20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

«Αλεξία σ’αγαπάμε»: Τα παιδιά στα Ανώγεια έκαψαν τον Αρφανό με ένα μήνυμα για την 8χρονη Αλεξία που νοσηλεύεται κτυπημένη από αδέσποτη σφαίρα | Φωτός

Ημερομηνία:

Τα παιδιά από τα Ανώγεια επέλεξαν ένα ιδιαίτερο τρόπο για να στείλουν τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση στην 8χρονη Αλεξία, η οποία δοκιμάζεται στο νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού.

Η μικρή Αλεξία, χτυπήθηκε ανήμερα το Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα. Το κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μετά τον τραυματισμό της, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή της σταθερή, αλλά κρίσιμη.

«Αλεξία σ’αγαπάμε». Αυτή τη φράση σχημάτισαν με κεριά, τα παιδιά από τα Ανώγεια που θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας στην 8χρονη Αλεξία.

Αφορμή γι’ αυτό το μήνυμα στάθηκε το κάψιμο του Αρφανού που δεν πραγματοποιήθηκε τη μέρα της Ανάστασης, όπως είναι το έθιμο, αφού κάποιοι έβαλαν φωτιά σκορπίζοντας τη θλίψη στα παιδιά των Ανωγείων. Έτσι, όλοι στα Ανώγεια αποφάσισαν να ξαναμαζέψουν τα ξύλα και να κάψουν ξανά τον Αρφανό. Και αυτή τη φορά το κάψιμο είχε και ένα μήνυμα προς τη μικρή Αλεξία που αγωνίζεται για τη ζωή της.

Τα παιδιά των Ανωγείων μαζί με τον ιερέα του ιστορικού χωριού της Κρήτης παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη, άναψαν κεριά σχηματίζοντας τη φράση με την ελπίδα να γίνει το θαύμα και η μικρή Αλεξία να γίνει καλά.

Μάλιστα κάλεσαν την Αλεξία και την οικογένειά της να έρθουν στα Ανώγεια για να τους φιλοξενήσουν οι κάτοικοί του χωριού “και να τους χαρίσουμε στιγμές αγάπης και χαμόγελου”.

Ο παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο fb:

Δεν εγκαταλείπουμε.

Πως είναι δυνατόν, να μη συνοδέψουμε τα παιδιά μας σε έναν δρόμο ασφαλή, δρόμο στον οποίο δε θα αποκλείσουμε τις δυσκολίες, όμως θα τα μάθουμε να ανταποκρίνονται με δύναμη σε κάθε συνθήκη που μπορεί να τα παραπλανεί, να τα μπερδεύει, να τα αποπροσανατολίζει.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Ανάστασης όταν μερικά παιδιά των Ανωγείων, μέσα στην παιδική αφέλεια, έβαλαν φωτιά στον ΑΡΦΑΝΟ μας, της ενορίας μας, με αποτέλεσμα η λύπη και ο προβληματισμός να κυριαρχήσουν στις άλλες παιδικές ψυχές, τραυματίζοντας την αναμονή, της του Χριστού μας Ανάστασης.

Οι μεγάλοι της ενορίας μας βρήκαμε λύση. Ανανεώσαμε το ραντεβού για το κάψιμο του ΑΡΦΑΝΟΥ μας, μονιάσαμε σε μια παρέα, μικροί και μεγάλοι μαζέψαμε τα αρφανόξυλα και βρεθήκαμε χθες το βράδυ για να πούμε το Χριστός Ανέστη, να κάψουμε κάθε σκέψη που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στο τέλμα και στα λάθη μα πάνω από όλα να στείλουμε το μήνυμα μιας κοινωνίας που μάχεται να μη χαθεί ο τόπος της, να μη ξεραθούν οι ρίζες της να μη κοπούν τα κλωνιά της, να μη ραγίσουν οι κορμοί.

Τραγουδήσαμε, γελάσαμε, υποσχεθήκαμε στην ομόνοια και τη γαλήνη. Κι ανάμεσα στη χαρά της Ελπίδας και την αρμονία της καθοδήγησης των μεγάλων προς τους μικρούς, εκεί ανάμεσα κι η σκέψη για τη μικρή 8χρονη Αλεξία που μία αδέσποτη σφαίρα πλήγωσε το κορμί της, τους γονείς της και την οδήγησε στη σιωπή της Εντατικής.

"google ad"

Προσευχηθήκαμε για δύναμη και υγεία, ζητήσαμε από το Θεό μας να οδηγήσει και πάλι τα βήματα της στο παιδικό της δωμάτιο αφήνοντας πίσω της κάθε άσχημη σκέψη και εικόνα ακόμη και για τον ένοχο του αλλόκοτου πυροβολισμού και της παρερμηνείας ενός εθίμου που ξελογιάζει τον εγωισμό, φτάνοντας στο να αφαιρέσει ζωή, ζωές.

Ένοχος, ο οποίος και αυτός σίγουρα βιώνει το Γολγοθά των τύψεων και την προσπάθεια να ακουστεί η συγνώμη του.

Καλέσαμε την Αλεξία και την οικογένεια της να βρεθούν στα Ανώγεια, να τους φιλοξενήσουμε και να τους χαρίσουμε στιγμές αγάπης και χαμόγελου, από όλους εμάς που μπορούμε να υπάρχουμε ακόμη ζωντανοί όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν αναχώματα στην πορεία του πολιτισμού μας, της σχέσης μας με το θείο, της πνευματικής μας χάρης και της μουσικής μας ζωντάνιας.

Αντέχουμε γιατί εδώ στα Ψηλά του Ψηλορείτη ο αγέρας δε δέρνει, μα χαϊδεύει και σκουπίζει δάκρυα.

Από όλους εμάς που η Αγάπη και ο Αγώνας μέρα τη μέρα παίρνει και μας δίνει ολοένα και διαφορετική, πιο ουσιαστική διάσταση, καλή αντάμωση.
παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Οι μαντινάδες

Οι μαντινάδες του Βασίλη Σωπασή για την μικρή Αλεξία που τραγούδησαν οι μικροί Βασίλης Φασουλάς και Αριστείδης Μανουράς.
Με ένα κερί κάνουμε ευχή
και προσευχή για σένα
να γίνεις γρήγορα καλά
χωρίς φτερά σπασμένα.
Ενα λουλούδι όμορφο
είσαι και σου αξίζει
Να ανθίζεις και τσοι μυρωδιές
ο κόσμος να μυρίζει.
Να μη πονεις και να μη κλαις
γιατί είσαι ένα κοπέλι
που μόνο γέλια και χαρές
στο ψεύτη κόσμο θέλει.
Άμα απ το κόσμο φύγουνε
τα όπλα και οι σφαίρες
τότε θα ξημερώσουνε
ειρηνικές ημέρες.
Για ένα κόσμο με χαρές
και γέλια αντί για σφαίρες
είναι τα όπλα τα παιδιά
για πιο καλές ημέρες…
Βασίλης Σωπασής

Πηγή: onetv.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...