Warning: chmod(): Operation not permitted in /home/545817.cloudwaysapps.com/bqgtemsqzq/public_html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-direct.php on line 173
Την ανάκληση της κατάργησης του ΔΠΠΝΤ ζητούν οι φοιτητές στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr

Την ανάκληση της κατάργησης του ΔΠΠΝΤ ζητούν οι φοιτητές στο Αγρίνιο

Αντιδράσεις των φοιτητών μετά τις δηλώσεις Γαβρόγλου

Την ανάκληση της κατάργησης του τμήματος διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών ζητούν οι φοιτητές του τμήματος στο Αγρίνιο, τονίζοντας σε ανακοίνωσή τους ότι η απόφαση “είναι άδικη”. Οι φοιτητές ζητούν διευκρινίσεις για την επαγγελματική τους κατάρτιση, την μεταφορά τους και αν τελικά το τμήμα θα είναι στο Αγρίνιο ή στην Πάτρα με το νέο έτος.

Η ανακοίνωση των φοιτητών:

“Ο κύριος υπουργός σήμερα τοποθετήθηκε για το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου.

Ο υπουργός μίλησε για το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Είπε ότι ‘Καλό είναι το τμήμα σας… Αλλά επειδή μιλάμε για το πανεπιστήμιο Πατρών το οποίο βρίσκεται στην θέση 3 στα Ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να έχει τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας…’

Ο υπουργός δεν έχει αναφερθεί για το μέλλον των φοιτητών του ΔΠΠΝΤ σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και σε θέμα μεταφοράς, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν το τμήμα θα είναι στο Αγρίνιο η στην Πάτρα ή σε κάποια άλλη πόλη… με το νέο έτος.

Ζητάμε την ανάκληση της κατάργησης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, καθώς θεωρούμε ότι είναι άδικη και δεν τηρεί τα κριτήρια για να καταργηθεί, καθώς το τμήμα πήρε πιστοποίηση προγράμματος σπουδών (Αδιπ).

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τμήματα πολιτισμικής διαχείρισης με χρήση νέων τεχνολογιών (ψηφιακός πολιτισμός), ενώ να τονίσουμε ότι με το να δημιουργηθούν νέα τμήματα όπως το ιστορικό αρχαιολογικό το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι ν’ αυξήσει την ανεργία!”

Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος