Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Ο Πάρνωνας κρύβει εκπλήξεις

Πληθωρική φύση και χωριά που χαίρεσαι να τα περπατάς. Απολαμβάνουμε στάσεις και διαδρομές στην oροσειρά που χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:55 am


Δρ Ανδρέας Ανδρεάδης: Διευθύνων Σύμβουλος Sani / Ikos Group

«Ο ποιοτικός τουρισμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί ερήμην της κοινωνίας».

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:52 am


Αντί επιλόγου

Στη Σμύρνη είχαν πρόσβαση στα πάντα, επομένως μια μερακλού μαγείρισσα πειραματιζόταν με ό,τι τραβούσε η ψυχή της.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:41 am


3 συμβουλές για κοτόπουλο στην κατσαρόλα

Τέλειο μαγειρευτό κοτόπουλο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:39 am


Πατάτες λεμονάτες με μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Οι σπόροι ξερού κόλιανδρου θα δώσουν μια ιδιαίτερη γευστική νότα στο μαγειρευτό μας. Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με μαραθόσπορο στο τέλος του μαγειρέματος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:20 am


Πανεύκολος κορμός με 3 υλικά

Τα πτι μπερ είναι τα κλασικά μπισκότα που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για το μωσαϊκό. Αν θέλουμε όμως, επιλέγουμε αυτά που εμείς προτιμάμε (π.χ. digestive, γεμιστά, oreo κ.ά.)

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:07 am


Κοτόπουλο με κάρι, γιαούρτι και δυόσμο

Ανατολίτικη πινελιά με το κάρι, δροσιά με τον δυόσμο, πλούσια γεύση και ελαφριά οξύτητα με το γιαούρτι. Υπέροχο και γρήγορο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 1:03 am


Οξύνεται ο ανταγωνισμός εγχώριων ομίλων στην αγορά φυσικού αερίου

Ενταση του ανταγωνισμού στη χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με τους εγχώριους ενεργειακούς ομίλους να εντάσσουν στη στρατηγική τους και τις αγορές των Βαλκανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:55 pm


Μείωση επενδύσεων προς startups για τρίτη διαδοχική χρονιά

Σημαντική κάμψη παρουσίασαν φέτος οι χρηματοδοτήσεις τύπου venture capital προς νεοφυείς επιχειρήσεις του τεχνολογικού τομέα. Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dealroom.co, υλοποιήθηκαν 12 επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 14,5 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:50 pm


«Αφιλόξενη» για δύο εκατ. πρόσφυγες η Ε.Ε.

Τη νέα έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (FRA) παρουσιάζει σήμερα η «Κ». Οι συνθήκες υποδοχής και η φιλοξενία στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Ιταλία είναι πολύ κακές.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:45 pm


Επιχείρηση «ασπίδα» για τα μνημεία

Η προστασία των αρχαίων πολιτισμών εξετάστηκε στο Taihe Forum στο Πεκίνο. Πολεμικές συρράξεις, τρομοκρατικά χτυπήματα, κλιματική αλλαγή απειλούν μνημεία και μουσεία.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:40 pm


Oταν οι θεές ζούσαν στα Καρπάθια όρη

H Κατερζίνα Τούτσκοβα, συγγραφέας αυτού του υβριδικού ως προς τη μορφή μυθιστορήματος, γεννήθηκε στο Μπρνο της Τσεχίας το 1980. Παρά τη νεαρή της ηλικία έχει ήδη διακριθεί για τη συγγραφική δουλειά της.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:35 pm


Αύξηση δαπανών ζητούν εργάτες και βιομήχανοι από τη Μέρκελ

Εκκληση για αύξηση των δημοσίων επενδύσεων απηύθυναν προς τη γερμανική κυβέρνηση η Ενωση Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) και η Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Γερμανίας (DGB). 

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:25 pm


Μνήμες στη Δράμα των προσφύγων

Το θαυμάσιο λεύκωμα «Η Δράμα των προσφύγων» (Αφιέρωμα Μνήμης) είναι μια νέα έκδοση που υπογράφουν η ιστορικός Γεωργία Μπακάλη και ο φιλόλογος Δημήτρης Ι. Σφακιανάκης, πλούσια εικονογραφημένη με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από δημόσια και ιδιωτικά αρχεία και συλλογές. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:16 pm


Πλημμύρα τα δεινά της καθημερινότητας για τους κατοίκους της Βενετίας

Οι καταστροφές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ, ενώ αρχιτεκτονικοί θησαυροί, όπως ο ναός του Αγίου Μάρκου, πρέπει να ελεγχθούν εκ νέου από εμπειρογνώμονες.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 11:05 pm


Συνταγματική Αναθεώρηση: Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ολομέλεια της Βουλής

Σε περιβάλλον που έχει έντονα τα στοιχεία της πόλωσης, ειδικώς ανάμεσα σε κυβερνώσα πλειοψηφία και αξιωματική αντιπολίτευση, η εθνική αντιπροσωπεία ειχέρχεται την Τετάρτη σε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της εν εξελίξει συνταγματικής αναθεώρησης, το σχετικό με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα ειδικού ενδιαφέροντος θέματα, όπως είναι εκείνο που αφορά στη «λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία».

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 10:43 pm


«Πακέτο» με το φορολογικό και οι εισφορές των επαγγελματιών

Το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλλουν στον ΕΦΚΑ θα μπορούν να επιλέξουν 1,4 εκατ. μη μισθωτοί, προκρίνοντας μεταξύ 7 ασφαλιστικών κατηγοριών με ποσά που κυμαίνονται από 220 έως 520 ευρώ/μήνα. Η επιλογή θα γίνεται στις αρχές κάθε χρόνου και ο ασφαλισμένος θα μπορεί να αλλάζει κατηγορία σε ετήσια βάση. Το ποσό που θα καταβάλλεται θα επηρεάζει το ύψος της σύνταξης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 10:27 pm


Ολόκληρο και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό και την διανομή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο κυμαίνεται από 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ. Οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα λάβουν όλη την επιδότηση άμεσα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, πολύ νωρίτερα απο πέρυσι και με την αγορά μικρότερων ποσοτήτων πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 10:24 pm


Αλλάζει το καθεστώς για φυσικοθεραπείες

Δωρεάν θεραπεία για τους δικαιούχους ειδικής αγωγής μόνο από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 10:16 pm


Ενα σμήνος πουλιών κατοικοεδρεύει σε ξενοδοχείο δίπλα στην Ακρόπολη

Είναι ένα έργο που σου δημιουργεί την επιθυμία να το ξαναδείς. Αλλά και να το ξανακούσεις. Να ένας τρόπος να μετρήσεις εντός σου αν κάτι τελικά σε αγγίζει, σκέφτηκα όταν το πρωτοαντίκρισα. Πρόκειται για το έργο «Lettherebeflight», της Μαρίκας Αράπογλου, που παρουσιάστηκε επισήμως την περασμένη Πέμπτη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2019 | 10:14 pmΦιλικοί ιστότοποι: