21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Διαδήλωση στο Ηράκλειο μετά τις δύο ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος εργατών γης στο Τυμπάκι

Ημερομηνία:

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τον Φασισμό Ηρακλείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την πραγματοποίηση αντιφασιστικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 16 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια, μετά και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που σημειώθηκαν στο Τυμπάκι.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται κρούσματα ρατσιστικής βίας στο Τυμπάκι αφού εδώ και χρόνια αναφέρονται περιστατικά επιθέσεων σε μετανάστες εργάτες γης από οργανωμένες ομάδες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Πριν από δέκα ημέρες σημειώθηκαν άλλα δύο κρούσματα ρατσιστικής βίας στο Τυμπάκι Ηρακλείου σε βάρος εργατών γης του Βασίμ και του Χεερμάν από το Πακιστάν.

Ο Χεερμάν δέχτηκε επίθεση στης 10μμ στο σπίτι από ομάδα δέκα ατόμων οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται με ράμματα στο κεφάλι άλλα και σε άλλα μέρη του σώματος του ενώ να αντιμετωπίζει προβλήματα με το μάτι του.

Ο Βασίμ δέχτηκε επίθεση από 3 άτομα, την ώρα που βρισκόταν σε πλατεία της περιοχής και περίμενε να πάει στη δουλειά του με αποτέλεσμα να έχει πονάει σε όλο του το σώμα από χτυπήματα, ιδίως στα χέρια και τα πόδια.

Η ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με τα κλειστά σύνορα, το ότι δεν δίνει χαρτιά στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες, έχει αποθρασύνει τους φασίστες, τα αφεντικά και την Αστυνομία που προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις όπως στη περίπτωση του Εμπουκά στο ΑΤ Ομόνοιας η οργανώνοντας πογκρόμ σε βάρος Πακιστανών στην Αθήνα. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και οι παραφυάδες τους πυκνώνουν τις ρατσιστικές επιθέσεις.

Το αντιφασιστικό έχει τη δύναμη να τους σταματήσει.

Στις 16 Μάρτη διαδηλώνουμε μαζί πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιοι για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα , να δοθούν χαρτιά, άσυλο και στέγη σε πρόσφυγες και μετανάστες , να μπουν επιτέλους οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Στης 16 Μάρτη διαδηλώνουμε σε 30 χώρες του κόσμου σε πάνω από 70 πόλεις. Υψώνουμε τη φωνή μας για να βροντοφωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ φασισμός σε όλη την Ευρώπη! Ο Τραμπ ενισχύει την ακροδεξιά, ο πρώην σύμβουλος του Στηβ Μπάνον στήνει γραφείο στις Βρυξέλλες για να συντονίσει τη διεθνή δράση των φασιστών, ενόψει των ευρωεκλογών τον Μάη. Δεν θα περάσουν, θα μας βρουν μπροστά τους!

Στέλνουμε το μήνυμα ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση στη Βουλή και τα δημοτικά συμβούλια, αλλά μόνο στη φυλακή, με επιτάχυνση της δίκης και καταδίκη για τη δολοφονική εγκληματική οργάνωση που έστησαν, παριστάνοντας το “νόμιμο κόμμα”. Δεν θα επιτρέψουμε στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να φοράνε μάσκες για να ξεγελάσουν το κόσμο, πότε του “αγανακτισμένου γονέα”, άλλοτε το “πατριώτη μακεδονομάχου”, για να χύνουν ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων και των γειτονικών λαών στα Βαλκάνια και τη Τουρκία. Καμιά ανοχή για τη συμμετοχή των νεοναζί σε επίσημες φιέστες στο πλευρό υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καμία προβολή στην ΕΡΤ.

Στις 16 Μάρτη βγαίνουμε στους δρόμους, διεκδικώντας ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό, νεοναζί, πόλεμο, σεξισμό και κοινωνικούς αποκλεισμούς, εκμετάλλευση και καταπίεση. ‘Ολες και όλοι μαζί ενωμένοι θα νικήσουμε!

Στο νησί που αντιστάθηκε στην ναζιστική κατοχή και είναι γεμάτο με μαρτυρικούς τόπους, το Κοντομαρί, τη Βιάνο, την Κάνδανο, δεν χωράνε οι απόγονοι των ναζιστών, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Να του στείλουμε εκεί που ανήκουν , στους υπονόμους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...