψει ακόμα και ένα αυτοβιογραφικού χαρακτήρα βιβλίο υπο τον τίτλο «Κουβέντα με τους φίλους μου», στο οποίο με αδρές πινελιές, αποτύπωνε την πολύπλαγκτη καλλιτεχνική του διαδρομή, με μαρμαρυγές της προσωπικής του ζωής και της κοινωνικής του δράσης. Ο Τίτος Βανδής, ήταν ένα βαθύτατα πολιτικοποιημένο άτομο, με άτεγκτο δημοκρατικό ήθος και με πλούσια και από τις επάλξεις της τέχνης, πολιτική δράση. Είχε ενταχθεί στις γραμμές του ΚΚΕ – από τις οποίες και εξέπεμψε τις διαυγείς και κρυστάλλινες θέσεις του, για την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τέχνη – και είχε μυηθεί και στο ΕΑΜ, από τον άλλο επίσης μεγάλο μας ηθοποιό Δήμο Σταρένιο. Έκτοτε πάλευε από τις γραμμές του ΚΚΕ για τις ιδέες του, με ήθος και συνέπεια. Για την κοινωνική παθητικοποίηση και τον «ωχαδελφισμό» των νεοελλήνων, ο κορυφαίος μας ηθοποιός έλεγε χαρακτηριστικά, στηλιτεύοντας την αδιαφορία «Θα κάνω μια ευχή. Να καταργηθεί το ρητό "Η σιωπή είναι χρυσός". Γιατί η σιωπή είναι ντροπή. Και να φωνάζουμε όλοι μαζί για το Δίκιο. Για τη Λευτεριά. Για τον Άνθρωπο». Αυτή ήταν η ηθική και πολιτική βιοσοφία του εκλεκτού της τέχνης μας Τίτου Βανδή. Το 2003 σε ηλικία 86 ετών πλήρης δόξης και ημερών, ο Τίτος Βανδής, εκδήμησε από την ζωή. Ο θάνατός του σκόρπισε πάνδημη θλίψη στον καλλιτεχνικό μας κόσμο που τον εκτιμούσε βαθύτατα ως περίσεπτο και διεθνώς διακεκριμένο μέλος του, αλλά πολύ περισσότερο στον  ελληνικό λαό, που τον περιέβαλλε με την θάλλεια της αγάπης του, ως έναν κορυφαίο του πρωταγωνιστή !

Υ.Γ. Ο πολιτισμός στις οδυνηρές οικονομικά μέρες μας, είναι τελείως περιθωριοποιημένος από την πολιτεία και υποχρηματοδοτημένος, με τις κεντρικές του δομές να αργοσβήνουν μία, μία. Πέρα από τον ελάχιστο παραπάνω οφειλόμενο φόρο τιμής, στους μεγάλους έλληνες κωμικούς μας, που διαμόρφωσαν το σύγχρονο πνευματικό ήθος του ελληνικού λαού και τον στήριξαν ηθικά στις δίσεκτες μεταπολεμικές μας δεκαετίες, που τις σκίαζαν οι οικονομικές στρεβλώσεις και οι κοινωνικές δυσπλασίες, οφείλουμε σήμερα ως πολιτεία με σοβαρότητα και ευθύνη, να καταστρώσουμε ένα κεντρικό Master Plan για τον πολιτισμό, που συνυφαίνοντας αρμονικά, τις αρχαιότητες, την πολιτισμική κληρονομιά και το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, σε κάθε γωνιά της ελληνικές περιφέρειας, θα δώσει ώθηση στην εθνική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 9:33 am


O Δρόμος της Εκεχειρίας μία μοναδική γιορτή για την ΕιρήνηΗ επιτυχία και του εφετινού Δρόμου Εκεχειρίας που οργάνωσε την Κυριακή 5 Μαΐου από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία, η «Συμπολιτεία Ολυμπίας» καταδεικνύει ότι ένας νέος θεσμός εδραιώθηκε στα δρομικά δρώμενα της χώρας, τον οποίο η κοινωνία αγκαλιάζει κάθε χρόνο και περισσότερο.
Περίπου 550 δρομείς, περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά,  πέρασαν μέσα από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας προκειμένου να φθάσουν στην Αρχαία Ολυμπία και να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που ήταν προαπαιτούμενο για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας.
Η πομπή ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί και παρά τα εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενα (ήλιος, αέρας, σύννεφα, βροχή) οι δρομείς λίγο μετά τις 4.00 το απόγευμα μπήκαν στην Ολυμπία με τον κόσμο στα πεζοδρόμια να τους επευφημεί.
Η ιδιαιτερότητα του Δρόμου της Εκεχειρίας, που εφέτος έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Νίκη αποτελεί ο τερματισμός και για τον λόγο αυτό βραβεύονται με αριθμημένο μετάλλιο όλοι οι δρομείς που τερματίζουν. Ο Δρόμος στηρίζεται στην ίδια λογική με την Εκεχειρία, η εφαρμογή της οποίας, όταν έχει επιτυχία οδηγεί στην ειρήνη.
Οι δρομείς ξεκίνησαν το πρωί και πέρασαν μέσα από 13 χωριά (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Καράτουλα, Μαγούλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος, στα οποία οι κάτοικοι τους υποδέχονται με τοπικά εδέσματα. Σε όλα τα χωριά από όπου διέρχεται το Μονοπάτι της Εκεχειρίας οι κάτοικοι είχαν ετοιμασθεί για το μεγάλο γεγονός. Οι κάτοικοι κάθε χρόνο γίνονται εθελοντές και προσφέρουν στους δρομείς τη μοναδική Ηλειακή φιλοξενία, υποδεχόμενοι τους δρομείς όχι μόνο με νερά και χυμούς αλλά και καλούδια του τόπου τους που έχουν ετοιμάσει οι τοπικοί Σύλλογοι. Οι δρομείς ξεκουραζόμενοι ανασυντάσσονταν για  το επόμενο χωριό και συνέχιζαν  μέχρι τον τερματισμό,   στην Αρχαία Ολυμπία. 
Παρά την βροχή που έπεσε περίπου στο 30ο χιλιόμετρο (Από το Χειμαδιό στο Σόπι) οι δρομείς δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να βαδίζουν μέχρι το παγκόσμιο σύμβολο των Ολυμπιακών Αξιών, την Ολυμπία!
Η εικόνα του πεζόδρομου της Ολυμπίας πλημμυρισμένη από δρομείς, δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν, καθώς αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του τι μπορεί να προσφέρει, όχι μόνο στην περιοχή της Ηλείας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα η συγκεκριμένη περιοχή, με την μοναδική ιστορία και το απαράμιλλο κάλος.
Της πορείας ηγείτο ο πρωταθλητής ποδηλασίας Γιάννης Τρίπυλας, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία.
Η τελετή έναρξης
To Σάββατο 4 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδος, έγινε η τελετή έναρξης, από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, οι οποίοι εξήραν τον ρόλο της διοργανώτριας του Δρόμου, Συμπολιτείας Ολυμπίας, στην ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και στην προβολή της Ηλείας.
Η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κυρία Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη επισήμανε ότι «Σήμερα, λοιπόν, περισσότερο παρά ποτέ, ίσως  αυτός ο θεμελιακός όρος για τη διεξαγωγή των Αγώνων- ο όρος της Εκεχειρίας- να είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού. Γιατί για να έχουν μέλλον οι λαοί του κόσμου, και στο σύνολό της η ανθρωπότητα, πρέπει να πάψουν οι εχθροπραξίες μεταξύ μας και να έχουμε ειρήνη. Και το πρώτο βήμα είναι να τους πούμε όλοι μαζί «να ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία».
Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκε δρώμενο με αναπαράσταση Ολυμπιακών αθλημάτων από μαθητές του δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, το οποίο υλοποιεί το πρόγραμμα Erasmus «το Σχολείο είναι η φλόγα».
Ειδικό βραβείο δόθηκε στον κ. Γιάννη Τρίπυλα που ηγήθηκε του Δρόμου της Εκεχειρίας και στον ιατρό κ. Σπύρο Τζουλέκη, πρ. αντιδήμαρχο Ήλιδας για την διαρκή προσφορά του στην Εκεχειρία.
Τα κεράσματα ήταν ευγενική προσφορά των συλλόγων Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου και «Πύρρων».
Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία του συγκροτήματος Passepartout όπου δρομείς και μουσικοί έγιναν ένα πάνω στη σκηνή σε μια εκδήλωση χαράς και κεφιού.
Παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Παιδείας κ. Δημ. Μπαξεβανάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Βασ. Σεϊντής (εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου), η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και Γ.Γ. της Συμπολιτείας Ολυμπίας κ. Άννα Παπαϊωάννου Γεωργακοπούλου, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας και εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Απόστ. Μαρτζάκλης, ο πρ. βουλευτής και υπουργός κ. Γ. Κοντογιάννης, ο πολιτευτής κ. Θ. Βλαγκούλης, ο κ. Πάνος Μπράμος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Χήνος, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου. 
Τον Δρόμο της Εκεχειρίας διοργανώνει κάθε χρόνο η «Συμπολιτεία Ολυμπίας». Εφέτος συνδιοργάνωτες ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενος φορέας υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ΕΘΝΟΑ, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Καλλιπάτειρας, την τεχνική υποστήριξη του ΑΣΑΕΔ και του Πολεμικού Μουσείου, θεσμικούς φορείς υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης, την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία και την WIIS HELLAS Γυναίκες στη Διεθνή Ασφάλεια.
Τις εκδηλώσεις της Συμπολιτείας Ολυμπίας υποστηρίξαν οι: ΟΠΑΠ, AVANCE car rental, FARGECO Hellas, ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ Στέφανος Πλαφουντζής, Λουξ, solidus securities χρηματιστηριακή, προμηθευτές υποστηρικτές ΠΙΚ Κινινής, Κτήμα Μερκούρη, ΗΛΒΙΓΑΛ Καλομοίρης, Ασφαλιστικοί σύμβουλοι ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΩΝ, Bioilis, μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Ελληνικό φιστίκι, Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας ΑΕΣ ΑΕ, ΟΕΣΗ Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας,

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Πύργος, Π.Σ.Α.Τ., RUNNING NEWS.GR, WeLoveSports.gr, Apopseis.gr, The OVI, Greek Teachers.


Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 1:45 am


Η φανέλα 7 στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Η μάχη τελικά είναι για τη «φανέλα», είναι για τη Νέα Δημοκρατία, όπως είπε ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και εγώ για τη «φανέλα» κατέβηκα να παίξω. Βεβαίως και θέλω να εκλεγώ και μάλιστα όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημά μου. Το ζήτημα είναι να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της «Νέας Δημοκρατίας».
Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο και ηχηρό μήνυμα.
Αυτή όμως θα είναι η νίκη μόνο του α΄ ημιχρόνου. Το β΄ ημίχρονο θα είναι οι εθνικές εκλογές. Από το αποτέλεσμα όμως του α΄ ημιχρόνου, από το εύρος της νίκης μας στις ευρωεκλογές, θα κριθούν πολλά.
Πρώτα απ’όλα με τι σύστημα θα κατέβουν οι αντίπαλοι.
Είναι σίγουρο ότι ο θρίαμβός μας στο α΄ημίχρονο δεν θα τους αφήσει περιθώρια για δημιουργικό και παραγωγικό παιχνίδι. Θα προτιμήσουν το καταδικασμένο πλέον «κατενάτσιο», δηλαδή το ανούσιο, καταστροφικό παιχνίδι της καμένης γης. Αυτό που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους οδηγήσει στην συντριβή.
Τεράστιοι παίχτες που έγραψαν ιστορία στο ποδόσφαιρο (π.χ.Γκαρίντσα, Ζαϊρζίνιο, Μπεστ) φόρεσαν το νούμερο 7 στην πλάτη. Θέλει ψυχή, φαντασία, και γνώση για να φορέσει κάποιος το νούμερο 7.

Αυτή είναι η δική μου φανέλα!

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 1:03 am


Αναστάσιμες ευχές Αθανάσιου Κατσίμπελη

Εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να προσφέρει σε όλους μας Ελπίδα, Αισιοδοξία και Δύναμη, για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις προκλήσεις των καιρών!


Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:17 am


1ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με Ηλείο εκλεγμένο στην Κεντρική Επιτροπή


Ολοκληρώθηκαν χθες 21 Απριλίου 2019 το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με κεντρικό σύνθημα "Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" με την εκλογή του Αθανάσιου Κατσίμπελη, Γραμματέα Παιδείας και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου, στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Στην κεντρική ομιλία του αλλά και στην ομιλία του προς την νέα Κεντρική Επιτροπή ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ Φαήλος Κρανιδιώτης υπογράμμισε την σημασία των επερχόμενων Ευρωεκλογών και την δέσμευση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συνθήκης του Μαρακές.
Picture
Στηλίτευσε τις συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις της κυβέρνησης στους διαφωνούντες πολίτες, που αρνούνται να συμβιβαστούν με το έγκλημα των Πρεσπών και αναφέρθηκε στις συμμαχίες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ με τις ανερχόμενες δυνάμεις της πατριωτικής Δεξιάς που θα ανατρέψουν το διεφθαρμένο καθεστώς των Βρυξελλών υπέρ μιας συμμαχίας ελεύθερων Εθνών - Κρατών, ενάντια στο επιδοτούμενο ισλαμικό εποικισμό και την κατάλυση της Εθνικής Ταυτότητας και μιας αποτυχημένης συνταγής στην οικονομία που 10 χρόνια τώρα παράγει όλο και χειρότερα αποτελέσματα. Κάλεσε δε τους πολίτες να ενημερωθούν για τις θέσεις της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, να συστρατευθούν μαζί της για να ανακτήσουμε την Πατρίδα μας.

Picture
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ παρουσίασε επίσης τους 32 από τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ.
Picture
Ακολούθησαν βιντεομηνύματα με θερμούς χαιρετισμούς του Γκέρολφ Άννεμανς, Προέδρου του Κινήματος για μια Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας, στο οποίο ανήκει η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, καθώς και της Μαρίν Λεπέν, Προέδρου του Εθνικού Συναγερμού για την Γαλλία, Ευρωβουλευτού και ψυχή του Κινηματος, καλώντας τους Έλληνες να υπερψηφίσουν την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και τον Φαήλο Κρανιδιώτη στις Ευρωεκλογές.
Picture
Η ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους από την Κύπρο, απέστειλε το παρακάτω μήνυμα που ανάεγνωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου Γιώργος Καραποστόλου:

"Το πατριωτικό ανατρεπτικό Κίνημα Αλληλεγγύη , πιστόστην αναγκαιότητα εφαρμογής χρηστής πολιτικήςΕθνικής σωτηρίας στέκεται αποφασιστικά μπροστάρης στους αγώνες του Ελληνικού Λαού αλλά και δίπλα στους αγωνιζόμενους Έλληνες. Γι’ αυτό με περηφάνεια χαιρετίζουμε το πανελλήνιο συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ευχόμενοι δύναμη, αντοχή, σπαργή και σφρίγος και κάθε επιτυχία στους στόχους του κινήματος.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
Ελένη Θεοχάρους 
Ευρωβουλευτης και πρόεδρος του Κινηματος Αλληλεγγυη"

Παρόντες στο συνέδριο ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος, ο Στηβ Λάλας, ήρωας για κάθε Έλληνα πατριώτη, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που απηύθυναν θερμό χαιρετισμό στους πάνω από 600 συνέδρους από όλη την Ελλάδα.

Picture
Picture
Picture
Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και το νέο Καταστατικό του κόμματος, με τροποποιήσεις που αναλύθηκαν από τον εισηγητή Χρήστο Χρηστίδη και εγκρίθηκαν από την απόλυτη πλειοψηφία των συνέδρων
Picture
Τέλος με μυστική ψηφοφορία και σε πνεύμα απόλυτης σύμπνοιας και ενότητας Πρόεδρος του κόμματος εξελέγη ο Φαήλος Κρανιδιώτης και Γενικός Γραμματέας ο Χρήστος Χρηστίδης.
Picture
Στην Κεντρική Επιτροπή εξελέγησαν ως μέλη:
Αλειφτήρας ΙωάννηςΑλέξης ΚωνσταντίνοςΒεργίνη-Μόσχη Θεοδώρα, Βλάχος ΓεώργιοςΓκούρλας ΚωνσταντίνοςΓκριτζάνης ΧρήστοςΓούλα ΒασιλικήΓούλας ΓεώργιοςΔημητρόπουλος ΝικόλαοςΔημολιός ΦιλήμωνΖάννας ΚωνσταντίνοςΖάχος ΚωνσταντίνοςΙωσηφίδης ΝικόλαοςΚαλυμνίου ΑντώνιοςΚαπλάνης ΝικόλαοςΚαραθανάσης ΔημήτρηςΚαραλάζος ΔημήτρηςΚαραλάζος ΠέτροςΚαράμπελας ΠαναγιώτηςΚαραποστόλου ΓεώργιοςΚατσίμπελης ΑθανάσιοςΚώσση ΡέναΚωστόπουλος ΗλίαςΜαγειρόπουλος ΑνδρέαςΜάστορα ΙωάνναΜελετιάδης ΚώνσταντίνοςΜηνόπετρας Χαράλαμπος, Παλάζης ΓεώργιοςΠαλάσκας ΠαναγιώτηςΠαπαδόπουλος Βασίλης, Παπαλαζάρου ΠαναγιώτηςΡάλλη ΙωάνναΣκαπινάκης Θεόδωρος - ΟρέστηςΣοφούλης ΑναστάσιοςΣτάγγος ΧρήστοςΣταύρακας ΜιχάληςΣτρωματιάς Ηλίας , Τζάνη ΜαρίαΤζωρτζόπουλος ΓεώργιοςΤσελεκίδης ΓιάννηςΦαραντάτος ΑναστάσιοςΧατζή Αντωνία Ψωμιάδης Χαρίλαος.

Το χθεσινό 1ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δεξιάς οριοθέτησε την αρχή της νικηφόρου πορείας του κόμματος. Διεξήχθη μέσα σε ένα πραγματικά πολιτισμένο περιβάλλον πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας. Η άρτια οργάνωση, οι εισηγήσεις, και η συμβολική παρουσία των κυρίων Καπερνάρου, Τσιάρτα και Στηβ Λάλα εμπλούτισε την πλειάδα των εξαιρέτων συμμετεχόντων. Η ποιότητα του ευρωψηφοδελτίου που παρουσίασε ο Πρόεδρος καταδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ για επιτυχία στις επερχόμενες ευρωεκλογές με συμμάχους την ευρωπαϊκή ομάδα της "Ευρώπης των Εθνών και της Ελευθερίας".

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2019 | 9:21 pm


Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Από την εορτή της Κυριακής των Βαΐων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών !

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Κορυφαία ημέρα της Ορθοδοξίας σήμερα και ο ευλαβής λαός των Αθηνών, έσπευσε με άφατη κατάνυξη, να εορτάσει την έλευση του Ιησού από την Βηθυνία στα Ιεροσόλυμα, «μετά βαΐων και κλάδων». Κατά την Καινή Διαθήκη ο Χριστός ερχόμενος στην ιερή πόλη, έστειλε δυο μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι, πάνω στο οποίο διέβη την πόλη. Ο λαός στο άκουσμα του ερχομού του, έσπευσε να τον υποδεχτεί πανηγυρικά και του έστρωσε είτε με τα ταπεινά ρούχα του, είτε με κλαδιά από δένδρα, για να περάσει. Και περιχαρής ηθικά, αναφωνούσε «: Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ». Ωστόσο η είσοδος του Χριστού στα
Ιεροσόλυμα, είναι και η είσοδος του μαρτυρίου, στην επίγεια ζωή του κυρίου ! Της σεπτής θείας λειτουργίας που ανέτεινε ηθικά το χριστεπώνυμο πλήθος, χοροράστησε ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης κ.κ. Κονταρίνης Ευγένιος, συγχοροστατούντων των ευλαβών πατέρων κ.κ. Δουληγέρη Νικολάου και Δημητρίου Παπανδρέου.

Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαρακη, ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος, στον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», επισκεφθήκαμε την εκκλησία, την ιερή αυτή ημέρα και ενωτιστήκαμε την άχραντο λυρισμό και τη ευλάβειά της, όπου και τύχαμε θερμής υποδοχής από το λαό των 5-ου και 6-ου Διαμερίσματος των Αθηνών.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας, ο ευλαβής πατέρας κ-ος Δημήτριος Παπανδρέου, που εξέφρασε δημοσίως τις θερμές του ευχαριστίες προς τον τ. Υπουργό Πολιτισμού και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, για την σθεναρή στήριξή του, στην συντήρηση και αποκατάσταση, των ατίμητης αξίας αγιογραφιών του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, του κορυφαίου μας ζωγράφου και εμπνευσμένου διανοούμενου Φώτη Κόντογλου – αλλά και την σύνολη εν γένει αρωγή του, στις ανάγκες του ναού – μας πρόσφερε ευγενικά, έναν καφέ, σε παρακείμενη στο ναό καφετέρια. Τον ευχαριστήσαμε εγκάρδια και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ-ος Βουλγαράκης, εδεσμεύθη, με την ίδια αγάπη και ευαισθησία, να συνεχίσει να προστρέχει την ενορία, από κάθε του μετερίζι.

Και του χρόνου με υγεία ευλαβείς Αθηναίες και Αθηναίοι και η ευλογία του Ιησού, να σκέπει και να χαριτώνει τις αξιοπρεπέστατες οικογένειές σας.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη


www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 1:58 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Από την ραδιοφωνική μου παρουσία στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1», ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, σήμερα Παρασκευή, 19-4-19

Είχα την ηθική τιμή, να φιλοξενηθώ προ ολίγου, σήμερα Παρασκευή 19-4-19,  ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», υπο τον εμπνευσμένο Γιώργο Βουλγαράκη, στα ραδιοκύματα του φιλόξενου «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Fm 90,1» και στην εκπομπή του έγκριτου Διευθυντή του Σταθμού κ-ου Λάμπρου Καλαρρύτη και να κάνουμε μια διεξοδική συζήτηση, για τα νέα αυτοδιοικητικά προτάγματα της Αθήνας μας, αλλά και για μείζονα ιστορικά στοιχεία της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…».

Μιλήσαμε έτσι εκτενώς, για το μεγάλο όραμα του Γιώργου Βουλγαράκη, για μια Αθήνα του πολιτισμού της ασφάλειας και της ευημερίας, πολλώ μάλιστα που ο εμπνευσμένος και μαχητικός Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. Υπουργός Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να μετουσιώσει το σπουδαίο του αυτό κεφάλαιο, σε ωφέλιμο αυτοδιοικητικό έργο, για την ταχεία ανασυγκρότηση της Αθήνας μας.

Ενώ κάναμε διεξοδικές αναφορές, στα σπουδαία ιστορικά ορόσημα της πόλης, από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα…» - για το οποίο πολλές φορές τιμητικά μας έχει φιλοξενήσει και η επιτυχημένη  εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» -  όπως : Την έπαυλη Μάλκομ – Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, τις φοβερές Φυλακές Αβέρωφ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, την περίφημη «Μπλε Πολυκατοικία» στα Εξάρχεια, το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι, τον Πύργο της Κυρρύστου - Αέρηδων στην Πλάκα, τον «Μενδρεσέ», αλλά και την ιστορική Πλατεία του Ψυρρή, που κομίζει τόσες σπουδαίες εθνικές μνήμες !


Τέλος αναφέραμε ιστορικά, πως προέκυψαν οι λέξεις : «Τραμπούκοι», «Μόρτηδες», αλλά και οι φράσεις «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και «Δεν κάνει ούτε για ζήτω», σύμφυτες με την Πλατεία Ψυρρή στην παλιά Αθήνα, αλλά και μια σκληρή δημοτική αναμέτρηση στην Αθήνα, στις αρχές του 20-ου αιώνα.


Με μπροστάρη τον Γιώργο Βουλγαράκη, συνεχίζουμε μαχητικά τον αγώνα, για την μεγάλη νίκη στις 26 του Μάη.  Μια μεγαλειώδη μας νίκη, για την Αθήνα του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τον ακροατή των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Fm 90,1» κ-ο Δάλλα, για το συγχαρητήριο ευγενικό μήνυμά του στον σταθμό, «Ευχαριστούμε τον κ-ο Αβραμόπουλο, μας έκανε σοφότερους». Εγώ ευχαριστώ για την ηθική σας ευγένεια κ-ε Δάλλα !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:55 pm


Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Από την ραδιοφωνική μου παρέμβαση, σήμερα το πρωί 16-4-19 στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Open Radio 106,7 Fm, με τον  Γιάννη Κανελλάκη, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, 
με τον Γιώργο Βουλγαράκη !

Είχαμε την χαρά και την ηθική τιμή σήμερα Τρίτη 16-4-19, το πρωί και στα υψηλού πολιτισμικού ήθους ραδιοκύματα της ΕΡΤ, να κάνουμε  μια ραδιοφωνική παρέμβαση για την υποψηφιότητά μου ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με τον Συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», με τον Γιώργο Βουγαράκη.

Πρωτίστως ευχαριστούμε από καρδιάς, τους αγαπημένους μας ακροατές της ΕΡΤ, για τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που μαζικά απέστειλαν στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής, αλλά και τον ηθικά ευγενή και αδέσμευτο δημοσιογράφο Γιάννη Κανελλάκη, για την ηθική του φιλοξενία στην εκπομπή. Μια δυνατή ραδιοφωνική εκπομπή, που αγκαλιάζει ο λαός των Αθηνών, για την δημοσιογραφική της ανεξαρτησία και τον αδέσμευτο λόγο της.

Μιλήσαμε με παρρησία για :

Το σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο του υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας και αρχηγού του συνδυασμού μας «ΑΘΗΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ»  Γιώργου Βουλγαράκη, που ως τ. υπουργός Πολιτισμού, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, μπορεί με την ατίμητη πελώρια εμπειρία του, να υπηρετήσει τα νέα  μεγάλα αυτοδιοικητικά προτάγματα της πόλης.

Τις κεντρικές μας κατευθυντηρίους, ως υποψήφια Δημοτική Αρχή και τις θεσμικές παρεμβάσεις που προτιθέμεθα να κάνουμε, για  μια Αθήνα :

Καθαρή, Ασφαλή, Σύγχρονη, Φωτεινή, Πράσινη


Για την αναβάθμιση του διεθνούς πολιτισμικού κύρους της πόλης, που έχει κατρακυλήσει στο ναδίρ. Για το μείζον θέμα των σκουπιδιών στην Αθήνα, που δεν χρειάζεται ιδιωτικοποίηση, αλλά ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών των Σκουπιδιών στον Δήμο της Αθήνας, με την παράλληλη ηθική στήριξη του προσωπικού, που καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες, για να κρατήσει την πόλη καθαρή. Για την αναγκαία επανακατοίκηση με την επακόλουθη κινητροδότηση των υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας, ώστε να ξαναγίνουν και πάλι ζωντανά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της Αθήνας. Για την ανάδειξη των πανέμορφων λόφων της Αθήνας, σε προορισμών ανάτασης και αναψυχής των Αθηναίων, με την διοργάνωση από τον Δήμο, περιοδικών πολιτισμικών events, αλλά και εστίες εν γένει πολιτισμού. Για τον φωτισμό της πόλης, που είναι εγκαταλελειμμένος στα γραφειοκρατικά γρανάζια της σημερινής δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα, στο σκοτάδι να αναφύεται το έγκλημα και η παρανομία. Για τη υποστήριξη με την δημιουργία νέων σύγχρονων και φιλικών προς τον πολίτη δομών, της εργαζόμενης μητέρας, της νεανικής επιχειρηματικότητας, των φοιτητών, των ανεργων και όλων όσων, θέλουν να μετουσιώσουν την δημιουργικότητά τους, σε ωφέλιμο κοινωνικό έργο.
Τέλος μιλήσαμε, αναφέροντας αποσπάσματα από το βιβλίο μας «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα …» για την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας – που τιμητικά μας φιλοξενεί και η επιτυχημένη εκπομπή «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»-  για το πώς βγήκαν οι «τραμπούκοι», οι «μόρτηδες», αλλά και η ιστορική έκφραση «χαιρέτα μου τον πλάτανο» !!!

Με μπροστάρη τον εμπνευσμένο και δυναμικό Γιώργο Βουλγαράκη, στις Δημοτικές εκλογές της 26-ης Μαίου και με την στήριξη του ωραίου και αξιαγάπητου αθηναϊκού λαού, κάνουμε πράξη, το μεγάλο μας όραμα, για την Αθήνα, του πολιτισμού, της ασφάλειας και της κοινωνικής ευημερίας.


Με αγάπη
Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ» - Γιώργος Βουλγαράκης
Α’ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.μ συγγραφέας
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 1:27 pm


Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», Γιώργος Βουλγαράκης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Μέσα σε ένα κλίμα ηθικής πανδαισίας και με την καθολική συμμετοχή του λαού της Αθήνας, έγινε σήμερα Κυριακή 14-4-19 στις 12:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων – στο περίφημο παλιό Πηλοποιείο Πουλοπούλου – «Πιλ-Πούλ», στα Πετράλωνα, η παρουσίαση το ψηφοδελτίου του Συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», από τον αρχηγό του Συνδυασμού, τ. Βουλευτή της Α΄ Αθηνών και υπουργό κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη. Πρωτίστως τα λόγο έλαβε ο πρύτανης της αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και κατ΄ επανάληψη Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ-ος Άγγελος Μοσχονάς και με τα διάστικτα από αγάπη και σεβασμό λόγια του για τον Γιώργο Βουλγαράκη, ανέφερε συνοπτικά, το πόσο σπουδαίο ρόλο, μπορεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Βουλγαράκης, με την ατίμητη εμπειρία του, ως τ. υπουργός Πολιτισμού και Δημοσίας Τάξεως, στην κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της Αθήνας.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο αρχηγός του συνδυασμού κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης και με αδρές γραμμές και με τον μεστό και διακριτό αυτοδιοικητικό λόγο του, εξέθεσε τις κεντρικές θεσμικές παρεμβάσεις του συνδυασμού στην πόλη, για να εκκινήσει άμεσα, η επείγουσα προσπάθεια της ανασυγκρότησης της λατρεμένης μας Αθήνας, που σήμερα βιώνει την εγκατάλειψη και την υποβάθμιση. Κατόπιν  έγινε η παρουσίαση του υποψηφίων, που με τον πολύχρωμο και πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα τους, δίνουν την αύρα ενός πολύ δυνατού, μαχητικού και αξιόπιστου ψηφοδελτίου. Με την συμμετοχή επιστημόνων, εμπόρων, βιοτεχνών, ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών και πολλών ακόμα άξιων ανθρώπων, από τον κοινωνικό ιστό της πόλης, που κάθε μέρα με την έντιμη και ευπρεπή παρουσία τους, δίνουν ηθική αξία και ζωή στην Αθήνα !

Έχουμε την ηθική τιμή να συμμετάσχουμε και εμείς ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη και θα δώσουμε τον αγώνα τον καλό, με σηματωρό την δική σας αγάπη και στήριξη, για την κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική ανασυγκρότηση της πόλης. Ευχαριστούμε έτσι θερμά, τον κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, που μας απηύθυνε την μεγάλη τιμή, να συμμετάσχουμε στο ελπιδοφόρο και μαχητικό ψηφοδέλτιό του, που κομίζει στις εκλογές της 26-ης Μαίου 2019, τις πιο μεγάλες ελπίδες, για την πραγματική επανεκκίνηση της Αθήνας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν προσωπι-κότητες από όλο το κοινωνικό πεδίο της πόλης, που αποτυπώνει και την υψηλή αποδοχή του συνδυασμού. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον τ. πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ-ο Αντώνη Αντωνάκο, τους τ. ποδοσφαιρι-στές του Παναθηναϊκού κ.κ. Νίκο Καρούλια και Μιχάλη Γεροθό-δωρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων κ-ο Βασίλη Πολυμερόπουλο κ.α..


*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκηwww.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 8:05 pm


Με Κατσίμπελη ο Γιάννης Αργυρόπουλος ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιο του "Οράματος Δημιουργίας"

Δήλωση Αθανάσιου Κατσίμπελη

Με πίστη, πως μπορούμε να αλλάξουμε την Πόλη του Πύργου και να την μετατρέψουμε σε μια πολιτισμένη πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας που σέβεται τα δικαιώματα όλων των δημοτών και κυρίως των παιδιών και προσφέρει ποιότητα ζωής, ανταποκρίνομαι θετικά στην πρόσκληση του Γιάννη Αργυρόπουλου να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό του Δήμου Πύργου.
Αντιστέκομαι διαχρονικά στις δυνάμεις της συντήρησης και της αφωνίας και ενώνω τις δυνάμεις μου με έναν νέο άνθρωπο που προτείνει λύσεις για την Υπέρβαση της Παρακμής που βιώνουμε.Οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις οδηγούν στη  σύνθεση και όλοι εμείς που έχουμε επιλέξει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στον Δήμο Πύργου, αγαπάμε αυτόν τον τόπο και ελπίζουμε πως μπορούμε να τον αλλάξουμε.Είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε.
Με Όραμα Δημιουργίας μπορούμε να νικήσουμε την Παρακμή.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 10:24 pm


Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Ο τρόμος της ανασφάλειας, στην σημερινή Αθήνα ....

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για να μπορέσει να ευημερίσει ένας λαός πρέπει πρωτίστως να αισθάνεται ασφαλής. Όσοι υπονομεύουν την ασφάλεια σήμερα και την κοινωνική γαλήνη του τόπου, υπονομεύουν την κοινωνική του ευημερία και την οικονομική του ανάπτυξη. Την μεγάλη αυτή αλήθεια για την κοινωική ευταξία και γαλήνη που όπως προαναφέραμε είναι οι γεννεσιουργές αιτίες της ευημερίας ενός λαού, δεν φαίνεται να παρουσιάζει η Αθήνα, στις μέρες μας. Η Αθήνα, σήμερα παρουσιάζει μια παρακμιακή εικόνα εγκατάλειψης, κοινωνικής και οικονομικής αποδόμησης και πάνω απο όλα είναι μια πόλη θεοσκότεινη. Η ένδεια οραμάτων, η απουσία συγκροτημένης αυτοδιοικητικής πρότασης και η πλήρης έλλειψη εμπνευσμένων παρεμβάσεων, που θα μπορούσαν να τροχιοδορμήσουν σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας τον Δήμο της Αθήνας, είναι έκδηλα παντού. Προξενώντας άφατη ηθική θλίψη και απογοήτευση στους πολίτες της πόλης, που είχαν αποθέσει ελπίδες για να γυρίσει σελίδα ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, ο οποίος είναι και οδοδείκτης της τοπικής αυτοδιοίηκησης.  Αλλά ας προσεγγίσουμε το θέμα της ανασφάλειας στην Αθήνα, που έχει προξενήσει πλήθος αρρυθμίες στον κοινωνικό και οικονομικό της ιστό. Είναι αλήθεια ότι τις μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφάλεια στον Δήμο, οφείλει να τις κάνει η κεντρική κυβέρνηση, με την πλατιά συναίνεση βεβαίως των πολιτών, που θα πρέπει πλέον να εγκαταλείψουν συμπεριφορές ανοχής, σε κάθε μορφής παραβατική συμπεριφορά. Δν γίνεται δυστυχώς και να ανεχόμαστε, ενίοτε και να επικροτούμε τους «μπαχαλάκηδες» και παράλληλα να θέλουμε και την κοινωνική γαλήνη και ηρεμία στην πόλη !!! Το ιερό ευαγγέλιο μας διδάσκει «Μην δύναστε και τούτο ποιείν, κακείνο μη αφιέναι» και σε απλή μετάφραση «Και τούτο κάνεις, αλλά και το άλλο δεν αφήνεις». Ωστόσο πέρα απο την όποια προσπάθεια της οιασδήποτε κεντρικής κυβέρνησης, όφειλε και ο δήμαρχος της πόλης, με σύγχρονες και εμπνευσμένες παρεμβάσεις, να βοηθήσει να εξαλειφτούν όλες οι εστίες, που υποθάλπουν την παρανομία και δίνουν ζωτικό χώρο, για να αναφυεί το έγκλημα, η κλοπή, η διακίνηση ναρκωτικών  και κάθε άλλη παραβατική συμπεριφορά. Ο αρχηγός του συνδυασμού μας «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», κ-ος Γιώργος Βουλγαράκης, ένας άνθρωπος με δεδοκιμασμένη εμπειρία και άμεσο και απτό πολιτικό αποτέλεσμα, απο όποια θεσμική έπαλξη του εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία και με την ατίμητη εμπειρία που αποκόμισε, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επεξεργάζεται μαζί μας, ένα πλήρες πακέτο ρηξικέλευθων δράσεων, για την δραστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της ασφάλειας στην Αθήνα και την καταστολή της παραβατικότητας. 

Προεξάρχει σ΄ αυτές τις προτάσεις το μείζον πρόβλημα του φωτισμού στην πόλη, για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή,  δεν μπόρεσε να κάνει παντελώς τίποτα. Και όμως με απλές κινήσεις, χωρίς κόστος, αλλά με το όραμα και την προοπτική του ανθρώπου που παρακολουθεί τον κοινωνικό βηματισμό, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του φωτισμού της πόλης και να την απεμπλέξει ουσιαστικά απο όλο το φάσμα της παρανομίας. Να φωτίζεται δηλαδή κάθε πάρκο, κάθε δρόμος, κάθε στενάκι, που μέσα απο το σκοτάδι του συνιστά σήμερα προσφερόμενη εστία για έκνομες συμπεριφορές. Και είναι τοις πάσι γνωστό, ότι όπου υπάρχει φώς, υπάρχει κίνηση, ζωή, κόσμος και επομένως το έγκλημα υποχωρεί. Δυστυχώς αυτές τις τόσο απλές και χωρίς καν σοβαρό οικονομικό κόστος κινήσεις, η σημερινή δημοτική αρχή δεν τις έκανε, εγκαταλείποντας την πόλη στην τραγική της μοίρα. Με αποτέλεσμα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας σήμερα, να σφύζει απο παρανομία, οι πολίτες και οι καταστηματάρχες να τρέμουν καθημερινά, ζώντας σε καθεστώς ηθικού ζόφου και ανασφάλειας και επομένως να έχει οδηγηθεί σε μαρασμό ο εμπορικός και κοινωνικός ιστός της πόλης. Με τον εμπνευσμένο αρχηγό του συνδυασμού μας και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλήρες, κοστολογημένο και ρεαλιστικό εφαρμόσιμο πρόγραμμα δράσεων για την ασφάλεια στην πόλη, που θα την αποκαθάρει απο κάθε μορφής παραβατικότητα, θα απαλλάξει τους πολίτες και τους επαγγελματίες απο το φάσμα του ζόφου και της ηθικής τρομοκρατίας που υφίστανται σήμερα και θα επανατροχιοδρομήσει έτσι την πόλη σε πορεία, κοινωνικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Η Αθήνα μας, η λατρεμένης μας πόλη, «Αθήνα διαμαντόπετρα, στης γης το δαχτυλίδι», όπως την τραγούδησε ο μέγας λυράρης του λαού μας Κωστής Παλαμάς, έχει δικαίωμα στην ασφάλεια, την κοινωνική γαλήνη και την κοινωνική ευταξία, για να προοδεύσει και να ευδοκιμήσει. Και όχι στην εγκατάλειψη και το σκοτάδι!!! Έχει δικαίωμα στο φως, τον πολιτισμό και όχι στην παρακμή.

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, με τον συνδυασμό «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΘΗΝΑ», του Γιώργου Βουλγαράκη
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 8:54 pm


Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !

Η παρουσίαση της αυτοδιοικητικής μου υποψηφιότητας στην Αθήνα, με τον Γιώργο Βουλγαράκη, από την ψηφιακή real, του έγκριτου Νίκου Χατζηνικολάου !


http://www.real.gr/politiki/arthro/ypopsifios_dimotikos_symboulos_athinaion_me_ton_giorgo_boulgaraki_o_panos_n_abramopoulos-535570/

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 5:56 am


Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη, για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, Με τον Γιώργο Βουλγαράκη,
για την Αθήνα, του Πολιτισμού, της Ασφάλειας και της Αλληλεγγύης !

  Αθηναίες και Αθηναίοι,

Στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την αγαπημένη μας Αθήνα, συμφωνήσαμε από κοινού, με τον αρχηγό του συνδυασμού «Αθήνα και πάλι Αθήνα», τον ευπρεπή και επιτυχημένο, τ. υπουργό Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη, κ-ο Γιώργο Βουλγαράκη, να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος Αθηναίων και από την θεσμική μου ιδιότητα, αφενός του Α΄ Αναπληρωματικού Δημοτικού Συμβούλου Αθηναίων, αφετέρου του ενεργού πολίτη, που κατατρίβεται διεξοδικά με την ιστορία και το πολιτισμό της.

Στα χρόνια που πέρασαν, με σηματωρό την ατίμητη ηθική σας στήριξη, χτίσαμε μια δυνατή σχέση αγάπης και αμοιβαίας εκτίμησης, η οποία υπήρξε η γενεσιουργός αιτία, για να εντείνω την ενασχόλησή μου, τόσο με τα προβλήματα της πόλης, όσο και με την ιστορία και τον πολιτισμό της. Και καρπός αυτής της αγάπης, υπήρξε και το βιβλίο μου «ΑΘΗΝΑ, ζαφειρόπετρα….» που πραγματεύεται την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα της πόλης, το οποίο αγκάλιασε με τόσην θέρμη ο αθηναϊκός λαός και για το οποίο έτυχα αρκετές φορές της καθόλα τιμητικής τηλεοπτικής φιλοξενίας , της επιτυχημένης εκπομπής, για την παλιά Αθήνα, «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Με αυτή την ζέση και αγάπη, με καταστήσατε εκλέξιμο Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων, στις εκλογές του 2010, με 2.400 σταυρούς, ως υποψήφιο του Συνδυασμού «Αθήνα, πόλη της ζωής μας». Ενώ και στις εκλογές του 2014, με την αμείωτη πάντα ηθική σας στήριξη, με αναδείξατε με 2.200 σταυρούς, με τον συνδυασμό «Αθήνα Μπορείς»,   Α΄ Αναπληρωτή Δημοτικό Σύμβουλο Αθηναίων.

Στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019, σας καλώ, με την ίδια αγάπη και ηθική ζέση, να μου δώσετε την δυνατότητα, να σας εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και να αποτελέσω την ηθική σας προέκταση, για τα προβλήματα της πόλης. Να «τριτώσει» με επιτυχία η προσπάθειά μας και να αγωνιστώ με αυταπάρνηση, δημοκρατικό ήθος και αγάπη για την πόλη και για όλα τα μεγάλα κοινωνικά προτάγματα, που θέλουμε νε εκφράζει στον σύγχρονο και ταχύ κοινωνικό μας βηματισμό. Για μια Αθήνα, λειτουργική, ασφαλή, φιλική και προσπελάσιμη στα ηθικά αγαθά και της υπηρεσίες της από τους πολίτες, «πράσινη» - με όλες τις προνομίες για το περιβάλλον, σύγχρονη, καινοτόμα στις σύγχρονες υπηρεσίες της και προπαντός ανθρώπινη. Μια Αθήνα, με υψηλό πολιτισμικό ήθος, που αρμόζει στην τιμημένη τρισχιλιάχρονη ιστορία της – ως γενέθλια γή του πολιτισμού, της δημοκρατίας και του Ξενίου Διός- φιλοξενίας. Αλλά και μια Αθήνα, με το διεθνές κύρος, που αρμόζει στα βαριά ιστορικά της βήματα.

Μαζί με τον ευπρεπή και επιτυχημένο Γιώργο Βουλγαράκη, θα δώσω τον αγώνα τον καλό, για την κοινωνική και πολιτισμική ανασυγκρότηση της πόλης μας και σας καλώ να μας στηρίξετε στην οραματική προσπάθειά μας.

Σας ευχαριστώ από τα μύχια της καρδιάς μου, για την στήριξή σας και σας μεταφέρω, τα πιο χαρμόσυνα μηνύματα, αισιοδοξίας και νίκης.

Με αγάπη

Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Α΄ Αναπληρωτής Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π., συγγραφέας

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 12:22 am


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:39 pm


Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

Κεντρικό μου άρθρο στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ»  της 22-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΓΙΟΥΛΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 8:30 pm


Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Τα νέα μεγάλα προτάγματα της Ευρώπης !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Αναφύεται συχνά  - πυκνά τον  τε-λευταίο καιρό στο δημόσιο διάλογο το ερώτημα, πιο ρόλο καλείται να διαδραματίσει η Ευρώπη, σήμερα που ο Ντόναλντ Τράμπ, με τις ρη-ξικέλευθες πολιτικές του, αναδια-τάσσει παγκοσμίως τις σφαίρες γεωστρατηγικής ισχύος. Αλλά οιοσδήποτε ρόλος γεωπολιτικού παίκτη της Ευρώπης παγκοσμίως, με μείζονα συμμετοχή στην εξωτερική πολιτική, την άμυνα και την ασφάλεια, δεν νοείται χωρίς την πρωταγωνιστι-κή παρουσία της Γερμανίας, που έχει ξεχωριστές επιδόσεις σε αυτούς τους τομείς.  Το Ηνωμένο Βασίλειο που και αυτό κατά παράδοση, παρουσιάζει σπουδαίες ικανότητες στα θέματα γεωστρατηγικής και άμυνας, διέρχεται σήμερα μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση, με την τραγωδία του Brexit, που τόσο αλόγιστα και επιπόλαια η πολιτική του τάξη, δρομολόγησε αυτοπαγιδευμένη ! Ενώ και η Γαλλία, που παρουσιάζει ενίοτε ορισμένες αναλαμπές ισχύος, με τις εξαγγελίες του Μακρόν, έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα να λύσει, για να μπορέσει να εισφέρει ζωτικά, σε ένα υψηλού κύρους διεθνές ευρωπαϊκό power game !

Μπορεί όμως η υπόλοιπη Ευρώπη, πέρα από τις τρείς πιο πάνω ηγέτιδες δυνάμεις της, να αποδεχτεί την Γερμανία, σε ρόλο και γεωστρατηγικού ηγέτη, την ώρα που κανοναρχεί τις λειτουργίες της γηραιάς ηπείρου, σε οικονομικό επίπεδο; Να την αναγάγει δηλαδή σε τυπικό κλειδοκράτορα του ευρωπαϊκού συνασπισμού, που θα ελέγχει και θα ορίζει τα πάντα ; Και ακόμα παραπέρα, πόσο είναι διατεθειμένη και η ίδια η Γερμανία, έστω και αν το υπαγορεύει το γεωστρατηγικό momentum, να αναλάβει έναν τόσο κεντρικό ρόλο, με την διεύρυνση των στρατιωτικών και διεθνοπολιτικών της υποχρεώσεων παγκοσμίως ; Όταν η ίδια η παγκόσμια ιστορία – με το οδυνηρό παρελθόν της Γερμανίας στους δυο προηγούμε-νους παγκοσμίους πολέμους – επιβάλει σε μια μερίδα της γερμανικής πολιτικής τάξης, μια συστολή και επιφύλαξη, έναντι τέτοιων προκλήσεων, ενώ ένεκα του φυσικού τους συντηρητισμού, δεν προτίθενται οι Γερμανοί να εμπλακούν, σε μεγάλα διεθνοπολιτικά παιχνίδια, που θα απαιτήσουν αυξημένα οικονομικά κονδύλια, για σκοπούς όχι αμιγώς δικούς τους. Πάραυτα κομμάτι της γερμανικής ηγεμονεύουσας πολιτικής τάξης, προεξαρ-χούσης της κ-ας Μέρκελ ,αντιλαμβάνεται την πρόκληση και προσπαθεί δειλά – δειλά, να εκπέμψει ένα στίγμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικές οι τελευταίες διαφωνίες της Άνγκελας Μέρκελ, με τον Ντόναλντ Τράμπ, σχετικά με τον αγωγό North Stream, τις εξωτερικές σχέσεις της Γερμανίας με την Ρωσία, την χρήση κινεζικών τεχνολογιών στα επικοινωνίες, αλλά και το ζέον θέμα των κυρώσεων, απέναντι στο Ιράν. Όλα τούτα δείχνουν ότι η Γερμανία, απέναντι στον πλανητάρχη,  «κλωτσάει» ! Η Ελλάδα παρακολουθεί προσεκτικά αυτά τα διαδραματιζόμενα, ωστόσο δεν έχει την δύναμη, να έχει κάποιο ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο. 

Υπάρχει όμως και ένα κομβικό σημείο, που προτάσσει η γερμανική πολιτική ελίτ, σχετικά με τον αν θα καταφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να σηκώσει το γάντι των προκλήσεων και να παίξει έναν κεντρικό γεωστρατηγικό ρόλο, παγκοσμίως. Είναι αυτό το θέμα της ομοφωνίας, στους κόλπους του ευρωπαϊκού συνασπισμού, σχετικά με τα θέματα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής.  Υποδεικνύουν δηλαδή την αλλαγή του τρόπου των αποφάσεων, από την ομοφωνία που ισχύσει σήμερα, στην ενισχυμένη πλειοψηφία, κάτι που θα  προσδώσει στην Ένωση, ταχύτητα στις κρίσιμες αποφάσεις, αλλά και διεθνοπολιτική ευελιξία.  Η Ελλάδα σταθερά αντιτίθεται σε μια τέτοια κομβική αλλαγή, διότι θα απολέσει το δικαίωμα του βέτο, ιδίως απέναντι στην Τουρκία, αλλά και άλλων επιθετικών γειτόνων μας. Έναντι έτσι αυτής της διαφαινόμενης αλλαγής, θα μπορούσε να ζητήσει αντισταθμιστικά για να συναινέσει, την ρητή και κατηγορηματική εγγύηση των συνόρων της, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε δεν θα της είναι πλέον «χρήσιμο» το δικαίωμα του βέτο, στην λογική της προάσπισης της άμυνάς της. Πρόκειται σαφώς για μια μεγάλη εθνική προτεραιότητα, που μπορεί μεθοδικά και με κατάλληλους διπλωματικούς ελιγμούς, σταδιακά να επιτευχθεί !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 1:44 am


Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

Κεντρικό άρθρο μου, στην ψηφιακή Real, για το ιστορικό καφενείο «Ο Μαύρος Γάτος» ! –παλιά Αθήνα (Νίκου Χατζηνικολάου)

http://www.real.gr/koinonia/arthro/panos_n_abramopoulos_to_istoriko_kafeneio_tis_palias_athinas_o_mauros_gatos-532823/


Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:45 pm


Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Το ιστορικό καφενείο της παλιάς Αθήνας, ο «Μαύρος γάτος» !

Γράφει ο  Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Σύμφυτο με πολλές ιστορικές μνήμες, αλλά και την μεγαλουργία των ελληνικών γραμμάτων υπήρξε στο λυκαυγές του 20-ου, αιώνα το καφενείο των παλιών Αθηνών, «Ο μαύρος γάτος». Από τις ταπεινές καρέκλες και τους καναπέδες του, πέρασαν κορυφαίοι της ελληνικής διανόησης, ενώ μέσα από το ηθικό του κλίμα διαμορφώθηκαν πολλά μανιφέστα στο φάσμα των πρωτόφαντων τότε στην αθηναϊκή κοινωνία, σοσιαλιστικών ιδεών. Κανείς σήμερα έτσι διαβάτης  ή πελάτης του γευστικότατου ψητοπωλείου «Προδόρπιον», στην συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ασκληπιού, δεν υποπτεύεται ότι στον ίδιο ακριβώς χώρο, αλλά σε παλαιό προϋφιστάμενο οίκημα, υπήρχε ένας από τους «ναούς» του ελληνικού πνεύματος, από τις τάξεις του οποίου πέρασαν οι κορυφαίοι της ελληνικής γραμματολογίας. Δεν έλλειψε εξάλλου από την ατμόσφαιρα του σπουδαίου αυτού πολιτισμικού πυρήνα της παλιάς Αθήνας, μήτε και ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, που διέμενε δίπλα σχεδόν, επι της οδού Ασκληπιού 3, η οποία τότε ελέγετο οδός Πινακωτών. Ιδιοκτήτης του καφενείου – πνευματικής εστίας κατ΄ ουσίαν, ήταν ο Γιάννης Σπαταλάς, αδελφός του γνωστού ποιητή Γεράσιμου Σπαταλά. Λέγεται μάλιστα για τον πρωτόθρονο ποιητής μας Κωστή Παλαμάς – τον ποιητή του έξοχου «Δωδεκάλογου του γύφτου» - ότι κάποτε καθώς μπήκε στον «Μαύρο γάτο», ο Γιάννης Σπαταλάς, που είχε ενημερωθεί από τον αδελφό του, για το τεράστιο ηθικό κύρος του, τον επευφήμησε «έναν καφέ περιποιημένο, στον κ-ο Παλαμά», αλλά καθώς δεν άρεσαν στον ποιητή αυτού του είδους οι αβρότητες, θύμωσε και έκτοτε δεν ξανακατέβηκε τα σκαλιά του «Μαύρου Γάτου» !

Αλλά ποια ήταν τα βασικά στελέχη, του σπουδαίου αυτού πνευματικά καφενείου, που πύργωσαν το κύρος του; Απο τα βασικά του στελέχη ήταν ο κορυφαίος ποιητής των «Μοιραίων» Κωστής Βάρναλης, ο λεπταίσθητος και αισθαντικός Άγγελος Σικελιανός,  ο ρομαντικός ποιητής Κλέων Παράσχος, ο Σωτήρης Σκίπης, ο Μαρίνος Σιγούρος κ.α. δηλαδή ο Παρθενώνας της ελληνικής ποίησης ! Ακόμα την χρυσή σύνθεση του «Μαύρου γάτου», αποτελούσαν  ο πρωτοπόρος οπαδός του φουτουρισμού στην Αθήνα, Φώτος Γιοφύλλης, ο φέρελπις ποιητής Κωστής Βελμύρας, φορώντας μια χαρακτηριστική φλοτάν γραβάτα, οι έξοχοι στο φάσμα της διανόησης πατέρας και γιός Ταγκόπουλος, που εξέδιδαν το περίφημο περιοδικό στο πεδίο των γραμμάτων «Ο Νουμάς»,  ο ιστορικός της λογοτεχνίας, ποιητής, πρωτοπόρος του δημοτικιστικού κινήματος, δημοσιογράφος, αλλά και πολεμιστής ! στην κρητική επανάσταση του 1897, της οποίας και έγραψε την Ιστορία, με έξοδα της επαναστατικής επιτροπής,  Ηλίας Βουτιερίδης, ο Καρθαίος, ο υπέρμαχος του δημοτικισμού, αλλά και των σοσιαλιστικών ιδεωδών Κωστής Παρορίτης, με πολύ γερή φιλολογική αρματωσιά και ως Δ/ρας της κλασικής φιλολογίας κ.α. Όλη η αφρόκρεμα δηλαδή της πνευματικής μας ζωής, που με την ηθική της ικμάδα και την δημιουργία της, έδινε τότε τον τόνο του πολιτισμού στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Παράλληλα όμως με τα αισθητικά ρεύματα που διακινούνταν και ζυμώνονταν στο «Μαύρο γάτο» και μέσα στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο του Α΄  παγκοσμίου πολέμου (1917-1919), ελάμβαναν χώρα και πολιτικές ζυμώσεις στον χώρο του, με την διακίνηση των σοσιαλιστικών ιδεών, που τελούσαν τότε στην «παρανομία». Για τούτο και οι αστυνομικές αρχές της εποχής, που ήθελαν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων, απέστελλαν στο καφενείο, αστυνομικούς με πολιτικά, για να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ! Δυσμενής απόρροια αυτού του γεγονότος, ήταν κάποτε να συλληφθούν οι αδελφοί Σπαταλά – για «υπόθαλψη σοσιαλιστικών ιδεών» - και να οδηγηθούν στην Ασφάλεια για εξηγήσεις. Όμως αυτή η εξέλιξη εξόργισε τον ιδιοκτήτη του καφενείου Γιάννη Σπαταλά, που εξετίμησε, ότι τα «πολιτικά», θα του διαλύσουν το καφενείο. Κάποτε μάλιστα θύμωσε τόσο πολύ, που εγκατέλειψε τον αγαπημένο του
«Μαύρο γάτο», ο ποίος πέρασε μετά από μερικούς μήνες, σε άλλη διεύθυνση ! Και με την νέα ιδιοκτησία του ο «Μαύρος γάτος», θα αναπτύξει μια σημαντική δυναμική, ιδίως από νέους ποιητές, που τον είχαν ορμητήριό τους, στην προσπάθεια να εισδύσουν στις μεγάλες πόρτες της ελληνικής διανόησης. Μερικοί από αυτούς τους δραστήριους νέους ποιητές, συνέστησαν εντός του καφενείου, την «Καλλιτεχνική συντροφιά», η οποία με πρωτοβουλία της Ευγενίας  Ζωγράφου, εξέδιδε το πολιτισμικού χαρακτήρα περιοδικό «Ελληνική Επιθεώρηση». Αρωγοί μάλιστα στην έκδοση του περιοδικού, ήλθαν και οι κορυφαίοι της ποιητικής μας τότε δημιουργίας, Κλέων Παράσχος, Φώτος  Γιοφύλης, Τέλος Άγρας κ.α. Το καφενείο σε κείνη του την φάση γνώρισε μεγάλη ακμή και έτσι στην ιστορική γωνιά της Ακαδημίας με την Ασκληπιού, ελάμβαναν χώρα υψηλού κύρους ποιητικές απαγγελίες, αλλά και συναυλίες.

Όμως τα ωραία και δημιουργικά αυτά χρόνια του «Μαύρου γάτου», ήλθαν στα 1920 να τα σκιάσουν οι νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην «Μικρά Ασία», που είχαν στην κυριολεξία εξουθενώσει, την νεολαία της εποχής. Η πλειονότητα τότε των νέων της Αθήνας, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο εξ΄ επαγωγής, ήταν και θαμώνες του καφενείου, κλήθηκε να στρατευτεί και έτσι, το καφενείο απερημώθηκε. Ενώ και από τους πελάτες των μεγαλύτερων ηλικιών, παρατηρούνταν μια μεγάλη αφαίμαξη, αφού αναζήτησαν άλλες ποιητικές συντροφιές και στέκια, με αποτέλεσμα προϊόντος του χρόνου, ο «Μαύρος γάτος» να περιέλθει σε μαρασμό. ‘Ήταν τότε που τα σκήπτρα της πνευματικής Αθήνας, παρέλαβε από τον «Μαύρο γάτο», το καφενείο της Πλατείας Ομονοίας «Αθήναιον»,  στεγάζοντας πλέον αυτό στις φιλόξενες αγκάλες του, την πνευματική αφρόκρεμα της Αθήνας. Αυτή  ήταν εν σπέρματι η ιστορία του παλιού – λογοτεχνικού καφενείου των Αθηνών, ο «Μαύρος γάτος», που συνέβαλε ζωτικά, με τους κορυφαίους των γραμμάτων μας θαμώνες του, στην διαμόρφωση της πολιτισμικής ταυτότητας, της Αθήνας στις αρχές του 20-ου αιώνα !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 10:16 am


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:36 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 16-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό 
ΚΩΣΤΑ ΚΑΖΑΚΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:23 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:10 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 9-3-19, για τον μεγάλο μας ηθοποιό 
ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για τον κορυφαίο μας συγγραφέα 
ΓΙΩΡΓΟ ΙΩΑΝΝΟΥ !
www.panosavramopoulos.blogspot.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:48 pm


Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ !

Κεντρικό άρθρο μου στο «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» της 2-3-19, για την μεγάλη μας ηθοποιό 
ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ !

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 8:36 pm


Πύργος - Ειδήσεις και Νέα

Καλοκαίρι 2019: Οι 86 ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι, σε όλη τη χώρα (εκτός Αττικής) -Και οι 286 πεντακάθαρες - iefimerida

Καλοκαίρι 2019: Οι 86 ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι, σε όλη τη χώρα (εκτός Αττικής) -Και οι 286 πεντακάθαρες  iefimerida

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που διενήργησε σε παραλίες εκτός Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα το Πανελλήνιο Κέντρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:38 am


Καθολική αναγνώριση του σημαντικού έργου του Κώστα Τζαβάρα ως υπουργού Πολιτισμού - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Καθολική αναγνώριση του σημαντικού έργου του Κώστα Τζαβάρα ως υπουργού Πολιτισμού - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μόνο από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ υλοποιήθηκαν πανελλαδικά έργα 925 εκατ. ευρώ, κατά τη θητεία του βουλευτή Ηλείας - «Όσοι ασκούν κριτική για τα έργα αυτά ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 6:40 pm


Χειρουργήθηκε στη Βαρκελώνη ο "Πύργος" - Tennis24

Χειρουργήθηκε στη Βαρκελώνη ο "Πύργος"  Tennis24

Ο Χουάν Μαρτίν Ντε Πότρο υποβλήθηκε σε εγχείρηση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, για να αποκαταστήσει το πρόβλημα στο δεξί του γόνατο…

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 4:45 pm


Πατρών - Πύργου: Μια 27χρονη σοβαρά σε μετωπική στην Ανδραβίδα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πατρών - Πύργου: Μια 27χρονη σοβαρά σε μετωπική στην Ανδραβίδα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 8:00 am


Γιάννης Κουτσούκος: Δυναμικό ξεκίνημα από τον Πύργο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Γιάννης Κουτσούκος: Δυναμικό ξεκίνημα από τον Πύργο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε μια καταπληκτική, ενθουσιώδη και απρόσμενα μεγάλη συγκέντρωση μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάννης Κουτσούκος στον Πύργο. Οι χίλιοι και πάνω ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 4:16 pm


Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας από 24/6 έως 30/6 - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας από 24/6 έως 30/6 - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 1:58 pm


Πύργος: Είχαν άγιο μάνα και δύο παιδιά σε τροχαίο στη Βαρβάσαινα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Είχαν άγιο μάνα και δύο παιδιά σε τροχαίο στη Βαρβάσαινα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Αρκετά τυχεροί στάθηκαν η μητέρα και τα δύο παιδιά της, που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας Fiat Panda, όταν το όχημα κάτω από αδιευκρίνιστες για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 6:29 pm


Πάτρα-Πύργος: Πρόταση έκπληξη της GD Infrastrutture ανάληψης των δύο "προβληματικών" εργολαβιών Καλογρίτσα... - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πάτρα-Πύργος: Πρόταση έκπληξη της GD Infrastrutture ανάληψης των δύο "προβληματικών" εργολαβιών Καλογρίτσα...  ΗΛΕΙΑLIVE!

Πρόταση έκπληξη για την ανάληψη των προβληματικών εργολαβιών 1 και 4, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, έκανε με επιστολή της η GD Infrastrutture με ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 4:12 pm


Ξεκινά η αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου - Ελευθερία

Ξεκινά η αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου  Ελευθερία

Έπειτα από διεργασίες και ενέργειες που άρχισαν το έτος 2012 και διήρκησαν περισσότερα από εφτά χρόνια, υπογράφηκε χθες μεταξύ του δημάρχου Φαρσάλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 3:47 pm


Ομόνοια: Τσέχικος «πύργος» €1.500.000 και η ρήξη πρόσθιου χιαστού - Ο Φιλελεύθερος

Ομόνοια: Τσέχικος «πύργος» €1.500.000 και η ρήξη πρόσθιου χιαστού  Ο Φιλελεύθερος

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Μετά από αρκετές ημέρες αναμονής για τους φίλους της Ομόνοιας, «έσκασε» χθες η πρώτη ανακοίνωση μετεγγραφής. Οι πράσινοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 9:03 am


Οι ενετικοί πύργοι της Νάξου - Newsbeast.gr

Οι ενετικοί πύργοι της Νάξου  Newsbeast.gr

Αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής του νησιού, οι πύργοι της Νάξου συναντώνται διά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 8:17 am


Ο Μπαλαούρας στο εργοτάξιο της Intrakat στο Γεράκι για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Μπαλαούρας στο εργοτάξιο της Intrakat στο Γεράκι για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Το εργοτάξιο της Intrakat στο Γεράκι Αμαλιάδας, όπου έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη 2η εργολαβία (τμήμα Αμαλιάδα-Δουνέικα) του νέου σύγχρονου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 8:04 am


Λευκός Πύργος: Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης άλλαξε την ιστορία του παγκοσμίου μπιτς βόλεϊ - Ethnos

Λευκός Πύργος: Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης άλλαξε την ιστορία του παγκοσμίου μπιτς βόλεϊ  Ethnos

Με την ευκαιρία της έναρξης του πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 28-30 Ιουνίου ανοίξαμε το αρχείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 12:08 am


Φεστιβάλ Νάξου 2019: Μουσική, τέχνη και θέατρο στον Πύργο Μπαζαίου - CultureNow

Φεστιβάλ Νάξου 2019: Μουσική, τέχνη και θέατρο στον Πύργο Μπαζαίου  CultureNow

Το Φεστιβάλ Νάξου επιστρέφει με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα συναυλιών, εκθέσεων και παραστάσεων στον Πύργο Μπαζαίου. CULTURENOW.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 6:00 pm


Πύργος: Στα... μαλακά έπεσαν οι πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στην Πάτρα - Patras Events

Πύργος: Στα... μαλακά έπεσαν οι πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στην Πάτρα  Patras Events

Ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου τρεις Έλληνες, ηλικίας 55, 39 και 37 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 3:00 pm


Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019: Έναρξη απόψε στον Πύργο με τη μαθητική συναυλία του Ελληνικού Ωδείου -... - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019: Έναρξη απόψε στον Πύργο με τη μαθητική συναυλία του Ελληνικού Ωδείου -...  ΗΛΕΙΑLIVE!

Από 19-24 Ιουνίου οι εκδηλώσεις σε Πύργο & 21-23 Ιουνίου σε Αμαλιάδα, Κατάκολο, Αρχ. Ολυμπία & Κρουνούς Κρεστένων - Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 9:41 am


Φουτουριστικός πύργος που αποτρέπει το λιώσιμο των πάγων - In.gr

Φουτουριστικός πύργος που αποτρέπει το λιώσιμο των πάγων  In.gr

O Υi Yang Χu και ο Jing Yi Ye του εθνικού πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ταϊβάν, σχεδίασαν το «Arctic Saver Tower», με στόχο την προστασία ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 8:00 am


Εκτός ελέγχου το αντάρτικο Φιλάρετου-Πύργος από τραπουλόχαρτα η νέα εκκλησία των Βαρθολομαίου-Επιφάνιου - Pentapostagma

Εκτός ελέγχου το αντάρτικο Φιλάρετου-Πύργος από τραπουλόχαρτα η νέα εκκλησία των Βαρθολομαίου-Επιφάνιου  Pentapostagma

Έχει απασφαλίσει για τα καλά ο "πατριάρχης Κιέβου" και σε λίγες ημέρες, οπότε και έχει ανακοινώσει την Σύνοδο του "Πατριαρχείου" αναμένεται να έχουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 6:33 pm


Οι νέοι "πύργοι" της Airbnb - Capital.gr

Οι νέοι "πύργοι" της Airbnb  Capital.gr

Της Samantha Sharf. H κατασκευαστική εταιρεία real estate με έδρα το Μαϊάμι, Newgard Development Group, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα εγκαινιάσει δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 5:30 pm


Το προδιαγεγραμμένο φιάσκο στην Πατρών-Πύργου - Capital.gr

Το προδιαγεγραμμένο φιάσκο στην Πατρών-Πύργου  Capital.gr

Του Δημήτρη Δελεβέγκου. Τη δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα της οικογένειας Καλογρίτσα να διεκδικήσει δημόσιο έργο αποτελεί ο διαγωνισμός για τα δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 7:51 am


Πύργος: Ένας τραυματίας σε τροχαίο με ντελιβερά - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ένας τραυματίας σε τροχαίο με ντελιβερά - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ένας ντελιβεράς τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη περίπου στις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, στην οδό Ρήγα Φεραίου στον Πύργο. Το μηχανάκι που ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:34 pm


Πύργος Τριγωνίου (Αλύσεως Cincirli Kulesi) | Cityportal.gr - Cityportal.gr

Πύργος Τριγωνίου (Αλύσεως Cincirli Kulesi) | Cityportal.gr  Cityportal.gr

Στην βορειοανατολική πλευρά των τειχών της Άνω Πόλης βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά, μορφολογικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Θεσσαλονίκης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: "Καμπανάκι" για το Κοινωνικό Φροντιστήριο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: "Καμπανάκι" για το Κοινωνικό Φροντιστήριο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνάντηση για το μέλλον του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο του 2ου λυκείου της πόλης. Η δομή αυτή της παιδείας έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 8:15 am


Πύργος των Αθηνών, το ρουσφέτι της χούντας - Mikrometoxos

Πύργος των Αθηνών, το ρουσφέτι της χούντας  Mikrometoxos

Το 1968 το ψηλότερο κτίριο στην Αθήνα ήταν το ξενοδοχείο «Χίλτον». Είχε εγκαινιαστεί iτο 1963 κι είχε προκαλέσει την αντίδραση πολλών φορέων επειδή «έκοβε» ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 12:19 am


Πύργος: 23χρονος "χτυπούσε" εξοχικές οικίες - Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές - Patras Times

Πύργος: 23χρονος "χτυπούσε" εξοχικές οικίες - Εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές  Patras Times

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 23χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 1:00 pm


Αφγανιστάν: Πύργος 2.000 ετών κατέρρευσε στο Γάζνι (βίντεο) | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Αφγανιστάν: Πύργος 2.000 ετών κατέρρευσε στο Γάζνι (βίντεο) | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Κατέρρευσε εντός της εβδομάδας πύργος ηλικίας 2.000 ετών στην ιστορική πόλη Γάζνι του Αφγανιστάν, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, αυξάνοντας τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:17 am


Έκπτωτη η 'Τοξότης' και από τις δύο εργολαβίες του Πάτρα - Πύργος - Επιχειρήσεις | News 24/7 - NEWS 24/7

Έκπτωτη η 'Τοξότης' και από τις δύο εργολαβίες του Πάτρα - Πύργος - Επιχειρήσεις | News 24/7  NEWS 24/7

Η κατασκευαστική συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα δεν κατάφερε να προσκομίσει εμπρόθεσμα τις εγγυητικές καλής εκτέλεσης που απαιτούνταν για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 7:16 pm


Κάτω Πύργος Τηλλυρίας: Διάδρομος για ΑμΕΑ παρά το λιμανάκι - pafosnet.com

Κάτω Πύργος Τηλλυρίας: Διάδρομος για ΑμΕΑ παρά το λιμανάκι  pafosnet.com

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανταποκρινόμενο στα μηνύματα και στις ανάγκες πολλών ανθρώπων της περιοχής, αλλά και επισκεπτών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 7:14 pm


Κατάρρευση εμβληματικού αρχαίου πύργου στο Αφγανιστάν - HuffPost Greece

Κατάρρευση εμβληματικού αρχαίου πύργου στο Αφγανιστάν  HuffPost Greece

Ένας αρχαίος πύργος στην αφγανική πόλη Γκάζνι κατέρρευσε, προκαλώντας έντονες αμφιβολίες σχετικά με το κατά πόσον η κυβέρνηση της χώρας είναι σε θέση ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 11:02 am


Πύργος: Πήγαν σε ξένο λιοστάσι και έκοψαν 140 κορμούς ελαιόδεντρων - Patras Times

Πύργος: Πήγαν σε ξένο λιοστάσι και έκοψαν 140 κορμούς ελαιόδεντρων  Patras Times

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι με τσεκούρι έκοψαν (140) ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:00 am


Κοκκίνισε ο Λευκός Πύργος - Parallaxi Mag

Κοκκίνισε ο Λευκός Πύργος  Parallaxi Mag

Αφιερωμένη στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας η αποψινή φωταγώγηση του Λευκού Πύργο και των Ομπρελών του Ζογγολόπουλου στην παραλία για να ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:00 am


Πατρών-Πύργου: ΤΟΞΟΤΗΣ δίχως… βέλη - Εκπτωτος για την 1η και 4η εργολαβία - Patras Times

Πατρών-Πύργου: ΤΟΞΟΤΗΣ δίχως… βέλη - Εκπτωτος για την 1η και 4η εργολαβία  Patras Times

Σταματημό δεν έχουν οι περιπέτειες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών κήρυξαν και επίσημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 9:25 am


«Στα κόκκινα» Λευκός Πύργος και Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου - Zougla

«Στα κόκκινα» Λευκός Πύργος και Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου  Zougla

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγούνται συμβολικά οι ομπρέλες που κοσμούν την παραλία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 7:27 am


Μητσοτάκης για Πάτρα - Πύργος και Επικούριο Απόλλωνα - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μητσοτάκης για Πάτρα - Πύργος και Επικούριο Απόλλωνα - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ιδιαίτερη αναφορά στο έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:23 am


Πύργος: Καταδίωξη για ναρκωτικά - Πέταξαν την τσάντα με το χασίς στο δρόμο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Καταδίωξη για ναρκωτικά - Πέταξαν την τσάντα με το χασίς στο δρόμο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών - Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, κατά την οποία απέρριψαν μια τσάντα που περιείχε (81) ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


16 προσλήψεις στον δήμο Πύργου (μέσω ΑΣΕΠ) - workenter

16 προσλήψεις στον δήμο Πύργου (μέσω ΑΣΕΠ)  workenter

Διαδικασία πρόσληψης 16 νέων υπαλλήλων πραγματοπιεί ο δήμος Πύργου Ηλείας. Προσαλμβάνονται υποψήφιοι κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Εν αναμονή της απόφασης για τον πλειστηριασμό του Γιώργου Δούνια - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Εν αναμονή της απόφασης για τον πλειστηριασμό του Γιώργου Δούνια - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με δεκάδες πολίτες στο πλευρό του αλλά και τον επικεφαλής της «Αντίστασης Πολιτών»  Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο Γιώργος Δούνιας ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 8:23 am


Μητσοτάκης: Μόλις αναλάβω ξεμπλοκάρει η Πατρών – Πύργου - BEST News

Μητσοτάκης: Μόλις αναλάβω ξεμπλοκάρει η Πατρών – Πύργου  BEST News

Θέλω ισχυρή εντολή. Δεν το κρύβω. Μόνο ισχυρή εντολή την επόμενη μέρα των εκλογών μπορεί να μας οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα».

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 6:22 pm


Πύργος: Ζητείται άτομο ηλικίας 25 - 35 ετών, από εταιρεία παροχής υπηρεσιών - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ζητείται άτομο ηλικίας 25 - 35 ετών, από εταιρεία παροχής υπηρεσιών - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ζητείται άτομο ηλικίας 25 - 35 ετών, από εταιρεία παροχής υπηρεσιών, για το Νοσοκομείο Πύργου. Προϋπηρεσία στον τομέα των πωλήσεων θα εκτιμηθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 5:30 pm


10ος Δρόμος Ειρήνης στον Πύργο Ηλείας - Patras Events

10ος Δρόμος Ειρήνης στον Πύργο Ηλείας  Patras Events

10ος Ολυμπιακός Δρόμος Ειρήνης 2019. Ο Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ Ποδηλατοδρόμος και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας διοργανώνουν τον 2ήμερο ποδηλατικό αγώνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


Ο Λευκός Πύργος ως κάμπινγκ - Parallaxi Mag

Ο Λευκός Πύργος ως κάμπινγκ  Parallaxi Mag

Δωρεάν κάμπινγκ στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο μνημείο-σήμα κατατεθέν της βρήκαν χθες βράδυ κάποιοι τουρίστες. Έτσι και αλλιώς οι έλεγχοι είναι μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


Προχωρά η προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας - Σε λειτουργία ο νέος αρθροσκοπικός πύργος - Ράδιο Λασίθι 92.3

Προχωρά η προμήθεια αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας - Σε λειτουργία ο νέος αρθροσκοπικός πύργος  Ράδιο Λασίθι 92.3

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Ιεράπετρας ενημερώνει τους πολίτες ότι δημοσιεύτηκε στις 27/5/2019 η προκήρυξη του δημόσιου ανοικτού άνω του.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 5:39 pm


Τρομερό! Δρόμος κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα σαν… χάρτινος πύργος (photos+video) - OnSports.gr - Onsports.gr

Τρομερό! Δρόμος κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα σαν… χάρτινος πύργος (photos+video) - OnSports.gr  Onsports.gr

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες από το βίντεο που δείχνει έναν δρόμο να καταρρέει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, προκαλώντας τρόμο, δίπλα σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Πύργος των Καπετανάκηδων: Επίσκεψη από… αέρος! - Messinialive

Πύργος των Καπετανάκηδων: Επίσκεψη από… αέρος!  Messinialive

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΩΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΔΩΝ ΣΤΑ ΣΩΤΗΡΙΑΝΙΚΑ - VIDEO DRONE ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΚΑΛΑΚΗΣ Ο Πύργος των ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Έδεσαν με λαστιχένιο γάντι το χέρι 90χρονης και ξέχασαν να το βγάλουν - Από θαύμα δεν ακρωτηριάστηκ... - Dikaiologitika News

Πύργος: Έδεσαν με λαστιχένιο γάντι το χέρι 90χρονης και ξέχασαν να το βγάλουν - Από θαύμα δεν ακρωτηριάστηκ...  Dikaiologitika News

Οργή και προβληματισμό προκαλεί η πρωτοφανής και απαράδεκτη συμπεριφορά των νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου Ηλείας, απέναντι σε μία ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Μητσοτάκης: Περιοδεία σε Ολυμπία, Κρέστενα, Πύργο και Ανδραβίδα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Μητσοτάκης: Περιοδεία σε Ολυμπία, Κρέστενα, Πύργο και Ανδραβίδα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Τέσσερις σταθμούς θα έχει η μίνι περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη στην Ηλεία. Για συμβολικούς λόγους θα επισκεφθεί την Αρχ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Νικολούτσος: Δραματικές οι εξελίξεις για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Νικολούτσος: Δραματικές οι εξελίξεις για την Πατρών - Πύργου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις της Πατρών – Πύργου, σχετικά με τη λήξη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 9:05 am


Ένας… ουρανός από ομπρέλες στον Πύργο - "Μικρά κ' Περίεργα" - Νέα Κρήτη - neakriti.gr

Ένας… ουρανός από ομπρέλες στον Πύργο - "Μικρά κ' Περίεργα" - Νέα Κρήτη  neakriti.gr

Ο Πύργος Μονοφατσίου απέκτησε και αυτός… σημείο με πολύχρωμες ομπρέλες!

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Λευκωσία: Αυτός θα είναι ο νέος πύργος της πόλης - avant-garde.com.cy

Λευκωσία: Αυτός θα είναι ο νέος πύργος της πόλης  avant-garde.com.cy

Ο Labs Tower, που θα δεσπόζει στο κέντρο της Λευκωσίας, αφορά σε ένα πρότζεκτ του Ισραηλινού μεγιστάνα (με κυπριακό διαβατήριο) Teddy Sagi. Το έργο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


3ο Παιδικό Φεστιβάλ ΡήγαςΠαιδιόθεν - Ο Πύργος μέσα από τα μάτια μας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

3ο Παιδικό Φεστιβάλ ΡήγαςΠαιδιόθεν - Ο Πύργος μέσα από τα μάτια μας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

ΤΑΧΙΑ (=αύριο) ΜΑΘΕΣ (=λοιπόν) το απόγευμα (ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ώρα 6:30), εάν δεν έχετε καμιά ΝΤΡΟΥΛΙΑ (=ξαφνική ζάλη) και πολλά ΧΟΥΓΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


«Ζωντανός» πύργος στην Γερμανία - /finance.in.gr

«Ζωντανός» πύργος στην Γερμανία  /finance.in.gr

Οι μηχανικοί του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο πύργο που οι πτυχές του... «στρίβουν μόνες τους» με όνομα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Πατρών – Πύργου: «Αγκάθι» ο "Τοξότης" - Achaia News

Πατρών – Πύργου: «Αγκάθι» ο "Τοξότης"  Achaia News

Σε… σήριαλ με πολλά ακόμα επεισόδια (οικονομικο-πολιτικές παρεμβάσεις κ.α.), εξελίσσεται η υπόθεση της ανάθεσης δύο εργολαβιών του οδικού άξονα Πάτρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Εξιχνιάστηκε μεγάλη κομπίνα με κλιματιστικά και γεωργικά μηχανήματα - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Εξιχνιάστηκε μεγάλη κομπίνα με κλιματιστικά και γεωργικά μηχανήματα - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Άπλετο φως έριξαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου σε μια υπόθεση απάτης που απασχολούσε τις αρχές από το Νοέμβριο του 2017.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


22ώροφος πύργος €50 εκατ. στις Φοινικούδες - Ο Φιλελεύθερος

22ώροφος πύργος €50 εκατ. στις Φοινικούδες  Ο Φιλελεύθερος

Στο στάδιο της περιβαλλοντικής έγκρισης βρίσκεται η εξέταση της αίτησης για την κατασκευή κτηρίου 22 ορόφων της εταιρείας QN Developing του Ομίλου Quality ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


Ο Πύργος που γέμισε παιχνίδια - HuffPost Greece

Ο Πύργος που γέμισε παιχνίδια  HuffPost Greece

«Κοίτα, μπαμπά μπαμπά, ο πύργος» και το μικρό δάχτυλο να δείχνει την πανέμορφη οικία Κουλούρα, ένα κτίριο φρουριακής μορφής που δεσπόζει από τα τέλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


Φραντς Κάφκα: «Ο Πύργος» στο Σύγχρονο Θέατρο - diastixo.gr

Φραντς Κάφκα: «Ο Πύργος» στο Σύγχρονο Θέατρο  diastixo.gr

Ο Πύργος, το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα, μεταφέρεται στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε διασκευή της Έλσας Ανδριανού και ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: 24χρονος έκλεψε το παγκάρι στο εκκλησάκι του Αγ. Χριστοφόρου στο ΚΤΕΛ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: 24χρονος έκλεψε το παγκάρι στο εκκλησάκι του Αγ. Χριστοφόρου στο ΚΤΕΛ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με τον άγιο προστάτη των οδηγών, τον Αγ. Χριστόφορο τα έβαλε ένας 24χρονος. Συγκεκριμένα επέλεξε να μπει στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον κεντρικό σταθμό ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συνέλαβαν 62χρονο για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν 62χρονο για καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 62χρονος ημεδαπός. Σε αστυνομικό έλεγχο που του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Άντρας βρέθηκε νεκρός μέσα στη θάλασσα! - Επαρχία - Athens Magazine

Πύργος: Άντρας βρέθηκε νεκρός μέσα στη θάλασσα! - Επαρχία  Athens Magazine

Χθες το απόγευμα δραματικές στιγμές βίωσαν όσοι βρέθηκαν στην παραλία Σπιάντζα στον Πύργο Ηλείας. Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι.

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: 50χρονος πνίγηκε στην παραλία της Σπιάντζας - Newsbeast.gr

Πύργος: 50χρονος πνίγηκε στην παραλία της Σπιάντζας  Newsbeast.gr

Σοκ και βαθιά θλίψη προκάλεσε ο θάνατος του 50χρονου που βρέθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης πνιγμένος στην περιοχή Λέτρινα 15 στη Σπιάτζα.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


O Πύργος του Oρέστη ή Κάστρο ήταν το τελευταίο σημείο άμυνας της Ακρόπολης των Σερρών - epiloges

O Πύργος του Oρέστη ή Κάστρο ήταν το τελευταίο σημείο άμυνας της Ακρόπολης των Σερρών  epiloges

O Πύργος του Oρέστη στον λόφο του Kουλά που χρόνια τώρα στέκει επιβλητικά στην κορυφή της πόλης μαρτυρά την πολύχρονη παρουσία της στο πέρασμα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Ευχαριστήριο μήνυμα της παράταξης «Ο Πύργος όλοι εμείς» - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ευχαριστήριο μήνυμα της παράταξης «Ο Πύργος όλοι εμείς» - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Με την ανακήρυξη των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων, ο ανεξάρτητος τοπικός συνδυασμός μας “Ο Πύργος όλοι εμείς” για την κοινότητα του Πύργου ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Ο Πύργος που πρέπει να νικήσουμε - Capital.gr

Ο Πύργος που πρέπει να νικήσουμε  Capital.gr

Του Πάνου Ευαγγελόπουλου. Ο "Πύργος" είναι ένα από τα κορυφαία έργα του Φράντς Κάφκα. Μαζί με τη "Δίκη" και την "Αμερική", αποτελούν, μια τριλογία που ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Καταράχι Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι οδηγώντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Ο κρυμμένος πύργος Τέσλα - Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της Ρωσίας - Ethnos

Ο κρυμμένος πύργος Τέσλα - Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της Ρωσίας  Ethnos

Ο «Πύργος του Τέσλα» στη Ρωσία (πολλοί αγνοούν την ύπαρξή του) βρίσκεται καλά κρυμμένος σε ένα πυκνά χιονισμένο δάσος λίγο έξω από την Μόσχα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Πύργου - Ποιος βγαίνει δήμαρχος... - Newsit

Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Πύργου - Ποιος βγαίνει δήμαρχος...  Newsit

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ. Ποιος βγαίνει δήμαρχος στο Δήμο Πύργου. Δείτε λive τα αποτελέσματα εκλογών, και ποιος εκλέγεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Πολιτικός πολιτισμός από Αντωνακόπουλο - Νικολούτσο - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Πολιτικός πολιτισμός από Αντωνακόπουλο - Νικολούτσο - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στα εκλογικά τμήματα της πόλης, συναντήθηκαν οι δύο αντίπαλοι της εκλογικής αναμέτρησης στο δήμο Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος και Κώστας ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Στο 4ο δημοτικό σχολείο ψήφισε ο Τάκης Αντωνακόπουλος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στο 4ο δημοτικό σχολείο ψήφισε ο Τάκης Αντωνακόπουλος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στο 4ο δημοτικό σχολείο Πύργου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος. Συνοδευόμενος απο συνεργάτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου (video) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου (video) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Πριν τη δύση του ηλίου και ο Τάκης Αντωνακόπουλος έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως δήμαρχος Πύργου. Ο επικεφαλής της 'ΑΝΑΣΑ' στο εκλογικό του κέντρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


«Ο Πύργος» του Φραντς Κάφκα στο Σύγχρονο Θέατρο - Zougla

«Ο Πύργος» του Φραντς Κάφκα στο Σύγχρονο Θέατρο  Zougla

Ένας κάποιος κύριος Κ. καταφθάνει σε ένα χωριό που ανήκει στην επικράτεια κάποιου Πύργου. Πιστεύει πως έχει προσληφθεί ως Χωρομέτρης... Φραντς Κάφκα ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου - Β γύρος: Σε 1 από 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου - Β γύρος: Σε 1 από 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

28ης Οκτωβρίου 1 Πύργος Ηλείας. Τηλ: 26210-30400. Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414. Εμπορικό Τμήμα: 6945556212. Email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Ξέφρενα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο του Τ. Αντωνακόπουλου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Ξέφρενα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο του Τ. Αντωνακόπουλου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Ξέφρενα πανηγύρια στο εκλογικό κέντρο του Τάκη Αντωνακόπουλου στην οδό Πατρών στον Πύργο, με την επιβεβαίωση του αποτελέσματος της πρώτηςε ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Πύργος: Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής του ΚΚΕ Γιώργος Πικέας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής του ΚΚΕ Γιώργος Πικέας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σε ηλικία 87 ετών “έφυγε” από τη ζωή ο γνωστός Πυργιώτης αγωνιστής του ΚΚΕ Γιώργος Πικέας. Για δεκαετίες υπηρέτησε με τους αγώνες του και ως ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2019 | 10:00 am


Πύργος Απολλωνίας: Τα Χάιλαντς της Μακεδονίας από ψηλά - Viral | News 24/7 - NEWS 24/7

Πύργος Απολλωνίας: Τα Χάιλαντς της Μακεδονίας από ψηλά - Viral | News 24/7  NEWS 24/7

Ένα τοπίο εκπληκτικό όπου η εναλλαγή ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο σε συνάρτηση με τον πύργο που δεσπόζει στο τοπίο σε ταξιδεύει στα διάσημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Ο πύργος «έφαγε» το πεζοδρόμιο - Θέμα ασφάλειας στη Μακαρίου - Politis News

Ο πύργος «έφαγε» το πεζοδρόμιο - Θέμα ασφάλειας στη Μακαρίου  Politis News

Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας εξακολουθούν να προκύπτουν για τους πεζούς που χρησιμοποιούν τη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, ένεκα των εργασιών για ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Οι σταυροί προτίμησης στις δημοτικές εκλογές (ΕΠΙΣΗΜΑ) - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Οι σταυροί προτίμησης στις δημοτικές εκλογές (ΕΠΙΣΗΜΑ) - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Οι σταυροί των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όπως αναρτήθηκαν Ανα.Σ.Α. Ανάπτυξη Συμμετοχή Αλληλεγγύη - Τάκης Αντωνακόπουλος Εκλογική ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Ο Πύργος όλοι εμείς: Ανακοίνωση για την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ο Πύργος όλοι εμείς: Ανακοίνωση για την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Η κίνησή μας «Ο Πύργος όλοι εμείς» δημιουργήθηκε με έναν πρωταρχικό στόχο. Την κινητοποίηση των πολιτών πάνω στα προβλήματα που απασχολούν τη ζωή ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Στα "πορτοκαλί" ο Λευκός Πύργος για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ & VIDEO) - Thestival

Στα "πορτοκαλί" ο Λευκός Πύργος για καλό σκοπό (ΦΩΤΟ & VIDEO)  Thestival

Πορτοκαλί χρώμα πήρε πριν από λίγο ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συνέλαβαν 35χρονη με καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν 35χρονη με καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μία 35χρονη ημεδαπή. Σε αστυνομικό έλεγχο που της ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: 22χρονος πυροβολούσε κατά αστυνομικών από τα δύο μέτρα - The TOC

Πύργος: 22χρονος πυροβολούσε κατά αστυνομικών από τα δύο μέτρα  The TOC

Αντιμέτωποι με έναν 22χρονο έχει απασχολήσει τις Αρχές ξανά στο παρελθόν βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου και του Α.Τ.Πύργου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Το απέραντο πάρκινγκ του Αγ. Νικολάου - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Το απέραντο πάρκινγκ του Αγ. Νικολάου - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Σαφώς και είναι γνωστό και κατανοητό το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη του Πύργου, αλλά και η απερχόμενη αρχή δεν είδαμε να κάνει κάτι για να το λύσει.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Μαίρης Κομιώτη - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό της Μαίρης Κομιώτη - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Πύργου από τον πρόωρο χαμό της Μαίρης Κομιώτη. Σύζυγος του γνωστού επιχειρηματία Χάρη Κομιώτη, “έφυγε” ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Πύργος του Άιφελ: Καινούριο γιγαντιαίο πάρκο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Pagenews.gr

Πύργος του Άιφελ: Καινούριο γιγαντιαίο πάρκο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 2024  Pagenews.gr

Στόχος του πάρκου είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα συνωστισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Τελικά αποτελέσματα σε 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Τελικά αποτελέσματα σε 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

28ης Οκτωβρίου 1 Πύργος Ηλείας. Τηλ: 26210-30400. Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414. Εμπορικό Τμήμα: 6945556212. Email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Σε 111 από 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Σε 111 από 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

28ης Οκτωβρίου 1 Πύργος Ηλείας. Τηλ: 26210-30400. Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414. Εμπορικό Τμήμα: 6945556212. Email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Ηλεία: Ολυνύχτιο θρίλερ σε Πύργο και Κρέστενα για τις δημοτικές - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Ηλεία: Ολυνύχτιο θρίλερ σε Πύργο και Κρέστενα για τις δημοτικές - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Δραματικό χαρακτήρα έχει λάβει η εξέλιξη της καταμέτρησης των δημοτικών εκλογών, στους δήμους Πύργου και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων. Στον Πύργο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Δήμος Πύργου Ηλείας - Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Δήμος Πύργου Ηλείας  Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE Δήμος Πύργου Ηλείας: Τα… ψέματα τελείωσαν. Οι κάλπες έκλεισαν και η εκλογική διαδικασία των Δημοτικών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Συνέλαβαν 46χρονη για απόπειρα κλοπής σε σούπερ μάρκετ - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Συνέλαβαν 46χρονη για απόπειρα κλοπής σε σούπερ μάρκετ - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 46χρονη ημεδαπή. Η γυναίκα μετέβη σε υπεραγορά ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Ο Πύργος του Μπαζαίου και το Φεστιβάλ της Νάξου - Newsbeast.gr

Ο Πύργος του Μπαζαίου και το Φεστιβάλ της Νάξου  Newsbeast.gr

Στον κάμπο της Αγιασσού και περίπου στο 12ο χλμ. από την χώρα πάνω στον δρόμο που οδηγεί στην ενδοχώρα του νησιού, δεσπόζει αγέρωχος στο πέρασμα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο ο Αντωνακόπουλος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο ο Αντωνακόπουλος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στο 4ο δημοτικό σχολείο Πύργου ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ Τάκης Αντωνακόπουλος. Συνοδευόμενος από ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Πιάστηκαν στα χέρια πολίτες για την σειρά προτεραιότητας! - Patras Events

Πύργος: Πιάστηκαν στα χέρια πολίτες για την σειρά προτεραιότητας!  Patras Events

Έγινε και αυτό στον Πύργο. Επεισόδιο σημειώθηκε κατά της διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου. Συγκεκριμένα, γύρω στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Στο 1ο Δημοτικό ψήφισε ο Γιάννης Αργυρόπουλος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στο 1ο Δημοτικό ψήφισε ο Γιάννης Αργυρόπουλος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος. Συνοδευόμενος από τις κόρες του πέρασε από διάφορα εκλογικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Στο 6ο Δημοτικό ψήφισε ο Μητροπολίτης Ηλείας - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στο 6ο Δημοτικό ψήφισε ο Μητροπολίτης Ηλείας - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Περίπου στις 11 το πρωί, ψήφισε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός στο 6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου. Ο Ποιμενάρχης της Ηλείας σε δηλώσεις του σημείωσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Στο 2ο γυμνάσιο ο Κώστας Νικολούτσος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στο 2ο γυμνάσιο ο Κώστας Νικολούτσος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Χαμογελαστός και ευδιάθετος προσήλθε για την τετραπλή ψήφο, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Κώστας Νικολούτσος, στο 2ο γυμνάσιο Πύργου.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: "Ενισχυμένη η Αναγένεσις" δηλώνει ο Χάρης Μιχαλακόπουλος - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: "Ενισχυμένη η Αναγένεσις" δηλώνει ο Χάρης Μιχαλακόπουλος - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Στο 2ο γυμνάσιο Πύργου ψήφισε ο επικεφαλής της 'Αναγένεσις στο δήμο Πύργου' Χάρης Μιχαλακόπουλος. Μάλιστα στις δηλώσεις του αμέσως μετά εξέφρασε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Δήμος Πύργου: Σε 11 από 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Δήμος Πύργου: Σε 11 από 120 Ε.Τ. - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

28ης Οκτωβρίου 1 Πύργος Ηλείας. Τηλ: 26210-30400. Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414. Εμπορικό Τμήμα: 6945556212. Email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Στο 2ο Δημοτικό ψήφισε ο Στάθης Καννής - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Στο 2ο Δημοτικό ψήφισε ο Στάθης Καννής - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Λίγο μετά 11.30 το πρωί, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της παράταξης 'Μπορούμε', Στάθης Καννής.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Πύργος: Οι “Banda Morena” αποκαλύπτονται απόψε στον "Ακροβάτη" - Ηλεία Live! - ΗΛΕΙΑLIVE!

Πύργος: Οι “Banda Morena” αποκαλύπτονται απόψε στον "Ακροβάτη" - Ηλεία Live!  ΗΛΕΙΑLIVE!

Οι εκλογές έχουν μονοτονίσει το ενδιαφέρον τις τελευταίες εβδομάδες. Οι “Banda Morena' έρχονται παραμονή των εκλογών στον 'Ακροβάτη' στην κεντρική ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πύργος

Φιλικοί ιστότοποι: