Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο εορτασμός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στη γενέτειρά του

Με την καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη του Θέρμου κορυφώθηκαν οι φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας προς τιμήν του προστάτη και πολιούχου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η λιτανεία ξεκίνησε από τον ΙΝ Αγίου Δημητρίου Θέρμου, όπου τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Επισκόπου Ευκαρπίας κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου και με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ξεκίνησε η πομπή της Εικόνας του Αγίου με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ, προηγουμένως, στην κεντρική πλατεία, ενώπιον των Αρχιερέων και του ιερού κλήρου τελέσθηκε αρτοκλασία και μίλησε στους πιστούς ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει με την ακολουθία του πανηγυρικού αρχιερατικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή που βρίσκεται στη γενέτειρα του Αγίου, στο Μέγα Δένδρο Αιτωλίας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος και συγχοροστάτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: