Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Καινουργιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Μην Ανοίγεις την Πόρτα»: Η πρώτη ταινία των unboxholics έρχεται στον Άνεσις


Από την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 9:30 μ.μ.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα.

Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;

Έπειτα από 12 χρόνια δυναμικής παρουσίας τους στο ελληνικό internet, οι UNBOXHOLICS έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με original περιεχόμενο σε όλους τους digital προορισμούς τους.

Στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει, στο κοινό, τέσσερις πρωτότυπες mini ταινίες horror μυθοπλασίας, καθώς και το “Κουκλοθέατρο”, μια διαδραστική horror σειρά πέντε επεισοδίων.

Σκηνοθεσία: Σάκης & Αλέξανδρος Καρπάς

Σενάριο: Σάκης Καρπάς & Αλέξανδρος Καρπάς

Ηθοποιοί: Φωτεινή Λεβογιάννη, Σάκης Καρπάς

Δείτε το trailer : h https://youtu.be/nqDECA1WknY

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€

ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 11:21 pm


Την Τετάρτη η προπόνηση των παλαιμάχων Δόξας Καινουργίου

Ο Σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ανακοινώνει ότι η επόμενη προπόνηση της ομάδας θα γίνει την Τετάρτη 24/4/2024 στις 18:00 στο δημοτικό γήπεδο Καινουργίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 10:25 pm


Α.Ε.Καινουργίου:Γκολ και θέαμα στην τελευταία αγωνιστική Κ14


Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 20/4/2024 οι επίσημες υποχρεώσεις της Α.Ε. Καινουργίου στο πρωτάθλημα Κ14 της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας .


Στο βοηθητικό του Δ.Α.Κ Αγρινίου αντιμετώπισε, ως τυπικά γηπεδούχος, για την τελευταία αγωνιστική του Β' ομίλου την Α.Ε Αγίου Δημητρίου.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πρόσφεραν πολλά γκολ και θέαμα και η αναμέτρηση έληξε 3-3.

Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί και συγχαίρει τους αθλητές,τον προπονητή  τους γονείς και τους χορηγούς, για την αξιόλογη προσπάθεια και την στήριξη και θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Όμως αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά  έπαιξαν όλους τους αγώνες εκτός του Καινουργίου (όπως και η Κ12),καθώς οι εγκαταστάσεις της Ένωσης στο Καινούργιο δεν τηρούν ακόμη τις προϋποθέσεις ,ενώ αν και της παραχωρήθηκε το δημοτικό γήπεδο Καινουργίου δεν πληρούσε της προϋποθέσεις για την διεξαγωγή αγώνων υποδομών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 9:45 pm


Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Αμπάρια Παναιτωλίου

Αποτέλεσμα εικόνας για KAINOURGIOPRESS ΚΕΠΕΤΡΙ

Η Επιτροπή Κατοίκων Παναιτωλίου καλεί όλους τους συλλόγους, φορείς και κατοίκους του Παναιτωλίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την  Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, στην διασταύρωση του  ΚΕΠΕΤΡΙ στα Αμπάρια Παναιτωλίου.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί με αίτημα την κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή, την διαπλάτυνση και τον φωτισμό του κεντρικού δρόμου.   

Η Επιτροπή αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωση της  : 

«Στις 7 του Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατοίκων στο κατάστημα του Βασίλη Ζυγούρη στα Αμπάρια.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έλλειψη πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου Χαριλάου Τρικούπη όπου έχουν γίνει πολλά ατυχήματα ,αναφέρθηκαν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα του χωριού μας που συγκροτούν την εικόνα εγκατειλημμένου χωριού όπως

-Η απαξίωση των αγροτικού ιατρείου

-Οι ανύπαρκτοι έλεγχοι των σχολικών κτιρίων που ξεπερνούν τα 70 χρόνια ζωής

-Οι δύο παιδικές χαρές που έκλεισαν (πλατεία μάνας -αμπάρια) κτλ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αποχέτευση που χρόνια τώρα φτιάχνεται και τελειωμό δεν έχει και φυσικά στο οδικό δίκτυο του χωριού μας που είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο με κυρίαρχο πρόβλημα την έλλειψη πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου στο ύψος των Αμπαριών. Γνωρίζομαι όλοι μας ότι ο δρόμος στην περιοχή αυτή είναι επικίνδυνος και για πεζούς και οδηγούς και είναι υποψήφιος να μετατραπεί σε κοιλάδα των τεμπών.

Κανένας μας δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση .

Όλοι μας είμαστε υποψήφια θύματα. Καμία δικαιολογία για κυβερνήσεις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.Αν μπορούσαν να βάλουν διόδια το έργο θα το είχαν φτιάξει εδώ και χρόνια. Ούτε στέκεται το επιχείρημα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων. Για μας προτεραιότητα είναι η ζωή η δικιά μας και των παιδιών μας. Διεκδικούμε το έργο αυτό να φτιαχτεί άμεσα και να μας δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Στη σύσκεψη έγινε πρόταση για συγκέντρωση την οποία θα συγκεκριμενοποιήσει η επιτροπή κατοίκων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το 2014 παραδόθηκε κείμενο με υπογραφές κατοίκων στον τότε δήμαρχο και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.

Δεν απάντησε κανείς .

Το 2023 πριν τις εκλογές έγινε παράσταση από την επιτροπή υγείας και αλληλεγγύης στη Δημοτική αρχή και σημερινό Δήμαρχο της πόλης όπου τέθηκε και το συγκεκριμένο και άλλα προβλήματα . Δεσμεύτηκε να μας απαντήσει .Δεν μας απάντησε ποτέ.
Επομένως η συγκέντρωση είναι η φυσιολογική εξέλιξη για διεκδίκηση άμεσης λύσης.
Καλούμε

-Το τοπικό συμβούλιο να συνεδριάσει και να πάρει η απόφαση στήριξης του αγώνα

-Του συλλόγους του χωριού μας να το συζητήσουν στα διοικητικά τους συμβούλια και τα μέλη τους και να πάρουν αποφάσεις
-Η επιτροπή κατοίκων σύντομα θα καλέσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να κάνει γνωστό το πρόβλημα σε όλους. Επίσης θα βγάλει ανακοινώσεις- αφίσα- κτλ. μέσα που μπορούν να βοηθήσουν και σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία συγκέντρωσης.»

ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

1.ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2.ΖΩΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

3.ΖΩΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

4.ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

5.ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6.ΚΑΜΖΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

7.ΚΑΛΤΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

8.ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

9.ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

10.ΠΑΛΟΥΜΠΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

11.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

12.ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ ΧΑΡΗΣ

13.ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

14.ΨΕΙΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ  

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 8:42 pm


Αγρίνιο: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής στη μνήμη των Βετεράνων του Τοπικού Τύπου που έφυγαν(φωτο)


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η εκδήλωση με τίτλο: «Τιμή στη μνήμη των Βετεράνων του Τοπικού Τύπου που έφυγαν».


Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Δαμασκηνός,ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Λίνος Μπλέτσας,εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ,φορέων και συλλόγων ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι τοπικών ΜΜΕ.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις Εβδομαδιαίες Εφημερίδες ΜΑΧΗΤΗΣ και ΠΑΛΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ με συνδιοργανωτή τον τ. Πράκτορα Εφημερίδων κ. Βλάση Αλμπάνη ,υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου.


Την εκδήλωση στήρίξαν οι δημοσιογραφικές ενώσεις : ΕΙΕΤ, ΕΙΗΕ, AEJ & ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ.
Κεντρική Ομιλήτρια ήταν η Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ) .


Για τους απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφους μίλησαν : η κ. Κατερίνα Κιτσάκη, Δικηγόρος, η κ. Κωνσταντίνα Κουτσονίκα, Φιλόλογος και η κ. Καλλιόπη Μυρισιώτη, Δημοσιογράφος,ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της μνήμης τους.


Οι απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν  είναι :

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

• ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

• ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΝΤΑΣ

• ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΗΣ

• ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ

• ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

• ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

• ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (τ. Πράκτορας Εφημερίδων)


Την εκδήλωση συντόνισε ο Εκδότης του ΜΑΧΗΤΗ, δημοσιογράφος κ. Νίκος Κανής.


Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων, στον Εκθεσιακό Χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία στον τοπικό, αθηναϊκό και διεθνή Τύπο. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο κ. Βλάσης Αλμπάνης ενώ τεχνική υποστήριξη παρέχει ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.
















Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 8:34 pm


«Οι Αντίπαλοι»: Η νέα ταινία με τη Ζεντάγια έρχεται στον Άνεσις


Από την Πέμπτη 25 Απριλίου έως και την Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 καθημερινά , στις 7:00 μ.μ.

Η Τάσι είναι μια δυναμική, πρώην κορυφαία τενίστρια και νυν προπονήτρια που δεν απολογείται για τις μεθόδους της εντός και εκτός γηπέδου. Είναι παντρεμένη με έναν πρωταθλητή, ο οποίος δέχεται απανωτές ήττες (Μάικ Φάιστ). Η στρατηγική της για την ανάκαμψη του συζύγου της παίρνει αναπάντεχη στροφή όταν εκείνος έρχεται αντιμέτωπος με τον ξοφλημένο Πάτρικ (Τζος Ο΄Κόνορ) — τον πρώην καλύτερο του φίλο και παλιό σύντροφο της Τάσι.

Καθώς το παρόν και το παρελθόν τους έρχονται σε σύγκρουση και η ένταση κλιμακώνεται, η Τάσι πρέπει να αναρωτηθεί ποιο είναι το τίμημα της νίκης.

Σκηνοθεσία:

Luca Guadagnino

Σενάριο:

Justin Kuritzkes

Ηθοποιοί:

Zendaya Coleman, Mike Faist, Josh O'Connor

Δείτε το trailer : https://youtu.be/ovmymyKTyrI

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€

ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:55 pm


Αγρίνιο: Αποπειράθηκε να βιάσει την εν διαστάσει σύζυγό του


Σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού και ενδοοικογενειακή βία,στο Αγρίνιο  σε βάρος ενός άνδρα τον οποίο κατήγγειλε η εν διαστάσει σύζυγός του, αναφέροντας ότι την εξύβρισε και αποπειράθηκε να έρθει σε συνουσία μαζί της χωρίς τη συγκατάθεση της τελευταίας, η οποία του αντιστάθηκε.

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία της, ο κατηγορούμενος από τις 18-4-2024 έως και τις 21-04-2024 απείλησε την παθούσα προκαλώντας της τρόμο και ανησυχία.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:46 pm


Καταχειροκροτήθηκαν οι «Θεστιείς« στο 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου διεξήχθη στο Σ/Κ 20 & 21 Απριλίου 2024 το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας , που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 600 παιδιά 6-15 ετών από επιλεγμένους αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα την παράδοση.

Αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, που προάγει τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη προσφορά ευκαιριών δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά, που αποτελούν τους αυριανούς συνεχιστές της παράδοσης.

Την Αιτωλοακαρνανία εκπροσώπησε ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινούργιου «Οι Θεστιείς» ,μέλη του οποίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου με χοροδιδάσκαλο τον Φάνη Τσιάμη,κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα και αποσπώντας θετικές κριτικές.


Τα κορίτσια συμμετείχαν με τις φορεσιές Δεσφίνα και τα Αγόρια με Φουστανέλα.

Οι χοροί που παρουσίασαν ήταν:

1) Μαραίνομαι ο καημένος,

2) Δυόσμος,

3) Βασιλικός – Γιούλα, Μαυριδερούλα, Γαϊτανάκι Θέρμου,

υπό την συνοδεία μουσικού σχήματος του Φεστιβάλ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:14 pm


Καταβολή επιδόματος μητρότητας σε γυναίκες εμπόρους

Ο Σύλλογος

Εμπόρων & Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου ενημερώνει, ότι άνοιξε η πλατφόρμα, https://parentalbenefits.dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και στις μητέρες εμπόρους, οι οποίες θα λαμβάνουν μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που σήμερα ανέρχεται στα 830 ευρώ για 9 μήνες, ήτοι συνολικά 7.470 ευρώ.

Το μέτρο νομοθετήθηκε με αναδρομική ισχύ, έτσι ώστε να καλύπτει και τις μητέρες που απέκτησαν παιδί έως και 14 εβδομάδες πριν από τη λήξη του 2023, δηλαδή από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά. Προϋπόθεση για την λήψη του επιδόματος είναι να έχουν λάβει επίδομα κυοφορίας και λοχείας από τον e-ΕΦΚΑ και είναι ασφαλιστικά ενήμερες.

Η αίτηση υποβάλλεται στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην ΟΑΕΔ) στην ανωτέρω διαδικτυακή διεύθυνση εντός 2 μηνών, από την επομένη της καταβολής του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας του e-ΕΦΚΑ ή από την επομένη της ένταξης του παιδιού στην οικογένεια ή της τελεσιδικίας της δικαστικής απόφασης, όταν πρόκειται για υιοθεσία. Διευκρινίζεται ότι, στις περιπτώσεις που η αιτούσα δεν είναι εγγεγραμμένη στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ είναι αναγκαία η εγγραφή στη νέα πλατφόρμα μέσω ειδικής φόρμας που υφίσταται για το σκοπό αυτό. Η είσοδος στην ειδική φόρμα πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών TAXIS και του ΑΜΚΑ.

Η διαδικασία είναι γρήγορη και απλή για τις δικαιούχες μέλη μας, καθώς μέσω της διαλειτουργικότητας ΔΥΠΑ - ΕΦΚΑ και της ΑΑΔΕ, αντλούνται ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επεξεργασία του αιτήματος.

Οι αιτήσεις εξετάζονται με σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας κατάθεσης και η καταβολή της παροχής ξεκινά από την πρώτη του επόμενου μήνα της αίτησης.


Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή


       Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν . Γραμματέας

   

Κωστίκογλου Σωκράτης                                    Γιοπάνος Ιωάννης


Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 8:41 am


Σήμερα Δευτέρα (22/4) η εκδήλωση τιμής και μνήμης των βετεράνων του τοπικού τύπου που «έφυγαν»



Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 7 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο: «Τιμή στη μνήμη των Βετεράνων του Τοπικού Τύπου που έφυγαν», υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Εβδομαδιαίες Εφημερίδες ΜΑΧΗΤΗΣ και ΠΑΛΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΚΑΡΝΑΝΙΑΣ με συνδιοργανωτή τον τ. Πράκτορα Εφημερίδων κ. Βλάση Αλμπάνη.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι δημοσιογραφικές ενώσεις : ΕΙΕΤ, ΕΙΗΕ, AEJ & ΕΝΩΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ. Κεντρική Ομιλήτρια θα είναι η Σάγια Τσαουσίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ).

Οι απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφοι που θα τιμηθούν είναι :

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

• ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

• ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΝΤΑΣ

• ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΗΣ

• ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ

• ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

• ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

• ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (τ. Πράκτορας Εφημερίδων)

Για τους απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφους θα μιλήσουν : η κ. Κατερίνα Κιτσάκη, Δικηγόρος, η κ. Κωνσταντίνα Κουτσονίκα, Φιλόλογος και η κ. Καλλιόπη Μυρισιώτη, Δημοσιογράφος.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Εκδότης του ΜΑΧΗΤΗ, δημοσιογράφος κ. Νίκος Κανής.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση πρωτοσέλιδων εφημερίδων, στον Εκθεσιακό Χώρο του Παπαστρατείου Μεγάρου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία στον τοπικό, αθηναϊκό και διεθνή Τύπο. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο κ. Βλάσης Αλμπάνης ενώ τεχνική υποστήριξη παρέχει ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Μιλτιάδης Γρηγορόπουλος.


Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 8:06 am


Ο Φώτης Ζησιμόπουλος πρώτος στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Στον… ρυθμό του 18ου

Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κινήθηκε σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Με δεκάδες εκατοντάδες θεατές, σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σ.σ. κλειστοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης από τα ξημερώματα), άρχισε η διοργάνωση που αφορά την κεντρική διαδρομή των 42.195 μέτρων, με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό την παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τους παράλληλους δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10χλμ. (αφετηρία Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης), 5χλμ. (αφετηρία Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης) και τα 1000 μέτρα μαθητών (αφετηρία Πλατεία Αριστοτέλους).

Σημείο τερματισμού και για τους παράλληλους δρόμους ήταν η παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Περισσότεροι από 17.000 δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες, από 71 χώρες, 2.000 εκ των οποίων αφορούν τη διαδρομή Πέλλας-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, επιπλέον, διεξήχθη φέτος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Νικητής του Μαραθωνίου, με χρόνο ρεκόρ για τον αγώνα, 02:23:40, αναδείχτηκε ο 42χρονος Αγρινιώτης υπερμαραθωνοδρόμος, αστυνομικός στο επάγγελμα, Φώτης Ζησιμόπουλος.

πηγή:neaait.gr


Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 9:56 pm


«Χελιδονίσματα 2024» στο Αγρίνιο


Στο πλαίσιο εορτασμού των 35 χρόνων ζωής του  Π.Σ Αγρινίου «Ο Ζορμπάς», οι δράσεις συνεχίζονται με τα «Χελιδονίσματα»:

Ανοιχτή πρόσκληση

Ο μουσικοσυνθέτης- εκπαιδευτικός Χρήστος Χατζόπουλος από την Κομοτηνή, σε συνεργασία με τον Π.Σ.Αγρινίου " ο Ζορμπάς" και το 2ο γυμνάσιο Αγρινίου " ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΌΣ" , σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για την άνοιξη τη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 18.00 στον προαύλιο χώρο του 2ου γυμνασίου (πλησίον Jumbo)μαζί με σχολεία του Αγρινίου (και όχι μόνο). Με την συμμετοχή του 2ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του 5ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, του δημοτικού σχολείου Φυτειών, του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου, του 2ου γυμνασίου Αγρινίου "ΚΟΣΜΑΣ ο ΑΙΤΩΛΌΣ, τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Φυτειών " το Ακαρνανικο Φως" και τον Π.Σ.Αγρινίου " ο ΖΟΡΜΠΆΣ", θα αναβιώσουμε τα σύγχρονα χελιδονίσματα.


Παιδικά ποιήματα του Βιζυηνού(που μιλούν για την άνοιξη)μελοποιήθηκαν από τον κύριο Χατζοπουλο και έγιναν παραδοσιακοί χοροί και θα προσφερθούν στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους ώστε να δωθεί μια ακόμα επιλογή στους νέους να έρθουν κοντά στη φύση και τα έθιμα μας.


Κατά την εκδήλωση θα κάνουμε μια μικρή πορεία 5-10 λεπτών περπατώντας προς το κέντρο του Αγρινίου(μετά από συνεννόηση με την τροχαία Αγρινίου να έχει κλείσει για λίγο ο δρόμος) τραγουδώντας το τραγούδι της άνοιξης: τα χελιδονίσματα και με τις ζωγραφιές και τα θετικά μηνύματα των παιδιών που θα έχουν φτιάξει σε χαρτόνια κτλ και θα επιστρέψουμε στο 2ο γυμνάσιο για την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.


Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους και εκτός των συγκεκριμένων σχολείων που θα συμμετάσχουν ενεργά στην εκδήλωση. Γονείς και μη σας περιμένουμε να υποδεχτούμε την άνοιξη όπως και οι αρχαίοι κ τόσες γενιές πίσω.

Θα συμμετάσχουν οι μουσικοί: Χρήστος Χατζόπουλος, Σοφία Χατζοπούλου, Βαγγέλης Μήτσουρας και Βενιαμίν Γερνάς.

Σας περιμένουμε όλους!

Π.Σ Αγρινίου Ο Ζορμπάς

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 9:49 pm


Καινούργιο :Ολοκληρώθηκε η 2η εθελοντική αιμοδοσία (φωτο)

Συγκεντρώθηκαν

πολύτιμες μονάδες αίματος. 

Με ικανοποιητική προσέλευση πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο Καινούργιο η εθελοντική αιμοδοσία που συνδιοργάνωσαν ο Σ.Ε.Α Καινουργίου με τοπικούς συλλόγους,με την υποστήριξη φυσικά του τμήματος αιμοδοσίας νοσοκομείου Αγρινίου.

Εθελοντές αιμοδότες  και μέλη των συλλόγων προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα, δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Συγχρόνως με την αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εγγραφή νέων εθελοντών αιμοδοτών.









Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 9:37 pm


Πραγματοποιήθηκε η αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Άκτιο (φωτο-βίντεο)

Με σύνθημα

να κλείσει η Νατοϊκή Βάση του Ακτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση, στην πύλη της νατοϊκής βάσης ,που συνδιοργάνωσαν οι περιφερειακές κινήσεις «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα Ιόνια», «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» και οι δημοτικές κινήσεις «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ», «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας», «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ» οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού, ζητώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους και το κλείσιμο της “νατοικής βάσης του Ακτίου”.

Επίσης συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,Λευκάδας και Ιωαννίνων.

Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της Πρέβεζας .

Το σχετικό κάλεσμα αναφέρει:

“Στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού – Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολέμους ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ


1. Συγκλονίζει όλο τον κόσμο η βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει προκαλέσει ήδη έναν τρομερό αριθμό νεκρών και τραυματιών, μεταξύ αυτών χιλιάδων παιδιών, καθώς ισοπεδώνονται ολόκληρες περιοχές. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

2. Η νέα δραματική φάση του πολέμου του Ισραήλ κατά της Γάζας, της «μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου» και συνολικά κατά των Παλαιστινίων, εκδηλώνεται εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών με τελευταία εξέλιξη την επίθεση του ΙΡΑΝ και ενώ προωθούνται σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται να θαφτούν για πάντα οι Παλαιστίνιοι και τα δικαιώματά τους, να καθαρίσει το πεδίο από την πάντα ενοχλητική παλαιστινιακή αντίσταση και τους ανεκπλήρωτους στόχους των «κολασμένων» της Μέσης Ανατολής.

3. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ όχι μόνο γιατί το κράτος-δολοφόνος είναι ο συνεργάτης

τους στην περιοχή, αλλά και γιατί βλέπουν μια ευκαιρία να περιορίσουν ή και να πλήξουν αποφασιστικά τα συμφέροντα και τις θέσεις των ανταγωνιστών τους, όπως του Ιράν (και των προσβάσεών του σε Συρία και Λίβανο), της Ρωσίας, της Κίνας, κλπ.

4. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ στην εγκληματική πολιτική του. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους μεγαλώνει διαρκώς. Όχι μόνο αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, που στέκεται αλληλέγγυος στους Παλαιστίνιους, αλλά είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο ξέπλυμα της πολιτικής του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ συμμετέχουν και οι τοπικές αρχές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δήμο Πρέβεζας.

Η στήριξη στο Ισραήλ είναι έκφραση της επιλογής της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει ένα διευρυμένο κομμάτι από την λεία των οικονομικών πόρων και των ενεργειακών δρόμων της Ν.Α. Μεσογείου μέσω των ΑΟΖ και άλλων συμφωνιών, δημιουργώντας τον επιθετικό άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος και παίζοντας τον ρόλο του «καλού στρατιώτη» των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η στάση της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή, που οξύνει τον επικίνδυνο αστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία.

5. Στεκόμαστε με σεβασμό και πόνο στο δράμα του παλαιστινιακού λαού. Σφίγγουμε τη γροθιά μας και παίρνουμε δύναμη από την ηρωική και ακατάβλητη παλαιστινιακή αντίσταση.

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, στα ιστορικά τους εδάφη, με επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων. Όχι ένα κράτος κηδεμονευόμενο, αποτελούμενο από ομάδες οικισμών, όπως έλεγε η Συμφωνία του Όσλο.

– Άμεση παύση της δολοφονικής στρατιωτικής επιχείρησης και αποχώρηση των δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα. Λευτεριά στην Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Να ηττηθεί η πολεμική εκστρατεία του Ισραήλ.

– Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων.

– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το έγκλημα. Κατάργηση του άξονα συμμαχίας με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, να γυρίσουν οι φρεγάτες. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς της ευρύτερης περιοχής την Κυριακή 21/4 στις 11 π.μ. στην πύλη της νατοϊκής βάσης του ΑΚΤΙΟΥ και την πορεία στις 12 μ.μ. στην Πρέβεζα με προσυγκέντρωση στο Φόρο.”













Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 8:54 pm


Το ΓΕ.Λ Θέρμου συμμετείχε στο Βιωματικό Ποιητικό εργαστήρι «Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο, να γίνει δύναμη ζωή»


Διεξαγωγή Βιωματικών Ποιητικών Εργαστηρίων σε μαθητές/μαθήτριες της Μέσης
Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην
Κύπρο και στην Ελλάδα, κατά τη σχολική χρονιά 2023-24, υπό τον γενικό τίτλο:

«Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο, να γίνει δύναμη ζωής»


Το δημιουργικό, ποιητικό ταξίδι συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, ως ένα
συναπάντημα ιδεών και συναισθημάτων τα οποία μοιράζονται μαθητές όλων των
σχολείων της Κύπρου και σχολείων της Ελλάδος. Η θεσμοθέτηση του «Βιωματικού
Ποιητικού Εργαστηρίου», υλοποιεί βασικούς στόχους της Παιδείας που συνιστούν
διαχρονικά την ψυχοπνευματική ισορροπία, την αυτοαναγνώριση και κατά συνέπεια τη βελτίωση της εικόνας των μαθητών/τριών.

Τα Βιωματικά Ποιητικά Εργαστήρια, έχουν θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας
Αθλητισμού και Νεολαίας και λειτουργούν για τρίτη συνεχή χρονιά. Τα εργαστήρια
ως μία διεπιστημονική, διαθεματική και καινοτόμος διαδικασία μάθησης, συγκεντρώνουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, βασικές έννοιες και στάσεις  απαραίτητες  στην εκπαιδευτική διαδικασία, σε ένα ανθρώπινο, συμπεριληπτικό, δημοκρατικό και 
υγιές σχολείο. 
Απώτερος σκοπός τους είναι η συνάντηση των μαθητών και των μαθητριών με τον αληθινό εαυτό τους, την ψυχή, τη ζωή και την εξέλιξή τους, ως επίσης την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Ακολούθως επεσήμανε ότι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στη βιωματική, ποιητική διαδικασία των εργαστηρίων, δρώντας σε ένα ευχάριστο και υποβλητικό κλίμα, υπό την κατάλληλη καθοδήγηση και ενθάρρυνση, εκφράζονται και δημιουργούν ομαδικά και ατομικά, πρωτίστως μέσα από τον ποιητικό λόγο και, ακολούθως, μέσα από άλλες μορφές  τέχνης και γνωστικά αντικείμενα. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιώντας πολλαπλές ικανότητες, διευκολύνονται να υιοθετήσουν μια διερευνητική στάση απέναντι σε  προσωπικές τους εμπειρίες, όπως επίσης τον κόσμο ευρύτερα.

Η διεξαγωγή των ποιητικών εργαστηρίων βρίσκεται υπό την εποπτεία και  καθοδήγηση της κ. Χρυσούλας Αλεξάνδρου, Επιθεωρήτριας Φιλολογικών Μαθημάτων και ποιήτριας. Στα εργαστήρια συμμετέχουν μαθητές/-τριες Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών.

Το Γενικό Λύκειο Θέρμου, το Γενικό Λύκειο Παραβόλας και το Γυμνάσιο Αγίου
Κωνσταντίνου φιλοξένησαν τα Βιωματικά Ποιητικά Εργαστήρια στις ημερομηνίες 16,  17 και 18 Απριλίου 2024 σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Το Γενικό Λύκειο Θέρμου είχε το προνόμιο να συμμετάσχει στο Βιωματικό Ποιητικό
Εργαστήριο επί δύο μέρες με τη συμμετοχή των 15 μαθητών/τριών αποκλειστικά από  το δικό μας σχολείο. Την πρώτη μέρα, 16 Απριλίου το εργαστήριο φιλοξενήθηκε σε  ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου μας που επιμελήθηκαν οι μαθητές/ριές  μας μαζί με τους συντονιστές-υπευθύνους του προγράμματος.

Η ανεπανάληπτη εμπειρία σύνθεσης, γραφής, αναστοχασμού, εικαστικής
δημιουργίας και συλλογικής ποιητικής σύνθεσης που βίωσαν μικροί και μεγαλύτεροι  μαθητές μέσα σε συνεχή ροή εικόνων και μελωδικών ακουσμάτων συνεπήρε όλους  τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους. Τα βιώματα και οι εμπειρίες, μαζί με το   υποσυνείδητο, απέκτησαν μορφή, εκφράστηκαν με λέξεις και κατέληξαν στο παρακάτω συλλογικό ποίημα:

"Δε λέει να ξημερώσει"

Είχε πανσέληνο όταν σε γνώρισα∙

Ψιθύρισα ένα μυστικό στον ώμο σου

και ένιωσα την ανάσα σου να τρέμει

«Πάντα με ηρεμούσε αυτή η λίμνη»

ήταν τα τελευταία σου λόγια

Θερμό ποτάμι ο καημός

πόσο πολύ μου λείπεις

Απόψε

δε λέει να ξημερώσει

Κάστρο κλειστό βασανίζει το μυαλό μου

Πρόσφυγες στον δικό μας τόπο

Ένα παιχνίδι, μια αλήθεια σε ένα γεμάτο

ημερολόγιο

Ήμουνα εκεί

Δεν έχω γράψει τίποτα

Ποιος έγραψε στίχους για μας

χωρίς εμάς;"


Τη δεύτερη μέρα του Βιωματικού Ποιητικού Εργαστηρίου, στις 17.4 μεταφερθήκαμε με την ομάδα των εκπαιδευτικών και μαθητών πλάι στη λίμνη Τριχωνίδα, στη θέση  Δογρή, όπου διεξήχθησαν μεταγνωστικές δράσεις με πηγαίο δημιουργικό και  βιωματικό χαρακτήρα, έχοντας ως αφετηρία το συλλογικό ποίημα της προηγούμενης ημέρας. 

Δανείζοντας τα λόγια της κ. Χρυσούλας Αλεξάνδρου « …με θέα τη λίμνη Τριχωνίδα, διηγήματα, θέατρο, μελοποίηση, ζωγραφική, ποίηση συνομιλούν
παράλληλα με το: Δεν λέει να ξημερώσει.

Ευγνώμονες για όλα τα συναισθήματα…
Μία αγκαλιά ζεστή στα υπέροχα παιδιά του ορεινού αυτού χωριού».


Εκ μέρους του Γενικού Λυκείου Θέρμου, από τη θέση της Διευθύντριας, θα ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας και παράλληλα να συγχαρώ θερμά την κ. Χρυσούλα Αλεξάνδρου, Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων της Κύπρου και ποιήτρια. Η ομαλή ροή των εργαστηρίων, υπό την άριστη καθοδήγησή της, ώθησε μικρούς και μεγάλους μαθητές να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της ποίησης με ενθουσιασμό και φαντασία. Η κ. Αλεξάνδρου, με αξεπέραστη δεξιοτεχνία, διαχειρίστηκε άψογα κάθε πτυχή του εργαστηρίου, διασφαλίζοντας την ενεργή συμμετοχή και την αστείρευτη δημιουργικότητα όλων των συμμετεχόντων. Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη προσφορά της κ. Αλεξάνδρου, η οποία άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στις ψυχές όλων μας - μαθητών και μη - καλλιεργώντας την αγάπη τους για την λογοτεχνία και την έκφραση.

Την ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία στις καρδιές όλων μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Διευθυντές του Γυμνασίου Αγίου Κωνσταντίνου και Γενικού Λυκείου Παραβόλας, κ. Σκιαδά Γρηγόριο και Σαρδέλη Αθανάσιο αντίστοιχα για την άψογη συνεργασία μας.


Ξεχωριστές ευχαριστίες στις συντονίστριες των ομάδων εργασίας των μαθητών μας
κ. Καραδήμα Νεκταρία και κ. Κουρτέση Στεφανία για τη αμέριστη συμβολή τους για την επιτυχία της δράσης, εντός και εκτός σχολείου.

Τέλος, Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη και τα πιο θερμά
μας συγχαρητήρια στην κ. Ελένη Ιωαννίδου, εκπαιδευτικό φιλόλογο, για την αφοσίωση και την ανεκτίμητη υποστήριξή της. Χωρίς την παρουσία της η
ολοκλήρωση των διαδικασιών δεν θα ήταν εφικτή.

Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Θέρμου

Ούλλα Τίγκα

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 11:14 am


Το Κυριακάτικο μήνυμα (21/4) του Μητροπολίτη Δαμασκηνού


Του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού

Χαρά και ανυπομονησία αισθάνονται οι ταξιδιώτες όταν, μετά από ένα πολυήμερο ταξίδι, αντικρίζουν από μακριά τον τόπο του προορισμού τους. Έτσι κι εμείς, αυτή την τελευταία Κυριακή των Νηστειών πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, προετοιμαζόμαστε με τα ίδια συναισθήματα, προκειμένου να βιώσουμε προσωπικά το Θείο Δράμα και να γίνουμε συμμέτοχοι της θριαμβευτικής Αναστάσεως του Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

Σε αυτό το τελευταίο στάδιο της πνευματικής μας διαδρομής καιροφυλακτεί όμως και ένας κίνδυνος: Να επαναπαυτούμε στους καρπούς των προηγούμενων κόπων μας και να επιτρέψουμε στον πνευματικό μας ζήλο να ατονήσει. Για τον λόγο αυτό, είναι απόλυτη ανάγκη να ολοκληρώσουμε την περίοδο της ασκήσεως με έντονο και σταθερό ζήλο μετανοίας.

Η Εκκλησία μας, γνωρίζοντας τον κίνδυνο της ψυχικής κόπωσης που χαρακτηρίζει όλους μας, προβάλλει σήμερα ένα από τα συγκλονιστικότερα πρόσωπα της χορείας των αγίων, το οποίο, με θαυμαστή υπομονή, υπεβλήθη σε έναν τιτάνιο αγώνα μετανοίας και καθάρσεως. Πρόκειται για την οσία Μαρία την Αιγυπτία, η οποία, με τον αγώνα της αλλά και με τη χάρη του Θεού, διήνυσε μία κολοσσιαία απόσταση από το έσχατο βάθος της ακόλαστης ζωής έως το ανώτατο ύψος της αγιότητας.

Η προσωπικότητα της μεγίστης αυτής ασκήτριας της ερήμου μας παραδίδει ένα μεγαλειώδες διπλό πνευματικό δίδαγμα. Καταρχάς, μας προειδοποιεί για τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει ο άνθρωπος να χάσει εντελώς τον εαυτό του και να οδηγηθεί σε απόλυτη νέκρωση της ψυχής του εξαιτίας της αμαρτίας. Αυτό συνέβη με την οσία Μαρία. Γεννημένη στην Αίγυπτο τον έκτο αιώνα, εγκατέλειψε, μικρό κορίτσι, τους γονείς της και βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια, όπου, για 17 ολόκληρα χρόνια, έζησε στον βούρκο της σαρκικής αμαρτίας. Θέλησε μάλιστα να μεταφέρει την ακόλαστη ζωή της και στην Ιερά Γη, όπου έζησε ο Κύριος, μπαίνοντας μία μέρα σε ένα πλοίο που μετέφερε προσκυνητές για προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα, με την ευκαιρία της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Σε αυτό όμως τον ιερό τόπο, στον οποίον βρέθηκε χωρίς καμία πνευματική συναίσθηση και ευαισθησία, ήταν θέλημα Θεού να νιώσει το πρώτο σκίρτημα μιας άλλης, νέας ζωής. Ακριβώς την ημέρα της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώθηκε και αυτή με το πλήθος των προσκυνητών που έμπαιναν στον μεγάλο ναό για να παρακολουθήσουν την ακολουθία της υψώσεως, περισσότερο από περιέργεια παρά από πίστη. Γεγονός όμως μυστήριο και ανεξήγητο: Προσπαθώντας να περάσει την είσοδο του ναού, μία αόρατη δύναμη την έσπρωχνε προς τα έξω. Αυτή ήταν και η κρίσιμη στιγμή στη ζωή της Οσίας Μαρίας. Ή θα απομακρυνόταν, αδιαφορώντας για το θείο αυτό σημείο ή θα παρέδιδε ολοκληρωτικά τον εαυτό της σε ένα επουράνιο κάλεσμα.

Και τότε, το θαύμα της μεταστροφής, ανάλογο με εκείνο που βίωσε ο απόστολος Παύλος στην πορεία προς την Δαμασκό, συντελέστηκε. Με δάκρυα, επικαλέστηκε την Παναγία, το άνθος της αγιότητος και της αγνότητος, και την εκάλεσε ως μεσίτρια ενώπιον του Υιού της, με την θερμή παράκληση να αξιωθεί να προσκυνήσει το Τίμιο Ξύλο. Συγχρόνως, ενώπιον του θρόνου της Θεοτόκου, κατέθεσε την απόφασή της να εξαγνίσει το σώμα της και να το επιστρέψει στον Δημιουργό της κεκαθαρμένο.

Η εξιστόρηση αυτή, αδελφοί μου, πρέπει να αποτελέσει για μας πηγή μεγάλης παρηγοριάς και ελπίδας. Δεν είναι λίγες οι φορές που η επίγνωση της αμαρτίας μας συνοδεύεται από την απελπισία. Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθανόμαστε δίκαιο και αναπόφευκτο να κλείσουν οι ουρανοί μπροστά στην πνευματική και ηθική μας εξαθλίωση. Σήμερα όμως διδασκόμαστε πως δεν υπάρχει βάθος και γωνιά της ανθρώπινης κατάπτωσης που να μην επιτρέπει στο θείο έλεος να προσεγγίσει και να φωτίσει το βαθύ σκότος της αμαρτίας μας.

Στον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, η θεία πρόσκληση διήρκεσε λίγες στιγμές, η επιστροφή της όμως υπήρξε μακροχρόνια και επίπονη. Και αυτή ακριβώς η πορεία της επιστροφής της αποτελεί για μας την πηγή ενός δεύτερου πνευματικού διδάγματος.

Σαράντα ολόκληρα χρόνια, η Οσία Μαρία η Αιγυπτία επιλέγοντας ως πατρίδα της την σκληρή και αβίωτη έρημο του Ιορδάνη ποταμού, ασκήτεψε μόνη και αβοήθητη μέσα στον καύσωνα και το ψύχος, τρώγοντας μόνον λίγα χόρτα που φύτρωναν στην καυτή άμμο. Έζησε, χωρίς να αντικρίσει πρόσωπο ανθρώπου, χωρίς καν την παρουσία έστω και ενός θηρίου που θα της γλύκαινε την αφόρητη μοναξιά της. Δεν ήταν όμως η επιβίωση ο μεγάλος της αγώνας. Όπως λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, ο μεγάλος σταυρός της Οσίας Μαρίας δεν ήταν πλέον οι αμαρτωλές πράξεις από τις οποίες είχε αποξενωθεί εντελώς. Η μεγαλύτερη οδύνη προερχόταν από την ενθύμηση της αμαρτωλής της ζωής κατά το παρελθόν. Οι πειρασμοί της απελπισίας και της αβάστακτης ενοχής την πίεζαν διαρκώς να εγκαταλείψει την ελπίδα της συγχώρησης εκ μέρους του Θεού, να απαρνηθεί τον δήθεν μάταιο αγώνα της μετανοίας και να επιστρέψει στην παλιά της ζωή. Εκείνη όμως επέμεινε και είδε τον εαυτό της να μεταβάλλεται σταδιακά από άνθρωπο σε άγγελο. Μόνον τότε θέλησε να συναντήσει τον γέροντα Ζωσιμά και να δεχτεί από εκείνον τα άχραντα μυστήρια. Αυτός ήταν που την ενταφίασε τον επόμενο χρόνο και σε αυτόν οφείλουμε όλες εκείνες τις πληροφορίες για το πρόσωπό της.

Ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας μας διδάσκει πως η μετάνοια δεν πρέπει να αποτελεί σκοπό μίας μόνον συγκεκριμένης περιόδου, αλλά ολόκληρης της ζωής μας. Η φύση μας είναι ασθενής και, πολλές φορές, οι πειρασμοί την νικούν. Η Εκκλησία όμως δεν είναι ένας σύλλογος αναμάρτητων αγίων, αλλά, όπως λέει και ο Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ, ένα καράβι τραυματισμένων ψυχών, που διαρκώς μετανοούν και δεν το εγκαταλείπουν. Ας μην μειωθεί λοιπόν ο ζήλος μας. Σε λίγες μέρες, ο Νυμφίος της Εκκλησίας θα σταθεί ενώπιόν μας, με τα στίγματα των δικών μας αμαρτιών πάνω στο άχραντο σώμα Του. Η θυσία Του αποτελεί για μας τον δρόμο της αναγέννησης και της αθανασίας. Αρκεί μόνον να αποδεχτούμε την αποτυχία μας και να επιτρέψουμε σε Εκείνον να αποτελέσει, όπως συνέβη και με την οσία Μαρία, τον μεγάλο σκοπό και το νόημα της ζωής μας. Είναι βέβαιον πως η δύναμη και το έλεός Του είναι σε θέση να επουλώσουν ακόμη και τις πιο βαθιές και επώδυνες πληγές μας.

Σε λίγο, ο Σταυρός θα αποκαλύψει την αγάπη Του για μας. Ας γίνει η μετάνοιά μας η απόδειξη της δικής μας αγάπης προς Εκείνον.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 11:07 am


Δράση ενημέρωσης για την ασφαλή μετακίνηση στους μαθητές του ΕΠΑΛ Μακρυνείας


Στο ΕΠΑΛ Μακρυνείας του Νόμου Αιτωλοακαρνανίας μέλη της ΑΜΚΕ My Grand Road επισκέφθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Σχολείου του κ. Βασίλειου Σολωμού και ενημέρωσαν τους μαθητές για την πρόληψη των τροχαίων Συμβάντων.

Η Αιτωλοακαρνανία έχει πολλά θύματα στην άσφαλτο από οδικά τροχαία δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα σε ανήλικους .


Η προσπάθεια του διευθυντή του σχολείου, αλλά και των εκπαιδευτικών ήταν να ενημερώσουν τους μαθητές για την μάστιγα των τροχαίων δυστυχημάτων, δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει και η My Grand Road.


Οι μαθητές, ενημερώθηκαν μέσα από διαδραστική συζήτηση και διάλογο για τις Ποινικές και Αστικές Κυρώσεις σε περίπτωση συμμετοχής ανηλίκου σε οδικό τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.

Κατανόησαν τόσο τις Ποινικές ευθύνες αλλά και τις Αστικές υποχρεώσεις .Επίσης διαπίστωσαν τις ελλείψεις, που είχαν στο πλαίσιο της οδηγικής συμπεριφοράς σε διασταυρώσεις αστικών περιοχών, δηλαδή τους κανόνες προτεραιότητας σε διασταυρώσεις.


Τέλος, αρκετοί μαθητές χρησιμοποίησαν τα γυαλιά προσομοίωσης αλκοόλης όπου διαπίστωσαν τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος..

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες σχολικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας και ελπίζουμε οι φορείς, όπως οι Δήμοι και η Περιφέρεια, να ενσωματώσουν στο σχέδιο δράσης τους, την ενημέρωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

https://www.facebook.com/mygrandroadMGR

Με εκτίμηση

My Grand Road team

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 11:04 am


Ημέρα Αιμοδοσίας για το Καινούργιο η Κυριακή 21 Απριλίου


O Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Καινουργίου «η Χρυσοχεριά» με την υποστήριξη του τμήματος αιμοδοσίας του Γ. Ν. Αγρινίου θα πραγματοποιήσει την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία για το 2024 στο πνευματικό κέντρο του ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Καινούργιο  την Κυριακή 21 Απριλίου 2024  από τις 09:00 πμ μέχρι και τη 13:00 μμ.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των εθελοντών αιμοδοτών.

Η προσφορά αίματος είναι μια σημαντική πράξη αγάπης και αλληλεγγύης σε αυτούς που το χρειάζονται.

Η παρουσία σας είναι σημαντική γιατί η ανάγκη για αίμα είναι πολύ μεγάλη.

Δώσε αίμα . Μοιράσου τη ζωή

 Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καινουργίου «η Χρυσοχεριά» 

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 11:23 pm


Τα δύο μπράβο του Παναιτωλικού σε κόσμο και διαιτησία

 


Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός μετά τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη :

Υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν αυτονόητα και δεν θα χρειάζονταν ειδική μνεία. Με τις τρέχουσες συνθήκες οφείλουμε να επανέλθουμε:

Πρώτον, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους φιλάθλους του Παναιτωλικού για τη μαζική παρουσία τους στον σημερινό αγώνα στην Τρίπολη και την ώθηση που έδωσαν στην ομάδα να φτάσει στη νίκη. Συνεχίζουμε…

Δεύτερον, ο (νέος στην κατηγορία) διαιτητής Τσιάρας και όλη η διαιτητική ομάδα απέδειξαν ότι και η διαιτησία και το ποδόσφαιρο μπορεί να ελπίζει. Όσο και αν πολλοί το ποδοπατούν.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 11:18 pm


Διπλό παραμονής με ηγέτη Ντίας στην Τρίπολη για Παναιτωλικό!

p style="text-align: center;"> 

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό, καθώς επικράτησε 2-0 του Αστέρα για την 5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League και συνεχίζει δυναμικά την μάχη για την παραμονή. Ντίας (31') και Πέδρο (67') τα γκολ των Αγρινιωτών.

Ο Παναιτωλικός πέρασε από την Τρίπολη, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-0 του Αστέρα για την 5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League και συνεχίζουν με δεύτερη σερί νίκη την μάχη τους για την παραμονή.

Αστέρας - Παναιτωλικός 0-2: Ντίας και Πέδρο υπέγραψαν σπουδαίο διπλό στη μάχη για την παραμονή
Ο Σέρχιο Ντίας άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Παραγουανό να βγάζει την ασίστ στον Πέδρο, ο οποίος έκανε το 2-0, το οποίο έμεινε και μέχρι το φινάλε.


Στην βαθμολογία, ο Παναιτωλικός έφτασε στους 30 πόντους και είναι στο +1 από τον Βόλο και στο +2 από την Κηφισιά. Στους 34 βαθμούς ο Αστέρας, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Το ματς
Ο Παναιτωλικός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε αποκτήσει το πάνω χέρι. Στο 7ο λεπτό ο Ντίας έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τσιφτσή. Οι Αγρινιώτες είχαν την υπεροχή, ενώ οι Αρκάδες είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 22' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ατιένθα.

Στο 31ο λεπτό ο Παναιτωλικός αξιοποίησε την υπεροχή του και την μετέτρεψε σε γκολ. Μετά από μια όμορφη επιθετική προσπάθεια των παικτών του Αγρινίου, ο Ντίας πήρε την μπάλα στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Τσιφτσή. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας την απόλυτη υπεροχή.

Ο Παναιτωλικός είχε το πάνω χέρι και στο δεύτερο μέρος, βρίσκοντας αρκετούς χώρους, ειδικά στην γρήγορη μετάβαση. Στο 57' ο Λομόνακο επιχείρησε να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Χουχούμη όμως να βάζει έγκαιρα το σώμα του. Στο 61' οι Αγρινιώτες κινδύνευσαν, μετά από ασυνεννοησία Τσάβες-Οικονόμου, αλλά ο Καστάνιο ήταν άστοχος.

Στο 67ο λεπτό οι Αγρινιώτες έκαναν δύο τα τέρματά τους. Εξαιρετική μεταβίβαση του Ντίας, ο οποίος με την πάσα του έβγαλε τον Πέδρο απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα και πλάσαρε για το 2-0.


Ο Παναιτωλικός μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Ντίας με το αριστερό εκτός περιοχής έκανε το σουτ, βλέποντας τον Τσιφτσή μακριά από την εστία του, αλλά ήταν άστοχος. Στο 80' ο Άλβαρες δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Αγρινιωτών από κοντά και έτσι το 2-0 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα.

Αστέρας - Παναιτωλικός 0-2: Ντίας και Πέδρο υπέγραψαν σπουδαίο διπλό στη μάχη για την παραμονή

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσιφτσής, Λύρατζης (88' Γκαρσία), Ατιένθα, Καστάνιο, Χουχούμης (63' Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80' Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46' Μάντζης), Κρεσπί, Παλάσιος (63' Ζουγλής), Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79' Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Χουάνπι, Πέρεζ (82' Τσιγγάρας), Λιάβας (63' Χατζηθεοδωρίδης), Ντίαζ (82' Φ. Ντουάρτε), Λομόνακο (63' Πέδρο).

πηγή:sports24.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 10:01 pm


Δήμος Μεσολογγίου: Κεντρικό Πρωτοδικείο στο Αγρίνιο,στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο-Ειρηνική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα


Ενημέρωση από Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου για δικαστικό χάρτη

Ειρηνική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα αύριο Κυριακή

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά στο δικαστικό χάρτη της χώρας και αυτό έχει ήδη προωθηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς επεξεργασία και ψήφιση.

Είναι προφανές ότι εξακολουθεί να υφίσταται η βάναυση προσβολή απέναντι στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, ούσα η μοναδική πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας στην Ελλάδα που δε διατηρεί το Πρωτοδικείο της ως κεντρικό.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με την ίδια σοβαρότητα και ένταση έως την τελική δικαίωση, δηλαδή την ύπαρξη της έδρας Κεντρικού Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι.

Σας καλούμε όλους αύριο στην ειρηνική διαμαρτυρία μας στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα αύριο Κυριακή, 21 Απριλίου 2024 και ώρα 13.00.

Τέλος δε μας εκπλήσσει που κάποιοι «γνωστοί» και «σεσημασμένοι» προσπαθούν με «χρησμούς» να συκοφαντήσουν τη δημοτική αρχή, προσβλέποντας σε προσωπικά πολιτικά οφέλη.

Στους λάτρεις του «κατόπιν ενεργειών μου» μία φράση μόνο: «Αιδώς Αργείοι!!!»

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 8:13 pm


Ιστορικές φωτογραφίες από το Καινούργιο


Ταξίδι στο χρόνο για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Οι φωτογραφίες ανανεώνονται 

1973-Από αριστερά είναι Σπύρος Λαμπροκωστοπουλος, Σωτήρης Πλαστήρας , Θανάσης Μυζήθρας, Φώτης Πλαστήρας, Πάνος Μυζήθρας


Upd

Νικόλαος και Παναγιώτα Θάνου ,από τον γάμο τους κατά προσέγγιση 1930-1940.

Upd

Γιορτή γερόντων στο Καινούργιο: Κωνσταντίνος Γκρίζης, Αθανάσιος Μυζήθρας, Δημήτρης Σπαθούλας, Ευάγγελος Μπόκας, Σπαθούλας ή Μαχάκιας



Νύφη η μητέρα του Παναγιώτη Μυζήθρα, Ελισάβετ,  το 1960.


Upd


Αρμαθιασμα καπνού Φωτεινή Ευαγγελία Λέλα Ευαγγελίου Γιώργος Πετσαβας και Μαρία Σβαρνια

upd:Προστέθηκαν δύο νέες φωτογραφίες



Δημήτριος ψηλός ή Μακαρομητρος μαζί με το άλογό του Τσιλιας.

Αριστερά είναι ο Ματθαίος ψηλός και δεξιά ο Δημήτριος ψηλός




Εαν έχετε φωτογραφίες που θέλετε να προστεθούν μπορείτε να τις ανέβασε ως σχόλιο στο fb ,ή να τις στείλετε στο  msg ή να τις στείλετε στο [email protected] και να προστεθούν στο άρθρο.


1965...Το μπακάλικο του Επαμεινώνδα Ρεντίφη στον Αγιο Δημήτριο κάτω από το σπίτι του Κόλαρη.

Εκεί τώρα έχει γεωργικά φάρμακα ο Κώστας Δημητρίου.





Καλοκαίρι του 1962. Πανηγύρι στον Βλοχό.

Διακρίνονται από αριστερά ο Κώστας Ρεντίφης και ο Βαγγέλης Τσιλιμέκης.


Εκδρομή Δημοτικού σχολείου Καινουργίου στα
Γιάννενα το 1981.

Οποιος διακρίνει πρόσωπα ας στείλει τα ονόματα.
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ,ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΓΚΡΙΖΗΣ ΚΟΣΜΑΣ,ΚΑΠΟΥΛΑ ΟΛΥΜΠΙΑ,ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΕΤΗ,ΚΑΜΖΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ., ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΠΟΥΛΑ, ΑΡΕΤΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ

upd
Αριστερά πίσω τέρμα είναι η δασκάλα Τσαπατορη
Μπρος ο ξανθός με γυαλιά είναι Κώστας Κατσούπης με  (κρεοπωλείο)
Μπροστά με ριγέ καζάκα Νίκος Κατσιμαρδος
Αριστερά ξανθά παιδιά μπροστά από τον Κατσουπη είναι ο Ντουντούμης
Στην μέση είναι η Καμζέλα Σταυρούλα η κόρη του Παππά και η Ξανθή Κατσούπη.
















Έγχρωμη επεξεργασία από τον Argiris Prytanis




Ενθύμιο από τις γυμναστικές επιδείξεις της Δ' Τάξης του σχολικού έτους 1971-72 στο γήπεδο Καινουργίου.

Στο πρώτο άρμα:
Ελένη Μπλέτσα, Μαρία Σβαρνιά, Μαρία Σταμούλη, Δήμητρα Βαλτινού, Μαρία Σταμούλη. και Παρασκευή (Βιβή) Τσούκα.

Στο δεύτερο άρμα:
Δήμητρα Κουκούλη,Βασιλική Βαλτινού, Σπυριδούλα Λιάπη και Αθηνά Καναβάκη


Δείτε πολλές φωτογραφίες και κείμενα εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 6:20 pm


Συνάντηση με την Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας είχε η προσωρινή διοίκηση του ΣΕΕΔΑ


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου είχαν τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών. Τα μέλη του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την Διοικητική Επιτροπή για την πτωτική πορεία που παρατηρείται στην τοπική μας αγορά και ειδικότερα τους τελευταίους έξι μήνες και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όπως , την έλλειψη ρευστότητας στις επιχειρήσεις τους , τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα, την ακρίβεια που εξακολουθεί να υπάρχει στον κλάδο των τροφίμων που επηρεάζει άμεσα το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, τον άδικο τρόπο αντικειμενικής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων με το νέο σύστημα ,την αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό, τα προβλήματα που ακόμη υπάρχουν με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τον γενικότερο προβληματισμό που επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους για την επόμενη μέρα στην αγορά.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για διαρκή συνεργασία με τον Σύλλογο μας και πραγματοποίηση κοινών δράσεων και συνεργιών για την στήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Πόλης μας.

Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή


       Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν . Γραμματέας

   

Κωστίκογλου Σωκράτης                                    Γιοπάνος Ιωάννης


Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 6:12 pm


Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00. Το Σώμα θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32 & Αμερικής, στην Πάτρα), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr).

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming από το σύνδεσμο: https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16202

Η Ημερήσια διάταξη

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 6:11 pm


Προβολή της ταινίας «Τσάντα γεμάτη μετρητά» στον «Άνεσις» με δωρεάν είσοδο της Τρίτη 23/4

Ο Σύλλογος

Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό περιοδικό «Σελιδοδείκτης για την εκπαίδευση και την κοινωνία» που εξασφάλισε και την παρουσίαση της ταινίας – ντοκιμαντέρ, διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Backpack full of cash» (Σχολική τσάντα γεμάτη λεφτά) την Tρίτη, 23 Απριλίου 2024 στις 7:00 μ.μ. στον                          Δημοτικό Κινηματογράφο “Άνεσις”

Η πρόσκληση απευθύνεται σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, γονείς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης.        

                        Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Σε μια περίοδο που δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας για την επίθεση απέναντι στο δημόσιο σχολείο ακόμα και σε στοιχειώδη ζητήματα λειτουργίας, καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με

σχολεία χωρίς χρήματα – περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης, με αυξανόμενες ελλείψεις – περικοπές εκπαιδευτικών με συμπτύξεις τμημάτων

εξαγγελίες για την αυτονομία της σχολικής μονάδας, ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς

αυτοχρηματοδότηση των σχολείων

προβλήματα στη σχολική στέγη με σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών από την πανδημία του κορονοϊού και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα – εσωτερική και εξωτερική- ατομική.

χρηματοδότηση με βάση την αξιολόγηση κλπ με άμεσο κίνδυνο την κατηγοριοποίηση – διαχωρισμό σχολείων σε «καλά» και «κακά», «αποτελεσματικά» και μη…

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση για το δημόσιο δωρεάν σχολείο και το μέλλον του.

Θα δούμε, σε μια ταινία του 2015 στις ΗΠΑ, εικόνες από το μέλλον της ελληνικής εκπαίδευσης όπως την επαγγέλλονται.

Η ταινία αποτυπώνει τις διαδοχικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ με τελευταία την μεταρρύθμιση ΟΜΠΑΜΑ – “No child left behind”, την αυτοχρηματοδότηση των σχολείων, τα «charter schools», την τηλεκπαίδευση και άλλα που έγιναν στο όνομα της βελτίωσης της εκπαίδευσης και πολλαπλασίασαν τα προβλήματα, το ρόλο των χορηγών στα σχολεία και τι έγινε με τη χρηματοδότηση και ενίσχυση τους από το κράτος.

Δυο λόγια για την ταινία:

Η ταινία- ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την όλο και αυξανόμενη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, μέσω των σχολείων charter, τα σχολεία με κουπόνια και τα ηλεκτρονικά σχολεία.

Με παραδείγματα από τη Φιλαδέλφεια, τη Νέα Ορλεάνη, το Νάσβιλ και άλλες πολιτείες αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα, πώς οι κρατικές δαπάνες για τη δημόσια εκπαίδευση πηγαίνουν στις τσέπες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αντί για τα δημόσια σχολεία, πώς οι «μεταρρυθμίσεις» που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση της Αμερικής έχουν δημιουργήσει «προνομιακές νησίδες μέσα σε μια θάλασσα ανισότητας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους δημιουργούς της ταινίας. «Πρωταγωνιστές» της είναι οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στο σχολείο της αγοράς και της εμπορευματοποίησης.

Μια αμερικάνικη παραγωγή του 2015 Σκηνοθεσία: Sarah Mondale (πρώην εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο της Νέας Υόρκης)

Παραγωγός: Vera Aronow

Αφηγητής: Mat Damon

Μετάφραση-υποτιτλισμός: Μαρίνα Τουλγαρίδου.

Backpack full of cash (Σχολική τσάντα γεμάτη μετρητά)-ελληνικοί υπότιτλοι


Η Πρόεδρος


Μάρθα Σαράκη


Η Γ. Γραμματέας


Αγγελική Συργιάννη

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 6:08 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

ERNESTO-ESPRESSO MAKER -9… - € 19,00 - vendora.gr

ERNESTO-ESPRESSO MAKER -9… - € 19,00  vendora.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2024 | 8:53 pm


Lacoste τζιν καινουργιο - € 49,00 - vendora.gr

Lacoste τζιν καινουργιο - € 49,00  vendora.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2023 | 12:02 pm


Ενα Καινούργιο Αύριο - Flix

Ενα Καινούργιο Αύριο  Flix

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο





Φιλικοί ιστότοποι: