Λευκωσία: Η χθεσινή κηδεία της συζύγου του θύματος τροχαίου στις 8 Μαρτίου, η οποία υπέστη καρδιακό επεισόδιο μη αντέχοντας το χαμό του, κυριαρχεί στον τ/κ Τύπο σήμερα, καθώς το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, 8 χρονών και 40 μόλις ημερών. Το πρόστιμο μόλις 500 ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία λατομείου που κατέχει το φορτηγό, που προκάλεσε το ατύχημα, αλλά και το γεγονός ότι ο εκ Τουρκίας οδηγός ήρθε με άδεια εργασίας για να πλένει πιάτα και βρέθηκε να οδηγεί φορτηγό χωρίς άδεια οδήγησης, έχει προκαλέσει οργή και θυμό όχι μόνο στην οικογένεια του ζεύγους αλλά σε όλη την κοινωνία. Οι εφημερίδες κάνουν επίσης αναφορά στη σκληρή κριτική εκ μέρους των γιατρών στους πολιτικούς για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, στα προβλήματα στην οικονομία, αλλά και σε ειδήσεις από δικαστικές ή αστυνομικές υποθέσεις.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Δύο ψυχές έφυγαν, το πρόστιμο 2.000 ΤΛ (500 ευρώ)” γράφει ότι το δυστύχημα που προκάλεσε ο οδηγός του φορτηγού λατομείου, τον οποίο – σημειώνει – είχαν φέρει για να πλένει πιάτα και δεν είχε άδεια οδήγησης, ξεκλήρισε μια οικογένεια και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία που ανήκει το φορτηγό ήταν μόνο 2020 ΤΛ (505 ευρώ). Αλλού γράφει ότι από το 2012 μέχρι σήμερα 1012 γυναίκες έχουν απευθυνθεί για βοήθεια ή στήριξη στο “τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών”, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες ο “υπουργός εργασίας”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τέθηκε εκτός υπηρεσίας δάσκαλος σε σχολείο της Αμμοχώστου, ο οποίος άσκησε βία σε μαθητή.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) με τίτλο “Καμαρώνετε τα ερείπιά σας” γράφει ότι στη χθεσινή Γιορτή της Ιατρικής, οι γιατροί άσκησαν έντονη κριτική σε όλες τις “κυβερνήσεις” που πέρασαν και στην παρούσα, για τα προβλήματα στην υγεία, ενώ η νυν “κυβέρνηση” ανακοίνωσε αυξήσεις στους μισθούς τους. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία ενός δέντρου που έχει πέσει πάνω σε αυτοκίνητα και γράφει ότι ο ευκάλυπτος έπεσε λόγω του δυνατού ανέμου χθες πάνω σε πέντε σταθμευμένα οχήματα σε χώρο στάθμευσης στη Λευκωσία, προκαλώντας σε όλα ζημιές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δύο συλλήψεις ανδρών για υποθέσεις βιασμού και απειλής για χρήση βίας εναντίον γυναικών.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Να είστε περήφανοι με τα έργα σας” αναφέρεται στην ομιλία της γιατρού Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί που άσκησε έντονη κριτική χθες ενώπιον των πολιτικών στην εκδήλωση για τη Γιορτή της Ιατρικής και τους είπε κατάματα, όπως γράφει, ότι οι γιατροί δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς. Αλλού αναφέρεται στην κηδεία της Ταμάι Γκιοκτεπέ, συζύγου του Καμίλ, ο οποίος πέθανε σε δυστύχημα στις 8 Μαρτίου, ενώ η Ταμάι δεν άντεξε την απώλεια και πέθανε από καρδιακό επεισόδιο 4 μέρες μετά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι βίασε την 25χρονη φίλη του, μετά από παράπονο που η ίδια έκανε στην “αστυνομία”.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Σταμάτησαν οι στροφές, πάρτε μέτρα” γράφει ότι το τ/κ επιμελητήριο ζήτησε τη λήψη μέτρων για την αποτροπή της κατάρρευσης της οικονομίας λόγω της μεγάλης απώλειας της τουρκικής λίρας. Σε άλλο θέμα, με φωτογραφία της μητέρας της Ταμάι Γκιοκτεπέ από την κηδεία της κόρης της, γράφει ότι η χαροκαμένη μάνα φώναζε προς τους αρμόδιους “καίγεται η ψυχή μου, αφήστε με να μιλήσω”. Αλλού γράφει για έκπληξη της “κυβέρνησης” στους γιατρούς τη Γιορτή της Ιατρικής με την ανακοίνωση των αυξήσεων στους μισθούς.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Μην βρεθείτε απέναντί μου!” γράφει ότι αυτό φώναζε η μητέρα της Ταμάι Γκιοκτεπέ προς τα μέλη του “υπουργικού συμβουλίου” χθες στην κηδεία της κόρης της. Αλλού γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΚ και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παπαδημούλης μίλησε στο Στρασβούργο στον απεσταλμένο της εφημερίδας και έστειλε το μήνυμα “σκεφτείτε όχι τις κάλπες αλλά τις νέες γενιές”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το “υπουργικό συμβούλιο” αποφάσισε τη συμπερίληψη και του “τμήματος τηλεπικοινωνιών” στις ιδιωτικοποιήσεις και η απόφαση δημοσιεύθηκε ήδη στην “εφημερίδα του κράτους”.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ