Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Το Βήμα

Θ.Λαόπουλος (ΑΠΘ):«Υποστήκαμε ένα είδος βίας από τους φοιτητές»

Στη χθεσινή ομηρία του ιδίου καθώς και άλλων μελών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού στο ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, λέγοντας ότι «μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βίας».

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:00 am


Αλλάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας ο Γαβρόγλου

Ο ακαδημαϊκός χάρτης στην Ελλάδα επανασχεδιάζεται από την αρχή, με τα ανώτατα ιδρύματα να μειώνονται και τα ΤΕΙ να… πανεπιστημιοποιούνται. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση των ιδρυμάτων τα επόμενα χρόνια, με «αφομοίωση» από την ανώτατη εκπαίδευση και του θεσμού των ΙΕΚ, καθώς άμεσα θα οργανωθούν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στα οποία οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:49 am


Συνάντηση Γαβρόγλου με Ιερώνυμο την Τρίτη

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα συναντηθεί την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 7:36 am


Παραδίδονται στη χρήση οι ακτές του Παλαιού Φαλήρου

Για χρήση στο κοινό θα παραδοθεί σήμερα το παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου, το πρώτο τμήμα του Σαρωνικού κόλπου, μετά τη μόλυνση από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 7:33 am


Ιστορικός περίπατος στις προσφυγικές γειτονιές της Νίκαιας

Εικόνες που γέννησε ο χρόνος και αποτυπώνουν τις ιστορίες της Κοκκινιάς θα ντύσουν με λέξεις και οι ξεναγοί της περιήγησης στις γειτονιές της Νίκαιας, η οποία θα ξεκινήσει στις 10.30 την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 5:00 am


Ανοίγει το παιχνίδι των εμπορευματικών μεταφορών

Το άνοιγμα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών φέρνει νέους «παίκτες» στην αγορά. Ακολουθώντας με δυο περίπου χρόνια καθυστέρηση την υπόλοιπη Ευρώπη, η χώρα μας έκανε την Παρασκευή ένα αποφασιστικό βήμα για την απελευθέρωσή της, με την υπογραφή ανάμεσα στη Rail Cargo Logistics Goldair και τον ΟΣΕ της σύμβασης πρόσβασης στο δίκτυο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 5:00 am


«Οχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή Μ.

Την απόρριψη της αιτησης αναστολης εκτελεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξη που έχει επιβληθεί στον 33χρόνο Περικλή για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιά» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:37 pm


Βερναρδάκης: 1000 ευρώ σε 1 εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

Ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενώ το μέρισμα θα διανεμηθεί φέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, είπε ο υπουργός Επικρατείας Χρ.Βερναρδάκης. «Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατ.ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 10:46 pm


Αθήνα: Αβάσιμο το δημοσίευμα της Die Welt για τους πρόσφυγες

Ως «αβάσιμο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα στέλνει ψευδή στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων στη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:56 pm


Με αύξηση 9,4% «πετούν» τα ελληνικά αεροδρόμια

Συνεχίζεται και στο εννεάμηνο του 2017 το «ράλι» στα ελληνικά αεροδρόμια. Από τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τη διακίνηση επιβατών

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:31 pmΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr