Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Χρυσή αυγή

Μεγάλη συγκέντρωση στην Κομοτηνή για την Μακεδονία και τους δύο αιχμάλωτους Στρατιωτικούς μας

Σε διαδήλωση κατά της Τουρκίας εξελίχθηκε το πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Κομοτηνή. Έγινε πορεία προς το τουρκικό Προξενείο και θυροκολλήθηκε αίτημα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Στην πορεία συμμετείχαν δεκάδες Συναγωνιστές μας από την Θράκη.

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε χθες με εντυπωσιακή συμμετοχή το δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που στο τέλος μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό Προξενείο της πόλης για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εδώ και 5 μήνες. 

Αυτή τη φορά το συλλαλητήριο είχε πανθρακικό χαρακτήρα, αφού στην πρωτεύουσα της Ροδόπης μετέβησαν άνθρωποι από όλη τη Θράκη, κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης που δήλωσαν τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Λ. Ηρώων και Χαρ. Τρικούπη προς το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το οποίο περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεση τους ενάντια στην παρατεταμένη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, επετράπη σε τριμελή αντιπροσωπεία να θυροκολλήσει αίτημα σε ειδικό πίνακα που τοποθετήθηκε για το λόγο αυτό έξω από το τουρκικό Προξενείο.

Το αίτημα των διαδηλωτών:

«Ελευθερώστε τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτριο Κούκλατζη.

Αναφορικά με τη σύλληψη την 1η Μαρτίου 2018 και τη συνεχιζόμενη κράτηση από τις τουρκικές αρχές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτριου Κούκλατζη, επειδή το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε παρά τις συνεχείς αιτήσεις αποφυλάκισης να συνεχιστεί η κράτηση τους, επειδή οι δύο Έλληνες κρατούνται χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον τους ώστε να γνωρίζουν γιατί κατηγορούνται, επειδή προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις τυχαίων διελεύσεων των συνόρων είτε από Έλληνες είτε από Τούρκους στρατιώτες διευθετούνταν στο παρελθόν επιτόπου στο επίπεδο των τοπικών στρατιωτικών αρχών των δύο πλευρών:

Ζητούμε από τις τουρκικές Αρχές να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους Έλληνες και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Ζητούμε από τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο, την Επιτροπή, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων σε οποιεσδήποτε επαφές ή επικοινωνίες, στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ζητούμε από τις τουρκικές Αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, αυτό που τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης.

Ζητούμε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή των Ελλήνων, τα κόμματα και όλους τους φορείς και θεσμούς της Ελλάδας, να προωθήσουν το ψήφισμα στην Τουρκία για να απελευθερωθούν ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτριος Κούκλατζης».

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 3:43 pm


Όλο το βρώμικο κύκλωμα της ΝΔ στον γάμο της κόρης του Ντογιάκου - Ο “παναθηναϊκάκιας” στην αγκαλιά Σαμαρά-Καραμανλή!

Όλο το βρώμικο πολιτικό και παραδικαστικό κύκλωμα της ΝΔ ενωμένο απέδειξε για μία ακόμη φορά ποιοι έστησαν την σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Χέρι-χέρι ο "παναθηναϊκάκιας" εισαγγελλέας Ντογιάκος με τον προδότη Σαμαρά και όλα τα όρφανά του (Δένδια, Γεωργιάδη, Βούλτεψη) μαζί στον γάμο της κόρης του Ντογιάκου με τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παπανικολάου.

Κουμπάρος ο Κωστάκης Καραμανλής, που λόγω της κουμπαριάς, φαίνεται πώς έχει υιοθετήσει τον αρχισκευωρό Ντογιάκο: έτσι εξηγείται η προαγωγή του επί Σύριζα. Αντί να πάει στη φυλακή - ή έστω σπίτι του - ο παναθηναϊκάκιας, με εντολή Τσίπρα προήχθη σε Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

Έτσι εξηγείται το θάψιμο της δικογραφίας κατά Σαμαρά για τις παράνομες τηλεφωνικές εντολές στον "παναθηναϊκάκια". Τους καλύπτει - λόγω Καραμανλή - η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου!

Πρώτη θέση (αγκαλιά με Σαμαρά-Ντογιάκο) και το φερέφωνό τους στον ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου, που άφησε εποχή με τις τερατολογίες της (υπερόπλα, μαύρο χρήμα κλπ) στην σκευωρία κατά του Λαϊκού Συνδέσμου.

Διαβάστε επίσης: ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΩΤΙΑ: Με εντολή Σαμαρά οι προφυλακίσεις

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 2:22 pm


Το ΕΛΑΜ τίμησε τους νεκρούς του 1974 σε Λάρνακα και Λευκωσία

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο τίμησε τους νεκρούς του 1974 σε μνημόσυνα που τελέστηκαν στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας

Πιο συγκεκριμένα, στο χωριό Σια όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κατέθεσε ο συναγωνιστής Αντρέας Καδής.

Την ίδια ώρα στο χωριό Μαρί ψάλθηκε  επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του 1974 κατά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή από το κατεχόμενο χωριό Στύλλοι Αμμοχώστου. Εκ μέρους του ΕΛΑΜ στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Σωτήρης Ιωάννου.

Διαβάστε επίσης: Το ΕΛΑΜ τίμησε τους ηρωικούς νεκρούς της ΕΛΔΥΚ

Παρουσία του ΕΛΑΜ στα Εθνικά Μνημόσυνα σε Λεμεσό και Παφό

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 1:17 pm


Μετά τις πλαστογραφίες στον Σύριζα επιστράτευσαν και τους... ξένους “διανοούμενους” που στηρίζουν την προδοσία της Μακεδονίας μας

Μετά τους εγχώριους ζώντες και… νεκρούς «διανοούμενους» που υπόγραψαν υπέρ της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, ήρθαν και οι ξένοι αριστεροί «διανοούμενοι» («προσωπικότητες της παγκόσμιας διανόησης» τους χαρακτηρίζουν τα αμερικανοκομμούνια του ΣΥΡΙΖΑ…) να μας συστήσουν να αποδεχθούμε την προδοσία και να… σκάσουμε!

Η σχετική επιστολή δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα Guardian και χαρακτηρίζει «ιστορική και δίκαιη» την προδοτική συμφωνία και «σκληροπυρηνικούς» και «εξτρεμιστές» όσους Έλληνες αντιτάσσονται σ’ αυτήν. Επιπροσθέτως, οι «διανοούμενοι» επισημαίνουν τον κίνδυνο (για το σύστημα και τους παγκόσμιους αφέντες…) του εθνικισμού, δικαιολογώντας έτσι την παρέμβασή τους στα εσωτερικά της χώρας μας:

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 12:00 pm


Η φτωχοποίηση και η υπερφορολόγηση των Ελλήνων με αριθμούς

Με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων να είναι μόνο πέντε μέρες μακριά, την 26η Ιουλίου 2018, περισσότεροι από 600 χιλιάδες φορολογούμενοι ακόμη δεν έχουν τολμήσει να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δήλωνε ανερυθρίαστα ότι η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης των Ελλήνων ήταν μια συνειδητή επιλογή της κομμουνιστικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Βέβαια η συστηματική φτωχοποίηση των Ελλήνων από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται συστηματικά έως σήμερα και αυτό το γεγονός καταδεικνύεται από τα πρόσφατα στατιστικά υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2018.

Για παράδειγμα έως την 21η Ιουλίου 2018, δηλαδή μόνο πέντε ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας για την φετινή υποβολή των φορολογικών στοιχείων για το 2017, περισσότεροι από 600 χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ο δισταγμός των φορολογούμενων που βλέπουν να έχουν αναγκαστικά χρεωστικές δηλώσεις είναι δικαιολογημένος όταν ανατρέχουν στην συνειδητή υπερφορολόγηση του Χουλιαράκη. Αναλυτικά από τους συνολικά κατά προσέγγιση 6.250.000 υπόχρεους έχουν υποβληθεί οι 5.509.193 δηλώσεις με περίπου τις 2.606.441 (δηλαδή το 47,53% επί του συνόλου ή σχεδόν τις μισές) να είναι είναι μηδενικές!

Παράλληλα ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν να λαμβάνουν επιστροφή φόρου είναι ελάχιστος και σε αριθμό αλλά και σε ποσό επιστροφής. Ενδεικτικά μόλις το 12,82% επί του συνόλου ή μόνο 704.170 φορολογούμενοι από τα συνολικά 6 εκατομμύρια θα λάβουν επιστροφή φόρου και αυτή θα είναι κατά μέσο όρο μόνο 414 ευρώ. Αντιθέτως για  2.172.986 φορολογούμενους προέκυψε χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα που αναλογεί σε πρόσθετο φόρο 2,45 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 1127 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Φυσικά ακόμη περισσότερη φορολογία είναι εμπρός των πυλών των Ελλήνων αφού τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ μετά από την τελευταία αύξηση των αντικειμενικών αξιών από τον Τσακαλώτο, ενός "παράλογου φόρου που δεν διορθώνεται αλλά μόνο καταργείται" όπως είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το 2014, θα σταλούν προς πληρωμή στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Συμπερασματικά με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εκτιμάται ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο και ότι το συνολικό ποσό της υπερφορολόγησης θα ανέβει στο δυσθεώρητο και μη ανταποδοτικό ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόνη λύση στο αδιέξοδο της κομμουνιστικής υπερφορολόγησης με απώτερο σκοπό την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού είναι μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής.

Θ. Γ. Κωστής

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 10:43 am


Ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος καταγγέλλει την υποκρισία της ΝΔ στα οικονομικά - ΒΙΝΤΕΟ

Στην τελευταία του ομιλία στην Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή κατήγγειλε την υποκρισία της ΝΔ στα φορολογικά θέματα.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος αρχικά υπογράμμισε πως ο Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται ότι θα διασφαλίσει τις συντάξεις, αλλά θα προχωρήσει και αυτός στην μνημονιακή πολιτική των περικοπών.

Επιπλέον, σημείωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα αλλάξει τίποτε από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως το δυσβάσταχτο πλεόνασμα, αφού παραμένει πιστός στις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων.

Τέλος, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής πρότεινε φορολογία 15% για τις επιχειρήσεις και 20% για τα φυσικά πρόσωπα, ώστε να αναγεννηθεί η Εθνική Οικονομία.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 9:30 am


144 ημέρες αιχμάλωτοι στα χέρια των τούρκων οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί

144 ημέρες έχουν περάσει από τότε που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν αιχμάλωτοι στις τουρκικές φυλακές στην Αδριανούπολη.

Οι εγχώριοι υποτακτικοί στον "σουλτάνο" πολιτικάντηδες δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια, σε καμία απάντηση σε αυτήν την πρωτοφανή τουρκική πρόκληση.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που αντέδρασε δυναμικά στην αιχμαλωσία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Κάθε μέρα που περνά είναι ακόμη μια μέρα ομηρίας!

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 8:21 am


Περί “ελληνοτουρκικών σχέσεων”: Οι εμπορικές σχέσεις δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη

Το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων θαυμάσια αναλύθηκε από το 1997 ήδη από τον αείμνηστο καθηγητή Παναγιώτη Κονδύλη, που βεβαίως δεν ήταν φασίστας ούτε και εθνικιστής στο μνημειώδες έργο του «Θεωρία του Πολέμου». Εκεί υπάρχει και η απάντηση σε κάποιους δήθεν ειρηνιστές, που ισχυρίζονται ότι οι οικονομικές σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία θα λύσουν γενικά το πρόβλημα. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Η ιδεολογική πίστη ότι η οικονομική συνεργασία ή διαπλοκή οδηγεί αναγκαία σε άμβλυνση γεωπολιτικών και πολιτικών αντιθέσεων δεν έχει κανένα ιστορικό στήριγμα. Αναφέρω ένα ιδιαίτερα αδρό παράδειγμα. Ανάμεσα στα 1900 και στα 1914 το γαλλογερμανικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 137%, το γερμανορωσσικό κατά 121% και το γερμανοβρεταννικό κατά 100%, ενώ περισσότερα από τα μισά τοτινά διεθνή καρτέλ παραγωγής αποτελούσαν κοινή γερμανοβρεταννική ιδιοκτησία (ένα από αυτά μάλιστα παρήγε εκρηκτικές ύλες). Όλοι αυτοί οι εντυπωσιακοί ανοδικοί δείκτες δεν εμπόδισαν τις παραπάνω χώρες να εμπλακούν σε έναν από τους φονικότερους πολέμους από καταβολής κόσμου» σελίς 404

Πως όμως είναι δυνατόν η Ελλάς να αντιμετωπίσει την Τουρκία όταν γεωπολιτικά υστερεί και όταν η μεγάλη δύναμη του καιρού μας είναι θερμός συμπαραστάτης της εις βάρος της Ελλάδος; Μόνο εάν στηριχθεί πρώτα απ’ όλα στις δικές της δυνάμεις και με πανίσχυρες τις Ένοπλες Δυνάμεις της έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τον οποιοδήποτε εχθρό.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 7:28 am


Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Σίγουρα στην πρωτεύουσα της χώρας τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τους εργαζόμενους, και απορώ πως είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να λειτουργούμε ως πρόβατα και να ανεχόμαστε τον καθημερινό μας κοινωνικό αφανισμό. Μου είναι αδιανόητο πως κάποιος δεν διεκδικεί αυτά που του ανήκουν και αναφέρομαι φυσικά στο πολύπαθο κομμάτι της εργασίας στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να πλουτίζουν συγκεκριμένα άτομα εις βάρος όλων εμάς, δεν είναι δυνατόν να μας πληρώνουν με έναντι τα ελάχιστα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει. Και άντε εγώ δεν έχω παιδιά, ο άλλος με οικογένεια από πίσω πως ζει με έναντι 100 ευρώ τον μήνα; Γιατί δεν αντιδρά; Κοιμάται; το παιδί του δεν το σκέφτεται; Ή νομίζει ότι στο εργασιακό μεσαιωνικό καθεστώς που ζούμε και έχουν δημιουργήσει αριστεροί και δεξιοί θα βελτιωθεί κάτι; Αίσχος, ξυπνήστε όσο είναι νωρίς είστε σκλάβοι τους.

Κώστας Χ.

Ονειρεύονται «δικαστήρια του βουνού» για την Χρυσή Αυγή: Τους πειράζουν ακόμα και οι μάρτυρες υπερασπίσεως!

Το ακούσαμε και αυτό στην Θεσσαλονίκη, να καλούν τα τσιράκια του Τσίπρα να καθαρίσει η πόλη από τα σκουπίδια και ενώ στην αρχή πίστεψα ότι εννοούσαν τα πολιτικά σκουπίδια του Σύριζα, των Ανελ, της ΝΔ κατάλαβα ότι εννοούσαν εμάς τους πολίτες της Μακεδονίας που διαμαρτυρόμαστε για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Λοιπόν, δεν σας τα είπανε καλά, σκουπίδια στην Ελλάδα είστε εσείς, αρκετά σας ανεχτήκαμε αρκετά παίξατε με το δημοκρατικό μας συναίσθημα, και αν δεν μας γουστάρετε μην στενοχωριέστε παιδιά έχει πολλά χοτ σποτ να σας στείλουμε παρέα με τους φιλούς σας που τόσο γουστάρετε...

Ελπίδα, Νεάπολη

Και “ΗΠΑνθρωποι” και κομμουνιστές! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Ρε Κοτζιά πραγματικά τι πίνεις και δεν μας δίνεις; Είναι δυνατόν να μας λες για την απέλαση των δύο Ρώσων πως "για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα" και να μην έχεις τον εαυτό σου και την κομπανία σας που θέλετε να λέγεστε κυβέρνηση ως πρώτους στην λίστα για απέλαση; Είστε οι πρώτοι που δεν σέβεστε την εθνική μας κυριαρχία, και είστε οι πρώτοι που πρέπει να αυτοεπαλαθείτε, δεν έχετε θέση στην Ελλάδα και θα το καταλάβετε πάρτε ένα αεροπλάνο και φύγετε όσο είναι καιρός.

Στέφανος

Ο Κοτζιάς και η «διπλωματία της κότας»

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 12:38 am


Εκπρόσωπος μουσουλμανικού κόμματος στην Ολλανδία: Αν δεν σας αρέσει ο πολυπολιτισμός, τα μπογαλάκια σας και μπρος!

Σχόλιο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή":

Μια σκηνή από το προσεχές μέλλον όλων των ευρωπαϊκών χωρών, διαδραματίστηκε στην… πρωτοπόρο του πολυπολιτισμού και της ισλαμοποίησης, Ολλανδία.

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του, ο εκ Τουρκίας ορμώμενος αρχηγός του μουσουλμανικού κόμματος της Ολλανδίας, Tunahan Kuzu, προέτρεψε τους Ολλανδούς που δεν τους αρέσει ο… πολυπολιτισμός, να μαζέψουν τα μπογαλάκια τους και να του δίνουν από την –πρώην!- Χώρα τους:

«Εάν δεν τους αρέσει η Ολλανδία που αλλάζει, όπου ζουν άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, όπως στην πόλη Zaandam ή τη γειτονιά Poelenburg, τότε τους συμβουλεύω να εξαφανιστούν»!

Υπενθυμίζουμε, ότι το μουσουλμανικό κόμμα DENK είχε λάβει περίπου 200.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές που έγιναν στην Ολλανδία (το 2017) και απέσπασε τρεις έδρες στο ολλανδικό κοινοβούλιο

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 11:19 pm


Ο Καμμένος, ο καραμανλισμός και η Κύπρος που “κείται μακράν”

Προκαλεί με κάθε τρόπο την ελληνική κοινωνία ο συνοδοιπόρος Καμμένος, ο οποίος έδωσε στον Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Τώρα έχει το απύθμενο θράσος να μιλάει και για την προδοσία της Κύπρου το 1974, ρίχνοντας τις ευθύνες στην «χούντα», την οποία και συνδέει με την «ακροδεξιά» σε Ελλάδα και Κύπρο – τον πόνεσαν πολύ τα γιούχα, κι ας κατάφεραν τα πρακτόρια της CIA να μαζέψουν τα δύο βίντεο της ξεφτίλας του προστατευομένου τους.

Το ποιος πρόδωσε την Κύπρο το 1974 είναι πλέον γνωστό σε όλους – κι ας μένει σφραγισμένος ο φάκελος της προδοσίας. Την πούλησαν για να ξαναγυρίσουν, οι πολιτικάντηδες. Οι οποίοι, στον Αττίλα 2, που έγινε τον Αύγουστο του 1974, όταν δεν υπήρχε καμμία «χούντα», έλεγαν πως «Η Κύπρος κείται μακράν» (Καραμανλής). Ο δε εμφανιζόμενος ως… σούπερ-πατριώτης, αμερικανόδουλος Καμμένος...

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 10:04 pm


Μοτοπορεία στην Αθήνα ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας: Πέμπτη 26 Ιουλίου, 18:00

Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, υψώνουμε τις φωνές μας και χιλιάδες Ελληνικές σημαίες και διαδηλώνουμε ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας

Δίνουμε το παρόν στην μηχανοκίνητη πορεία της Πέμπτης 26ης Ιουλίου στις 6μμ με σημείο εκκίνησης την είσοδο του Δήμου Αθηναίων, στην συμβολή των Λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη.

Αθήνα: Πέμπτη 26 Ιουλίου 6μμ - Λεωφ. Μεσογείων κ' Κατεχάκη

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 8:40 pm


Ένα μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου που δεν θα μνημονευτεί σήμερα…

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 80 ετών από ανακοπή καρδιάς ο λογοτέχνης Μάνος Ελευθερίου. Όπως έγραψαν τα μέσα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος χαιρέτησε τον μεγάλο λογοτέχνη, όμως στον ορυμαγδό των ανακοινώσεων που περιελάμβανε ανακοίνωση του ΚΚΕ (!) και του Σύριζα (!) δεν μνημονεύτηκε ένα πολύ συγκεκριμένο έργο αυτού του λογοτέχνη.

Ο λόγος για το μυθιστόρημά του με τίτλο «Η γυναίκα που πέθανε δύο φορές», το οποίο αναφέρεται στην αποτρόπαιη δολοφονία της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη από τους εκδοροσφαγείς του ΚΚΕ.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε αυτό μόλις πέρσι σε συνέντευξή του στο «Βήμα». Ο Ελευθερίου, που μόνο δεξιός δεν ήταν, δέχθηκε σφοδρή κριτική από την κυριαρχούσα και τους πάντες τρομοκρατούσα αριστερά, για την «ιεροσυλία» του αυτή. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «από την αριστερή κριτική θα μου ’ρθει κατακεφαλιά», ανέφερε τα εξής για την δολοφονία της Παπαδάκη, και όχι μόνον:

«Την σκότωσαν στο Γαλάτσι, εκεί όπου ήταν η Ούλεν. Οι Ελασίτες εκτελούσαν με τσεκούρι συνήθως. Λέγανε στον κρατούμενο να λύσει τα κορδόνια των παπουτσιών του και μόλις έσκυβε τον χτυπούσαν με τσεκούρι. Έγιναν τότε μαζικές εκτελέσεις από Περιστέρι, Πατήσια, Γαλάτσι μέχρι Καισαριανή, Βύρωνα και Παγκράτι».

Στην εύλογη απορία της δημοσιογράφου (και προφανώς και των νεωτέρων αναγνωστών μας) «και γιατί δεν τους εκτελούσαν με πολυβόλο …Δεν είναι υπερβολικό να γίνεται με τσεκούρι;», ο Ελευθερίου έδωσε την εξής εξήγηση: «Για να μη γίνεται θόρυβος. Οι εκτελέσεις γινόντουσαν κυρίως νύχτα και δεν έπρεπε να δίνεται στόχος. Τους θάβανε σε μαζικούς τάφους».

Και ολοκλήρωσε την συνέντευξη ως εξής: «Οι Άγγλοι και οι υπηρεσίες τους ήταν άθλιοι. Αλλά αυτό δεν μπορεί να καλύψει και τα εγκλήματα που γίνανε από την πλευρά του ΕΛΑΣ. Πρέπει να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια. Από το ’43 άρχισαν οι μεμονωμένες εκτελέσεις, αλλά στα Δεκεμβριανά είχαμε μαζικές εκτελέσεις από την πλευρά του ΕΛΑΣ. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια».

Αυτό το βιβλίο, το τόσο επίκαιρο δυστυχώς εν έτει 2018 και αυτή η όχι και τόσο παλιά συνέντευξη, βεβαίως, δεν έχουν χώρο σήμερα στις ανακοινώσεις των κομμάτων, οι οποίες βρίθουν υποκρισίας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 7:38 pm


Αλωνίζουν στην Θράκη οι τούρκοι: Κάλεσμα για εισαγωγή των στοιχείων του «τουρκισμού» σε όλη την Ελλάδα!

Παράλληλα με τις αποκαλύψεις Ερντογάν για τις συνομιλίες Τσίπρα και τις παραχωρήσεις του πρωθυπουργού στο θέμα των μουφτήδων, προέκυψε και ένα ακόμα ζήτημα που αφορά το κάλεσμα προς την «τουρκική μειονότητα» που απεύθυνε ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, που υπογράφει ως «πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Στο κείμενο αυτό που μοιράστηκε στα ΜΜΕ σημειώνεται ότι «η χώρα μας, η Ελλάδα, δεν έχει σωφροσύνη και καλή θέληση απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Η χώρα μας, η οποία χαρακτηρίζει τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης ως απειλητικό στοιχείο, αγωνίζεται να εφαρμόσει μια πολιτική που είναι πάντα αναληθής και παραπλανητική».

Ακολούθως ο Χαλίτ Χαμπίπογλου διερωτάται αν ήρθε η ώρα για «πιο τολμηρά βήματα» κι έτσι προχωρά ένα βήμα ακόμα, απευθύνοντας κάλεσμα για την έναρξη νέας διαδικασίας στη Θράκη για να καταφέρουν οι «Τούρκοι» (όπως αναφέρει) «να αλλάξουν την παρούσα κατάσταση υπέρ τους»!

Με στόχο να γίνει η μειονότητα «ορατή», ο Χαλίτ Χαμπίπογλου προτρέπει τα μέλη της να λάβουν μέρος σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις ώστε να εισαγάγουν τα στοιχεία του «τουρκικού» πολιτισμού σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πόλεων όπως η Αθήνα, η Καβάλα και η Θεσσαλονίκη.

Ο Χαμπίπογλου δεν μένει όμως εκεί, αλλά προαναγγέλλει την κάθοδο «τουρκικού» κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, όπως έγινε στις ευρωεκλογές του 2014.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το κόμμα μας Ισότητα - Ειρήνη και Φιλία (ΚΙΕΦ) συμμετέχοντας στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο του 2014 με το σύνθημα "Ευρώπη, Ευρώπη, άκου τη φωνή μας!" και στις εκλογές στη Ροδόπη και στην Ξάνθη βγήκε το πρώτο κόμμα και ήταν τρίτο γενικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Και τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Πρέπει να λάβουμε μέρος μαζί με το κόμμα μας τόσο στις περιφερειακές όσο και στις γενικές εκλογές. Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε τρίτοι, ίσως και δεύτεροι, στις περιφερειακές εκλογές».

Εμείς για όλα αυτά έχουμε δύο πράγματα να πούμε:

Α) Αυτούς θα τους αντιμετωπίσει με… αποφασιστικότητα ο Κοτζιάς ή θα κάνει την… κότα;

Β) Όποιος αισθάνεται τούρκος να μεταναστεύσει, στην Ελλάδα υπάρχει Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα, όπως ορίζεται από τις συνθήκες. Τούρκους έχει μονάχα η Τουρκία.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 6:18 pm


Στοιχεία ΣΟΚ για την λαθρομετανάστευση: 24.000 νέοι λαθρομετανάστες από τον Έβρο μόνο την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου

Σύμφωνα με τον Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας ο οποίος ειδικεύεται στη δίωξη διακινητών, στην Ελλάδα καταγράφηκαν μέχρι και τις 8 Ιουλίου 24.000 νέες αφίξεις λαθρομεταναστών, ένας αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να τονιστεί είναι η αλληλεπίδραση ΜΚΟ και διακινητών, την οποία αναδεικνύει αδρά ο αυστριακός αξιωματούχος, λέγοντας: «Όσο περισσότερα πλοία των ΜΚΟ υπάρχουν σε μια περιοχή, τόσο περισσότερα και τα πλοιάρια με πρόσφυγες»

Η αύξηση των ροών στον Έβρο, που δεν περιλαμβάνει στην περιβόητη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας σε συνδυασμό με την ύπαρξη μουσουλμανικών ΜΚΟ στην περιοχή δείχνει την γεωπολιτική στόχευση της Τουρκίας.

Το θέμα είναι τι θα πράξει η ελλαδική κυβέρνηση, η οποία μπορεί να φράξει πολύ εύκολα τον Έβρο σε όλο το μήκος του, σταματώντας τα σχέδια του Ερντογάν. Δεν πρόκειται, όμως, να το πράξουνε, γιατί πολύ απλά είναι «κότες» (που λέει κι ο Κοτζιάς) και προσκυνημένοι στον σουλτάνο Ερντογάν.

Μόνο μία εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να σταματήσει την πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών που σαρώνει την Πατρίδα μας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 5:04 pm


Ονειρεύονται «δικαστήρια του βουνού» για την Χρυσή Αυγή: Τους πειράζουν ακόμα και οι μάρτυρες υπερασπίσεως!

Ολοσέλιδα αφιερώματα στην περιβόητη «δίκη της Χρυσής Αυγής» φιλοξενεί η γνωστή και μη εξαιρετέα «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ» και η “Real News” του παλιού ΟΝΝΕΔίτη Χατζηνικολάου. Κοινός τόπος των δύο ολοσέλιδων ρεπορτάζ η καθυστέρηση της διεκπεραίωσης της δίκης και τα… «συντριπτικά» στοιχεία.

Για την «καθυστέρηση», η πρέπουσα απάντηση δόθηκε ήδη από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής με άρθρο του στην εφημερίδα μας. Έχει, όμως, αξία να τονιστεί ότι στο άρθρο της “Real News” στοχοποιείται η διαδικασία κλήσεως μαρτύρων υπερασπίσεως, τους οποίους χαρακτηρίζει «μάρτυρες χαρακτήρων που δεν έχουν να εισφέρουν επί της ουσίας στην υπόθεση».

Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα ονειρεύεται «δικαστήρια του βουνού» χωρίς να ακούγεται η άποψη της Χρυσής Αυγής, οι μαρτυρίες προς υπεράσπισή της. Δεν είχαν την ίδια… ευαισθησία για τον χρόνο όταν καλούσαν τον Καμίνη, την Κανέλλη, τον Αλιβιζάτο που έκρινε κατηγορούμενους από το… βλέμμα και άλλες τηλεπερσόνες που πραγματικά δεν εισέφεραν τίποτα επί της ουσίας στην υπόθεση. Τώρα, όμως, που θα κληθούν να καταθέσουν άνθρωποι που γνωρίζουν την Χρυσή Αυγή, γράφουν ολοσέλιδα.

Όσον αφορά τα… «συντριπτικά στοιχεία», στα οποία αναφέρεται το άρθρο του Μπασκάκη στην «Εφημερίδα των Φωτομοντάζ» αυτά δεν αφορούν – προφανώς – ποινικές ενέργειες, αλλά άρθρα, ομιλίες, φωτογραφίες και άλλα τινά που οπωσδήποτε δεν μπορούν να έχουν σχέση με την υπόθεση που διερευνά το δικαστήριο. Έχουν, όμως, σχέση – στο μυαλό τους – με… λαϊκά δικαστήρια και με φρονηματικές διώξεις που γίνονταν σε τέτοια από ερυθρούς κομισάριους.

Εμείς, ως απάντηση σε όλα αυτά, να επαναλάβουμε τα όσα σημείωσε στο άρθρο του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής: 

"Οι μόνοι που θέλουν να τελειώσει γρήγορα η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα τόσο η Ν.Δ., όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γιατί πιστεύουν ότι με την δίκη αυτή κρατούν όμηρο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και “ψαλιδίζουν” τα ποσοστά της.

Όμως ούτε το ένα επιτυγχάνουν, ούτε το άλλο και η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι παρ’ όλη την πολιτική σκευωρία, την λάσπη από τα ΜΜΕ και την συνεχιζόμενη δίκη τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ανεβαίνουν."

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 3:54 pm


Μπορεί να γίνει αλλαγή συνόρων;

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή"

Ναι! Με πλειοψηφία στη Βουλή και αυτό προβλέπεται και από το Σύνταγμα!

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως πραγματοποίησε δηλώσεις σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει το παρακάτω απόσπασμα των δηλώσεων του επιτρόπου: 

Γιοχάνες Χαν: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες»!

Σε απόλυτη συμφωνία με τον Γιοχάνες Χαν ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων …».

Ο Γιοχάνες Χαν μετά από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με την δήλωσή του αυτή έσπευσε να πει ότι δεν εννοούσε αλλαγή συνόρων, όμως οι λέξεις μιλούν μόνες τους …

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αλλαγή συνόρων, εάν προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας μας αλλαγή συνόρων και δυστυχώς προβλέπεται!  Σας παραθέτουμε το σχετικό άρθρο, το οποίο έχει ως εξής: 

Άρθρο 27: (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας)

1. Kαμία μεταβολή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. 

2. Xωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ' αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.

Όπως διαβάσατε στην παράγραφο ένα του άρθρου 27 δίνει την δυνατότητα στην πλειοψηφία της Βουλής να αλλάζει τα όρια της Επικράτειας, δηλαδή τα σύνορα! Τυχαία τοποθετήθηκε αυτό το άρθρο στο Σύνταγμα της Ελλάδος; Τυχαία υπάρχει στην συνέχεια άρθρο, το οποίο πάλι με πλειοψηφία της Βουλής (αυξημένη) προβλέπει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας; Και το μέγα ζήτημα το οποίο τίθεται είναι εάν είναι Σύνταγμα ελευθέρου κράτους ή προτεκτοράτου ένα Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει αλλαγή συνόρων και εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας;

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 2:42 pm


Συνθήκες τραγικής ανεργίας και εργασιακής ζούγκλας στην κεντρική Μακεδονία

Συνθήκες τραγικής ανεργίας και εργασιακής γαλέρας (όπου η εργασία υφίσταται ακόμη) αντιμετωπίζει η περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το όλο σκηνικό που κυριαρχεί εκεί αφορά αδήλωτη και εκ περιτροπής εργασία, μισθούς πείνας, απληρωσιές, «bullying» από εργοδότες για ένα κομμάτι ψωμί και υψηλά ποσοστά ανεργίας. Την ώρα που οι ανήθικοι και ανθέλληνες πολιτικοί απατεώνες της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης φορούν γραβάτες και με απύθμενο θράσος εύχονται «έξοδο από τα Μνημόνια», οι κάτοικοι (εργαζόμενοι και άνεργοι) των επτά νομών στην καρδιά της βόρειας Ελλάδας νιώθουν την θηλιά στον λαιμό τους να σφίγγει περισσότερο και δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους που «τρέχουν».

Ο εργασιακός «Μεσαίωνας» ζει και βασιλεύει, την ώρα που η ανεργία σε μεγάλες πόλεις, όπως καταγγέλλουν πρόεδροι των κατά τόπους εργατικών κέντρων, ξεπερνά το 50%. Η κατάσταση είναι τραγική, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να…εύχονται να είχαμε μισθούς Βουλγαρίας, αφού υπάρχουν επιχειρηματίες που ζητούν από τους υπαλλήλους τους να είναι ικανοποιημένοι με τα…200 ευρώ που τους δίνουν για μισθό!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, η πραγματική ανεργία στην πόλη ξεπερνά το 30%. Σε αυτούς, βέβαια, δεν συνυπολογίζονται εκείνοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης, αφού για τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θεωρούνται εργαζόμενοι. «Η πραγματική ανεργία σύμφωνα με δικές μας μετρήσεις, είναι αυξημένη κατά 5% από τα στοιχεία που δίνει η ΕΛ. ΣΤΑΤ. Στη δημοσιότητα» λέει ο Τσαραμπουλίδης. Θεωρεί πληγή για την πόλη την –κατ’ εκτίμηση- αποχώρηση περίπου 50.000 επιστημόνων την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Καταγγέλλει πως υπάρχουν επιχειρήσεις που απασχολούν με πλήρη απασχόληση υπαλλήλους, τους οποίους όμως δηλώνουν ως μερική απασχόληση για ασφαλιστικές διευκολύνσεις. «Υπάρχουν επίσης εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις ολόκληρους μήνες» υποστηρίζει ο Τσαραμπουλίδης. Στο 32% κινείται η πραγματική ανεργία στις Σέρρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εκεί Εργατικού Κέντρου Άλκη Απιδόπουλο. «Υπάρχουν επιχειρηματίες που "ασελγούν" στους εργαζομένους όσο ο νόμος τους δίνει δικαιώματα» σχολιάζει και κάνει λόγο για επιχειρηματικότητα που στηρίζεται σε διήμερη απασχόληση δυο ωρών με μισθούς των 250 ευρώ. «Την ίδια ώρα, στη Βουλγαρία υπάρχουν επιχειρήσεις που δίνουν σε Έλληνες εργαζομένους πολύ καλύτερους μισθούς της τάξης των 1.200 ευρώ.» λέει ο Απιδόπουλος.

Στο Κιλκίς οι άνεργοι είναι περισσότεροι από τους απασχολούμενους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιώργο Ιωαννίδη, η ανεργία ξεπερνά το 50%. «Υπάρχει πλήρης αποβιομηχάνιση της περιοχής. Όλοι οι νέοι μας μετανάστευσαν στο εξωτερικό» υποστηρίζει ο Ιωαννίδης. Στην Πιερία, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος του Ε.Κ. Δέσποινα Κωνσταντίνου, η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 40%.  Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντίνου, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που κάνουν μεροκάματο μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά τον μήνα και λαμβάνουν ως μισθό…ψίχουλα. Στην Ημαθία η κατάσταση είναι επίσης αποκαρδιωτική. Εκτός από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν «μαύρα», ενώ οι «τυχεροί» λαμβάνουν μόλις…δύο ένσημα τον μήνα.

Όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Ταχματζίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, η πραγματική ανεργία αγγίζει το 35%. «Έχουμε φτωχούς εργαζομένους» λέει. Στην περιοχή της ΑΑλεξάνδρειας, σύμφωνα με την πρόεδρο του εκεί κέντρου Θεοδώρα Γιοβανοπούλου, η ανεργία ξεπερνά το 42%. Στην Χαλκιδική, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Χρήστο Ζαφειρούδα, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, συγκριτικά με τους άλλους νομούς  της περιφέρειας, με την πραγματική ανεργία να εκτιμάται στο 24%. Στην Πέλλα, σύμφωνα με την πρόεδρο του κέντρου Θεανώ Ζουρνατζίδου, η ανεργία ξεπερνά το 40%. Η ίδια, πάντως, «βλέπει» μικρή σταδιακή υποχώρηση.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει όχι μόνον να ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ στους σκοπιανούς, αλλά και να καταδικάζει σε καθεστώς ανέχειας και «κινεζοποίησης» τον Ελληνικό Λαό που διαμένει σ’ αυτήν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 1:42 pm


Και “ΗΠΑνθρωποι” και κομμουνιστές! Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Δεν υπάρχει Δεξιά και Αριστερά - Υπηρετούν όλοι την ξενοκρατία

Σημεία και τέρατα ζούμε στις ημέρες μας. Ζούμε την εποχή μίας πλήρους μεταλλάξεως τόσο της φερ’ ειπείν αριστεράς όσο και της κατ’ ευφημισμόν δεξιάς. Έχει χάσει κυριολεκτικά το σκυλί τον αφέντη του. Έχουν καταργηθεί όλα τα όρια και όλες οι κόκκινες γραμμές απάντων των φιλελευθέρων και μαρξιστικών ιδεολογημάτων. Ένα τους ενώνει σταθερά και αυτό είναι το μίσος τους για τον Εθνικισμό, για την αληθινή Ιδεολογία της Πατρίδας, της Παραδόσεως, της Φυλής και βεβαίως για την Χρυσή Αυγή.

Ήταν στις 5 Ιουλίου του 2018 όταν μέσα στο κοινοβούλιο, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκα στην προηγούμενη ημέρα της 4ης Ιουλίου, η οποία είναι ως γνωστόν η εθνική εορτή των ΗΠΑ και κατά την οποία επίλεκτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δεκαετίες “αντιϊμπεριαλιστικών” αγώνων κατά των Αμερικάνων προσήλθαν χαμογελαστοί στην πρεσβεία της οδού Βασιλίσσης Σοφίας για να υποβάλουν τα σέβη τους. Απευθυνόμενος, λοιπόν, προς αυτούς είπα: “Επειδή μιλάμε για Αριστερά, διασκέδασα πραγματικά πολύ το θέαμα χθες, στις 4 Ιουλίου, εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπου κάποιοι «ηπάνθρωποι» με ΗΤΑ -ο όρος είναι δικός σας, κύριε Ζουράρι- στοιχήθηκαν στην Αμερικανική Πρεσβεία και ξέχασαν τα νιάτα τους, όπου είχαν χαλάσει δεκάδες ζευγάρια παπουτσιών διαδηλώνοντας και φωνάζοντας «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

Εκλεκτοί των Αμερικάνων, εκλεκτοί των πλουτοκρατών, εκλεκτοί της Μέρκελ πλέον, βαδίζουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία.” Ασφαλώς και θα μπορούσαν να μου απαντήσουν, αλλά τι θα μου έλεγαν; Δεν έχουν τίποτε να πουν και γι’ αυτό η καλύτερη επιλογή γι’ αυτούς είναι η σιωπή που εν προκειμένω είναι πράγματι χρυσός.

H ΝΔ σέβεται τους... αγώνες της αριστεράς

Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία, η οποία αυτοαποκαλείται κεντροδεξιά παράταξη και φιλελεύθερη παράταξη. Μία παράταξη η οποία έχει εγγεγραμμένο στο παρελθόν της σκληρές διώξεις κατά των κομμουνιστών σε όλη την περίοδο του μεταπολέμου. Σήμερα όμως, όποτε αναφέρεται στην αριστερά είτε ο πρόεδρος της Ν.Δ., είτε κάποιο στέλεχός της, δεν παραλείπει να λέει την φράση: “σεβόμαστε και τιμούμε τους αγώνες της αριστεράς”! Και δεν είναι σχήμα λόγου, αφού επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ και αφέθηκε ο τόπος ένας λαός ολόκληρος, μία χώρα ολόκληρη να υποταχθεί στην ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία των μαρξιστών!

Επιπλέον, επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας, για να θυμηθούμε σχετικά πρόσφατα γεγονότα, έγινε μνημείο για τους κομμουνιστές στον Άη Στράτη και ακόμη δόθηκε και η εντολή σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας να κυματίσει μεσίστια η Γαλανόλευκη Σημαία όταν πέθανε ο περίφημος Καπετάν Γιώτης, ο οποίος είχε πολεμήσει κατά του εθνικού στρατού και είχε παρασημοφορηθεί γι’ αυτό από την Σοβιετική Ένωση. Εις ό,τι αφορά, όμως, τους “πονηρούς πολιτευτές” της Ν.Δ., μη νομίζετε ότι αυτά περί αριστεράς τα λένε σε όλους…

Δεν πάνε πολλά χρόνια που κάθε παραμονή εκλογών καμιά δεκαριά βουλευτές της Ν.Δ. υπέγραφαν ψήφισμα για απελευθέρωση του Γεωργίου Παπαδοπούλου και των Αξιωματικών της 21ης Απριλίου. Δεν πάνε πολλά χρόνια επίσης από της θρασύτατες παρουσίες τους σε τελετές μνήμης θυμάτων του κομμουνισμού, όπου και παρίσταναν τους ασυμβίβαστους “δεξιούς κομμουνιστοφάγους”. Ούτε δεξιά υπάρχει λοιπόν, ούτε αριστερά, καμία ιδέα, καμία πίστη και καμία συνέπεια.

Όλοι τους αγωνίζονται με δόλο και απάτη για την εξουσία και όλοι τους χωρίς εξαίρεση υπηρετούν την ξενοκρατία. Οι αριστεροί μισούν τους Χρυσαυγίτες γιατί είναι πολύ δεξιοί και οι λεγόμενοι “δεξιοί” μισούν με την σειρά τους τους Χρυσαυγίτες γιατί είναι ούτε λίγο ούτε πολύ αριστεροί! Κοινό το πάθος και των δύο και η προπαγάνδα τους αμφίσημος. Η Ν.Δ. κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συνεργάζεται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Ν.Δ. ότι συμπλέει με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Κοινός τόπος και των δύο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ένα αρρωστημένο σενάριο 

Και μέσα σε όλα αυτά, μέσα σε κλίμα μίας μεγάλης εθνικής ήττας και καταισχύνης με την συμφωνία των Πρεσπών ήλθε και ένα σενάριο εντελώς βγαλμένο από έναν εγκέφαλο αρρωστημένο για να σύρει τον χορό του παραλόγου! Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και έχει σημασία ότι η εφημερίδα “Καθημερινή” πρώτη δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα την είδηση την Τετάρτη το πρωί 11 Ιουλίου. Γιατί απελάθηκαν όμως οι δύο ρώσοι διπλωμάτες;

Η απάντηση στο παρακάτω δημοσίευμα: “Κατά την παρέλευση των τελευταίων μηνών παρατηρήθηκε πως στο Άγιον Όρος υπήρξαν και συναντήσεις συγκεκριμένων παραγόντων του λεγόμενου εθνικιστικούπατριωτικού χώρου που δρουν στην Ελλάδα με πολιτικούς τόσο της Άκρας Δεξιάς (Χρυσή Αυγή) όσο και των ακραίων εκδοχών της συντηρητικής παράταξης με αντικείμενο συζήτησης βεβαίως το Μακεδονικό αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας τους σε διάφορα επίπεδα.” Την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η απέλαση γινόταν η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία παρέστη ο πρωθυπουργός της χώρας Τσίπρας, ο οποίος έδωσε στην συνέχεια συνέντευξη Τύπου.

Τυχαία αλήθεια ανακοινώθηκε η απέλαση των Ρώσων διπλωματών την ημέρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ; Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το κοιτάξει λίγο περισσότερο και να το σκεφθεί άλλη μία φορά… Στην διάρκεια της συνεντεύξεως του το πρώην μέλος της ΚΝΕ και πρόεδρος σήμερα της “ριζοσπαστικής αριστεράς”, Τσίπρας, έπλεξε το εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον του οποίου η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει το 2016 πορεία διαμαρτυρίας κατά της αμερικανικής πρεσβείας. Μιλάμε όχι για απλή αλλαγή, για μεταμόρφωση πλήρη!

Οι μπολσεβίκοι κρίνουν εξ΄ ιδίων τα αλλότρια

Θερμή αντιμετώπιση είχε όπως ήταν φυσικό από τις ΗΠΑ η εχθρική στάση της Ελλάδος απέναντι στην Ρωσία. Διαβάζουμε σχετικά: “Την στήριξή του στην Ελλάδα εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα που κατηγορούνται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, οι οποίες κρίνονται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους στο παρελθόν για τη ρωσική κακοήθη επιρροή σε αυτή τη περιοχή. Η παρέμβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες των άλλων χωρών είναι απαράδεκτη και στηρίζουμε την Ελλάδα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της».

Εάν καταλάβαμε καλά δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι οι αντιδράσεις κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια στις Πρέσπες, αντιδράσεις πάνδημες του Ελληνικού Λαού δρομολογήθηκαν από την Μόσχα!!! Ο παραλογισμός τους ξεπερνά κάθε όριο! Εκατοντάδες χιλιάδες Εθνικιστών, Ιεράρχες και απλοί Κληρικοί, Πατριώτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όλοι κρατώντας την Ελληνική Σημαία, αντέδρασαν και αντιδρούν στο ξεπούλημα της Ιστορίας μας γιατί τους διέταξε η… Ρωσσία! Οι μπολσεβίκοι καθώς φαίνεται κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ας γνωρίζουν ότι οι Έλληνες Εθνικιστές δεν είναι όπως αυτοί, που κάποτε πουλούσαν την Πατρίδα μας για το συμφέρον της “μαμάς” Μόσχας.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 12:23 pm


Ο Κοτζιάς και η «διπλωματία της κότας»

Συνέντευξη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έδωσε ο… πολύς Νίκος Κοτζιάς και μίλησε για την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις και άλλα πολλά. Ο πηχυαίος τίτλος που διάλεξε για την συνέντευξή του είναι ότι «η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε».

Συγκεκριμένα, μιλώντας για την απέλαση των ρώσων διπλωματών, δήλωσε: «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

Πραγματικά… ανατριχιάσαμε από την αποφασιστικότητα του ΥΠΕΞ ως προς την… υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. «Too Hard to Die» που θα έλεγε κι ο Τσίπρας σε… άπταιστα αγγλικά.

Λέτε, αλήθεια, να απελάσει και τους τούρκους πράκτορες που αλωνίζουν στην Θράκη μας ή μήπως αυτοί έχουν ασυλία επειδή κάνουν παρέα με τους βουλευτές του Σύριζα; Τι έχει να πει, άραγε, για τον πρέσβη των ΗΠΑ που ασκεί πιέσεις πανταχόθεν για την αποδοχή της «Συμφωνίας των Πρεσπών»;

Χώρια, που μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία για την δράση των ρώσων διπλωματών, την οποία καταγγέλλει. Ο Ζάεφ που κινήθηκε στην ίδια γραμμή τα «μάζεψε» μιλώντας για ανυπόστατες φήμες.

Τέλος, ο Κοτζιάς κατηγόρησε τους ρώσους διπλωμάτες για απόπειρα χρηματισμού. Γιατί δεν ασκεί διώξεις σε αυτούς που χρηματίστηκαν; Μήπως γιατί αν η υπόθεση φτάσει στις δικαστικές αίθουσες θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι;

Πάντως είναι άξιο θαυμασμού το θράσος των συριζαίων που μιλάνε για "κότες" την ώρα που δύο Έλληνες Στρατιωτικοί βρίσκονται όμηροι στις τουρκικές φυλακές, άνευ κατηγορητηρίου...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 11:04 amΦιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr