Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Χρυσή αυγή

Ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Νίκος Γεωργιάδης παραμένει συνεργάτης του Μητσοτάκη!

«Βόμβα» από εφημερίδα προσκείμενη στην ΝΔ: Αποκαλύπτει ότι ο Μητσοτάκης συνεχίζει να έχει ως συνεργάτη τον κατηγορούμενο για παιδεραστία Νίκο Γεωργιάδη, του οποίου την γνώμη «μετρά πολύ»!

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος για παιδεραστία πρώην βουλευτής Κερκύρας Νίκος Γεωργιάδης παραμένει (έστω και κρυφά) στενός σύμβουλος και συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφονται για την περίπτωσή του σε εφημερίδα φίλα προσκείμενη στην ΝΔ, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τα εσωτερικά του κόμματος, όπου διαβάζουμε τα εξής: «Εκτός από το επίσημο επιτελείο υπάρχει και το μυστικό. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη, επιλεγμένοι κορυφαίοι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. συνεδριάζουν τακτικά στο νεοστρατηγείο που στήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πέριξ της περιοχής του Φιξ, στην οδό Καλλιρόης. Βασικό στέλεχος του μυστικού επιτελείου, ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. Νίκος Γεωργιάδης, την άποψη του οποίου μετρά πολύ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η φιλοσοφία του αποτυπώνεται ουκ ολίγες φορές και στις ομιλίες του Κυριάκου».

Το κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεωργιάδη και βεβαίως τα ερωτήματα που τίθενται είναι καίρια και καυτά:

α) Αληθεύει, τελικά, ότι ο κατηγορούμενος για μια τόσο αισχρή πράξη (η μόνη που τον υπεράσπισε, θυμίζουμε, είναι η Άντα Ψαρρά, σύζυγος του Δημήτρη Ψαρρά στην φυλλάδα των συντακτών) παραμένει ακόμη σύμβουλος του Μητσοτάκη;

β) Αν όντως συμβαίνει αυτό, γιατί «στα κρυφά»; Τόσο… περήφανοι είναι στην ΝΔ για τον συνεργάτη του νυν αρχηγού τους;

γ) Τι είδους «φιλοσοφία» εκκρίνει ο Γεωργιάδης (του οποίου την άποψη «μετρά πολύ» ο επικεφαλής του) ώστε να την χρησιμοποιεί ο Μητσοτάκης στις ομιλίες του;

δ) Τι γίνεται με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του Γεωργιάδη; Πότε θα εκδικασθεί; Γιατί αν όντως πάει για «κουκούλωμα» η υπόθεση, όπως έντονα ακούγεται, τότε μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο νομικής πολιτικής και (κυρίως) ηθικής σημασίας.

Εάν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν διαψευστεί ΑΜΕΣΑ από την ΝΔ, τότε ο Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν νοιάζεται στο ελάχιστο για τις βαρύτατες κατηγορίες που βαραίνουν τον (πολύτιμο, όπως φαίνεται) συνεργάτη του, με ό,τι βεβαίως συνεπάγεται αυτό για το ήθος του ανθρώπου που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την Ελλάδα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 1:33 pm


Πλιάτσικο στις ελληνικές επιχειρήσεις από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την μείωση των κόκκινων δανείων από τις ξενοκρατούμενες τράπεζες

Μαζικές πωλήσεις μη-εξυπηρετούμενων δανείων σε διεθνείς τοκογλύφους καθώς και περισσότερους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ξεκινούν οι ξενοκρατούμενες συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα κατ’ εντολή του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε λίγες μέρες, στις αρχές Οκτωβρίου 2018, θα καταφθάσει εσπευσμένα και εκτός προγράμματος το τριμελές κλιμάκιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism - SSM) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον «έλεγχο των τραπεζών» στην Ελλάδα.

Φυσικά ο «έλεγχος των τραπεζών» στην πραγματικότητα σημαίνει την επίτευξη του στόχου της βεβιασμένης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών αλλά και ιδιωτικών δανειοδοτήσεων κάτω από την ασφυκτική πίεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή της Γερμανίας.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι βάσει του σχεδίου της υπερχρέωσης της Ελλάδος από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έπειτα της στέρησης της ρευστότητας μέσω του ενιαίου νομίσματος, σήμερα προσπαθούν να αποσπάσουν ακόμη 23 δισ. ευρώ ιδιαίτερα από τους έλληνες επιχειρηματίες  μέχρι το τέλος του 2019.

Επιπροσθέτως η βίαιη φτωχοποίηση των ελλήνων επιχειρηματιών συντελείται με την απλόχερη συνδρομή των αριστεροδεξιών νεοφιλελεύθερων κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας μέσω μεταβίβασης των δανείων σε ξένα κερδοσκοπικά funds και μέσω του εισπρακτικού μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ειδικότερα για τους Έλληνες επιχειρηματίες το τωρινό στάδιο στο σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων σημαίνει απλά την βίαιη απώλεια της κινητής και ακίνητης εταιρικής ιδιοκτησίας τους. Συγκεκριμένα στο άμεσο στόχαστρο των οικονομικών δολοφόνων της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα έχουν μπει περίπου 105 επιχειρήσεις! Σε κάθε περίπτωση η ανάπτυξη στην Ελλάδα υπεισέρχεται σε περισσότερη ύφεση μιας και λουκέτα σε επιχειρήσεις αποδεδειγμένα δεν καταλήγουν σε κερδοφορία.

Παράλληλα η μείωση των κόκκινων δανείων στις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα θα επιφέρει καλυτέρευση στους ισολογισμούς τους. Όμως η καλυτέρευση ενός ισολογισμού σημαίνει και την ενεργοποίηση της αύξησης της τιμής των αντίστοιχων μετοχών. Άρα με την σημερινή βύθιση των τιμών των τραπεζικών μετοχών, οποιαδήποτε αύξηση θα επιφέρει ακόμη περισσότερα υπερκέρδη στους διεθνείς τοκογλύφους μέσω του χρηματιστηρίου.

Συμπερασματικά η τεχνητή οικονομική κρίση και η βάσει σχεδίου έλλειψη ρευστότητας στην Ελλάδα διαλύει κάθε περίπτωση ανάκαμψης της οικονομίας. Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να εδραιώσει και να διατηρήσει μέσω ορθών αναπτυξιακών πολιτικών την ευημερία για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Θ. Γ. Κωστής

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:32 pm


Ανήλικος λαθρομετανάστης δράστης κλοπής με πλούσια λεία στην Μόρια της Λέσβου

Την… ευγνωμοσύνη του προς την Χώρα μας που τον υποδέχθηκε ως «πρόσφυγα» (;) φαίνεται ότι ήθελε να δείξει ένας 14χρονος αλλοδαπός με ομολογουμένως πρωτότυπο τρόπο.

Χρειάστηκαν έναν μήνα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Μυτιλήνης να ταυτοποιήσουν τον δράστη μιας κλοπής με ιδιαίτερα πλούσια λεία σε μετρητά και είδη διατροφής, η οποία είχε γίνει σε μια επιχείρηση στην Μόρια της Λέσβου. Όταν τα κατάφεραν, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι είναι μόλις 14 χρόνων.

Ο ανήλικος είναι λαθρομετανάστης που φιλοξενείται στο "hot spot" της Μόριας και στην ίδια περιοχή λειτουργεί η επιχείρηση, της οποίας την είσοδο είχε παραβιάσει και είχε αρπάξει από μέσα «ζεστά» μετρητά ύψους 4.600 ευρώ και διάφορα προϊόντα άμεσης κατανάλωσης αξίας 2.200 ευρώ, κυρίως τρόφιμα!

Ωστόσο, τα ίχνη που άφησε ο μικρός οδήγησαν τους ειδικούς του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Αιγαίου στην ταυτοποίησή του. Ήδη, σε βάρος του ανήλικου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται αν είχε «χτυπήσει» και άλλα μαγαζιά στην ευρύτερη περιοχή.

Μια ακόμη είδηση, η οποία θα δυσαρεστήσει τους «επαγγελματίες» του «αντιρατσισμού» και της «αλληλεγγύης», καθώς το προφίλ του δράστη δεν εξυπηρετεί καθόλου τις ιδεοληψίες τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 11:57 am


Παλινωδίες

Στο περιθώριο της 73ης  Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, χθες στις 25/9, διενεργήθηκε διμερής συνάντηση (διάρκειας μιας ώρας) του Τσίπρα, με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογκάν. «Κυβερνητικές πηγές» ανέφεραν πως υπήρξε μεγαλύτερη βελτίωση του «κλίματος» σε σύγκριση με την προηγούμενη συνάντηση τον προηγούμενο Ιούλιο (που είχε λάβει χώρα στο περιθώριο του ΝΑΤΟ). Η Τουρκία με τις τελευταίες οικονομικές δοκιμασίες της, την δοκιμαστική «απομάκρυνση» από τον αμερικανικό παράγοντα και μετά το αποτυχημένο διπλωματικό της «φλερτ» με την Ρωσία, φαίνεται ότι ξάφνου βλέπει την Πατρίδα μας  με  λιγότερο εμφανή εχθρότητα, καθώς μας χρειάζεται. Μάλιστα ο Ερντογκάν προσκάλεσε τον Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη για επίσημη «Συνάντηση Εργασίας»!

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γνωστός και μη εξαιρετέος… πατριώτης υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς, ο υπουργός «Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης» Παππάς (alter ego του Τσίπρα), ο διπλωματικός σύμβουλος του Τσίπρα Καλπαδάκης, ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ Παρασκευόπουλος και ο Θόδωρος Πασσάς από το διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ καθώς και η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ κ. Θεοφίλη. Από τους Τούρκους συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Ακάρ, ο διευθυντής της ΜΙΤ Φιντάν, ο υπουργός Οικονομίας Αλμπαϊράκ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Καλίν καθώς και ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης υπουργός Τσελίκ.

​Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση της προώθησης των σχέσεων των δυο χωρών, με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και μείωση της έντασης στο Αιγαίο (sic !) και εφαρμογή σχετικών Μ.Ο.Ε. («Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης»). Σημειωτέον ότι το ΓΕΕΘΑ μόλις στις 14 Αυγούστου είχε ανακοινώσει το πάγωμα του μεγαλύτερου μέρους των προηγουμένως συμφωνηθέντων Μ.Ο.Ε. Τόσο πολύ βάστηξε η... αποφασιστική και σκληρή στάση μας!

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει ενίσχυση της «συνεργασίας των αρχών των δύο χωρών για την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας» (που ενώ υπάρχει ποτέ δεν εφαρμόσθηκε σωστά, αλλά η Τουρκία πρόβαλε  απειλητικά την ενδεχόμενη διακοπή της), με σκοπό την περαιτέρω μείωση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών (…… δηλαδή ουσιαστικά το τουρκικό κράτος να  περιορίσει την διοχέτευση των τριτοκοσμικών μέσω των λαθροδιακινητών του), την αυξημένη συνεργασία των δύο Λιμενικών Αρχών για τον εντοπισμό των λέμβων που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες (ήτοι εντοπισμό των τουρκικών «αποβατικών» της λαθρο-εισβολής), καθώς επίσης και την εξάρθρωση δικτύων δουλεμπόρων μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών (σημειωτέον βεβαίως ότι οι κορυφαίοι δουλέμποροι είναι… Τούρκοι!).

Ο Τσίπρας επανέφερε τα θέματα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης (κύριας θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, κλειστής από το 1971) και των εκλογών για τα Βακούφια της υπό εξάλειψη ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη. (Οι Ελληνορθόδοξοι σήμερα στην Τουρκία είναι οι εναπομείναντες απόγονοι των περίπου 200.000  Ελλήνων, που επετράπη να παραμείνουν στην Τουρκία, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923. Μετά από συστηματική καταπίεση και επαναλαμβανόμενους διωγμούς ο αριθμός αυτός συρρικνώθηκε σημαντικά, κυρίως κατά το έτος 1955, με αφορμή τις εξελίξεις που συνετελούντο στο Κυπριακό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών -του έτους 2008- οι Τούρκοι πολίτες Ελληνικής καταγωγής κυμαίνονται στον αριθμό των 3.000-4.000 ατόμων. Όμως σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη ο αριθμός αυτός ήταν στην πραγματικότητα πάρα πολύ μικρότερος και έφτανε τα 1.826 άτομα το 2012.) Βεβαίως από την πλευρά του, ο Ερντογάν επανέλαβε τις πάγιες νεοοθωμανικές θέσεις για τα ζητήματα της … «αναξιοπαθούσας» και «καταπιεζόμενης» μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Σε ότι αφορά στο Κυπριακό, ο Τσίπρας, κατά τα συνήθη της ρωμαλέας «ελληνικής διπλωματίας»…. υπογράμμισε την «προσήλωση της Ελλάδας σε δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ» και στην επανεκκίνηση των δικοινοτικών συνομιλιών στη βάση του περιβόητου πλαισίου Γκουτέρες, όπως είχε διαμορφωθεί όταν τερματίστηκαν οι συνομιλίες στο Κράν Μοντάνα. [Εκτός από το νυν… ζόρι της Τουρκίας τι άλλαξε από το Κραν Μοντάνα (Ιούλιος 2017) που να δικαιολογεί την επανέναρξη της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού;]

Επιπλέον συμφωνήθηκε και ενίσχυση της «συνεργασίας στον τομέα της Ασφάλειας» (αντιμετώπιση της ……τρομοκρατίας και εξάρθρωση δικτύων των διακινητών), ενώ η Τουρκία μας έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει ευθέως για  κάλυψη-υπόθαλψη-υποστήριξη των Κούρδων που αποκαλεί «τρομοκράτες». Βεβαίως ο Σουλτάν - Ερντογκάν αναφέρθηκε και στο θέμα των 8 Τούρκων γκιουλενιστών πραξικοπηματιών (;) στρατιωτικών, επανερχόμενος επί του θέματος με τις πάγιες θέσεις  και απαιτήσεις της τουρκικής πλευράς.

Συζητήθηκε μάλιστα  μεταξύ των άλλων και μια βραχεία ατζέντα  οικονομικού τομέα, όπου και το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης-Θεσσαλονίκης, (με στόχο να ενεργοποιηθεί η σύνδεση πριν από το επόμενο θέρος), καθώς και η ευρύτερη «συνεργασία στον Τουρισμό» με επίλυση των σχετικών προβληματικών θεμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 10:25 am


Κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αρ. φύλλου 1102

Κυκλοφόρησε ΣΗΜΕΡΑ το νέο φύλλο της Λαϊκής Εθνικιστικής Εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ζητήστε την στα περίπτερα και τα πρακτορεία Τύπου όλης της χώρας.

Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Η Φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών ενάντια στην χούντα της παραπληροφόρησης. Στο νέο μας φύλλο διαβάστε:

 • 28 Σεπτεμβρίου: 5 χρόνια από την παράνομη προφυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής
 • Οι «μήδοι» θα νικηθούν και πάλι - Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου
 • Μολών Λαβέ: Ιερή παρακαταθήκη του Έθνους
 • Να γιατί υποστηρίζω Χρυσή Αυγή
 • Ζάεφ στα καλύτερά του: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι δική μας»
 • Αύριο βραβεύεται στις ΗΠΑ ο Τσίπρας από ίδρυμα των Rothschild για την προσφορά του στην «προσφυγική» κρίση
 • Παραδόθηκε τελικά ο ιδιοκτήτης ΜΚΟ που έφερνε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και τον είχε βραβεύσει το καθεστώς
 • Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων οι σημερινοί Έλληνες
 • Ενέχυρο στους τοκογλύφους η κληρονομιά του Έθνους μας!
 • Τιμώντας τους αθάνατους πεσόντες των Θερμοπυλών
 • Οι ΗΠΑνθρωποι της αριστεράς
 • Να μην γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς...

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 9:30 am


«Συνταγματικό τόξο» με αντισυνταγματικό χαρακτήρα

Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό, ότι η εικόνα των κομμάτων που αυτάρεσκα και παρελκυστικά, αυτοαποκαλούνται δολίως «συνταγματικό τόξο», έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, αγγίζοντας το έσχατο σημείο απαξίωσης στα μάτια και τη συνείδηση των Ελλήνων.

Οι συντεχνίες αυτές των μίζερων επαγγελματιών της πολιτικής, με την αρρωστημένη εξάρτησή τους από την «πρέζα» της εξουσίας, οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν πρόσφεραν ποτέ τίποτε σε αυτόν τον τόπο, παρά μόνο τον έβλαψαν και μάλιστα ποικιλοτρόπως, δεν έχουν πια να πούνε τίποτε στους πολίτες, έχουν ξοφλήσει.

«Με τις εκλογές μεταλλάσομεν τυράννους», έγραψε κάποτε ο μέγας Παπαδιαμάντης. Πράγμα που σημαίνει ότι, το πολιτικό σύστημα της φερ’ ειπείν αντιπροσωπευτικής – αστικού τύπου δημοκρατίας και όχι πραγματικής - άμεσης δημοκρατίας που έχουμε σήμερα, δεν είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του κόσμου ως κορωνίδα του πολιτικού μας πολιτισμού, όπως προπαγανδίζουν πολύτροπα οι πολιτικάντηδες.

Απλά η χώρα για πολύ συγκεκριμένους και γνωστούς ιστορικούς λόγους, είναι παγιδευμένη σε ένα καθεστώς το οποίο έχει επιβληθεί από το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο που την ελέγχει θεσμικά. Ένα κατεστημένο που δεν σέβεται ούτε τηρεί, έστω και στοιχειωδώς, τους κανόνες που το ίδιο έχει επιβάλλει.

Είναι δηλαδή προφανέστατο, ότι δεν πρόκειται για ένα πραγματικό δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά για ένα καλοστημένο πολιτικό σύστημα, ένα Καθεστώς με το οποίο οι ξένοι ελέγχουν την χώρα μας, με τη βοήθεια των ντόπιων «ανεξάρτητων» πολιτικών κομμάτων, χωρίς βεβαίως αυτοί να φαίνονται. Ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκουν.

Τα προγράμματα αυτών των ηθικά «ασπόνδυλων» ξενόδουλων κομμάτων, σύμφωνα με τα οποία μπορείς να επιλέξεις να είσαι Έλληνας, όπως μπορείς να  είσαι …. Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός, δεν κομίζουν πια καμία πολιτική πρόταση, κανένα όραμα για τους Έλληνες. Συνιστούν απλώς τις πολύχρωμες ιδεολογικές κουρελούδες ενός εθνομηδενισμού, κοινού για όλα τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου», αλλά εκφρασμένου με διαφορετική ρητορική.

Τα κόμματα αυτά είναι οι «εναλλασσόμενοι τύραννοί» μας στην εξουσία, οι «πολυσυλλεκτικές» χωματερές, όπου ενταφιάστηκαν ό,τι κατέγραψαν οι χιλιετίες της ελληνικής ιστορίας, «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

Βεβαίως είναι δική τους η πολιτική ευθύνη για το ότι ο Έλληνας δεν νιώθει το κράτος ως υπηρέτη των αναγκών του, αλλά σαν έναν δόλιο επίβουλο μόρφωμα. Σαν κάτι που προσπαθεί με κάθε τρόπο να του κάνει κακό, που πασχίζει να τον καταστρέψει, όπως έπραττε το οθωμανικό ντοβλέτι επί Τουρκοκρατίας.

Είναι κατόρθωμα των πολύχρωμων κουρελούδων της μεταπολίτευσης η αρρωστημένη παιδεία και οι ηθικά διάτρητες κοινωνικές νόρμες που διαμόρφωσαν τον σημερινό Νεοέλληνα. Αυτόν τον εφήμερο άνθρωπο, τον οποίον ο νοσηρός ατομισμός που του εμφυτεύθηκε τεχνηέντως από τον βοσκηματώδη «Ιστορικό» Υλισμό της βουλιμικής «γενιάς του Πολυτεχνείου», τον κάνει να συμπεριφέρεται ωσάν να είναι ο …. μόνος κάτοικος αυτού του πλανήτη: Να μιλάει στο τηλέφωνο ευρισκόμενος μέσα σε κόσμο, φωνασκώντας στεντορείως. Να «χώνεται» με περισσή θρασύτητα και προκλητική κουτοπονηριά σε προχωρημένη θέση στη σειρά αναμονής, κλέβοντας την προτεραιότητα. Να σταθμεύει το αυτοκίνητό του όπου τον βολεύει, φράσσοντας δημόσιους δρόμους, διαδρομές αναπήρων ή σταθμευμένα αυτοκίνητα. Να ρυπαίνει με τα περιττώματα του κατοικίδιου σκύλου του τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, προκαλώντας αηδία στους συνανθρώπους του για να ικανοποιήσει τα ανεύθυνα, τάχα «φιλοζωικά» του αισθήματα. Να πετάει όπου να ’ναι το κουτί των τσιγάρων ή του αναψυκτικού ή το χρησιμοποιημένο εισιτήριό του.

Άνθρωποι με τραγικά μειωμένη νοημοσύνη, κρετινικές φιγούρες παραδομένες σε ζωώδη αντανακλαστικά ηδονοθηρίας. Είναι αποκλειστικό κατόρθωμα των πολύχρωμων κουρελούδων, η κρίσιμη μάζα που άγεται και φέρεται από τους δόλιους «παραγωγούς και πωλητές ψευδαισθήσεων». Που δεν μπορεί καθόλου να ξεχωρίσει ποιότητες, την ειλικρίνεια από την ψευτιά, την πληροφορία από την προπαγάνδα, τον ικανό από τον ανίκανο, τον ευφυή από τον μικρονοϊκό, τον εργατικό από τον ακαμάτη.

Όμως από αυτό το θλιβερό κοινωνικό «υλικό» είναι φτιαγμένο το ποσοστό που με την ψήφο του κρίνει τις τύχες όλων μας σήμερα. Για αυτό βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στο τέλμα. Ο δημόσιος βίος της χώρας δεν είναι παρά ένα τεράστιο «ριάλιτι σόου», από το οποίο βεβαίως δεν μπορεί ούτε πρόκειται να προκύψει καμιά προοπτική ανάπτυξης.

Η εξασφάλιση της «ελευθερίας» ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών, υποβιβασμένων σε επίπεδο στοιχειωδών αντανακλαστικών, συνιστά την πεμπτουσία και το βαθύτερο νόημα της πλουτοκρατικής «δημοκρατίας», που υπερασπίζονται τα εμπαθή «ασπόνδυλα» του «συνταγματικού τόξου».

Η «εξηλιθίωση» των μαζών μέσω της υποκουλτούρας, είναι το ένα από τα τρία κύρια εργαλεία αυτού του καθεστωτικού πολιτεύματος, που το «συνταγματικό τόξο» αποκαλεί με αυτάρεσκο θράσος δημοκρατία.  Το δεύτερο είναι ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των πολιτών και το τρίτο το πελατειακό κράτος του ρουσφετιού. Δυο είναι οι άσπονδοι εχθροί αυτής της εθνομηδενιστικής ψευδο-δημοκρατίας:

Η Αλήθεια και η γνήσια έκφραση της Λαϊκής Θέλησης:

-…Η Αλήθεια, επειδή αν «εθνικό είναι ότι είναι αληθινό» - κατά τον ποιητή του Εθνικού Ύμνου Διονύσιο Σολωμό-, οι οπαδοί της εθνομηδενιστικής ψευτοδημοκρατίας (διεθνιστές ή κοσμοπολίτες) που θέλουν να εξαλείψουν κάθε τι εθνικό, ουσιαστικά είναι υποχρεωμένοι να καταστρέψουν  κάθε τι αληθινό.

-…Και η Λαϊκή Θέληση, όπως προκύπτει ακόμη και από την πολύ πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου. Αρκεί να θυμηθούν οι Έλληνες πόση περιφρόνηση και χλευασμό προκάλεσαν οι υπογραφές τριών εκατομμυρίων Ελλήνων, που δεν ζητούσαν καν να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στις αστυνομικές τους ταυτότητες, αλλά μόνο την ελευθερία να αποφασίσουν οι πολίτες με δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.

Να μην ξεχνούν οι Έλληνες τον τρόπο που αγνοήθηκαν τα συλλαλητήρια εκατομμυρίων Ελλήνων για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Να μην ξεχνούν οι Έλληνες τον τρόπο με τον οποίον αγνοήθηκε το 63% των Ελλήνων που επέλεξαν ΟΧΙ, στο απαξιωμένο δημοψήφισμα για το μνημόνιο! Περιφρονήθηκε η λαϊκή πλειοψηφία με την μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης.

Πολλές και διάφορες λοιπόν οι πολυεπίπεδες και πολυσύνθετες εγκληματικές μεθοδεύσεις αυτής της εθνομηδενιστικής ταχα - «δημοκρατίας» σε βάρος της Αλήθειας και του Ελληνικού Λαού. Με κορυφαία επίδοσή της, την χαλκευμένη «άνωθεν και έξωθεν», αναίτια ποινική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής. Ήταν η στιγμή που έγινε πλήρως κατανοητό το τι εννοούν οι αργυρώνητοι «ήρωες» του Πολυτεχνείου και τα μοσχαναθρεμμένα τους έκγονα, όταν λένε με εκχειλίζουσα έπαρση και θεατρική βεβαιότητα ότι… «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα» : Ότι η εξουσία τους δεν έχει και δεν πρέπει να έχει όρια, φραγή και παύση!

Αλλά ενώ η τελική ετυμηγορία της δίκης καθυστερεί και καθυστερεί και… καθυστερεί σκόπιμα για ευνόητους λόγους, (ενώ μάλιστα το άθλιο Καθεστώς και τα φερέφωνά του λένε ότι την καθυστερούν οι …..Χρυσαυγίτες) η κοινή γνώμη έχει προ πολλού μορφώσει άποψη για την προφανή «ώσμωση» (και όχι μόνον), μεταξύ του παρακράτους της αναρχοαριστεράντζας και της «πολύχρωμης κουρελούς», σε μια σειρά από ζητήματα κατατρομοκράτησης και εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών. Ενάντια σ’ αυτήν την τυραννική συμπεριφορά του καθεστώτος  μας καθοδηγεί ο Μέγας Διδάσκαλος του Εθνικισμού, ο Ίων Δραγούμης: «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει.»

Δεν υπάρχει σήμερα έστω και ένας συνειδητός Έλληνας που να μην ψέγει το αντισυνταγματικό «συνταγματικό τόξο» για το γεγονός, ότι ενώ «καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται», ούτε ένας τους δεν καταδίκασε την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη! Ούτε ένας τους δεν καταδίκασε, ούτε μια φορά την οποιαδήποτε βιαιοπραγία εναντίον Χρυσαυγιτών. Αυτή είναι η ηθική τους υποκρισία και μειονεξία!

Είναι πολλά λοιπόν τα εγκλήματα προδοσίας κατά του κράτους και των πολιτών, που διαπράχθηκαν από τα «ασπόνδυλα» του «συνταγματικού τόξου» και τα ανθελληνικά τους ανδράποδα. Το μεγαλύτερο όμως έγκλημά βρίσκεται στο ότι, όχι μόνο στέρησαν το λαό από κάθε ελπίδα αντίστασης και αλλαγής, αλλά στο ότι όταν αυτός ο καθημαγμένος λαός, άρχισε να ξαναβρίσκει τον εθνικό του βηματισμό μέσω του Λαϊκού Συνδέσμου, το «συνταγματικό τόξο», αποδεικνύοντας τον ξενόδουλο και αντεθνικό χαρακτήρα του, έστησε την πελώρια σκευωρία με σκοπό τον συνεχή εκφοβισμό και την απόλυτη χειραγώγησή του Λαού, με την συντριβή του Εθνικιστικού Κινήματος.

Δεν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας σήμερα που να δέχεται, ότι οι κρατικές αρχές δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να σταματήσουν τη δράση των αναρχικών και παρακρατικών εγκληματικών συμμοριών.

Άρα είναι προφανές ότι η τρομοκρατία που ασκούν όλοι αυτοί στους Έλληνες, χρησιμοποιώντας τακτικές μαφίας και μεθόδους ποινικού υποκόσμου, δεν απειλεί με εξόντωση κάποια μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα του εθνικιστικού χώρου, όπως ισχυρίζονται οι δειλοί»αντιφασίστες» δράστες. Απειλεί την προοπτική αναγέννησης του ίδιου του Ελληνικού Έθνους.

Αυτά τα ανώνυμα και δειλά εγκληματικά υποκείμενα είναι ο μυστικός στρατός αυτής της πράγματι αντιδημοκρατικής ανθελληνικής «δημοκρατίας», που δεν έχει αδιέξοδα.

Δηλαδή εκεί όπου η Λαϊκή Θέληση δεν κάμπτεται με τη καταχρηστική και φαλκιδευμένη χρήση των θεσμών, τότε επιστρατεύεται το κτηνώδες, ρυπαρό και δολοφονικό παρακράτος. Αυτή είναι η αλήθεια, άσχετα αν οι «πολύχρωμες κουρελούδες» και τα «ασπόνδυλα» του πολιτικού συστήματος το παραδέχονται ή όχι. Ποια δικτατορία άλλωστε αποδέχτηκε ποτέ τον πραγματικό απολυταρχικό της χαρακτήρα;

Συνεπώς ας μην γελιέται κανείς: Ο αντισυνταγματικός χαρακτήρας του «συνταγματικού τόξου» έχει δυο εχθρούς: την Αλήθεια και την Εθνική Αντίσταση που μπορούν και οφείλουν να προτάξουν οι Έλληνες, στην ανομία και στην ατιμία.

Εναπόκειται τώρα στους Έλληνες -και μόνον σε αυτούς- να πράξουν τα δέοντα κατά το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος!

Α. Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 9:00 am


Μη επανδρωμένα μαχητικά θα πρωταγωνιστούν στις αερομαχίες του μέλλοντος - Τι θα κάνει η Ελλάδα;

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον για μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχει πολλές αιτίες. Η κυριότερη αιτία είναι η στρατιωτική χρήση σε συνδυασμό με την οικονομική αποδοτικότητα. Τα UAV (Unmanned Aerial Vehicle) προσφέρουν την δυνατότητα επιτήρησης του πεδίου της μάχης σε πραγματικό χρόνο και βοηθούν στην ασφάλεια των στρατιωτών από ενέδρες, όπως επίσης δύνανται να χρησιμοποιηθούν για εναέρια κατασκοπεία μεγάλης χρονικής διάρκειας, ακόμη και για υποκλοπές συνομιλιών από μεγάλες αποστάσεις. Εξοπλισμένα με πυραύλους και βόμβες τα UCAV (Unmanned Combat Air Vehicle) είναι ικανά για επιθέσεις μεγάλης ακρίβειας σε συνδυασμό με την μεγάλη αυτονομία τους λόγω της ελαφριάς τους κατασκευής. Ο μεγάλος χρόνος παραμονής τους στον αέρα επιτρέπει την επιτήρηση του στόχου για μεγάλο διάστημα χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για τον χειριστή, ο οποίος βρίσκεται εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Σήμερα τα UAV ή drones είναι σύμβολα προηγμένης τεχνολογίας και στρατιωτικής υπεροχής. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο Πούτιν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Ρωσία θα διαθέσει έως το 2020 περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη και προμήθεια UAV. Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μια χώρα μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο μόνο με UAV. Αποτελούν όμως ένα πολύ σημαντικό μέσο για θετική έκβαση μιας πολεμικής επιχείρησης που διαδραματίζεται με συμβατικά όπλα μεταξύ δυο χωρών, όπως π.χ. Ελλάδας και Τουρκίας. Επίσης αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για την εξολόθρευση εχθρών σε ακήρυχτους πολέμους και εκτός πεδίων μάχης. Οι ΗΠΑ για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιούν UCAV στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και στο Ιράκ, στον υποτιθέμενο πόλεμο τους κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών. Μεταξύ του 2002 και 2018 εξολόθρευσαν έτσι πολλές χιλιάδες υποτιθέμενους τρομοκράτες, πράγμα που θα ήταν σχετικά δύσκολο χωρίς την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, διότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικές δυνάμεις επί του εδάφους ή επανδρωμένα αεροσκάφη με αποτέλεσμα αύξηση της δυσκολίας εκτέλεσης της αποστολής, αύξηση κόστους και κίνδυνο απώλειας στρατιωτών και χειριστών.

Η χρήση μαχητικών drones σε πολέμους και συγκρούσεις αναβιβάζουν αυτά τα αεροσκάφη σε ένα θαυματουργό όπλο. Ως αποτέλεσμα της αποδεδειγμένης επιτυχίας τους, πολλές χώρες κατασκευάζουν ή προμηθεύονται αυτού του τύπου αεροσκάφη. Μέχρι στιγμής τα UCAV χρησιμοποιούν βόμβες ή πυραύλους αέρος-εδάφους κατά των αντιπάλων τους σε ακήρυχτους-ασύμμετρους συνήθως πολέμους, δηλαδή στοχεύουν στο έδαφος ομάδες αντιπάλων ή μικρές εχθρικές εγκαταστάσεις και μπορούν να καταρριφθούν με πυρά από το έδαφος. Όμως με τις αυξανόμενες διενέξεις διεθνώς, η στρατιωτική στρατηγική των μεγάλων δυνάμεων προσανατολίζεται όλο και περισσότερο μακριά από τους ασύμμετρους πολέμους, με αποτέλεσμα η χρήση σε εναέρια μάχη μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

Οι ΗΠΑ ήδη πραγματοποιούν δοκιμαστικές πτήσεις με μαχητικά drones MQ9-Reaper, τα οποία χρησιμοποιώντας πυραύλους αέρος-αέρος FIM-92 Stinger καταρρίπτουν «αντίπαλα» drones. Ρωσία και Κίνα επίσης αναπτύσσουν μαχητικά drones τα οποία θα μπορούν να πετούν σε σχηματισμούς μάχης εντελώς αυτόνομα, που σημαίνει ότι οι κύριες αποφάσεις κατά την διάρκεια της πτήσης τους, όπως η επιλογή του στόχου και η επιλογή χρησιμοποίησης οπλικού συστήματος (πύραυλος, βόμβα, πυροβόλο) θα γίνεται από τον ενσωματωμένο υπολογιστή. Δηλαδή αντί ο χειριστής από το έδαφος να δίνει εντολές προς το αεροσκάφος, το ίδιο το αεροσκάφος θα παίρνει τις αποφάσεις και θα τις εκτελεί. Οι αποφάσεις αυτές θα είναι πολύ πιο γρήγορες σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνει και εκτελεί ένας χειριστής επανδρωμένου αεροσκάφους, στο μέλλον δηλαδή οι εκ του αέρος επιθέσεις με UCAV θα γίνονται σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα με ασύλληπτες ταχύτητες. Τουτέστιν οι μελλοντικές αερομαχίες θα είναι «υβριδικές δια πληρεξουσίων».

Ας πληροφορηθούμε όμως ποια είναι η κατάσταση σχετικά με αυτόν τον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας στην χώρα μας και σε σχέση με τον εχθρό Τουρκία. Η τουρκική πολεμική αεροπορία (ΤΗΚ) αλωνίζει ήδη με UCAV δικής της ανάπτυξης ανενόχλητη το Αιγαίο. Τα τουρκικά UCAV Anka (Φοίνικας) και Anka+ είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-εδάφους της τουρκικής εταιρίας Roketsan. Το Anka είναι ένα μεσαίου ύψους και μεγάλης πτητικής εμβέλειας μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος και μπορεί να ίπταται επί 24 ώρες άνευ ανεφοδιασμού σε ύψος 10.000 ποδών (3.000 μέτρα), χαρακτηρίζεται δε από την γενική γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας SSM της Τουρκίας ως το πρώτο UCAV που έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τούρκους μηχανικούς και από την τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία TAI. Επίσης, η Turkish Aerospace Industries έχει δηλώσει ότι αναπτύσσει το πρόγραμμα UCAV HALE, πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο μαχητικό μεγάλου υψομέτρου και μεγάλης εμβέλειας (High Altitude Long Range). Το UCAV HALE θα έχει βάρος 6 τόνων και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς και κατασκοπευτικούς σκοπούς.

Στο οπλοστάσιο τους οι Τούρκοι έχουν και τα UCAV Harpy (ισραηλινής τεχνογνωσίας, τουρκικής κατασκευής), τα οποία αποτελούν το σημαντικότερο και πλέον επικίνδυνο στοιχείο αιφνιδιασμού των ελληνικών δυνάμεων σε περίπτωση εφαρμογής στρατηγικής πρώτου πλήγματος από την Άγκυρα, ιδιαίτερα για τα στατικά ραντάρ του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνον. Αν και τo Harpy ως οπλικό σύστημα δεν έχει αποκτήσει την δημοσιότητα των άλλων οπλικών συστημάτων κρούσης που διαθέτει η Τουρκία, θεωρείται μέγιστη απειλή του ελληνικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και αεράμυνας (έχουμε αναφερθεί παλαιότερα στην ιστοσελίδα μας).

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών βρίσκονται σε προνηπιακή κατάσταση. Το "συνταγματικό τόξο" με τις αντεθνικές αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας όχι μόνον έχει αδρανοποιήσει την οποιαδήποτε έρευνα και ανάπτυξη στην τεχνολογία UAV και UCAV, αλλά ταυτόχρονα έχει ακυρώσει στο παρελθόν ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για κατασκευή και προμήθεια ενός δικτύου παθητικών πολυστατικών ραντάρ για τον εντοπισμό στόχων χαμηλής παρατηρησιμότητας (Low Observability-Stealth), όπως είναι τα τουρκικά Harpy και η νέα εξέλιξή τους Harpy-2, που είναι ικανά να πλήξουν ανενόχλητα ελληνικούς στόχους και τα οποία εντάσσονται στην στρατηγική του «πρώτου χτυπήματος» (first strike).

Ο τουρκικός στόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και ήδη αποτελεί ο στόλος αυτός θανάσιμη απειλή για την άμυνα μας στο Αιγαίο, αλλά και για στόχους στην ενδοχώρα. Την ίδια ώρα οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Άμυνας με καθοδηγητή τον κ. Καμμένο ασχολούνται με την ανακατασκευή των ηλικίας μισού αιώνα αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ORION-P3B  και με τον αμφισβητήσιμο εκσυγχρονισμό των F-16 στην έκδοση Viper, όταν η Τουρκία στο μεσοδιάστημα θα έχει αποκτήσει είτε τα stealth F-35 ή τα επίσης αόρατα ρωσικά Su-57.

Γ. Λιναρδής 

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 8:23 am


Δικαίαρχος

Ο Δικαίαρχος ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος της Περιπατητικής Σχολής, ενώ διακρίθηκε και ως χαρτογράφος, γεωγράφος, μαθηματικός και συγγραφέας. Καταγόταν από την Μεσσήνη της Σικελίας και πατέρας του ήταν ο Φειδίας. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του διέμεινε στην Πελοπόννησο, με τον θάνατο του να τοποθετείται περί το 285 π.Χ. Υπήρξε μαθητής του Αριστοτέλη στο Λύκειο, καθώς και στενός φίλος του Θεόφραστου,…

Διαβάστε περισσότερα στην Αντεπίθεση

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 7:21 am


Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο! Μειώθηκαν οι ληστείες από πέρσι που είχαν αυξηθεί από πρόπερσι. Όλα αυτά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ που σφάζουν τον κόσμο μέσα στο σπίτι του οι κακοποιοί. Ευτυχώς όμως είναι λιγότεροι από πέρσι.Τους έχει καταπιεί η τρύπα της "δημιουργικής λογιστικής" και λένε ότι θέλουν οι αποστειρωμένοι των προαστίων που μας κυβερνούν. Το μόνο που έχει πραγματικά μειωθεί στην Ελλάδα είναι οι μισθοί και το προσδόκιμο ζωής, εκτός κι αν είσαι λαθρομετανάστης. Ας μην κοροϊδευόμαστε και προπάντων ας μην μας κοροϊδεύουν. Οι προδότες πολιτικοί είναι απέναντί μας και θα τους πολεμήσουμε. Οι Έλληνες ποτέ δεν παραδόθηκαν για να το κάνουν τώρα.

Μ.Δ.

Οι αλήθειες της Χρυσής Αυγής πονάνε τον συστημικό ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Κρατική τρομοκρατία στην Καλαμάτα με 8 συλλήψεις, επειδή έκανε τσαμπουκάδες ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν του βγήκε. Τόσες επιθέσεις που έχουν γίνει σε Χρυσαυγίτες, σε βουλευτές και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις δολοφονίες του Καπελώνη και του Φουντούλη και δεν έχει γίνει ούτε μια προσαγωγή! Δυο μέτρα και δυο σταθμά στην ψόφια δημοκρατία τους και όσο μας πολεμούν τόσο ξεγυμνώνονται. Όποιος και όποια θέλει βλέπει την Αλήθεια και δικαιολογία δεν υπάρχει καμμία. Η ΝΔ τα ίδια έκανε την προηγούμενη τετραετία. Μόνη ελπίδα η Χρυσή Αυγή. Τους αρέσει, δεν τους αρέσει έτσι είναι.

Νεκτάριος Δ.

Πήγαν για… φραπέ: Υπό διάλυση το κόμμα Λεβέντη - Έφυγε ο Φωκάς, θέμα χρόνου η αποχώρηση Σαρίδη

Με χρυσά κουτάλια τρώμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ψάξεις για δουλειά θα βρεις άνετα ημιαπασχόληση πώς κάνουν έτσι... Μπορεί να αναγκάζονται να τρώνε από τα συσσίτια, αλλά η ανεργία μειώνεται. Έρχονται καλύτερες μέρες, αυτό έχει σημασία. Βγήκαμε από το μνημόνιο, ζούμε πλέον στην μεταμνημονιακή εποχή. Δεν έχει σημασία που κερδίζεις λιγότερα χρήματα από αυτά που κέρδιζες πριν 20 χρόνια, έχουμε δημοκρατία και ελευθερία της "κοινής γνώμης". Αυτό το ποίημα των κίτρινων ΜΜΕ θα κοπεί και μάλιστα απότομα! Η πλύση εγκεφάλου των μπολσεβίκων μέσα από τα φερέφωνά τους πέφτει στο κενό. Οι Έλληνες υποφέρουν και δίπλα τους οι λαθροεισβολείς κάνουν διακοπές στην υγεία των κορόιδων. Αυτοί οι Έλληνες, οι μη προνομιούχοι στηρίζουν την Χρυσή Αυγή γιατί είναι η μόνοι που νοιάζονται για μας, οι μόνοι που κάνουν κάτι για μας και οι μόνοι που πολεμούν για μας. Η Χρυσή Αυγή δολοφονήθηκε, φυλακίστηκε, συκοφαντήθηκε, όμως είναι ακόμα ζωντανή και ψάχνουν οι "μορφωμένοι" δημοκράτες της κακιάς ώρας να βρουν τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Ο λόγος είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε η Χρυσή Αυγή.

Νίκος Σ.

Μαρτυρία φιλάθλου Καλαμάτας: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνεύτηκε παιδί που φώναξε «η Μακεδονία είναι ελληνική»!

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2018 | 12:42 am


«Στον κόσμο του» και πάλι ο Τσίπρας: Για λαθρομετανάστες και «γκέι» μίλησε στην Νέα Υόρκη

Πραγματικό ρεσιτάλ εθνομηδενισμού και κοσμοπολιτισμού έδωσε ο Τσίπρας, εμφανιζόμενος το βράδυ της Δευτέρας στην Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη «Νέλσον Μαντέλα», στο πλαίσιο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα α) βγαίνει από τα προγράμματα της λιτότητας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους, β) εδραιώνει τα δικαιώματα της ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, ενδυναμώνει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, προστατεύει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, γ) διαχειρίζεται πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, δ) επιλύει διεθνείς διαφορές, όπως είναι το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ».

Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό το παραλήρημα ανθελληνισμού και παραποίησης της πραγματικότητας του Τσίπρα;

α) Βγήκε πρωθυπουργός με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια κι αυτός έφερε ένα τρίτο χειρότερο, εγκλωβίζοντας ακόμη περισσότερο την Πατρίδα και τον Λαό στον μνημονιακό εφιάλτη.

β) Σκοπεύει να μετατρέψει τον Ομοιογενή Λαό της Ελλάδος σε ετερογενή πληθυσμό και την Χώρα σε χώρο με την συνεχή νομιμοποίηση-μονιμοποίηση των λαθρομεταναστών, ενώ ουσιαστικά καθιστά την «LGBT κοινότητα» ως αρμόδιο ρυθμιστή των ηθών της κοινωνίας μας.

γ) Παίζοντας το παιχνίδι της Μέρκελ και άλλων ευρωπαίων, δέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών

δ) Έρμαιο στα γεωπολιτικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ και ταυτιζόμενος επί της ουσία με τις επιδιώξεις των σκοπιανών, παραχωρεί το Ιερό Όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σφετεριστές της.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει (και) τον Τσίπρα ως έναν πρόθυμο συνεργάτη των ξένων δυνάμεων που εκμεταλλεύονται την Ελλάδα και ως ένα συνειδητό ανθέλληνα που απεχθάνεται την Πατρίδα και τον Λαό και την νοοτροπία «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», η οποία κράτησε ζωντανό το Έθνος μας στην πορεία των αιώνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 11:59 pm


Οι δολοφόνοι του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη πότε θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη;

Ένα λιτό και καυστικό σχόλιο στην εφημερίδα "Εστία" αναδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης για να συλληφθούν οι αριστεροί τρομοκράτες, οι παρακρατικοί που την 1η Νοεμβρίου 2013 δολοφόνησαν στο Νέο Ηράκλειο τους Συναγωνιστές μας, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Εν αντιθέσει αποδεικνύεται πως οι Αρχές κατόπιν εντολών λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού σε χρόνο ρεκόρ εξιχνίασαν την δήθεν επίθεση στον βουλευτή Κωνσταντινέα και οδήγησαν άμεσα τους εμπλεκόμενους στην Δικαιοσύνη.

"Ταχεία η δράσις της Αστυνομίας που προσήγαγε πέντε υπόπτους για την επίθεση κατά του βουλευτού Π. Κωνσταντινέα. Περιμένουμε να δούμε όμως αν ποτέ προσαχθούν ή δικασθούν οι δολοφόνοι των τριών της «Μαρφίν», των Φουντούλη και Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο".

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 11:17 pm


Ψευδομουφτής Μέτε προς Τσίπρα: Έχουμε 18.000 ψήφους μόνο στην Ξάνθη, κάνε ό,τι σου λέει ο Ερντογάν!

Συνέντευξη με πολλά μηνύματα προς τον Τσίπρα έδωσε ο ψευδομουφτής Μέτε σε τουρκόφρονα εφημερίδα της Ροδόπης και την βρήκαμε μεταφρασμένη στο tourkikanea.gr. Εκεί, αφότου πλέκει ύμνους για τον «σεβασμό των μειονοτήτων» από πλευράς της Τουρκίας απαιτεί την πλήρη ανεξαρτησία των μουφτειών στο κλίμα ακριβώς προηγούμενων ανακοινώσεων του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Βεβαίως, δεν αναφέρεται ο Μετέ στο πως… αποψιλώθηκαν οι μειονότητες από την Τουρκία, ξεχνά τις γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων από τους νεότουρκους. Αναφέρεται στο ότι «διορίστηκαν παπάδες και μητροπολίτες σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν χριστιανοί», αλλά του… διαφεύγει το «πως» φτάσαμε να μην υπάρχουν Χριστιανοί. Λέτε, τόσους ύμνους που έχει για την τουρκία και τον «σεβασμό των μειονοτήτων» να ζητήσει και αμοιβαιότητα στην… μεταχείριση;

Το σημαντικό που λέει ο Μέτε στην όλη συνέντευξή του δεν είναι βεβαίως οι τουρκικές απαιτήσεις. Είναι γνωστό και ότι ο Μέτε είναι φερέφωνο της Άγκυρας και το ποιες είναι οι τουρκικές επιδιώξεις. Διαβάσαμε, άλλωστε, την σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, δεν χρειαζόταν και η συνέντευξη του Μέτε.

Το σημαντικό είναι ότι προτρέπει τον Τσίπρα να φανεί «γενναίος και λογικός» τονίζοντάς του ότι «Ως Ξάνθη σε περίπτωση που θέλουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε».

Τώρα που η απειλή γίνεται ξεκάθαρα με ψήφους, με όρους δηλαδή που καταλαβαίνουν οι πολιτικάντηδες, ελπίζουμε τα διάφορα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» να αντιληφθούν ότι όποιος σπέρνει ανέμους εν τέλει θερίζει θύελλες και να σταματήσουν την υποτελή προς την Τουρκία πολιτική στην Θράκη, πριν γίνει καμιά πολύ μεγάλη ζημιά.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 10:36 pm


Αφγανός λαθρομετανάστης, που δηλώνει ανήλικος, συνελήφθη ως διακινητής λαθρομεταναστών

Ένας αφγανός, ο οποίος δηλώνει ότι είναι 17 ετών (δηλαδή ανήλικος) συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στην οδό Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, καθώς μετέφερε παράνομα άλλους επτά αλλοδαπούς. Ο νεαρός, μετά από εκτροπή του οχήματος που οδηγούσε, αντιστάθηκε στην σύλληψή του και επιχείρησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα το όχημα να εκτραπεί της πορείας του και να προσκρούσει σε κολωνάκια πεζοδρομίου.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν επτά αλλοδαποί, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη παραμονή τους στην Χώρα και οι οποίοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Κατά την ακινητοποίησή του, ο δράστης αντιστάθηκε -σύμφωνα με την αστυνομία- σθεναρά, προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη, ενώ από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί πριν τρεις μέρες από την περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, κλοπή και σωματική βλάβη. Ο κατά δήλωσή του 17χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το κατά πόσο είναι όντως ανήλικος ο αφγανός λαθρομετανάστης είναι κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε, καθώς είναι γνωστό το κόλπο που κάνουν αρκετοί αλλοδαποί «μαντράχαλοι», να δηλώνουν δηλαδή ανήλικοι για να πέφτουν «στα μαλακά» του νόμου. Εξάλλου, ως γνωστόν, «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 9:49 pm


Απάντηση στους κόκκινους πινόκιο

Η διαρκής άνοδος της Χρυσής Αυγής η οποία αναγκάζει ακόμα και το World Jewish Congress να οργανώνει εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης για τον περιορισμό της δυναμικής του Κινήματός μας, έχει αναμφίβολα προκαλέσει παράκρουση στην αμερικανοκίνητη κόκκινη Χούντα Τσίπρα-Καμμένου.

Στα πλαίσια αυτά, την ίδια περίοδο κατά την οποία οι ινστρούχτορες του ψεύδους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή επιχειρούν με παραμυθάκια που δεν πείθουν ούτε δεκάχρονα παιδάκια να περηφανευτούν για τον… περιορισμό της Χρυσής Αυγής!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν απαντούν απλώς στους πραίτορες της κόκκινης Χούντας, αλλά τους στοιχειώνουν!

Εν τέλει, προκαλούμε τους αμερικανοκομμουνιστές: αφού η δυναμική της Χρυσής Αυγής περιορίζεται, όπως πανηγυρίζουν οι κόκκινοι κλόουν, γιατί δεν δίνουν το πράσινο φως στην ΣοβιΕΡΤ για ζωντανή μετάδοση των εκδηλώσεων του Κινήματος, ώστε να δει και ο Ελληνικός Λαός την αλήθεια;

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 9:12 pm


Απόψε κάνεις... Τραμπ! ΒΙΝΤΕΟ

"Μεγάλες στιγμές" θα ζήσει για ακόμη μια φορά το αγαπημένο παιδί των τοκογλύφων, ο Τσίπρας, καθώς απόψε θα ξανασυναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο, Τραμπ.

Ιδού η ξεφτίλα και το κατάντημα της αριστεράς: Αυτοί που κάποτε ούρλιαζαν "φονιάδες των Λαών αμερικάνοι" είναι πια οι καλύτεροι και πιο πιστοί υπηρέτες των συμφερόντων τους.

Αλέξη, απόψε κάνεις... Τραμπ!

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 8:28 pm


Οι αλήθειες της Χρυσής Αυγής πονάνε τον συστημικό ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Τα έργα και τις ημέρες του συστημικού ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια η Συναγωνίστρια Ζαρούλια ανέδειξε την άκρως νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική υφή των κυβερνητικών νομοσχεδίων, αφού οι Συριζαίοι ενδυόμενοι τον μανδύα του κομμουνιστή εξυπηρετούν τα εγχώρια και διεθνή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Στις απτές αποδείξεις και τα επιχειρήματα που έφερε η Ελένη Ζαρούλια, απάντησε με παραλήρημα ο Συριζαίος προεδρεύων της Επιτροπής, Δρίτσας ο οποίος πήρε τον λόγο μετά την τοποθέτηση της Βουλευτού για να μιλήσει για... τον αντικαπιταλισμό του Χίτλερ!

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

"Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, η τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας όπου έχει ψηφιστεί πάνω από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων, αλλά μία κλίκα του κλεπτοκρατικού τόξου έχει φροντίσει να εξαφανίσει με σταλινοφασιστικές διαδικασίες από την δημόσια ζωή της Χώρας, έχει να πει τα ακόλουθα εις ότι αφορά το σχέδιο νόμου για θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις.

Συνεχίζοντας την ολέθρια για τα Εθνικά και οικονομικά συμφέροντα του Ελληνικού Λαού νεομνημονιακή (και όχι φυσικά μεταμνημονιακή) πολιτική σας, εσείς οι δήθεν επαναστάτες ενάντια στο κεφάλαιο και στην καταπίεση των λαών φέρνετε προς ψήφιση στη βουλή άλλο ένα νομοσχέδιο νεοφιλελεύθερης και απολύτου καπιταλιστικής κοπής, εξυπηρετώντας πλήρως και ολοκληρωτικά τις προσταγές των υπερατλαντικών και μη αφεντάδων σας.

Και τα ως άνω γίνονται αμέσως αντιληπτά, μόλις εντρυφήσουμε στις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου: Στο πρώτο από τα τρία μέρη του νομοσχεδίου προβλέπεται η δυνατότητα αδειοδότησης για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί των υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων), καταργώντας τον παλιότερο νόμο 4146/2013, πράγμα που δείχνει ότι συνεχίζετε συν τοις άλλοις και την μεταπολιτευτική τακτική της συνεχούς αντικατάστασης νόμων άλλων κυβερνήσεων με νομοσχέδια που είναι στα μέτρα των δικών σας ιδεοληψιών και προς το μεγαλύτερο συμφέρον των αφεντικών σας.  Το νομοσχέδιο φυσικά περιέχει και ορθές διατάξεις, στον βαθμό που αφορούν τα τεχνικά ζητήματα και τα ζητήματα υποδομών για την λειτουργία υδατοδρομίων, ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, όπως θα καταδείξουμε στη συνέχεια. Έτσι, ορθά προβλέπεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε λιμενικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να λειτουργούν τα υδατοδρόμια με τον βέλτιστο και ασφαλέστερο τρόπο. Το ότι προβλέπεται διαχωρισμός επιβατών εντός και εκτός Σένγκεν στα υδατοδρόμια εισόδου-εξόδου προκαλεί κλαυσίγελο. Αφού  δεν είσαστε ικανοί ή μάλλον δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τις λαθρομεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, ο διαχωρισμός των επιβατών εντός και εκτός Σενγκεν σας μάρανε!

Προβλέπεται, και ως προς το σημείο αυτό ορθά, ότι η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο σε δημόσιο φορέα ή και σε ΟΤΑ με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών. Ορθά επίσης προβλέπεται ότι με την άδεια μόνον ίδρυσης υδατοδρομίου δεν επιτρέπεται η λειτουργία του χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Στη συνέχεια όμως, αφού διαχωρίζετε πλέον την άδεια ίδρυσης από την άδεια λειτουργίας, κατά την γνωστή μέθοδο του σαλαμιού, δίνετε τη δυνατότητα να χορηγηθούν οι άδειες λειτουργίας όχι μόνο σε δημόσιους φορείς όπως λιμενικά ταμεία ή οργανισμούς λιμένος (που και αυτούς τους ξεπουλήσατε) ή ΟΤΑ, αλλά και σε ΙΔΙΩΤΕΣ, με το πρόσχημα της επενδυτικής ευελιξίας και της προσέλκυσης επενδυτών, καθώς και την προώθηση συνεργειών τύπου ΣΔΙΤ (συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα). Και μάλιστα αυτό σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα που έχουν έδρα τους την Ελλάδα ή την Ε.Ε. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εκ των προτέρων ξεπούλημα των αδειών λειτουργίας των υδατοδρομίων σε ιδιώτες κεφαλαιοκράτες, γιατί εκεί είναι το οικονομικό συμφέρον.

Όπως αναφέρεται επίσης ρητά, το γεγονός του ξεπουλήματος τονίζεται από την διάταξη που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων από το δημόσιο μόνον εφόσον δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος φορέας, κοινώς τα «φιλέτα» θα τα πάρουν οι ιδιώτες και τις άγονες γραμμές το δημόσιοΚαι αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε με την παράτυπη παρέμβαση του υπουργού ως προς τον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής, γιατί δεν επιτρέπεται να παρεμβάλλεται ο υπουργός - μιλάει στο τέλος- αλλά ήθελε να σηκωθεί να φύγει, τον ενδιέφερε μόνο τι θα η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα του. Το επιβεβαίωσε λοιπόν αυτό που σας λέμε και ο ίδιος ο υπουργός στην παρέμβαση που έκανε.

Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων θα χορηγούνται από το τμήμα εναέριων μεταφορών της γενικής γραμματεία μεταφορών, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε κεντρική διαχείριση στο θέμα του ξεπουλήματος των αδειών λειτουργίας τους. Το δε παράβολο των 2.500 ευρώ που καταβάλλεται για την εξέταση φακέλου αδειοδότησης και των 500 ευρώ για την διεξαγωγή νέων επιθεωρήσεων καθώς και τα πρόστιμα για τις παραβάσεις ύψους επίσης 2.500 ευρώ αποτελούν καραμέλες για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της διαπλοκής. Ιδρύεται επίσης επιτροπή υδατοδρομίων, λες και δεν μπορούν να εποπτεύονται τα θέματα αυτά από υφιστάμενες επιτροπές, για να βολέψετε και άλλους ημέτερους ενόψει των εκλογών.

Η δυνατότητα διαμόρφωσης των τιμολογίων χωρίς περιορισμούς από Κ.Υ.Α. από τον φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου για εξασφάλιση της βιωσιμότητας τους, αποτελεί μια καθαρά νεοφιλελεύθερη επιλογή που είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει την δημιουργία καρτέλ και στον τομέα αυτό, όπως και στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα τρόφιμα όπου ο δήθεν ελεύθερος ανταγωνισμός δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά μάλλον τα αντίθετα με αθρόες αυξήσεις τιμολογίων. Στους ναύλους επίσης επιβάλλεται τέλος ύψους 5% υπέρ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δήθεν για την χρηματοδότηση κατασκευής υδατοδρομίων, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών, καθώς και την επιδότηση γραμμών υδροπλάνων σε προορισμούς απομακρυσμένων νησιών ή περιορισμένης επιβατικής κίνησης. Δηλαδή όχι μόνο θα εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι ιδιώτες τα υδατοδρόμια και τις πτήσεις, αλλά θα επιδοτούνται κιόλας από το κράτος, αυτό μας λέτε.

Για την υποχρέωση κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των υδατοδρομίων φυσικά και δεν μπορεί να έχει κανείς αντίρρηση. Είναι κάτι το αυτονόητο. Επίσης, θέματα ορισμού υδάτινων πεδίων από το Πολεμικό Ναυτικό και οι υποχρεώσεις του κυβερνήτη αεροσκάφους καθώς και λοιπά θέματα ασφαλείας αλλά και το προβλεπόμενο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης αδειών υδατοδρομίων  επίσης για εμάς είναι αυτονόητα και ορθό να ορίζονται ρητά. Είναι σαφές ότι οι ανάγκες υποδομών για τα υδατοδρόμια έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αεροδρομίων που απαιτούν δαπανηρές υποδομές. Όμως, εντύπωση προκαλεί ότι στην αιτιολογική έκθεση «εκθειάζονται» τα υδατοδρόμια πρωτίστως ως δυνατότητα ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και όχι τόσο ως ενίσχυση της νησιωτικότητας και για την άρση της απομόνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, την διασύνδεση απομακρυσμένων περιοχών χωρίς ή με ελάχιστες εναλλακτικές μεταφορικές υποδομές με τα αστικά κέντρα κλπ. για ανάγκες επείγουσας και έκτακτης ανάγκης, μεταφοράς αγαθών και επιβατών. Το τελευταίο από ό,τι φαίνεται έρχεται σε δεύτερη μοίρα, προϊδεάζοντάς μας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις που επανακαθορίζουν το θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης μεταφορικού έργου των δημοσίων αστικών οδικών μεταφορών επιβατών, βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας, και αφορούν τις αστικές αλλά κυρίως τις υπεραστικές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, προβλέπει τις διαδικασίες επιλογής των σχημάτων που θα τις παρέχουν καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους, με βάση κοινοτικές οδηγίες. Πρακτικά, παρέχεται η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης αντί εκπόνησης διαγωνισμού έργου αστικών συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ) σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, προβλέπεται και η λήψη έκτακτων μέτρων όπως η ανάθεση των δημοσίων αστικών μεταφορών επιβατών χωρίς διαγωνισμό σε τρίτο. Αυτό προβλέπεται με την δικαιολογία της συνεχούς, ομαλής και απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, αλλά στην ουσία ενισχύει την αδιαφάνεια στον τομέα των μεταφορών και προϊδεάζει στην εξυπηρέτηση «υμετέρων» οικονομικών συμφερόντων.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του νομοσχεδίου τροποποιούνται διατάξεις του ν.4233/2014 σχετικά με τη λειτουργία της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεως. Αυξάνεται η θητεία των μελών της επιτροπής σε πενταετή από τριετή και αυξάνεται από 15 σε 23 ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στην Αρχή με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και από 1 σε δύο ο αριθμός των νομικών συμβούλων της Αρχής. Η δε πρόσληψή τους γίνεται χωρίς να απαιτείται εγκριτική απόφαση της επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006. Αν αυτό δεν σημαίνει βόλεμα δικών σας ανθρώπων ενόψει των επερχόμενων εκλογών, τότε τι σημαίνει;

Επειδή το νομοσχέδιο διακατέχεται μεν από μια σειρά ορθών διατάξεων που αφορούν όμως μόνο το τεχνικό σκέλος της λειτουργίας των υδατοδρομίων, αλλά επί της αρχής εξυπηρετεί όχι το συμφέρον του δημοσίου και του Ελληνικού Λαού, αλλά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος, για τον λόγο αυτό επί της αρχής του νομοσχεδίου δηλώνουμε ότι το καταψηφίζουμε". 

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 7:34 pm


«Ίδρυμα» των διεθνών τοκογλύφων Rothschilds βραβεύει τον Τσίπρα στην Αμερική

Γράφει ο Αντίοχος

Στο πρόγραμμα της -σχεδόν εβδομαδιαίας!- επίσκεψης του mister Tsipra στην Αμερική, που μοίρασαν τα τσιράκια του Μαξίμου, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «θα παραστεί στο Ετήσιο Δείπνο της Global Hope Coalition, όπου θα βραβευτεί για τη στάση της χώρας στην προσφυγική κρίση».

Τι μέρος του λόγου είναι άραγε αυτό το «Ίδρυμα» με την πομπώδη επωνυμία Global Hope Coalition, που βραβεύει τον πρωθυπουργό της χώρας των «ανοιχτών συνόρων», γιατί είναι από τους λίγους εναπομείναντες «προθύμους» στην Ευρώπη που συναινεί αναντίρρητα στην αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού με τους δήθεν «πρόσφυγες»;

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 7:01 pm


Πήγαν για… φραπέ: Υπό διάλυση το κόμμα Λεβέντη - Έφυγε ο Φωκάς, θέμα χρόνου η αποχώρηση Σαρίδη

Από το πρωί περιμέναμε την ανεξαρτητοποίηση του Σαρίδη και εν τέλει ήρθε η ανεξαρτητοποίηση του Αριστείδη Φωκά, ενώ και η αποχώρηση του πρώτου θεωρείται θέμα χρόνου.

Κάπως έτσι το κόμμα Λεβέντη βαίνει προς το τέλος της κοινοβουλευτικής του παρουσίας, αφού θα απομείνουν μονάχα 4 βουλευτές, που σύμφωνα με την Κανονισμό της Βουλής δεν μπορούν να συγκροτούν κοινοβουλευτική ομάδα, γεγονός που αξίζει να σημειωθεί ότι συμβαίνει για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση τουλάχιστον.

Πρόκειται, άραγε, για επιβεβαίωση της… προφητικής δήλωσης Βούτση ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα… ρευστοποιηθούν τρία κόμματα για να περάσει η «Συμφωνία των Πρεσπών»;

Θα δείξει το άμεσο μέλλον, όμως είναι σίγουρο ότι η Ένωση Φραπέδων, πήγε τελικά για… φραπέ και κάπως έτσι τελειώνει η τραγελαφική παρουσία της στην Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 6:25 pm


Η μεγάλη κονόμα των “ανθρωπιστών” των ΜΚΟ - Όταν η Χρυσή Αυγή έφερνε το θέμα στην Βουλή

Το μείζον ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού, τον κίνδυνο του οποίου η Χρυσή Αυγή έχει αναδείξει εδώ και δεκαετίες από τα πρώτα κιόλας τεύχη της Λαϊκής Εθνικιστικής εφημερίδας, έχει γίνει τον τελευταίο καιρό σημείο αντιπαράθεσης για τα χρεοκοπημένα κόμματα του "δημοκρατικού τόξου".

Αφορμή στάθηκε τις τελευταίες ημέρες το χάος και η ανομία που επικρατεί στα "hot spot" του ΣΥΡΙΖΑ, τα κονδύλια που τρώνε οι ανεξέλεγκτες ΜΚΟ του Σόρος, αλλά και η πρόσφατη σύλληψη του Πάνου Μωραΐτη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI για διακίνηση λαθρομεταναστών.

Το δίκτυο της ERCI δρούσε ανεξέλεγκτα από το 2015 και τα μέλη του έφερναν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, που έφτανε τα 2.000 ευρώ το κεφάλι.

Υπενθυμίζουμε πως στο ζήτημα του Πάνου Μωραΐτη είχε αναφερθεί εκτενώς ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας τις λύσεις που είχε προτείνει εδώ και δυο χρόνια ο Λαϊκός Σύνδεσμος με κατάθεση νομοσχεδίου στην Βουλή.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στα αποκόμματα του "συνταγματικού τόξου" που δήθεν κόπτονται για την δράση των ΜΚΟ πως πρώτη η Χρυσή Αυγή είχε φέρει το θέμα στην Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2018 | 5:42 pmΦιλικοί ιστότοποι: