20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

4 χρόνια μετά, κάτοικοι των Ιωαννίνων άναψαν κεριά στο σημείο που βρέθηκε νεκρός

Ημερομηνία:

Στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλης Γιακουμάκης φεύγει από το δωμάτιο της εστίας όπου έμενε, αφήνοντας πίσω του προσωπικά του αντικείμενα.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάνε οι έρευνες για τον εντοπισμό του και με εντολή εισαγγελέα εκδίδεται Silver Alert.

«Τον έπαιρνα τηλέφωνο όλο το απόγευμα και δεν το σήκωνε. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και πήραμε τους φίλους του μήπως ξέρανε κάτι. Ο συγκάτοικός του τον είδε τελευταίος […] Μου περνάει από το μυαλό ότι δεν είναι αυτοκτονία. Τα στοιχεία που έχουμε μιλούν για προβλήματα στη σχολή. Είχαν αλλοιωθεί πολλά στοιχεία γύρω από το μέρος όπου βρέθηκε. Και ο καιρός ήταν πολύ κακός» είχε πει η μητέρα του Μαρία σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στις 15 Μαρτίου ένα ζευγάρι εντοπίζει ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή και λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώνεται από τον ιατροδικαστή ότι το πτώμα ανήκει στον άτυχο Βαγγέλη.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά αρχίζει να ξετυλίγεται μια απίστευτη ιστορία bullying κατά του φοιτητή, με ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, προσβολές και καψόνια.

Αυτή την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη των εννέα κατηγορουμένων ηλικίας 21 έως 25 ετών, μετά την παραπομπή τους στο Μονοµελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για «επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά µόνας, κατ’ εξακολούθηση».

Τον Ιούνιο του 2016 παραπέμφθηκε σε δίκη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, καθώς φαίνεται πως είχε παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ζητώντας να μην αποβληθεί οι Κρητικοί φοιτητές που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Τελικά το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων απάλλαξε από τις κατηγορίες τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη καθώς και την υπεύθυνη της εστίας.

Ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος και μετά από έφεση που κατέθεσε του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων δεν ξεχνούν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και σήμερα, στη μαύρη επέτειο της εξαφάνισής του, έβαλαν φωτογραφίες του και κεριά στο σημείο που είχε βρεθεί νεκρός.

"google ad"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Πέντε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας...

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου για το ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου

Δημόσια επιστολή προς τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου απευθύνουν κάτοικοι της...

Πρωτοβουλία Τσοντάκη για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας

Την πρότασή του για δημιουργία Σχολής Ελαιοκομίας και Αμπελουργίας...

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητής βρήκε μέσα στο φαγητό του στην Λέσχη παξιμάδι βίδας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την φοιτητική λέσχη του...