Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/545817.cloudwaysapps.com/bqgtemsqzq/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
Σταρακά: «Απαραίτητες οι συνέργειες με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας» - AgrinioVOICE.gr

Σταρακά: «Απαραίτητες οι συνέργειες με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας»

Συζήτηση για οδικούς άξονες, πολεοδομικό σχέδιο, πάρκο και επιχειρηματικό πάρκο

Συνάντηση με την υποψήφια Δήμαρχο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά είχαν ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, Στυλιανός Μπλέτσας και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.

Η κα. Σταρακά συζήτησε μαζί τους για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν στον Δήμο Αγρινίου και αποτελούν σημεία αναφοράς για τον συνδυασμό της, «Αγρίνιο Μπορείς». Ο σχεδιασμός, όπως ανέφερε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου, πρέπει να έχει συγκεκριμένη στόχευση ώστε να καταστεί ο Δήμος Αγρινίου ένας σύγχρονος Δήμος σε αστικό και περιφερειακό επίπεδο, «ένας δήμος που αξίζουμε και θέλουμε όλοι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε τον θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως τεχνικού συμβούλου και την βαρύνουσα σημασία που έχουν οι προτάσεις του στον σχεδιασμό έργων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πόλης, ενώ δεσμεύτηκε να εντάξει τις προτάσεις του τεχνικού κόσμου της περιοχής στο πρόγραμμά της.

Η συζήτηση με την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ περιέλαβε διεξοδικά τις εξελίξεις για την σύνδεση της Ιονίας Οδού με το Αγρίνιο, καθώς και για τους άξονες Αγρίνιο-Καρπενήσι-Λαμία και Αγρίνιο – Θέρμο- Λαμπίρι- Προυσός-Καρπενήσι.

Σε ό,τι αφορά τα υπάρχοντα πολεοδομικά σχέδια του Δήμου στο Αγρίνιο και τον πρώην Δήμο Θεστιέων, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε πως καθίσταται αναγκαίο να σχεδιασθούν εκ νέου, περιλαμβάνοντας δράσεις για αναπτυσσόμενες χωρικές ενότητες και δημοτικές περιοχές, του Δήμου. Πρότεινε, δε, τον σχεδιασμό νέων Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (ΤΧΣ) ανά Δημοτική Ενότητα όπου αυτό είναι δυνατόν. Ακόμη, στον σχεδιασμό για την Ανάπλαση του Πάρκου Αγρινίου, “είναι ανάγκη να έχει ενεργό ρόλο το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, όπως και στην αξιοποίηση των εμβληματικών κτιρίων της πόλης”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη σχεδιασμού του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο, καθώς και των σταθμών για το φυσικό αέριο στην περιοχή. Ειδική αναφορά έγινε στον χωρικό σχεδιασμό της λίμνης Τριχωνίδας με άμεση συμμετοχή στην διαδικασία του ΤΕΕ, όπως και στον ειδικό σχεδιασμό στις Περιοχές Ειδικών Χωρικών Παρεμβάσεων (ΠΕΧΠ), με σκοπό την τοπική και τουριστική ανάπτυξη στις περιοχές, Λίμνης Τριχωνίδας, Ορεινή Τριχωνίδα- Παναιτωλικό – Παρακαμπύλια και Τεχνητές Λίμνες/Αχελώος.

Ειδική αναφορά, τέλος, έγινε στην ανάπτυξη της λίμνης Τριχωνίδας σε σχέση με το Αγρίνιο, αλλά και τους γύρω οικισμούς, βάσει ειδικού χωρικού σχεδίου ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε η διαδικασία της εκπόνησης μελέτης για την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης, που ήδη έχει αναγγελθεί από την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

«Ως νέα Δημοτική Αρχή θα επιδιώξουμε ουσιαστικό διάλογο με τον τεχνικό κόσμο , προκειμένου να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά την ανάπτυξη του δήμου Αγρινίου. Χρειαζόμαστε έργα ουσίας και παραγωγικά, και το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά. Ζήτησα από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σ. Μπλέτσα, να μας τροφοδοτήσει με τις θέσεις του ΤΕΕ για την επόμενη μέρα στο Αγρίνιο και εκείνος ανταποκρίθηκε με εξαιρετική διάθεση συνεργασίας», εξήγησε η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου.

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος