Απλήρωτοι ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου, Λασιθίου, Χανίων ...
Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης ευθύνης

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζει ότι είναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης ευθύνης ΚΟΙΣΠΕ Ν.Ηρακλείου, νομού Λασιθίου, Χανιών και όλης της χώρας και ζητά να προχωρήσουν άμεσα  οι οφειλόμενες πληρωμές».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλη αναστάτωση και εύλογη ανησυχία προκαλεί η χαρακτηριστική καθυστέρηση πληρωμής των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης ευθύνης του Ν.Ηρακλείου, του νομού Λασιθίου καθώς και του Νομού Χανιών και όλης της χώρας.

Η συγκεκριμένη  καθυστέρηση επιβαρύνει σημαντικά τις χρηματοροές των ΚοιΣΠΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν καταβληθεί ήδη οι μισθοί και οι εισφορές των εργαζομένων που απασχολούνται στην εν λόγω σύμβαση τόσο για το 1ο όσο και για το 2ο δίμηνο, όπως επίσης συνεχίζονται και οι απαραίτητες προμήθειες των υλικών που απαιτούνται για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.

Όμως οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα,  αφού οι ΚοιΣΠΕ που τους έχουν καταβάλλει τα δεδουλευμένα τους, έχουν περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Επειδή οι Κοι.Σ.Π.Ε επιτελούν κοινωνικό έργο, αφού αποβλέπουν στην κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα, συμβάλλοντας στη θεραπεία τους και στην κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια.

Επειδή αν ήταν άλλοι Υπουργοί άλλης Κυβέρνησης, ήδη θα ήσασταν στα κάγκελα να μιλάτε για αναλγησία και

επειδή είστε υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους που εκτελούν το έργο της καθαριότητας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προς τον ΕΟΠΥΥ ώστε να προχωρήσουν άμεσα  οι οφειλόμενες πληρωμές;»

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos