Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας   »   Ιτεα Φωκιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ

Η εξέλιξη της πολιτικής κατάστασης στη χώρα είναι άκρως ανησυχητική. Η βασική τροφή που εδώ και 10 χρόνια είναι η μέχρι εξόντωσης του αντιπάλου επίθεση με κάθε μέσο και με πιο αγαπητό τις βρισιές και τις συκοφαντίες, αλλά και τις παραπομπές στα δικαστήρια, έχουν εξαφανιστεί τις τελευταίες 10 μέρες από την Κυριακή των εκλογών, μαζί με την ταξική πάλη και την κήρυξη της επανάστασης. Αυτό δεν είναι Ελλάδα.
Η κακή αρχή έγινε με το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του τέως Αλέξη Τσίπρα στον νικητή των εκλογών, πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του 100% των ψήφων την 7Η Ιουλίου. Στη συνέχεια, η τέως παρέδωσε στον νυν τα κλειδιά του Μαξίμου αυτοπροσώπως, ξεχνώντας, είναι η αλήθεια, καμιά δεκαπενταριά από αυτά, αλλά ας μη θέλουμε την τελειότητα.
Η τραγωδία συνεχίστηκε με τις παραδόσεις- παραλαβές των υπουργείων, κατά τις οποίες οι προηγούμενοι μόνο που δεν έκλαιγαν από συγκίνηση που παρέδιναν την εξουσία στους νυν. Με λόγια που άγγιζαν τα όρια μιας συντροφικής αλληλουχίας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η ηττημένη κυβέρνηση όχι μόνο δεν αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών,
αλλά αναλώθηκε σε μια λεπτομερή ενημέρωση της νυν σε όλα τα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής.
Στη συνέχεια ο τέως πρόεδρος της Βουλής και καλός θεωρητικός της επαναστατικής πάλης παρέδωσε με δηλώσεις σεβασμού στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής, στο πρόσωπο του οποίου έγινε και η μεγαλύτερη από τις εκπλήξεις: Η ριζοσπαστική, επαναστατική αριστερά της ρήξης και της ταξικής πάλης υπερψήφισε έναν δεξιό πατριώτη, λάτρη της καθαρευούσης και της ελληνικής ιστορίας, πράγματα ιδιαιτέρως απεχθή γι αυτήν. Και δεν τον ψήφισε μόνο αυτή. Τον ψήφισαν οι υπερεπαναστάτες ασυμβίβαστοι Του Μέρα- Νύχτα 25 και του καταγγελματία αλληγράφου του Χρηστού, που κατηγορούσε μέχρι χτες τους πάντες και τα πάντα ως προδότες.
Όλα αυτά για να συμβούν χρειάζονταν μια προϋπόθεση: Να επικοινωνήσουν μεταξύ τους οι πολιτικοί αρχηγοί για να προσυνεννοηθούν. Κι αυτό είναι ένα ακόμα πρωτοφανές και ανησυχητικό για το πολιτικό μέλλον της χώρας.
Γιατί, αν επικρατήσει τέτοιος σουηδικός πολιτισμός, η πολιτική ζωή θα γίνει εξόχως βαρετή για τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν έτσι κάθε λόγο να απέχουν από τις επόμενες εκλογές. Πράγμα επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Επίσης, χωρίς ανατρεπτική και επαναστατική αντιπολίτευση με ουρανομήκεις κραυγές και λαοθάλασσες στους δρόμους, η κυβέρνηση μπορεί να νομίσει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς αξιόλογο αντίπαλο, πράγμα επίσης πολύ επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Το έχουμε δει.
Τέλος, το κυριότερο για μας τους δημοσιογράφους, αν η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συνεχίσουν στον ίδιο πολιτισμένο τόνο, θα μείνουμε χωρίς δουλειά. Γιατί τη δημοσιογραφία την ταϊζει η υπερβολή, η αμορφωσιά, η εκτροπή, η παρανομία, η εξαλλοσύνη της πολιτικής σκηνής.
Σύντροφοι και κάτοικοι της δεξιάς πολυκατοικίας. Ελάτε στα συγκαλά σας. Η χώρα δεν ζει χωρίς ακρότητες, χωρίς σκάνδαλα, ειδικά δικαστήρια και συκοφαντίες εκατέρωθεν. Η ευμάρεια και η ησυχία δεν είναι καλός σύμβουλος. Είδατε πού μας οδήγησε η αντίστοιχη 5ετία 2004- 2009. Που πλουτίζαμε χωρίς αντιξοότητες και αντιπολιτευτικές κορώνες. Ενώ πίσω από την πλάτη μας σκαβόταν ο λάκκος μας. Έτσι, η αντιπολίτευση οφείλει να είναι επαναστατική μέχρι συκοφαντίας. Και η κυβέρνηση αυταρχική μέχρι τρομοκρατίας. Μόνο έτσι αλληλοεξοντώνονται και οι πολίτες κάνουν ό,τι γουστάρουν.
Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:18 am


ΚΥΠΡΟΣ ΑΤΤΙΛΑΣ: ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ, ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο αποκαλούμενος ΄΄φάκελος της Κύπρου΄΄ κλείστηκε με απόφαση της Βουλής, δηλαδή της πλειοψηφίας, τη στιγμή που η εξεταστική επιτροπή συμπληρώνοντας το έργο της και βγάζοντας τα συμπεράσματά της, θα άνοιγε από εκεί και μετά το δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση και τις ανάλογες διώξεις.
Είναι σχεδόν όλα γνωστά. Έμενα και εκκρεμεί ακόμα η κάθαρση, που την σταμάτησε ο μηχανισμός προστασίας, (όχι των οργάνων που συνήργησαν στην προδοσία, αλλά) των σχέσεων με Αμερικανούς και Βρετανούς.
Ο ίδιος μηχανισμός που προστατεύει και την υστεροφημία Ελλήνων πολιτικών (Καραμανλή και Αβέρωφ κυρίως) για τους οποίους και πλανάται η εντύπωση και για πολλούς η βεβαιότητα, πως και αυτοί συνήργησαν, ανέχτηκαν, έμμεσα υποβοήθησαν στις εξελίξεις του Κυπριακού. Είτε για να ακολουθήσει ελεγχόμενη η αλλαγή της εξουσίας στην Ελλάδα (μεταπολίτευση προαναγγελθείσα από τον Κίσινγκερ), ή για να δοθεί (έστω και αυτή που δόθηκε) τελικά μια λύση στο Κυπριακό. Που θα έβαζε την Κύπρο από το παράθυρο στο ΝΑΤΟ,
θα διατηρούσε τις βάσεις των Βρετανών και των Αμερικανών άθικτες και κυρίαρχες, θα εξουδετέρωνε έτσι ή αλλιώς τον Μακάριο και τον ριζοσπαστικό και στην ουσία αντιαμερικανικό, αντινατοϊκό ρόλο του.
Με θύμα την Κύπρο και το λαό της, ο έλεγχος των οποίων αποτέλεσε την κυρίαρχη αιτία της δικτατορίας στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με μερικές ακόμα (άνοδος κεντροαριστεράς, απώλεια σταδιακά της ισχύος και του ρόλου των ΕΔ, τον επερχόμενο ίσως πόλεμο του Ισραήλ με τους Άραβες, βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα…)

Ο μηχανισμός αυτός δεν είναι τίποτε άλλο, από το σύνολο των ενδιαφερομένων μερών. Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε κατεστημένο ή κυρίαρχη τάξη (και οι σύμμαχοί της).. Από βιβλίο του Κάππου και σε συνδυασμό με την εργασία του Ιγνατίου τη σχετική με το τι είχε προηγηθεί στο αποκαλούμενο ΄΄Σεμινάριο της Ρώμης΄΄, έχουμε καλή προσέγγιση στο Κυπριακό στην τραγική αυτή φάση. Τα αίτια, οι αφορμές, οι ρόλοι του καθενός, τα γεγονότα είναι γνωστά.

Όχι πως ο Μακάριος δεν είχε ευθύνες για την πορεία του Κυπριακού. Είναι γνωστό πως τα στελέχη των ΕΔ, που ήταν οπαδοί της χούντας, δεν τον συμπαθούσαν, τον θεωρούσαν ανθενωτικό σε αντίθεση με το Γρίβα. Και η συμπάθεια δεν είχε να κάνει με πρόσωπα, αλλά με το ότι ο ένας ήταν υπέρ και ο άλλος ενάντιος της ένωσης.
Από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσαν εκείνη την εποχή:
• Κανείς δεν βρέθηκε να πει καλή κουβέντα για την ηγεσία των ΕΔ τις ημέρες του πραξικοπήματος και εισβολής των Τούρκων. Ιδιαίτερα επιθετικοί είναι όσοι πίστευαν στην ΄΄επανάσταση΄΄ . Κάποιοι είναι πεισμένοι πως, ήταν προσχεδιασμένη η εισβολή με σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας ώστε, να καταλάβουν μια περιοχή για βάση οι Τούρκοι και η υπόλοιπη Κύπρος να ενωθεί με την Ελλάδα. Ο Μπονάνος, ο Ιωαννίδης και άλλοι γνώριζαν για την εισβολή των Τούρκων. Απλά προήλασαν πολύ περισσότερο και από τη μεριά τους σωστά έκαναν..
• Οι περισσότεροι θεωρούν προδότες τη στρατιωτική και υπόλοιπη ηγεσία (Γαλατσάνο, Αραπάκη, Μπονάνο, Παπανικολάου, Γκιζίκη, Ιωαννίδη κ.λ.π.). Αλλά και για την πολιτική ηγεσία της μεταπολίτευσης πιστεύουν, πως έχει ευθύνες γιατί δεν άφησε να πολεμήσει η Ελλάδα. Θεωρώνυτας μερικοί πως έγινε η θυσία της Κύπρου για να γλυτώσει η Ελλάδα από τη δικτατορία.
• Ο Ιωαννίδης χάνει τους πιστούς του, που ήταν και οι πιο θερμοί οπαδοί της ένωσης. Δεν τον χρεώνουν με προδοσία αλλά με ΄΄βλακεία΄΄.
• Πολλοί δεν είχαν και μεγάλη διάθεση για πόλεμο . Η επιστράτευση ήταν ΄΄μπάχαλο΄΄.
Στο σημείο αυτό να εντοπίσουμε μερικά στοιχεία που δεν έχουν προβληθεί όσο έπρεπε ή δεν είναι και ευρύτερα γνωστά ή δεν είναι και καθόλου γνωστά. Και πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος πως:
• Στη Γενεύη αποφασίσθηκε (χωρίς να καταχωρηθεί επίσημα) από την ελληνική και κυπριακή αντιπροσωπεία (όπως παραδέχθηκε ο Κληρίδης στις 16-8-1974 παρουσία αξιωματικών στην Κύπρο)«…όπως μη υπογραφεί συμφωνία, αλλά οι Τούρκοι να καταλάβουν μόνοι τους την γραμμή Γκιουνές…». Εξ ου και οι απανωτές συμπτύξεις των Ελλήνων χωρίς μάχη.Και η εγκατάλειψη της Αμμοχώστου (από την κατάθεση του συνταγματάρχη Τσουμή στην επιτροπή της Βουλής όπου δήλωσε πως ήταν παρών όταν το είπε αυτό ο Κληρίδης)
• Πλοίο που αναχώρησε από Χάϊφα με 1200 Κύπριους εθελοντές «…εμποδίστηκε από δύο αντιτορπιλικά του αγγλικού στόλου…» (από κατάθεση Γεωργίτση στον ανακριτή Μπέλκα στις 24-1-75)
• Ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων Κύπρου ειδοποίησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας στην Ελλάδα την επομένη της πτήσης των ελληνικών μεταγωγικών αεροπλάνων στην Κύπρο , πως εάν επαναληφθούν τέτοιες πτήσεις «…τα αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορίας θα αναχαιτίζονται υπό των βρετανικών…» (Σ. Γρηγοριάδης ,Ιστορία της Δικτατορίας, τομ. 3, σ.238 )
• Ερωτώμενος από τον Ετσεβίτ ο Κίσινγκερ τι να κάνουν με το ελληνικό αρματαγωγό που πήγαινε Κύπρο για αλλαγή της ΕΛΔΥΚ (υπό τον Χανδρινό κυβερνήτη που βοήθησε βομβαρδίζοντας τους Τ/Κ στην Κυρήνεια), «…πήρε την απάντηση να το βυθίσουν…» ( κατάθεση Μπίτου στην επιτροπή,) . Όπως αποκαλύπτουν οι Βενιζέλος –Ιγνατίου στο βιβλίο τους ο Ετσεβίτ είχε συνεχή επαφή με τον Κίσινγκερ καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.
• Αμερικανικά αεροπλάνα περιπολούσαν μεταξύ Κρήτης Τουρκίας τις ώρες που βομβαρδιζόταν η Κύπρος. Με εμφανή αποστολή τον αποκλεισμό της περιοχής των επιχειρήσεων από πιθανή ελληνική αεροπορική κ.λ.π. επέμβαση. Υπήρξε εμπλοκή δύο ελληνικών αεροσκαφών F-5 «…μετά ζεύγους F-4 του 6ου στόλου εις περιοχήν Μήλου, ο ημέτερος σχηματισμός ευρεθείς εις πλεονεκτικήν θέσιν ητήσατο άδειαν βολής …πλην όμως τούτο δεν ενεκρίθη..». (έκθεση του ταξιάρχου Σεμερτζάκη και κατάθεσή του στην επιτροπή)
• Το Βρετανικό ελικοπτεροφόρο ΄΄ΕΡΜΗΣ΄΄ «…ευρίσκετο περί την 22.00 εγγύς των ακτών της ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ …κύρια αποβατική προσπάθεια των Τούρκων …και εκ τηλεπικοινωνιακής υποκλοπής εξήχθη ότι τούτο συνεργάζετο μετά των Τούρκων…». (έκθεση ταξίαρχου Σεμερτζάκη)
Επομένως όλα γίνονταν υπό τον έλεγχο και την σύμπραξη Αμερικανών και Βρετανών. Είχαν σχεδιαστεί από τον Ιωαννίδη και τους δικούς του. Παράλληλα σχεδίαζαν ο Ετσεβίτ με τους δικούς του. Με μεσολαβητές/ συντονιστές/ εγγυητές τον Κίσινγκερ και τους δικούς του με τους Βρετανούς από δίπλα. Μια συνωμοσία την οποία αξιοποίησαν οι Τούρκοι με την έγκριση του Κίσινγκερ. Την οποία σχεδίαση πρέπει να έμαθαν ή τουλάχιστον να προϊδεάσθηκαν Καραμανλής- Αβέρωφ-Κληρίδης. Ο Αβέρωφ γνώριζε και από πριν για το πραξικόπημα. Τον ενημέρωσε δείχνοντάς του τηλεγράφημα ο Τάσκα, Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, που είχε από τον Κίσινγκερ με εντολή να ειδοποιήσει τον Ιωαννίδη να μην προβεί (δήθεν) στο πραξικόπημα.
Ο Τάσκα το δείχνει στον Αβέρωφ, ώστε να ειδοποιήσει τον Μακάριο. Το ‘κανε μετά το πραξικόπημα ( κατάθεση ΑΒΕΡΩΦ στην επιτροπή, όπου ενώ ο ίδιος το λέει αυτό, διορθώνει ύστερα την κατάθεση).
Γι’ αυτά δεν ανοίγουν το φάκελο της Κύπρου. Ο Ιωαννίδης και οι υπόλοιποι ΄΄αξιωματικοί΄΄ του Αρχηγείου Ενόπλων Δυνάμεων και η ηγεσία των ΕΔ έλεγαν στους βομβαρδιζόμενους στην Κύπρο ΄΄συγκρατηθείτε΄΄. Η γενιά αυτή των στελεχών των ΕΔ παρήγαγε περισσότερους με εύκαμπτη μέση και συνείδηση απ’ ότι όλες οι προηγούμενες στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Και ο λόγος είναι η κουλτούρα που καλλιεργήθηκε. Τελείως στρεβλή έννοια του πατριωτισμού. Η προπαγάνδα που ΄΄κουρκούτιασε΄΄ το μυαλό με την κυρίαρχη άποψη πως τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους είναι μέσα στο ΝΑΤΟ. Άρα δώστε κάτι απ’ την Κύπρο στους Τούρκους, ώστε να πάρουμε και εμείς την υπόλοιπη και να μπει έτσι ολόκληρη στη συμμαχία.
Γι’ αυτό και το πραξικόπημα του 1967, γι’ αυτό και το άλλο κατά του Μακαρίου. Και αντί της ποινικής δίωξης έβαλαν μπροστά τη διαδικασία απονομής μεταλλίων/ παρασήμων. Ήταν πρόκληση η κίνηση για απονομή ηθικών αμοιβών έτσι όπως ξεκίνησε ανεξάρτητα από το ότι οι νεκροί μαχητές που πολέμησαν τον εισβολέα πρέπει να τιμηθούν και γίνουν και ευρύτερα γνωστοί. Ό,τι αμοιβές και να ‘διναν σε πραξικοπηματίες κατά του Μακαρίου που πολέμησαν και τους Τούρκους (εκεί είναι το θέμα) δεν ισοφαρίζονται οι δύο πράξεις. Η ιστορία δίνει το χαστούκι της στη μια περίπτωση και καταγράφει την άλλη.
Τα ΜΜΕ κάλυψαν όπως όφειλαν το θέμα απομένει να τιμηθούν τελικά όποιοι πολέμησαν και πρόσφεραν τη ζωή τους . Γιατί ο διαχωρισμός είναι εύκολος στους νεκρούς (989 οι νεκροί Κύπριοι και Ελλαδίτες στο πραξικόπημα και την εισβολή, εκτός των αγνοουμένων. Στο πραξικόπημα σκοτώθηκαν ενενήντα οκτώ, οι πέντε απ’ αυτούς εξ Ελλάδος. Στην εισβολή οκτακόσιοι ενενήντα τέσσερις, οι 795 Ελληνοκύπριοι, οι 99 Ελλαδίτες. )
Το πρόβλημα είναι με τους ζωντανούς, απ’ τους οποίους όσοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και πολέμησαν στη συνέχεια τους Τούρκους εισβολείς, αισθάνονται διπλά υπερήφανοι εάν είναι απ’ τους αμετανόητους χουντικούς.
Τελικά η Κύπρος και με την είσοδό της στην ΕΕ, που πολυδιαφημίσθηκε και γιορτάσθηκε ως εθνικής σημασίας επιτυχία, ολοκληρώνει τη σχεδίαση. Οι βάσεις των Βρετανών και των Αμερικανών δεν κινδυνεύουν.
Η Κύπρος έχει μοιραστεί στα διό. Ανήκει στη Δύση. Ανήκει και στους Τούρκους.
Τι μένει μετά απ’ όλα αυτά. Τι πρέπει να γίνει; Έστω και τώρα σαράντα χρόνια από τότε. Το λιγότερο να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου. Να ενημερωθεί ο Λαός. Να ασκηθεί ποινική δίωξη. Έπρεπε να μην έχουν καλέσει ποτέ τους υπεύθυνους για την προδοσία στη ΄΄γιορτή της Δημοκρατίας΄΄ όπως συνήθισε να αποκαλείται η ετήσια γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο την επέτειο της μεταπολίτευσης. Είναι ντροπή και προσβολή οι Αραπάκης και Παπανικολάου ως δήθεν ΄΄επίτιμοι΄΄ να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους βασανισθέντες και φυλακισθέντες της δικτατορίας. Να έχουν απολογηθεί πρέπει για την προδοσία.
Όσο για τους τίτλους, ας τους επιστρέψουν όσοι δίκαια τους φέρουν. Διαμαρτυρόμενοι έτσι γιατί ονομάσθηκαν και οι συνεργάτες του Ιωαννίδη ΄΄επίτιμοι΄΄.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:18 am


DEATH VALLEY: ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ LOW LEVEL «ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» [VIDS]

Εντυπωσιακά και ιδιαίτερα επικίνδυνα περάσματα πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα διαφόρων ειδών αεροσκάφη στο Death Valley, όπου αρκετοί λάτρεις της αεροπορίας μαζεύονται για να παρακολουθήσουν από κοντινές αποστάσεις τις εξαιρετικές ικανότητες και αντοχές των πιλότων.
Σε νέα πλάνα που δημοσιεύτηκαν, τρομερά αεροσκάφη, όπως μαχητικά F-16 και όχι μόνο, επιχειρούν να πετάξουν ανάμεσα δύσκολες και εξαιρετικά επικίνδυνες περιοχές του Death Valley, ανάμεσα σε στενούς χώρους, από γκρεμούς και φαράγγια, με τα στιγμιότυπα πραγματικά να κόβουν την ανάσα.

Το δεύτερο μέρος:

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:18 am


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΤΟ 1826 Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Ο Καραϊσκάκης είναι η πιο καταπληκτική, ίσως και η πιο δραματική μορφή από τους αγωνιστές του ’21. Περίφημος κλέφτης του Κατσαντώνη, αρματολός των Αγράφων, στρατάρχης της Ρούμελης, αρχιστράτηγος της Ελλάδας και προπαντός γνήσιος λαϊκός ηγέτης.Γεννήθηκε το 1782 σε μια σπηλιά κοντά στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας από «καλογριά» του κοντινού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου, τη Ζωή Ντιμισκή.Η μάνα του κατάγονταν από το χωριό Σκουλικαριά της Άρτας, παντρεύτηκε κάποιον Γιαννάκη Μαυροματιανό και πολύ νωρίς έμεινε χήρα. Λέγεται πως ο πατέρας του ήταν ο αρματολός του βάλτου Δημήτρης Ίσκος ή Καραϊσκος. Μέχρι το θάνατό του ο Καραϊσκάκης ήταν γνωστός με το όνομα «Ο γιος της Καλογριάς».
Μια μέρα, αποσπάσματα Τουρκαλβανών του Αλή τον έπιασαν και τον έριξαν στις φυλακές. Εκεί άρχισε να μορφώνεται και να μαθαίνει πράγματα που ως τότε δεν ήξερε. Μια μέρα έμαθε για αυτόν ο τύραννος της Ηπείρου, τον αποφυλάκισε και τον πήρε στην υπηρεσία του. Τον πρόσεχε σε κάθε βήμα. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως ήταν έξυπνος, με πρωτοβουλία και του ανέθεσε δύσκολες δουλειές. Εκεί ο Καραϊσκάκης παντρεύτηκε κι απέκτησε την πρώτη κόρη του. Ο ευθύς χαρακτήρας του όμως και η τιμιότητα του,
τον έκαναν να επαναστατήσει εναντίον της απανθρωπιάς του αφέντη του. Έφυγε λοιπόν στα βουνά και εντάχτηκε στην ομάδα των κλεφτών του Κατσαντώνη. Πολλές φορές βοήθησε τον πρώην αφέντη του, αλλά κι επανειλημμένα βρέθηκε αντιμέτωπός του. Ο πόθος του ήταν  το αρματολίκι των Αγράφων.
Στο μεταξύ είχε γίνει μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Παρ όλα αυτά στην πρώτη περίοδο του Αγώνα προσπάθησε να μην έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τους Τούρκους. Με διάφορα τεχνάσματα κρατούσε μακριά από την περιοχή του τον τούρκικο στρατό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, για την οποία μάλιστα κατηγορήθηκε και ως προδότης.
Στο μοναστήρι του Προυσού πεσμένος στο κρεβάτι απ’ τη φυματίωση κατά το 1823 ο Καραϊσκάκης παροτρύνθηκε από κάποιο καλόγερο να τάξει στην Προυσιώτισσα ένα δώρο για να γίνει καλά. Τι να δώσω ορέ!… Δεν έχω τίποτε άλλο απ’ το μουλάρι μου και το τάζω, είπε χαμογελώντας πικραμένα. Αφού βελτιώθηκε κάπως η υγεία του και του έπεσε ο πυρετός έδεσε το μουλάρι απ’ την πόρτα της εκκλησίας χάρισμα στην Παναγία κι όπως’ πάντα είπε τ’ αστείο του:
«Που νά’ ξερα εγώ Παναγιά μ’ πως ήθελες του μπλάρι μ’ για να με γιάν’ς τόσο καιρό».
Η δίκη του Καραϊσκάκη για προδοσία έγινε στο Μεσολόγγι από την 1 με 2 Απριλίου 1824. Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε στις καταθέσεις του ψευδομάρτυρα Κ. Βουλπιώτη, ανθρώπου του Γιαννάκη Ράγκου και κατά συνέπεια οργάνου του Μαυροκορδάτου. Κύριο στοιχείο της κατηγορίας ήταν ότι ο Καραϊσκάκης είχε έρθει σε συνεννοήσεις με τον Όμέρ Βρυώνη, γεγονός πού συνδέθηκε με την αντίδραση του Καραϊσκάκη προς μια μελετούμενη επιχείρηση εναντίον της Αρτας και μια τυχαία σύγκρουση του Καραϊσκάκη με τους κυβερνητικούς στο Μεσολόγγι, πού παρ’ ολίγο να συνοδευθεί από θλιβερές συνέπειες. Οι συνεννοήσεις του Καραϊσκάκη με τον Όμέρ Βρυώνη υπήρξαν ένα πραγματικό γεγονός, αλλά δεν είναι δυνατό με κανένα τρόπο να χαρακτηρισθούν ως προδοσία. Αποσκοπούσαν να κερδηθεί ή υποστήριξη του Αλβανού πασά, ώστε να επιτευχθεί ή ανάληψη του αρματολικιού των ʼγραφων πού κατείχε ο μαυροκορδατικός Ράγκος, από τον Καραϊσκάκη και επεκτάθηκαν στο θέμα μιας γενικότερης ελληνοαλβανικής συμμαχίας. Ο Μαυροκορδάτος πληροφορήθηκε από τον Καραϊσκάκη τις διαθέσεις του Βρυώνη για συμμαχία κι άρχισε μάλιστα μαζί του μυστική αλληλογραφία. Το να μπλέξει το όνομα του Βρυώνη ο Μαυροκορδάτος στη δίκη δεν κρίνεται ως πράξη εύστοχη.
Οι επικοινωνίες με τους Τούρκους για να εξασφαλισθεί ένα αρματολίκι δεν είναι κάτι καινοφανές για την εποχή. Ο Ράγκος, άνθρωπος του Μαυροκορδάτου, για να κατοχυρώσει τη θέση του στ’ ʼγραφα δε διστάζει να έρθει σε συνεννοήσεις με τον Αλβανό Σούλτζε Κόρτζα, πράγμα για το όποιο δε δικάστηκε βέβαια. Ο Καραϊσκάκης για να αντιμετωπίσει την άρνηση της Κυβέρνησης απευθύνθηκε στον εχθρό του Σούλτζε Κόρτζα ΌμέρΒρυόνη, χωρίς όμως οι συνεννοήσεις αυτές ν’ αποτελούν προδοσία.
Το δικαστήριο, πού δεν ξέφυγε από την επιρροή του Μαυροκορδάτου, κήρυξε ένοχο τον Καραϊσκάκη, μολονότι έτσι εκτιθόταν ανεπανόρθωτα, γιατί το κατηγορητήριο είχε αποδειχτεί ψευδέστατο και προετοιμασμένο. Χαρακτηριστικό είναι πώς ή καταδικαστική απόφαση δε δημοσιεύθηκε, και στον τόπο της μπήκε στα «Ελληνικά Χρονικά μια αποκήρυξη του Καραϊσκάκη χρονολογημένη από 2/4/1824, όπου ανάμεσα στ’ άλλα γράφονται και τα εξής: «ο Καραϊσκάκης είχε κρυφήν ανταπόκοισιν με τους εχθρούς της πίστεως και της πατρίδος. Από τον Ομέρ πασάν εζήτησε μπουγιουρντί δια να γίνει καπετάνιος των Αγράφων. υπόσχετο εις τον εχθρόν να πιάσει την Τατάραιναν (το μοναστήρι της Τατάρνας) με χιλίους στρατιώτας και ευμβούλευε να έβγη ο αποστάτης Βαρνακιώτης μαζί με χιλίους εις το Ξηρόμερον «υπέσχετο εις τον εχθρόν να τραβήξη προς εαυτόν στρατηγούς και χιλιάρχους Έλληνας εναντίον της πατρίδος.» (Ελληνικά Χρονικά).
Μετά όμως από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου έγινε άλλος άνθρωπος. Αφησε κατά μέρος τις διαφορές του με το Μαυροκορδάτο και έδωσε νέα κατεύθυνση στις σκέψεις και στις πράξεις του. Από τότε παρουσιάζεται ως πρότυπο πειθαρχίας και αυτοθυσίας. Η κυβέρνηση Ζαΐμη τον διόρισε αρχιστράτηγο στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.
Ο Κιουταχής, περνώντας από την Αττική (13 Αυγούστου 1826), κατέλαβε την Αθήνα κι άρχισε την πολιορκία της Ακρόπολης. Η κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει με κάθε μέσο την Ακρόπολη γιατί είχε πληροφορίες πως αν αυτή έπεφτε, η Αθήνα δε θα περιλαμβανόταν στο Ελληνικό Κράτος. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο φάνηκε η μεγάλη αξία του Καραϊσκάκη. Έγινε ο πιο υπολογίσιμος αντίπαλος του Κιουταχή. Στην Ελευσίνα οργάνωσαν το στρατόπεδο των Ελλήνων ο Καραϊσκάκης κι ο Φαβιέρος. Ύστερα όμως από μια διαφωνία, ο Φαβιέρος αποχώρησε κι ο Καραϊσκάκης, μόνος του, πήρε την πρωτοβουλία της διεξαγωγής του πολέμου. Τότε σκέφτηκε να αποκόψει τη συγκοινωνία του εχθρού με τη Θεσσαλία και να εγκαταστήσει σειρά από φυλάκια στα νώτα του από τον Κορινθιακο κόλπο ως το στενό της Εύβοιας.
Για το σκοπό αυτόν αποβιβάστηκε στην Αταλάντη ο Κωλέτης κι ο Καραϊσκάκης πήγε στη Δόμβραινα του Ελικώνα να καταστρέψει τα οχυρά των Τούρκων που διασφάλιζαν τη συγκοινωνία με τη Θεσσαλία. Ο Κωλέτης νικήθηκε από τον εμπειροπόλεμο στρατό του Μουσταφάμπεη κι ο Καραϊσκάκης δεν πέτυχε τίποτα. Τότε σκέφτηκε να στραφεί κατά των Αλβανών του Μουσταφάμπεη. Πραγματικά, ύστερα από λίγο, έφυγε για την Αράχοβα και απέκλεισε τους Τουρκαλβανούς στην πόλη. Τη νύχτα της 24 Νοεμβρίου 1826 οι εχθροί, πανικόβλητοι, άρχισαν να ανεβαίνουν στα επικίνδυνα και χιονισμένα μονοπάτια. Εκεί τους περίμενε κι ο Καραϊσκάκης. Στη σύγκρουση, από 2.000 άντρες, σώθηκαν μόνο 300. Ο ίδιος ο Μουσταφάμπεης σκοτώθηκε. Ύστερα από τρεις μήνες, οι Τούρκοι επιτέθηκαν στο οχυρωμένο από τον Καραϊσκάκη Δίστομο, αλλά αποκρούστηκαν και υποχώρησαν άτακτα. Τα κατορθώματα αυτά έδωσαν μεγάλο θάρρος στους επαναστάτες κι ο αρχιστράτηγος έγινε το είδωλο των Ελλήνων. Ύστερα από διαταγή της κυβέρνησης εγκατέστησε το στρατόπεδο του στο Κερατσίνι, δυτικά του Πειραιά. Η ανάμειξη όμως των πολιτικών και η επέμβαση των ξένων στρατιωτικών έβλαψαν το σχέδιο του και οδήγησαν στην καταστροφή την ελληνική επιχείρηση.
Ο Καραϊσκάκης ήταν υπέρ του αποκλεισμού του εχθρού. Οι ξένοι όμως Τζορτζ και Κόχραν έπεισαν την κυβέρνηση για μια άμεση αναμέτρηση. Η 23η Απριλίου ορίστηκε σαν ημέρα της επίθεσης. Την παραμονή όμως, σε κάποια συμπλοκή, πληγώθηκε θανάσιμα ο γενναίος αρχιστράτηγος και μεταφέρθηκε αμέσως στο πλοίο του Τζορτζ. Πέθανε την άλλη μέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:15 am


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΠΑΛΙΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΩΚΙΔΑΣ

Παπαχρήστου 1, Άμφισσα, 33100

Τηλ-φαξ: 22650 29582


Ανακοίνωση για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών εργαζομένων στις πτηνοτροφικές μονάδες του Ευπαλίου Φωκίδας

Η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βίας και τους τραυματισμούς μεταξύ εργαζομένων μεταναστών στην περιοχή του Ευπαλίου, θέλει να αναδείξει και να καταγγείλει στο λαό της περιοχής τα αίτια που οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα. Αίτια που δεν είναι τίποτε άλλο από την ακραία φτώχεια και την εκμετάλλευση που συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και το σύστημα που αυτές υπηρετούν, έχουν επιβάλει και στηρίζουν.
Μέσα από αυτό το γεγονός, έρχονται στην επιφάνεια οι άσχημες συνθήκες ζωής και δουλειάς των μεταναστών εργατών και στην περιοχής μας. Νόμιμα πλέον και μέσω εργολαβίας, διάφοροι επιτήδειοι στήνουν δουλεμπορικά γραφεία με την κάλυψη του προσωπείου Μ.Κ.Ο., στοιβάζουν δεκάδες ή και εκατοντάδες μετανάστες ανά περιοχές,
προσφέροντάς τους ως τζάμπα εργατικό δυναμικό στους εργοδότες. Αυτή την ένταξη των μεταναστών εννοούσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κλιμακώνει ακόμα περισσότερο η ΝΔ σήμερα. Τα καταλύματα που στοιβάζονται και πληρώνουν και ενοίκιο μάλιστα, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αποθήκες και εγκαταλελειμμένα κτίρια στα οποία διαμένουν πάνω από 10 άτομα. Σταθερό ωράριο εργασίας δεν υπάρχει, τα μεροκάματα αμφίβολα, χωρίς αναρρωτικές και κανονικές άδειες, με περιπτώσεις ακόμα και ανθρώπων που δουλεύουν νηστικοί.
Η περιβόητη ανάπτυξή τους, με όσα κοσμητικά επίθετα και αν τη στολίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, πατάει πάνω στα ανύπαρκτα δικαιώματα και στα τσακισμένα μεροκάματα ελλήνων και μεταναστών εργατών. Αυτό το καθεστώς εκμεταλλεύονται και οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους και να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των ιδιοκτητών τους.
Η όποια αναμονή και καθυστέρηση στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, στο όνομα του τέλους των μνημονίων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα διαιωνίζει και θα επεκτείνει της συνθήκες γαλέρας στον κλάδο των τροφίμων και σε κάθε χώρο δουλειάς. Πρέπει άμεσα να διεκδικήσουν: 

·         Από την κυβέρνηση και τις αρχές της περιοχής να εξασφαλίσουν τη διαμονή των εργατών σε ανθρώπινες συνθήκες.

·         Από την εργοδοσία και τους κρατικούς φορείς, εξασφάλιση επαρκών και υγιεινών χώρων διαμονής και τακτικό έλεγχό τους από Υγειονομική Επιτροπή.

·         Συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στα μεροκάματα-ψίχουλα, 8ωρο που θα μειώνεται σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών κατά τα ισχύοντα σε άλλους κλάδους.

·         Υποχρεωτική παροχή ενός τουλάχιστον ρεπό την εβδομάδα, τακτικό έλεγχο από την Επιθεώρηση Εργασίας για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

·         Πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη για όλους.

·         Να δοθούν άμεσα άδειες παραμονής στους μετανάστες εργάτες.

·         Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες καταγωγής τους και τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Άμφισσα, 18 Ιούλη 2019


Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 5:15 pm


ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΩΡΑ Ο (ΝΕΟΣ ΥΠ. ΆΜΥΝΑΣ) Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ!

Aπό τα όσα δήλωσε στο συνέδριο του Economist ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται ότι τα περί «κακής» ή «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πια περασμένα-ξεχασμένα  για τη ΝΔ.
Συγκεκριμένα, μιλώντας  στο συνέδριο του Economist, ο κ. Παναγιωτόπουλος (ο οποίος ως βουλευτής της ΝΔ συμμετείχε στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας)  δήλωσε ότι...
αν η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμοστεί με τήρηση των όρων της «θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».
Αυτούσια η σχετική δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου:
«Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό,

για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».


ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 5:05 pm


ΓΙΑΝΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ;

Βαρουφακης
Ο ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΜΙΚΟΣ ΜΕ ΠΙΆΝΕΙ ΜΕ ΚΟΛΛΆΕΙ ΤΟ ΤΟΊΧΟ
ps Γιάνη σίγουρα ήταν αστυνομικός

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 5:04 pm


ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Του Τάσου Δροσόπουλου
Οι αλιείς τη στιγμή αυτή  στον Κορινθιακό Κόλπο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης  δεδομένης της μείωσης των ιχθυαποθεμάτων και της ταυτόχρονης πολυετούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Ο Αλιευτικός τουρισμός είναι, όπως έχουν δείξει τα στοιχεία, ένα ισχυρό Αγροτικό προϊόν και από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Τα βήματά μας θα πρέπει να είναι γρήγορα και σωστά. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά με την προσέλκυση επιπλέον τουριστών. Ανοίγονται νέες θέσεις εργασίας με την παραμονή των νέων στο επάγγελμα του ψαρά και ενισχύονται τα εισοδήματα τους.

Ας ξεκαθαρίσω ότι ο Αλιευτικός τουρισμός, είναι διαφορετικό προϊόν από το θαλάσσιο τουρισμό και τα σκάφη αναψυχής. Αναφέρομαι σε επαγγελματικά Αλιευτικά σκάφη κατάλληλα διαμορφωμένα, ούτως ώστε να μεταφέρουν τουρίστες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια επιζητούν να ζήσουν από κοντά αυτό το είδος τουρισμού και να γευθούν επάνω στο σκάφος τα αλιεύματα, που οι ίδιοι αλίευσαν ή που το σκάφος αλίευσε και τους τα προσφέρει ως γεύμα. Οι ίδιοι συμμετέχουν στην όλη διαδικασία της αλίευσης,
μιας κι αυτό είναι που έχουν πληρώσει για να δουν και να απολαύσουν.


Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση μέσα από ημερίδες σε τοπικό και δημοτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν όλοι ( ψαράδες, τουριστικοί  πράκτορες, πολιτικοί ,ΜΜΕ) για το αγροτικό προϊόν που διαθέτουμε και λέγεται Αλιευτικός τουρισμός. Θα πρέπει να εισαχθεί στα είδη του θεματικού τουρισμού που προσφέρουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

 Η Ευρωπαϊκή ένωση επιδοτεί προγράμματα για την προώθηση του Αλιευτικού τουρισμού ( Interregional Mediterranean project: Fishing Tourism for sustainable development in the Mediterranean area-είναι για 6 χώρες μαζί με την Ελλάδα.) διευκολύνοντας τους ψαράδες, να κάνουν Αλιευτικό τουρισμό και να συμμετέχουν και στα Ευρωπαϊκά όργανα στην Αλιεία.

Για τον Κορινθιακό θα πρέπει αρχικά σε κάθε λιμάνι να υπάρχει ένα αλιευτικό σκάφος, με άδεια Αλιευτικού τουρισμού. Αυτό θα πρέπει να το προβάλλουμε εσωτερικά αλλά κυρίως στο Εξωτερικό. Ο Κορινθιακός αποτελεί πλέον θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή και συγκαταλέγεται στις θαλάσσιες περιοχές Natura 2000. Με υπουργική απόφαση έχει δημιουργηθεί  Φορέας  Διαχείρισης στις αρμοδιότητες του οποίου, συμπεριλαμβάνεται η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που τον καθιστά μοναδικό, συμμετέχοντας σε εκθέσεις σχετικές με τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Πανελλαδικά υπάρχουν σκάφη τα οποία ήδη έχουν άδεια για Αλιευτικό τουρισμό και η εμπειρία που έχουν μέχρι τώρα αποκτήσει μπορεί να βοηθήσει και τους ψαράδες μας εδώ στον Κορινθιακό. Υπάρχει ηλεκτρονική πανελλαδική πλατφόρμα   ( www.fishingtrips.gr) στην οποία υπάρχουν όλες οι πληροφορίες  και η επικοινωνία  μαζί τους θα είναι πολύτιμη.

 Μέσα από την συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης  με τον Σ.Π.Ο.Α.Κ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου  «Ο ΑΡΙΩΝ» ) που είναι ο σύνδεσμος των 14 Δήμων του Κορινθιακού, των 4 Περιφερειών και των αντίστοιχων συλλόγων επαγγελματιών Αλιέων, έχουμε την βάση για άμεση ενημέρωση όλων των ψαράδων μέσα από τις διευθύνσεις Αλιείας και την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

Α. Κάλεσμα σε κάθε Νομό και ενημέρωση των Συλλόγων Αλιέων, των επαγγελματιών του τουρισμού και όλων των εμπλεκομένων φορέων  με ομιλητές ειδικούς πάνω στο θέμα του Αλιευτικού τουρισμού και φυσικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Β. Εξασφάλιση ενδιαφερομένων Αλιέων όσο το δυνατό περισσότερων για μετατροπή των σκαφών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, σε Τουριστικά Αλιευτικά και εξασφάλιση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή ένωση που θα τα διαθέτει για αυτό το σκοπό. 

Γ. Συμμετοχή του Αλιευτικού τουρισμού στον Κορινθιακό Κόλπο ως αναπτυσσόμενο είδος θεματικού τουρισμού, σε όλες τις εκθέσεις στην Ελλάδα και σε σχετικές εκθέσεις στο εξωτερικό με την βοήθεια τουριστικών πρακτορείων που ήδη το προβάλλουν.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Κορινθιακού Κόλπου αποτελούν το θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη όλης της περιοχής γύρω από αυτόν και φυσικά έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή μέσα από την οποία θα ωφεληθούν όλοι οι Δήμοι.         Η προσέλκυση τουριστών, μέσα από την ορθολογική ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, και η αύξηση του εισοδήματος των επαγγελματιών Αλιέων και των επαγγελματιών του τουρισμού  θα πρέπει να μας οδηγήσει σταδιακά στην διαπίστωση ότι έχουμε το ¨θησαυρό¨  που λέγεται Κορινθιακός. Ας τον προστατεύσουμε λοιπόν όπως έχουμε καθήκον και ας προβάλλουμε σε όλους την μοναδικότητά του, που είναι αδιαμφισβήτητη και ας ωφεληθούμε πολλαπλά.

                                                                                   

                                                                                  Τάσος Δροσόπουλος 

                                                 Φυσικός-Εκπαιδευτής Αυτόνομης Κατάδυσης                                                    

                                   Αντιπρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού ΚόλπουΔημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 12:50 pm


Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Σ΄ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΙΑ! ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ!

Προδότες χωρίς δισταγμούς Οι χουντικοί που παρίσταναν τους υπερπατριώτες -όπως και πολλοί νοσταλγοί τους- είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί για τις τουρκικές στρατιωτικές ετοιμασίες για την απόβαση στη Κύπρο. Αδιαφόρησαν απολύτως και γι΄ αυτό όλοι πια έχουν πειστεί ότι επρόκειτο για προδοσία. 
Μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου την 15 Ιουλίου 1974 όλοι θεωρούσαν πιθανή την επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο.
Η πιθανότητα κάθε μέρα, κάθε ώρα, μεγάλωνε και ενώ ή επέμβαση γινόταν πραγματικότητα οι εντολές από το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων (Α.Ε.Δ.) μέχρι τα μεσάνυχτα της 19ης Ιουλίου ήταν στερεότυπες: «Μην προβαίνετε σε επιστράτευση, μην κάνετε κινήσεις πού μπορούν να αποτελέσουν αφορμή επέμβασης από μέρους των Τούρκων, αυτοσυγκράτηση».
Πληροφορίες που έφταναν συνεχώς τις προηγούμενες μέρες, στο Α.Ε.Δ, έμειναν ανεκμετάλλευτες.
Η «ηγεσία» του συνόλου των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων κατά το πενθήμερο 15/7 έως 19/7 πού όλα έδειχναν ότι θα γίνονταν Τουρκική εισβολή στην Κύπρο,
εφησύχαζε στα θέρετρά της και δεν ελάμβανε κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του επικείμενου κινδύνου.
Δείτε το έγγραφο-σήμα του ΓΕΕΦ προς το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων που δυστυχώς αν και μιλούσε για την επικείμενη εισβολή , έμεινε ανεκμετάλλευτο και δυστυχώς κανείς από τους συμμετέχοντες στην προδοσία και διχοτόμηση της Κύπρου δεν τιμωρήθηκε , πολλοί δε αναδείχθηκαν μέχρι και στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία.


Το Onalert δημοσιεύει  ένα έγγραφο-φωτιά που αποδεικνύει ότι στην Αθήνα οι “πατριώτες” χουντικοί γνώριζαν τα πάντα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 9:06 am


ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: “ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”

«Τέλος στα πέτρινα χρόνια, επιστρέφουμε», αναφέρουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής σήμερα, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκαν στις πρώτες θέσεις της κεντρικής κερκίδας στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Επανήλθαν έτσι στις θέσεις που στην προηγούμενη Βουλή κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χ. Τρικούπη μιλούν για «ιστορική στιγμή». «Τέλος στα πέτρινα χρόνια, επιστρέφουμε» λένε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, περιχαρείς δίνοντας έναν «συμβολικό χαρακτήρα» στην χωροταξία της νέας Βουλής.
Ο έμπειρος κοινοβουλευτικά Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα είπε στην Φώφη Γεννηματά: «Κάθεσαι στη θέση του Ανδρέα Παπανδρέου! Είναι μεγάλη ευθύνη» για να προσθέσει; «Νέα αφετηρία, συγκινητική στιγμή, αφήσαμε τα δύσκολα χρόνια πίσω».

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 8:58 am


ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"...

Χθες...
Σήμερα... βγάζει "αριστερή" γλώσσα...
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε κι η Τσιτσιολίνα με τους "αριστερούς ριζοσπάστες" στη γειτονική Ιταλία...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 8:54 am


ΈΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΑ...

...είναι κρίμα αυτό το αποτέλεσμα

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 8:53 am


ΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

Τον πετροπόλεμο που πρόκειται να ακολουθήσει και τις συντονισμένες αντιδράσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, όταν θα παρουσιάσει το τελικό της σχέδιο για την ΔΕΗ, πολλώ δε μάλλον όταν θα το θέσει σε εφαρμογή, μαρτυρούν οι μέχρι τώρα δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυβέρνηση το γνωρίζει, γι αυτό και σπεύδει αφενός να στείλει το μήνυμα ότι εδώ που έχει φτάσει η ΔΕΗ, απαιτούνται ριζικές λύσεις, αφετέρου να αναδείξει ποιοι ευθύνονται για την κατάρρευσή της.
"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίναξε την ΔΕΗ στον αέρα", ήταν το χθεσινό μήνυμα Χατζηδάκη, σε μια ανακοίνωση που κινούνταν στην λογική "δείτε ποιοι μας κατηγορούν", δηλαδή ότι η σημερινή αντιπολίτευση δεν δικαιούται να μιλά για απόπειρα απαξίωσης, όταν ήταν εκείνη που ως κυβέρνηση απαξίωσε την επιχείρηση, όπως προκύπτει από την κατάρρευση την τελευταία τετραετία κατά 90% της μετοχής της, και από τις προειδοποιήσεις του ορκωτού της ελεγκτή, ότι αυτή κινδυνεύει με χρεοκοπία.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, και ποντάρει στην στήριξη για την διάσωση της ΔΕΗ από το ίδιο το προσωπικό της, αλλά και από τις πιέσεις που ασκεί πλέον η ίδια η οικονομία,
για την οποία η καταρρέουσα επιχείρηση αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα. Τυχαία δεν ήταν η χθεσινή αναφορά Χατζηδάκη "είμαστε εδώ για να εκπονήσουμε ένα σχέδιο σωτηρίας, το οποίο είμαι βέβαιος θα στηρίξει ο μέσος εργαζόμενος της ΔΕΗ".
H αλήθεια είναι ότι όσο δυνατά και να φωνάξουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σε θέση να εμποδίσουν την εφαρμογή του σχεδίου για την ΔΕΗ, διότι τις λύσεις θα τις δώσει η κυβέρνηση. Επίσης αλήθεια είναι πως παρά τις αντιπολιτευτικές κορώνες που θα ακουστούν προσεχώς, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδεχτεί πως μετά και το ναυάγιο του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, οι ριζικές λύσεις είναι μια αναπόφευκτη εξέλιξη.
Μπορεί να μη συμφωνούν όλοι με αυτή, αλλά γνωρίζουν πως έρχεται βίαια, εξαιτίας της μέχρι σήμερα αποτυχίας της ΔΕΗ και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια, ώστε να περιοριστεί η υπερδεσπόζουσα θέση της στην αγορά, κυρίως όμως λόγω της κατάρρευσης που αυτή υπέστη από τους πειραματισμούς της τελευταίας τετραετίας.
Από το 2015 μέχρι πρότινος, η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε ότι έχει τις λύσεις που θα καταστήσουν βιώσιμη τη ΔΕΗ, συμφωνώντας ή εξαγγέλλοντας σχέδια, όλα εκτός οικονομικής λογικής. Τελικά, όχι μόνο η ΔΕΗ βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου βρισκόταν το 2014, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. και των δανειστών, αλλά και έχει επιδεινωθεί δραματικά η χρηματοοικονομική της κατάσταση.
Το πολύτιμο κεφάλαιο που δαπανήθηκε σε ανεφάρμοστες λύσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις της έναντι των Βρυξελλών, είχε ως αποτέλεσμα αυτή να χάσει σημαντικό έδαφος για την επέκτασή της στον τομέα των ΑΠΕ, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους εγχώριους ανταγωνιστές της και στις μεγάλες ξένες εταιρείες που μπαίνουν επιθετικά στην αγορά.
Τελευταία μεγάλη ευκαιρία να αναδιαρθρωθεί ήταν το σχέδιο "μικρής ΔΕΗ" (2014) επί κυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου. Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ακύρωσε και αντί η επιχείρηση να βάλει στα ταμεία της 2 δισ. ευρώ, όσα υπολογίζονταν ότι θα εισέπραττε από το σχέδιο, ζημιώθηκε πολλαπλάσια, δίχως να παίρνει ούτε σεντ ως αντάλλαγμα, μέσω της περίφημης ισοδύναμης λύσης, που πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση. Την μοναδικής εμπνεύσεως συμφωνία με τους δανειστές για απώλεια μεριδίου της 50% στην αγορά λιανικής μέχρι το τέλος του 2019, μέσω των υποχρεωτικών δημοπρασιών πώλησης ποσοτήτων λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ισχύος (ΝΟΜΕ) προς τον ανταγωνισμό, σε προκαθορισμένες τιμές και χαμηλότερες απ’ όσο θα τις πωλούσε στη χονδρική.
Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, ούτε το μερίδιο της ∆ΕΗ έχει μειωθεί σημαντικά (75,8% τον Μάιο) ούτε η ίδια απέφυγε να υποχρεωθεί να πουλήσει μονάδες, αλλά χωρίς επιτυχία. Και η επιχείρηση βγήκε χαμένη, και οι προς πώληση μονάδες έμειναν προς το παρόν στο ράφι, και οι ανταγωνιστές της γκρινιάζουν για τις υψηλές τιμές των δημοπρασιών, καθώς δεν είδαν το μερίδιό τους να αυξάνεται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ, λόγω ακριβώς της υψηλής τιμής εκκίνησης (58,12 ευρώ η μεγαβατώρα, oριακά κάτω από την τιμή-ρεκόρ των 58,74 ευρώ του Απριλίου), η ζήτηση ήταν χαμηλότερη της προσφοράς, και από τα 763 μεγαβάτ που διατέθηκαν στην αγορά, έμειναν απούλητα τα 214 μεγαβάτ.

Του Γιώργου Φιντικάκη

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 8:49 am


ΤΣΑΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΩΝΑΞΕ «ΆΝΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ...»

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά τις εκλογές και το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση δημιουργώντας μια μάλλον κακή αρχή. Αφορμή στάθηκαν η ατζέντα και ο τρόπος που έγιναν γνωστά τα πρόσωπα που ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για τη στελέχωση της ΚΟ, προκαλώντας επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους Τσίπρα και Τσακαλώτο. Ωστόσο, πιθανότατα στη βάση της έντασης να βρίσκεται η συζήτηση που έχει ανοίξει για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Ειδικότερα, μετά το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα σειρά είχε ο ορισμός των ομιλητών, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να θέτει θέμα ατζέντας (ότι δηλαδή δεν ήταν γνωστό ποια θέματα υπάρχουν προς συζήτηση) και στη συνέχεια αναφερόμενος στη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας να θέτει θέμα διαδικασίας - «εγώ τα έμαθα από τις εφημερίδες» φέρεται να είπε,

εκδηλώνοντας ενόχληση για τις διαρροές μερικές ώρες πριν. 

Το λόγο πήρε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας «σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν» πως δεν πρόκειται για κάποια κοινοβουλευτική διαδικασία και πως η επιλογή των προσώπων ήταν δική του και την θέτει στην κρίση των βουλευτών για να αποφασίσουν. Στη συνέχεια προκλήθηκε θόρυβος από τοποθετήσεις βουλευτών που έβαζαν θέματα στην ατζέντα, προκαλώντας νέα παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σημείωσε πως η ατζέντα είναι συγκεκριμένη. Όταν βουλευτής τον διέκοψε καλώντας τον να μιλήσει πιο δυνατά γιατί δεν ακούγεται επανήλθε με ένταση λέγοντας ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη όσο κι αν κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ενώ φέρεται να είπε ενοχλημένος «Άντε μην τα πάρω».

Επίσης, σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση βουλευτές της περιφέρειας σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν θέμα για το ύψος της συνεισφοράς του μισθού τους στο κόμμα, αλλά και για το γεγονός ότι το κόμμα ορίζει τον έναν εκ των δύο επιστημονικών συνεργατών που δικαιούνται. Παρεμβαίνοντας ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης εξήγησε πώς αυτοί είναι οι κανόνες και τους έχουν υπογράψει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα ορίζει τον έναν εκ των δύο συνεργατών των βουλευτών προκειμένου να διασφαλίζεται ότι πρόκειται για πρόσωπο με εμπειρία στα κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά θέματα και με εικόνα του έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Τσίπρα για τη στελέχωση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία στο τέλος έγινε ομόφωνα δεκτή (αν και οι 53 φέρονται να διαφωνούν τουλάχιστον με ένα πρόσωπο) περιλαμβάνει τους εξής:

Ο Αλέξης Τσίπρας τίθεται Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με Γραμματέα της ΚΟ την Όλγα Γεροβασίλη. Κοινοβουλευτική εκπρόσωποι ορίζονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Διευθυντής ΚΟ αναλαμβάνει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλο, με αναπληρωτή τον Κώστα Βασιλάκη. Αντιπρόεδρος της Βουλής ορίζεται ο Δημήτρης Βίτσας.

Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα αναλαμβάνει ο Αλέξης Χαρίτσης ενώ η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου Ράνια Σβίγκου ορίζεται υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 6:25 pm


ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΛΟΥΜΠΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του Ηλία Παπαναστασίου
Γράφτηκαν πολλά άρθρα τις τελευταίες μέρες για τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών και όπως φαίνεται λείπουν κάποιοι αριθμοί. Συγκεκριμένα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στις 25 Γενάρη 2015 2.245.000 ψήφους ενώ στις 7 Ιούλη 2019 1.781.000. Έχασε δηλαδή συνολικά 464.000 ψήφους δηλαδή περίπου το 21% των ψήφων του σε 4,5 χρόνια (54 μήνες) συνολικής Κυβερνητικής Θητείας.
Έχασε το 1/5 των ψήφων του γεγονός που μπορεί να μην...
αποτελεί “εκλογική συντριβή” της τάξης του 35–40% των συνολικών του ψήφων σε 4,5 χρόνια αλλά σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη ήττα.

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους πάνσοφους αναλυτές – ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και μη– γιατί αρχίζουν να μετράνε την εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Σεπτέμβρη του 2015 και όχι από τον Γενάρη του 2015 όπως είναι και το σωστότερο;

Ρωτάμε ΓΙΑΤΙ;;;

Μήπως γιατί πρέπει πάση θυσία (α) να μειωθεί το μέγεθος της πραγματικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και (β) να διατηρηθεί – με κάθε μέσο– υπαρκτός ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραμείνει σαν παίκτης του Δικομματισμού,

παντί τρόπω; Σαν γητευτής και αποπλάνησης των μαζών εξαπατώντας τους στο διηνεκές; Ερώτηση κάνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περίπου 5% από το ποσοστό του Γενάρη 2015, συγκεντρώνοντας το 31.5% των ψήφων από 36.3% τον Γενάρη 2015.

Έχασε 67 Βουλευτές από την τελευταία ψηφοφορία ψήφου εμπιστοσύνης και κατέβηκε από τους 153 (Άνοιξη 2019) στους 86 Βουλευτές στις εκλογές του Ιούλη 2019.

Έχασε δηλαδή το 44% των Βουλευτικών του εδρών. 
Οι πονηροί αναλυτές μετρούν τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ήταν στις εκλογές του Γενάρη 2015 – 146 – «λησμονώντας» να προσθέσουν τις προσχωρήσεις μεγάλων αριστερών/επαναστατών όπως η Κουντουρά, ο Κουίκ αλλά και Κεντροαριστεροί του Συνονθυλεύματος (Θεοχαρόπουλος, Μωραΐτης, Τόλκας κλπ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κέρδισε» μόλις 8 – αριθμός 8…– από τους 332 Δήμους πανελλαδικά και έχασε τις 12 από τις 13 Περιφέρειες.

Η 13η, αυτή της Κρήτης, κερδήθηκε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και χάρη στην μεγάλη επιρροή του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αρναουτάκη.

Έχασε και τους 4 μεγάλους Δήμους της χώρας – Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα– και συνεισέφερε τα μάλα για να χάσει το ΚΚΕ τους Δήμους που έλεγχε στο Λεκανοπέδιο όχι όμως και στην Πάτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι συνέχισε την παράδοση όλων των τελευταίων ετών να χάνει σε Συλλόγους, Επιμελητήρια, Φοιτητικές Εκλογές – συγκέντρωσε στους τελευταίους κάτω από 1%– δείχνοντας την σαθρότητα της Κοινωνικής του Αντιπροσώπευσης.

Παρόλα αυτά,
 το πρώτο ερώτημα που γεννάται είναι το πώς κατάφερε το συνονθύλευμα της Λούμπεν Αριστεράς να συγκεντρώσει το 31,5% των ψήφων ώστε να βρίσκεται στον δεύτερο πόλο του ελληνικού Δικομματισμού;

Πέντε πρώτες ερμηνείες.

– Πρώτον, η συνολικότερη καθίζηση του εργατικού/λαϊκού αλλά και αντιμνημονιακού κινήματος με πρώτη αίτια την συνθηκολόγηση(;) του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αμέσως μετά το Δημοψήφισμα. Κοινωνική ψυχολογία των μεγάλων στρωμάτων εξαιρετικά πεσμένη, αποδοχή των Μνημονίων με “αριστερό πρόσημο” μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε κάτι από το βιοτικό μας επίπεδο, αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ σαν το “μικρότερο κακό” και γενικευμένη ατμόσφαιρα μεμψιμοιρίας, αυτοκατηγοριών και Συνδρόμου Στοκχόλμης. Έτσι, ερμηνεύεται και η μικρή αντίσταση στα μετρά του 3ου Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ.


– Δεύτερος λόγος θα μπορούσε να είναι η κατάσταση των Αριστερών – χωρίς εισαγωγικά– κομμάτων. Το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πλεύση Ελευθέριας δεν μπόρεσαν να προσελκύσουν εκλογικά την δυσαρέσκεια των μεγάλων στρωμάτων για λόγους που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Το ΚΚΕ συγκράτησε μεν τις δυνάμεις του – με μικρές απώλειες– όμως σε εποχή κρίσης θα έπρεπε να έχει ανοδική πορεία. Πιστεύουμε πως ο κυριότερος λόγος είναι ο “στιγματισμός” των Αριστερών Κομμάτων και κυρίως του ΚΚΕ από τα “έργα και ημέρες” του ΣΥΡΙΖΑ. Άθελα του φορτώθηκε τον στιγματισμό του όρου “Αριστερά” και “Αριστερός” ο οποίος κακοφορμίσθηκε από την άθλια πρακτική του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού ένιωθαν όλο και μεγαλύτερη αποστροφή για τους όρους αυτούς και επικράτησε η αντίληψη «Δεν υπάρχει λόγος να προχωρούμε στην Αληθινή Αριστερά! Απλά, δεν θέλουμε καμιά Αριστερά!» Η «Αντι– αριστερή Χιονοστιβάδα» πήρε σβάρνα και το ΚΚΕ.

– Ο τρίτος λόγος είναι διαμόρφωση της Ψυχολογίας του Επαίτη δηλαδή η Ζητιανοποίηση μεγάλων στρωμάτων του ελληνικού λαού. Μπροστά στις μύριες όσες δυσκολίες επιβίωσης αρκέστηκε στην Πολιτική Επαιτείας του ΣΥΡΙΖΑ φιλώντας μάλιστα το χέρι του Αφέντη που τους χορηγούσε Επιδόματα Ελεημοσύνης και λησμονώντας όλα τα αίσχη του ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ΕΚΑΣ σε εκατοντάδες χαμηλοσυνταξιούχους και το οποίο ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ – για τον καθένα– όμως μοίρασε παραμονή εκλογών 200– 400 ευρώ για να ναρκώσει – κυριολεκτικά– τον εγκέφαλο πολλών. Δεν “είδαν” τις 5000– 10.000 ΕΚΑΣ που τους έκοψε τα τελευταία χρόνια και “ενθουσιάστηκαν” με την Ελεημοσύνη των 200 ή 300 ευρώ. Αληθινή κατάντια και απερίγραπτος ξεπεσμός ανείπωτης παρακμής, όχι μόνο κοινωνικής αλλά εγκεφαλικής.

– Ο τέταρτος λόγος είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αντίθετα με όσα υποστηρίζει ο άθλιος προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, τα περισσότερα των Τηλεοπτικών Καναλιών υποστήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζοντας από τα 4 Δημόσια με τις Γκεμπελικού τύπου Προπαγάνδες τους, το OPEN του Ιβάν Σαββίδη, τον ALPHA του Κοντομηνά – 90 εκατομμύρια ευρώ του χαρίστηκαν – και καταλήγοντας στα “ευμενώς/θετικώς ουδέτερα” ANTENNA και STAR, πλην του ΣΚΑΙ που έκανε αντιπολίτευση από Νεοδημοκρατική σκοπιά με έντονο Μητσοτακικό χρώμα.

Τα μεγάλα στρώματα δεν αγοράζουν εφημερίδα, δεν διαβάζουν ούτε ενημερώνονται κατάλληλα. Η συστηματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η προβολή του Ηθοποιού/Μαέστρου ορχήστρας Τσίπρα ως “ικανού μάγου” έπαιξαν τον ρόλο τους.

Εάν δε προσθέσουμε και την μεγάλη, τεράστια αντιπάθεια μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού για την Οικογένεια Μητσοτάκη – κυρίως στα στρώματα των ΠΑΣΟΚογενών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ– συν ένα ιστορικό “Αντιδεξιό Σύνδρομο” που φρόντιζε επίπλαστα να υπερτονίζει ο Δεξιότατος ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να σκιαγραφήσουμε πιο καθαρά την εικόνα. Η Νέα Δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την Παλαιά Δεξιά με επιτυχία.

– Ο πέμπτος παράγοντας είναι η σκανδαλώδης εύνοια της εγχώριας Ελίτ αλλά και της Ευρωατλαντικής για τον “Αποτελεσματικό Γητευτή των Μαζών” Αλέξη Τσίπρα. Από τον Λάτση (Διακανονισμός 1.2 δις) έως τον Μπόμπολα (450 εκατομμύρια), από τον Σαββίδη (Διαγραφή προστίμου 48 εκατομμυρίων) έως τον Κοντομηνά (Διαγραφή 90 εκατομμυρίων) και από εκεί στα χαϊδέματα της Μπαζιάνα από τον Βαρδινογιάννη, για να μην μιλήσουμε για την Ευρωπαϊκή Ελίτ – Σόιμπλε, Μοσκοβισί, Λαγκάρντ, Μέρκελ– σίγουρα τεράστιο ρόλο έπαιξε η υποστήριξή τους όπως και η παρουσίαση του Τσίπρα σαν ικανού πρωθυπουργού “που τους έχει στο τσεπάκι του”, ειδικότερα στα χαμηλότερης συνείδησης και μάλλον λουμπενοποιημένα στρώματα του ελληνικού λαού.

Τελικά, το μεγάλο ερώτημα είναι απλό. Απλούστατο. Μπορεί να δημιουργηθεί μια αληθινά Δημοκρατική, Πατριωτική, Λαϊκή Αντιπολίτευση στην ΝΔ ή θα αφεθεί ο Τσίπρας στο βάθρο του Δεύτερου Πόλου του Δικομματισμού να παριστάνει την αντιπολίτευση στην Πολιτική που ο ίδιος(!) ψήφισε;

Μεταμοντέρνα Αριστερά(34)   


ΠΗΓΗ "ΡΕΣΑΛΤΟ"

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 6:21 pm


ΟΡΙΣΤΙΚΟ «ΤΕΛΟΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΣΕ 13ο ΚΑΙ 14ο ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Αναλυτικά η απόφαση της Ολομέλειας

Τέλος έβαλε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην χορήγηση των δώρων στο Δημόσιο. 

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια έκρινε συνταγματική την κατάργηση που αφορούν τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των δημοσίων υπαλλήλων.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, (1307-1316) ανέτρεψε τις θετικές για τους δημοσίους υπαλλήλους αποφάσεις της επταμελούς σύνθεσης του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών επιδομάτων-δώρων, που έγιναν με το νόμο 4093/2012, βάζοντας ταφόπλακα στις διεκδικήσεις που είχαν εγείρει.
Οι σύμβουλοι του ΣτΕ αναφέρουν στο σκεπτικό των αποφάσεων τους, οι οποίες ελήφθησαν κατά πλειοψηφία,
πως η κατάργηση των τριών επιδομάτων, «τεκμηριώνεται επαρκώς» και δεν παρίσταται απρόσφορο μέτρο, και μάλιστα προδήλως, για «την επίτευξη των επιδιωκόμενων   σκοπών, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ήταν αναγκαίο,δεδομένου ότι με αυτό το μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται γενικά σε όλους τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα, γίνεται προσπάθεια εξοικονόμησης και περιορισμού των διογκωμένων δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία υπαγορεύεται από επιταγές της Ε.Ε. για μείωση του υπερβολικού δημοσίου ελλείμματος».
Μάλιστα, επισημαίνουν πως «κατά τη λήψη του επίμαχου μέτρου, ο νομοθέτης είχε πλήρη επίγνωση όχι μόνο του εν γένει επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού της Χώρας, αλλά και ειδικά του επιπέδου διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως επισημαίνουν οι δικαστές οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων ακόμη και μετά την κατάργηση των επίμαχων επιδομάτων «εξασφάλιζαν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο». Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ αναφέρει πως οι περικοπές δεν είναι αντισυνταγματικές καθώς αφορούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και εκείνους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ επισημαίνει ότι είναι διαφορετικό το ζήτημα της χορήγησης των επιδομάτων εορτών και αδείας στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, «οι οποίοι αποτελούν διαφορετική κατηγορία, σε βάρος της οποίας έχουν επιβληθεί άλλα οικονομικής φύσεως μέτρα».
Οι δικαστές προχωρούν ένα ακόμη βήμα υπογραμμίζοντας στο σκεπτικό των αποφάσεων τους ότι «η τυχόν ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων δεν καθιστά, ενόψει των ευρέων περιθωρίων εκτίμησης που απολαμβάνει ο νομοθέτης στη χάραξη της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και του οριακού ελέγχου, στον οποίου υπόκειται κατά τούτο, από μόνη της μη αιτιολογημένη την επίδικη ρύθμιση, ούτε, άλλωστε, υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο η συγκεκριμένη επιλογή, αν, δηλαδή, ο νομοθέτης επέλεξε τον καλύτερο τρόπο χειρισμού του προβλήματος ή αν έπρεπε να είχε ασκήσει διαφορετικά την εξουσία του».

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:08 am


Η ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ) ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ….ΣΗΚΩΣΕ!

Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley North που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη της Ιτέας με μεγάλη επιτυχία πέρασε στην ιστορία…
Μεγάλες νικήτριες στις γυναίκες ήταν η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου και η πολλές φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας Χριστίνα Παρασκευαϊδου.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συντέλεσαν σ αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση που είναι πολύ σημαντική για την πόλη της Ιτέας και για την ευρύτερη περιοχή…
Ευχή μας τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί …
 — στην τοποθεσία Nafsika Beach Hotel.

Αντιδήμαρχος Δελφών
Νεκτάριος Μίχος 


ΠΗΓΗ. fokidanews.gr


Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:05 am


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ

Η φετινή 45η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας θα βρει τη Δημοκρατία νικήτρια στον αγώνα κατά της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Η κατασυκοφαντημένη από κάποιους μεταπολιτευτική δημοκρατία δεν αποδείχθηκε απλώς ανθεκτική. Κατάφερε να αποβάλλει τον νεοναζιστικό εξτρεμισμό με τον πιο απόλυτο και καθαρό τρόπο: στην κάλπη. 
Οι Έλληνες πολίτες που στα χρόνια του φόβου και της παραζάλης έδωσαν θεσμική υπόσταση στην εγκληματική οργάνωση, αυτοί, οι ίδιοι, την πέταξαν στα σκουπίδια.
Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια αυτομαστιγώματος, αλληλοκατηγοριών και υποταγής σ’ένα συλλογικό αίσθημα κατάθλιψης και ήττας, μπορούμε να πανηγυρίσουμε το γεγονός αυτό που είναι βέβαιο ότι αργότερα θα αποτιμηθεί και θα μελετάται ως εξαιρετικά σημαντικό.
Η μάχη αυτή δεν κερδήθηκε με τη μία. Ξεκίνησε όταν η Νέα Δημοκρατία απέπεμψε τον Παναγιώτη Μπαλτάκο από την κυβέρνηση Σαμαρά και έκλεισε τ’αυτιά της στις ρηχές προτροπές περί της ανάγκης αναζήτησης συνομιλητή της “σοβαρής Χρυσής Αυγής”. Δυστυχώς έπρεπε να μεσολαβήσει η τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα ώστε πολιτικό σύστημα αλλά και κοινή γνώμη να υποστούν το αναγκαίο σοκ και να συνειδητοποιήσουν ότι
δεν είχαν να κάνουν μ’ενα αντισυστημικό κόμμα αλλά με μια εγκληματική οργάνωση.
Η τρίτη σημαντική καμπή στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής ήταν η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και το γκρέμισμα της γέφυρας που έχτισε το Αντιμνημόνιο. Η ειρηνική συνύπαρξη της “Πάνω” και της “Κάτω” Πλατείας της περιόδου των Αγανακτισμένων όταν Κόκκινοι και Μαύροι μουτζωναν παρέα τη Βουλή θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην ιστορία μας. Εξίσου σημαντική λογίζουμε και την απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ της Ζωής Κωνσταντοπούλου έστω και με τον τρόπο που έγινε. Η κ.Κωνσταντοπούλου θέλησε να λειτουργήσει ως ο “Μπαλτάκος της αριστεράς”. Η απομάκρυνσή της και η περιθωριοποίησή της έκτοτε πρέπει να υπολογιστεί κι αυτή στις νίκες της δημοκρατίας.
Το τελικό χτύπημα στη Χρυσή Αυγή όμως το έδωσε χωρίς καμία αμφιβολία ο Κυριάκο Μητσοτάκης. Η στρατηγική του επιλογή να στρέψει το βλέμμα του εκλογικού σώματος στο μέλλον, καταλαμβάνοντας όλο το πολιτικό πεδίο με τη μεταρρυθμιστική του ατζέντα, έπεισε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι να ηρεμήσει, ν’αφήσει τους διχασμούς, να υπερβεί τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και να ευημερήσει συλλογικά και ατομικά. Στην εικόνα της Ελλάδας του μέλλοντος που η Νέα Δημοκρατία κατάφερε να πείσει τους Έλληνες να ονειρευτούν μαζί της, η αντισυστημική ψήφος με τους όρους μάλιστα του ακροδεξιού αντισυστημισμού δεν είχε κανένα νόημα. Σ’αυτό να προσθέσουμε πως όλη η κατακραυγή για τις καθυστερήσεις στη δίκη βοήθησε το εκλογικό σώμα να κατανοήσει τη φύση της οργάνωσης αυτής.
Δεν έχουμε πολλά να πανηγυρίσουμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Η ήττα της Χρυσής Αυγής και το τέλος του εφιάλτη όμως είναι νίκη της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας. Ο αγώνας βέβαια δεν σταματάει εδώ γιατί αν κάτι μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι ότι πρέπει να επαγρυπνούμε και όπως μας επεσήμανε κι ένας φίλος και αναγνώστης της στήλης από την Ξάνθη πρόσφατα, η δημοκρατία απαιτεί δέσμευση και κόπο. Πολύτιμο μάθημα το οποίο πληρώσαμε πολύ ακριβά για να το πάρουμε.

Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου 

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ!

ΑΠΟΚΡΥΨΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ  - ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Ποτέ δεν είχε πέσει το Πρακτορείο τόσο χαμηλά σε κομματικό έλεγχο των ειδήσεων, σε απόκρυψη, κατασκευή ή αλλοίωσή τους κατά πώς βόλευε το τότε κυβερνητικό αφήγημα», γράφει ο επί χρόνια ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατούσε στην ΕΡΤ τα τελευταία 4,5 χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρούν με παρεμβάσεις τους οι δημοσιογράφοι Θανάσης Αυγερινός και Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης.
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός σε ανάρτησή του στο Facebook καταγγέλλει ότι τον απέλυσαν για να προσλάβουν κάποιον «κομματικό εκλεκτό», ο οποίος, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, δεν έχει γράψει από το 2015 πάνω από 10-20 κείμενα.  «Ποτέ δεν είχε πέσει το Πρακτορείο τόσο χαμηλά σε κομματικό έλεγχο των ειδήσεων, σε απόκρυψη, κατασκευή ή αλλοίωσή τους κατά πώς βόλευε το τότε κυβερνητικό αφήγημα», γράφει ο επί χρόνια ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα.Συγκεκριμένα ο Θανάσης Αυγερινός αναφέρει: «Στα οκτώ και πλέον χρόνια, που εργάστηκα ως ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Μόσχα μέχρι να απολυθώ από τον Μ.Ψύλο το 2015, ποτέ δεν είχε πέσει το Πρακτορείο τόσο χαμηλά σε κομματικό έλεγχο των ειδήσεων, σε απόκρυψη,

κατασκευή ή αλλοίωσή τους κατά πώς βόλευε το τότε κυβερνητικό αφήγημα. Λίγους μήνες μετά την απόλυσή μου ο Ψύλος διαπίστευσε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τον κομματικό εκλεκτό, που παραμένει ως και σήμερα διαπιστευμένος, χωρίς να έχει γράψει πάνω από 10-20 ανταποκρίσεις στη ροή του Πρακτορείου όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια!».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης, σε άρθρο του με τίτλο «Υπαγόρευαν τις ειδήσεις τηλεφωνικά σε ΑΠΕ και ΕΡΤ!», καταγγέλλει ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια οι δημοσιογράφοι σε ΑΠΕ και ΕΡΤ «υπέστησαν την πιο φασιστική ποδηγέτηση από τον Νίκο Παππά, alter ego του τέως πρωθυπουργού». 

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι:  «Οι άνθρωποι που υπαγόρευαν από το τηλέφωνο στους δημοσιογράφους τι να γράφουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην ΕΡΤ τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν το θράσος να μιλάνε για Βόρεια Κορέα που επιβάλλεται στον τομέα της ενημέρωσης! Τελικώς, ο θρασύς δεν γίνεται ποτέ κανονικός άνθρωπος. Και η μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι η παράδοσή του στη λήθη. Η εμπλοκή με τέτοιους ανθρώπους λερώνει τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία.

Αναφέρομαι στην αντίδραση της εφημερίδας «Αυγή», αλλά και σε άλλα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου. Η υποκρισία περισσεύει. Για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, σαν εκείνα της περιόδου 2000-2008, τα δύο αυτά κρατικά Μέσα λειτουργούσαν υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου. Περισσότερο σαν φερέφωνα της κυβέρνησης παρά σαν ανεξάρτητα ειδησεογραφικά Μέσα. Με αποκορύφωμα την 5ετία 2015- 2019, που και τα δύο Μέσα υπέστησαν την πιο φασιστική ποδηγέτηση από τον Νίκο Παππά, alter ego του τέως πρωθυπουργού.

Οι πολίτες δεν ξέρουν ότι την περίοδο 2000-2008 οι διευθυντές των δύο Μέσων έκλειναν το τηλέφωνο σε υπουργούς που έπαιρναν για να διαμαρτυρηθούν ή για να ζητήσουν μια υπέρβαση! Και οι πολίτες δεν ξέρουν ότι την περίοδο Νίκου Παππά οι γκαουλάιτερ της κυβέρνησης ΥΠΑΓΟΡΕΥΑΝ τις ειδήσεις όπως τις ήθελαν να μεταδοθούν στους δημοσιογράφους! Ακριβώς όπως ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ γινόταν.

Ακόμα και την εποχή του Βαγγέλη Μπίστικα επί κυβέρνησης Κ Καραμανλή και επί Άγγελου Στάγγου και Γιώργου Ρωμαίου μετά το 1998 οι διευθυντές ήταν διευθυντές και όχι τσουτσέκια της κυβέρνησης όπως επί της τελευταίας πρώτης φοράς φασιστεράς. Κι αυτό μπορεί να το βεβαιώσει καθένας από τους εκατοντάδες ευσυνείδητους δημοσιογράφους που εργάστηκαν στο ΑΠΕ και στην ΕΡΤ. Επειδή εδώ ήμασταν και ξέρουμε.

Αλλά, και οι δημοσιογράφοι έχουν τεράστια ευθύνη για όλη αυτή την κατάντια. Και των περιόδων του παρελθόντος, που η καθημερινή παρέμβαση ήταν κανόνας, αν και σε πιο ήπιους τόνους από το φασιστικό παρακράτος Παππά. Έχουν ευθύνη και συλλογικά σαν όργανα του ΑΠΕ και της ΕΡΤ και συνδικαλιστικά σαν μέλη των Ενώσεων Συντακτών.

Γιατί η δημοσιογραφία είναι ΜΙΑ. Δεν είναι κρατική και ιδιωτική. Ούτε κομματική και ακομμάτιστη. Είναι πληροφόρηση και ανάλυση στην υπηρεσία του πολίτη. Και το κριτήριο είναι ΕΝΑ: Η ανεξάρτητη από παρωπίδες απόδοση των γεγονότων. Μ αυτό το κριτήριο η λειτουργία της δημοσιογραφίας δεν μπορεί να υπάγεται σε κυβερνητικά όργανα. Δεν μπορεί να παρακολουθείται και να υπαγορεύεται από κυβερνητικά όργανα. Ούτε να κρίνεται από κρατικά και κυβερνητικά όργανα.

Τα υπουργεία Τύπου είναι προσβολή για τη δημοσιογραφία και τη δημοκρατία. Είναι προσβολή για τους ίδιους τους πολίτες και τον σεβασμό στην κρίση τους. Και στην ελευθερία να πιστεύει καθένας ό,τι θέλει. Και να απολαμβάνει μιας πολυφωνικής διάστασης των πραγμάτων στα πλαίσια της μίας και μοναδικής πραγματικής δημοσιογραφίας. Της Αδέσμευτης.

Επειδή τα δημόσια Μέσα είναι ευαίσθητες πηγές πληροφόρησης, που κάθε ηθελημένηή αθέλητη παρασπονδία μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική, στην άμυνα και στην οικονομία, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ελέγχουν τους επικεφαλής τους. Αλλά, άλλο πράγμα είναι να ελέγχει κανείς τους υπεύθυνους για το αν κάνουν σωστά την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ δημοσιογραφική τους δουλειά και άλλο να είναι οι επικεφαλής εγκάθετοι και δικτάτορες επί των δημοσιογράφων και των ειδήσεων.

Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα δεν έχουν υπερασπιστεί ποτέ σθεναρά το δικαίωμά τους να εργάζονται χωρίς πάτρωνα πάνω από το κεφάλι τους. Ούτε έχουν ξεσηκωθεί για την επιβολή που υποστήκαν τις περιόδους Κουτσόγιωργα και Παππά, τις πιο σκοτεινές στην ιστορία της φασιστικής διακυβέρνησης των κρατικών Μέσων.

Ακόμα πιο θλιβερό, τα κατ όνομα αριστερά Μέσα δεν ενοχλήθηκαν ποτέ και δεν αντέδρασαν ποτέ στο όνομα της ελευθερίας και της δημοσιογραφίας, που είναι προπύργιο Δημοκρατίας, στην ύπαρξη υπουργείων Τύπου και στην ποδηγέτηση των ειδήσεων στα κρατικά Μέσα από κυβερνητικούς εγκάθετους. Μιλιά. Τσιμουδιά. Κυρίως στην ακραία περίοδο Παππά. Δεν ήξεραν ότι οι ειδήσεις υπαγορεύονται τηλεφωνικά στους δημοσιογράφους; Ή δεν πείραζε επειδή ήταν οι «δικοί τους» γκαουλάιτερ που υπαγόρευαν;

Οι δημοσιογράφοι, έστω και σήμερα, έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν από τη σημερινή κυβέρνηση να μετατρέψει τα κρατικά Μέσα σε Δημόσια από κυβερνητικά. Οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή το έκαναν σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει και καλύτερα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει με χώρα υπό τριτοκοσμικό καθεστώς στο θέμα αυτό. Ούτε οι δημοσιογράφοι να είναι διαρκώς οσφυοκάμπτες.

Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά μεταξύ δημόσιων Μέσων και κυβερνητικών Μέσων. Τα δημόσια Μέσα ανήκουν σε όλο το λαό. Η ανεξάρτητη επαγγελματική πολυφωνία τους εξασφαλίζει την αντιπροσώπευση όλων των απόψεων και των οπτικών γωνιών. Τα κυβερνητικά Μέσα ανήκουν μόνο στο κόμμα που κυβερνάει. Και μοιάζουν με τα κομματικά Μέσα, που ανήκουν μόνο στους οπαδούς τους. Όπου δεν υπάρχουν ειδήσεις. Υπάρχουν οι οπαδικές παρωπίδες μιάς φανατικής οπτικής. Ό πως στη Βόρεια Κορέα. Ή στήν «Αυγή» της τελευταίας 5ετίας για παράδειγμα».

To πρωτοσέλιδο της Αυγής 
Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 9:44 am


...ΜΗΝ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Πείτε παρακαλώ του κυρίου Παναγιώτη Σωτήρη πρώην ΛΑΕτζή, στελεχάρα του 0,28% κι απ τους πρωτεργάτες της καταπάτησης City Plaza μην χτυπιέται τόσο και δημοσίως που έχασε την κουτάλα με το μαύρο χρήμα. Μπορεί αν θέλει να μου ξαναστείλει την σύζυγό του Δέσποινα Κουτσούμπα, στελεχάρα ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,41% να την κεράσω τσίπουρα και να με...
απειλήσει ότι αν κάνω προσωπικές μηνύσεις θα στραφεί όλη η αριστερά εναντίον μου!

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 6:51 pm


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΩΝ ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ


Πολυσέλιδο, πολύχρωμο και ιδιαίτερα πλούσιο σε ύλη κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό φύλλο (Ν. 113) των ΑΓΙΑΘΥΜΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ. Στις 56 σελίδες του μπορεί να διαβάσει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται:

·         Το πρόγραμμα των ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΩΝ 2019 (3-17 Αυγούστου), έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, με αναλυτική παρουσίαση κάποιων από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις.

·         «Για τις εποχές που χάθηκαν και για τους ανθρώπους που έφυγαν», καλοκαιρινές ιστορίες από το παρελθόν του χωριού.

·         Άγνωστα ή αθησαύριστα σημειώματα και ποιητικά σχέδια του Σκαρίμπα: Επιστολή του Γ. Σκαρίμπα προς τον Λεωνίδα Χρηστάκη για το περιοδικό «Κούρος».

·         Αφιέρωμα στο νεοεκδοθέν βιβλίο «Κολοβάτες».

·         «Αγιαθυμιώτες στο…χακί»-Οι φωτογραφίες,
γράφουν ιστορία!


·         Εικαστικές αποτυπώσεις της μορφής του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα.

·         Κατάθεση ψυχής ενός «αυτόπτη μάρτυρα» (για την 9η Απριλίου 1943).

·         Αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών για την Κοινότητα, τον Δήμο, την Κοινότητα αλλά και των Εωροεκλογών.

·         Δρόσος Αρ. Τσαβλής: Ο Αγιαθυμιώτης που ήρθε πρώτος στον συνδυασμό του νέου Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

·         Συγχαρητήρια επιστολή της δικαστικής αντιπροσώπου για την εφορευτική επιτροπή του 14ου τμήματος της Αγίας Ευθυμίας.

·         Αφιέρωμα στην εκδήλωση μνήμης για την 76η επέτειο από την πυρπόληση της Αγίας Ευθυμίας και δημοσίευση του πανηγυρικού της ημέρας.

·         Λαμπρή στην Αγία Ευθυμία, με πολλές φωτογραφίες από το ψήσιμο των αρνιών.

·         Ο Γεωφυσικός-Τοπωνυμικός χάρτης της Αγίας Ευθυμίας.

·         Η Ανάληψη στην πλαγιά του Παρνασσού.

·         Ο εορτασμός της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στο χωριό μας.

·         Η απονομή του βραβείου «Γεώργιος Χατζής-Νίκος Κυριακού».

·         Τάκης Παυλοστάθης: 20 χρόνια απουσίας.

·         Αφιέρωμα στο συγγραφικό τάλαντο του Ευθυμίου Νικ. Ποντίκη.

·         Μαντικά μηνύματα-Προλήψεις και δεισιδαιμονίες του χωριού μας.

·         Φωκική ποδοσφαιρική ανασκόπηση της περιόδου 2018-2019.

·         Διάφορες ειδήσεις που αφορούν την Αγία Ευθυμία και την γύρω περιοχή.

·         Το αφιέρωμα του eleftherostypos.gr στην Αγία Ευθυμία.

·         Όλη η κοινωνική δραστηριότητα που αφορά την Αγία Ευθυμία.

·         Οι δεκάδες των συνδρομών.

·         Κοινοτικές εκλογές το 1959 στην Αγία Ευθυμία.

·         Πρόσφατα νέα από το χωριό.

Η εφημερίδα ταχυδρομήθηκε χθες Δευτέρα 15 Ιουλίου και αναμένεται να φτάσει στους συνδρομητές της μέσα στην εβδομάδα. Όσοι δεν είναι συνδρομητές και επιθυμούν να τους σταλεί το συγκεκριμένο φύλλο μπορούν να το ζητήσουν τηλεφωνώντας στο 2103250354.Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 6:35 pm


ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/07/2019

Την Πέμπτη 18/07/2019, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Π.Ε. Φωκίδας στην Δ.Ε. Τολοφώνας (Τ.Κ. Τολοφώνας, Τ.Κ. Ερατεινής, Τ.Κ. Πανόρμου) και στην Δ.Ε. Γαλαξιδίου (Τ.Κ. Γαλαξιδίου, Τ.Κ. Αγ. Πάντων, Τ.Κ. Πεντεορίων)
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων που επιθυμούν τον ψεκασμό να αφήσουν διόδους για την ομαλή διέλευση των ψεκαστικών συνεργείων καθώς και όσοι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν τον ψεκασμό να έχουν σημάνει κατάλληλα τα κτήματά τους (πινακίδες, κορδέλες).
Για την ανάδοχο του έργου Κοινοπραξία
ο διαχειριστής
Σιτές Χρήστος

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 6:34 pm


ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΔΩΛΙΑ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ!

Ο άνθρωπος έχει το ακαταλόγιστο. Λέει τα μεγαλύτερα ψέματα, τις περισσότερες αγραμματοσύνες, τις πιο παρωχημένες προτάσεις, βρίσκεται διαρκώς παραπλανημένος από την πραγματικότητα, έχει τινάξει την οικονομία στον αέρα, έχει σφαγιάσει σε φόρους τους πολίτες, πήγε τη χώρα 5 χρόνια πίσω και έχει το θράσος με τους πρώην υπουργούς του να βγάζουν και γλώσσα!
Στο μεταξύ, η παρέλαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκπομπές στα ΜΜΕ είναι αδιάκοπη και με απύθμενη αλαζονεία. Σαν να κέρδισαν τις εκλογές. Σαν να μην άλλαξε τίποτε. Σαν να μην τους πέταξε ο λαός από την κυβέρνηση.
Κι αυτό γίνεται για έναν πολύ απλό λόγο. Όπως ομολογούν οι ίδιοι, εμμέσως πλην σαφώς, δεν τους ενδιαφέρει το 40% των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ, και το 20% που ψήφισαν τα άλλα κόμματα της Βουλής. Για τους συριζαίους αυτός ο λαός δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το 31,5% που τους ψήφισε. Όλοι οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι. Το δείχνουν με κάθε τρόπο στα πάνελ που εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν λες και δεν πέρασε μια μέρα!
Το θράσος τους φτάνει στο σημείο να προπαγανδίζουν ότι οι επόμενοι μιλάνε για τιναγμένη τον αέρα ΔΕΗ γιατί θέλουν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ! Και κάνουν γαργάρα το μεγαλύτερο σκάνδαλο, ότι πήραν μια ΔΕΗ με 100 εκ. κέρδη και την έφεραν σε ένα δις χασούρα! Αυτοί που την τίναξαν στον αέρα κατηγορούν τους άλλους ότι θα την ξεπουλήσουν!
Αυτοί που ξεπούλησαν όλη τη δημόσια περιουσία στους δανειστές, χωρίς να κοιτάνε καν τι παρέδιναν,
παρά μόνο χάριζαν κωδικούς, για 99 χρόνια, για να πλουτίζουν οι ξένοι με τον ελληνικό πλούτο, έχουν το θράσος και κατηγορούν άλλους ότι ΘΑ ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ!
Αυτοί που ξεπούλησαν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το «Ε Βενιζέλος», για πενταροδεκάρες και τους έπιασε από το γιακά ο ευρωπαϊκός μηχανισμός να διορθώσει το ποσό στο σχεδόν τριπλάσιο, έχουν το θράσος να κατηγορούν άλλους ότι έχουν σχέδιο να ξεπουλήσουν τη χώρα! Αυτοί που δεν άφησαν τίποτε αξεπούλητο για να ξεπουλήσουν οι επόμενοι!
Οι άνθρωποι που έχουν κάνει την Ελλάδα ρεζίλι παγκοσμίως με τα κολαστήρια των προσφύγων στα νησιά από τις εικόνες των μεγαλύτερων ξένων ΜΜΕ και τις καταγγελίες των Γιατρών του Κόσμου, έχουν το θράσος και παρελαύνουν στα πάνελ αλαζονικά κάθε μέρα για να κατηγορήσουν τους επόμενους ότι ΘΑ χειροτερέψουν τη ζωή των προσφύγων!
Πόσο χειρότερη να την κάνουν από τους νεκρούς μέσα στα χιόνια, τους νεκρούς μέσα στα αντίσκηνα από τα μαγκάλια, στα βρωμόνερα από την πείνα, τους σφαγμένους στα χαντάκια από τα μαχαίρια των αλλοφύλων, αφύλαχτοι, παρατημένοι και αντικείμενα εκμετάλλευσης από πλήθος κυκλώματα γύρω και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του! Πόσους νεκρούς μετράει η Μόρια και τα άλλα κολαστήρια στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα τις μέρες του ΣΥΡΙΖΑ;
Οι άνθρωποι που έχουν σφαγιάσει τις συντάξεις του φτωχού κόσμου, που έκοψαν το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας, που έχουν κόψει στο μισό τις συντάξεις όλων όσοι φεύγουν μετά το 2015, που έχουν φτιάξει ένα συνταξιοδοτικό ταμείο- τέρας, που όμως διατηρεί όλες τις δομές όλων των παλιών ταμείων (!), έχουν το θράσος και βγαίνουν στα πάνελ των ΜΜΕ κάθε μέρα και μιλάνε λες και ο λαός τους ψήφισε! Επειδή πήραν το 31,5 % των ψήφων! Αντί να πάρουν το 20% που φοβόντουσαν. Θριαμβολογούν γιατί έπεσαν από την Ακρόπολη όρθιοι.
Ακόμα και ο Economist δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι έχει αλλάξει η κυβέρνηση. Και ότι δεν είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αλλά, προφανώς, ούτε υπάρχει μηχανισμός στην κυβέρνηση να το πάρει χαμπάρι. Ότι εδώ και μέρες διαφημίζεται από τα ραδιόφωνα το συνέδριό του οικονομικού περιοδικού στην Αθήνα και στους προσκεκλημένους προηγείται ο Τσίπρας του πρωθυπουργού! Με χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΙ!
Οι άνθρωποι που έπρεπε να κάθονται στα εδώλια δικαστηρίων για εκβιασμούς και παρανομίες κατά την υπηρεσία, παρελαύνουν στα πάνελ της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου κομπάζοντας, στα πλαίσια του ρωμέικου καφενείου- χάβρα, ντόρος να γίνεται όταν μαλλιοτραβιώνται οι πολιτικοί, να ανεβαίνουν τα νούμερα της τηλεθέασης και της ακροαματικότητας, γιατί τέτοια είναι και η ποιότητα μεγάλου μέρους της ελληνικής δημοσιογραφίας έξω από τις εφημερίδες εδώ και χρόνια. Χαβαλές να γίνεται.
Οι άνθρωποι που πήραν το 31,5% δεν έχουν δει ότι όταν το ΠΑΣΟΚ έπεφτε σ αυτά τα ποσοστά κάναμε να το ακούσουμε μήνες από τη συντριβή του. Και κομπάζουν γιατί το μέτρο τους είναι το 3% από το οποίο προέρχονται. Και θαμπωμένοι αλαλάζουν. Και αλαλάζοντας περιφρονούν το 70% του λαού που τους καταψήφισε. Ή, όπως λέει ο λαός, έκανε κι η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμον όλο. Με το συμπάθειο.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 7:13 am


Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ;;;!!!

Η απρόσμενη είδηση, μου θύμισε το ανέκδοτο με τον μπανιστηριτζή παπαγάλο, που παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις του εργένη αφεντικού του, αλλά μετά τον γάμο του εξοβελίστηκε απ’ την κρεβατοκάμαρα. Το εθισμένο πτηνό έχοντας στήσει αυτί, άκουσε το ζευγάρι να λέει «ν’ ανέβουμε κι οι δυο από πάνω», καθώς προσπαθούσαν να κλείσουν την βαλίτσα τους για το ταξίδι του μέλιτος. Και τότε ο ξαναμμένος παπαγάλος φώναξε: «Αφεντικό, να δω αυτή την στάση κι ας πεθάνω».
Ομοίως και εγώ, να δω τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι ας πεθάνω. Να τον δω τον ηγέτη της τάσης των 53 του Σύριζα να στρογγυλοκάθεται στην θέση της Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον και τι στον κόσμο. Και κυρίως, να τον δω να συναντιέται με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και να του επισημαίνει με αυστηρότητα ότι η χώρα δεν κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και δεν τηρεί με την δέουσα αυστηρότητα τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Αυτά θέλω να δω εγώ, διότι το πλάνο που ο Τσακαλώτος κατέβαζε το ξύλινο σφυρί για να ξεκινήσει την συνεδρίαση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ήταν μόνο λίγων δευτερολέπτων και δεν αξιολογήθηκε δεόντως,
παρά μόνο από το ΚΚΕ που το ‘βαζε μονίμως στα σποτάκια του. Βεβαίως πρόκειται απλώς για πληροφορίες που μετέδωσε το αμερικανικό CNBC, μόνο που το συγκεκριμένο κανάλι έχει καλές πηγές στα ενδότερα του ΔΝΤ και γενικώς δεν συνηθίζει να μεταδίδει φούμαρα.
Θα μου πείτε πως ο ίδιος ο Ευκλείδης δεν επιβεβαίωσε ούτε την είδηση, ούτε την θετική του διάθεση να καταλάβει την θέση αν του την πρόσφεραν στο πιάτο. Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω κανέναν λόγο να αρνηθεί μια τέτοια διεθνή τιμή κι ένα τόσο καλοπληρωμένο μεροκάματο επί πενταετία. Ο Ευκλείδης και οι σύντροφοι του είναι άλλωστε οι μόνοι άνθρωποι στον κόσμο που κατέχουν το know how να εφαρμόζουν μνημόνιο και να είναι αντιμνημονιακοί, να εφαρμόζουν συντηρητικές πολιτικές και να είναι αριστεροί, να μισούν την κεντροαριστερά και να δηλώνουν κεντροαριστεροί, να είναι κολλητοί των Αμερικανών και αντιιμπεριαλιστές. Σιγά την δυσκολία να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ και παραλλήλως κομμουνιστής.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κεντρικός μας τραπεζίτης πρέπει να υποστηρίξουν αναφανδόν την υποψηφιότητα Τσακαλώτου. Γιατί δηλαδή, η Λαγκάρντ ήταν καλύτερη απ’ αυτόν; Για να μη μιλήσω για τους άλλους συνυποψήφιους του που ανέφερε το CNBC, τον Σόιμπλε, τον Ντράγκι ή τον Ντάισεμπλουμ. Έχει κανείς απ’ αυτούς το χιούμορ του Ευκλείδη ή έχει επιφέρει στην ελληνική οικονομία τόσο καίρια πλήγματα όσο αυτός;
Θα ρωτήσετε: Μα είναι δυνατόν να προτείνουν έναν κομμουνιστή ως επικεφαλής του ναού του παγκόσμιου νεοφιλελευθερισμού; Τι να σας πω; Αυτοί οι Δεξιοί ξέρετε, κρίνουν τους ανθρώπους απ’ αυτό που ξέρουν ότι είναι κι όχι απ’ αυτό που οι ίδιοι οι άνθρωποι δηλώνουν (ή πιστεύουν) ότι είναι. Δύο τινά συμβαίνουν τέλος πάντων: Είτε το ΔΝΤ τρελάθηκε και παραδίδεται εκουσίως στον μαρξισμό, είτε ο Ευκλείδης δεν είναι τελικά τόσο κομμουνιστής όσο λέει. Εσείς ποιο απ’ τα δυο πιστεύετε ότι είναι πιθανότερο;

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 7:13 am


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

Θέατρο | Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου 17 Ιουλίου Φεστιβάλ Δελφών 2019 - MAXMAG

Θέατρο | Ισμήνη του Γιάννη Ρίτσου 17 Ιουλίου Φεστιβάλ Δελφών 2019  MAXMAG

Ισμήνητου Γιάννη ΡίτσουΤετάρτη 17 Ιουλίου 21:00Οικία Πανουργιά – Άμφισσα Πρόκειται για έναν από τους μονολόγους της συλλογής «Τέταρτη Διάσ..

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 8:02 pm


Το Φεστιβάλ Λάλον Ύδωρ επιστρέφει στη Φωκίδα - Monopoli.gr

Το Φεστιβάλ Λάλον Ύδωρ επιστρέφει στη Φωκίδα  Monopoli.gr

Το Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" πραγματοποιείται για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, από 15 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου, σε διάφορες πόλεις του νομού ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 2:02 pm


Η North Area Circuit διοργανώνει το Itea Challenger - Volleyball

Η North Area Circuit διοργανώνει το Itea Challenger  Volleyball

Στην Ιτέα θα συνεχιστούν οι διοργανώσεις του North Area Circuit, με την πόλη του νομού Φωκίδας να φιλοξενεί το διήμερο 13-14 Ιουλίου το πρώτο φετινό ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Νέα επιστήμονας θέλει να αναδείξει την Φωκίδα μέσα από τη Βουλή - Eθνικός Κήρυξ

Νέα επιστήμονας θέλει να αναδείξει την Φωκίδα μέσα από τη Βουλή  Eθνικός Κήρυξ

Η Κουσελά είναι ένας νέος άνθρωπος, που αρχικά αισθάνθηκε την απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα. Στη συνέχεια, όμως, την ενεθάρρυνε ο αγώνας του ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 1:37 pm


Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019 - ert.gr - ΕΡΤ

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019 - ert.gr  ΕΡΤ

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019 διανύει φέτος τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του πραγματοποιώντας εκδηλώσεις έως τις 17 Ιουλίου στις πόλεις: ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Ο «Ίων» στο Φεστιβάλ Δελφών Ο «Ίων» στο Φεστιβάλ Δελφών - ert.gr - ΕΡΤ

Ο «Ίων» στο Φεστιβάλ Δελφών Ο «Ίων» στο Φεστιβάλ Δελφών - ert.gr  ΕΡΤ

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το λάλον ύδωρ», με θεματική Η νεότητα, ξεκινάει στις 15 Ιουνίου με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ίων», που διαδραματίζεται μέσα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:00 am


Με την τραγωδία «Ίων» η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» - Σείριος Fm

Με την τραγωδία «Ίων» η έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»  Σείριος Fm

Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ίων», που διαδραματίζεται μέσα στο Μαντείο των Δελφών, ξεκινάει το 2ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» το Σάββατο 15 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 9:51 pm


Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019: Νεότητα - CultureNow

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019: Νεότητα  CultureNow

Το 2o Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» ανοίγει τις πύλες του στις 15 Ιουνίου, με σημαντικές εκδηλώσεις, έως τις 17 Ιουλίου στις πόλεις: Δελφοί, Χρισσό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Με θέμα τη «Νεότητα» το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019 - Nooz.gr

Με θέμα τη «Νεότητα» το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2019  Nooz.gr

Το 2o Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" ανοίγει τις πύλες του στις 15 Ιουνίου, με σημαντικές εκδηλώσεις, έως τις 17 Ιουλίου στις πόλεις: Δελφοί, Χρισσό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Φωκίδα: Ο σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ βρήκε ηλικιωμένο που είχε... - Newsit

Φωκίδα: Ο σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ βρήκε ηλικιωμένο που είχε...  Newsit

Τη ζωή σε έναν ηλικιωμένο που είχε εξαφανιστεί στη Φωκίδα έσωσε ο σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ. Τον βρήκε μέσα σε καλαμιές.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα | ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Ριζοσπάστης

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλη τη χώρα | ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  Ριζοσπάστης

Γιάννης Πρωτούλης, 41 χρόνων, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από το 2014. Υπήρξε Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ (2007 ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 10:00 am


Φ. Σπανός: Το πρώτο μήνυμα εστάλη από τη Φωκίδα - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Φ. Σπανός: Το πρώτο μήνυμα εστάλη από τη Φωκίδα  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Την προεκλογική του ομιλία στην Άμφισσα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, χθες ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Φεστιβάλ Δελφών: Το «Λάλον Ύδωρ» - Δείτε το πρόγραμμα - Newsbomb

Φεστιβάλ Δελφών: Το «Λάλον Ύδωρ» - Δείτε το πρόγραμμα  Newsbomb

Φεστιβάλ Δελφών: Από 15 -19 Ιουλίου - Δείτε το πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Το πρόγραμμα περιοδειών του Απόστολου Γκλέτσου - EVIAPORTAL.GR

Το πρόγραμμα περιοδειών του Απόστολου Γκλέτσου  EVIAPORTAL.GR

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Απόστολος Γκλέτσος ανακοίνωσε το πρόγραμμα της περιοδείας του μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Θέατρο | Το MAXMAG στη συνέντευξη τύπου για το 2ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» - MAXMAG

Θέατρο | Το MAXMAG στη συνέντευξη τύπου για το 2ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»  MAXMAG

Αρθρογράφοι: Βαρβάρα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Γεωργιάδη. Τη Τετάρτη 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το 2 Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Λάλον Ύδωρ 2019: το 2ο Φεστιβάλ Δελφών εστιάζει στη «Νεότητα» - Monopoli.gr

Λάλον Ύδωρ 2019: το 2ο Φεστιβάλ Δελφών εστιάζει στη «Νεότητα»  Monopoli.gr

Το Φεστιβάλ Δελφών διανύει φέτος τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του πραγματοποιώντας εκδηλώσεις σε φυσικούς χώρους και όχι σε κάποιο οργανωμένο ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Η Μαγεία της Μνήμης: Έκθεση του Σπύρου Λύτρα στο Παρίσι - CultureNow

Η Μαγεία της Μνήμης: Έκθεση του Σπύρου Λύτρα στο Παρίσι  CultureNow

Ο Desmos (Δεσμός), ο ιστορικός αυτός χώρος στο θρυλικό Montparnasse, στο Παρίσι της Γαλλίας εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19:00, την ατομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Μία παιχνιδιάρα «Μύγα» στο πλατό του Αρναούτογλου - Espresso

Μία παιχνιδιάρα «Μύγα» στο πλατό του Αρναούτογλου  Espresso

Ο Νικόλας Ράπτης μιλά για την παρέα που τρελαίνει τους καλεσμένους στο «The 2night show» του ΑΝΤ1! Από τη. ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ. Μια συνάντηση με τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Φωκίδα - 902.gr

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Φωκίδα  902.gr

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Φωκίδα έχουν ως εξής: Γιώργος Ιωσηφίδης, συνταξιούχος ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Η ομάδα της Φωκίδας που «Επιμένει στην Καρδιά της Ελλάδας» - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Η ομάδα της Φωκίδας που «Επιμένει στην Καρδιά της Ελλάδας»  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Παρουσία πλήθους κόσμου παρουσίασε την ομάδα της Φωκίδας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και επι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2019 | 10:00 am


Στις 6.30 μ.μ., η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο - 902.gr

Στις 6.30 μ.μ., η συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο  902.gr

Σε συγκέντρωση ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα 22 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα καλούν το ΠΑΜΕ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2019 | 10:00 am


Στην Αμφισσα για την 198η επέτειο της Απελευθέρωσης την Κυριακή ο Παυλόπουλος - iefimerida

Στην Αμφισσα για την 198η επέτειο της Απελευθέρωσης την Κυριακή ο Παυλόπουλος  iefimerida

Στην Άμφισσα θα μεταβεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr | Προκόπης Παυλόπουλος, Άμφισσα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 10:00 am


Σιδηροδρομικές αναμνήσεις (Πάτρα - Κόρινθος) - Αιχμή News - Αιχμή

Σιδηροδρομικές αναμνήσεις (Πάτρα - Κόρινθος) - Αιχμή News  Αιχμή

Του Γ. Απτεραίου Οι σιδηροδρομικές μου αναμνήσεις είναι πολλές και πάντα γεμάτες.

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Σεισμός στο Γαλαξίδι, αισθητός σε Αθήνα και Πάτρα - Newsit

Σεισμός στο Γαλαξίδι, αισθητός σε Αθήνα και Πάτρα  Newsit

Σεισμός το μεσημέρι του Σαββάτου κοντά στο Γαλαξίδι. Ταρακουνήθηκε η Στερεά από τη σεισμική δόνηση. Αισθητός σε Μαγνησία, Λακωνία, Κορινθία, Βοιωτία και ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Ισχυρός σεισμός κοντά στο Γαλαξίδι - Ιδιαίτερα αισθητός σε Στερεά και Αττική (video) - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ισχυρός σεισμός κοντά στο Γαλαξίδι - Ιδιαίτερα αισθητός σε Στερεά και Αττική (video)  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ σημειώθηκε, πριν από λίγο, μεταξύ Αιγίου και Ιτέας, ανατολικά του Γαλαξιδίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


"Πατρίδα μας η Στερεά": Όχι στην επιλεκτική απομόνωση της Φωκίδας - STAR Κεντρικής Ελλάδας

"Πατρίδα μας η Στερεά": Όχι στην επιλεκτική απομόνωση της Φωκίδας  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Φωκίδας με το Συνδυασμό "Πατρίδα μας η Στερεά", της Κατερίνας Μπατζελή, συνυπογράφουν κοινή δήλωση για ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Ποιες Περιοχές εξυπηρετεί το Γραφείο στην Άμφισσα - STAR Κεντρικής Ελλάδας

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Ποιες Περιοχές εξυπηρετεί το Γραφείο στην Άμφισσα  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, ξεκίνησε η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης της Άμφισσας, το οποίο στε.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Πάρκο ελιάς και μονάδα κομποστοποίησης στην Άμφισσα - Ύπαιθρος Χώρα

Πάρκο ελιάς και μονάδα κομποστοποίησης στην Άμφισσα  Ύπαιθρος Χώρα

O Δήμος Άμφισσας υπέγραψε σύμβαση με ανάδοχη εταιρεία για τη δημιουργία του Πάρκου ελιάς. Το πάρκο αυτό έχει χωροθετηθεί στην κύρια είσοδο της πόλης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:00 am


Αστέρας Ιτέας: «Τακτοποιούνται οι οφειλές προς τους παίκτες» - SDNA

Αστέρας Ιτέας: «Τακτοποιούνται οι οφειλές προς τους παίκτες»  SDNA

Λύνονται σιγά -σιγά τα οικονομικά προβλήματα στον Αστέρα Ιτέας του Πέτρου Μαντουβάλου, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι πληρωμές προς τους παίκτες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:00 am


Γαλαξίδι: Λαϊκή γιορτή με μουτζουρώματα - Έθνος

Γαλαξίδι: Λαϊκή γιορτή με μουτζουρώματα  Έθνος

Αυτοσχέδια άρµατα και πεζοπόροι, πάρτι µεταµφιεσµένων, κεράσµατα µε ταραµά, κρασί και ελιές, και τουλάχιστον δυόµισι χιλιάδες σακούλες αλεύρι στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 10:00 am


11η Ανακοίνωση Υποψηφίων του Συνδυασμού "Στερεά Υπεροχής!" - STAR Κεντρικής Ελλάδας

11η Ανακοίνωση Υποψηφίων του Συνδυασμού "Στερεά Υπεροχής!"  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Άνθρωποι της κοινωνικής προσφοράς, της συλλογικής δράσης, του εθελοντισμού, άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, τη.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


ΣΠΟΑΚ: Ξεκινά καταγραφή δεδομένων για την ρύπανση του Κορινθιακού - Patras Events

ΣΠΟΑΚ: Ξεκινά καταγραφή δεδομένων για την ρύπανση του Κορινθιακού  Patras Events

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» συνεχίζοντας τις δράσεις για την προστασία και ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


4 πανέμορφα χωριά κοντά στην Αθήνα που θα λατρέψεις - Reader.gr

4 πανέμορφα χωριά κοντά στην Αθήνα που θα λατρέψεις  Reader.gr

Ιδανικά για χαμηλών τόνων αποδράσεις. Ελλάδα. Τρίτη, 19. Φεβρουαρίου 2019 - 15:59. Τι θέλουμε από τον ιδανικό προορισμό για μια απόδραση-αστραπή από ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 358 ατόμων σε δήμους, ΑΕΙ, ΕΛ.ΑΣ, δημόσιους οργανισμούς - aftodioikisi.gr

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 358 ατόμων σε δήμους, ΑΕΙ, ΕΛ.ΑΣ, δημόσιους οργανισμούς  aftodioikisi.gr

Τις 358 θέσεις που είναι διαθέσιμες για προσλήψεις προσωπικού σε δήμους, ΑΕΙ, ΤΕΙ, την ΕΛ.ΑΣ και άλλους δημόσιους οργανισμούς, παρουσιάζει η.

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 10:00 am


Άγιος Χαραλάμπης, της Πανελλάδος Πολιούχος (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Άγιος Χαραλάμπης, της Πανελλάδος Πολιούχος (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και εφέτος εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού. Στο χωριό Ελαιώνας Φωκίδας, κατά τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 10:00 am


Η Χορωδία του Π.Π. Συλλόγου Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης» στο 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Καρδίτσα - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line - Ενημέρωση Online

Η Χορωδία του Π.Π. Συλλόγου Ανεμομύλου «Θωμάς Φλαγγίνης» στο 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Καρδίτσα - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line  Ενημέρωση Online

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η χορωδία του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ανεμομύλου Κέρκυρας «Θωμάς Φλαγγίνης» θα λάβει μέρος, κατόπιν προσκλήσεως, στο 36ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Απίστευτο περιστατικό στη Φωκίδα: Οδηγός του ΚΤΕΛ παράτησε τους επιβάτες και έφυγε... - NewsBomb

Απίστευτο περιστατικό στη Φωκίδα: Οδηγός του ΚΤΕΛ παράτησε τους επιβάτες και έφυγε...  NewsBomb

Ειδήσεις - Το λεωφορείο κύλησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία 7χρονη στο πόδι της.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Οδηγός του ΚΤΕΛ παράτησε τους επιβάτες στο λεωφορείο και την κοπάνησε - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Φωκίδα: Οδηγός του ΚΤΕΛ παράτησε τους επιβάτες στο λεωφορείο και την κοπάνησε - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Ο οδηγός αναζητείται από την Τροχαία στα πλαίσια του αυτοφώρου - Τι προηγήθηκε του περιστατικού.

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Ιστορίες ενός δρόμου - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ιστορίες ενός δρόμου - Ειδήσεις - νέα  Το Βήμα Online

Μαρτυρίες για την οδό Ευριπίδου, έναν κεντρικό δρόμο, που αποτελεί το όριο ανάμεσα στην παράδοση και στις νέες συνθήκες της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2018 | 10:00 am


Ιτέα: Πατέρας άφησε έγκυο την ΑΜΕΑ ανήλικη κόρη του - www.star.gr

Ιτέα: Πατέρας άφησε έγκυο την ΑΜΕΑ ανήλικη κόρη του  www.star.gr

Σοκάρει την τοπική κοινωνία της Φωκίδας η είδηση ότι πατέρας βίασε και άφησε έγκυο την 16χρονη κόρη του, η οποία είναι άτομο με ειδικές αναπηρίες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2018 | 8:21 pm


Φρίκη στην Φωκίδα: Πατέρας άφησε έγκυο την κόρη του - Dikaiologitika News

Φρίκη στην Φωκίδα: Πατέρας άφησε έγκυο την κόρη του  Dikaiologitika News

Φρίκη στην Φωκίδα - Κορίτσι ΑμεΑ σε προχωρημένη εγκυμοσύνη πήγε σε νοσοκομείο με αιμορραγία και εκεί διαπιστώθηκε ότι ήταν έγκυος από τον ίδιο της τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2018 | 10:00 am


Σήμερα στην Ιτέα το τελευταίο αντίο στον Ζακ Κωστόπουλο - Dikaiologitika News

Σήμερα στην Ιτέα το τελευταίο αντίο στον Ζακ Κωστόπουλο  Dikaiologitika News

Στην Κίρρα Φωκίδας κοντά στην Ιτέα, τον τόπο όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια από την ηλικία των 8 ετών όταν επέστρεψε από την Αμερική, θα γίνει η κηδεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 10:00 am


Μεγαλωμένος στις ΗΠΑ ο Ζακ (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος - Eθνικός Κήρυξ

Μεγαλωμένος στις ΗΠΑ ο Ζακ (Ζαχαρίας) Κωστόπουλος  Eθνικός Κήρυξ

ΑΘΗΝΑ. Γεννημένος στην Αμερική από Ελληνες γονείς ήταν ο 33χρονος που έχασε τη ζωή την περασμένη Παρασκευή σε κοσμηματοπωλείο της οδού ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 10:00 am


Ζακ Κωστόπουλος: Η παράξενη ζωή ενός διαφορετικού ήρωα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida

Ζακ Κωστόπουλος: Η παράξενη ζωή ενός διαφορετικού ήρωα [εικόνες & βίντεο]  iefimerida

Δύο ημέρες μετά το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, ας θυμηθούμε μια ιστορία ανθρωπιάς του Μάνου Χατζιδάκι. | ΕΛΛΑΔΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 10:00 am


Εγκλωβισμένα άτομα στο Φαράγγι της Σεργούλας στη Φωκίδα - Δυτικές ματιές

Εγκλωβισμένα άτομα στο Φαράγγι της Σεργούλας στη Φωκίδα  Δυτικές ματιές

Δεκαεννέα άτομα εγκλωβίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στο φαράγγι της Σεργούλας στη Φωκίδα, τα οποία πραγματοποιούσαν ορειβασία και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 10:00 am


Οι προσωπικές ιστορίες των Ελλήνων που θριάμβευσαν σε στίβο, τένις και κολύμβηση - Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι προσωπικές ιστορίες των Ελλήνων που θριάμβευσαν σε στίβο, τένις και κολύμβηση  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς, Κατερίνα Στεφανίδη, Βούλα Παπαχρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολος Χρήστου έδωσαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2018 | 10:00 am


WEEKENDS | Σούπερ φθηνές εκδρομές… εδώ δίπλα - in2life

WEEKENDS | Σούπερ φθηνές εκδρομές… εδώ δίπλα  in2life

της Ηρώς Κουνάδη Ξεμείνατε αυγουστιάτικα στην Αθήνα, να χαζεύετε τις τιμές των κοντινών μας προορισμών και να σας πιάνει θλίψη; Εμείς είμαστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2018 | 10:00 am


Ποιος φοβάται τους Δελφούς; - Protagon

Ποιος φοβάται τους Δελφούς;  Protagon

Μασάτε φύλλα απολλώνιας δάφνης, σαν την Πυθία; Κι αν δεν μπορείτε να δείτε τα μελλούμενα, μπορείτε έστω να δείτε το παρελθόν; Πάντως, η Πυθία (που στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 10:00 am


Ιούλιος 1824: Η νικηφόρα μάχη στην Άμπλιανη Φωκίδας - DiferNews

Ιούλιος 1824: Η νικηφόρα μάχη στην Άμπλιανη Φωκίδας  DiferNews

To 1824 η επανάσταση του ελληνικού έθνους, έμπαινε πλέον στον τέταρτο χρόνο, και ήδη παρουσίαζε σοβαρά σημάδια κόπωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2018 | 10:00 am


«Ναυάγιο» για φέρι-μποτ, ίσως ημερόπλοιο στον Κορινθιακό-Επιβεβαιώνει ο Δ.Φλιππάτος - pelop.gr

«Ναυάγιο» για φέρι-μποτ, ίσως ημερόπλοιο στον Κορινθιακό-Επιβεβαιώνει ο Δ.Φλιππάτος  pelop.gr

Επιβεβαιώνεται, από την ηγεσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιάλειας, ότι ξαναζεσταίνεται, εκατέρωθεν του Κορινθιακού, το θέμα της ακτοπλοϊκής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 10:00 am


Η συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, ένα πρότυπο μουσείο στο Χρισσό Φωκίδος, αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο, Του Νίκου Βατόπουλου - Η Καθημερινή

Η συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου, ένα πρότυπο μουσείο στο Χρισσό Φωκίδος, αποκαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο, Του Νίκου Βατόπουλου  Η Καθημερινή

«Είναι ένα μικρό Μουσείο Μπενάκη», μου έλεγε ο δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος για το μουσείο που υπάρχει στο Χρισσό, ένα από τα ωραιότερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2018 | 10:00 am


Έκθεση των Στάθη Βατανίδη, Μαρίας Γιαννίκου και Σπύρου Λύτρα στη Μυτιλήνη - CultureNow

Έκθεση των Στάθη Βατανίδη, Μαρίας Γιαννίκου και Σπύρου Λύτρα στη Μυτιλήνη  CultureNow

Η γκαλερί Σαπφώ στη Μυτιλήνη φιλοξενεί την έκθεση «Τόπος συνάντησης» με έργα του Στάθη Βατανίδη, της Μαρίας Γιαννίκου και του Σπύρου Λύτρα. AddThis ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2018 | 10:00 am


Τζέσυ Παπουτσή: H προσωπική της ζωή, οι δύο γάμοι και το άδικο τέλος - aftodioikisi.gr

Τζέσυ Παπουτσή: H προσωπική της ζωή, οι δύο γάμοι και το άδικο τέλος  aftodioikisi.gr

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Τζέσυς Παπουτσή. Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 62 ετών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2018 | 10:00 am


Τραγωδία στη Φωκίδα είχε χτυπήσει την οικογένεια της Τζέσης Παπουτσή - Sinidisi.gr

Τραγωδία στη Φωκίδα είχε χτυπήσει την οικογένεια της Τζέσης Παπουτσή  Sinidisi.gr

Στην Φωκίδα είχε συμβεί το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που ξεκλήρισε την οικογένεια του συζύγου της ηθοποιού Τζέσης Παπουτσή και την βύθισε στο πένθος.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2018 | 10:00 am


Τζέσυ Παπουτσή: Το τραγικό δυστύχημα της οικογένειας του συζύγου της που τη λύγισε! - Gossip TV

Τζέσυ Παπουτσή: Το τραγικό δυστύχημα της οικογένειας του συζύγου της που τη λύγισε!  Gossip TV

Η ζωή της Τζέσυς Παπουτσή δεν υπήρξε στρωμένη με ροδοπέταλα και οι μεγάλες στενοχώριες μόνον καλό δεν της έκαναν. Αντιθέτως, τη λύγισαν, τη βύθισαν στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2018 | 10:00 am


Καταγγελία σοκ: Χρόνια τα βοθρολύματα της Φωκίδας καταλήγουν στη θάλασσα της Ιτέας - Zougla

Καταγγελία σοκ: Χρόνια τα βοθρολύματα της Φωκίδας καταλήγουν στη θάλασσα της Ιτέας  Zougla

Σε σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με τη μόλυνση που δέχονται οι θάλασσες της Φωκίδας, προχώρησε ο δημοτικό σύμβουλος της περιοχής Παναγιώτης...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2018 | 10:00 am


Οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα - Zougla

Οικολογικό έγκλημα στην Ιτέα  Zougla

Καταγγελία για ανεξέλεγκτη ρίψη βοθρολυμάτων στο λιμάνι της Ιτέας Φωκίδας, κάνει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της περιοχής Galaxias fm στο zougla.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2018 | 10:00 am


Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δύο νεκροί ήταν ηλικίας 58 και 61 ετών - Άγνωστα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος - Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:00 am


Φωκίδα: Πυροσβέστης και αεροπόρος σε σπείρα αρχαιοκαπήλων! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Φωκίδα: Πυροσβέστης και αεροπόρος σε σπείρα αρχαιοκαπήλων!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δύο άνδρες, μαζί με τους συνεργούς τους, έκαναν λαθρανασκαφές μέσα σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο στον οικισμό Μακρινή της Δωρίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2018 | 10:00 am


Γκολάρα στα 43 του ο Νεμπεγλέρας - Sport 24

Γκολάρα στα 43 του ο Νεμπεγλέρας  Sport 24

Μπορεί να είναι 43 ετών, αλλά δεν έχει ξεχάσει την τέχνη. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στην Ιτέα κατά την εκτός έδρας ήττα του Αχιλλέα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 9:00 am


Κέρδη, έναντι ζημιών 5,9 εκατ. το 2016, αναμένεται να δημοσιοποιήσει για το 2017 η μεταλλευτική εταιρεία ELMIN Βωξίτες - Mikrometoxos

Κέρδη, έναντι ζημιών 5,9 εκατ. το 2016, αναμένεται να δημοσιοποιήσει για το 2017 η μεταλλευτική εταιρεία ELMIN Βωξίτες  Mikrometoxos

Υψηλότερους στόχους θέτει η εξορυκτική, βωξιτική βιομηχανία Elmin. Κέρδη, έναντι ζημιών της τάξεως των 5,9 εκατ. ευρώ το 2016, αναμένεται να δημοσιοποιήσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2018 | 10:00 am


Σούπερ μάρκετ ναρκωτικών το σπίτι ζεύγους στη Φωκίδα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σούπερ μάρκετ ναρκωτικών το σπίτι ζεύγους στη Φωκίδα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Έκαναν τις επαφές με τους «πελάτες» τους με εννέα κινητά και 14 κάρτες SIM ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2018 | 10:00 am


Στο νομό Φωκίδας ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (Φωτογραφίες) - samiakon vima

Στο νομό Φωκίδας ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (Φωτογραφίες)  samiakon vima

Μία ακόμα αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 15 μέχρι και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αυτήν τη φορά στο νομό ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2018 | 10:00 am


Ανεκτίμητη προσφορά στον πολιτισμό - Koini Gnomi

Ανεκτίμητη προσφορά στον πολιτισμό  Koini Gnomi

Η «σημαία» της αγάπης και της υπερηφάνειας για τις ρίζες της ελληνικής παράδοσης «κυματίστηκε» το πρωί της περασμένης Κυριακής στο Θέατρο Απόλλων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2018 | 10:00 am


Άμφισσα - Ιτέα: Όλοι οι λόγοι για να τη βάλεις στη λίστα σου! - Athens Magazine

Άμφισσα - Ιτέα: Όλοι οι λόγοι για να τη βάλεις στη λίστα σου!  Athens Magazine

Σε απόσταση μολις 30' από την Αράχωβα η low profile πρωτεύουσα της Φωκίδας μάς δίνει την ιδανική αφορμή για ένα daily trip… Από την Κατερίνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2018 | 10:00 am


Στην Άμφισσα του Κωνσταντή | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Στην Άμφισσα του Κωνσταντή | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Η πρωτεύουσα της Φωκίδας ετοιμάζεται για την αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της με θέμα έναν μοιραίο έρωτα. Άμφισσα είναι μια πόλη αμετανόητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2018 | 10:00 am


Το νησάκι με το μικρό εκκλησάκι που θα συναντήσετε στην Ιτέα (φωτο) - Patras Events

Το νησάκι με το μικρό εκκλησάκι που θα συναντήσετε στην Ιτέα (φωτο)  Patras Events

Μπροστά από την παραλία της Ιτέας, στη Φωκίδα, πετά μικρά νησάκια διάσπαρτα στη θάλασσα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στο όμορφο τοπίο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2018 | 10:00 am


ΕΡΤ3 - «24 Ώρες στην Ελλάδα» - ΕΡΤ

ΕΡΤ3 - «24 Ώρες στην Ελλάδα»  ΕΡΤ

Στην Ιτέα, στο Γαλαξίδι και στην Άμφισσα ταξιδεύει η εκπομπή «24 Ώρες στην Ελλάδα», που μεταδίδεται την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στις 14:00 από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2017 | 10:00 am


Συνέντευξη: Ο Λαμιώτης επιθετικός του Αστέρα Ιτέας -Χρήστος Αλεξίου- αποκαλύπτεται….(ηχητικό) - Lamianow

Συνέντευξη: Ο Λαμιώτης επιθετικός του Αστέρα Ιτέας -Χρήστος Αλεξίου- αποκαλύπτεται….(ηχητικό)  Lamianow

Για την φετινή παρουσία του με την φανέλα του Αστέρα Ιτέας μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 και την εκπομπή “Σέντρα και Γκολ”, με τον Πάνο Κατσώνη, ο Λαμιώτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2017 | 10:00 am


Ταξίδι μέσα στη Γη στα βήματα των μεταλλωρύχων - Newsbeast.gr

Ταξίδι μέσα στη Γη στα βήματα των μεταλλωρύχων  Newsbeast.gr

Η Φωκίδα είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς λόγους. Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφοί είναι με.

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2017 | 10:00 am


Ιτέα, στην αγκαλιά του Κορινθιακού - Newsbeast.gr

Ιτέα, στην αγκαλιά του Κορινθιακού  Newsbeast.gr

Λέγεται πως πήρε το όνομά της από τις πολλές ιτιές, που κάποτε φύτρωναν στην περιοχή. Γι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2017 | 10:00 am


Αγώνας του Αστέρα Ιτέας κατά του κλεισίματος του Μουσείου των Δελφών (pics&vid) - CNN Greece

Αγώνας του Αστέρα Ιτέας κατά του κλεισίματος του Μουσείου των Δελφών (pics&vid)  CNN Greece

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κλείνει το Μουσείο των Δελφών μία φορά την εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2017 | 10:00 am


Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ιτέα - Τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι - Newsit

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Ιτέα - Τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι  Newsit

Σεισμός μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Ιτέα. Δείτε τι καταγράφουν οι σεισμογράφοι.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2017 | 10:00 am


Απελπισία με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό: Κάνουν μπάνιο με απόχες και κρατούν τσίλιες - Πρώτο ΘΕΜΑ

Απελπισία με τις τσούχτρες στον Κορινθιακό: Κάνουν μπάνιο με απόχες και κρατούν τσίλιες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Βουτάνε ακόμα και με καταδυτικές στολές για να εντοπίσουν τον αόρατο εχθρό - Κοντεύει Δεκαπενταύγουστος και δεν έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο εξοργίζοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2017 | 10:00 am


Πρόεδρος του Αστέρα Ιτέας ο Πέτρος Μαντούβαλος - Sport 24

Πρόεδρος του Αστέρα Ιτέας ο Πέτρος Μαντούβαλος  Sport 24

Ο δικηγόρος και πολιτικός, Πέτρος Μαντούβαλος, ανέλαβε πρόεδρος του Αστέρα Ιτέας. Η ομάδα της Φωκίδας ανέβηκε στη Γ Εθνική και καπετάνιος τους θα είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2017 | 10:00 am


Θρίλερ με θαμμένο σκελετό σε ερημονήσι απέναντι από την Ιτέα - Έγκλημα | News 24/7 - News247.gr

Θρίλερ με θαμμένο σκελετό σε ερημονήσι απέναντι από την Ιτέα - Έγκλημα | News 24/7  News247.gr

Η εκδρομή τεσσάρων 16χρονων με φουσκωτό στο νησάκι του Αγ. Αθανασίου απέναντι από την Ιτέα κατέληξε σε ένα μακάβριο εύρημα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2017 | 10:00 am


Οι Δελφοί δεν είναι μόνο το μαντείο | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Οι Δελφοί δεν είναι μόνο το μαντείο | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Η επίσκεψη σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας γίνεται η αφορμή για μια σειρά από μοναδικές διαδρομές στη φύση και στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2017 | 10:00 am


Η επόμενη μέρα στον τομέα του βωξίτη | naftemporiki.gr - Nαυτεμπορικη

Η επόμενη μέρα στον τομέα του βωξίτη | naftemporiki.gr  Nαυτεμπορικη

Ευρύτερες ανακατατάξεις στην Elmin Bauxites SA αλλά και στον μεταλλευτικό κλάδο και ειδικότερα στον τομέα του βωξίτη σηματοδοτεί η απόφαση του προέδρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2017 | 10:00 am


Σπύρος Λύτρας: Η Μαγεία της μνήμης - CultureNow

Σπύρος Λύτρας: Η Μαγεία της μνήμης  CultureNow

Ο ζωγράφος Σπύρος Λύτρας γράφει για την «Μαγεία της μνήμης»… AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook Share to Twitter Share to E-mail.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2017 | 10:00 am


Ζητείται φωτογράφος για εργασία σε αίθουσες δεξιώσεων - Patras Events

Ζητείται φωτογράφος για εργασία σε αίθουσες δεξιώσεων  Patras Events

Ζητούνται νέες, εμφανίσιμες με όρεξη για εργασία, φωτογράφοι για λήψη και πώληση φωτογραφιών κυρίως σε αίθουσες δεξιώσεων (γάμους, βαπτίσεις κλπ).

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2017 | 10:00 am


Η κωμόπολη που πήρε το όνομά της από ένα δέντρο - Newsbeast.gr

Η κωμόπολη που πήρε το όνομά της από ένα δέντρο  Newsbeast.gr

Η γραφική Ιτέα, στη Φωκίδα, είναι αγαπημένος προορισμός για σύντομες αποδράσεις και όχι μόνο. Χτισμένη στο βάθος του Κρισσαίου Κόλπου είναι συχνά το ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 10:00 am


Καταγγελία: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να «κρεμάσει από κατάρτι» δημοσιογράφο της Φωκίδας - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Καταγγελία: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να «κρεμάσει από κατάρτι» δημοσιογράφο της Φωκίδας  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Αίσθηση και προβληματισμό προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Κωστοπαναγιώτης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2017 | 10:00 am


Κι όμως, η Κολοπετινίτσα υπήρξε: Μάθετε που βρισκόταν - novasports.gr

Κι όμως, η Κολοπετινίτσα υπήρξε: Μάθετε που βρισκόταν  novasports.gr

Η «Κολοπετινίτσα» αποτελεί το αγαπημένο «μη μέρος» των Ελλήνων, ένα τοπωνύμιο που αναφέρουν όταν θέλουν να μιλήσουν για κάτι που δεν υπάρχει, ή είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2017 | 2:58 pm


Καλοκαιρινή βόλτα στις ομορφότερες παραλίες της Φωκίδας! (PHOTOS) - Athens Magazine

Καλοκαιρινή βόλτα στις ομορφότερες παραλίες της Φωκίδας! (PHOTOS)  Athens Magazine

Μπορεί να φημίζεται περισσότερο για τα ορεινά χωριά της, που συγκεντρώνουν αρκετούς εκδρομείς όλους τους μήνες του χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2016 | 10:00 am


Στον Άγιο Νικόλαο της Φωκίδας - Ένας καταπράσινος οικισμός δίπλα στη θάλασσα (pics) - Patras Events

Στον Άγιο Νικόλαο της Φωκίδας - Ένας καταπράσινος οικισμός δίπλα στη θάλασσα (pics)  Patras Events

Διαθέτει μία από τις πιο γραφικές παραλίες, όπου η θάλασσα μοιάζει να αγκαλιάζει το βουν...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2016 | 10:00 am


Τώρα και «συζυγοποίηση» νοσοκομείων με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τώρα και «συζυγοποίηση» νοσοκομείων με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δείτε τι έταζε για το «Αττικόν» ο βουλευτής Κωστοπαναγιώτου στην Αμφισσα ώστε να αποσπάσει την ψήφο των συντοπιτών του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2016 | 10:00 am


Διπλός σεισμός κοντά στην Ιτέα - NewsBomb

Διπλός σεισμός κοντά στην Ιτέα  NewsBomb

Ειδήσεις - Διπλή ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 και 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2015 | 10:00 am


Αργυρώ Γιάτσου: Η αισθητικός που «ξεδιπλώνει» την ομορφιά της στο φακό (pics) - Patras Events

Αργυρώ Γιάτσου: Η αισθητικός που «ξεδιπλώνει» την ομορφιά της στο φακό (pics)  Patras Events

Η 22χρονη από την Φωκίδα που ζει στην Πάτρα, αποδεικνύει ότι η ομορφιά είναι κληρονομική... Η ομορφιά είναι υποκειμενική υπόθεση, όμως, αντικειμενικά το ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2015 | 10:00 am


Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο! - Patras Events

Ένα "κρυμμένο νησάκι" 40 χλμ. από την Πάτρα για να ξεσκάσετε το Σαββατοκύριακο!  Patras Events

Αναπολείς τις καλοκαιρινές διακοπές και σε πιάνει μια μελαγχολία που είτε αργούν είτε δεν θα τις «γευτείς» φέτος;. Έχουμε μια πρόταση για να αναθεωρήσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2014 | 10:00 am


Ο Νικόλαος Εμμανουήλ επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δωριέων - EVIAPORTAL.GR

Ο Νικόλαος Εμμανουήλ επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δωριέων  EVIAPORTAL.GR

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Νικόλαος Εμμανουήλ συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2014 | 10:00 am


Εκρηκτικός μηχανισμός στην αλληλογραφία του ΑΤ Ιτέας - Το Βήμα Online

Εκρηκτικός μηχανισμός στην αλληλογραφία του ΑΤ Ιτέας  Το Βήμα Online

Ύποπτο δέμα εντόπισαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας στη Φωκίδα. Επί τόπου μεταβαίνει κλιμάκιο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2014 | 10:00 am


Η ταυτότητα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ελιάς - Το Βήμα Online

Η ταυτότητα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ελιάς  Το Βήμα Online

Ο Μάνος Επιτροπάκης γεννήθηκε το 1973. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Πήρε το δίπλωμά ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2014 | 9:00 am


Εκτός ελέγχου η φωτιά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας - Πρώτο ΘΕΜΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στην περιοχή βρίσκονται 5 αεροσκάφη και ρίχνουν τόνους νερού, 19 οχήματα με 50 άντρες και δύο πεζοπόρα τμήματα που μεταφέρθηκαν από τη Λαμία...

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2013 | 10:00 am


Τι κάνει σήμερα ο Θεόδωρος Ρουμπάνης; - Newsbeast.gr

Τι κάνει σήμερα ο Θεόδωρος Ρουμπάνης;  Newsbeast.gr

Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Ο Θεόδωρος Ρουμπάνης ή Τεό, όπως τον αποκαλούσαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2013 | 10:00 am


37χρονος συνελήφθη στην Ιτέα με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ - BEST News

37χρονος συνελήφθη στην Ιτέα με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ  BEST News

Συνελήφθη τις βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Ιτέας εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα, από στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2012 | 10:00 am


Καμμένος: Υποθηκοφυλακείο-Κτηματολόγιο με δικαιώνουν για τα ακίνητα [έγγραφα] - iefimerida

Καμμένος: Υποθηκοφυλακείο-Κτηματολόγιο με δικαιώνουν για τα ακίνητα [έγγραφα]  iefimerida

Έγγραφα από το Κτηματολόγιο της Ιτέας και το Υποθηκοφυλακείο του Γαλαξιδίου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2012 | 10:00 am


Βόλτα στο θεματικό πάρκο Vagonetto στη Φωκίδα - In.gr

Βόλτα στο θεματικό πάρκο Vagonetto στη Φωκίδα  In.gr

Στο Vagonettο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά Θεματικά Πάρκα της Ευρώπης, θα ακολουθήσετε τα χνάρια των μεταλλωρύχων μέσα στις υπόγειες στοές με τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2011 | 10:00 am


Ο Απόστολος Τσιάμης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας - EVIAPORTAL.GR

Ο Απόστολος Τσιάμης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας  EVIAPORTAL.GR

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ο Απόστολος Τσιάμης. Το Σάββατο στα Οινόφυτα, η παρουσίαση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 October 2010 | 10:00 am


Εντυπωσιακός Aγώνας Beach Soccer στην Ιτέα Φωκίδας με βραζιλιάνικο χρώμα! (vid) | Contra.gr - contra.gr

Εντυπωσιακός Aγώνας Beach Soccer στην Ιτέα Φωκίδας με βραζιλιάνικο χρώμα! (vid) | Contra.gr  contra.gr

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έπεσε η αυλαία για το 4ο Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου "Ξενοφάνης ο Αμφισσεύς" που διοργανώθηκε στην Φωκίδα από ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2010 | 10:00 am


Θεαματικός αγώνας beach soccer επίλεκτων και δημοσιογράφων/ηθοποιών στην Ιτέα - Contra.gr

Θεαματικός αγώνας beach soccer επίλεκτων και δημοσιογράφων/ηθοποιών στην Ιτέα  Contra.gr

Με έναν εντυπωσιακό αγώνα beach soccer, μεταξύ των Διεθνών Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών και της μικτής ομάδας δημοσιογράφων και ηθοποιών, έπεσε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2009 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας

Φιλικοί ιστότοποι: