15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Προς έξοδο από το ΚΙΝΑΛ ο Ευάγγελος Βενιζέλος! “Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ”, λέει ο Βενιζέλος

Ημερομηνία:

Προς οριστική ρήξη βαδίζουν οι σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργο Καμίνη στην κορυφή του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, μια θέση που διεκδικούσε για τον ίδιο και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γωνστά κι από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του ζήτησε να εχουν συνάντηση, κατά την οποία τον ενημέρωσε ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διαφορετική πολιτική γραμμή και ότι κατά συνέπεια δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Τη θέση αυτή την έχω τάξει στον Γιώργο Καμίνη»,  φέρεταιτου είπε. Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τον τοποθετήσει στην τελευταία και μη εκλόγιμη θέση του Επικρατείας, την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σκηρή ανακοίνωση, όπου κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά για «σχέδιο  που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας πως δεν μπορεί να ευχηθεί καλή επιτυχία σε κάτι τέτοιο.

Αφήνει δε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον,τονίζοντας ότι μετά από αυτή την εξέλιξη «έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Με μια σκληρή δήλωση απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επιλογή της Φώφης Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι το σχέδιο της κ. Γεννηματά «καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει ο ίδιος θα υπερασπιστεί «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

»Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», προσθέτει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...