Κόκαλα έχει η έρμη η πλακέτα;
υπομονή, θα λειτουργήσουν…..

Κακόγουστο αστείο έχει καταντήσει με τα χρόνια, η πλακέτα που περιμένει κάθε φορά η διεύθυνση τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης για την επισκευή των φαναριών του Ξερόκαμπου στον Άγιο Νικόλαο. Όλο τη ψάχνουν και όλο αργεί να έρθει ….

Για να έχουμε σχέση με τη πραγματικότητα:

  • Το σύστημα των φαναριών στον κόμβο του Ξερόκαμπου είναι αρχαίο. Ούτε καν οι ρυθμίσεις δεν αλλάζουν.
  • Θα ‘πρεπε να υπάρχουν ανταλλακτικά από την αρχή. Αντ’ αυτού ψάχνουμε μετά τη ζημιά, το υλικό το οποίο όσο περνούν τα χρόνια γίνεται δυσεύρετο.
  • Παρά τις ίδιες ζημιές από υπερτάσεις, κακοκαιρίες κλπ., ουδεμία μέριμνα για τη προστασία του συστήματος. Πολύ περισσότερα μας έχουν στοιχίσει οι επισκευές, κακιά οικονομία !!

Μιας και ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι, θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν άμεσα τον εκσυγχρονισμό του όλου συστήματος, αλλιώς στην επόμενη ζημιά θα ψάχνουμε τη πλακέτα από τους αρχαιολόγους…..

Πριν μερικές ώρες η διεύθυνση τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης, έδωσε στη δημοσιότητα τη παρακάτω ανακοίνωση:

Βλάβες στην φωτεινή σηματοδότηση κόμβων Αγίου Νικολάου (Ξηροπόταμος) και κόμβου Κατσαμπά Ηρακλείου

Η διεύθυνση τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει, ότι, λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής από κεραυνούς των συσκευών φωτεινής σηματοδότησης (φανάρια κυκλοφορίας) στην είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου επί του ΒΟΑΚ (κόμβος Ξηροποτάμου) και του κόμβου Κατσαμπά Ηρακλείου στην είσοδο της πόλης και συμβολής με Λ. Καζαντζίδη και ράμπα εξόδου προς τον ΒΟΑΚ, οι κόμβοι αυτοί έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν με αναλάμπων πορτοκαλί σηματοδότηση. Παρά τις προσπάθειες για όσο τον δυνατό συντομότερη αποκατάσταση που γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επισκευή από τον κατασκευαστή της υποδομής στον οποίο έχει αποσταλεί ο εξοπλισμός, λόγω πολύ μεγάλου φόρτου από τις πολλαπλές καταστροφές από κεραυνούς πανελλαδικά. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να συμμορφώνονται με την υπάρχουσα σήμανση και τον Κ.Ο.Κ. καθώς και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos