Οριστικά Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στη Ναύπακτο με 1.830.000 ευρώ (ΦΩΤΟ)

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας για «Open Mall»

Αναρτήθηκε από την υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ο οριστικός πίνακας των αξιολογημένων προτάσεων για το πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου». Μετά την εξέταση των ενστάσεων που είχαν υποβληθεί, η πρόταση του Δήμου Ναυπακτίας αξιολογήθηκε ως 14η από τους 68 Δήμους που εγκρίθηκε η πρότασή τους.

Η πρόταση του Δήμου εξασφάλισε την χρηματοδότησή της. Με 1.500.000 ευρώ αναμορφώνεται το εμπορικό κέντρο της πόλης. Με 300.000 θα χρηματοδοτηθεί η ανάδειξη των προσόψεων 150 εμπορικών επιχειρήσεων (2.000 ευρώ ανά επιχείρηση) που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Εταίρος του Δήμου είναι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου. Στην πρόταση περιλαμβάνεται ανάπλαση των οδών Νόβα – Καλατζοπούλου – Επισκόπου Δαυίδ και Μπλέρη και δημιουργία pocket park (μικρού πάρκου) στην οδό Κορυδαλλέως (στο ποταμάκι δίπλα στο Κ.Ε.Π. στο Γρίμποβο). Προβλέπεται επίσης προμήθεια κι εγκατάσταση συστημάτων «έξυπνης» πόλης, βιώσιμης αστικής κινητικότητας και ηλεκτρονικού συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στο Εμπορικό Κέντρο.

ΠΗΓΗ

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος