Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ομιλία του Βασίλη Φεύγα στην Αθήνα – Τι είπε για την Αιτωλοακαρνανία

Κοινοποίηση

“Ισχυρό πολιτικό μήνυμα” έστειλαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ

“Ισχυρό πολιτικό μήνυμα” έστειλαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Σύμβουλο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Φεύγα, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στο Ξενοδοχείο Intercontinental, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019.

Τον κ. Φεύγα προλόγισαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώτος εκλεγέντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος και ο θρύλος της δημοτικής, παραδοσιακής μας μουσικής Παναγιώτης Μυλωνάς. Επίσης, ευχετήριο μήνυμα έστειλε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απουσίαζε σε περιοδεία με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Λιγότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές”

Ο κ. Φεύγας στην ομιλία του έδωσε το πολιτικό του στίγμα αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταθεί δίπλα στον εργαζόμενο και να προασπίσει τα εργασιακά του δικαιώματα. Πρόοδος σημαίνει όλο και περισσότεροι Έλληνες να μπορούν να αποταμιεύουν και πάλι χρήματα. Πληρώνοντας λιγότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά επιπλέον μόρφωση, εφόδια για καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Να αισθανόμαστε ασφαλείς για το μέλλον. Πρόοδος σημαίνει ένας νέος να μπορεί να ιδρύσει τη δική του επιχείρηση. Να δει την ιδέα του να υλοποιείται, να δημιουργεί, να χτίζει το μέλλον σε καθεστώς οικονομικής ασφάλειας».

Στην ομιλία του ο κ. Φεύγας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση: «Οι ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα τον οδήγησαν σε αυταπάτες. Και οι αυταπάτες του οδηγούν τη χώρα στον κατήφορο, στην κατάπτωση, στην κατάθλιψη. Ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός της απόλυτης αποτυχίας!»

Τι είπε για την Αιτωλοακαρνανία

Τέλος, ο κ. Φεύγας αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας επισημαίνοντας: «Η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει μια δυναμική επιχειρηματική κοινότητα, ικανούς επιστήμονες και έναν αξιόλογο πρωτογενή τομέα που με την κατάλληλη και απαραίτητη καθοδήγηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει την επόμενη δεκαετία, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Πρέπει να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το τοπικό οδικό δίκτυο, αλλά και να ολοκληρωθούν και να σχεδιαστούν νέα οδικά έργα όπως είναι:

  • Η σύνδεση του Δυτικού με τον Ανατολικό άξονα της χώρας, δηλαδή ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το λιμάνι στο Πλατυγιάλι Αστακού με την Ιόνια Οδό, το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και στη συνέχεια με τη Λαμία και τον αυτοκινητόδρομο Ε-65.
  • Η ολοκλήρωση του άξονα Αμβρακία – Άκτιο.
  • Ο Παραϊόνιος άξονας που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τον Αστακό, τον Μύτικα, το Άκτιο και την Πρέβεζα.
  • Ο οδικός άξονας Ναύπακτος, Θέρμο, Αγρίνιο και η σύνδεσή του με το Καρπενήσι.
  • Ο οδικός άξονας Αμφιλοχία, Ορεινός Βάλτος, Λίμνη Κρεμαστών και η σύνδεση του με το Καρπενήσι και την Καρδίτσα.
  • Ο διαγώνιος άξονας Ναύπακτου – Λαμίας.

Όλα τα παραπάνω έργα μπορούν να βάλουν την Αιτωλοακαρνανία στον επενδυτικό χάρτη, να διεκδικήσει μερίδιο από τον τουρισμό και να καταστεί η περιοχή κέντρο Agro-Logistics και όχι μόνο.

Επίσης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στην πρωτογενή παραγωγή, είτε αφορά την γεωργία, είτε την κτηνοτροφία και κατά συνέπεια στον διατροφικό τομέα, για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων μεταποιητικών μονάδων ή μεγαλύτερων βιομηχανικών.

Απαιτείται όμως η δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ. στο Αγρίνιο και η οριοθέτηση των χρήσεων γης, ώστε ν’ αναπτυχθούν μονάδες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα που θα δημιουργήσουν όχι μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα συμβάλουν ώστε η υπεραξία που θα δημιουργείται να παραμένει στον τόπο μας. Η Αιτωλοακαρνανία πρωταγωνιστεί στην παραγωγή ενέργειας και πρέπει να κερδίσει ανταποδοτικά οφέλη, αρκεί να τα διεκδικήσει αποτελεσματικά και δυναμικά. Με λίγα λόγια η Αιτωλοακαρνανία και οι άνθρωποί της μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Σε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.»

Στην πρώτη ομιλία του κ. Φεύγα παρευρέθηκαν οι πρώην Βουλευτές του Νομού μας Αποστόλης Κωστόπουλος, Αριστοτέλης Μιμμής και Δημήτρης Σταμάτης, ο Βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, ο πρώην Βουλευτής Λευκάδας Ξενοφών Βεργίνης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Φώτης Τσόλκας, η Υποψήφια Δήμαρχος Αμφιλοχίας Σοφία Ανδρίκουλα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Ναυπάκτου Νίκος Τσερπέλης, ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και Πρόεδρος των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, οι Γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας: Στρατηγικού Σχεδιασμού Χρήστος Ταραντίλης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκος Χαρδαλιάς, Επιστημονικών Φορέων Νάσος Μπαλέρμπας, Γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νέζης, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Περικλής Γερμανός, Αργύρης Νταλιάνης, Θανάσης Μαυρομμάτης, Γρηγόρης Μπόνης, Νίκος Παπαγεωργίου, Γιάννης Σύψας, καθώς και μεγάλος αριθμός μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: