Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Καινουργιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νίκος Καζαντζής :Σας διαβεβαιώνω ότι σε 4 χρόνια από σήμερα δεν θα βρεθεί κάποιος να πει ότι μετάνιωσε που μας ψήφισε (φωτο-βίντεο)

Mε όγκο και παλμό ήταν η κεντρική προεκλογική ομιλία του Νίκου Καζαντζή, νωρίτερα σήμερα,  έξω από το εκλογικό του κέντρο στην οδό Σαλάκου στο Αγρίνιο...

Έντονη κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή  άσκησε ο Νίκος Καζαντζής την οποία χαρακτήρισε ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες των πολιτών και του δήμου. Έδειξε μάλιστα στους παρευρισκόμενους το προεκλογικό πρόγραμμα του κ.Παπαναστασίου, του 2014, μιλώντας για μηδενικό έργο και έκανε λόγο για μια χαμένη 5ετία.


Κατηγόρησε ακόμη τον κ.Παπαναστασίου πως πολιτεύεται με πρακτικές της δεκαετίας του  ΄50, ρίχνοντας άσφαλτο και τσιμέντο λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα, κάνοντας ρουσφέτια και διορισμούς συγγενών και συνεργατών.


Στο θέμα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό είπε ότι η  στάση του κ. Παπαναστασίου δεν ήταν διεκδικητική, ούτε ως αντινομάρχης, ούτε και ως  πρόεδρος του ΤΕΕ και πως αδιαφόρησε στα μεγάλα ζητήματα του δήμου Αγρινίου , όπως το Πανεπιστήμιο, το δημοτικό πάρκο , την  Τριχωνίδα, του δασυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου κ.αΕίπε ακόμη ότι αυτό που ενδιαφέρει πραγματικά τον   Γ. Παπαναστασίου είναι η καρέκλα του, καταγγέλλοντάς τον παράλληλα για «νουθεσίες» στους δικαστικούς αντιπροσώπους, σε σεμινάριο που παραβρέθηκε των δικαστικών αντιπροσώπων στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου, με την ανοχή μάλιστα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου .


Τόνισε με έμφαση ότι ο συνδυασμός του   θα πορευτεί με  αρχές και αξίες και η απόφασή του να διεκδικήσει το δήμο Αγρινίου δεν απορρέει από θυμό «Δεν είμαστε θυμωμένοι αλλά συνειδητοποιημένοι ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Αρα κάποιοι πρέπει να ασχοληθούν με τον δήμο» είπε χαρακτηριστικά.Κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή των εκλογών να ψηφίσουν, όχι με κριτήριο ποιος βγάζει καλύτερες φωτογραφίες αλλά να ψηφίσουν αυτόν που είναι ικανός και έχει όρεξη να δουλέψει για το δήμο. «Σας διαβεβαιώνω ότι σε 4 χρόνια από σήμερα δεν θα βρεθεί κάποιος να πει ότι μετάνιωσε που μας ψήφισε» ανέφερε και υποστήριξε ότι η παράταξή του θα είναι σίγουρα στο β’ γύρο!

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:48 pm


Θύμιος Ράπτης: Κάθε έργο για τα χωριά του δήμου Αγρινίου σταμάτησε το ’14! (ηχητικό)

Καλεσμένος την Δευτέρα 20 Μαΐου στο www.agriniowebradio.gr και τον Antenna Star 103,5 ήταν ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Χριστίνα Σταρακά στην δημοτική ενότητα Θεστιέων,  Θύμιος Ράπτης.
Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός μίλησε...
στην εκπομπή «Ξανά στα βάσανα στις 11» για όσα έγιναν στα δημοτικά συμβούλια των προηγούμενων χρόνων, για την πρόταση της Χριστίνας Σταρακά και τους συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» για την Τριχωνίδα και για τα παράπονα, όπως ανέφερε, του κόσμου στα χωριά για όσα δεν έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Ο Δήμος Αγρινίου για να λειτουργήσει πρέπει να έχει εισόδημα και για να έχει εισόδημα πρέπει να έχει παραγωγή. Άρα σε δύο σκέλη μένουμε: η περιφέρεια χρειάζεται έργα άρδευσης και αγροτική οδοποιία. Το εμπορικό Αγρίνιο λειτουργεί και «ζει» από την Περιφέρειά του, από τα χωριά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ράπτης.Σύμφωνα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για τον πρωτογενή τομέα: «Κάθε έργο για την Περιφέρεια του δήμου Αγρινίου το 2014 σταμάτησε» , είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος το τι θα άλλαζε στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, τι διαφορετικό θα ήθελε να δει σε σχέση με τα τελευταία πέντε χρόνια, τόνισε πως ο κάθε δημοτικός σύμβουλος θα πρέπει να έχει τον χώρο να αναπτύσσει τις ιδέες του: «Εδώ είχαμε ένα κλειστό δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να ακούγονται άλλες φωνές. Εμείς θα δώσουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδεών και τη δυνατότητα τοποθέτησης σε όλους», ανέφερε.

Σε σχέση με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στα χωριά και ειδικά στη Δ.Ε. Θεστιέων όπου ο ίδιος απευθύνεται άμεσα,  μίλησε για ανάγκη να δοθεί προσοχή σε θέματα καθημερινότητας. «Αυτά τα θέματα είναι τα πρώτα που πρέπει να δούμε. Σε κάποια χωριά παραμελήθηκαν αυτή την πενταετία,αλλά σε κάποια άλλα όχι».

Ιδιαίτερα έμεινε στα έργα άρδευσης που χρειάζονται τα χωριά του δήμου αλλά και στο σχέδιο για την ανάπτυξη της Τριχωνίδας, θέματα που η παράταξη Σταρακά έχει θέσει ως είναι προτεραιότητες.

Ερωτώμενος για  πιθανές συνεργασίες με άλλες παρατάξεις αν τελικά η παράταξη της Χρ. Σταρακά είναι η νέα Δημοτική Αρχή, ο κ. Ράπτης είπε τέτοιες θα υπάρξουν, με κριτήριο την προγραμματική  σύγκλιση. «Με όσους ταιριάζουν τα χνώτα μας θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε», ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:Δημοσιεύθηκε στο :https://www.agriniopress.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:22 pm


Κεντρική ομιλία της Χριστίνας Σταρακά την Πέμπτη 23 Μαΐου στη Πλατεία Δημοκρατίας

Την κεντρική της ομιλία θα πραγματοποιήσει η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» Χριστίνα Σταρακά, την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 20.30 μ.μ  στη Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο...


Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:18 pm


Το προεκλογικό video για το "Ανυπότακτο Αγρίνιο"

Το προεκλογικό video για το "Ανυπότακτο Αγρίνιο"...


Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 6:01 pm


Εκλογές 2019: Υποχρεώσεις και κυρώσεις για όσους είναι εφορευτική επιτροπή

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike κάλπη
Τι προβλέπεται για όσους δεν παρουσιαστούν
Στις Ευρωεκλογές 2019 και τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής, στις 26 Μαΐου, στα εκλογικά κέντρα θα πρέπει να προσέλθουν, πέρα από τους ψηφοφόρους, και όσοι κληθούν ως μέλη εφορευτικής επιτροπής...


Η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή δεν είναι προαιρετική, ωστόσο, εάν κάποια μέλη δεν προσέλθουν, θα αντικατασταθούν από τα αναπληρωματικά μέλη. Εάν η αναπλήρωση είναι αδύνατη, η εκλογή διεξάγεται μόνο από τα παρόντα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Δείτε παρακάτω τι ισχύει για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αλλά και για όσους δεν παρουσιαστούν σε αυτήν.

Ποιοι εξαιρούνται από τη συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή

Η συμμετοχή όσων έχουν κληθεί στην εφορευτική επιτροπή για τις Εκλογές 2019 είναι υποχρεωτική. Παρόλα αυτά, όσοι δεν καταφέρουν να εμφανιστούν, σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

-Χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο σε περίπτωση ασθένειας

-Βεβαίωση από τον εργοδότη του ότι τον απασχολούσε κατά την ημέρα εκείνη, ή

-Κάποιο άλλο έγκυρο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει το λόγο της απουσίας του

Τι κάνουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής
Σύμφωνα με το Π.Δ. 96/2007 (ΦΕΚ 116/Α’/5.6.2007), τα καθήκοντα των μελών της εφορευτικής επιτροπής συμπεριλαμβάνουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση των παρακάτω βιβλίων:

Βιβλίο πρακτικών,

Πρωτόκολλο ψηφοφορίας και Βιβλίο διαλογής ψήφων. Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης είναι δυνατή η απλούστευση, ενοποίηση ή η κατάργηση ορισμένων βιβλίων ή στοιχείων.

Ποιοι δεν μπορούν να διοριστούν στην εφορευτική επιτροπή
Δεν μπορούν να κληρωθούν ή να διοριστούν μέλη στην εφορευτική επιτροπή δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων, καθώς επίσης και όσοι υπηρέτησαν με τις ίδιες ιδιότητες την τελευταία τριετία πριν τις εκλογές. Το ίδιο ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, τους δημάρχους και τους προέδρους κοινοτήτων, τα τελευταία τρία χρόνια.

Τι ισχύει για όσους δεν έλαβαν την ειδοποίηση
Όσοι δεν εμφανίστηκαν ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής επειδή δεν έλαβαν ποτέ την ειδοποίηση που τους καλούσε να εμφανιστούν στα εκλογικά κέντρα, θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτά όταν πάνε να ψηφίσουν. Ειδικότερα, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σημειώνουν τα ονόματα των μελών της επιτροπής και όταν αυτοί πηγαίνουν να ψηφίσουν, θα ενημερώνονται απ’ τους ίδιους ότι είναι στην εφορευτική επιτροπή. Αυτοί καλούνται να μείνουν στο εκλογικό κέντρο έως και το τέλος της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης, ενώ εάν αρνηθούν, καλείται άμεσα η αστυνομία.

Τι ορίζει ο νόμος για την εφορευτική επιτροπή
Σύμφωνα με το Π.Δ. 96/2007 (ΦΕΚ 116/Α’/5.6.2007):

Σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επιτροπή που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.

Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κατά το Άρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση, κατά την οποία μπορούν να παρίστανται οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και πληρεξούσιοι των κομμάτων περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής. Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.

Όσοι σύμφωνα με τα παραπάνω ορίστηκαν μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ειδοποιούνται με απόδειξη για το διορισμό τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία με φροντίδα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, στον οποίο διαβιβάζεται από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αντίγραφο της πράξης του πρωτοδικείου για το διορισμό τους.

Τι ισχύει για όσους δεν παρουσιαστούν
Στη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος…τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

πηγή :ethnos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 5:44 pm


Επιστολή της Χριστίνας Σταρακά στις προτάσεις του Παναιτωλικού Προς τα Διοικητικά Συμβούλια ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναιτωλικού

Έχοντας ως βασική μου αρχή την συνεργασία με τους φορείς και τους συλλόγους, από την θέση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας είχα την χαρά να συνεργαστώ τα προηγούμενα χρόνια με τον κ. Φώτη Κωστούλα, τον κ. Μάκη Μπελεβώνη και τα μέλη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη ...
Παναιτωλικού, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό του Αγρινίου και του Παναιτωλικού, ο οποίος είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλη σε όλη την Ελλάδα.
Με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού δουλέψαμε μεθοδικά και συστηματικά, όλο το προηγούμενο διάστημα, καταθέτοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση  με αποτέλεσμα η αναβάθμιση του γηπέδου του Παναιτωλικού να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η κοινή αυτή προσπάθεια είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και για πρώτη φορά ο Παναιτωλικός, με την πολιτική βούληση του Περιφερειάρχη  Απόστολου Κατσιφάρα αλλά  και

την στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, εξασφάλισε πόρους από την κεντρική εξουσία προκειμένου να αναβαθμίσει το γήπεδο και  τις εγκαταστάσεις του γενικότερα.
Το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου υπήρξε συνάντησή μου με τα διοικητικά συμβούλια της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού όπου είχα την ευκαιρία να συζητήσω αναλυτικά τις προτάσεις, με τις οποίες συμφωνώ τόσο εγώ όσο και το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς».
Συγκεκριμένα, στο  πρόγραμμα μας έχουμε σχεδιάσει την αναβάθμιση του υπάρχοντος Αρχαιολογικού Μουσείου με την ενοποίηση των χώρων του με τη Βιβλιοθήκη και τη Γλυπτοθήκη Καπράλου καθώς και την ανάδειξη του Πάρκου ως τοπόσημο-πρωταγωνιστή στη ζωή της πόλης. Οι πρωτοβουλίες αυτές σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες για την   αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της ευρύτερης περιοχής.
Στο τομέα του αθλητισμού, οραματιζόμαστε το Αγρίνιο στη θέση που του αξίζει, «πρωταθλητή» στα αθλητικά δρώμενα της Δυτικής Ελλάδας. Δέσμευση μας  είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης με το Αθλητικό Κέντρο Emileon καθώς και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων αξιοποιώντας δημοτικούς χώρους και σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους.

Ως νέα δημοτική αρχή θα εργαστούμε μεθοδικά με την διοίκηση του Παναιτωλικού και τον Ερασιτέχνη, από κοινού με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο του Παναιτωλικού και να αναβαθμιστεί η πόλη και ο αθλητισμός της περιοχής γενικότερα. Είμαι βέβαιη ότι τους στόχους αυτούς θα τους πετύχουμε τα επόμενα χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 5:41 pm


Αγρίνιο :Μαρτυρικός θάνατος για σκύλο,του κάρφωσαν βέργα ψαροντούφεκου

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου, σχηματίστηκε
δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το μεσημέρι, στο ...

Αγρίνιο, τραυμάτισε θανάσιμα με βέργα ψαροντούφεκου, έναν σκύλο,
ιδιοκτησίας 67χρονου ημεδαπού.

Ενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.


φωτο από το προφίλ της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου στο FB

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 4:13 pm


Καινούργιο :Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου ,Σταύρου Καμμένου για την ανάπτυξη της Τριχωνίδας

Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου Σταύρο Καμμένο , διοργανώνει...
ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Καινουργίου την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 20:30.

Ο κ. Καμμένος θα παρουσιάσει την πρόταση της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας»  για την ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:47 pm


Παναιτώλιο :Πυρκαγιά κατέστρεψε αποθήκη και δύο αυτοκίνητα

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πυρκαγιά
Φωτιά ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα γύρω στις 03:30 σε αποθήκη στο Παναιτώλιο του Δήμου Αγρινίου...

Στο σημείο έφτασαν άμεσα και επιχείρησαν τρία οχήματα και επτά πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου.

Δυστυχώς δύο οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα εκτός της αποθήκης καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ η φωτιά προκάλεσε καταστροφές στο εσωτερικό της αποθήκης .

Τα αίτια του συμβάντος ερευνά η Π.Υ Αγρινίου.,
πηγή:agrinioreport.com 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:22 pm


Ο Δημήτρης Κρέτσης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Σπηλιόπουλο

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας  με τον συνδυασμό "Δυτική Ελλάδα Μπροστά"  του Κώστα Σπηλιόπουλου είναι ο Αγρινιώτης Δημήτρης Κρέτσης.
Ο κ. Κρέτσης σπούδασε  Δημοσιογραφία  και  εργάσθηκε  στον  Αθηναϊκό  Τύπο  και  το  Ραδιόφωνο .  Εργάσθηκε  στην  Εθνική  Ασφαλιστική  από  το  1989  ως  Ασφαλιστικός  Σύμβουλος  και  από  το  2008  ως  Διευθυντής  Ομάδας  Πωλήσεων ....

Από  το  2000  είναι  Εκπαιδευτής  στελεχών  επιχειρήσεων  σε  θέματα  Ανάπτυξης , Πωλήσεων  και  Σύμβουλος  Δημοσίων  Σχέσεων.

Από  το  2011  έως  σήμερα  διατηρεί  Ανεξάρτητο  Ασφαλιστικό  και  Μεσιτικό  Γραφείο .

Υπήρξε  Πρόεδρος  του  Ε.ΣΥ.Ν.Ε ( Συνδέσμου  Νέων  Επιχειρηματιών ) Αιτωλοακαρνανίας  την  περίοδο  2000 – 2004 .

Την  περίοδο  2007 – 2011  διατέλεσε  Γενικός  Γραμματέας   στην  «Αιτωλική  Πίστη».

Είναι  Πρόεδρος  Σ.Ε.Α.ΔΙ.Δ.Ε  ( Συνδέσμου  Επαγγελματιών  Ασφαλιστικών  Διαμεσολαβητών  Δυτικής  Ελλάδος ).

Ο ίδιος αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διότι όπως αναφέρει  «Εδώ  και  αρκετό  καιρό, συνειδητοποίησα  πως  τα  χρόνια  της  κρίσης, που  δεν είναι  και  λίγα, ο  κόσμος  έπαψε  να  ονειρεύεται, να  σχεδιάζει, να  ελπίζει  και  να  χαμογελά .


"Γιατί  έθεσα  υποψηφιότητα  για  την  Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδος

Εδώ  και  αρκετό  καιρό, συνειδητοποίησα  πως  τα  χρόνια  της  κρίσης, που  δεν είναι  και  λίγα, ο  κόσμος  έπαψε  να  ονειρεύεται, να  σχεδιάζει, να  ελπίζει  και  να  χαμογελά .
Ολόκληρη  η  κοινωνία  αισθάνεται  πως  είναι  εγκλωβισμένη  σε  μια  διαρκή   μιζέρια  και  βρίσκεται  καθημερινά  αντιμέτωπη  με  αδιέξοδα  τα  οποία  την  οδηγούν  σταδιακά  σε  αφανισμό .
Και  όταν  η  κοινωνία  δεν  μπορεί  να  ονειρευτεί  ένα  καλύτερο  μέλλον, αναπτύσσει  φαινόμενα  κοινωνικής  παθογένειας  και  τάσεις  αυτοκαταστροφής.
Οι  άνθρωποι  γύρω  μας  είναι  απογοητευμένοι  και  θυμωμένοι .
Αναζητούν εναγωνίως  μια  ελπίδα  για  το  μέλλον, για  να κρατηθούν και  να συνεχίσουν  τον  καθημερινό  τους  αγώνα.                                                                                            Όχι  για  ευημερία  και  πλουτισμό, αλλά  για  επιβίωση.                                                              Για  το  αυτονόητο  αγαθό  μιας  αξιοπρεπούς  ζωής .
Και  οι  νέοι, εκτός  από  την  ελπίδα, αναζητούν  και  ένα  όνειρο  για  να  πιστέψουν και να αρχίσουν με  δύναμη  και  αισιοδοξία  την  ζωή  τους .
Να  οραματισθούν  και  να  αγωνισθούν  για  ένα  καλύτερο  αύριο  .
Παρακινούμενος  και συναισθανόμενος  όλα  αυτά , αποφάσισα πως ήρθε και  για μένα η ώρα του Χρέους.
Του Χρέους  που  έχει  κάθε  πολίτης  για  ανυστερόβουλη και ανιδιοτελή προσφορά,  επιδιώκοντας  την  πρόοδο  και  ευημερία  της  κοινωνίας  και  του  τόπου  του .
Του  Χρέους  που  επιβάλει  να  αγωνισθούμε  όλοι  μαζί, να  αναστρέψουμε  την τραγική  κατάσταση  στην  οποία  βρισκόμαστε  και  να  αλλάξουμε  αυτή  την  γκρίζα  και  ζοφερή  πραγματικότητα .
Πήρα  την  απόφαση  να  συμμετέχω  στις  αυτοδιοικητικές  εκλογές, καταβάλλοντας όλες μου τις δυνάμεις, για  να  μπορέσουμε  να  ξεφύγουμε  από  την  στασιμότητα  και  τον  κοινωνικό  και  οικονομικό  μαρασμό .
Ανταποκρίθηκα  στο  κάλεσμα  του  Κώστα  Σπηλιόπουλου και  του  Ανεξάρτητου συνδυασμού  «Δυτική Ελλάδα Μπροστά», γιατί  ήρθε  η  ώρα  να  προχωρήσει  η χειραφέτηση  της  Τοπικής  Αυτοδιοίκησης .
Για  μια  Ανεξάρτητη  και  Ακηδεμόνευτη  Τοπική  Αυτοδιοίκηση .
Να  πάψει  πια  να  αποτελεί  υποχείριο  των  κομμάτων  και  της εκάστοτε  κεντρικής  εξουσίας .
Το  δικαίωμα  μας  στην  αυτοδιάθεση, για  να  ορίζουμε  εμείς  το  μέλλον  μας , είναι  κάτι  που  πρέπει  να  το  διεκδικήσουμε  και  να  αγωνισθούμε  για  να  το  κατακτήσουμε  ως  κοινωνία .
Δεν  πρόκειται  να  μας  εκχωρηθεί .
Οι  τοπικές  κοινωνίες, χωρίς ουσιαστική οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια , καλούνται  να  αντιμετωπίσουν  όλα  τα  συσσωρευμένα  προβλήματα  της  καθημερινότητας  που  όλα  αυτά  τα  χρόνια  η  εγκατάλειψη  της  κεντρικής  εξουσίας  δημιούργησε  και  έθρεψε .
Η  ερημοποίηση  της  ελληνικής  περιφέρειας  ως  συνέπεια  του  οικονομικού  και  κοινωνικού  μαρασμού , δεν μπορεί  να  δημιουργήσει  συνθήκες  αναπτυξιακής  προοπτικής .
Η  τοπική  αυτοδιοίκηση , δεν  μπορεί  να  αποτελεί  αντικείμενο  διαμάχης  και  αντιπαλότητας  των  πολιτικών  κομμάτων .
Οι  τοπικές  κοινωνίες  και  τα  προβλήματά  τους  δεν  μπορεί  να  αποτελούν  χώρο  ιδεολογικών  συγκρούσεων  και  στείρων αντιπαραθέσεων  στα  πλαίσια  μικροκομματικών  συμφερόντων .
Τα  πολιτικά  κόμματα , αντί  να  ερίζουν  και  δήθεν  να  κόπτονται  για  την  ανάπτυξη  και πρόοδο των  τοπικών  κοινωνιών  κάθε  4  χρόνια  μέσω  των  αυτοδιοικητικών  εκλογών , ασελγώντας  σε  βάρος  τους  ή  αδιαφορώντας  στο  μεταξύ  διάστημα , οφείλουν  να  βοηθήσουν  τις  τοπικές  κοινωνίες , και  ιδιαίτερα  της  επαρχίας , να  σφυρηλατήσουν  τις  έννοιες  του  αλληλοσεβασμού  και  της  ενότητας  και  να   αναπτύξουν  νοοτροπία  και  πρακτικές  συνεργασίας . Μόνο  με  αυτό  τον  τρόπο  θα  μπορέσουν  να  απεγκλωβισθούν  από  τις  διχαστικές  πρακτικές  που  διαιωνίζουν  τον  φαύλο  κύκλο  της  υπανάπτυξης  και  στασιμότητας  και  να  αντιμετωπίσουν  τα  πολλά  και  μείζονα  προβλήματα  που  τους  ταλανίζουν  και  τους  απομυζούν  επι  μακρόν  . 
Για  να  ξεφύγουμε  από  τον  φαύλο  κύκλο  της  υπανάπτυξης  και  στασιμότητας , πρέπει  όλοι  μαζί  να  αγωνιστούμε , συντεταμένα  και  αλληλέγγυα , με  όλες  μας  τις  δυνάμεις  .
Για να  ατενίζουμε  το  αύριο  με  Αισιοδοξία  και  Ελπίδα .
Για  να  εξασφαλίσουμε  ένα  καλύτερο μέλλον,  με  Αξιοπρέπεια, Δημιουργικότητα και  Πρόοδο, για μας και τα παιδιά μας .
 
Αυτό  που  έμαθα  όλα  αυτά  τα  χρόνια  που  βρίσκομαι  στο  μετερίζι  των  κοινωνικών  και  πολιτικών  αγώνων , είναι  πως  πρέπει  να  τραβάς  το  δρόμο  σου, μένοντας  πάντα  πιστός  στις  αξίες  και  τις  αρχές  σου .
Να  δίνεις  τον  κάθε  αγώνα  σου  με  αξιοπρέπεια  και  εντιμότητα  υπηρετώντας  κάθε  φορά  το  αληθινό  και  το  δίκαιο .
Να  αγωνίζεσαι  με  θάρρος  και  με  αίσθημα  ευθύνης, πιστεύοντας  πως  από  σένα  εξαρτάται  αν  θα  αλλάξει  ο  κόσμος .
Να  μένεις  πιστός  στο  καθήκον  και  να  τιμάς  όλους  όσους  σου  ανέθεσαν  να  παλέψεις  για  λογαριασμό  τους , αλλά  κυρίως  να  αγωνίζεσαι  για  όλους  αυτούς  που  δεν  είναι  σε  θέσει  να  δώσουν  μόνοι  τους  τη  μάχη .
Να  βρίσκεσαι  πάντα  στο  πλευρό  των  αδύνατων  και  κατατρεγμένων .
Με  αυτές  τις  σκέψεις και  πεποιθήσεις  θα  αγωνισθώ  με  όλες  μου  τις  δυνάμεις  για  τον  τόπο  και  τους  ανθρώπους ."

Κρέτσης Δημήτριος 
Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής 
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος 
Τηλέφωνο 6975900 221

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:07 pm


Σήμερα η κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αγρινίου Νίκου Καζαντζή

Την κεντρική ομιλία του, θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής, την...
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 έξω από το εκλογικό κέντρο, που βρίσκεται στην οδό Σαλάκου.

«Σας θέλουμε όλους μαζί μας για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής, ένα μήνυμα ανατροπής στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.», αναφέρει στο κάλεσμά τους ο κ.Καζαντζής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:45 am


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αιτ/νιας για την παρουσία του κόσμου στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας για τη μεγαλειώδη χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο....
Η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και εκτιμούμε ότι ήταν η μεγαλύτερη που έγινε στον Νομό από τη δεκαετία του 80’ και μετά!
Η αυθόρμητη προσέλευση των πολιτών και οι συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα νίκης από τον Νομό που παραδοσιακά σηματοδοτεί το πανελλαδικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Στέλνουν, όμως, και άλλα, πιο σημαντικά μηνύματα: Ότι τα πολιτικά διλλήματα της συγκυρίας είναι πιο ξεκάθαρα στους πολίτες από ότι στους αναλυτές και τους δημοσκόπους∙  ότι το κριτήριο και οι εμπειρίες που συσσώρευσε τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός δεν παρακάμπτονται από τη μονόπλευρη προπαγάνδα του συστήματος που χρεωκόπησε τη χώρα και επιθυμεί να επιστρέψει στην εξουσία.
Ο λαός μας, πεισμωμένος και αποφασισμένος, θα δώσει μια ακόμη απάντηση στις 26 Μαϊου στις κάλπες και θα συνεχίσει μ’ αυτούς που έβγαλαν τη χώρα από την κρίση και που ξέρουν από πού πηγάζει και που πρέπει να επιστρέφει η εξουσία τους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 11:51 pm


Σε Εφορία, ΟΤΕ, Πυροσβεστική, υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας η Χριστίνα Σταρακά

Με επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες και επαφές με τους πολίτες στο κέντρο της πόλης συνέχισε την προεκλογική της δραστηριότητα η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά...
Από κοινού με υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» επισκέφτηκε διαδοχικά την Εφορία Αγρινίου, τον ΟΤΕ και τράπεζες στο κέντρο της πόλης, ακούγοντας τα θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους και τις διοικήσεις κάθε οργανισμού.
Η Χριστίνα Σταρακά τόνισε πως ένα μοντέρνο και βιώσιμο Αγρίνιο που θα δίνει έμφαση στην καθημερινότητα και την οικονομική δραστηριότητα θα βοηθήσει τις συνθήκες και την απόδοση της εργασίας όλων των πολιτών.
Στη συνέχεια μετέβη για επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Αντιπύραρχο Στυλιανό Φούκα καθώς και τον υποδιοικητή Επιπυραγό Στράτο Πετράκη και πληροφορήθηκε τις δράσεις αλλά και τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής. «Οι τοπικές αρχές είναι κρίσιμο να έχουν άριστη συνεργασία με τα σώματα Ασφαλείας και εγώ προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια την έχω ως Αντιπεριφερειάρχης. Θεωρώ ότι και η επόμενη μέρα του δήμου Αγρινίου θα μας βρει όλους μαζί στον αγώνα για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο τόπο», δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος.
Στην συνέχεια η Χριστίνα Σταρακά επισκέφτηκε υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και συνομίλησε με προϊσταμένους και εργαζόμενους σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.Η υποψήφια Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν στην λειτουργία των υπηρεσιών, στην στελέχωσή τους και τις ανάγκες που υπάρχουν για να καλυφθούν τα αιτήματα των πολιτών.
Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 4:23 pm


Καινούργιο :Πρωινή καραμπόλα με υλικές ζημιές (φωτο)

Τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή τριών οχημάτων σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ε.Ο Αγρινίου Θέρμου περίπου 50 μέτρα μετά τον Άγιο Δημήτριο...

Τα οχήματα κινούνταν στο ρεύμα προς Αγρίνιο και από τη ν σύγκρουση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα εμπλεκόμενα οχήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 1:53 pm


Περιοδεία Γιώργου Καραμητσόπουλου στο Καινούργιο και συνάντηση με παλαίμαχους της Δόξας

Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου Δήμαρχου Αγρινίου Γιώργου Καραμητσόπουλου.
Την Κυριακή μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της «Συμμαχίας Πολιτών» επισκεφτήκαμε...
το Καινούργιο και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους συνδημότες μας και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα.
Μεγάλο θέμα η καθαριότητα όπου η κατάσταση που υπάρχει είναι επιεικώς απαράδεκτη ιδίως με τους κάδους ανακύκλωσης.
Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη μας στον σύλλογο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Δόξας Καινουργίου ο οποίος αξίζει συγχαρητήρια για τη δραστηριότητα του και την δημιουργία του μουσείου της ομάδας που όπως μας είπαν σύντομα θα είναι έτοιμο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:23 am


Μεταλλίων συνέχεια για τον ΑΜΣ "Πυγμή Παναιτωλίου",στο διασυλλογικό πρωτάθλημα νοτίου Ελλάδας στην Χαλκίδα

Συνεχίστηκε η άριστη απόδοση και η συγκομιδή μεταλλίων από τους αθλητες/τριες του συλλόγου μας σε ένα ακόμη επίσημο πρωτάθλημα Ταεκβοντό σε εγχώριο έδαφος!!!!!
Στις 7 συμμετοχές καταφέραμε να πάρουμε 2 χρυσά, 2 ασημένια, 2 χάλκινα και μια 5η θέση!!!!
Συγεκριμένα:...

Χρυσο Παπαχρήστου Μαρία - 42κ Νεανίδων
Χρυσο Μπεκούλη Αθανασία - 49κ Νεανίδων
Αργυρό θεοδωροπουλος Αλέξανδρος - 55 κ εφήβων
Αργυρό Μπεκούλη Βασιλική - 37κ κορασιδων
Χάλκινο Καλταμπάνη Μαρία - 63κ Νεανίδων
ΧΑΛΚΙΝΟ Μπεκουλης Θεοφάνης - 57κ Παίδων
5η θέση ΖΥΓΟΥΡΑΣ Αθανάσιος - 33κ Παίδων!!!!!

ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ Ο ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!!


ΤΟΥΣ ΕΎΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΉ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΉ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΚΙ ΕΠΙΜΈΝΕΙ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ!!!!! ΤΑ ΑΓΑΘΆ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΏΝΤΑΙ!!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:00 am


Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο (φωτο-βίντεο)

Στο Αγρίνιο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος λίγο νωρίτερα πραγματοποίησε ομιλία στην κατάμεστη πλατεία του Αγρινίου.,,
Τον κ.Τσίπρα προσφώνησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος κ. Ταφλανίδης ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος.

Ο κ.Τσίπρας έκανε λόγο για μήνυμα νίκης ου στέλνουν οι Πολίτες της χώρας με την παρουσία τους στις ομιλίες ανά την Ελλάδα.

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές», τόνισε ο Αλ, Τσίπρας από την κατάμεση πλατεία Δημοκρατίας του Αγρινίοτ

Η παρουσία σας σε αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση, η ασφυκτικά γεμάτη πλατεία, δίνει το μήνυμα νίκης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες του Αγρινίου, από την ασφυκτικά γεμάτη πλατεία της Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας 20/5. "Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στη σκληρή λιτότητα και στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ, ο λαός θα αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει ότι έχει αποφασίσει", είπε χαρακτηριστικά.


 Την Κυριακή, ο ελληνικός λαός χρειάζεται να εγκρίνει τα θετικά μέτρα: 13η σύνταξη, μείωση φορολογίας για εμπόρους & καταστηματάρχες, περαιτέρω ελάφρυνση βαρών για τους αγρότες, μείωση του κόστους ηλεκτρισμού & θέρμανσης για όλους, δουλειές με αξιοπρέπεια για τη νεολαία. 
Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη, είχαν μιλήσει για εκλογικό θρίμαβο, όμως υποτίμησαν για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας, που έχει περάσει τόσα και τόσα, σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις".

Είπε ότι στην παγίδα που έστησαν έχουν πέσει μόνοι τους μέσα, την παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της "απάτης των δημοσοπήσεων και των προβλέψεων", δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη, ούτε τον Ιούλη, ούτε τον Σεπτέμβρη του ‘15 ότι την τελική απόφαση την παίρνει ο λαός. "Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, τα μνημόνια δε τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ούτε εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό, καταδικασμένοι να αποτύχουμε.Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο τους εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας".

Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε.«Δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής»

"Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια", είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα "εμπόδια" που κατηγορεί τους προηγούμενους ότι έβαλαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις προβλέψεις που διαψεύστηκαν, όπως είπε.

Σχολίασε ότι όμως το χειρότερο απ' όλα ήταν η συμπεριφορά τους "κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών". "Όταν δίναμε το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια, μας κατακεραύνωναν γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας με παροχές και πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, για να ζητήσουν από τους δανειστές να μας βάλουν χέρι μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις". Τους κατηγόρησε ότι αυτοί "που λειτούργησαν ως σαμποτέρ αυτά τα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές, αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση, αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση".

Σημείωσε ότι γι' αυτό ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται, γεμίζει τις πλατείες και θα φτάσει δυνατό το μήνυμα στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.«Καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας»

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της κυβέρνησης μας ήταν πως μέσα σε συνθήκες μνημονίου εμείς καταφέραμε να βρούμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους αδύναμους, υπογράμμισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στην Υγεία (όπως πρόσβαση 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, 19.000 προσλήψεις προσωπικού, ίδρυση ΤΟΜΥ, εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων), στην Πρόνοια (αύξηση των πόρων από 780 εκατομμύρια στα 3 δισ, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για 700.000 συμπολίτες, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, την πολιτική για το παιδί, το επίδομα στέγης για 240.000 συμπολίτες).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις στην Εργασία (μείωση της ανεργίας κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους).

Υπογράμμισε ότι όλα αυτά η κυβέρνηση τα πέτυχε γιατί είχε τη στήριξη των πολλών.

Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα είναι παραδεισένια. Μέσα από πολύ κόπο, έντιμο αγώνα καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να βγάλουμε την οικονομία από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας,

Εσείς θα αποφασίσετε αν αυτή την πορεία θα δώσετε την ορμή να τη συνεχίσουμε, τόνισε.[οι εικόνες (και) από το Αγρίνιο επιβεβαιώνουν το κλίμα των ημερών]

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές»

Το μόνιμο μέτρο της 13ης σύνταξης θα μπορέσει να αυξηθεί αν όλα πάνε καλά στην οικονομία, που όλα δείχνουν ότι θα πάνε καλά, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε για το ‘19 και το ‘20 δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή, δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ψηφιστούν, αλλά απαιτούν και την έγκριση του ελληνικού λαού για να διατηρηθούν, την ερχόμενη Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι ο ελληνικός είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα να μείνουν στα χαρτιά.

"Την επόμενη Κυριακή, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους, η εγγύηση της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, η εγγύηση της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες, η εγγύηση για τη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού και θέρμανσης για τους πολίτες, η εγγύηση για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες".

Από την άλλη, πρόσθεσε, το ψηφοδέλτιο που πάνω θα γράφει "ΝΔ" αλλά από κάτω έχει "ψιλά" γράμματα που τους ξεφεύγουν, "θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων, νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δισ λιτότητας την πενταετία 10-14).

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τον βασικό πυρήνα του προγράμματός του, μεταξύ άλλων, για 7ωρη εργασία, ασφαλιστικό Πινοσέτ, διάλυση της δημόσιας υγείας, όπως είπε.

Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό και καθαρό, δεν ψηφίζουμε για το ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα στην ευρωκάλπη, αλλά ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε σε αυτές, σημείωσε.«Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση»

Στα έργα που έχει κάνει η κυβέρνηση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "εμείς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την Ιόνια Οδό, βγάζοντας την Αιτωλοακαρνανία από την απομόνωση". Είπε ότι ολοκληρώνεται τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού με την Ιονία Οδό προϋπολογισμού 24,5 εκατ. και εκπονούνται οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα. Μίλησε για την επίλυση των προβλημάτων που επί χρόνια μπλόκαραν το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου. Μίλησε για τις παρεμβάσεις στην Υγεία στο Αγρίνιο, στην Παιδεία και τον αθλητισμό (παράδοση του κλειστού του Αγρινίου που εκκρεμούσε για 20 χρόνια, χρηματοδότηση της αναβάθμισης του Γηπέδου του Παναιτωλικού καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου Βόνιτσας).

 Την περίοδο 2015-19 εγκρίθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και Εθνικών Πόρων για τον Ν. Αιτωλ/νίας νέα έργα ύψους 494 εκατ. ευρώ, τετραπλάσια από την περίοδο 2010-14. Παραδόθηκε η Ιόνια Οδός, ενώ ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα, όπως η Υδροδότηση του Αιτωλικού & η ανέγερση του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου.


«Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν»

Έπειτα τόνισε:

"Έχουμε ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν, ενότητα του λαού μας", τόνισε. Είπε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν τα πάντα στη παραπληροφόρηση και στο διχασμό.

"Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας διχάσουνε ανάμεσα σε εθνικόφρονες και προδότες". Είπε ότι "αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και την κοινωνία". Κατόπιν αυτών σημείωσε ότι "η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση" και πως "εμείς επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις, για αυτό μιλάμε για τους πολλούς". "Οι πολλοί ενώνουν, δε διχάζουν. Οι ελίτ διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους εις βάρος των πολλών".

"Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών"

Εξηγώντας ποιοι είναι οι πολλοί στους οποίους αναφέρεται, το "πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών", ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι απευθύνεται στην πλατιά πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι δεν ενδιαφέρεται για την κομματική καταγωγή κανενός και σημείωσε ότι το πλειοψηφικό ρεύμα που ήρθε στο προσκήνιο από την κρίση, είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα.

Αναλυτικότερα, σημείωσε ότι "είναι οι άνθρωποι του αγώνα, οι παλιότερες και οι νεότερες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν τις μάχες στην Ελλάδα της επίπλαστης ευημερίας, είμαστε όλοι εμείς που αναλάβαμε ευθύνες στα δύσκολα". Είναι, είπε, "ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης, που πρωταγωνίστησε στους αγώνες για τις μεγάλες προοδευτικές τομές. Και αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής".

"Είναι επίσης", σημείωσε, "και ο μετριοπαθής κόσμος που προέρχεται από το συντηρητικό χώρο αλλά έχει βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, πίστη στην πατρίδα και τις δυνατότητες της".

Επισήμανε ότι όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως σήμερα "τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας" και αυτοί "είναι πολλοί, χιλιάδες, εκατομμύρια". "Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών", υπογράμμισε.

"Γι' αυτούς δώσαμε τις μεγάλες μάχες και σε αυτούς ανήκουν οι μεγάλες νίκες. Και ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος", τόνισε, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν με αποφασιστικότητα και ενότητα στις κάλπες την Κυριακή.

Στο ίδιο πλαίσιο κάλεσε τους νέους και τους 17άρηδες που ψηφίζουν πρώτη φορά, να μην παραδώσουν τα "όπλα" τους, τις "σφαίρες" τους, αλλά να ψηφίσουν, να κρίνουν εκείνοι το μέλλον τους.

«Το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην Πλατεία Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι η αποψινή συγκέντρωση στο Αγρίνιο "έδωσε το μήνυμα της νίκης" και τόνισε: "Να φτάσουν οι πλατείες και οι δρόμοι μέχρι τις κάλπες και το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε αποτέλεσμα που κανείς δεν θα είχε φανταστεί μερικούς μήνες πριν". "Δεν θα είναι έκπληξη, άλλοι θα εκπλαγούν", σημείωσε, προσθέτοντας ότι "εμείς απλά θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να σηκώσουμε την πατρίδα μας λίγο ψηλότερα".

Τον κ.Τσίπρα προσφώνησε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης του κόμματος κ. Ταφλανίδης ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος.

Ένθερμης υποδοχής έτυχε και ο Υφυπουργός Υποδομών ,Θάνος ΜωραΐτηςΟλόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο:

Πολίτες του Αγρινίου, πολίτες της  Αιτωλοακαρνανίας, η παρουσία σας σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη συγκλονιστική συγκέντρωση αποτελεί μήνυμα νίκης, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα υπεροχής. Το Αγρίνιο και η κεντρική του πλατεία σήμερα, που είναι ασφυκτικά γεμάτη, δίνει το μήνυμα. Ο δημοκρατικός κόσμος, ο λαϊκός κόσμος σε κάθε γωνιά της χώρας -χθες ήμασταν στον Πειραιά, προχθές στην Κοζάνη, την προηγούμενη εβδομάδα ήμασταν στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Λευκάδα, σήμερα στο Αγρίνιο- παντού, δίνει το μήνυμα της νίκης.
Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω. Δεν θα γυρίσουμε πίσω στην σκληρή λιτότητα, στα σκληρά χρόνια του ΔΝΤ. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του και η παρουσία σας εδώ δείχνει ότι έχει ήδη αποφασίσει και για το παρόν και για το μέλλον του.
Πολίτες  του Αγρινίου και της  Αιτωλοακαρνανίας που με την μαζική σας παρουσία σήμερα εδώ ξεπερνάτε κάθε προσδοκία, ξεπερνάτε κάθε προηγούμενη συγκέντρωση εδώ στο Αγρίνιο. Μου λένε οι γνωρίζοντες ότι τους θυμίζει κάτι από τα χρόνια της δεκαετίας του 1980. Ναι λοιπόν, η παρουσία του δημοκρατικού κόσμου εδώ, σήμερα στην προοδευτική συμμαχία είναι η συνέχεια εκείνης της μεγάλης ανάτασης του λαού μας, διότι όποτε υπάρχει δημοκρατικό προσκλητήριο, ο δημοκρατικός κόσμος συσπειρώνεται και δίνει το παρών, ειδικά εδώ στην   Αιτωλοακαρνανία, στο δημοκρατικό Αγρίνιο που πάντοτε είναι το βαρόμετρο για τα αποτελέσματα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Πολίτες του Αγρινίου, το δίλημμα της κάλπης την επόμενη Κυριακή φαίνεται ότι εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα μας γι’ αυτό και δίνετε σήμερα μήνυμα και απάντηση με τη μαζική σας παρουσία. Οι πολιτικοί αντίπαλοί μας νόμιζαν ότι με το ψέμα, τη διαστρέβλωση, τα fake news και την προπαγάνδα θα εξασφάλιζαν την εκλογική τους νίκη. Είχαν μιλήσει μάλιστα και για θρίαμβο, και για περίπατο εκλογικό. Υποτίμησαν όμως για άλλη μια φορά το κριτήριο, τη γνώση, την εμπειρία και τη νοημοσύνη του λαού μας. Αυτού του λαό που έχει περάσει τόσα και τόσα. Που τα’ χει βάλει με τα θηρία ανήμερα. Σιγά λοιπόν, μη λυγίσει τώρα απέναντι σε αυτούς που παριστάνουν τους λέοντες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από χάρτινες τίγρεις. Γιατί οι αντίπαλοί μας έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έπεσαν οι ίδιοι στην παγίδα που πήγαν να μας στήσουν. Είναι η παγίδα της εικονικής πραγματικότητας, της μεγάλης εκλογικής απάτης. Της απάτης των δημοσκοπήσεων και των προβλέψεων που δημιούργησαν μόνοι τους για να φτιάξουν κλίμα νίκης, αλλά μέσα σε αυτή την παγίδα τώρα έπεσαν οι ίδιοι, διότι δεν ήξεραν φαίνεται, δεν διδάχτηκαν ούτε τον Γενάρη του 2015, ούτε τον Ιούλη του 2015, ούτε τον Σεπτέμβρη του 2015  ότι την τελική κρίση και απόφαση την παίρνει ο ελληνικός λαός.
Εδώ και μια τριετία, ξεσκονίζουν, διαρκώς και καθημερινώς, τα παλιά τους κοστούμια. Τα κοστούμια της εξουσίας. Εδώ και μια τριετία παιανίζουν τα φερέφωνα της διαπλοκής ότι η οικονομία καταρρέει, ότι τα μνημόνια δεν τελειώνουν, ότι η κυβέρνηση πέφτει, ότι εμείς δουλεύουμε δίχως σχέδιο και σκοπό και είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε. Και να λοιπόν που αποδεικνύεται ότι και με σχέδιο και με σκοπό δουλεύαμε όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως, να λοιπόν, που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποδειχθεί, ότι παρά τις δυσκολίες που περάσαμε, αυτό το σχέδιο είχε πάντα στο επίκεντρο του εσάς, τους πολλούς, τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας. Τους ανθρώπους της δημιουργίας, της εντιμότητας.
Με μοναδικό γνώμονα την Ελλάδα των πολλών πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο και αν έβαλαν τα δυνατά τους για να μη σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δε τα κατάφεραν και δε θα τα καταφέρουν ξανά. Τυφλωμένοι από τη δίψα τους να επιστρέψουν στις θέσεις που νομίζουν ότι τους ανήκουν χάριν κληρονομικού δικαιώματος, προσπάθησαν να μας βάλουν μύρια εμπόδια.
Τι να πρωτοθυμηθούμε όλα αυτά τα χρόνια. Να θυμηθούμε τα άδεια ταμεία που μας άφησαν, προσδοκώντας στην άτακτη χρεοκοπία και στην αριστερή παρένθεση; Αργότερα, όταν δίναμε την μάχη με τους δανειστές, προσδοκούσαν την επικράτηση των δανειστών και βγαίνανε και τουιτάρανε και ανακοινώνανε «βάστα Γερά Γερούν» ώστε να μην προχωρήσει η αξιολόγηση. Βάστα γερά να κερδίσουν και άλλες θέσεις οι δανειστές και να μην κλείσουν, να μην ολοκληρωθούν οι προσπάθειές μας.
Ή να θυμηθούμε αργότερα, όταν είχαν προεξοφλήσει ότι θα εφαρμοζόταν ο κόφτης στις συντάξεις;  Ότι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα παίρναμε λύση για το χρέος. Ότι είχαν προεξοφλήσει ότι από 1/1/2019 θα κοβόντουσαν οι συντάξεις στους πολλούς. Ότι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα βγαίναμε στις αγορές. Διαψεύστηκαν σε όλα!
Και το χειρότερο όμως δεν ήταν οι προβλέψεις τους, αλλά η συμπεριφορά τους, διότι κάθε φορά που πετυχαίναμε νίκες υπέρ των πολλών, όταν δίναμε τρεις συνεχόμενες χρονιές το κοινωνικό μέρισμα, όταν αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% και καταργήσαμε τον υποκατώτατο, όταν ακυρώσαμε τις περικοπές στις συντάξεις, τώρα που δίνουμε από το υστέρημα όλων των προηγούμενων χρόνων, από τις θυσίες του λαού μας την 13η σύνταξη που ανήκει στην τρίτη ηλικία, στα τιμημένα γηρατειά της πατρίδας μας, πάντοτε και κάθε φορά ξεπέρναγαν τα όρια.
Μας κατακεραύνωναν, γιατί λέει θέτουμε σε κίνδυνο τα δημοσιονομικά της χώρας. Και ακόμα χειρότερα, την ίδια στιγμή που εδώ παρουσιάζονταν ως δήθεν φιλεύσπλαχνοι και στοργικοί απέναντι στις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν, πήγαιναν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, προκειμένου να πείσουν τους δανειστές μας, μη τυχόν και μας αφήσουν, μη τυχόν και δεν περικοπούν οι συντάξεις, μη τυχόν και μας αφήσουν και προχωρήσουμε σε μέτρα κοινωνικής στήριξης και προστασίας. Δεν θα τα ξεχάσει αυτά ο ελληνικός λαός.
Και οι ίδιοι άνθρωποι, που λειτούργησαν ως σαμποτέρ όλα τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται σήμερα να το παίξουν λυτρωτές. Αυτοί που έδωσαν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως κυβέρνηση. Αυτοί που έδιναν τα πάντα στο ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες ως αντιπολίτευση, έρχονται τώρα να παριστάνουν τους σωτήρες. Να λοιπόν γιατί ο κόσμος θυμώνει, συσπειρώνεται και βγαίνει, γεμίζει τις πλατείες, γεμίζει τους δρόμους και θα φτάσει το μήνυμα, ηχηρό, δυνατό στην κάλπη, στις 26 του Μάη, την ερχόμενη Κυριακή.
Πολίτες του Αγρινίου, φίλες και φίλοι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, λένε πολλοί, ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της δικιάς μας διακυβέρνησης, ήταν ότι καταφέραμε εκεί που απέτυχαν διαδοχικά οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να βγάλουμε δηλαδή τη χώρα από τα μνημόνια, να βγάλουμε τη θηλιά από το λαιμό μας και να μπορούμε να σχεδιάζουμε τώρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εγώ όμως θα σας πω ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν αυτό. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν πως μέσα σε συνθήκες μνημονίου, μέσα σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, εμείς, και όχι οι προηγούμενοι, που λεηλάτησαν τον λαό, καταφέραμε και πετύχαμε μικρές αλλά σημαντικές νίκες για τους πολλούς.
Διότι το μεγαλύτερο επίτευγμα για εμάς είναι ότι καταφέραμε μέσα σε συνθήκες μνημονίου να δώσουμε ελεύθερη την πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας σε ιατροφαρμακευτική φροντίδα και υπηρεσίες στο Ε.Σ.Υ. Ήταν ότι καταφέραμε τα νοσοκομεία μας που είχαν ελλείμματα 900 εκατ. ευρώ ετησίως, να αποκτήσουν σήμερα πλεονάσματα 300 εκατ. ευρώ. Ήταν ότι καταφέραμε να έχουμε 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ. που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει. Ήταν ότι ιδρύσαμε τα ΤΟΜΥ. Ήταν ότι καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα οικονομικά στην υγεία και αλλού για ένα και μοναδικό λόγο: Γιατί εμείς, πολίτες του Αγρινίου και σας κοιτώ στα μάτια, σταματήσαμε και τη διαφθορά και τη ρεμούλα και τη διαπλοκή και τις μίζες. Όλα αυτά τα χρόνια έτσι εμείς πετύχαμε πλεονάσματα, εκεί που αυτοί είχαν ελλείμματα.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν ότι παραλάβαμε μια χώρα το 2015 όπου δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας έτρωγαν αποκλειστικά από τα συσσίτια της Εκκλησίας και άλλων οργανισμών. Και βλέπαμε, τα θυμάστε καθημερινά, σκηνές με ανθρώπους απελπισμένους να ψάχνουν για τρόφιμα στους κάδους των απορριμμάτων. Αυτή ήταν η εικόνα της Ελλάδας που μας παραδώσανε το 2015. Και μέσα σε συνθήκες κρίσης και καταστροφής εμείς βρήκαμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους αδύναμους.  Από 780 εκατ. ευρώ για την Πρόνοια σήμερα έχουμε 3 δις.
Ήμασταν εμείς αυτοί που προχωρήσαμε σε μια σειρά από πολιτικές στήριξης των αδυνάτων. Με τα επιδόματα για το παιδί,  με το επίδομα στέγης που σήμερα παίρνουν 240.000 νοικοκυριά και που παίρνουν και νέοι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη να φτιάξουν τη ζωή τους, την οικογένειά τους και βεβαίως παίρνουν κι αυτοί, που κάποιοι τους θεωρούσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού και σήμερα είναι εδώ μαζί μας, στις πλατείες μας, γεμίζουν τις συγκεντρώσεις μας, τους καλωσορίζουμε και θέλουμε την ισότιμη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.
Το μεγαλύτερο κατόρθωμα για εμάς, είναι ότι καταφέραμε στην εργασία να δώσουμε τη μάχη και να μειώσαμε την ανεργία από το 28% που την παραλάβαμε το 2015 στο 19%, 9 ποσοστιαίες μονάδες, πάνω από 300.000 νέες θέσεις εργασίας, νέες δουλειές, αλλά το σημαντικότερο,  επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δώσαμε την δύναμη στον εργαζόμενο, στον εργάτη, να διαπραγματευτεί, παράλληλα θεσπίσαμε ως πραγματικό σώμα το ΣΕΠΕ, ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να αυθαιρετούν, να μην δουλεύουν οι εργαζόμενοι πάνω από το προβλεπόμενο όριο χωρίς υπερωρίες, και ταυτόχρονα αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, καταργήσαμε την ρατσιστική διάταξη για τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους, αυτόν τον ρατσισμό απέναντι στους νέους ανθρώπους.
Αυτές ήταν οι μικρές αλλά σημαντικές μας νίκες και κατακτήσεις κατά τη διάρκεια της σκληρής επιτροπείας και των μνημονίων, και γι αυτά είμαστε πιο περήφανοι που τα καταφέραμε, ακόμα και από το ότι βγάλαμε τη θηλιά από το λαιμό μας και διώξαμε πάνω από το κεφάλι μας του τεχνοκράτες του ΔΝΤ.
Όμως όλα αυτά, πολίτες του Αγρινίου, τα πετύχαμε χάρη στο σχέδιο και την εντιμότητά μας ναι, κυρίως όμως χάρη στη δική σας στήριξη, χάρη στη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω, σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, τον Ιούλη του 2015, προκειμένου τώρα να μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά, για την Ελλάδα, για τους πολλούς, για τους νέους, για τους εργαζόμενους, για την κοινωνική πλειοψηφία. Τότε, ήσασταν εσείς αυτοί που με γνωστή  τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι δώσατε ξανά την έγκρισή σας και μας φέρατε στις θέσεις της διακυβέρνησης. Γιατί εμείς, πολίτες του Αγρινίου, ούτε μια φορά δεν ξεχάσαμε ποιοι μας έφεραν στις θέσεις της κυβέρνησης, για ποιων τα συμφέροντα εργαζόμαστε, ποιους θέλουμε να εκπροσωπούμε, για ποιους παλεύουμε να κερδίσουμε μάχες καθημερινά.
Δεν ισχυρίζομαι, πολίτες του Αγρινίου, ότι τα πάντα γύρω μας είναι παραδεισένια. Ούτε ισχυρίζομαι ότι η χώρα έχει καταφέρει να γυρίσει στη θέση που ήταν πριν την κρίση, το 2009. Ισχυρίζομαι, όμως, ότι μέσα από πολύ κόπο, έντιμο και καθημερινό αγώνα, καταφέραμε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Ισχυρίζομαι ότι καταφέραμε να σταματήσουμε την καταστροφή. Ισχυρίζομαι ότι καταφέραμε να βγάλουμε την οικονομία μας από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Ισχυρίζομαι ότι επιτέλους, τώρα, είμαστε σε ξέφωτο και μπορούμε, ναι, μπορούμε, εμείς να ορίζουμε το μέλλον μας καλύτερα από  κάθε άλλον που έρχεται να μας συμβουλεύσει, να μας καθοδηγήσει, να μας επιβάλει τις πολιτικές του.

Και φυσικά, πολίτες του Αγρινίου, ισχυρίζομαι ότι αυτή την πορεία προς τα εμπρός, τη δύσκολη πορεία προς τα εμπρός, τώρα έρχεται η ώρα ξανά εσείς να αποφασίσετε αν θα δώσετε μια νέα ορμή για να τη συνεχίσουμε. Εσείς θα αποφασίσετε αν η χώρα θα συνεχίσει προς τα εμπρός με μια κυβέρνηση που θα έχει έγνοια τους πολλούς ή θα γυρίσουμε πίσω στα σκληρά χρόνια της λιτότητας και του ΔΝΤ. Διότι τώρα που η χώρα έχει λύσει τα δεσμά της, τώρα που μπορεί κυρίαρχα να κοιτά το μέλλον της, τώρα που μπορεί να προχωρήσει με πιο γοργό βήμα στην αποκατάσταση των αδικιών της κρίσης, τώρα που μπορούμε να αρχίσει σιγά – σιγά να νιώθει και η κοινωνική πλειοψηφία ότι τελείωσαν τα μνημόνια. Διότι δεν αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί, πρέπει να ευημερούν και οι άνθρωποι. Τώρα που έχουμε τη δυνατότητα από τις θυσίες μας, απ’ όλα όσα πετύχαμε, να δώσουμε στους πολλούς, τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης.

Ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μέτρα στήριξης ύψους 1,2 εκατομμύριων ευρώ για το 2019. Ανακοινώσαμε την καταβολή της μισής σύνταξης, γιατί τόσο μπορούμε σήμερα, ως 13ης σύνταξη, σε όλους τους συνταξιούχους ως ένα μόνιμο μέτρο που αν η οικονομία μας πάει καλύτερα, που όλα δείχνουν ότι θα πάει καλύτερα, αυτό το μόνιμο μέτρο θα μπορέσει να επεκταθεί και να διπλασιαστεί.

Και ανακοινώσαμε και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση, στην ενέργεια, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιομηχανίες. Να δώσουμε προοπτική ανάσας στους πολλούς, που κουβάλησαν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης. Και ταυτόχρονα ανακοινώσαμε για το 2020 επιπλέον μέτρα, μέσα από την άμεση καταβολή 5,5 δις ευρώ, που εμείς που βρήκαμε τα άδεια ταμεία καταφέραμε να τα μαζέψουμε με μεγάλο  κόπο, χάρη στις δικές σας θυσίες, για να οργανώσουμε το αύριο της οικονομίας και της χώρας με λιγότερα λιτότητας, περισσότερα μέτρα στήριξης για τα επόμενα χρόνια.  Και ανακοινώσαμε για το 2020 μέτρα ύψους 1,3 δις.

Και τι μας είπαν φίλες και φίλοι, πολίτες του Αγρινίου, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι; Ότι αυτά τα μέτρα είναι λέει προεκλογικά δωράκια, τα μόνιμα μέτρα. Ότι αυτά τα μέτρα είναι λαϊκισμός, ότι αυτά τα μέτρα είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν. Και δεν δεσμεύτηκαν  ούτε για ένα από αυτά για τη διατήρησή του για την επόμενη μέρα.

Και σας καλώ πολίτες του Αγρινίου, φίλες και φίλοι, σας καλώ να συνειδητοποιήσετε ότι όλα αυτά τα θετικά μέτρα δεν απαιτούν μόνο αριθμό πρωτοκόλλου για να κατατεθούν στη Βουλή. Δεν απαιτούν μόνο μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, 153 είχαμε προχθές, για να ψηφιστούν. Αυτά τα μέτρα για να μείνουν μόνιμα και να διατηρηθούν, απαιτούν την έγκριση τη δική σας, την έγκριση του ελληνικού λαού την επόμενη Κυριακή στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποτρέψει τον υπαρκτό κίνδυνο, αυτά τα θετικά μέτρα και η θετική πορεία της οικονομίας και του τόπου να μείνουν στα χαρτιά.

Γι’ αυτό φίλες και φίλοι, απευθύνομαι σε όλους εσάς που γεμίσατε από άκρη σε άκρη αυτή την μεγάλη πλατεία του Αγρινίου, απευθύνομαι όμως και σε όλους τους πολίτες που μας παρακολουθούν, την επόμενη Κυριακή το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας είναι η εγγύηση της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους. Είναι η εγγύηση της μείωσης της φορολογίας για τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες. Είναι η εγγύηση της περαιτέρω ελάφρυνσης των βαρών για τους αγρότες. Είναι η εγγύηση για τη μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού, της θέρμανσης για τους πολίτες. Είναι η εγγύηση για νέες δουλειές με αξιοπρέπεια για τους νέους και τις νέες.

Και από την άλλη πλευρά το ψηφοδέλτιο το οποίο πάνω - πάνω θα γράφει Ν.Δ., αλλά από κάτω θα έχει κάποια ψιλά γράμματα, τα οποία όσο και αν θέλουν να τα κρατήσουν ψιλά τους ξεφεύγουν και φανερώνονται στις συνεντεύξεις τους, το ψηφοδέλτιο αυτό του κου Μητσοτάκη θα είναι εντολή ακύρωσης όλων αυτών των θετικών μέτρων. Θα είναι η εντολή ακύρωσης της 13ης σύνταξης και μείωσης των υπολοίπων. Θα είναι εντολή για νέο γύρο φορολογικής αφαίμαξης, μετά τα 65 δις αφαίμαξης από το 10 έως το 14. Θα είναι εντολή για νέα βάρη στους αγρότες και τον κόσμο της υπαίθρου. Θα είναι εντολή για ένα νέο γύρο ακραίας εκμετάλλευσης των νέων εργαζομένων αυτής της χώρας.

Διότι τους ξεφεύγουν ή ηθελημένα το κάνουν, δεν έχει σημασία, ποιος ξέρει αν το έκανε επίτηδες ο κ. Μητσοτάκης ή του ξέφυγε, μικρή σημασία έχει, αποκάλυψε το βασικό πυρήνα του προγράμματός του και τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν. Ξεκαθάρισε ο άνθρωπος ότι θέλει να εφαρμοστεί στην χώρα το πιο σκληρό πρόγραμμα του ΔΝΤ, η 7μερη εργασία, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, η διάλυση της δημόσιας υγείας, η επιστροφή του μέλλοντος αυτής της χώρας στα χέρια αυτών που τη χρεοκοπήσανε και των  πολιτικών τους. Το δίλημμα λοιπόν την επόμενη Κυριακή είναι απλό και καθαρό. Δεν ψηφίζουμε απλά για το ποιο κόμμα θέλουμε να είναι πρώτο σε μια αναμέτρηση ευρωκάλπης.  Ψηφίζουμε για το αν θα συνεχίσουμε έξω από τα μνημόνια και μακριά από τις μνημονιακές πολιτικές ή αν θα επιστρέψουμε πάλι σε αυτές. Άρα, πολίτες του Αγρινίου, την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ψηφίζουμε για το μέλλον μας, ψηφίζουμε για την προοπτική των νέων ανθρώπων, ψηφίζουμε για την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων.

Τώρα, επιτρέψτε μου, μιας και βρίσκομαι στον τόπο σας τον αγαπημένο, να πω δυο λόγια και για την Αιτωλοακαρνανία, να πω δυο λόγια για το Αγρίνιο, να πω δυο λόγια για την περιοχή σας, τη Δυτική Ελλάδα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια, τα δύσκολα χρόνια, πετύχαμε πολλά για την περιοχή σας, πετύχαμε πολλά για την Αιτωλοακαρνανία. Τετραπλάσια κονδύλια εγκρίθηκαν, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσα από Εθνικούς Πόρους για τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας σε νέα έργα, από τα κονδύλια που είχαν εγκριθεί την τετραετία 2010-2014, από 132 εκατ. ευρώ τότε, στη δική μας θητεία 494 εκατ. ευρώ, από ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους για το νομό της Αιτωλοακαρνανίας.  Και συνολικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τα εγκεκριμένα κονδύλια για έργα μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ ξεπέρασαν τα 1,7 δις ευρώ στη δική μας τετραετία μας. Και θέλω να αναφέρω ενδεικτικά κάποια σημαντικά έργα για τον τόπο σας, όπως η υδροδότηση του Αιτωλικού, η ανέγερση του 7ου Γυμνασίου στο Αγρίνιο, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στο φράγμα Καστρακίου (17,7 εκατ. ευρώ), στους οικισμούς της Τριχωνίδας (5 εκατ. ευρώ), στη Μακρύνεια και το Αγρίνιο (3 εκατ. ευρώ), στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας (3 εκατ. ευρώ), στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (3 εκατ. ευρώ).

Αλλά νομίζω ότι το πιο μεγαλεπήβολο, επιβλητικό έργο, το οποίο ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας και έμεινε στάσιμο επί πάρα πολλά χρόνια, ενδεχομένως γιατί αυτοί οι ικανοί και εμείς οι ανίκανοι και οι ερασιτέχνες, αυτοί οι ικανοί ήταν ικανοί μονάχα στις μίζες και στη διαπλοκή, εμείς τα ολοκληρώσαμε όμως τα έργα. Και αναφέρομαι στην Ιονία Οδό. Και αναφέρομαι στο μεγάλο έργο Πάτρα – Αθήνα, που έχει δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και όλης της Δυτικής Ελλάδας να βγουν οριστικά από την απομόνωση.

Όμως στα έργα υποδομής δεν σταματάμε εδώ. Δημοπρατούμε μέσα στο καλοκαίρι το έργο κατασκευής και αναβάθμισης τμημάτων της σύνδεσης της Λευκάδας, με τον δρόμο Άκτιο – Δυτικός Άξονας, ολοκληρώνουμε το φθινόπωρο το έργο βελτίωσης και κατασκευής τμημάτων της Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου, ολοκληρώνουμε τμήμα της οδικής σύνδεσης του Αστακού με την Ιονία Οδό και εκπονούνται οι μελέτες για τα υπόλοιπα τμήματα. Και ο κατάλογος των έργων και των υποδομών στην Αιτωλοακαρνανία είναι ατελείωτος.

Όμως, να πω ότι με νομοθετικές πρωτοβουλίες, να πω μόνο αυτό, επιλύσαμε οριστικά τα προβλήματα που από το 2009 είχαν μπλοκάρει το έργο της Μαρίνας Μεσολογγίου και ανοίξαμε το δρόμο για την ολοκλήρωση της επένδυσης και την άμεση λειτουργία της μαρίνας, ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την πόλη του Μεσολογγίου και συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα.

Στoν χώρο της Υγείας, στο Νοσοκομείο Αγρινίου διορίστηκαν πάνω από 35 μόνιμοι νέοι γιατροί, ενώ αυξήθηκε και το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό. Ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε 4 Τοπικές Μονάδες Υγείας, (3 στο Αγρίνιο, 1 στο Μεσολόγγι), ενώ ενισχύουμε με προσωπικό  και αναβαθμίζουμε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Στην Παιδεία, παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία 3 νέα νηπιαγωγεία σε Αγρίνιο και Νεάπολη και το ανακατασκευασμένο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Ναύπακτο, ενώ χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών σταθμών του Νομού. Ενώ με τον νέο νόμο για το νέο χάρτη των ΑΕΙ, που φύγαμε πια απ’  αυτόν τον αναχρονιστικό διαχωρισμό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η περιοχή, μετά από χρόνια αγώνων, αποκτά μία Πανεπιστημιακή Γεωπονική Σχολή, με Τμήματα στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, και με επιπλέον δέσμευση για καθηγητικό προσωπικό και οικονομική ενίσχυση.
Παραδώσαμε, επίσης, το κλειστό του Αγρινίου, που εκκρεμούσε για 20 χρόνια. Ενώ, επιπλέον, χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση του Γηπέδου του Παναιτωλικού καθώς και την ανακατασκευή του γηπέδου της Βόνιτσας.
Και στον αγροτικό τομέα πετύχαμε πολλά. Τα καθυστερημένα από το παρελθόν χρήματα αποδόθηκαν. Η νέα ασφαλιστική και φορολογική πολιτική ελαφραίνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών. Ο νόμος για τα Βοσκοτόπια απελευθερώνει εκτάσεις για τους παραγωγούς. Ενώ με τις κρατικές ενισχύσεις De minimis  των  Χριστουγέννων,  5000 κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας έλαβαν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό ενίσχυσης που δόθηκε σε νομό, ύψους 3,6 εκ. ευρώ.
Πολίτες λοιπόν του Αγρινίου, της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα άνθρωποι του μόχθου και της δουλειάς αλλά και της παραγωγής, το ερώτημα είναι σε ποιον θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας. Θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν ή σε αυτούς που μας έβγαλαν από την χρεοκοπία; Θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας σε αυτούς που δίνουν μάχη για να προχωρήσουμε μπροστά ή θα ξαναγυρίσουμε πίσω; Η απάντηση έχει δοθεί. Την βλέπω στα πρόσωπά σας. Την βλέπω στην παρουσία σας σήμερα εδώ. Δεν γυρίζει πίσω η Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω.
Έχουμε, πολίτες του Αγρινίου, ένα μεγάλο όραμα και ένα σαφές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση για να υλοποιηθούν αυτά. Και αυτή, πέραν της ψήφου την ερχόμενη Κυριακή, είναι και η ενότητα του λαού μας.
Και επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια γι αυτό, εδώ, στο δημοκρατικό Αγρίνιο. Ξέρω ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πόνταραν και ποντάρουν τα πάντα στην παραπληροφόρηση και στον διχασμό. Έχει εμπειρία ο τόπος από τέτοιες ενέργειες και πάντοτε αυτοί που βρέθηκαν απέναντι στη δημοκρατική παράταξη του τόπου εκεί πόνταραν. Στον διχασμό και στην παραπληροφόρηση. Το έκαναν όταν κυβέρνησαν, προσπαθώντας πάντα να στρέψουν την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Το έκαναν και ως αντιπολίτευση, προσπαθώντας να μας χωρίσουν μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις για τα εθνικά μας θέματα, που θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ενωμένοι, αλλά αυτοί για το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, προσπάθησαν να μας διχάσουν ανάμεσα σε δήθεν εθνικόφρονες και προδότες.

Στην ιστορία αυτού του τόπου, όμως, ο διχασμός έφερε μονάχα δεινά. Και αυτοί που δίχασαν, το έκαναν μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους αμιγώς ιδιοτελή και πρόσκαιρα μικροπολιτικά συμφέροντα. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη χώρα και στην κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε βαθιά ότι η ενότητα του λαού μας είναι η μοναδική εγγύηση για να ανακτήσουμε τη συλλογική μας αυτοπεποίθηση. Εμείς λοιπόν επιδιώκουμε να ενώσουμε δυνάμεις. Για αυτό και σας μιλάμε για τους πολλούς. Οι πολλοί ενώνουν, δεν διχάζουν. Οι ελίτ είναι αυτές που διχάζουν για να εξυπηρετήσουν τα ιδιοτελή τους  συμφέροντα εις βάρος των πολλών, εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Απευθύνομαι λοιπόν από εδώ, από την πόλη του Αγρινίου στη πλατιά πλειοψηφία των  Ελληνίδων και των Ελλήνων. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η κομματική καταγωγή του καθενός.  Άλλωστε η κρίση ήταν αυτή που διέλυσε τις παλιές πολιτικές ταυτότητες και έφερε στο προσκήνιο ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα που απαίτησε ένα πράγμα, να αλλάξει πορεία η χώρα. Να πορευτούμε με δυσκολίες, τις ξέραμε τις δυσκολίες, αλλά με εντιμότητα, να δώσουμε μαζί τον αγώνα για την προκοπή αυτού του τόπου.
Αυτό το πλειοψηφικό ρεύμα είναι ενεργό και υπαρκτό σήμερα. Πλημμυρίζει σήμερα τη μεγάλη πλατεία του Αγρινίου. Πλημμυρίζει σε κάθε μας συγκέντρωση πλατείες, γυμναστήρια, δρόμους. Είναι οι άνθρωποι του αγώνα, είναι οι παλιότερες αλλά και οι νεότερες γενιές της Αριστεράς που έδωσαν τις μάχες στην Ελλάδα της επίπλαστης ευημερίας,  Είμαστε όλοι εδώ εμείς που αναλάβαμε ο καθένας όσο του αναλογούσε μεγάλες ευθύνες στα δύσκολα για τη χώρα. Είναι ο κόσμος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης που πρωταγωνίστησε πάντοτε στους μεγάλους αγώνες στον τόπο μας για τις μεγάλες προοδευτικές τομές. Στη δεκαετία του ΄60 το 114, στη μεταπολίτευση, στη γενιά του Πολυτεχνείου, αργότερα στη μεγάλη πολιτική αλλαγή το ΄81, και αργότερα στην προσπάθεια ο τόπος να μείνει όρθιος, και το ΄15 στη μεγάλη πολιτική ανατροπή.
Είναι αυτός ο κόσμος που ξέρω ότι είναι πλειοψηφικός σήμερα εδώ. Που αργότερα αισθάνθηκε προδομένος από την πρόσδεση της ύστερης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής. Και γι αυτό σήμερα είναι εδώ, είναι μαζί μας, δίνει μαζί μας τη μάχη, είναι μπροστάρης στον μεγάλο αγώνα για τη μεγάλη προοδευτική πορεία του τόπου και την προκοπή. Αλλά είναι επίσης, και δεν θέλω αυτό να το ξεχνάτε, είναι επίσης και  μετριοπαθής κόσμος, πολίτες που προέρχονται από τον συντηρητικό χώρο, αλλά έχουν βαθιά δημοκρατικά αντανακλαστικά, βαθιά πίστη στην πατρίδα μας και τις δυνατότητες της.
Όλοι αυτοί βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια τις προηγούμενες δεκαετίες. Σήμερα όμως τους έχει ενώσει η κοινή τους αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτοί φίλες και φίλοι, αυτοί και αυτές είναι οι πολλοί  στους οποίους αναφέρομαι. Είναι οι χιλιάδες. Είναι τα εκατομμύρια. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτοί είναι το πρόσωπο της Ελλάδας των πολλών. Γι’ αυτούς δώσαμε τις μεγάλες μάχες και σε αυτούς ανήκουν οι μεγάλες νίκες. Και ξέρω πολύ καλά, ότι αυτοί είναι που θα υπογράψουν και τις μεγάλες νίκες του μέλλοντος, συνεπικουρούμενοι πάντα απ’  αυτούς που δίνουν το πρόσταγμα, είναι μπροστά, στην πρώτη γραμμή, που είναι οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες που έδωσαν τους μεγάλες αγώνες και τις μεγάλες νίκες, τους δημοκρατικούς αγώνες, και που φέτος, για πρώτη φορά, οι 17ρηδες έως 21 χρόνων για πρώτη φορά ψηφίζουν, χιλιάδες νέα παιδιά, νέοι άνθρωποι. Ας τους εμπιστευτούμε και ας τους πούμε, κρίνετε εσείς τι θα κάνετε για το μέλλον σας, αλλά μην παραδώσετε τα όπλα σας, μην παραδώσετε τις σφαίρες σας. Να πάτε στην κάλπη την Κυριακή και νά’ στε εσείς αυτοί που θα κρίνετε το αποτέλεσμα για το μέλλον σας, για το μέλλον του τόπου, γιατί το μέλλον σας ανήκει.
Γι’ αυτό λοιπόν, πολίτες του Αγρινίου, γι αυτό λοιπόν σας καλώ όλους και όλες. Ενωμένοι και αποφασισμένοι, να πάμε μέχρι τις κάλπες την άλλη Κυριακή. «Με λογισμό και μ’ όνειρο» όπως έγραφε ο Σολωμός στους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Μεσολογγίου. Εμείς  άλλωστε, όλοι εμείς, για 8 ολάκερα χρόνια υπήρξαμε πολιορκημένοι. Όμως τώρα είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε ελεύθεροι να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Είμαστε ελεύθεροι εμείς να παίρνουμε αποφάσεις για το μέλλον μας. Να ορίζουμε τις τύχες μας, να τις κρατάμε στα χέρια μας. Και ενωμένοι,  κάτω από έναν κοινό σκοπό, μπορούμε να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας με τα δικά μας τα  χέρια. Τα χέρια της δουλειάς, τα χέρια της εντιμότητας, τα χέρια του μόχθου, τα χέρια του αγώνα. Αυτά είναι τα χέρια των πολλών.
Μας αξίζει ένα μέλλον που θα δημιουργήσουμε εμείς. Όπως αξίζει και στις επόμενες γενιές αυτού του τόπου. Σας ευχαριστώ θερμά γι αυτή τη συγκλονιστική παρουσία σήμερα. Η συγκλονιστική σας παρουσία δίνει το μήνυμα της νίκης, δίνει το μήνυμα της συνέχειας, δίνει το μήνυμα της δημοκρατικής πνοής της πατρίδας μας.
Γεια σας. Σας ευχαριστώ!

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 9:36 pm


Σε Αμφιλοχία,Βόνιτσα και Πάλαιρο ο Κώστας Σπηλιόπουλος

Στην Αμφιλοχία, την Βόνιτσα και την Πάλαιρο περιόδευσε χθες Κυριακή, 20 Μαΐου  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες βρέθηκε...

Ο κ. Σπηλιόπουλος, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους πολίτες και να τους επικοινωνήσει βασικά σημεία του προγράμματός του.
«Πρέπει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να γυρίσει σελίδα», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιόπουλος γιατί «κατεβαίνουμε στις εκλογές χωρίς κομματικά δεσμά που τόσο πολύ έχουν βλάψει, με στόχο μια νέα πορεία για τον τόπο μας».
Ταυτόχρονα από τη Βόνιτσα εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του κ. Κατσιφάρα και της Περιφερειακής Αρχής για την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου Αμφιλοχία – Άκτιο, τον οποίο χαρακτήρισε «τριτοκοσμικό» και ιδιαίτερα επικίνδυνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της κατάστασής τους έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από τροχαία δυστυχήματα.Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:29 pm


Οι φθηνότερες ασφάλειες οχημάτων στην Αιτωλοακαρνανία,μεγάλες εκπτώσεις,δείτε τιμές

Βρείτε από επιλεγμένες ασφάλειες,αυτή που σας ταιριάζει, για το αυτοκίνητό,το μηχανάκι ,το αγροτικό ή το αγροτικό μηχάνημα στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Μεγάλες εκπτώσεις...
στο ασφαλιστικό γραφείο ELITE GROUP Μπλίτσας στο Αγρίνιο.Επισκεφθείτε το κατάστημα και ενημερωθείτε αναλυτικά.

Έναντι ΚΕΠ ,Καραπαπά 16,στο Αγρίνιο
Τηλέφωνα:2641 102997,6980 966933 Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:00 pm


Καινούργιο :Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου (φωτο)

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στο Καινούργιο...

Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας ,ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε η Θεία λειτουργία.Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:34 pm


Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες εκλογές


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των επικείμενων Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως: ...

Γραφεία Ταυτοτήτων
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)
Σάββατο, 25 Μαΐου 2019 και 01 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.30 έως 18.00
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 και 02 Ιουνίου 2019, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00
Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, αυτό θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:23 pm


Εντυπωσιακές επίγειες και εναέριες λήψεις από την γέφυρα της Νέας Αβώρανης (βίντεο)

Η γέφυρα άρχισε να κατασκευάζεται το 1895 όταν πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο Χαρίλαος Τρικούπης και ολοκληρώθηκε το 1909 αποτελώντας τμήμα της οδού Αγρινίου-Θέρμου που υπάρχει μέχρι και σήμερα...

Η εν λόγω γέφυρα έχει πέντε τόξα κατασκευάστηκε πάνω σε σχέδια Ιταλών Μηχανικών από Ηπειρώτες Τεχνίτες και για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε πέτρα από τα νταμάρια της Αγίας Παρασκευής Αγρινίου.
Θεωρείται από τα σημαντικότερα πετρόκτιστα μνημεία της περιοχής και είναι καταγραμμένη ως αξιοθέατο σε καρτ ποστάλ των αρχών της δεκαετίας του 1930.
Αρχικά το πλάτος της ήταν μικρότερο κατά 3 μέτρα του σημερινού και στις πλευρές της υπήρχαν για προστασία σιδερένια κιγκλιδώματα. Έγινε όμως διαπλάτυνσή της με τσιμέντο στα τέλη της δεκαετίας του 1959 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και πήρε την σημερινή της μορφή.
Σήμερα περισσότερο από έναν αιώνα μετά την κατασκευή της η γέφυρα της Αβόρανης εξακολουθεί να συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και με τις παραλίμνιες περιοχές πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να διέρχονται από αυτή καθημερινά εκατοντάδες οχήματα. Λόγω του μικρού πλάτους της γέφυρας που είναι μόνο 4,5 μέτρα η διέλευση γίνεται εκ περιτροπής.

Συντεταγμένες:  N 38° 36΄42,9΄΄ E 021° 26΄28,2΄΄
Υψόμετρο:  86
Μορφή:  Πεντάτοξο
Άνοιγμα Τόξου:  13,90 μ.
Ύψος Τόξου:  8,10 μ.
Μήκος Καταστρώματος:  78,50 μ.
Πλάτος Καταστρώματος:  4,70 μ.

Δείτε το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθνάση


Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 3:37 pm


Ενημέρωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινούργιου για την παράταση στο ΟΣΔΕ 2019

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καινούργιου, πιστοποιημένος φορέας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενημερώνει τους παραγωγούς...
για την  παράταση στο ΟΣΔΕ 2019 ως τις 18.06.2019. Για την υποβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης 2019, για μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, για τροποποιήσεις και διορθώσεις δηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε τον Συνεταιρισμό ή να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2641061243.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 1:09 pm


Καινούργιο :Παρουσίαση Αρχών & Θέσεων του Συνδυασμού ΕπιΜένουμε Καινούργιο - Μουσική βραδιά

Ο Συνδυασμός ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ προσκαλεί τους Δημότες της Κοινότητας να παραβρεθούν στην παρουσίαση...
των Προγραμματικών Αρχών - Θέσεων & των Προτάσεών του, καθώς και των υποψηφίων του ψηφοδελτίου.

Η προεκλογική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 8,30μμ, στο μαγαζί του Γ. Παπακαμμένου (ενορία Αγ. Δημητρίου) στο Καινούργιο.

Στη συνέχεια θα μας ταξιδέψει σε λαϊκά και έντεχνα μονοπάτια ο Χρήστος Ματσούκας.
…ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ

Καινούργιο 19-5-2019
Από το Γραφείο Τύπου
Κορδάτος Διον. Κων/νος (Τάκης)
Συντονιστής Συνδυασμού

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:02 am


Καινούργιο :Τρεις συλλήψεις για αθλητική βία

Ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας....

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις ...δράστες και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 30 και 22 ετών και ένας
28χρονος αλλοδαπός σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αθλητική βία, κατοχή εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών, φωτοβολίδων και κροτίδων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Καινούργιο Αγρινίου, κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα  της Α΄ Κατηγορίας των ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ  των ομάδων Δόξα Καινούργιου – Όμηρος Νεοχωρίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν του δύο ημεδαπούς άνδρες, που βρίσκονταν στους φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας, διότι βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν τα εξής:

Στον 22χρονο:
•       Μια βόμβα μολότωφ,
•       Μια ναυτική φωτοβολίδα
•       Μια κουκούλα τύπου full face
•       Δύο κροτίδες μεγάλης ισχύος

Στον 30χρονο:
•       Μια κροτίδα μεγάλης ισχύος
•       Έναν πυρσό

Επιπλέον, ο 28χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη, βρισκόμενος στην εξέδρα
της γηπεδούχου ομάδας, λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας, φόρεσε κουκούλα
τύπου full – face και αφού άναψε πυρσό –καπνογόνο, κινήθηκε προς την
εξέδρα των φιλοξενουμένων και τον πέταξε προς το μέρος τους.

Παράλληλα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι
κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα άναψαν συνολικά (12) κροτίδες,
(17) καπνογόνα, (3) βεγγαλικά και πυρσούς, δημιουργώντας κίνδυνο
πρόκλησης τραυματισμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

Αυτό είναι το πιο χλιδάτο ξενοδοχείο του κόσμου (pics) - E-Radio.gr

Αυτό είναι το πιο χλιδάτο ξενοδοχείο του κόσμου (pics)  E-Radio.gr

Στο Μακάου της Κίνας φαίνεται ότι βρίσκεται ένα μοναδικό σε πολυτέλεια και χλιδή ξενοδοχείο, το οποίο μάλιστα αποτελεί και το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 12:05 am


Σε κλοιό πιέσεων και αστάθειας το Μαξίμου, εγκλωβισμένος ο Τσίπρας - Liberal

Σε κλοιό πιέσεων και αστάθειας το Μαξίμου, εγκλωβισμένος ο Τσίπρας  Liberal

Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς τα «μαντάτα», όπως συνηθίζουν πλέον να αποκαλούν τα κυβερνητικά στελέχη τα ευρήματα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 12:02 am


Stuber trailer | Οι Kumail Nanjiani και Dave Bautista εκτελούν ένα δρομολόγιο γεμάτο αδρεναλίνη - Unboxholics.com

Stuber trailer | Οι Kumail Nanjiani και Dave Bautista εκτελούν ένα δρομολόγιο γεμάτο αδρεναλίνη  Unboxholics.com

Η 20th Century έθεσε σε κυκλοφορία καινούργιο trailer για την επερχόμενη action κωμωδία Stuber του Michael Dowse όπου κεντρικές ερμηνείες αναλαμβάνουν ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:38 pm


Μιούζικαλ όπως... παλιά στο Πάρκο | Πόλη | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Μιούζικαλ όπως... παλιά στο Πάρκο | Πόλη | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ψυχαγωγούσαν επί δεκαετίες το κοινό τα καλοκαίρια. Tα θερινά θέατρα που άνοιγαν αμέσως μετά το Πάσχα στην Αθήνα, παρουσιάζοντας στο κοινό του κέντρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:24 pm


Το αινιγματικό χαμόγελο του Παναγιώτη Σημανδηράκη - Αγώνας της Κρήτης

Το αινιγματικό χαμόγελο του Παναγιώτη Σημανδηράκη  Αγώνας της Κρήτης

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ένας πραγματικός κομήτης που εμφανίστηκε στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Δήμου Χανίων. Στην κεντρική προεκλογική ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:08 pm


Bamland II: Ο Bam Bam ξυρίζει - Zougla

Bamland II: Ο Bam Bam ξυρίζει  Zougla

Ο Justin Barcia με το καινούργιο του Yamaha YZ 250 μας κάνει μια γύρα στην Bam Land, την ιδιωτική MX πίστα που έχει στο σπίτι του στην Φλόριντα...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:41 pm


Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Mazda στην Ελλάδα - caranddriver

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα της Mazda στην Ελλάδα  caranddriver

Η ιστορία της Mazda, ως κατασκευαστή οχημάτων, ξεκινά το 1931 όταν παρουσίασε το πρώτο τρίκυκλό της, το Mazda-Go. Ο ιδρυτής της ήταν ο κ. Jujiro Matsuda ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 7:32 pm


Σε νέα κωμική σειρά η Φοίβη από τα «Φιλαράκια»! - Parallaxi Mag

Σε νέα κωμική σειρά η Φοίβη από τα «Φιλαράκια»!  Parallaxi Mag

Η Φοίβη από την αγαπημένη μας σειρά «Φιλαράκια» ετοιμάζει κάτι καινούργιο στη συνδρομητική τηλεόραση του Amazon! Η ηθοποιός Lisa Kudrow, που έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 6:04 pm


Διπλό φονικό: Στο επίκεντρο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα - Offsite News

Διπλό φονικό: Στο επίκεντρο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα  Offsite News

Τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα των θυμάτων και των κατηγορουμένων βρέθηκαν και σήμερα στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Μόνιμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 4:11 pm


ΤΑ 6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ κατά τη διάρκεια του Microsoft Summit - news.makedonias.gr

ΤΑ 6 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ κατά τη διάρκεια του Microsoft Summit  news.makedonias.gr

Το 4ο Microsoft Summit, με θέμα «Transform. Innovate. Grow», πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:54 pm


Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος το 36ο Rally Φθιώτιδος - autotriti.gr

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος το 36ο Rally Φθιώτιδος  autotriti.gr

22/5/2019 - Το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του 36ου Ράλλυ Φθιώτιδος, στις 15-16 Ιουνίου. Δείτε πότε ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:19 pm


Ξεκινά η κατασκευή του Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort-Επένδυση 30 εκατ. - Euro2day

Ξεκινά η κατασκευή του Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort-Επένδυση 30 εκατ.  Euro2day

Η επένδυση δημιουργεί για την περιοχή 200 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα φτάσουν τις 500 στην φάση κατασκευής και 700 έμμεσες.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 2:31 pm


Συγχρονισμοί: Έκθεση του Αθανάσιου Μπάθα στην Artshot – Sophia Gaitani - CultureNow

Συγχρονισμοί: Έκθεση του Αθανάσιου Μπάθα στην Artshot – Sophia Gaitani  CultureNow

Η αίθουσα τέχνης Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Μπάθα, με τίτλο «Συγχρονισμοί». AddThis Sharing ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 2:14 pm


Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου μιλάει για την Πειραιώς 131 -μουσική σκηνή - ελcblog - Μουσική - συναντήσεις - Elculture.gr

Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου μιλάει για την Πειραιώς 131 -μουσική σκηνή - ελcblog - Μουσική - συναντήσεις  Elculture.gr

Η μεγάλη σκηνή, η φιλόξενη πλατεία και ο μαγικός εξώστης νομίζω ότι κάνουν τη διαφορά»: Η Μαργαρίτα Μυτιληναίου μιλάει στην Αργυρώ Μποζώνη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 2:03 pm


Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας | Σε δύο μήνες έρχεται ο καινούργιος αξονικός τομογράφος – Υπεγράφη η σύμβαση - Start Media Corfu TV

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας | Σε δύο μήνες έρχεται ο καινούργιος αξονικός τομογράφος – Υπεγράφη η σύμβαση  Start Media Corfu TV

Σε δύο μήνες από σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα έχει στη διάθεσή του τον καινούργιο αξονικό τομογράφο 16 τομών. Την παραπάνω ενημέρωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:47 pm


Ολοκληρώνεται η ανέγερση του πρώτου ουρανοξύστη στη Λευκωσία - Eθνικός Κήρυξ

Ολοκληρώνεται η ανέγερση του πρώτου ουρανοξύστη στη Λευκωσία  Eθνικός Κήρυξ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Το εντυπωσιακό κτήριο «360», με τους 34 ορόφους, είναι το μεγαλύτερο και ψηλότερο οικιστικό κτήριο της Κύπρου, στην καρδιά του κέντρου της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:41 pm


Η Nissan εγκαινιάζει το καινούργιο Στούντιο Σχεδιασμού «The Box» στην Λατινική Αμερική - Ελεύθερος Τύπος

Η Nissan εγκαινιάζει το καινούργιο Στούντιο Σχεδιασμού «The Box» στην Λατινική Αμερική  Ελεύθερος Τύπος

Το στούντιο αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης της Nissan Latin America και παίζει βασικό ρόλο στην παγκόσμια ανάπτυξη της εταιρείας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:27 pm


Αξιοσύνη - ικανότητα - εμπιστοσύνη κριτηρια για την επιλογη δημαρχου - Χανιώτικα Νέα

Αξιοσύνη - ικανότητα - εμπιστοσύνη κριτηρια για την επιλογη δημαρχου  Χανιώτικα Νέα

Το έργο που μπορεί να προσφέρει, την διάθεση για αλλαγές και την αγάπη για τον τόπο, αξιολογούν ως κυριότερα κριτήρια επιλογής για τον επόμενο δήμαρχο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:42 pm


Ο αειθαλής Κώστας Τσόκλης με το έργο του στη Φλωρεντία - The TOC

Ο αειθαλής Κώστας Τσόκλης με το έργο του στη Φλωρεντία  The TOC

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 θα γίνει στη Φλωρεντία της Ιταλίας μια τριπλή παρουσίαση του έργου και της σκέψης του Κώστα Τσόκλη. Συγκεκριμένα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:36 pm


Αποκαλύφθηκε το νέο Opel Corsa - Zougla

Αποκαλύφθηκε το νέο Opel Corsa  Zougla

Δυναμικό, μοντέρνο σχεδιαστικά, με νεανικά χρώματα, ριζικά αναβαθμισμένη καμπίνα και ολοκαίνουργια μηχανικά μέρη. Το νέο γερμανικό supermini είναι εδώ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:12 pm


Μητσοτάκης: Οραματίζομαι ανάπλαση του Αρχαιολογικού Μουσείου, αναβάθμιση του Πολυτεχνείου - Εκλογές | News 24/7 - NEWS 24/7

Μητσοτάκης: Οραματίζομαι ανάπλαση του Αρχαιολογικού Μουσείου, αναβάθμιση του Πολυτεχνείου - Εκλογές | News 24/7  NEWS 24/7

Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε το φιλόδοξο σχέδιο του για το κέντρο της Αθήνας. Δήλωσε ότι πιστεύει ότι το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου θα πρέπει να ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:05 pm


Ποιες είναι οι τιμές του ολοκαίνουργιου SKODA SCALA: Simply Amazing! - thepressroom.gr

Ποιες είναι οι τιμές του ολοκαίνουργιου SKODA SCALA: Simply Amazing!  thepressroom.gr

Αν και το νέο SKODA SCALA ,το μοντέλο που αντιπροσωπεύει τη θεαματική είσοδο της SKODA στην κατηγορία των πεντάθυρων hatchback, αναμένεται να έρθει ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:02 pm


Στήριξη γιατρών στον Στ. Καμμένο - Sinidisi.gr

Στήριξη γιατρών στον Στ. Καμμένο  Sinidisi.gr

Εν όψει των επερχόμενων Δημοτικών Εκλογών νοιώθουμε την υποχρέωση να δηλώσουμε ότι θα υποστηρίξουμε την Παράταξη ''Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:57 am


Την Παρασκευή στην πλατεία Δημάδη η ομιλία του Σταύρου Καμμένου-δήλωση υποστήριξης από ιατρούς - AgrinioPress

Την Παρασκευή στην πλατεία Δημάδη η ομιλία του Σταύρου Καμμένου-δήλωση υποστήριξης από ιατρούς  AgrinioPress

Την Παρασκευή 24 Μαΐου,και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί, στην πλατεία Δημάδη, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου και επικεφαλής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:52 am


Στρ. Γδύσης: «Δεν έρχεται κάτι νέο να διώξει εμάς. Έρχεται το παλιό που διοικούσε για 20 χρόνια» - Politischios

Στρ. Γδύσης: «Δεν έρχεται κάτι νέο να διώξει εμάς. Έρχεται το παλιό που διοικούσε για 20 χρόνια»  Politischios

Να δώσει ο χιώτικος λαός την εντολή στον Μανώλη Βουρνού να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε την περασμένη 5ετία, ζήτησε μέσα από συνέντευξή του στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:17 am


Ξεκινά το VOICE - Newsit

Ξεκινά το VOICE  Newsit

Είναι επίσημο αφού άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό ο ΣΚΑΪ προβάλλει το τρέιλερ για τον καινούργιο κύκλο του talent show.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 11:10 am


Νέο πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas - Larissanet.gr

Νέο πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas  Larissanet.gr

Το νέο πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas, για την κινηματογραφική εβδομάδα από 23-5-2019 έως και 29-5-2019, περιλαμβάνει.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:43 am


Βόλτες - Καινουργια Γνωριμία | Σε Αναζητώ - LiFO

Βόλτες - Καινουργια Γνωριμία | Σε Αναζητώ  LiFO

Σε μερικές μέρες θα είμαι στη Αθήνα. Μένω εξωτερικό και είμαι 32. Αυτή θα είναι μόλις η 3η φορά που έρχομαι. Θα μείνω καμιά βδομάδα και ψάχνω κοπέλα για ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 9:53 am


Κίνδυνος νέου ναυαγίου για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ - Euro2day

Κίνδυνος νέου ναυαγίου για τις λιγνιτικές της ΔΕΗ  Euro2day

Σχεδόν απίθανη η συμμετοχή της Sev.En Energy. Γιατί οι Τσέχοι προτίμησαν τις ανθρακικές μονάδες της ελβετικής Alpiq, με τίμημα 280 εκατ., έναντι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:21 am


Spiegel: «Ο Μητσοτάκης θέλει την συντηρητική αλλαγή» - Το Βήμα Online

Spiegel: «Ο Μητσοτάκης θέλει την συντηρητική αλλαγή»  Το Βήμα Online

Η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού παρατηρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποκλείεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 7:15 am


Ζώδια προβλέψεις: Για ελεύθερους Τετάρτη (22/5) - Pagenews.gr

Ζώδια προβλέψεις: Για ελεύθερους Τετάρτη (22/5)  Pagenews.gr

Τι αναφέρουν οι προβλέψεις για ελεύθερους για όλα τα ζώδια, σήμερα Τετάρτη (22/5). Κριός: Χαλαρώστε τους ρυθμούς σας και ολοκληρώστε αυτό που κάνετε ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:12 am


«Κόμβος» ψυχαγωγίας | Ταξιδιωτικά Νέα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

«Κόμβος» ψυχαγωγίας | Ταξιδιωτικά Νέα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Αν και η φράση «πτήση με ανταπόκριση» πολλάκις έχει τρομοκρατήσει τους ταξιδιώτες, τα πράγματα αλλάζουν όταν ο ενδιάμεσος σταθμός είναι το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:11 am


Επίσκεψη της «Συμμαχίας Πολιτών» στο Καινούργιο - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Επίσκεψη της «Συμμαχίας Πολιτών» στο Καινούργιο - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου Δήμαρχου Αγρινίου Γιώργου Καραμητσόπουλου. Την Κυριακή μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 11:50 pm


Εκλογές 2019: «Δεν υπάρχει άλλη δύναμη στο Κέντρο που να εκφράζει το καινούργιο», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης - Pagenews.gr

Εκλογές 2019: «Δεν υπάρχει άλλη δύναμη στο Κέντρο που να εκφράζει το καινούργιο», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης  Pagenews.gr

Εκλογές 2019: «Το Ποτάμι είναι η μόνη κεντρώα φιλελεύθερη δύναμη που δεν έχει καμία ευθύνη για το κυβερνητικό παρελθόν», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 11:45 pm


Καινούργιο: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Καινούργιο: Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με την καλούμενη θρησκευτική ευλάβεια και τάξη πανηγύρισε ο Ιερός Ναός στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου στο Καινούργιο. Χθες το απόγευμα τελέστηκε.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 6:07 pm


Αφουξενίδης: Δεν ήρθαμε ν’ αλλάξουμε σελίδα στις Αχαρνές, ήρθαμε να βάλουμε καινούργιο βιβλίο - altsantiri.gr

Αφουξενίδης: Δεν ήρθαμε ν’ αλλάξουμε σελίδα στις Αχαρνές, ήρθαμε να βάλουμε καινούργιο βιβλίο  altsantiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Μανώλης Καλουδάς Με σκοπό ν' αλλάξει τις Αχαρνές και να μετατρέψει την πόλη σε μια περιοχή που ο κόσμος της θα μπορεί «να την απολαύσει, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 5:43 pm


Καινούργιο: Τρεις συλλήψεις νεαρών ατόμων για ρίψη βεγγαλικών - Αγρίνιο - AgrinioTimes

Καινούργιο: Τρεις συλλήψεις νεαρών ατόμων για ρίψη βεγγαλικών - Αγρίνιο  AgrinioTimes

Σε τρεις συλλήψεις νεαρών ατόμων για ρίψη βεγγαλικών, προχώρησαν σήμερα το απόγευμα, αστυνομικοί του Αγρινίου, στο πλαίσιο του αγώνα μπαράζ ανόδου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 9:27 pm


Συλλήψεις για βεγγαλικά στο ΔΟΞΑ Καινουργίου- Όμηρος Νεοχωρίου - ΑgrιnιοΝews.gr

Συλλήψεις για βεγγαλικά στο ΔΟΞΑ Καινουργίου- Όμηρος Νεοχωρίου  ΑgrιnιοΝews.gr

Τρεις συλλήψεις νεαρών ατόμων σημειώθηκαν στον αγώνα ΔΟΞΑ Καινουργίου- Όμηρος Νεοχωρίου που έγινε στα πλαίσια των μπαράζ ανόδου της Α΄ΕΠΣΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 7:42 pm


ΒΟΖΑΊΤΗΣ SERVICE για να το κάνεις καινούργιο... - autotriti.gr

ΒΟΖΑΊΤΗΣ SERVICE για να το κάνεις καινούργιο...  autotriti.gr

Στον ΒΟΖΑΊΤΗΣ *SERVICE* θα κάνετε το αυτοκίνητο σας σαν καινούργιο! Θα βρείτε αξιόπιστο *service*, αναρτήσεις, φρένα, εξατμίσεις, A/C και πολλά άλλα ιδανικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 2:28 pm


Σε Αβόρανη, Περιστέρι και Καινούργιο η Χριστίνα Σταρακά (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Σε Αβόρανη, Περιστέρι και Καινούργιο η Χριστίνα Σταρακά (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Σε Αβόρανη, Περιστέρι και Καινούργιο περιόδευσε το Σάββατο 18/5 η υποψήφια Δήμαρχος Αγρινίου και Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 2:24 pm


Πολιτική εκδήλωση από την ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ στο Καινούργιο - Sinidisi.gr

Πολιτική εκδήλωση από την ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ στο Καινούργιο  Sinidisi.gr

Συγκέντρωση στις 19 Μάη, ώρα 8μμ, διοργανώνει η ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία του Καινούργιου. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 8:47 pm


Θέλετε να μάθετε κάτι καινούργιο; Μην εξασκηθείτε, ξεκουραστείτε - /finance.in.gr

Θέλετε να μάθετε κάτι καινούργιο; Μην εξασκηθείτε, ξεκουραστείτε  /finance.in.gr

Μελέτη έδειξε ότι η καλύτερη στρατηγική για να κατακτήσουμε μια νέα δεξιότητα είναι να κάνουμε συχνά, σύντομα διαλείμματα κατά την εκμάθησή της.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 9:46 am


Πρόσωπα έκπληξη για το καινούργιο τηλεπαιχνίδι - Newsit

Πρόσωπα έκπληξη για το καινούργιο τηλεπαιχνίδι  Newsit

Με ταχείς ρυθμούς ετοιμάζουν στον ΣΚΑΪ το καινούργιο τους «όπλο» με σκοπό να βγει στον αέρα τον επόμενο μήνα. Κι όπως φαίνεται ποντάρουν πολλά σε αυτό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 12:03 pm


Καινούργιο trailer για το Little Friends: Dogs & Cats - EnternityGR

Καινούργιο trailer για το Little Friends: Dogs & Cats  EnternityGR

Η Sold Out δημοσίευσε νέο trailer για το Little Friends: Dogs & Cats με το όνομα Welcome Home. Ώρα για παιχνίδι με τα γατόσκυλα λοιπόν!

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 8:00 am


Μαρινάκης σε «Αυτοψία» για ΣΥΡΙΖΑ: «Πίστευα πως μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο αλλά έπεσα έξω» - Τι είπε γ... - Dikaiologitika News

Μαρινάκης σε «Αυτοψία» για ΣΥΡΙΖΑ: «Πίστευα πως μπορεί να φέρει κάτι καινούργιο αλλά έπεσα έξω» - Τι είπε γ...  Dikaiologitika News

Για τις σχέσεις του με το ΣΥΡΙΖΑ, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Πάνο Καμμένο, μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αυτοψία» του Alpha και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 11:51 pm


Ο νέος σταθμός και το καινούργιο πόστο του Μίτσελ - News.in.gr

Ο νέος σταθμός και το καινούργιο πόστο του Μίτσελ  News.in.gr

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ, θα συνεχίσει την καριέρα στην μεξικάνικη Πούμας από το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 11:15 pm


To Rocket Arena είναι ένα καινούργιο 3v3 FPS μόνο με πυραύλους - novasports.gr

To Rocket Arena είναι ένα καινούργιο 3v3 FPS μόνο με πυραύλους  novasports.gr

Μπορείτε ήδη να κάνετε sign up για την beta. Οι Final Strike Games και Nexon, ανακοίνωσαν το Rocket Arena, ένα 3v3 shooter όπου οι παίκτες χρησιμοποιούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 6:23 pm


Μητροπολίτης Σιγκαπούρης: «Έχουμε καινούργιο σχολείο!» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μητροπολίτης Σιγκαπούρης: «Έχουμε καινούργιο σχολείο!»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Μητροπολίτης Σιγκαπούρης: «Έχουμε καινούργιο σχολείο!».

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 3:44 pm


Περιοδεία Σταύρου Καμμένου στο Καινούργιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Περιοδεία Σταύρου Καμμένου στο Καινούργιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Περιοδεία στο Καινούργιο πραγματοποίησε χθες 15/05, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Σταύρος Καμμένος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 12:29 pm


H Ubisoft αστειευόταν όταν μιλούσε για καινούργιο Splinter Cell - IGN Greece

H Ubisoft αστειευόταν όταν μιλούσε για καινούργιο Splinter Cell  IGN Greece

Μερικά tweets στάθηκαν αφορμή για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ένα νέο Splinter Cell, όμως τελικά ήταν πλάκα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 4:09 pm


Ο Παπαναστασίου σε Καινούργιο και Μεγάλη Χώρα (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Ο Παπαναστασίου σε Καινούργιο και Μεγάλη Χώρα (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Ζητήματα καθημερινότητας συζήτησε με τους κατοίκους της Μεγάλης Χώρας και του Καινούργιου ο Γιώργος Παπαναστασίου, επικεφαλής του συνδυασμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:06 am


Τσουμελέας: “Είμαστε ομάδα που πρεσβεύει κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο” - Messinialive

Τσουμελέας: “Είμαστε ομάδα που πρεσβεύει κάτι καινούργιο, κάτι καινοτόμο”  Messinialive

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τσουμελέας με τον συνδυασμό "Καλαμάτα Τόπος Ζωής" και υποψήφια Δήμαρχο Καλαμάτας, Τόνια Κουζή, μίλησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 5:26 pm


Η Αντζελίνα Τζολί επιστρέφει ως Maleficent! Βγήκε το καινούργιο τρέιλερ! - Athens Magazine

Η Αντζελίνα Τζολί επιστρέφει ως Maleficent! Βγήκε το καινούργιο τρέιλερ!  Athens Magazine

Μια περιπέτεια φαντασίας που έρχεται αρκετά χρόνια μετά το "Maleficent"! Στην παλιά ταινία είδαμε μια άλλη εκδοχή του πιο διαβόητου κακού.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 2:43 pm


«Τα τάπερ της Αλίκης» - Το καινούργιο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα - Documento

«Τα τάπερ της Αλίκης» - Το καινούργιο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα  Documento

«Τα τάπερ της Αλίκης» της Έλενας Ακρίτα (εκδόσεις Διόπτρα) είναι το καινούργιο μυθιστόρημα της δημοσιογράφου και συγγραφέως που ήρθαν τη φετινή άνοιξη ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Καινούργιο: Διαμαρτυρίες για την επικινδυνότητα της περιμετρικής μετά από νέο τροχαίο - Sinidisi.gr

Καινούργιο: Διαμαρτυρίες για την επικινδυνότητα της περιμετρικής μετά από νέο τροχαίο  Sinidisi.gr

Καλά στην υγεία του είναι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο οδηγός του λευκού ι.χ το οποίο σήμερα το μεσημέρι μετά την εμπλοκή του σε τροχαίο στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 9:54 am


Αντ. Μπαλωμενάκης: Έργο σύμβολο της νέας εποχής το καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου - Αγώνας της Κρήτης

Αντ. Μπαλωμενάκης: Έργο σύμβολο της νέας εποχής το καινούργιο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου  Αγώνας της Κρήτης

Με ευρεία συναίνεση κυρώθηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση κατασκευής αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος. Στη συζήτηση παρενέβη ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 7:33 pm


Ελάτε να μιλήσουμε στα «ίσια» για το Καινούργιο μας! - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Ελάτε να μιλήσουμε στα «ίσια» για το Καινούργιο μας! - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Επανερχόμαστε στο θέμα της δημόσιας ανοιχτής συζήτηση (Ντιμπέιτ), μεταξύ των εκπροσώπων όλων των συνδυασμών, που συμμετέχουν στις εκλογές τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 11:46 am


Τροχαίο στο Καινούργιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε αύλακα, στο νοσοκομείο ο οδηγός (φωτο) - AgrinioPress

Τροχαίο στο Καινούργιο: Αυτοκίνητο έπεσε σε αύλακα, στο νοσοκομείο ο οδηγός (φωτο)  AgrinioPress

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην περιμετρική του Καινούργιου. Συγκεκριμένα, όχημα που κινούταν με ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Καινούργιο σποτ από τη ΝΔ για τις Ευρωεκλογές - Patras Events

Καινούργιο σποτ από τη ΝΔ για τις Ευρωεκλογές  Patras Events

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα το δεύτερο τηλεοπτικό σποτ της, ενόψει των ευρωεκλογών. Σε αυτό το σποτ, πρωταγωνιστές είναι νέοι άνθρωποι, με ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 1:12 pm


Φήμη: Έρχεται καινούργιο Saints Row - Game World

Φήμη: Έρχεται καινούργιο Saints Row  Game World

Η Deep Silver άνοιξε επίσημο κανάλι στο YouTube για την σειρά. Η σειρά Saints Row έχει παραμείνει αδρανής για αρκετό καιρό, σύντομα αυτό μπορεί να αλλάξει.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 8:40 pm


Avicii: Το καινούργιο single «Tough Love» κυκλοφορεί - Hit Channel

Avicii: Το καινούργιο single «Tough Love» κυκλοφορεί  Hit Channel

Ένα τραγούδι που αντικατοπτρίζει την ενασχόληση του Avicii με την ανατολική μουσική τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Το «Tough Love» είναι το δεύτερο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Ποιο είναι το καινούργιο Πάσχα - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ποιο είναι το καινούργιο Πάσχα  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Τι είναι το Πάσχα; Πως καθιερώθηκε να το εορτάζουμε κάθε χρόνο; Έχει διαφορά το Πάσχα των Εβραίων με το χριστιανικό.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Οι Πυξ Λαξ ξεκινούν για περιοδεία με το καινούργιο τους τραγούδι (vid) - gazzetta.gr

Οι Πυξ Λαξ ξεκινούν για περιοδεία με το καινούργιο τους τραγούδι (vid)  gazzetta.gr

Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 8:04 pm


Η Lana Del Rey προμηνύει το καινούργιο single «Doin' Time» - Hit Channel

Η Lana Del Rey προμηνύει το καινούργιο single «Doin' Time»  Hit Channel

Ένα απρόσμενο δώρο από τη Lana Del Rey. Η Lana Del Rey μοιράζεται ένα απόσπασμα από την επερχόμενη διασκευή της στο τραγούδι «Doin' Time» των ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 2:14 pm


Καινούργιο Αγρινίου: Σε τροχαίο με υλικές ζημιές ενεπλάκη ο Αλχασάν Καμαρά (Φωτό) - Αγρίνιο - AgrinioTimes

Καινούργιο Αγρινίου: Σε τροχαίο με υλικές ζημιές ενεπλάκη ο Αλχασάν Καμαρά (Φωτό) - Αγρίνιο  AgrinioTimes

Τροχαίο με υλικές ζημιές σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι λίγο μετά τις 13:00 στον κυκλικό κόμβο στην «Χαραυγή». Κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Οι Πυξ Λαξ μόλις κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι - SigmaLive

Οι Πυξ Λαξ μόλις κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι  SigmaLive

Θυμόμαστε τα «χειρότερα» τραγούδια που πήγαν Eurovision. fatih3.jpg. Τι σημαίνει η κάθοδος του «Fatih» ανοιχτά της Κύπρου και ποια τα «όπλα» της ΚΔ.

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Ο Άχμεντ χαμογελά και χορεύει με το καινούργιο προσθετικό μέλος - Athens Voice Online

Ο Άχμεντ χαμογελά και χορεύει με το καινούργιο προσθετικό μέλος  Athens Voice Online

Ο 5χρονος Άχμεντ, που έχασε το πόδι του στον πόλεμο, χορεύει από χαρά για το νέο προσθετικό μέλος του και το βίντεο γίνεται ανάρπαστο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Ήταν καινούργιο αλλά όχι πια… - Typos-i.gr

Ήταν καινούργιο αλλά όχι πια…  Typos-i.gr

Τα επεισόδια χτες στους «Ζωσιμάδες» άφησαν πίσω τους, πολλές ζημιές. Αρκετές εκατοντάδες καθίσματα ξηλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως «πολεμοφόδια» ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Κατέθεσε ψηφοδέλτιο ο συνδυασμός «ΕπιΜένουμε Καινούργιο» - AgrinioPress

Κατέθεσε ψηφοδέλτιο ο συνδυασμός «ΕπιΜένουμε Καινούργιο»  AgrinioPress

Κατατέθηκε από το Κώστα Διον. Κορδάτο το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΕπιΜένουμε Καινούργιο» για το Συμβούλιο Κοινότητας Καινούργιου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2019 | 10:00 am


Εξάσφαιρος ο Όμηρος- Πέρασε από το Καινούργιο η ΑΕΜ (φωτο) - AgrinioPress

Εξάσφαιρος ο Όμηρος- Πέρασε από το Καινούργιο η ΑΕΜ (φωτο)  AgrinioPress

Όμηρος και ΑΕΜ συνέχισαν με νίκες και μάλιστα εκτός έδρας, και πλέον η υπόθεση τίτλου θα παιχθεί μεταξύ των δύο αυτών ομάδων. Απομένουν τρεις αγωνιστικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2019 | 10:00 am


Κώστας Τζιούμης: Δώστε την ευκαιρία στο καινούργιο - Arcadia Portal

Κώστας Τζιούμης: Δώστε την ευκαιρία στο καινούργιο  Arcadia Portal

Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου και την τυπική και ουσιαστική έναρξη του προεκλογικού αγώνα πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Μαΐου ο Κώστας ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση για το... καινούργιο ίντερνετ - ΠΑΤΡΙΣ

Εκδήλωση για το... καινούργιο ίντερνετ  ΠΑΤΡΙΣ

Την ενημερωτική εκδήλωση “Blockchain Disruption” οργανώνει το Η2Β ΗUB την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στον χώρο του H2B HUB ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Σιζόπουλος: Δημιουργείται ένα καινούργιο πολιτικό περιβάλλον - Offsite News

Σιζόπουλος: Δημιουργείται ένα καινούργιο πολιτικό περιβάλλον  Offsite News

Το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ απαρτίζεται από τους: Διομήδης Διομήδους, Χρίστος Ιακώβου, Νατάσα Ιωάννου, Ηλίας Μυριάνθους, Θέα Νικολάου και Δημήτρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Θες να πάρεις καινούργιο κινητό; -Τα 20 smartphones που αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους - iefimerida

Θες να πάρεις καινούργιο κινητό; -Τα 20 smartphones που αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους  iefimerida

Αν βαθμολογούσαμε τα κινητά τηλέφωνα μόνο με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους τότε θα είχαμε ένα μάλλον προβλέψιμο αποτέλεσμα με τα πιο ακριβά ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 7:13 pm


Ετοιμάζουν καινούργιο ριάλιτι - Newsit

Ετοιμάζουν καινούργιο ριάλιτι  Newsit

Έχοντας διαγράψει πετυχημένη πορεία στις χώρες όπου έχει προβληθεί τα στελέχη του ΣΚΑΪ αποφάσισαν να αποκτήσουν τα δικαιώματά του για τη χώρα μας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Η επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στο καινούργιο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν - Alphanews.Live

Η επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στο καινούργιο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν  Alphanews.Live

Επίσκεψη στο νέο σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στο Φρόγκμορ Κότατζ έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ πριν από λίγες ημέρες. Η Μέγκαν Μαρκλ από ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Άγνωστοι βανδάλισαν το καινούργιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - SKAI

Άγνωστοι βανδάλισαν το καινούργιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου  SKAI

ΟΙ δράστες έγραψαν συνθήματα στο βάθρο του αγάλματος, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στα μέσα Απριλίου....

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Καινούργιο: 32 χρόνια μετά συναντήθηκαν οι απόφοιτοι Γυμνασίου Καινουργίου 1987 (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO) - Sinidisi.gr

Καινούργιο: 32 χρόνια μετά συναντήθηκαν οι απόφοιτοι Γυμνασίου Καινουργίου 1987 (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)  Sinidisi.gr

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αναπόλησης αναμνήσεων των παιδικών χρόνων στο Γυμνάσιο Καινουργίου έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο Αρχοντικό της Λίμνης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Έτσι θα είναι το καινούργιο facebook - TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Έτσι θα είναι το καινούργιο facebook  TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Πολλές και σημαντικές οι ανακοινώσεις της Facebook από το συνέδριο F8, στην προσπάθεια της εταιρείας να πραγματοποιήσει μια στροφή 180° στην πολιτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


Ποιος Θεός και ποιος άνθρωπος; Αναζητώντας πυξίδα στον «Θαυμαστό καινούργιο κόσμο» της ψηφιακής τεχνολογίας - Pentapostagma

Ποιος Θεός και ποιος άνθρωπος; Αναζητώντας πυξίδα στον «Θαυμαστό καινούργιο κόσμο» της ψηφιακής τεχνολογίας  Pentapostagma

Μία αξιέπαινη εργασία μαθητών από το Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, έχει ως θέμα τον σύγχρονο άνθρωπο και τη σχέση του με την ψηφιακή.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


Καινούργιο: Σε λειτουργία με νέο εξοπλισμό η παιδική χαρά δίπλα στην Τριχωνίδα (Φωτό) - Αγρίνιο - AgrinioTimes

Καινούργιο: Σε λειτουργία με νέο εξοπλισμό η παιδική χαρά δίπλα στην Τριχωνίδα (Φωτό) - Αγρίνιο  AgrinioTimes

Σε λειτουργία δόθηκε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής και της τοποθέτησης νέων οργάνων η παιδική χαρά δίπλα στο κύμα της Τριχωνίδας στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


Δυσαρεστημένοι οι φαν του Game of Thrones με το καινούργιο επεισόδιο - www.enikos.gr

Δυσαρεστημένοι οι φαν του Game of Thrones με το καινούργιο επεισόδιο  www.enikos.gr

Σκοτεινή σειρά χαρακτηρίζεται το Game of Thrones, όσον αφορά τους συναισθηματικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ωστόσο, οι φαν της θρυλικής σειράς ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2019 | 10:00 am


Radio: Το νέο βίντεο κλιπ των Rammstein από το καινούργιο τους άλμπουμ - Athens Voice Online

Radio: Το νέο βίντεο κλιπ των Rammstein από το καινούργιο τους άλμπουμ  Athens Voice Online

Radio: Δείτε το δεύτερο βίντεο κλιπ των Rammstein από το έβδομο άλμπουμ τους που κυκλοφορεί στις 17 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Καινούργιο: Πασχαλινή δράση αλληλεγγύης από τον Π.Σ. Καινουργιωτών Αττικής "Ο Θέστιος" - Sinidisi.gr

Καινούργιο: Πασχαλινή δράση αλληλεγγύης από τον Π.Σ. Καινουργιωτών Αττικής "Ο Θέστιος"  Sinidisi.gr

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος γνωστοποιεί την κοινωνική δράση που πραγματοποίησε ,προσφέροντας πασχαλινά δώρα σε 15 παιδιά άπορων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Καινούργιο πασχαλινό ανέκδοτο - Zougla

Καινούργιο πασχαλινό ανέκδοτο  Zougla

Παπά μου, από ποιους δρόμους τής γειτονιάς θα περάσει σήμερα ο Επιτάφιος;. - Ρε, άει πάγαινε από 'δώ που θα σού πω κι από πού θα περάσει ο Επιτάφιος.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


P!nk: Ακούστε το καινούργιο άλμπουμ «Hurts 2B Human» - Hit Channel

P!nk: Ακούστε το καινούργιο άλμπουμ «Hurts 2B Human»  Hit Channel

Τα θεμέλια επάνω στα οποία οικοδομήθηκε το «Hurts 2B Human» είναι οι συνεργασίες της P!nk με πρόσωπα που δεν είχε συναντήσει ξανά. Η P!nk κυκλοφορεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Καινούργιο: Συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (Φωτό) - Κοινωνία - AgrinioTimes

Καινούργιο: Συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου (Φωτό) - Κοινωνία  AgrinioTimes

Συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Αγρινίου. Η δράση θα ολοκληρωθεί την ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Μπρους Σπρίνγκστιν - Sunshine: Φρενίτιδα για το καινούργιο τραγούδι του «αφεντικού» (Video) - Documento

Μπρους Σπρίνγκστιν - Sunshine: Φρενίτιδα για το καινούργιο τραγούδι του «αφεντικού» (Video)  Documento

Παγκόσμια φρενίτιδα έχει προκαλέσει στα εκατομμύρια των φανατικών οπαδών του ο Μπρους Σπρίνγκστιν που ακριβώς τα μεσάνυχτα έδωσε στην κυκλοφορία το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Το καινούργιο βίντεο κλιπ της Madonna είναι πιο τρελό απ' όσο φαντάζεσαι - Athens Voice Online

Το καινούργιο βίντεο κλιπ της Madonna είναι πιο τρελό απ' όσο φαντάζεσαι  Athens Voice Online

Η Madonna επέστρεψε με swing ρυθμούς. Μετά από τέσσερα χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο της music video για το τραγούδι "Medellín", το πρώτο σινγκλ του ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Καινούργιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο Καινούργιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Μ.Τετάρτη σε δρόμους του Καινουργίου και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, καιρού επιτρέποντος και μετά.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Ειρήνη Στεριανού: Μετά το GNTM, στο καινούργιο «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα»! - Paraskhnio.gr

Ειρήνη Στεριανού: Μετά το GNTM, στο καινούργιο «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα»!  Paraskhnio.gr

Η Ειρήνη Στεριανού, μετά την αναγνωρισιμότητα που της χάρισε η συμμετοχή της στο «Greece's Next Top Model», ετοιμάζεται να παίξει στη νέα ταινία της Feel ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Aνακοίνωση του συνδυασμού «ΕπιΜένουμε Καινούργιο - ΑgrιnιοΝews.gr

Aνακοίνωση του συνδυασμού «ΕπιΜένουμε Καινούργιο  ΑgrιnιοΝews.gr

Aνακοίνωση του συνδυασμού «ΕπιΜένουμε Καινούργιο» – Ανεξάρτητη Συνεργασία Δημοτών που συμμετέχει στις εκλογές για την Κοινότητα Καινουργίου:.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Α’ ΕΠΣΑ (play off): Ισοπαλία στο Μεσολόγγι- πρώτη νίκη για το Καινούργιο - AgrinioPress

Α’ ΕΠΣΑ (play off): Ισοπαλία στο Μεσολόγγι- πρώτη νίκη για το Καινούργιο  AgrinioPress

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, που έγινε στο Μεσολόγγι, ΑΕΜ και Όμηρος αναδείχτηκαν ισόπαλοι με την ομάδα του Νεοχωρίου σαφώς να είναι ευχαριστημένη από ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Δήμος Αγρινίου: Εγκαταστάθηκε συντριβάνι στο Καινούργιο - Αγρίνιο - AgrinioTimes

Δήμος Αγρινίου: Εγκαταστάθηκε συντριβάνι στο Καινούργιο - Αγρίνιο  AgrinioTimes

Με παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου εγκαταστάθηκε συντριβάνι στο Καινούργιο. Στην πλατεία Καλφούντζου τοποθετήθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Παλάτι με... ρόδες: Ο Νίκος Χατζηνικολάου αγόρασε καινούργιο αυτοκίνητο που... σοκάρει! - Athens Magazine

Παλάτι με... ρόδες: Ο Νίκος Χατζηνικολάου αγόρασε καινούργιο αυτοκίνητο που... σοκάρει!  Athens Magazine

Δείτε το καινούργιο αυτοκίνητο που αγόρασε ο Νίκος Χατζηνικολάου και προκαλεί πραγματικά... εγκεφαλικά! Πραγματικό θηρίο!

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Ο αντιδήμαρχος καμαρώνει το νέο σιντριβάνι στο Καινούργιο… - ΑgrιnιοΝews.gr

Ο αντιδήμαρχος καμαρώνει το νέο σιντριβάνι στο Καινούργιο…  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο αντιδήμαρχος Θύμιος Γρίβας στέκεται σχεδόν εκστατικός μπροστά στο καινούριο σιντριβάνι που τοποθετήθηκε στο Καινούργιο. Είναι τόση η προσήλωση στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Σύρος: Αυτό είναι το πλοίο "φάντασμα" που ετοιμάζεται να... - Newsit

Σύρος: Αυτό είναι το πλοίο "φάντασμα" που ετοιμάζεται να...  Newsit

Στο πλοίο είναι αποτυπωμένα τα σημάδια της εγκατάλειψης και της «ταλαιπωρίας». Μοιάζει περισσότερο με πλωτό που περιμένει να οδηγηθεί για σκραπ σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Καινούργιο απορριματοφόρο στο Δήμο Καντάνου- Σελίνου - Χανιώτικα Νέα

Καινούργιο απορριματοφόρο στο Δήμο Καντάνου- Σελίνου  Χανιώτικα Νέα

Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου παρέλαβε το πρώτο από τα δύο νέα απορριμματοφόρα που θα ανανεώσουν το στόλο αποκομιδής απορριμμάτων. 'Όπως αναφέρεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Καινούργιο: Εντυπωσιάζουν οι κατασκευές στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Καινούργιο: Εντυπωσιάζουν οι κατασκευές στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με αφορμή τη σχολική εβδομάδα εθελοντισμού "Let's do it" έγιναν παρεμβάσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο προαύλιο χώρο του σχολείου ,οι.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Άγνωστος θανάτωσε αδέσποτο σκύλο στο Καινούργιο - Αιχμή News - Αιχμή

Άγνωστος θανάτωσε αδέσποτο σκύλο στο Καινούργιο - Αιχμή News  Αιχμή

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προχθές το απόγευμα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο

Φιλικοί ιστότοποι: