Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αστακος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης - διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στους ΟΤΑ α' βαθμού.


Αθήνα, 27-2-2020
Αριθμ. πρωτ.:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Α
& ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Α.
ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27
Ταχ. Κωδ.: 101 83, Αθήνα
Πληροφορίες: Αριστ. Α. Αλβανός
Τηλ. 2131364840, FAX: 2131364813

ΠΡΟΣ: Τους Δήμους της Χώρας
ΚΟΙΝ.: Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
 
ΘΕΜΑ: Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής, δήλωσης - διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων στους ΟΤΑ α' βαθμού.
 
Με το παρόν έγγραφο σας γνωρίζουμε ότι από την Πέμπτη 27-2-2020, έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας των ακινήτων προς του ΟΤΑ α' βαθμού.
Μέσω της εν λόγω εφαρμογής (https://tetragonika.govapp.gr) παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα, διακριβώνοντας τυχόν αποκλίσεις που αφορούν την επιφάνεια των ακινήτων τους και υφίστανται μεταξύ αφενός των στοιχείων της εφαρμογής του Περιουσιολογίου (Ε9), αφετέρου εκείνων που διαθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσω των Δήμων, να δηλώσουν στους τελευταίους τα πραγματικά στοιχεία επιφάνειας του/των ακινήτων τους, έως τις 31-3-2020, χωρίς την επιβολή των αναλογούντων αναδρομικών τελών και φόρων αλλά και των προστίμων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης (αρ 2 του Ν. 429/1976, άρθρο 10 παρ. 11 & 14 του Ν. 1080/1980 και άρθρο 24 παρ. 12 και 16 του Ν. 2130/1993).
Εν όψει των ανωτέρω και με γνώμονα την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη αξιοποίηση των δεδομένων που θα προκύψουν από την εν θέματι ηλεκτρονική εφαρμογή από την τοπική αυτοδιοίκηση, παρακαλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες εσόδων όλων των ΟΤΑ α' βαθμού της Χώρας όπως προχωρήσουν τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης και διασύνδεσης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πρόσβαση στην εφαρμογή από τα αρμόδια στελέχη, καθώς και σε όλες τις δέουσες ενέργειες δημοσιότητας προκειμένου η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δήλωσης και η δυνατότητα που αυτή προσφέρει να γνωστοποιηθεί στο μέγιστο αριθμό των ενδιαφερομένων.
 
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
 
ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ.
- Γρ. Υπουργού
- Γρ. Υφυπουργού
- Γρ. Γενικού Γραμματέα
- Γενικό Διευθυντή Οικονομικών και Αναπτ. Πολιτ. Τ.Α.
- Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
(με την παράκληση να την αναρτήσει στο
διαδικτυακό τόπο του ΥΠΕΣ στην τοποθεσία Έγγραφα)
-Δ/νση Οικονομικών Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2020 | 3:04 pm


Π. Δ. Ε. Συντήρηση οδικού άξονα Μπαμπίνη - Αετός υ- Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - ΜύτικαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπογράφτηκε η σύμβαση για συντήρηση και βελτίωση στον οδικό άξονα Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι - Κανδήλα - Μύτικας

Τη σύμβαση συντήρησης του επαρχιακού οδικού άξονα Μπαμπίνη – Αετός – Αρχοντοχώρι - Κανδήλα – Μύτικας, συνολικού μήκους 32 χλμ, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξηρομέρου, υπέγραψαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο ανάδοχος του έργου.
Αντικείμενο της εργολαβίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, η επισκευή και άρση κάθε επικινδυνότητας του οδικού άξονα.
Οι εργασίες που θα γίνουν, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
  • Χωματουργικά, με καθαρισμούς επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, κλπ, άρση καταπτώσεων.
  • Τεχνικά έργα, περιορισμένης έκτασης σε θέσεις βλαβών.
  • Ασφαλτικά, με εργασίες αποκατάστασης του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα.
  • Σήμανση και ασφάλεια, με αντικατάσταση των φθαρμένων στηθαίων, τοποθέτηση πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων οδοσήμανσης, διαγράμμιση οδοστρώματος, κλπ.
Επίσης, περιλαμβάνεται κάθε άλλη εργασία που ενδεχομένως προκύψει εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν επίσης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Σύρμος και ο Σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Χρήστος Μητρογιώργος.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2020 | 2:14 pm


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. Ενημέρωση δημοτών για λήψη μέτρων ατομικής προστασίας έναντι του κοροναϊού (βίντεο).Αστακός 27.2.2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.
 
O Δήμος Ξηρομέρου σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ενημερώνει τους δημότες για την λήψη μέτρων ατομικής προστασίας έναντι του κοροναϊού.
 
Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής:
  • Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Υπενθυμίζουμε στα παιδιά συνεχώς το πλύσιμο των χεριών.
  • Οταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα μας και την μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο αμέσως μετά τη χρήση σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος, όπως βήχα, καταρροή, πονόλαιμο ή με άτομα που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα.
 
Αναλυτικά οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ:
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2020 | 10:37 am


ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΛ. ΧΟΛΗ


Απογευματάκι στο χωριό,συνήθως Άνοιξη-καλοκαίρι και αρχές φθινοπώρου δεκαετίες -70/-80,αρχές-90. Η ημέρα μεγάλη ,οι δουλειές τακτοποιημένες και ορισμένα απογεύματα υπήρχαν ελεύθερες  ώρες για ξεκούραση και καφεδάκι. 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2020 | 11:33 pm


16ο Αλυζιακό Καρναβάλι 2020. Θέματα παρέλασης


Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2020 | 11:19 pm


[Π.Δ.Ε. Κατάσχεση φορτίου χοίρων στην περιοχή της Αμφιλοχίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάσχεση φορτίου χοίρων χωρίς υγειονομικά παραστατικά στην περιοχή της Αμφιλοχίας
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας στην περιοχή της Αμφιλοχίας, το Τμήμα Κτηνιατρικής Αμφιλοχίας προχώρησε σε δέσμευση του φορτίου δέκα (10) χοίρων που βρέθηκαν χωρίς υγειονομικά πιστοποιητικά διακίνησης.
Ακολούθησε υποχρεωτική σφαγή, κατάσχεση και καταστροφή αυτών, καθώς κρίθηκαν ως μη ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση.
Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, στα πλαίσια της προστασίας της χοιροτροφικής παραγωγής, δηλώνουν ότι θα προχωρούν σε αντίστοιχες ενέργειες σε κάθε περίπτωση παράνομης διακίνησης χοιρινών, καθώς έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την πρόληψη εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2020 | 5:16 pm


Π.Δ.Ε. Μελέτες ύψους 6,65 εκ. ευρώ για την μακροχρόνια αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής ΕλλάδαςΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 26  Φεβρουαρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 6,65 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ν. Φαρμάκης: «Αποτελεσματική και μακροχρόνια αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας»
«Η θωράκιση της Δυτικής Ελλάδας από πλημμυρικά φαινόμενα δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να υπάρχει ανάγκη πρόσκαιρης επούλωσης των πολύχρονων ανοικτών πληγών, χωρίς όμως να υπάρχει μόνιμη και αποτελεσματική θεραπεία. Η σημερινή περιφερειακή Αρχή δεν φοβάται να μπει στα βαθιά. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικό τέλος στις μεγάλες αδυναμίες του χθες, προχωρώντας στην υλοποίηση έργων μακροχρόνιας αντιπλημμυρικής προστασίας, ουσιαστικής διαφύλαξης των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τόπου μας».
Στη δήλωση αυτή προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την προώθηση των μελετών για μία μεγάλη δέσμη αντιπλημμυρικών έργων στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, μετά και θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 24 Φεβρουαρίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τέσσερις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη για την εκπόνηση μελετών – και την ωρίμανση των σχετικών έργων που θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο – συνολικού προϋπολογισμού, 6,65 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι οποίες αφορούν τα εξής:

α) Αντιπλημμυρικά έργα και οριοθέτηση ποταμού Αχελώου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, από γέφυρα Μάστρου Κατοχής έως τις εκβολές του
Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1,25 εκατομμυρίων ευρώ και  αφορά αφορά την οριοθέτηση και την μελέτη έργων αντιπλημμυρικών - διευθέτησης τμήματος του ποταμού μήκους περίπου 27,5 χλμ., από τις εκβολές του μέχρι την γέφυρα που συνδέει την Τοπική Κοινότητα (Τ.Κ.) Μάστρου με την Τ.Κ. Κατοχή της Δημοτικής Ενότητας Οινιάδων του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

β) Οριοθέτηση και αντιπλημμυρικά έργα ρεμάτων και παραλίμνιων εκτάσεων Λυσιμάχειας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και στοχεύει στην αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών γύρω από τις λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία  από τα ρέματα που διέρχονται, οι πλημμυρικές απορροές των οποίων έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εμφανίζονται. Επιπρόσθετα, οι μελέτες οριοθέτησης σε συνδυασμό με τα έργα διευθέτησης (όπου απαιτούνται) θα διασφαλίσουν την προστασία των υδατορεμάτων από τις έντονες πιέσεις λόγω της οικιστικής ανάπτυξης αλλά και των γεωργικών χρήσεων στις παρόχθιες ζώνες. Με την παρούσα μελέτη θα θωρακιστεί από πλημμυρικά και ακραία καιρικά φαινόμενα, η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγρινίου προς αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων και καταστροφών. Προβλέπεται η τμηματική οριοθέτηση των κεντρικών και βασικών κλάδων των 14 υδατορεμάτων στις παραλίμνιες περιοχές της λίμνης Λυσιμαχείας. Το συνολικό μήκος οριοθέτησης των ρεμάτων ανέρχεται σε 60 χλμ. και από αυτά προεκτιμάται ότι θα απαιτηθούν έργα διευθέτησης σε μήκος 35 χλμ. Η συνολική λεκάνη απορροής των ρεμάτων είναι της τάξης των 325 τ.χλμ.

γ) Οριοθέτηση και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρών και περιλαμβάνει τα εξής υποέργα: 1. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της περιοχής Πατρών (προϋπολογισμός 300.000 ευρώ). 2. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της Δυτικής Αχαΐας (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ). 3. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Αιγιάλειας (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ) και 4. Οριοθετήσεις και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές των Δήμων Ερυμάνθου και Καλαβρύτων (προϋπολογισμός 500.000 ευρώ).
Αντικείμενο της μελέτης είναι η οριοθέτηση και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για μήκος περίπου 27 χλμ., με ολοκληρωμένη προσέγγιση και επιδίωξη τη διατήρηση κατά το δυνατόν των φυσικών χαρακτηριστικών τους και την προστασία των οικοσυστημάτων. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης θα αποτελέσουν προϋπόθεση και τη βάση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Αχαΐας με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών ροής, τη μείωση των κινδύνων από πλημμύρες και τον έλεγχο των διαβρώσεων και των αποθέσεων φερτών υλικών. Θα αποτυπωθούν και θα ληφθούν υπόψη τα υφιστάμενα έργα καθώς και οι εγκεκριμένες υδραυλικές  μελέτες Έργων και Οριοθετήσεων.

δ) Οριοθέτηση – διευθέτηση σε υδατορέματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Η μελέτη είναι προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα: 1. Οριοθέτηση – διευθέτηση στον ποταμό Ενιπέα (προϋπολογισμός 940.000 ευρώ) και 2. Διευθέτηση ποταμού Πηνειακού Λάδωνα κα οριοθέτηση τμήματος αυτού (προϋπολογισμός 860.000  ευρώ).
Στόχος της μελέτης είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των συχνών πλημμυρικών γεγονότων στις παρόχθιες εκτάσεις των αναφερομένων ποταμών μέσω του σχεδιασμού και μελέτης των κατάλληλων τεχνικών έργων διευθέτησης κοίτης επαρκούς για την ασφαλή και αποτελεσματική παραλαβή των πλημμυρικών παροχών και την αντιπλημμυρική θωράκιση των αντίστοιχων παρόχθιων περιοχών της ΠΕ Ηλείας, που χαρακτηρίζονται από ανεπτυγμένες ανθρωπογενείς δραστηριότητες και στις οποίες υφίσταται δυνητικά υψηλός κίνδυνος πλημμύρας. Το αποτέλεσμα της μελέτης θα είναι η εξαγωγή των αναγκαίων στοιχείων για την προετοιμασία, κοστολόγηση και εν γένει ωρίμανση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που διαρρέουν οι αναφερόμενοι ποταμοί.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2020 | 2:54 pm


Αύριο Τετάρτη το τελευταίο αντίο στο συγχωριανό μας Παναγιώτη (Πάνο) Φ.Μπιτσώρη


Το τελευταίο αντίο αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη θα πουν οι συγγενής και φίλοι στο συγχωριανό μας  Παναγιώτη (Πάνο) Φ.Μπιτσώρη ο οποίος απεβίωσε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου


Καλό ταξίδι Πάνο
θερμά συλλυπητήρια στους συγγενής του

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 3:42 pm


Π.Δ.Ε.Σύσκεψη για τον κορωνοϊό στην ΠΕ Αχαΐας


Ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τα μέτρα πρόληψης στην έδρα της Π.Ε. Αχαΐας, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων από τη Δυτική Ελλάδα
Σύσκεψη σχετικά με την διακίνηση των επιβατών στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα προληπτικά μέτρα αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης ενδεχομένων κρουσμάτων του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου
Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι και αρμόδιοι φορείς και κατά τη διάρκειά της, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γεώργιος  Παναγιωτακόπουλος, (Παθολόγος και Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών)  και οι επιστήμονες, Ανδριάνα Παυλή (Ιατρός Δημόσιας Υγείας,  Διευθύντρια Ταξιδιωτικής Ιατρικής), Σοφία Χατζηαναστασίου (Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος) και Χαράλαμπος Γώγος (Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας) ενημέρωσαν πλήρως τους παρευρισκόμενους σχετικά με την εξέλιξη της επιδημιολογίας του κορωνοϊού και τα μέτρα που μπορούν να λαμβάνονται, κυρίως στα πλοία. 
Σημειώνεται πως οι ειδικοί δεν μίλησαν για την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, παρά μόνο για πλήρη και διεξοδική ενημέρωση των πολιτών με την ανάρτηση σχετικών αφισών και τη διανομή ανάλογων φυλλαδίων, ενώ επίσης, υπογράμμισαν την κεφαλαιώδη σημασία αυστηρής τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής. 
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, τόνισε: «Η οικονομική και κοινωνική ζωή της Πάτρας, αλλά και κάθε περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζεται κανονικά και αδιατάρακτα. Η καλύτερη προστασία απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά και σε κάθε νόσο, είναι η καλή και αξιόπιστη ενημέρωση του πολίτη. Και η ενημέρωση αυτή γίνεται μόνο από τους υπεύθυνους της δημόσιας Υγείας και τα αρμόδια όργανα. Γι’ αυτό και κανένας δεν πρέπει να ενδίδει σε φήμες και διαδόσεις, χωρίς καμία εγκυρότητα». 
Στη σύσκεψη πήραν μέρος: Η Γεωργία Πλώτα (προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας),  η Σοφία Συμεωνίδου, (Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αχαΐας), ο Θεόδωρος Λάμπος, (Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας), ο Νίκος Φατούρος (Προϊστάμενος  Δ/σης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Αιτ/νίας), η Πηνελόπη Σουδενιώτη (Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηλείας), ο Νίκος Γυφτάκης (Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ), η Αγγελική Κανελλοπούλου (Δ/ντρια ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας), ο Διονύσιος Μαρκόπουλος (Διευθυντής Τελωνείου Πατρών), ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος (Αστυνομικός  Δ/ντης Αχαΐας), ο Χάρης Τσίτσικας, (Πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Υπάλληλων Νομού Αχαΐας),  η Ελένη Γιαννάκη, (Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολιτικής Αεροπορίας Αεροδρομίου Αράξου), ο Νικόλαος Ματούλας, (Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας),  η Βασιλική Ασημακοπούλου, (Λιμενάρχης Κυλλήνης), ο Ηλίας Μάργαρης (Λιμεναρχείο Κατακώλου), ο Γεώργιος Παπαγεωργίου (Διοικητής Λιμενικής Αστυνομίας Λιμεναρχείου Ι.Π. Μεσολογγίου), ο Παναγιώτης Τσώνης (Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠΑ), ο Ανδρέας Πατούχας, (Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Πατρών και Δυτικής Ελλάδας), καθώς επίσης και εκπρόσωποι ναυτιλιακών  εταιρειών.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 3:26 pm


Βόλτα στο εμπορικό κέντρο του Αγρινίου(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Βόλτα στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στους δρόμους εκείνους που θα αναβαθμιστούν για την δημιουργία του "Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου".

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση


 

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 3:23 pm


Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης :Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μα όχι από τη σκέψη μας ο συγχωριανός μας Πάνος Φίλιππα ΜπιτσώρηςΈφυγε ξαφνικά από τη ζωή μα όχι από  τη σκέψη μας ο συγχωριανός μας Πάνος Φίλιππα Μπιτσώρης  . Δεν είναι εύκολο …. 
Δεν είναι καθόλου εύκολο να θες να γράψεις ,να θες να μιλήσεις για κάποιον που έφυγε, όταν αυτός είναι ένας τόσο αγαπημένος φίλος…. Ένας καλός Μπαμπινιώτηςκαι καλός οικογενειάρχης .Ένας καλός φίλος και συμπαραστάτης του Συλλόγου μας. 
Συχνά πυκνά ήταν εκεί στις  εκδηλώσεις στις εκδρομές που πάντα μας έκανε συντροφιά με τις ιστορίες του και τα αξεπέραστα γνωμικά του. Για μας ήταν- είναι ο Μπαμπινιώτης που από την ίδρυση του Συλλόγου έως και σήμερα έκανε δωρεάν– παραχώρηση στο σύλλογό μας το παλιό καφενείο μπακάλικο που δεν το λειτουργούσε εδώ και χρόνια στη πλατεία Γιαννακοπούλου .
Ο Πάνος ήταν ένας  δικός μας άνθρωπος .Ένας άνθρωπος της αγροτικής τέχνης και προσφοράς . Δεν μου βγαίνουν άλλα λόγια .
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ ΠΑΝΟ ΜΑΣ.
ΤοΔ/Σ του Συλλόγου Μπαμπίνης εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 3:16 pm


ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΝΟΣ. Γράφει ο Άρης Μπιτσώρης


ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΝΟΣ


Λίγοι οι άνθρωποι οι καλοί στον κόσμο αυτόν τον ψεύτη

με μπέσα, με φιλότιμο και με καρδιά καθρέφτη.


Κι αντί να δίνει η ζωή χρόνια σ’ αυτούς αβάντζο

πρόωρα ο χάρος κι άξαφνα τους παίρνει μ’ έναν γάντζο.


Έτσι και σήμερα άρπαξε τον Πάνο εξαπίνης

έναν απ’ τους καλύτερους λεβέντες της Μπαμπίνης.


Ντόμπρος, με χιούμορ, έξυπνος, λόγια με βάθος, στέρεα

τίποτε γκρίζο επάνω του, ψυχή καθάρια, ακέραια.


Δεν ήτανε τομαριστής, αλλά από τους δότες

στέγη στο Σύλλογο έδωσε για μας τους Μπαμπινιώτες.


Θυμάμαι όταν του μαγαζιού μου  ’δωσε τα κλειδιά του

με προσφοράς χαμόγελο, με όλη την καρδιά του.


Άξια γυναίκα άφησε, παιδιά καλά κι εγγόνια

τώρα χορεύει ζεϊμπεκιές  στου ουρανού τ’ αλώνια.


Στο ξόδι του αφιέρωμα το ταπεινό μου ποίημα,

να ’ναι ελαφρύ σαν πούπουλο το χώμα του στο μνήμα.


Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 12:03 pm


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αστακός, 24.2.2020
Αριθ. πρωτ: 32
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
Ν.Π.Δ.Δ. 'ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ
ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ'
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα μέλη του Ν.Π.Δ.Δ.
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εικοστή ογδόη (28η) του μηνός Φεβρουαρίου, του έτους 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 01:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου (Δημοτικό Κατάστημα), για λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:
1. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΣΤΑΚΟΥ.
2. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ.
3. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020.
4. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
 
ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.
Τακτικά μέλη.
1. Γαλάνης Κωνσταντίνος
2. Σούλας Βασίλειος
3. Τσίγκρου Αναστασία
4. Γαλάτη Κωνσταντίνα
5. Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος
6. Κουνάδης Σπυρίδων
 
Αναπληρωματικά μέλη.
1. Μάντζαρης Ελευθέριος
2. Μακρής Παρασκευάς
3. Αποστολάκη Σπυριδούλα
4. Λύσσαρη Μαρία –Ελένη
5. Αναπληρωτής του Εκάστοτε Λιμενάρχη
6. Παπαναστάσης Στυλιανός

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 7:56 am


Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου. Δωρεάν ιατρική εξέταση για παιδιά. Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο κέντρο υγείας ΑστακούΤο ΚΔΑΠ Αστακού σε συνεργασία με την Ιατρό κ.Χολή Σοφία (Κέντρο Υγείας ΑΣΤΑΚΟΥ) σας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 27/2/2020 το απόγευμα, μετά τις 3:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ιατρική εξέταση σε όσα παιδιά του ΚΔΑΠ επιθυμούν.
Τα παιδιά θα προσέλθουν στο ΚΥ ΑΣΤΑΚΟΥ με τα βιβλιάρια υγείας τους.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2020 | 6:33 am


Νικόλαος Ζώγας :Για τα σκουπίδια στο Δήμο Ξηρομέρου (αλλαγή συχνότητα τας) Ξηρομέρου
6 μήνες τώρα εκπέμπετε στο ίδιο κανάλι!
Επιτέλους αλλάξτε συχνότητα!

Πόση κατανόηση πια και πόση αλληλεγγύη;

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2020 | 11:30 pm


Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 κοπή πίτας και εκλογές στον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Κοπή πίτας και εκλογές στον Σύλλογο


Σας Καλεί να  παραβρεθείτε στις 15 Μαρτίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα προσέλευσης 10:30 μέχρι 13:30 στον Πολιτιστικό χώρο του ΟΤΕ Γ’ Σεπτεμβρίου 110 όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας. Στη Συνέχεια τα μέλη μας θα λάβουν μέρος στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης – Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, εξελεχτικής επιτροπής, & εκπροσώπησης στην ΟΠΣΥΞ. Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη και πολύτιμη για την πορεία του Συλλόγου μας.
Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν  μέχρι 12-03-2020 ημέρα Πέμπτη στον Γεροχρήστο Γεώργιο τηλ. 6934739784
konopinanews

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2020 | 6:33 pm


ΑΛΦΑ 93 - ΑΙΟΛΟΣ (Φωτό Νώντας Μπαρμπάνης)


Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες,η ομάδα μας του μίνι 2006 ηττήθηκε στο ΔΑΚ Αγρινίου από την ΑΛΦΑ 93.Τελικό σκορ:ΑΛΦΑ-ΑΙΟΛΟΣ 54-51

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2020 | 2:09 pm


Έφυγε σήμερα από την ζωή ο συγχωριανός μας Πάνος Μπιτσώρης

Τη θλίψη σκόρπισε στη Μπαμπίνη η είδηση του θανάτου του συγχωριανού μας Πάνου Μπιτσώρης Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του

Καλό Ταξίδι Πάνο

Αφιέρωμα. Ο Πάνος Μπιτσώρης χορεύει Ζεϊμπεκιά σε χορό του Συλλόγου Μπαμπίνη 


Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2020 | 11:35 am


Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος στο Αγρίνιο

Με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και στην ενορία Αγίας Τριάδος Αγρινίου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στις Ροβιές της βόρειας Εύβοιας, κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Aρχιμ. π. Νεκταρίου Τριάντη.


Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2020 | 10:49 am


Ευχαριστήρια του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών για την συμμετοχή στον ετήσιο χορό και την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σήμερα Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο κέντρο Αστροφεγγιά
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας ,
ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα αλλά λόγοι οικογενειακοί αλλά και λόγοι υγείας τους κράτησαν μακριά ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ και όσους επιδεικτικά αδιαφόρησαν και δεν προσήλθαν (κοινός σνομπάρησαν) δείχνοντας την εμπάθεια τους όχι απέναντι στα πρόσωπα που απαρτίζουν το Δ,Σ του συλλόγου αλλά στον ΣΥΛΛΟΓΟ
Και τους ευχαριστεί γιατί τέθηκαν στην κρίση όλων των παρευρισκόμενων με αποτέλεσμα να δυναμώσουν τον σύλλογο
Πιθανόν η εκδήλωση να είχε μεγαλύτερη επιτυχία από πλευράς αριθμού συμμετοχών αλλά ακόμη και έτσι εμείς προχωράμε ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ
Επί της ουσίας τώρα
Παρευρέθηκαν:
 O Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευτέρης Μάντζαρης, Αποστόλης Ντίνος, Κώστας Λαινάς και Χριστίνα Ταπρατζή, η Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Αστακού Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Παναγιώτης Χολής , ο πρ, Υπουργός και Αστακιώτης Τάκης Στρατούλης η Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης Φωτεινή Φωτεινοπούλου μαζί με το μέλος του Δ/Σ Γκέλυ Ταπρατζή και ο πρ Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Μουρκούσης
Η διασκέδαση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ κάτω από τους ήχους της ορχήστρας με τον εξαίρετο ρεμπέτη Γιάννη Λεμπέση
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣfoto:xiromeronews

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2020 | 10:04 pm


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

dimotiko symvoylio xiromeroy
 
Αστακός, 21.2.2020
Αριθ. Πρωτ.: 1338
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Προς: Τα τακτικά μέλη του
Δημοτικού Συμβουλίου
(ως Πίνακα Αποδεκτών)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
Καλεί σε τακτική δημόσια συνεδρίαση την εικοστή εβδόμη (27η) του μηνός Φεβρουαρίου 2020, ημέρα της εβδομάδας Πέμπτη και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:
1. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΕΛ (Β' ΦΑΣΗ).
2. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής αδειών θαλασσίων μέσων αναψυχής από το Λιμεναρχείο Λευκάδος για το έτος 2020.
3. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής χαρακτηρισμού πολυσύχναστων παραλιακών χώρων από το Λιμεναρχείο Λευκάδος για το έτος 2020.
4. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση επιτροπής Ανέλκυσης Απομάκρυνσης και Εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων για το έτος 2020 από το Λιμεναρχείο Λευκάδος.
5. Αποδοχή και κατανομή ποσού 39.090,00 ευρώ από τους ΚΑΠ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων (Α' ΚΑΤΑΝΟΜΗ 2020).
6. Ορισμός υπολόγου και υπευθύνου διαχειριστή λογαριασμού του έργου « ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΛΑΜΠΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ Δ.Κ ΑΣΤΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ιβ: 3 +800-7+045, τμήμα II: 7+045-8+514 (ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 3,2 ΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ ΜΕ ΑΣΤΑΚΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΒΟΣ ΠΛΑΤΥΓΑΛΙΟΥ – Ι.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ».
7. Συζήτηση για την εξέλιξη του θέματος των Βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών και λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
 
Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί ο Δήμαρχος Τριανταφυλλάκης Ιωάννης προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα.
 

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2020 | 9:20 pm


ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ:Παρέμβαση για την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στο Μεσολόγγι

Στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Μεσολογγίου που εναντιώνονται στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία, την αγροτική παραγωγή και τη λιμνοθάλασσα, στάθηκε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την παρέμβασή της στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου όπου συζητήθηκε σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί από φορείς της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2020 | 9:18 pm


ΒΟΝΙΤΣΑ 2020: Ο ΑΧΥΡΕΝΙΟΣ ΓΛΗΓΟΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ .
 Ο «Αχυρένιος» είναι ένα δρώμενο στην Βόνιτσα, που λαμβάνει χώρα κάθε Καθαρά Δευτέρασυνδυάζοντας σάτιρα και διασκέδαση ,προσφέρει κάθε φορά ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες και τους ντόπιους. 


Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2020 | 9:15 pm


ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ .Γράφει.Ο Αποστόλης Κομπλίτσης

Ήθελα να γράψω κάτι για τις Απόκριες τα Κούλουμα και τους ''ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ''
Ξεχάστηκα όμως και μου ήρθε στο μυαλό η εποχή που ήμουν 4-5 χρονών. Τότε που όλα τα παιδιά του χωριού μας φορούσαμε ΜΠΑΛΩΜΕΝΑ ρούχα .Σε κάποια από αυτά δεν ήξερες ποιό ήταν το κανονικό ύφασμα ή το μπάλωμα .Εκείνη την εποχή 60-61 περίπου ξεκίνησε να οργανώνετε  και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μπαμπίνης
Χρειαζόταν μετά τη σύσταση μια Αποθήκη για να αποθηκεύει σπόρους –λιπάσματα κλπ. Ο Δημήτριος Θανασούλαςτου Κων/νου παραχώρησε ένα μικρό χωραφάκι (Πετσούρι) που είχε για καπνό και η διοίκηση του συνεταιρισμού προχώρησε στην ανέγερση της .Πολλοί οι Μπαμπινιώτες που δούλεψαν τότε κουβαλώντας πέτρες με τα ζώα τους αλλά και με το τρακτέρ του Πιπερίγου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2020 | 7:24 am


Αστακος - Ειδήσεις και Νέα

Διακοπή νερού στον Αστακό - ΑgrιnιοΝews.gr

Διακοπή νερού στον Αστακό  ΑgrιnιοΝews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αστακος

Φιλικοί ιστότοποι: