Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατρός απ’ την Αμφιλοχία έκανε την πρώτη μεταμόσχευση γονάτου με μόσχευμα από 3D εκτυπωτή! (VIDEO)

Κοινοποίηση

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα έμοιαζε πριν από λίγα χρόνια να περπατάει κανείς με… εκτυπωμένο γόνατο

Κι όμως η πρωτοποριακή επέμβαση με μόσχευμα που εκτυπώθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή στην Ελβετία έγινε στη χώρα μας και ο ασθενής περπατούσε σε μόλις τρεις ώρες από το χειρουργείο! Η μεταμόσχευση γονάτου έγινε στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού από τον διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής, Βαγγέλη Γάκη, ο οποίος εξηγεί στον ΑΝΤ1 ότι το μόσχευμα είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του ασθενή.

Ο ασθενής είναι ένας 35χρονος άνθρωπος που έχει τραυματιστεί σε τροχαίο και υπέφερε από φρικτούς πόνους.

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Γάκης

O Βαγγέλης Γάκης, με καταγωγή από το Σπάρτο Αμφιλοχίας, είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός και ειδικεύεται στη χειρουργική θεραπεία των παθήσεων του ισχίου και του γόνατος σε ενήλικες και εφήβους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γάκης διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αρθροσκόπηση και αρθροπλαστική ισχίου αλλά και σε αρθροσκόπηση και αρθροπλαστική γόνατος και έχει άποψη για την μελλοντική εξέλιξη των μεθόδων της χειρουργικής αντιμετώπισης και αποθεραπείας των καθήσεων του ισχίου και του γόνατος. Για αυτό το λόγο, είναι από τους λίγους ιατρούς που ασχολείται με το σχεδιασμό αλλά και τη λειτουργικότητα μέσων που βοηθούν στην εξέλιξη της επιστήμης.

Είναι ο πρώτος που εδραίωσε την εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος έχοντας τη μεγαλύτερη σειρά περιστατικών σε Ελλάδα και έναν σημαντικό αριθμό data based σε αρθροπλαστικές γόνατος στην Ευρώπη και δημιούργησε ακόλουθους στην μετεγχειρητική κινητοποίηση και αποθεραπεία αλλά και στον τρόπο διαχείρισης και οργάνωσης του χειρουργείου της αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την εισαγωγή των καινοτομιών από το γιατρό. Οι επεμβάσεις αυτού του είδους έχρηζαν πολυήμερης νοσηλείας αλλά και ήταν βαρύτατα τραυματικές επεμβάσεις.

Ασχολήθηκε από τους πρώτους στην Ελλάδα με την M.I.S. (Minimally Invasion Surgery) του ισχίου και την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αμέσως μετά το 2003 και επιτυγχάνει άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Επιπροσθέτως, επιτυγχάνει την άμεση κινητοποίηση των ασθενών μέσα σε μόλις λίγες ώρες μετά και έχει καταφέρει να έχει τον χαμηλότερο μέσο όρο παραμονής στο νοσοκομείο μετά από επεμβάσεις αρθροπλαστικής.

Γνωρίζοντας τεχνικές παλιές και σύγχρονες που είναι αναγκαίες για την ορθή διαχείριση των πολλαπλών ενδοπροσθέσεων όπου διατίθενται στην σαραντάχρονη ιστορία της σύγχρονης αρθροπλαστικής, χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα υλικά.

Ο κ. Ευάγγελος Γάκης έχει εκπαιδευθεί στην αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος στην περίφημα σχολή του ΝΙΜΤΣ, δίπλα στον Μανώλη Μιχελινάκη διευθυντή της ορθοπαιδικής κλινικής του ΝΙΜΤΣ, και έχει μετεκπαιδευθεί στο Harvard Medical school στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Σήμερα διευθύνει την ορθοπαιδική κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών-Κλινική Ψυχικού.

Ο κ. Ευάγγελος Γάκης είναι leader opinion σε δυο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, ενώ δέχεται φοιτητές που στέλνει το New York Medical School για εκπαίδευση στην ορθοπαιδική.

ΠΗΓΗ

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: