Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας   »   Ιτεα Φωκιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ν. Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ - ΨΑΡΟΜΥΤΑ: ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΨΑΡΟΜΥΤΑ: Όχι στις ανεμογεννήτριες, κάλεσμα για ενότητα και μέτωπο αντίδρασης
24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο ακρωτήριο Ψαρομύτα του Δήμου Δωρίδος, που θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην τοπική οικονομία, γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Δωρίδος και της ΔΗΜ.Τ.Ο Δωρίδος της Νέας Δημοκρατίας.
Ενώ με δημόσιες τοποθετήσεις τους συμφωνούν στο γεγονός ότι κακώς εγκαθίστανται στη συγκεκριμένη περιοχή, τσακώνονται για το ποιος πήρε την τελική απόφαση χορήγησης άδειας εγκατάστασή τους, για να μη χρεωθεί το πολιτικό κόστος αυτής της απόφασης, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας  από τα πραγματικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν όχι μόνο στην περιοχή αυτή, αλλά και γενικότερα στη Δωρίδα.

Για την ενημέρωση και μόνο των πολιτών πρέπει να αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος γνωμοδότησε στις 30/10/2014, ομόφωνα αρνητικά,
σε σχέση με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού.


Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι αρχικά γνωμοδότησε στις 6/3/2017, ομόφωνα αρνητικά, στη συνέχεια ακύρωσε την απόφαση της επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους και με νεώτερη απόφαση στις 27/4/2017, γνωμοδότησε  κατά πλειοψηφία θετικά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού της τότε Κυβέρνησης ενέκρινε στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στις 15/1/2015, ενώ ακολούθησαν στη συνέχεια αποφάσεις και άλλων υπηρεσιών, για να εγκριθεί τελικά η παραπάνω μελέτη και από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δηλαδή από τη σημερινή Κυβέρνηση, που αν ήθελε μπορούσε να το σταματήσει, με δύο σχετικές αποφάσεις της στις 27/7/2015 και 9/5/2016, προκειμένου στις 13/10/2016 να δοθεί στη συνέχεια από τη σημερινή Κυβέρνηση, η άδεια εγκατάστασης των  ανεμογεννητριών στην Ψαρομύτα. Όλα τα άλλα είναι ιστορίες για αφελείς.

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι η περίεργη αλλαγή στάσης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που αγνόησε τη αρνητική θέση της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Δωρίδος, όπως έκανε και πρόσφατα με την επέκταση των ιχθυοκαλλιεργειών στην Πάνορμο, εμφάνισε την Αυτοδιοίκηση διασπασμένη και ουσιαστικά άναψε το πράσινο φώς στην εγκατάσταση.

Μεγάλες ευθύνες έχουν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Επιτροπής που προέρχονται από τη  Φωκίδα, διότι έχουν γνώση των περιοχών που θα επιβαρυνθούν περιβαλλοντικά και συνακόλουθα θα υποστούν τις οικονομικές συνέπειες, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ενδεχόμενα δεν γνωρίζουν ούτε καν τις περιοχές για τις οποίες γνωμοδοτούν.

Συμπερασματικά, όσες φορές ο Δήμος και η Περιφέρεια είχαν την ίδια γραμμή πλεύσης, παρά το γνωμοδοτικό χαρακτήρα των αποφάσεων τους, καθιστούσαν δύσκολη έως αδύνατη την ανατροπή τους από την κεντρική διοίκηση.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φωκίδας παίρνει ξεκάθαρη θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί και τοποθετείται αρνητικά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο ακρωτήριο Ψαρομύτα του Δήμου Δωρίδος, διότι πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που θα υποστεί σοβαρή αλλοίωση, αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση και θα απαξιωθεί το κηρυγμένο νεώτερο μνημείο που είναι ο Φάρος της Ψαρομύτας.

Επιπρόσθετα η εκχέρσωση που πραγματοποιήθηκε έφερε στο φως αρχαίο κτίριο που πρέπει να αξιολογηθεί από την αρμόδια υπηρεσία, να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μεμονωμένο κτίριο ή για αρχαίο οικισμό και να πραγματοποιηθούν αρχαιολογικές έρευνες για τον προσδιορισμό της έκτασης και των ορίων του οικισμού.

Οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία που έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στον τουρισμό, θα είναι καταστροφική, αφού υποβαθμίζονται και τελικά εξαφανίζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προσέλκυσης επισκεπτών, που είναι εκτός των άλλων και η γραφικότητα του τοπίου. Η επιλογή αυτή, θα οδηγήσει τελικά σημαντικό τμήμα των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου στο μαρασμό και συνακόλουθα το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό τους στην ανεργία.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα δούμε συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Αθηνών – Πατρών και της Ιόνιας οδού και τη σύνδεσή της με την Εγνατία οδό, δεδομένα που θα καταστήσουν την περιοχή εύκολα προσβάσιμη και συνακόλουθα επισκέψιμη.

Τα δυνατά στοιχεία για την τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας είναι οι φυσικές ομορφιές της, τα βουνά, οι γραφικές παραλίες, οι κόλποι και τα καθαρά νερά της, που έμειναν ανέπαφα. Αν τώρα τα καταστρέψουμε εγκαθιστώντας ανεξέλεγκτα ανεμογεννήτριες σε κάθε ύψωμα και ιχθυοκαλλιέργειες στους όμορφους κόλπους της, θα έχουμε όλοι ευθύνη για την καταστροφή αυτή.

Δεν είμαστε κατά της εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και κάθε άλλης παραγωγικής επένδυσης, η εγκατάστασή τους όμως πρέπει να γίνεται σε χώρους που δεν προκαλούν βλάβη στο περιβάλλον και στην τοπική οικονομία και σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού κλάδου, δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος των άλλων.

Εμείς, ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Φωκίδας, αρθρώνοντας νέο πολιτικό λόγο και πρακτική, καλούμε τους πολίτες, τα πολιτικά κόμματα, τον Βουλευτή του Νομού, το Δήμο, την Περιφέρεια, τους επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, καθώς και όποιον άλλο έχει ανάλογο ενδιαφέρον, να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν, να δημιουργήσουμε μέτωπο κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και του οικονομικού μαρασμού της περιοχής, για να σταματήσουμε όσους στο βωμό του κέρδους καταστρέφουν την πατρίδα μας.

Έφτασε η ώρα για συνεννόηση, αρκετά με τις κοκορομαχίες, τους διαχωρισμούς και τις άγονες αντιπαραθέσεις, που έχουν κουράσει τους πολίτες.


Γραφείο Τύπου


Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 5:40 pm


«ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙΡΟΣ! ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Με βάση την ανάλυση των φετινών δεδομένων όσοι ξέρουν από μερομήνια εκτιμούν ότι δεν αναμένεται δραματικό κρύο μέχρι τα Χριστούγεννα.
Μάλιστα, ο Δεκέμβριος αναμένεται να είναι σχετικά ζεστός για τα δεδομένα του Χειμώνα.
Δεκέμβριος 2017
Αρχές Μήνα
1 – 5. Υψηλές Θερμοκρασίες (20 – 28 °C) για την εποχή.
6 – 15. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν χωρίς αξιόλογα καιρικά φαινόμενα.
Μέσα & Τέλη Μήνα
16 – 25. Οι δυνατοί βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία (10 – 18 °C) και η πτώση αυτή θα συνεχιστεί αν αυτοί θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση. Σχετική βελτίωση της θερμοκρασίας σε μέρες με διαρκή ηλιοφάνεια.
Χριστούγεννα, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017 χωρίς πολύ κρύο με περιοδικές λιακάδες.
26 – 31. Οι βοριάδες θα κρατήσουν,
τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα (8 – 18 °C). Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά και βροχές στα πεδινά.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 5:40 pm


Η ΑΛΛΑΓΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ - ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΑΣΟΚΙΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΙΝΤΕΛΟΡ

Τα εγκαίνια γίνονται φυσικά την επόμενη Πέμπτη, ανήμερα του Αγίου Αντρέα
Κάτι νέο έρχεται στην πόλη από τα παλιά. Ένα πράσινο "καφενείο" σοσιαλιστικής τέχνης στήνεται στο Γκάζι και το News 24/7 σας ενημερώνει πρώτο για το εγχείρημα του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου και του Cap Cap
Adtech Ad

Στο νούμερο 60 της οδού Βουτάδων στο Γκάζι, σε ένα από τα μεγαλύτερα στέκια της πόλης, έρχεται να εγκατασταθεί για τρεις μήνες το πρώτο αυθεντικό σοσιαλιστικό κέντρο διασκέδασης υπό το όνομα ορόσημο, "η Αλλαγή".


Πίσω από το πράσινο θεματικό εγχείρημα, κρύβεται η ομάδα του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου με "ανάδοχο έργου" το Cap Cap. Οι μουσικές θα είναι κατά βάση ρετρό, τα cocktail θα φέρουν ΠΑΣΟΚικά ονόματα, τα γλυκά το ίδιο, ενώ η διακόσμηση θα μας γυρίζει πίσω στα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου. Με άλλα λόγια, όλη η κουλτούρα,
το χιούμορ και η αισθητική της σελίδας του Facebook, θα μεταφερθεί σε ένα cafe, bar, bistro, όπως και να το πείτε μέσα θα πέσετε. Από την άλλη, οι γαστρονομικές προτάσεις θα φέρουν την σφραγίδα του Cap Cap, κάτι που από μόνο του είναι εγγύηση.
Τα εγκαίνια γίνονται φυσικά την επόμενη Πέμπτη, ανήμερα του Αγίου Αντρέα και θα ακολουθήσουν πολλαπλά events Παπανδρεϊκής ρετροσπεκτίβας. Το News 24/7 μίλησε με τον "βαθύ μηχανισμό" της ομάδας του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου .
"Οι 90 ημέρες που θα μας ταξιδεύσουν σε εποχές Ευημερίας και Ανάπτυξης". Έτσι χαρακτηρίζουν τη θεματική λειτουργία της "Αλλαγής".

 
Και μετά τιμής μας ανακοινώνουν:
"Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Λίγα βήματα από το μετρό Κεραμικού, κάνουμε το όραμα – πραγματικότητα.
Ανοίγει τις πόρτες της, «η Αλλαγή».  Η νέα πρόταση στη διασκέδαση της πόλης.
Άλλοι θα το πουν café, bar, bistro ή club. Στην πραγματικότητα είναι ένα Πράσινο Καφενείο για όλους.
Θες να γευτείς το «ψωμάκι που φάγαμε», να πιείς το περιώνυμο cocktail «ΠΑΣΟΚΙΤΟ» , να γλυκάνεις τους γευστικούς σου κάλυκες με ένα «ΠροφιΝΤΕΛΟΡ» ;
Ο οινοχόος να σου σερβίρει «Μεθυσμένο Ήλιο», να βροντοχτυπάς τις χάντρες καθώς ρουφάς την αγνή «Σοσιαλιστική Φραπεδιά» ενώ αφήνεις τη Ρίτα να θωπεύει τους ακουστικούς σου αδένες;  
Μήπως θες να σε υποδέχονται αεροσυνοδοί της Green Airlines, σε ένα χώρο με δύο ορόφους γεμάτους αναμνήσεις από το Κίνημα που αγάπησες και μίσησες όσο κανένα;
Ένα ταξίδι σε ένα κόσμο αισθήσεων και παραισθήσεων, εμπνευσμένο από τη χρυσή δεκαετία των 80’s.
Διακόσμηση, γεύση, μουσική. Πανδαισία πολιτισμού και έξαψης. Με δραχμές, γαρύφαλλα και ουίσκι.
Ήρθε η ώρα της Αλλαγής. Πρέπει να είσαι εκεί.
Θυρανοίξια (Opening) Πέμπτη 30/11 βράδυ, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα.
#ΕΡΧΟΜΑCTE"

Ταξίδι στην εποχή της απενοχοποιημένης χαράς

Από τη δική του μεριά, ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής του Cap Cap, Δημήτρης Μεργούπης, μας δήλωσε:
"To Cap Cap εμπνεύστηκε και σχεδίασε ένα concept - έναν χώρο, ένα μενού και έναν τρόπο διασκέδασης - που θα ταξιδέψει τον επισκέπτη στη δεκαετία του '80, στην εποχή της απενοχοποιημένης χαράς στην καθημερινότητα και την έξοδο".

Ιδού και το στίγμα της Αλλαγής:


 
Στον νέο χώρο θα ζήσουμε βεβαίως, στιγμές σαν αυτή:
          

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 5:39 pm


ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ Τ.Σ. ΤΗΣ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ

Π Ρ Ο Σ            

Email   : iglezou@0696.syzefxis.gov.gr                                Τα μέλη του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ιτέας

                                                                          α) Λύτρα           Ιωάννη

                                                                          β) Μέγκο          Αναστάσιο

                                                                          γ) Καλπούζου  Μαρία

                                                                          δ) Οικονόμου   Νικόλαο

                                                                                    33 200   ΙΤΕΑ


                                                                     ΚΟΙΝ. :   κα Πιλάλα-Τσακίρη Τριανταφυλλιά

                                                                                          Αντιδήμαρχο Δ.Ε. ΙτέαςΘΕΜΑ  :   Θέματα για την σύνταξη πρόσκλησης του επόμενου Τ.Σ. της Δ.Κ. Ιτέας.                                Κυρία & Κύριοι Τοπικοί Σύμβουλοι της Δ.Κ. Ιτέας.

            Για την εύρυθμη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας παρακαλώ όπως αποστείλετε θέματα και εισηγήσεις σας μέχρι και 20/11/2017 προκειμένου αυτά να συζητηθούν εντός ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Τοπικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εντός μηνός Νοεμβρίου.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ
                 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


                         

      ΓΟΥΩΡΘ ΤΖΩΝ-ΤΑΟΥΝΣΕΝΤ
Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 5:35 pm


ΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ «ΛΑΣΠΗ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Iδιαιτέρως θερμό προμηνύεται να είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα θελήσουν να “ανεβάσουν” το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της συζήτησης στη Βουλή, το μεσημέρι της Δευτέρας για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.
Πληροφορίες θέλουν το κυβερνητικό στρατόπεδο έτοιμο να διοχετεύσει σε φιλικά ΜΜΕ, χαρτιά και κατά την εκτίμησή του “στοιχεία” με διπλή στόχευση: Από τη μία τη δημιουργία κλίματος υπέρ του λεγόμενου “ηθικού πλεονεκτήματος” της αριστεράς και από την άλλη την μετατόπιση της δημόσιας ατζέντας σε άλλα θέματα εκτός της υπόθεσης με την πώληση στρατιωτικού υλικού.
Τα δημοσιεύματα αυτά χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσουν “όπλα” στη φαρέτρα του κ. Τσίπρα, ο οποίος θα επιχειρήσει με έναν τρόπο να αποδείξει με την ομιλία του, ότι η ΝΔ δε θα πρέπει να μιλάει για διαφάνεια, αφού έχει τη “φωλιά της λερωμένη”, όπως συνηθίζει να λέει.
Πρόκειται για μία τακτική που αποτελεί σταθερή επιλογή για το κυβερνητικό στρατόπεδο το τελευταίο διάστημα,
μια και εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να έχει πολιτικά οφέλη, ανακατεύοντας την τράπουλα.
Πηγές επιμένουν πως ένας από τους λόγους που το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε την αναβολή της επίκαιρης συζήτησης το πρωί της Πέμπτης ήταν για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος, προκειμένου να υπάρξει επικοινωνιακός “αντιπερισπασμός” από την κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν δεν αποκλείεται να δούμε τις επόμενες ώρες μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας “εξελίξεις” γύρω από παλιότερες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, οι οποίες εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα συμπεριληφθούν στην γραμμή άμυνας που στήνει το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της πώλησης υλικού στην Σαουδική Αραβία και το ρόλο σε αυτή του υπουργού Αμυνας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις ώρες που μεσολαβούν μέχρι και την έναρξη της συζήτησης δεν αποκλείεται η πολιτική ζωή της χώρας να “θυμηθεί” ιστορίες, με τις οποίες είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν.
Τα δημοσιεύματα αυτά θα επικεντρώνονται στην προσπάθεια σύνδεσης στελεχών της αντιπολίτευσης με ζητήματα που έχουν ήδη απασχολήσει το δημόσιο διάλογο.
Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση κάνει λόγο για την ύπαρξη και νέων στοιχείων που θα δουν το φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα, με κεντρικό πρωταγωνιστή τον φερόμενο ως “μεσάζοντα” Βασίλη Παπαδόπουλο. Πληροφορίες μάλιστα θέλουν ορισμένα από αυτά να επικεντρώνονται στην σχέση του υπουργείου Αμυνας με τον Βασίλη Παπαδόπουλο, κάτι που πιθανότατα θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί και στη συζήτηση της Δευτέρας.
Ολα αυτά βεβαίως δεν είναι παρά πληροφορίες που αναμένουν επιβεβαίωση. Αυτό που με βεβαιότητα μπορούμε να προβλέψουμε αναφορικά με τα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε στο κοινοβούλιο, είναι το μέτωπο που θα σχηματιστεί ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα δώσουν “το παρών”, ασκώντας δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο.
Στην Πειραιώς προετοιμάζονται για την επίκαιρη επερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο και υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για μία αυστηρή και πολύ συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία με σαφές και προσδιορισμένο θέμα, βάση του κανονισμού της Βουλής.
Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο πρωθυπουργός να θελήσει να “ανοίξει” τη βεντάλια της συζήτησης, επιχειρώντας αποπροσανατολισμό.
“Η διαδικασία είναι ξεκάθαρη με συγκεκριμένο θέμα. Οι βουλευτές της ΝΔ ρωτούν και ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να μιλήσει και για άλλα ζητήματα ας ορίσει μία άλλη συζήτηση” είναι το σχόλιο των ίδιων στελεχών.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 1:26 pm


ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ… ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΑΝΟΣ! ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Θέμα σχολιασμού έγινε στα social media (πάλι) η ορθογραφία του ΥΠΕΘΑ και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου.
Ο κ. Καμμένος αυτή τη φορά έγραψε λάθος το διετάχθη και τα μπέρδεψε γράφοντας διετάχθει στην ανάρτησή του στο twitter, όπου έγραψε: "Διετάχθει ΕΔΕ από τον ΑΓΕΕΑ για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων. Με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο Ελληνικός Λαός τις εμπιστεύεται".
Φυσικά από κάτω από το σχόλιό του "τα άκουσε" από διάφορους χρήστες για το λάθος του...


Διετάχθει ΕΔΕ από τον ΑΓΕΕΑ για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων. Με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο Ελληνικός Λαός τις εμπιστεύεται

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 1:24 pm


ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ο Χουσείν Μαντέν πήρε την οικογένεια του και έφυγε πριν 20 μέρες καθώς καταδιωκόταν ως «γκιουλενιστής»...

Σε λύση οδηγείται το μυστήριο των τριών πτωμάτων που βρέθηκαν σε ακτές της βορειοανατολικής Λέσβου και αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκουν σε ένα από τα ναυάγια με πρόσφυγες, που περνάνε από τις απέναντι μικρασιατικές ακτές, στη Λέσβο.
Η πρώτη σορός, που ανήκε σε ένα κορίτσι, βρέθηκε στις 5 Νοεμβρίου. Ακολούθησε, στις 10 Νοεμβρίου, η εύρεση της σορού ενός μικρού αγοριού και τέλος, στις 11 Νοεμβρίου, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα. Οι τρεις σοροί, μετά την ιατροδικαστική εξέτασή τους και την λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να μπορούν να ταυτοποιηθούν στο μέλλον, ετάφησαν στο μουσουλμανικό- προσφυγικό νεκροταφείο στο κάτω Τρίτος.
Οι αρχές ασφαλείας από την πρώτη στιγμή,
προβληματίστηκαν σοβαρά για το αν οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν σε βάρκα που ναυάγησε κι αυτό γιατί κανένα ναυάγιο δεν είχε δηλωθεί εκείνο το διάστημα, ούτε από τις τουρκικές ακτές, ούτε από τη Frontex, αλλά και ούτε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Σήμερα, έγκυρες πληροφορίες από τουρκικές πηγές, αναφέρουν ότι εδώ και περισσότερες από 20 μέρες αγνοείται μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο, με τους δυο γονείς να διώκονται ως συνεργάτες του γνωστού αντιπάλου του Προέδρου Ερντογάν, Γκιουλέν.
Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού, στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας στη Μαύρη θάλασσα.
Σε ρούχο που φορούσε ο άτυχος άνδρας, οι ελληνικές αρχές βρήκαν μία ταυτότητα, η οποία ανήκε σε Τούρκο πολίτη ονόματι Σατιλμίς Μαντέν, που γεννήθηκε το 1979.
Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, ο εκπαιδευτικός ονομάζεται Χουσείν Μαντέν. Ο 40 ετών δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη νηπιαγωγός Νουρ Μαντέν, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική έρευνα για σχέση τους με τον Γκιουλέν.
Όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους, πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ 13 ετών, τη Μπαχάρ 10 ετών και τον Φεριντούν, 7 ετών, και κατευθύνθηκαν στις απέναντι από την Λέσβο ακτές, προσπαθώντας να βρουν επαφή με δουλεμπόρους που θα τους περάσουν στη Λέσβο.
Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι σε επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα όμως που δεν διέθεταν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς την Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 8:59 am


ΟΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρείς είναι οι πληρωμές που περιμένουν ομάδες συνταξιούχων μέχρι τα Χριστούγεννα.
Μάλιστα οι πληρωμές, τακτικές και έκτακτες, αφορούν όλους τους συνταξιούχους, ενώ κατά πληροφορίες στις τακτικές πληρωμές των συντάξεων θα ενσωματωθούν και νέες συντάξεις που εκδίδονται για πρώτη φορά.
Ειδικότερα και μέχρι τα Χριστούγεννα, δηλαδή μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών οι συνταξιούχοι θα πάρουν δύο συντάξεις, εκ των οποίων η μία θα είναι ενισχυμένη με τα αναδρομικά, ενώ όσοι δικαιούνται θα πληρωθούν και το κοινωνικό μέρισμα.
Οι πληρωμές για τις συντάξεις
Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου 2018
Για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους,
η καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου 2018 αναμένεται να γίνει νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες και συγκεκριμένα πριν τα Χριστούγεννα
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2018 θα καταβληθούν στους δικαιούχους από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, στις 19 Δεκεμβρίου 2017 και στις 21 Δεκεμβρίου 2017 από το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία
Σύνταξη Δεκεμβρίου με αναδρομικά
Με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου θα πληρωθούν 315 εκατ. από το σύνολο του μερίσματος για την επιστροφή της παρακράτησης των εισφορών υγείας σε συνταξιούχους.
Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλους τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 29 Νοεμβρίου 2017 ημέρα Τετάρτη
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 01 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 01 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Παρασκευή
Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Δεκεμβρίου 2017 στις 04 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα
Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, θα πιστωθεί η εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας. Πρόκειται για εισφορές υγείας που κρατούνταν παρανόμως εδώ και μια πεντατία.
Το συνολικό κόστος εκτιμήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο σε 315 εκατ. ευρώ. Οι επιστροφές αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων, όμως περίπου 1,9 εκατ. από αυτούς δεν θα καταλάβουν μεγάλη διαφορά στη σύνταξή τους, καθώς θα πάρουν κατά μέσο όρο το ποσό των 10 ευρώ. Τις υψηλότερες επιστροφές, που δίδονται στο πλαίσιο του κοινωνικού μερίσματος, θα λάβουν όσοι εισέπρατταν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ μεικτά (αρχικό ποσό) και είχαν υποστεί τις απανωτές μνημονιακές περικοπές του 2011 και του 2012. Οσο μεγαλύτερο ήταν το «ψαλίδι» των μνημονιακών νόμων 2011 και 2012 τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το μέρισμα.
Τα ποσά επιστρέφονται άτοκα στους δικαιούχους, εφάπαξ με τη σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου 2017.
Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι:
1,9 εκατομμύριο συνταξιούχοι λαμβάνουν έως 1.000 ευρώ σύνταξη και θα τους επιστραφεί μέσο ποσό 10 ευρώ.
436.924 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ σύνταξη και θα τους επιστραφεί μέσο ποσό 181,22 ευρώ.
228.807 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 1.501 έως 2.000 ευρώ σύνταξη και θα τους επιστραφεί μέσο ποσό 463,9 ευρώ.
93.579 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 2.001 έως 3.000 ευρώ σύνταξη και θα τους επιστραφεί μέσο ποσό 1.011,3 ευρώ.
1.967 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 3.001 έως 4.000 ευρώ σύνταξη και θα τους επιστραφεί μέσο ποσό 1.195,45 ευρώ.
1.158 συνταξιούχοι λαμβάνουν από 4.001 ευρώ και πάνω σύνταξη και θα τους επιστραφεί μέσο ποσό 2.320,04 ευρώ.
Κοινωνικό μέρισμα
Όσοι συνταξιούχοι έχουν χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή επί της ουσίας οι συνταξιούχοι που θα πάρουν μικρά ποσά αναδρομικών της τάξης των 10 ευρώ και ταυτόχρονα δεν έχουν καταθέσεις και πληρούν τα κριτήρια για την ακίνητη περιουσία, θα πληρωθούν κοινωνικό μέρισμα. Θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο www.koinonikomerisma.gr όταν ανοίξει η σχετική εφαρμογή.
Ειδικότερα, για τη χορήγηση του «κοινωνικού μερίσματος» το ετήσιο εισόδημα δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει:
- τα 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος
- τα 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη
- τα 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο
- τα 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και δύο ανήλικα τέκνα ή με τρία ενήλικα μέλη
- τα 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τρία ανήλικα τέκνα ή τρία ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο τέκνο
- τα 22.550 ευρώ για τα νοικοκυριά με δύο ενήλικα μέλη και τέσσερα ανήλικα τέκνα ή με τέσσερα ενήλικα μέλη
- τα 27.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με πέντε ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα μέλη με έξι ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.
Περιουσιακά κριτήρια:
α) Ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος. Το όριο των 120.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.
β) Κινητή περιουσία:
- Το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος. Για τα νοικοκυριά με περισσότερα του ενός μέλη, το όριο των 9.000 ευρώ θα πολλαπλασιάζεται για κάθε επιπλέον μέλος πέραν του ενός, με τρόπο που θα προσδιοριστεί στην εφαρμοστική υπουργική απόφαση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 8:23 am


ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥΣ... ΚΟΜΜΕΝΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δεν το πίστευαν οι ιδιοκτήτες χωραφιού στα Μανετέικα της δυτικής Αχαΐας, αφού όταν πήγαν να μαζέψουν τις ελιές, δε βρήκαν καν τα δέντρα τους, καθώς κάποιοι τα είχαν κόψει από τη ρίζα.
Η καταστροφή όπως επισημαίνει το tempo24.news είναι αρκετά μεγάλη για τους ιδιοκτήτες της αγροτικής έκτασης καθώς, όπως είπαν, έχουν κοπεί τέσσερις μεγάλες ελιές. Οι ελιές, είχαν φέτος πολύ καρπό και το λάδι που θα έδιναν ήταν σωτήριο για την οικογένεια για όλη τη χρονιά.
Οι άγνωστοι, προφανώς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες, διαμένουν μακριά από την περιοχή. 
Και χθες όταν πήγαν να τις μαζέψουν, είδαν αυτή την εικόνα,

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 8:16 am


ΞΕΡΟΒΡΥΣΗ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Τ.Δ. ΘΕΣΠΙΩΝ


Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 8:09 am


Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΓΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Νέα Δημοκρατία έχει στοχοποιήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, πιστεύοντας πως προκαλεί φθορά στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Όμως, ο Πάνος Καμμένος είναι το πιο γερό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα, για να νικήσει και στις επόμενες εκλογές.

Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ -στην κυβέρνηση- είχε νόημα όσο τα δυο κόμματα προσποιούνταν πως είναι αντιμνημονιακά, για να καταλάβουν την εξουσία.
Οι όποιες ιδεολογικές διαφορές έμπαιναν στην άκρη, αφού το αίτημα της εποχής και το κοινό ζητούμενο δεν ήταν το σύμφωνο συμβίωσης και τα Θρησκευτικά στα σχολεία αλλά το να ανατραπούν τα Μνημόνια.
Οπότε, μετά την υπογραφή του Μνημονίου -και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015-, τα δυο κόμματα δεν είχαν κανένα λόγο να συγκυβερνήσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το Ποτάμι ή με το ΠΑΣΟΚ.
Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είναι έξυπνος, βλέπει παρακάτω και επέλεξε να κάνει πάλι κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο.
Ο Πάνος Καμμένος είναι παιδί της Νέας Δημοκρατίας. Βγαλμένο μέσα από τα σπλάχνα της.
Ο Πάνος Καμμένος είναι ένα αγαπημένο παιδί των δεξιών,
και της Δεξιάς.
Ένας δεξιός μπούλης που γουστάρει σημαίες και Παναγιά. Δηλαδή, τα φράγκα.
Οπότε, ο Αλέξης Τσίπρας δίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον Πάνο Καμμένο, για να παίζει και να νομίζουν τα χάπατα πως το προτεκτοράτο είναι και ανεξάρτητο.
Συγκυβερνώντας με τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα στους δεξιούς πως δεν διακατέχεται από αντιδεξιό μένος, δεν είναι μισαλλόδοξος, δεν είναι φανατικός, και πως πιστεύει στην ένωση δυνάμεων για τη σωτηρία της πατρίδας.
Όσοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι ένα κομμουνιστικό κόμμα θα πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα πώς τόσοι ακραίοι κομμουνιστές ανέχονται τον δεξιό Πάνο Καμμένο.
Το κυριότερο, όμως, δεν είναι αυτό.
Έχοντας τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει στην κοινωνία τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.
Ο Τσίπρας μοιάζει να απολαμβάνει τις χαριτωμενιές του Καμμένου που το παίζει στρατηγός και μεταμφιέζεται, φορώντας όλες τις στολές του ελληνικού στρατού, και προσφέροντας άφθονο γέλιο στον ταλαιπωρημένο λαό μας.
Αλλά, ουσιαστικά, ο Τσίπρας στέλνει το εξής μήνυμα στην κοινωνία:
«Έναν δεξιό έχω στην κυβέρνηση, έναν νεοδημοκράτη, και τα έχει κάνει πoυτάνα όλα. Φαντάζεστε πως θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που δεν θα έχει τον χαριτωμένο και ακίνδυνο Καμμένο -που έχει και χρυσή καρδιά- αλλά τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Πλεύρη και τα άλλα ακροδεξιά παιδιά;».
Δηλαδή, ο Τσίπρας, διατηρώντας τον Καμμένο στην κυβέρνηση, δείχνει στους Έλληνες πώς θα είναι μια μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σατανικό.
Μεγαλοφυές.
Κι αν ο Καμμένος τη φέρει στον Τσίπρα και ρίξει την κυβέρνηση;
Πάλι κερδισμένος είναι ο Τσίπρας, αφού τότε θα μπορεί να πει «ορίστε, εμπιστεύτηκα τον δεξιό, τον νεοδημοκράτη Καμμένο, και με πούλησε. Κι εσείς θα κάνετε κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία που είναι τίγκα στους Καμμένους;».
Η παγίδα που έχει στήσει ο Τσίπρας στη Νέα Δημοκρατία με τον Καμμένο, βγάζει μάτι.
Και η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί στον Πάνο Καμμένο.
Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον εαυτό της.
Αλλά νομίζει πως επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Εντάξει, η Δεξιά στην Ελλάδα δεν φημιζόταν ποτέ για την ευφυΐα της.
Ούτε οι Έλληνες.
(Ρε βλάκα Κυριάκο, από όλη την κυβέρνηση, τον νεοδημοκράτη Καμμένο πήγες και στοχοποίησες; Έχεις μαζέψει εκεί όλους τους άχρηστους και όλους τους losers, και το παίζουν σπουδαίοι επικοινωνιολόγοι, ενώ δεν μπορούν να πουλήσουν ούτε ένα γιαούρτι. Κυριάκο, εγώ μπορώ να σου πω πώς θα στείλεις τον Τσίπρα στο σπίτι του. Αλλά θα πληρώσεις για τις συμβουλές μου. Το τζάμπα τελείωσε. Βιάσου, όμως, γιατί βλέπω να δίνω τις συμβουλές μου στον Κώστα τον Μπακογιάννη που μου φαίνεται και καλό παιδί. Έχει καπνίσει και χασίς. Δεν ξεκινάς κι εσύ τους μπάφους, μπας και ξελαμπικάρεις;)

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 6:32 pm


ΒΡΑΒΕΙΑ «ΣΘΕΝΟΥΣ» ΚΑΙ «ΠΑΠΑΡΙΩΝ» ΓΩΝΙΑ…

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
 
Μια ακόμα διεθνή διάκριση κατακτά η χώρα σήμερα. Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο κύριος Τσίπρας μετέβη στο Παρίσι όπου και θα παραλάβει το βραβείο πολιτικού σθένους – έτσι το αποκαλούν:Βραβείο Πολιτικού Σθένους – που του απονέμει η γαλλική επιθεώρηση «Politique Internationale». Μόνο περηφάνια
μπορεί να νιώθει κανείς ως Έλληνας για αυτή τη διάκριση του πρωθυπουργού, η οποία θα πρέπει να τονίσουμε ότι προέρχεται από έναν φορέα ο οποίος πριν από τον κ.Τσίπρα, για τον ίδιο λόγο, για το πολιτικό τους σθένος, δηλαδή, έχει βραβεύσει από την κυρία Λαγκάρντ και την κυρία Μέρκελ μέχρι τον κύριο Ολάντ και τον κύριο Μακρόν. 

Αυτό το υπογραμμίζουμε για να σημειώσουμε ότι οι αρμόδιοι για την απονομή του βραβείου δεν έχουν κάνει κάποιο λάθος. Πρόκειται για εξαιρετικά έμπειρους ανθρώπους στο να ξεχωρίζουν,

στο να εντοπίζουν, τα πολιτικά σθεναρά μεγέθη όπως αυτό του κ.Τσίπρα. 

Βεβαίως εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε πριν από τους Γάλλους τι σθένος χρειάζεται για να στέκεσαι 17 ολόκληρες ώρες (αμετακίνητος) στο ταμπούρι των Βρυξελλών. 

Γνωρίζουμε πόσο σθένος χρειάζεται για να λες ότι θα σκίσεις τα Μνημόνια και αντ’ αυτού να έχεις ψηφίσει 2 και να εφαρμόζεις και τα προηγούμενα 2 που δεν ψήφισες. 

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σθένος χρειάζεται να παίρνεις ένα 62% «Όχι» και να το κάνεις 100% «Ναι» (σε όλα).
 

Μεγάλη μέρα λοιπόν η σημερινή.
 Ο κ.Τσίπρας για την ικανότητά του να έχει μετατρέψει την πολιτική απάτη σε κατήφορο χωρίς πάτο, παίρνει και… δίπλωμα. Ας το κορνιζάρει. Δίπλα στις φωτογραφίες του με τον Τραμπ. 

Δίπλα στα ενθύμια από τις αγκαλιές του με τον Γιούνκερ.
 Δίπλα στα αναμνηστικά από τις συναντήσεις του με τη Λαγκάρντ. Δίπλα στα δημοσιεύματα της «El Pais» ότι ο κ.Τσίπρας μετέτρεψε τον όρο «κωλοτούμπα» σε διεθνή πολιτικό όρο. 

Φαντάζομαι εφόσον ο κ.Λαζόπουλος επιστρέψει στην τηλεόραση και ξαναδιοργανώσει εκείνα τα «βραβεία Παπαρίων», να μην το ξεχάσει και να καλέσει να λάβουν το δικό τους – εκτός συναγωνισμού –παπαροβραβείο, εκείνοι που μετρούν το πολιτικό σθένος με την μεζούρα που το μετρούν αυτοί που βραβεύουν σήμερα τον κ.Τσίπρα. 


ΠΗΓΗ: 
http://www.imerodromos.gr/vraveia-sthenous-ke-paparion-gonia-tou-nikou-bogiopoulou/

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 6:28 pm


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής .
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου , των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης . Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Ώρα 10.10

Πέρας προσέλευσης Προσκόπων.

Ώρα 10.25

Πέρας προσέλευσης επισήμων,


Ώρα 10.30

Τέλεση δοξολογίας .

Ώρα 11.00

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (ΠΛΑΤΕΙΑ 

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ).

Ώρα 11.30

Κατάθεση Στεφανιών.


Σιγή ενός λεπτού

Εθνικός Ύμνος

Στις πιο πάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παραστούν οι κ.κ.

- Μητροπολίτης Φωκίδας.

- Βουλευτής Νομού.

- Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

- Δήμαρχο Δελφών και Δωρίδας.

- Πρώην Υπουργοί.

- Εκπρόσωπος ΤΕΙ Άμφισσας.

- Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

- Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου.

- Πρώην Βουλευτές.

- Πρόεδροι Δ.Σ. και ΝΠΔΔ.

- Πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων.

- Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

- Εκπρόσωποι Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία.

- Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων.

- Πρόεδροι Παραρτημάτων Ενώσεων και Αποστράτων Αξιωματικών.

- Πρόεδροι Αναπηρικών και Έφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

- Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

- Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή.

- Πρόεδρος ΤΕΧΝ. Επιμελητηρίου.

- Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων.

- Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών.

- Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

- Όλοι οι πολίτες.

- Τα της ιεροτελεστίας θα κανονιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας.

- Τα της έπαρσης και υποστολής της Σημαίας από το Δήμο Δελφών .

- Τα της τάξεως από την Αστυνομική Δ/νση Φωκίδας.

- Τελετάρχη ορίζουμε κ. Αθανάσιο Ψιλογιάννη & Παναγιώτη Κολομέτσο,

υπαλλήλους Π.Ε. Φωκίδας.Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ.ΚΑΤΣΑΓΟΥΝΟΣΣΗΜΕΙΩΣΗ:


Παρακαλούνται οι κ.κ. εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να ενημερώσουν και να επικοινωνήσουν απαραίτητα με τον κ. Αθανάσιο Ψιλογιάννη στο τηλ. 2265 350 515.

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 6:12 pm


ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΩΡΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Προς τους κ.κ.  Προέδρους Συλλόγων Δωρίδας
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η αίθουσα της Δωρικής Αδελφότητας (Ιέρωνος 6 Παγκράτι)  διατίθεται για  εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, παρουσιάσεις, εκθέσεις κτλ.
Για περισσότερες πληροφορίες, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να απευθύνεστε στον κο Δημήτρη Μπέσκο (τηλ: 6940116735), Έφορο Δωρικής Αδελφότητας και υπεύθυνο θεμάτων Νεολαίας και Πολιτισμού.

Με εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ. της Δωρικής Αδελφότητας,

Η  Γενική Γραμματέας Μαρία Ανδρίτσου  & 
Ο  Ειδικός Γραμματέας Χρήστος Κρικέλας

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 6:09 pm


NΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ

Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Προφανώς μας εκλαμβάνει ως χαιβάνια. Φυσικά ο Αλέξης με τον Ευκλείδη. Ο «αριστερός» τους χαρακτήρας είναι αποτυπωμένος στην «αριστερή» τους οικονομία. Δηλαδή η παρθενορραφή μιας πασίγνωστης πανουργίας

Πρώτα  τους  γδέρνουμε. Υστερα κάποιες «σάρκες» , από το  γδάρσιμο,  τις  επιστρέφουμε.  Φυσικά  μονίμως μαζεύουμε. Και  το  2019  τους φορολογικούς συντελεστές  μειώνουμε

Που  σημαίνει ότι  γδέρνουμε  τους κανονικούς και νομοταγείς. Που σημαίνει  την   φοροκλοπή την  επιτρέπουμε. Που  σημαίνει   τα συνήθη  κορόιδα πληρώνουν τα σπασμένα. Που  σημαίνει ότι  τρεις  στους  δέκα σηκώνουν τα βάρη αυτής της  Σωρρακώσταινας. Που σημαίνει ότι οι  φοροκλέφτες  γλεντοκοπούν. Και που σημαίνει ότι στο τέλος και  με την προοπτική των   εκλογών, θα υποκριθούμε τους ρόλους των ευεργετών,
των  φιλάνθρωπων και  των προοδευτικών!

Κοντά με όλα αυτά,  τα εντελώς  ηθικά και  αριστερά,  μοιράζουμε ψυχία  προς  τα  φτωχά παιδιά. Ετσι το αυτονόητο,  δηλαδή  η προστασία των πολιτών,  είναι   ζήτημα  ευαισθησίας  των ευεργετών. Οπως ακριβώς στον Μεσαίωνα τον  ευρωπαικό. Οπου η τύχη του κάθε δουλοπάροικου ήταν εξαρτημένη από  την ελεημοσύνη των αριστοκρατών. Να  σου  φιλήσω το χέρι  άρχοντα  Αλέξη. Να υποκλιθώ στην μεγαλοσύνη  σου. Και στην εκκλησία να ευχηθώ μακροζωία σε σένα και  το  σόι σου

Ετσι  οι αριστεροί  άρχοντες επιχειρούν να  εμφανιστούν  ως προστάτες  των ρακένδυτων και  των   φτωχών. Ετσι επιχειρούν να  γίνουν πειστικοί για την  ταξικότητα   του κυβερνητικού  τους προσανατολισμού. Κι έτσι επιχειρούν να θέσουν σε  αντιπαλότητα του φτωχούς με τους  μικρομεσαίους. Οσο για τους αληθινά μεγαλοπλούσιους, αυτοί πάντα στο απυρόβλητο. Με όλες τις κυβερνήσεις και με όλες τις παρατάξεις

Ετσι ο  χαμηλοσυνταξιούχος  των πεντακοσίων   ευρώ,  κατά βάθος χαίρεται  που ο διπλανός του  των χιλίων, άντε  χιλίων διακοσίων, φτωχοποιείται  κι αυτός. Οσοι περισσότεροι  φτωχοί  τόσο καλύτερα για την αριστερή παρθενορραφή. Ετσι  ο  ειδικευμένος μισθωτός των τριάντα χιλιάδων ετησίως, εκλαμβάνεται ζάπλουτος και  εχθρός. Κι έτσι όσοι δεν μπορούν, λόγω  μισθωτής  εργασίας, να δραπετεύσουν και να  φοροδιαφύγουν, αυτοί εκαταλήγουν στην  κρεατομηχανή  του νταβατζή

Εργάζεσαι εσύ, απλώνει το μακρύ του  χέρι ο νταβατζής. Δεν είσαι μισθωτός και  στα χαρτιά δηλώνεις εισόδημα κάτω από το  αφορολόγητο;  Ε τότε  άφαντο  το  χέρι του προαγωγού. Οσο περισσότερο  σπουδάζεις. Οσα περισότερα πτυχία λαμβάνεις. Οσες περισσότερες ικανότητες διαθέτεις. Οσα χαρίσματα και ταλέντα έχεις. Τόσο το  χειρότερο  για εσένα,  τα χαρίσματά σου, τις ικανότητές σου και  για  τις  πολύχρονες και  δαπανηρές σπουδές σου

Με απλά λόγια το μακρύ χέρι του κρατικού νταβατζή, ένα πράγμα δείχνει και μια  συγκεκριμένη  πολιτική προκρίνει. Και  την  ατομική ικανότητα τιμωρεί. Την  εργασία την μισθωτή.  Κυρίως την   ιδιωτική. Κυρίως την αυτενέργεια. Κυρίως την  δημιουργικότητα. Κυρίως την φαντασία. Κυρίως  την εργατικότητα. Κυρίως  την προσφορά. Κυρίως την πρωτοτυπία. Κυρίως το ρίσκο. Και κυρίως  όλα αυτά που  συνιστούν και  συγκροτούν   μια μειοψηφία πρωτοποριακή

Οσο καλύτερος είσαι, τόσο  χειρότερα  για σένα. Για να αποφύγεις το μακρύ χέρι του  νταβατζή πρέπει να κατρακυλήσεις στη καταπακτή.  Είναι προκομένος και ικανός; Σκοτώστε τον. Προφανώς, αγαπητέ Ευκλείδη Τσακαλώτο,  εσύ και οι όμοιοί σου πάσχετε από  αφόρητο κόμπλεξ κατωτερότητας. Μπας και είναι ώρα να επισκεφτείς  τον  ψυχίατρο  της γειτονιάς σου;

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 8:31 am


ΟΙ 6 ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ: ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΛΙΣΤΑ)

Από ένα εξαπλό πλέγμα κριτηρίων εισοδήματος, περιουσίας, καταθέσεων, ασφάλισης, διαμονής αλλά και περιουσιακών τεκμηρίων πρέπει να περάσει κανείς για να λάβει το ‘’κοινωνικό μέρισμα’’ το οποίο θέσπισε για φέτος η κυβέρνηση.
Το ‘’μέρισμα’’ αυτό θα το λάβουν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 483 ευρώ έως 15 Δεκεμβρίου.
Για να λάβει, όμως, ένα νοικοκυριό (μονοπρόσωπο ή πολυπρόσωπο) το ‘’κοινωνικό μέρισμα’’, σύμφωνα με τη διάταξη που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, θα πρέπει να πληροί πολύ αυστηρά κριτήρια εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας, αλλά και τραπεζικών καταθέσεων.
Εξάλλου για να λάβει κάποιος το ‘’κοινωνικό μέρισμα’’ θα λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά τεκμήρια (πχ εξαιρούνται του ‘’μερίσματος’’ όσοι πληρώνουν δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία), σύμφωνα με τη σχετική διάταξη.
Εξάλλου, η διάταξη αυτή θέτει ακόμα και ασφαλιστικά κριτήρια,
καθώς για να λάβει κανείς το εν λόγω ΄΄μέρισμα’΄ θα πρέπει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μηνός μέχρι και 31/10/2017.
Πιο συγκεκριμένα, το εισόδημα που δήλωσε ο δικαιούχος στην εφορία το 2016 δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 27.000 ευρώ (σε ετήσια βάση). Ωστόσο για να λάβει το ‘’μέρισμα’’ ο ίδιος δικαιούχος πρέπει να μένει στη χώρα την τελευταία 5ετία και να κάνει φορολογική δήλωση στο ίδιο διάστημα (2012-2016).
Προς διευκρίνιση παραμένουν τα ακριβή εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με την ίδια διάταξη.
Παράλληλα η ακίνητη περιουσία του δεν πρέπει να ξεπερνά τα 180.000 ευρώ.
Επίσης για πρώτη φορά που δίδεται ένα κοινωνικό επίδομα μπαίνει κριτήριο ύψους τραπεζικών καταθέσεων. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις ενός ή περισσοτέρων δικαιούχων πρέπει να είναι κάτω των 9.000 ευρώ.
Ωστόσο στην εφαρμοστική Υπουργική Απόφαση θα διευκρινισθεί κατά ποιο ποσοστό θα προσαυξάνεται το ανώτατο όριο των καταθέσεων για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.
Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί στη σχετική διάταξη πως θα λάβουν το ‘’μέρισμα’’ οι άνεργοι, αν και η Υπουργός Εργασίας κα. Έφη Αχτσιόγλου χθες δήλωσε πως όσοι είχαν εισοδήματα το 2016, αλλά ήταν άνεργοι το 2017 θα το λάβουν.
Πιο συγκεκριμένα, η σχετική διάταξη, όπως δημοσιευθηκε χθες στο ΦΕΚ προβλέπει τα ακόλουθα σε σχέση με τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια :
α) Εισοδηματικά κριτήρια
Για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, το εισόδημα του νοικοκυριού δεν πρέπει να υπερβαίνει :
*το ποσό των 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με 1 μέλος
*το ποσό των 13.500 ευρώ για τα νοικοκυριά με 2 ενήλικα μέλη
* το ποσό των 15.750 ευρώ για τα νοικοκυριά με 2 ενήλικα μέλη και 1 ανήλικο τέκνο
* το ποσό των 18.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με 3 ενήλικα μέλη ή 2 ενήλικα μέλη και 2ανήλικα τέκνα
* το ποσό των 20.250 ευρώ για τα νοικοκυριά με 3 ενήλικα μέλη και 1 ανήλικο τέκνο ή 2 ενήλικα μέλη με 3 ανήλικα τέκνα
* το ποσό των 22.550 για 4 ενήλικα μέλη ή 2 ενήλικα μέλη με 4 ανήλικα τέκνα
* το ποσό 27.000 ευρώ για 5 ή περισσότερα ενήλικα μέλη ή 2 ενήλικα μέλη με 6 ή περισσότερα ανήλικα τέκνα.

2) Κριτήρια ακίνητης περιουσίας

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας όλων των μελών του νοικοκυριού, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα μέχρι 31.10.2017 πράξη προσδιορισμού φόρου, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της:
· το ποσό των 120.000 ευρώ για νοικοκυριά με 1 μέλος, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος
· Το ποσό των 180.000 ευρώ σε κάθε περίπτωση.

3) Κριτήρια κινητής περιουσίας

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κτ.λ., όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει :
· το ποσό των 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με 1 μέλος, πολλαπλασιαζόμενο για κάθε προστιθέμενο μέλος, κατά τον τρόπο που θα προσδιοριστεί με την ΚΥΑ
· Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του φορολογικού έτους 2016, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον κατωτέρω μαθηματικό τύπο:
Ετήσιος τόκος = 9.000 Χ κλίμακα ισοδυναμίας νοικοκυριού Χ μέσο ετήσιο καταθετικό επιτόκιο 2016/100

4) Περιουσιακά τεκμήρια

Εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (σ.σ. 2016):
– εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας,
– δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής,
– δηλώνουν δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία,
– δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1.

5) Ασφαλιστικά κριτήρια

Ο δικαιούχος του ‘’κοινωνικού μερίσματος ‘’ οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον 1 φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μηνός μέχρι και 31/10/2017, όπως αυτό προκύπτει από το μητρώο Άμεσα Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

6) Κριτήρια διαμονής

Ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία 5 έτη, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων κατά την τελευταία πενταετία.
Επίσης , θα πρέπει να έχει υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 (το ίδιο πρέπει να έχουν κάνει και όλα τα ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη του νοικοκυριού)
Το Κοινωνικό Μέρισμα είναι:
· αφορολόγητο
· ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης,
· δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση
· δεν δεσμεύεται
· δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο.
Τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Οδηγίες υποβολής του αιτήματος

1) Οι πολίτες μπαίνουν στην ηλεκτρονική σελίδα www.koinonikomerisma.gr με τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης στην φορολογική βάση (κωδικοί taxisnet)
2) Κάνουν επιβεβαίωση ΑΜΚΑ, email και αριθμό κινητού τηλεφώνου. Εμφανίζεται μια φόρμα με προσωπικά στοιχεία.
3) Το κοινωνικό μέρισμα υπολογίζεται με το ύψος του εισοδήματος που εμφανίζεται στο Α21.
4) Συμπληρώνεται ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου έτσι ώστε να πιστωθούν τα χρήματα. Το υπουργείο Εργασίας προτείνει να χρησιμοποιηθεί ένας ακατάσχετος λογαριασμός
5) Οι φιλοξενούμενοι χρειάζεται να μπουν με δικό τους κωδικό του taxisnet και να δηλώσουν την συγκατάθεσή τους να αντληθούν και τα δικά τους στοιχεία ώστε να αθροιστούν.
6) Τέλος οι δικαιούχοι ενημερώνονται αν πληρούνται όλα τα κριτήρια και στο τελευταίο βήμα καλούντα να δηλώσουν αν αποδέχονται το κοινωνικό μέρισμα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 8:27 am


ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΣΟΚ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΤΡΩΝΕ ΣΤΑΦΥΛΙ – ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μια γυναίκα από την Αυστραλία δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Facebook, που δείχνει ακτινογραφία ενός παιδιού, από την στιγμή που μία ρώγα σταφυλιού κόλλησε στον αεραγωγό του!
Η ίδια λέει ότι αποφάσισε να μοιραστεί την εν λόγω εικόνα στο Facebook, για να ευαισθητοποιήσει τους γονείς επί των κινδύνων παιδικού πνιγμού από ορισμένες τροφές, όπως τα σταφύλια. Ο κίνδυνος έγκειται στο μέγεθος της “μπουκιάς” (π.χ. μια μεγάλη ρώγα σταφυλιού) σε σύγκριση με το μέγεθος του αεραγωγού ενός παιδιού. 
Ο πνιγμός θεωρείται η τέταρτη κύρια αιτία θανάτου για παιδιά κάτω των 5 ετών,
σταφύλι
Στην ακτινογραφία φαίνεται καθαρά η ρώγα του σταφυλιού, που έχει κολλήσει στον αεραγωγό του 5χρονου παιδιού

Άγνοια κινδύνου από γονείς και παιδιά

Αν και πολλά παιχνίδια αναγράφουν προειδοποιήσεις κινδύνου για πνιγμό, τα τρόφιμα, όπως σταφύλια, ξηροί καρποί και καραμέλες, δεν έχουν τέτοιες προειδοποιήσεις, παρά το γεγονός ότι το φαγητό είναι η πιο κοινή αιτία πνιγμού μεταξύ των μικρών παιδιών.
Η διάμετρος του αεραγωγού ενός παιδιού είναι περίπου ίση με τη διάμετρο του μικρού τους δαχτύλου - είναι πολύ μικρή!” λέει η παιδίατρος Hansa Bhargava, στο WebMD. Και συνεχίζει: “Ορισμένες τροφές ενέχουν κίνδυνο, καθώς τα μικρά παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να τις μασήσουν σωστά και μπορεί να κολλήσουν εύκολα στον αεραγωγό τους”.
Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να είναι θανατηφόρο. Πέρυσι, μια έκθεση από γιατρούς στη Σκωτία ανέλυσε τρεις περιπτώσεις, όπου παιδιά κάτω των 5 ετών πνίγηκαν, καθώς έτρωγαν ολόκληρες ρώγες σταφυλιών. Δυστυχώς, δύο από τα παιδιά πέθαναν. “Υπάρχει μια γενική συνείδηση της ανάγκης εποπτείας των μικρών παιδιών όταν τρώνε, αλλά η γνώση των κινδύνων που θέτουν τα σταφύλια και άλλα παρόμοια τρόφιμα δεν είναι ευρέως διαδεδομένη”, λένε οι συγγραφείς της μελέτης.

Τι μπορείτε να κάνετε

Για να μειώσετε τις πιθανότητες πνιγμού, κόβετε τα σταφύλια σε μικρά κομμάτια ή ακόμα και σε πολτό για παιδιά κάτω των 2 ετών. Για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών, είναι επίσης καλή ιδέα να κόβετε τα τρόφιμα σε μικρότερα κομμάτια, μέχρι να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας μπορεί να μασήσει καλά το φαγητό.
Άλλες προφυλάξεις ασφαλείας που μπορείτε να λάβετε περιλαμβάνουν να βεβαιώνεστε ότι το παιδί σας τρώει καθισμένο σε τραπέζι και μην το αφήνετε να τρώει καθώς περπατάει, ή ακόμα και όταν είναι σε εν κινήσει αυτοκίνητο.
Τέλος, μην αφήνετε παιδιά κάτω των 4 ετών να τρώνε κάποια από αυτά τα τρόφιμα:
  • Χοτ ντογκ
  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Χοντρά κομμάτια κρέατος, ή τυριού
  • Ολόκληρα σταφύλια
  • Σκληρή, ή κολλώδης καραμέλα
  • Ποπ κορν
  • Φυστικοβούτυρο (μεγάλα κομμάτια)
  • Χοντρά κομμάτια λαχανικών
  • Τσίχλα

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 8:19 am


ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ Η ΦΩΚΙΔΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 88% ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 19 ΝΟΕΜΡΙΟΥ

Ο Νομός Φωκίδας είναι ο πρώτος Νομός σε ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της 19ης Νοεμβρίου 2017 για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς,δεδομένου ότι το  ποσοστό συμμετοχής  ανήλθε στο 88%(για την ακρίβεια στο  87,71 % ).
Για να γίνει αυτό σαφές πρέπει να διευκρινισθεί:

ότι την 19η Νοεμβρίου προσήλθε και ψήφισε στα εκλογικά κέντρα της Φωκίδας το 88 % αυτών που είχαν ψηφίσει την 12η Νοεμβρίου και 

ότι το ποσοστό αυτό είναι το μεγαλύτερο πανελλαδικά. 

Εκείνο όμως που πρέπει να υπογραμμισθεί και τονισθεί είναι ότι το τεράστιο αυτό ποσοστό συμμετοχής είναι αναμφισβήτητα επίτευγμα των συμπατριωτών μας,που έλαβαν μέρος στις εκλογές και στους οποίους αξίξουν τα συγχαρητήρια,τα οποία εκφράζω από καρδιάς εκ μέρους της Ν.Ο.Ε.Φωκίδας,

                                                  Απόστολος Καραχάλιος

                                                           Δικηγόρος 

 Υπεύθυνος της Νομαρχιακής Ομάδας Εμπιστοσύνης 
(Ν.Ο.Ε.)Φωκίδας
(της Ομάδας που είχε την ευθύνη οργάνωσης και διεξαγωγής των εκλογών στο Νομό μας)

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 8:05 am


ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Παρασκήνιο και απόψεις που ίσως δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας εμπεριέχονται στο ενδιαφέρον βιβλίο του διευθυντή της Καθημερινής, Αλέξη Παπαχελά, που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια – Τόμος Α΄ 1942-1974» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επέλεξε τον Αλέξη Παπαχελά για να πει τη δική του ιστορία και έθεσε ένα όρο: Η δημοσίευση να γίνει μετά τον θάνατό του.
Η κριτική του Μητσοτάκη βέβαια γίνεται εκ του ασφαλούς, μιάς και έχει φύγει από τη ζωή.
Στα αξιοσημείωτα του βιβλίου του είναι μεταξύ άλλων όσα αναφέρει για τον Κων. Καραμανλή: «Ήλθε στην εξουσία ο Καραμανλής με εύνοια,
και αυτό το προπατορικό αμάρτημα τον συνόδευε μέχρι τέλους. Το είχε και ο ίδιος μέσα του αλλά και στον λαό είχε απομείνει αυτή η αίσθηση. Κούρασε στη δεύτερη τετραετία, έφτασε και σε ρήξη με το Παλάτι, δημιουργήθηκαν όλα όσα δημιουργήθηκαν και τελικά ήταν μοιραία πλέον η πτώση του. Αν ο Καραμανλής δεν έφευγε, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η πορεία της πολιτικής ζωής μας θα ήταν διαφορετική. Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία. Θα έμενε από την άλλη πλευρά μία συγκροτημένη δύναμη, δεν θα γινόταν η γελοία πολιτική που έκανε ο Κανελλόπουλος κατόπιν. Ο Καραμανλής δεν άντεχε την αντιπολίτευση. Ο Καραμανλής ήταν κακομαθημένος, γιατί δεν ξεκίνησε από τη βάση, δεν πέρασε διά πυρός και σιδήρου όπως περάσαμε όλοι οι υπόλοιποι».
Αλλά και για τον Ανδρέα Παπανδρέου: «Το 1963 επανεμφανίζεται και ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Ο Ανδρέας παρουσιάσθηκε σαν αερόλιθος, όπως πολύ εύστοχα τον είχε χαρακτηρίσει ο Πάνος ο Κόκκας. Παρουσιάστηκε αρχικά ως υπάλληλος του Καραμανλή, στην ουσία σαν τεχνοκράτης. Στη συνέχεια άρχισε να τον χρησιμοποιεί ο πατέρας του. Ο Ανδρέας δεν μετέσχε, δεν έλαβε μέρος στις εκλογές του ’63, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν εψήφισε. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν εψήφισε στις κρίσιμες εκλογές που εκρίθηκε η τύχη της Ελλάδος. Δεν έδωσε την ψήφο του, για να μη χάσει την αμερικανική υπηκοότητα. Εκείνη την εποχή (η νομοθεσία άλλαξε αργότερα), όποιος Αμερικανός πολίτης ψήφιζε έχοντας διπλή υπηκοότητα, την έχανε. Επειδή δεν ήταν βέβαιος ότι θα κέρδιζε η ΕΚ, απλούστατα έκανε τον δικό του υπολογισμό. Δεν έδινε μία δεκάρα για την ΕΚ και τον πατέρα του. Στην ουσία ο Ανδρέας τον εαυτό του κοίταζε και δεν είχε αποφασίσει να παίξει το παιχνίδι της Ένωσης Κέντρου, ώσπου πήραμε την εντολή, αφού κερδίσαμε τις εκλογές του 1963».

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 8:05 am


ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ! ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΕΚΛΑ: ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ! - ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΑ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Η λέξη κωλοτούμπα, είναι αυτή που ίσως περιγράφει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα όσα μέτρα έχει περάσει, καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη.Η
Ομάδα Αλήθειας ανέβασε ένα βίντεο στο Twitter με τις θέσεις του νυν πρωθυπουργού πριν εκλεγεί κι αφού εκλέχθηκε πρωθυπουργός για το πλεόνασμα κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού.
Αν κάποιος δεν βλέπει εικόνα κι απλά ακούει τον κ. Τσίπρα να μιλάει, νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του!
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο ορισμός του πολιτικού απατεώνα.
Τσίπρας χωρίς καρέκλα: Ψίχουλα το πλεόνασμα
Τσίπρας με καρέκλα: Κάποιοι λένε ψίχουλα το πλεόνασμα

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 8:02 am


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 24/11/2017 στις 9μμ

Η ταινία «ΘΥΛΑΚΑΣ» του Γκόραν Ραντοβάνοβιτς

Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου

Πρόταση της Σερβίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2015

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ), Olympia International Film Festival for Children and Young People 2015

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=Dddfro-Vt9M

Ένα χριστιανό αγόρι, αποφασισμένο να κάνει την κατάλληλη κηδεία στον παππού του, διασχίζει τις εχθρικές γραμμές και κάνει φίλους μεταξύ της μουσουλμανικής πλειοψηφίας στο βαθιά διχασμένο και κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κόσοβο .

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ταινία επικεντρώνεται σε μια μικρή σερβική κοινότητα που ζει σε ένα, προστατευόμενο από τον ΟΗΕ, θύλακα στο μουσουλμανικό Κόσοβο. Ένα τεθωρακισμένο όχημα της ειρηνευτικής δύναμης του Ο.Η.Ε. πηγαίνει τον μικρό Νέναντ κάθε μέρα στο σχολείο, στο οποίο είναι ο μοναδικός μαθητής. Προσπαθεί να κάνει φίλους, αλλά πέφτει πάνω στο μίσος ενός συνομηλίκου αλβανόφωνου βοσκού, που έχασε στον πόλεμο τον πατέρα του και μισεί θανάσιμα τους Σέρβους. Η Οδύσσεια του μικρού θ’ αρχίσει,
όταν θα πρέπει να μπει στην περιοχή του «εχθρού», για να ειδοποιήσει τον ορθόδοξο παπά, ότι ο παππούς του είναι στα τελευταία του... Όταν πεθαίνει ο αγαπημένος του παππούς, το δεκάχρονο παιδί αποφασίζει ότι πρέπει να του κάνουν κανονική κηδεία, παρότι το κοιμητήριο βρίσκεται έξω από την περιοχή. Η αποστολή του θα τον οδηγήσει πίσω από τις γραμμές του εχθρού, όπου θα βρει φίλους σε απίθανα μέρη.


ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Chemnitz International Film Festival 2015

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κοινού, Moscow International Film Festival 2015

Βραβείο Καλύτερης Μουσικής, International Antalya Film Festival 2015

Βραβείο FIPRESCI, Chemnitz International Film Festival 2015

Βραβείο UNICEF, Olympia International Film Festival for Children and Young People 2015

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας(ΟΚΛΕ), Olympia International Film Festival for Children and Young People 2015

Βραβείο ECFA, Chemnitz International Film Festival 2015

Εύφημη Μνεία, International Film Festival of India 2015

Εύφημη Μνεία, Olympia International Film Festival for Children and Young People 2015

Η εξαιρετική ερμηνεία των ηθοποιών και η προσεκτική συσσώρευση οπτικών λεπτομερειών, δημιουργούν συμπάθεια για τον ευαίσθητο νεαρό ήρωα, ο οποίος διατηρεί την ανθρωπιά του, παρότι στερείται της παιδικότητας. Οι πολύ καλές εικόνες του φωτογραφικού φακού του Schneppat μέσα από παράθυρα και πόρτες μας ενισχύει την εικόνα του στενάχωρου περιβάλλον του Nenad σε αντίθεση με τις ανοικτές εκτάσεις που απολαμβάνουν οι Αλβανοί. Η μουσική της Ελένης Καραΐνδρου και της Irena Popovic είναι υπέροχα μελαγχολική. (variety.com)

Για τον σκηνοθέτη Γκόραν Ραντοβάνοβιτς


O Γκόραν Ραντοβάνοβιτς, γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1957. Σπούδασε ιστορία της τέχνης στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1982. Μεταξύ 1977 και 1980 βρέθηκε στο Μόναχο με υποτροφία του Ινστιτούτου Γκαίτε. Μετά την επιστροφή του στο Βελιγράδι, εργάστηκε ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης ταινιών ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στο Βερολίνο και της Ένωσης Καλλιτεχνών Κινηματογράφου της Σερβίας. Εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στο EICTV (Διεθνής Σχολή Κινηματογράφου-Τηλεόρασης), στο San Antonio de los Banos στην Κούβα, στο Oberlin College στο Οχάιο των ΗΠΑ, στην ESAPEscola Superior Artística do Porto στην Πορτογαλία και στο DFFB στο Βερολίνο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2017 | 7:58 am


ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Αίσθηση σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει η απόφαση των Ελλήνων να διαδηλώσουν, με το αίτημα να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Γερμανία, για να μην μένει ακυβέρνητη η Ελλάδα.

Οι Έλληνες είναι έξαλλοι από την επιπολαιότητα των Γερμανών πολιτικών που δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το Μνημόνιο στην Ελλάδα και να μην εκτινάσσεται το ελατήριο της οικονομίας.
Οι Έλληνες πολιτικοί δεν ξέρουν τι να κάνουν, αφού δεν υπάρχει ένας Καγκελάριος να τους δώσει οδηγίες.
Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα βγει στους δρόμους την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου -ανήμερα της Black Friday-, για να πιέσει τα γερμανικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Κεντρικό σύνθημα θα είναι το «Γερμανία, φτιάξε κυβέρνηση τώρα», ενώ οι διαδηλωτές θα κρατούν γερμανικές σημαίες και θα τραγουδούν το Λιλί Μαρλέν.
Παράλληλα, οι Έλληνες ζητούν να παραμείνει Καγκελάριος η Άνγκελα Μέρκελ,
ενώ ζητούν και την επιστροφή του Βόλγφκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.
Το ενδεχόμενο -μετά τον Σόιμπλε- να χάσουμε και την Μέρκελ, έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες σε απελπισία, γιατί αισθάνονται πως χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Θα πρέπει τα γερμανικά κόμματα να σχηματίσουν επιτέλους κυβέρνηση γιατί οι Έλληνες έχουν πέσει σε κατάθλιψη και μπορεί να το ρίξουν στις αυτοκτονίες.
Φτάνει πια με την ανευθυνότητα των Γερμανών που βάζει σε κίνδυνο την πατρίδα μας, και τη μεγάλη πατρίδα μας, την Ευρώπη.


Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2017 | 1:14 pm


Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ!

Όλα τα κεθεστωτικά ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν σήμερα -και με φωτογραφικό υλικό εξαθλίωσης- για τις "αγαθοεργίες" της "επαναστατικής" συλλογικότητας "Ρουβίκωνας": Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και άλλων αναρχικών συλλογικοτήτων πήγαν στην περιοχή της Μάνδρας που επλήγη από τις πλημμύρες για να βοηθήσουν τους κατοίκους, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης...              
                                                                                                 Της Μαριάννας Τσήπα
Ο συντονισμός αποπροσανατολισμού αγγίζει την τελειότητα...
Το υπερεθνικό κεφάλαιο, η παγκοσμιοποίηση... διαπιστώνουν την αποκάλυψη του όπλου τους, την ιμπεριαλιστική "αριστερά", τους "αριστερούς μεταρρυθμιστές", τους "ανανεωτές", την "αριστερά"-Σόρος των "ανοικτών συνόρων, της "κοινωνίας των πολιτών" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παιδόφιλων, κτηνοβατών, γκέι, λεσβιών και σια...
Έτσι οι μυστικές υπηρεσίες ανασύρουν τους "επαναστάτες" του "αριστερού μνημονιακού παρακράτους!
Τώρα μοιράζουν τρόφιμα για ν' ανακουφίσουν τα θύματα της μνημονιακής πολιτικής Περιφέρειας και κυβέρνησης...
Είμαστε εδώ,
 πλάι στους...
δυστυχισμένους... κραυγάζουν!
Ποιος τους οδήγησε στη δυστυχία; Οι πατεράδες μας, η τάξη μας, αλλά εμείς είμαστε καλοί... είμαστε "ρομπέν"...
Ο Παζολίνι τους γνώριζε:
«Έχετε φάτσες βουτηρομπεμπέδων.
Σας μισώ όπως μισώ τους πατεράδες σας.
Καλή ράτσα δεν ψεύδεται.
Έχετε την ίδια κακία στα μάτια.
Είστε άδειοι, αβέβαιοι, απελπισμένοι
(πολύ καλά!) αλλά ξέρετε επίσης πώς να είστε
αλαζονικοί, εκβιαστές, ασφαλείς και αχρείοι:
μικροαστικά προνόμια, αγαπητοί».
Pier Paolo Pasolini,
Valle Giulia, με αφορμή τις συγκρούσεις "αριστερών" με
αστυνομικούς στη Valle Giulia (1 Μάρτη 1968)
Προχθές "Μέλη της ομάδας αντιεξουσιαστών Ρουβίκωνας εισέβαλαν στο κτίριο της ΔΟΥ Ψυχικού"... απαπαπά... ο σύντροφος "μαρξιστής", εκατομμυριούχος, επενδυτής στην αμερικάνικη BlackRock, κάνει ότι μπορεί... Να, εκεί στις φτωχογειτονιές του Ψυχικού εντοπίσαμε υπάλληλο που ζήτησε φακελάκι...
Κουβέντα για τον σύντροφο υπουργό, τον "αριστερό" πρωθυπουργό", τα μνημόνια κι αυτούς που τα εκτελούν ως συμβόλαια θανάτου, εξαθλίωσης, ξεπουλήματος της πατρίδας μας!
Φυσικά, κάνει ότι μπορεί ο σύντροφος υπουργός... αναγκάζεται ο "μαρξιστής"... αλλά παλεύει! Λίγο είναι από βήματος της βουλής, του "ναού της δημοκρατίας" ν' αναφωνήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα, το αίμα του λαού είναι το ίδιο σημαντικές με την παρέλαση των πούστηδων;
Και να 'σαι στην πρώτη γραμμή!
Εντοπίσαμε γιατρό με φακελάκι...
Είμαστε γενναίοι, είμαστε επαναστάτες, είμαστε τιμωροί!
Να μην βλέπει ο λαός το δάσος, αλλά το δένδρο! Κάνουμε καλά τη "δουλειά" μας...
Κωλόπαιδα,
αν ο γιος του Βούτση, ναι του αγωνιστή της "αριστεράς" προέδρου του ναού της "δημοκρατίας" δούλευε όπως ο γιος μου ντελιβεράς για 2,5 ευρώ την ώρα, η βενζίνη και το μηχανάκι σκοτώστρα δικό του κι ότι βγει από φιλοδωρήματα, για να δούμε αν θα έχανε το πρωινό του για να υποδεχθεί τον Κουφοντίνα και να κραυγάζει για δικαιώματα: "Ρουβίκωνας: Ανάσα ελευθερίας για τον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα"...
Βέβαια, ο γιος μου εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο στα Γιάννινα, που μπήκε με θυσίες... πως ν' αντεπεξέλθουμε σε έξοδα. Ντελιβεράς για να στηρίξουμε την αδελφή του, την κόρη μας που ελπίζουμε να στηρίξουμε στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα...
Τα κωλόπαιδα της αστικής τάξης, "αριστερών" και δεξιών, έχουν τη δυνατότητα και το "δικαίωμα" να στηρίζουν την τάξη τους και να εργάζονται για μυστικές υπηρεσίες...

«Όσον αφορά την πολιτική εκτίμηση της πράξης, εμείς, φυσικά, παραμένουμε στην παλιά μας άποψη, που έχει επιβεβαιωθεί από την πείρα δεκαετιών, ότι οι ατομικές τρομοκρατικές απόπειρες (…) σαν επαναστατική τακτική, είναι άσκοπες και επιζήμιες. Μόνο το μαζικό κίνημα μπορεί να θεωρηθεί σαν πραγματική πολιτική πάλη.
Οι τρομοκράτες στη Ρωσία -ενάντιά τους πάντοτε παλεύαμε- έκαναν μία σειρά μεμονωμένες απόπειρες δολοφονίας, όμως το Δεκέμβρη του 1905, όταν η υπόθεση έφτασε επιτέλους στο μαζικό κίνημα, στην εξέγερση (…) τότε ακριβώς οι "τρομοκράτες" απουσίασαν…»
ΛΕΝΙΝΆπαντα, τομ. 40, σελ. 312.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2017 | 1:11 pm


ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Αναγνώστης
Με το ζόρι διαστροφή της φύσης. Γιατί; Θέλουν οι Παγκόσμιες Ελίτ ένα μικρό συνολικό πληθυσμό επί της γης για να τον ελέγχουν καλλίτερα; Πιθανόν.
 Εξάλλου οι άνθρωποι με τις εντονότερες ανασφάλειες (και πόσο μάλιστα ανασφάλειες που αφορούν σε δομικά στοιχεία της προσωπικότητας) αποδεικνύονται οι καλλίτερα χειραγωγούμενοι και -κατά μια άλλη προέκταση- και οι αποδοτικότεροι καταναλωτές προϊόντων "επιτυχίας, ευτυχίας και ασφάλειας".
Εκείνο που είναι σίγουρο πάντως είναι ότι η καταστροφική μανία είναι θεμελιώδες υλικό του χαρακτήρα του καπιταλισμού όχι μόνο γιατί δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος αλλά γιατί έτσι ακριβώς επιβάλεται: Αποδομώντας, ισοπεδώνοντας, εκφυλίζοντας, εκμαυλίζοντας, εκπορνεύοντας.
 Η μάχη ενάντια στο φύλο,
είναι η τελική κατάληξη της μάχης των λίγων και ισχυρών ενάντια στους πολλούς, είναι αυτό που ο καπιταλισμός ελπίζει ότι θα αποτελέσει την οριστική νικηφόρα έκβαση της μάχης ενάντια στους λαούς. 
Η Εκκλησία της Αγγλίας προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία 
«Αφήστε τα αγόρια να φοράνε φούστα και τα κοριτσια κάπα υπερήρωα»
 

Τη δική της απάντηση στην κατάρριψη των στερεότυπων των φύλων και του ομοφοβικου εκφοβισμου δίνει η Εκκλησία της Αγγλίας, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο έκφρασης και παιχνιδιού για τα παιδιά! 

Είτε πρόκειται για τιάρα, είτε για "τουτού" (φούστα μπαλέτου από τούλι), πυροσβεστικό κράνος ή κάπα υπερήρωα, τα αγόρια και τα κορίτσια θα πρέπει να φοράνε ό,τι επιθυμούν χωρίς να υπακούουν σε στερεότυπα των φύλων, προέτρεπει η Εκκλησία της Αγγλίας σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τον ομοφοβικό εκφοβισμό στα σχολεία. 

Η Εκκλησία ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο για παιχνίδι και εξερεύνηση και η συμπεριφορά των παιδιών δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται «προβληματική μόνο και μόνο επειδή δεν συμβαδίζει με τα στερεότυπα των φύλων». 

«Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να εξερευνούν ποιά μπορεί να είναι χωρίς να κρίνονται ή να χλευάζονται», αναφέρει η Εκκλησία σε έκθεσή της, την οποία απέστειλε στα 4.700 θρησκευτικά σχολεία, στα οποία σκιαγραφεί τρόπους για την πάταξη του εκφοβισμού εις βάρος ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διεμφυλικών. 
«Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να επιλέξει μια τουτού, μια πριγκιπική τιάρα και τακούνια και/ή το κράνος του πυροσβέστη, μια ζώνη για εργαλεία και τον μανδύα του υπερήρωα με αμεροληψία και χωρίς να κρίνεται», προστίθεται στην έκθεση. 

Παρότι η Βρετανία είναι μια από τις λιγοστές χώρες όπου τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ (στα αγγλικά LGBT, αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) έχουν συνταγματικά ίσα δικαιώματα, οι ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα διακρίσεων και κακομεταχείρισης. 

Την περασμένη εβδομάδα η φιλανθρωπική οργάνωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ, η Stonewall, ανακοίνωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους μαθητές ΛΟΑΤ στη Βρετανία που ρωτήθηκαν έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους.Σε έκθεσή της η οργάνωση αναφέρει ότι περισσότερα από δύο στα πέντε διεμφυλικά παιδιά στη Βρετανία έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. 

«Σχεδόν οι μισοί μαθητές ΛΟΑΤ υφίστανται εκφοβισμό. Χαιρετίζουμε αυτό το σαφές μήνυμα (από την Εκκλησία της Αγγλίας) ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι ανεκτό», έγραψε η οργάνωση στο Twitter. 

Η ΜΚΟ για τα παιδιά Barnardo's, η οποία συνεργάζεται με σχολεία, γονείς, παιδιά και κηδεμόνες για την πάταξη του εκφοβισμού των ΛΟΑΤ, επίσης χαιρέτισε την ανακοίνωση της Εκκλησίας. 

«Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς και να ενθαρρύνονται να είναι ο αληθινός τους εαυτός...Το πώς είσαι αναγνωρίσιμος δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στη ζωή σου, θα πρέπει να είναι εφαλτήριο», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζέβιντ Καν. 

Δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov τον Σεπτέμβριο έδειξε ότι τα εγκλήματα μίσους εις βάρος μελών της ΛΟΑΤ στη Βρετανία σχεδόν διπλασιάστηκαν την τελευταία τετραετία και τον τελευταίο χρόνο ένας στους πέντε έχει γίνει στόχος. 
«Κάθε εκφοβισμός, περιλαμβανομένου του ομοφοβικού, του αμφιφοβικού και του τρανσφοβικού εκφοβισμού προκαλεί βαρύ πλήγμα και οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα διαταραχών της ψυχικής υγείας, αυτοτραυματισμών, κατάθλιψης και αυτοκτονίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι. 

«Αυτές οι οδηγίες βοηθούν τα σχολεία να προσφέρουν το χριστιανικό μήνυμα της αγάπης, της χαράς και του εορτασμού της ανθρωπιάς μας χωρίς εξαιρέσεις ή αποκλεισμούς», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του. 

Η αγγλικανική κοινότητα, η οποία αριθμεί 85 εκατομμύρια πιστούς παγκοσμίως, βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας των διαφωνιών για θέματα σεξουαλικότητας και φύλου ανάμεσα στις φιλελεύθερες εκκλησίες της στη Δύση και τις συντηρητικές της, κυρίως στην Αφρική. 

http://www.tanea.gr/news/world/article/5486402/afhste-ta-agoria-na-forane-foysta-kai-ta-koritsia-kapa-yperhrwa/

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2017 | 8:07 am


«ΞΕΡΟΚΌΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Καθόλου δεν πειράζει όταν πολλοί θυμίζουν στον κ. Τσίπρα τη σκληρή γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης όταν η τελευταία χονδροειδώς, δηλαδή καθαρά πολιτικάντικα, είχε διανείμει κοινωνικό τάχα μέρισμα.

Ελεγε τότε γεμάτος πόζα και έπαρση και ασύστολη επαναστατικότητα και αυτοπεποίθηση ο νυν πρωθυπουργός και τότε (2014) αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αντλώ τα κυριότερα σημεία όπως δημοσιεύτηκαν στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Κόντρα»).

«Θεωρούμε πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης και πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη της χώρας, από τη μια να του αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι και από την άλλη να του πετούν κάποια ψίχουλα στο τραπέζι για να τον εξαγοράσουν. Και έχουν σκοπό όχι μόνο το ψωμί, αλλά και το ίδιο το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι να αρπάξουν.

»Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός, τότε νομίζω ότι αυτές οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους. Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ταπεινωτική, ανήθικη (...) Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τους αφαιρέσει το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει, την αξιοπρέπειά τους; (...) Η θεσμοθέτηση και προπαγάνδιση της εθνικής επαιτείας και της εθνικής φιλανθρωπίας είναι εθνική πολιτική ή πολιτική εξευτελισμού του λαού μας; (...)

»Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Σε αυτό κρύβονται όλες οι συμφορές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σε αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία στα σχολεία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, τα ψυχιατρεία και τα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων. Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας, τραγωδίας ακόμη και αίματος, αλλά και για πλεόνασμα θράσους και απάτης».

Μάλιστα. Στο πλεόνασμα των προηγούμενων κρυβόταν όλη η σήψη και όλη η απάτη της πολιτικής τους - καλώς, ποιος διαφωνεί; Στο πλεόνασμα της σημερινής αριστεροδεξιάς κυβέρνησης τι κρύβεται; Μήπως όλη η ταπείνωση, η ανακολουθία, η ήττα και το θράσος; Μήπως η άνευ όρων παράδοση της προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειας;

Η πολιτική βεβαίως δεν έχει ηθικούς φραγμούς - οι πολιτικοί γνωρίζουν τα ψεύδη και τα αδιανόητα που εκστομίζουν προκειμένου να δελεάσουν το πόπολο και να υφαρπάξουν την ψήφο του· παρ' όλα αυτά δεν βάζουν λίγο πιπέρι στη γλώσσα τους. Αυτό, όμως, είναι η κατάντια της πολιτικής, ο ξεπεσμός του πολιτισμού.

Η Αριστερά δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό και είναι αστείο να χρησιμοποιεί τα τετριμμένα τα οποία διαφυλάσσουν με νύχια και με δόντια την εξουσία. Ηταν θλιβερό το θέαμα στη Βουλή - πεντοζάλη χόρευαν η φτώχεια ιδεών, η τόση ομοιοστασία, η τόση ολιγότης... «Ξεροκόμματα άγνοιας και περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων» - αιωρούνται και στην ατμόσφαιρα, μολύνουν τη σύνεση και τον ορθό λόγο, ενισχύουν εμφυλιακό κλίμα και ενδυναμώνουν τη συρρίκνωση της ελληνικής γλώσσας.

Εντάξει, κανείς δεν θα κοκκινίσει από ντροπή, το μάθαμε καλά το μάθημά μας· αριστερό μάθημα, όχι παίξε γέλασε.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2017 | 8:04 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr