back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Χαρούμενα παιδιά-Χαρούμενα νιάτα» – 8ο εθελοντικό παζάρι αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Το παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων που διοργανώνουν κάθε χρονιά από το 2011 οι εθελοντές των Κατασκηνώσεων «Χαρούμενα Παιδιά – Χαρούμενα Νιάτα», θα διεξαχθεί και φέτος, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός (απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο).

Το παζάρι στηρίζεται στις ίδιες αρχές που διέπουν και την λειτουργία της Κατασκήνωσης. Αφενός στην αμιγώς εθελοντική εργασία των συμμετέχοντων και αφετέρου στην οικολογική διαχείριση μέσων και πόρων και τον αντικαταναλωτισμό: το άχρηστο αντικείμενο που μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον και το άχρηστο υλικό που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μετασχηματιστεί σε ένα χρήσιμο χειροτέχνημα. Η έννοια του αντικαταναλωτισμού δεν περιορίζεται στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά επεκτείνεται στην προσφορά και ανταλλαγή αντικειμένων και στην συνειδητοποίηση και περιορισμό των αναγκών του ατόμου.

Στο παζάρι μπορείτε να προσφέρετε μεταχειρισμένα ή/και καινούρια αντικείμενα που είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Τα αντικείμενα αυτά θα προσφερθούν στο παζάρι, μαζί με χειροτεχνήματα και τρόφιμα φτιαγμένα από τους εθελοντές και τους φίλους τους. Αγοράζοντάς τα σε χαμηλή τιμή, τους δίνουμε αξία και βοηθάμε ταυτόχρονα τις Κατασκηνώσεις να συνεχίσουν το έργο τους.

Γιατί; Για να βοηθήσουμε τα παιδιά της μεγάλης ανάγκης να ξαναπάνε στην Κατασκήνωση το 2019, αλλά και για να κάνουμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας σε χαμηλές τιμές, μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον, απολαμβάνοντας ροφήματα και σπιτικές λιχουδιές από τον μπουφέ και παρακολουθώντας ή συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στον χώρο του παζαριού. Παράλληλα, γνωρίζουμε από κοντά την Κατασκήνωση και τους ανθρώπους της και προωθούμε τις ιδέες της εθελοντικής προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Πότε; Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, ώρες 10:00 έως 20:30.

Πού; Στο Γυμναστήριο Ιωάννης Φωκιανός, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο στάδιο, Βασιλίσσης Όλγας 1, Αθήνα – Ζάππειο.

Τι να προσφέρετε; Διακοσμητικά είδη, παιχνίδια, είδη κουζίνας, ποδήλατα, κοσμήματα και ρολόγια, πίνακες, αξεσουάρ, μικροέπιπλα, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλία, κόμικς, ημερολόγια, χαρτικά, συλλεκτικά αντικείμενα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιφερειακά, τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, συσκευασμένα και τυποποιημένα τρόφιμα (π.χ. μαρμελάδες, κρασί, χυλοπίτες λάδι, ελιές, γλυκά του κουταλιού), χειροποίητα γλυκά (κουλουράκια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα) κλπ.

Πως αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε; Βοηθώντας στην προετοιμασία, αλλά και στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή προετοιμάζοντας σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν τις ώρες λειτουργίας του παζαριού στους επισκέπτες. Επιπλέον, προωθώντας την εκδήλωση σε κόσμο που θα συμπαρασταθεί στην κίνηση και θα αποκτήσει αντικείμενα σε χαμηλή τιμή, αλλά με μεγαλύτερη αξία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τους σκοπούς του σωματείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα