Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Κορινθίας   »   Δερβενι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

O Γ. Μανιάτης στους "Αταίριαστους" (ΣΚΑΪ) για Σκοπιανό και Κίνημα Αλλαγής

 • Όχι απλά δικαίωμα, αλλά υποχρέωση της Φ. Γεννηματά, να εκφράζει το σύνολο του Κινήματος Αλλαγής, αφού έχει την πολύ πρόσφατη λαϊκή νομιμοποίηση από 212.000 πολίτες.
  Δείτε εδώ το σχετικό video
 • Από το καλοκαίρι του 2015 πάλεψα για την ενότητα του χώρου κ συνεχίζω να πιστεύω σ'αυτή.
  Η κοινωνία θέλει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε ενιαία γραμμή και κεντρική μας κατεύθυνση να αποτελεί ο αυτόνομος ρόλος και η ρυθμιστική θέση αμέσως μετά τις εκλογές.

  Δείτε εδώ το σχετικό video

  Γιάννης Μανιάτης

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:21 am


Κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων κατάρτισης – «Καμπάνα» της Κομισιόν - Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δραγασάκη και Εργασίας κ. Αχτσιόγλου

http://img.documentonews.gr/unsafe/1000x600/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2018/06/16/5b24f38ccd3a184067703152.jpg

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε έλεγχο στη Διαχειριστική Αρχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σκοπός ήταν να εξακριβωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης των ελληνικών αρχών του ΕΣΠΑ και κυρίως της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΚΤ στους νέους Κανονισμούς. Τελικά, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε με ενδιαφέροντα ευρήματα σχετικά με το έργο «Επιταγή εισόδου για νέους από 25-29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας», προϋπολογισμού 108.000.000 €.
Στο πλαίσιο του έργου, το Υπουργείο Εργασίας εκδίδει πρόσκληση για να καταρτίσει πίνακα ωφελούμενων – ανέργων. Ο κάθε ωφελούμενος επιλέγει από σχετικό μητρώο του Υπουργείου το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης που θα παρακολουθήσει, και υπογράφει σύμβαση μαζί του. Η πρακτική άσκηση γίνεται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Το έργο άρχισε να υλοποιείται στα τέλη του 2015, υπό την ευθύνη της τότε νέας υπουργού Εργασίας κ. Ράνιας Αντωνοπούλου.Δυστυχώς, τα αποτελέσματα του ελέγχου της Κομισιόν αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση υλοποίησε το ανωτέρω έργο, καθώς και την αξιοποίηση των δράσεων προς όφελος των κομματικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:
 • Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι πραγματοποιήθηκε η πρακτική άσκηση των ωφελουμένων. Αντιθέτως, υπάρχουν ενδείξεις που δημιουργούν βάσιμες υποψίες παράτυπων και μη σύννομων πρακτικών.
 • Οι συνεντεύξεις συμβουλευτικής με τους ανέργους έχουν γίνει πλημμελώς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου αποδεικτικά στοιχεία για το αν έχουν όντως πραγματοποιηθεί.
 • Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λειτούργησαν, κατ’ ελάχιστο, προβληματικά. Π.χ. από τα στοιχεία του συστήματος προκύπτει ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι μπαίνουν ταυτόχρονα στο σύστημα και αποχωρούν επίσης ταυτόχρονα (ακόμη και τις Κυριακές), πάροχοι κατάρτισης δεν ήταν σε θέση να δηλώσουν την προέλευση του υλικού κατάρτισης, δεν υπήρχαν συμπληρωμένα τεστ από τους καταρτιζόμενους κλπ.
 • Η Διαχειριστική Αρχή δεν έχει υιοθετήσει τεκμηριωμένη μεθοδολογία κοστολόγησης των υπηρεσιών κατάρτισης. Χαρακτηριστικά, το κόστος της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι ίδιο με εκείνο της κλασσικής, στην οποία υπάρχει κόστος για εκπαιδευτή, γραμματεία και αίθουσα.   
Επομένως, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίστηκε το πρόγραμμα με το δέοντα τρόπο. Το Υπουργείο Εργασίας δεν έλεγξε τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και η Διαχειριστική Αρχή δεν έλεγξε πλήρως τα προγράμματα, ούτε τεκμηρίωσε το κόστος. Για το λόγο αυτό, η Κομισιόν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ζητώντας από το Υπουργείο Εργασίας να προβεί σε ενδελεχείς ελέγχους και να κοστολογήσει τις δράσεις κατάρτισης.  Η εικόνα της Ελλάδας πλήττεται για έναν επιπλέον λόγο: η Κομισιόν επέβαλε διόρθωση στις δαπάνες του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι  το Δημόσιο δεν θα εισπράξει από την Ε.Ε. ποσό 7.000.000 ευρώ.

Δυστυχώς, αυτές οι κυρώσεις αποτελούν προϊόν της κακής διαχείρισης της κυβέρνησης στο ζήτημα των προγραμμάτων κατάρτισης. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο νέας «καμπάνας» μείωσης της κοινοτικής συνδρομής κατά 25.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, είναι πιθανή η αναστολή πληρωμών στις δράσεις κατάρτισης. Δηλαδή, η χώρα δεν θα εισπράττει την κοινοτική χρηματοδότηση έως ότου η Επιτροπή πειστεί ότι έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
Η αμέλεια και η αβελτηρία που επέδειξαν η Διαχειριστική Αρχή και το Υπουργείο Εργασίας στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι παροιμιώδεις. Η μη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων από την κυβέρνηση οδηγεί σε απώλεια χρημάτων και πλήττει τη διεθνή εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί:
 1. Για ποιο λόγο έγινε πλημμελής έλεγχος στις δράσεις κατάρτισης που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης; Γιατί η κοστολόγηση των δράσεων είναι ελλιπής;
 2. Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, για να συμμορφωθεί η χώρα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και να αποτραπεί η απώλεια περαιτέρω πόρων από τις δράσεις κατάρτισης;

 
Η ερωτώσα βουλευτής

           
Ντόρα Μπακογιάννη

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:06 am


Με… υπογραφή Κέιν η Αγγλία! «Λύγισε» Τυνησία και διαιτησία


Μουντιάλ 2018: Με… υπογραφή Κέιν η Αγγλία! «Λύγισε» Τυνησία και διαιτησία | Newsit.grΈχασε πολλές ευκαιρίες και έφτασε πολύ κοντά στο να γκελάρει από την πρώτη αγωνιστική του Μουντιάλ της Ρωσίας, όπως έκαναν Βραζιλία, Αργεντινή και Γερμανία. Η Αγγλία όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και νίκησε Τυνησία και διαιτησία.
Τα “τρία λιοντάρια” επικράτησαν με 2-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν. Ο αρχηγός της Αγγλίας συμμετείχε και στα δυο πέναλτι για τα οποία φωνάζει η ομάδα του Σάουθγκεϊτ, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, ενώ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις και να δώσει στην ομάδα του τη νίκη.


Η εκκίνηση της Αγγλίας ήταν “εκρηκτική”, αφού… στρίμωξε την Τυνησία στο πρώτο 10λεπτο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Πιο χαρακτηριστική, αυτή του 4, όταν ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας
Τελικά, το άγχος για τα “τρία λιοντάρια” έφυγε μόλις στο 11′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Στόουνς πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και έπιασε την κεφαλιά, ο Χάσεν έκανε εκπληκτική επέμβαση, αλλά ο Κέιν πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 0-1.
Λίγο μετά (13′), ο τερματοφύλακας της Τυνησίας, Χάσεν, έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω ενός προβλήματος στον αριστερό του ώμο, το οποίο απέκτησε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.
Ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά στη συνέχεια, με την Αγγλία όμως να έχει τον έλεγχο. Στο 33′ όμως ο Γουόκερ έπεσε άτσαλα πάνω στον Φαχρεντίν Μπεν Γιουσέφ, έκανε πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Σασί να εκτελέσει εύστοχα και να φέρει το ματς στα ίσα (1-1).
Οι Άγγλοι κυριάρχησαν στη συνέχεια, ζήτησαν πέναλτι στο 40′ σε μαρκάρισμα του Κέιν και στη συνέχεια βρήκαν… στο δοκάρι! Στο 44′ και ένα λεπτό μετά από μια άλλη του χαμένη ευκαιρία, ο Λίνγκαρντ πρόλαβε τον Μπεν Μουσταφά, “τσίμπησε” την μπάλα, αλλά την είδε να χτυπά στο αριστερό δοκάρι της Τυνησίας.
Την ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Αγγλία να πιέζει για να πάρει και πάλι.. κεφάλι στο σκορ. Μάλιστα, στο 52′ ζήτησε -δικαιολογημένα- και πάλι πέναλτι, σε μαρκάρισμα πάνω στον Κέιν.
Για αρκετά λεπτά το γήπεδο… έγειρε, με την Αγγλία να “κατασκηνώνει” έξω από την περιοχή της Τυνησίας, η οποία ήταν επιθετικά ανύπαρκτη. Στην άμυνα όμως η ομάδα του Ναμπίλ Μααλούλ εμφανίστηκε “ταμπουρωμένη” και κατάφερε να πάρει το βαθμό.
Τελικά, η.. λύτρωση για την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήρθε στις καθυστερήσεις. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ, ο Μαγκουάιρ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο αμαρκάριστος Κέιν -στο δεύτερο δοκάρι- νίκησε τον τερματοφύλακα της Τυνησίας και διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Άξιο αναφοράς, πως ο επιθετικός της Τότεναμ έφτασε τα 15 γκολ σε 25 εμφανίσεις με την εθνική Αγγλίας. 
ΤΥΝΗΣΙΑ (Ναμπίλ): Χασέν (16' λ.τρ. Μπεν Μουσταφά), Μεριάχ, Σ. Μπεν Γιουσέφ, Μπρον, Μααλούλ, Σκιρί, Μπαντρί, Σασί, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρί (85' Καλιφά), Σλιτί (73' Μπεν Αμόρ)
ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Ντέλε Άλι (80' Λόφτους-Τσικ), Χέντερσον, Λίνγκαρντ (90+3' Ντάιερ), Γιανγκ, Στέρλινγκ (68' Ράσφορντ), Κέιν
 =========

Η αυλαία της ημέρας άνοιξε στις 15:00 όπου η Σουηδία αντιμετώπισε την Νότια Κορέα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Μουντιάλ. Η Σουηδία πανηγύρισε τη νίκη χάρη σε πέναλτι του Γκράνκιβστ στο 65΄, για τον καταλογισμό του οποίου χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

==========
Στο δεύτερο ματς της ημέρας, το Βέλγιο συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του στην πρεμιέρα των μουντιάλ, αφού επικράτησε 3-0 του Παναμά στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου που έγινε στο Σότσι (Fisht Stadium) για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκόραραν στο 47΄ με τον Μέρτενς και στο 69΄, 75΄ με τον Λουκάκου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:36 pm


Δημοπρατήσεις έργων στην Π. Ε. Αρκαδίας


http://tvtv.gr/wp-content/uploads/2015/07/Tatoulhs_Petros_Best-400x307-0_101.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπέγραψε τη διακήρυξη δημοπρασίας για τα ακόλουθα έργα: Τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης εισόδων-εξόδων Εθνικών Οδών (Ε.Ο.) Τρίπολης Αρκαδίας προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και ύδρευσης Βασκίνας - Αι Γιάννη Παλαιοχώρας Δήμου Νότιας Κυνουρίας προϋπολογισμού 545.000 ευρώ. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας ΠελοποννήσουΔημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:25 pm


Πρακτορείο ΟΠΑΠ στον ρυθμό της… σάμπα!#ZiseToPodosfairo

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεκινήσει και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ βρίσκονται ήδη στο ρυθμό της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Με αφορμή τον αγώνα Βραζιλία-Ελβετία ένας ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο οργάνωσε μία μεγάλη γιορτή: εντυπωσιακές Βραζιλιάνες χορεύτριες, τύμπανα και ο φρενήρης ρυθμός της σάμπα ταξίδεψαν τον κόσμο στις κερκίδες του «Ροστόφ Αρένα» στη Ρωσία!ysterografa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:20 pm


Στη φυλακή ο γαμπρός του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/spain-500-1.jpg Στην φυλακή οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο σύζυγος της αδελφής του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, που έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη πέντε ετών και δέκα μηνών για υπεξαίρεση, σύμφωνα με πηγές της διοίκησης των φυλακών.
Ο σύζυγος της μικρότερης αδερφής του βασιλιά Φελίπε, Ινφάντα Κριστίνα, βρίσκεται στη φυλακή της Μπριέβα, η οποία απέχει 108 χιλιόμετρα από την Μαδρίτη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:17 pm


Ε.Ε. για Σκοπιανό: Παραμένει το «ΠΓΔΜ» μέχρι την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/federica-mogerini-1300.jpg
Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον όρο πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), μέχρι την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Αυτό ανέφερε σήμερα η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι.


«Η συμφωνία υπεγράφη, όμως υπάρχουν ακόμα κάποια βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι την ολοκλήρωσή της. Στην επίσημη επικοινωνία μας, θα εξακολουθούμε να αναφερόμαστε στη χώρα αυτή ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και αυτό κάνουμε σε όλες τις ανακοινώσεις μας μέχρι τώρα», ανέφερε η εκπρόσωπος της Φεντερίκα Μογκερίνι και προσέθεσε: «Μέχρι την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και από τις δύο πλευρές, θα συνεχίσουμε να αναφερόμαστε στην εν λόγω χώρα με το όνομα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που είναι και το όνομα με το οποίο εντάχθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών».

Στις Πρέσπες παρέδωσαν και με υπογραφή το όνομα «Μακεδονία»

Τα πανηγύρια και τα χαμόγελα των Τσίπρα και Ζάεφ στις Πρέσπες αποδεικνύονται ανεπαρκή να καλύψουν τον προβληματισμό και την ανησυχία που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.
Η επόμενη ημέρα φέρνει την κυβέρνηση πολιτικά και κοινωνικά αποδυναμωμένη, με μειωμένο πολιτικό κεφάλαιο, ακραίες συνθήκες πόλωσης και σύγκρουσης, τις οποίες η ίδια εδραίωσε στην πολιτική ζωή, τουλάχιστον τα 2/3 της ελληνικής κοινής γνώμης ξεκάθαρα απέναντι και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών για το φθινόπωρο ή το αργότερο τον Μάιο του 2019 να αναβιώνουν και να επανέρχονται δριμύτερα.
Την ίδια στιγμή, πέφτει στο κενό ο στρατηγικός και πραγματικός στόχος του κ. Τσίπρα να διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από το άνοιγμα του Σκοπιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τους ΑΝ.ΕΛ. να εξαϋλώνονται με ταχείς ρυθμούς και η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοχοποιήσει ως Ακροδεξιά και να απαξιώσει ως «πληρωμένη από τη διαπλοκή» κάθε φωνή που αντιτίθεται στα σχέδιά της, να γυρίζει μπούμερανγκ.
Η ανάγνωση των ανταποκρίσεων των διεθνών πρακτορείων -πέραν των διθυράμβων για Τσίπρα και Ζάεφ που όντως υπάρχουν καθώς η Ελλάδα υποχώρησε από θέσεις που κρατούσε εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια και άνοιξε το δρόμο στην ΠΓΔΜ να μπει με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. όπως ήθελαν οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ε.Ε.- αντιλαμβάνεται ότι η εμπροσθοβαρής συμφωνία που υπόγραψε ο Νίκος Κοτζιάς και ο πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να μην ισχύσει και να ανατραπεί, αν η «Βόρεια Μακεδονία» πλέον δεν εκπληρώσει κάποιους από τους όρους.
Στις Πρέσπες δεν έγινε γάμος, όπως είπε ο κ. Τσίπρας. Εγιναν βαφτίσια και η δήλωση του κ. Ζάεφ στις Πρέσπες «οι Ελληνες και οι Μακεδόνες» δείχνει πως η… υπόσχεση ότι η συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί και δεν θα έρθει στην ελληνική Βουλή αν η «Βόρεια Μακεδονία» δεν ολοκληρώσει τα βήματα που προβλέπονται και άρα δε θα ισχύσει, είναι ένα ακόμα συνειδητό ψέμα από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.
Η συμφωνία ήδη… τρέχει, τα βαφτίσια ήδη τελείωσαν, τα Σκόπια είναι για τον υπόλοιπο κόσμο οι «Μακεδόνες», η Ελλάδα είναι «οι Ελληνες» και αυτό δεν γυρίζει πίσω, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφύγει να φέρει προς κύρωση τη συμφωνία στην ελληνική Βουλή, όπως έκανε και τώρα, μήπως αποφύγει την έκθεση ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος λόγω της κίνησης της Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση μομφής, τελικά δεν την απόφυγε. Αυτά για να μην υπάρχουν αυταπάτες για τη δυναμική της συμφωνίας η οποία δεν θα γυρίσει πίσω σε κάποιους μήνες επειδή η «Βόρεια Μακεδονία» του κ. Ζάεφ δεν θα εκπληρώσει κάποιον όρο της, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά και ο κ. Τσίπρας αλλά και ο κ. Καμμένος.
Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. συνεχίζει ενωμένη και ενισχυμένη, το Κίνημα Αλλαγής δείχνει ότι ξεπερνά την κρίση, αλλά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες φυλλοροούν. Δεν είναι μόνο ο Δημήτρης Καμμένος, που τώρα η πλειοψηφία προσπαθεί να συκοφαντήσει για τη στάση του, αλλά πρώτα οφείλει να εξηγήσει στην ελληνική κοινή γνώμη πώς γίνεται ο κ. Καμμένος να είναι «η τελευταία εφεδρεία της διαπλοκής» όταν ο κ. Τσίπρας τον επέλεξε για υφυπουργό και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον εξέλεξαν αντιπρόεδρο της Βουλής. Αγγίζουν τα όρια του πανικού και της γελοιότητας οι επιθέσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. κατά του Δημήτρη Καμμένου όταν ο ίδιος ήταν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ ανάμεσα στους βουλευτές που ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε προσωπικά για το σθένος που επέδειξαν και ψήφιζαν Μνημόνια και μέτρα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση τον Αύγουστο να υπογράψει το τυπικό τέλος του προγράμματος.

Για το δημοψήφισμα του 2015

Σε αυτό το κλίμα, δεν προκάλεσε καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην Die Welt, παραδέχθηκε ότι δεν θα έκανε το δημοψήφισμα του 2015 «αν είχε όλα τα δεδομένα του σήμερα μπροστά του, τότε».
Ο πολιτικός που μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή υπερασπιζόταν το δημοψήφισμα του 2015, όταν ρωτήθηκε ευθέως αν θα προχωρήσει σε αυξήσεις συντάξεων, μετά τον Αύγουστο, αποκάλυψε ότι «δεν θα κάνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό», δηλώνει ότι θα πάει μέχρι και μάρτυρας υπεράσπισης για τον πρώην πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου δικαιώνοντάς τον πλήρως και σχετικά με το ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης που υπάρχει στην Ευρώπη και τη Γερμανία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δηλώνει: «Οι Γερμανοί βουλευτές δικαίως είναι προβληματισμένοι. Αλλά θα τους έλεγα: Είμαστε συνεπιβάτες στο ίδιο ευρωπαϊκό καράβι. Μια επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης, συνεπώς και της Γερμανίας. Η Ελλάδα έκανε μεγάλες θυσίες και η Γερμανία, με τη βοήθειά της επίσης. Μια επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους θα διασφάλιζε αυτήν την επιτυχία, χωρίς να ενοχλήσει άλλους επιβάτες» και σημειώνει -όταν η Αυγή πριν από δύο εβδομάδες έλεγε «Στο Καλό!» στο ΔΝΤ- ότι «μια παραμονή του ΔΝΤ για τους υπόλοιπους μήνες του τρίτου προγράμματος θα εξυπηρετούσε πολύ την αξιοπιστία όλων μας».
eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 4:12 pm


Αυτά είναι τα 5 κανάλια που παίρνουν τηλεοπτική άδεια από το ΕΣΡ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/kanalia-adeies-500.jpg 
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακηρύσσει, με απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, τους οριστικούς, προεπιλεγέντες για χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, υποψηφίους:
1. Ειδήσεις ντοτ κομ ανώνυμη ραδιοτηλεοπτική και εμπορική εταιρεία παροχής πληροφοριών και ενημέρωσης
2. Νέα τηλεόραση ανώνυμος εταιρεία
3. Alpha δορυφορική τηλεόραση ανώνυμος εταιρεία
4. Αντέννα tv ανώνυμος εταιρεία
5. Ραδιοτηλεοπτική ανώνυμος εταιρεία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΕΣΡ ανακηρύσσει επίσης οριστική προεπιλεγείσα για τη χορήγηση μίας από τις άδειες, την εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, υπό τον όρο ότι θα προσκομίσει έως τις 26.06.2018 στοιχεία από τα οποία θα προκύπτει η πλήρης εξόφληση -με τραπεζικό δανεισμό- του συνολικού πιστωμένου τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της M.P.J. HOLDINGS LTD 31 από την εταιρεία A-ORIZON MEDIA LTD στη Martine-Nadine Bolle και κατά προέκταση, η πραγματική οικονομική σύνδεση της τελευταίας με το μετοχικό κεφάλαιο της υποψηφίας.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:58 pm


ΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ : Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση. Στο 1/3 οι βουλευτές του


Συντριπτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά η οποία φαίνεται να διαγράφει ανοδική πορεία, δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc.
Βάση της αναγωγής ποσοστών και εδρών στη νέα βουλή, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο εμφανίζεται αυτοδύναμη αλλά τα ευρήματα δείχνουν πως θα έχει 158 βουλευτές, ενώ ο αριθμός των αντιπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικό-σοκ για την Κουμουνδούρου καθώς θα είναι μόλις 57. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου, το Κίνημα Αλλαγής θα διαθέτει 27 βουλευτές, η Χρυσή Αυγή 26, το ΚΚΕ 22 και η Ένωση Κεντρώων 10 αντιπροσώπους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:49 pm


Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα που ξεκινά σήμερα

GREECE-ATHENS-PARLIAMENT SPEAKER-INTERVIEW 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας αποστέλλουμε συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua, όπως αναρτήθηκε χτες (17.10.2018) στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Πρακτορείου.
 
Η συνέντευξη παραχωρήθηκε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλης στην Κίνα από σήμερα Δευτέρα, 18 Ιουνίου, μετά από επίσημη πρόσκληση του ομολόγου του κ. Li Zhanshu, Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας στο Πεκίνο, ο κ. Βούτσης θα συναντηθεί επίσης, με τον Αντιπρόεδρο της Κίνας κ. Wang Qishan και με τον Πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου για την Εξωτερική Πολιτική, Πρέσβη κ. Wu Hailong.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί και στη Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο της πόλης κ. Ying Yong, καθώς και με τον επικεφαλής της COSCO κ. Xu Lirong.
Τον κ. Βούτση  συνοδεύουν στην Κίνα ο Διπλωματικός του Σύμβουλος, Πρέσβης Σπυρίδων Θεοχαρόπουλος και η Γενική Διευθύντρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής κ. Μαργαρίτα Φλούδα. 
Η συνέντευξη έχει ως εξής:

 
Η συνεργασία Κίνας – Ελλάδας θα μπορούσε να προχωρήσει γρηγορότερα και καλύτερα -- Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

ΑΘΗΝΑ, 17 Ιουνίου (Xinhua) –
Η Ελλάδα αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Κίνα και η συνεργασία Κίνας – Ελλάδας θα μπορούσε να αναπτυχθεί με πιο γοργούς ρυθμούς και σε μεγαλύτερο βαθμό, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης σε πρόσφατη συνέντευξη στο Xinhua.
Ο Έλληνας αξιωματούχος έκανε τα σχόλια αυτά προτού αναχωρήσει για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα τη Δευτέρα.
Θα ταξιδέψει στο Πεκίνο και στη Σαγκάη για συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους για την περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.
«Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις ως λαοί και ως χώρες ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στον χρηματοοικονομικό και εμπορικό τομέα. Πιστεύουμε πως αποτελούμε γέφυρα ανάμεσα σε Ευρώπη και Κίνα, τόσο για την οικονομία, όσο και για τον πολιτισμό», δήλωσε στο Xinhua.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας, καθώς και στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road, Ελλάδα και Κίνα έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στη συνεργασία τους σε πολλούς τομείς, αλλά πολλά ακόμα θα μπορούσαν να επιτευχθούν, είπε ο κ. Βούτσης.
 «Η πορεία που ακολουθεί η Ελλάδα και η προσπάθεια που καταβάλλει για τις σχέσεις της με την Κίνα είναι αδιάλειπτες. Υφίστανται κάποια προσκόμματα, τα οποία απορρέουν από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα οποία κάποιες φορές μεγεθύνονται ανάλογα με την «απειλή» που κάποιοι Ευρωπαίοι αισθάνονται από το ρόλο της Κίνας» δήλωσε.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τώρα ποια είναι τα όρια τα οποία επιτρέπει η ΕΕ σε σχέσεις, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα αναπτύσσονταν πολύ πιο γοργά και σε μεγαλύτερο βαθμό» είπε.
Παρά τα εμπόδια, ο Πρόεδρος της Βουλής μετέφερε το μήνυμα πως η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βγει από την οκταετή κρίση χρέους και να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.
Σε ό,τι αφορά στην Πρωτοβουλία Belt and Road, ο Έλληνας αξιωματούχος εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Είμαι πολύ αισιόδοξος, ήμουν πολύ αισιόδοξος πως ολόκληρη η Ευρώπη, ειδικά τα Βαλκάνια και η χώρα μας θα ήταν ανοιχτά απέναντι στο μεγάλο αυτό στρατηγικό σχέδιο, το οποίο αφορά και άλλες ηπείρους, και θα το στήριζαν, ούτως ώστε να υπάρξει συμφωνία ως προς τους όρους του εμπορίου, αλλά και σχετικά με τα πολιτιστικά προϊόντα και τις ανταλλαγές σε επίπεδο λαών.
«Προσπαθώ να διατηρώ την αισιοδοξία αυτή, όχι επειδή υπάρχουν σύννεφα από την ελληνική ή την κινεζική πλευρά, αλλά λόγω των όσων συμβαίνουν στον ευρύτερο χάρτη, όπως οι επαπειλούμενοι εμπορικοί πόλεμοι. Ποιος φανταζόταν πως θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά τέτοια θέματα προκύπτουν ανάμεσα στους μεγάλους πόλους, στις ΗΠΑ της κυβέρνησης Trump, στους G7, στη Ρωσία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε.
Τέτοιου είδους εξελίξεις προκαλούν αστάθεια και αβεβαιότητα στην οικονομία και δύνανται να προκαλέσουν καθυστερήσεις στα σχέδια συνεργασίας, ή να τα θέσουν σε κίνδυνο, είπε ο κ. Βούτσης, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες για την επίλυση τέτοιων θεμάτων.
«Παγιώνουμε τη σχέση μας με τη γειτονική ΠΓΔΜ μέσω συμφωνίας με προοπτική, η οποία βοηθά επίσης να διανοιχτεί η οδός για την Πρωτοβουλία Belt and Road και για το εμπόριο. Οι κινήσεις αυτές δεν είναι συμπτωματικές» δήλωσε, αναφερόμενος στην ιστορική συμφωνία που υπεγράφη την Κυριακή από Ελλάδα και ΠΓΔΜ βάζοντας τέλος στη μακροχρόνια αντιπαράθεση για το όνομα Μακεδονία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε Πεκίνο και Σαγκάη αυτή τη βδομάδα, ο Έλληνας αξιωματούχος θα αναζητήσει ευκαιρίες ενίσχυσης της διμερούς φιλίας και συνεργασίας σε διάφορα πεδία.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη στα Αγγλικά στην παρακάτω διεύθυνση του Κινεζικού Πρακτορείου: 
http://www.xinhuanet.com/english/2018-06/17/c_137260971.htm

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:10 pm


Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Κώστα Πολίτη

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
 
         Αθήνα, 18 Ιουνίου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Με συγκίνηση πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, την απώλεια του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Πολίτη. Ο κ. Βούτσης, δήλωσε:


« Ο Κώστας Πολίτης υπήρξε αγαπητός φίλος από παλιά, με διαδρομή, πέραν της προπονητικής που τον έκανε διεθνώς γνωστό, και στην Αριστερά. Διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος του, ενώ για την αντιδικτατορική του δράση υπέστη συνέπειες στην αθλητική του πορεία και την επαγγελματική του προοπτική. Τα επιτεύγματά του στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ τον έκαναν δημοφιλή σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξε από τους αρχιτέκτονες της «εξόδου» του ελληνικού μπάσκετ διεθνώς και μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε με πάθος το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου.»

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:06 pm


Σταλινισμός, Τιτοϊσμός και το «υπέρτερο εθνικό συμφέρον»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά υπήρχε κι’ άλλος πάτος. Εκτός από το αδιανόητο – να υπογράψουν δηλαδή Τσίπρας και Κοτζιάς μια συμφωνία μόνοι τους, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη λαού και πολιτικού κόσμου, αλλά και χωρίς να συμφωνεί ο συνεταίρος (στην καρέκλα) Καμμένος που προσφέρει την Δεδηλωμένη – συνέβη και το άλλο αδιανόητο:
Στη Βουλή δεν αναφέρθηκε κανείς τους συγκεκριμένα στη συμφωνία. Επαναλάμβαναν μονότονα ότι είναι μια καλή συμφωνία και σκόπιμα απέφυγαν να αναλύσουν ένα – ένα τα άρθρα της, προσφέροντας στους Σκοπιανούς επιχειρήματα που ούτε οι ίδιοι είχαν ποτέ διανοηθεί.Μίλησαν για το 1913, για το 1948, για το 1977, για το 1991, για το 1992, για το 1993, για το 1995, για το 2005, για το 2008, για το 2009, για το 2013, αλλά όχι για το 2018!

Μίλησαν για όσα επί εικοσιπέντε χρόνια συζητούνταν, χωρίς να υπάρξει ποτέ καμιά συμφωνία και όχι για όσα οι ίδιοι πράττουν υπογράφοντας μια εθνικά επιζήμια συμφωνία.
Με τη γνωστή σταλινική μέθοδο της διαπόμπευσης, της στοχοποίησης και της συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων, πετούσαν αποσπασματικά σελίδες από διάφορα απόρρητα έγγραφα, καθαρά προς δημιουργίαν εντυπώσεων, κάνοντας επιλεκτική αναφορά σε σκόρπιες φράσεις.
Άπειρες οι συζητήσεις που έγιναν αυτά τα χρόνια, άπειρες οι προτάσεις που μπήκαν ως βάση συζήτησης, άπειρες οι σκέψεις που δεν ευοδώθηκαν ποτέ και τελικά απορρίφθηκαν.
Κόκκινα πρόσωπα που έσταζαν κακία, στόματα που τραύλιζαν και χέρια που κράδαιναν μερικά από τα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, τα οποία όπως είναι φυσικό, υπάρχουν στο υπουργείο των Εξωτερικών.
Όπως προσφυώς είπε ο Αντώνης Σαμαράς, έγιναν… σκοπιανότεροι των Σκοπιανών! Γιατί ούτε οι Σκοπιανοί διανοήθηκαν ποτέ να μιλήσουν έτσι, ούτε οι Σκοπιανοί διανοήθηκαν να κάνουν χαρτοπόλεμο τα έγγραφα το υπουργείου των Εξωτερικών τους.
Μια άνευ προηγουμένου κατινιά για να κατηγορήσουν το παρελθόν, προκειμένου να περάσει αβρόχοις ποσίν το δικό τους παρόν.
Όλοι καταλαβαίνουν πως συμφωνία μόνο αυτοί έφεραν και υπέγραψαν.
Αλλά για να δικαιολογηθούν, έβγαλαν τα μπουγαδοκόφινα. Και μετά τα πήραν (τα μπουγαδοκόφινα με τα άπλυτά τους) και πήγαν να τα πλύνουν στις Πρέσπες.
Προσέξτε τώρα: Ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων έγινε από την Επιτροπή Αποχαρακτηρισμού Υπηρεσιακών Αρχείων του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συνεκλήθη κατόπιν εντολής του υπουργού στις 15 Ιουνίου. Αυτό αναφέρεται σαφώς σε ένα από τα χαρτιά που ανέμιζε ο κ. Κοτζιάς.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3566/2007, επιτρέπεται ο κατ’ εξαίρεση αποχαρακτηρισμός εγγράφων «εφόσον συντρέχουν λόγοι υπηρεσιακού ή υπέρτερου εθνικού συμφέροντος». Ο αποχαρακτηρισμός ενεργείται με απόφαση του υπουργού μετά από αιτιολογημένη γνώμη της επιτροπής, η οποία συγκροτείται με απόφαση του υπουργού.
Και βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση η επιτροπή έκρινε ότι «τα έγγραφα έχουν ουσιαστική, έτι δε και ίσως κρίσιμη σημασία για την εξασφάλιση συνολικής και πλήρους γνώσης όσον αφορά την τεκμηρίωση του περιεχομένου των κατά καιρούς διαπραγματευτικών φάσεων της ελληνικής πλευράς με εκείνη της ΠΓΔΜ, ως επίσης και με τους διαδοχικούς προσωπικούς απεσταλμένους του ΓΓ των ΗΕ».
Και βέβαια, «η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα ότι συντρέχουν λόγοι υπέρτερου εθνικού συμφέροντος»!
Ποιο ήταν το υπέρτερο εθνικό συμφέρον για την εμφάνιση αυτών των εγγράφων (που δεν λένε και τίποτε);
Και γιατί το υπέρτερο εθνικό συμφέρον εξυπηρετείται από τα συγκεκριμένα έγγραφα και όχι από άλλα που προφανώς δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα;
Προφανώς επειδή το «υπέρτερο εθνικό συμφέρον» έπρεπε να ταυτιστεί με το συμφέρον της κυβέρνησης. Η επιτομή του οργουελισμού και του σταλινισμού.
Δηλαδή, η υπογραφή της συμφωνίας εκ μέρους της κυβέρνησης ταυτίστηκε αυθαιρέτως με το «εθνικό συμφέρον» και προσκομίστηκαν τα ανάλογα έγγραφα που υποτίθεται ότι ενισχύουν αυτή τη θέση.
Και ιδού τώρα ποιο είναι το «εθνικό συμφέρον» που εξυπηρετείται από τη συμφωνία, στα καίρια σημεία της οποίας ουδόλως αναφέρθηκαν Τσίπρας, Κοτζιάς και υπουργοί:
Μακεδόνες πέρα ως πέρα
Όχι μόνο οι πολίτες της γειτονικής χώρας θα αποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική», αλλά συγκεκριμένα:
- Η ιθαγένεια του Δεύτερου Μέρους θα είναι Μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως αυτή θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
- Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η "Μακεδονική γλώσσα", όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας.
- Οι όροι "Μακεδονία" και "Μακεδόνας" έχουν την έννοια που αποδίδεται στο Άρθρο 7 της παρούσας Συμφωνίας (δηλαδή ό,τι ο καθένας εννοεί).
(Φυσικά, δεν περιμένει κανείς ότι κάποιος θα αυτοσυστήνεται ως εξής: «Είμαι Μακεδόνας, όχι όμως του Μεγαλέξανδρου, αλλά του Κύριλλου και του Μεθόδιου. Και μιλώ μακεδονικά, αλλά ξέρετε τα άλλα, αυτά που ανήκουν στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών». Είναι προφανές πως θα δηλώνει «Μακεδόνας» που μιλά τα «μακεδονικά». Ακόμη και αυτό το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» καταργείται στην πράξη από την ίδια τη συμφωνία).
Αλυτρωτισμός και σωβινισμός για… όλους!
- Έκαστο Μέρος δια της παρούσης αναλαμβάνει τη δέσμευση και επίσημα δηλώνει ότι τίποτα στο Σύνταγμά του, όπως ισχύει σήμερα ή θα τροποποιηθεί στο μέλλον, μπορεί ή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ότι αποτελεί ή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για οποιαδήποτε διεκδίκηση οιασδήποτε περιοχής δεν περιλαμβάνεται στα υφιστάμενα διεθνή του σύνορα,
- Έκαστο Μέρος δεσμεύεται να μην προβαίνει σε ή επιτρέπει οιεσδήποτε αλυτρωτικές δηλώσεις και δεν θα υιοθετεί οιεσδήποτε παρόμοιες δηλώσεις από εκείνους που φέρονται να δρουν για λογαριασμό ή για το συμφέρον του Μέρους.
(Δηλαδή, μπήκαμε όλοι στο ίδιο τσουβάλι και η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι τα περί αλυτρωτισμού ισχύουν και για την ίδια και ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις και στο δικό της Σύνταγμα! Ό,τι δηλαδή είχε ζητήσει ο Ζάεφ!)
- Με στόχο την ενίσχυση των φιλικών διμερών σχέσεων κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος και για την πρόληψη δραστηριοτήτων που πιθανόν να υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό εναντίον του άλλου Μέρους. Εάν συμβούν τέτοιου είδους δραστηριότητες, τα Μέρη θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
- Έκαστο Μέρος θα λάβει αμελλητί αποτελεσματικά μέτρα για να αποθαρρύνει και να αποτρέπει την εκδήλωση πράξεων από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν την βία, το μίσος ή την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Εάν ένας ιδιωτικός φορέας στο έδαφος ενός Μέρους εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες χωρίς να το γνωρίζει αυτό το Μέρος, αυτό το Μέρος, μόλις λάβει γνώση αυτών των ενεργειών, θα λάβει αμελλητί όλα τα απαραίτητα μέτρα που του παρέχει ο νόμος.
- Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος.
(Δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχθηκε σοβινιστικές και αναθεωρητικές τάσεις και εκ μέρους της Ελλάδας και θα απαγορεύει εκδηλώσεις ακόμη και σε ιδιώτες).
-Εάν οιοδήποτε από τα Μέρη πιστεύει ότι ένα ή περισσότερα σύμβολα τα οποία συνιστούν μέρος της ιστορικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς του χρησιμοποιείται από το άλλο Μέρος, θα θέσει υπ' όψιν του άλλου Μέρους τη χρήση την οποία επικαλείται, και το άλλο Μέρος θα προβεί στις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες.
(Και με δεδομένο ότι τους δώσαμε τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσουν να μην τους χρησιμοποιούμε εμείς ως σύμβολα).
Θα εξετάζουν τα σχολικά βιβλία μας!
-Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το Άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλλει μία Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ' εφαρμογή του Άρθρου 12.
(Δηλαδή, αν η επιτροπή κρίνει ότι «Τα μυστικά του βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της συμφωνίας, το βιβλίο δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα στα σχολεία μας.Ο δε κ. Κοτζιάς, επί του θέματος αναφώνησε από το βήμα της Βουλής: «Υπάρχει κανείς που φοβάται ότι στα βιβλία τα δικά μας θα βρούνε παραβιάσεις του διεθνούς νόμου;» Και έφερε παραδείγματα διεθνούς πρακτικής, όπως… μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας, για τη σύσταση επιτροπών για την εξέταση των βιβλίων ιστορίας τους!)
Έξοδος στο Αιγαίο!
-Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνίας.
(Δηλαδή, οι Σκοπιανοί θα πραγματοποιήσουν το παλαιό τους όνειρο για έξοδο στο Αιγαίο! Οπότε θα μπορούν να συνεχίσουν να μιλούν για «Μακεδονία του Αιγαίου» και να διοργανώνουν γιορτές για τα «Παιδιά του Αιγαίου»!)
Ληστρική συμπεριφορά
Και κάτι ακόμη: Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να τηρήσουν τα Σκόπια οποιαδήποτε συμφωνία.
Η συμπεριφορά του κράτους αυτού παραμένει μέχρι σήμερα καθαρά ληστρική.
Αρκεί να δούμε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Ζάεφ, στις 13 Ιουνίου, μετά τη συμφωνία:
«Η Μακεδονική γλώσσα, ο μακεδονικός λαός, ο Μακεδόνας, η Μακεδόνισσα προστατεύονται και ενισχύονται, μια για πάντα. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια μπροστά στον Κύριλλο και Μεθόδιο, τον Κλήμεντ και τον Ναούμ, τον Κρστε Πέτκοβ Μισιρκοβ, τον Γκότσε Ντέλτσεφ, τον Μπλάζε Κονέσκι, τον Κότσο Ρασίν».
Μόλις δηλαδή εγκατέλειψαν τον Μεγαλέξανδρο, έτρεξαν να αρπάξουν για δικούς τους τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο και τους έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι με τους Βούλγαρους κομιτατζήδες!
Λογικό, αφού η Ελλάδα τους χάρισε ένα άλλο κομμάτι τις Ιστορίας, μια ακόμη επώδυνη παραχώρηση, αφού στο κάτω κάτω τα περί Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι περικεφαλαίες ήταν απλώς γελοία και δεν τα πίστευε κανείς. Τους χάρισαν δηλαδή οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς (με την ψήφο του Καμμένου), γλώσσα, ιθαγένεια, θάλασσα, Ιστορία και το Ίλιντεν! Αναγεννήθηκε δηλαδή ο τιτοϊκός αλυτρωτισμός!
Οπότε, μια χαρά θα βρουν «παραβιάσεις» στα σχολικά μας βιβλία!
Και όλα αυτά συνέβησαν προς θρίαμβον του «υπέρτερου εθνικού συμφέροντος»!

ελεύθερη ζώνη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 3:04 pm


Προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Πληροφορικής της Εταιρείας

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του Διευθυντή Πληροφορικής της Εταιρείας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου για τη δημοσιοποίησή της.

Ευχαριστώ

Iσιδώρα Σκανδάλη
Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε

Θοδωρής Νικολάου

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 2:58 pm


Το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού στη Συκιά Κορινθίας!


Εμφάνιση sykia_photo2.jpgΕμφάνιση sykia_photo1.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυκιά Κορινθίας, 18 Ιουνίου 2018

Η Συκιά Κορινθίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, με 16 μουσικά σχήματα, τα οποία θα παίζουν μουσική για 4 συνεχόμενα βράδια, από την Πέμπτη 21 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 24 Ιουνίου, σε επιλεγμένα σημεία κατά μήκος της παραλίας του πανέμορφου παραθαλάσσιου χωριού.

 Εμφάνιση 12_programme_a3.png

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής γεννήθηκε στην Γαλλία το 1982 με στόχο να “βγουν όλοι οι μουσικοί στους δρόμους», να κατακλύσουν τους δημόσιους χώρους, τις πλατείες, τους δρόμους, τους σταθμούς των τρένων, τα πάρκα και να παρουσιάσουν χιλιάδες συναυλίες, με όλων των ειδών τις μουσικές και με είσοδο ελεύθερη για το κοινό! Ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε ολοένα και περισσότερες πόλεις οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή τον θεσμό αυτόν. Φέτος, συμμετέχουν 55 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με συνολικά 492 συγκροτήματα!

Η Συκιά Κορινθίας, “το αραξοβόλι των ποιητών”, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή αυτή γιορτή με το ίδιο όραμα: να κατακλυστεί η παραλία της με μουσικούς από όλη την Ελλάδα, ανερχόμενους αλλά και ήδη καταξιωμένους, προσφέροντας στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες του χωριού, 4 μαγικές και αξέχαστες νύχτες ποιοτικής απόλαυσης.


Καθώς φιλοδοξία της διοργάνωσης είναι οι ζωντανές αυτές μουσικές εκδηλώσεις να αποτελέσουν την αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το κοινό, τα μουσικά σχήματα που θα παίξουν στη Συκιά Κορινθίας δεν εντάσσονται σε μία μουσική κατηγορία, αλλά καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα από την κλασική μουσική και την τζαζ, μέχρι την παραδοσιακή και μικρασιάτικη μουσική, περνώντας από τη ροκ, το έντεχνο και τη λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική: ένα μουσικό πανόραμα με φόντο τη θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου!

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και η συμμετοχή των μουσικών γίνεται αφιλοκερδώς.

Η διοργάνωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του πανελλαδικού και πανευρωπαϊκού θεσμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, συντονίστηκε από μία δραστήρια και ενθουσιώδη ομάδα πολιτών, επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων, οι οποίοι συνεργάστηκαν υποδειγματικά για την επίτευξη του στόχου τους: “το μεγαλύτερο beach party του καλοκαιριού”!

Το πρόγραμμα, τα συμμετέχοντα μουσικά σχήματα, οι χορηγοί και όλες οι εξελίξεις στο music.sykia.gr &
Το σπότ μας στο youtube

Για περισσότερες πληροφορίες:

Για την ομάδα συντονισμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη Συκιά Κορινθίας:
Γιάννος Κατσιριντάκης 6944848574
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

19η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΥΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πέμπτη 21 Ιουνίου


DAPHNES CLUB Hotel Apartments
Κλασική και σύγχρονη μουσική / Ώρα 20.00 - 21.30
Trio Brillante (Αθήνα)

ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ - Παραλία Συκιάς
Παραδοσιακή μουσική / Ώρα 21.00 - 22.30
Άγγελος Πίσχινας & Γιάννης Νησωτάκης (Δερβένι)

ΦΟΙΝΙΚΕΣ / ΚΑΘΑΡΟΝΕΡΙ - Παραλία Συκιάς
Λαϊκή μουσική / Ώρα 21.00 - 22.30
Σπύρος Μαυραντζάς & Μαίρη Τζαβάρα

ΑΡΖΕΝΤΙΝΑ - Παραλία Συκιάς
Λαϊκή μουσική / Ώρα 21.00 - 22.30
Οι Γιάννηδες (Ρασούλης & Κιμπιζής)

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΚΙΑΣ
Παραδοσιακά / Ώρα 22.30 - 24.00
Σμιγάδι (Κορινθία)Παρασκευή 22 Ιουνίου


ΣΤΕΝΑΚΙ / ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ - Παραλία Συκιάς 
Έντεχνο / Ώρα 20.30 - 22.00
Νίκος Φραγκάκης Τρίο (Βραχάτι)

ΣΦΗΝΑΚΙ / ΣΧΑΡΑ - Παραλία Συκιάς
Αυτοσχεδιαστική Τζαζ / Ώρα 20.30 - 22.00
Mohawk Trio

ΣΤΕΚΙ / 50-50 - Παραλία Συκιάς
Rock  / Ώρα 20.30 - 22.00
FLOWS (Κιάτο)

ΣΤΕΝΑΚΙ / ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ - Παραλία Συκιάς
Κρητικά- Σμυρνέικα/ Ώρα 22.00 - 23.30
Aρμανιάκ (Ξυλόκαστρο-Αθήνα)

ΣΦΗΝΑΚΙ / ΣΧΑΡΑ - Παραλία Συκιάς
Funk / Ώρα 22.00 - 23.30
Loose Ties (Αθήνα)

ΣΤΕΚΙ / 50-50 - Παραλία Συκιάς
Ρεμπέτικο και Λαϊκό / Ώρα 22.00 - 23.30
Παρέα του ρεμπέτικου (Κόρινθος)


Σάββατο 23 Ιουνίου

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΚΙΑΣ
Παραδοσιακά / Ώρα 20.30 - 23.30
Αναβίωση εθίμου του Κλήδονα - Παραδοσιακό έθιμο
Μελόφωνο - Παραδοσιακά (Κορινθία)

Κυριακή 24 Ιουνίου

ΡΕΣΑΛΤΟ / ΦΟΙΝΙΚΕΣ Παραλία Συκιάς
Rock alternative / Ώρα 20.00 - 21.00
Suicidal Μemories (Συκιά - Λουτράκι)

ΠΥΡΓΟΣΥΚΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙ - Παραλία Συκιάς
World Jazz (Μουσικές του κόσμου - Tango, Fado κ.α.) / Ώρα 21.00 - 23.00
Malila y Arjento (Πειραιάς)

ΡΕΣΑΛΤΟ / ΦΟΙΝΙΚΕΣ Παραλία Συκιάς
Ελληνικό Ξένο Ροκ / Ώρα 21.00 - 23.00
JIMMYgal and the milkshakers

ΡΙΖΟΣ Παραλία Συκιάς
Σμυρνέικα / Ώρα 21.00 - 22.00
Μουσικύματα (Δερβένι)

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 11:20 am


Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mparmparousis-syllipsi-500.jpg
Στην Πεντέλη συνελήφθη τελικά προ ολίγου ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Η αστυνομία αναζητούσε τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση από την Παρασκευή, έπειτα από ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία.  Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη έγινε στην Πεντέλη, στο σπίτι ενός φίλου του.


Είχε προηγηθεί η ευθεία προτροπή, μέσα από το χώρο του Κοινοβουλίου, για την διάπραξη δύο εγκληματικών πράξεων, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και πραξικόπημα, και άσκηση δολοφονικής βίας σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.
Κατόπιν αυτών ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.
Την Παρασκευή το βράδυ ο Μπαρμπαρούσης είχε διαφύγει από τις αρχές με κινηματογραφικό τρόπο με το βουλευτικό του αυτοκίνητο, καθώς παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή. Η αστυνομία είχε χάσει τα ίχνη του τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:25 am


Πέθανε ο Κώστας Πολίτης που οδήγησε την εθνική στο έπος του 87 στο Eurobasket

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/kostas-politis-basket-500.jpg

Ο Κώστας Πολίτης, ο «μαέστρος» του έπους του ’87 στο Eurobasket, έφυγε από την ζωή αφήνοντας το ελληνικό μπάσκετ φτωχότερο.
Τον τελευταίο καιρό είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 76 ετών.


Ο Κώστας Πολίτης γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1942 στην Καισαριανή. Αφού πέρασε από ακαδημίες μικρών, βρήκε τη θέση του στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα τη σεζόν 1966-1967.
Η πορεία του στην ομάδα που θα ανάγκαζε αργότερα έναν λαό να αποκαλεί «επίσημη αγαπημένη» έγινε σε χρόνια δύσκολα για το ελληνικό μπάσκετ. Παρά ταύτα, ο Πολίτης αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του 1961, του 1965 και του 1967, ενώ στο ενεργητικό του ως παίκτης είχε και ένα Προολυμπιακό Τουρνουά (1964), ένα Βαλκανικό Πρωτάθλημα (1964), αλλά και παιχνίδια στους Μεσογειακούς Αγώνες (1967).
Πρόωρο τέλος στην μπασκετική καριέρα του 25χρονου παίκτη φέρεται να βάζει η Χούντα των Συνταγματαρχών το 1967, καθώς ο Πολίτης ήταν αριστερών φρονημάτων και δεν του το συγχώρησαν αυτό.
Ο Κώστας Πολίτης αναλαμβάνει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική Ομάδα Ανδρών το 1982, έχοντας περάσει από τους Παίδες και τους Εφήβους.
Το 1986 η Εθνική του Πολίτη κατάφερε να προκριθεί στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, ανοίγοντας την όρεξη των Ελλήνων για όσα έμελλε να ακολουθήσουν του χρόνου. Η πρώτη ποτέ παρουσία της Εθνικής Ελλάδος σε τελική φάση παγκοσμίου πρωταθλήματος έκανε αίσθηση. Η χώρα μας κατακτά την 10η θέση μεταξύ των 24 ομάδων και ο Νίκος Γκάλης στέφεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.
Η συνταγή της επιτυχίας άρχισε να αποδίδει καρπούς. Ο ίδιος θα έλεγε χρόνια αργότερα, στο πλαίσιο παραπόνου του για την κόντρα του με τον Γκάλη, πως «Πήρα τον Γκάλη που έβαζε 15 πόντους ως τότε και τον πήγα στους 40 πόντους. Είχα τον Γιαννάκη που έβαζε 60 πόντους και τον έκανα πλέι μέικερ για να βοηθάει τον Γκάλη και είχα δίπλα του τον Χριστοδούλου, τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά. Έτσι φτάσαμε σε εκείνο τον απίστευτο θρίαμβο. Σαν ομάδα».
O άνθρωπος που οδήγησε τον Γκάλη τον Γιαννάκη και τα άλλα τα παιδιά στην κορυφή της Ευρώπης και έβγαλε όλους τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης μετρούσε το 1987 την 25η διοργάνωσή του, την πιο δύσκολη όπως είχε χαρακτηριστεί στην ιστορία του θεσμού. Το τουρνουά πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο σχετικά καινούριο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έχοντας για μασκότ τον πελαργό Ολύμπιο.
Ο Πολίτης και οι γενναίοι του είχαν απέναντί τους μεγαθήρια όπως τη θρυλική Σοβιετική Ένωση των Βολκόφ και Τσατσένκο, τη Γιουγκοσλαβία του «Μότσαρτ» Ντράζεν Πέτροβιτς, την Ισπανία του Σαν Επιφάνιο, την Ιταλία του Ρίβα κ.λπ.
Η Ελλάδα του Πολίτη είχε αρχίσει να εδραιώνεται ως μια μικρή αλλά υπολογίσιμη δύναμη, με παίκτες το λιγότερο αξιόλογους, κι έτσι ξεκίνησε το ιστορικό εκείνο τουρνουά

eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 10:17 am


«Χαστούκι» της Βραζιλίας από την Ελβετία

 Βραζιλία-Ελβετία 1-1: «Θύμα» έκπληξης και η Σελεσάο (vid)
Μετά την Γερμανία που νωρίτερα έχασε από την Ελβετία ήρθε η ώρα της Βραζιλίας να πέσει θύμα έκπληξης...


Θα μείνει στην ιστορία ως το Μουντιάλ των εκπλήξεων; Αυτό θα φανεί στην πορεία. Μέχρι τώρα όλα τα φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχουν πάθει χοντρές ζημιές. Η Βραζιλία δεν ήταν καθόλου ψυλλιασμένη απ’ όσα είχαν πάθει οι αντίπαλοι της με αποτέλεσμα να την… πατήσει και εκείνη. Η Βραζιλία έμεινε στο 1-1 με την Ελβετία και ξεκίνησε στραβά τις υποχρεώσεις στη Ρωσία.
Η Σελεσάο μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 20’ με ένα εκπληκτικό σουτ του Κουτίνιο με το δεξί έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0. Η Βραζιλία έχασε ευκαιρίες, αλλά από ένα σημείο και μετά άφησε στην Ελβετία την κατοχή και ασκούσε πίεση σε όλο το γήπεδο.
Οι Βραζιλιάνοι έψαχναν το δεύτερο γκολ με το οποίο θα κλείδωναν το παιχνίδι, αλλά το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το τέρμα του Κουτίνιο να χωρίζει τις δύο ομάδες. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Ελβετία να σοκάρει τη Βραζιλία. Στο 50’ ο Ζούμπερ βρέθηκε στην πλάτη του Μιράντα και με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-1. Σε εκείνο το σημείο υπήρξαν διαμαρτυρίες από τη Βραζιλία για σπρώξιμο στον Μιράντα από τον σκόρερ.
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άρχισε να χαλάει με τα νεύρα να κυριεύουν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ειδικά τους Βραζιλιάνους. Στο 67’ η Βραζιλία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως, το σουτ που επιχείρησε ο Κουτίνιο μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Η Σελεσάο ήταν στο προσκήνιο, πίεζε και έψαχνε το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Έμεινε το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Βραζιλία που θεωρείται φαβορί ξεκίνησε με… γκέλα.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Σίλβα, Μιράντα, Μαρσέλο, Παουλίνιο (67’ Αουγκούστο), Καζεμίρο, Κοουτίνιο, Γουίλιαν, Ζεζούς (79’ Φιρμίνο), Νεϊμάρ
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (87’ Λανγκ), Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (71’ Ζακάρια), Τσάκα, Σατσίρι, Τζεμαϊλί, Ζούμπερ, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό).

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 12:13 am


Η Ελλάδα κοχλάζει για το Σκοπιανό και το Μαξίμου συστήνει ξύδι στη ΝΔ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/tsipras-maximou-500.jpg
Την ημέρα που η Ελλάδα νοιώθει προδομένη από την συμφωνία για το Σκοπιανό  που υπεγράφη τις Πρέσπες το Μαξίμου συστήνει ξύδι στη Νέα Δημοκρατίας με ακόμη μία κίνηση που δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κατάσταση.«Εδώ και μέρες ο εκνευρισμός της ΝΔ από τη διεθνή αναγνώριση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, δεν κρύβεται με τίποτα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι «χθες στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε χολή για τα δημοσιεύματα που προτείνουν να δοθεί Νόμπελ ειρήνης στον Έλληνα Πρωθυπουργό για την επίλυση του Μακεδονικού».
«Αργότερα μας είπε, ότι οι Ευρωπαίοι «μας παινεύουν» και μιλάνε για καθαρή έξοδο, όχι επειδή είναι η αλήθεια, αλλά επειδή θέλουν να μας σπρώξουν στα ακριβά επιτόκια των αγορών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας ότι «σήμερα, ανακαλύπτει στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Welt, ότι δήθεν δήλωσε μετανιωμένος για το δημοψήφισμα».
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πανικό που δεν κρύβεται στη ΝΔ. Ίσως λίγο ξύδι να βοηθούσε…».

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:41 pm


Πήρε ΦΕΚ η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ -Δείτε θέσεις & προθεσμίες (αναλυτικά)


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.α.
Κατανομή:
Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), είκοσι τέσσερις (24) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας Παθολογίας), ΠΕ Ιατρών (ειδικότητας Ψυχιατρικής), ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων και ΠΕ Ψυχολόγων.
Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), επτά (7) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας – ειδ. Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας – ειδ. Νοσηλευτικής.
Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), πεντακόσιες πενήντα επτά (557) θέσεις. Κλάδων/Ειδικοτήτων: ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης και ΔΕ Φύλαξης.
Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» (ηλεκτρονική) καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας προκήρυξης
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής άρχισε στις 12 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και λήγει στις 27 Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 2ας Ιουλίου 2018, ημέρας Δευτέρας. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.
ΦΕΚ 

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:18 pm


Τουρκία: Μια καχεκτική δημοκρατία - Σε επαγρύπνηση η Ελλάδα Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη

Εκδήλωση S&DΕκδήλωση S&D
  Τις ανησυχίες τους για τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο οδηγείται η Τουρκία, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις επιδράσεις που θα έχει η απόλυτη κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασαν οι ομιλητές στη συζήτηση με θέμα: «Εκλογές στην Τουρκία: Η επόμενη μέρα – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα».


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος εξέφρασε την άποψη η Ελλάδα βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να βλέπει την Τουρκία να εξελίσσεται σε μια «καχεκτική Δημοκρατία με αυταρχικές τάσεις. Αυτό σημαίνει ότι με απομακρύνεται η ευρωπαϊκή προοπτική της και πιθανότατα κάθε είδους σύγκλισης με την Ελλάδα».
Ο ευρωβουλευτής τόνισε: «Αποτελεί κοντόφθαλμη και επικίνδυνη λογική να θεωρούμε θετική εξέλιξη τη γιγάντωση των προβλημάτων της Τουρκίας. Μια αποσταθεροποιημένη γειτονική χώρα δεν είναι καλό σενάριο για την σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».
Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι ο συνδυασμός του αναθεωρητισμού στο εξωτερικό και της καταπίεσης στο εσωτερικό θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα. «Το προσωπικό μου μήνυμα είναι ότι η Τουρκία δεν είναι τόσο ισχυρή. Όσο ισχυρή και να φαίνεται γεωπολιτικά, η οικονομική της κατάσταση δίνει την ευκαιρία στην Ευρώπη να πιέσουν για να έχουμε έναν λογικό γείτονα τα επόμενα χρόνια», κρατώντας την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά εξετάζοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο οικονομικών κυρώσεων ως μέτρο πίεσης. Μάλιστα είπε ότι η ΕΕ θα πρέπει να σκεφτεί επιτέλους ότι μπορεί με οικονομικές κυρώσεις να αναχαιτίσει την τουρκική προκλητικότητας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθούμε για τη συνεχή βελτίωση των διμερών σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής ώστε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας. Αλλά προϋποθέτει την εφαρμογή ενός σχεδίου με ρεαλιστικά βήματα».

Νίκος Αλιβιζάτος
Ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος αναφέρθηκε στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στη χώρα τονίζοντας ότι ο νικητής των διπλών εκλογών για Πρόεδρο και Βουλή, με βάση το αναθεωρημένο Σύνταγμα, τα παίρνει όλα
«Ουσιαστικά στην Τουρκία έχουμε ένα «καισαρικό» πολίτευμα, μια… ενός ανδρός αρχή στην οποία είτε τα έχει όλα ο Πρόεδρος είτε ελλείψει παράδοσης συνεργασιών πάμε σε ακυβερνησία.
Όπως είπε ο κ. Αλιβιζάτος, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ιταλία, Αυστρία, η μεγάλη τομή θα είναι η φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία από τη μια κι από την άλλη μια «ανελεύθερη δημοκρατία» η οποία αναδεικνύεται με εκλογές όμως δεν έχει θεσμικά αντίβαρα». Και κατέληξε: «Χρειάζεται επαγρύπνηση στην Ελλάδα. Να ξέρουμε που πάμε διότι στην Τουρκία γίνεται μια επίθεση ενάντια σε θεμελιώδεις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπως την ξέρουμε στην Ευρώπη».

Χρήστος Τεάζης
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Χρήστου Τεάζη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Άγκυρας. Ο κ. Τεάζης είπε ότι στην Ελλάδα, δεν πρέπει να προσωποποιούμε ό,τι γίνεται με τον Ερντογάν «γιατί το κάνει» ή «που το πάει ο Ερντογάν». «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μια επαναχάραξη της πολιτικής της απέναντι στην Τουρκία, η οποία μετά το 2023 θα εμφανίσει τα νέα της χαρακτηριστικά. Η διαφορά του μοντέλου διακυβέρνησης που οικοδομεί ο κ. Ερντογάν από εκείνο του Κεμάλ, είναι ότι ο Μουσταφά Κεμάλ έφτιαξε την Τουρκία έχοντας ως συνδετικό κρίκο της κοινωνίας τον τουρκισμό» εκτίμησε ο κ. Χρήστος Τεάζης.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές έκανε λόγο για δύο σενάρια:
Το πρώτο είναι να πάρει ο Ερντογάν και τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές και να υλοποιήσει ό,τι αλλαγές επιθυμεί.
«Αν, όμως, δεν ελέγξει τη Βουλή τότε οδηγούμαστε σε αμερικανικό μοντέλο που ο πρόεδρος θα θέλει να στείλει ένα νόμο και θα τον μπλοκάρουν οι άλλοι. Τότε θα αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές. Οι πολίτες βλέπουν τον Ερντογάν ως μεγάλο ηγέτη αλλά έχουν αρχίσει να κουράζονται απ’ αυτόν».

Θάνος Ντόκος
Ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επόμενη ημέρα.
«Στο Κυπριακό υπάρχει μια σημαντική ενεργειακή διάσταση και τα πράγματα για την Τουρκία δεν εξελίσσονται με θετικό τρόπο», υποστήριξε. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κίνηση που θα κάνει είναι να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις σε κάποιο σημείο της κυπριακής ΑΟΖ, με απρόβλεπτες εξελίξεις». Εμφανίστηκε απαισιόδοξος και σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
«Μια πρώτη εκτίμηση για το τι θα συμβεί σε Ελλάδα και Κύπρο είναι ότι όλα μοιάζουν με μπιλιάρδο. Ένα χτύπημα μπορεί να αναδιατάξει τα πάντα. Η Τουρκία έχει πολλά ανοικτά μέτωπα. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η οικονομία και προφανώς γι’ αυτό προκήρυξε πρόωρες εκλογές. Υπάρχει ένα περίεργο κλίμα όπου συνήθως οι πυροσβέστες δεν κάνουν κάτι».

Ζήνωνας Τζιάρρας
«Όταν ο κ. Ερντογάν μιλά για τα σύνορα της καρδιάς του και την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης, εννοεί μια γεωπολιτική αναθεώρηση, μια ντε φάκτο και κατά μέρη αλλαγή της Συνθήκης, όπως συμβαίνει με την Συρία το ίδιο και στο Αιγαίο. Επιδιώκει την αναθεώρηση του γεωπολιτικού καθεστώτος που επέφερε η Συνθήκη της Λωζάνης» τόνισε στην τοποθέτησή του ο κ. Ζήνωνας Τζιάρρας, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του τμήματος Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Κύπρου.
«Στην Κύπρο προσπαθεί να αυξήσει την ηγεμονία της στα κατεχόμενα όπως συμβαίνει κυρίως από το 2004 και μετά. Η ηγεμονία δεν συνδέεται μόνο με τις εμπορικές σχέσεις αλλά με την εξάρτηση των κατεχομένων σε τομείς όπως της ύδρευσης και του ηλεκτρισμού αλλά και με τη δημιουργία πολιτιστικών και θρησκευτικών οργανισμών που έχουν σχέση με τι κόμμα του κ. Ερντογάν», είπε και κατέληξε: «Έχουμε έναν αναθεωρητισμό και μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της Τουρκίας από άλλα κέντρα επιρροής, όπως οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.
Κάνει μια στροφή στον μεταοθωμανικό χώρο όπου κάποτε η Τουρκία είχε επιρροή. Κι ένα όραμα για μια μεγάλη Τουρκία όπως ο Ερντογάν έχει αναφέρει πολλάκις με τα σύνορα της καρδιάς του».
Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άγγελος Αθανασόπουλος.

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 10:11 pm


Απίστευτο: Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Μεξικού καταγράφηκαν σαν σεισμός [βίντεο]

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mexico-500.jpg
Ο συγχρονισμός των αλμάτων στο τέρμα του Λοσάνο κόντρα στη Γερμανία, πιάστηκαν στους αισθητήρες της σεισμογραφικής υπηρεσίας στην Πόλη του Μεξικού.
Η σεισμογραφική υπηρεσία στην Πόλη του Μεξικού κατέγραψε ότι ήταν τόση η ένταση στους πανηγυρισμούς για το γκολ κόντρα στην Γερμανία, ώστε να θεωρηθεί ως κανονικός σεισμός. Φυσικά ήταν χαμηλής έντασης, αλλά αρκετής για να τον πιάσουν οι αισθητήρες του οργανισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 9:57 pm


Τζιτζικώστας: Η απόρριψη της συμφωνίας θα φανεί στις εκλογές

Τζιτζικώστας: Η απόρριψη της συμφωνίας θα φανεί στις εκλογές | in.gr Μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε επισήμως τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων.
«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως «αποδείχθηκαν εκτός από εμμονικοί και μοιραίοι για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα, υπογράφοντας μια «συμφωνία» που ανοίγει νέες πληγές υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας».
«Η απόρριψη αυτής της «συμφωνίας» θα επικυρωθεί στις εκλογές» κατέληξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 9:51 pm


Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδος για το 2018 στο Μπάσκετ

 
Πρωταθλητής Ελλάδας για 36η φορά στην ιστορία του και δεύτερη διαδοχική αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδος για το 2018 | in.gr
Αν και ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, οι «πράσινοι» απάντησαν με πολυφωνία στην επίθεση και επιμέρους σκορ, 29-15 στην 3η περίοδο για να φτάσουν άνετα εν συνεχεία στη νίκη με 84-70 και να κάνουν το 3-2 στο ΟΑΚΑ, στον 5ο τελικό των πλέι οφ της Α1.


Μάικ Τζέιμς και Νίκος Παππάς έκαναν τη διαφορά για τους «πράσινους». Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Τζαμέλ ΜακΛίν με 16 πόντους.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο παρκέ, τροφοδότησε τον Πρίντεζη και με τον Έλληνα φόργουορντ να τρυπά την αντίπαλη ρακέτα οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 0-4. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός μάζεψε τα αμυντικά του κομμάτια, παίζοντας στο όριο του φάουλ, Αντετοκούνμπο και Γκιστ βρήκαν λύσεις κοντά στο καλάθι και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 6΄ με 10-4.
Η περιφερειακή άμυνα, όμως, των γηπεδούχων δεν είχε διάρκεια, με τους Πρίντεζη και Παπανικολάου να εκτελούν από τα 6.75 και να ισοφαρίζουν σε 10-10 στο 7΄, για να δώσει το προβάδισμα ο ΜαΚλίν, μέχρι το +3 (10-13 στο 8΄).
Με ένα ξέσπασμα του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να το γυρίσει, αλλά με 0/4 τρίποντα στο α’ δεκ. και 4/8 βολές δεν πέτυχε το στόχο του. Με 2/2 βολές του Μπόγρη , μάλιστα, οι Πειραιώτες έκλεισαν την περίοδο στο +1 (14-15). Από 3 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο Αντετοκούνμπο και Μιλουτίνοφ.
Με τον Τζέιμς να μονοπωλεί τις επιθέσεις, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να οικοδομήσει διαφορά, αλλά Ρόμπερτς (5 σερί πόντοι) και Σπανούλης δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο, με τον Ολυμπιακό να ανακτά το προβάδισμα στο 14΄ (21-22).
Ο Γκιστ έγραψε το 24-22 στο 16΄, για να ακολουθήσουν λάθη επί λαθών και από τις δύο ομάδες, μέχρι ο Σπανούλης να πάρει το… όπλο του και να διαμορφώσει το 25-30 στο 18΄. Ακολούθησαν λανθασμένα φάουλ του Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό του Μάντζαρη στον Σίνγκλετον, για το νέο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (31-30 στα 55΄΄). Και πάλι όμως Ρόμπερτς και ΜακΛίν είχαν την ψυχραιμία για το 31-35, με το οποίο πήρε ο Ολυμπιακός το δρόμο προς τα αποδυτήρια.
«Κλειδί» στην εξέλιξη του αγώνα η αστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.75 (0/7 τρίποντα) και τη γραμμή των βολών (13/20), όπως και η αποτελεσματική άμυνα του Ολυμπιακού, που έχει… εκτροχιάσει τον Καλάθη σε εκτέλεση και δημιουργία (4π., 1 ασίστ, έχει συμπληρώσει και 3 φάουλ).
Με το δεύτερο ημίχρονο να αρχίζει με καθυστέρηση, μετά την αποχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το παρκέ, λόγω ρίψης μπουκαλιών με νερό στον πάγκο από οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» είδαν τον Ρίβερς να ευστοχεί στο πρώτο τρίποντο του «τριφυλλιού» (34-35).
Η απάντηση από τον Πρίντεζη ήταν άμεση, αλλά οι «πράσινοι» ήταν αποφασισμένοι και μέσα από την άμυνα τους, ανέκτησαν το προβάδισμα στο 25΄ (40-39), μετά από εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ στον αιφνιδιασμό.
Οι «ερυθρόλευκοι» στόχευαν την αντίπαλη ρακέτα με ΜακΛίν και Παπαπέτρου, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε πάρει… μπροστά. Με τρίποντο του Λοτζέσκι η διαφορά ανέβηκε στο +6 (51-45 στο 28΄), για να γραφτεί στην επόμενη επίθεση το 53-45. Με ατομικές ενέργειες του Παππά ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος της περιόδου, που τον βρήκε στο +10 (60-50) και έχοντας απενεργοποιήσει τον Μιλουτίνοβ με 5 φάουλ.
Με τον Παππά να συνεχίζει το επιθετικό… ρεσιτάλ του ο Παναθηναϊκός άρχισε με το… καλημέρα της τέταρτης περιόδου να οικοδομεί διαφορά ασφαλείας και στο 32΄να διαμορφώνει το 68-52, μετά από καλάθι και φάουλ του Τζέιμς.
Με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να αντλεί ενέργεια από τον κόσμο του και να μην κατεβάζει ταχύτητα σε άμυνα και επίθεση ο φωτεινός πίνακας έγραψε στο 36΄ το 72-55, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν είχε το plan B της ανατροπής.
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 60-50, 84-70
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2/7 σουτ, 17 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 κόψιμο), Γκιστ 11, Λοτζέσκι 12 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 17 (1), Παππάς 13 91), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, Μήτογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11 (4/13 σουτ, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 13 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 16 (3/5 δίποντα, 10/15 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 13 (2), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 5 (1).

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 9:48 pm


«Βόμβα» από το Μεξικό που ταπείνωσε την Γερμανία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mexico-500.png
Το Μεξικό δεν κόμπλαρε απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και την νίκησε με 1-0 για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
Το Μεξικό κατάφερε να νικήσει τη Γερμανία χάρη στο τέρμα του Λοσάνο και παράλληλα να δείξει πως μέσα σε μια τετραετία τα τρωτά σημεία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας είναι πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμασταν.


Με σωστή τακτική και ταχύτητα το Μεξικό όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τα «πάντσερ» αλλά μπόρεσε με την τεχνική κατάρτιση των παικτών του να δημιουργήσει περισσότερους κινδύνους από αυτούς που πιθανότατα υπολόγιζε ο Γιόακιμ Λεβ.
Οι Γερμανοί ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν. Σε κόντρα επίθεση το Μεξικό άνοιξε το σκορ με τον Λοσάνο στο 35' σε μια φάση που φάνηκαν ξεκάθαρα οι αδυναμίες της «νασιονάλμανσαφτ» στην αμυντική λειτουργία της.
Από τα φιλικά είχαν εντοπιστεί τα προβλήματα και το Μεξικό δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Η Γερμανία παγιδεύτηκε και σε ένα ολόκληρο 45λεπτο είχε να επιδείξει μόλις ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Κροος το οποίο με τη βοήθεια του Οτσόα, κατέληξε στο δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, «μίλησε» το ένστικτο της επιβίωσης και η Γερμανία ήταν καλύτερη και πιο επιθετική. Δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει. Οι περισσότερες στιγμές της είτε δε βρήκαν στόχο (είχε διπλή ευκαιρία στο 89' με Μπραντ και Γκόμεζ) είτε τις σταμάτησε ο εκπληκτικός Οτσόα.
Θυμίζουμε ότι η Γερμανία είχε να μην νικήσει σε πρεμιέρα Μουντιάλ μετά από 7 σερί θετικά αποτελέσματα, γεγονός που καταδεικνύει και τη δυναμική του Μεξικό στο τουρνουά της Ρωσίας.
Οι Μεξικάνοι έδειχναν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έτσι σε μία από αυτές στο 35’ κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσιτσαρίτο βρήκε ωραία τον Λοθάνο μέσα στην περιοχή που «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά τον Νόιερ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (81’ Μάριο Γκόμεζ), Κρόος, Κεντίρα (60’ Ρόις), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)
Μεξικό: Οτσόα, Χιούγκο Αγιάλα, Σαλσίδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (58’ Άλβαρες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Χέκτορ Μορένο, Χέκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Χίρβινγκ Λοθάνο, Χεσούς Γκαγιάρδο

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 8:06 pm


Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Καστοριάς για 12 τραυματίες των επεισοδίων στις Πρέσπες

diamartyria- «Η Διοίκηση του Γ.Ν. Καστοριάς ενημερώνει ότι, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Πισοδερίου Δήμου Πρεσπών, σήμερα Κυριακή 17-06-2018, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς από το ΕΚΑΒ, δώδεκα (12) άτομα εκ των οποίων οκτώ αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές.
Η κατάστασή τους δεν κρίθηκε σοβαρή. Αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, και έλαβαν εξιτήριο, αφού δεν υπήρξε ανάγκη για περαιτέρω νοσηλεία».
kathimerini.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2018 | 7:48 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δερβενι

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr