Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Χρυσή αυγή

Μετά τα επιδόματα και την τσάμπα εισαγωγή στα ΑΕΙ συνεχίζουν να πυροβολούν αδιακρίτως οι Ρομά στο Μενίδι – Παρολίγο θύμα τους 14χρονη που έπαιζε στο μπαλκόνι του σπιτιού της!

Δεν έχουν περάσει ούτε 2 εβδομάδες από τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από «αδέσποτη» σφαίρα Ρομά και είναι θέμα καθαρά τύχης που δεν έχουν θρηνήσει άλλα θύματα.

Μπορεί η κυβέρνηση να αντέδρασε στον θάνατο του παιδιού ανακοινώνοντας παροχές προς τους ρομά, αλλά αυτοί δεν φαίνεται να… χαμπάριασαν από την παροχολογία και έτσι συνεχίζουν απρόσκοπτα να πυροβολούν, κι όποιον πάρει ο χάρος που λένε.

Έτσι, ένα 14χρονο κορίτσι κόντεψε να γίνει το θύμα νέας αδέσποτης σφαίρας. Συγκεκριμένα, ήταν περίπου 17:30 το απόγεμα της Κυριακής όταν το 14χρονο κορίτσι μαζί με τη γιαγιά και τη θεία του βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στην οδό Θεοφυλάκτου, όταν είδαν την σφαίρα να καρφώνεται στον τοίχο.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, οι γονείς του παιδιού, που ήταν μέσα στο σπίτι, ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και άμεσα στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. για να ερευνήσει το περιστατικό. Προφανώς, κατόπιν εντολής Τόσκα, να βρουν τον Ρομά που κόντεψε να σκοτώσει το 14χρονο κορίτσι για να τον βάλουν στο πανεπιστήμιο ή να τον διορίσουν.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 11:33 am


Τα συντρόφια μας έκαναν Βουλγαρία, με 70 χρόνια καθυστέρηση!

Μπορεί να μην κατάφεραν να μας κάνουν Βουλγαρία το 1946-1949 τα συντρόφια, αλλά το πέτυχαν τώρα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το τι έχει προκαλέσει η κρίση τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες: Το 35,6% του πληθυσμού ή 3.789.300 άνθρωποι βρίσκονταν πέρυσι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, με πάνω από το 20% να στερείται βασικά αγαθά!

Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (39,7%) και εκτιμάται για τους Έλληνες σε 38% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 59,7%.

Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 832.065 σε σύνολο 4.168.784 νοικοκυριών και τα µέλη τους σε 2.262.808 στο σύνολο των 10.651.929 ατόμων του πληθυσμού της χώρας. 

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 10:30 am


Προκλητική αθώωση Σαββαΐδου για κακουργηματικές κατηγορίες οικονομικής φύσεως κατά του δημοσίου συμφέροντος

Με το σκανδαλώδες βούλευμα απαλλάσσεται η πρώην γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου από την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στις 10 Μαΐου 2017 η εισαγγελέας εφετών Μαρία Γκανέ ζητούσε την παραπομπή της πρώην γενικής γραμματέως δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας κατά του Δημοσίου.

Ο λόγος αυτής της εισαγγελικής διαταγής ήταν ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι με ενέργειες της Σαββαΐδου πάγωσε η καταβολή προστίμου ύψους 78 εκατομμυρίων ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρία για συμμετοχή σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με τους ελεγκτές της εφορίας η εταιρία είχε δεχτεί αυτό το πρόστιμο επειδή είχε συμφωνήσει να δανειοδοτεί την εταιρία ΟΔΕΤΤΗ Ν. ΠΕΤΡΙΔΗ με τοκογλυφικά επιτόκια που εμφανίζονταν ως εικονικές εμπορικές συναλλαγές προϊόντων καπνού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι συγκατηγορούμενος για τοκογλυφία αλλά και ως πρόσωπο που τότε κατείχε δημόσια θέση είναι ο διαμεσολαβητής αυτής της τοκογλυφικής κομπίνας, Γιάννης Ανθόπουλος, πρώην βουλευτής Σερρών και υφυπουργός παιδείας του ΠΑΣΟΚ (1989-2004). Συμπληρωματικά ο Ανθόπουλος έχει προϋπηρεσία σε επιλήψιμες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ αφού το 2004 είχε συνυπογράψει την τροπολογία (ντροπολογία Πάχτα) με την οποία γινόταν παραχώρηση δασικής έκτασης στην εταιρεία "Τεχνική Ολυμπιακή" για να κατασκευαστούν εκτός ρυμοτομικών, δασικών και πολεοδομικών κανονισμών 5000 καταλύματα σε 17000 στρέμματα δάσους στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Με απλά λόγια ο Ανθόπουλος είχε συνεπικουρήσει στην προσπάθεια να γίνει ιδιωτική περιουσία μια τεράστια δασική έκταση.

Βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος τα στελέχη της εταιρείας GENNET κατηγορούνται ότι δάνειζαν με ετήσια επιτόκια από περίπου 38% έως και 205%! Με απλά λόγια η GENNET αγόραζε καπνό από την ΟΔΕΤΤΗ τον οποίο πωλούσε πάλι με υπερκέρδη λόγω των τοκογλυφικών επιτοκίων σε τρίτη εταιρία που είχε άμεση σχέση με την ΟΔΕΤΤΗ για την νομιμοφανή κάλυψη της παράνομης συναλλαγής. Όμως σε κάποια στιγμή η ΟΔΕΤΤΗ δεν κατάφερνε πλέον να πληρώνει τους τοκογλυφικούς τόκους και αυτοκαταγγέλθηκε στην εφορία δίνοντας και στοιχεία για τις συναλλαγές των εικονικών τιμολογίων.

Σύμφωνα με την κατηγορία η Σαββαΐδου, αντί να κάνει τις κατάλληλες διαδικασίες για να απαιτήσει την εκτέλεση του προστίμου, διέταξε επανέλεγχο της συγκεκριμένης φορολογικής υπόθεσης για έκδοση εικονικών τιμολογίων χωρίς να υπάρχει νομική βάση, δηλαδή χωρίς να έχουν προκύψει καινούργια στοιχεία όπως ρητά προβλέπει η νομοθεσία. Επιγραμματικά η εντολή επανελέγχου πάγωσε το πρόστιμο στην GENNET που είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών και σταμάτησε την διαδικασία απαίτησης του από το δημόσιο.

Όμως για ποιό λόγο η Κατερίνα Σαββαΐδου να ρισκάρει να επισύρει τόσο σοβαρές κατηγορίες στο πρόσωπο της; Μια εικασία είναι η εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων αφού υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των μετόχων της GENNET με την εταιρία Intracom. Με την σειρά της η εταιρία Intracom είναι πελάτης της λογιστικής εταιρίας PriceWaterhouse Coopers (PwC) και ο σύνδεσμος της Κατερίνας Σαββαΐδου με την PwC ήταν με υπαλληλική σχέση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να γίνει μια υπενθύμιση για την στενή σχέση μεταξύ Intracom, Siemens και PwC σχετικά με το σκάνδαλο υπερκοστολογήσεων στον ΟΤΕ. Επιπροσθέτως η PwC έχει "βοηθήσει" αρκετές ελληνικές εταιρείες να κάνουν "σύννομη φορολογική ελάφρυνση" (Luxleaks) στο Λουξεμβούργο.

Τελικά όπως αποδείχθηκε η Σαββαΐδου δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει σημαντικά για τις κατηγορίες που της είχαν προσαφθεί μιας και αθωώθηκε πάλι με το γνωστό κόλπο του αθωωτικού βουλεύματος που σταματάει την περαιτέρω παραμπομπή σε δίκη.

Συμπερασματικά σε ένα ευνομούμενο Ελληνικό Δημόσιο ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, δηλαδή ο βασικός υπεύθυνος για την δίκαιη συλλογή φορολογικών πόρων, θα ήταν ο κύριος ελεγκτής της φορολογικής νομιμότητας και της πάταξης της τοκογλυφίας καθώς και όλων των διεθνών λογιστικών εταιριών που δρουν στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως σε ένα Εθνικό Κράτος η δικαιοσύνη θα ήταν πραγματικά ακέραιη και δεν θα επέτρεπε την αθώωση με βουλεύματα που αμφισβητούν την επικείμενη νομοθεσία και σταματούν την αυτονόητη παραπομπή σε δίκη αλλά ούτε και την άδικη πρόσαψη κατηγοριών με εξαιρετική προκατάληψη και παραπομπή σε άδικη δίκη καθαρά για πολιτικούς λόγους.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 9:32 am


Το «θαύμα» στο ΕΣΥ που μόνο ο Πολάκης βλέπει

Θαύμα! Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης περιχαρής δήλωσε ότι ενώ το 2015 έκλεισε με έλλειμμα 935 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία, το 2016 υπάρχει πλεόνασμα 36 εκατ. ευρώ. Κουζουλάθηκε; Έτσι λένε για τον ψυχικά ασταθή οι πατριώτες του.

Ή μας κοροϊδεύει;  Ότι και να έχει γίνει, άλλη εικόνα έχουν οι Έλληνες πολίτες που απευθύνονται στο ΕΣΥ.  Άλλα βιώνουν και οι προμηθευτές του ΕΣΥ που έχουν μήνες απλήρωτοι και όποτε το ταμείο ανοίγει παίρνουν ψίχουλα. Άλλα βλέπουν και οι ελάχιστοι υπάλληλοι που είναι περίπου το 1/3 αυτών που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των δομών υγείας.

Η πραγματικότητα δείχνει ότι τα χρέη των νοσοκομείων της Αττικής είναι στα ύψη. 50 εκατ. χρωστά το Αττικό, άλλα τόσα ο Ευαγγελισμός, 43 το Λαϊκό, 32 το Γεννηματάς και μόνο 23 το Ιπποκράτειο. Φέτος μάλιστα που η κρατική χρηματοδότηση είναι λιγότε ρη τα έξοδα των ολοένα και πιο δημοφιλών λόγω κρίσης και λαθρομετανάστευσης δημοσίων νοσοκομείων διογκώνονται.

Από πουθενά δεν προκύπτει πλεόνασμα. 1,5 δισ. έλαβαν το 2015, μόνο 1,155 το 2016 και φέτος πρέπει να κοπούν και άλλα λόγω πλαφόν στα έξοδα  ελέω μνημονίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι «πλεονάζουν» οι ελλείψεις στο προσωπικό, οι ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Δεν μιλάμε για την απεντόμωση και τις απολυμάνσεις που είναι ανύπαρκτες με αποτέλεσμα εκατοντάδες ασθενείς να επιπλέκονται με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις με αυξημένη πλέον ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα. Η αλήθεια για τα οικονομικά του ΕΣΥ είναι πικρή. 1 δισ. ευρώ είναι οι οφειλές του, 40% τρέχοντες και 60% ληξιπρόθεσμες, δηλαδή πέραν των 3 μηνών. Και η κατρακύλα συνεχίζεται

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 205)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 098 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 8:32 am


Φίλιππος Β’ και Πανελλήνια Ιδέα

Από μια εποχή όπου κυριαρχεί η στρέβλωση και μια γενική «αναθεωρητική» τάση ιστορικών γεγονότων και προσώπων, δε θα μπορούσε να λείπει η ακτινοβολούσα προσωπικότητα του Φιλίππου Β’, πατέρα του Αλεξάνδρου Γ’. Στο πλαίσιο των ιστορικών «επαναπροσδιορισμών» της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, η οποία συστηματικώς βάλλεται πανταχόθεν, υπάρχει διάχυτη η αντίληψη ότι το Φίλιππο Β’ δεν τον διαπότιζαν αγνά αισθήματα περί ελληνικής ομόνοιας και συμπράξεως των Ελλήνων ούτε εμφορούταν από τα ιδανικά της Πανελλήνιας Ιδέας έτσι όπως αυτή προβαλλόταν από τους Έλληνες διανοητές. Αυτοί οι ισχυρισμοί κερδίζουν ολοένα έδαφος στο χώρο των αποκαλουμένων «ιστορικών αναθεωρητών», με… κύρια θέση τους ότι βαθύτερος στόχος του ήταν αποκλειστικώς «η οικοδόμηση μιας ισχυρής μακεδονικής ηγεμονίας εις βάρος των υπολοίπων ελληνικών πόλεων», ικανής να συντρίβει άμεσα τους αποστάτες υποτελείς και εν γένει να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ισχύουσες ιστορικο - πολιτικές εξελίξεις. Δεν θα υπεισέλθουμε σε ατέρμονες συζητήσεις και προσπάθειες αποδομήσεως των έωλων, ανυπόστατων και ανιστόρητων αυτών ισχυρισμών, αλλά ας αφήσουμε την ιστορία να μιλήσει. Η αξιολόγηση των γεγονότων, η έρευνα και η μελέτη των γεγονότων μαρτυρούν τη φιλελληνική πολιτική αντίληψη του Μακεδόνα ηγέτη και του σκοπού του που ήταν η συνένωση των Ελλήνων. Διότι όπως είχε πει ο Θουκυδίδης η απλή καταγραφή των γεγονότων δεν αρκεί. Η άσκηση κριτικής αξιολογήσεως αιτιών, αφορμών και συμπεριφορών οδηγεί στην εξαγωγή σαφών και ασφαλών συμπερασμάτων.

Ο Φίλιππος αφού νίκησε έναν αρτίως οργανωμένο συνασπισμό δυνάμεων στη Χαιρώνεια το 338 π. Χ, έπραξε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ανέμεναν οι ηττημένοι: Τους πρότεινε σύμφωνο ειρήνης και συνεργασίας αρχικώς με έναν σκοπό. Έναν σκοπό που οραματίζονταν και προπαγάνδιζαν μεγάλοι Έλληνες στοχαστές, υπακούοντας και αυτοί στα βαθύτερα ένστικτα της Φυλής και στην ανάγκη επιβολής της ελληνοτρόπου ηθικής τάξεως έναντι των ανοσιουργημάτων που διέπραξαν οι επήλυδες: Την εκστρατεία εναντίον των Περσών. Ο Φίλιππος χτύπησε παντιοτρόπως τη ρίζα του διαχρονικού κακού της ελληνικής φυλής, την έριδα.

Ο ελληνικός κόσμος αν και αντελήφθη πολύ νωρίς την εθνική του ταυτότητα, πολιτικώς ήταν διηρημένος. Άλλωστε διαιρείται κάτι το οποίο εκφράζεται ως ενότητα. Ο πολιτικός κατακερματισμός των Ελλήνων, η ύπαρξη των πόλεων κρατών, οι μυωπικές αντιλήψεις και κοντόφθαλμες επιδιώξεις των τοπικιστών, και οι φιλοδοξίες των πόλεων κρατών να θέλουν να επιβληθούν η μια στην άλλη, αποτελούσαν ανασχετικούς παράγοντες άμεσης και «επίσημης» εκφράσεως της Πανελλήνιας Ιδέας που είχαν συλλάβει διανοούμενοι. Ο Φίλιππος ως αγνός θιασώτης, προσπάθησε και πέτυχε την ομόνοια και ένωση των ελληνικών πόλεων κρατών, ενώ τη σκυτάλη ανέλαβε αργότερα ο υιός του Αλέξανδρος αφού άφησε το έργο ημιτελές με το θάνατό του το 336 π. Χ στις Αιγές.

Αρχικώς ο περίφημος ρήτορας Γοργίας επέστησε τη προσοχή των Ελλήνων για την ανάγκη συνενώσεώς τους, ενώ τόνισε τους κινδύνους από τις συνεχόμενες ενδοελληνικές συγκρούσεις σε ένα πανηγυρικό που εξεφώνησε το 392, στην Ολυμπία, αξιοποιώντας έτσι την ευκαιρία των πανελλήνιων ιδεωδών. Ακολουθεί ο μέγας Λυσίας το 384 παρακινώντας τους Έλληνες να αναλάβουν τη διεξαγωγή κοινής εκστρατείας εναντίον  του εχθρού. Την έως τώρα αδυναμία αναλήψεως τέτοιων κοινών εκστρατειών ο Λυσίας την αποδίδει ανεπιφυλάκτως στη φθορά των ενδοφυλετικών πολέμων. Φυσικά ο πιο γνωστός θιασώτης και κήρυκας της Πανελλήνιας Ιδέας ήταν ο Ισοκράτης, ένας άνδρας του οποίου η εικόνα, οι αντιλήψεις, και η πολιτική του θέαση έχουν διαστρεβλωθεί χυδαίως. Στους λόγους τους και στις επιστολές του σε Έλληνες  βασιλείς, εκφράζεται στην πιο αγνή και ακατέργαστη μορφή το ιδανικό της Πανελλήνιας Ιδέας. Για αυτόν, η κοινωνική αστάθεια και οι επιζήμιες έριδες μεταξύ Ελλήνων θα έπαυαν, αν οι Έλληνες αναλάμβαναν κοινή εκστρατεία εναντίον των βαρβάρων και αποκτήσουν  νέα εδάφη και φυσικούς πόρους.

Ενδεικτικές λοιπόν της φιλικής του διαθέσεως ,προς τους υπόλοιπους Έλληνες, και της μεγαλοψυχίας του, ήταν οι ενέργειές του μετά τη μάχη της Χαιρώνειας. Επέτρεψε να καούν οι πτώματα των Αθηναίων με τις πρέπουσες τιμές, ενώ οι τεθέντες όροι στους Αθηναίους ήταν ιδιαιτέρως ευνοϊκοί., σε σημείο που οι κεχηνότες Αθηναίοι απορούσαν με την γενναιοδωρία του. Είναι πασιφανές ότι αυτές οι ήπιες ενέργειές του, αν συγκριθούν με αυτές βασιλέων αναλόγων ιστορικών περιστάσεων, αντανακλούν τη σημασία που έδινε ο Φίλιππος στην υλοποίηση του πανελλήνιου προγράμματός του. Αξιομνημόνευτος δε είναι ο ρόλος του Φιλίππου ως ρυθμιστής, γεγονός που αποδεικνύεται από την σταθερότητα του χαρακτήρα του απέναντι σε αξιώσεις διαφόρων πόλεων – κρατών. Δεν παρεσύρετο από απαιτήσεις διαφόρων εις βάρος άλλων για να γίνει αρεστός. Εφήρμοσε το πρόγραμμα πανελλήνιας συνεργασίας κατά γράμμα χωρίς συναισθηματισμούς, υποχωρήσεις και μεροληψία. Αποκορύφωμα των ενεργειών του για τον τελικό σκοπό ήταν η σύμπραξη των Ελλήνων υπό την ηγεσία του και η προετοιμασία. Το τέλος του 338 π. Χ ο Φίλιππος κάλεσε αντιπροσώπους των ελληνικών πόλεων στη Κόρινθο, εκεί που είχε πραγματοποιηθεί και η συγκέντρωση αντιπροσώπων των ελληνικών πόλεων το 480 π.Χ. Εμφανείς οι σκοποί της επιλογής του τόπου, καθώς έτσι θα αναβίωνε ισχυρό και πάλι το εθνικό αυτό-συναίσθημα έναντι του ίδιου κοινού εθνικού εχθρού. Εκεί συνήφθη η «κοινή ειρήνη». Οί όροι αυτής της ειρήνης αντικατοπτρίζουν τη φιλοπατρία του βασιλέως Φιλίππου, ο οποίος πάσχιζε να εφαρμόσει την Πανελληνία Ιδέα, έτσι όπως αυτή εξεδηλώθη στους Περσικούς Πολέμους και έτσι όπως αυτή εξεφράσθη ως αδήριτη αναγκαιότητα ενισχύσεως της ελληνικής κυριαρχίας.

Οι ενέργειες του Φιλίππου συμπλέουν σε σημαντικό βαθμό με τους στόχους του οραματιστή της Πανελλήνιας Ιδέας Ισοκράτη. Εργάσθη  με ακατάπαυστη επιμονή και άκαμπτο ζήλο για την επίτευξη και των δύο στόχων, τόσο της κοινής ειρήνης και συμπράξεως των Ελλήνων όσο και της αναλήψεως κοινής εκστρατείας για την τιμωρία των Περσών. Εξομάλυνε τις σχέσεις των εριζόντων Ελλήνων, δεν υποχρέωσε κανέναν δια της βίας να συμμετέχει στην «κοινή ειρήνη», ενώ δεν εμφιλοχώρησε στο πεδίο ασκήσεως εσωτερικής πολιτικής των πόλεων, ούτε αφαίρεσε την ανεξαρτησία τους. Ο μεγάλος αυτός άνδρας άφησε το έργο του ημιτελές καθώς επλήγη θανασίμως από το μαχαίρι του του έμπιστου σωματοφύλακά του στις Αιγές το 336 π.Χ στα 46 του έτη. Είχε προλάβει βεβαίως να στείλει σώμα 10.000 Μακεδόνων να επιτεθούν στους Πέρσες της Μ. Ασίας και θα ακολουθούσε και αυτός με τον κύριο στρατό. Υπάρχει λοιπόν διαφορά στο πρόγραμμα του Ισοκράτους με το πρόγραμμα του Φιλίππου; ΝΑΙ. Ο μεν στοχαστής το ανέλυε και το ανεδείκνυε θεωρητικώς, ο δε στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης το έκανε πράξη.

Γεώργιος Σύρος

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 7:28 am


Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Εκατό περίπου μαχητικά F35 θα παραλάβει η τουρκία, αρχής γενομένης το 2018. Εμείς, αν δεν κάνω λάθος, θα είμαστε ακόμα σε μνημόνιο, θα κάνουμε περικοπές παντού ψάχνοντας 3,5% πρωτογενές, θα παρακαλάμε για ρύθμιση του χρέους και θα ψηφίζουμε για την ένταξη λαθρομεταναστών και αθίγγανων στον κοινωνικό ιστό. Ίσως ακόμη συζητάμε για αν θα πρέπει να αναβαθμίσουμε το F-16 που διαθέτει η πατρίδα μας και τη συντήρηση γενικότερα των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων αν μας το επιτρέψουν οι αγορές. Επίσης θα είμαστε σίγουροι για το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το αδιαπραγμάτευτο των συνόρων μας και το χειρότεροι στηριζόμενοι γεωπολιτικά σε αυτό τον μύθο όπως η ιστορία απέδειξε.

Αυτές ήταν και θα είναι οι πολιτικές των ελληνόφωνων συστημικών κομμάτων οι οποίες είναι ικανές να ξεπουλήσουν τα πάντα με αντάλλαγμα τα προνόμια της εξουσίας. Μόνο η Χρυσή Αυγή φώναξε δυνατά μέσα στο άνδρο της διαφθοράς (το κοινοβούλιο), ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξαιρεθούν από τα καιροσκοπικά παιχνίδια των ξένων και ντόπιων τοκογλύφων μιας και χρέος δεν υφίσταται όπως εύκολα θα μπορούσε να αποδείξει ένα λογιστικός έλεγχος. Χρυσή Αυγή για να υπάρχει Ελλάδα και στο μάλλον.

Ι. Ν.

Χρυσή Αυγή Παντού! Μεγάλη ενημερωτική δράση στην Μελβούρνη - Φωτορεπορτάζ

Πολλοί αριστεροί, αλλά και ορισμένοι δεξιοί, διατυμπανίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Ας το ξεκαθαρίσουμε το θέμα λοιπόν. Η επίσημη αριστερά είναι η οργανωμένη συστημική αριστερά, με δομημένες εκ του πονηρού διαφορές,  η οποία απευθύνεται στους πολίτες και ζητεί τη στήριξή τους για να κατακτήσει την εξουσία, προκειμένου, όπως υπόσχεται, να επιβάλει τα αριστερά οράματα. Αυτή λοιπόν η αριστερά στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και όλες οι παραφυάδες τους. και επομένως ως αριστερά θα κριθούν. 

Σε κάθε περίπτωση, για το λαό, το Σύνταγμα και τους νόμους, αριστερά είναι μόνο η επίσημη αριστερά. Ο κομμουνισμός όπου εφαρμόστηκε σαν σύστημα απέτυχε και σωριάστηκε σαν χάρτινος πύργος εκ των έσω, παρέχοντας στήριξη στον καπιταλισμό αλληλοβοηθούμενοι ώστε να επικρατήσει ο σιωνισμός μιας και προέρχονται από την ίδια μήτρα. Μόνο ο Εθνικισμός έχει απάντηση σε αυτά όπου οι άλλοι δεν μπορούν, με δεδομένο ότι σαν σύστημα δουλεύει.

Ν. Γ.

Η κηδεία ενός στρατιώτη τριών πολέμων

Τώρα που νέα Μνημόνια επίκεινται για να αποτελειώσουν την ημιθανή ελλαδική οικονομία και την Πατρίδα μας, είναι καιρός να αναλογιστούμε σε ποια άβυσσο έσυραν τις εξελίξεις οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων, ημεδαποί και αλλοδαποί. Είναι καιρός να στοχαστούμε τον ρόλο των λεγομένων "Αγορών" (εξωραϊσμένη έκφραση των Σιωνιστικών Χρηματοπιστωτικών Εταιρειών που λυμαίνονται τον πλούτο του πλανήτη) και την εντεταλμένη υπηρεσία των διαφόρων Σημίτηδων, Παπάντριου, Καραμανλήδων, Σαμαράδων, Τσίπρηδων, στην θεατροκωμωδία της "ανάπτυξης", στην τραγοκωμωδία της "εξυγίανσης" και των "εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων" και σε όσα άλλα "βαρύγδουπα" εξήγγειλαν. Αντισταθείτε στην δουλεία των τόκων και στην σιωνιστική επικυριαρχία των "αγορών". Το Έθνος ενάντια στον χρυσό. Χρυσή Αυγή για να δώσουμε τέλος στην μεταπολιτευτική κλεπτοκρατία.

Χ. Ι.

Όταν το κόμμα του Βούτση έπαιρνε 0,28%

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 1:27 am


Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από εκατοντάδες Εθνικιστές: Μεγαλειώδης πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Φωτορεπορτάζ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Δυναμική συγκέντρωση Χρυσής Αυγής και πορεία στην Θεσσαλονίκη 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έλληνα Στρατηλάτη Μ. Αλέξανδρο στην Θεσσαλονίκη, ως απάντηση απέναντι στην ενδοτική πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης που οδεύει ολοταχώς προς μία εθνική ντροπή δια της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους παραχαράκτες της ιστορίας σκοπιανούς.

Την εκδήλωση άνοιξαν με ομιλίες τους οι βουλευτές του κινήματος Βλάχου Σωτηρία, Γρέγος Αντώνης (εκ μέρους του οποίου διαβάστηκε μήνυμα, λόγω της αντισυνταγματικής απαγόρευσης συμμετοχής του σε εκδηλώσεις του κόμματος) Σαχινίδης Ιωάννης και Χατζησάββας Χρήστος, οι οποίοι στηλίτευσαν την κυβέρνηση για την υποχωρητικότητα της απέναντι στον ξένο παράγοντα, που εν μέσω οικονομικής κρίσης πιέζει για άμεση «συμμόρφωση» προς μία κοινά αποδεκτή λύση του Μακεδονικού ζητήματος, λύση που δεν είναι άλλη από την παραχώρηση της ιστορίας και κατ’ επέκταση των ιερών χωμάτων της Μακεδονίας στο υπό κατάρρευση κρατίδιο των σκοπίων.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Γραικός Φώτης, ο οποίος προέβη σε μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Μακεδόνα στρατηλάτη προς την απόλυτη δόξα, την οποία και κατέκτησε με μάχες που τον οδήγησαν νικητή μέχρι τα πέρατα των Ινδιών.

Ακολούθως ο συναγωνιστής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Λαγός Ιωάννης με έναν δυναμικό κι εμψυχωτικό λόγο αναφέρθηκε στην διαχρονική προσήλωση της Χρυσής Αυγής προς τα εθνικά ιδεώδη, η οποία, όμως, την οδήγησε σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών από το αμαρτωλό καθεστώς που εξουσιάζει την πατρίδα μας. Σε καιρούς σαν τους σημερινούς που το λεγόμενο συνταγματικό τόξο ξεπουλάει κομμάτι κομμάτι την πατρίδα μας, ένα κίνημα αντιστέκεται και παρά τις διώξεις, τις δολοφονίες και την τρομοκρατία του παρακράτους, πορεύεται προς την νίκη που θα δικαιώσει τον Αρχηγό του, τους εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του και τους νεκρούς του.

Τέλος, το λόγο έλαβε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία και τον ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα της εκδήλωσης και τον τρόμο που προκαλεί η επιτυχία της στο κατεστημένο και τους υποτακτικούς του. Σε μία κοινωνία που βουλιάζει στην παρακμή, σε έναν λαό που προσπαθούν να τον κάνουν να πιστέψει ότι τα πάντα είναι οικονομία και αριθμοί, σε έναν κόσμο ερειπίων που βασιλεύουν οι απατεώνες και οι φαύλοι, κάποιοι αγνοί πατριώτες ορθώνουν το ανάστημα τους μπροστά στις σύγχρονες προκλήσεις και δίνουν το παρόν στα ιστορικά κελεύσματα των ημερών, βροντοφωνάζοντας: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Η εκδήλωση έκλεισε με μία μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πάνω από 500 εθνικιστές και εθνικίστριες, σπάζοντας τη συνωμοσία σιωπής και το καθεστώς φίμωσης, διέδωσαν το μήνυμα της εθνικής αντίστασης και για πρώτη φορά μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια απαγορεύσεων δημόσιας συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής από την αστυνομία στην πόλη, πέρασε το μήνυμα ότι η καταστολή, οι μεθοδεύσεις και η τρομοκρατία δεν σταματούν τη Χρυσή Αυγή!

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 12:23 am


Τα Χριστούγεννα και την Ανάσταση μπορεί να τα ξεχάσει: Ευχές Τσίπρα στους μουσουλμάνους έποικους για το Ραμαζάνι

Την ώρα που κορυφώνεται ο πόλεμος της κυβέρνησης με την Ελληνική Κοινωνία για το θέμα της «πολυπολιτισμικής» παιδείας και των «ανοιχτών συνόρων» ο Τσίπρας επιλέγει να  επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Πέρσι είχε γράψει τα «Χριστούγεννα» με 3 «Ν», αλλά κάθε χρόνο φροντίζει για τις ισλαμικές ευχές με κατάνυξη. Αγωνίζεται για τον αποχριστιανισμό της Ελληνικής Κοινωνίας, Παιδείας και τον χωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος, αλλά θα καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός που έκτισε το τζαμί στην Αθήνα.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι τόσο οι συριζαίοι, όσο και οι φιλελεύθεροι νεοδημοκράτες δεν είναι «αντεθνικιστές» και απλώς πιστεύουν στην «ισότητα» και την «ανεξιθρησκεία». Μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες καθώς και την Χριστιανική τους Πίστη και προωθούν την ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας

Εύχομαι σε όλους τους μουσουλμάνους που γιορτάζουν την έναρξη του Eid al-Fitr, στην Ελλάδα & ανά τον κόσμο, χρόνια πολλά με υγεία & ευτυχία.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 25, 2017

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 11:38 pm


113 προαπαιτούμενα και νέα μέτρα 535 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο των Σύριζα-Ανέλ!

Στα ψιλά γράμματα του νέου Μνημονίου πέραν των 113 προαπαιτούμενων κρύβονται και νέα μέτρα 535 εκατ. ευρώ

Τα μέτρα αυτά είναι επιπρόσθετα των 113 "μεταρρυθμίσεων" που θα πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα έως τον Αύγουστο του 2018 ώστε να συνεχιστεί η εισροή των κεφαλαίων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM.

Πιο συγκεκριμένα οι θεσμοί πιέζουν, μεταξύ άλλων, για την άμεση εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας στο δημόσιο τομέα, την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεων, για νέες περικοπές σε οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου για την προκήρυξη απεργιών έως τον Οκτώβριο, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν ξεμείνει από τα προηγούμενα μνημόνια και για άλλες τέτοιες ευχάριστες μεταρρυθμίσεις…

Η έκθεση της Κομισιόν ορίζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση τον Αύγουστο του 2018. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι στο βασικό σενάριο της έκθεσης έχει ανεβεί ο πήχης των πρωτογενών πλεονασμάτων για την περίοδο 2023-2060 από το 2%, που προέβλεπε η απόφαση του Eurogroup, στο 2,2% του ΑΕΠ, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερη λιτότητα.  Το σενάριο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% το 2023, 2,5% το 2024 και 2,2% τα επόμενα χρόνια.

Τα 28 προαπαιτούμενα για τον Ιούνιο 

1. Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Υπογραφή «συμβολαίου απόδοσης» ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
2. ΕΦΚΑ: Σύνταξη μέχρι το τέλος Ιουνίου κειμένου με τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συγχώνευση του μηχανισμού είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ με τον μηχανισμό είσπραξης της ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος του 2017.
3. Δημόσιες συμβάσεις: Συγκρότηση του Σώματος Επανεξέτασης Προσφυγών (σε πρώτο βαθμό) με στόχο να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
4. Δημόσιες συμβάσεις: Μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος δικαστικών προσφυγών στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων.
5. Διαχείριση δημόσιων οικονομικών: Οι αρχές θα επιλέξουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ανεξάρτητο ελεγκτή που θα ελέγξει τις πληρωμές του δημοσίου και τις καταβολές που έγιναν στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2016 για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
6. Συντάξεις: Επανυπολογισμός του 30% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 με βάση τα νέα δεδομένα του νόμου 4387/2016 (μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017).

7. Εξορθολογισμός δαπανών υγείας: Σχέδιο αναδιάρθρωσης ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών και προγραμμάτων εκπαίδευσης στην ιατρική για να ενισχυθεί η εκπαίδευση στον χώρο της γενικής ιατρικής.
8. Επανεξέταση δαπανών: Ολοκλήρωση μελέτης για τον εξορθολογισμό των εκπαιδευτικών προνομίων και επιδομάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
9. Αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Μέχρι το τέλος Ιουνίου οι αρχές θα καλύψουν όλες τις θέσεις συντονιστών και θα εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις για να ενεργοποιηθεί ο νόμος του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
10. Απλοποίηση εργατικής νομοθεσίας: Η τεχνική βοήθεια για την κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017. 11. Αδήλωτη εργασία: Κατάρτιση νέου σχεδίου για στοχευμένους ελέγχους με βάση την ανάλυση κινδύνου.
12. Αγορές προϊόντων και επιχειρηματικό περιβάλλον: Μέχρι τον Ιούνιο οι αρχές θα υιοθετήσουν τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
13. Κλειστά επαγγέλματα: Δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών.
14. Κλειστά επαγγέλματα: Δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών δημοσίων έργων.
15. Κλειστά επαγγέλματα: Οι αρχές θα υιοθετήσουν μέσα στον Ιούνιο ένα πρώτο πακέτο μέτρων για να καταργήσουν αδικαιολόγητους περιορισμούς.

16. Διαρθρωτικά ταμεία: Οι Αρχές θα υιοθετήσουν έως τον Ιούνιο του 2017 i) νομοθετικές και διοικητικές πράξεις ή και άλλα κατάλληλα μέσα με ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο ενός νέου ενοποιημένου νομοθετικού πλαισίου, (ii) υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής πρόταση σχεδίου για ολοκληρωμένο γεωγραφικό και κτηματολογικό σύστημα πληροφοριών για τη διαχείριση και παρακολούθηση των απαλλοτριώσεων, περιλαμβανομένων των δαπανών τους, (iii) εξορθολογισμό και απλούστευση των διαδικασιών που σχετίζονται με αρχαιολογικά έργα με κωδικοποίηση της νομοθεσίας ή / και με άλλα κατάλληλα μέσα με ισοδύναμο αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής δεσμευτικών προθεσμιών για την έκδοση αδειών και iv) έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό, τη δημιουργία μητρώου εμπειρογνωμόνων για την εξασφάλιση της εποπτείας των συγχρηματοδοτούμενων έργων, όπως απαιτείται από το άρθρο 28.8 του νόμου 4314/2014.

17. Διαρθρωτικά ταμεία: Οι αρχές θα συμφωνήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 15-20 μεγάλα εμβληματικά σχέδια για την περίοδο 2014-2020 για έγκριση και ολοκλήρωση.
18. Ενέργεια-ΔΕΗ: Όχι αργότερα από τον Ιούνιο θα γίνει προσαρμογή του ΥΚΩ κατόπιν πρότασης της ΡΑΕ ώστε το έλλειμμα της ΔΕΗ να καλυφθεί όχι αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2022.
19. Ενέργεια: Μέχρι τον Ιούνιο η ΔΕΗ θα εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε εταιρεία Συμμετοχών. Η εταιρεία συμμετοχών θα καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ η συναλλαγή θα γίνει γνωστή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις σχετικές άδειες.
20. Δίκτυα ενέργειας: Νέος μηχανισμός για τη χωρητικότητα των δικτύων σύμφωνα με τις οδηγίες της βοήθειας για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.
21. Δίκτυα ύδρευσης: Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα ενεργοποιήσει καινούργιο σύστημα συλλογής πληροφοριών.
22. Ιδιωτικοποιήσεις: Πρόσληψη συμβούλων μέχρι τον Ιούνιο του 2017 για τα υπολειπόμενα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ.

23. Ιδιωτικοποιήσεις - Ελληνικό: Έγκριση του Αναπτυξιακού Πλάνου από το Κεντρικό Συμβούλιο και προώθηση στα αρμόδια υπουργεία για επεξεργασία.
24. Ιδιωτικοποιήσεις: Η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για τη μεταφορά της ΕΑΒ στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών).
25. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Η Γενική Συνέλευση θα υιοθετήσει όσες ρυθμίσεις του εσωτερικού κανονισμού έχουν απομείνει σε εκκρεμότητα.
26. Δημόσια διοίκηση: Εκτέλεση της πρώτης άσκησης αξιολόγησης.
27. Δημόσια διοίκηση: Επιδόματα: Ευθυγράμμιση των επιδομάτων για τη βαριά και ανθυγιεινή εργασία με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.
28. ΕΛΣΤΑΤ: Ενίσχυση της αυτονομίας του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΛΣΤΑΤ από το 2018 κ.λπ.

Mε πληροφορίες από bankingnews.gr, naftemporiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 10:32 pm


ΣΟΚ - Θα παρέμβει Εισαγγελέας; Βουλευτής του Πασόκ αποκάλεσε τον Γιλντιρίμ... «πρωθυπουργό μας»!

Η επίσκεψη Γιλντιρίμ στην Θράκη δεν είχε απλώς την συναίνεση του πολιτικού κατεστημένου και αποτέλεσε μια εθνική μειοδοσία που τελέστηκε με συνοδεία συριζαίων. Είχε και μία άλλη πρόκληση, αφού βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποκάλεσε «πρωθυπουργό μας» τον πρωθυπουργό της τουρκίας δείχνοντας αν μη τι άλλο σε ποιον ομνύει πίστη και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Ο λόγος για τον νυν βουλευτή του Πασόκ και παλαιότερα της Νέας Δημοκρατίας, Ιλχάν Αχμέτ. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της επισκέψεως Γιλντιρίμ και από μικροφώνου. Σας την παρεθέτουμε από μετάφραση του έγκριτου tourkikanea:

«Καταρχήν ευχαριστώ αυτούς που έγιναν αιτία και μόχθησαν ώστε μετά από 13 χρόνια από τον ερχομό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να έρθει εδώ ο πρωθυπουργός μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Κύριο Μουφτή μας που στηρίζει τα ιφτάρ που οργανώνονται σε κάθε χωριό με τις προσπάθειες του κόσμου μας…»

Φυσιολογικά αυτή η δήλωση θα έπρεπε να έχει προκαλέσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα τόσο για τον ίδιο τον βουλευτή, όσο και για τα κόμματα που καλύπτουν ή και υποστηρίζουν την εθνοπροδοτική του δράση.

Στην Ελλάδα όμως του… «συνταγματικού τόξου» όλα αυτά είναι λεπτομέρειες, αφού η ακεραιότητα της Πατρίδος μας και οι ζωές των συμπατριωτών μας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα εμπρός στα ψηφαλάκια.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 9:13 pm


Όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας! Εκατοντάδες Εθνικιστές στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης - ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Με την δυναμική παρουσία εκατοντάδων Εθνικιστών διεξάγεται αυτή την στιγμή η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έλληνα Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο.

Η Χρυσή Αυγή πρωτοπόρα στους Εθνικούς αγώνες με την δυναμική συγκέντρωση δηλώνει πως η Μακεδονία δεν πωλείται, ότι η Ιστορία μας δεν παζαρεύεται!

Οι Εθνικιστές βροντοφωνάζουν ένα ηχηρό ΟΧΙ απέναντι σε όλους αυτούς, που ξεπουλάνε την Πατρίδα μας με διαβουλεύσεις και σύνθετες ονομασίες.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Πλήρες ρεπορτάζ αργότερα 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 8:07 pm


Τελικά θα πάνε μαζί στο Καστελόριζο για το επόμενο μνημόνιο: Άνοιγμα Τσίπρα στο κλεφτοΠαΣοΚ για… προοδευτική διακυβέρνηση

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» έδωσε ο Τσίπρας και έκανε ξεδιάντροπο άνοιγμα στο κλεφτοΠαΣοΚ με τα μνημόνια, τις μίζες και τις ξεχασμένες βαλίτσες.

Φυσικά σε αυτούς που παρακολουθούν την επικαιρότητα και αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Σύριζα ένα νέο ΠαΣοΚ, με μόνη διαφορά ότι η μάσα έχει μεταφερθεί από τα εξοπλιστικά στο «προσφυγικό», δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η προσέγγιση αυτή.

Δείτε την δήλωση Τσίπρα:

«θα χαιρόμασταν ειλικρινά εάν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα αριστερά, τον Σύριζα, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων»

Αντιλαμβάνεται, βεβαίως, κανείς εύκολα πως η πρόταση Τσίπρα έρχεται ως προοίμιο των εξελίξεων μέσα στην συγκυβέρνηση. Αντιληπτό επίσης ότι η πρόταση αυτή του Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το σύνθημα περί «κάθαρσης» είναι υποκριτικό, αφού ο Σύριζα θα «καθαρίσει» τα λαμόγια του ΠαΣοΚ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 7:01 pm


Αλήθεια, που στην Ελλάδα θα γίνει το δεύτερο τζαμί εντός του 2017;

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Μπορεί η συγκυβέρνηση να σηκώνει -λίγο, όσο πατάει η… γάτα- τους τόνους για την μουσουλμανική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, αλλά παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις της για την ισλαμοποίηση της χώρας, που έχει δώσει στον Ερντογάν Πασά, στους παγκόσμιους σατανάδες (ΗΠΑ) και στον μπάρμπα-Σόρος!

Έτσι, μετά από την ολοκλήρωση του τζαμιού των Αθηνών (που είναι θέμα ημερών- βάζει πλώρη για δεύτερο τζαμί, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη.

Χώρος έχει βρεθεί (ας είναι καλά ο Αλί Μπουτάρογλου…), συναίνεση του… συνταγματικού τόξου υπάρχει (κι ας κάνουν πως δε θέλουν οι ψεκασμένοι, για λόγους ψηφοθηρικούς…), τα σχέδια είναι έτοιμα και -σύμφωνα με πληροφορίες- η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τάχιστα, ακόμα και εντός του τρέχοντος έτους! 

Διαβάστε την συνέχεια στο Εθνικισμός.net 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 5:44 pm


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ: Συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη - Κυριακή 25 Ιουνίου στις 19:30

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έλληνα Στρατηλάτη Μέγα Αλέξανδρο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην Θεσσαλονίκη επί της οδού Καζαντζάκη 4 (πλησίον Δικαστηρίων).

Στους σημερινούς καιρούς των μνημονίων και της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας οι Έλληνες Εθνικιστές δίνουμε το παρόν στον εθνικό αγώνα για να δηλώσουμε προς όλους τους επιβουλείς ότι η Ελλάδα δεν πωλείται, ότι η ιστορία μας δεν παζαρεύεται!

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

OΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
Κυριακή 25 Ιουνίου στις 19:30
Καζαντζάκη 4 (πλησίον Δικαστηρίων)

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:57 pm


Χρυσή Αυγή Παντού! Μεγάλη ενημερωτική δράση στην Μελβούρνη - Φωτορεπορτάζ

Ακόμη μια μεγάλη ενημερωτική δράση από συναγωνιστές της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/06/2017. Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερώσουνε όλους τους Έλληνες της Μελβούρνης, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν για την Πατρίδα μας, καθώς και για το Κίνημά μας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις περιοχές Preston και Northcote, στην Μελβούρνη. H ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε μεγάλη. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν ανοιχτά την στήριξή τους στο πρόσωπο του Αρχηγού μας Ν. Γ. Μιχαλολιάκου και έδειξαν αποφασισμένοι να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. 

Τηλ. Επικοινωνίας:
Ελλάδα-6973 283 559
Αυστραλία-0406 756 069

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:29 pm


Η κηδεία ενός στρατιώτη τριών πολέμων

Ο Ταξίαρχος Σταυρουλόπουλος είχε την τύχη και την τιμή να είναι ο διοικητής της δυνάμεως της ΕΛΔΥΚ, η οποία έδωσε μια μάχη σκληρή με πρωτοφανή ηρωισμό εναντίον εικοσαπλάσιων και πλέον τουρκικών δυνάμεων. Και έδωσε την μάχη αυτή τις ημέρες του Αττίλα 2, τότε που το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολιτεύσεως έλεγε το “Η Κύπρος κείται μακράν”, μια φράση που θυμίζει τον εφιάλτη της μάχης των Θερμοπυλών.

Προδομένοι και λησμονημένοι από αυτούς που κρατούσαν την εξουσία στην Αθήνα, ο Ταξίαρχος Σταυρουλόπουλος και οι ηρωϊκοί στρατιώτες του έδωσαν μια μάχη υπέρ πάντων για Πίστη και Πατρίδα. Τι πιο λογικό λοιπόν να απουσιάζουν από την κηδεία του τα πολιτικά εκείνα κόμματα, που υιοθέτησαν και υιοθετούν το “η Κύπρος κείται μακράν”;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΑΡΡΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο αποβιώσας Ταξίαρχος Πεζικού Σταυρουλόπουλος δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Έφηβος πολέμησε με τον Λόχο Δεδούση στις γραμμές του 542 του αγρίως σφαγιασθέντος από τους μπολσεβίκους Συνταγματάρχου Ψάρρου. Στην συνέχεια έλαβε μέρος σαν ανθυπολοχαγός το 1949 στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μακεδονία ενάντια στην κόκκινη ανταρσία.

Ο Αξιωματικός του ΓΕΣ, ο οποίος μετά την νεκρώσιμη ακολουθία διάβασε το βιογραφικό του είπε ότι συμμετείχε στις επιχειρήσεις του 1949, χωρίς να αναφέρει τι επιχειρήσεις ήταν αυτές… Λογικό είναι, τι να πει;

Ότι ο Ταξίαρχος είχε πολεμήσει εναντίον αυτών που σήμερα κυβερνούν την χώρα και από τους οποίους εξαρτάται το πόσα αστέρια θα φορέσει στο μέλλον; Λογικό, λοιπόν, να λείπει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κηδεία ενός Στρατιώτη που τους πολέμησε για να μη κάνουν την Ελλάδα σοβιετία!

N. KOP.

Κοινωνικός Εθνικισμός

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 3:14 pm


Ξεσπάθωσε ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης κατά του Ορμπάν και υπέρ της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων

Γράφει ο Αντίοχος

Μπορεί στο εσωτερικό οι Κούληδες να το παίζουν… σκληροί με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ρίχνοντας που και που πυρά (πλην όμως… άσφαιρα) στη συγκυβέρνηση, αλλά στο εξωτερικό είναι απολύτως συμμορφωμένοι με τις απαιτήσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων!

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ καθεστωτικών ΜΜΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επίθεση στον εθνικό κυβερνήτη της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν (που έχει κλείσει τις πόρτες της χώρας του στα «προσφυγάκια»…), κατά την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρουσία της αφέντρας φράου Μέρκελ.

Επιπλέον, κατά την τοποθέτησή του, ο Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», επιβεβαιώνοντας τα όσα υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή, πως όταν (και αν…) ανέλθει στην εξουσία η νουδούλα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τίποτα εις ότι αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

Ιδού: «Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Συνόδου υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση του Ούγγρου πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό ζήτημα...

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 1:57 pm


Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Στο σκαμνί ο Σαμαράς για τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΝΔ

Από εκεί που δεν το περιμένει θα το βρει τελικά ο αρχισκευωρός βουλευτής Μεσσηνίας, Σαμαράς. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Δημοκρατία" μια απρόσμενη εξέλιξη σε δικαστήριο απολυμένης από την ΝΔ θα τον στείλει πρόωρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Βέβαια, οι λοβιτούρες και οι ατασθαλίες στα οικονομικά της ψευτοδεξιάς είναι πταίσμα, μπροστά στα κακουργήματα που έχει διαπράξει ο επίορκος πρώην πρωθυπουργός αναφορικά με την σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής.

Η εφημερίδα "Δημοκρατία" γράφει σχετικά:

"Χλώμιασε η υπεράσπιση της Ν.Δ., όταν την περασμένη Τρίτη το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η δίκη για τη μη καταβολή αποζημίωσηs σε πρώην εργαζόμενη του κόμματοs που απολύθηκε το 2014. Στο εδώλιο βρισκόταν ο πρώην διευθυντής της Ν.Δ. Κ. Τσιμάραs, με τον δικηγόρο υπεράσπισης να λέει ότι είναι αθώος και ότι δεν ήταν υπεύθυνος.

«Ποιοs ήταν αρμόδιοs;» ρώτησε η έδρα και κάλεσε στην επόμενη συνεδρίαση να προσκομιστεί το καταστατικό της Ν.Δ. για να διευκρινιστούν τα πάντα.

Η γκάφα της υπερασπιστικής γραμμής μπορεί δηλαδή να οδηγήσει στην κλήτευση του τότε προέδρου Αντ. Σαμαρά...".

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 12:44 pm


ΝΤΡΟΠΗ: Ο Αναστασιάδης γιόρτασε τα γενέθλια του φονιά του Ευαγόρα!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καταδικάζει με βδελυγμία την συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρεσβευτική κατοικία της Βρετανίας στη Λευκωσία, με την ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Να θυμίσουμε μόνο ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε κατηγορηματικά να δώσει χάρη στους νέους αγωνιστές της ΕΟΚΑ που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο, οδηγώντας με την αναλγησία της τον Παλληκαρίδη, αλλά και τους υπόλοιπους αγωνιστές, στην αγχόνη.

Τέλος καλούμε και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ να καταδικάσουν με την σειρά τους αυτή την ενέργεια.

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Μόνη επιλογή η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις

Μετά το κοινό έγγραφο κόλαφος του ετοιμάστηκε από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αλλά και την αισχρή πρόκληση από σκάφος που συνοδεύει το Μπαρμπαρός εντός των Κυπριακών χωρικών υδάτων, δεν μένει άλλη επιλογή από το να εγκαταλείψει η Κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις πριν το Κρανς Μοντάνα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο καλεί την Κυβέρνηση αλλά και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αφού με την στάση τους επέτρεψαν να διολισθήσει το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε δικοινοτική διαφορά.

Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις καταγγέλλοντας τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε για μεροληπτική στάση υπέρ των τουρκικών συμφερόντων και την Τουρκία για τις προκλητικές ενέργειες εντός των χωρικών μας υδάτων, εκτός αν κάποιοι τα έχουν παραδώσει στο ψευδοκράτος.

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 11:24 am


Όταν το κόμμα του Βούτση έπαιρνε 0,28%

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βούτσης απέκλεισε τους βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από κάθε κοινοβουλευτική αποστολή στο εξωτερικό και αυτό παρ’ όλο το γεγονός ότι δεν έχει καταδικαστεί κανένας από το κόμμα για εγκληματική οργάνωση και η δίκη συνεχίζεται.

Έτσι σέβονται το τεκμήριο της αθωότητος οι άνθρωποι που παριστάνουν τους δημοκράτες, αλλά έχουν παραμείνει αμετανόητοι μπολσεβίκοι. Είναι όμως μόνον αυτό ή μήπως η εξουσία πραγματικά τους έχει θολώσει κάθε ίχνος κρίσεως και λογικής;

Αυτό γιατί ο Βούτσης για όσους δεν το ξέρουν, συμμετείχε στο κόμμα Μπανιά ΑΚΟΑ – ΚΚΕ εσωτερικού το οποίο συμμετείχε στις εκλογές του 1989. Συγκεκριμένα στις εκλογές του 1989 το κόμμα του Βούτση και πολλών πρωτοκλασάτων στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ έλαβε: ΚΚΕ Εσωτερικού - Ανανεωτικά Αριστερά, Γιάννης Μπανιάς, 18.114 ψήφους, 0,28%!

Από το 0,28% λοιπόν να ευρίσκεσαι πρόεδρος της Βουλής δεν είναι εύκολο πράγμα...

“Y”

Κοινωνικός Εθνικισμός

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 10:33 amΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr