Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Κορινθίας   »   Δερβενι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Ποιοι αντιστράτηγοι και υποστράτηγοι μένουν και ποιοι φεύγουν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/02/astynomia-kriseis-500.jpg
Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των αντιστράτηγων και των υποστράτηγων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και οι τοποθετήσεις των αντιστράτηγων, στο πλαίσιο των έκτακτων κρίσεων στο Σώμα, που πραγματοποιούνται μετά την αλλαγή Αρχηγού.
Ειδικότερα, από το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστράτηγων Αστυνομίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και τη συμμετοχή δύο αντιστράτηγων του Στρατού Ξηράς, κρίθηκε διατηρητέος ο αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης και ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους οι:

• Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, στην οποία απονέμεται ο τίτλος της επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

• Χρήστος Δραγατάκης, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.
• Ανδρέας Αποστολόπουλος, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.
Ακολούθησε η κρίση των 20 υποστράτηγων Γενικών Καθηκόντων, από το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, το οποίο έκρινε προακτέους στο βαθμό του αντιστράτηγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων τους:
1. Κωνσταντίνο Σκούμα
2. Κωνσταντίνο Λαγουδάκη
3. Ανδρέα Βασιλόπουλο
Έκρινε επίσης διατηρητέους τους κατωτέρω υποστρατήγους:
1. Νικόλαο Μενεξίδη
2. Παναγιώτη Κορδολαίμη
3. Στυλιανό Βολυράκη
4. Δημήτριο Κρίκα
5. Παναγιώτη Ντζιοβάρα
6. Γεώργιο Ψωμά
7. Γεώργιο Γιάννινα
8. Γεώργιο Καστάνη
9. Αβραάμ Αϊβαζίδη
Ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, το Ανώτατο Συμβούλιο έκρινε τους κατωτέρω οχτώ υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου της θέσης που κατείχαν, ενώ θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες:
1. Φώτιο Δομζαρίδη
2. Νικόλαο Ζησιμόπουλο
3. Μιλτιάδη Πουρσανίδη
4. Κωνσταντίνο Κυριαζόπουλο
5. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο
6. Δημήτριο Αθανασόπουλο
7. Φώτιο Ντζιμάνη
8. Βασίλειο Καραπιπέρη
Στη συνέχεια, έγιναν από τον αρχηγό του Σώματος οι τοποθετήσεις των αντιστράτηγων ως εξής:
• Ανδρέας Δασκαλάκης, ως υπαρχηγός του Σώματος.
• Κωνσταντίνος Σκούμας, ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
• Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ως προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
• Ανδρέας Βασιλόπουλος, ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 5:16 pm


Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Ψυχογιός συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση

Εκδόθηκε την 22α Ιουλίου Απόφαση του Προέδρου της Βουλής με την οποία συγκροτούνται οι Διαρκείς Επιτροπές της Ολομέλειας της Βουλής.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι Βουλευτές που στελεχώνουν κάθε Επιτροπή και ειδικότερα τις εξής:
1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τα Υπουργεία: α) Προστασίας του Πολίτη, β) Δικαιοσύνης, γ) Εσωτερικών, δ) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ε) Υπουργού Επικρατείας
2) Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Παιδείας και Θρησκευμάτων και β) Πολιτισμού και Αθλητισμού
3) Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας
4) Οικονομικών Υποθέσεων για το Υπουργείο Οικονομικών
5) Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Υγείας
6) Παραγωγής και Εμπορίου για τα Υπουργεία: α) Ανάπτυξης και Επενδύσεων, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Υποδομών και Μεταφορών, δ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ε) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στ) Τουρισμού.

Το νομοθετικό έργο λοιπόν του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ανήκουν και οι αρμοδιότητες περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάγεται στην Επιτροπή “Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης”, η οποία συγκροτήθηκε ως εξής:


“ 1. Αυγερινοπούλου Διονυσία - Θεοδώρα
2. Βούλτεψη Σοφία
3. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
4. Δαβάκης Αθανάσιος
5. Ζεμπίλης Αθανάσιος
6. Καππάτος Παναγής
7. Καραγκούνης Κωνσταντίνος
8. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
9. Κελέτσης Σταύρος
10. Κοτρωνιάς Γεώργιος
11. Κούβελας Δημήτριος
12. Κουτσούμπας Ανδρέας
13. Κυρανάκης Κωνσταντίνος
14. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
15. Κώτσηρας Γεώργιος
16. Λαμπρόπουλος Ιωάννης
17. Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα
18. Μελάς Ιωάννης
19. Μπούγας Ιωάννης
20. Παππάς Ιωάννης
21. Πάτσης Ανδρέας
22. Ταγαράς Νικόλαος
23. Τζαβάρας Κωνσταντίνος
24. Τσιγκρής Άγγελος
25. Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος
26. Χαρακόπουλος Μάξιμος
27. Χιονίδης Σάββας
28. Χρυσομάλλης Μιλτιάδης (Μίλτος)

29. Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
30. Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
31. Γεροβασίλη Όλγα
32. Γιαννούλης Χρήστος
33. Καλαματιανός Διονύσιος - Χαράλαμπος
34. Κάτσης Μάριος
35. Λάππας Σπυρίδωνας
36. Παπαηλιού Γεώργιος
37. Πολάκης Παύλος
38. Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
39. Ραγκούσης Ιωάννης
40. Σπίρτζης Χρήστος
41. Τζανακόπουλος Δημήτριος
42. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)
43. Ψυχογιός Γεώργιος

44. Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)
45. Καμίνης Γεώργιος
46. Καστανίδης Χαράλαμπος
47. Λιακούλη Ευαγγελία

48. Γκιόκας Ιωάννης
49. Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα)
50. Κομνηνάκα Μαρία

51. Αθανασίου Μαρία
52. Μπούμπας Κωνσταντίνος
53. Αδαμοπούλου Αγγελική
54. Μπακαδήμα Φωτεινή ”

Ολόκληρη η Απόφαση, με τα μέλη και των λοιπών Επιτροπών, είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 4:53 pm


ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΤΙ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την τραγωδία στο Μάτι και την εθνική καταστροφή. Ένας χρόνος όταν το ελληνικό Κράτος αποδείχθηκε πολύ μικρό και ανίκανο να πραστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του εντός της Αττικής. Μπορεί οι περιουσίες να ξαναφτιάχνονται τα ουρλιαχτά του πόνου όμως δεν μπορούν να ξεχαστούν ποτέ, όπως και η υποκρισία του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεν γνώριζε και δεν φρόντισε να μάθει έγκαιρα.

Τα αίτια της τραγωδίας πολλά. Αν το Κράτος άλλαξε και δεν δεν θα ξαναζήσουμε μία τέτοια τραγωδία, δεν το ξέρουμε. Αν δεν άλλαξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αλλάξει τώρα, θα φανεί. Εμείς ως Έλληνες, όμως, δεν βάζουμε μυαλό. Πρόχειρες λύσεις, επικοινωνιακές φανφάρες και περίεργες δοσοληψίες. Έτσι δεν φτιάχνεις Κράτος, έτσι θα καίγεσαι για πάντα.

Ποτέ ξανά, Κυριάκο Μητσοτάκη, τέτοια ντροπή και καταστροφή! Ένας είναι ο δρόμος της προκοπής και ένας είναι ο φάρος της ελευθερίας. Όποιος παραστρατεί σκοπίμως και σκύβει το κεφάλι στις ανομίες κα τα ξένα αφεντικά, το τέλος του είναι κοντά. Το επόμενο Μάτι θα είναι πιο φρικτό και οι μελλοντικοί νεκροί ζητάνε δικαίωση από τώρα...

Λ.ΚΑΛ.

Thedayaftergr

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 4:45 pm


Πολύ σημαντικά έργα σε Αργολίδα και Λακωνία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


https://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2018/03/29432917_2098356133775116_8926996061952671744_n.jpgΔύο πολύ σημαντικά έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Λακωνίας υπέγραψε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην έξοδο Κρανιδίου προς Πορτοχέλι», προϋπολογισμού 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση της υπ’ αρ. 9 Ε.Ο. Χάνια Σελλασίας – Βασσαράς – Τζίτζινα δια Βέροιας».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 4:43 pm


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ARISTOIL ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΤην Δευτέρα 15/7/2019, στην  Καλαμάτα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ομάδας έργου του Διακρατικού Προγράμματος Aristoil, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανασίου Γκίκα,  με  σκοπό  τον  έγκαιρο    προγραμματισμό ενεργειών  του  προγράμματος.
·      Στη συνάντηση συζητήθηκαν η επέκταση του προγράμματος Aristoil έως
και 31/1/2020 (παράταση του προγράμματος κατά 3 μήνες- αρχική ημερομηνία λήξης η 31/10/2019) έπειτα από την απόφαση που  ελήφθη απ’ όλους τους   εταίρους στην ‘’5η  Διακρατική Συνάντηση των εταίρων στο Split της Κροατίας (27-31 Μαΐου 2019)’’.
·      Οριστικοποιήθηκαν οι επόμενες δράσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τις ευεργετικές ιδιότητες του υγειοπροστατευτικού ελαιολάδου, όπως η συμμετοχή στην 8η παρουσίαση Άρτος – Οίνος – Έλαιον στην Καλαμάτα στο Πάρκο του ΟΣΕ (23-25/8/2019)
·       Οργανώθηκαν εκπαιδευτικές εσπερίδες οι  οποίες θα πραγματοποιηθούν από αρχές Σεπτέμβρη σε παραγωγούς και ελαιοτριβείς.
·      Προγραμματίστηκε η τελευταία συνεδρίαση των εταίρων να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα κατά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2019.   Αυτή θα συνοδευτεί από ένα διεθνές event που θα συμμετάσχουν παραγωγοί από τις 5 χώρες συμμετοχής του προγράμματος, με σκοπό την ανάδειξη του cluster των παραγωγών ελαιολάδου με ισχυρισμό υγείας.
·      Επίσης με το πέρας της ελαιοκομικής περιόδου του έτους 2019 και βρισκόμενοι στην λήξη του προγράμματος συζητήθηκε η διοργάνωση μιας πολυήμερης εκδήλωσης με την συνεργασία της Εύξεινης Πόλης, με  στόχο την ανάδειξη του υγειοπροστατευτικού ελαιολάδου η  οποία προτάθηκε  από  τα  μέλη της  ομάδας  έργου, να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2020.

Τέλος  ανακοινώνεται ότι στις 31/5/2019  το εν  λόγω πρόγραμμα (INTERREG MED “ARISTOIL”),  αναδείχθηκε ως το κορυφαίο πρόγραμμα στην κατηγορία του για το έτος 2019 ανάμεσα σε δεκάδες διαπεριφερειακά ευρωπαϊκά προγράμματα και θα διαγωνιστεί τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες μαζί με άλλα 7 κορυφαία προγράμματα από άλλες κατηγορίες για την ανάδειξη του καλύτερου προγράμματος στα πλαίσια του διαγωνισμού Interreg project Slam.  Έτσι  αποφασίστηκε  η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμμετάσχει με τους εκπροσώπους του προγράμματος Aristoil –την δεδομένη στιγμή- στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες.


GIKAS THANOS

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 4:37 pm


Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στις «διαβουλεύσεις», «ζυμώσεις» και συνεννοήσεις των παρατάξεων της Νέας Πελοποννήσου του κ Τατούλη, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων για να βρουν φόρμουλα «αντίδρασης»!!!


http://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2019/03/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 23/07/2019
Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στις «διαβουλεύσεις», «ζυμώσεις» και συνεννοήσεις των παρατάξεων της Νέας Πελοποννήσου του κ Τατούλη, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των Οικολόγων για να βρουν φόρμουλα «αντίδρασης»!!! στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του Κλεισθενη1 που θα φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Απορρίπτουμε και τις παλιές και τη νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στη Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση επιμένουμε στη πρότασή μας όπως παρουσιάστηκε χθες στη συνεδρίαση του ΠεΣυ που είναι ενάντια και στη κυβέρνηση και στις όψιμες συγκλίσεις των αντιπολιτευόμενων συμπολιτευόμενων συνονθυλευμάτων.
Επισυνάπτουμε την τοποθέτησή μας στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στις          22-7-2019Τοποθέτηση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τις αλλαγές στο Κλεισθένη που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


       Οι λεονταρισμοί και οι σκιαμαχίες της κυβέρνησης της ΝΔ συνεπικουρούμενης από το ΠΑΣΟΚ από τη μια μεριά και του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη γύρω από το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια είναι ένα ακόμα επεισόδιο αποπροσανατολισμού.
        Η πραγματικότητα είναι ότι τις αντιδραστικές αλλαγές στην Κεντρική, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση τις οποίες προώθησαν τα τελευταία 20 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις τις στήριξε η πλειοψηφία των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, άσχετα ποιο κόμμα ήταν στη κυβέρνηση, ποιο κόμμα είχε την ευθύνη του Δήμου ή της Περιφέρειας.
        Με την εφαρμογή τους η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση άνοιξε ένα νέο πεδίο για την άνθηση της επιχειρηματικότητας. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, οι διαφόρων ειδών συμπράξεις τους με επιχειρηματίες, οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι αναπτυξιακές ΑΕ, τα διαδημοτικά δίκτυα εξοπλίστηκαν για να στηρίζουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων με τους αντιλαϊκούς ευρωενωσιακούς κι επιχειρηματικούς σχεδιασμούς. Έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, συμβάλλοντας στο περιορισμό των κοινωνικών κι εργασιακών δικαιωμάτων.
        Αυτή είναι η κόκκινη κλωστή που δένει τον Καποδίστρια με τον Καλλικράτη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τον Κλεισθένη του ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα μεταρρύθμιση της ΝΔ τώρα. Η ενίσχυση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών των Περιφερειών και Δήμων δεν γίνονται για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
        Αποσκοπούν να γίνουν πιο ικανές και αποτελεσματικές προκειμένου να στηρίξουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους. Να ενισχυθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας στις υπηρεσίες τους, η διαχείριση της ακραίας φτώχιας που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική.
        Οι κοκορομαχίες σας σε επιμέρους υπαρκτές ή ανύπαρκτες αντιπαραθέσεις δεν σας δυσκόλεψαν καθόλου να είστε συνδαιτυμόνες στα περσινά «αναπτυξιακά συνέδρια» όλοι μαζί «αντιπολιτευόμενοι» Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες με κυβερνητικά στελέχη.
        Το σύνολο των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη σας σε ΚΕΔΕ κι ΕΝΠΕ διαγωνίζεστε για το ποιος θα σηκώσει πιο ψηλά τη σημαία της «αποκέντρωσης» και της «επιχειρηματικότητας». Διαχειριστήκατε και υλοποιήσατε σε πλήρη σύμπνοια την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
        Εμείς το ΚΚΕ απορρίπτουμε και τις παλιές και τη νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στη Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.
        Οι διοικητικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν και γίνονται ούτε έφεραν ούτε θα φέρουν ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Καμιά φιλολαϊκή τοπική ή περιφερειακή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει, όσο η γενική πολιτική παραμένει αντιλαϊκή.
        Καμιά ανάπτυξη για το λαό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, αν η κεντρική πολιτική είναι στα χέρια και στην εξουσία της αστικής τάξης και των κομμάτων της.
        Καλούμε όσους από τους αιρετούς επιμένουν να έχουν ως αφετηρία τους τον αγώνα και τις αγωνίες του λαού, να μην εγκλωβιστούν στη λογική για το πώς οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα γίνουν πιο λειτουργικοί και πιο αποτελεσματικοί στην προώθηση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής.
        Να μην εγκλωβιστούν σε δήθεν ιδιαιτερότητες της τοπικής διοίκησης, σε ιαχές περί χάους κι ακυβερνησίας δήμων και περιφερειών κι άλλα τέτοια.
        Να δράσουμε με αφετηρία τις αγωνίες και τον αγώνα του λαού, με όρους λαϊκής αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων, κεφαλαίου απαιτώντας:
·       Την πλήρη χρηματοδότηση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·       Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς υγείας, πρόνοιας και παιδείας.
·       Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος γιατί σπάει το ενιαίο σε βασικούς τομείς και φορτώνει το κόστος στις πλάτες του λαού.
·       Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά Δήμους και Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας.
·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
·       Διεκδικούμε σχεδιασμό και υλοποίηση σε κεντρικό περιφερειακό και τοπικό  επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, άλλες καταστροφές από καιρικά φαινόμενα, ρύπανση και μόλυνση του νερού και του αέρα.
·       Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για στήριξη της λαϊκής οικογένειας, του παιδιού, των γερόντων για τη λειτουργία των υπηρεσιών χωρίς ανταποδοτικά τέλη και φόρους.
Η δική μας αντίληψη για τις δομές διοίκησης και διεύθυνσης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο έχει θεμέλιό της  την κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Στηρίζεται στην εργατική συμμετοχή και στον λαϊκό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, που διαρθρώνεται πρώτα από όλα σε επίπεδο παραγωγικής μονάδας και κοινωνικής υπηρεσίας.
Πάνω σε αυτή τη βάση μπορεί μόνο να διαμορφώνεται ένα ενιαίο σύγχρονο και δωρεάν κρατικό  σύστημα υγείας, πρόνοιας, παιδείας.
Να εξασφαλίζεται ο σχεδιασμός ανάπτυξης ανά τομέα και κλάδο αξιοποιώντας το φυσικό και παραγωγικό πλούτο που διαθέτει η χώρα.    

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 4:33 pm


«Κυριε Τσιπρα προσγειωθειτε, χασατε» Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα κάνουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/mitsotakis-kuriakos-t-500.jpg 

Για την επόμενη ημέρα που ανοίγεται για την Ελλάδα μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή ολοκληρώνοντας την συζήτηση για τις Προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Η διαδικασία αυτή των προγραμματικών δηλώσεων πήγε ένα βήμα μπροστά τον διάλογο σε αυτό το κοινοβούλιο. Στις περισσότερες τοποθετήσεις η αίθουσα ήταν αρκετά γεμάτη. Κύριε Τσίπρα θα σας ζητήσω να μπείτε στη μηχανή του χρόνου και να προσγειωθείτε στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε. Και
επειδή αναφερθήκατε σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου για το τέλος του λαϊκισμού που έχω αναφέρει, λαϊκιστές και ψεύτες σας λέει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και το έδειξε στις εκλογές. Είναι καιρός να αλλάξετε λογογράφο, γιατί αν τα κάνατε όλα τόσο καλά όσο λέτε, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών θα ήταν διαφορετικό. Έχετε υποστεί μέσα σε 2 μήνες 3 εκλογικές ήττες». Για την επόμενη ημέρα τόνισε ότι: «Θα κάνουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Βουλή πρέπει να γίνει ο καθρέφτης μιας χώρας που αλλάζει, που περνά στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας. Είμαι 15 χρόνια βουλευτής αλλά για πρώτη φορά αισθάνθηκα σε αυτήν την αίθουσα έναν αέρα αισιοδοξίας. Η ευθύνη μας είναι βαριά την αναλαμβάνουμε όμως. Τα έργα μετρούν πολύ περισσότερο από τα λόγια. Το μήνυμα από αυτήν τη συζήτηση έχει φτάσει στην κοινωνία,. και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες βλέπουν τα βήματά μας».
Για τον εκλογικό νόμο είπε: «Βήμα 1ο η χώρα αποκτά κύρος στο εξωτερικό. Και σε αυτό παίζει ρόλο και ο Συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και ναι κ. Τσίπρα όταν ένα κόμμα παίρνει 40% αξίζει να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση».
Για τον ΕΝΦΙΑ είπε: «Βήμα 2ο από την φτώχεια περνάμε στις επενδύσεις και στις δουλειές για όλους. Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ψηφίζονται ως κατεπείγον την επόμενη εβδομάδα. Κύριε Τσίπρα όταν μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 20% για όλους, τότε δεν αναφερόμαστε στην Εκάλη αλλά στην μεσαία τάξη την οποία εσείς με την πολιτική σας εξοντώσατε. Αυτή είναι η δέσμευσή σας προς τη μεσαία τάξη».
Για τα οικονομικά είπε: «Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε αν είναι στη Βουλή το δίδυμο της καταστροφής του 2015.  Το δίδυμο της καταστροφής, Τσίπρας – Βαρουφάκης βρίσκεται στην Βουλή, και θα μας δώσετε εσείς συμβουλές για διαπραγματεύσεις; συμβουλές από εσάς και τον κ. Βαρουφάκη η παράταξη αυτή δεν δέχεται».
Για την συμφωνία των Πρεσπών είπε: « Η Ελλάδα καθίσταται ισχυρή στην Ευρώπη και στον κόσμο. Για τα όσα λέγονται για την αλλαγή της στασης μας στην Συμφωνία των Πρεσπών, εγώ είχα πει από αυτό το βήμα, ότι είναι μια κακή συμφωνία. Είχα πει όμως πως αν κυρωθεί δεν αλλάζει μονομερώς, αλλά θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις συνέπειές της. Αυτά είπα και αυτά θα κάνω. Θα πραγματοποιήσουμε μια παγκόσμια καμπάνια για την αυθεντική, την Ελληνική Μακεδονία.Και αν κ. Τσίπρα δεν βάλετε πλάτη επειδή θεωρείτε σπουδαία την συμφωνία σας, θα τα κάνουμε μόνοι σας».
Για το άσυλο στα Πανεπιστήμια είπε: «Οι γειτονιές επιστρέφουν στους κατοίκους τους. Θα πατάξουμε την ανομία μέσα στις φυλακές. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς. Βέβαια φοιτητές και καθηγητές ανακτούν τα Πανεπιστήμια,καταργείται το άσυλο. Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ για την κατάργηση του ασύλου, γιατί τέτοια ρύθμιση υπήρχε και το 2009 και το ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ»
Για τη ΔΕΗ είπε: «Κύριε Τσίπρα όταν παραλάβατε την ΔΕΗ είχε ανακεφαλαιοποίηση 1,7 δισ και την παραδώσατε με λίγο παραπάνω από 300 εκατ. ευρώ. Ο ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής κατέγραψε ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας καταγράφουν αβεβαιότητα για το αν μπορεί η ΔΕΗ να συνεχίσει να λειτουργεί.Έχετε μεγάλη ευθύνη κ. Τσίπρα και κ. Τσακαλώτε για τα χάλια της ΔΕΗ. Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας. Κι αν χρειαστεί να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία για να την σώσουμε θα το κάνουμε».
Για το Μάτι είπε: «Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι. Το κράτος αποδείχτηκε τότε ανίκανο να προστατεύσει τους πολίτες και τώρα ανήμπορο να ανακουφίσει τους πληγέντες. Στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πυρόπληκτων έχουν κατατεθεί 37,8 εκατ. ευρώ από 2.770 φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Έναν χρόνο μετά, τα 31 εκατ. από αυτά, λιμνάζουν. Οι πρώτες εκταμιεύσεις έγιναν μόλις πρόσφατα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.Από τα 475 κτίρια προς κατεδάφιση, κατεδαφίστηκαν μόνο 61 κι αυτό με πρωτοβουλία ιδιωτών. Πολλοί από τους πληγέντες θέλουν να αγοράσουν άλλο ακίνητο, αλλά δεν μπορούν, γιατί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, ώστε να εισπράξουν την ενίσχυση.
Εκκρεμεί η αποψίλωση του αμιάντου, ο καθαρισμός του οικοπέδου στον Ν. Βουτζά και τα έργα της Περιφέρειας πλην των αντιδιαβρωτικών.
Σε εκκρεμότητα είναι και πολλά άλλα έργα της κεντρικής διοίκησης: Από τις 2.430 αιτήσεις αποκατάστασης εκδόθηκαν εντολές μόνο για 440. Επί 270 αιτήσεων ανακατασκευής χρηματοδοτήθηκαν μόνο οι 146. Ενώ από τις 885 περιπτώσεις επισκευών, δόθηκαν άδειες για 340.
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αμέσως μετά την αποψινή ψηφοφορία, περιέρχεται στην Κεντρική Διοίκηση η δυνατότητα παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών. Αυτό θα επιτρέψει με γρήγορες κινήσεις να αξιοποιηθούν τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού. Με πρώτη τον άμεσο καθαρισμό του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης. Στην ίδια ΠΝΠ συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. Σε αυτήν συμμετέχουν με εκπροσώπους τους: σπουδαίου οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η Γ. Γ. της Κυβέρνησης. Ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών. Υπό κανονικές συνθήκες το έργο αυτό θα χρειαζόταν μία 5ετία και τώρα ο πρωθυπουργός έθεσε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να έχει γίνει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δεύτερη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι».

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 1:12 am


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Χωρίς φόβο και με περισσότερα άσπρα μαλλιά έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις προγραμματικές δηλώσεις για την επόμενη τετραετία της νέας Κυβέρνησης της Ελλάδας. Ένα νέο φωτεινό ξημέρωμα ξεκινάει στην ταλαιπωρημένη χώρα μας  και οι οιωνοί δείχνουν ότι οι Έλληνες μπορούν  να ζήσουν καλύτερα εφόσον αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τολμήσει. 

Δεν μένει παρά να δούμε στην πράξη όπως υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον Αλέξη Τσίπρα που διέλυσε το Ελληνικό Κράτος και γυρίσει την πλάτη στα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται  τη ζωή και το μέλλον μας. Η μάχη θα είναι σκληρή αλλά αξίζει. 

Τα τέσσερα εγκλήματα του καθεστώτος Τσίπρα, το βρώμικο 2015, η παράδοση της σύγχρονης Μακεδονίας σε αλλοεθνείς, η συνειδητή χρεοκοπία της ΔΕΗ και η καταστροφή στο Μάτι με τα 102 θύματα αναζητούν την αλήθεια και ο νέος Πρωθυπουργός οφείλει  να τη δώσει τόσο σε εκείνους που τον ψήφισαν όσο και στην καταγεγραμμένη ελληνική πολιτική ιστορία. 

Ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis που ακόμα κρατάει ομήρους δικαστικά έναν πρώην Πρωθυπουργό, έναν Υπουργό του, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τον Έλληνα Επίτροπο στην Ε.Ε., όμως και εκεί χρειάζεται να φανεί αν υπήρξε εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης εναντίον πολιτικών και όχι μόνο την εποχή του καθεστώτος Τσίπρα για ανιδιοτελείς σκοπούς.

Το μεγάλο ζητούμενο, η παραγωγή πλούτου, θα καθορίσει και την επιτυχία και τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι ντροπή για τους νέους και τις νέες μας να ζούν σε μία χώρα που όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη επιχειρηματικότητας σε χαμηλότερη θέση ακόμα και από την Αλβανία και τη Ρουάντα. 

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όσους θέλουν να αλλάξουν τη χώρα και είναι στο χέρι του να μην φοβηθεί και να τολμήσει. Ο ελληνικός λαός τον έφερε στην εξουσία και ο ελληνικός λαός θα τον κρατήσει όσο και να θέλουν σκοτεινά κέντρα να πουλήσουν πολιτική προστασία μετεκλογικά. Όσοι υπέκυψαν στις εντολές τους κάηκαν πολιτικά νωρίς εξάλλου. Ο κ.Τσίπρας που ξέχασε αυτούς που τον έφεραν στην εξουσία το 2015 και επέλεξε να τον κρατήσουν στην εξουσία άλλοι έφυγε ανεπιστρεπτί.

Μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι και αξίζουμε να παλέψουμε  για να πάψουμε να ζούμε σαν ραγιάδες και στον 21ο αιώνα ζώντας στην Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά για τη σύγχρονη Ελλάδα. 

Όπως ο κόσμος αλλάζει και η Ελλάδα  αν κοιτάξει στη σωστή κατεύθυνση με προσήλωση και εργαστεί τίμια θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ο Έλλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τολμηρό άλμα στο μέλλον, για ενότητα, σχέδιο , κανόνες και πρακτικές λύσεις. Όλη η Ελλάδα χρειάζεται ένα επιχειρησιακό σχέδιο ανάταξης.

Καλή επιτυχία, Έλληνα Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη, για μία φωτεινή Ελλάδα! Ο τολμών νικά και εμείς θα είμαστε πάντα με τους τολμηρούς...

Thedayaftergr

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 12:52 am


Με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

 
Με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ολοκληρώθηκε σήμερα στις 10:30 μ.μ. η συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη ψήφισαν και οι 300 βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση έδωσαν 158 βουλευτές που εκλέχθηκαν με τη ΝΔ, ενώ αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης 142 βουλευτές από τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Ελληνική Λύση και Μέρα25).
Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με βάση το άρθρο 84 του Συντάγματος και το άρθρο 141 του Κανονισμού. 
 
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας στις  3 ημέρες ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, μίλησαν 108 βουλευτές, οι 6 Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και οι αντίστοιχοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 33 υπουργοί και δύο πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Συνολικά τοποθετήθηκαν 155 ομιλητές. Η διάρκεια των συνεδριάσεων ξεπέρασαν τις 31 ώρες, όταν στις δύο προηγούμενες συζητήσεις επί των Προγραμματικών Δηλώσεων, μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, είχαν μιλήσει 74 και 99 βουλευτές αντίστοιχα σε συνεδριάσεις συνολικής διάρκειας 29 ωρών. Μεταπολιτευτικά η μέση διάρκεια των συνεδριάσεων κυμάνθηκε  στις 20 ώρες. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 12:39 am


Πανδήμως εκηδεύθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθου ,ο πολυσέβαστος Γέροντας και άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού Αρχιμανδρίτης κυρός Νεκτάριος Μαρμαρινός επίτιμος Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Πανδήμως εκηδεύθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθου ,ο πολυσέβαστος Γέροντας και άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού Αρχιμανδρίτης κυρός Νεκτάριος Μαρμαρινός επίτιμος Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.Ας έχουμε την ευχή Του και ο Θεός ας κατατάξη την ψυχή Του εν ταίς σκηναίς των εκλεκτών …!!

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία ολόκληρης της Κορινθίας, το άκουσμα της είδησης της κοίμησης του Γέροντα Νεκταρίου Μαρμαρινού.  Ο Γέροντας Νεκτάριος Μαρμαρινός υπήρξε μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και της Κορινθίας.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ Διονύσιος βαθύτατα συγκινημένος, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι: " Ο Πάτερ Νεκτάριος υπήρξε δώρο θεού για τους Κορινθίους και την Εκκλησία της Κορίνθου."
 Ο π. Νεκτάριος υπήρξε πνευματικό παιδί του Οσίου Ιερωνύμου Αιγίνης και αποφοίτησε από την ιερατική σχολή Κορίνθου, χειροτονήθηκε διάκονος από τον μητροπολίτη Μιχαήλ στην εκκλησία της Παναγίας στον Συνοικισμό της Κορίνθου και στις 8 Νοεμβρίου 1945 χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ένας ιερέας από τον Συνοικισμό της Κορίνθου (και αργότερα πρωτοσύγκελος στη μητρόπολη Κορίνθου.

 Το 1952 ίδρυσε την Ιερά μονή του Αγίου Παταπίου, ενώ το 1977 ίδρυσε την ανδρική μονή του Αποστόλου Παύλου στo όρος Γεράνεια, η οποία σήμερα είναι χωρίς μοναχούς και την ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Νέου στο Μαλαγάρι της Περαχώρας, και την ανδρική μονή των τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα κοντά στο Λουτράκι.
Τιμήθηκε το 2006 από τον δήμο Κορινθίων με το χρυσό κλειδί της πόλης, για την πολυετή προσφορά του και επίσης τιμήθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο με χρυσό μετάλλιο για το ιεραποστολικό του έργο. 
Ο γέροντας Νεκτάριος από το 1940 μέχρι χθες δίδασκε κάθε Κυριακή απόγευμα σε κατηχητικά μαθήματα στο Πνευματικό κέντρο της εκκλησίας της Παναγίας στο Συνοικισμό.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, περιόδευε ακόμη στις πόλεις και τα χωριά σε όλη την Κορινθία για να διδάξει το Λόγο του Ευαγγελίου και κάθε Παρασκευή πρωί επισκεπτόταν το μοναστήρι του Αγίου Παταπίου κατευθύνοντας τις ψυχές των μοναζουσών προς τη Σωτηρία, ενώ συχνά τις Κυριακές λειτουργούσε στο ανδρικό μοναστήρι των Τριών Ιεραρχών στην Περαχώρα. Το ιεραποστολικό έργο του είναι τεράστιο. Σύμφωνα με τη γερόντισσα Παταπία έχει προσφέρει τα μέγιστα ως κτήτορας στη μονή του Αγίου Παταπίου.
Για  πολλά  χρόνια επισκεπτόταν την Αίγινα και λειτουργούσε σε πολλά ξωκλήσια της Κυψέλης που πανηγύριζαν, όπως στον Αη - Γιάννη στο πεύκο, στους Αγίους Αναργύρους, ενώ δεν παρέλειπε να λειτουργήσει  στον Άη – Γιάννη στον Κοντό όπου εκεί λειτουργούσε επί μεγάλο χρονικό διάστημα ο αρχιμ. Ιωάννης Ηλιόπουλος. Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται να λειτουργεί κάθε  Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία τη  Χρυσολεόντισσα. Στην Αίγινα υπάρχουν εκτός από τους οικείους του και αρκετά πνευματικά του παιδιά τα οποία τον επισκέπτονταν στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου.

protinewskorinthias.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:24 pm


Επίδομα Παιδιού -Γ’ δόση: «Απαραίτητες κινήσεις» για να πληρωθείτε (ημερομηνία)


Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος παιδιού.
Η Γ’ δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου -όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.
Όσοι δεν υπέβαλαν  εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση, θα λάβουν σε
επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, αναδρομικά, το ποσό που δικαιούνται.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.
Σημείωση: Σε όλους η αίτηση γράφει «υποβληθείσα» είναι γιατί ως την τακτική επόμενη πληρωμή βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Εαν διαπιστώσετε ότι η αίτησή σας δεν έχει εκκαθαριστεί, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη φορολογική δήλωση ή με κάποιο από τα δικαιολογητικά.
Το επίδομα δεν είναι ακατάσχετο, παρά μόνο αν έχετε ορίσει ως ακατάσχετο το ποσό των 1.200 ευρώ στον λογαριασμό πίστωσής του. Αν ο λογαριασμός έχει συνδικαιούχους, πρέπει και οι συνδικαιούχοι να ορίσουν τον λογαριασμό αυτόν ως ακατάσχετο.
Σε περίπτωση που έχει προστεθεί νέο μέλος στην οικογένεια (γέννηση παιδιού), η διαδικασία είναι η εξής:
Αρχικά βγαίνει ΑΜΚΑ, μετά αν υπάρχει ενεργή αίτηση συμπληρώνεται με το νέο μέλος, εγκρίνεται από τον ΟΠΕΚΑ και καταβάλλονται οι δόσεις, αναλογικά.

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:59 pm


Θεοδωρικάκος: Αυτές είναι οι 3 προτεραιότητες του ΥΠΕΣ -5 εξαγγελίες για Δημόσιο

 
Τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτική στο υπουργείο Εσωτερικών περιέγραψε μιλώντας στην Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Πρώτη προτεραιότητα, είπε, είναι η ολόπλευρη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ώστε να αποτελέσουν στέρεους πυλώνες ανάπτυξης και ενίσχυσης απασχόλησης και ενδυνάμωσης κοινωνικής συνοχής».
«Δεν υπάρχουν για εμάς γαλάζιοι, πράσινοι, ή άλλο χρώμα δήμαρχοι», αποσαφήνισε ο υπουργός δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί με κάθε δήμαρχο για
το καλό των πολιτών.
Την ίδια στιγμή κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «μας έχετε αφήσει δύο ωρολογιακές βόμβες». Η μία, κατά τον υπουργό, είναι η «διαλυτική κατάσταση την Αυτοδιοίκηση από την εμμονή σας για την απλή αναλογική». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, «σε λίγες ημέρες δραστικά λύνουμε το πρόβλημα» διευκολύνοντας συμπράξεις και δίνοντας πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου και του περιφερειάρχη στις οικονομικές και σε άλλες κρίσιμες επιτροπές.
«Δεύτερη ωρολογιακή βόμβα τα σκουπίδια. Επισήμως ο ΕΔΣΝΑ λέει ότι ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής έχει εξαντληθεί», είπε ο υπουργός αναφέροντας ότι σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, συζητήθηκε το θέμα και «εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται για να λυθεί ριζικά το πρόβλημα».
Σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε για αργότερα μια «πιο ολιστική παρέμβαση» που θα βάζει τέλος στην σύγχυση των αρμοδιοτήτων., αλλά και θα καταργεί την απλή αναλογική. Οσον αφορά την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση, είπε ότι θα γίνει μέσα στην τετραετία.
Εκλογικός νόμος
Δεύτερη προτεραιότητα, είπε ο υπουργός, είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Ισχύει η δέσμευση ότι θα ψηφιστεί μέσα στη θητεία μας. Θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα και δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση. Καθιερώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στην Ελλάδα από την χώρα στην οποία βρίσκονται», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Αλλαγές στο Δημόσιο
Τρίτη προτεραιότητα στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός είναι οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Ο υπουργός εξήγγειλε:
 • Προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο με τετραετές πλάνο.
 • Στοχοθεσία ανά υπηρεσία και κλάδο για την αξιολόγηση τόσο των υπηρεσιών όσο και των εργαζομένων.
 • Αξιοποίηση γνώσης και εξειδίκευσης.
 • Αξιοκρατικό τρόπο επιλογής στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.
 • Απλοποίηση Πειθαρχικού Δικαίου.
«Όλα αυτά είναι δεσμεύσεις και θα κριθούμε στην πράξη», είπε ο υπουργός.Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης
Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να απευθύνομαι για πρώτη από αυτό το βήμα στην Εθνική Αντιπροσωπεία.
Με βάση τις κατευθύνσεις που έχει ήδη δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οι προτεραιότητες του νέου υπουργείου Εσωτερικών στους δύο βασικούς τομείς είναι:
Πρώτον:  Η ολόπλευρη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας, ώστε να αποτελέσουν στέρεους πυλώνες της ανάπτυξης, της υποδοχής επενδύσεων, της ενίσχυσης  της απασχόλησης και επομένως της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της εξυπηρέτησης των πολιτών, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Στηρίζουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες  για να έχουν το δικό τους ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, συνοχής,  εξυπηρέτησης των πολιτών το οποίο και υλοποιούν.
Θέλω απολύτως να ξεκαθαρίσω για το σύνολο της συνεργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι για μας δεν υπάρχουν γαλάζιοι πράσινοι κόκκινοι ή οτιδήποτε άλλο χρώμα, δήμαρχοι. Είναι όλοι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί από το λαό που πρέπει να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας. Και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.
Αλλά μας αφήσατε δύο ωρολογιακές βόμβες:
Η μία έχει σχέση με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση. Τα 2/3 των Δημάρχων και οι μισοί Περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις.
Σε λίγες μέρες φέρνουμε νομοθετική παρέμβαση η οποία δίνει λύση σε όσα προβλήματα μπορεί να λυθούν, διευκολύνοντας τις συνεργασίες και συμπράξεις παρατάξεων και δίνοντας σε βασικά όργανα διοίκησης του Δήμου την πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη.
Η δεύτερη ωρολογιακή βόμβα αφορά τον ΧΥΤΑ στη Φυλή.
Η Αττική -και όχι μόνο- κινδυνεύει να πνιγεί στα σκουπίδια, καθώς τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο η διοίκηση της Περιφέρειας, επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Δεν έγινε καμία μελέτη. Δεν έγινε καμία χωροθέτηση.  Το πρόβλημα όμως έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσημη γνωμοδότηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής βεβαιώνει ότι τα περιθώρια στον ΧΥΤΑ της Φυλής έχουν εξαντληθεί και η διάρκεια ζωής του εκτιμάται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Πρόκειται για ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών και την εθνική οικονομία.
Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, και ήδη, ύστερα από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποτελεσματικά.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Για να πετύχει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση την αυτοδυναμία της είναι αναγκαία μια πιο ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση που θα αντιμετωπίζει την δαιδαλώδη πολυνομία διαμορφώνοντας ένα πιο απλό και λειτουργικό τοπίο για την αυτοδιοίκηση. Βάζοντας  τέλος στη σύγχυση που υπάρχει για τις αρμοδιότητες των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης και του κράτους,  ξεκαθαρίζουμε πλήρως την εικόνα.
Καταργούμε την απλή αναλογική στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.
Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση μέσα στην τετραετία.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές ισχύει απολύτως η δέσμευση του πρωθυπουργού μας ότι θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ένας νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της. Ο στόχος μας είναι να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και η συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα και από την δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση και να διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα.
Σε κάθε περίπτωση θα καθιερώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή από τη χώρα στην οποία βρίσκονται.
Σε ό,τι αφορά στη Δημόσια Διοίκηση, στόχος μας είναι ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, στην υπηρεσία των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός χθες παρουσίασε τις δεσμεύσεις μας για την αποκομματικοποίηση με μια σειρά θεσμικές παρεμβάσεις.
Περαιτέρω δεσμεύσεις μας αποτελούν:
Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο δημόσιο σε τετραετές επίπεδο παίρνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους.
Η αξιοποίηση της εξειδίκευσης, της γνώσης και της εμπειρίας των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.
Σύγχρονες μορφές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με συγκεκριμένους στόχους ανά υπηρεσία και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Καθιέρωση ενός νέου αντικειμενικού συστήματος επιλογής των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Και,
Ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του δημοσίου και απλοποίηση του πειθαρχικού δικαίου.
Για όλα αυτά θα κριθούμε στην πράξη.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Για να προχωρήσουμε μπροστά είναι αναγκαίο να ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα και τι πιστεύουν οι πολίτες.
Η ψήφος των πολιτών στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 7ης Ιουλίου,  δεν ήταν συγκυριακή. Έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές στην κοινή γνώμη:
Η ανάπτυξη και οι δουλειές θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας από την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και όχι από το κράτος.
Δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία και ποιότητα ζωής χωρίς ασφάλεια και χωρίς την ύπαρξη αποτελεσματικού και λειτουργικού κράτους.
Είναι πλήρως εμπεδωμένο ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα ισχυρό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δική της αξιόπιστη φωνή και παρουσία.
Μα πάνω απ’ όλα οι πολίτες συνειδητοποιούν και απαιτούν από τον πολιτικό κόσμο να βάλει ένα τέλος σε ψεύτικα μεγάλα λόγια, να μιλά την γλώσσα της αλήθειας, να πράττει πολύ περισσότερα, ώστε οι πολίτες να δείξουν ξανά σεβασμό και ενδιαφέρον για το δημόσιο συμφέρον και για την πολιτική.
Αυτές οι σημαντικές μεταβολές σημάδεψαν και το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ήταν λοιπόν φυσικό να ηττηθεί η στρατηγική του ψέματος, της αυταπάτης, του λαϊκισμού, της δημαγωγίας, της απλοϊκής ταξικής αντιστοίχησης,  του τεχνητού διχασμού και της παρωχημένης αντιδεξιάς ρητορικής, που χαρακτηρίζει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.  Άλλωστε στην τετραετία που πέρασε οι φτωχοί σε αυτή τη χώρα έγιναν φτωχότεροι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είχαν απώλειες στους μισθούς, τα εισοδήματα και τους όρους της εργασίας τους, ενώ η μεσαία τάξη δέχτηκε συντριπτικά πλήγματα από την υπερφορολόγηση.
Και  από τη χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν αλλάζει στρατηγική. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απόλυτη ευθύνη για όσα προανέφερα, χθες δεν είχατε ούτε μια καλή κουβέντα να πείτε για τις ιστορικού χαρακτήρα παρεμβάσεις που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός, που εκφράζουν και αιτήματα ζωής  των τοπικών κοινωνιών, όπως τα πρότυπα σχολεία στο Περιστέρι, το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Κερατσίνι, την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού.
Το κυριότερο όπλο του Κυριάκου Μητσοτάκη όλα αυτά τα χρόνια ήταν η αξιοπιστία του. Αξιοπιστία που αποτυπώνεται στη Συμφωνία Αλήθειας που πρότεινε στους Έλληνες και με βάση την οποία πήρε την ισχυρή εντολή της 7ης Ιουλίου. Με αυτήν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ένα πανίσχυρο ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα απέναντί σας.
Αυτήν προσπαθείτε να χτυπήσετε και πιάσατε τόσο πρόχειρα το θέμα των Σκοπίων.
Η στάση της ΝΔ όμως για το Σκοπιανό  ήταν και είναι κρυστάλλινη. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού χθες ήταν απολύτως συνεπής και ίδια πριν και μετά τις εκλογές. Και το μήνυμά του ξεκάθαρο προς όλους. Είναι αστείο λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις επειδή κάποιο στέλεχος εξέφρασε ή είχε εκφράσει μια άλλη άποψη. Εκείνο που δεν μπορεί προφανώς να καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η ΝΔ δεν είναι μονολιθικό κόμμα. Υπάρχουν πολλές απόψεις αλλά μία γραμμή. Η εθνική.
Είναι σαφές επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν ηττήθηκε και η στρατηγική του εθνικού λάθους της επώδυνης συμφωνίας των Πρεσπών.
Σε αυτές τις εκλογές νίκησε η στρατηγική της ευθύνης, της ελπίδας, που βασίζεται στην αλήθεια, του συνεκτικού σχεδίου, του ορθού λόγου, της ενότητας των Ελλήνων, του νέου πατριωτισμού, η στρατηγική που ακολούθησε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στρατηγική που συνδύασε την απόλυτη ενότητα, την τολμηρή ανανέωση και την κοινωνική και πολιτική διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.
Έτσι η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε στα υψηλά εκλογικά ποσοστά που είχε προτού ξεσπάσει η μεγάλη κρίση.
Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν ότι η διαχωριστική γραμμή σήμερα στη χώρα παραμένει ανάμεσα στο λαϊκισμό, την δημαγωγία από τη μια και την ευθύνη, το προοδευτικό και συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης και την ενότητα των Ελλήνων από την άλλη.
Το πραγματικά οπισθοδρομικό είναι ο λαϊκισμός, που εκπροσωπεί η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Το πραγματικά προοδευτικό είναι η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια δημιουργική Ελλάδα, μια ισχυρή πατρίδα που δίνει ευκαιρίες προόδου σε όλους τους πολίτες της. Σε αυτήν την διαχωριστική γραμμή θα καλούνται όλοι να τοποθετούνται τα επόμενα χρόνια.
Όλα αυτά αφορούν όλα όσα ζήσαμε αυτά τα χρόνια που δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε. Γιατί ποτέ και με καμία δικαιολογία δεν πρέπει να επαναληφθούν!

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:52 pm


Πέτσας: Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες για ΕΡΤ, ΑΠΕ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης


Τις βασικές προτεραιότητες στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε σε τίτλους ο κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Τα θέματα ενημέρωσης ήταν αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργού Τύπου στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Επιστρέφουν εκεί που ανήκαν, η κριτική περί πρόθεσης συγκέντρωσης όλων των αρμοδιοτήτων των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στον πρωθυπουργό είναι αβάσιμη και υποκριτική. Ολοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ επλήγησαν από την κρίση».
Ακόμη ο κ. Πέτσας περιέγραψε τα επόμενα βήματα όσον αφορά το υπουργείο του κάνοντας λόγο για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.
Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επανακαθορισμό του brand του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τον εθνικό και περιφερειακό τύπο.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Πέτσα:

Είναι μεγάλη τιμή να απευθύνομαι στους εκπροσώπους του Ελληνικού λαού. Μεγαλύτερη ακόμη είναι η ευθύνη έναντι των Ελλήνων. Όλων εκείνων που περιμένουν από τη νέα Κυβέρνηση: Να δουν τη ζωή τους να γίνεται καλύτερη. Να έχουν σταθερή και καλή δουλειά. Να πληρώνουν λιγότερους φόρους και εισφορές. Να έχουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Να νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια. Να αισθάνονται ξανά περήφανοι που είναι Έλληνες! Για να γίνουν όλα αυτά, οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πίστεψαν στο μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, που αφήνει οριστικά πίσω την οικονομική κρίση και διασφαλίζει νέα προοπτική για όλους.
Στα 10 χρόνια που πέρασαν η Πατρίδα μας υπέστη κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση ηθική. Στην οικονομία, η Ελλάδα μέχρι το 2018 συνέχισε να αποκλίνει από την Ευρωζώνη και τις λοιπές αναπτυγμένες οικονομίες. Τα προηγούμενα 4,5 χρόνια βάλτωσαν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και εξανεμίστηκε η εμπιστοσύνη. Παράλληλα, το Δημόσιο διογκώθηκε εκ νέου, ενώ ο ιδιωτικός τομέας γονάτισε από την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας και τις αναιμικές επενδύσεις.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 οι πολίτες μάς έδωσαν εντολή να γυρίσουμε σελίδα. Οι Έλληνες μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών. Το κοινό μας μέλλον. Και για να είναι αυτό το μέλλον πιο φωτεινό χρειάζεται σύνεση και σκληρή δουλειά. Όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα. Χρειάζεται ρεαλισμός, αλλά και πίστη στις δυνατότητές της Πατρίδας μας. Με αυτό το γνώμονα ξεκινούμε. Αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη το Ολοκληρωμένο Σχέδιο που καταθέσαμε προεκλογικά και εξειδικεύεται αυτό το τριήμερο στις προγραμματικές δηλώσεις. Ήδη τα πρώτα σημάδια στην οικονομία και τις αγορές είναι ενθαρρυντικά. Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στη χώρα μας. Και η «εμπιστοσύνη» είναι το άλφα και το ωμέγα για κάθε οικονομία. Η έκδοση επταετούς ομολόγου πριν από λίγες μέρες με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο και με τη συμμετοχή μακροπρόθεσμων επενδυτών, συνιστούν ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας μας. Και την εμπιστοσύνη αυτή είμαστε αποφασισμένοι να την τονώσουμε. Προωθώντας άμεσα πραγματικές μεταρρυθμιστικές τομές δικής μας ιδιοκτησίας. Και επιτυγχάνοντας τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων για το 2019 και το 2020. Έτσι ώστε να μπορέσουμε, μέσα στο 2020, να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.
Αυτό είχαμε πει προεκλογικά και μάλιστα πολλές φορές. Ο Αρχηγός και τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όμως, προσποιούνται πως δεν το άκουσαν. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ανακτούμε εμπιστοσύνη και διεκδικούμε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Γιατί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και αυτό είναι προς το κοινό συμφέρον Ελλάδας και εταίρων. Το σχέδιό μας διαπνέεται από μια διαφορετική φιλοσοφία, πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την κοινωνική δικαιοσύνη. Και σε αυτό το σχέδιο, κορυφαία θέση έχει το φορολογικό νομοσχέδιο.
Συνδυάζουμε τη μείωση φόρων και εισφορών με το λιτό και αποτελεσματικό Κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά ήδη από φέτος και παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα φορολογικών κινήτρων για να αποκτήσουν ξανά τα σπίτια μας την αξία που έχασαν. Μειώνουμε το φόρο εισοδήματος για όλους, το φόρο στις επιχειρήσεις, στα μερίσματα. Καταργούμε σταδιακά έκτακτες επιβαρύνσεις που επιβλήθηκαν στα χρόνια της κρίσης, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος. Αντιμετωπίζουμε την υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Βελτιώνουμε τη ρύθμιση των «120 δόσεων» και αναστέλλουμε τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε όσους εντάσσονται και παραμένουν σε αυτή. Αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων». Στηρίζουμε την οικογένεια και τους οικονομικά αδύναμους. Για την οικογένεια, τον πυρήνα του Έθνους μας, χορηγούμε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και προσαυξάνουμε το αφορολόγητο όριο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ενώ δεσμευόμαστε ότι δε θα μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Για τους οικονομικά ασθενέστερους, ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με επιπλέον 240 εκατομμύρια ευρώ ώστε να ωφεληθούν 800 χιλιάδες συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Φυλάσσουμε τα σύνορα μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Εξασφαλίζουμε ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες και μετανάστες και επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου. Καταργούμε το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια.
Προχωράμε στην ανασύσταση της Ομάδας «ΔΕΛΤΑ» και ενισχύουμε την Ομάδα «ΔΙΑΣ» με πρόσληψη 1.500 αστυνομικών. Αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της κακής και επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών.
Προσελκύουμε επενδύσεις και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών με 5 εμβληματικά έργα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επεκτείνεται. Οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρονται εκτός αστικού ιστού. Το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι αξιοποιείται. Τα 204 στρέμματα της Δραπετσώνας γίνονται μητροπολιτικό πάρκο. Οι εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. μεταμορφώνονται σε ένα σύγχρονο και διαδραστικό χώρο πρασίνου.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Περνώ τώρα στα ειδικότερα ζητήματα του χαρτοφυλακίου μου. Καταρχάς, τα θέματα των μέσων ενημέρωσης επιστρέφουν εκεί που ήταν στις περισσότερες κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Σε αρμόδιο Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ που εκτελεί και χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Η «κριτική» λοιπόν για πρόθεση συγκέντρωσης αυτών των αρμοδιοτήτων στον Πρωθυπουργό πηγάζει μόνο από διάθεση μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και είναι αβάσιμη και υποκριτική. Αναφορικά με τον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν πληγεί από την πολυετή κρίση. Ταυτόχρονα, όμως, η νέα ψηφιακή εποχή έχει δημιουργήσει καινούριες ευκαιρίες και έχει μεταβάλει τον τρόπο που όλοι ενημερωνόμαστε. Για να ανταποκριθούμε, λοιπόν, στις νέες προκλήσεις σχεδιάζουμε:
1ον. Εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
2ον. Αναδιοργάνωση της Ειδικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.
3ον. Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων και εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της.
4ον. Επαναπροσδιορισμό του brand «Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων» ώστε να καταστεί συνώνυμο της αντικειμενικής, άμεσης, πλήρους και έγκυρης ενημέρωσης, μέσα από συνέργειες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
5ον. Άρση στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Πάντα με γνώμονα το Σύνταγμα και τη διαφάνεια, αλλά και την αναγκαία νομοθετική σταθερότητα που θα προσελκύσει επενδύσεις, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των μέσων και τις θέσεις εργασίας στον κλάδο.
6ον. Εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου για τον πανελλήνιο, περιφερειακό και τοπικό τύπο.
7ον. Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της κοινοτικής Οδηγίας 2018/1808 για την παροχή υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων.
8ον. Χάραξη εθνικής οπτικοακουστικής πολιτικής μέσω της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας σε όλες τις αρμόδιες ομάδες εργασίας οπτικοακουστικών θεμάτων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ας δεσμευθούμε όλοι ενώπιον του ελληνικού λαού ότι στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η χώρα μας θα έχει ήδη κάνει μια γενναία οικονομική, θεσμική και πολιτική επανεκκίνηση. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος. Και ταυτόχρονα το χρέος μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες μπορούμε να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να ξανακοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά μας χωρίς ενοχές. Να προσφέρουμε σε όλες τις οικογένειες προοπτική και γνήσια, αληθινή, ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:49 pm


Άρθρο Πέτρου Τατούλη στον Ελεύθερο Τύπο: To διακύβευμα παραμένει η ανεξάρτητη και ισχυρή διακυβέρνηση. Όχι μια δήθεν «κυβερνησιμότητα», που θα λειτουργήσει ως άλλοθι ανικανότητας.


Του Πέτρου Τατούλη*
                
Θέλω να κάνω τρεις παραδοχές. Η πρώτη λέει ότι τα εκλογικά συστήματα στην Ελλάδα συνδέονται πάντα με τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες εκείνων που είχαν την δύναμη να τα επιβάλουν. Η δεύτερη λέει ότι η αυτοδιοίκηση ως θεσμός παραδοσιακά
αντιμετωπίστηκε ως αποπαίδι και επαίτης των κεντρικών κυβερνήσεων, πολύ περισσότερο δε, από την ΝΔ , η οποία στάθηκε διαχρονικά φοβικά, απέναντι στις μεγάλες αλλαγές που έφεραν οι νόμοι που θεμελίωσαν την αποκέντρωση (Καποδίστριας, Καλλικράτης, Κλεισθένης), καταψηφίζοντας τους.  Η τρίτη παραδοχή λέει ότι οι ισχυρές  και αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αυτές που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και στην παρ’ ολίγον καταστροφή.

Για να είμαι καθαρός. Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα υπέρ της εφαρμογής της απλής αναλογικής σε δήμους και περιφέρειες. Αφενός γιατί αναδεικνύει ως κυρίαρχο το ζήτημα της ισοδυναμίας της ψήφου , ως συστατικό στοιχείο της λαϊκής κυριαρχίας, και αφετέρου , γιατί είμαι πεπεισμένος πια ότι είναι το μόνο εκλογικό σύστημα που μπορεί να επιβάλει τη συνεργασία και να δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες μιας ισχυρής, ανεξάρτητης και συμμετοχικής Περιφερειακής Διακυβέρνησης.  
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 2ας Ιουνίου ανέδειξαν εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών με την απλή αναλογική. Η συζήτηση που έχει ανοίξει προεκλογικά και κορυφώνεται αυτές τις ημέρες με την προαναγγελία κατάθεσης νομοσχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να «διορθωθεί» ή να «καταργηθεί» το εκλογικό σύστημα βάσει του οποίου αναδείχθηκαν οι τοπικές Αρχές, είναι πρωτοφανώς αντιδημοκρατική (δεν έχει υπάρξει ποτέ στα χρονικά της χώρας τέτοια αναδρομική «διόρθωση»). Είναι όμως παράλληλα και βαθιά συντηρητική , αφού έρχεται να παρέμβει σε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν περισσότερο την ίδια την κυβέρνηση και όχι την πραγματική ζωή, αφού ακόμη δεν έχει εξελιχθεί η λειτουργία του θεσμού με το νέο πλαίσιο.
Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, είναι ασφαλώς δικαίωμα της να το κάνει. Για τις επόμενες εκλογές. Ειδάλλως, οι προθέσεις της για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος δημιουργούν προηγούμενο  επιβολής ολοκληρωτικών, καθεστωτικών  και αντιδημοκρατικών αντιλήψεων, στο οποίο οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας θα σταθούν απέναντι.
Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως η συρρίκνωση των αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, πράγμα που είναι ασφαλώς αντιθεσμικό, στο μέτρο που αναιρεί τη λειτουργία του ως ανώτατο όργανο χάραξης της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιφέρειας. Και αυτό, γιατί είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τέτοιες λογικές είναι ατελέσφορες και λειτουργούν κυρίως ως φερετζές μιας επερχόμενης ανικανότητας, αφού θα μπορεί να ισχυρισθεί ο κάθε αιρετός ότι δεν έχει καμία ευθύνη… αφού το νομικό πλαίσιο «επιβάλει» την «ακυβερνησία» και προεξοφλεί την μη παραγωγή έργου !
Καταλήγοντας. Το ψευτοδίλημμα της «κυβερνησιμότητας», που προβάλλεται από τους κυβερνητικούς επικοινωνιολόγους ως πανάκεια των αδιεξόδων, στην πραγματικότητα δημιουργεί συνθήκες  ανάσχεσης της Περιφερειακής Διακυβέρνησης , που παραμένει το επιτακτικό ζητούμενο για μια ισχυρή, ανεξάρτητη, λαϊκή, σύγχρονη και εξωστρεφή αυτοδιοίκηση, ανάλογη με εκείνην που έχουν οικοδομήσει εδώ και δεκαετίες οι θεσμικά προηγμένοι εταίροι μας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει ακόμη και στον πιο στενό πυρήνα των λειτουργιών της αυτοδιοίκησης , πέρα από σοβαρό θεσμικό ολίσθημα, αποτελεί μια πρώτη ένδειξη απαξίωσης του θεσμού, αναμενόμενη βέβαια , αφού από την προεκλογική ήδη περίοδο φάνηκε ότι θέλει μια αυτοδιοίκηση κομματική και φιλοκυβερνητική. Όσοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο νέο θεσμικό πλαίσιο κακώς κατήλθαν στην μάχη. Οι πολίτες έδωσαν συγκεκριμένη εντολή. Και αυτήν την εντολή οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε.

*OΠέτρος Τατούλης είναι Περιφερειάρχης Πελοποννήσου (2010-2019) 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:44 pm


Νέα έρευνα: Ο Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας και ο Τουρισμός Υγείας Στην Ελλάδα.Πώς θα μπορούσε η χώρα μας να διεκδικήσει έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας
και του τουρισμού υγείας;
Γνωρίζατε ότι το 7,3% των ενηλίκων στην Ευρώπη δηλώνουν ότι θα ήθελαν να διαμείνουν στη Ν.Ευρώπη μετά τη συνταξιοδότησή τους; Ότι 120.000 Βρετανοί ηλικίας άνω των 65 ετών ζουν σήμερα στην Ισπανία και ότι ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 10 χρόνια;

Ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας αποτελούν μια μεγάλη

αγορά και δυστυχώς μια ακόμα ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τη χώρα μας.

Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να διεκδικήσει έσοδα εκατομμυρίων δισ. ευρώ ετησίως από την ανάπτυξη των συγκεκριμένων κατηγοριών τουρισμού; Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις,
 που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και ομάδα ερευνητών υπό τον συντονισμό του καθηγητή κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ Γιάννη Τούντα, απαντά σε αυτή την ερώτηση.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των τουριστών τρίτης ηλικίας σήμερα;

• Ο μέσος Ευρωπαίος εκτιμάται ότι θα παραμείνει υγιής και δραστήριος για 8,3 έτη μετά την ηλικία των 65 ετών.
• Οι ηλικιωμένοι ταξιδεύουν όλο και περισσότερο (η μόνη πληθυσμιακή ομάδα στην Ευρώπη που αυξάνει και τον αριθμό των ταξιδιών της και την ταξιδιωτική δαπάνη είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών).
• Είναι πιο υγιείς σε σχέση με το παρελθόν, πιο ευκατάστατοι από ό,τι οι νεότεροι, ταξιδεύουν πιο συχνά, επιλέγουν πιο μακρινούς προορισμούς στους οποίους διαμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
• Το 46% όσων είναι ηλικίας άνω των 60 αναφέρουν μια μορφή ανικανότητας.
• Η πλειοψηφία των ατόμων άνω των 65 πάσχουν από κάποιο χρόνιο νόσημα.
• Απαιτούν υπηρεσίες καλής ποιότητας λόγω προγενέστερων ταξιδιωτικών εμπειριών.
Οι ασθενείς τουρίστες:
• Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για ιατρικούς λόγους κάθε χρόνο κυμαίνονται από 5 μέχρι 14 εκατ., με ετήσιο τζίρο δεκάδων δισ. ευρώ.
• Το Global Wellness Institute εκτιμά ότι περίπου το 7% όλων των εγχώριων και διεθνών ταξιδιών είναι για ιαματικό και ιατρικό τουρισμό.
• Το 2013 η Ταϊλάνδη προσέλκυσε 1,2 εκατ. ασθενείς, το Μεξικό 1 εκατ., οι ΗΠΑ 800.000, η Σιγκαπούρη 600.000 και η Ινδία 400.000.
• Το 2015 η Τουρκία, με 42 διεθνώς πιστοποιημένα νοσοκομεία ιατρικού τουρισμού, ξεπέρασε τους 600.000 ασθενείς/τουρίστες.
• Η Ελλάδα προσελκύει περίπου 85.000 ασθενείς/τουρίστες ετησίως.Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι αδυναμίες της χώρας μας;

Πλεονεκτήματα
 • Αποτελεί ήδη μια μεγάλη τουριστική αγορά.
 • Διαθέτει πολλούς και καλούς γιατρούς.
 • Είναι μια ασφαλής χώρα, με μεγάλο ποσοστό γλωσσομαθών κατοίκων, τουριστικά αξιοθέατα και υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.
 • Σε έρευνα της InterNations, η Ελλάδα τοποθετήθηκε το 2017 μεταξύ των 10 κορυφαίων ηλιόλουστων χωρών που επιλέγει κάποιος για να ζήσει μόνιμα.
 • Είναι σχετικά φτηνή.

Αδυναμίες
 • Κακή ποιότητα υποδομών, ειδικά για άτομα με προβλήματα κινητικότητας.
 • Κακές υπηρεσίες των ΜΜΜ.
 • Ελλείψεις προσωπικού και υλικών και κακή οργάνωση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
 • Αν και έχουμε πολλούς γιατρούς, δεν έχουμε αρκετούς νοσηλευτές.
 • Τα εμπόδια για επενδύσεις σε οικιστικά συγκροτήματα (γραφειοκρατία, χωροταξικοί κανονισμοί) παραμένουν μεγάλα.
 • Μόνο το 6,1% των ελληνικών ξενοδοχείων είναι σε θέση να προσφέρουν κάποια μορφή στοιχειώδους ιατρικής φροντίδας εντός των εγκαταστάσεών τους.
 • Από τις 822 πηγές θερμομεταλλικών νερών που υπάρχουν στην Ελλάδα μόνο 123 έχουν καταθέσει φάκελο στο υπουργείο Τουρισμού και μόνο οι 48 έχουν λάβει αναγνώριση.

 
Τι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε;
 • 13,6 δισ. ευρώ και 173.000 νέες θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια από τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, την πώληση κατοικιών και τη διαμονή μακράς διάρκειας ξένων τρίτης ηλικίας, τον ιατρικό τουρισμό και τον ιαματικό τουρισμό.
   
 • 13,5 δισ. ευρώ και 171.000 θέσεις εργασίας σε πέντε χρόνια από τον τουρισμό ευεξίας, που απευθύνεται και σε νεότερους.
   
 • Αν η χώρα θέσει στόχο να κατακτήσει το 15% της αγοράς δεύτερης κατοικίας για Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους, τότε θα χρειαστούμε 400.000 κατοικίες τα επόμενα 20 χρόνια.
 • Από την πώληση ή τη μακροχρόνια ενοικίαση 20.000 κατοικιών τον χρόνο και με τους νέους ιδιοκτήτες να περνούν κατά μέσο όρο 6 μήνες τον χρόνο στη χώρα μας, η επίδραση στο ΑΕΠ θα είναι πάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως και θα δημιουργηθούν περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας.
Η έρευνα της διαΝΕΟσις καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις πολιτικής:
 
 • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τον ιατρικό τουρισμό (υπάρχει ΚΥΑ από το 2013 που δεν εφαρμόζεται).
 • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που εμποδίζει τις μεγάλες επενδύσεις σε οργανωμένα συγκροτήματα κατοικιών εκτός σχεδίου πόλης, που περιλαμβάνουν και υπηρεσίες ψυχαγωγίας και υγείας.
 • Να βελτιωθούν σημαντικά οι υπηρεσίες και οι υποδομές εξυπηρέτησης, μετακίνησης, πρόσβασης και ασφάλειας σε όλες τις περιοχές υποδοχής τουριστών τρίτης ηλικίας.
 • Οι υπηρεσίες υγείας της χώρας και οι υποδομές των υπαρχόντων μονάδων πρέπει να αναβαθμιστούν.
 • Να μπορούν να αδειοδοτούνται ιατρικές υπηρεσίες μέσα στις τουριστικές υποδομές.
 • Να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου σε περιοχές εκτός των αστικών κέντρων.
 • Να επιδιωχθεί και να διευκολυνθεί η απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης για τις μονάδες ιατρικού τουρισμού.
 • Να διευκολυθνούν οι διαδικασίες έγκρισης βίζας για μακρόχρονη παραμονή σε άτομα τρίτης ηλικίας.
 • Να προωθηθούν εξειδικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης-κατάρτισης για το εμπλεκόμενο προσωπικό στον τουρισμό τρίτης ηλικίας.
 • Να ιδρυθεί Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας.
 • Να δημιουργηθούν cluster σε κάθε προορισμό που επιθυμεί να γίνει προορισμός τουρισμού τρίτης ηλικίας.
 • Destination branding & marketing για κάθε προορισμό.
 • Το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή προορισμό 365 ημέρες τον χρόνο.
 • O EOT να συνεχίσει να συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις για την προβολή του τουρισμού μακράς διαμονής/παραχείμασης και να συνάπτει διακρατικές δράσεις συνεργασίας.
 • Εκτεταμένη τεχνική βοήθεια και υποστήριξη στους δήμους για να προσελκύσουν επενδύσεις ιδιωτικού κεφαλαίου και να αναπτύξουν τουρισμό τρίτης ηλικίας.
diaNEOsis

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:35 pm


ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΙΚΕ ΝΑΡΚΟΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα εμφανίζεται να έχει φωλιάσει στον πυρήνα της Ελλάδας επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε Κράτος Ναρκοδολαρίων και επίσημα. Η πρόθεση του αποκτά έντονο ενδιαφέρον ενόψει και της ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αντίδρασής της.

Το πάλαι ποτέ ΣΔΟΕ πρόσφατα στοχοποίησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κυκλώματα που χρησιμοποιούν την λειτουργία μονοπρόσωπων εταιρειών ΙΚΕ, Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, που συστήνονται εύκολα εντός της επικράτειας ή σε εξωτικούς προορισμούς και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε αλυσίδες καφετεριών,  εστιατορίων, αρτοποιείων, ψητοπωλείων με περίεργη δραστηριότητα. Οι υποψίες επικεντρώνονται κυρίως σε ξέπλυμα χρήματος από τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων με Έλληνες συνεργάτες. Τα αποτελέσματα των ελέγχων δεν έγιναν ακόμα γνωστά αλλά το ΣΔΟΕ μετά και τις αλλαγές της νέας Κυβέρνησης Μητσοτάκη αναμένεται να μας διαφωτίσει. 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ΙΚΕ κεφαλαίων έως 3.000 ευρώ που εμφανίζουν ετήσιο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ και τελικά καθαρά αποτελέσματα ζημιών προκαλώντας απορία. Φυσικά δεν είναι όλες οι ΙΚΕ βαποράκια ναρκοδολαρίων αλλά ο εξονυχιστικός έλεγχος των αρχών είναι ζωτικής σημασίας. Με τη νέα Κυβέρνηση, το ΕΒΕΑ και ο Πρόεδρός του κ.Μίχαλος, θα αναλάβουν σημαντικό ρόλο στη σύσταση εταιρειών μέσα σε μόλις τρεις ημέρες με απόλυτα διαφανή τρόπο φυσικά. Εκτός και αν δεν καταφέρνουν να απαντούν μέσα σε τρεις ημέρες στην αίτηση του ενδιαφερόντος οπότε η εταιρεία θα ιδρύεται αυτόματα χωρίς έλεγχο της αίτησης!

Φυσικά ένα κύκλωμα διακίνησης ουσιών δεν μένει απροστάτευτο. Υψηλή προστασία εξειδικευμένων δικηγορικών γραφείων, επικοινωνιακή καμπάνια μέσα από πληρωμένα δημοσιεύματα, απειλές εναντίον άλλων, αγαθοεργίες και πολιτικές διασυνδέσεις είναι απαραίτητες για τη δράση και μη αποκάλυψη ενός τέτοιου κυκλώματος. 

Ιδανική θεωρείται η εμπλοκή ενός κυκλώματας με τη φύλαξη της χώρας που ελέγχει τα διάτρητα θαλάσσια σύνορά μας, τα πλοία μεταφοράς ουσιών και τα λιμάνια φορτο-εκφορτώσεων και αποτελεί το μαργαριτάρι που όλοι οι διακινητές επιθυμούν να ελέγχουν. Μέσα από ένα πλέγμα δημοσίων σχέσεων κυκλώματα ενδέχεται να καθορίζουν ακόμη και τοποθετήσεις κρατικών αξιωματούχων ώστε να μην του ενοχλεί κανείς ιδιαίτερα. Φυσικά όποιοι δυσφορούν στη δράση τους απομακρύνονται νωρίς με συνοπτικές διαδικασίες χρησιμοποιώντας τα κυκλώματα τα εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη της διακίνησης ναρκωτικών.

Η σοκαριστική,  εν αγνοία τους προφανώς, επί Κυβέρνησης Τσίπρα, βράβευση επικεφαλής ΜΚΟ που συνελήφθη ως κατηγορούμενος ότι ειδικευόταν στο εμπόριο δύσμοιρων ψυχών έναντι αδράς αμοιβής συγκεντρώνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον Αμερικάνο Πρέσβη κ.Πάιατ, τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Υπουργό Άμυνας κ.Αποστολάκη και τον νυν Αρχηγό Λιμενικού κ.Ράπτη αποδεικνύει πόσο υψηλά μπορούν να διεισδύσουν διάφορε κυκλώματα και να εξασφαλίσουν τον έπαινό τους. Μία ιστορία που πραγματικά αξίζει τον ενδελέχη έλεγχο των Αρχών για τις διασυνδέσεις διαφόρων κυκλωμάτων σε ευαίσθητα Υπουργεία Εθνικής Ασφαλείας αλλά και παραγωγικά καθώς και ξένες πρεσβείες.

Η πρόσφατη επίσης σύλληψη επί ελληνικής Επικράτειας της μεγαλύτερης παγκόσμιας ποσότητας ναρκωτικών χαπιών αξίας 660 εκατομμυρίων ευρώ αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πλέον κομβικό σημείο transit που το διεθνές οργανωμένο έγκλημα δραστηριοποιείται και πασχίζει να έχει ασυλία και πλήρες έλεγχο της οικονομίας αν όχι και της πολιτικής.

Στον τομέα της οικονομίας τα κέρδη από τα κυκλώματα ναρκωτικών είναι τεράστια και χρησιμοποιούνται για να δημιουργούν θύλακες οικονομικής ζωής που καταστούν τον τοπικό πληθυσμό εξαρτώμενο προσφέροντας μία εύκολη λύση εργασίας, κερδών αλλά και κοινωνικής αξίας. Αν το Κράτος και συγκεκριμένοι πολιτικοί αξιωματούχοι δεν είναι συνεργάσιμοι οι ανθρώπινες ασπίδες γίνονται απειλή ακόμη και για την πολιτική σταθερότητα ενός καταληφθέντος ναρκο-Κράτους.

Εξέχουσα θέση στα κυκλώματα που συνήθως καταλήγουν σε ένα κεντρικό έχουν οι μεταφορείς από ξηράς και θαλάσσης ιδιοκτήτες μέσων μεταφοράς. Πλοιοκτήτες εμφανίζονται ιδιοκτήτες άλλων εταιρειών, ευπατρίδες δωρητές εξοπλισμών στις ελεγκτικές κατά τα άλλα Αρχές και προαγωγοί ενός ιδιαίτερου πολιτισμού όπου μπορούν να συνυπάρξουν οι πλούσιοι διακινητές και η αγάπη για την πατρίδα.

Η μετατροπή του ξεπλύματος χρήματος σε πλημέλλημα την τελευταία εβδομάδα διακυβέρνησης του καθεστώτος Τσίπρα και η αντίδραση στη συγκεκριμένη κίνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σηματοδοτεί πολλά. Δεν μένει να περιμένουμε πού θα κάτσει η μπίλια της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα. Πολλά Κράτη και δη ευρωπαϊκά επέλεξαν στη μετα-ψυχροπολεμική εποχή ως εθνική στρατηγική το ξέπλυμα χρήματος του διεθνούς εμπορίου ναρκωτικών. Η μοίρα τους αβέβαιη πια.

Σε κάθε περίπτωση οι κίνδυνοι της Ελλάδας είναι εδώ και περιμένουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ηγέτη με τον ελληνικό λαό να τους ξεπεράσει, να διαβεί το Ρουβίκωνα. Αν θα το τολμήσει θα φανεί. Το μόνο σίγουρο, δυστυχώς, είναι ότι θα χάσει αρκετά μέλη από το πλήρωμά του σε αυτό τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Αν δειλιάσει ή ακόμη χειρότερα εάν συνεργαστεί ένας σεισμός πολιτικός περιμένει την Ελλάδα και οι σειρήνες θα ηχήσουν σύντομα με αμέτρητα θύματα επίσης. Έτσι είναι ο Πόλεμος, Κυριάκο, και με τις δύο πλευρές δεν μπορείς να είσαι ποτέ νικητής. Ευχόμαστε ως Έλληνες να είσαι εσύ ο νικητής. 

Ας ακούσουμε και τον Υπουργό Επενδύσεων κ.Γεωργιάδη σήμερα, τόν καταδιωχθέντα μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα από το καθεστώς Τσίπρα στην υπόθεση Novartis, η οποία ακόμα εκκρεμεί, που μπήκε δυναμικά στο χώρο των Επενδύσεων, κρατικών και ιδιωτικών εταιρείων, και θα επανέλθουμε στο πιο καυτό θέμα με περισσότερα στοιχεία. Την Ελλάδα του Φωτός διακηρύττει ο νέος Πρωθυπουργός και όλοι περιμένουμε περισσότερο φως στο κύκλωμα που διαλύει την Ελλάδα και τη ζωή όλων, συνεργατών και μη.

Thedayaftergr

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:28 pm


Ανήσυχος ο Τσελέντης για σεισμό από τις ΑλκυονίδεςΔιόλου καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού από το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό.
«Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει», είπε ο κύριος Τσελέντης
δηλώνοντας βέβαιος γι’ αυτό, ενώ χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» όσα λέγονται για περιοδικότητα του ρήγματος στα 400 χρόνια και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για τον Κορινθιακό, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περιοχή μελετούν δεκάδες διεθνή ινστιτούτα.
«Η Αθήνα δεν άντεξε, με το 5,1 Ρίχτερ είδατε τι χάλι είχαμε, φανταστείτε τι θα γίνει με 6 Ρίχτερ, δηλαδή σεισμό 30 φορές μεγαλύτερο» είπε ο σεισμολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ επέρριψε ευθύνες στον ΟΑΣΠ, λέγοντας πως η κυβέρνηση παρέλαβε έναν διαλυμμένο οργανισμό και πως «αν δεν υπήρχε ο Χρυσοχοΐδης, δεν θα δούλευε τίποτα».

 fimotro.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:17 pm


Η θεσμική επανάσταση του Κυριάκου: Στόχος του η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/kuriakos-mitsotakis-vouli-programmatikes.jpg  
Με τη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού να ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ και με τη σφραγίδα της αξιοκρατίας και της διεύρυνσης να αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις μετεκλογικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η νέα κυβέρνηση δίνει μέσα από την εν εξελίξει συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και ετοιμάζεται για ταχύτατη προώθηση από την ερχόμενη εβδομάδα του νομοθετικού της έργου.

Με την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου, που αφορά στο επιτελικό κράτος, να προγραμματίζεται για την προσεχή Τρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν να βάλουν βάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη στους θεσμούς του κράτους. Του προσδίδουν, μάλιστα, χαρακτηριστικά «θεσμικής τομής για το ελληνικό κράτος», καθώς θα συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης, ενώ αφετέρου θα δημιουργεί νέους θεσμούς και κανόνες για τη λειτουργία του κράτους, οι οποίοι -όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες- βασίζονται στα πρότυπα των θεσμικά αναπτυγμένων κρατών της Ε.Ε. Απώτερος στόχος είναι ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης μέσα σε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα.
Το πρώτο κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει δημιουργία ισχυρής προεδρίας της κυβέρνησης που θα συντονίζει το κυβερνητικό έργο και θα υποστηρίζει τον πρωθυπουργό.

Το Υπουργικό Συμβούλιο δεν θα συνεδριάζει πλέον στη Βουλή αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κάθε χρόνο θα δημοσιεύονται Σχέδια Δράσης των υπουργείων, καθώς και Συνολικό Σχέδιο Δράσης της κυβέρνησης, η εφαρμογή του οποίου θα παρακολουθείται κατά τις μηνιαίες συνεδριάσεις του Υπουργικού. Μία φορά τον χρόνο και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης της κυβέρνησης, θα οργανώνεται και συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου με όλους τους γενικούς διευθυντές των υπουργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβλέπει ενοποίηση όλων των εκθέσεων που συνοδεύουν σήμερα ένα νομοσχέδιο στη Βουλή (Αιτιολογική, Εκθεση Γεν. Λογιστηρίου, Εκθεση Διαβούλευσης κ.λπ.) σε μία μόνο Εκθεση Ανάλυσης Συνεπειών, που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του νόμου και θα κρίνεται από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Θα προβλέπεται, επίσης, θεσμοθέτηση μόνιμου υπηρεσιακού γραμματέα σε κάθε υπουργείο, με τριετή θητεία, που θα επιλέγεται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ, θα είναι δημόσιος υπάλληλος και θα του ανατεθούν διά νόμου σημαντικές εξουσίες που έχει σήμερα το πολιτικό προσωπικό.
Το νομοσχέδιο στοχεύει και σε δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, καθιερώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τον κανόνα ότι οι ατομικές διοικητικές πράξεις θα εκδίδονται όχι από τον υπουργό ή τον γενικό γραμματέα αλλά από τον αρμόδιο γενικό διευθυντή, ώστε πλέον να απαιτούνται πολύ λιγότερες υπογραφές και χρόνος διεκπεραίωσης.
Με το νομοσχέδιο αυτό θα θεσμοθετηθούν και ισχυρά νέα κωλύματα και ασυμβίβαστα για υπουργούς, γενικούς γραμματείς ή διοικητές φορέα, με προβλέψεις για την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και για έναν χρόνο μετά τη λήξη της θητείας τους.
Θα δημιουργηθεί επίσης Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που θα ενοποιήσει όλα τα εσωτερικά σώματα ελέγχου (επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, επιθεωρητές Υγείας, επιθεωρητές Μεταφορών και Υποδομών, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης), με διοικητή που θα λειτουργεί με πλήρη ανεξαρτησία από το πολιτικό σύστημα στο πρότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στα ελεγκτικά σώματα (ΣΔΟΕ, ΣΕΠΕ, υπ. Περιβάλλοντας και Ενέργειας) που αφορούν στην αγορά θα καταργούνται οι μετακλητοί γενικοί ή ειδικοί γραμματείς και θα αντικατασταθούν από γενικούς διευθυντές που προέρχονται από τη Διοίκηση, οι οποίοι θα επιλέγονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια με απολύτως διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα θεσμοθετηθούν και νέοι επιστημονικοί κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων για να στηρίξουν το επιτελικό κράτος. Συγκεκριμένα, νέοι επιστήμονες θα ενταχθούν στο Δημόσιο, είτε μέσα από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης είτε μέσα από προγράμματα επανακατάρτισης υφιστάμενων υπαλλήλων στη χώρα μας ή στο εξωτερικό.
Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια και των επιλογών του πρωθυπουργού για τη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού, που παράλληλα με το κριτήριο της αξιοκρατίας επιβεβαίωσαν στην πράξη και το γεγονός ότι η διεύρυνση αποτελεί στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη με ορίζοντα που υπερβαίνει κατά πολύ την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.
Κριτήριο για τον πρωθυπουργό αποτέλεσε η ανάγκη να συνεχιστεί και μετεκλογικά το άνοιγμα της Ν.Δ. πέραν των ορίων της παράταξης σηματοδοτώντας και εμπράκτως πλέον την εφαρμογή της προεκλογικής δέσμευσης για αξιοκρατία στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, με αξιοποίηση και στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους αλλά είναι διατεθειμένα να συμβάλουν σε μία εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας.
Η τοποθέτηση στη θέση γ.γ. Αθλητισμού του προερχόμενου από το Ποτάμι, Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα του Αθλητισμού, επισημαίνεται από κυβερνητικά στελέχη ως πλέον πρόσφατο παράδειγμα υλοποίησης της προεκλογικής δέσμευσης του κ. Μητσοτάκη ότι ανεξάρτητα του αν θα έχει ή όχι αυτοδυναμία η Ν.Δ., θα αναζητήσει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και θα συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα ανθρώπους που δεν ανήκουν σε αυτήν.

Αυτό σηματοδοτήθηκε με την υπουργοποίηση των προερχόμενων από την Κεντροαριστερά, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κυριάκου Πιερρακάκη και Λίνας Μενδώνη, με επιλογές γενικών γραμματέων, όπως του Π. Αλεξανδρή και της Αννας Στρατινάκη, αλλά και με την παραμονή του Φώτη Κουρμούση, ο οποίος είχε επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στη θέση του γενικού γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, καθώς και του γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα. «Κάποιοι γραμματείς παραμένουν στις θέσεις τους, επιβεβαιώνοντας ότι η αξιοκρατία δεν έχει κομματικά κριτήρια», τονίζουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Δίνοντας, μάλιστα, το στίγμα σε σχέση με το βασικό κριτήριο που επικρατεί σε όλες τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζουν ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι «σε όλη τη δομή του κράτους στόχος μας είναι να επιλεγούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις».
Από την έντυπη έκδοση 

eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:44 pm


ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Οι προγραμματικές δηλώσεις του 'Ελληνα Πρωθυπουργού και των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής αποκάλυψαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην πρώτη μετα-μνημονιακή Κυβέρνηση. 10 χρόνια μετά από την κοροϊδία εις βάρος του ελληνικού λαού από τους ξένους δανειστές και τους ντόπιους ολιγάρχες και το ξεπούλημα της Ελλάδας κάποιοι επιλέγουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί τους και κάποιοι το λόγο της αλήθειας. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό καθώς η κοινωνία έδωσε συγκεκριμένες εντολές και καταδίκασε την πολιτική Τσίπρα. Δυστυχώς διαφαίνεται μία διάθεση συνεργασίας του χθες με το σήμερα όπου για παράδειγμα ο παλιός μετέτρεψε το ξέπλυμα χρήματος σε πλημμέλημα πριν φύγει και ο νέος σαρώνει τα γραφειοκρατικά ζητήματα των επενδύσεων χωρίς να μας προσδιορίζει τα κριτήρια εξασφάλισης της διαφάνειας. Ελπίζουμε να μην δούμε σύντομα, εντός της εβδομάδας, επενδυτές της Βενεζουέλας και του Delaware να εμφανίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ εις το όνομα της βρώμικης ανάπτυξης.

"Κυριάκο, φτιάξε Κράτος" απαίτησαν οι ψηφοφόροι αλλά τι Κράτος θα μας δώσει είναι απρόβλεπτο. Η ευημερία των πολιτών αποτελεί έναν θεμελιώδη στόχο όπως και η ασφάλειά τους καθώς και το Κράτος Δικαίου και Ελευθερίας του Λόγου επίσης. Ενώ για την ευημερία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς με σειρά μέτρων και φοροαπαλλαγών, στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη οι αναφορές του ήταν ανησυχητικά περιορισμένες. Ούτε κουβέντα για την υπόθεση Novartis που ο κ.Τσίπρας έκανε σημαία κάθαρσης επί διακυβέρνησής του στοχεύοντας στους πρώην Πρωθυπουργούς, Σαμαρά και Πικραμένο, και τον νυν Υπουργό Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, τόσο μεθοδευμένα. Γιατί, άραγε; 

Τι Κράτος ζήτησε ο λαός και τι Κράτος θέλει να φτιάξει ο Κυριάκος είναι το μεγάλο ζητούμενο. Μάλλον το Λουξεμβούργο του Νότου θέλει να φτιάξει ο Κυριάκος με το ευρωπαϊκό ιερατείο και αυτό είναι ανησυχητικό. Η Ελλάδα στην ένδοξη ιστορία της έδειξε το δρόμο της αρετής και τόλμης και για αυτό υπάρχει ακόμα σήμερα. Επικίνδυνοι ατραποί και σύντομα μονοπάτια μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα και απρόβλεπτα αποτελέσματα, τόσο για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και για την Ελλάδα. Τόσο απλά.

Το δεδομένο από τη χθεσινή πρώτη αντιπαράθεση της Βουλής είναι ότι αυτή απέκτησε ξανά ενδιαφέρον παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσής της από το 'βαθύ Κράτος' που επιχείρησε τόσο με τον κ.Τσίπρα όσο και με τον κ.Μητσοτάκη να περιθωροποιήσει αποκλείοντάς την από την εκτελεστική εξουσία.

Οι φωνές κριτικής και Αντιπολίτευσης από τους Γεννηματά, Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη ήταν ισχυρές. Για τον κ.Τσίπρα η ασυλία στα πολιτικά εγκλήματά του είναι η πρώτιστη μέριμνά του, αν όχι η αποκλειστική, και περιέγραψε τόσο γλαφυρά τη διάθεση συνεργασίας του με τη νέα Κυβέρνηση. Καμία έκπληξη.

Thedayaftergr

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:23 pm


ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Εντυπωσιακές και ελπιδοφόρες οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταχειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην μίας συμβολικής περίπτωσης που ίσως κρύβει και τα όρια των δυνατοτήτων της πραγματοποίησης των δηλώσεών του. Χλιαρό έως καθόλου χειροκρότημα δέχθηκε ο νέος Πρωθυπουργός στην αναφώνηση του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκη Ένωση που δεν ήταν ο αναμενόμενος πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά ο Ευρωπαίος Έλληνας κ.Σχοινάς, εκλεκτός του κ. Γιούνκερ και εξαίρετα αποδοτικός στην επικοινωνία του επί της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του υπόλοιπου ευρωπαϊκού ιερατείου.

6 αλήθειες, 10 Νομοσχέδια μέχρι το τέλος του 2019 και 5 εμβληματικά έργα σηματοδότησαν τις δηλώσεις Μητσοτάκη, μαζί με πολλά μεμονωμένα μέτρα, αναγνωρίζοντας όμως ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από λόγια και αναμένει έργα που θα είναι αντίστοιχα των λόγων και όχι η ανακολουθία τους. Ο Μάρτης του '21 δεν θα αποτελέσει μόνο την επέτειο 200 προβληματικών ετών της Ελλάδας τελικά αλλά και την απόδειξη ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα έχει ανέβει έπειτα από 2 χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη γεγονός που θα αποδείξει αν ήταν σήμερα αληθής στις δηλώσεις του ενώπιον του Κοινοβουλίου και του λαού. Προς το παρόν και για το 2019 δυστυχώς οι Έλληνες θα ακολουθούν Πολωνούς και Ρουμάνους στη διεθνή λίστα, ενώ παραμένουμε με μία "ελαττωματική δημοκρατία" και με υψηλή διαφθορά  στις αντίστοιχες λίστες. Αυτά για τους τεχνοκράτες που αρέσκονται και στις μετρήσεις και όπως είπε και ο Πρωθυπουργός ξέρουν να δίνουν λύσεις.

Ο κ.Μητσοτάκης αν και προσπάθησε να μην αναφερθεί σε θέματα επιπέδου Υπουργών δεν μπόρεσε να τα αποφύγει. Σχεδόν όλα σε όσα αναφέρθηκε ήταν θετικά με κάποιες τρανταχτές εξαιρέσεις, όπως ποιο είναι το νόημα πώλησης συμμετοχών του Δημοσίου σε κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως Αεροδρόμιο Αθηνών και ακόμη περισσότερο στα ΕΛΠΕ όπου αναμένεται τις επόμενες δεκαετίες έκρηξη του ενεργειακού πλούτου. Επίσης κουβέντα δεν ακούστηκε για το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο παγκοσμίου κλάσης στα νερά μας του αγωγού EastMed και της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ. Εκτός και αν ο κ.Μητσοτάκης συμπλέει με τα βαπόρια φυσικού αερίου και τον Ύπατο Αρμοστή μας αποκλειστικά. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και κάποιοι δανειστές θα μοιράσουν λίγα μπιχλιμπίδια στο λαό για να αγοράσουν φθηνά το μέλλον της Ελλάδας.

Δυστυχώς, παρά τις εντυπωσιακές δηλώσεις, ο κ.Μητσοτάκης και οι τεχνοκράτες του δεν είπαν κουβέντα για τη "μαύρη οικονομία", τη διαφθορά και τους ολιγάρχες που κυριαρχούν στην καθημερινότητα, την τρομοκρατία που ασκούν σε συμπολίτες μας και ενδεχομένως να αποδειχθούν ανυπέρβλητα εμπόδια στις φιλοδοξίες της νέας κυβέρνησης. Από τη στιγμή μάλιστα που στις δύο μόνο εβδομάδες εξουσίας του κ. Μητσοτάκη η Κυβέρνησή του έδειξε ροπή  προς ανύπαρκτους επιχειρηματίες που ο ΣΥΡΙΖΑ και απεσταλμένοι Κρατών προώθησαν με τυμπανοκρουσίες αλλά χωρίς χρήματα επιμόνως.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για τα εγκλήματα του πρόσφατου παρελθόντος από το 2015 και μετά από τον Αλέξη Τσίπρα. Τι σημαίνει αυτό θα φανεί σύντομα και δεν αποκλείεται να γυρίσει "μπούμερανγκ" πολιτικά στον ίδιο επιφέροντας και τον πολιτικό αφανισμό του κ. Μητσοτάκη.

Εν κατακλείδι, οι συγγραφείς του νέου πρωθυπουργού μάς γέμισαν ελπίδα όπως και ο λαοπλάνος Τσίπρας όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας κάποτε. Αν θα μπορέσει να κάνει αυτά που οραματίζεται χωρίς να συγκρουστεί με το "βαθύ" ελληνικό Κράτος και το σκοτεινό ευρωπαϊκό ιερατείο θα είναι απορίας άξιον. Εκτός αν ελπίζει και εκείνος όπως τόσοι άλλοι προκάτοχοί του που χάθηκαν νωρίς, ότι μπορεί να είναι και με τη Μαντάμ "Ο" και με τους Έλληνες. 

Η επόμενη εβδομάδα θα δείξει αν αρμενίζει και ο κ.Μητσοτάκης στραβά ή αν ο γυαλός της Ελλάδας είναι στραβός και για αυτόν. Ας ευχηθούμε να φανεί πραγματικός ηγέτης και όχι απλός καπετάνιος και εμείς θα τον χαιρετήσουμε πανηγυρικά...
 

Thedayaftergr

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:18 pm


Άρχισε η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Άρχισε χθες στις 7 το απόγευμα η ανάγνωση και συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Ακολούθησαν ομιλίες Βουλευτών κατ’ αναλογία της δύναμης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Η συζήτηση συνεχίζετε σήμερα Κυριακή και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου 2019. Στην ψηφοφορία, η οποία είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως, ψηφίζουν και οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.
Η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:14 pm


ΣΟΚ: ΓΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Απίστευτο το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των 'ΝΕΩΝ" και άλλων δημοσιευμάτων που αναφέρονται στη λειψανδία και υποστελέχωση του Στρατού μας. Δυστυχώς οι αποκαλύψεις του παρελθόντος για Μονάδες-σκιάχτρα δείχνουν να επαληθεύονται και στο παρόν αποκαλύπτοντας το άθλιο παραμύθι πολιτικών και στρατιωτικών επί έτη πολλά. Το αστείο της υπόθεσης κοροϊδίας των Ελλήνων φορολογουμένων και της εργασίας εις βάρος του εθνικού συμφέροντος είναι ότι οι ηγεσίες του παρελθόντος εμφανίζονται να αποτελούν με τη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη τους σωτήρες του παρόντος.

Το ίδιο αστείο είναι να εμφανίζονται στρατιωτικοί ηγέτες με το επιχείρημα "Εγώ το είπα αλλά δεν με άκουσαν" επιλέγοντας τις δεξιώσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις προς τους αδαείς για να ξεχάσουν τη γύμνια τους. Το θέατρο αξιωματούχων δεν έχει όρια, είναι ορατό από όλους και είναι θλιβερό. 

Οι ιθύνοντες γνωρίζουν αν χρειάζεται αύξηση θητείας ή άλλες λύσεις που χρησιμοποιούν σύγχρονοι στρατοί. Εξάλλου η ασφάλεια της Ελλάδας αφορά όλους και όχι μόνο τους άνδρες. Το μόνο δεδομένο είναι ότι οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων παγκοσμίως με επάνδρωση κάτω ενός συγκεκριμένου ποσοστού είναι ανύπαρκτες και λειτουργούν ως αποθετήρια δημοσίων υπαλλήλων, ρουσφετολογικά κέντρα κομματικών μηχανισμών και εγγύηση αδυναμίας για τους εχθρούς της Ελλάδας. Αυτό το γνώριζαν όλοι όσοι τόσα χρόνια σιωπούσαν συνειδητά εις το όνομα του ανύπαρκτου εθνικού απορρήτου.

Οι στρατοί υπάρχουν, πληρώνονται και εκπαιδεύονται για να πολεμούν και ο Ελληνικός Στρατός μαζί ίσως μ'αυτόν της Ισλανδίας και του Λουξεμβούργου αποτελούν τα μοναδικά ευρωπαϊκά παραδείγματα αποχής από τα πεδία των επιχειρήσεων και λειψανδρίας ηρώων. Η πρόσφατη δημόσια αποκάλυψη ότι από τα 15 πανάκριβα Ελικόπτερα NH-90 που αγοράστηκαν με χρήματα των φορολουμένων πολιτών λειτουργεί μόνο ένα (!) και αυτό βρίσκεται στη Σύρο για ρόλο ΕΚΑΒ δείχνει το έγκλημα εις βάρος της εθνικής ασφαλείας που αποδέχτηκαν όλες προβεβλημένες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες έναντι της εξασφάλισης της θέση τους και των ανούσιων προαγωγών τους.

Οι ίδιες ηγεσίες τώρα συνωστίζονται ακόμα και με fake news  για να καταλάβουν την ΑΧΡΕΙΑΣΤΗ θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας για να ελέγχουν και να καταγράφουν τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ προς όφελος αυτών που τους είχαν τοποθετήσει αναξιοκρατικά τόσα χρόνια στις προηγούμενες θέσεις τους. Δεν μπορεί να υπάρξει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας χωρίς καταγεγραμμένη εθνική στρατηγική όπως το παράδειγμα των ΗΠΑ, οτιδήποτε άλλο είναι μία ακόμη θέση που θα εξυπηρετήσει αλλότριους σκοπούς.      

Αυτά για αρχή και για τα παπαγαλάκια της πατριωσύνης επιτέλους.

ΥΓ Το κείμενο αφιερώνεται στους επίλεκτους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς και στις οικογένειές τους που προδόθηκαν την 15η Ιουλίου 1974 από τους πατριώτες πνευματικούς μέντορες που άνοιξαν την Κερκόπορτα της Κύπρου. Μέντορες που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν με τα ίδια ονόματα να μας εξουσιάζουν.

Thedayaftergr

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:08 pm


Μεγαλη πυρκαγιά στα Μεγαρά.

Φωτιά τώρα στα ΜέγαραΣυναγερμός έχει σημάνει στη Πυροσβεστική Υπηρεσία από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε  σήμερα  το  μεσημέρι στα Μέγαρα.  
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων.
Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.
Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν μηχανοκίνητο τμήμα και δυο ελικόπτερα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:05 pm


Σεισμός στην Αττική - Στασινός: Πέντε προτάσεις για την πρόληψη των ζημιών από σεισμούς στα κτίρια.

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/tee_workshop_06102016_stasinos1.jpg
Με αφορμή τη σημερινή σεισμική ακολουθία στην Αττική, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από έναν ακόμη σεισμό, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο είχαμε και πάλι ζημιές εμφανείς και οφείλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχουν και ζημιές μη-εμφανείς.
Η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση, πριν από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα, να
διασφαλίζει την προστασία της Ζωής και της Περιουσίας των πολιτών.
Και δυστυχώς ο σεισμός δεν προβλέπεται και οι επιπτώσεις του μπορούν να αντιμετωπισθούν επιτυχώς μόνο με πρόληψη – και όχι κατόπιν καταστροφής….
Για αυτό τον λόγο το ΤΕΕ έχει μελετήσει ενδελεχώς το ζήτημα και έχει διατυπώσει μέσα στο πέρασμα του χρόνου αναλυτικά τι πρέπει να γίνει.
Επανέρχομαι σήμερα με συγκεκριμένες προτάσεις που πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα, ιδίως ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.
 1. Έλεγχος όλων των δημοσίων κτιρίων με άμεσο πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο δομικής τρωτότητας. Ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το σύνολο των δημοσίων κτιρίων, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί για λιγότερο από το 25% των δημοσίων κτιρίων. Το μοναδικό θετικό είναι ότι έχουν ελεγχθεί όλες οι σχολικές μονάδες που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1959, περίοδο κατά την οποία δεν υπήρχε κανένας αντισεισμικός κανονισμός. Είναι αναγκαίο όμως, να γίνουν έλεγχοι άμεσα για σχολεία, νοσοκομεία και γενικά  χώρους συνάθροισης κοινού  που κατασκευάστηκαν μέχρι το 1985, χρονική στιγμή που αρχίζει να εφαρμόζεται νέος αντισεισμικός κανονισμός. Στη συνέχεια θα πρέπει φυσικά να ελεγχθούν και τα κτίρια από το 1985 μέχρι το 1995 και κατόπιν μέχρι σήμερα. Εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή σε μη εμφανείς ζημιές και σε σοβαρές βλάβες χωρίς κατάρρευση. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δεσμεύεται ότι, με συγκεκριμένο σχέδιο, μπορούμε να βοηθήσουμε την Πολιτεία να ελέγξει το σύνολο των δημοσίων κτιρίων μέσα σε ένα εξάμηνο.
 2. Για τα ιδιωτικά κτίρια, μέσα από την Ταυτότητα Κτιρίου, η οποία προβλέπεται σε πολλούς νόμους και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, είναι αναγκαίο να γίνει αντίστοιχος προσεισμικός έλεγχος δομικής τρωτότητας. Προτεραιότητα και πάλι πρέπει να είναι όσα κτίρια έχουν κατασκευαστεί με προηγούμενους αντισεισμικούς κανονισμούς – η χωρίς καθόλου αντισεισμικές προδιαγραφές. Ταυτόχρονα όμως η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για να γίνουν οι επεμβάσεις που θα κριθούν αναγκαίες από τον έλεγχο αυτόν. Προτείνουμε, όπως ακριβώς συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να δοθούν μόνιμα οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση ιδιωτικών κτιρίων που διατρέχουν κίνδυνο βλαβών από σεισμό. Κατά το πρότυπο της Ιταλίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί έκπτωση φόρου 50% για τις δαπάνες επεμβάσεων με συγκεκριμένο μέγιστο φορολογικό όφελος (στην Ιταλία το όριο είναι 96.000 Ευρώ ανά κτήριο).
 3. Για κενά κτίρια ή παλαιά ή διατηρητέα, που έχουν αυξηθεί ιδίως στα κέντρα των πόλεων τα τελευταία χρόνια, οφείλουμε να προχωρήσουμε σε ανακατασκευή τους. Διαχωρίζουμε την έννοια της ανακατασκευής από την αποκατάσταση. Αποκατάσταση, στα περισσότερα από αυτά, με τον τρόπο και τα υλικά της αρχικής τους μορφής είναι πολλές φορές αδύνατον ή εξαιρετικά κοστοβόρο να γίνει. Μπορεί όμως να γίνει ανακατασκευή, σε μορφή εξαιρετικά κοντινή και συμβατή με την αρχική τους τυπολογία και μορφή, με νέες εφαρμόσιμες λύσεις και σύγχρονες μεθόδους και υλικά.
 4. Ειδικά για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και κενά κτίρια, ο τρόπος υλοποίησης τέτοιων παρεμβάσεων θα μπορούσε να περνά μέσα από τους δήμους, αρκεί να τους δοθούν τα θεσμικά εργαλεία. Προτείνουμε να καθιερωθεί μηχανισμός μέσω του οποίου θα επιτρέπεται, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο δήμος να αναλάβει ένα κτίριο, να το παραχωρήσει σε ενδιαφερόμενο ιδιώτη που θα κάνει τις απαραίτητες εργασίες, θα το εκμεταλλευτεί για μια περίοδο και εν συνεχεία θα επιστρέψει στον νόμιμο ιδιοκτήτη του αποκατεστημένο – ή στο δημόσιο, αν είναι αγνώστου ιδιοκτήτη.
 5. Επιπλέον, ειδικά για τα πολλά διατηρητέα που χρήζουν εργασιών, έχω προτείνει συγκεκριμένο μηχανισμό ανακατασκευής των προσόψεων, με χρηματοδότηση μέσα από τη λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης που πρέπει επιτέλους το κράτος να προχωρήσει.
Για όλα τα ανωτέρω καταθέτουμε άμεσα στην Κυβέρνηση συγκεκριμένες νομοθετικές προτάσεις»

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 1:56 pm


Ορεινό Χελυδόρι: Τιμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Προφήτη Ηλίαhttps://1.bp.blogspot.com/-L9cj8l7ac7Q/XSnMBi59rQI/AAAAAAAA06s/ExMH9Eo66FkX66J_MPui-NIHZemglriygCLcBGAs/s640/ieramoniprofitiiliazaxolh.png

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονταιΗ εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Nikos Mpouzas, άτομα στέκονταιΗ φυσική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Και να σκεφτείς πως το 2000 εκεί καιγόταν το σύμπαν.. Κάηκε και το μοναστήρι. Μόνο το καθολικό γλύτωσε... Σιγά σιγά όμως ήρθε η ανακατασκευή, αν και πέρασαν 10 χρόνια απραξίας και συνεχίζεται..Κάθε χρόνο στην μνήμη του προφήτη Ηλία ανοίγει τις πύλες του, ανεβαίνουν οι μοναχές με πολλές δυσκολίες, από το Μετόχι του Αγ. Γεράσιμου στα Μεντουριάνικα και πανηγυρίζουν στον ιστορικό ναό. Ετσι και φετος με κατάνυξη, με θρησκευτική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών εόρτασε  τον προστάτη της , Προφήτη Ηλία , η ανακαινισμένη ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης , που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι.Οπως καθε χρονο.Χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου παραμονή της εορτής, στις 7.00 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας, όπου συλλειτούργησαν  ιερείς της Κορινθίας και της Ανατολικής Αιγιαλείας, με επικεφαλή τον Αρχιμανδριτη Ιεροκύρικα π. Ανθιμο  Παπαλεξοπουλο ΄οποίος  μας κάλεσε με τον δικό του τρόπο να συμπροσευχηθουμε, κτυπώντας ρυθμικα τις καμπάνες της Μονης   ενώ άγημα στρατού στάθηκε παραστάτης στην εικόνα του  Προφητη Ηλία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Δημήτριος Κάσσιος Λυκοποριώτης, άτομα στη σκηνή, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητεςhttps://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67365521_1344211475735276_5124354523426455552_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_oc=AQmVf9X7IylD8XVaPdNgyrE7OuxHIRkP1-Krv3HOtpTEs7U-zZzaGZQJ2sJ8j_6ikDGsQoOkw0qfhNZHZesnqRFt&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&oh=38d67a79a843a4ae3486a6366d3138d6&oe=5DB3991EΈψαλε  χορωδία ψαλτών υπό τον πρωτοψάλτη του Ιερου Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου κ. Νικολάου Δ. Μπούζα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και παπούτσιαΣτον εορταστικο Εσπερινό της Μονης του προφήτη Ηλιου στη Ζαχολη, πρωτη φορά που δεν παρευρεθηκε ο Περιφερειαρχης Π. Τατουλης.
Αντι αυτου ηταν ο κος Πισιμισης. Ο νεος περιφ/κος Σύμβουλος Τάσος Γκιολής, ο νεος Δήμαρχος Ξυλοκαστρου Ευρωστινης Βλασης Τσιώτος, η πρόεδρος Δερβενιου Διαμαντω Δενδρινελη , ο αρχηγός της ελάσσονος Μειοψηφιας Σπυρος Καραβας ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτριος Δούσκας και πλήθος πιστών που είχαν συρρεύσει , στο μοναστήρι , για να τίμήσουν τον Άγιο, από το Δερβένι , το Ξυλόκαστρο , την Αιγείρα, τη Λυκοποριά, το Χελυδόρι , τον Πύργο και τα γύρω χωριά..
 Σήμερα Σάββατο 20 Ιουλίου τελέστηκε στις 7.00 το πρωί ό Όρθος και Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία. Βοηθεια σε ολους μας

ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:36 pm


Δερβενι - Ειδήσεις και Νέα

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Δερβένι - Εφημερίδα Μακεδονία

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Δερβένι  Εφημερίδα Μακεδονία

Τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στο Δερβένι, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα, στις 16:30 ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό υπό αδιευκρίνιστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:23 am


Η Μελίνα Μακρή έγινε νονά! (pics+video) - Patras Events

Η Μελίνα Μακρή έγινε νονά! (pics+video)  Patras Events

Πρώτη φορά νονά έγινε η Μελίνα Μακρή και έκλεψε τις εντυπώσεις με το λευκό φόρεμά της. Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε με τα αγαπημένα της πρόσωπα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 6:12 pm


Το ψεύτικο ασθενοφόρο που μετέφερε τους παρατυπους μετανάστες (φωτ.) - Εφημερίδα Μακεδονία

Το ψεύτικο ασθενοφόρο που μετέφερε τους παρατυπους μετανάστες (φωτ.)  Εφημερίδα Μακεδονία

Σε πιστή απομίμηση ασθενοφόρου είχε μετατρέψει το βαν που χρησιμοποιούσε ο 58χρονος διακινητής που συνελήφθη χθες στο Δερβένι μεταφέροντας 13 ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 3:10 pm


Πυροσβεστικό όχημα ανετράπη στο Δερβένι - epiloges

Πυροσβεστικό όχημα ανετράπη στο Δερβένι  epiloges

Τροχαίο ατύχημα με ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σημειώθηκε νωρίτερα λόγω της κακοκαιρίας στο Δερβένι.Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Τροχαίο ατύχημα στην εξωτερική Περιφερειακή - Αυξημένη η κίνηση - Voria

Τροχαίο ατύχημα στην εξωτερική Περιφερειακή - Αυξημένη η κίνηση  Voria

Από τη σύγκρουση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνον υλικές ζημιές, ωστόσο στο σημείο η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Συνεχίζεται η περιοδεία του Νίκου Ταγαρά με επισκέψεις στο Ξυλόκαστρο - Moriasnews.gr

Συνεχίζεται η περιοδεία του Νίκου Ταγαρά με επισκέψεις στο Ξυλόκαστρο  Moriasnews.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επισκέψεις στο Ξυλόκαστρο και τα χωριά Θαλερό, Καρυώτικα, Γελληνιάτικα, Στόμι, Λυκοποριά, Λυγιά και Καμάρι συνεχίστηκε η περιοδεία του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Λαμπρός εορτασμός στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαμπρός εορτασμός στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στο Δερβένι (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέσθηκε το πρωί Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019, ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Απαγόρευση κυκλοφορίας σε «εύφλεκτες» περιοχές-Ποια είναι τα σημεία υψηλής αντιπυρικής ευαισθησίας στην Αχαΐα - Gnomip.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε «εύφλεκτες» περιοχές-Ποια είναι τα σημεία υψηλής αντιπυρικής ευαισθησίας στην Αχαΐα  Gnomip.gr

Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρες και μέχρι τη λήξη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Δερβένι (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Δερβένι (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέσθηκε το πρωί Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: 58χρονος μετέφερε αλλοδαπούς με "μαϊμού" ασθενοφόρο (εικόνες) - topnews.gr

Θεσσαλονίκη: 58χρονος μετέφερε αλλοδαπούς με "μαϊμού" ασθενοφόρο (εικόνες)  topnews.gr

Μία απίστευτη είδηση έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς 58χρονος μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς μέσα σε… “μαϊμού” ασθενοφόρο. Η Γενική Αστυνομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Ασθενοφόρο «μαϊμού» κουβαλούσε παράνομους μετανάστες - newsbreak.gr

Ασθενοφόρο «μαϊμού» κουβαλούσε παράνομους μετανάστες  newsbreak.gr

Οι δουλέμποροι ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους για να μεταφέρουν παράνομους μετανάστες κάτω από τη… μύτη της αστυνομίας. Έτσι, σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Δυτ. Ελλάδα: Σε ποια δάση και πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία- Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Achaia News

Δυτ. Ελλάδα: Σε ποια δάση και πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία- Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς  Achaia News

Την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρες και μέχρι τη λήξη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Δερβένι: Χειροπέδες σε λαθροδιακινητή μετά από καταδίωξη - Life events

Δερβένι: Χειροπέδες σε λαθροδιακινητή μετά από καταδίωξη  Life events

Στη σύλληψη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών προχώρησαν σήμερα το απόγευμα αστυνομικοί, στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τις 17:30, όχημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών ύστερα από καταδίωξη στο Δερβένι - Voria

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών ύστερα από καταδίωξη στο Δερβένι  Voria

Αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα να κινείται στο Δερβένι, ενώ στα σήματα ελέγχου τους, ο οδηγός δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Φωτιά σε Ι.Χ. στο Δερβένι - Thestival

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Φωτιά σε Ι.Χ. στο Δερβένι  Thestival

Πυρκαγιά σε Ι.Χ. ξέσπασε πριν από λίγο στην κάθοδο του Δερβενίου στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα, οι οποίοι κ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Επισκέψεις της Μαρίας Παπακωνσταντίνου στα χωριά του Ν. Κορινθίας - Moriasnews.gr

Επισκέψεις της Μαρίας Παπακωνσταντίνου στα χωριά του Ν. Κορινθίας  Moriasnews.gr

Η υποψήφια Βουλευτής Κορίνθου (ΝΔ) Ιατρός Μαρία Παπακωνσταντίνου «τρέχει» κυριολεκτικά από χωριό σε χωριό του νομού Κορίνθιας για να συνομιλήσει με ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες στο Δερβένι - Parallaxi Mag

ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες στο Δερβένι  Parallaxi Mag

Ένα ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες πριν λίγη ώρα στο Δερβένι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το συμβάν σημειώθηκε κατά τις 18.00, όταν ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης: Μηχανή ανάγκασε οδηγό να πέσει στο στηθαίο (ΦΩΤΟ) - SerraikaNea.gr

Τροχαίο ατύχημα στην Εθνική Οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης: Μηχανή ανάγκασε οδηγό να πέσει στο στηθαίο (ΦΩΤΟ)  SerraikaNea.gr

Ρεπορτάζ της Ζωής Χειμωνίδου για την ιστοσελίδα infonews24.gr. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά, στην εθνική οδό Σερρών- Θεσσαλονίκης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε Ι.Χ. στο Δερβένι - Zougla

Φωτιά σε Ι.Χ. στο Δερβένι  Zougla

Πυρκαγιά ξέσπασε σε Ι.Χ. το απόγευμα της Τρίτης στην κάθοδο του Δερβενίου στη Θεσσαλονίκη... Φωτιά Ι.Χ. Δερβένι.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Στην Ευρωστίνη περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς - Κορινθία

Στην Ευρωστίνη περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς  Κορινθία

Στην Ευρωστίνη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ επισκέφτηκε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 10:00 am


6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Events

6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Events

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι, για 6η συνεχόμενη χρονιά,στις 11 Αυγούστου, ένα σύνολο σπουδαίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 6:25 pm


Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στο Δερβένι - Voria

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στο Δερβένι  Voria

Στο σημείο βρίσκεται η οδική βοήθεια προκειμένου να απομακρύνει τα εμπλεκόμενα οχήματα, εξ αιτίας των οποίων έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Τροχαίο με φορτηγό στο Δερβένι – Τέσσερις τραυματίες - epiloges

Τροχαίο με φορτηγό στο Δερβένι – Τέσσερις τραυματίες  epiloges

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δερβένι, στη Θεσσαλονίκη.Γύρω στις 16:30 και κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, ένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό στο Δερβένι - Τέσσερις τραυματίες - Thestival

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό στο Δερβένι - Τέσσερις τραυματίες  Thestival

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δερβένι, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Πανσέληνος των Ρόδων: Πρώτες εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι(φωτο) - epiloges

Πανσέληνος των Ρόδων: Πρώτες εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι(φωτο)  epiloges

«Πανσέληνος των Ρόδων» ή «Πανσέληνος της Φράουλας» όπως συχνά αποκαλείται, διότι συμπίπτει με τη συγκομιδή του φρούτου, θα είναι ορατή σε λίγες ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος στο Δερβένι - Δίπλωσε νταλίκα - Typosthes

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος στο Δερβένι - Δίπλωσε νταλίκα  Typosthes

Δίπλωσε νταλίκα στο ΤΙΤΑΝ - Κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νταλίκα δίπλωσε στο Δερβένι – Ουρές 3 χιλιομέτρων - epiloges

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νταλίκα δίπλωσε στο Δερβένι – Ουρές 3 χιλιομέτρων  epiloges

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης στο ύψος του Τιτάν.Η νταλίκα δίπλωσε και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: "Δίπλωσε" νταλίκα στο Δερβένι – Κλειστός ο δρόμος - Thestival

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: "Δίπλωσε" νταλίκα στο Δερβένι – Κλειστός ο δρόμος  Thestival

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι-Με δυσκολία η κίνηση στο σημείο (φωτο) - Voria

Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι-Με δυσκολία η κίνηση στο σημείο (φωτο)  Voria

Το όχημα γύρισε με αντίθετη φορά στο ρεύμα στο οποίο κινείτο και ακινητοποιήθηκε στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας-Με αργές ταχύτητες η κίνηση.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Φορτηγό ακινητοποιήθηκε στο Δερβένι-Ομαλά πλέον η κυκλοφορία - Voria

Φορτηγό ακινητοποιήθηκε στο Δερβένι-Ομαλά πλέον η κυκλοφορία  Voria

Στο σημείο τα οχήματα κινούνταν μόνο από την αριστερή λωρίδα, έως ότου απομακρυνθεί το φορτηγό. Κανονικά πλέον η κίνηση των οχημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


ΤΩΡΑ: ''Έμεινε'' νταλίκα στο Δερβένι - Κλειστές δύο λωρίδες κυκλοφορίας - seleo.gr - seleo.gr

ΤΩΡΑ: ''Έμεινε'' νταλίκα στο Δερβένι - Κλειστές δύο λωρίδες κυκλοφορίας - seleo.gr  seleo.gr

Κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Δερβένι, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νταλίκα έχει ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης,...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Ισχυρή καταιγίδα στο Δερβένι: «Δίπλωσε» νταλίκα – Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - Ελεύθερος Τύπος

Ισχυρή καταιγίδα στο Δερβένι: «Δίπλωσε» νταλίκα – Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ  Ελεύθερος Τύπος

Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Δερβενίου ενώ στο ρεύμα εξόδου έχει ''διπλώσει'' νταλίκα, σύμφωνα με τις πρώτες.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


ΤΩΡΑ: Ισχυρή καταιγίδα - ''Διπλώσε'' νταλίκα στον Δερβένι - Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ (ΦΩΤΟ) - seleo.gr

ΤΩΡΑ: Ισχυρή καταιγίδα - ''Διπλώσε'' νταλίκα στον Δερβένι - Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ (ΦΩΤΟ)  seleo.gr

Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Δερβενίου ενώ στο ρεύμα εξόδου έχει ''διπλώσει'' νταλίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληρο...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Επισκέψιμοι για τον Ιούνιο οι μακεδονικοί τάφοι σε Αγ.Αθανάσιο-Δερβένι - Voria

Επισκέψιμοι για τον Ιούνιο οι μακεδονικοί τάφοι σε Αγ.Αθανάσιο-Δερβένι  Voria

Καλό είναι πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της Εφορείας Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, 2310801402 και 2310801428.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Με υπογραφή Τατούλη επεκτείνονται οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στο Δερβένι - Arcadia Portal

Με υπογραφή Τατούλη επεκτείνονται οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στο Δερβένι  Arcadia Portal

Συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών από διαβρώσεις της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στη θέση ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Super Scania Οδική Βοήθεια - ΤΡΟΧΟΙ κ TIR

Super Scania Οδική Βοήθεια  ΤΡΟΧΟΙ κ TIR

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα και το φορτηγό μας ακινητοποιείται εξαιτίας μηχανικής βλάβης στο Δερβένι με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεσα η συμβολή οδικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Η Άννα Κοντονή στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα - sfedona.gr

Η Άννα Κοντονή στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα  sfedona.gr

Το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας επισκεφθήκαμε χθες το απόγευμα, εν όψει της περιοδείας μας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η ενεργή παρουσία μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 10:00 am


Με το 1ο όπεν του Ξυλοκάστρου κλείνει το Σαββατοκύριακο η φετινή σειρά των αναπτυξιακών - novasports.gr

Με το 1ο όπεν του Ξυλοκάστρου κλείνει το Σαββατοκύριακο η φετινή σειρά των αναπτυξιακών  novasports.gr

Το τέλος στα φετινά αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γράφεται με μία νέα αρχή. Ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου, το σωματείο που κλείνει φέτος πέντε χρόνια ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 10:00 am


Πινγκ πονγκ: Την Παρασκευή στο Δερβένι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων - In.gr

Πινγκ πονγκ: Την Παρασκευή στο Δερβένι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  In.gr

Η βασική προϋπόθεση με τον αριθμό συμμετοχών καλύφθηκε και το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων στην επιτραπέζια αντισφαίριση κατέστη δυνατό να ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 10:00 am


Ντελαπάρισε αυτοκίνητο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης - Αυξημένη η κίνηση - seleo.gr

Ντελαπάρισε αυτοκίνητο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης - Αυξημένη η κίνηση  seleo.gr

Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, προς Θεσσαλονίκη.Το Ι..

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Καταχειροκροτήθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Καταχειροκροτήθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

TwitterΜε σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο διπλός εορτασμός της εθνικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Θεσσαλονίκη : Αυτοκίνητο ανατράπηκε στο ύψος του ΤΙΤΑΝ - In.gr

Θεσσαλονίκη : Αυτοκίνητο ανατράπηκε στο ύψος του ΤΙΤΑΝ  In.gr

Το τροχαίο συνέβη στον δρόμο από Δερβένι προς Θεσσαλονίκη, ενώ οι δρόμοι της πόλης ήταν ολισθηροί εξαιτίας της βροχής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Μακεδονικός τάφος Λαγκαδά Μακρίδη μπέη στο Δερβένι - Live Lagadas News

Μακεδονικός τάφος Λαγκαδά Μακρίδη μπέη στο Δερβένι  Live Lagadas News

Αρχαιολογικός χώρος Μακεδονικού Τάφου Μακρίδη Μπέη. Άποψη του στεγάστρου προστασίας από Ν. Η ανασκαφική έρευνα. Ο μακεδονικός τάφος του Μακρίδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 9:00 am


Δερβένι: 69χρονος μετέφερε 13 μετανάστες σε κρύπτη φορτηγού - iefimerida

Δερβένι: 69χρονος μετέφερε 13 μετανάστες σε κρύπτη φορτηγού  iefimerida

Κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φορτηγού αυτοκινήτου μετέφερε 13 αλλοδαπούς με προορισμό την Ιταλία εξηντατριάχρονος ημεδαπός, ο οποίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:27 pm


Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός παρασέρνει 17χρονο ποδηλάτη - CNN Greece

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός παρασέρνει 17χρονο ποδηλάτη  CNN Greece

Ειδήσεις - Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 17χρονος ποδηλάτης στη Θεσσαλονίκη , ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:00 am


«Βήμα σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων - Ουρές στα διόδια - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Βήμα σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων - Ουρές στα διόδια  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μία ώρα και δέκα λεπτά χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να φτάσουν από τον Ισθμό μέχρι την Πάχη Μεγάρων! - Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται και στη Μαλακάσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 9:00 am


Η Κορινθία σε ρυθμούς καρναβαλιού - sfedona.gr

Η Κορινθία σε ρυθμούς καρναβαλιού  sfedona.gr

Με σύμμαχο το καλό καιρό, πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη στο νομό οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν με τα παραδοσιακά κούλουμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Το Σάββατο & την Κυριακή το απόγευμα καρναβαλίζεται και το γειτονικό Δερβένι - BEST News

Το Σάββατο & την Κυριακή το απόγευμα καρναβαλίζεται και το γειτονικό Δερβένι  BEST News

Συμμετέχοντας για 1η φορά από ιδρύσεως της στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Ευρωστίνης 2019, η Δημοτική Φιλαρμονική του γειτονικού Δερβενίου θα ηγηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Εγκλωβίστηκαν ΙΧ στο Δερβένι από καταπτώσεις - Ευβοϊκή Γνώμη

Εγκλωβίστηκαν ΙΧ στο Δερβένι από καταπτώσεις  Ευβοϊκή Γνώμη

Νέες επικίνδυνες καταπτώσεις σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο Δερβένι, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στη διαδρομή Ψαχνά - Προκόπι. Σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Εύβοια: Μεγάλοι βράχοι έπεσαν στο δρόμο προς τον Άγιο - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα! (ΦΩΤΟ) - EviaZoom.gr

Εύβοια: Μεγάλοι βράχοι έπεσαν στο δρόμο προς τον Άγιο - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα! (ΦΩΤΟ)  EviaZoom.gr

Τα συρματοπλέγματα δεν απέτρεψαν μία ακόμη κατολίσθηση και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα... Πτώση μεγάλων βράχων σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Μικροπροβλήματα από τη χιονόπτωση στο Δερβένι- Χαμηλές ταχύτητες στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης - Thestival

Μικροπροβλήματα από τη χιονόπτωση στο Δερβένι- Χαμηλές ταχύτητες στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης  Thestival

Μικροπροβλήματα παρατηρούνται από την χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κεντρική Μακεδονία, με τις υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας να ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Εύβοιας | ενότητες, κοινωνία - Real.gr

Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Εύβοιας | ενότητες, κοινωνία  Real.gr

Έντονη χιονόπτωση στα ορεινά της Εύβοιας - Έντονη χιονόπτωση αυτή την ώρα στον δρόμο για τον Άγιο στη Βόρεια Εύβοια. Ο δρόμος από το 16χλμ στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 am


Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξαν οι δρόμοι σε Τέμπη και Δερβένι - Voria

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξαν οι δρόμοι σε Τέμπη και Δερβένι  Voria

Δίωρος αποκλεισμός στις σήραγγες των Τεμπών- Για περίπου μια ώρα αποκλείστηκε η Θεσσαλονίκης – Καβάλας στο ύψος του Δερβενίου και στα δύο ρεύματα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Αγροτικά μπλόκα και στην Κεντρική Μακεδονία (video) - ΕΡΤ

Αγροτικά μπλόκα και στην Κεντρική Μακεδονία (video)  ΕΡΤ

Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί και στην Κεντρική Μακεδονία ενω αναμένονται συμβολικοί αποκλεισμοί σε Κουλούρα, Δερβένι και Μάλγαρα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Μπλόκα: Φεύγουν Από Τα Τέμπη Οι Αγρότες - www.star.gr

Μπλόκα: Φεύγουν Από Τα Τέμπη Οι Αγρότες  www.star.gr

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι αγρότες για να πετύχουν μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να του παραθέσουν τα αιτήματα και τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε ο δρόμος στο Δερβένι - Dikaiologitika News

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε ο δρόμος στο Δερβένι  Dikaiologitika News

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Αγρότες της Θεσσαλονίκης, έκλεισαν λίγο μετά τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Νέο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Δερβενίου - www.enikonomia.gr

Νέο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Δερβενίου  www.enikonomia.gr

Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, βρίσκονται σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – Έστησαν μπλόκο στον κόμβο του Πλατύκαμπου - In.gr

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – Έστησαν μπλόκο στον κόμβο του Πλατύκαμπου  In.gr

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες συνεχίζοντας της κινητοποιήσεις ενώ αποφάσισαν από σήμερα να σκληρύνουν τη στάση τους.

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Ένας υποψήφιος με σχέδιο για το “ξεχασμένο” Δερβένι! - Moriasnews.gr

Ένας υποψήφιος με σχέδιο για το “ξεχασμένο” Δερβένι!  Moriasnews.gr

Στα χρόνια του Καποδίστρια η αλήθεια είναι πως είχε επισκιαστεί από την λάμψη και την αίγλη του κοσμοπολίτικου Ξυλοκάστρου, αίγλη η οποία τελείωσε βέβαια ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δυο στρατιώτες μετά το τροχαίο στο Δερβένι - Thestival

Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δυο στρατιώτες μετά το τροχαίο στο Δερβένι  Thestival

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, στις 6:30 σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση Δερβενίου– Λητής, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 10:00 am


Τροχαίο με δύο εγκλωβισμένους στο Δερβένι - Newsbeast.gr

Τροχαίο με δύο εγκλωβισμένους στο Δερβένι  Newsbeast.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τρίτης στο Δερβένι της Θεσσαλονί.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά σε πολυκατοικία επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού (photos) - Εφημερίδα Μακεδονία

Πυρκαγιά σε πολυκατοικία επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού (photos)  Εφημερίδα Μακεδονία

Πυρκαγιά σε πολυκατοικία επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Η φωτιά εντοπίζεται στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Περιφερειακή - Voria

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Περιφερειακή  Voria

Αλατιέρες και γκρέιντερ πηγαίνουν διαρκώς πάνω κάτω αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η μαύρη άσφαλτος μένει για πολύ λίγο.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά - Ποιοι δρόμοι έχουν προβλήματα - Voria

Κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά - Ποιοι δρόμοι έχουν προβλήματα  Voria

Σε ποιες κεντρικές και όχι μόνο οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα - Τι γίνεται σε Δερβένι, Καρδία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Με προσοχή η κυκλοφορία στην ΕΟ Σερρών – Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) - Life events

Με προσοχή η κυκλοφορία στην ΕΟ Σερρών – Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)  Life events

Με προσοχή πρέπει να κυκλοφορούν οι οδηγοί στην Εθνική οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης καθώς, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, η χιονόπτωση είναι έντονη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ - www.enikos.gr

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ  www.enikos.gr

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι στο Φίλυρο, το Ωραιόκαστρο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 11:23 am


Καιρός Κιλκίς: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες (pics&vids) - Pagenews.gr

Καιρός Κιλκίς: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες (pics&vids)  Pagenews.gr

Καιρός Κιλκίς: Η κακοκαιρία σαρώνει τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Νέες τιμές διοδίων, από τις 10 Ιανουαρίου, στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) - metaforespress

Νέες τιμές διοδίων, από τις 10 Ιανουαρίου, στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα)  metaforespress

Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9 προς Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 αναπροσαρμόζονται τα διόδια και στην Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα) βάσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


ΤΩΡΑ - Καραμπόλα οχημάτων στο Δερβένι Θεσσαλονίκης - seleo.gr

ΤΩΡΑ - Καραμπόλα οχημάτων στο Δερβένι Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Πέντε οχήματα συγκρουστήκαν πριν από λίγο στην άνοδο του Δερβενίου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει γνωστά. ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Καραμπόλα με πέντε ΙΧ στο Δερβένι - Τρεις τραυματίες και μποτιλιάρισμα - Voria

Καραμπόλα με πέντε ΙΧ στο Δερβένι - Τρεις τραυματίες και μποτιλιάρισμα  Voria

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο - Στο σημείο έχει προκληθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


"Δίπλωσε" νταλίκα στο Δερβένι - seleo.gr

"Δίπλωσε" νταλίκα στο Δερβένι  seleo.gr

Εκτροπή νταλίκας στο Δερβένι, στον κόμβο Ορφανίδη. Από το τροχαίο, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Η νταλίκα βείσκεται στη λωρίδα έκτακτης αν...

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2018 | 10:00 am


Στην Κόρινθο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρώτο ΘΕΜΑ

Στην Κόρινθο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί το Βραχάτι, την Ευαγγελίστρια, το Κιάτο, το Μελίσσι, το Ξυλόκαστρο και το Δερβένι.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


Βυτιοφόρο έπεσε από γέφυρα στο Δερβένι Θεσσαλονίκης - Τα Νέα Οnline

Βυτιοφόρο έπεσε από γέφυρα στο Δερβένι Θεσσαλονίκης  Τα Νέα Οnline

Ο οδηγός τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2018 | 10:00 am


«Καραβάνι» προσφύγων στο Δερβένι - oraiokastro 24 - Oraiokastro24

«Καραβάνι» προσφύγων στο Δερβένι - oraiokastro 24  Oraiokastro24

Ομάδα 50 ατόμων εντοπίστηκε πριν από λίγο να περιπλανιούνται πεζοί στο Δερβένι. Σύμφωνα με ακροατές του Ράδιο Θεσσαλονίκη πρόκειται για περίπου 50 ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 10:00 am


Διακινητές φαίνεται ότι εγκατέλειψαν 48 μετανάστες στο Δερβένι - ert.gr Διακινητές φαίνεται ότι εγκατέλειψαν 48 μετανάστες στο Δερβένι - ΕΡΤ

Διακινητές φαίνεται ότι εγκατέλειψαν 48 μετανάστες στο Δερβένι - ert.gr Διακινητές φαίνεται ότι εγκατέλειψαν 48 μετανάστες στο Δερβένι  ΕΡΤ

Δεκάδες μετανάστες, πιθανότατα παράτυποι, εντοπίστηκαν το πρωί να κινούνται πεζοί στην περιοχή του Δερβενίου έξω από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2018 | 10:00 am


Καλή η εικόνα από τη φωτιά σε δάσος στην Αρκαδία -Η πυροσβεστική πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο - iefimerida

Καλή η εικόνα από τη φωτιά σε δάσος στην Αρκαδία -Η πυροσβεστική πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο  iefimerida

«Καλή εικόνα» παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή Χιράδες της Αρκαδίας, ενώ όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2018 | 10:00 am


Δερβένι: Μητροπολίτης που έτρωγε κακαβιά …έστειλε στο πυρ το εξώτερο τις σατανικές ... - Documento

Δερβένι: Μητροπολίτης που έτρωγε κακαβιά …έστειλε στο πυρ το εξώτερο τις σατανικές ...  Documento

Οι …σατανικές τσούχτρες του Κορινθιακού Κόλπου εστάλησαν τελικά στην κόλαση με την βοήθεια δεήσεων και προσευχών ενός μητροπολίτη κι ενός ιερωμένου ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:00 am


Δερβένι: Μαρτυρία για θαυμαστή παρέμβαση του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία (ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Δερβένι: Μαρτυρία για θαυμαστή παρέμβαση του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία (ΒΙΝΤΕΟ)  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Οι τσούχτρες που είχαν "κατακλύσει" τον Κορινθιακό τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή τους... εξαφάνιση και η εξήγηση των ντόπιων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2018 | 10:00 am


Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι: Νταλίκα «έφυγε» από τον δρόμο - Voria

Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι: Νταλίκα «έφυγε» από τον δρόμο  Voria

Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε τραυματισμός ενώ δεν έχει επηρεαστεί η κυκλοφορία στο σημείο. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι του τροχαίου. Νταλίκα ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2018 | 10:00 am


Οικοπεδοποίησαν την θάλασσα στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Times

Οικοπεδοποίησαν την θάλασσα στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Times

Την παρακάτω αποκαλυπτική φωτογραφία από το Δερβένι Κοριθνίας έστειλε αναγνώστης στο zougla.gr. Όπως θα δείτε κάποιοι αποφάσισαν να οριοθετήσουν με ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2018 | 10:00 am


Για το Δερβένι Κορινθίας («χτύπα ξύλο») σχέδιο εκκένωσης υπάρχει; Ένα ακόμα «Μάτι» (βίντεο) - Tribune.gr

Για το Δερβένι Κορινθίας («χτύπα ξύλο») σχέδιο εκκένωσης υπάρχει; Ένα ακόμα «Μάτι» (βίντεο)  Tribune.gr

Η Ελλάδα είναι γεμάτη «Μάτια». Παραθαλάσσιους οικισμούς με «χτισμένη» την πρόσβαση στη θάλασσα και περιορισμένες εξόδους διαφυγής σε περίπτωση που ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2018 | 10:00 am


Τροχαίο τα ξημερώματα στο Δερβένι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός - Voria

Τροχαίο τα ξημερώματα στο Δερβένι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός  Voria

Ειδικότερα, γύρω στη μία τα μεσάνυχτα, ΙΧ συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με προπορευόμενη νταλίκα στο 12χλμ της Παλιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 10:00 am


5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Events

5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Events

Το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης, υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι στις 5 Αυγούστου, ένα σύνολο σπουδαίων καλλιτεχνών, με αποκορύφωμα την Live ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 9:48 am


Στο Δερβένι Κορινθίας κάθε σπίτι έχει δική του παραλία - Κοινωνία | News 24/7 - News247.gr

Στο Δερβένι Κορινθίας κάθε σπίτι έχει δική του παραλία - Κοινωνία | News 24/7  News247.gr

Το σκηνικό θυμίζει κάτι από... Μαϊάμι όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, διαθέτει και την δική του παραλία.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2018 | 10:00 am


Σύγκρουση νταλίκας με βαν στο Δερβένι - Τέσσερις τραυματίες - Voria

Σύγκρουση νταλίκας με βαν στο Δερβένι - Τέσσερις τραυματίες  Voria

Τα δύο οχήματα (ένα τριαξονικό και ένα φορτηγάκι τύπου βαν), την ώρα που βρίσκονταν στο ρεύμα εξόδου, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2018 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: «Δίπλωσε» νταλίκα στο Δερβένι - Κυκλοφοριακό χάος στο σημείο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Δίπλωσε» νταλίκα στο Δερβένι - Κυκλοφοριακό χάος στο σημείο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία - Δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2018 | 10:00 am


Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι - Ουρά χιλιομέτρων και μικροσυγκρούσεις - Voria

Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι - Ουρά χιλιομέτρων και μικροσυγκρούσεις  Voria

Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού. Τα οχήματα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα σχηματίζοντας ουρά περίπου δύο χιλιομέτρων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2018 | 10:00 am


Νταλίκα ανατράπηκε στο Δερβένι - Parallaxi Mag

Νταλίκα ανατράπηκε στο Δερβένι  Parallaxi Mag

Δεκάδες είναι τα τροχαία ατυχήματα που έχουν πλήξει σήμερα λόγω κακοκαιρίας την Θεσσαλονίκη. Το πιο σοβαρό μέχρι αυτή την ώρα είναι αυτό που σημειώθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2018 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι - Δύο τραυματίες - Voria

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι - Δύο τραυματίες  Voria

Ένα φορτηγό συγκρούστηκε με βαν σήμερα στις 9.56 το πρωί στην Εγνατία Οδό με απότελεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων. Τροχαίο ατύχημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2018 | 10:00 am


Ολοκληρώθηκε η υπόγεια σιδηροδρομική σήραγγα στο Δερβένι - Κοινωνία | News 24/7 - News247.gr

Ολοκληρώθηκε η υπόγεια σιδηροδρομική σήραγγα στο Δερβένι - Κοινωνία | News 24/7  News247.gr

Το έργο είναι μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων και ενισχύει τον άξονα Αθήνα-Πάτρα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2017 | 10:00 am


Εκτροπή νταλίκας στο Δερβένι - Κλειστή η μία λωρίδα - Voria

Εκτροπή νταλίκας στο Δερβένι - Κλειστή η μία λωρίδα  Voria

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τις δύο λωρίδες του δρόμου - Η νταλίκα παραμένει διπλωμένη στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2017 | 10:00 am


«Τούμπαρε» ασθενοφόρο στο Δερβένι - Μετέφερε ασθενή (ΦΩΤΟ) - seleo.gr - seleo.gr

«Τούμπαρε» ασθενοφόρο στο Δερβένι - Μετέφερε ασθενή (ΦΩΤΟ) - seleo.gr  seleo.gr

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, στο Δερβένι, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Τ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2017 | 10:00 am


Εντυπωσιακός ο Μακεδονικός τάφος στο Δερβένι,βίντεο - Oraiokastro24

Εντυπωσιακός ο Μακεδονικός τάφος στο Δερβένι,βίντεο  Oraiokastro24

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του εντυπωσιακού μακεδονικού τάφου «Μακρίδη Μπέη» που βρίσκεται στο Δερβένι Λητή της Θεσσαλονίκης. Ο τάφος ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2017 | 10:00 am


Τραγωδία στο Δερβένι - Θρήνος για τους δύο φίλους που σκοτώθηκαν μαζί - NewsBomb

Τραγωδία στο Δερβένι - Θρήνος για τους δύο φίλους που σκοτώθηκαν μαζί  NewsBomb

Ειδήσεις - Μοιράζονταν την ίδια δουλειά, το ίδιο δρομολόγιο… Χθες, Τετάρτη (22/06/2016) έμελλε να βρουν τραγικό θάνατο σε τροχαίο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2016 | 10:00 am


Μαθητές από το Δερβένι Κορινθίας στην Καλαμάτα (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μαθητές από το Δερβένι Κορινθίας στην Καλαμάτα (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Πολύ καλές είναι οι εντυπώσεις, που φαίνεται ότι σχημάτισαν οι μαθητές από το Δερβένι Κορινθίας, που τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκαν την Καλαμάτα...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2016 | 10:00 am


Το Δερβένι χάνει την παραλία του... | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - /portal.kathimerini.gr

Το Δερβένι χάνει την παραλία του... | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /portal.kathimerini.gr

Το πρόβλημα της διάβρωσης στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου είναι γνωστό. Τι γίνεται όμως όταν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις επιτείνουν τα προβλήματα, αντί ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2014 | 10:00 am


Απίστευτη καταστροφή στο Δερβένι Κορινθίας - Η θάλασσα... ρούφηξε, στην κυριολεξία, την κεντρική του παραλία - BEST News

Απίστευτη καταστροφή στο Δερβένι Κορινθίας - Η θάλασσα... ρούφηξε, στην κυριολεξία, την κεντρική του παραλία  BEST News

Μία τρομακτική φυσική καταστροφή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικά παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, πλήττει.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2012 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δερβενι

Φιλικοί ιστότοποι: