Πάφος: Γεννητούρια είχε πάλι ο ζωολογικός κήπος της Πέγειας που φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία ζώων, από κάθε γωνιά του πλανήτη, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον 100.000 τ.μ. 
 
Μιλώντας στο ΚΥΠΕ εκ μέρους της διεύθυνσης ο κ. Μιχάλης Πίττας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού, όπως είπε, μετά από καιρό και πολλές προσπάθειες έγινε κατορθωτό να γεννηθεί το πρώτο πιγκουινάκι. 
 
Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως το πιγκουινάκι είναι του είδους Humboldt Penguin (Spheniscus humboldti), σήμερα είναι δύο μηνών και μέχρι στιγμής χαίρει άκρας υγείας. 
 
Ο κ. Πίττας είπε ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που αξίζει να γίνει αναφορά σ’ αυτό το γεγονός, είναι ότι το είδος αυτό είναι καταγεγραμμένο ως ευάλωτο στη λίστα του IUCN για απειλούμενα είδη, με μόνο 12.000 ζώα στη φύση αυτή τη στιγμή.
 
Τα γεννητούρια, όμως, είχαν και συνέχεια στον ζωολογικό κήπο της Πέγειας με τα νέα τιγράκια της Σιβηρίας (Panthera tigris altaica). 
 
Η Bonnie και ο Clyde είχαν την 3η τους γέννα πρόσφατα, χαρίζοντας στο ζωολογικό πάρκο της Πέγειας 3 μικρά, εκ των οποίων 2 θηλυκά και 1 αρσενικό.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος