Λευκωσία: Το Τμήμα Δημοσίων Έργων μπορεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση των υποστατικών στο ΓΣΠ, αφού δοθεί κάποιο σύντομο χρονικό περιθώριο στα ενδιαφερόμενα μέρη για να εκκενώσουν και να παραδώσουν τον χώρο, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με θέμα την ανάπλαση της περιοχής του παλαιού ΓΣΠ.
 
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι το Δικαστήριο, με δύο ξεχωριστές αποφάσεις του στις 13.03.2017, ακύρωσε τα προσωρινά διατάγματα αναστολής ισχύος της επίταξης των υποστατικών του παλαιού ΓΣΠ που χρησιμοποιούνται από τις κ. Φλωρεντία Γιαπανά και Κυριακή Παυλίδου (Κυριλλής).
 
“Τα προσωρινά διατάγματα με τα οποία αναστάληκε η ισχύς των διαταγμάτων επίταξης των υποστατικών, είχαν εκδοθεί μετά από καταχώρηση προσφυγών από τους Γιαπανά και Κυριλλή (αιτητές) στις 23.01.2017. Το Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση των προσωρινών διαταγμάτων αναστολής ισχύος της Επίταξης, μετά από εξέταση της ένστασης που καταχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία, και μετά από απόρριψη αιτήσεων των Γιαπανά και Κυριλλή για καταχώρηση συμπληρωματικών ενόρκων δηλώσεων”, προστίθεται.
 
Το Δικαστήριο, σημειώνεται, στις αιτιολογημένες του αποφάσεις με τις οποίες ακύρωσε τα προσωρινά διατάγματα αναστολής της διαδικασίας επίταξης, τόνισε ότι το δημόσιο συμφέρον για ασφάλεια του κοινού υπερτερεί του ιδιωτικού, ως ήταν και η πάγια θέση της Δημοκρατίας.
 
Ενόψει των πιο πάνω αποφάσεων και σύμφωνα με τις συμβουλές των δικηγόρων του, σημειώνει το Υπουργείο Μεταφορών, το Τμήμα Δημοσίων Έργων μπορεί να προχωρήσει στην κατεδάφιση των υποστατικών, αφού δοθεί κάποιο σύντομο χρονικό περιθώριο στα ενδιαφερόμενα μέρη για να εκκενώσουν και να παραδώσουν τον χώρο.
 
“Θα κατεδαφιστούν τα υποστατικά και οι κερκίδες και θα παραμείνουν στον χώρο μόνο το ρολόι και οι δύο είσοδοι του Σταδίου ΓΣΠ, που θα συντηρηθούν. Μετά τις κατεδαφίσεις, θα γίνει προσωρινή τοπιοτέχνηση για εξωραϊσμό του χώρου, σύμφωνα με σχέδια που έχουν ήδη ετοιμαστεί”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ