back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απεργία ΓΣΕΕ – Κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Σταδιακή αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ και άνοιξαν οι δρόμοι

Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων έφτασε στην Βουλή. Μέλη του αντιεξουσιαστικού μπλοκ πήγαν έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος όπου φώναξαν συνθήματα. Έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ βρήκαν απέναντι τους ισχυρές αστυνομίες δυνάμεις των ΜΑΤ και αποχώρησαν πριν από λίγο συντεταγμένα μέσω της λεωφόρου Αμαλίας.

Νωρίτερα,  στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Συνομοσπονδίας με αιχμή τον προϋπολογισμό του 2019, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ.

Επίσης, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Κοινοβούλιο.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια στην άνοδο της Πειραιώς και στην κάθοδο της Αλεξάνδρας καθώς και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

Με χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετούς ακόμα δρόμους της πόλης όπως στην κάθοδο της Μεσογείων  και στην άνοδο της Βουλιαγμένης.   

Σε απεργιακό κλοιό

Από το πρωί λόγω της 24ωρης απεργίας δεν λειτουργούν Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος , τραμ και τρόλεϊ στην πρωτεύουσα.

Τα λεωφορεία κινούνται από τις 9 πμ έως 21:00 καθώς το βράδυ επαναλμβάνεται η στάση εργασίας έως το τέλος της βάρδιας.

“Δεμένα” παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια.   

Στις συγκεντρώσεις,  συμμετέχουν και οι Ενώσεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα.

Επιπλέον, στις 3 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ατόμων με Αναπηρίες ,η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις στις 11 το πρωί, στον πεζόδρομο της Κοραή και σε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προκήρυξε στάση εργασίας τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωϊ έως τη λήξη του ωραρίου στο Δημόσιο για τα ΑΜΕΑ που υπηρετούν σε αυτό, προκειμένου να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο.

Δημήτρης Κωστάκος Κώστας ΚορέλληςΔημήτρης ΠέρροςΒίκτωρ Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα