back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Δίλημμα εκλογών έθεσε o Αλ. Τσίπρας – «Αποκαθιστούμε τις αδικίες»

Διαβάστε επίσης

Το δίλημμα της κάλπης έθεσε με σαφήνεια από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα στο σχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και το σχέδιο της ΝΔ με το νεοφιλελεύθερο στίγμα, που έριξε, όπως είπε, τη χώρα στα βράχια.

Οι 100 ημέρες εκτός μνημονίου: κοινωνικές παροχές και μείωση ΕΝΦΙΑ

«Οι πρώτες 100 μέρες – που συμπληρώνονται αύριο – εκτός μνημονίου είναι μόνο η αρχή. Η αποκατάσταση των αδικιών και η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση θα συνεχιστούν με ακόμα πιο γοργά, ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα θετικά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί, με αφορμή την κατάθεση των τροπολογιών για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

«Η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε σπιθαμή του δημοσιονομικού χώρου που κερδήθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού», είπε και προσδιόρισε για άλλη μια φορά τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2019.

«Του χρόνου τέτοιο καιρό θα νομοθετούμε με νωπή εντολή και την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς», ανέφερε.

Απαντώντας στην κατηγορία γιατί δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, είπε ότι σε πρώτη φάση αλλάξαμε τη δομή του, κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να αποδίδεται ο φόρος στους δήμους, χωρίς κεντρικό έλεγχο, θα σήμαινε χαμηλότερος φόρος στους πλούσιους δήμους, όπως στην Εκάλη και υψηλότερος στο Πέραμα και το Περιστέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, ενώ ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμβάλλει στην ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Ειδική αναφορά έκανε και στην εξάρθρωση ενός δικτύου εγκληματικής οργάνωσης, όπως είπε, το γνωστό δίκτυο «Ριχάρδος», που «είχε ξεζουμήσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έμειναν στην ανέχεια τα χρόνια της κρίσης».

 

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα