Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Μen'sΗealth

Ζητείται Ψεύτης

Η Περίσταση: Σου αναθέτουν ένα μεγάλο πρότζεκτ, για το οποίο δεν είσαι 100% έτοιμος. 
Το Ψέμα σου: «Αφήστε το πάνω μου».
Η Πραγματικότητα: Πνίγεσαι στη δουλειά αυτήν την περίοδο, αλλά έχεις τα προσόντα που χρειάζονται για να το αναλάβεις. Ζήτα ένα συγκεκριμένο πλάνο, με στόχους, δυναμικό και χρονοδιαγράμματα. Αυτό θα καθησυχάσει εσένα αλλά και το αφεντικό σου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2017 | 3:28 pm


Έλξεις με Παλαμάκια

1. Βρες μια μπάρα έλξεων που να είναι αρκετά σταθερή. Πάρε αρχική θέση έλξεων με πρώτη λαβή κι άνοιγμα χεριών ελαφρώς μεγαλύτερο από των ώμων, με τους αντίχειρες να αγκαλιάζουν την μπάρα. 

2. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσεις σε αυτές τις έλξεις είναι να έχεις τελειοποιήσει τις κανονικές. Οι κανόνες κι εδώ είναι ίδιοι: το βλέμμα ψηλά και το υπόλοιπο σώμα να μην είναι εντελώς κάθετο.  

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2017 | 2:43 pm


Σύνδρομο Κοιλιακών-Προσαγωγών

Η  περιοχή  που  συμφύονται  οι  προσαγωγοί  και  οι  κοιλιακοί  μύες  στον  αθλούμενο  άντρα  εμφανίζει  μια  αυξημένη  συχνότητα  τραυματισμών  σε  σχέση  με  αυτή  των  γυναικών.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 7:10 pm


Απαλλάξου από τη Δισκοκήλη με τον πιο Αποτελεσματικό Τρόπο

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος αφαίρεσης μιας οσφυϊκής δισκοκήλης σήμερα είναι η διαδερμική μικροδισκεκτομή, δηλαδή η δισκεκτομή που γίνεται με τη βοήθεια ειδικών σωλήνων (tubes) και του χειρουργικού μικροσκοπίου, η χρήση του οποίου έχει επιτρέψει τον περιορισμό των νευρολογικών επιπλοκών της δισκεκτομής γενικά σε ποσοστό κάτω του 1%.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 6:57 pm


Η Παχυσαρκία Δίνει Τέλος στη Σεξουαλική Ζωή;

Συνήθως η λέξη παχύσαρκος χάρη της πολιτικής ορθότητας του λόγου δεν χρησιμοποιείται πλέον. Όμως όσο και να φαίνεται περίεργο, στους περισσότερους από εμάς, ακόμη και γιατρούς δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη και μεταξύ μας, ποιος είναι ο υπέρβαρος και ποιος ο παχύσαρκος!

Υπέρβαρος: όταν ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ/BMI= βάρος σε kg / ύψος σε cm σε σχέση με φύλο και ηλικία) είναι μεταξύ 25-29,9.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 6:44 pm


Από την Αλλεργία... στο Άσθμα

Η σχέση αλλεργίας και άσθματος έχει από πολύ καιρό αναγνωρισθεί. H συνύπαρξη άσθματος και άλλων αλλεργικών παθήσεων (ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, ατοπική δερματίτιδα, ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα, τροφική αλλεργία κ.α.), είναι συχνό φαινόμενο. Πολλοί δε ασθματικοί ασθενείς, μπορούν και αναγνωρίζουν τους παράγοντες που προκαλούν τα συμπτώματά τους.  

Παραταύτα, η ανάγκη θεραπείας της αλλεργίας, για τον καλύτερο έλεγχο ή και ακόμη και την θεραπεία του άσθματος, μόλις πρόσφατα αρχίζει να αναγνωρίζεται.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 6:24 pm


Η Ρινοπλαστική Έγινε Μοντέρνα

Η δυσκολία της έγκειται όχι στο να πραγματοποιηθεί η επέμβαση από κάποιον Πλαστικό Χειρουργό αλλά στο ότι για να θεωρείται η επέμβαση επιτυχημένη θα πρέπει να τηρούνται οι τρείς βασικές αρχές της ρινοπλαστικής. 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 5:56 pm


Race Report: Sprint Triathlon στον Σχινιά

H Transition Sports by Pharmacy295 επέστρεψε δυναμικά στα αθλητικά events, και αυτό φάνηκε σε μια διοργάνωση που στέφθηκε από ολοκληρωτική επιτυχία και παρείχε απόλυτη ασφάλεια και στα 3 αγωνίσματα, ενώ έκδηλη ήταν καθ’ όλη τη διάρκειά της μια δυνατή κι όμορφη ενέργεια παντού!

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 5:30 pm


Κάτσε (ξανά) Καλά!

Οι αιμορροΐδες είναι μια κοινή πάθηση, γνωστή από την αρχαιότητα (αιγυπτιακός πάπυρος 1700 π.Χ). Οι επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι το 50% των ενηλίκων θα παρουσιάσει συμπτώματα από τις αιμορροΐδες στη διάρκεια του βίου του. Από το παραπάνω ποσοστό, στο 10%-20% απαιτείται χειρουργική επέμβαση.
Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικοί ανατομικοί σχηματισμοί που βρίσκονται στο πρωκτικό σωλήνα και περιέχουν τα αγγεία του αιµορροϊδικού πλέγματος τα οποία συμβάλλουν στην προστασία του πρωκτικού σωλήνα και στον έλεγχο των κενώσεων. Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 3:48 pm


Το «αλφάβητο» της πνευματικής και σωματικής υγείας

Οι βιταμίνες δεν συντίθενται από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να πρέπει να τις λαμβάνουμε από τα τρόφιμα, τα οποία τις εμπεριέχουν σε μικρές ποσότητες. Αν κάποιος λαμβάνει καθημερινά βιταμίνες τότε ο οργανισμός του έχει μεγαλύτερες δεξιότητες στην ρύθμιση του μεταβολισμού και στην μετατροπή των λιπών σε ενέργεια. Ιδιαιτέρως τα παιδιά προκειμένου να έχουν μία σωστή ανάπτυξη πρέπει να λαμβάνουν απο μικρή ηλικία όλες τις βιταμίνες. 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 1:35 pm


Φέτος το καλοκαίρι το κάμπινγκ είναι η καλύτερη λύση

Το camping είναι ένα από τα λίγα είδη διακοπών που επιτρέπουν την ξεκούραση, την απόλαυση της φύσης και την ηρεμία σε όλο της το μεγαλείο. Πλέον και στην Ελλάδα έχει φανατικούς λάτρεις, οι οποίοι περιμένουν κάθε χρόνο την ιερή εκείνη στιγμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία καλή προετοιμασία, μετά όλα τα άλλα έρχονται από μόνα τους. 

Αν είσαι ακόμα δύσπιστος, μόλις βρήκες μερικούς καλούς λόγους για να αλλάξεις γνώμη:

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2017 | 1:01 pm


Poikilo Rocky Mountain 2017

Ένας αγώνας που έχει γίνει θεσμός με εκατοντάδες αθλητές και κορυφαίους πρωταθλητές όπως ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο Γιώργος Διαλεκτός, ο Νίκος Κωστόπουλος και πολλοί άλλοι να τρέχουν στα μονοπάτια του πανέμορφου Ποικίλου Όρους σε μια γιορτή του ορεινού τρεξίματος.

17492426_10154801948938101_3041223150555

Στις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής των 22,5km και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησαν οι αθλητές των δυο μικρών αγώνων 8km και 4km.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2017 | 12:50 pm


5.000 δρομείς έτρεξαν στο Colour Day Run

Πάνω από 5.000 δρομείς έδωσαν το παρόν στον αγώνα δρόμου που διοργάνωσε η Skull Productions και το Όλοι μαζί μπορούμε.

Οι δρομείς διασκέδασαν με την ψυχή τους διανύοντας τα 5 πολύχρωμα χιλιόμετρα στο ΟΑΚΑ. Όλοι όσοι βρέθηκαν στον αγώνα δρόμου πέρασαν κάτω από την πορτοκαλί, την πράσινη, τη ροζ, την κίτρινη, την κόκκινη και την μπλε αψίδα, όπου βάφτηκαν με άφθονο χρώμα που έριχναν οι εθελοντές.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2017 | 12:51 pm


5ο Διεθνές Σεμινάριο Παρκούρ

Για μια ακόμα χρονιά λαμβάνει χώρα το ετήσιο Διεθνές Σεμινάριο Parkour της Athens Parkour Academy σε συνεργασία με την ομάδα Parkour Generations (Αγγλία).

Φέτος είναι αισίως η 5η χρονιά και γι' αυτό η διοργάνωση θα είναι μεγαλύτερη και με πολλές εκπλήξεις.

Το διήμερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 08 & 09 Απριλίου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επίσης και ένα σεμινάριο για ηλικίες από 8 εως 13 χρόνων (το απόγευμα της Παρασκευή 7/4) καθώς και το Course ADAPT lvl 1 (5-7/4) για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν την μοναδική παγκοσμίως πιστοποίηση για το Parkour.

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2017 | 5:44 pm


Βάλε το 6pack στην πλάτη

Οδηγίες: To rucking (πεζοπορία με βάρη) απαιτεί την τοποθέτηση φορτίου 12 κιλών σε σακίδιο πλάτης. Ταυτόχρονα, η εύκολη μεταφορά αυτής της αποσκευής σου δίνει τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιείς σαν τυπικό όργανο γυμναστικής. Εκτέλεσε 6 σετ των παρακάτω ασκήσεων κυκλικά εφαρμόζοντας τη µέθοδο της πυραµίδας, κατά την οποία οι επαναλήψεις αρχικά αυξάνονται και στη συνέχεια μειώνονται (βλ. τον πίνακα). Για κάθε σετ, κάνε τις ασκήσεις με τη σειρά που παρουσιάζονται (στον συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων) και ύστερα ξεκουράσου όσο χρειάζεται μέχρι να μπορέσεις να περάσεις στο επόμενο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2017 | 7:18 pm


4 Δυνατοί Κανόνες για Αδύνατους

Ο David Katz, ειδικός σε θέματα απώλειας βάρους, 53 ετών και πατέρας 5 παιδιών, σου αποκαλύπτει πώς διατήρησε το βάρος του σταθερό παραπάνω από τρεις δεκαετίες και το 6-pack στη θέση του. Ακου τι έχει να σου πει.

Καθημερινή Προπόνηση
«Η καλή φυσική κατάσταση ενισχύει την παραγωγικότητα σε κάθε επίπεδο» υποστηρίζει ο Katz. Κάνει καθημερινά 45-60 λεπτά αεροβική (συχνά σε ελλειπτικό) και ασκήσεις με το βάρος του σώματος.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2017 | 6:09 pm


Συμπληρώματα Διατροφής

Χολίνη
Επιδιορθώνει το DNA και υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. «Η έλλειψή της αυξάνει τον κίνδυνο ζημιάς στο συκώτι - μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κακοήθεια στο συγκεκριμένο όργανο» αναφέρει ο Steven Zeisel, διευθυντής του Ινστιτούτου Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Σύμφωνα με μελέτη, όσοι προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο πάγκρεας κατά 33%.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2017 | 3:43 pm


Ο Χρυσός Αιώνας σου

Ενυδάτωση
Παλιά Συμβουλή: Πιες 8 Ποτήρια Νερό την Ημέρα
Νέα Συμβουλη: Ούρησε Τουλάχιστον 5 Φορές

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2017 | 3:07 pm


Πιέσεις Πάγκου με Μπάρα

1. Στηρίξου στα Πόδια σου
Η προπόνηση στον πάγκο γυμνάζει όλο το σώμα. Οσο περισσότερο δουλεύεις το κάτω μέρος του σώματός σου τόσο λιγότερο θα καταπονείς τους ώμους σου. Ανοιξε τα πόδια σου καθώς ξαπλώνεις στον πάγκο και σταθεροποίησε τα πέλματα στο πάτωμα. Ξεκίνα κάθε επανάληψη βάζοντας δύναμη στα κάτω άκρα, ώστε να σηκωθεί ευκολότερα η μπάρα από το στήθος σου. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2017 | 1:55 pm


Ώμος και Τάξη

«Οι τραυματισμοί στους ώμους δεν κάνουν διακρίσεις. Πιο συγκεκριμένα, φτάνουν έως και το 36% των ‘‘άτυχων στιγμών’’ που μπορεί να συμβούν σε αίθουσα με βάρη, χωρίς να κάνουν διάκριση σε ηλικίες» αναφέρει ο Morey Kolber, καθηγητής φυσικής αγωγής, που έχει υποστεί και ο ίδιος έναν παρόμοιο τραυματισμό. «Επαθα μερική εξάρθρωση στον ένα ώμο και ρήξη του στροφικού πετάλου στον δεύτερο όταν έκανα βάρη στο λύκειο» θυμάται χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2017 | 1:35 pm


Εποχή για Hair Condition

Μια αρκούδα στο βουνό τις χρειάζεται όλες. Οι ξυλοκόποι, επίσης. Οι υπόλοιποι, όμως, πρέπει να φροντίζουμε τα επίπεδα της τριχοφυΐας μας σε μόνιμη βάση. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό το προϊόν της τεστοστερόνης σε κάνει να δείχνεις απεριποίητος, ταλαιπωρημένος, ακόμα και γερασμένος. Για να δαμάσεις τις τρίχες σου δεν χρειάζεσαι μόνο ξυράφι και ψαλίδι, αφού κάθε περιοχή του σώματος απαιτεί συγκεκριμένη μεταχείριση. Στη συνέχεια, θα βρεις έξυπνους τρόπους, για να αποψιλώσεις -με ελεγχόμενο τρόπο- το δάσος που υπονομεύει την εμφάνισή σου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2017 | 7:09 pm


Ο πιο fit τύπος στον κόσμο

Εάν συναντήσεις τον πιο δυνατό άνθρωπο πάνω στη Γη στο σούπερ μάρκετ, θα μπορούσες εύκολα να τον μπερδέψεις με κάποιον που μόλις καθάρισε την αποθήκη ή με έναν καθηγητή μαθηματικών, ο οποίος το έχει γενικά με τη γυμναστική.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:04 pm


Ενυδατικές κρέμες για άντρες

Πρώτα απ’ όλα, ξέχνα την ηλικία σου. Ακόμα κι ένας 25χρονος που τον βλέπει πολύ ο ήλιος και δεν χρησιμοποιεί αντηλιακό, θα καταλήξει με δέρμα σαν μπάλα του μπάσκετ. Ακούς πολλά και διάφορα για σκευάσματα αντιγήρανσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι μεγαλώνουμε. Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το χρόνο, αλλά μπορείς να μετριάσεις τη ζημιά που κάνει. Χρησιμοποίησε αυτά τα τρία προϊόντα, θα δεις διαφορά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 6:36 pm


Σετ και επαναλήψεις

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα απλό μαθηματικό ζήτημα: ο Γιώργος κάνει 5 σετ των 5 επαναλήψεων για ενδυνάμωση. Αλλά ο φίλος του, ο Νίκος, που δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά, αρκείται σε 25 επαναλήψεις σερί. Ποιος επιτυγχάνει ταχύτερη μυϊκή ενδυνάμωση; Στοιχείο: Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, οι άντρες που ακολουθούσαν τη μέθοδο 5x5 για το ένα πόδι και 25 συνεχόμενων επαναλήψεων για το άλλο κατέληξαν με την ίδια περίπου μυϊκή ενδυνάμωση και στα δύο. Ο δεύτερος τρόπος, όμως, προσέφερε την ενδυνάμωση στον μισό χρόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 5:55 pm


Το fish εξαμαρτείν

O Σαντιάγκο, ο ήρωας του Ερνεστ Χέμινγουεϊ στο αξεπέραστο Ο Γέρος και η Θάλασσα, έπρεπε να δώσει μια επική μάχη, για να πιάσει τον ξιφία που στοίχειωνε τους εφιάλτες του. Εμείς δεν θα σε πετάξουμε σε τόσο βαθιά νερά. Αλλωστε αρκεί μια βόλτα στο κοντινό σούπερ μάρκετ, για να έχεις στην κουζίνα σου ακόμα και το πιο «εξωτικό» ψάρι του κόσμου. Αλλά να μην ξέρεις να το μαγειρέψεις; Ντροπή! Ωρα να ξεψαρώσεις, λοιπόν, και να διαπιστώσεις ότι το μαγείρεμά του δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Πώς; Μα με 4 φανταστικές συνταγές που σου προτείνει το ΜΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 3:35 pm


Τα Μυστικά του Τέλειου Μασάζ

1. Βάλε τη σύντροφό σου να ξαπλώσει μπρούμυτα στο κρεβάτι. Απόλαυσε το θέαμα και στη συνέχεια χαμήλωσε τα φώτα. Βάλε λίγο λάδι στις παλάμες και τρίψε τις για να ζεσταθεί. Η επιλογή μας: λάδι σώματος με άρωμα λεβάντα.

2. Ξεκίνα από τους ώμους και ύστερα προχώρα στη βάση του λαιμού της, πριν πας κάτω από κάθε μπράτσο. Κάν’ της μασάζ με ελαφρά τσιμπήματα κι άσκησε πιέσεις και ζυμώσεις στο δέρμα της. Αν τη βλέπεις να τσιτώνει, τότε πρέπει να συνεχίσεις πιο απαλά. Η ουσία είναι να την κάνεις να χαλαρώσει τελείως.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 2:13 pm


Μυαλό vs Σώμα

Μήπως το σώμα κυβερνάει το μυαλό ή το αντίθετο; Κανείς δεν γνωρίζει. Για την ακρίβεια, και πολλοί ειδικοί μέχρι σήμερα δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Στη σχέση, πάντως, μεταξύ των δύο (σώματος και πνεύματος) δείχνει να ισχύει το πρώτο. Ορίστε και οι αποδείξεις: το τρέξιμο σε κάνει ευτυχισμένο, για παράδειγμα, ενώ, από την άλλη, η γιόγκα σε ανακουφίζει από το στρες. Ωστόσο, νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Obesity φέρνει στο φως περισσότερα στοιχεία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2017 | 1:34 pm


Ξαφνική Σκοτοδίνη

Μήπως είχες πάθει αφυδάτωση; Ισως έφταιγαν και τα ποτά που ήπιες. Μπορεί, βέβαια, να το έπαθες, επειδή το παράκανες βλέποντας το τελευταίο Mad Max: Fury Road στην XXL τηλεόρασή σου. Τίποτα απ’ όλα αυτά; Είναι πιθανό να υποφέρεις από «καλοήθη παροξυσμικό ίλιγγο θέσης». Η λέξη-κλειδί: «Καλοήθης». Αυτό είναι καλό νέο. Η συγκεκριμένη πάθηση ταλαιπωρούσε και τον παίκτη του γκολφ, Jason Day, με αποτέλεσμα να πέσει στην πίστα κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά. Ανάρρωσε από τον τραυματισμό και στη συνέχεια κατέκτησε την κορυφή. Το πρόβλημα αυτό διαφέρει από τη ζάλη που προκαλείται από το σκύψιμο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2017 | 5:23 pm


Μιλάει για τον πρώην της

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που λειτουργείς σαν τραυμοπλάστ (δυστυχώς, έτσι έχει η κατάσταση), αλλά από εκείνα που τα βάζεις στη φτέρνα να προστατεύσουν την πληγή από το παπούτσι που σε χτύπησε και δεν λένε να κολλήσουν με τίποτα. Ξεκολλάνε συνεχώς και καταλήγεις να έχεις ακόμα μεγαλύτερο σημάδι, ενώ ο πόνος δεν περνάει αν δεν αλλάξεις πατούμενο. Αν εσένα σου αρκεί αυτό, συνέχισέ το. Σε περίπτωση, ωστοσο, που έχεις κάποια αξιοπρέπεια το πιθανότερο είναι ότι  θα προτιμούσες να γίνεις το νέο ζευγάρι παπούτσια, είμαι 100% μαζί σου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2017 | 4:01 pm


Ο κολλητός μου φλερτάρει την κοπέλα μου

Τι σόι φίλος είναι αυτός; Συγγνώμη που σου χαλάω το bromance, αλλά τόσα χρόνια νόμιζα πως, άπαξ και μια γυναίκα κάνει σχέση με έναν άντρα, οι φίλοι του τη βλέπουν αμέσως το λιγότερο σαν ξαδέρφη τους. Αν λοιπόν ο κολλητός σου δεν είναι επιρρεπής στην «αιμομειξία», ίσως θα έπρεπε να κάνετε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης. Μέσα σε όλο αυτό, βέβαια, και προτού δημιουργήσεις κακό χαμό, τσέκαρε μήπως φταίει απλά το ότι είσαι πολύ ζηλιάρης και ο φίλος σου προσπαθεί απλά να είναι ευγενικός. Been there, lived that.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2017 | 3:29 pmΦιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr