Λευκωσία: Η χθεσινή τραγωδία στην κατεχόμενη Κοντέα όπου ένας 70χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο τον γείτονά του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων. Αναφορά γίνεται και στις συλλήψεις δύο ατόμων για δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 48χρονος Καμίλ Γκιοκτεπέ, στις χωριστές συναντήσεις που είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τους δύο ηγέτες αλλά και στην “αστυνομική” επιχείριση του “τμήματος καταπολέμησης ναρκωτικών” σε περιοχές στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής” αναφέρεται στις συλλήψεις του ενός εκ των ιδιοκτητών και του διευθυντή εταιρείας διαχείρισης λατομείου σχετικά με το δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 48χρονος Καμίλ Γκιοκτεπέ, όταν το όχημα που οδηγούσε συγκρούστηκε με φορτηγό της εταιρείας. Σημειώνεται ότι λίγα 24ωρα μετά το θάνατο του 48χονου πέθανε και η γυναίκα του από καρδιακό επεισόδιο αφήνοντας ορφανά δύο ανήλικα παιδιά. Αναφορά γίνεται και στην τραγωδία στην κατεχόμενη Κοντέα, όπου ο 70χρονος Μπεκίρ Σαμί Μπαχτικαρά αφού πυροβόλησε τον 37χρονο γείτονα του, στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αλλού αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε χθες ο κ. Έιντε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Παραφροσύνη” γράφει ότι σε σοκ βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του 70χρονου Μπεκίρ Σαμί Μπαχτίκαρα, ο οποίος άνευ λόγου και αιτίας, σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις στην “αστυνομία”, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γείτονα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αλλού γίνεται αναφορά στις συναντήσεις του κ. Έιντε με τους δύο ηγέτες και στις δηλώσεις του ότι δεν έχει αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα πρωτοσέλιδα.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Τρομακτική αμφιβολία” προβάλλει δηλώσεις συγγενών του 70χρονου, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γείτονά του και ακολούθως αυτοκτόνησε, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως ο 70χρονος να έχει δολοφονηθεί από τον 38χρονο, τον οποίο στη συνέχεια η “αστυνομία” συνέλαβε, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης τις συναντήσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τους δύο ηγέτες και τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση το πρωί με τον κ. Ακιντζί όπου ανέφερε ότι δεν έχει αρθεί το αδιέξοδο. Αλλού γράφει ότι τα μέλη της οικογένειας Ορτάτεπε, μετά την κατάρρευση μέρους του σπιτιού τους στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία, παραμένουν στο σπίτι αναμένοντας το “δήμο” να επιδιορθώσει τις ζημιές.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο “Ο καβγάς με τον γείτονα έφερε το θάνατο” αναφέρεται στην τραγωδία στην Κοντέα και γράφει ότι μια ασήμαντη παρεξήγηση με τον γείτονά του οδήγησε 70χρονο να πυροβολήσει πρώτα τον γείτονά του και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν υπήρχε κανένα προηγούμενο μεταξύ των δύο. Ο γείτονας τραυματίστηκε ελαφρά και συνελήφθη μέχρι την ολοκλήρωση των καταθέσεων. Αλλού γράφει ότι σε επιχείρηση της “αστυνομίας” και συγκεκριμένα του “τμήματος καταπολέμησης ναρκωτικών” στην κατεχόμενη Αμμόχωστο συνελήφθησαν εφτά άτομα, όλοι ξένοι φοιτητές σε παράνομα πανεπιστήμια. Γράφει ακόμα ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του “υπουργού υγείας” ότι οι ιατροί των “δημοσίων” νοσηλευτηρίων θα πάρουν αύξηση εντούτοις οι ίδιοι δεν είναι ικανοποιημένοι και απειλούν με νέες παραιτήσεις.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Παράνοια” αναφέρεται στην υπόθεση του 70χρονου, στην κατεχόμενη Κοντέα και γράφει ότι χωρίς λόγο ο 70χρονος πήρε το κυνηγετικό του όπλο και αφού πυροβόλησε τον γείτονά του, τον οποίο τραυμάτισε ελαφριά στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και αυτοκτόνησε. Αλλού γίνεται αναφορά στην υπόθεση του θανάτου του 48χρονου Γκιοκτεπέ και στη σειρά λαθών της εταιρείας διαχείρισης λατομείου που τελικά ήταν και η αιτία του θανάτου του 48χρονου. Για την υπόθεση η “αστυνομία” συνέλαβε χθες ένα από τους ιδιοκτήτες και τον διευθυντή της εταιρείας Ασανλάρ. Αναφορά γίνεται και σε δηλώσεις των Κύπριων ευρωβουλευτών Χατζηγεωργίου, Παπαδάκη και Συλικιώτη στην εφημερίδα και στον τ/κ τηλεοπτικό σταθμό Κανάλ Σιμ σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενώ σχολιάζουν και την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ