19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Γερμανικά ΜΜΕ: «Δράμα» με τη φόρμα για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα – H TUI απείλησε ακόμη και με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της

Ημερομηνία:

Για «δράμα» γύρω από τις διακοπές πολλών Γερμανών στην Ελλάδα καθώς «η TUI απειλούσε με ακύρωση όλων των ταξιδιών» λόγω της νέας φόρμας που πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες κάνει λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση η Bild.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της BILD, η κυρίαρχος της τουριστικής αγοράς TUI απείλησε ακόμη και με άμεση ακύρωση όλων των ταξιδιών της. Ο λόγος ήταν η διαμάχη για μια «ακραία οδηγία καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης (σ.σ. βάσει του σχεδίου)», τονίζει και προσθέτει: «Τυχαία επιλεγμένοι επισκέπτες θα υποβάλλονταν στο αεροδρόμιο σε τεστ κορωνοϊού και στη συνέχεια θα έπρεπε να μπουν για 36 ώρες σε καραντίνα […] μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα».

«Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη και το μήνυμα του ομίλου ήταν ξεκάθαρο: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα». Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση δεν υπήρξε καμιά αναφορά από την κυβέρνηση ή τον υπουργό στο ζήτημα. Αντίθετα ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε σε μια «σημαντική στρατηγική συμφωνία» και προβλήθηκε η αναφορά της TUI πως θα προσπαθήσει φέτος να φέρει στην Ελλάδα το 50% των τουριστών που είχε φέρει την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των γερμανικών ΜΜΕ το κλίμα ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που προβλήθηκε. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών δηλώνοντας εξοργισμένη για τις αποφάσεις και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Τελικά, σύμφωνα με την Bild, «ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπό τις απειλές υπαναχώρησε και ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή». 

Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα, αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι παραθεριστές είναι πως «πριν την άφιξή τους πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω εντύπου που μοιράζεται στο αεροπλάνο. Ως απόδειξη της ηλεκτρονικής δήλωσης πρέπει να υποδειχθεί ένα barcode. Επιπλέον θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια. Αυτοί οι ταξιδιώτες […] μπορούν όμως να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα».

Καραντίνα για τους ιδιαίτερα άτυχους;

Για το ίδιο θέμα υπήρξαν αρνητικά δημοσιεύματα και από άλλα γερμανικά ΜΜΕ, όπως σημειώνει η Deutsche Welle. Συγκεκριμένα η Βerliner Zeitung κυκλοφόρησε με τίτλο: «Διακοπές στην Ελλάδα: οι ιδιαίτερα άτυχοι τουρίστες καταλήγουν σε καραντίνα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα «η Ελλάδα αυστηροποίησε αιφνιδιαστικά την πολιτική στο πεδίο του κορωνοϊού. Και για τους τουρίστες από τη Γερμανία ισχύει από 1ης Ιουλίου μια υποχρεωτική δήλωση που μπορεί να έχει συνέπειες. […] Οι νέοι κανονισμοί ήρθαν αιφνιδιαστικά. Καταρχάς είχε ανακοινωθεί ότι τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες, όπως τη Γερμανία, μπορούν να εισέρχονται ανεμπόδιστα. Πλέον όμως πρέπει να συμπληρώνουν μια φόρμα που υπάρχει μόνο στα αγγλικά».

«Προσοχή» συστήνει στους τηλεθεατές του το τηλεοπτικό δίκτυο N-TV που αναφέρει στην ηλεκτρονική του έκδοση: «Οι παραθεριστές πρέπει να δηλώνονται». «Λίγο πριν το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες που τόσο έλειψαν στη χώρα, η Ελλάδα αιφνιδιάζει τους φιλοξενούμενούς της με μια οδηγία. Όποιος εισέρχεται στη χώρα από την 1η Ιουλίου μέσω αέρος, θαλάσσης ή οδικώς πρέπει να συμπληρώσει το αργότερο 48 ώρες πριν την άφιξή του μια ηλεκτρονική φόρμα. Υποχρεωτικά. […] Δυστυχώς θα πρέπει να αναμένεται ότι όποιος δεν έχει το barcode θα πρέπει να γυρίσει άμεσα σπίτι του. Τα κόστη αναλαμβάνει μάλλον ο μη δηλωθείς ταξιδιώτης. Το μέτρο αναμένεται να προκαλέσει δυσαρέσκεια».

«Δειγματοληπτικά τεστ: είσοδος για τους παραθεριστές μόνο με barcode» επιγράφει το άρθρο της η Rheinische Post που σημειώνει ότι «από την Τετάρτη οι τουρίστες στην Ελλάδα πρέπει να υποβάλλονται σε μια πολύπλοκη διαδικασία εισόδου στη χώρα. Εάν ένας ταξιδιώτης πρέπει να μπει σε προληπτική καραντίνα ή όχι κρίνεται μόλις κατά την άφιξη».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...