Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας   »   Ιτεα Φωκιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ

Διεφθαρμένη χώρα, διεφθαρμένοι Έλληνες

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ! 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2017 | 8:04 am


#2_ΧΡΟΝΙΑ_ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ_ΣΥΜΠΑΝ: ΓΙΟΡΤΗ… ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δυο χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου από τη δεύτερη εκλογή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το twitter τίμησε την… επέτειο με ανελέητο τρολάρισμα.
«Καυστικά» tweets, φωτογραφίες, δεσμεύσεις και υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από τα στελέχη της κυβέρνησης και πολλά άλλα γέμισαν τον τοίχο του twitter με το hashtag #2_χρονια_παραλληλο_συμπαν να είναι στα πρώτα trends του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Δείτε

Μεγάλη Γιορτή-Λαϊκή Μαζωξη στις 29/9 στη ΔΟΥ της γειτονιάς με νταούλια &ζουρνά.Φέρτε εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ & Φόρου.Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2017 | 8:03 am


ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ! ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΠΛΩΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του lesvosnews.gr, ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος είχε βγει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και περισυνέλεξε μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.
Αφού οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος πήραν επάνω στο πλωτό όλους τους μετανάστες, έδεσαν το φουσκωτό σκάφος στην πρύμνη τους και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.
Την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.
Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος,
έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.
Τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνέχιζαν να παρενοχλούν το Ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.
Πηγή: lesvosnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2017 | 7:44 am


ΣΤΑ «ΜΑΛΑΚΑ» ΟΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ! ΔΙΩΞΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΣΤΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ «LASSEA»

Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση  του τελωνειακού κώδικα  για λαθρεμπορία καυσίμων άσκησε η εισαγγελία Πειραιά σε βάρος του πλοιάρχου και του α’ μηχανικού του δεξαμενόπλοιου «Lassea», στο οποίο εντοπίστηκε στις δεξαμενές έρματος ποσότητα πετρελαίου για το οποίο δεν υπήρχαν παραστατικά. 
Η εισαγγελέας παρέπεμψε και τους δύο να δικαστούν αύριο από το τριμελές πλημμελειοδικείο.
Σημειώνεται, πως η έρευνα έγινε όταν το πλοίο αποσύρθηκε από τη διαδικασία απάντλησης του πετρελαίου από τις δεξαμενές του βυθισμένου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και κατέπλευσε  στις εγκαταστάσεις των ΕΛ.ΠΕ. για να αδειάσει το περιεχόμενό του, αυτό δηλαδή που είχε αντλήσει από τις δεξαμενές του βυθισμένου δεξαμενόπλοιου.
Το  «Lassea» κατασχέθηκε και παραμένει στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ χωρίς να έχει αδειάσει το περιεχόμενό του. Η ποσότητα των πετρελαιοειδών που βρίσκονται μέσα στο δεξαμενόπλοιο δεν έχει ακόμα καταμετρηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2017 | 7:42 am


ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ «ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ» ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΑΠΟ EMSA! ΌΧΙ 1, ΟΥΤΕ 2, ΑΛΛΑ 16 ΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ

Εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την κινητοποίηση της κρατικής μηχανής και του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και να περιοριστεί η ρύπανση του Σαρωνικού.
«O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) διαθέτει για τα κράτη μέλη της ΕΕ 16 πλοία τα οποία είναι stand by και είναι διαθέσιμα 24 ώρες μετά την υποβολή αιτήματος από τη χώρα μέλος και την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε κυβέρνηση», ανέφερε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA, Radina Russeva δίνοντας νέα στοιχεία σχετικά με το περιβαλλοντικό έγκλημα, που έλαβε χώρα στον Σαρωνικό.
Η εκπρόσωπος Τύπου του EMSA ανέφερε επίσης πως το αίτημα της Ελλάδας προς τον Οργανισμό έφτασε στις 12 Σεπτεμβρίου αργά το βράδυ,
και τόνισε παράλληλα πως υπάρχουν πάντοτε 16 πλοία stanby τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες μετά την υποβολή αιτήματος από τη χώρα μέλος και την υπογραφή συμβολαίου με την εκάστοτε κυβέρνηση.
Η επισήμανση της αυτή προκάλεσε και νέα αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επανέλαβε το αίτημα της για παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, καθώς, όπως σημείωσε, ο υπουργός... ψεύδεται.
Η κυρία Russeva σημειώνει, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, πως το αίτημα από κάθε χώρα μέλος γίνεται μέσα από τον μηχανισμό Thesis, ο οποίος έχει έδρα στις Βρυξέλλες και στην περίπτωση της χώρας μας το αίτημα κατατέθηκε από την ελληνική πολιτεία στις 12 Σεπτεμβρίου.
Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό το αίτημα μίας χώρας όταν το κοντινότερο διαθέσιμο πλοίο του EMSA είναι σε αποστολή, η εκπρόσωπος Τύπου σημείωσε πως δεν έχει καμία σχέση η αποστολή πλοίου με τις εργασίες που εκτελούνται, καθώς υπάρχουν 16 πλοία σε όλη την Ευρώπη, πάντοτε διαθέσιμα.
Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο τελικώς έγινε η επικοινωνία από την πλευρά της χώρας μας η κυρία Russeva σημειώνει πως το ελληνικό αίτημα στον μηχανισμό Thesis μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) κατατέθηκε την 12 Σεπτεμβρίου και στον EMSA έφτασε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας. Το συμβόλαιο με την ελληνική πλευρά για την χορήγηση πλοίου έχει υπογραφεί στις 01:17 τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου και το πλοίο ξεκίνησε να επιχειρεί στις 11:00 π.μ (ώρα Ελλάδος).
Η εκπρόσωπος Τύπου της EMSA σημειώνει τέλος πως μετά την υπογραφή του συμβολαίου είναι απόλυτη ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης (στην προκειμένη περίπτωση της Ελληνικής) το πώς θα διαθέσει το συγκεκριμένο πλοίο και ποιο σχέδιο θα ακολουθήσει για την καταπολέμηση του ζητήματος που έχει προκύψει

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2017 | 7:40 am


ΈΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΧ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΗΒΩΝ - ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς...
Ένα ακόμη τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον δρόμο Θηβών - Λιβαδειάς με θύμα αυτή τη φορά έναν 70χρονο.
Ο άτυχος οδηγός κινούνταν το πρωί της Τετάρτης (20/9) γύρω στις 7:00 στο 40οχιλιόμετρο της παραπάνω οδού με συνεπιβάτη την 68χρονη σύζυγό του, όταν για άγνωστη αιτία συγκρούστηκε με τρακτέρ που οδηγούσε 49χρονος κάτοικος της περιοχής.
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε νεκρός ο 70χρονος οδηγός του ΙΧ, ενώ τραυματισμένοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς η σύζυγός του και ο οδηγός του γεωργικού ελκυστήρα.
Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Λιβαδειάς.

lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2017 | 7:36 am


20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015: ΌΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ! Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου 2015, που διενεργήθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου.
Προκλήθηκαν έπειτα από την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα στις 20 Αυγούστου, μετά από αποστασιοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της λεγόμενης "αριστερής πλατφόρμας", μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την ακολουθούν.
Τις εκλογές κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,46%, με δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία με 28,10%. Με μικρότερα ποσοστά, κάτω από 7% ακολούθησαν η Χρυσή Αυγή (6,99%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη (6,28%), το ΚΚΕ (5,55%), το Ποτάμι (4,09%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,69%) και η Ένωση Κεντρώων (3,43%),

Ήταν τέτοια μάλιστα η χαρά του Αλέξη Τσίπρα τόσο επειδή ξανακέρδισε τις εκλογές και μάλιστα με ποσοστό άνω του 35%, όσο και επειδή κατάφεραν οι ΑΝΕΛ, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, να μπουν στη Βουλή, που το πανηγύρισε δεόντως στην πλατεία Κλαυθμώνος, καλώντας στο βήμα τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένου, που αποθεώθηκε στην κυριολεξία από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, με τον θερμό εναγκαλισμό του με τον Τσίπρα να σηματοδοτεί την εποχή που ακολούθησε. Ήταν η στιγμή που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγιναν ένα και «γαντζώθηκαν» για τα καλά στην εξουσία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 5:59 pm


ΦΡΙΚΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΣΑΜΑΝΟ! ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΜΕ «ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ... ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες από την Ινδονησία ήρθαν στη δημοσιότητα και προκάλεσαν φρίκη…
Σε αυτά τα πλάνα παρακολουθούμε το τέλος ενός σαμανού, ο οποίος βούτηξε σε μία λίμνη με κροκόδειλους υποστηρίζοντας ότι δεν κινδύνευε γιατί τον προστάτευαν οι «υπερφυσικές δυνάμεις» του. Οι κροκόδειλοι, ωστόσο, φάνηκε πως είχαν εντελώς διαφορετική άποψη
Όπως παρακολουθούμε στο σκληρό απόσπασμα, ο σαμάνος βουτά στο νερό, αρχίζει να κολυμπά και εξαφανίζεται αστραπιαία καθώς κάτι τον αρπάζει.
Δείτε το σχετικό βίντεo:Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 5:54 pm


"ΣΑΡΩΝΕΙ" ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ «ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ»! ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΔ, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ LIKES

Το «Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο» είναι η No1 πολιτική δύναμη στο facebook, αφού έχει ξεπεράσει πλέον σε likeς όλα τα κόμματα στο facebook!
Αφού η σελίδα ξεπέρασε προ πολλού το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, στέλνοντας μάλιστα και επιστολή στη Φώφη Γεννηματά, αλλά στη συνέχεια τη Νέα Δημοκρατία, τώρα βγήκε μπροστά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, η σελίδα ξεπέρασε τα 105 χιλιάδες like, και με ανάρτησή της τονίζει:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 💚
Ξεπεράσαμε σε LIKES και το τελευταίο εμπόδιο, τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. ΕΡΧΟΜΑCΤΕ 2021➡️ ΤΕΛΕΙΩCATE 🌞

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 5:45 pm


ΚΑΥΓΑΣ MΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΨΑΛΤΕΣ! «ΤΕΝΕΚΕ ΞΕΓΑΝΩΤΕ, ΘΑ ΣΟΥ ΣΠΑΣΩ ΤΑ ΠΑΪΔΙΑ»

Άναυδοι έμειναν όσοι πιστοί βρέθηκαν στον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Πάντων.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Α' Κοιμητήριο Πύργου, ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα όταν δύο ιεροψάλτες λογομάχησαν διακόπτοντας τη λειτουργία!
Την περασμένη Κυριακή στον Κοιμητηριακό Ναό είχαν προσέλθει δεκάδες πιστοί, αφού μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθούσε μνημόσυνο. Ο πατήρ Κωνσταντίνος τελούσε με κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία και οι πιστοί συμμετείχαν με ευλάβεια. Ξαφνικά ακούστηκε η φωνή του ηλικιωμένου δεξιού ψάλτη από το αναλόγιό του: «Κατέβα κάτω ρε! Φύγε από κει, ρε τενεκέ ξεγάνωτε!». Ο δεξιός ψάλτης απευθυνόταν στον αριστερό, ο οποίος και του απάντησε: «Δεν φεύγω ρε, τι θέλεις;».
Σύμφωνα με το patrisnews, ο ιερέας αναγκάστηκε να διακόψει τη Θεία Λειτουργία,
αφού τα «αίματα» μεταξύ των δύο ιεροψαλτών είχαν ανάψει, ενώ το εκκλησίασμα είχε αναστατωθεί. Οι διαξιφισμοί των δύο ιεροψαλτών συνεχίστηκαν από τα αναλόγια που είχαν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», με τον εξής διάλογο:
«Θα έρθω απέναντι και θα σου σπάσω τα παΐδια!», είπε ο δεξιός ψάλτης, για να απαντήσει ο αριστερός: «Δεν φεύγω ρε!».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν πιστοί και τους κάλεσαν να ηρεμήσουν: «Σεβαστείτε τον ιερό χώρο, σεβαστείτε τον ιερέα και την αποστολή σας...». Τελικά οι δύο ηλικιωμένοι ιεροψάλτες ηρέμησαν, η εκκλησιαστική τάξη αποκαταστάθηκε και ο πατήρ Κωνσταντίνος συνέχισε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Οι συγκεκριμένοι ιεροψάλτες προσφέρουν πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στον ναό, ο οποίος ανήκει στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου. Μετά από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αναμένονται εξελίξεις.
(Εικόνα Αρχείου)

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 5:42 pm


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Έχουμε εισπράξει ως «Λαϊκή Συσπείρωση», παράταξη που στήριξε το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές, ουκ ολίγα,  τα τελευταία χρόνια, από την παράταξη και από υποψήφιους ή και συμβούλους της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο» που στήριξε ο Σύριζα, στο δήμο Δελφών.
Καταλογίζουν ευθύνες, κυρίως  σε προσωπικό επίπεδο, στους συμβούλους της παράταξής μας ωσάν να είμαστε εμείς  που διοικούμε  το δήμο και όχι κάποια άλλη πολιτική δύναμη! Προφανώς θέλουν να ξεγράψουν το πρόσφατο αμαρτωλό τους παρελθόν όταν σύσσωμοι - και η παράταξή τους αλλά και οι σύμβουλοί τους προσωπικά - στήριξαν στο δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής!!
Είναι στην κριτική μανούλες!! Καταγγελίες επί καταγγελιών,
λάσπη, και ένας λόγος που κάθε άλλο πολιτικός είναι, από μια πολιτική δύναμη που θέλει να λέγεται «αριστερή».
Ψηφίζουν γενικά υπέρ των ανταποδοτικών τελών και από την άλλη καταγγέλλουν την αύξησή τους!
Ψηφίζουν υπέρ της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση του νερού (ΔΕΥΑ)  και από  την άλλη καταγγέλλουν την μητρική ΕΥΔΑΠ.
Εμμέσως πλην σαφώς μας καταγγέλλουν ότι ζητάμε ανταλλάγματα. Ότι δηλαδή είμαστε τσιράκια της μεταλλευτικής εταιρείας. Ότι είμαστε αρπακτικά. Καταγγέλλουν και το σύνολο των συγχωριανών γιατί δεν πήρανε μέρος στη Λαϊκή Συνέλευση που κάλεσε  η τοπική κοινότητα. Καταγγέλλουν και τους εργάτες στο μεταλλείο σαν ανθρώπους της εταιρείας που τους χρησιμοποιεί αυτή για τους σκοπούς της, ενώ ήτανε κουφοί και μουγκοί στις επανειλημμένες καταγγελίες των Σωματείων για τις σωρείες παραβιάσεων της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας.  Καταγγέλλει τον πολιτιστικό σύλλογο σαν ζητιάνους καλώντας μάλιστα να κλείσουνε «το μαγαζί».
Στο ήθος των συγκεκριμένων «Πολιτών στο Προσκήνιο» με τις λαϊκίστικες ατάκες που μόνο θυμηδία προκαλούν και συνολικά στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, δεν πρόκειται να απαντήσουμε με το ίδιο ήθος. Κρατάμε τις αξίες μας και απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας. Αυτούς που μας ανέδειξαν διοίκηση στο χωριό (όχι βέβαια γιατί τις ψήφους τους τις καθοδηγούσε η εταιρεία) αλλά γιατί εμπιστεύτηκαν τους μακροχρόνιους αγώνες μας αλλά και τις πολιτικές  μας θέσεις και για το χωριό και για το περιβάλλον και για τα μεροκάματα των εργατών και για το μέλλον των αγροτών. Για όλα αυτά που η παράταξη των δικομανών «Πολιτών στο Προσκήνιο» δεν έχει δώσει σημεία ζωής, παρά μόνο για ότι συμφέρει την πολιτική τους ύπαρξη.  Αν βέβαια κάτι δεν τους αρέσει η πάει στραβά, προβαίνουν στην «ηρωική» έξοδο με την παραίτησή τους, φτύνοντας κατάμουτρα όσους τους ψήφισαν δηλώνοντας χωρίς ντροπή ότι παραιτούμαστε μεν από την θέση που μας εκλέξατε αλλά είμαστε στη μάχη!!!!
Στο πολιτικό λεξικό αυτό ονομάζεται οπορτουνισμός.
Τι θα πει λοιπόν οπορτουνισμός σύμφωνα με τα λεξικά! Βγαίνει απ' το αγγλικό “opportunity που σημαίνει “ευκαιρία, περίσταση”. Opportunism σημαίνει καιροσκοπισμός. Με πολιτικούς όρους, αυτός που είναι οπορτουνιστής, σπαταλάει χρόνο και δυνάμεις για να ΜΗΝ πετύχει το στόχο που έχει διακηρύξει στα λόγια. Καιροσκόπος  δε, είναι ο άνθρωπος που χωρίς να δεσμεύεται από αρχές καιροφυλακτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κ.λπ. Μήπως λοιπόν κάτι τέτοιο δεν δείχνει  η πορεία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και η πορεία της συγκεκριμένης τους παράταξης;
Άμφισσα, 20/9/2017

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 12:43 pm


ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 12:41 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ: ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΜΠΟΝΑΜΑ ΤΣΙΠΡΑ"

Σε νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του 2016, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναγνωρίζει ότι κακώς υπολογίστηκε ο «μποναμάς» στα εισοδηματικά κριτήρια για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι να καλούνται να τον πληρώσουν στο ακέραιο, ενώ μέχρι το 2016 πλήρωναν τα μισά ή καθόλου.
Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ προκλήθηκε μετά την ερώτηση, την οποία κατέθεσαν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, μία μέρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.
Εκεί καυτηρίαζαν το γεγονός ότι, ενώ το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, συνυπολογίστηκε σαν εισόδημα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.
Παρότι ο νόμος 4445/2016 δεν λέει πουθενά ότι,
δεν συνυπολογίζεται στα εισοδηματικά κριτήρια, η ΑΑΔΕ σπεύδει με την ανακοίνωσή της να ξεκαθαρίσει ότι η παροχή δεν πρέπει να θεωρείται «εισόδημα», γιατί δεν δίδεται σε τακτική βάση. Η ΑΑΔΕ μάλιστα ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ να στείλουν νέα στοιχεία για να γίνει νέα εκκαθάριση, εξαιρώντας τον «μποναμά» από τα εισοδήματα του 2017. Δεν διευκρινίζεται, όμως, αν θα επιστραφούν ή συμψηφιστούν τα ποσά που τυχόν ήδη πληρώθηκαν.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ εν όψει της απάντησης σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση για σκοπούς ΕΝΦΙΑ της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του ν. 4445/2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
– Με τις διατάξεις του ν. 4445/2016 ορίζεται ότι η η εν λόγω εφάπαξ οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.
– Όπως έχει διευκρινιστεί (βλ. ΠΟΛ.1094/2015), χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομική ενίσχυση από το Δημόσιο, ή από άλλους δημόσιους φορείς, τα οποία δεν έχουν τα εννοιολογικά γνωρίσματα του εισοδήματος, δηλαδή δεν υπάρχει περιοδικότητα και μόνιμη πηγή προέλευσης, δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και ως εκ τούτου δεν συνιστούν εισόδημα.
– Περαιτέρω, σε περίπτωση διαπίστωσης οικονομικής αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ προβλέπεται η χορήγηση εκπτώσεων από το φόρο αυτό, λαμβανομένου υπόψη του συνολικού φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου φορολογικού έτους. Στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα συμπεριλαμβάνονται και εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, δεν περιλαμβάνονται όμως ποσά που δεν συνιστούν εισόδημα (βλ. ΠΟΛ. 1212/2015).
– Δεδομένου ότι η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του ν. 4445/2016 δεν έχει περιοδικότητα και μόνιμη πηγή προέλευσης, δεν συνιστά εισόδημα. Συνεπώς, δεν συνυπολογίζεται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα για σκοπούς ΕΝ.Φ.Ι.Α.
– Κατά την υποβολή του ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων φορολογικού έτους 2016 (βλ. ΠΟΛ 1025/2017), τα ποσά της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης απεστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταβολή τους, εντασσόμενα σε κωδικό που αφορά εισοδήματα και επιδόματα απαλλασσόμενα από φόρο και εισφορά στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα τα πληρωτέα ποσά ανά δικαιούχο να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό του συνολικού φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ που διενεργήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε.
– Για την άμεση επίλυση του ζητήματος, ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ, προκειμένου να μας αποσταλούν εκ νέου ηλεκτρονικά αρχεία, ύστερα από τις απαραίτητες διορθώσεις, ώστε να ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, για τους δικαιούχους της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 7:25 am


ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

ΓΥΡΙΣΕ Η ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

  • Τα κριτήρια του Αλέξη Τσίπρα για υπουργούς, βουλευτές και στελέχη
  • Υπό εξέταση η δομή των υπουργείων και η αξιολόγηση της Κοινοβουλευτικής ομάδας
Η κλεψύδρα των κυβερνητικών αλλαγών έχει αρχίσει αργά, αλλά σταθερά να αδειάζει και η ώρα του ανασχηματισμού φαίνεται πως τοποθετείται χρονικά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αξιολογεί το έργο των υπουργών του με βάσει την παραγωγικότητα του καθενός και την κινητικότητα που δείχνει στο κυβερνητικό έργο. Η ολοκλήρωση της Γ’ αξιολόγησης που συνδέεται με υπουργούς κυρίως του οικονομικού τομέα, αφήνεται τελευταίο, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, η ώρα της κρίσης όταν φτάσει τα κριτήρια για τον κ. Τσίπρα θα είναι αυστηρά. Για αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από όλους να έχουν «συναίσθηση αυτής της μεγάλης ευθύνης από την οποία οι πολίτες αναμένουν πολλά».
Οι αλλαγές που θέλει να κάνει,
ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει εκτός από αλλαγές και μετακινήσεις στα πρόσωπα, περιλαμβάνει και αλλαγές στη δομή των υπουργείων. Για να δώσει μάλιστα την αίσθηση πως η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα ύστερα και από την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 , θέλει να σηματοδοτήσει την έξοδο αυτή, με έναν κυβερνητικό τομέα που θα ασχοληθεί επισταμένως προετοιμάζοντας την χώρα για την μετά μνημόνιο εποχή. Δεν αποκλείεται να σπάσει στα δύο το υπουργείο οικονομικών και το ένα κομμάτι του να ασχολείται με την φορολογική πολιτική, και το άλλο κομμάτι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που αυτομάτως στη συνέχεια θα δείξει και το δρόμο της «νέας εποχής»  που πιθανότητα θα συνδυαστεί και με προεκλογικούς ρυθμούς και υψηλούς τόνους ως προς την αντιπολίτευση.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας κρίνει τους υπουργούς του με βάσει το φάκελο παραγωγικότητας του καθενός. Για παράδειγμα, ο υφυπουργός υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, ενημερώνει ο ίδιος το Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο για το τι κάνει στον τομέα του, αλλά και για τα ταξίδια και τις επαφές του στο εξωτερικό, διότι πρέπει ο κ. Τσίπρας να είναι ενημερωμένος σε ότι αφορά τη γενική διπλωματία σε σχέση με τους ευρωπαίους ομολόγους του.
Δεύτερη περίπτωση, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν θα ήταν αντίθετος σε μια μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο, με αναβαπτισμένο ρόλο και με χαρτοφυλάκιο που θα έχει παραγωγικό -οικονομικό περιεχόμενο. Αντίθετα, η εικόνα που έχει το Μέγαρο Μαξίμου, για άλλους υπουργούς φαίνεται να μην περνάνε τον πήχη και να μένουν εκτός κυβέρνησης. Στην περίπτωση αυτή , λέγεται για τον κ. Παπαδημητρίου στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, ενώ στην ίδια κατηγορία ανήκει και η υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Αν και ο κ. Φλαμπουράρης έχει εκφραστεί θετικά για την ίδια και ως στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού λογικά έχει μεταφέρει την αντίληψή του, ωστόσο φαίνεται ότι οι αρνητικές απόψεις υπερτερούν έναντι των θετικών με αποκορύφωση τα όσα συμβαίνουν επί ημερών της στην επένδυση του Ελληνικού που δεν προχωρά λόγω της εμπλοκής με τους αρχαιολόγους και το ΚΑΣ.
Ο κ. Τσίπρας παράλληλα με την αξιολόγηση των υπουργών του ψάχνει να βρει και τους αντικαταστάτες αυτών στην περίπτωση που αλλάξει και θέσει εκτός κυβέρνησης κάποιους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργοί  ή υφυπουργούς. Για αυτό το λόγω του έχουν αποστείλει στη βουλή τα στοιχεία που διαθέτει το γραφείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, για τον κάθε έναν βουλευτή και την δραστηριότητά του στις επιτροπές που συμμετέχουν και στο κοινοβουλευτικό έργο. Από τη δική τους πλευρά και οι βουλευτές αξιολογούν τους υπουργούς με βασικό κριτήριο για αυτούς, ποιός από τους υπουργούς συνεργάζεται μαζί τους και ποιος δεν βγαίνει στα τηλέφωνα.
Σίγουρα, εκτός της αξιολόγησης για τον κάθε υπουργό, ο κ. Τσίπρας θα λάβει υπόψη του και την κομματική γεωγραφία του καθενός. Θα λάβει υπόψη του, σε ποια εσωκομματική τάση ανήκει, και ανάλογα θα αποφασίσει. Αν θέλει δηλαδή να αναδείξει τον ρόλο κάνοντας υπουργούς κάποιους από την ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών ή από τη λεγόμενη ομάδα των 53 στην οποία ανήκει ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσκαλώτος και μια σειρά βουλευτών. Ειδικά για την περίπτωση του υπουργού οικονομικών, απο την οδό Νίκης λέγεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν θα ήθελε να μετακομίσει. Βέβαια , η γνώμη του δεν είναι αμελητέα στον κ. Τσίπρα. Μετράει, όπως όμως μετράει και κάθε φορά που ο κ. Τσακαλώτος συνομιλώντας με τους δανειστές, ανεβάζει την πίεση στο Μαξίμου με αποτέλεσμα να ακούγονται διάφορα που δεν είναι και ότι καλύτερο για τον υπουργό.
Από τη θέση του δεν ακούγεται ότι θα φύγει ο υπουργός των εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, και η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου  ενώ ερωτηματικό μέχρι και την τελευταία στιγμή, παραμένουν οι υπουργοί Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και υγείας Π. Πολάκης.
Ξεχωριστή περίπτωση είναι πλέον με τα σημερινά δεδομένα ο υπουργός ναυτιλίας Πάνος Κουρουμπλής. Αρκετοί βουλευτές με αφορμή την υπόθεση του ναυαγίου του πλοίου Αγ. Ζώνη ΙΙ , και το πρόβλημα ρύπανσης που προκάλεσε στις ακτές της αττικής, φαίνεται ότι ζητούν την κεφαλή επί πίνακι. Όμως ο κ. Κουρουμπλής λόγω του ότι ανήκει στην ομάδα των ΠΑΣΟΚογενών, ο κ. Τσίπρας δεν θα ήθελε να ανοίξει μέτωπο μαζί τους όταν μάλιστα έχει απέναντί τους τις διεργασίες που συντελούνται στην κεντροαριστερά, και γι αυτό, αν ο κ. Κουρουμπλής φύγει από το πόστο που βρίσκεται σήμερα, το πιθανότερο είναι να τοποθετηθεί σε κάποιο άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο υπουργό προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ αλλά στην ουσία πολιτικά ανήκει στην κίνηση «πράττω» του Νίκου Κοτζιά κύριο Νίκο Τόσκα που είναι επικεφαλής στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.
Εκεί που ο κ. Τσίπρας δεν έχει να σκεφτεί πολλά γιατί αντίθετα από πολλούς άλλους υπουργούς το έργο του φαίνεται , είναι στην περίπτωση του υπουργού υποδομών και δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Ειδικά μετά τα εγκαίνια των νέων οδικών αξόνων και την παράδοση στους πολίτες των νέων αυτοκινητόδρομων ο κ. Σπίρτζης, έχει «ανεβασμένες» μετοχές κάτι που τον κάνει να μην ανησυχεί ο ίδιος καθώς όπως λέγεται η αναβάθμισή του είναι μάλλον δεδομένη και η μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο, αποφασισμένη.
Ο κ. Τσίπρας θα εξετάσει και το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής στο οποίο προΐσταται ο κ. Γιάννης Μουζάλας με υφυπουργό τον Γιάννη Μπαλάφα. Δεν αποκλείονται αλλαγές στο συγκεκριμένο υπουργείο μιας και φαίνεται πως ο κ. Μουζάλας θα ήθελε να αποχωρήσει.  Εκτός του κ. Μπαλάφα, σε επίπεδο υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών, το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει πολύ καλή εικόνα πρωτίστως για τον κ. Χαρίση αλλά και για τον κ. Πιτσιόρλα ενώ δεν έμειναν απαρατήρητοι οι κύριοι Σαντορινιός και Φάμελλος.
Όλα αυτά βέβαια είναι πολιτικές εκτιμήσεις και πληροφορίες και κανείς δεν είναι σίγουρος το πως θα κινηθεί ο πρωθυπουργός αλλά και ποια θα είναι τα τελικά του κριτήρια για τις αλλαγές στο κυβερνητικό του σχήμα. Το βέβαιον είναι πως ο πρωθυπουργός μελετά τις αλλαγές αυτές και είναι θέμα χρόνου πότε θα προχωρήσει στην εφαρμογή τους. Είναι πιθανόν επίσης ανάμεσα στα άλλα κριτήρια να είναι και το κριτήριο ποιοι υπουργοί θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της πολιτικής αντιπαράθεσης σε μια χρονιά που θα έχει τα χαρακτηριστικά παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 7:17 am


ΤΟ "ΚΑΥΣΤΙΚΟ" ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 45 ΛΕΠΤΑ!

Με μια ακόμη «καυστική» γελοιογραφία του ο δημοφιλής σκιτσογράφος Αρκάς καταπιάνεται και πάλι με το θέμα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό και τις ακτές της Αττικής και αναδεικνύει με το δικό του μοναδικό τρόπο το πρόβλημα με τα ψάρια που θα αλιεύονται…
Μάλιστα το σκίτσο του έκανε «θραύση» όταν ανέβηκε στα social media και έκανε άμεσα το γύρο του διαδικτύου μέσω των χρηστών του!

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 7:14 am


ΛΑΜΙΑ: ΈΚΛΕΨΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Φτερά» έκανε τεράστιος μηχανικός κομποστοποιητής του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος ήταν μέσα σε κοντέινερ - Είχε μείνει αχρησιμοποίητος από το 2010, που είχε αγοραστεί μαζί με άλλους δυο.
Το τεράστιο κοντέινερ με τον κομποστοποιητή βρισκόταν σε οικοπεδικό χώρο του Δήμου, δίπλα από το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι.
Το απόγευμα της Δευτέρας οι υπεύθυνοι του Δήμου Λαμιέων ανακάλυψαν ότι έχει εξαφανιστεί. Κανείς δεν ήξερε ποιος τον πήρε και που μεταφέρθηκε. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη κατέθεσε μήνυση στην αστυνομία. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λίγες ώρες αργότερα,
το κοντέινερ με τον κομποστοποιητή εντοπίστηκε μέσα σε μάντρα ιδιώτη στη Λαμία.
Την υπόθεση της περίεργης αυτής «μετακόμισης», στην οποία φερεται να εμπλέκεται κι ένας μόνιμος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Λαμιέων, ερευνά η Ασφάλεια Λαμίας.
Ο κομποστοποιητής αξίζει πάνω από 50.000€ και ήταν ένας από τους τρεις που αγόρασε ο Δήμος Λαμιέων το 2010. Συνολικά είχε δαπανήσει 150.000€.
Ο ένας από αυτούς είχε τοποθετηθεί στο Δημαρχείο, ο άλλος στα Καλύβια και ο τρίτος ήταν αυτό που κλάπηκε δίπλα από το 7ο Δημοτικό σχολείο.
Είναι περιττό να πούμε ότι δεν λειτούργησαν σχεδόν ποτέ, εκτός από τον πρώτο που ήταν στο δημαρχείο και στην αρχή τον επισκέφτηκαν κάποια δημοτικά σχολεία.

lamiareport.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 7:10 am


ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ

Ακόμη και σε στιγμές κρίσης,  υπάρχει ένα κυβερνητικό στέλεχος που… διατηρεί την ψυχραιμία του και την αισιόδοξη οπτική που έχει για τα πράγματα: ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος, ίσως λόγω της ηλικίας του (έχει αισίως κλείσει τα 78…) δεν παίρνει ορισμένα πράγματα στα σοβαρά. Έτσι, την ώρα που στην κυβέρνηση γενικώς… σφίγγουν τα λουριά για την τρίτη αξιολόγηση, ο υπουργός Επικρατείας παραμένει χαλαρός: «Μπορώ να πω ότι οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών έπιασαν τόπο και νομίζω ότι, αφού αντέξαμε στη δεύτερη αξιολόγηση, η τρίτη θα είναι αρκετά ευκολότερη»,
υπογράμμισε χθες στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Πάντως, αν κρίνει κανείς απ’ όσα βάζουν οι δανειστές στο τραπέζι, μπορεί συντόμως ο υπουργός να πρέπει να… δει τα πράγματα κάπως διαφορετικά…

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 5:43 pm


ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

8 χλμ Βόρεια του Γαλαξιδίου  ML 3.0 R και σε Βάθος 5 χλμ, ήταν το επίκεντρο του σεισμού που κούνησε το πρωί στις 11:07 και την Ιτέα, 

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 5:35 pm


TΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Πριν από λίγο σημειώθηκε μια τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά.
Ένας 42χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος βρήκε τραγικό θάνατο, όταν στην προσπάθειά του να συνδέσει τον τράκτορα με το επικαθημένο (ρυμουλκούμενο) μέσα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star-1», στην πύλη Ε-2, το βαρύ όχημα μετακινήθηκε και τον χτύπησε θανάσιμα.
Ο άτυχος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 5:20 pm


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

(ΑΕΔΔ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Περιφερειακός Εκπρόσωπος της Επιτροπής

                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1
                                                             18 Σεπτεμβρίου 2017
 Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) για την Εκλογή Επικεφαλής Του Νέου Πολιτικού Φορέα  υπό την προεδρία του Ομότιμου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Νίκου Αλιβιζάτου μου έκανε την τιμή να με ορίσει εκπρόσωπό της στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (βλ. Δελτίο Τύπου 1.9.2017) και να μου αναθέσει την ευθύνη του συντονισμού της οργάνωσης και της διεξαγωγής της ψηφοφορίας που θα λάβει χώρα την 5η και την 12η  Νοεμβρίου 2017. Μετά τον ορισμό μου ως Περιφερειακού Εκπροσώπου πρότεινα και η Επιτροπή όρισε τους Νομαρχιακούς Εκπροσώπους της στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  οι οποίοι είναι ανά Περιφερειακή Ενότητα:
Π.Ε. Βοιωτίας: Γιώργος Μουλκιώτης, Δικηγόρος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Κώστας Γκιζίμης, Εκπαιδευτικός, πρώην Δήμαρχος Ορχομενού. Αναπληρωτής,Υπεύθυνος για τον Εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή των Εκλογικών Κέντρων


Π.Ε. Εύβοιας: Γιώργος Μπαντούνας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων και πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας,


Π.Ε. Ευρυτανίας: Βασίλης Καραμπάς, Οικονομολόγος, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, πρώην Δήμαρχος Καρπενησίου


Π.Ε. Φθιώτιδας: Θωμάς Στάϊκος, Δικηγόρος, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,


Π.Ε. Φωκίδας: Απόστολος Καραχάλιος, Δικηγόρος, Πρώην Νομάρχης Φωκίδας.

Επίσης ορίζονται:


Π.Ε. Εύβοιας Υπεύθυνη υποστήριξης των Εφορευτικών Επιτροπών Βάσω Νταντάκου, Δικηγόρος

Π..Ε Φθιώτιδας Υπεύθυνος για τον Εξοπλισμό και την υλικοτεχνική υποδομή των Εκλογικών Κέντρων Φώτης Παπαευσταθίου, Υπάλληλος Περιφέρειας.Ο Νομαρχιακός Εκπρόσωπος σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και οι εκπρόσωποι των Υποψηφίων Προέδρων συγκροτούν την «Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης» (ΝΟΕ)η οποία έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τον ορισμό των εφορευτικών επιτροπών και την επίλυση κάθε ζητήματος σχετικού με την οργάνωση των Εκλογικών Κέντρων.

Καλούμε τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας να πάρουν την υπόθεση της προοδευτικής παράταξης στα χέρια τους συμμετέχοντας ενεργά στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου της παράταξης στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017 και να γίνουν πρωταγωνιστές σε έναν νέο, σύγχρονο, ενιαίο και πλουραλιστικό πολιτικό φορέα που θα ενώνει και θα εμπνέει την προοδευτική Ελλάδα


Ο Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Δημήτρης Κατσούλης

Δικηγόρος


Τέως Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 5:17 pm


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ- ΣΟΚ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ομαδικές απολύσεις που θα αποφασίζονται…εκτός επιχείρησης, κατάργηση των απεργιών και φρένο στη μονοήμερη προσφυγή των εργαζομένων στη διαιτησία είναι κάποια από τα καυτά θέματα που ανοίγουν οι δανειστές εν όψει της τρίτης αξιολόγησης, που έχει αρχίσει σε τεχνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» , οι θέσεις κυβέρνησης και δανειστών στα βασικά πεδία της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά είναι οι εξής:
1. Απεργία: Αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε η απόφαση για απεργειακή κινητοποίηση να λαμβάνεται με ποσοστό άνω του 50%. Έχει ζητηθεί να αυξηθεί η απαρτία στα πρωτοβάθμια σωματεία στο 50% + 1 των μελών που δεν έχουν οικονομικές εκκρεμότητες από το 1/3 που είναι σήμερα.
Στο μέτρο αυτό ως προσθήκη ζητείται να αυξηθεί ο χρόνος προειδοποίησης μιας απεργιακής κινητοποίησης,
από τις 24 ώρες που είναι σήμερα στις 48 ώρες. Εξετάζεται και η αλλαγή στη χορήγηση αδειών για συνδικαλιστές, όπως και επιμέρους αλλαγές στις περιπτώσεις που θα επιβάλλεται το μέτρο της απόλυσης.
2. Ανταπεργία: Η επιτάχυνση των δικαστικών για το σύνολο των αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους σε περίπτωση απεργιών αποτελεί υποχρέωση της κυβέρνησης. Στο σκέλος αυτό εντάσσεται και η ανταπεργία, με την έννοια της αφαίρεσης από το μισθό του εργαζόμενου οτιδήποτε μπορεί να ωφελήθηκε από τη ματαίωση μιας κινητοποίησης (π.χ υπερωρίες).
3. Κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας έως τον Ιούνιο του 2018, με τα συνδικάτα να χαρακτηρίζουν επικίνδυνη τη διαδικασία διότι, όπως επισημαίνουν, θα παγιώσει το αρνητικό για τους εργαζόμενους ρυθμιστικό πλαίσιο.
4. ΟΜΕΔ: Κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών.Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να παραδώσει έως το τέλος Δεκεμβρίου νομική μελέτη για τον ρόλο της διαιτησίας στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Σε δεύτερο επίπεδο, έως τον Φεβρουάριο του 2018 η κυβέρνηση υποχρεώνεται να αναθεωρήσει τις σημερινές διαδικασίες μεσολάβησης και διαιτησίας.
Αν αυτό συμβεί, υπάρχει κίνδυνος οριστικής υποβάθμισης των συλλογικών συμβάσεων, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα μπορούν να ασκήσουν πίεση στην εργοδοτική πλευρά μέσω της προσφυγής στον ΟΜΕΔ.
5. Ομαδικές απολύσεις: Ζητείται να τροποποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία ώστε να μη χρειάζεται στο εξής να υπάρχει έγκριση εκ των προτέρων ενός σχεδίου ομαδικών απολύσεων απ΄λο τον εργοδότη. Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία, αφού θα διαχειρίζεται το σύστημα κοινοποίησης των απολύσεων αυτής της κατηγορίας.
Για να συμβεί, όμως , κάτι τέτοιο θα αναθεωρηθεί η εκπροσώπηση στο ΑΣΕ , που θα γίνει ισότιμη ανάμεσα στο κράτος και στους εκπροσώπους των εργαζομένων και εργοδοτών. Επίσης ζητείται οι διαβουλεύσεις επί ενός σχεδίου ομαδικών απολύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές να μη διαρκούν περισσότερες από 30 ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 9:06 am


ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ... «ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ»! ΤΟ 27,5% ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ- ΣΧΕΔΟΝ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Άκρως αισιόδοξα μπορούν να εκληφθούν τα μηνύματα που στέλνει η δημοσκόπηση της Kapa Resarch για την Κεντροαριστερά σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα».
Η ενθαρρυντική, για τις εξελίξεις σχετικά με την εκλογή ηγεσίας τον Νοέμβριο, δημοσκόπηση αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση των πολιτών του χώρου της Κεντροαριστεράς να στηρίξουν το νέο φορέα που δημιουργείται, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κατακερματισμού των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Δεν είναι μόνο το 10,4% που λέει ότι θα ψήφιζε το νέο φορέα, αλλά και το ότι στο γενικό σύνολο των ερωτηθέντων, το 27,5% λένε πως θα μπορούσαν να το ψηφίσουν. Δηλαδή τα πραγματικά όρια του νέου δημιουργήματος είναι πολύ μεγάλα και θεωρητικά μπορούν να το αναδείξουν σίγουρα αξιωματική αντιπολίτευση,
αν όχι να «χτυπήσει» ακόμα και την πρώτη θέση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Εξίσου θετικό για το χώρο είναι και το 31,5% που δηλώνουν ότι τοποθετούνται πολιτικά στο χώρο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, δείχνοντας μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων.
Συν τοις άλλοις, στην έρευνα καταγράφονται μεταξύ άλλων και η άποψη που έχουν οι πολίτες ως προς το ποιά στάση πρέπει να κρατήσει ο νέος φορέας αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών την επόμενη μέρα, όπου οι περισσότεροι λένε να καθορίσει τη στάση του ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών (28%).
Όσον αφορά στην κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει οι περισσότεροι λένε να κινηθεί προς τα αριστερά σε ποσοστό 37,5%.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως και το 34% που ζητά διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων για να δημιουργηθεί ο νέος φορέας.
Όσον αφορά στο κοινωνικό στρώμα που πρέπει να εκφράσει, νικήτρια αναδεικνύεται καθαρά η μεσαία τάξη με 64,5%.
Πάντως και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να δουν στα επιτελεία όλων των υποψήφιων αρχηγών μόνο το 11% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως θα πάνε να ψηφίσουν για αρχηγό της Κεντροαριστεράς.
Παράλληλα σκιαγραφείται το πολιτικό προφίλ των πολιτών που είπαν ότι θα πάνε να ψηφίσουν καθώς και το τι θέλουν να εκφράσουν με τη ψήφο τους.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 8:58 am


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΈΠΙΑΣΑΝ ΨΑΡΙ ΕΝΟΣ ΤΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ... ΠΕΘΑΝΕ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μπροστά σε ένα μοναδικό θέαμα βρέθηκαν ψαράδες από το νησί Iturup της Ρωσίας.
Συγκεκριμένα, ενώ ψάρευαν στα ανοιχτά των Κουρίλων νήσων, έπιασαν στα δίχτυα του αλιευτικού τους ένα γιγάντιο ψάρι βάρους ενός τόνου.
Στη θέα του γιγάντιου ψαριού το πλήρωμα του αλιευτικού διχάστηκε. Ορισμένοι ψαράδες, υποστήριξαν ότι έπρεπε να ρίξουν το ψάρι ξανά στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι μισοί ανυπομονούσαν να γυρίσουν με αυτό στο λιμάνι του νησιού.
Μέχρι όμως να αποφασίσουν, αυτό πέθανε με αποτέλεσμα να το μεταφέρουν στο λιμάνι. Εκεί παρέμεινε σε κοινή θέα για άλλα δύο 24ωρα.
Όταν πλέον είχε αρχίσει να σαπίζει,
οι ντόπιοι αποφάσισαν να το τεμαχίσουν και να το αφήσουν σε ένα σημείο όπου αφήνουν συνήθως φαγητό για τις καφέ αρκούδες.
Σύμφωνα με το Cnn Greece, η απόφαση των ψαράδων εξόργισε τους επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Sakhalin που, έχοντας πληροφορηθεί την ύπαρξή του, έστειλαν αντιπροσωπεία στο νησί για να παραλάβει το ψάρι.
Το σπάνιο αυτό ψάρι ήταν ένα φεγγαρόψαρο «όπα» και είναι το μόνο γνωστό θερμόαιμο ψάρι, που μπορεί, δηλαδή, να διατηρεί ολόκληρο το σώμα του θερμό, όπως τα θηλαστικά και τα πτηνά, ανεξάρτητα από το περιβάλλον του.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 8:52 am


ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΠΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΦΥΛΟΥ! ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Είδατε που καταργούν την γραφειοκρατία;
Μόλις σε πέντε λεπτά και με μια αίτηση θα ορίζεται πλέον η ταυτότητα φύλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αλλαγές ορίζεται ότι το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
Προβλέπεται ότι «ως ταυτότητα φύλου νοείται ο εσωτερικός και προσωπικός τρόπος με τον οποίο το ίδιο το πρόσωπο βιώνει το φύλο του, ανεξάρτητα από το φύλο που καταχωρίστηκε κατά τη γέννησή του με βάση τα βιολογικά του χαρακτηριστικά, περιλαμβάνει δε την προσωπική αίσθηση του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στην βούληση του προσώπου».
Όπως ορίζουν δε οι συνοδευτικές εκθέσεις, «ορίζεται ότι σε περίπτωση ασυμφωνίας μεταξύ ταυτότητας φύλου και καταχωρισμένου φύλου,
το πρόσωπο μπορεί να ζητήσει την διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου του ώστε αυτό να αντιστοιχεί στην βούληση, την προσωπική αίσθηση του σώματος και την εξωτερική του εικόνα. Καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη διόρθωση καταχωρισμένου φύλου, η οποία γίνεται με δικαστική απόφαση και δεν απαιτείται οποιαδήποτε προηγούμενη ιατρική αγωγή ή επέμβαση» ενώ επισημαίνεται ότι επιτρέπεται η αλλαγή μία μόνο φορά της νέας ληξιαρχικής πράξης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 8:48 am


"ΡΑΓΙΖΕΙ" ΚΑΡΔΙΕΣ Η ΑΘΗΝΑ ΩΝΑΣΗ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΔΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ

ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ

Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν την Αθηνά Ωνάση ως ένα απόμακρο πρόσωπο, η ίδια έχει ευαισθησίες που λίγοι γνωρίζουν.
H νεαρή κληρονόμος, έχασε την μητέρα της όταν ήταν μόλις 4 ετών, και κάποιοι που τη γνωρίζουν αποκαλύπτουν ότι ακόμη και σήμερα, η ίδια επαναλαμβάνει τη φράση «Ήθελα η μητέρα μου να ήταν εδώ»!
Πριν από δυο χρόνια σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της η Αθηνά Ωνάση, είχε δηλώνει στην ιταλική έκδοση του Vanity Fair: «Εύχομαι η μητέρα μου να ήταν εδώ και να με έβλεπε, θα ήταν χαρούμενη για μένα. Ήθελα τη μητέρα μου πλάι μου. «Το σπίτι μου είναι γεμάτο φωτογραφίες και πράγματα που της ανήκουν. Πώς θα μπορούσα να την ξεχάσω; Για μένα η Χριστίνα Ωνάση,
είναι παράδειγμα και οδηγός του μυαλού μου. Έχω υποφέρει πολύ, αλλά τώρα είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος και είμαι σίγουρη πως η μητέρα μου με βλέπει από τον ουρανό».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2017 | 7:06 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr