Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Περιοδεία Κατσιφάρα στην Αιτωλοακαρνανία (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Απόστολος Κατσιφάρας: “Προτεραιότητα σε υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και προστατεύουν το περιβάλλον”

Διήμερη περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε, το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου 2019, ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

«Με πάνω από 50 έργα οδοποιίας αφήνουμε το αποτύπωμά μας σε κάθε γωνιά της Αιτωλοακαρνανίας και έχουμε διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το αύριο, που περιλαμβάνει έργα έτοιμα να ξεκινήσουν στη Δυτική Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, που βρέθηκε σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Αστακό, Πάλαιρο, Μύτικα και Βόνιτσα.

Στο Μεσολόγγι για τις ποδηλατικές διαδρομές

Ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο Μεσολόγγι το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, όπου είχαν προγραμματιστεί οι ποδηλατικές Διαδρομές “Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Μεσολόγγι” και “Πάλαιρος – Μύτικας”. Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση χρήσης ποδηλάτου στην Δυτική Ελλάδα και υποδέχτηκε τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας.

«Σταθερός προσανατολισμός μας είναι στους δρόμους μιας βιώσιμης πόλης να κυκλοφορούν λιγότερα αυτοκίνητα σε ένα περιβάλλον με λιγότερη ρύπανση και θόρυβο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε, διεκδικούμε πόρους και υλοποιούμε δράσεις που φέρνουν το ποδήλατο στο προσκήνιο, όπως η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό έργο ‘MEDCYLCETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό’».

«Θέλουμε το ποδήλατο όχι μόνο στις καθημερινότητά μας, αλλά και στις εξορμήσεις σας. Ο ποδηλατικός τουρισμός και η επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθεί ο φυσικός μας πλούτος» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Επίσκεψη σε Αιτωλικό και Αστακό

Κατά τις επισκέψεις τους στο Αιτωλικό και τον Αστακό, ο κ. Κατσιφάρας και τα στελέχη του συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, με επίκεντρο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου – Αιτωλικού που περιλαμβάνει συνολικά 33 έργα, με προϋπολογισμό 48 εκ. ευρώ.

Ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι στον σχεδιασμό του έχει δοθεί “ιδιαίτερη βαρύτητα στις υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και έχουν στόχο την προστασία του περιβάλλοντος” κι έφερε ως παράδειγμα το έργο αποκατάστασης κακοτεχνιών του Κεντρικού Αποχετευτικού Δικτύου Αστακού Δήμου Ξηρόμερου.

Σε Πάλαιρο, Μύτικα και Βόνιτσα

Την Κυριακή, ο κ. Κατσιφάρας βρέθηκε νωρίς το πρωί στην Πάλαιρο και συνέχισε τις επαφές του με τους πολίτες με επισκέψεις στο Μύτικα και την Βόνιτσα. Αναφέρθηκε στα έργα που η Περιφέρεια υλοποίησε στην περιοχή αλλά και στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Κατσιφάρας εστίασε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας για βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή και τόνισε: «Ανοίγουμε δρόμους για την επόμενη μέρα», ενώ αναφέρθηκε στα έργα οδοποιίας που έχουν υλοποιηθεί, όπως για παράδειγμα η βελτίωση της οδού Κουβαράς–Φυτείες–Αστακός και Φυτείες–Κατούνα–Μύτικας, αλλά και η συνέχεια που δίνεται με τη συντήρηση της επαρχιακής οδού Μπαμπίνη–Αετός- Αρχοντοχώρι–Μύτικας.

«Δημιουργούμε υποδομές με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας μιλώντας για το Αποχετευτικό Δίκτυο και το Βιολογικό Καθαρισμό Παλαίρου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε έργα όπως η εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας, το Εσωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Βόνιτσας Δήμου Ανακτορίου, η αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Κατούνα και η αποκατάσταση στατικής επάρκειας του Γυμνασίου – Λυκείου Βόνιτσας.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: