Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Μακρακωμη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Μακρακωμη και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μακρακωμη

Νόμος για “ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ” Υπαλλήλων, Δ.Σ. και Εκτελεστικών Οργάνων: Δείτε τι ψηφίστηκε…

Νέο Αντι-Αυτοδιοικητικό Νομοσχέδιο

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα ταμειακά διαθέσιμα και τον “Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου” αποτελεί πλέον μια νέα πραγματικότητα για τη Χώρα, αλλά και την Αυτοδιοίκηση ειδικότερα.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο ειδικό Κεφάλαιο “Ρυθμίσεις για τον Ενιαίο Λογαριασμό Θησαυροφυλακίου” (Άρθρα 80 έως και 90), με προεξέχον το Αρ.80, όπου ρητά αναγράφονται και οι Ο.Τ.Α. (εδάφιο α’, παρ.10 αρ.80).

Δεδομένης της σπουδαιότητας των διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση, αξίζει να σημειωθεί ότι η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την Επικεφαλής της, Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε χθες αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή για τοΑρ.80 του πολυνομοσχεδίου.

Επισημαίνεται ότι - ενώ το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για τα διαθέσιμα ήταν αναμενόμενο - την έκπληξη έκανε η διάταξη για τις ΚΥΡΩΣΕΙΣ, που η Κυβέρνηση συμπεριέλαβε εντός του.

Είναι η παρ.16 του αρ.80, η οποία παραπέμπει και στην παρ.10 που αναφέρει τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού.Σε αυτήν ορίζεται ότι :


«  16. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του εκάστοτε εποπτεύοντος Υπουργού είναι δυνατή, σε περίπτωση  ΜΗ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ  φορέα της Γενικής Κυβέρνησης µε τις διατάξεις των παραγράφων 10, 14 και 15, η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. του φορέα,  ΤΩΝ  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ  ΤΟΥ  ΟΡΓΑΝΩΝ  και  ΤΟΥ  ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Με την ίδια ή όμοια απόφαση δύναται  ΝΑ  ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ το ύψος της ετήσιας  ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ  του φορέα από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.  »

Σημειώνεται ότι ειδικά το κομβικό θέμα των κυρώσεων είχε πρώτη επισημάνει η μείζων αντιπολίτευση στην ΚΕΔΕ, το“Αυτοδιοικητικό Κίνημα”, όταν στις 11 Ιουνίου, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε


« (…)  Θεσμικά, όμως, οφείλουμε να εστιάσουμε στις κυρώσεις που ο νομοθέτης επιφυλάσσει στους “απείθαρχους”, παραπέμποντας ρητώς στο σημείο που περιλαμβάνει τους Ο.Τ.Α. …
Νομοθετούν λοιπόν “την καθαίρεση των μελών του Δ.Σ. του φορέα, των εκτελεστικών του οργάνων και του προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών”.  
Η Κυβέρνηση ονειρεύεται με Απόφαση δύο Υπουργών της να καθαιρεί, μεταξύ άλλων, όσα όργανα, μονοπρόσωπα ή/και συλλογικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ασκούν εκτελεστικές αρμοδιότητες ;  Το Δήμαρχο ; Το Δημοτικό Συμβούλιο ;  Την Εκτελεστική Επιτροπή ;
Εάν η κύρωση δεν αφορά τα αυτοδιοικητικά όργανα, γιατί παραλήφθηκε η ρητή εξαίρεσή τους ;
Πώς μπορεί να καθαιρείται αυτοδιοικητικός υπάλληλος-προϊστάμενος από δυο Υπουργούς, κατά παράκαμψη των ισχυουσών πειθαρχικών διαδικασιών ; (…)  ».

Κριτική στο νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ασκεί ο επικεφαλής της παράταξης της ΚΕΔΕ “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” και δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Κοιμήσης αναφέρει τα εξής:

 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 5:58 pm


Ενώπιον του ιστορικού του μέλλοντος

* Του
ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ
Στην τελική ευθεία πριν την οριστική επίλυση του ζητήματος της Π.Γ.Δ.Μ., ο δημόσιος διάλογος συνεχίζει να είναι επιβαρυμένος από φωνασκίες και απειλές ακραίων κύκλων, οι οποίοι τρέφονται από την ανεύθυνη και υποκριτική στάση πολιτικών προσώπων και φορέων. Ωστόσο, οι ηγεσίες κρίνονται υπό τέτοιου είδους περιστάσεις. Όταν δηλαδή λαμβάνουν ιστορικές αποφάσεις κόντρα στην ανευθυνότητα, προτάσσοντας τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα.

Άραγε θυμάται η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της ποιο είναι το ύψιστο εθνικό συμφέρον; Προφανώς είναι η προσήλωση στο στόχο της μη απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Κάθε κράτος αντιμετωπίζει απειλές, οι οποίες αφορούν το ως άνω διακύβευμα και στην περίπτωσή μας, η απειλή έρχεται «εξ ανατολών» και ακούει στο όνομα «Τουρκία».

Στο γενικότερο πλαίσιο, ορίζουμε εδώ και δεκαετίες τον τουρκικό παράγοντα ως τον πλέον επικίνδυνο, καθώς αφ’ ενός έχει τις δυνατότητες προβολής ισχύος εις βάρος της χώρας μας και αφ’ ετέρου έχει διακηρύξει τις ανάλογες προθέσεις. Με πιο συγκεκριμένους όρους, η τουρκική απειλή καθίσταται ολοένα και ευκρινέστερη, όχι μόνο μέσω των παραβάσεων και των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου ή των προκλητικών ενεργειών εντός των χωρικών μας υδάτων, αλλά και μέσω της συντεταγμένης διείσδυσης της Άγκυρας σε όλες σχεδόν τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία εξοπλίζει και εκπαιδεύει τις μονάδες του αλβανικού στρατού και διατηρεί ναυτική βάση στη χώρα, χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης τη μουσουλμανική μειονότητα στη Βουλγαρία, ενώ παρόμοιες κινήσεις πραγματοποιεί όσον αφορά τη Βοσνία και φυσικά την Π.Γ.Δ.Μ.. Πόσοι βλέπουν τη «μεγάλη εικόνα» και πόσοι είναι έτοιμοι να αντιληφθούν ότι η εξωτερική πολιτική δεν αναλύεται αποκομμένα και μονοδιάστατα, αλλά οι διεθνείς σχέσεις συνιστούν ένα κοινό παζλ συσχετισμών, συγκρούσεων, συνεργασιών και απειλών;


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 3:31 pm


Αταλάντη - Φθιώτιδα: Βρέθηκε νεκρό ζευγάρι μέσα σε λίμνη αίματος!

Γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής κατέσφαξε τη γυναίκα του και τίναξε τα μυαλά του στον αέρα  • ΣΟΚ στην Αταλάντη. Ένα ζευγάρι βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του. Η σύζυγος έφερε πολλαπλές μαχαιριές και ήταν σε μια λίμνη αίματος. Ο σύζυγος κείτονταν δίπλα της νεκρός από πυροβόλο όπλο. Δίπλα τους βρέθηκε και μια καραμπίνα. Πιθανότατα πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία, αφού σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης. Το ζευγάρι βρήκαν συνεργάτης του επιχειρηματία και γείτονες που μπήκαν το πρωί στο σπίτι, επειδή ανησύχησαν που δεν πήγαν στην εργασία τους. 
  • Νεκρό στο σπίτι του μέσα σε μια λίμνη αίματος, βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Ιουνίου, ένα μεσήλικο ζευγάρι στη θέση "παλαιομάγαζα" της Σκάλας Αταλάντης στη Φθιώτιδα. 
  • Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 51χρονος άνδρας σκότωσε την 42χρονη γυναίκα του με πολλαπλές μαχαιριές και στη συνέχεια τίναξε τα μυαλά του στον αέρα με ένα κυνηγετικό όπλο. 
  • Όλα δείχνουν έγκλημα πάθους μετά από καβγά. Ο 51χρονος είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής και η σύζυγός του εργαζόταν επίσης στην επιχείρησή τους. 
  • Όλη η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη.


Έγκλημα πάθους δείχνουν τα στοιχεία στο οικογενειακή τραγωδία στη θέση "παλαιομάγαζα"  της Σκάλας Αταλάντης.

Μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης (13/6) στο σπίτι του στη θέση "παλαιομάγαζα" στην Σκάλα Αταλάντης, ένα πολύ γνωστό ζευγάρι που διατηρούσε επιχείρηση στην Αταλάντη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 42χρονη γυναίκα έφερε πολλαπλές μαχαιριές, ενώ ο 51χρονος σύζυγός της ήταν πυροβολημένος με καραμπίνα που βρέθηκε δίπλα του.

Προηγήθηκε μάλιστα πάλη με την άτυχη γυναίκα να μη γλυτώνει τελικά από τον δολοφόνο που ήταν ο ίδιος της ο άντρας.

Ακολούθως ο 51χρονος μην αντέχοντας την πράξη του φαίνεται ότι αυτοκτόνησε με την καραμπίνα που βρέθηκε πλάι του, γράφοντας έτσι τον τραγικό επίλογο.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 12:41 am


Συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς στην Αταλάντη
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Αταλάντη Φθιώτιδας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και του τελωνειακού κώδικα.Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και μέτρων, ποσότητες κάνναβης και αδασμολόγητου καπνού, καθώς και ναρκωτικά δισκία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, συνελήφθησαν χθες (12-06-2018) μεσημβρινές ώρες στην Αταλάντη Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 38 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 12:26 am


Στη φυλακή 57χρονος για τα αρχαία που βρέθηκαν μετά από φωτιά στη Λοκρίδα Φθιώτιδας
Στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας, οδηγήθηκε το μεσημέρι μετά την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα Λαμίας, ο 57χρονος από τις Λιβανάτες στο περιβόλι του οποίου στην περιοχή Μεγαπλάτανος  Λοκρίδας Φθιώτιδας, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένα μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή, μεγάλη ποσότητα αρχαίων αντικειμένων, ανυπολόγιστης αξίας, που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. 


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2018 | 12:26 am


Αυτά είναι τα αρχαία του 5ου αι. π.Χ. που βρέθηκαν μετά την φωτιά στον Μεγαπλάτανο Φθιώτιδας (βίντεο & φώτο)

Συνελήφθη ο 57χρόνος ιδιοκτήτης του οικοπέδου
Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων αντικειμένων τα οποία χρονολογούνται κυρίως στον 5ο π.Χ. αιώνα

Τα ανωτέρω αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε αγροτική – δασική περιοχή της Φθιώτιδας

Εντοπίστηκαν εντός ελαιοπερίβολου, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε πουρνάρια

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του ιδιοκτήτη του ελαιοπερίβολου, ο οποίος συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπάγονται στη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων

Κατασχέθηκαν επίσης αντικείμενα – εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανασκαφή και συντήρηση αρχαίων αντικειμένων


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2018 | 9:33 pm


ΟΑΕΔ: Οκτώ (8) προγράμματα για 75.141 θέσεις εργασίας (αναλυτικά)

Οι 30.421 θέσεις αφορούν προσλήψεις σε Δήμους και ΠεριφέρειεςΤην υλοποίηση οκτώ προγραμμάτων για τη δημιουργία 75.171 θέσεων εργασίας, έχει δρομολογήσει ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, για το 2018.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ένθετου «Καριέρα+Εργασία» της ΕφΣυν, τα συγκεκριμένα οκτώ προγράμματα βρίσκονται στο στάδιο της κατάρτισης και έχουν εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα προστεθούν και δύο ακόμη, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα δέκα και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε πάνω από 80.000.
Ειδικότερα, πρόκειται για προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις πλήρους απασχόλησης για χιλιάδες ανέργους. Θα δώσουν ευκαιρίες κατάρτισης νέων ηλικιακά ανέργων. Θα υποστηρίξουν την δημιουργία επιχειρήσεων από άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας. Μέσω των προγραμμάτων θα εφαρμοστούν και καινοτόμες πολιτικές που θα σηματοδοτήσουν τη στροφή του ΟΑΕΔ σε μια νέα φιλοσοφία για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Με αφετηρία τον Ιούνιο, ο ΟΑΕΔ θα «ξεδιπλώσει» τα συγκεκριμένα προγράμματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθούν και επίσημα σε μια κοινή εκδήλωση του Οργανισμού με το υπουργείο Εργασίας.
Ειδικότερα:
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2018 | 5:02 pm


Αυτοκτόνησε 75χρονος στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας…
Ενας 75χρονος άντρας βρέθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του κρεμασμένος…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άντρας, άφησε σημείωμα όπου εξηγούσε ότι αυτοκτονεί επειδή δεν είχε εργασία και δεν μπορούσε να προσφέρει τίποτα στην οικογένεια του και δεν ήθελε να τους  είναι βάρος…

Στο σπίτι όπου βρέθηκε κρεμασμένος, διέμενε με την κόρη του και τον εγγονό του, ο τελευταίος μάλιστα ήταν αυτός που τον βρήκε νεκρό…

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2018 | 4:07 pm


Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κ.Καραγιάννη στην Ελλ. Ζυθοποιία Αταλάντης
Την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ), την σημαντική εργοστασιακή μονάδα της Λοκρίδας  επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Κώστας Καραγιάννης την Πέμπτη 7/6/2018. 
Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραγιάννης αναφέρει:
“Από την επίσκεψη μου στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και την ενημέρωση τη συζήτηση σε θέματα που αφορούν το κλάδο τους και τις προοπτικές ανάπτυξης ευχαριστώ πολύ τον διευθυντή ποιοτικού ελέγχου κ Παπαδόπουλο και τη διευθύντρια λογιστηρίου κυρία Μαζιωτη”
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2018 | 4:05 pm


Στην Αταλάντη συνεδρίασε το ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
Στην Αταλάντη και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Λοκρών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 το απόγευμα η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στα πλαίσια της στενότερης  προσέγγισης των τοπικών επαγγελματικών φορέων που έχει υιοθετήσει η νέα Διοίκηση. 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος κ. Αθ. Κυρίτσης, η «εξακτίνωση» αυτή, θα συνεχιστεί με ανάλογες συνεδριάσεις εκτός Λαμίας προκειμένου να έλθει πιο κοντά το Επιμελητήριο στην περιφέρεια και στα μέλη του. 

Πέραν των θεμάτων ημερήσιας διάταξης εκφράστηκαν απόψεις για τη λειτουργία παραρτήματος του Επιμελητηρίου στην Αταλάντη και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2018 | 3:49 pm


Πυρκαγιά στον Μεγαπλάτανο Φθιώτιδας αποκάλυψε κρυμμένα αρχαία!

Τα είχαν κρύψει οι αρχαιοκάπηλοι σε δύσβατο σημείο, αλλά δεν υπολόγισαν τη φωτιά!
Μπροστά σε μια διαφορετική εικόνα βρεθήκαν πληρώματα της Πυροσβεστικής που ενεργούσαν στη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 4:00 το απόγευμα της Πέμπτης (7/6) στο Μεγαπλάτανο της Αταλάντης.Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport, Πυροσβέστες της 7ηςΕΜΑΚ και της ΠΥ Μακρακώμης  ενεργούσαν σε δύσβατη περιοχή ελέγχοντας εστίες που είχαν απομείνει προκειμένου να προλάβουν αναζωπυρώσεις.
Αντί όμως για καμένα κλαδιά και αποκαΐδια βρεθήκαν μπροστά σε πολλά όμορφα αρχαία αντικείμενα που ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε πανιά, χαρτιά εφημερίδων και σακούλες στο βουνό!
Χωρίς υπερβολή, όλος ο πολιτισμός της Ελλάδας, ήταν παραταγμένος μέσα σε μερικά τετραγωνικά και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους!Αμέσως ειδοποίησαν τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχο Νίκο Σπαή, που όπως σε όλες τις πυρκαγιές συνεπικουρεί το έργο των Αξιωματικών και Πυροσβεστών του, αλλά και την Ασφάλεια Λαμίας, καθώς η υπόθεση παραπέμπει σε αρχαιοκαπηλία! Αν και η περιοχή των Λοκρών είναι ιδιαίτερα φορτωμένη σε αρχαία, τόσο συνωστισμός από αγαλματίδια, κύμβαλα, κομμάτια από αμφορείς, κύπελλα, αλλά και κοσμήματα είναι αδύνατον να βρεθούν μαζί. Φαίνεται ότι οι αρχαιοκάπηλοι, τα διέθεταν κομμάτι κομμάτι, καθώς μιλάμε για εκατοντάδες!
Δίπλα στα αντικείμενα μάλιστα υπήρχαν και κάποια σύνεργα, όπως πριόνια και τσάπες για να εξυπηρετούνται στις «ανασκαφές» τους!
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 8:15 pm


Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης – Ημερίδα για τις Ρυθμίσεις χρεών
Οι Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Αν. Στερεάς και των Επαγγελματιών – Βιοτεχνών νομού Φθιώτιδος σε συνεργασία με το Σύλλογό μας, προσκαλούν τα μέλη τους στην Εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 3 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών (Αταλάντη), με θέμα:

“Ρυθμίσεις χρεών επιχειρήσεων και Ελευθέρων Επαγγελματιών”

και ομιλητή τον Ειδικό Τομεακό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Κουρμούση Φώτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 5:06 pm


Άδειες Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου στον Δήμο ΛοκρώνΠ Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η
Αδειών Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου  Βραχυχρόνιας
Διάρκειας έως 4μήνες για το έτος  2018

Άρθρο 1: Νομικό Πλαίσιο εφαρμογής
  1. Οι διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 40 του Ν.4497/2017 (ΦΕΚ171/13-11-2017, τεύχος Α) «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός την επιμελητηριακής νομοθεσίας & άλλες διατάξεις »
  2. Η αρίθμ. 6/102/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών «καθορισμός αριθμού αδειών & χωροθέτηση θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου».
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 4:48 pm


Ο Κ. Μπακογιάννης στην Αταλάντη στην ημερίδα για την κτηνοτροφία
Η δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάνη κατά την παρουσία του στην ημερίδα για την κτηνοτροφία, που πραγματοποιείται στην Αταλάντη σήμερα Τρίτη 5/6/2018:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2018 | 4:17 pm


3 νέες δράσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων προκήρυξε το Υπουργείο Οικονομίας & ΑνάπτυξηςΣτην προκήρυξη τριών (3) νέων δράσεων ενίσχυσης των επιχειρήσεων προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης μέσω του ΕΠΑνΕΚ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. 
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής δράσεις:

1. Ψηφιακό Βήμα


Η Δράση στοχεύει στην ψηφιακή αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Προϋπολογισμός της Δράσης

50 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης

Υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:

  • έχουν κλείσει τουλάχιστον δυο (2) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις και τηρούν βιβλία Β' και Γ' κατηγορίας μέχρι τις 31.12.2017,

  • διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ δραστηριότητας που δεν συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα του οδηγού ΙV ΜΗ EΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΚΑΔ).

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2018 | 12:59 pm


Προοπτικές για την ασφάλεια του πολίτη

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα για την εκδήλωση της Ελένης Μακρή-Θεοδώρου στη Λαμία με το Μάκη Βορίδη
«Η αγωνία του κόσμου που δεν αισθάνεται ασφαλής ήταν το κίνητρο μου για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης» τόνισε στην τοποθέτησή της η κα. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, πρώην βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία.

Η εκδήλωση «Προοπτικές για την ασφάλεια του πολίτη» πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα την Παρασκευή 1/6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΑΣ» στη Λαμία με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Βορίδη, βουλευτή Αττικής και Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και τη Μίνα Καραμήτρου, δημοσιογράφο-αστυνομική συντάκτρια.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2018 | 12:28 pm


“‘Εφυγε” από την ζωή η Αθανασία Καβάλα | Η Λοκρίδα έχασε μια σπουδαία αγωνίστρια

Μια σπουδαία γυναίκα έφυγε από την ζωή συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία της Λοκρίδας και όλης της Φθιώτιδας.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος για τον Επιμορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μαρτίνου “Η Μέλισσα”  και  Πρόεδρος του Συλλόγου  για πολλά χρόνια ενώ παράλληλα ήταν και πρόεδρος του Παραρτήματος Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας 
Υπήρξε πρότυπο κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και αφοσίωσης στον άνθρωπο και τον πολιτισμό με μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.

Μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης στο προφίλ της στο facebook έγινε γνωστό ότι πέθανε η οδοντίατρος Αθανασία Καβάλα, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Μαρτίνου «Η μέλισσα» και πρόεδρος της «αντικαρκινικής εταιρίας Λοκρίδας» επί δεκαετίες.
Η δράση της πολυποίκιλη δεν σταμάτησε ποτέ.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2018 | 2:49 am


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΟΜΙΛΗΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕΔημοσιεύθηκε στις 5 June 2018 | 8:26 pm


Περιβαλλοντική δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» με τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου Αμφίκλειας
Το Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ), με αφορμή τις παράνομες απορρίψεις σκουπιδιών στον Παρνασσό, υλοποίησε βιωματική δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» με τους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Αμφίκλειας. 

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές ενημερώθηκαν από στελέχη του ΦΔΕΔΠ, για τις παράνομες απορρίψεις σκουπιδιών στον Παρνασσό, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τον ΦΔΕΔΠ και τις ενδεχόμενες λύσεις για τον μετριασμό του προβλήματος. Μία από αυτές τις λύσεις ήταν και η τοποθέτηση κομποστοποιητή στους χώρους του Γυμνασίου, για απόρριψη των οργανικών οικιακών σκουπιδιών από τα σπίτια των μαθητών. Ο κομποστοποιητής ήταν προσφορά του Δήμου Αμφίκλειας. Οι μαθητές αγκάλιασαν την ιδέα και για όλη την σχολική χρονιά χρησιμοποίησαν και φρόντισαν τον κομποστοποιητή, όπου διαπίστωσαν στην πράξη πώς με μια απλή κίνηση μειώθηκε ο όγκος των οικιακών τους απορριμμάτων. Η χρήση, δε, του κομποστοποιητή βραβεύθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, την οποία διοργάνωσε ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ σε συνεργασία με τους Δήμους – Μέλη του.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2018 | 8:17 pm


Καθαρισμός Οικοπέδων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Αποψίλωση οικοπέδων για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς»

Ο Δήμος Λοκρών, ανταποκρινόμενος στην υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β ́1346/25 -4-2012), καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων  που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Στους χώρους αυτούς απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, κατά το χρονικό διάστημα από 1ης Μαΐου έως 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους.
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2018 | 1:44 pm


Ο Σαρακιώτης ζητά με ερώτησή του στη Βουλή περισσότερα δικαιώματα για τα ΑμεΑ
Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, την οποία και προσυπέγραψαν 40 ακόμη βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ζητώντας την αναμόρφωση των συντελεστών δόμησης με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών ΑμεΑ. Όπως αναφέρεται εντός της ερώτησης:

«Το καθεστώς των συντελεστών δόμησης συνιστά ένα πλαίσιο προστασίας από την αυθαίρετη δόμηση και διατήρησης του χωροταξικού σχεδιασμού ανά την επικράτεια, με γνώμονα – μεταξύ αρκετών άλλων – την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, η εφαρμογή του δε θα πρέπει να υλοποιείται δίχως κοινωνικούς όρους και υπό την άγνοια των αναγκών όσων συνανθρώπων μας χρήζουν ιδιαίτερης υποστήριξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταφέρονται οι επανειλημμένες κρούσεις συλλόγων του αναπηρικού κινήματος, οι οποίοι αιτούνται ευλόγως την αναπροσαρμογή των συντελεστών δόμησης για τις περιπτώσεις των οικημάτων των μελών τους. Ιδίως στις περιπτώσεις της κινητικής αναπηρίας και της τύφλωσης, στις οποίες μπορεί να διαπιστώνεται ποσοστό αναπηρίας ακόμη και 80%, η συγκεκριμένη ανάγκη είναι αδήριτη.

Για την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση των ατόμων µε αναπηρίες απαιτούνται σχεδιαστικές προδιαγραφές οι οποίες υπολογίζονται στο υπολειπόμενο του συντελεστή δόμησης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι για την κατασκευή μίας τουαλέτας, συμβατής με τις προδιαγραφές υποδοχής ενός βαριά αναπήρου, απαιτείται ενδιάμεσος χώρος διαμέτρου κατ’ ελάχιστο 1,50 μέτρο για τη στροφή του καροτσιού μεταξύ των ειδών υγιεινής, ενώ συνολικά καταλαμβάνει το λιγότερο 5 περίπου τετραγωνικά μέτρα σε αντίθεση με τη κατασκευή μιας συμβατικής τουαλέτας, που καταλαμβάνει 3,75 τ.μ. (μικρότερη κατά 20%). Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελούν οι εσωτερικοί διάδρομοι κίνησης που σχεδιάζονται και υπολογίζονται με πλάτος 1,20 μέτρα σε αντίθεση με το πλάτος 1 μέτρου της συμβατικής κατοικίας. Έτσι, καθίσταται αντιληπτό ότι αναλογικά απαιτούνται μεγαλύτεροι χώροι για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός συνανθρώπου μας με αναπηρία, δεδομένο το οποίο επιτείνεται όταν το οίκημα είναι σχετικά περιορισμένου εμβαδού».

Στη βάση των παραπάνω, οι βουλευτές ερωτούν για τις πρωτοβουλίες, τις οποίες προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η προφανής αδικία εις βάρος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, καθώς και για το αν αποτελεί στόχο του υπουργείου μία εύλογη αναπροσαρμογή του συντελεστή δόμησης – ενδεχομένως αύξηση κατά 10% – σε περίπτωση προσθήκης ορόφου, που ανήκει κατά πλήρη κυριότητα σε άτομο με κινητική αναπηρία άνω του 80% ή τύφλωση.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2018 | 4:05 pm


Ο Ν.Λιόλιος για την Ημερίδα στην Αταλάντη «Ελληνική Κτηνοτροφία, Προβλήματα και Προοπτικές»
Ημερίδα για την κτηνοτροφία, τις προοπτικές και τα προβλήματά της , διοργανώνει ο Δήμος Λοκρών  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας,  την προσεχή Τρίτη 5 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Αταλάντη.
  
Στην ημερίδα έχουν κληθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, οι Βουλευτές του Νομού, αυτοδιοικητικά στελέχη των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς,  ειδικοί επιστήμονες καθώς και τα συλλογικά σχήματα των κτηνοτρόφων. 

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Λιόλιος αναφερόμενος στην ημερίδα τόνισε τα παρακάτω:

 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2018 | 3:11 pm


Στη Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας και στο Δασαρχείο Λαμίας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Με τον Διευθυντή Δασών Νομού Φθιώτιδας κ. Ανδρέα Παπανδρέου και τη Δασάρχη Λαμίας κα Ζωή Γεωργούση συναντήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προκειμένου να συζητήσει για το έργο και τα προβλήματα των δύο υπηρεσιών.


Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η πορεία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών, αλλά και του Κτηματολογίου, καθώς και τρόποι επίλυσης ζητημάτων όπως η ψηφιοποίηση και κωδικοποίηση των αναδασμών. Για τους τελευταίους, υπογραμμίστηκε ότι η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί προκειμένου να ενταχθούν και αυτοί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στην πορεία και στον όγκο των πράξεων χαρακτηρισμού, καθώς και του συνόλου του έργου τόσο της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτωντης περιοχής όσο και της προστασίαςτους.

  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2018 | 11:10 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr