Πάφος: Αυστηρότερα θα αντιμετωπίζει πλέον ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς τις περιπτώσεις κακοπληρωτών δημοτών του, προκειμένου η οικονομική κατάσταση της τοπικής αρχής να βελτιωθεί και να αποφευχθούν οδυνηρές συνέπειες μελλοντικά. Αυτή είναι η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόλης, που επικεντρώνεται στην αναγκαιότητα είσπραξης των παλαιών οφειλών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης, Γιώτη Παπαχριστοφή, η είσπραξη τους είναι επιτακτική ανάγκη και στα πλαίσια αυτά η νέα δημοτική αρχή θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνεχείς ενέργειες που θα αναγκάσουν τους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανακοίνωσε επίσης ότι στα πλαίσια του καλύτερου οικονομικού προγραμματισμού, αλλά και του μηνύματος ότι πλέον δεν γίνονται ανεκτές πρακτικές του παρελθόντος, στο εξής δεν θα δίνονται άδειες οικοδομής και θα αποκόπτεται η υδροδότηση όσων υποστατικών δεν έχουν τακτοποιήσει παλιές τους οφειλές υδατοπρομήθειας.  Διευκρίνισε, ειδικότερα, ότι στο εξής θα απαιτείται αρχικά η προπληρωμή του 50% των φετινών οφειλών της υδατοπρομήθειας και η σύναψη συμφωνίας με τη δημοτική αρχή για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών σε ένα χρονικό ορίζοντα 48 μηνών.

«Υπάρχουν δυστυχώς επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους για περίοδο άνω των 10 χρόνων», αποκάλυψε ο κ. Παπαχριστοφή. « Έχουν συσσωρευθεί από κάποιους 60 και 80 χιλιάδες ευρώ χρέη, για αυτό και εκτιμώ ότι ορθώς πήραμε την απόφαση σταδιακής αποπληρωμής, αφού ευνόητα δεν μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να σου καταβάλει εφάπαξ ένα ποσό 80 χιλιάδων, πολύ περισσότερο που του επέτρεψες τόσα χρόνια να ενεργεί έτσι».         

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου