Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Στ. Κάρμαντζης στο έργο της παραλιακής του Βροντάδου (Από Τάγμα Δεσπότη μέχρι Μυρσινίδι). Πρόκειται για ένα έργο της Περιφέρειας που αλλάζει την όψη της παραλιακής του Βροντάδου. Το έργο αυτό προσπάθησε να οικειοποιηθεί η Δημοτική Αρχή Βουρνού, καθώς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός του Μαν. Βουρνού έγραψε σε Μέσο Κοινωνική Δικτύωσης ότι είναι έργο της Δημοτικής Αρχής Βουρνού. Η Δημοτική Αρχή Βουρνού, δυστυχώς για τη Χίο, στα 5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχει υλοποιήσει κανένα μεγάλο έργο, μάλιστα τη θυμόμαστε να εκδίδει ανακοινώσεις για τσιμεντοστρώσεις σε κάτι κατσικόδρομους σε χωριά, που τις παρουσίαζε ως έργα οδοποιίας, λες και βρισκόμαστε στο 1950!

12

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 5:26 pm


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΚΙ (ΦΩΤΟ)

Πρόσφατα οι επικοινωνιολόγοι του Βουρνού δημοσιοποίησαν μια διαφημιστική αφίσα για τα επιτεύγματά του στο κολυμβητήριο. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ άσχημη και δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι…

 

Οι παρακάτω φωτογραφίες ελήφθησαν σήμερα, 19 Απριλίου 2019, από τον περιβάλλοντα χώρο της ανοιχτής πισίνας του κολυμβητήριου και τους ξενώνες.

 

Η Δημοτική Αρχή τα 5 χρόνια θητεία της έχει κάνει με μεγάλη επιτυχία μόνο απευθείας αναθέσεις και προσλήψεις με την τακτική της εργολαβίας. Άραγε πόσα χρόνια χρειάζεται για να εξωραΐσει το Κολυμβητήριο;

31292828272524232221

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 11:06 pm


«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ» ΣΤΟ BOOK CAFE THΣ ΠΥΞΙΔΑΣ

Την Παρασκευή 3/5 στις 19:00 στο Book Cafe της Πυξίδας θα πραγματοποιηθεί Ομιλία-Συζήτηση με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Καλυμνιού, με θέμα:
«ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ»:
-Πως συνδέεται η διατροφή με τα συναισθήματά μας;
-Πως χτίζεται η σχέση μας με το φαγητό σε βάθος χρόνων;
-Πότε η σχέση αυτή διαταράσσεται;

H Άννα Καλυμνιού είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια με καταγωγή από τη Χίο. Εργάζεται με έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ψυχολόγου. Ταυτόχρονα παρέχει συνεδρίες μέσω διαδικτύου σε όσους ζουν εκτός Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Χαμόγελο του Παιδιού, σε Σχολές Γονέων, στο Νοσοκομείο Χίου και σε Δήμους. Επιπλέον συνεργάζεται με κολέγια και φορείς επαγγελματικής εξειδίκευσης, διδάσκοντας μαθήματα ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

12

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 8:45 pm


ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΖΩΝ

12Τέλος στους μπαζότοπους, τέλος στα μπάζα και στην ανεξέλεγκτη απόθεση τους στο νησί της Χίου βάζει η άδεια που έλαβε η ΑΝΑΚΕΜ για ανακύκλωση των ΑΕΚΚ. Το γνωστό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) επεκτείνεται πλέον και στη Χίο και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο για τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) που παράγονται από κάθε τεχνικό δημόσιο ή ιδιωτικό έργο.

 

Ως γνωστό, αυτά τα απόβλητα (κοινώς μπάζα) που εγκαταλείπονται σε παράνομους μπαζότοπους υποβαθμίζουν το περιβάλλον, ρυπαίνουν το έδαφος και τους υδροφορείς, εντείνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα και μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

 

Τι αλλάζει με την ΑΝΑΚΕΜ;

Πλέον όμως, όλα τα μπάζα πρέπει να οδηγούνται σε αδειοδοτημένη μονάδα ανακύκλωσης που είναι συμβεβλημένη με την ΑΝΑΚΕΜ. Αυτό διασφαλίζεται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στα δημόσια έργα, οι υπηρεσίες ελέγχουν το Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων και τη σύμβαση του αναδόχου με το Σύστημα. Ενώ μετά το πέρας των εργασιών ο ανάδοχος υποβάλλει βεβαίωση παραλαβής των ΑΕΚΚ.

Για τα ιδιωτικά έργα, η υπηρεσία εκδίδει άδεια δόμησης. Αφού όμως διασφαλιστεί ότι τα ΑΕΚΚ θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση.

Όσον αφορά στις ανακαινίσεις, στο τέλος των εργασιών, οι πολίτες μπορούν να ζητούν από τη συνεργαζόμενη εταιρεία που συλλέγει τα μπάζα, τη βεβαίωση του Συστήματος για την νόμιμη παραλαβή των ΑΕΚΚ σε μονάδα.

 

Τι γίνονται τα μπάζα;

Μετά από διαλογή και επεξεργασία, τα ΑΕΚΚ (μπάζα) γίνονται προϊόντα όπως άμμος, 3Α, γαρμπίλι κλπ. Τα υλικά αυτά ξαναγυρίζουν στην αγορά, αντικαθιστώντας ύλες που εξορύσσονται.

 

Κοστίζει τελικά η ανακύκλωση;

Για την ορθή διαχείριση των ΑΕΚΚ ο νόμος προβλέπει εισφορά. Είναι η ανάλογη εισφορά ανακύκλωσης της συσκευασίας που ο κάθε καταναλωτής καταβάλλει στην τιμή ενός προϊόντος.

Η εισφορά για την ανακύκλωση των ΑΕΚΚ είναι πολύ μικρή σε σχέση με το κόστος κάθε έργου από το οποίο παράγονται.

Για να γίνει, επιπλέον, κατανοητό το μικρό ή μεγάλο κόστος της ανακύκλωσης μπάζων αρκεί να αναλογιστεί κανείς:

α. το κόστος για την αποκατάσταση των μπαζωμένων ρεμάτων. Το πληρώνει τελικά ο φορολογούμενος.
β. Το κόστος από τις ζημιές που προκαλούν οι πλημμύρες στους οικισμούς. Το πληρώνει τελικά ο φορολογούμενος - πολλές φορές και με τη ζωή του…  Άρα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από το κόστος εναλλακτικής διαχείρισης των ΑΕΚΚ.

γ. Το κόστος από την ρύπανση των υδροφορέων εξαιτίας επικινδύνων προσμίξεων στα ΑΕΚΚ είναι ανυπολόγιστο. Κι αυτό το πληρώνει ο φορολογούμενος – ακόμα και με την υγεία του.

δ. Το κόστος της ζημιάς από τις πυρκαγιές που μπορεί να προκληθούν από την ανεξέλεγκτη απόθεση ΑΕΚΚ στο περιβάλλον, λόγω των προσμίξεων σε ξύλο, πλαστικό, γυαλί κ.ά, είναι τις περισσότερες φορές βαρύτατη και μη αναστρέψιμη. Και αυτό το πληρώνει τελικά ο φορολογούμενος.

Συνεπώς, το “κόστος” κάθε υλικού δεν προσδιορίζεται μόνο από την αξία του σε χρήμα αλλά και από το περιβαλλοντικό, ενεργειακό, και ανθρώπινο κόστος.

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 8:11 pm


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣΤΙΧΑ: ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

12Ο Σύλλογος Μαστίχα με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών με την οποία δηλώνει ότι ο Σύλλογος δεν έχει καμία σχέση με την ΕΜΧ εξέδωσε την παρακάτω απάντηση:  

Μας εκπλήσσει και μας απογοητεύει η ανακοίνωση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών. 

Προφανώς ο πρόεδρος  δεν κατάλαβε αυτά που του τονίσαμε στην επαφή μας ότι δηλαδή δεν έχουμε καμμια σχέση με το προϊόν είναι απλά θέμα ταυτοποίησης της εντοπιότητας του Συλλόγου μας. Να τονίσουμε ότι η επωνυμία του συλλόγου μας είναι «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ» με διακριτικό τίτλο "ΜΑΣΤΙΧΑ", και είμαστε σωματείο του Αστικού Κώδικα, νόμιμα αναγνωρισμένο δυνάμει της υπ' αριθμ. 40/2018 διάταξης Ειρηνοδικείου Χίου. 

Κατ’ αρχάς  αποκλειστικός και μοναδικός μας στόχος είναι  η προβολή  των  γευσιγνωστικών, πολιτιστικών,  λαογραφικών και κοινωνικών  δεδομένων, προϊόντων και αξιών μας, μεταξύ των οποίων και η μαστίχα,, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Καταστατικού μας.  

 Μοναδικός στόχος και μέλημα μας είναι η προβολή των δυνατοτήτων  και αξιών  του τόπου μας με στόχο τη συμβολή μας στο πλάνο της ανάπτυξης και της προόδου, αγώνα από τον οποίο δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς. Πιστεύουμε στις συνέργειες που δημιουργούν ΜΟΝΟ δύναμη και αποτελεσματικότητα! 

Τα έως τώρα αποτελέσματα στο αναπτυξιακό επίπεδο στο οποίο εντάσσεται και ο τουρισμός,  δείχνουν ότι πολιτεία και φορείς δεν έχουν καταφέρει  να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μας γι’ αυτό ο τουρισμός μας έχει σταθερά φθίνουσα πορεία. 

Η διοίκηση της Ένωσης μας κατηγορεί  αφ’ ενός για ίδιον όφελος και αφ’ ετέρου για καπηλεία του ονόματος. Ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν είμαστε ούτε Μαστιχοπαραγωγοί ούτε επιχειρηματίες για να έχουμε ίδιον συμφέρον. Επικαλείται "καπηλεία" του ονόματος, γεγονός που μας παραξενεύει και μας προκαλεί εντύπωση. 

 Την καλούμε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να αποδείξει τους ισχυρισμούς της, αλλιώς  η εσπευσμένη και περίεργη  αντίδραση της  θα αγγίζει τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, για την οικονομική ενίσχυση μας δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο απ’ ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι σύλλογοι, οι οποίοι ζητούν την στήριξη της πολιτείας και ιδιωτικών φορέων για τις όποιες εκδηλώσεις. Αντίθετα δημιουργούμε δραστηριότητες που ενισχύουν την αγορά της Χίου και τον Τουρισμό μας, προωθούν προϊόντα, τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις. Στα πλαίσια αυτά κινηθήκαμε και χρησιμοποιήσαμε ως κεράσματα σε εκδηλώσεις προϊόντα τα οποία μας χηρηγήθηκαν ευγενικά από το Mastiha Shop (Mediterra) θυγατρική της ΕΜΧ 

Φοβόμαστε, ότι η διοίκηση της Ένωσης λειτούργησε  βεβιασμένα, θα μπορούσε με την κίνηση της αυτή να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου με καταστροφικές συνέπειες για το νησί μας.  Δεν θέλουμε να αντιδικήσουμε με τον φορέα του Εθνικού μας προϊόντος, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε για να προστατέψουμε την  ατομική και συλλογική μας  αξιοπρέπεια και λειτουργία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΜΑΣΤΙΧΑ»

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 8:06 pm


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΛΗΟΥ

12Ο Σύλλογος Δασκάλων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και την οικογένειά του αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους από τις τράπεζές για οφειλές προς αυτές. Οι κατοικίες των πολιτών είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους και θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο!

Άλλη μια υπόθεση για πλειστηριασμό κατοικίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Άλλο ένα σπίτι το οποίο κινδυνεύει να «χαθεί» από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι αγωνίστηκαν για να το χτίσουν, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό τους, να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φορολογία. Μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδά τους (σε σχέση με τα ολοένα και μειούμενα έσοδά τους) πολλοί πολίτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν (ανάμεσα στα άλλα και) στην αποπληρωμή των δανείων τους. Τα δάνειά τους «κοκκίνισαν» και τώρα οι Τράπεζες τους πιέζουν για διακανονισμούς και τους απειλούν ακόμα και με πλειστηριασμό της κατοικίας τους!

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Τράπεζες δείχνουν το ανάλγητο και σκληρό τους πρόσωπο στους αδύναμους- απλούς πολίτες ενώ στους «έχοντες» δύναμη και εξουσία (πολιτική & οικονομική) κάνουν τα «στραβά μάτια». Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Καλούμε την κυβέρνηση να υψώσει τείχος προστασίας στην κατοικία όλων των οικονομικά «ασθενέστερων» πολιτών νομοθετώντας ανάλογα.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 6:57 pm


ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ: ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΜΑΣΤΙΧΑ»

12Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι ουδεμία σχέση έχει με τη σύσταση ή με τις δράσεις συλλόγου, με την επωνυμία «Μαστίχα», ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να προωθεί και να διαφημίζει προϊόντα μαστίχας, εντός και εκτός Ελλάδος και παράλληλα να ζητεί οικονομική ενίσχυση από διάφορους φορείς.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 6:38 pm


ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ & ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ

Σήμερα το πρωί, στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χίου, με τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο Χίου, στην περιοχή του Κάμπου.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας πραγματοποίησαν δράσεις, παιδαγωγικού χαρακτήρα, ενώ εκ μέρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου διανεμήθηκαν είδη ένδυσης και υπόδησης στους μαθητές της σχολικής μονάδας.

12

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 5:32 pm


2 INSTAGRAM ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ

Η δύναμη κάθε τόπου είναι τα παιδιά, η συνέχεια των ανθρώπων δηλαδή, που θα βοηθήσουν στην συνέχιση της ύπαρξής τους! Τα παιδιά από τα Αφροδίσια ανυπομονούν να έρθει το καλοκαίρι και στο ενδιάμεσο ανεβάζουν φωτογραφίες σε δύο λογαριασμούς στο γνωστό Instagram.

12

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 5:06 pm


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

12Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου Διαμαρτύρεται για το κλείσιμο της οδού Αργέντη από τον Δήμο Χίου και λέει ότι θα κινηθεί νομικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έπειτα από ενημέρωση μελών του Συλλόγου μας, αιτούμεθα στο Δήμο Χίου να ενεργήσει ΑΜΕΣΑ τα νόμιμα για το άνοιγμα της οδού Ευστρατίου Αργέντη, που αυθαίρετα έχει κλείσει.

Αιτούμεθα να προβεί στα προβλεπόμενα από το νόμο για την άμεση επισκευή του τμήματος, το οποίο έχει καταρρεύσει και είναι άκρως επικίνδυνο, μετά από κάθε βροχόπτωση, για τους διερχόμενους από τη συγκεκριμένη οδό.

Οι επιχειρήσεις που ευρίσκονται επί της οδού Ευστρατίου Αργέντη, από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η απαγόρευση διέλευσης, δε μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα από τους προμηθευτές τους, δε μπορούν να πουλήσουν τα εμπορεύματα τους και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό, με αποτέλεσμα να έχει παρατηρηθεί πτώση τους τζίρους των επιχειρήσεων λίγες μέρες πριν το Πάσχα.

Επιφυλασσόμεθα, για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας κατά παντός υπευθύνου και ειδικά κατά του Δήμου Χίου, εάν δεν προβεί στις νόμιμες διαδικασίες για την άμεση διάνοιξη της οδού και δεν προβεί σε ποινικές ενέργειες κατά των υπευθύνων ιδιοκτητών του κτηρίου.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 7:36 pm


ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αύριο, 19 Απριλίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. άσκηση μερικής εκκένωσης του Γ. Ν. Χίου μετά από σεισμό με εφαρμογή των επιχειρησιακών ΣΧΕΔΙΩΝ «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» & «ΠΕΡΣΕΑΣ».

12

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 7:22 pm


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

12Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα, την ακόλουθη επιστολή:

«Είμαστε υποχρεωμένοι με την πιο δυνατή ένταση της φωνής μας μετά το σημερινό γεγονός έλευσης αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου και μετακίνησής τους αμέσως μετά στο νησί της Λέσβου, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι δυνατότητες προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, εξαντλούνται στη δυναμικότητα των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, αριθμού 5.500 ατόμων (3.400 στη Λέσβο, 850 στη Σάμο και 1200 στη Χίο).

Πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν. Η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας».

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 6:55 pm


ΤΡΑΒΟΥΝ ΓΕΡΟ ΚΟΥΠΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ

Σε χρυσές λίρες για τη Χριστιάννα Καλογήρου αποδεικνύονται οι Γ. Νομικός και Μ. Κοντούδης, καθώς τραβάνε γερό κουπί. Οι δυο τους, αξιοποιώντας τον μεγάλο προσωπικό τους κύκλο, καθημερινά πραγματοποιούν «περιοδείες» και οργανώνουν πολιτικές συναντήσεις, έχοντας καταφέρει να φέρουν κοντά στην Καλογήρου ανθρώπους που πριν ανακοινωθούν οι δυο τους κατευθύνονταν προς άλλους υποψηφίους.

12

Οι ίδιοι συμμετέχουν και στον καταρτισμό τους προγράμματος του Συνδυασμού, θέτοντας μια σειρά από προτάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για τη Χίο.

 

Γράφει: ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

1+1=….

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 6:43 pm


ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

12Μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπερχόμενων ἡμερῶν τοῦ Θείου Πάθους καί τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου μας, τήν Παρασκευή 19 Ἀπριλίου ἐ. ἔ. καί ὥρα 7.00 μ.μ., στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, ἡ Ἱερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν σέ συνεργασία μέ τόν Σύλλογο Ἱεροψαλτῶν Χίου "ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛῼΔΟΣ", θά πραγματοποιήσῃ Μουσική Ἐκδήλωση μέ τή συμμετοχή τῶν Χορῳδιῶν τοῦ Συλλόγου καί τῆς Σχολῆς Βυζαντινῆς Ἐκκλησιαστικῆς Μουσικῆς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Χίου «Μητροπολίτης ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ», πού θά ψάλουν ἐπικαίρους Βυζαντινούς Ἐκκλησιαστι κούς Ὕμνους.

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 6:13 pm


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ 12 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

12Δώδεκα ακόμη υποψήφιους με τη ΣυμμαΧία Αξιών, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κώστας Τριαντάφυλλος.

 

Αποστολίδης Παντελής
Συνταξιούχος Δημόσιος Υπάλληλος. Σπούδασε στα ΤΕΙ Συγκοινωνιακών Έργων Υποδομής και εργάστηκε για χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Έχει διατελέσει τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Μηνά, ενώ παράλληλα ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου. Κατάγεται από το Νεοχώρι και έχει έναν γιο.

 

Ζαννάρα Ανθίππη
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δικηγόρος Χίου από το 1986. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για τρίτη θητεία, με πίστη στον ενεργό πολίτη.

 

Κερμπάτσος Γιώργος
Από το 1985 εργάζεται ως Οδοντίατρος και είναι μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου συνεχώς από το 1998 μέχρι σήμερα. Έχει υπηρετήσει τα κοινά, από τις θέσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, του Προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Χίου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χίου.  Γονείς του ο Νίκος Κερμπάτσος και η Νιτσα Παντελαρα.

 

Κοκκινάκης Αθανάσιος
Εργάζεται στο ΔΕΔΔΗΕ Χίου εδώ και 26χρόνια. Υπηρέτησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του Αντιδημάρχου Καμποχώρων και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βασιλεωνοίκου. Έχει ενεργή πολιτιστική δράση . Είναι παντρεμένος με την Έλλη Κοντογιάννη και έχουν τρία παιδιά.

 

Μανωλάκης Γιάννης
Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως εικονολήπτης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο χώρο εστίασης ως σερβιτόρος, αλλά και σε ξενοδοχειακή μονάδα, ως υπάλληλος υποδοχής. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Μέλης Μιχάλης
Εργάζεται στην Ελληνική Αστυνομία εδώ και 25 χρόνια. Έχει εργασθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση με πολλή αγάπη εδώ και 13 χρόνια από τη θέση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Δαφνώνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κορίτσια.

 

Πετράκη Γλυκερία
Γεννήθηκε στη Χίο και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Φυσιοθεραπεία Β΄με μετεκπαίδευση στη Γερμανία. Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια zumba. Έχει έναν γιο 13 χρονών.

 

 Σαραντινούδης Γιώργος 

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2001. Ασκεί τη δικηγορία στη Χίο από το 2004. Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Μαρκάκη και έχουν δύο παιδιά.

 

Στεφανίδης Γιώργος 

Απόφοιτος της σχολής Μεταλλειολόγων και Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε σε ιδιωτικές μεταλλευτικές επιχειρήσεις, στο «Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων», στη «Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου» και στην «Περιφερειακή Ενότητα Χίου» ασκώντας καθήκοντα στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, των δημοσίων έργων, της βιομηχανίας και της αυθαίρετης δόμησης.

 

Στούπος Ντίνος

Είναι διευθυντής στην Ιχθυόσκαλα 33 χρόνια. Εδώ και 20 χρόνια, υπηρετεί την αυτοδιοίκηση. Από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου συμμετείχε στα Δ.Σ. όλων των οργανισμών του Δήμου. Από το 2003 – 2007 ήταν Αντιδήμαρχος Χίου. Το 2010 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος. 
Είναι παντρεμένος με την Ντέπυ Στουπάκη και έχουν δύο κόρες, την Αρετή και την Αργυρώ.

 

Χειλάς Ιωάννης

Είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε το 2004, όπου εκλέχτηκε πρώτος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Χίου.

 

Χρίτης Γιώργος

Πρώην Δήμαρχος Αμανής. Κατά τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του πορείας συντέλεσε καθοριστικά στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων, με την παροχή υπηρεσιών, αλλά και μιας σειράς σημαντικών έργων, όπως μελέτη - κατασκευή τουριστικού αγκυροβολίου στα Λιμνιά Βολισοσού, αγορά ασθενοφόρου για τις ανάγκες του Δήμου Αμανής, αγορά οικοπέδου και δημιουργία πάρκινγκ στο δημοτικό διαμέρισμα Βολισσού, αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα (πλακόστρωτα πλατειών και οδών) αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, συνέχιση προγραμμάτων βοήθεια στο σπίτι και κοινωνικής μέριμνας, εγκατάσταση νέου αντλιακού συγκροτήματος και  κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στη Βολισσό, επέκταση και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 6:06 pm


ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΝΕΑΜΟΝΙΤΗ ΠΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

12Με αφορμή την δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρέθηκε ο συμπολίτης μας κύριος Γ. Παληός , την οποία είχε το αξιέπαινο θάρρος να κοινοποιήσει σε όλους μας , πήρα τη πρωτοβουλία να συντάξω την παρούσα επιστολή για να καταθέσω μια πρόταση η οποία προέκυψε μετά από έντονο προβληματισμό για το πως θα μπορούσα εγώ η ίδια ατομικά να τον βοηθήσω , καθώς έχω βρεθεί και εγώ , όπως χιλιάδες άλλοι επαγγελματίες , αντιμέτωπη με την εφιαλτική πίεση του τραπεζικού συστήματος .
Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ουσιαστική ατομική βοήθεια κανείς μας δεν μπορεί να προσφέρει ,πέρα από την ηθική στήριξη και αμέριστη συμπαράσταση όλων μας από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το πρόβλημα του .

Η λύση λοιπόν οφείλει να είναι συλλογική δράση αλληλεγγύης . Προτείνω λοιπόν την ίδρυση ενός συλλόγου , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , μέλη του οποίου θα είναι :

Α. Όσοι πολίτες έχουν δάνεια τα οποία ενώ μάχονται να εξυπηρετούν συστηματικά , παραμένουν ανέπαφα και ανεξόφλητα ως προς το κεφάλαιο , ενώ αντιθέτως προστίθενται διαρκώς νέοι τόκοι υπερημερίας .

Β. Όσοι πολίτες λόγω της παρούσας οικονομικής συγκυρίας έκαναν παύση πληρωμών προς τις τράπεζες με αποτέλεσμα να απειλούνται από πλειστηριασμούς και αναγκαστικά μέτρα .

Γ. Όσοι πολίτες υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις με όρους παράνομους και καταχρηστικούς που τους οδήγησαν σταδιακά σε επαγγελματικό τέλμα και τώρα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν .

Δ. Όσοι επαγγελματίες - επιχειρηματίες στενάζουν υπό τον ζυγό των τραπεζών και της υπερφορολόγησης .

Ε. Όσοι πολίτες έχουν καταρτισμένη επιστημονική γνώση (δικηγόροι , οικονομολόγοι , λογιστές ) και προτίθενται να συνεισφέρουν και να συνδράμουν στη συλλογική αυτή διαδικασία .

ΣΤ. Οποιοσδήποτε πολίτης ή επιχείρηση επικροτεί αυτή τη προσπάθεια και θέλει να συνεισφέρει .

Εάν και εφόσον η τοπική κοινωνία αγκαλιάσει την προσπάθεια και προχωρήσουμε στην ίδρυση καταστατικού για τον εν λόγω σύλλογο τα μέλη του συλλόγου θα υποχρεωθούν σε μια ετήσια ή μηνιαία συνδρομή για την δημιουργία ενός κοινού ταμείου το οποίο θα συνδράμει και θα ενισχύει οικονομικά όσα εγγεγραμμένα μέλη έρχονται αντιμέτωπα με τα αναγκαστικά μέτρα και την απειλή των πλειστηριασμών . Η δυνατότητα της συνδρομής και της συνεισφοράς είναι προφανές ότι θα καθοριστεί από την δυναμική του συλλόγου και τον αριθμό των μελών που θα τον απαρτίσουν .

Ενδεικτικά εάν ο σύλλογος που θα δημιουργηθεί καταφέρει να συγκεντρώσει περί τα χίλια εγγεγραμμένα μέλη τα οποία θα έχουν την μηνιαία υποχρέωση να καταβάλουν λόγου χάρη το ποσό των 5€ , θα συγκεντρώνεται το ποσό των 5000€ μηνιαίως , δηλαδή 60000€ ανά έτος που θα διατίθενται πάλι για τις ανάγκες των μελών του συλλόγου και για την οικονομική ενίσχυση όσων είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο πλειστηριασμού πρώτης ή δευτερεύουσας κατοικίας .

Θεωρώ ότι η αγριότητα και ο όλεθρος της εποχής που διανύει η χώρα μας θα αντιμετωπιστούν μόνο με συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο , επαγγελματία και μη , που σήκωσε στη πλάτη του το βάρος της οικονομικής παρακμής του κράτους λόγω της πολιτικής ασυδοσίας των προηγούμενων δεκαετιών και του σαθρού τραπεζικού συστήματος .
Συλλογικά έχουμε δύναμη , συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε από μια απλή επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών όρων και κούρεμα των τόκων , μέχρι την ακύρωση των παράνομων και καταχρηστικών δανειακών συμβάσεων κατά περιπτώσεις όπως έχει συμβεί με εκατοντάδες δανειολήπτες που κινήθηκαν νομικά κατά των τραπεζών , στα δικαστήρια όλης της χώρας . Συλλογικά μπορούμε να τους κερδίσουμε .

Ας κάνει η Χίος την αρχή , ας είμαστε εμείς η πρώτη κοινωνία που θα προβεί σε μια τέτοια συλλογική δράση αλληλεγγύης . Ας δώσουμε το έναυσμα και το παράδειγμα για παρόμοιες κινητοποιήσεις και σε αλλά μέρη της Ελλάδας .
Σας καλώ λοιπόν να δώσετε τη δέουσα προσοχή στη παρούσα πρόταση και να σταθείτε αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια , ενημερώνοντας τα μέλη σας και συγκαλώντας μια συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε το ζήτημα , να ανταλλάξουμε απόψεις και να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους για την υλοποίηση του .

 
ΓΡΑΦΕΙ: Δέσποινα Νεαμονίτη
Έμπορος

Οποίος πολιτης ενδιαφέρεται και θέλει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου σχετικά με το ζήτημα στο email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 5:49 pm


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗ ΠΑΠΠΑ

12Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λ.Π.Ο.Χ «Λέων Αλλάτιος» μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του ΣΤΡΑΤΗ ΠΑΠΠΑ πρώην μέλος του Δ.Σ του Ομίλου συνήλθε σήμερα  και αποφάσισε :

Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

Να παραστεί το Δ.Σ στην κηδεία

Να διατεθεί εις μνήμη του αντί στεφάνου χρηματικό  ποσό στο Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής  Μιχαληνός»

Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος

Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 5:35 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ 31ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΧΑΣΙΣ

12Συνελήφθη, χθες στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας ημεδαπός, ηλικίας 31 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του 31χρονου και κατασχέθηκε νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), καθώς και αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε μείγμα καπνού και κάνναβης.

 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 5:20 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

12Συνελήφθη, σήμερα στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του συνολικά -100- πακέτα τσιγάρα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 5:15 pm


ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΡΑΣH ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΙΟΥ

12Στη Βιβλιοθήκη Κοραή η κ. Μονιούκα Ρούλα θα κατασκευάσει λαμπάδες. Η δράση θα υλοποιηθεί στις 20 Απριλίου 2019 ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 και δεν έχει κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης Κοραή 2 και στο τηλέφωνο 22710-44246.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 5:10 pm


ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΝΟΥ ΤΟ ΙΩΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ - ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ;

 photo 12_zpstv6sroup.pngΆγχος έχει καταλάβει την παραπαίουσα Δημοτική Αρχή Βουρνού, η οποία έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει μέχρι και τη σελίδα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου για να αυτοδιαφημιστεί.

 

Από τη δημοτική αρχή Βουρνού περιμένουμε να απαντήσει στο κάτωθι ερώτημα:

 

Πόσες αναθέσεις έχουν γίνει σε πλακάκια στο Ιωνικό Κολυμβητήριο;

 

Από εκεί και πέρα η παλαιοκομματικές πρακτικές προκαλούν τη δυσφορία των πολιτών. Διαβάστε σχόλιο πολίτη:

12

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 4:57 pm


ΝΕΑ ΤΡΙΑΔΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Με την επίσκεψη στη Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Χίου συνεχίστηκαν οι δράσεις του Συνδυασμού «Χίος Μπροστά». Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε ενημέρωση για τους παιδικούς σταθμούς, για το ημερήσιο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, για τις διάφορες δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τα ιαματικά λουτρά στα Αγιάσματα.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου, Γ. Καραβασίλη συνόδευε ο εκπαιδευτικός, Γ. Φουστέρης, καθώς και οι Π. Μπουλά – Ευστρατίου και Μ. Βασίλη. Και οι τρείς θα είναι υποψήφιοι μαζί του.

12
Γ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ, Μ. ΒΑΣΙΛΗ, Π. ΜΠΟΥΛΑ-ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 4:44 pm


ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΙΚΙΑ

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε οικία στα Πάρπαντα, στα Καρδάμυλα. Στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 10:16 am


ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ – ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ

12Σοβαρές καταγγελίες έρχονται και πάλι στο φως για το ΠΥΣΔΕ και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών απέναντί του.

 

Αυτή τη φορά οι καταγγελίες αφορούν απόφαση του ΠΥΣΔΕ του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι οποίες έρχονται τώρα στο φως, καθώς μετά τις σοβαρές καταγγελίες για τις μεταθέσεις των μαθηματικών άνοιξαν τα στόματα.

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έφτασαν στη ChiosPress, το ΠΥΣΔΕ προχώρησε σε αποσπάσεις δύο φιλολόγων Γενικής Εκπαίδευσης σε Τμήματα Ένταξης (ειδικής αγωγής). Οι αποσπάσεις αυτές, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες εκπαιδευτικούς, ήταν παράτυπες, καθώς δεν είχαν καλυφθεί πρώτα τα κενά της Γενικής Παιδείας. Επιπρόσθετα θολό τοπίο αποτελεί εάν οι δύο αποσπασθέντες φιλόλογοι είχαν τα τυπικά προσόντα για να διδάξουν στην ειδική αγωγή.

 

Το ΠΥΣΔΕ ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα τρία από τα πέντε μέλη του, προέρχονται από το Κυβερνών Κόμμα. Τα δύο μέλη είναι διορισμένοι και ο ένας, ο γνωστός συνδικαλιστής Στ. Σταυρινούδης είναι εκλεγμένος. Τα άλλα δύο μέλη προέρχονται από τον χώρο του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ.

 

Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου και εκλεγμένος μέλος του ΠΥΣΔΕ, κ. Σταυρινούδη, το ΠΥΣΔΕ και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου να απαντήσουν γι’ αυτές τις νέες σοβαρές καταγγελίες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ OI KAΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - Ο ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

 

Ο ΣΤΑΥΡΙΝΟΥΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΒΛΥΣΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΕΔΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 8:10 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Ευλογία ή κατάρα; - Politischios

Ευλογία ή κατάρα;  Politischios

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Α ´βαθμού (Δημοτικές) και Β ´ βαθμού ( Περιφερειακές ) που θα γίνουν 26 Μαΐου στην Χίο, έχουμε τα εξής αριθμητικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 12:40 pm


Πάσχα 2019: Τα διάφορα ήθη και έθιμα σε όλη την Ελλάδα! - Neolaia.gr

Πάσχα 2019: Τα διάφορα ήθη και έθιμα σε όλη την Ελλάδα!  Neolaia.gr

Θέλεις να ζήσεις κάτι διαφορετικό το Πάσχα 2019; Δες τα διαφορετικά έθιμα σε όλη την Ελλάδα και επέλεξε αυτό που θα ήθελες να δεις! Θέλεις να γιορτάσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 11:00 am


Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»: «Ημερολόγιο 2019» - diastixo.gr

Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»: «Ημερολόγιο 2019»  diastixo.gr

Ένα ημερολόγιο αλλιώτικο, διαφορετικό από τα άλλα που συνήθως εκδίδονται κάθε χρόνο από εκδοτικούς οίκους, διάφορα σωματεία και δημόσιους ή ιδιωτικούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 8:02 am


Νήσος Χίος: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση επιβατών και συνέχισε το ταξίδι του - Cyclades24

Νήσος Χίος: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση επιβατών και συνέχισε το ταξίδι του  Cyclades24

Κανονικά συνέχισε το ταξίδι του το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ μετά την εικοσάλεπτη παραμονή του στο λιμάνι της Σύρου. Υπενθυμίζεται ότι έγινε Επώνυμη τηλεφωνική ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:15 pm


Χίος: εργατικές κατοικίες Ευρετής - ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίησή τους - ΕΡΤ

Χίος: εργατικές κατοικίες Ευρετής - ανοίγει ο δρόμος για την τακτοποίησή τους  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τις εργατικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 7:21 pm


Περιοδεία ενόψει ευρωεκλογών στη Χίο από τη Μ. Σπυράκη - ΕΡΤ

Περιοδεία ενόψει ευρωεκλογών στη Χίο από τη Μ. Σπυράκη  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Επίσκεψη στη Χίο πραγματοποίησε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ Μαρία Σπυράκη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 1:34 pm


Χίος: Επιτροπή αγώνα και παράσταση διαμαρτυρίας φορέων για τα "κόκκινα δάνεια" - ΕΡΤ

Χίος: Επιτροπή αγώνα και παράσταση διαμαρτυρίας φορέων για τα "κόκκινα δάνεια"  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις συγκροτήθηκε στη Χίο, με τη συμμετοχή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 1:18 pm


Σύλλογος αλληλεγγύης και στήριξης δανειοληπτών - Politischios

Σύλλογος αλληλεγγύης και στήριξης δανειοληπτών  Politischios

Χίος 17.4.2019 Προς Δ.Σ. Εμπορικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χίου Αγαπητοί κύριοι , Με αφορμή την δυσχερή οικονομική θέση στην οποία βρέθηκε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 9:50 am


Με Ομηρο- Κοραή- Μαστίχα- Ναυτιλία και «Συμβόλαιο Τιμής» η υποψηφιότητα Στ. Κάρμαντζη - Chios news

Με Ομηρο- Κοραή- Μαστίχα- Ναυτιλία και «Συμβόλαιο Τιμής» η υποψηφιότητα Στ. Κάρμαντζη  Chios news

Με στόχο να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο, να προλάβουμε επιτέλους τις ευκαιρίες και να κερδίσουμε το στοίχημα, παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης «Σύμπραξη ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 2:41 pm


Από Χίο στην Αθήνα... μέσω Κρήτης με φθηνότερο εισιτήριο! - alithia.gr

Από Χίο στην Αθήνα... μέσω Κρήτης με φθηνότερο εισιτήριο!  alithia.gr

Για όσους μπερδεύτηκαν από τον τίτλο να ξεκαθαρίσουμε το εξής για να γίνει κατανοητός:Συμπολίτης μας ψάχνοντας να βρει εισιτήριο προκειμένου να μπορέσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 3:41 pm


Χίος: Ερευνάται θάνατος ντελιβερά μετά από καβγά - Τα Νέα Οnline

Χίος: Ερευνάται θάνατος ντελιβερά μετά από καβγά  Τα Νέα Οnline

Ο 57χρονος οδηγός που εργαζόταν σε πιτσαρία πάτησε κατά λάθος με τη μηχανή του πάνω σε νωπό τσιμέντο που έστρωνε εργολάβος στην περιοχή των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 3:19 pm


Μειώνονται ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων και φόρος εισοδήματος! - Sofokleousin.gr

Μειώνονται ΦΠΑ, ΕΦΚ καυσίμων και φόρος εισοδήματος!  Sofokleousin.gr

Μειώσεις φόρων-έκπληξη σε εισοδήματα, καύσιμα και ΦΠΑ και άλλα μέτρα ανακούφισης σχεδιάζει προσεκτικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 12:22 pm


Χίος: Δυσκολία πρόσβασης και πανάκριβα εισιτήρια - Airnews

Χίος: Δυσκολία πρόσβασης και πανάκριβα εισιτήρια  Airnews

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε πριν από λίγες ημέρες προχώρησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 12:11 pm


Στη ΔΕΥΑΝ Χίου ο Γιάννης Καραβασίλης - Politischios

Στη ΔΕΥΑΝ Χίου ο Γιάννης Καραβασίλης  Politischios

Στα γραφεία της ΔΕΥΑΝ Χίου, βρέθηκε κλιμάκιο του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Καραβασίλη. Ο συνδυασμός ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 4:40 pm


Χίος: «Βεντέτα» και τραυματισμοί μεταξύ μεταναστών - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: «Βεντέτα» και τραυματισμοί μεταξύ μεταναστών  Πρώτο ΘΕΜΑ

Χτυπήθηκαν με μαχαίρι και πέτρες, πριν συλληφθούν τελικά από την αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 1:45 pm


«Η Χίος του Ντελακρουά οφείλει να επιστρέψει ένα δάκρυ από το χρέος της στη Γαλλία» - Politischios

«Η Χίος του Ντελακρουά οφείλει να επιστρέψει ένα δάκρυ από το χρέος της στη Γαλλία»  Politischios

Την πρόταση ο Δήμος Χίου να ανοίξει ειδικό τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια αποκατάστασης της Παναγίας των ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 10:22 am


Στις καλένδες της αξιολόγησης «κόλλησε» το πεζοπορικό όνειρο της Χίου - Politischios

Στις καλένδες της αξιολόγησης «κόλλησε» το πεζοπορικό όνειρο της Χίου  Politischios

Αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες προτάσεις έργων για το νησί της Χίου, άμεσα υλοποιήσιμη, όπως διαβεβαίωνε πέρσι το καλοκαίρι η περιφερειάρχης, μέσω ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 9:20 am


Χίος Μπροστά: οι 12 αρχές του συνδυασμού του Γ. Καραβασίλη - ΕΡΤ

Χίος Μπροστά: οι 12 αρχές του συνδυασμού του Γ. Καραβασίλη  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. “Βασισμένοι στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 5:32 pm


Χίος: Λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή λοστού - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή λοστού  Πρώτο ΘΕΜΑ

«Οργώνουν» την Χίο οι άνδρες της Ασφάλειας που διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό ενός άγνωστου κακοποιού, ο οποίος λήστεψε με την απειλή ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 2:44 pm


Η Χίος έδωσε το αθλητικό της στίγμα στον Μαραθώνιο της Ολλανδίας - Politischios

Η Χίος έδωσε το αθλητικό της στίγμα στον Μαραθώνιο της Ολλανδίας  Politischios

Ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας κατάφερε το ακατόρθωτο. Να μυήσει τους Χιώτες στο τρέξιμο και να τους κάνει να αγαπήσουν την ιδέα του αθλητισμού, τόσο ώστε να ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 10:44 am


Πάσχα στη Χίο: Μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη - Politischios

Πάσχα στη Χίο: Μία εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη  Politischios

Ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου επέλεξε να προσεγγίσει το χιώτικο Πάσχα, με τα ήθη και τα έθιμα του, μέσα από τα δικά του μάτια ή για να ακριβολογούμε μέσα από ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 9:55 am


55 εκατομμύρια ευρώ για την Χίο - Liberal

55 εκατομμύρια ευρώ για την Χίο  Liberal

Ο Μανώλης Βουρνούς, δήμαρχος Χίου, ενέταξε ένα τεχνικό πρόγραμμα για έργα ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ. Έργα αναπτυξιακά και υποδομών, που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 12:03 am


Καταγγελία από τον εκδότη Σ.Χίο ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Μυκόνου κατάσχεσε το «Μακελειό» για να μην τον «κάψει» - Pronews

Καταγγελία από τον εκδότη Σ.Χίο ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Μυκόνου κατάσχεσε το «Μακελειό» για να μην τον «κάψει»  Pronews

Σε καταγγελία προχώρησε ο εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό» Στέφανος Χίος αναφορικά με την εφημερίδα η οποία όπως αναφέρει μαζεύτηκε από όλα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 6:38 pm


To World offroad έκανε στάση στη Χίο - Politischios

To World offroad έκανε στάση στη Χίο  Politischios

Μια ζωή γεμάτη περιπέτειες, εμπειρίες και ταξίδια. Μια καθημερινότητα διαφορετική από τις συνηθισμένες αφού κάθε τους ημέρα τους βρίσκει και σε ένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 2:48 pm


Χίος: Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε παραλία - Zougla

Χίος: Εντοπίστηκε πτώμα άνδρα σε παραλία  Zougla

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στον Βροντάδο στη Χίο το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά στην παραλία. Συγκεκριμένα, το πτώμα...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 12:45 am


Χίος: Βρέθηκε πτώμα σε παραλία - LiFO

Χίος: Βρέθηκε πτώμα σε παραλία  LiFO

Ένα πτώμα εντοπίστηκε στο Βροντάδο της Χίου, κοντά στην παραλία.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 11:41 pm


Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι Χίος- Παρίσι; - Politischios

Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι Χίος- Παρίσι;  Politischios

Περί τα 400 ευρώ ανά άτομο θα κληθούν να πληρώσουν όσοι επισκέπτες από τη Γαλλία αποφασίσουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί μας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 3:07 pm


ΧΙΟΣ: Δεκαπέντε μήνες με τριετή αναστολή σε χρυσαυγίτη - Ατέχνως

ΧΙΟΣ: Δεκαπέντε μήνες με τριετή αναστολή σε χρυσαυγίτη  Ατέχνως

Δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Χίου σε γνωστό στέλεχος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 10:56 am


Χίος, το νησί του Ονείρου... - Αιχμή News - Αιχμή

Χίος, το νησί του Ονείρου... - Αιχμή News  Αιχμή

Φυσά «τρελός» βοριάς απόψε, βοριάς που εμποδίζει την μαυροντυμένη γυναίκα να τρέξ.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 9:22 am


Οι 11 + 1 αρχές του συνδυασμού "Χίος Μπροστά" - Politischios

Οι 11 + 1 αρχές του συνδυασμού "Χίος Μπροστά"  Politischios

Τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά», τονίζοντας ότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 8:25 pm


«Επιθυμώ να είμαι ένας καλός Βουλευτής της Χίου στη Ν.Δ. και όχι ένας απλός βουλευτής της Ν.Δ. στη Χίο» - Politischios

«Επιθυμώ να είμαι ένας καλός Βουλευτής της Χίου στη Ν.Δ. και όχι ένας απλός βουλευτής της Ν.Δ. στη Χίο»  Politischios

Απλός και προσιτός, ζυμωμένος στη θάλασσα και παθιασμένος με τη ναυτιλία, ο Σταύρος Μιχαηλίδης ξεφεύγει από τον μέσο όρο των ατσαλάκωτων υποψηφίων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 7:48 pm


Η Χίος δεν λησμόνησε «Το σχοινί του Πατριάρχη» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Χίος δεν λησμόνησε «Το σχοινί του Πατριάρχη»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μέ εὐλάβεια καί κατάνυξη ἐτίμησε ἡ Ἱερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν τήν μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος καί Ἐθνομάρτυρος Γρηγορίου τοῦ Ε΄, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 6:34 pm


Η Χίος προσκυνά το πετραχήλι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Χίος προσκυνά το πετραχήλι του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Τη μνήμη του εθνομάρτυρα Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του πέμπτου τίμησε το πρωί της Τετάρτης η Μητρόπολη Χίου με τέλεση Αρχιερατικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 11:06 am


Χίος: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Χρυσαυγίτη για ξυλοδαρμό νοσηλευτή το 2016 (Video) - Documento

Χίος: Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε Χρυσαυγίτη για ξυλοδαρμό νοσηλευτή το 2016 (Video)  Documento

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει καταδικαστικό αποτέλεσμα, καταδικάστηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


pculiar: Πάσχα στη Χίο και οι ρουκέτες στο Βροντάδο - Elculture.gr

pculiar: Πάσχα στη Χίο και οι ρουκέτες στο Βροντάδο  Elculture.gr

Ο Γιώργος Τατάκης από τo pculiar.com μοιράζεται πρώτα στο ελculture την εντυπωσιακή Ανάσταση στο Βροντάδο της Χίου με τον ρουκετοπόλεμο.

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Στ.Χίος για υφυπουργό Μακεδονίας: «Η καριέρα της ξεκίνησε κρατώντας ομπρέλα στον πρωθυπουργό» (βίντεο) - Pronews

Στ.Χίος για υφυπουργό Μακεδονίας: «Η καριέρα της ξεκίνησε κρατώντας ομπρέλα στον πρωθυπουργό» (βίντεο)  Pronews

Αστραψε και βρόντηξε ο Στέφανος Χίος μιλώντας για την νέα υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία σταμάτησε την ομιλία της και ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Η ανάπτυξη της Χίου: Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει; - Politischios

Η ανάπτυξη της Χίου: Ποιος από τους προστάτες θα μας προστατέψει;  Politischios

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και όχι μόνο, επανέρχεται το θέμα της ανάπτυξης της Χίου και μάλιστα για τους εκλογικούς συνδυασμούς της αστικής διαχείρισης ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 8:54 am


4 άξονες της "Συμμαχίας Αξιών" για τη διαχείριση του νερού στη Χίο - Politischios

4 άξονες της "Συμμαχίας Αξιών" για τη διαχείριση του νερού στη Χίο  Politischios

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του νησιού αποτελεί η διαχείριση των υδάτινων πόρων του. Η Χίος επί πολλές δεκαετίες έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έργα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 7:52 am


Επιστρέφει στα νερά του Βορείου Αιγαίου το "Νήσος Χίος" - Politischios

Επιστρέφει στα νερά του Βορείου Αιγαίου το "Νήσος Χίος"  Politischios

Oι εναλλαγές στα πλοία συνεχίζονται και για ακόμη μια χρονιά θα έρθει στα νερά μας το «Νήσος Χίος». Το πλοίο επέστρεψε στην Ελλάδα από τη μικρή ναύλωσή ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 9:48 am


Από τη σκοπιά των Μαστιχοχώρων: Quo Vadis Χίος; - Politischios

Από τη σκοπιά των Μαστιχοχώρων: Quo Vadis Χίος;  Politischios

Ένας από τους πρωταθλητές Ελλάδας μιας προδευτικής πολιτικής ένταξης που εμπεριέχει όλα τα παιδιά έχει έδρα το Πυργί. Είναι το Νηπιαγωγείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 9:39 am


Χίος: Πλημμύρισε η Λαγκάδα από την κακοκαιρία - onlarissa.gr

Χίος: Πλημμύρισε η Λαγκάδα από την κακοκαιρία  onlarissa.gr

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από τη στιγμή που ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανακοίνωσε σειρά παρεμβάσεων στη Λαγκάδα προκειμένου να ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 5:56 am


Το ''Νήσος Χίος'' έρχεται... μαζί με αυξήσεις στα εισιτήρια - Ικαριακή Ραδιοφωνία

Το ''Νήσος Χίος'' έρχεται... μαζί με αυξήσεις στα εισιτήρια  Ικαριακή Ραδιοφωνία

Αυτές τις μέρες στη γραμμή που εξυπηρετεί τα νησιά του νομού μας, το πλοίο »Νήσος Μύκονος» θα αντικατασταθεί από το »Νήσος Χίος» και το »Διαγόρας» με ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 3:32 pm


Χίος: Ιερόσυλοι διέρρηξαν οκτώ εκκλησίες και μαγαζιά - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Ιερόσυλοι διέρρηξαν οκτώ εκκλησίες και μαγαζιά  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μετά από αλλεπάλληλες διαρρήξεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες – Εις βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 10:00 am


Επιστροφή στη γραμμή Χίου – Μυτιλήνης - Arxipelagos.gr

Επιστροφή στη γραμμή Χίου – Μυτιλήνης  Arxipelagos.gr

Επιστροφή στη γραμμή του Β.Α. Αιγαίου για το Ε/Γ-Ο/Γ «Νήσος Ρόδος», το οποίο από χθες ξεκίνησε τα νέα του δρομολόγια για τη νέα τουριστική περίοδο στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 11:01 am


"Χίος Μπροστά" απαντά σε Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου - ΕΡΤ

"Χίος Μπροστά" απαντά σε Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. «Δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε καμία ανούσια αντιπαράθεση. Τα προβλήματα της Χίου είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


Στις 7 Απριλίου η Χίος φωνάζει «Let's do it Greece» - Politischios

Στις 7 Απριλίου η Χίος φωνάζει «Let's do it Greece»  Politischios

Αυτή Κυριακή 7 Απριλίου, όλοι ξυπνάμε για τον ίδιο σκοπό και συντονιζόμαστε στο Let's do it Greece, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Ακατάλληλο – Ο Στέφανος Χίος επέστρεψε δυναμικά!!! - Mikrometoxos

Ακατάλληλο – Ο Στέφανος Χίος επέστρεψε δυναμικά!!!  Mikrometoxos

Μετά από πολύ καιρό ο Στέφανος Χίος έκανε εκπομπή, και ήταν… ακατάλληλος για ανηλίκους. Print Friendly, PDF & Email. 13. SHARES. FacebookTwitter.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Λαλάδες - Οι άγριες τουλίπες της Χίου που ξεχωρίζουν - Patras Events

Λαλάδες - Οι άγριες τουλίπες της Χίου που ξεχωρίζουν  Patras Events

Tα άνθη τους δεν διατηρούνται πάνω από 7 με 10 ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Και το όνομα αυτής... "Χίος μπροστά" - Politischios

Και το όνομα αυτής... "Χίος μπροστά"  Politischios

Με το σύνθημα "Χίος Μπροστά" και περιστοιχισμένος από τον Αρχιτέκτονα Γιώργο Καλλέργη και τον Διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργο Μελέκο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Ο Εθνάρχης Βενιζέλος και οι δεσμοί του με τη Χίο - Politischios

Ο Εθνάρχης Βενιζέλος και οι δεσμοί του με τη Χίο  Politischios

Από τις πιο ταραγμένες περιόδους και στον απόηχο του Εθνικού διχασμού, η ήττα του Βενιζελικού Συνασπισμού του 1933, είναι προάγγελος της επαναφοράς της ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Στέφανος Χίος για Παγώνη: «Μαύρο σε αυτόν τον δήμαρχο»! - EviaZoom.gr

Στέφανος Χίος για Παγώνη: «Μαύρο σε αυτόν τον δήμαρχο»!  EviaZoom.gr

Στέφανος Χίος για Παγώνη: «Μαύρο σε αυτόν τον δήμαρχο»! Δείτε το δημοσίευμα του Στέφανου Χίου στο «Μακελειό» για την κατεδάφιση του σπιτιού του Ανδρέα ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Η Χίος έστειλε το δικό της μήνυμα για τον αυτισμό - Politischios

Η Χίος έστειλε το δικό της μήνυμα για τον αυτισμό  Politischios

Ένα ξεχωριστό μήνυμα για τον αυτισμό και τα παιδιά που γεννήθηκαν και ζουν με αυτόν, έδωσαν πάνω από 500 δρομείς το πρωί της Κυριακής στη Χίο, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Σφαγή της Χίου: Σαν σήμερα οι φρικαλεότητες των Οθωμανών κατά των εξεγερμένων Ελλήνων - Pronews

Σφαγή της Χίου: Σαν σήμερα οι φρικαλεότητες των Οθωμανών κατά των εξεγερμένων Ελλήνων  Pronews

Εκατόν δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι χάθηκαν, δολοφονήθηκαν, ξεριζώθηκαν... Άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Το αίμα έτρεχε ποτάμι, μέχρι τη θάλασσα. Το γαλάζιο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


30 Μαρτίου 1822: Η καταστροφή της Χίου. Σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων - cyprustimes.com

30 Μαρτίου 1822: Η καταστροφή της Χίου. Σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων  cyprustimes.com

Αναφερόμαστε στη σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων στη Χίο από τους Οθωμανούς Τούρκους στις 30 Μαρτίου 1822, ως αντίποινα για την κήρυξη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


«Αι μεγάλαι ναυτικαί δυνάμεις» και η ναυτομάνα Χίος - Politischios

«Αι μεγάλαι ναυτικαί δυνάμεις» και η ναυτομάνα Χίος  Politischios

Δεν θα επανερχόμουν σε θέμα που ήδη έχει γραφτεί πρόσφατα, αλλά δημοσίευμα στον Χιακό Τύπο («Πολίτης», 15/03/2019) με «σπρώχνει» να ασχοληθώ ξανά με ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Χίος: Ακαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους πρόσφυγες - ΕΡΤ

Χίος: Ακαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους πρόσφυγες  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Δύο νεαροί πρόσφυγες ηλικίας 21 και 25 ετών, από την Υεμένη και την Παλαιστίνη αντίστοιχα, είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Χίος: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες - Έθνος

Χίος: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες  Έθνος

Μια βάρκα, η οποία μετέφερε 38 άτομα, ναυάγησε και ακολούθησαν σκηνές πανικού – Αγνοούνται δύο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Παρούσα η Χίος με Όμηρο στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας - ΕΡΤ

Παρούσα η Χίος με Όμηρο στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Στην Κύπρο, στο 3ο Συνέδριο της Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας, σε μια θεματική με ιδιαίτερη ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Χίος: Διάσωση 36 προσφύγων – Αγνοούνται δύο - Το Βήμα Online

Χίος: Διάσωση 36 προσφύγων – Αγνοούνται δύο  Το Βήμα Online

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξαν 36 μετανάστες από την παραλία Μερσινίδη ανατολικά της Χίου, τα ξημερώματα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Χίος: Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό 2 προσφύγων - Real.gr

Χίος: Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό 2 προσφύγων  Real.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού δύο προσφύγων – μεταναστών από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου σε συνεργασία με το πλήρωμα του ελικοπτέρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Να παραταθεί η διαδικασία κτηματογράφησης στη Χίο - Politischios

Να παραταθεί η διαδικασία κτηματογράφησης στη Χίο  Politischios

Επιστολή στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Νάκο, η οποία κοινοποιείται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έστειλε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος δίνει φέτος το παράδειγμα και το μήνυμα για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. - alithia.gr

Η Χίος δίνει φέτος το παράδειγμα και το μήνυμα για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.  alithia.gr

Η Χίος φέτος δίνει το παράδειγμα του εθελοντισμού και πρωτοστατεί στις δράσεις για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, με ένα εμπνευσμένο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Κ. Τρομπούκης: «Ικανοποίηση από το Πρόγραμμα Υποδομών της ΝΔ: Αεροδρόμιο Χίου και Ηλεκτρική Διασύνδεση στο επίκεντρο» - Politischios

Κ. Τρομπούκης: «Ικανοποίηση από το Πρόγραμμα Υποδομών της ΝΔ: Αεροδρόμιο Χίου και Ηλεκτρική Διασύνδεση στο επίκεντρο»  Politischios

Δήλωση του πολιτικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τρομπούκη, για την παρουσίαση του προγράμματος υποδομών της Νέας Δημοκρατίας «Η ΝΔ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος παρουσιάζεται ως Σμύρνη σε φυλλάδιο Τούρκου υποψηφίου δημάρχου - tech.in.gr

Η Χίος παρουσιάζεται ως Σμύρνη σε φυλλάδιο Τούρκου υποψηφίου δημάρχου  tech.in.gr

Στο προεκλογικό φυλλάδιο του υποψηφίου για τη δημαρχία της Σμύρνης, εμφανίζονται οι χαρακτηριστικοί ανεμόμυλοι της Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Blue Star Naxos, Νήσος Χίος και Διαγόρας στη γραμμή της Λήμνου | Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια - ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Blue Star Naxos, Νήσος Χίος και Διαγόρας στη γραμμή της Λήμνου | Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια  ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τη Λήμνο έως τις 11 Ιουνίου ανακοίνωσε το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Pravlis Travel». Σύμφωνα με το πρακτορεί...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος θα συνδέεται με την Ευρώπη κυρίως μέσω Αθήνας - Airnews

Η Χίος θα συνδέεται με την Ευρώπη κυρίως μέσω Αθήνας  Airnews

Την ίδια στιγμή που η Λέσβος και η Σάμος απογειώνονται τουριστικά, η Χίος λόγω έλλειψης υποδομών, συνδέεται άμεσα μόνο με μία πτήση τσάρτερ με τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Κτηματογράφηση Χίου: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ιδιοκτήτες που μένουν με τον αριθμό... στο χέρι - alithia.gr

Κτηματογράφηση Χίου: Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης ιδιοκτήτες που μένουν με τον αριθμό... στο χέρι  alithia.gr

Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα όσους και όσες βρέθηκαν στα γραφεία Κτηματογράφησης Χίου, στην οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη, για να δηλώσουν το ή ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Χίος-Μάρκος Σκούφαλος: Ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ παντού, να ανοίξει το δρόμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς - Ατέχνως

Χίος-Μάρκος Σκούφαλος: Ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ παντού, να ανοίξει το δρόμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς  Ατέχνως

Συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου & υποψηφίου Δημάρχου Χίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μάρκου Σκούφαλου στο «ΑΤΕΧΝΩΣ». Ζητήσαμε από τον κ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Χίος: παρέλαση για την 25η Μαρτίου με ... φιλαρμονικές υπερβολές - ΕΡΤ

Χίος: παρέλαση για την 25η Μαρτίου με ... φιλαρμονικές υπερβολές  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Εκατοντάδες πολίτες εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Η φετινή έπαρση της γιγαντιαίας σημαίας στη Χίο - iefimerida

Η φετινή έπαρση της γιγαντιαίας σημαίας στη Χίο  iefimerida

Με την καθιερωμένη έπαρση της Μεγάλης Σημαίας της Χίου στο νότιο Λιμενοβραχίωνα ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. | ΕΛΛΑΔΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 7:49 pm


Άλλος Δρόμος- Στράτος Γεωργούλας: Νεκροταφείο Ημιτελών Εργων η Χίος - ΕΡΤ

Άλλος Δρόμος- Στράτος Γεωργούλας: Νεκροταφείο Ημιτελών Εργων η Χίος  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. «Εχω βαρεθεί να συνηθίζω»· με αυτή τη φράση ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος στηρίζει τη Μητρόπολη Κανάνγκας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Χίος στηρίζει τη Μητρόπολη Κανάνγκας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Η Χίος στηρίζει τη Μητρόπολη Κανάνγκας. Για τη σημαντική ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος πετά με τα φτερά της Astra Airlines - Politischios

Η Χίος πετά με τα φτερά της Astra Airlines  Politischios

Η Χίος πετά με τα φτερά της Astra Airlines και συστήνεται στους επιβάτες της μέσω του περιοδικού “Betterfly”. Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου το αφιέρωμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Βυθίστηκε στο σκοτάδι η Χίος εξαιτίας black out - Politischios

Βυθίστηκε στο σκοτάδι η Χίος εξαιτίας black out  Politischios

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Χίος, εξαιτίας black out που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Από άγνωστη αιτία σχεδόν σε όλο το νησί διακόπηκε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος ανοίγει την αγκαλιά της στα παιδιά με αυτισμό - Politischios

Η Χίος ανοίγει την αγκαλιά της στα παιδιά με αυτισμό  Politischios

Ένα πλούσιο τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Αυτισμό Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Επίσκεψη Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γ. Καμπά στην 96 ΑΔΤΕ στη Χίο - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γ. Καμπά στην 96 ΑΔΤΕ στη Χίο  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείο Στρατού επισκέφθηκε τόσο στο Στρατηγείο του Σχηματισμού, όσο και σε στρατόπεδα και επιτηρητικά φυλάκια του νησιού.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Από τη Χίο των 20 ημερών στη Χίο των 4 εποχών - Politischios

Από τη Χίο των 20 ημερών στη Χίο των 4 εποχών  Politischios

Το σχέδιο του για την τουριστική ανάπτυξη της Χίου παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο συνδυασμός «Συμμαχία Αξιών» του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Σε κλίμα πένθους η αλλαγή φρουράς στην 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» - Politischios

Σε κλίμα πένθους η αλλαγή φρουράς στην 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»  Politischios

Η είδηση του αδικοχαμένου Επιλοχία Πυροβολικού επισκίασε την τελετή παράδοσης – παραλαβής της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:00 am


Στους Χιώτες αιρετούς ο νέος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» - Politischios

Στους Χιώτες αιρετούς ο νέος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»  Politischios

Συνάντηση γνωριμίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού είχε το πρωί της Τρίτης ο νέος διοικητής της 96 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:00 am


Η Χίος στους ρυθμούς της απόκριας - Politischios

Η Χίος στους ρυθμούς της απόκριας  Politischios

Από τα βόρεια ως τα κεντρικά και νότια του νησιού, ολόκληρος ο νομός «χορεύει» στους ρυθμούς της Απόκριας αυτό το τριήμερο το οποίο ξεκινάει σήμερα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Χίος: 48χρονος καλλιεργούσε μίνι χασισοφυτεία εσωτερικού χώρου - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: 48χρονος καλλιεργούσε μίνι χασισοφυτεία εσωτερικού χώρου  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η παράνομη δραστηριότητά του υπέπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι.

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Το συγκινητικό "αντίο" του Γιώργου Κεβόπουλου στη Χίο - Politischios

Το συγκινητικό "αντίο" του Γιώργου Κεβόπουλου στη Χίο  Politischios

Με μία ανάρτησή του στο Facebook αποχαιρέτησε τη Χίο ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Χίου Γιώργος Κεβόπουλος. Σε αυτή αναφέρει: "Στα ίδια μέρη θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Νεκρός 54χρονος ναυτικός λίγο πριν αναλάβει υπηρεσία - CNN Greece

Χίος: Νεκρός 54χρονος ναυτικός λίγο πριν αναλάβει υπηρεσία  CNN Greece

Ειδήσεις - Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χιώτης Α.Μ. πλήρωμα του Ψαρά Γκλόρυ λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για να αναλάβει υπηρεσία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Προς δημοπράτηση έργο 1,2 εκατ. στον λιμένα Βολισσού | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Προς δημοπράτηση έργο 1,2 εκατ. στον λιμένα Βολισσού | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Την προγραμματική σύμβαση του υπουργείου Τουρισμού με τον δήμο Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, για την προστασία της λιμενολεκάνης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Γεύσεις και αρώματα από τη Χίο στην έκθεση Horeca 2019 - Politischios

Γεύσεις και αρώματα από τη Χίο στην έκθεση Horeca 2019  Politischios

«Γεύσεις και Αρώματα από Χίο» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στη HO.RE.CA. 2019 και στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 10:00 am


Τρομερή η Χίος υπέταξε τον ΠΑΟΚ - Politischios

Τρομερή η Χίος υπέταξε τον ΠΑΟΚ  Politischios

Τη τρίτη συνεχόμενη νίκη της και πέμπτη συνολικά πανηγύρισε ο ΝΟ Χίου καθώς επικράτησε με 10-9 του ΠΑΟΚ για την 16η αγωνιστική της Α1 Υδατοσφαίρισης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 10:00 am


Στο τραπέζι το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στο δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη - Politischios

Στο τραπέζι το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στο δρομολόγιο Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη  Politischios

Σε διεργασίες φορείς του νησιού, ώστε η Χίος για μερικές ημέρες της εβδομάδας να αποτελεί το κύριο λιμάνι του δρομολογίου αντί της Μυτιλήνης ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Ανετράπη στρατιωτικό όχημα - Δύο τραυματίες - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Ανετράπη στρατιωτικό όχημα - Δύο τραυματίες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για ιατρικές εξετάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Η κυβέρνηση αναζητά έκταση για νέο hotspot - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Η κυβέρνηση αναζητά έκταση για νέο hotspot  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που θέτει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 am


Η Χίος… το προνόμιο και η «αδυναμία» της στασιμότητας - Politischios

Η Χίος… το προνόμιο και η «αδυναμία» της στασιμότητας  Politischios

Όσοι ζούμε στην ευλογημένη αυτή γωνιά της Μεσογείου, εδώ που διασταυρώνεται η Ανατολή με τη Δύση, στην όμορφη Χίο, γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε ένα μεγάλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Στέφανος Χίος: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο που πυροβολεί κατά του δικαστικού επιμελητή - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Στέφανος Χίος: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο που πυροβολεί κατά του δικαστικού επιμελητή  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στην Καλλιθέα, αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Χίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Ελαφρά πρόσκρουση του «Διαγόρας» στον προβλήτα | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Ελαφρά πρόσκρουση του «Διαγόρας» στον προβλήτα | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Απαγορεύτηκε προσωρινά απόψε ο απόπλους του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Διαγόρας», το οποίο προσέκρουσε ελαφρά στον προβλήτα του λιμανιού ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Η Χίος που αντιστέκεται... - Politischios

Η Χίος που αντιστέκεται...  Politischios

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «άλφα πι»: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Ο εκδοτικός οίκος του νησιού επιμένει σε χαρτί και ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Πριν πείτε ξανά ότι η Χίος δεν έχει νερά δείτε αυτά τα βίντεο - Politischios

Πριν πείτε ξανά ότι η Χίος δεν έχει νερά δείτε αυτά τα βίντεο  Politischios

"Την ώρα που η Χίος πίνει θάλασσα, στα Καρδάμυλα χάνονται εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Την ίδια ώρα στη Χίο έχουν φτιαχτεί φράγματα νερού παρωδίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Χίος: Βεβήλωσαν τον μητροπολιτικό ναό, απειλώντας όποιον αντιδρά στη Συμφωνία - /entertainment.in.gr

Χίος: Βεβήλωσαν τον μητροπολιτικό ναό, απειλώντας όποιον αντιδρά στη Συμφωνία  /entertainment.in.gr

Με συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και όσων εναντιώνονται στη συμφωνία των Πρεσπών, βεβήλωσαν άγνωστοι τον Μητροπολιτικό Ναό των ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 10:00 am


Ικαρία, Σάμος και Χίος παίρνουν σειρά στο Ελληνικό Κτηματολόγιο - Sofokleousin.gr

Ικαρία, Σάμος και Χίος παίρνουν σειρά στο Ελληνικό Κτηματολόγιο  Sofokleousin.gr

Ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στις περιφερειακές ενότητες Ικαρίας, Σάμου και Χίου, όπως αναφέρει το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 10:00 am


Η Χίος ντυμένη νύφη… από ψηλά - Politischios

Η Χίος ντυμένη νύφη… από ψηλά  Politischios

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλιστεί από εικόνες που απαθανατίζουν τοπία ντυμένα στα λευκά. Φαίνεται πως ο «Τηλέμαχος» έκανε καλά τη δουλειά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Χίος: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία Δ. Βίτσα | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία Δ. Βίτσα | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Σε κλίμα έντασης, που προκάλεσε ομάδα πολιτών, κυρίως κατοίκων της περιοχής του Χαλκειούς όπου λειτουργεί ο καταυλισμός του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2018 | 10:00 am


Χίος: 1130 γονείς ζητούν με εξώδικο τη μη λειτουργία Δομών Εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία - Η Καθημερινή

Χίος: 1130 γονείς ζητούν με εξώδικο τη μη λειτουργία Δομών Εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία  Η Καθημερινή

Με εξώδικο που έστειλαν στους διευθυντές των σχολείων της Χίου, καθώς και στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ... | Ημερήσια Πολιτική και ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2018 | 10:00 am


Χίος, προικισμένη αφειδώλευτα από τη φύση - /finance.in.gr

Χίος, προικισμένη αφειδώλευτα από τη φύση  /finance.in.gr

Η Χίος, το νησί του Βορείου Αιγαίου με τους υπέροχους ανθρώπους, τα «μεσαιωνικά χωριά», τη μακρά παράδοση στη ναυτιλία και το εμπόριο, κατορθώνει να ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: