Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας   »   Δεσφινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Δεσφινα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δεσφινα

Μετά τα ΑΤ στόχος η Αστυνομική Δ/νση Φωκίδας…;; 20 αστυνομικοί από την Άμφισσα στην Θεσσαλία για …ματς Γ΄ κατηγορίας, με εντολή της Αθήνας…!! στον αέρα φύλαξη, αστυνόμευση, μεταγωγές…δηλώσεις - φωτιά του Προέδρου Δ. Παρασκευά!

   Μετά την σταδιακή πλην ολοκληρωτική υποβάθμιση έως και το κλείσιμο νευραλγικών Αστυνομικών Τμημάτων της Φωκίδας, όπως ήταν αναμενόμενο, διότι ως γνωστόν, όταν «δίνεις θάρρος στον χωριάτη ανεβαίνει στο … κρεβάτι», η αφαίμαξη και η υποβάθμιση επικεντρώνεται στην ίδια την Αστυνομική Δ/νση  Φωκίδας…

  Με εντολή των κεντρικών της ΕΛ.ΑΣ. και στα πλαίσια των ασκήσεων επί χάρτου που συχνά διαπιστώνεται… ζητήθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση η μετακίνηση 20!!! ανδρών από την Άμφισσα στην Θεσσαλία προκειμένου να παραστούν σε ποδοσφαιρικό αγώνα μιας μικρής ομάδας της Γ΄Εθνικής!

  Είναι κάπως δύσκολο να γίνει κατανοητό το σκεπτικό της εντολής, δεδομένων των συνθηκών που όλοι γνωρίζουν -ή μήπως στην ΓΑΔΑ τις αγνοούν;- των αναγκών μιας περιοχής που πρέπει να αστυνομεύει ένα από τα δυσκολότερα ανάγλυφα, από τις  κεντρικότερες διόδους και διασταυρούμενες αρτηρίες, τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μαλανδρίνου, τις φυλακές Άμφισσας, τον Παρνασσό, τους Δελφούς, το Λιμάνι Ιτέας, τον Μόρνο, τα μεταλλεία, τα Δικαστήρια και τέλος τον αστικό ιστό…

   Παίρνεις 20 Αστυνομικούς από μια τέτοια περιοχή, όταν έχεις ήδη υποβαθμίσει νευραλγικά Αστυνομικά Τμήματα όπως της Ιτέας, όταν έχεις στείλεις σε νησιά και Έβρο μάχιμους άνδρες, όταν δεν έχεις υπηρεσία ούτε για τον αστικό ιστό, όταν έχεις ακινητοποιημένα περιπολικά και τους μετακινείς στην Θεσσαλία σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μιας μικρής ομάδας…;;
   
  Όσο κι αν προσπαθήσει κανείς να το εκλογικεύσει ως σκεπτικό δεν αναλύεται με την λογική.
 Εάν τόσο πολύ θέλουν να κατεβάσουν ρολά στην Φωκίδα ας το κάνουν! 
 Μήπως μας αξίζει μετά από την στάση ορισμένων όταν έκλειναν τα Τμήματα και κάποιοι φωνάζαμε; Τώρα που άρχισαν τα «όργανα» σε πιο προχωρημένο στάδιο τί λένε…;;
Δεν θέλουμε να επισημάνουμε τις ευθύνες μας αλλά ιδού η ώρα να επιλέξουμε.

  Ναι, ο βουλευτής ενημερώθηκε από τους Αστυνομικούς και θα καταθέσει επερώτηση.

 Ναι, ο Δήμαρχος Δελφών κάνει Συμβούλια και οι φορείς συσκέψεις.

  Ναι, οι Αστυνομικοί αντιδρούν όπως μπορούν με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους Δρόσο Παρασκευά, οι δηλώσεις του οποίου είναι "φωτιά". 

  Ωστόσο πρέπει πλέον να διερωτηθούμε όλοι μας εάν μπορούμε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε τέτοια μεταχείριση σαν άνθρωποι, σαν πολίτες, σαν φορολογούμενοι, σαν γονείς… 

 Πριν φτάσουμε σε σημείο που δεν θα υπάρχει επιστροφή!

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 10:52 pm


6 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας: παρουσίαση του βιβλίου του Πανοσολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Καλύβα "Τοπόλια: η Ευσεβής και Θεοφιλής"...

  "Τοπόλια: η Ευσεβής και Θεοφιλής"...  Παρουσίαση Βιβλίου 

του 
Πανοσιολογιωτάτου 
Αρχιμανδρίτου 

Π. Νεκταρίου Καλύβα
Εφημερίου Ι. Ν. 
Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ιτέας

στο
Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας 

την 
Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

και ώρα 
6.30 το απόγευμα

αφιερωμένο στην ιδιαιτέρα του πατρίδα: 

"Τοπόλια: η Ευσεβής και Θεοφιλής"... 

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 1:17 am


Άκυρη η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδας…;;


 
  Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Θεσσαλίας – Στερεάς κ. Νίκου Ντίτορα ορίστηκαν τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής Φωκίδας… βάσει της οποίας προφανώς οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της περιοχής πρότειναν τους τακτικούς και αναπληρωματικούς δικούς τους ανθρώπους… 

   Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το μείζον θέμα που έχει προκύψει σχετικά με την νομιμότητα της απόφασης. 
  
 Και τούτο διότι κατά την κατάθεση και ανακοίνωση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του Οργάνου που θα απαρτίσει το νέο Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας, διαπιστώνεται η παράτυπη σύνθεση εκ του Νόμου, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να συμμετέχουν στην Λιμενική Επιτροπή λόγω της ποσόστωσης 3 γυναίκες ως Τακτικά Μέλη… 

   Αυτό που εκπλήσσει είναι η σαφήνεια του Νόμου 2839/2000 ΦΕΚ 196 τεύχος Α άρθρο 6… σύμφωνα με τον οποίο υποχρεωτικά το 1/3 των τακτικών μελών πρέπει να είναι γυναίκες, διαφορετικά η σύνθεση δεν είναι νόμιμη. 

  Κι αυτό γιατί στην απόφαση που ανακοινώθηκε από εκπροσώπους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθίσταται σαφές ότι οι γυναίκες ως τακτικά μέλη είναι 2 και όχι 3. 

 Υπάρχουν περισσότερες γυναίκες αλλά μόνον ως αναπληρωματικές σε άνδρες μέλη… 
  Συνεπώς θα πρέπει μία εκ των γυναικών να γίνει τακτικό μέλος και ένας άνδρας να γίνει αναπληρωματικός. 

  Δεδομένου ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των Λιμενικών και τελωνιακών αρχών στο Συμβούλιο, η υποχρεωτική αλλαγή περιορίζεται εκ πρώτης όψεως στους Ναυτικούς πράκτορες… 

 Το ερώτημα παραμένει: Πώς εκδόθηκε τέτοια απόφαση και για ποιό λόγο την στιγμή που γνώριζαν όλοι ότι η σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής θα προέκυπτε άκυρη…;; 

 Και εφ όσον το γνώριζαν γιατί διοχετεύτηκε στην δημοσιότητα η απόφαση...;; 

 Φαίνεται, εκτός από την μη μετατροπή του σε Δημοτικό, η γκίνια συνεχίζεται στις "γκρίζες ζώνες"  του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας...

  Άλλωστε και πολύ σωστά…!!! το είχαν δηλώσει εξ αρχής: ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσει!...

 Σύμφωνα με την απόφαση της Αποκ. Διοικ. τα 9 μέλη και τα αντίστοιχα αναπληρωματικά τους είναι. 
 • 1. Αλέξανδρος Κοτσιμπός, με αναπληρωτή τον Ιωάννη Τσελέ. 
• 2. Ηλίας Λύτρας, με αναπληρώτρια την Αργυρώ Αρβανιτά.
 • 3. Τριανταφυλλιά Πιλάλα με αναπληρωτή τον Ασημάκη Μάνιο
 • 4. Χρήστος Γερεντές με αναπληρωτή τον Δημήτριο Λιναρδάτο 
• 5. Σάββας Γιαννοσπύρος με αναπληρωτή τον Γιώργο Ιωσηφίδη 
• 6. Ευθύμιος Στοφόρος με αναπληρώτρια την Βασιλική Κασούτσα
 • 7. Νίκος Καιμάρας με αναπληρωτή τον Ευστάθιο Περδίκη 
• 8. Βασιλική Ζαχαριά με αναπληρώτρια την Ειρήνη Παπανδρέου 
• 9. Χρηστος Βανδώρος με αναπληρωτή τον Ιωάννη Πολυζώη

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2018 | 3:01 pm


Ευχαριστήριο μήνυμα της Αντιδημάρχου Ιτέας για τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις...

  
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ 
  ΙΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 

  Σύλλογοι, Ομάδες, Άρματα, «BabyRally» 
- 1000 καρναβαλιστές - 
  - πληρότητα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα 100% 


 

Για μία ακόμη χρονιά, το Ιτιώτικο Καρναβάλι  ξεσήκωσε με τους ρυθμούς του άτομα κάθε ηλικίας, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στις 18/02/2018.
Χορός, χαμόγελα και ξεφάντωμα τόσο για τους καρναβαλιστές που συμμετείχαν με ανιδιοτέλεια και αυτόβουλη εθελοντική δράση, μπολιάζοντας όλες τις ηλικίες στην μαγική εμπειρία της συμμετοχής, όσο και για εκείνους που επέλεξαν να ζήσουν το μεγάλο Ιτιώτικο γεγονός ως απλοί θεατές.
Οι φετινές Αποκριάτικες εκδηλώσεις της Ιτέας ξεκίνησαν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, με ένα  «ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΓΑΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ», συνεχίστηκαν με την αναβίωση του εθίμου «το άναμμα της Φωτιάς» στην Κίρρα,  στην γειτονιά του Ανατολικού συνοικισμού της Ιτέας και στην Τριταία. Έπαιξαν με το Μεγάλο Παιχνίδι, απογειώθηκαν στις 18 Φεβρουαρίου 2018  με το «Καραναβάλι στο Λιμάνι» και έκλεισαν την αυλαία τους  με τα «Ιτιώτικα Κούλουμα» την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018.
Για πρώτη φορά φέτος «Το Καρναβάλι στο Λιμάνι» άνοιξε με το «BabyRally» όπου οι λιλιπούτειοι καρναβαλιστές, νηπιακής και βρεφικής ηλικίας, έδωσαν με τη ζωντάνια και τα παιδικά χαμόγελα μια ξεχωριστή νότα στην έναρξη του γλεντιού που ακολούθησε.
Γεμάτες κέφι,  ζωντάνια και ρυθμό όλες οι εκδηλώσεις, διοργανώθηκαν σε συνεργασία με Τοπικούς Φορείς, Συλλόγους και Εθελοντές πολίτες, με αγάπη, μεράκι, και φαντασία, στοιχεία που συνέβαλαν στην απόλυτη  επιτυχία τους.
 Με υπερπροσπάθεια και με τη συναίνεση όλων, καθώς και με την αυτοθυσία των εργαζομένων στην καθαριότητα, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν όλες οι φετινές εκδηλώσεις  με γνώμονα την στήριξη του τόπου μας και των ανθρώπων του που βιώνουν δοκιμασίες .
Η καρναβαλική επιτροπή μαζί με τα σωματεία και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ιτέας, Κίρρας, Τριταίας, τους οποίους συγχαίρουμε για την προσφορά τους στον πολιτισμό, έκαναν και φέτος, ένα καρναβάλι που κέρδισε τις εντυπώσεις όλων !
Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν τον παραλιακό δρόμο από την Κίρρα όπου ξεκίνησαν τα άρματα έως τη Μαρίνα της Ιτέας  και το Μόλο όπου κατέληξε,  προκειμένου να το παρακολουθήσουν από κοντά και εκείνο πραγματικά τους αποζημίωσε με τα έξυπνα, επίκαιρα,  ευφάνταστα άρματα και τις αντίστοιχες ομάδες τους να μεταφέρουν τον παλμό της μουσικής του DJ  στο κοινό.
Με τα χειροκροτήματα των ντόπιων αλλά και πάρα πολλών ξένων θεατών να μην  σταματούν, οι καρναβαλιστές εντυπωσίασαν με την ευρηματικότητά τους και παρέσυραν στους αποκριάτικους ρυθμούς όλους.  Ο τερματισμός του στον Μόλο συνεχίστηκε με γλέντι και ζωντανή μουσική στο λιμάνι.
Φυσικά το κέρασμα με γλυκό νεραντζάκι και χαλβά της κόλλας, που με πολύ αγάπη και φροντίδα, όπως κάθε χρόνο, παρασκεύασαν τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Ιτέας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ιτέας -  Κίρρας -Τριταίας, έδωσε την «γλύκα» σ’ όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην Ιτέα.
Την τελετή λήξης του Καρναβαλιούσυνόδευσαν και φέτος εντυπωσιακά πυροτεχνήματα κάνοντας την ατμόσφαιρα φαντασμαγορική και εορταστική. Και το γλέντι συνεχίστηκε έως τις πρώτες πρωινές ώρες στην παραλία της Ιτέας.
H τοπική αγορά τονώθηκε, οι καταστηματάρχες, εστιάτορες, οι ξενοδόχοι και όλοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες  ωφελήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων μας, όπως  αποδεικνύει η πληρότητα στα ξενοδοχεία της πόλης μας που άγγιξε το 100%.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με αφοσίωση προσπάθησαν, κουράστηκαν και κέρδισαν! μικρούς και μεγάλους, που  με την εθελοντική ενεργό συμμετοχή τους κατάφεραν να κάνουν όλους να ξεχαστούν από τις έγνοιες και τις δυσκολίες που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας. 

Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε τους:
1.      ΕΛΜΙΝ Βωξίτες Α.Ε. , Μέγας χορηγός
2.    Γαλαξίδι  Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε., χορηγός
3.    Δελφοί – Δίστομο Α.Μ.Ε., χορηγός
4.    Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας, χορηγός .
5.     ΣΚΑΒΕΝΙΤΗΣ κατάστημα Ιτέας, υποστηρικτής
6.    MYMARKETκατάστημα Ιτέας, υποστηρικτής
7.     ΒΟΡΡΙΑΣ κατάστημα Κίρρας, υποστηρικτής
8.    Τους  χορηγούς επικοινωνίας έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής.

ΤΟ ΙΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.
Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή!

Εκ του Δήμου Δελφών
Δημοτική Ενότητα ΙτέαςΔημοσιεύθηκε στις 21 February 2018 | 1:58 pm


Και η "ΟΥΤΟΠΙΑ" στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας ΑΥΡΙΟ στις 11πμ έξω από την ΕΦΟΡΙΑ της Άμφισσας...


 ΟΥΤΟΠΙΑ
 ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!Αποτέλεσμα εικόνας για εξωση απο την τραπεζα  

  Μετά την αποτυχία της να καταστείλει την αντίσταση ενάντια στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα Ειρηνοδικεία της χώρας, η κυβέρνηση προχωράει από τις 21/2/18 στην καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ από την 1/5/18 απειλούνται με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό των ακινήτων τους όλοι όσοι/ες χρωστούν στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία ποσά που ξεπερνούν τα 500 Ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες και το δημόσιο αρχίζουν να βγάζουν ΑΜΕΣΑ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τις κατοικίες ή τις επιχειρήσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της υπερφορολόγησης και αδυνατούν γι’ αυτόν τον λόγο να πληρώσουν τα ποσά που οφείλουν. Ήδη, έχουν εξαγγείλει 10.000 πλειστηριασμούς για το 2018 και 130.000 έως το 2021.
Εξάλλου, στο πλαίσιο της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε καταιγιστική κλίμακα, η κυβέρνηση έθεσε ήδη σε εφαρμογή το ιδιώνυμο για την καταστολή όσων αγωνίζονται ενάντια στην υφαρπαγή των σπιτιών και στην διόγκωση της κοινωνικής εξαθλίωσης.
Υπακούοντας έτσι στις εντολές των τραπεζιτών, της ΕΕ και των «θεσμών» κλιμακώνουν τη μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα προς το κεφάλαιο (τράπεζες, funds, realestate) για να ενισχυθεί η κερδοφορία του, με τον απόλυτο έλεγχο της στέγης και των ακινήτων και τον μελλοντικό ανακαθορισμό της τιμής των ενοικίων. Αφετέρου προς το κράτος,  για την αποπληρωμή του συνεχώς διογκούμενου δημόσιου χρέους.  
Αντίθετα με όσα ισχυρίζονται η κυβέρνηση και τα μνημονιακά ΜΜΕ, δεν υπάρχει καμία πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας: το 75-80% των ακινήτων που απειλούνται με πλειστηριασμό αφορά λαϊκή περιουσία, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι πρώτες κατοικίες. Άλλωστε, οι πραγματικοί «στρατηγικοί κακοπληρωτές», τους οποίους συχνά επικαλούνται για να συκοφαντήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών,  έχουν αφενός την δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τουςγια να μην χάσουν τα σπίτια τους και αφετέρου έχουν επωφεληθεί από «γενναιόδωρες» νομοθετικές παραγραφές χρεών και ευνοϊκές ρυθμίσεις.
 Αντιστεκόμαστε σε αυτήν την κλιμάκωση της λεηλασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας! Ο αγώνας μας συνεχίζεται έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, τις τράπεζες και τις υπηρεσίες, στους δρόμους, στις γειτονιές για αποτρέψουμε τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν!
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση  που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο και καλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 21/2/18, στις 11πμ έξω από την ΕΦΟΡΙΑ να δώσουμε  το αγωνιστικό μας «παρών»


Αγωνιζόµαστε,  Διεκδικούµε, Απαιτούμε:
·        Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
·        Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
·        Κατάργηση των μνημονιακών αντισυνταγματικών φόρων ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. που επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη και οδηγούν στην υπερχρέωσή του με αποτέλεσμα αδυναμία πληρωμής και τις κατασχέσεις.
·        Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονοµίας που περιορίζουν τα δικαιώµατα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζοµένων και των ασφαλιστικών ταµείων.
·        Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Η «ΟΥΤΟΠΙΑ» συμμετέχει στην «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών»

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2018 | 11:37 am


Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: την Τετάρτη... ο Τσίπρας ξακινάει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στα Ελληνικά σπίτια...ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ Άμφισσας...!


 Ε Ν Ω Σ Η Σ Υ Ν Τ Α Ξ Ι Ο Υ Χ Ω Ν ΙΚΑ
 Ν. Φ Ω Κ Ι Δ Α Σ

  ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ
 ή ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ 
 
    Στις 21 Φλεβάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνει πρεμιέρα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ως είχε υποχρέωση από το 3ο μνημόνιο που υπέγραψαν μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ).    Τράπεζες, Εφορείες, ασφαλιστικά ταμεία, Δήμοι, ΔΕΗ καθώς και τα αρπακτικά (εταιρείες και ιδιώτες που πλούτισαν και μέσα στην κρίση) θα ορμήσουν στα σπίτια μας, στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας, κάνοντας «μαύρο»  εμπόριο, στερώντας το κεραμίδι από εμάς και τα παιδιά μας. Θα βάλουν «χέρι» σε κάθε περιουσιακό στοιχείο (ότι έχει απομείνει από δαύτα από καταθέσεις μέχρι χωράφια και κοτέτσια) από τα λαϊκά νοικοκυριά.

      Σχεδόν όλοι μας, εμείς οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είμαστε εν δυνάμει υπό πλειστηριασμό. Όλοι εμείς λοιπόν να μπούμε στη διαδικασία της αντίστασης απέναντι στις κατασχέσεις πριν αρχίσουμε να βλέπουμε τους συναδέλφους μας, τους συνανθρώπους μας, τους εαυτούς μας να χάνουμε τα σπίτια μας.

      Να γκρεμίσουμε διάφορα ευφυολογήματα που κάνουν λόγο για σπάταλο λαό που έπαιρνε δάνεια ασύστολα και άλλα τέτοια που έντεχνα διοχετεύονται από διάφορες πλευρές. Όποιοι πήραν δάνεια τα πήρανε από ανάγκες που έβαζε η ίδια η ζωή αλλά και γιατί είχαν τη βεβαιότητα από την μέχρι τότε οικονομική τους δυνατότητα, ότι θα τα αποπληρώσουν. Ήρθαν όμως όλοι αυτοί που σήμερα ζητάνε την αποπληρωμή των δανείων, να τσακίσουν τις συντάξεις μας, να διαλύσουν την υγεία, να σμπαραλιάσουν τη ζωή μας. Η πολιτική των περικοπών που μας κάνανε είναι η ίδια και απαράλλακτη από αυτή που σήμερα απαιτεί τα σπίτια μας.

   Ας σταματήσουν  τις «κορόνες» τα κυβερνητικά στελέχη ότι ο λαός δεν κινδυνεύει και ότι στόχος τους είναι τάχα οι «μεγαλοοφειλέτες». Οι μεγαλοοφειλέτες που επικαλούνται, είναι οι "υγιείς" (!!!!) επιχειρηματίες που στηρίζουν τη λεγόμενη "δίκαιη" ανάπτυξη. Είναι αυτοί που κάθε φορά τούς χαρίζουν δάνεια και χρέη με προκλητικές πολιτικές παρεμβάσεις. Όλα αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνουν ότι και στην ανάπτυξη ο λαός θα συνεχίσει να βιώνει τη φτώχεια, την ανασφάλεια και θα αγκομαχά για να τα βγάλει πέρα, ενώ οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα εκμεταλλεύονται όλα τα προνόμια που τους δίνει το κράτος, με ζεστό χρήμα και φορολογική ασυλία. Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για αξιοπρεπείς συντάξεις,, για προστασία της λαϊκής κατοικίας

   Καλό είναι να θυμηθούμε το αυτοβιογραφικό ποίημα (από το 1939 ακόμη) του γερμανού πάστορα Niemöller  που  επέδειξε την αδιαφορία που αναφέρει και στο τέλος φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης από τους ναζιστές

Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

 Για σένα που νομίζεις.... ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ……

 ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο και να σε διώξουν γιατί δεν έχεις λεφτά…… Ότι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουν
 Ότι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σου για χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσεις…..

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΗ

 

Στις 21 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 11 π.μ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ (ΔΟΥ)

Στη συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2018 | 12:37 am


Σε καραντίνα μεταλλευτικό πλοίο στα Άσπρα Σπίτια... λόγω θανάτου μέλους του πληρώματος... αρνήθηκε ο Εισαγγελέας να έρθει στην Ιτέα...


 


  
   Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει βωξίτη από την Ραβέννα ή το Πρίντεζι της Ιταλίας. Σύμφωμα με το TVStar ένα άτομο του πληρώματος του Blue Tune έχει χάσει τη ζωή του και ενδεχομένως υπάρχει θέμα με κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Σύμφωνα πληροφορίες νεκρός είναι ο 40χρονος μάγειρας.

 Οι τοπικές αρχές ζήτησαν να πάει το πλοίο σε πιστοποιημένο λιμάνι, στον Πειραιά, στην Πάτρα ή στην Ιτέα, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές διέταξαν να μην φύγει από τα χωρικά ύδατα της Βοιωτίας. 

 Αρχικά το πλοίο τέθηκε σε καραντίνα ανοιχτά της Αντίκυρας στον Κορινθιακό. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμάνι του εργοστασίου του Αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια. 

  Η ασφάλεια εξετάζει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για τον θάνατο του μάγειρα. Επίσης, ζητήθηκε η συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πιθανότητα μολυσματικής ασθένειας στο πλήρωμα.

Πηγή: tvstar

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2018 | 2:48 pm


Υπερθέαμα το Καρναβάλι της Ιτέας... απέραντο γλέντι όλη η παραλία!!!... ετοιμάζει τα καζάνια του για αύριο ο "ΔΕΣΜΟΣ"...


  Μεγαλειώδες αποκριάτικο θέαμα το καρναβάλι της Ιτέας... χιλιάδες κόσμου απήλαυσαν την ωραιότερη παρέλαση αρμάτων που είδε η περιοχή...


   Η συμμετοχή των εκατοντάδων καρναβαλιστών(οικογένειες ολόκληρες, η μισή πόλη ήταν στις επάλξεις) καθώς και τα πολλά και πλούσια αποκριάτικα άρματα ενθουσίασαν τους θεατές και έβαλαν "φωτιά" στο Λιμάνι!

 Μετά τα βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα και την διασκέδαση του κόσμου με την ζωντανή ορχήστρα, οι επιχειρηματίες σε όλο το μήκος  της κλειστής παραλίας βγάζουν υπαίθρια τους Dj τους και το ενιαίο πάρτυ θα συνεχιστεί μέχρι πρωίας. 
 
  Ευτυχώς ο καιρός είναι ανοιξιάτικος και αύριο πρωί - πρωί θα στηθούν τα καζάνια του Δεσμού προσφέροντας νηστήσιμα εδέσματα σε επισκέπτες και ντόποιους υπό τους παραδοσιακούς ήχους ζωντανής ορχήστρας και το πέταγμα του χαρταετού στην Μαρίνα Ιτέας...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2018 | 8:26 pm


Βουλιάζει από κόσμο η Ιτέα με πληρότητα 100%... έκκληση της Αντιδημάρχου να εξυπηρετηθούν όλοι στο μεγάλο Καρναβάλι της Φωκίδας... κλειστή αύριο η παραλία με ζωντανή μουσική!...


 
Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται ολόκληρη η Ιτέα... εν αναμονή της μεγάλης παρέλασης των αρμάτων αύριο, η πόλη ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχθεί το μεγαλύτερο και πλουσιότερο Καρναβάλι...
 Χιλιάδες επισκεπτών έχουν ήδη κατακλείσει την πόλη καθιστώντας την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στο 100%! και συνεχίζουν να έρχονται από παντού ενώ αύριο αναμένονται λεωφορεία μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων αποκλειστικά για την κεντρική παρέλαση των αρμάτων...

 Από αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις του μεγάλου Καρναβαλιού ενώ από τις 3 το μεσημέρι όλη η παραλιακή οδός θα κλείσει υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας σε ένα ατέλειωτο γλέντι μέχρι τα μεσάνυχτα... 

 Πολλοί καταστηματάρχες έχουν οργανώσει υπαίθρια υποδομή για την διασκέδαση που θα ακολουθήσει και θα μετατρέψει ολόκληρη την παραλία σε ένα ατέλειωτο πάρτυ...

 Η αντιδήμαρχος Ιτέας κάνει έκκληση στους επαγγελματίες στους οποίους εμπιστεύεται την υποδοχή του μεγάλου όγκου των επισκεπτών, να προετοιμαστούν για τις επόμενες ημέρες...
   Την Καθαρή Δευτέρα από το πρωί ένα σωρό δρώμενα καθώς και τα παραδοσιακά αξεπέραστα κούλουμα του Δεσμού με ζωντανή παραδοσιακή μουσική θα συνεχίσουν την παράδοση!

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2018 | 3:33 pm


Κούλουμα στην Κεντρική Πλατεία του Χρισσού...


Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2018 | 12:49 pm


Επιτέλους!! άτομα από την μονάδα του Σακελλαρόπουλου θα προσλαμβάνονται στα τουριστικά περίπτερα, στις κοινοτικές τουαλέτες και στα γραφικά τρενάκια του Δήμου Δελφών, μέσω του Κοι.Σ.Π.Ε....
 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
____
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


...Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση συμφωνούν, στην υλοποίηση του σχεδίου «Προαγωγή της επαγγελματικής ένταξης των ψυχικά πασχόντων στον τομέα των Τουριστικών Υπηρεσιών». 
 Η υλοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού, που εδρεύει στην Άμφισσα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 
  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης αποτελεί ο συντονισμός και η υποστήριξη δράσεων που ενισχύουν την επαγγελματική ενσωμάτωση των ψυχικά πασχόντων και συγκεκριμένα :
  η παροχή τουριστικών υπηρεσιών από το Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας (μεταφορές, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κρατήσεις ξενοδοχείων, κρατήσεις εστιατόριων, ξεναγήσεις) στο πλαίσιο φιλοξενίας απόστολων και εν γένει δράσεων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, εκθέσεων, συνεδρίων αλλά και στο πλαίσιο υποχρεώσεων εθιμοτυπίας του Δήμου Δελφών (Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Γενικού Γραμματέα και Ειδικών Συνεργατών). 
 Αξιοποίηση σημείων εντός του Δήμου Δελφών (στα τουριστικά μέρη Δελφοί, Άμφισσα, Γαλαξίδι, Ιτέα) για ενέργειες κοινού ενδιαφέροντος με κοινό όφελος (Τουριστική προβολή , ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος, ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών τοπικού ενδιαφέροντος, ανάδειξη ηθών και εθίμων συνδεόμενων με την τοπική λαογραφία και παράδοση), μέσω του Κοι.Σ.Π.Ε. για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα δίδεται προτεραιότητα ή/και σε άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ειδικότερα: 
 1. η δημιουργία και λειτουργία τουριστικού περιπτέρου παροχής πληροφοριών (info kiosk) σε κεντρικό σημείο της πόλης των Δελφών, το οποίο θα αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, που δέχονται οι Δελφοί καθόλη τη διάρκεια του έτους. Αντικείμενο εργασιών του τουριστικού περιπτέρου θα είναι: η παροχή τουριστικών υπηρεσιών στους επισκέπτες της πόλης των Δελφών και εν γένει του Δήμου. Ενδεικτικά, θα είναι δυνατή η πληροφόρηση των επισκεπτών για τον Δήμο Δελφών, για χώρους ιστορικού-τουριστικού ενδιαφέροντος, για τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμες τουριστικές υπηρεσίες όπως: η έκδοση εισιτηρίων, η οργάνωση εναλλακτικών διαδρομών και ξεναγήσεων, η συμμετοχή σε βιωματικά σεμινάρια και μαθήματα, που θα διοργανώνονται σε συνεργασία με επιχειρήσεις των Δελφών, φορείς και συλλόγους (μαθήματα γαστρονομίας κ.λπ.). Το τουριστικό περίπτερο θα διαθέτει ασύρματη σύνδεση (wi-fi), και συσκευή αφής (touch) για αυτόνομη περιήγηση του επισκέπτη στη πόλη των Δελφών και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, με χάρτες και οπτικοακουστικό υλικό. Τέλος, θα δίνει πληροφορίες στους επισκέπτες για σημεία πώλησης μέσα στην πόλη των Δελφών τοπικών παραδοσιακών και άλλων προϊόντων, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα προϊόντα της περιοχής.
  2. η λειτουργία των τουριστικών τρένων τύπου DOTTO του Δήμου μας στις εγκεκριμένες διαδρομές, πραγματοποιώντας διαδρομές τουριστικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες αντί εισιτηρίου. 
 3. η διαχείριση και λειτουργία των δημοσίων τουαλετών (WC) της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών με αυτόματο κερματοδέκτη, καθώς και η καθημερινή μέριμνα για την καθαριότητα και την υγιεινή του χώρου.
  4. η διαχείριση παραδοσιακής οικίας στην περιοχή «Χάρμαινα» της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας, το οποίο και θα συμπληρώσει τον παραδοσιακό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα της Χάρμαινας, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρει μία εναλλακτική δραστηριότητα στους επισκέπτες της περιοχής. 
 5. η διαχείριση του φυλακίου του Τελωνειακού Γραφείου της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας, το οποίο προβλέπεται να λειτουργήσει ως πληροφοριακό περίπτερο (info kiosk) παρέχοντας τουριστικές πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Δελφών με διανομή έντυπου υλικού στους επισκέπτες κρουαζιέρας στο Λιμάνι της Ιτέας.

  ΣΚΟΠΟΣ & ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ 
 Οι Κοι.Σ.Π.Ε. (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θεσπίστηκαν με το Νόμο 2716/99 του Υπουργείου Υγείας και η εποπτεία τους ανήκει στην Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας. 
 Στα πλαίσια αυτά λειτουργεί και ο Κοι.Σ.Π.Ε Νομού Φωκίδας, που ιδρύθηκε στην Άμφισσα, το 2006. 
 Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμού αφού είναι παράλληλα μία παραγωγική και εμπορική μονάδα, αλλά και μία μονάδα ψυχικής υγείας. 
 Στόχος τους είναι η κοινωνικοοικονομική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμβάλλοντας στη θεραπεία και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. 
 Στα πλαίσια αυτά ο Κοι.Σ.Π.Ε. έχει αναπτύξει έως σήμερα τρεις βασικές οικονομικές δραστηριότητες: 
 1. Κατάστημα βιολογικών και οικολογικών προϊόντων «Πράσινο Σπίτι» 
 2. Γραφείο Εναλλακτικού Τουρισμού 
 3. Μονάδα Παραγωγής Σαπουνιού από ελαιόλαδο Από τη σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης και τη λειτουργία του σχεδίου δράσης του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας με τίτλο «Προαγωγή της επαγγελματικής ένταξης των ψυχικά πασχόντων στον τομέα των Τουριστικών Υπηρεσιών» επιτυγχάνεται η απασχόληση των ατόμων με ψυχικά προβλήματα και η ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο μέσω της λειτουργίας του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού. 
 Βασικός στόχος είναι η άρση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού, που δημιουργούνται από το στίγμα των ψυχικών παθήσεων.
  Με την λειτουργία του εν λόγω σχεδίου δράσης, επιτυγχάνεται ο συντονισμός δράσεων του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Δελφών και του Κοι.Σ.Π.Ε. στους στόχους της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, στην εδραίωση του θεσμού των Κοι.Σ.Π.Ε., στην προώθηση της ιδέας της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στην καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση της απασχόλησης των κοινωνικά ευπαθών ομάδων στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών και στην παράλληλη ανάπτυξη της απασχόλησης των ψυχικά πασχόντων καταπολεμώντας τη διάκριση και προωθώντας την ισότητα. 

Το σχέδιο δράσης και συγκεκριμένα η λειτουργία του τουριστικού περιπτέρου στον ιστορικό χώρο των Δελφών θα χρηματοδοτηθεί μέσω επιχορήγησης του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας από τον ΚΑΕ 2544 του Υπουργείου Υγείας και συμφώνα με την ΑΔΑ 77Ζ0465ΦΥΟ-ΖΒΒ. 

 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 
 Σύμφωνα με τον Ν. 4430/2016, οι φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ήτοι οι Κοι.Σ.Π.Ε., όπως και οι Κοιν.Σ.Επ., μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις για τη μελέτη και την εκτέλεση έργων και προγραμμάτων κοινής ωφέλειας, που αναφέρονται στους καταστατικούς τους σκοπούς με αντισυμβαλλόμενους το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. 
 Σύμφωνα με το άρθρο 100 του Ν. 3852/2010 («Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης», ΦΕΚ 87Α/2010), το άρθρο 225 Νόμο 3463/2006 («Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», ΦΕΚ 114Α/2006), το Νόμο 2716/1999 («Ανάπτυξη και Εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις», ΦΕΚ 96Α/1999), το άρθρο 6 του Ν.4430/2016 («Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις», ΦΕΚ 205/Α/31-10-2016), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και τις σχετικές αποφάσεις του Δήμου Δελφών και του Κοι.Σ.Π.Ε. Ν. Φωκίδας συνάφθηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των δύο μερών, που αφορά στην προώθηση της επαγγελματικής ένταξης των ψυχικά πασχόντων στον τομέα της παροχής τουριστικών υπηρεσιών, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 3 της παρούσης προγραμματικής σύμβασης... 

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2018 | 9:58 pm


Αυτοί είναι οι πολιτικοί που κερδίζουν την μονοεδρική Φωκίδα… Ποιος θα είναι ο επόμενος βουλευτής 
της μονοεδρικής Φωκίδας…;; 

  Εν μέσω «λιμών, σεισμών και καταποντισμών» και κυρίως πολιτικών εξάρσεων, η μάχη του βουλευτικού εδράνου και της υποψηφιολογίας καλά κρατεί στην ταλαίπωρη Φωκίδα… 

  Ιδίως στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κάθε φιλόδοξος ή επίδοξος υποψήφιος έχει μπει διαδικαστικά ή ανορθόδοξα στο μπλέντερ μιας μακράς περιόδου ονοματολογίας η οποία θα περίμενε κανείς να δώσει αέρα νίκης στο αλλοτινό κάστρο της σημερινής Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά…
 Ονόματα και πρόσωπα ξεπηδούν καθημερινά και το πεδίο δράσης του γαλάζιου κόμματος μετατρέπεται σε αλληλοσπαρασσόμενες εμπόλεμες ζώνες… με πολλές απολήξεις και χαμένη την ίδια την παράταξη.

  
  Ενδεχομένως, αυτό που κάνει τόσο έντονο το ενδιαφέρον, είναι το γεγονός πως στο αντίπαλο δέος, που εξακολουθεί να είναι ο κυβερνητικός σχηματισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,  επικρατεί η μόνιμη, γνωστή εσωστρέφεια και απραξία που σε συνδυασμό με τον απομονωτισμό και την αλλοτρίωση λόγω μη αναμενόμενης εξουσίας, δημιουργεί ένα εντελώς απωθητικό κοκτέηλ για το εκλογικό σώμα.


  Και, μιλώντας πάντα πολιτικά,  είναι πραγματικά κρίμα, γιατί με τόσες παροχές, διορισμούς, κοινωνικές απολαβές, πολιτικές στηρίξεις, η Φωκίδα δεν κατόρθωσε να πάρει ούτε καν τα αντισταθμιστικά του Μόρνου που δόθηκαν σε άλλες περιοχές με ιδιαίτερη γενναιοδωρία… και τόσα άλλα θέματα που ήταν απλά ζήτημα ένταξης και μόνον.  
  Φυσικά υπάρχει το αξεπέραστο πρόβλημα των πλειστηριασμών, που δεν αντισταθμίζεται με τίποτα άλλο! Αυτό η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέγει να μην το βλέπει… σε αυτή την περίπτωση ο στρουθοκαμηλισμός δεν αποδίδει, γιατί ο Έλληνας όταν χάνει το κεραμίδι του αισθάνεται ότι δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει και μετά… όποιον πάρει το συλλαλητήριο! Παρ’ όλα αυτά, κανένα άλλο κόμμα δεν «ανοίγει σκορ» στο Νομό.

Συνεπώς τα δύο κόμματα που θα αναμετρηθούν είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η ΝΔ…


  Ξεκινώντας από τον κυβερνητικό χώρο, ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον αγαπητό γιατρό και φίλο Ηλία Κωστοπαναγιώτου, μπορεί να συγκεντρώσει τις ψήφους της εκλογικής βάσης του 2014…;;  Εκ πρώτης όψεως η απάντηση είναι απλή κι εύκολη.

Το ζήτημα είναι εάν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Κάτι που να υπερπηδήσει τις εντυπώσεις...


  Σύμφωνα με τα πολιτικά δεδομένα της περιοχής, υπάρχει ένα και μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να φέρει την ανατροπή και είναι ο Γιώργος  Καπεντζώνης…


 Ο Δήμαρχος Δωρίδας, είναι ένας πολιτικός κοινής,  καθολικής θα λέγαμε αποδοχής, μεγάλος νικητής, ευρέως προσφιλής και επικοινωνιακός, εξαιρετικά διεισδυτικός, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζεται από τη ΝΔ, το  Συμβούλιό του είναι όλων των αποχρώσεων προεξάρχοντος του γαλάζιου χρώματος – και μιλάμε για την Δωρίδα! - έμπειρος, αποτελεσματικός, με κρυστάλλινη πολιτική πορεία και ο πλέον ικανός διεκδικητής  και γνώστης των μεγάλων ζητημάτων της Φωκίδας…

 Αν και γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος Δωρίδας προσανατολίζεται ξανά στον Δήμο, η επικρατούσα άποψη είναι πως ο Γιώργος Καπεντζώνης, από περιζήτητος συνεργάτης όλων θα μετατραπεί σε πονοκέφαλο για κάθε αντίπαλο σε περίπτωση που πειστεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στον Ηλία…

 Αν, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται να κερδίσει την έδρα της Φωκίδας! 

 Κατά κοινή ομολογία, θα πρέπει να... ψάχνουν ποιες τάσεις δεν θα τον στηρίξουν και δεν θα τον δουν σαν διέξοδο στο κουρασμένο και αναποτελεσματικό πολιτικό σκηνικό του τόπου,  που προς το παρόν συναγωνίζεται σε λάθη και σκάνδαλα…


   Κυρίως δε, στον χώρο της ΝΔ όπου τα πράγματα στιγματίζονται από αλλεπάλληλες ήττες, παθογενείς εσωστρέφειες και ανεπίτρεπτες κόντρες…  Και, αλήθεια, στο αντίπαλο δέος, ποιος θα μπορούσε να εξασφαλίσει την νίκη σε μια παράταξη που πονά σε κάθε διαγραφή, υποχωρεί σε κάθε πρωτοβουλία, σκιρτά σε κάθε δήλωση, δηλώνει παρουσοαπούσα και έχει «σπάσει» σε περισσότερες τάσεις απ’ ό,τι η μόδα;


  Το ερώτημα είναι κέραιο και ουσιώδες: δεδομένων των συνθηκών ποια από τις ντόπιες πολιτικές παρουσίες μπορεί να πάρει τις εκλογές στην μονοεδρική Φωκίδα για λογαριασμό της ΝΔ;


 Υπάρχει ένα πρόσωπο που δεν έχει χάσει ποτέ εκλογική αναμέτρηση… υπάρχει ένα πρόσωπο που διαθέτει μηχανισμούς. Υπάρχει ένα πρόσωπο που μπορεί να συγκεράσει ή κατά περίπτωση, να εξουδετερώσει τις αντίξοες συνθήκες και τις αντίπαλες τάσεις. Ο Νίκος Φουσέκης.

  
 Ο Φουσέκης  είναι αήττητος.  Δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα οπουδήποτε κι αν ήταν διεκδικητής…  Κατά κοινή συνείδηση, είναι ο πιο ισχυρός πολιτικός παράγοντας της Φωκίδας, διαθέτει εμπειρία και έχει μεγάλη δυναμική αντίστοιχη της διείσδυσής του σε όλους τους χώρους… 
  
   Επίσης παρ όλη την δικαστική διαδικασία έχει βγει μάλλον ενδυναμωμένος στα μάτια του εκλογικού σώματος, δεδομένου ότι η υπεροχή του στην αποτελεσματικότητα και στην διαχείριση των θεμάτων, υπερτερεί  φανερά απέναντι στο σημερινό πολιτικό προσωπικό του τόπου… 
 Είναι ο μοναδικός που μπορεί να λειάνει τις παρωχημένες και άναρθρα ασυννεότητες φωνές και να πάρει την έδρα για λογαριασμό της ΝΔ...


  Ακούγεται ότι ετοιμάζεται για τον Δήμο Δελφών… Εκτιμάται όμως πως ο στόχος του ισχυρού Φωκέα είναι το βουλευτικό έδρανο. Είναι στην επιλογή του. 
  Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς του είναι γνωστή στα κεντρικά της Πειραιώς… Απλά, διερωτάται ο νεοδημοκράτης: ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενδιαφέρεται να κερδίσει την μονοεδρική της  Φωκίδας…;;;

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2018 | 7:45 am


ΣΟΚ!!! 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε από προχωρημένη φλεγμονή στο δόντι... ζητούσε μήνες να τον πάνε στο Νοσοκομείο, είχε πρηστεί όλο του το πρόσωπο...


 26χρονος κρατούμενος πέθανε στη φυλακή από φλεγμονή στο δόντι | Newsit.gr


 * Ζητούσε μήνες να τον πάνε στο Νοσοκομείο
* "Τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου όπου δεν υπάρχει οδοντίατρος"(;)
*αποφάσισαν να τον πάνε Λάρισσα...


  newsit.gr


   Σοκάρει η καταγγελία πως 26χρονος κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου πέθανε πριν από μερικές μέρες εξαιτίας μιας φλεγμονής στο δόντι που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. 


  Από τη μια η θλίψη για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου. 

 Από την άλλη οργή για την κατάσταση του σωφρονιστικού συστήματος. Που όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται. 

Ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του ονομαζόταν Μαλτέζος Σώζος. Ήταν 26 ετών. Ήταν στη φυλακή για κλοπές και διήνυε τον τέταρτο χρόνο της ποινής του.

Τον βρήκαν νεκρό στο κελί του

Το τραγικό περιστατικό έφερε στο φως το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων. Σε ανάρτησή στο Facebook αναφέρεται ότι ο 26χρονος κρατούμενος είχε πρόβλημα με το δόντι του εδώ και καιρό. Τον ενοχλούσε πολύ.
Δεν αντιμετωπίστηκε όμως και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μαζέψει πύον, να πρηστεί σχεδόν όλο του το πρόσωπο.
Ο 26χρονος κρατούνταν στις φυλακές Μαναδρίνου. Οι οποίες όμως δεν διαθέτουν οδοντίατρο! Ζητούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αλλά μάταια.
Όταν το πρόβλημα έγινε ακόμη χειρότερο, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές της Λάρισας.
Εκεί τον βρήκαν νεκρό στο κελί του οι άλλοι κρατούμενοι την περασμένη Παρασκευή.

Η έκκληση της οικογένειας

Το δράμα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο γιατί, όπως αναφέρει ανάρτηση στη σελίδα του Δικτύου, η οικογένεια του άτυχου 26χρονου είναι άπορη και δεν έχει χρήματα για την κηδεία.
Οι συγγενείς του απευθύνθηκαν στο δημαρχείο Περάματος, προκειμένου να τους βοηθήσει, όμως η απάντηση που πήραν δεν ήταν ξεκάθαρη.
  Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση, πως θα προσπαθήσουν να βρουν μια άκρη με τις φυλακές Μαλανδρίνου... 

 newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2018 | 11:27 am


Η "Λευκή Μοναξιά" του Δαμιανού Μωραίτη στην Λιβαδειά...

 
Έκθεση «λευκή μοναξιά» Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «λευκή μοναξιά» στο Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση του φίλου Νίκου Λαμπρόπουλου.

  Η «λευκή μοναξιά» είναι μια διαχρονική ενότητα, που ξεκίνησε περίπου το 1984 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει αναλογικές και ψηφιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Λιβαδειά πάντοτε χιονισμένη. 
 Παρουσιάζονται σημεία της πόλης που στους νεότερους ίσως είναι άγνωστα, μερικά μάλιστα περισσότερες από μια φορές καταγράφοντας την «πορεία» τους στο χρόνο. 
 Ενώ δεν προσπάθησα να το αποφύγω, η πρόθεση μου πάντως δεν είναι να προκαλέσω την περιέργεια των νεότερων και την νοσταλγία των παλιότερων. Εκείνο που ήθελα, όλα αυτά τα χρόνια που έβγαζα αυτές τις φωτογραφίες, ήταν να μεταφέρω το αίσθημα μοναξιάς που και σήμερα ακόμη φουντώνει μέσα μου καθώς περπατώ στην πόλη τις μέρες που έχει χιονίσει.

   Κάθε φορά που κοιτώ αυτές τις φωτογραφίες μια φράση γυρίζει συνεχώς στο νου μου «η μοναξιά είναι χρώματος λευκού». Αυτό το σλόγκαν είναι ο δικός μου τρόπος να «μιλήσω» για τα συναισθήματα μου και να πω μερικές σκέψεις μου για τη μοναξιά:
  − Για να ξεφύγουμε από τη μοναξιά, που ποτέ δεν είναι επιλογή μας, πρέπει να ξεφύγουμε από αρνητικές σκέψεις, να απελευθερωθούμε από αυταπάτες, από σχέσεις επίπονες, γενικά από καθημερινά κοινωνικά πρότυπα και ανάγκες, που μας έχουν διαποτίσει. 
 − Να μην αφήνουμε την επιθυμία να αγαπηθούμε να γίνει ανάγκη. 
 − Η μοναξιά είναι η κατάσταση στην οποία όλες οι σελίδες της ζωής είναι κενές, λευκές.

  Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 όσοι θελήσετε και μπορέσετε ελάτε, στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Έκφραση», να πιούμε ένα κρασάκι και να συζητήσουμε.
   Δαμιανός Μωραΐτης

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2018 | 10:11 am


Μνημόσυνο στους πεσόντες Αστυνομικούς από την Ένωση Αστ. Υπαλλήλων Φωκίδας...


 ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ
 ΠΡΟΣ : ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ -ΜΕΛΗ Ε.ΑΣ.Υ.Φ. 

  ΘΕΜΑ:«
Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων Αστυνομικών». 

  Το Α΄ Ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών. 

  H ένωσή μας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των πεσόντων Αστυνομικών, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 08.00 στη Μητρόπολη Φωκίδας.

  Παρακαλείστε για την παρουσία σας.

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2018 | 9:56 am


Κατεβάζουν τρακτέρ την Πέμπτη οι Αγρότες της Φωκίδας στην Άμφισσα...!


Αποτέλεσμα εικόνας για αγροτες φωκιδας κινητοποιηση               Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Φωκίδας  καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους σε αγωνιστική διαμαρτυρία την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη, 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ησαΐα, στην Άμφισσα.      

  Την ίδια ώρα που ο υπουργός μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις, εμείς πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι λίγα από αυτά σκοπεύει όντως να μας δώσει. 
 Είναι άλλωστε πάγια πρακτική τους. 
 Εμείς, όμως, συνάδελφοι, και οι πολύπαθες αγροτικές οικογένειές μας νοιώθουμε τα προβλήματα στο πετσί μας κάθε μέρα και ξέρουμε ότι πολύ καλά ότι αγώνας δε σταματάει με τις υποσχέσεις του υπουργού! 

  Ο αγώνας μας συνεχίζεται και είναι καθημερινός και αδιάκοπος, όπως ακριβώς είναι ο αγώνας μας στα χωράφια μας και στα ζώα μας. 
 Γι' αυτό το λόγο, συνάδελφοι, σας καλούμε να ενώσουμε τις φωνές μας σε μια πιο δυνατή, οργανωμένα, και να μαζικοποιήσουμε το σύλλογο, που είναι το αποκούμπι όλων μας. 

 Τα αιτήματά μας είναι τα εξής: 
• Κανένας ανασφάλιστος, να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ. • Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους. 
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά. 
• Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. 
• Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. 
• Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
 • Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις. 
• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
 • Σύγχρονες ελαιοκαλλιέργειες με κρατική στήριξη.
 • Για την άρδευση, που πολύ μελάνι έχει χυθεί, ζητάμε δωρεάν ή χαμηλή εγγυημένη τιμή για το νερό και επιδοτούμενη εγκατάσταση ποτιστικού συστήματος για όλους τους ελαιοκαλλιεργητές.

  Να συντηρηθούν τα δέματα ως εναλλακτική λύση για το πότισμα.

 • Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των λύκων, που καταστρέφουν ζωικό κεφάλαιο. Δε συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης!

  Όχι στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς!

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2018 | 1:03 pm


Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας υπό την προεδρεία του Συμβούλου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγεία Πάνου Ευσταθίου...

5ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας
Ξενοδοχείο CARAVEL από τις 9 έως 11 Φεβρουαρίου 2018

 Χαιρετισμός Προέδρου:


  Αγαπητοί Συνάδελφοι, 

 Οι παρούσες συνθήκες, γεωπολιτικές και οικονομικές, διαμορφώνουν την αναγκαιότητα της Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας ως βασικό παράγοντα εύρυθμης λειτουργίας ενός κοινωνικού συστήματος. Στις 9-11 Φεβρουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο Divani Caravel) το 5ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας. 
  
 Η επιτυχής πορεία των προηγουμένων Συνεδρίων επιτάσσει την οργάνωση και παρουσίαση νέας θεματολογίας με ειδικές ανασκοπήσεις στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του Τομέα Υγείας στην Ελλάδα και Παγκόσμια. 
  Η συνεργασία της Επιστημονικής Εταιρείας μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO-World Health Organization) στο πλαίσιο του Public Health, Emergency Operation Centre-Network για το έτος 2017 ήταν απολύτως επιτυχής, εποικοδομητική και τα αποτελέσματα θα παρουσιασθούν στο Συνέδριο μας. 
  Προσκαλείσθε να συμμετάσχετε ενεργά παρουσιάζοντας δραστηριότητές σας που αφορούν στην θεματολογία του Συνεδρίου με απώτερο σκοπό να απεικονίσουμε από κοινού τα νέα δεδομένα και τις νέες τάσεις. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, 

Πάνος Α. Ευσταθίου
 Ορθοπαιδικός Χειρουργός
 Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής
 Πανεπιστημίου Αθηνών 
Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων
στον Τομέα Υγείας


 Συμμετοχή από την Φωκίδα: Θεόδωρος Πλουμάκης
Αποτέλεσμα εικόνας για πλουμακης θεοδωρος 

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2018 | 9:40 pm


Ένωση Συνταξιούχων Φωκίδας: επιστολή στους υπουργούς για τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις...


Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών ΟργανώσεωνΑποτέλεσμα εικόνας για συνταξιουχοι φωκιδας

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 

   Από την Ομοσπονδία μας, μας κοινοποιήθηκε η παρακάτω επιστολή που στάλθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας που είναι και υπεύθυνη για τις παρανομίες στις συντάξεις μας! 


 
 
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
 
Αθήνα 2/2/2018
  
  Προς τους
     Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Έφη Αχτσιόγλου
     Υφυπουργό, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Αναστ. Πετρόπουλο
 
     Κυρία Υπουργέ.
     Κύριε Υφυπουργέ.
 
    Πλέον είναι φανερό πως κατά τον υπολογισμό των παρακρατήσεων από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, καθώς στον υπολογισμό και επανυπολογισμό τους, έγιναν σοβαρά λάθη και αυθαιρεσίες, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε και με τις παρακρατήσεις υπέρ του ΕΟΠΥΥ, αυτές να υπερβαίνουν ακόμα και τις προβλέψεις των νόμων, που οι προηγούμενες και η δική σας κυβέρνηση ψηφίσατε. Βλέπουμε δηλαδή στην πράξη να γίνονται κατά παράβαση της νομοθεσίας, παράνομα και καταχρηστικά τέτοιες περικοπές των συντάξεων.
    Ζητάμε και για τις περιπτώσεις αυτές, που οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γνωρίζουν και άμεσα μπορούν να υπολογίσουν τα παράνομα παρακρατηθέντα ποσά από κάθε συνταξιούχο, όπως έκαναν και με τις κρατήσεις των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, να παρέμβετε και με υπουργική – κυβερνητική εντολή να υποχρεώσετε τις διοικήσεις των ταμείων να προβούν στις απαραίτητες άμεσες ενέργειες, που θα διορθώσουν τα προβλήματα αυτά και να επιστρέψουν τα επιπλέον ποσά στους δικαιούχους.
    Επιπλέον να δώσετε εντολή ώστε κάθε μεταβολή που γίνεται στις συντάξιμες αποδοχές, αυτή να εμφανίζεται αναλυτικά στο μηνιαίο ενημερωτικό σημείωμα κάθε συνταξιούχου. Σας επισημαίνουμε και πάλι πως είναι δική σας υποχρέωση αυτή η παρέμβαση, εφ’ όσον οι παραβάσεις αυτές αφορούν την εφαρμογή νομοθετικών ρυθμίσεων. Με τον τρόπο αυτό θα απαλλάξετε χιλιάδες συνταξιούχους από την περιττή ταλαιπωρία να προσέρχονται στις υπηρεσίες των ταμείων, για να υποβάλλουν αιτήσεις ή πολύ περισσότερο να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη με το αζημίωτο. Αναμένουμε άμεσα απάντηση στην παρούσα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την οποιαδήποτε ολιγωρία για την επίλυση αυτού του προβλήματος.
 
Μετά Τιμής
 
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
 
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΝΑΤ– Π.Σ.Σ. ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2018 | 9:24 pm


Ευχαριστήρια επιστολή για το τροχαίο της οικογένειας Σκαρίμπα...


Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαιο στην  κιρρα Ιτεα


 Ευχαριστήρια επιστολή 

   Με την επιστολή αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τα σέβη μας στους ανθρώπους που έπειτα από τροχαίο ατύχημα που μας συνέβη στις 19/11/2017, συντέλεσαν ώστε να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας,  συγκεκριμένα στους παρακάτω:
-  Τους συνανθρώπους που κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια.
-  Τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που μετέβησαν έγκαιρα στον τόπο του ατυχήματος και φρόντισαν για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και μεταφορά μας στο νοσοκομείο της Άμφισσας.
-  Το νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε.
- Την κ. Κυριακίδη Αλέξανδρο, εφημερεύοντα χειρουργό που διαχειρίστηκε ιατρικά το όλο συμβάν και χειρούργησε με επιτυχία την σοβαρά τραυματισμένη σύζυγο.
-   Τον Δ/ντή της χειρουργικής κλινικής κ. Αλεξανδρή Ηλία που συμμετείχε στην επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση  ενώ ήταν εκτός εφημερίας.
-  Τον κ. Παπαδόπουλο Χριστόφορο, εφημερεύοντα αναισθησιολόγο για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση.
-   Την προϊσταμένη της χειρουργικής κλινικής κα Κυριάκου Αθηνά καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα τους κατά της διάρκεια της νοσηλείας μας.
 Τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά στην υγεία τους, αυτοί και οι οικογένειές τους και να αξιώνονται πάντα να επιτελούν με επιτυχία το επαγγελματικό και επιστημονικό τους έργο.


 Οικογένεια
Δημήτρη και Διαμαντούλας Σκαρίμπα

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2018 | 9:19 pm


Ψήφισμα του Δήμου Δωρίδας για το Σκοπιανό...!


ΨΗΦΙΣΜΑ
 ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ


 Για το θέμα της ονομασίας του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων


 Το Δημοτικό Συμβούλιο 
 Α π ο φ α σ ί ζ ε ι
 κατά απόλυτη   πλειοψηφία 

 1. Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ. 
2. Δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα.
 3. Καμία αλυτρωτική αναφορά δεν γίνεται αποδεκτό να υπάρχει ούτε στο σύνταγμα, ούτε στα βιβλία, ούτε στην εν γένει εκπαίδευση της γείτονος χώρας. 
4. Αδιαπραγμάτευτη και ακλόνητη εθνική στάση αποτελεί η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. 
5. Ο Δήμος Δωρίδος συμμετέχει σε εκδηλώσεις εθνικής ομοψυχίας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2018 | 7:17 am


"Παραπολιτικά": Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Φωκίδα...

Αναδημοσίευση: 

Γράφουν: Χριστίνα Κοραή 
Θανάσης Φουσκίδης
 Σωτήρης Πολύζος
 


 « Πρόσωπα γνωστά, από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

   Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι οι μόνοι που έχουν επισήμως το χρίσμα αυτήν τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών. 

   Στη μονοεδρική της Φωκίδας έχουν αρχίσει να κινούνται ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μπούγας και το στέλεχος της Ν.Δ. Αθως Φαρδέλος, ενώ σίγουρη θεωρείται η θέση στο ψηφοδέλτιο για τον Κωνσταντίνο Χαλιορή, οικονομολόγο, που διατηρεί στενές σχέσεις με το περιβάλλον Μητσοτάκη»... 

Πηγή: Εφημερίδα Παραπολιτικά

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2018 | 9:45 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr