Πάφος: Λίγο μετά τις πρώτες δράσεις τους που προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον, με το ντύσιμο της άγκυρας στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου και του κορμού ενός δέντρου στο Πάρκο Μαλλιώτου με δημιουργίες από σμιλί, οι γυναίκες της δικοινωτικής πρωτοβουλίας Peace2Peace, οργανώνουν τη νέα παρέμβαση τους. Αυτή τη φορά το σμιλί Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων γυναικών θα ντύσει την περίφραξη του μιναρέ της Πάφου.
Όπως δήλωσαν στον «Φ» εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας, το νέο project, σε συνεργασία με το Πάφος 2017, θα είναι μια εγκατάσταση με κομμάτια σμιλιού στην περιφραξη με κάγκελα του μιναρέ της Πάφου.

« Δόθηκαν ήδη από τις διοργανώτριες τα νήματα και τα σχέδια για κάθε κομμάτι», τόνισαν . « Κάθε σχέδιο φτιάχτηκε από μια ελληνοκύπρια και μια τουρκοκύπρια. Στις 23 Απριλίου θα έρθει στην Πάφο ένα λεωφορείο με τουρκοκύπριες και γύρω στις 11:30πμ θα κάνουμε την εγκατάσταση.

Θα ακολουθήσει περιοδεία στην παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία της Πάφου, τον Μουττάλλο, και στο κέντρο της πόλης και θα γίνει ξενάγηση και φιλοξενία για καφέ και φαγητό».

Η δικοινωτική πρωτοβουλία Peace2Peace οργανώνει ένα ακόμη δρώμενο τον Μάιο, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της. Θα γίνει στον βοτανόκηπο που ετοιμάζεται αυτή την περίοδο στην περιοχή του μιναρέ . Θα είναι, εξηγούν, μια εγκατάσταση με βότσαλα ντυμένα με το σμιλί, για την οποία δίνονται τα νήματα σε όλες τις κοπέλες που θέλουν να φτιάξουν ένα έργο για να τοποθετηθεί στο χώρο.

Η εγκατάσταση θα γίνει στις 21 Μαΐου.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου