Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Κατσιφάρας στη Ναύπακτο: “Θωρακίζουμε το μέλλον της πόλης με έργα πνοής”

Κοινοποίηση

Περιοδεία του Περιφερειάρχη στη Ναύπακτο

Για το σχέδιο του για τη Ναύπακτο μίλησε ο Περιφερειάρχης κι επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, στη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή, το πρωί της Τρίτης (14/5). Συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους, ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Ναυπακτίας.

«Βελτιώσαμε την προσβασιμότητα, προστατεύουμε το περιβάλλον, υλοποιούμε έργα χρήσιμα στον πολίτη, νοιαζόμαστε για τους νέους. Η Ναύπακτος την επόμενη μέρα θα διαθέτει μια σύγχρονη Μαρίνα, τη δημιουργία της οποίας έχουμε διασφαλίσει. Παράλληλα, με ευρωπαϊκά εργαλεία δίνουμε έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής γιατί θεωρούμε ότι η Ναυπακτία μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί τουριστικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.

«Στην περιοχή της Ναυπακτίας βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα οδοποιΐας. Ακούσαμε την τοπική κοινωνία και ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες της, γιατί οι ασφαλείς μετακινήσεις είναι προϋπόθεση και για την καθημερινότητα, αλλά και για την επισκεψιμότητα της περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης κι έκανε αναφορά σε διάφορα έργα.

Αναφέρθηκε ακόμη στην Ορεινή Ναυπακτία, όπου δόθηκε βαρύτητα με τη συντήρηση της οδοποιΐας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Μίλησε επίσης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με τις οποίες ενισχύεται η Ναύπακτος, με την κατασκευή γηπέδων στη Δάφνη, το Ξηροπήγαδο, στη Χάλεια, όπως ακόμη για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται με την ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο γήπεδο του Γαλατά, αλλά και τις εργασίες στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου.

«Δεν σταματάμε όμως να δουλεύουμε για τη Ναύπακτο. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε παρεμβάσεις που θα αναδείξουν την περιοχή τουριστικά» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Περιγράφοντας την επόμενη μέρα επεσήμανε ότι η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει περίπου 2 εκ. ευρώ για την δημιουργία τουριστικού καταφυγίου Ναυπάκτου δυναμικότητας 60-100 σκαφών, ενώ υπογράμμισε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη διαμόρφωση πεζογέφυρας στην παραλία Γριμπόβου στη Ναύπακτο. Παράλληλα ανακοίνωσε παρεμβάσεις αναβάθμισης στο Κάστρο Ναυπάκτου.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: