17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Οι Αμερικάνοι είναι ήδη στο Τυμπάκι!

Ημερομηνία:

Την ώρα που οι πληροφορίες για αξιοποίηση από τους Αμερικανούς του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι πληθαίνουν και οι φωνές αντίδρασης ενισχύονται, φαίνεται πως η ενεργοποίηση του αεροδρομίου έχει ήδη αρχίσει.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πατρίς», στον αχανή χώρο του αεροδρομίου ήδη έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο ξένων εκπροσώπων, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις σε καθημερινή βάση, οι οποίες αρχίζουν τις βραδινές ώρες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αεροσκάφος πραγματοποιεί νυχτερινές πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νότου, προχωρώντας σε καταγραφές δεδομένων, με τις πρώτες πληροφορίες να θέλουν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος να λειτουργεί στο πλαίσιο προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων από παράνομα εισελθόντες μετανάστες.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, καμία πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφορικά με τον επιχειρησιακό ρόλο του αεροσκάφους, αφού προς το παρόν η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στη δράση του αεροσκάφους.

Όλα αυτά συμβαίνουν με μία κυβέρνηση “Αριστεράς”. Ζούμε πράγματι στην εποχή των τεράτων…

Τι λέει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου

Τη σφοδρή αντίδραση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου προκαλούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή της, «αυτό που συζητούν Αμερικάνοι αξιωματούχοι με την ελληνική κυβέρνηση είναι η δημιουργία νέας, μεγάλης Αμερικανικής Στρατιωτικής – Αεροπορικής Βάσης. Κάτι τέτοιο προπαγανδίζεται ως στοιχείο αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών σχέσεων.

Η αναβάθμιση αυτή είναι στην πραγματικότητα κλιμάκωση της εμπλοκής μας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Οι ειδήσεις από τη Συρία το τελευταίο διάστημα είναι πολεμικά ανακοινωθέντα.

Στις αντιθέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας συμμετέχουν με άλλους ρόλους οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών. Οι αυξανόμενες απειλές των Αμερικάνων για χτύπημα στο Ιράν, η μεθόδευση νέας επέμβασης στη Λιβύη, οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Συρία, η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας, η διαρκώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο συσσωρεύουν τρομακτικά εύφλεκτο υλικό.

Καλούμε τον λαό να αντισταθεί σε αυτούς που τον οδηγούν στον πόλεμο για τα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων που εκμεταλλεύονται πλουτοπαραγωγικές πηγές, περιουσία των λαών.

Να παλέψει συστηματικά ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, που γίνεται σημαιοφόρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και να απαιτήσει να μην υπάρξει εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να κλείσει τώρα η Βάση – ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές Βάσεις.

Καμιά σκέψη για δημιουργία νέας Βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού!».

"google ad"

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ