back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανησυχία για τον ιό του Δ.Νείλου με 21 θανάτους και 178 κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται, δυστυχώς, τα περιστατικά θανάτου από τον Ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) , έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι και 178 κρούσματα λοίμωξης.

Η έκθεση αποτυπώνει ότι κρούσματα έχουν καταγραφεί σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και σε 25 δήμους/περιοχές της Μητροπολιτικής Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί 14 κρούσματα στα Μέγαρα,  9 στην Ελευσίνα, 8 στον Ασπρόπυργο,7 στη Σαλαμίνα και στον δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, καθώς και 5 στον Πειραιά.

Κρούσματα υπήρξαν επίσης σε Τροιζινία,Πέραμα, Κορυδαλλό, Γλυφάδα, Μοσχάτο,Καλλιθέα, Βριλήσσια , Ηράκλειο, Ίλιον, Αιγάλεω , Μοσχάτο-Ταύρο, Αγ.Βαρβάρα, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Ηλιούπολη, Φυλή,Μάνδρα – Ειδυλλία, Ωρωπό, Μαραθώνα καθώς και στο 2ο και το 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης,   Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου.

«Αυξάνονται οι περιοχές της χώρας στις οποίες καταγράφονται κρούσματα της ασθένειας, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν αποδίδουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία», αναφέρει ο ΙΣΑ και καλεί τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόσουν άμεσα έκτακτο σχέδιο δράσης, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει μέτρα να διασφαλίσει την επάρκεια αίματος -καθώς ένα μεγάλο μέρος των αιμοδοτών που κατοικούν στις περιοχές που εμφανίστηκαν τα κρούσματα, αποκλείονται πλέον από τις αιμοδοσίες- αλλά και να  εριμνήσει για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα