Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

������������������������

Βρετανία: Όγδοη βουλευτής γυρνάει την πλάτη στον Κόρμπιν

Μία ακόμη Βρετανίδα βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, η όγδοη στη σειρά τις τελευταίες 48 ώρες, αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή της στον Τζέρεμι Κόρμπιν. Όπως και άλλοι βουλευτές, η Τζόαν Ράιαν δήλωσε «τρομοκρατημένη, συγκλονισμένη και θυμωμένη» από την αποτυχία της ηγεσίας να αντιμετωπίσει το αντισημιτικό αίσθημα στους κόλπους του κόμματος.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:08 am


Νταϊάν Ουόρεν: Βράβευση για το τραγούδι «I'll Fight»

Η θρυλική μουσικός Νταϊάν Ουόρεν έλαβε το ανθρωπιστικό βραβείο τού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Los Angeles Italia Film Festival για το -υποψήφιο για Όσκαρ- τραγούδι της με τίτλο «I'll Fight» από το ντοκιμαντέρ «RBG» των Μπέτσι Ουέστ και Τζούλι Κόεν, το οποίο ερμηνεύει η Τζένιφερ Χάντσον.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:00 am


Παράγωγα: Ψαλίδισαν τις αισιόδοξες προσδοκίες μετά την εμφάνιση ικανών πιέσεων

Στην δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στον δείκτη ανοδική δυναμική, με πορεία πάνω από το κλείσιμο της προηγούμενης μόνιμα. Νωρίς εμφανίστηκε το μέγιστο μέρας στις 1771,12 μονάδες. Το ελάχιστο στις 1754,68 ήρθε τις 12:12. Στις 17:00 οδηγήθηκε στις 1762,86.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:58 am


Χ.Α.: Κρίσιμη για την ανοδική δυναμική η σημερινή μάχη για το κλίμα ως τον Μάρτιο

Οι εγχώριοι παράγοντες απέδωσαν τη χθεσινή εικόνα των συναλλαγών στην ανάγκη να ενθυλακώσουν τα κέρδη τους οι κυνηγοί βραχυπρόθεσμων κερδοσκοπικών κινήσεων ενώ την άνοδο της Δευτέρας είχαν αποδώσει στο κλείσιμο ανοικτών θέσεων πώλησης. Ωστόσο αυτές οι δύο σύνοδοι έρχονται μετά από αλυσίδα ανοδικών εβδομάδων που άρχισαν από το τέλος Ιανουαρίου και για αυτή την κίνηση από τις 609 ως τις 675 μονάδες δεν την στήριξαν μόνο αυτής της κατηγορίας επενδυτές.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:57 am


Η αιολική ενέργεια μπορεί να προμηθεύει πάνω από το 20% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030

Η παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξίας περίπου 1.486,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 4,90% κατά την περίοδο 2018-2025, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:48 am


Η αντικαρκινική ανοσοθεραπεία μπορεί να φανεί σωτήρια για την καταπολέμηση του HIV

Οι ερευνητές στο Κέντρο Ερευνών του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ (CRCHUM) διερευνούν μια νέα πιθανή θεραπευτική προσέγγιση σε μία πρόσφατη μελέτη τους και διαπίστωσαν ότι οι ανοσοθεραπείες κατά του καρκίνου θα μπορούσαν να μειώσουν την ποσότητα του ιού HIV που επιμένει στους ανθρώπους με τριπλή θεραπεία. Η μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications, δείχνει ότι στα κύτταρα των ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV, οι θεραπείες αυτές αποκαλύπτουν τον μέχρι τώρα κρυμμένο ιό στα κοιλώματα των μολυσμένων κυττάρων - στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:44 am


Η λαθροθηρία ρινόκερων σημειώνει πτώση για τέταρτη συνεχή χρονιά

Τα ποσοστά λαθροθηρίας στη Νότιο Αφρική σημείωσαν πτώση για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό αποδίδεται στις συνδυασμένες προσπάθειες του yπουργείου Περιβαλλοντικών Υποθέσεων, των Τμημάτων Δικαιοσύνης, Πρόληψης Εγκλήματος και Ασφάλειας, και των συνδεδεμένων οργανισμών και υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:44 am


Handelsblatt: Συμβιβασμός Γαλλίας - Γερμανίας για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις, Γερμανία και Γαλλία φαίνεται να καταλήγουν σε συμβιβασμό για έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:39 am


Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ΑΤΜ, δεύτερο κρούσμα σε μία εβδομάδα

Φωτιά σε μηχάνημα ανάληψης χρημάτων στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν με εύφλεκτο υλικό άγνωστοι τα ξημερώματα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:37 am


Καναδάς: Υποχωρεί το ποσοστό των Φιλελεύθερων στη σκιά της κυβερνητικής κρίσης

Πτώση καταγράφει το ποσοστό του κεντροαριστερού κόμματος τους Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, με φόντο τη θύελλα που έχουν προκαλέσει στη χώρα οι καταγγελίες περί απόπειρας επηρεασμού του έργου της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 8:06 amΦιλικοί ιστότοποι: