Λευκωσία: Η Κύπρος συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς για την Εθνική Ημέρα της Ιρλανδίας, τη Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου,  που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό, το Δημαρχείο της Λευκωσίας φωταγωγήθηκε στις 6 σήμερα το απόγευμα πράσινο, όπως συμβαίνει με διάφορα κτίρια ανά το παγκόσμιο τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Η τελετή της φωταγώγησης πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Πρέσβη της Ιρλανδίας στην Κύπρο Νίκολας Τουίστ και της Δημοτικής Συμβούλου Λευκωσίας Ελένης Λουκαϊδου.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Τουίστ αναφέρθηκε στην Εθνική Ημέρα της Ιρλανδίας, σημειώνοντας πως το πράσινο χρώμα συνδέεται με τον Αγιο Πατρίκιο και την Ιρλανδία και πως τα τελευταία χρόνια αξιοθέατα και μνημεία σε όλο τον κόσμο φωταγωγούνται με πράσινο χρώμα προκειμένου να εορταστεί αυτή η διασύνδεση.

"Από τον Πύργο το `Αιφελ μέχρι το Κολοσσαίο, από τις Πυραμίδες μέχρι το Σινικό Τείχος στην Κίνα, από το Κτίριο Empire State στη Νέα Υόρκη μέχρι την `Οπερα του Σίδνεϊ - όλος ο κόσμος "πρασινίζει" και γίνεται ιρλανδικός για λίγο", ανέφερε.

Ο Ιρλανδός Πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του που η Λευκωσία "αποτελεί μέρος αυτής της χαρούμενης οικογένειας" και ευχαρίστησε το Δήμαρχο της πρωτεύουσας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, τη Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Λουκαϊδου και όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ενθουσιώδη ανταπόκρισή τους σε αυτή την πρωτοβουλία για "πρασίνισμα" του Δημαρχείου με την ευκαιρία της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου, σημειώνοντας πως του χρόνου "ολόκληρη η Πλατεία Ελευθερίας μπορεί να είναι πράσινη!".

Ο κ. Τουίστ ενθάρρυνε όλους να επισκεφτούν την Ιρλανδία, να γευτούν το ξακουστό ιρλανδικό καλωσόρισμα και να βιώσουν τις 40 αποχρώσεις του πράσινου.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ