ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, 1η εγκατεστημένη επιχείρηση, εγκαίνια
λίγο μετά τον αγιασμό

Η 1η λειτουργούσα επιχείρηση στο ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, 20 χρόνια από την έναρξη της προσπάθειας δημιουργίας του πάρκου, είναι γεγονός. Πρόκειται για το βαφείο αυτοκινήτων του Μιχάλη Κλώντζα, που μετακόμισε από την πολύβουη οδό Επιμενίδου στον Άγιο Νικόλαο, στο Αλευρικό.

Τα εγκαίνια της επιχείρησης, έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής (29/12), μέσα στο κτίριο της, με μεγάλη προσέλευση φίλων και κόσμου, παρά τον βροχερό καιρό και την απόσταση.

ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, 1η εγκατεστημένη επιχείρηση, εγκαίνια
ο πρόεδρος κ. Απατζίδης παραδίδει αναμνηστικό στον Μιχάλη Κλώντζα

Παρόντες, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γουλιδάκης, αντιδήμαρχοι Αγίου Νικολάου, και πρώην δήμαρχοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου καθώς και παλαιότερα στελέχη της διοίκησης του ΒΙΟΠΑ.

ο πρόεδρος Χρήστος Αμπατζίδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό ίδρυσης του Βιοτεχνικού Πάρκου Αγίου Νικολάου, και τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.

Στις δυσκολίες αναφέρθηκαν και άλλοι ομιλητές, ενώ πλέον έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται εγκαταστάσεις για εταιρίες και επαγγελματίες που θέλουν να μετακομίσουν στο βιοτεχνικό πάρκο.

ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, 1η εγκατεστημένη επιχείρηση, εγκαίνια
η επιχείρηση του Μιχάλη Κλώντζα πλέον στο ΒΙΟΠΑ

Πρόκειται επί της ουσίας για τη πρώτη μετά την έναρξη της βιομηχανίας τουρισμού αρχές της δεκαετίας του 60, απόπειρα να διαφοροποιηθεί ο Άγιος Νικόλαος από τη “μονοκαλλιέργεια” του τουρισμού, να αποκτήσει άλλον έναν αναπτυξιακό πυλώνα, προσπάθεια που τράβηξε πολύ λόγω παλινωδιών που δεν είναι του παρόντος …….

Μεγάλος απών από αυτές τις μέρες, ο Νίκος Σωτηριάδης, από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας, ο οποίος έφυγε νωρίς. Το αναμνηστικό που δίδεται στον Μιχάλη Κλώντζα από τον κ. Απατζίδη (φωτογραφία) είναι δημιούργημα Σωτηριάδη. Ο Παντελής πάντως ήταν εκεί και για τους δυο…..

ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου, πρώτα συμβόλαια

η 1η Οικοδομική Άδεια εντός του ΒΙΟΠΑ Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos