Πάφος: To Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου υιοθέτησε το βράδυ της Δευτέρας την πρόταση για την αναβάθμιση του Ιακωβείου Γυμναστηρίου Πάφου, ώστε να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αθλητικό χώρο στο κέντρο της πόλης. Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Εύρος Λοιζίδης, επεσήμανε ότι βάσει της απόφασης η δημοτική αρχή θα αναλάβει τον συντονισμό των εργασιών για την ωρίμανση του έργου.

«Ξεκινούμε ήδη για την ανεύρεση του κονδυλίου που απαιτείται για τις μελέτες και εργασίες», ανέφερε, «αφού πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης».

Ο Εύρος Λοιζίδης επεσήμανε επίσης ότι το έργο θα περιλαμβάνει την δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου με πλαστικό χορτοτάπητα, περιμετρικό χώρο αγωνισμάτων στίβου, δύο γήπεδα για άλλα αθλήματα με πλαστικό τάπητα και τοπιοτέχνηση του χώρου.

«Για το έργο θα συνεισφέρει και ο ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας», τόνισε, « αφού θα χρησιμοποιείται και από το Αθλητικό Σχολείο Πάφου. Όσον αφορά στη συνεισφορά του Δήμου Πάφου, δεν έχει διασαφηνισθεί επακριβώς ακόμη, εκτιμώ όμως ότι θα κυμαίνεται στο 10-20% της δαπάνης».

Αναφορικά με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πάφου, ο Εύρος Λοιζίδης ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την παραχώρηση του στον ΚΟΑ, αλλά προσπάθεια του Δήμου, τόνισε, είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του χώρου στο μεσοδιάστημα, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα οι ομάδες, τα εκπαιδευτήρια  και τα άλλα οργανωμένα σύνολα που ήδη το χρησιμοποιούν.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου