Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τοποθέτηση τεχνητής φωλιάς πελαργών στη Μαχαιρά Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση

Μ’ επιτυχία η αντικατάσταση της φυσικής φωλιάς

Σε αντικατάσταση της φυσικής φωλιάς πελαργών (Ciconia ciconia) με ασφαλέστερη τεχνητή φωλιά προχώρησε ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου, την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2019, στον Μαχαιρά Ξηρομέρου.

Παρόντες ήταν το στέλεχος του Φορέα Διαχείρισης Ν. Παλαιός και ο Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μεσολογγίου Ν. Γαλάνης με την παροχή τεχνικού προσωπικού (Σ. Βρέττας, Α. Τσολάκης, Λ.  Λαλόπουλος) και σχετικού καλαθοφόρου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Φορέας τονίζει: “Οι πελαργοί απαντώνται κυρίως στη πεδινή ύπαιθρο και φωλιάζουν κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς, σε υγροτοπικές περιοχές, λιβάδια και καλλιέργειες Στη χώρα μας τα πρώτα άτομα φτάνουν στα μέσα Μαρτίου, ενώ η αποχώρηση για την Αφρική ξεκινάει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Οι πελαργοί χτίζουν τις φωλιές τους σε σημεία που υπάρχει ελεύθερος χώρος ώστε να ελέγχουν για πιθανούς θηρευτές (κολώνες, στέγες, καμινάδες σπιτιών, εκκλησίες και καμπαναριά) Το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού αποτελεί χώρο φωλεοποίησης για μεγάλο αριθμό ατόμων, τουλάχιστον 30, που επισκέπτονται τις προστατευόμενες περιοχές μας κατά την περίοδο της μετανάστευσης τους”.

Τμήμα Ειδήσεων
Τμήμα Ειδήσεωνhttps://agriniovoice.gr
Ειδησεογραφία με έμφαση στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Επικαιρότητα, Θέσεις Εργασίας, Παναιτωλικός, Μικρές Αγγελίες. Με την υποστήριξη της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Αιτωλοακαρνανίας «Αναγγελία».
spot_img

Διαβάστε επίσης: