Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκλογές 2019: Υποχρεώσεις και κυρώσεις για όσους είναι εφορευτική επιτροπή

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike κάλπη

Τι προβλέπεται για όσους δεν παρουσιαστούν
Στις Ευρωεκλογές 2019 και τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής, στις 26 Μαΐου, στα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να προσέλθουν, πέρα από τους ψηφοφόρους, και όσοι κληθούν ως μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή δεν είναι προαιρετική, ωστόσο, εάν κάποια μέλη δεν προσέλθουν, θα αντικατασταθούν από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Δείτε παρακάτω τι ισχύει για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αλλά και για όσους δεν παρουσιαστούν σε αυτήν.

Ποιοι εξαιρούνται από τη συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή

Η συμμετοχή όσων έχουν κληθεί στην εφορευτική επιτροπή για τις Εκλογές 2019 είναι υποχρεωτική. Παρόλα αυτά, όσοι δεν καταφέρουν να εμφανιστούν, σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

-Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας

-Βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι τον απασχολούσε κατά την ημέρα εκείνη, ή

-Κάποιο άλλο έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο της απουσίας του

Τι κάνουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής
Σύμφωνα με το Π.Δ. 96/2007 (ΦΕΚ 116/Α’/5.6.2007), τα καθήκοντα των μελών της εφορευτικής επιτροπής συμπεριλαμβάνουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση των παρακάτω βιβλίων:

Βιβλίο πρακτικών,

Πρωτόκολλο ψηφοφορίας και Βιβλίο διαλογής ψήφων. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είναι δυνατή η απλούστευση, ενοποίηση ή η κατάργηση ορισμένων βιβλίων ή στοιχείων.

Ποιοι δεν μπορούν να διοριστούν στην εφορευτική επιτροπή
Δεν μπορούν να κληρωθούν ή να διοριστούν μέλη στην εφορευτική επιτροπή δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων, καθώς επίσης και όσοι υπηρέτησαν με τις ίδιες ιδιότητες την τελευταία τριετία πριν τις εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, τους δημάρχους και τους προέδρους κοινοτήτων, τα τελευταία τρία χρόνια.

Τι ισχύει για όσους δεν έλαβαν την ειδοποίηση
Όσοι δεν εμφανίστηκαν ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής επειδή δεν έλαβαν ποτέ την ειδοποίηση που τους καλούσε να εμφανιστούν στα εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτά όταν πάνε να ψηφίσουν. Ειδικότερα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σημειώνουν τα ονόματα των μελών της επιτροπής και όταν αυτοί πηγαίνουν να ψηφίσουν, θα ενημερώνονται απ’ τους ίδιους ότι είναι στην εφορευτική επιτροπή. Αυτοί καλούνται να μείνουν στο εκλογικό κέντρο έως και το τέλος της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης, ενώ εάν αρνηθούν, καλείται άμεσα η αστυνομία.

Τι ορίζει ο νόμος για την εφορευτική επιτροπή
Σύμφωνα με το Π.Δ. 96/2007 (ΦΕΚ 116/Α’/5.6.2007):

Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κατά το Άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση, κατά την οποία μπορούν να παρίστανται οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και πληρεξούσιοι των κομμάτων περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής. Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.

Όσοι σύμφωνα με τα παραπάνω ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ειδοποιούνται με απόδειξη για το διορισμό τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάζεται από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του πρωτοδικείου για το διορισμό τους.

Τι ισχύει για όσους δεν παρουσιαστούν
Στη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος…τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

πηγή :ethnos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 4:05 pm


Νέες σχολικές αίθουσες παραχώρησε ο ΟΑΕΔ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με απόφαση της Υπουργού Ευτυχίας Αχτσιόγλου


Νέες αίθουσες προκειμένου να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες θα διαθέτει από τη νέα σχολική χρονιά το 21ο Δημοτικό Σχολείο  στη συμβολή των οδών Παπαλέξη Δηματά και Θυσίας.
Συνολικά παραχωρήθηκαν 11 σχολικές αίθουσες για τη στέγαση και λειτουργία του σχολείου οι οποίες ανήκαν στον ΟΑΕΔ.Το σχολείο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος αναφέρθηκε στην παραχώρηση: «Μετά από επίμονες προσπάθειες πετύχαμε την παραχώρηση της χρήσης στο Δήμο Αγρινίου συνολικά  έντεκα  αιθουσών ιδιοκτησίας Ο.Α.Ε.Δ.
Η παραχώρηση πραγματοποιείται χωρίς αντάλλαγμα  με την υποχρέωση του Δήμου Αγρινίου της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών  των χώρων και των δαπανών συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών και φθορών. Διαχρονικός στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα».


Ο Διευθυντής του 21ου Δ.Σ. Βασίλης Τηγάνης ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τις προσπάθειες που κατέβαλλε για την κάλυψη των αναγκών ενώ τις ευχαριστίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε η πρόεδρος κ. Αναστασία Παπαγιαννοπούλου.

Η σχετική υπουργική  απόφαση 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:16 pm


Αγρίνιο :Σκότωσε σκύλο με βέργα ψαροντούφεκου


Αναδημοσίευση από το http://zoosos.gr/

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας 
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, τραυμάτισε θανάσιμα με βέργα ψαροντούφεκου, έναν σκύλο, ιδιοκτησίας 67χρονου ημεδαπού.
Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:57 pm


Α.Ο Αγρινίου :Εκδρομή στην Ακράτα για τον αγώνα μπαράζ με τον Τρίτωνα


Η Λέσχη Φιλάθλων Α.Ο. Αγρινίου σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ομάδας μας διοργανώνει εκδρομή για τον αγώνα μπαράζ με τον Τρίτωνα, που θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου στην Ακράτα.
Το κόστος της εκδρομής είναι στα 10 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση είτε στο τηλέφωνο 6977 689951 είτε με μήνυμα στη σελίδα της Λέσχης στο facebook
(ΛΕ.Φ.ΑΟ - Λεσχη Φιλάθλων ΑΟ Αγρινίου).

Η ΛΕ.Φ.ΑΟ σε συνεργασία με το Δ.Σ. του ΑΟ Αγρινίου διοργανώνει εκδρομή για τον αγώνα μπαράζ Vivechrom A.O. Αγρινίου - Τρίτωνας που θα διεξαχθεί στις 29 Μαϊου 2019 ημέρα Τετάρτη κι ώρα 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Ακράτας.

Το κόστος μετάβασης κι επιστροφής με το λεωφορείου είναι 10,00 € το άτομο (είσοδος στο γήπεδο ελεύθερη... δε θα υπάρχει εισιτήριο).

Παρακαλούμε για συμμετοχή στην εκδρομή να ενημερώσετε μέχρι την Πέμπτη 23 Μαϊου 2019 το απόγευμα στο τηλέφωνο 6977689951 ή με μήνυμα inbox αφήνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.  Όλοι μαζί με μια φωνή για την ομάδα μας!!! Τίποτε δεν έχει τελειώσει!!!

Υ.Γ. για την ώρα και το σημείο αναχώρησης θα υπάρξει ενημέρωση!! Σημαντικό είναι να υπάρχει συμμετοχή!!!

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:19 am


Ημερήσιο γλέντι στη Στάνο Αμφιλοχίας ,Πέμπτη 23 Μαΐου


Η καθιερωμένη εκδήλωση του Αγίου Νικολάου στη Στάνο Αμφιλοχίας.
Συνδιοργανώνεται από πολλούς εθελοντές και προσφορές συγχωριανών και κτηνοτρόφων.
Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:18 am


20οι Παμπελοποννησιακοί Αγώνες Ιππασίας Υπερπήδησης Εμποδίων (video)


Την Κυριακή 19/5/2019 διοργανώθηκαν οι 20οι Παμπελοποννησιακοί αγώνες Ιππασίας υπερπήδησης εμποδίων στο Πάρκο Ιπποκάμηλος.
Διοργάνωση Ι.Ο.ΑΧ.

Είδαμε Θέαμα από τους αγώνες ιππασίας αλλά και από τα 10άδες ζώα του Πάρκου σε μία ακόμη άψογη διοργάνωση αγώνων ιππασίας!

Υπήρχαν πολλές και διάφορες κατηγορίες υπερπήδησης εμποδίων από ανάπτυξης σε χαμηλό ύψος για τους νέους αναβάτες αλλά επίσης και σε διαδρομές για τους πιο έμπειρους!

Στο βίντεο θα δείτε μερικά στιγμιότυπα της κατηγορίας 0,75μ. καθώς και ολόκληρο τον αγώνα και τα μπαράζ της κατηγορίας 0,90μ

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:10 am


Στο εκλογικό κέντρο του Σταύρου Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας


Το εκλογικό κέντρο του Σταύρου Καμμένου επισκέφθηκε αμέσως μετά την ομιλία του στην πλατεία Δημοκρατίας,  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .

O κ.Τσίπρας συνομίλησε με τον υποψήφιο δήμαρχο και υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία,  εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση του για βέβαιη νίκη στις επικείμενες εκλογές.


Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 11:32 pm


Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο


Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων και  Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης στους δρόμους του Αγίου Κωνσταντίνου με τη συμμετοχή πιστών.

Τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας συνόδευσαν η  Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου και πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης.

Τις θρησκευτικές και  πολιτιστικές εκδηλώσεις  συνδιοργάνωσαν:
To Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου
To Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου
O Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλ/νίας «Δ. Ψαθάς»
O Σύλλογος Μικρασιατών – προσφύγων Ν. Αιτωλ/νίας
O Σύλλογος ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου
O Σύλλογος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου
O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών οργάνων σώματος Ν. Αιτωλ/νίας
O Σύλλογος ΠΑΣ Ιωνικός 80 
 Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 11:13 pm


Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε ο  Όρθρος και η  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου  Κωνσταντίνου, Ιερουργούντος του  Σεβασμιότατου Μητροπολίτου  κ.  Κοσμά.
Πλήθος πιστών προσήλθε και προσκύνησε την Ιερή Εικόνα των Αγίων & Ισαποστόλων  Κωνσταντίνου & Ελένης.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε για τους  Πολιούχους : «Ο Άγιος Κωνσταντίνος γιορτάζει και τιμά τους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη που προστατεύουν  και  είναι πάντα στο πλευρό όλων των πιστών. Ας έχουμε όλοι την ευλογία  των Αγίων μας.  Η σημερινή γιορτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μακρά πορεία και την ιστορική παράδοση της πόλης. Χρόνια Πολλά στον Άγιο Κωνσταντίνο και ιδιαίτερα σε όλους τους συμπολίτες μας που σήμερα γιορτάζουν".Χθες,  με ιερή κατάνυξη και τη συμμετοχή των πιστών  τελέστηκε στις Παπαδάτες Μακρυνείας  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Αγίων & Ισαποστόλων Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 7:07 pm


Αγρίνιο :Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ για την άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής(φωτο)


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου διεξήγαγε εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της Υπεραγοράς, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με την κωδική ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το προσωπικό της επιχείρησης.

Σκοπός της άσκησης ήταν:
Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ Αγρινίου αλλά και του προσωπικού της Υπεραγοράς για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στο χώρο της επιχείρησης.
Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων της επιχείρησης.
Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό της επιχείρησης.
Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.
Η άσκηση διεξήχθη την Τρίτη 21Μαΐου 2019 και ώρα 10:00π.μ. στις εγκαταστάσεις της Υπεραγοράς, Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 63α στην Δ.Κ Αγρινίου. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε σε κοινόχρηστο χώρο απέναντι από την είσοδο του κλιμακοστασίου που βρίσκεται στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου. Το κτίριο διαθέτει Μόνιμο Υδροδοτικό Δίκτυο και οι επικίνδυνοι χώροι βρίσκονται στον χώρο του δευτέρου αλλά και του πρώτου υπογείου. Η απόσταση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου είναι περίπου 1χλμ. Επίσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ατόμου που βρισκόταν σε αποθήκη στον δεύτερο όροφο στην βορειοανατολική πλευρά του κτιρίου και έγινε ταυτόχρονα απομάκρυνση των πελατών που βρισκόταν στο ισόγειο του κτιρίου αλλά και στον υπόγειο χώρο στάθμευσης.Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 6:56 pm


Μεθοδικά και άοκνα δίνει τον αγώνα του ο Σπύρος Βελαέτης-Πρωτοφανής η στήριξη στο πρόσωπό του!


Με ιδιαίτερη δυναμική ολοκληρώνει, σιγά-σιγά, τον προεκλογικό του αγώνα  ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Καζαντζή ο  γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, Σπύρος Βελαέτης.

Ο Σπύρος Βελαέτης στοχεύει σ’αυτή την εκλογική αναμέτρηση, μια από τις πρώτες εκλόγιμες θέσεις του συνδυασμού. Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος πως θα τα καταφέρει αφού  εργάζεται μεθοδικά και άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση.Σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι επιτυχημένος επαγγελματικά  και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία! Μάλιστα άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Σπύρο, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που πάντα βοηθάει  τον συνάνθρωπο του αλλά το σημαντικότερο πως δεν βλέπει την πολιτική  ως ….”μέσο αποκατάστασης”!

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 6:48 pm


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Ακαρνανικών Ορέων γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημερά Natura 2000


 Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura που εορτάζεται στις 21 Μαΐου, υποδέχθηκε με χαρά και ξενάγησε τους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών σε διάφορες περιοχές Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου. Το Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000 είναι ένα δίκτυο ζωνών προστασίας της φύσης που εκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Κοινότητα και έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη µακροπρόθεσμη διατήρησή των πιο πολύτιμων και των πλέον απειλούμενων ειδών και ενδιαιτημάτων της σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος του δεύτερου έτους του προγράμματος σπουδών τους, Βιολογία φυτών ΙΙ, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Πανίτσα Μαρία, και με συνοδεία του κ. Δημητρέλου Γεώργιου (Ε.ΔΙ.Π. του τμήματος Βιολογίας), ενώ στην εκδρομή συμμετείχαν γύρω στους 90 φοιτητές. Τα στελέχη του Φ.Δ./Λ.Μ-Α.Ο. καλωσόρισαν τους φοιτητές του Τμήματος Βιολογίας στο Φαράγγι της Κλεισούρας(αποτελεί περιοχή φύσης του Εθνικού Πάρκου, Ζώνη Ειδικής Προστασίας καθώς και Ειδική Ζώνη Διατήρησης για το δίκτυο Natura) όπου τους έγινε μία πρώτη παρουσίαση του έργου και των δράσεων του Φορέα καθώς και της διαδικασίας εκπόνησης Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών για τις περιοχές του δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από τον Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης κ. Γιάννη Σελιμά.


Στη συνέχεια έγινε αναφορά από την κ. Πανίτσα στους χαρακτηριστικούς τύπους οικοτόπων που συναντάμε εκεί καθώς και στα διάφορα είδη χασμοφυτικής βλάστησης, μεταξύ άλλων, και στο ενδημικό είδος Centaurea niederi. Η ξενάγηση συνεχίστηκε με τη συνοδεία των στελεχών του φορέα στην παραλία του Λούρου, όπου οι φοιτητές αναγνωρίσαν τους χαρακτηριστικούς τύπους οικοτόπων και τα φυτικά είδη της περιοχής, ανάμεσα σε αυτά, παρατηρήθηκαν και οι υψηλής σημασίας τύποι οικοτόπων: «Θίνες παραλιών με άρκευθους» και «Υποτυπώδεις κινούμενες θίνες». Τελευταίο προορισμό αποτέλεσε το Δάσος του Φράξου, στην περιοχή του Λεσινίου, ένα ανακηρυγμένο Μνημείο της Φύσης, όπου ανήκει στον τύπο οικοτόπων «Μικτά δάση δρυός, φτελιάς και φράξου», με επικρατέστερα σε αυτόν τα είδη Fraxinus angustifolius και Ulmus minor, καθώς και δόθηκε έμφαση στους κινδύνους και στις απειλές του δάσους.


Ο Φ.Δ./Λ.Μ-Α.Ο. θα ήθελε, εν κατακλείδι, να ευχαριστήσει ιδιαίτερα το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για την όμορφη και εποικοδομητική συνεργασία, για τη διαδραστική ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα, αλλά και για τον διαμοιρασμό της επιστημονικής γνώσης και πληροφορίας που υπήρξε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Η προστασία των περιοχών του δικτύου Natura 2000 είναι ευθύνη όλων μας, πολιτών και θεσμών, για να παραδώσουμε ένα ισορροπημένο φυσικό περιβάλλον στις επόμενες γενεές.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 5:28 pm


Το νέο Δ.Σ στην Ένωση Επαγγελματιών Εστίαση Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE ΈΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, που προέκυψε από τις εκλογές στις 13 και 15 Μαΐου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του συγκροτήθηκε σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος:  Ναστούλης Κων/νος
Αντ/δρος:  Σαράκης Κων/νος
Γεν. Γραμματέας:  Ζήσης Μιχαήλ
Ταμίας:  Πλακιάς Σπυρίδων
Σύμβουλοι:  Πολονύφης Γεώργιος
 Ράπτης Κων/νος
 Τσιρογιάννης Γεώργιος

                                                                            Για το Δ.Σ.                                                                                           
                  Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
        ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                     ΖΗΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛΔημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 5:21 pm


Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο (φωτο-βίντεο)


Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος λίγο νωρίτερα πραγματοποίησε ομιλία στην κατάμεστη πλατεία του Αγρινίου.

Τον κ.Τσίπρα προσφώνησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος κ. Ταφλανίδης ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για μήνυμα νίκης ου στέλνουν οι Πολίτες της χώρας με την παρουσία τους στις ομιλίες ανά την Ελλάδα.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές», τόνισε ο Αλ, Τσίπρας από την κατάμεση πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίοτ

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες του Αγρινίου, από την ασφυκτικά γεμάτη πλατεία της Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας 20/5. "Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει", είπε χαρακτηριστικά.

 Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να εγκρίνει τα θετικά μέτρα: 13η σύνταξη, μείωση φορολογίας για εμπόρους & καταστηματάρχες, περαιτέρω ελάφρυνση βαρών για τους αγρότες, μείωση του κόστους ηλεκτρισμού & θέρμανσης για όλους, δουλειές με αξιοπρέπεια για τη νεολαία.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίμαβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις".

Είπε ότι στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της "απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων", δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός. "Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας".

Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε.

«Δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής»

"Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια", είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα "εμπόδια" που κατηγορεί τους προηγούμενους ότι έβαλαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προβλέψεις που διαψεύστηκαν, όπως είπε.

Σχολίασε ότι όμως το χειρότερο απ' όλα ήταν η συμπεριφορά τους "κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών". "Όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις". Τους κατηγόρησε ότι αυτοί "που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση".

Σημείωσε ότι γι' αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

«Καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας»

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της κυβέρνησης μας ήταν πως μέσα σε συνθήκες μνημονίου εμείς καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους αδύναμους, υπογράμμισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην Υγεία (όπως πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, 19.000 προσλήψεις προσωπικού, ίδρυση ΤΟΜΥ, εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων), στην Πρόνοια (αύξηση των πόρων από 780 εκατομμύρια στα 3 δισ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 700.000 συμπολίτες, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, την πολιτική για το παιδί, το επίδομα στέγης για 240.000 συμπολίτες).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις στην Εργασία (μείωση της ανεργίας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους).

Υπογράμμισε ότι όλα αυτά η κυβέρνηση τα πέτυχε γιατί είχε τη στήριξη των πολλών.

Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι παραδεισένια. Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας,

Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτή την πορεία θα δώσετε την ορμή να τη συνεχίσουμε, τόνισε.

[οι εικόνες (και) από το Αγρίνιο επιβεβαιώνουν το κλίμα των ημερών]

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές»

Το μόνιμο μέτρο της 13ης σύνταξης θα μπορέσει να αυξηθεί αν όλα πάνε καλά στην οικονομία, που όλα δείχνουν ότι θα πάνε καλά, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε για το ‘19 και το ‘20 δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή, δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφιστούν, αλλά απαιτούν και την έγκριση του ελληνικού λαού για να διατηρηθούν, την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι ο ελληνικός είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα να μείνουν στα χαρτιά.

"Την επόμενη Κυριακή, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους, η εγγύηση της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, η εγγύηση της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες, η εγγύηση για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού και θέρμανσης για τους πολίτες, η εγγύηση για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες".

Από την άλλη, πρόσθεσε, το ψηφοδέλτιο που πάνω θα γράφει "ΝΔ" αλλά από κάτω έχει "ψιλά" γράμματα που τους ξεφεύγουν, "θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων, νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δισ λιτότητας την πενταετία 10-14).

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον βασικό πυρήνα του προγράμματός του, μεταξύ άλλων, για 7ωρη εργασία, ασφαλιστικό Πινοσέτ, διάλυση της δημόσιας υγείας, όπως είπε.

Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό και καθαρό, δεν ψηφίζουμε για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στην ευρωκάλπη, αλλά ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές, σημείωσε.

«Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση»

Στα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση". Είπε ότι ολοκληρώνεται τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού με την Ιονία Οδό προϋπολογισμού 24,5 εκατ. και εκπονούνται οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα. Μίλησε για την επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια μπλόκαραν το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου. Μίλησε για τις παρεμβάσεις στην Υγεία στο Αγρίνιο, στην Παιδεία και τον αθλητισμό (παράδοση του κλειστού του Αγρινίου που εκκρεμούσε για 20 χρόνια, χρηματοδότηση της αναβάθμισης του Γηπέδου του Παναιτωλικού καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου Βόνιτσας).

 Την περίοδο 2015-19 εγκρίθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και Εθνικών Πόρων για τον Ν. Αιτωλ/νίας νέα έργα ύψους 494 εκατ. ευρώ, τετραπλάσια από την περίοδο 2010-14. Παραδόθηκε η Ιόνια Οδός, ενώ ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα, όπως η Υδροδότηση του Αιτωλικού & η ανέγερση του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου.

«Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν»

Έπειτα τόνισε:

"Έχουμε ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν, ενότητα του λαού μας", τόνισε. Είπε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν τα πάντα στη παραπληροφόρηση και στο διχασμό.
"Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας διχάσουνε ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες". Είπε ότι "αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία". Κατόπιν αυτών σημείωσε ότι "η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση" και πως "εμείς επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις, για αυτό μιλάμε για τους πολλούς". "Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών".

"Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών"

Εξηγώντας ποιοι είναι οι πολλοί στους οποίους αναφέρεται, το "πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών", ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι απευθύνεται στην πλατιά πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι δεν ενδιαφέρεται για την κομματική καταγωγή κανενός και σημείωσε ότι το πλειοψηφικό ρεύμα που ήρθε στο προσκήνιο από την κρίση, είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα.

Αναλυτικότερα, σημείωσε ότι "είναι οι άνθρωποι του αγώνα, οι παλιότερες και οι νεότερες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν τις μάχες στην Ελλάδα της επίπλαστης ευημερίας, είμαστε όλοι εμείς που αναλάβαμε ευθύνες στα δύσκολα". Είναι, είπε, "ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης, που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τις μεγάλες προοδευτικές τομές. Και αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής".

"Είναι επίσης", σημείωσε, "και ο μετριοπαθής κόσμος που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητες της".

Επισήμανε ότι όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως σήμερα "τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας" και αυτοί "είναι πολλοί, χιλιάδες, εκατομμύρια". "Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών", υπογράμμισε.

"Γι' αυτούς δώσαμε τις μεγάλες μάχες και σε αυτούς ανήκουν οι μεγάλες νίκες. Και ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος", τόνισε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν με αποφασιστικότητα και ενότητα στις κάλπες την Κυριακή.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τους νέους και τους 17άρηδες που ψηφίζουν πρώτη φορά, να μην παραδώσουν τα "όπλα" τους, τις "σφαίρες" τους, αλλά να ψηφίσουν, να κρίνουν εκείνοι το μέλλον τους.

«Το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Πλατεία Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι η αποψινή συγκέντρωση στο Αγρίνιο "έδωσε το μήνυμα της νίκης" και τόνισε: "Να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι τις κάλπες και το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε αποτέλεσμα που κανείς δεν θα είχε φανταστεί μερικούς μήνες πριν". "Δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "εμείς απλά θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα".

Ένθερμης υποδοχής έτυχε και ο Υφυπουργός Υποδομών ,Θάνος Μωραΐτης


Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο:

Πολίτες του Αγρινίου, πολίτες της  Αιτωλοακαρνανίας, η παρουσία σας σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση αποτελεί μήνυμα νίκης, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα υπεροχής. Το Αγρίνιο και η κεντρική του πλατεία σήμερα, που είναι ασφυκτικά γεμάτη, δίνει το μήνυμα. Ο δημοκρατικός κόσμος, ο λαϊκός κόσμος σε κάθε γωνιά της χώρας -χθες ήμασταν στον Πειραιά, προχθές στην Κοζάνη, την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Λευκάδα, σήμερα στο Αγρίνιο- παντού, δίνει το μήνυμα της νίκης.
Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Δεν θα γυρίσουμε πίσω στην σκληρή λιτότητα, στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας εδώ δείχνει ότι έχει ήδη αποφασίσει και για το παρόν και για το μέλλον του.
Πολίτες  του Αγρινίου και της  Αιτωλοακαρνανίας που με την μαζική σας παρουσία σήμερα εδώ ξεπερνάτε κάθε προσδοκία, ξεπερνάτε κάθε προηγούμενη συγκέντρωση εδώ στο Αγρίνιο. Μου λένε οι γνωρίζοντες ότι τους θυμίζει κάτι από τα χρόνια της δεκαετίας του 1980. Ναι λοιπόν, η παρουσία του δημοκρατικού κόσμου εδώ, σήμερα στην προοδευτική συμμαχία είναι η συνέχεια εκείνης της μεγάλης ανάτασης του λαού μας, διότι όποτε υπάρχει δημοκρατικό προσκλητήριο, ο δημοκρατικός κόσμος συσπειρώνεται και δίνει το παρών, ειδικά εδώ στην   Αιτωλοακαρνανία, στο δημοκρατικό Αγρίνιο που πάντοτε είναι το βαρόμετρο για τα αποτελέσματα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Πολίτες του Αγρινίου, το δίλημμα της κάλπης την επόμενη Κυριακή φαίνεται ότι εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας γι’ αυτό και δίνετε σήμερα μήνυμα και απάντηση με τη μαζική σας παρουσία. Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη. Είχαν μιλήσει μάλιστα και για θρίαμβο, και για περίπατο εκλογικό. Υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας. Αυτού του λαό που έχει περάσει τόσα και τόσα. Που τα’ χει βάλει με τα θηρία ανήμερα. Σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις. Γιατί οι αντίπαλοί μας έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να μας στήσουν. Είναι η παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της μεγάλης εκλογικής απάτης. Της απάτης των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων που δημιούργησαν μόνοι τους για να φτιάξουν κλίμα νίκης, αλλά μέσα σε αυτή την παγίδα τώρα έπεσαν οι ίδιοι, διότι δεν ήξεραν φαίνεται, δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη του 2015, ούτε τον Ιούλη του 2015, ούτε τον Σεπτέμβρη του 2015  ότι την τελική κρίση και απόφαση την παίρνει ο ελληνικός λαός.
Εδώ και μια τριετία, ξεσκονίζουν, διαρκώς και καθημερινώς, τα παλιά τους κοστούμια. Τα κοστούμια της εξουσίας. Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, ότι τα μνημόνια δεν τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ότι εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό και είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε. Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι και με σχέδιο και με σκοπό δουλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως, να λοιπόν, που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδειχθεί, ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο του εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Τους ανθρώπους της δημιουργίας, της εντιμότητας.
Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο και αν έβαλαν τα δυνατά τους για να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δε τα κατάφεραν και δε θα τα καταφέρουν ξανά. Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια.
Τι να πρωτοθυμηθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Να θυμηθούμε τα άδεια ταμεία που μας άφησαν, προσδοκώντας στην άτακτη χρεοκοπία και στην αριστερή παρένθεση; Αργότερα, όταν δίναμε την μάχη με τους δανειστές, προσδοκούσαν την επικράτηση των δανειστών και βγαίνανε και τουιτάρανε και ανακοινώνανε «βάστα Γερά Γερούν» ώστε να μην προχωρήσει η αξιολόγηση. Βάστα γερά να κερδίσουν και άλλες θέσεις οι δανειστές και να μην κλείσουν, να μην ολοκληρωθούν οι προσπάθειές μας.
Ή να θυμηθούμε αργότερα, όταν είχαν προεξοφλήσει ότι θα εφαρμοζόταν ο κόφτης στις συντάξεις;  Ότι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα παίρναμε λύση για το χρέος. Ότι είχαν προεξοφλήσει ότι από 1/1/2019 θα κοβόντουσαν οι συντάξεις στους πολλούς. Ότι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα βγαίναμε στις αγορές. Διαψεύστηκαν σε όλα!
Και το χειρότερο όμως δεν ήταν οι προβλέψεις τους, αλλά η συμπεριφορά τους, διότι κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών, όταν δίναμε τρεις συνεχόμενες χρονιές το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% και καταργήσαμε τον υποκατώτατο, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε από το υστέρημα όλων των προηγούμενων χρόνων, από τις θυσίες του λαού μας την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, πάντοτε και κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια.
Μας κατακεραύνωναν, γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας. Και ακόμα χειρότερα, την ίδια στιγμή που εδώ παρουσιάζονταν ως δήθεν φιλεύσπλαχνοι και στοργικοί απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν, πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πείσουν τους δανειστές μας, μη τυχόν και μας αφήσουν, μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις, μη τυχόν και μας αφήσουν και προχωρήσουμε σε μέτρα κοινωνικής στήριξης και προστασίας. Δεν θα τα ξεχάσει αυτά ο ελληνικός λαός.
Και οι ίδιοι άνθρωποι, που λειτούργησαν ως σαμποτέρ όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές. Αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση. Αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση, έρχονται τώρα να παριστάνουν τους σωτήρες. Να λοιπόν γιατί ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται και βγαίνει, γεμίζει τις πλατείες, γεμίζει τους δρόμους και θα φτάσει το μήνυμα, ηχηρό, δυνατό στην κάλπη, στις 26 του Μάη, την ερχόμενη Κυριακή.
Πολίτες του Αγρινίου, φίλες και φίλοι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, λένε πολλοί, ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της δικιάς μας διακυβέρνησης, ήταν ότι καταφέραμε εκεί που απέτυχαν διαδοχικά οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να βγάλουμε δηλαδή τη χώρα από τα μνημόνια, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό μας και να μπορούμε να σχεδιάζουμε τώρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εγώ όμως θα σας πω ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν αυτό. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν πως μέσα σε συνθήκες μνημονίου, μέσα σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, εμείς, και όχι οι προηγούμενοι, που λεηλάτησαν τον λαό, καταφέραμε και πετύχαμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες για τους πολλούς.
Διότι το μεγαλύτερο επίτευγμα για εμάς είναι ότι καταφέραμε μέσα σε συνθήκες μνημονίου να δώσουμε ελεύθερη την πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας σε ιατροφαρμακευτική φροντίδα και υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ. Ήταν ότι καταφέραμε τα νοσοκομεία μας που είχαν ελλείμματα 900 εκατ. ευρώ ετησίως, να αποκτήσουν σήμερα πλεονάσματα 300 εκατ. ευρώ. Ήταν ότι καταφέραμε να έχουμε 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ. που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει. Ήταν ότι ιδρύσαμε τα ΤΟΜΥ. Ήταν ότι καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά στην υγεία και αλλού για ένα και μοναδικό λόγο: Γιατί εμείς, πολίτες του Αγρινίου και σας κοιτώ στα μάτια, σταματήσαμε και τη διαφθορά και τη ρεμούλα και τη διαπλοκή και τις μίζες. Όλα αυτά τα χρόνια έτσι εμείς πετύχαμε πλεονάσματα, εκεί που αυτοί είχαν ελλείμματα.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν ότι παραλάβαμε μια χώρα το 2015 όπου δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έτρωγαν αποκλειστικά από τα συσσίτια της Εκκλησίας και άλλων οργανισμών. Και βλέπαμε, τα θυμάστε καθημερινά, σκηνές με ανθρώπους απελπισμένους να ψάχνουν για τρόφιμα στους κάδους των απορριμμάτων. Αυτή ήταν η εικόνα της Ελλάδας που μας παραδώσανε το 2015. Και μέσα σε συνθήκες κρίσης και καταστροφής εμείς βρήκαμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους αδύναμους.  Από 780 εκατ. ευρώ για την Πρόνοια σήμερα έχουμε 3 δις.
Ήμασταν εμείς αυτοί που προχωρήσαμε σε μια σειρά από πολιτικές στήριξης των αδυνάτων. Με τα επιδόματα για το παιδί,  με το επίδομα στέγης που σήμερα παίρνουν 240.000 νοικοκυριά και που παίρνουν και νέοι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να φτιάξουν τη ζωή τους, την οικογένειά τους και βεβαίως παίρνουν κι αυτοί, που κάποιοι τους θεωρούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού και σήμερα είναι εδώ μαζί μας, στις πλατείες μας, γεμίζουν τις συγκεντρώσεις μας, τους καλωσορίζουμε και θέλουμε την ισότιμη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Το μεγαλύτερο κατόρθωμα για εμάς, είναι ότι καταφέραμε στην εργασία να δώσουμε τη μάχη και να μειώσαμε την ανεργία από το 28% που την παραλάβαμε το 2015 στο 19%, 9 ποσοστιαίες μονάδες, πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές, αλλά το σημαντικότερο,  επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δώσαμε την δύναμη στον εργαζόμενο, στον εργάτη, να διαπραγματευτεί, παράλληλα θεσπίσαμε ως πραγματικό σώμα το ΣΕΠΕ, ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να αυθαιρετούν, να μην δουλεύουν οι εργαζόμενοι πάνω από το προβλεπόμενο όριο χωρίς υπερωρίες, και ταυτόχρονα αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, καταργήσαμε την ρατσιστική διάταξη για τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους, αυτόν τον ρατσισμό απέναντι στους νέους ανθρώπους.
Αυτές ήταν οι μικρές αλλά σημαντικές μας νίκες και κατακτήσεις κατά τη διάρκεια της σκληρής επιτροπείας και των μνημονίων, και γι αυτά είμαστε πιο περήφανοι που τα καταφέραμε, ακόμα και από το ότι βγάλαμε τη θηλιά από το λαιμό μας και διώξαμε πάνω από το κεφάλι μας του τεχνοκράτες του ΔΝΤ.
Όμως όλα αυτά, πολίτες του Αγρινίου, τα πετύχαμε χάρη στο σχέδιο και την εντιμότητά μας ναι, κυρίως όμως χάρη στη δική σας στήριξη, χάρη στη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, τον Ιούλη του 2015, προκειμένου τώρα να μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά, για την Ελλάδα, για τους πολλούς, για τους νέους, για τους εργαζόμενους, για την κοινωνική πλειοψηφία. Τότε, ήσασταν εσείς αυτοί που με γνωστή  τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι δώσατε ξανά την έγκρισή σας και μας φέρατε στις θέσεις της διακυβέρνησης. Γιατί εμείς, πολίτες του Αγρινίου, ούτε μια φορά δεν ξεχάσαμε ποιοι μας έφεραν στις θέσεις της κυβέρνησης, για ποιων τα συμφέροντα εργαζόμαστε, ποιους θέλουμε να εκπροσωπούμε, για ποιους παλεύουμε να κερδίσουμε μάχες καθημερινά.
Δεν ισχυρίζομαι, πολίτες του Αγρινίου, ότι τα πάντα γύρω μας είναι παραδεισένια. Ούτε ισχυρίζομαι ότι η χώρα έχει καταφέρει να γυρίσει στη θέση που ήταν πριν την κρίση, το 2009. Ισχυρίζομαι, όμως, ότι μέσα από πολύ κόπο, έντιμο και καθημερινό αγώνα, καταφέραμε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Ισχυρίζομαι ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή. Ισχυρίζομαι ότι καταφέραμε να βγάλουμε την οικονομία μας από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Ισχυρίζομαι ότι επιτέλους, τώρα, είμαστε σε ξέφωτο και μπορούμε, ναι, μπορούμε, εμείς να ορίζουμε το μέλλον μας καλύτερα από  κάθε άλλον που έρχεται να μας συμβουλεύσει, να μας καθοδηγήσει, να μας επιβάλει τις πολιτικές του.

Και φυσικά, πολίτες του Αγρινίου, ισχυρίζομαι ότι αυτή την πορεία προς τα εμπρός, τη δύσκολη πορεία προς τα εμπρός, τώρα έρχεται η ώρα ξανά εσείς να αποφασίσετε αν θα δώσετε μια νέα ορμή για να τη συνεχίσουμε. Εσείς θα αποφασίσετε αν η χώρα θα συνεχίσει προς τα εμπρός με μια κυβέρνηση που θα έχει έγνοια τους πολλούς ή θα γυρίσουμε πίσω στα σκληρά χρόνια της λιτότητας και του ΔΝΤ. Διότι τώρα που η χώρα έχει λύσει τα δεσμά της, τώρα που μπορεί κυρίαρχα να κοιτά το μέλλον της, τώρα που μπορεί να προχωρήσει με πιο γοργό βήμα στην αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης, τώρα που μπορούμε να αρχίσει σιγά – σιγά να νιώθει και η κοινωνική πλειοψηφία ότι τελείωσαν τα μνημόνια. Διότι δεν αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί, πρέπει να ευημερούν και οι άνθρωποι. Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα από τις θυσίες μας, απ’ όλα όσα πετύχαμε, να δώσουμε στους πολλούς, τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης.

Ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μέτρα στήριξης ύψους 1,2 εκατομμύριων ευρώ για το 2019. Ανακοινώσαμε την καταβολή της μισής σύνταξης, γιατί τόσο μπορούμε σήμερα, ως 13ης σύνταξη, σε όλους τους συνταξιούχους ως ένα μόνιμο μέτρο που αν η οικονομία μας πάει καλύτερα, που όλα δείχνουν ότι θα πάει καλύτερα, αυτό το μόνιμο μέτρο θα μπορέσει να επεκταθεί και να διπλασιαστεί.

Και ανακοινώσαμε και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση, στην ενέργεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιομηχανίες. Να δώσουμε προοπτική ανάσας στους πολλούς, που κουβάλησαν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης. Και ταυτόχρονα ανακοινώσαμε για το 2020 επιπλέον μέτρα, μέσα από την άμεση καταβολή 5,5 δις ευρώ, που εμείς που βρήκαμε τα άδεια ταμεία καταφέραμε να τα μαζέψουμε με μεγάλο  κόπο, χάρη στις δικές σας θυσίες, για να οργανώσουμε το αύριο της οικονομίας και της χώρας με λιγότερα λιτότητας, περισσότερα μέτρα στήριξης για τα επόμενα χρόνια.  Και ανακοινώσαμε για το 2020 μέτρα ύψους 1,3 δις.

Και τι μας είπαν φίλες και φίλοι, πολίτες του Αγρινίου, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι; Ότι αυτά τα μέτρα είναι λέει προεκλογικά δωράκια, τα μόνιμα μέτρα. Ότι αυτά τα μέτρα είναι λαϊκισμός, ότι αυτά τα μέτρα είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν. Και δεν δεσμεύτηκαν  ούτε για ένα από αυτά για τη διατήρησή του για την επόμενη μέρα.

Και σας καλώ πολίτες του Αγρινίου, φίλες και φίλοι, σας καλώ να συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά τα θετικά μέτρα δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή. Δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, 153 είχαμε προχθές, για να ψηφιστούν. Αυτά τα μέτρα για να μείνουν μόνιμα και να διατηρηθούν, απαιτούν την έγκριση τη δική σας, την έγκριση του ελληνικού λαού την επόμενη Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποτρέψει τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα και η θετική πορεία της οικονομίας και του τόπου να μείνουν στα χαρτιά.

Γι’ αυτό φίλες και φίλοι, απευθύνομαι σε όλους εσάς που γεμίσατε από άκρη σε άκρη αυτή την μεγάλη πλατεία του Αγρινίου, απευθύνομαι όμως και σε όλους τους πολίτες που μας παρακολουθούν, την επόμενη Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους. Είναι η εγγύηση της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες. Είναι η εγγύηση της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες. Είναι η εγγύηση για τη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού, της θέρμανσης για τους πολίτες. Είναι η εγγύηση για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες.

Και από την άλλη πλευρά το ψηφοδέλτιο το οποίο πάνω - πάνω θα γράφει Ν.Δ., αλλά από κάτω θα έχει κάποια ψιλά γράμματα, τα οποία όσο και αν θέλουν να τα κρατήσουν ψιλά τους ξεφεύγουν και φανερώνονται στις συνεντεύξεις τους, το ψηφοδέλτιο αυτό του κου Μητσοτάκη θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων. Θα είναι η εντολή ακύρωσης της 13ης σύνταξης και μείωσης των υπολοίπων. Θα είναι εντολή για νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δις αφαίμαξης από το 10 έως το 14. Θα είναι εντολή για νέα βάρη στους αγρότες και τον κόσμο της υπαίθρου. Θα είναι εντολή για ένα νέο γύρο ακραίας εκμετάλλευσης των νέων εργαζομένων αυτής της χώρας.

Διότι τους ξεφεύγουν ή ηθελημένα το κάνουν, δεν έχει σημασία, ποιος ξέρει αν το έκανε επίτηδες ο κ. Μητσοτάκης ή του ξέφυγε, μικρή σημασία έχει, αποκάλυψε το βασικό πυρήνα του προγράμματός του και τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Ξεκαθάρισε ο άνθρωπος ότι θέλει να εφαρμοστεί στην χώρα το πιο σκληρό πρόγραμμα του ΔΝΤ, η 7μερη εργασία, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, η διάλυση της δημόσιας υγείας, η επιστροφή του μέλλοντος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τη χρεοκοπήσανε και των  πολιτικών τους. Το δίλημμα λοιπόν την επόμενη Κυριακή είναι απλό και καθαρό. Δεν ψηφίζουμε απλά για το ποιο κόμμα θέλουμε να είναι πρώτο σε μια αναμέτρηση ευρωκάλπης.  Ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε πάλι σε αυτές. Άρα, πολίτες του Αγρινίου, την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίζουμε για το μέλλον μας, ψηφίζουμε για την προοπτική των νέων ανθρώπων, ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων.

Τώρα, επιτρέψτε μου, μιας και βρίσκομαι στον τόπο σας τον αγαπημένο, να πω δυο λόγια και για την Αιτωλοακαρνανία, να πω δυο λόγια για το Αγρίνιο, να πω δυο λόγια για την περιοχή σας, τη Δυτική Ελλάδα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια, τα δύσκολα χρόνια, πετύχαμε πολλά για την περιοχή σας, πετύχαμε πολλά για την Αιτωλοακαρνανία. Τετραπλάσια κονδύλια εγκρίθηκαν, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσα από Εθνικούς Πόρους για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας σε νέα έργα, από τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί την τετραετία 2010-2014, από 132 εκατ. ευρώ τότε, στη δική μας θητεία 494 εκατ. ευρώ, από ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους για το νομό της Αιτωλοακαρνανίας.  Και συνολικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα εγκεκριμένα κονδύλια για έργα μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ ξεπέρασαν τα 1,7 δις ευρώ στη δική μας τετραετία μας. Και θέλω να αναφέρω ενδεικτικά κάποια σημαντικά έργα για τον τόπο σας, όπως η υδροδότηση του Αιτωλικού, η ανέγερση του 7ου Γυμνασίου στο Αγρίνιο, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο φράγμα Καστρακίου (17,7 εκατ. ευρώ), στους οικισμούς της Τριχωνίδας (5 εκατ. ευρώ), στη Μακρύνεια και το Αγρίνιο (3 εκατ. ευρώ), στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας (3 εκατ. ευρώ), στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (3 εκατ. ευρώ).

Αλλά νομίζω ότι το πιο μεγαλεπήβολο, επιβλητικό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας και έμεινε στάσιμο επί πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως γιατί αυτοί οι ικανοί και εμείς οι ανίκανοι και οι ερασιτέχνες, αυτοί οι ικανοί ήταν ικανοί μονάχα στις μίζες και στη διαπλοκή, εμείς τα ολοκληρώσαμε όμως τα έργα. Και αναφέρομαι στην Ιονία Οδό. Και αναφέρομαι στο μεγάλο έργο Πάτρα – Αθήνα, που έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της Δυτικής Ελλάδας να βγουν οριστικά από την απομόνωση.

Όμως στα έργα υποδομής δεν σταματάμε εδώ. Δημοπρατούμε μέσα στο καλοκαίρι το έργο κατασκευής και αναβάθμισης τμημάτων της σύνδεσης της Λευκάδας, με τον δρόμο Άκτιο – Δυτικός Άξονας, ολοκληρώνουμε το φθινόπωρο το έργο βελτίωσης και κατασκευής τμημάτων της Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, ολοκληρώνουμε τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού με την Ιονία Οδό και εκπονούνται οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα. Και ο κατάλογος των έργων και των υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία είναι ατελείωτος.

Όμως, να πω ότι με νομοθετικές πρωτοβουλίες, να πω μόνο αυτό, επιλύσαμε οριστικά τα προβλήματα που από το 2009 είχαν μπλοκάρει το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου και ανοίξαμε το δρόμο για την ολοκλήρωση της επένδυσης και την άμεση λειτουργία της μαρίνας, ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την πόλη του Μεσολογγίου και συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα.

Στoν χώρο της Υγείας, στο Νοσοκομείο Αγρινίου διορίστηκαν πάνω από 35 μόνιμοι νέοι γιατροί, ενώ αυξήθηκε και το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό. Ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε 4 Τοπικές Μονάδες Υγείας, (3 στο Αγρίνιο, 1 στο Μεσολόγγι), ενώ ενισχύουμε με προσωπικό  και αναβαθμίζουμε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Στην Παιδεία, παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία 3 νέα νηπιαγωγεία σε Αγρίνιο και Νεάπολη και το ανακατασκευασμένο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Ναύπακτο, ενώ χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών του Νομού. Ενώ με τον νέο νόμο για το νέο χάρτη των ΑΕΙ, που φύγαμε πια απ’  αυτόν τον αναχρονιστικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η περιοχή, μετά από χρόνια αγώνων, αποκτά μία Πανεπιστημιακή Γεωπονική Σχολή, με Τμήματα στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, και με επιπλέον δέσμευση για καθηγητικό προσωπικό και οικονομική ενίσχυση.
Παραδώσαμε, επίσης, το κλειστό του Αγρινίου, που εκκρεμούσε για 20 χρόνια. Ενώ, επιπλέον, χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση του Γηπέδου του Παναιτωλικού καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου της Βόνιτσας.
Και στον αγροτικό τομέα πετύχαμε πολλά. Τα καθυστερημένα από το παρελθόν χρήματα αποδόθηκαν. Η νέα ασφαλιστική και φορολογική πολιτική ελαφραίνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών. Ο νόμος για τα Βοσκοτόπια απελευθερώνει εκτάσεις για τους παραγωγούς. Ενώ με τις κρατικές ενισχύσεις De minimis  των  Χριστουγέννων,  5000 κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας έλαβαν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό ενίσχυσης που δόθηκε σε νομό, ύψους 3,6 εκ. ευρώ.
Πολίτες λοιπόν του Αγρινίου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς αλλά και της παραγωγής, το ερώτημα είναι σε ποιον θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας. Θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή σε αυτούς που μας έβγαλαν από την χρεοκοπία; Θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε αυτούς που δίνουν μάχη για να προχωρήσουμε μπροστά ή θα ξαναγυρίσουμε πίσω; Η απάντηση έχει δοθεί. Την βλέπω στα πρόσωπά σας. Την βλέπω στην παρουσία σας σήμερα εδώ. Δεν γυρίζει πίσω η Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω.
Έχουμε, πολίτες του Αγρινίου, ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν αυτά. Και αυτή, πέραν της ψήφου την ερχόμενη Κυριακή, είναι και η ενότητα του λαού μας.
Και επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια γι αυτό, εδώ, στο δημοκρατικό Αγρίνιο. Ξέρω ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πόνταραν και ποντάρουν τα πάντα στην παραπληροφόρηση και στον διχασμό. Έχει εμπειρία ο τόπος από τέτοιες ενέργειες και πάντοτε αυτοί που βρέθηκαν απέναντι στη δημοκρατική παράταξη του τόπου εκεί πόνταραν. Στον διχασμό και στην παραπληροφόρηση. Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι, αλλά αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας διχάσουν ανάμεσα σε δήθεν εθνικόφρονες και προδότες.

Στην ιστορία αυτού του τόπου, όμως, ο διχασμός έφερε μονάχα δεινά. Και αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή και πρόσκαιρα μικροπολιτικά συμφέροντα. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και στην κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση. Εμείς λοιπόν επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις. Για αυτό και σας μιλάμε για τους πολλούς. Οι πολλοί ενώνουν, δεν διχάζουν. Οι ελίτ είναι αυτές που διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους  συμφέροντα εις βάρος των πολλών, εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Απευθύνομαι λοιπόν από εδώ, από την πόλη του Αγρινίου στη πλατιά πλειοψηφία των  Ελληνίδων και των Ελλήνων. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η κομματική καταγωγή του καθενός.  Άλλωστε η κρίση ήταν αυτή που διέλυσε τις παλιές πολιτικές ταυτότητες και έφερε στο προσκήνιο ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα που απαίτησε ένα πράγμα, να αλλάξει πορεία η χώρα. Να πορευτούμε με δυσκολίες, τις ξέραμε τις δυσκολίες, αλλά με εντιμότητα, να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την προκοπή αυτού του τόπου.
Αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα. Πλημμυρίζει σήμερα τη μεγάλη πλατεία του Αγρινίου. Πλημμυρίζει σε κάθε μας συγκέντρωση πλατείες, γυμναστήρια, δρόμους. Είναι οι άνθρωποι του αγώνα, είναι οι παλιότερες αλλά και οι νεότερες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν τις μάχες στην Ελλάδα της επίπλαστης ευημερίας,  Είμαστε όλοι εδώ εμείς που αναλάβαμε ο καθένας όσο του αναλογούσε μεγάλες ευθύνες στα δύσκολα για τη χώρα. Είναι ο κόσμος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης που πρωταγωνίστησε πάντοτε στους μεγάλους αγώνες στον τόπο μας για τις μεγάλες προοδευτικές τομές. Στη δεκαετία του ΄60 το 114, στη μεταπολίτευση, στη γενιά του Πολυτεχνείου, αργότερα στη μεγάλη πολιτική αλλαγή το ΄81, και αργότερα στην προσπάθεια ο τόπος να μείνει όρθιος, και το ΄15 στη μεγάλη πολιτική ανατροπή.
Είναι αυτός ο κόσμος που ξέρω ότι είναι πλειοψηφικός σήμερα εδώ. Που αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής. Και γι αυτό σήμερα είναι εδώ, είναι μαζί μας, δίνει μαζί μας τη μάχη, είναι μπροστάρης στον μεγάλο αγώνα για τη μεγάλη προοδευτική πορεία του τόπου και την προκοπή. Αλλά είναι επίσης, και δεν θέλω αυτό να το ξεχνάτε, είναι επίσης και  μετριοπαθής κόσμος, πολίτες που προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο, αλλά έχουν βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, βαθιά πίστη στην πατρίδα μας και τις δυνατότητες της.
Όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες. Σήμερα όμως τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτοί φίλες και φίλοι, αυτοί και αυτές είναι οι πολλοί  στους οποίους αναφέρομαι. Είναι οι χιλιάδες. Είναι τα εκατομμύρια. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών. Γι’ αυτούς δώσαμε τις μεγάλες μάχες και σε αυτούς ανήκουν οι μεγάλες νίκες. Και ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί είναι που θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος, συνεπικουρούμενοι πάντα απ’  αυτούς που δίνουν το πρόσταγμα, είναι μπροστά, στην πρώτη γραμμή, που είναι οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες που έδωσαν τους μεγάλες αγώνες και τις μεγάλες νίκες, τους δημοκρατικούς αγώνες, και που φέτος, για πρώτη φορά, οι 17ρηδες έως 21 χρόνων για πρώτη φορά ψηφίζουν, χιλιάδες νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι. Ας τους εμπιστευτούμε και ας τους πούμε, κρίνετε εσείς τι θα κάνετε για το μέλλον σας, αλλά μην παραδώσετε τα όπλα σας, μην παραδώσετε τις σφαίρες σας. Να πάτε στην κάλπη την Κυριακή και νά’ στε εσείς αυτοί που θα κρίνετε το αποτέλεσμα για το μέλλον σας, για το μέλλον του τόπου, γιατί το μέλλον σας ανήκει.
Γι’ αυτό λοιπόν, πολίτες του Αγρινίου, γι αυτό λοιπόν σας καλώ όλους και όλες. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, να πάμε μέχρι τις κάλπες την άλλη Κυριακή. «Με λογισμό και μ’ όνειρο» όπως έγραφε ο Σολωμός στους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Μεσολογγίου. Εμείς  άλλωστε, όλοι εμείς, για 8 ολάκερα χρόνια υπήρξαμε πολιορκημένοι. Όμως τώρα είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε ελεύθεροι να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαστε ελεύθεροι εμείς να παίρνουμε αποφάσεις για το μέλλον μας. Να ορίζουμε τις τύχες μας, να τις κρατάμε στα χέρια μας. Και ενωμένοι,  κάτω από έναν κοινό σκοπό, μπορούμε να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας με τα δικά μας τα  χέρια. Τα χέρια της δουλειάς, τα χέρια της εντιμότητας, τα χέρια του μόχθου, τα χέρια του αγώνα. Αυτά είναι τα χέρια των πολλών.
Μας αξίζει ένα μέλλον που θα δημιουργήσουμε εμείς. Όπως αξίζει και στις επόμενες γενιές αυτού του τόπου. Σας ευχαριστώ θερμά γι αυτή τη συγκλονιστική παρουσία σήμερα. Η συγκλονιστική σας παρουσία δίνει το μήνυμα της νίκης, δίνει το μήνυμα της συνέχειας, δίνει το μήνυμα της δημοκρατικής πνοής της πατρίδας μας.
Γεια σας. Σας ευχαριστώ!

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:52 am


Εντυπωσιακές επίγειες και εναέριες λήψεις από την γέφυρα της Νέας Αβώρανης (βίντεο)


Η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1895 όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ολοκληρώθηκε το 1909 αποτελώντας τμήμα της οδού Αγρινίου-Θέρμου που υπάρχει μέχρι και σήμερα.
Η εν λόγω γέφυρα έχει πέντε τόξα κατασκευάστηκε πάνω σε σχέδια Ιταλών Μηχανικών από Ηπειρώτες Τεχνίτες και για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε πέτρα από τα νταμάρια της Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.
Θεωρείται από τα σημαντικότερα πετρόκτιστα μνημεία της περιοχής και είναι καταγραμμένη ως αξιοθέατο σε καρτ ποστάλ των αρχών της δεκαετίας του 1930.
Αρχικά το πλάτος της ήταν μικρότερο κατά 3 μέτρα του σημερινού και στις πλευρές της υπήρχαν για προστασία σιδερένια κιγκλιδώματα. Έγινε όμως διαπλάτυνσή της με τσιμέντο στα τέλη της δεκαετίας του 1959 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και πήρε την σημερινή της μορφή.
Σήμερα περισσότερο από έναν αιώνα μετά την κατασκευή της η γέφυρα της Αβόρανης εξακολουθεί να συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και με τις παραλίμνιες περιοχές πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να διέρχονται από αυτή καθημερινά εκατοντάδες οχήματα. Λόγω του μικρού πλάτους της γέφυρας που είναι μόνο 4,5 μέτρα η διέλευση γίνεται εκ περιτροπής.

Συντεταγμένες:  N 38° 36΄42,9΄΄ E 021° 26΄28,2΄΄
Υψόμετρο:  86
Μορφή:  Πεντάτοξο
Άνοιγμα Τόξου:  13,90 μ.
Ύψος Τόξου:  8,10 μ.
Μήκος Καταστρώματος:  78,50 μ.
Πλάτος Καταστρώματος:  4,70 μ.

Δείτε το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθνάση

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:49 am


Πρόγνωση καιρού :Άνοδος της θερμοκρασίας με συννεφιά και σκόνη την Τρίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καιρό

Στα νότια υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπηχώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα βoρειοδυτικά ορεινά.
Άστατος ο καιρός με υψηλές θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία.


Στα νότια υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη
χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές στα βoρειοδυτικά ορεινά.

Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αττική

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής κυρίως Μακεδονίας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απ
απογευματινές ώρες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια το πρωί. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια τοπικά πιο πυκνές όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε νότιους έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

πηγη :eleftherostypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:32 am


Επίσκεψη Γιώργου Καραμητσόπουλου στο Καινούργιο


Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου Δήμαρχου Αγρινίου Γιώργου Καραμητσόπουλου.
Την Κυριακή μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Συμμαχίας Πολιτών» επισκεφτήκαμε το Καινούργιο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους συνδημότες μας και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα.
Μεγάλο θέμα η καθαριότητα όπου η κατάσταση που υπάρχει είναι επιεικώς απαράδεκτη ιδίως με τους κάδους ανακύκλωσης.
Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη μας στον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Δόξας Καινουργίου ο οποίος αξίζει συγχαρητήρια για τη δραστηριότητα του και την δημιουργία του μουσείου της ομάδας που όπως μας είπαν σύντομα θα είναι έτοιμο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:26 am


Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες εκλογές

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike Ακαρνανίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης – αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:11 pm


Αγρίνιο :Ομιλία του Μητροπολίτη Κανάγκας Θεοδοσίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας


Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας καί ὁ Ἱεραποστολικός Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», διοργανώνουν ἐκδήλωση, ἀφιερωμένη στήν ἐξωτερική ἱεραποστολή.
Ὁμιλητής θά εἶναι ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας       κ. Θεοδόσιος.
Θά ἀναπτύξει τό θέμα: «Οἱ τρεῖς Ἄγγελοι τῆς Κανάγκας καί τό ἱεραποστολικό ἔργο στήν Κανάγκα σήμερα».
Ἡ ἐκδήλωση θά πραγματοποιηθεῖ στόν Ἱερό Ναό Ἁγίας Τριάδος Ἀγρινίου, τήν Τετάρτη 22 Μαΐου καί ὥρα 19:00’.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:07 pm


Tο «Ανυπότακτο Αγρίνιο» Στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων


Ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Λευτέρης Τηλιγάδας, Λεωνίδας Φραγκούλης και ΓιάννηςΓιαπράκης καθώς και ο επικεφαλής του Συνδυασμού Στέλιος Σ. Μερμίγκης, με τον Πρόεδρο και τον Συντονιστή του Φορέα ΔιαχείρισηςΛιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέωνκ. Φώτη Περγαντή και κ. Γιάννη Σελιμά αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ο κ. Περγαντής ενημέρωσε τα μέλη του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ για την δομή και την ζωτική σημασία ύπαρξης του «Φορέα», για τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το πεδίο δράσης του, καθώς και τις μέριμνες που αναλαμβάνει σε θέματα ελέγχου και προστασίας των οικοσυστημάτων της αρμοδιότητάς του.Κατόπιν, ο κ. Σελιμάς, αναφέρθηκε με ενδελεχή και διαφωτιστικό τρόπο στις ευαίσθητες ισορροπίες των υδάτινων συστημάτων από την Τριχωνίδα έως και τις λιμνοθάλασσες του Αιτωλικού και του Μεσολογγίου και υπογράμμισε το πώς αυτές οι ισορροπίες επηρεάζονται, συνήθως αρνητικά, από την ανθρώπινη δραστηριότητα και απερισκεψία. Τέλος τονίσθηκε, και από τους δύο, η έλλειψη προσωπικού του «Φορέα» σε σχέση με την τεράστια έκταση ευθύνης καθώς και οι δυσκολίες μετάβασης της τοπικής οικονομίας από την απλή οικονομική μεγέθυνση σε ένα πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης.

Από την πλευρά τους οι υποψήφιοι του ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ, υποστήριξαν ότι ο «ΦορέαςΔιαχείρισηςΛιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων» αποτελεί μια απαραίτητη δομή καίριας σημασίας, καθότι το αντικείμενο ενασχόλησής του βρίσκεται στον πυρήνα των σημερινών διεθνών προβληματισμών σε ότι αφορά ζητήματα αειφορίας και ουσιαστικής ανάπτυξης των κοινωνιών, χωρίς οι έννοιες αυτές να καθορίζονται μόνο από οικονομικές παραμέτρους.

Επίσης, πρότειναν ένα πλατύτερο άνοιγμα του «Φορέα» στην τοπική κοινωνία, με τη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων καθώς η συχνή πρόσβαση των πολιτών στις αξιολογότατες έντυπες εκδόσεις του, στο παραγόμενο επιστημονικό έργο και κυρίως στις προτάσεις του, θα αποτελούσε δεξαμενή γνώσης της Τόπου μας «εκ των έσω». Ακόμη, το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ επανέφερε την πρόταση που ήδη κατέθεσε στο ΤΕΕ και την Αρχαιολογική Εταιρεία Δ. Στερεάς Ελλάδας, για τη συμμετοχή του «Φορέα» σε έναν γενικότερο συντονισμό των φορέων του Δήμου μας για μια πιο δυναμική, ιεραρχημένη και συνολική διεκδίκηση των αιτημάτων της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:32 pm


Αρχίζουν οι καλοκαιρινές εγγραφές στο ΚΔΑΠ "Φαντασία"

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike Φαντασία

Οι εγγραφές για τα πρωινά καλοκαιρινά προγράμματα με κολυμβητήριο του ΚΔΑΠ  " Φαντασία " ( ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου) ξεκινούν  την Τρίτη 21 Μαΐου έως  το Σάββατο 1 Ιουνίου καθημερινά (εκτός Τετάρτης) 15.00 μ.μ. - 9:00 μ.μ. και Σάββατο πρωί.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 26410-32134.
                     

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:19 pm


Α.Ο Αγρινίου :Οι δηλώσεις του Γιάννη Διαμαντάκου μετά τον αγώνα με το Ανατόλια


Α.Ο Αγρινίου :Οι δηλώσεις του  Γιάννη Διαμαντάκου μετά τον αγώνα με το Ανατόλια

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:17 pm


Δημήτρης Τραπεζιώτης :Επί της ουσίας...πρόσκληση σε ντιμπέιτΑποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τραπεζιώτης

Του Δημήτρη Τραπεζιώτη

Βρισκόμαστε περίπου μια εβδομάδα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών. Οι δημοτικοί συνδυασμοί συγκροτήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Ως επόμενο βήμα περιμέναμε να διατυπωθούν οι σκέψεις και οι προτάσεις των δημοτικών συνδυασμών  και να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των υποψηφίων και μια δημόσια συζήτηση για τα πολιτικά επίδικα, την απλή αναλογική, την εξασφάλιση της πολιτικής και διοικητικής αυτοτέλειας  και της οικονομικής αυτοδυναμίας των Δήμων εν όψει και της συνταγματικής αναθεώρησης, τα προβλήματα, τις δυνατότητες και την προοπτική του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.

Αντ’ αυτού διαπιστώνουμε ότι η υποχρέωση των δημοτικών συνδυασμών να ενημερώσουν τους πολίτες και να ανοίξει επί τέλους μια πολιτική συζήτηση για τα παραπάνω θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμική οντότητα και το μέλλον του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής, εξαντλείται είτε σε γενικολογίες και αφηρημένες διατυπώσεις και μη κοστολογημένες και ατεκμηρίωτες υποσχέσεις που δεν παράγουν καμία δέσμευση είτε σε γραπτά προκάτ κείμενα, κάποια από αυτά κατασκευασμένα από διαφημιστικές εταιρείες, τα οποία δεν διαβάζει σχεδόν κανείς!
Θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε κάποια στιγμή τη σκέψη τους προφορικά προκειμένου να αντιληφθούμε ποιοι μπορούν να αναλύσουν και να υποστηρίξουν τις γραπτές διατυπώσεις τους. 

Να μας πουν ποιο είναι το όραμά τους, ποιες είναι οι προτάσεις τους και το πολιτικό τους περιεχόμενο, ποιος είναι ο προσανατολισμός, η κατεύθυνση και το σχέδιό τους για την περιοχή.
Προς το παρόν όμως η προεκλογική διαδικασία προχωράει χλιαρά και στα βουβά με παράλληλους μονόλογους και χωρίς καμία πολιτική αντιπαράθεση.

Έχουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για την πλέον απολιτική πολιτική περίοδο όπου κυριαρχεί η συνθηματολογία, οι εντυπώσεις και τα «πυροτεχνήματα»,  που συνιστούν δημοκρατική οπισθοδρόμηση γιατί στενεύουν τη σκέψη των πολιτών οι οποίοι με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αποβάλλονται από την πολιτική διαδικασία και  αντιμετωπίζονται ως απλοί καταναλωτές πολιτικών προϊόντων με σφιχτοδεμένο   αμπαλάζ που δεν ανοίγουν για να μάθουμε το περιεχόμενό τους.

Η αντιπαράθεση όμως και ο διάλογος είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας διότι αποκαλύπτει προθέσεις, αίρει την ασάφεια των κειμένων και φωτίζει πτυχές οι οποίες σκοπίμως παραμένουν αδιευκρίνιστες, αναδεικνύει την επάρκεια ή την ανεπάρκεια, κεντρίζει τη νοητικότητα και ενεργοποιεί το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των πολιτών.

Είναι αναγκαίο να ακούσουμε προτάσεις, αντιπροτάσεις, απόψεις και επιχειρήματα για τον πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο χαρακτήρα του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου που απαιτεί πολλαπλή κουλτούρα.

Διότι πως αλλιώς οι πολίτες θα κρίνουν, θα συγκρίνουν και θα προκρίνουν; 
Υπάρχει λοιπόν κίνδυνος καθώς η πολιτική απουσιάζει, η ψήφος – εντολή των πολιτών να δοθεί στα τυφλά με φυσιογνωμικά, κομματικά, πελατειακά, επικοινωνιακά και άλλα κριτήρια και όχι στη βάση μιας προγραμματικής δέσμευσης που διατυπώνεται με σαφήνεια. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τη διαχείριση και τη διεύθυνση των δημοτικών υποθέσεων και προκειμένου να κρίνουμε εάν πράγματι οι προτάσεις τους προάγουν το τοπικό δημόσιο συμφέρον ΠΡΕΠΕΙ να μας απαντήσουν επί της ουσίας, πέρα από τα τετριμμένα και γνωστά θέματα για τα οποία έχουμε γνωστές και σχεδόν ταυτόσημες απαντήσεις, και για τα κάτωθι κρίσιμα ζητήματα: 

Ποια είναι η πρότασή τους για τη θεσμική ενίσχυση και την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα για την εξασφάλιση της πολιτικής και διοικητικής αυτοτέλειας και της οικονομικής αυτοδυναμίας της  εν όψει και της συνταγματικής αναθεώρησης;

Ποια είναι η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στο πολιτικό- διοικητικό σύστημα της χώρας μας και ποια η σχέση της με την κεντρική Διοίκηση;

Ποια είναι η θέση τους για την απλή αναλογική; Εξασφαλίζει ή όχι την αποτελεσματική διακυβέρνηση των Δήμων;

Με ποιους και με τι όρους προτίθενται να συνεργαστούν αυτοί που θα εκλεγούν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο;

Με τι μέτρα μπορεί να συμβάλει ο Δήμος Αγρινίου στη διεθνή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη ώστε να μην ξεπεράσει το όριο των + 2ο c;

 Ποια μέτρα προτείνουν για την οικολογικά και οικονομικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Αγρινίου στη βάση της κυκλικής οικονομίας;

Ποια μέτρα προτείνουν για την προστασία και την ορθολογική και βιώσιμη  διαχείριση των υγροτόπων, των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου Natura 2000 και τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων του Δήμου μας;

Ποιο είναι το ολοκληρωμένο και συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο που προτείνουν για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας;

Με ποιο τρόπο ο Δήμος Αγρινίου μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας;
Με τι  μέτρα, δράσεις και πρωτοβουλίες ο Δήμος  μπορεί  να  πετύχει την  παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας προκειμένου να ενισχυθεί η  τοπική οικονομία;

Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνουν για τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο Δήμο μας;
Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνουν για την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας στο Δήμο μας;

Ποιες  παρεμβάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες πρέπει να αναπτύξει η Δημοτική Αρχή ώστε ο Δήμος Αγρινίου να γίνει ελκυστικός και να δημιουργήσουμε με αυτόν τον τρόπο επισκεψιμότητα στην περιοχή μας;

 Ποια μέτρα, ρυθμίσεις, παρεμβάσεις και έργα προτείνουν για την άμεση και ταχεία αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και τη βελτίωση της  ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας;
Ποιο είναι το κόστος των έργων και των παρεμβάσεων που προτείνουν και ποιες είναι οι πηγές για τη χρηματοδότησή τους;
Τέλος ως μέλος μια Δημοτικής Παράταξης που έδωσε μάχες επί πέντε ολόκληρα χρόνια για τα προβλήματα του ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ Δήμου Αγρινίου και συνεπώς έχει πλήρη γνώση αυτών και ταυτόχρονα άποψη και πρόταση εμπεριστατωμένη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη  για το μέλλον αυτού του Δήμου ΠΡΟΤΕΊΝΩ ο επικεφαλής της σήμερα και υποψήφιος Δήμαρχος Σταύρος Καμμένος, ο οποίος έχει την εμπειρία και την  ικανότητα να υπερασπιστεί και να προβάλει τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξής μας , ΝΑ ΚΑΛΈΣΕΙ όλους τους άλλους υποψηφίους Δημάρχους σε ανοιχτή δημόσια συζήτηση – τηλεοπτικό ντιμπέιτ για να δοθεί έτσι η δυνατότητα στους πολίτες  να πληροφορηθούν άμεσα για τις θέσεις, προτάσεις και απόψεις των δημοτικών συνδυασμών και ποιοι από αυτούς έχουν ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο και επίσης ουσιαστικές και εξειδικευμένες απαντήσεις για τα προβλήματα και την προοπτική του Δήμου Αγρινίου, ώστε οι πολίτες να επιλέξουν έτσι  μετά από γνώση και ενημέρωση. 

Ο Παρεμβαίνων
Δημήτρης Τραπεζιώτης
Δικηγόρος 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:11 pm


Σπήλιος Λιβανός: Η ασφάλεια προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη


Ο Σπήλιος Λιβανός, Σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Συναντήθηκε με το Διευθυντή κ. Νταλαχάνη Ιωάννη, τον Υποδιευθυντή κ. Κακούση Κώστα, τον πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών κ. Τέγα Χρήστο και τον αντιπρόεδρο κ. Μπιλάλη Μιχάλη. Συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες και τα προβλήματα του κλάδου γενικώς και ειδικότερα τα ζητήματα που αφορούν στη Διεύθυνση Αιτωλίας. Ενημερώθηκε για τις θετικές εξελίξεις στο κτιριακό ζήτημα στέγασης των Υπηρεσιών, όπως επίσης και για τα οργανικά και υλικοτεχνικά ζητήματα της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του συζήτησε με αστυνομικούς και πολίτες που ήταν παρόντες στην αστυνομική διεύθυνση και διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα καλό συνεργατικό και αισιόδοξο κλίμα. Ζήτησε τόσο από την τοπική ηγεσία όσο και από τους εκπροσώπους των αστυνομικών άμεση και υπεύθυνη καταγραφή και προτεραιοποίηση των αναγκών τους, ώστε η συχνή επικοινωνία και καλή συνεργασία να μετατραπεί σε ουσιαστικό έργο της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιβανός δήλωσε:
Δημοκρατία, ελευθερία, παραγωγικότητα και επιχειρηματικότητα, δεν μπορούν να υπάρξουν σε μια χώρα που δεν έχει ασφάλεια. Στην Ελλάδα σήμερα, τόσο στην Αθήνα όσο και στα χωριά μας, οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια.
Η εγκληματικότητα συνεχώς αυξάνεται, η ατιμωρησία αποθρασύνει και οι τρομοκράτες συνεργάζονται με τους ποινικούς κατάδικους.
Η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί αμέριμνη χωρίς να δείχνει κανένα ενδιαφέρον ή πολιτική βούληση. Ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά κι εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε να στηρίζουμε σε όλα τα επίπεδα αλλά και να προστατεύσουμε τους Έλληνες αστυνομικούς. Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι κομμάτι της κοινωνίας και βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας μας.
Με αυτή τη νοοτροπία θα κινηθώ σε όλη μου την πολιτική πορεία, ευρισκόμενος πάντα δίπλα τους.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:07 pm


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Χτύπησαν κουτάβι με ψαροτούφεκο - news.makedonias.gr

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: Χτύπησαν κουτάβι με ψαροτούφεκο  news.makedonias.gr

Μια απάνθρωπη κτηνωδία, από άτομα που δεν αξίζουν τον χαρακτηρισμό άνθρωποι, έλαβε χώρα στην περιοχή του ρέματος Ρεμπελιά στο Αγρίνιο. Εκεί, άγνωστοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:13 pm


Στο Αγρίνιο το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου - Διαμαρτυρία Ξηρομεριτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Στο Αγρίνιο το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου - Διαμαρτυρία Ξηρομεριτών στο Αρχαιολογικό Μουσείο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Σημαντική ημέρα η σημερινή για τον πολιτισμό στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς στο ευρύ κοινό, εκτίθεται για πρώτη φορά, το χρυσό στεφάνι του Θυρρείου, το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:04 pm


Για πρώτη φορά το ευρύ κοινό είδε στο Αγρίνιο το "χρυσό στεφάνι του Θυρρείου" - ΑgrιnιοΝews.gr

Για πρώτη φορά το ευρύ κοινό είδε στο Αγρίνιο το "χρυσό στεφάνι του Θυρρείου"  ΑgrιnιοΝews.gr

Μια σημαντική ημέρα για την Αιτωλοακαρνανία καθώς σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου2019, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό ,μετά την ανακάλυψή ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:53 am


Σταρακά: "Συμφωνούμε με την πρόταση του Παναιτωλικού για αναβάθμιση του γηπέδου" - AgrinioVoice

Σταρακά: "Συμφωνούμε με την πρόταση του Παναιτωλικού για αναβάθμιση του γηπέδου"  AgrinioVoice

Στηρίζει την πρόταση της ΠΑΕ Παναιτωλικός η υποψήφια Δήμαρχος. Με επιστολή της προς τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:27 am


Ομιλία Τσίπρα στο Αγρίνιο: Οι Ρομά αλώνιζαν και οι αστυνομικοί φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί! - Sinidisi.gr

Ομιλία Τσίπρα στο Αγρίνιο: Οι Ρομά αλώνιζαν και οι αστυνομικοί φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί!  Sinidisi.gr

Ουκ ολίγα περιστατικά κλοπών καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια και μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο. Οι κατά τα άλλα συμπαθείς μεταφερόμενοι…

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 9:53 am


Συνεχίζει τις περιοδείες στο Αγρίνιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» - AgrinioPress

Συνεχίζει τις περιοδείες στο Αγρίνιο η «Λαϊκή Συσπείρωση»  AgrinioPress

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη κάνει γνωστό η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγρινίου. Υποψήφιοι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 9:29 am


Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Θανάτωσαν κουτάβι με ψαροντούφεκο - ΑgrιnιοΝews.gr

Κτηνωδία στο Αγρίνιο: Θανάτωσαν κουτάβι με ψαροντούφεκο  ΑgrιnιοΝews.gr

Με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε αντιμέτωπος χθες, ένας άνδρας στην περιοχή Ρεμπελιά στο Αγρίνιο. Ο άνδρας βρήκε σε περιφραγμένο χώρο ένα κουτάβι ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:34 am


H συγκέντρωση Τσίπρα στο Αγρίνιο, τα fake news, το comeback Μωραΐτη και το μπρα ντε φερ των αριθμών - TheCaller

H συγκέντρωση Τσίπρα στο Αγρίνιο, τα fake news, το comeback Μωραΐτη και το μπρα ντε φερ των αριθμών  TheCaller

Η συγκέντρωση Τσιπρα στο Αγρίνιο προκάλεσε μεγάλη εντύπωση αφενός λόγω του όγκου της και αφετέρου λόγω του πάθους των συμμετεχόντων . Οι επιτελείς ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:33 pm


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για την χθεσινή ομιλία Τσίπρα στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας για την χθεσινή ομιλία Τσίπρα στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας για τη μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:13 pm


Αγρίνιο: Κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)  Sinidisi.gr

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο. Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 7:57 pm


Χειροπέδες σε 43χρονο φυγόποινο στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Χειροπέδες σε 43χρονο φυγόποινο στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Στη σύλληψη ενός 43χρονου φυγόποινου προχώρησαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 7:29 pm


Αγρίνιο- Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω - Alpha tv News

Αγρίνιο- Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω  Alpha tv News

"Η ψήφος της Κυριακής θα πρέπει να είναι το "ναι" των πολιτών στα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Η παρουσία του κόσμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 7:28 pm


Ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στο Αγρίνιο την Τετάρτη - AgrinioVoice

Ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη στο Αγρίνιο την Τετάρτη  AgrinioVoice

Με συγκέντρωση στη γενέτειρά του, το Αγρίνιο, ολοκληρώνει τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 6:03 pm


Αγρίνιο: Νέο ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής & Ψυχαγωγίας - Αιχμή News - Αιχμή

Αγρίνιο: Νέο ΔΣ της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής & Ψυχαγωγίας - Αιχμή News  Αιχμή

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας, που προέκυψε από τις εκλογές στις 13 και 15 Μαΐου, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του συγκροτήθηκε σε σώμα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 1:39 pm


Ομιλία του Κατσιφάρα την Τετάρτη στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ομιλία του Κατσιφάρα την Τετάρτη στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία θα πραγματοποιήσει στο Αγρίνιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 12:38 pm


Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο, το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο, το σενάριο άσκησης της Πυροσβεστικής (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου διεξήγαγε εκπαιδευτική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 12:08 pm


Ο Μητροπολίτης Κανάγκας στο Αγρίνιο στις 22 Μαΐου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Μητροπολίτης Κανάγκας στο Αγρίνιο στις 22 Μαΐου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αγρίνιο: Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Ιεραποστολικός Σύλλογος «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», διοργανώνουν εκδήλωση, αφιερωμένη στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 11:00 am


Αγρίνιο: Στο αυτόφωρο υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης για δυνατή μουσική - ΑgrιnιοΝews.gr

Αγρίνιο: Στο αυτόφωρο υπεύθυνος καταστήματος διασκέδασης για δυνατή μουσική  ΑgrιnιοΝews.gr

Σε όρια πάνω από τα επιτρεπόμενα έφτασε το όργανο μέτρησης ήχου της αστυνομίας σε κατάστημα στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:37 am


Αγρίνιο: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Αγρίνιο: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 12:05 am


"Η συγκέντρωση στο Αγρίνιο έδωσε το μήνυμα της νίκης!" (φωτορεπορτάζ) - Η Αυγή

"Η συγκέντρωση στο Αγρίνιο έδωσε το μήνυμα της νίκης!" (φωτορεπορτάζ)  Η Αυγή

"Η συγκέντρωση στο Αγρίνιο έδωσε το μήνυμα της νίκης!" είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας. "Δεν θα είναι έκπληξη το αποτέλεσμα, άλλοι θα εκπλαγούν!

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:54 pm


Αγρίνιο- Τσίπρας: Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών - Alpha tv News

Αγρίνιο- Τσίπρας: Όλα αυτά τα χρόνια πορευτήκαμε με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών  Alpha tv News

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 9:20 pm


LIVE - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

LIVE - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 8:48 pm


Τσίπρας από το Αγρίνιο: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έπεσαν μέσα στην παγίδα που έστησαν (Video) - Documento

Τσίπρας από το Αγρίνιο: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έπεσαν μέσα στην παγίδα που έστησαν (Video)  Documento

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 8:37 pm


Αγρίνιο: Ο Τσίπρας σε μισοάδεια πλατεία «θυμήθηκε» τις συγκεντρώσεις του '80 - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αγρίνιο: Ο Τσίπρας σε μισοάδεια πλατεία «θυμήθηκε» τις συγκεντρώσεις του '80  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μιλώντας στην μισοάδεια πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκλονιστική και θυμίζει τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 8:33 pm


Εκλογές: "Φρούριο" το Αγρίνιο για τον Αλέξη Τσίπρα - Newsit

Εκλογές: "Φρούριο" το Αγρίνιο για τον Αλέξη Τσίπρα  Newsit

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει απόψε, στις 19.30 στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:12 pm


Αγρίνιο: Η Μουσική Σκηνή Ανδρομέδα παρουσιάζει τον Μάκη Σεβίλογλου - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Η Μουσική Σκηνή Ανδρομέδα παρουσιάζει τον Μάκη Σεβίλογλου  Sinidisi.gr

Ο Μάκης Σεβίλογλου, στους πιο ανάποδους καιρούς, μας παρασύρει σε ένα μουσικό πρόγραμμα, με τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους, «Γλυκό ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:07 pm


Αγρίνιο: Εκτίθεται για πρώτη φορά δημόσια το «χρυσό στεφάνι του Θυρρείου» - Αιχμή News - Αιχμή

Αγρίνιο: Εκτίθεται για πρώτη φορά δημόσια το «χρυσό στεφάνι του Θυρρείου» - Αιχμή News  Αιχμή

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 3:40 pm


Αγρίνιο: Από αύριο οι εγγραφές για τα πρωινά καλοκαιρινά προγράμματα με κολυμβητήριο του ΚΔΑΠ "Φαντασία" - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Από αύριο οι εγγραφές για τα πρωινά καλοκαιρινά προγράμματα με κολυμβητήριο του ΚΔΑΠ "Φαντασία"  Sinidisi.gr

Οι εγγραφές για τα πρωινά καλοκαιρινά προγράμματα με κολυμβητήριο του ΚΔΑΠ «Φαντασία» (ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου) ξεκινούν την Τρίτη 21 Μαΐου έως το ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 2:25 pm


Συνελήφθησαν τρία άτομα για βία σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Αγρίνιο - Αιχμή News - Αιχμή

Συνελήφθησαν τρία άτομα για βία σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Αγρίνιο - Αιχμή News  Αιχμή

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Διμοιρίας Υποστήριξης της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 1:15 pm


Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας - AgrinioVoice

Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας  AgrinioVoice

Ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του «Ανυπότακτου ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 12:05 pm


Ομιλία Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο: «Το Αγρίνιο έστειλε μήνυμα νίκης» (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Ομιλία Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο: «Το Αγρίνιο έστειλε μήνυμα νίκης» (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Βέβαιος για τη νίκη της παράταξής του εμφανίστηκε ο κ. Σπηλιόπουλος. Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε στο Αγρίνιο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 12:00 pm


«Οργώνει» το Αγρίνιο και τα περίχωρα ο Δημήτρης Μανδέλλος - ΑgrιnιοΝews.gr

«Οργώνει» το Αγρίνιο και τα περίχωρα ο Δημήτρης Μανδέλλος  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο μόλις 22 ετών υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μανδέλλος με το συνδυασμό του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου αφουγκράζεται.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 11:30 am


Στο Αγρίνιο ψηφίζουν και τα δέντρα! - Δείτε τη Photo - Documento

Στο Αγρίνιο ψηφίζουν και τα δέντρα! - Δείτε τη Photo  Documento

Φούρνοι, κομμωτήρια, μαγαζιά ένδυσης ακόμα και ψαράδικα έχουν μπει στο «στόχαστρο» των υποψηφίων. Στο Αγρίνιο όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει!

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:56 am


Προεκλογικές συγκεντρώσεις στο... Ξηρόμερο, το… Μεσολόγγι, το… Αγρίνιο της... Αθήνας! - Αιχμή News - Αιχμή

Προεκλογικές συγκεντρώσεις στο... Ξηρόμερο, το… Μεσολόγγι, το… Αγρίνιο της... Αθήνας! - Αιχμή News  Αιχμή

Ή πώς αλλοιώνεται η το πραγματικό νόημα και σημασία της ψήφου των μονίμων κατοίκων που ζουν καθημερινώς τα προβλήματα της εγκατάλειψης και μιζέριας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:12 am


«Μπότσε – Bocce» στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

«Μπότσε – Bocce» στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Για πρώτη φορά φέτος δημιούργησε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου τμήμα του αθλήματος «Μπότσε – Bocce» To Μπότσε είναι ένα άθλημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 9:08 am


Στην Πάτρα σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης - Στο Αγρίνιο ο Αλ. Τσίπρας - Patras Times

Στην Πάτρα σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης - Στο Αγρίνιο ο Αλ. Τσίπρας  Patras Times

Στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής και της προεκλογικής αναμέτρησης θα βρεθεί για μία ακόμα φορά σήμερα η Δυτική Ελλάδα, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 7:13 am


Στο Αγρίνιο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας - www.enikos.gr

Στο Αγρίνιο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας  www.enikos.gr

Το Αγρίνιο επισκέπτεται αύριο Δευτέρα ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του θα απευθύνει ομιλία στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:15 am


Το 100 των συμμετεχόντων στη λαμπαδηφορία στο Αγρινιο για την μαύρη επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Το 100 των συμμετεχόντων στη λαμπαδηφορία στο Αγρινιο για την μαύρη επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Σήμερα Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, κορυφώθηκαν και στο Αγρίνιο οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων από την οποία συμπληρώθηκαν 100 ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 12:28 am


«Δυτική Ελλάδα-Μπροστά» - Αισιοδοξία στην ομιλία Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

«Δυτική Ελλάδα-Μπροστά» - Αισιοδοξία στην ομιλία Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Την κεντρική πολιτική του ομιλία στο Αγρίνιο πραγματοποίησε απόψε, Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα - Μπροστά».

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:01 pm


Αγρίνιο: Κεντρική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Κεντρική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)  Sinidisi.gr

Νωρίτερα το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας παρευρέθησαν στελέχη της «Δημοκρατικής Ευθύνης», τα οποία παρουσίασαν το ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 8:54 pm


Έφτασε στην πηγή… αλλά πάει μπαράζ για την άνοδο ο ΑΟ Αγρινίου (φωτο) - AgrinioPress

Έφτασε στην πηγή… αλλά πάει μπαράζ για την άνοδο ο ΑΟ Αγρινίου (φωτο)  AgrinioPress

Δεν τα κατάφερε παρά την μεγάλη προσπάθεια ο ΑΟ Αγρινίου να πάρει απευθείας την άνοδο στην Α2 κατηγορία μπάσκετ για πρώτη φορά...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 7:41 pm


Ιπτάμενοι επισκέπτες από τη Γαλλία στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Ιπτάμενοι επισκέπτες από τη Γαλλία στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Αερολέσχη Αγρινίου επισκέφθηκαν 25 Γάλλοι πιλότοι για δύο μέρες, με καθυστέρηση τριών ημερών λόγω καιρικών συνθηκών με βάσει τον αρχικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 7:07 pm


Στο Αγρίνιο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας - Athens Voice Online

Στο Αγρίνιο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας  Athens Voice Online

Επόμενος σταθμός το Αγρίνιο στην περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα εν όψει των ευρωεκλογών.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 3:03 pm


Oμιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο (Video) - Η Αυγή

Oμιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο (Video)  Η Αυγή

"Έχουμε ένα μεγάλο όραμα & ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν: Η ενότητα του λαού ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 2:10 pm


Σπηλιόπουλος σε Αγρίνιο για Γενοκτονία Ποντίων: "Να γνωρίζουμε και να τιμούμε την ιστορία μας" (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Σπηλιόπουλος σε Αγρίνιο για Γενοκτονία Ποντίων: "Να γνωρίζουμε και να τιμούμε την ιστορία μας" (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος και παρέστη στις εκδηλώσεις για ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 12:08 pm


Αγρίνιο: Με επιτυχία η 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Με επιτυχία η 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπ/κών Λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης Αγρινίου – Θέρμου και το Μουσικό Σύλλογο Αγρινίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 11:20 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, την Δευτέρα 20 ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:28 am


Συνελήφθη 35χρονος για ηχορύπανση στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη 35χρονος για ηχορύπανση στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Σύλληψη 35χρονου στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο αυτοφώρου σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αγρινίου για ηχορύπανση.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 9:48 am


Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο Αγρίνιο - Newsbeast.gr

Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο πεζούς στο Αγρίνιο  Newsbeast.gr

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/05) στην περιμετρική Αγρινίου, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 12:49 am


Αγρίνιο: Περιοδεία Γ. Καραμητσόπουλου στην οδό Παπαστράτου - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Περιοδεία Γ. Καραμητσόπουλου στην οδό Παπαστράτου  Sinidisi.gr

"Χθες είχε σειρά το κέντρο της πόλης μας. Μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Συμμαχίας Πολιτών» περιοδεύσαμε στην οδό Παπαστράτου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 7:41 pm


Αγρίνιο: Εκδήλωση για τον αθλητισμό από την παράταξη Καμμένου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Εκδήλωση για τον αθλητισμό από την παράταξη Καμμένου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 στον χώρο κάτω από την εξέδρα του γηπέδου του Παναιτωλικού (PAN-KΑΦΕ) ανοιχτή εκδήλωση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 6:44 pm


Βαρουφάκης στο Αγρίνιο: Οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετική ευκαιρία για τη θέση μας στην Ευρώπη - ΑgrιnιοΝews.gr

Βαρουφάκης στο Αγρίνιο: Οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετική ευκαιρία για τη θέση μας στην Ευρώπη  ΑgrιnιοΝews.gr

Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ 25 το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 5:10 pm


Αγρίνιο: Νέα τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα συγγενή - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Αγρίνιο: Νέα τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα συγγενή - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης ηλικιωμένης στο Αγρίνιο. Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 1:54 pm


Αγρίνιο: Χειροπέδες σε 50χρονο για ηρωίνη - ΑgrιnιοΝews.gr

Αγρίνιο: Χειροπέδες σε 50χρονο για ηρωίνη  ΑgrιnιοΝews.gr

Για κατοχή ναρκωτικών συνελήφθη ένας 50χρονος, χθες το πρωί, στην περιοχή του Δοκιμίου Αγρινίου. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 11:42 am


Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο ΕΡΜΗΣ» για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου - Αγρίνιο - AgrinioTimes

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο ΕΡΜΗΣ» για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου - Αγρίνιο  AgrinioTimes

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου - αποφεύγοντας διθυραμβικές λεκτικές υπερβολές και μεγαλοστομίες – ενημερώνει τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 11:29 am


Δ. Αρβανιτάκης στην συγκέντρωση ΚΚΕ στο Αγρίνιο: "Να ανοίξουμε το δρόμο για τη δημοκρατική λαϊκή εξουσία" (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Δ. Αρβανιτάκης στην συγκέντρωση ΚΚΕ στο Αγρίνιο: "Να ανοίξουμε το δρόμο για τη δημοκρατική λαϊκή εξουσία" (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, ενόψει των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:24 pm


Κεντρική εκδήλωση της "Δημοκρατικής Ευθύνης" στο Αγρίνιο - AgrinioVoice

Κεντρική εκδήλωση της "Δημοκρατικής Ευθύνης" στο Αγρίνιο  AgrinioVoice

Την κεντρική εκδήλωσή της στο Αγρίνιο θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 19:00, η «Δημοκρατική Ευθύνη», εν όψει των Ευρωεκλογών 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 8:25 pm


Έξι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε Αγρίνιο και Βόνιτσα - ΑgrιnιοΝews.gr

Έξι συλλήψεις για διάφορα αδικήματα σε Αγρίνιο και Βόνιτσα  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνολικά έξι συλλήψεις σημειώθηκαν σήμερα σε Αγρίνιο και Βόνιτσα για διάφορα αδικήματα. Μεταξύ αυτών οι τέσσερις συλλήψεις αφορούν ενδοοικογενειακή βία.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 8:11 pm


Ομιλία Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο και περιοδείες στην Αιτωλοακαρνανία - AgrinioVoice

Ομιλία Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο και περιοδείες στην Αιτωλοακαρνανία  AgrinioVoice

Στο Αγρίνιο η κεντρική πολιτική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιήσει την κεντρική πολιτική του ομιλία ο υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 7:56 pm


Η διάσωση μιας κατσίκας στο Αγρίνιο (βίντεο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Η διάσωση μιας κατσίκας στο Αγρίνιο (βίντεο)  ΑgrιnιοΝews.gr

«Η κουλτούρα μας σαν λαός φαίνεται αρχικά από το πως συμπεριφερόμαστε στα ζώα ειδικά όταν είναι σε ανάγκη», αναφέρει ο ιδιαίτερα γνωστός στο Αγρίνιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 6:19 pm


Στο Αγρίνιο το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης - ΑgrιnιοΝews.gr

Στο Αγρίνιο το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης  ΑgrιnιοΝews.gr

Το ΜέΡΑ25 στην Αιτωλοακαρνανία και ο Γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης καλούν όλους και όλες το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 15:00 στο...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 5:40 pm


Αγρίνιο: Ενημερωτική δράση για το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Ενημερωτική δράση για το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού στις 19 Μαΐου 2019, η 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 δράση.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 3:48 pm


Εγκρίθηκαν Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Αγρίνιο, Ναύπακτο και Αμφιλοχία - AgrinioPress

Εγκρίθηκαν Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου σε Αγρίνιο, Ναύπακτο και Αμφιλοχία  AgrinioPress

Εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείο Συνοχής το «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου»...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 3:24 pm


Χρηματοδότηση για την δημιουργία Ανοιχτών Εμπορικών Κέντρων σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Ναυπακτία (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ) - Sinidisi.gr

Χρηματοδότηση για την δημιουργία Ανοιχτών Εμπορικών Κέντρων σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Ναυπακτία (ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑ)  Sinidisi.gr

Χρηματοδότηση 59 προτάσεων της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» με 96 εκατ. €. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 2:43 pm


Προεκλογικές συγκεντρώσεις της "Αριστερής Παρέμβασης" σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο - AgrinioVoice

Προεκλογικές συγκεντρώσεις της "Αριστερής Παρέμβασης" σε Αγρίνιο, Πάτρα και Πύργο  AgrinioVoice

Λίγες ημέρες πριν την μάχη των Περιφερειακών Εκλογών, η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική κίνηση στην Δυτική Ελλάδα» θα πραγματοποιήσει τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:48 am


Ομιλία του Τσίπρα στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ομιλία του Τσίπρα στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Την οριστική ημερομηνία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο ανακοίνωσε η Τοπική Οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της σελίδας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:44 am


Αγρίνιο: Η παρουσίαση των βιβλίων της Μεταξούλας Μανικάρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Η παρουσίαση των βιβλίων της Μεταξούλας Μανικάρου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του πολιούχου της πόλης Αγίου Χριστοφόρου, διοργάνωσε την παρουσίαση των βιβλίων της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:24 am


Αγρίνιο: Το απόγευμα η εκδήλωση «Αθλητισμός - Υποδομές - Προοπτική» της παράταξης Καμμένου - Τοπικός Αθλητισμός - AgrinioTimes

Αγρίνιο: Το απόγευμα η εκδήλωση «Αθλητισμός - Υποδομές - Προοπτική» της παράταξης Καμμένου - Τοπικός Αθλητισμός  AgrinioTimes

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με επικεφαλής τον Σταύρο Καμμένο σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:07 am


18χρονος με ναρκωτικά στο Αγρίνιο - Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Μεσολόγγι - AgrinioVoice

18χρονος με ναρκωτικά στο Αγρίνιο - Εξιχνιάστηκε κλοπή στο Μεσολόγγι  AgrinioVoice

Συνελήφθη ένας 18χρονος το βράδυ της Τετάρτης (15/5) στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, διότι σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 9:29 am


Ημέρα Μουσείων στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ημέρα Μουσείων στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και τον Δήμο Αγρινίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 7:56 pm


Αγρίνιο: Πλημμύρισε νότες το Παπαστράτειο στην 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Αγρίνιο: Πλημμύρισε νότες το Παπαστράτειο στην 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Με νότες πλημμύρισε σήμερα το Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, από την 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 7:43 pm


Κατερίνα Φ. Σιορίκη: «Αυτοκινητοδρόμιο στο Αγρίνιο, ένα όραμα για όλες τις ηλικίες! - ΑgrιnιοΝews.gr

Κατερίνα Φ. Σιορίκη: «Αυτοκινητοδρόμιο στο Αγρίνιο, ένα όραμα για όλες τις ηλικίες!  ΑgrιnιοΝews.gr

Η νεαρή Κατερίνα Σιορίκη , συμμετέχει για δεύτερη φορά στα αυτοδιοικητικά και επιλέγει να το κάνει στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Νίκου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 7:43 pm


Πως έπεσε θύμα απάτης ηλικιωμένη στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Πως έπεσε θύμα απάτης ηλικιωμένη στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου για νέα περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης στο Αγρίνιο. Σχηματίστηκε εξάλλου δικογραφία ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 7:34 pm


ΠΟΒΑΣ: Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών στο Αγρίνιο, 16-18 Oκτωβρίου 2020 - Sinidisi.gr

ΠΟΒΑΣ: Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών στο Αγρίνιο, 16-18 Oκτωβρίου 2020  Sinidisi.gr

Στηρίζουμε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών. Προετοιμαζόμαστε, συντονιζόμαστε κι' ερχόμαστε. Το Μεγάλο Γεγονός του Κλάδου, το Μεγάλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 5:44 pm


Ένωση Αγρινίου: Ημερίδα για τα έργα ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία - Αγρίνιο - AgrinioTimes

Ένωση Αγρινίου: Ημερίδα για τα έργα ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία - Αγρίνιο  AgrinioTimes

Αιολικά έργα και νέο ενεργειακό περιβάλλον για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Αιτωλοακαρνανία. Ο Δ/ντης του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 5:36 pm


Αγρίνιο: Παράταση μέχρι 27 Μαΐου πήρε η έκθεση "Επισκέπτες" του Δημήτρη Παπατρέχα - ΑgrιnιοΝews.gr

Αγρίνιο: Παράταση μέχρι 27 Μαΐου πήρε η έκθεση "Επισκέπτες" του Δημήτρη Παπατρέχα  ΑgrιnιοΝews.gr

Στο Αγρίνιο στην εκθεσιακή αίθουσα «Κοιν. σ. επ. Ταξιδεύουσα», επί της οδού Γρίβα αρ. 12, συνεχίζεται η πρωτότυπης τεχνικής έκθεση «λίγων αλλά.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 4:03 pm


Αγρίνιο: Γυναίκα μήνυσε τον πρώην της για έκθεση του παιδιού τους σε κίνδυνο… - ΑgrιnιοΝews.gr

Αγρίνιο: Γυναίκα μήνυσε τον πρώην της για έκθεση του παιδιού τους σε κίνδυνο…  ΑgrιnιοΝews.gr

36χρονο άνδρα συνέλαβαν χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου. Σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε η εν διαστάσει σύζυγός του, όταν ο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 8:33 am


Επίσημα την Δευτέρα 20 Μαΐου η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο - Sinidisi.gr

Επίσημα την Δευτέρα 20 Μαΐου η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο  Sinidisi.gr

Η τοπική οργάνωση Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του προφίλ της στο facebook γνωστοποίησε την οριστική ημερομηνία της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 7:17 pm


Ο Ι. Βαρδακαστάνης σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο - Sinidisi.gr

Ο Ι. Βαρδακαστάνης σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο  Sinidisi.gr

Ο Ι. Βαρδακαστάνης σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο . Ο Ι. Βαρδακαστάνηςυποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής θα βρεθεί στο Μεσολόγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 3:38 pm


Στις 19 Μαΐου η κεντρική ομιλία του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Στις 19 Μαΐου η κεντρική ομιλία του Κώστα Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η κεντρική πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «ΔΥΤΙΚΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 11:44 am


Δύο νέοι πλειστηριασμοί στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Δύο νέοι πλειστηριασμοί στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» ενημερώνει ότι την Τετάρτη 15/05/19 – Πέμπτη 16/05/19 και Παρασκευή 17/05/19 στην Αιτωλοακαρνανία έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 11:28 am


Την Κυριακή η κεντρική ομιλία του Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο - AgrinioVoice

Την Κυριακή η κεντρική ομιλία του Σπηλιόπουλου στο Αγρίνιο  AgrinioVoice

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική εκδήλωση του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Μπροστά», την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:37 am


Στο Αγρίνιο θα εκτεθεί για πρώτη φορά δημόσια το «χρυσό στεφάνι του Θυρρείου» - Αντιδράσεις στη Βόνιτσα - Sinidisi.gr

Στο Αγρίνιο θα εκτεθεί για πρώτη φορά δημόσια το «χρυσό στεφάνι του Θυρρείου» - Αντιδράσεις στη Βόνιτσα  Sinidisi.gr

Ο πρόεδρος του Θυρρείου κ. Χρήστος Παλούκης με ανακοίνωση του απευθύνει αίτημα για το χρυσό στεφάνι του ΘΥΡΡΕΙΟΥ που θα εκτεθεί για πρώτη φορά ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 11:46 pm


Αγρίνιο: Εξαιρετική επιτυχία για την ομάδα του Makerlab στο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Εξαιρετική επιτυχία για την ομάδα του Makerlab στο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή των ομάδων του Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας — Makerlab, στο μεγαλύτερο διαγωνισμό ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 8:29 pm


Μπαράζ συλλήψεων στο Αγρίνιο από εξόρμηση της Αστυνομίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Μπαράζ συλλήψεων στο Αγρίνιο από εξόρμηση της Αστυνομίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Πλούσιο ήταν το σημερινό αστυνομικό δελτίο στο Αγρίνιο καθώς σημειώθηκαν συνολικά εννέα συλλήψεις, έπειτα από εξόρμηση αστυνομικών της Διεύθυνσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 8:03 pm


Έρχονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Έρχονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Για «σημαντικό έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα» κάνει λόγο ο δήμος Αγρινίου κάνοντας γνωστό το 4ο έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, που εντάσσεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 1:54 pm


4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Η θέση της μουσικής στο σχολείο, είναι ζήτημα πρωτεύουσας σημασίας, αφού συνδέεται τόσο με το όλο ζήτημα της αγωγής, όσο και με την πνευματική.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:01 am


«Αγρίνιο: αφηγήσεις στην πόλη» - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

«Αγρίνιο: αφηγήσεις στην πόλη» - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Νέο βιωματικό εργαστήρι από τον «ΟΔΥΣΣΕΑ» – Αιτήσεις έως 16 Μαΐου. Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 12:58 pm


Παράταση της έκθεσης «ελαία» στο Αγρίνιο έως 25 Μαΐου - ΑgrιnιοΝews.gr

Παράταση της έκθεσης «ελαία» στο Αγρίνιο έως 25 Μαΐου  ΑgrιnιοΝews.gr

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας η έκθεση «ελαία» που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, παρατείνεται έως το Σάββατο 25 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 12:40 pm


Εκδήλωση για τη Μητέρα στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Εκδήλωση για τη Μητέρα στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ) - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Με σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα και απαγγελίες ποιημάτων γιόρτασαν τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, των Κ.Δ.Α.Π., ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 12:30 pm


"Κουνήθηκε" και το Αγρίνιο από σεισμό με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ηλείας - ΑgrιnιοΝews.gr

"Κουνήθηκε" και το Αγρίνιο από σεισμό με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ηλείας  ΑgrιnιοΝews.gr

Αισθητός έγινε σεισμός πριν λίγα λεπτά , στις 19.57, στο Αγρίνιο και σε μεγάλο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας . Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Σεισμός "ταρακούνησε" το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία - AgrinioVoice

Σεισμός "ταρακούνησε" το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία  AgrinioVoice

Σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, το απόγευμα της Δευτέρας (13/5/19), στις 19:57. Σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στην «Αρχαιολογική» - AgrinioVoice

Το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» στην «Αρχαιολογική»  AgrinioVoice

Ενημερωτική συνάντηση – συζήτηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του «Ανυπότακτου ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Θλίψη στο Αγρίνιο για τον θάνατο του γνωστού εμπόρου Γιώργου Πολύζου - ΑgrιnιοΝews.gr

Θλίψη στο Αγρίνιο για τον θάνατο του γνωστού εμπόρου Γιώργου Πολύζου  ΑgrιnιοΝews.gr

Σε ηλικία 70 ετών «έφυγε» ο πολύ γνωστός έμπορος ανδρικών ενδυμάτων του Αγρινίου Γιώργος Πολύζος, που για δεκαετίες διατηρούσε καταστήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Έδεσαν και ξυλοκόπησαν 29χρονο στο σπίτι του στο Αγρίνιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Έδεσαν και ξυλοκόπησαν 29χρονο στο σπίτι του στο Αγρίνιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Εφιάλτη έζησε ένας 29χρονος άνδρας μέσα στο ίδιο του το σπίτι κοντά στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Δράστες εισέβαλαν στην οικία του...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου  Sinidisi.gr

Ο Δήμος Αγρινίου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου προς τιμήν των Ισαποστόλων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο: 19χρονος άρπαξε χρήματα από βενζινάδικο και συνελήφθη στα Αη Βασιλιώτικα - ΑgrιnιοΝews.gr

Αγρίνιο: 19χρονος άρπαξε χρήματα από βενζινάδικο και συνελήφθη στα Αη Βασιλιώτικα  ΑgrιnιοΝews.gr

1000 ευρώ από ταμειακή μηχανή πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην εθνική οδό, στο ύψος του Αγρινίου, «έκαναν φτερά» την περασμένη Τετάρτη.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 8:35 am


Η Χριστίνα Σταρακά κατέθεσε το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» στο Πρωτοδικείο - ΑgrιnιοΝews.gr

Η Χριστίνα Σταρακά κατέθεσε το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» στο Πρωτοδικείο  ΑgrιnιοΝews.gr

«Στις 26 Μαΐου αλλάζουμε σελίδα στον δήμο Αγρινίου». Το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατέθεσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2019 | 10:00 am


Εντυπωσιακή Ανάσταση στο Αγρίνιο: Τη νύχτα μέρα έκαναν τα χαλκούνια [Εικόνες] - News.in.gr

Εντυπωσιακή Ανάσταση στο Αγρίνιο: Τη νύχτα μέρα έκαναν τα χαλκούνια [Εικόνες]  News.in.gr

Οι κάτοικοι του Αγρινίου παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα που πρόσφεραν οι χαλκουνάδες χρησιμοποιώντας και φέτος αυτοσχέδιες εκρηκτικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι: