Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Χρηματιστήριο: Συσσώρευση με μέτριους όγκους μετά το πτωτικό διήμερο

Στην τρίτη σύνοδο της εβδομάδας εκπνοής των σειρών Φεβρουαρίου στα παράγωγα, οι τιμές, μετά από άνοιγμα στις 913,88 με ανοδικό  χάσμα  (2,06 μονάδες) από το κλείσιμο της προηγούμενης (911,82), κινήθηκαν νευρικά και ανοδικά επί δυο και μισή ώρες. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:42 pm


Την άνοιξη του 2021 τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων

Επίσκεψη σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους των Χανίων πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, όπου πραγματοποίησε αυτοψία.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:42 pm


Γιατί η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη για τη δημιουργία μιας Σούπερ-τράπεζας

Εδώ και χρόνια προσπαθούν να κερδίσουν την κούρσα ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ και να πετύχουν αντίστοιχες επιδόσεις. Η καλύτερη λύση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι κινήσεις εξαγορών και συγχωνεύσεων για τη δημιουργία διασυνοριακών «Σούπερ-τραπεζών». Μόνο που αντί να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, το τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης είναι περισσότερο κατακερματισμένο από ποτέ. Οι τράπεζες του Νότου παραμένουν αδύναμοι κρίκοι, με τους δανειολήπτες σε χώρες όπως η Ελλάδα να πληρώνουν περισσότερα από ό,τι οι δανειολήπτες στις χώρες του Βορρά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:41 pm


Μαρτίνς: «Αν παίξουμε με θάρρος και κουράγιο θα νικήσουμε»

Θάρρος και κουράγιο περιμένει από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς, όπως τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα των 32 του Europa League.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:40 pm


FF: Θα προσφύγει κατά της δέσμευσης των μετοχών Dufry

Tη διαταγή δέσμευσης των 804.728 μετοχών Dufry κυριότητάς της γνωστοποίησε η Folli Follie και προαναγγέλλει προσφυγή κατά της δέσμευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:36 pm


ΕΛΑΣ: Αναζητούνται οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες

«Στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση» των δύο προστατευόμενων μαρτύρων δηλώνει η ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, «των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:31 pm


Ρωσία: «Μπλόκο» στην είσοδο Κινέζων, λόγω κοροναϊού

Η Ρωσία απαγορεύει από αύριο την είσοδο στη χώρα στους Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που λαμβάνει για να αποτρέψει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:22 pm


Σουηδία: Κοντά στη διαλεύκανση της δολοφονίας Πάλμε οι Αρχές

Η Σουηδία ενδέχεται να δώσει οριστικό τέλος στο αίνιγμα της δολοφονίας του πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε το 1986, με τον επικεφαλής των ερευνών να τονίζει πως βρίσκεται κοντά είτε στην άσκηση διώξεων, είτε στο τελειωτικό κλείσιμο της υπόθεσης, λόγω θανάτου του υπόπτου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:14 pm


Δύο εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο

Σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 13 τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:12 pm


Greek navy exercises in Aegean, east Med

The Hellenic Navy this week announced a series of exercises in various parts of the Aegean and eastern Mediterranean, with surface vessels engaged in firing exercises off the eastern coast of southern Greece, and submarines training around Crete.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 6:03 pmΦιλικοί ιστότοποι: